K-report
 

Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 08. 02. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Železnice ve společenských souvislostech » Archiv diskuse Železnice ve společenských souvi... do 08. 02. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 10:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun :
Já se nedivím, protože čech s večerkou tam nebude třeba každý den od sedmi do desíti do večera. Bude mít třeba takovou otevíračku, ale zaměstná si na to lidi a pak to neutáhne. Vietnamec tam bude furt ...

Petrk : Ta satisfakce a chtěprospěšnost mě nenapadla. :-)
Máme na sídlišti čonga, kterej tam je denodeně a má od sedmi do osmi a po večerech jezdí v audině zkupovat akce do marketů.
Mám rád pohodovou hudbu z devadesátých let, nesnáším hnůj, co pouští do éteru Evropa 2.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5230
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 10:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: Ok, tak to se shodneme.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 10:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

české závisti Skoro bych řekl, že opakování této fráze je jednou z našich národních vlastností. Ovšem v zahraničí jsem pobyl už dost dlouho na to, abych mohl říct, že tohle je všude, přinejmenším v Evropě. Zkuste se trochu vymykat ve Švýcarsku. Nebo proč se ve světě říká "švédská závist"? Údajně (tohle mám z doslechu, ale z důvěryhodného zdroje) když se v Německu podíváte na zaparkovaná auta zaměstnanců nemocnice, tak můžete říct, kdo s tím jezdí. Už na to prý byly i sociologické studie. Prostě i kdyby mladý doktor snil o mercedesu a našetřil si na něj, tak bude pan primář vrčet, protože tohle auto smí mít jen on.
Závist je všeobecná lidská vlastnost.
Na vsi, kterou dobře znám, protože jsem tam bydlel několik let, v klidu a pohodě lidé podnikají - zedníci, dřevař, zemědělci, jen ten konzum a prodejna barev zkrachovaly. V okolních vsích je to podobné. Možná jde i o to, že se zkušenosti rychle předávají. Když jsme jednou chtěli nějaké práce zadat živnostníkovi, tak nebyl problém se ve vsi poptat, kdo měl s kým jaké jednání a problémy. Ten, se kterým už někdo problémy měl, měl smůlu. Ve městě bychom museli doufat, že nenatrefíme na lempla. Třeba jeden řemeslník v naší vsi ani nechce dělat a nadává, že "mu tam lidi záviděj". Ale houby, pár lidem práci zfušoval a pak ještě držkoval a to se rozneslo. Jiní nemají o práci nouzi.
místní báby Vám nebudou věřit, že je to kvůli dražšímu nákupu Ty budou právě nakupovat jen to nejlevnější. Stejně jako řeší, že Albert má o hrozně moc vyšší ceny, než Lidl.
To, že si mohou řetězce (i Coop) vymoct lepší ceny, je důvod, proč už na západ od nás těch konzumů moc není. Už dnes se cesta autobusem zaplatí docela rychle, stačí těch "pár drobností" a je to, obzvlášť, když se zajde do Lidlu.
Snad jen v Polsku se malobchod drží, ale i tam jsem slyšel zprávy, jak maloobchodníků ubývá.
tak to zabalí A ti Vietnamci to nezabalí, jim to stačí. Tím neříkám, že bych chtěl žít jako oni.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5231
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 10:53:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: Ty praktické postřehy, co píšete, se víceméně nevylučují s tím, co jsem napsal já. Ale to Vaše zobecnění neberu. V Česku je daleko vyšší procento super- a hyper-marketů, než v kterékoli sousední zemi, to je oficiální údaj. Co jsem na vsi soukromě i při práci viděl, to jsem viděl. Naštěstí vždy jen viděl.
Proč v sousedních zemích vědí, že je kolikrát lepší nakoupit v menším krámku, jen u nás se lidi hrnou do supermarketu pro každou prkotinu? Nebude to třeba tím, že mimo CCCP neexistovala druhá tak rovnostářská země jako Československo? Nikde jinde nebyli úplně zničeni živnostníci. Lidi za 40 let odvykli tomu, že různé ceny jsou úplně normální, a že nejlevnější nominální cena nemusí znamenat výhru. Na vsích se ta socialistická mentalita drží nejvíc, protože tam nový režim nejvíc vzal a nejméně dal. Mimoto ves je z principu konzervativnější prostředí než město. V případě reálných "hodnot" reálného socialismu se ale konzervuje něco co by spíš mělo zmizet.

V některých krámkách samozřejmě byli neschopní, líní, nebo zloději, nebo měli olezlé nebo zkažené zboží. To ale nepřevažovalo. Leckde skutečně byla mentalita typu "ušetřím i kdybych měl zaplatit víc" tím faktorem, kvůli kterému ten který krámek přepadl přes hranu rentability. Teď tam mají vietnamce, nebo častěji kulový, a je to.
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1687
Registrován: 3-2009
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 10:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr : Nejen že takto žít jako vietnamci nechceme, my by jsme to ani nedokázali.

Maloobchod se vytrácí díky naší čím dál větší náročnosti a rozhýčkaností současé civilaze.
Mám rád pohodovou hudbu z devadesátých let, nesnáším hnůj, co pouští do éteru Evropa 2.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 13:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč v sousedních zemích vědí, že je kolikrát lepší nakoupit v menším krámku, jen u nás se lidi hrnou do supermarketu pro každou prkotinu? Máme jen čtyři sousední země: v Německu je max. prodejní plocha nějak administrativně svázaná s počtem obyvatel. Jinak by v hypersuper nakupovali - proč jinak by obchodníci z Furth im Waldu hlasitě protestovali proti plánovanému nákupnímu centru ve Folmavě? V Rakousku to bude totéž. V Polsku je maloobchod ještě méně vyvinutý, než u nás a nakonec, na Slovensku asi taky. A jestli chcete příklad opravdu zhypersupermarketované země, tak to je Estonsko. Pobýval jsem tam pracovně skoro rok a skoro celé ho projezdil. I v nejzapadlejších vesnicích mají sámošku přinejmenším velikosti průměrného alberta otevřenou denně min. do 9 večer. Zato malých krámků jsem mnoho neviděl, jestli vůbec nějaký.
Já bych řekl, že koncentrace obchodu je přirozená věc, stejně jako se před válkou vyráběla auta u nás na několika místech a dnes jen v Boleslavi. Nebo po revoluci vzniklo mnoho počítačových prodejen a firmiček, kde jsou dneska?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5244
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 14:06:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"po revoluci vzniklo mnoho počítačových prodejen a firmiček, kde jsou dneska?"

Tam kde teď bydlím, jsou pořád ve svých krámcích.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 19079
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 28. ledna 2011 - 16:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

stejně jako se před válkou vyráběla auta u nás na několika místech a dnes jen v Boleslavi.

Osobní auta se dnes vyrábějí v Boleslavi, Kvasinách, Vrchlabí, Kolíně a Nošovicích. To jen tak pro pořádek . A pak možná ještě třeba ve Smržovce .
Výpravní budova 16/H

Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3342
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 29. ledna 2011 - 15:44:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: A taky v garážích doma.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 29. ledna 2011 - 17:46:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoune, McBaine, Káeme a spol. Tady jsou ti vaši "správní podnikatelé"
Zakázku přitom dostala bez výběrového řízení a na základě lživého tvrzení o exkluzivních právech, jež údajně měla mít na zajišťování audiovizuální techniky v prostorách Kongresového centra Praha.

Podle Novinek.cz šlo o "přeprodaný kšeft", kdy Promopro větší část zakázky přeprodala za 378 milionů Kč společnosti NWDC, která zakázku "fakticky zajišťovala". Za tuto "práci" si Promopro nechalo 147 milionů a jeho dva jednatelé, manželský pár, si převedl 45 milionů na své konto.

Takhle v Česku vznikají milionáři. Je velmi pravděpodobné, že podobných zakázek existuje mnoho, jen dosud nebyly objeveny, nebo se dosud tutlají. Potom nejsou peníze na placení zdravotního pojištění státních pojištěnců, a tedy na platy lékařů, nejsou peníze na školství, na zefektivnění práce policistů, na postižené a vyloučené občany...

Přitom lidé, kteří za pomoci politiků okrádají společnost o obrovské prostředky, jistě nejsou žádní filantropové, kultivovaní boháči typu Billa Gatese a veřejný zájem, právní stát i férový byznys jsou jim zcela neznámé věci.
Jste jen banda zlodějů.
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 411
Registrován: 5-2009
Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 15:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzik: Jste jen banda zlodějů.

Bylo by možné lépe specifikovat, komu je tato věta ZDE V DISKUSI adresována ? A případně patřičně zdůvodnit ? Předem děkuji za odpověď.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5282
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 17:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Můžete sem dát odkaz na můj příspěvek, který Vás opravňuje k tvrzení, že jde o "mé" správné podnikatele?
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 30. ledna 2011 - 17:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že je Česko rájem podvodníků, je známé. Akorát trojhonzík to zase "vylepšil" pomocí ctrlC+ctrlV s podivnou personifikací.
Když už je nejaký problém pojmenován, je náprava legislativně tak domršena, že musí být "vrácen na stůl" - a ejhle, najednou v tom problém nikdo nevidí (zejména ne naše vláda). Mám na mysli anonymní akcie. Výsledky viz http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=6887 11.
Jsme prostě světoví!
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 09:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoune, gratuluju k úspěšnému podnikání, ale neříkejte, že je tu pořád stejně firmiček "Franta Vonásek, bastlení počítačů ve vlastní garáži". Ostatně, nemám to z vlastní hlavy, psal o tom před dost dlouhým časem Computerworld, kde by o tom mohli něco vědět.
McBain: omlouvám se, že jsem to napsal blbě. Jako ilustraci toho, jak se koncentruje výroba, jsem chtěl uvést to, že z prvorepublikových výrobců aut tu zbyla jen Škodovka, navíc prodaná Němcům. Navíc jsem zapomněl na Nošovice a Kolín, což jsou "speciální případy" jako firmy, co vznikly na zelené louce jako obří továrny. A na Smržovku.
Mimochodem, ty Kvasiny a Vrchlabí ještě pořád vyrábějí?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5284
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 10:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: K čemu že mi gratulujete?
Co se týče malých počítačových firmiček s maličkatým krámkem, tak ve čtvrti kde bydlím jich je v okruhu 2 km hned několik. Kromě jedné či dvou pořád ty samé. Jeden dva krámky za ta léta zanikly, jiné 1-2 zase vznikly. Nic jiného jsem tím říct nechtěl.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2352
Registrován: 9-2004

Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 10:21:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr: jj, ve Vrachlabí se dělají Roomstery a ve Kvasinách Superb a Yetti.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 10:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Větu "tam, kde bydlím" jsem si vyložil, že máte taky takovou firmičku.
Kubrt: dík.
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 18:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brr1369:
Já jsem naopak pro takto tvrdou konkurenci. Někde jsem četl že konkurence je v ČR nejtvrdší v evropě a to je jen dobře. Neustojíš nátlaku konkurence ? Můžeš odejít ...
Také si toho řetězce nedovolí tolik co venku a konečný dopad pro spotřebitele to má jen pozitivní.
Mami, nikdy na tebe nezapomenu ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5291
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 19:02:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"toho řetězce nedovolí tolik co venku a konečný dopad pro spotřebitele to má jen pozitivní"

Tak shnilou a vůbec béčkovou zeleninu, jakou si v ČR dovolí nabízet řetězce, v Německu ani Rakousku neuvidíte.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 20:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: ani v Polsku, kde jsem si myslel (dle našich řetězců), že je ten nejhorší potravinový shit Evropy - než jsem tam byl.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6876
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 31. ledna 2011 - 21:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdyby jen jídlo. Nepovede se výrobek a v Německu ho nechtějí? Šup s ním do ČR. A navíc do ČR se například nedovážejí některé výbavy nových vozidel.
Web o veřejné dopravě - aktualizace fotogalerie - celkem 1210 fotografií
AGORAFOBIE. Agora = autobus, fobie = strach, obava z něčeho. Agorafobie je tedy nemoc, při které se lidé bojí jezdit Agorou, potažmo CityBusem.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 02:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Polsko je potravinově soběstačné narozdíl od nás. My pochcípáme hlady pokud bude válka. Tak už budeme mít 0 slovy nula kila vepřového. Vše bude z dovozu. Kam zmizely naše velké masokombináty, díky kterým jsme se kvalitně najedli? Pryč, neb velkopodnikatelé zlikvidovali zemědělství nejen v Latinské Americe, ale úspěšně i u nás.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 02:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrá citace:
Vzkaz Martinu Weissovi do Lidových novin
Probouzí se občanská společnost, a to může být váš konec
Pane Weissi,

vy se ale velice mýlíte. To se neprobouzí šelma cítící krev, ale občanská společnost, které konečně začíná svítat, jak nás vládnoucí pseudoliberální kleptokracie přivedla na cestu do chudoby a bezvýznamnosti - a teď by nám za to chtěla ještě posílat účty, krátit důchody a ureformovat nás k smrti, píše Pavel Sagner.



Požadavek lékařů je egoistický jen na první pohled. Dvě tři miliardy korun neznamenají naprosto nic vůči nějakým sto a možná i více miliardám, které každoročně mizí v černém jícnu zkorumpovaného systému, a biliónům dolarů, které takto mizí celosvětově.

Ano, kdyby tento stát a západní svět řídili lidé, pro něž dobré mravy jsou zásadní prioritou, peněz by bylo alespoň adekvátně dost, šíleným státním zadlužovacím politikám navzdory.

Krvavé šelmy nenosí bílé pláště, pane Weissi, nýbrž obleky od Bosse a vozí se limuzínami do stranických sekretariátů, do Senátu, parlamentu a na zasedání vlády. Nebo taky do FEDu, IMFatd.

Bohužel je mezi nimi těžké rozeznat pravé dravce od užitečných idiotů, kteří jim slouží a mají se u toho královsky. Jsou to lidé bez vize a bez morálky - a tudíž bez jakýchkoliv skrupulí. V tomto smyslu mne páně Obamův projev o stavu Unie pobavil skutečně královsky.

Velká francouzská revoluce, pane Weissi, vypukla tak rychle a neočekávaně, že než se překvapení oligarchové, podtrůnní slouhové a vypasení představitelé kléru vzpamatovali, už je vedli pod gilotinu. Námezdní pisálkové bourbonského režimu to jaksi nedokázali predikovat.

Naše úžasná postmoderní a politicky korektní epocha je jen drobnou epizodou brutálního a neovladatelného toku dějin, který má své zákonitosti a, ano, nepochybně i mravní rozměr, který můžeme směle nazvat historickou spravedlností. Kdo tyto zákonitosti ignoruje (a celých poválečných více než šedesát let vývoje tzv. západní demokracie je toho jasným důkazem), neskončí dobře i kdyby nadelegoval třeba padesát vlád "rozpočtové zodpovědnosti" za sebou.

Exitus acta probat.

V dokonalé úctě,

Pavel Sagner


P.S.: Za ty sadistické zločiny těch zločinců vůči lidu bych se s nevýslovnou chutí vrhl do pracovní pozice kat-brigádník. A vězte, že bych s chutí dělal nadplán.
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 3-2009
Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 09:30:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trojtej jenda : valitně najedli ?
Neznal jsem řezníka, který by nemíchal do salámů a párků separátní sračky jako rozemleté kosti, pařáty, kůži, srst, peří a další chuťovky.
Mami, nikdy na tebe nezapomenu ...
Felix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 01. února 2011 - 13:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k nedávné diskuzi o lékařích.
http://www.klaus.cz/clanky/2756
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 11:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://blisty.cz/art/57058.html
K druhé arabské revoltě dochází v celosvětově chaotické situaci, která má tři hlavní rysy: snižující se životní úroveň minimálně dvou třetin světového obyvatelstva, nestydatý růst příjmů relativně nepočetné horní vrstvy a vážný úpadek efektivní moci takzvané supervelmoci, Spojených států. Ať dopadne druhá arabská revolta jakkoli, dále oslabí moc USA zejména v arabském světě, a to právě z toho důvodu, že dnes je v těchto zemích jediným spolehlivým základem politické popularity odpor k vměšování Spojených států do jejich záležitostí. Dokonce i ti, kdo si normálně přejí angažovanost USA a závisejí na ní, dnes zjišťují, že pokračovat v tom je politicky nebezpečné.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 22:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Pokud bude válka, v dosavadním užším slova smyslu, a to nejspíš nebude, potom nezáleží ani tak na tom, co je v jednom státě, jako spíš, co je v dosahu. To zaprvé.

Zadruhé, pokud bude válka, v nejširším slova smyslu, potom si lze představit okupaci či nepřímé ovládání ČR Polskem, jako velmi pravděpodobný scénář.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 02. února 2011 - 22:41:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak dost! Spát a rozchod! Kdo to má poslouchat? Kde ste se zase tak vožrali? Měli byste se oba léčit!
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 02. února 2011 - 22:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Podle profilovky bych poslal na léčení Vás.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 02:09:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak toto by si měli přečíst místní Bručounové, Káemové, Orkové, Boblickové, McBainové, Daliové, Rudolf33ové a mnozí další z pravé části spektra. Jiří Baťa:Již několikrát jsem se na stránkách BL zmínil o mimořádných počinech neobyčejných či jinak významných lidí, které by mohly být příkladem i pro některé naše politiky či byznysmeny. Jen připomenu či zopakuji: není tomu tak dávno co jsem psal, že jistý americký miliardář se z 99 % vzdal svého majetku ve prospěch Nadace Billa Gatese (zakladatele Microsoft), který přes svou nadaci rozděluje ročně mezi potřebné (především v Jižní Africe) stamiliony dolarů.



Zpráva jistě zajímavá, počin příkladný, nic méně ne zas až tak ve srovnání s jinou událostí, která se (rovněž v loňském roce) udála u našich západních sousedů v Německu: 44 super bohatých Němců se spojilo, aby požádalo stát o vyšší zdanění jejich příjmů. Ano, čtete dobře. Jaká je k tomu vedla motivace? Jeden z iniciátorů této myšlenky se nechal slyšet a prohlásil: „Navrhuji, aby 2,2 milionů nejbohatších Němců s celkovým majetkem nad půl milionu eur platilo po dva roky po sobě mimořádnou pětiprocentní daň. Stát by tak zbohatl o sto miliard eur, které by mohly vzdorovat finanční a ekonomické krizi!“ dodal na vysvětlenou. Za pozornost stojí i jeho dovětek: „Nejsme psychopati, kteří by měli skončit v blázinci. Chceme jen pomoci své zemi, na kterou přišly špatné časy.Když se jí vedlo dobře, zbohatli jsme. Přišel čas zaplatit za to a je to tak správné!“


Neobvyklé, mimořádné, ale skutečné. Není sice známo, jak se celá akce dále realizovala a s jakým výsledkem, nicméně na tomto příkladu lze ilustrovat, že i srdce multimilionářů (notabene německého) může tlouct i pro svou zemi, ne jen sobecky pro sebe. A odezva v naší české kotlině? Žádná. Neozval se ani Kellner, ani Bakala, Babiš, Komárek, Vítek, ba ani Klaus či Havel, prostě nikdo. A to máme v ČR podle statistiky asi 17 tisíc multimilionářů, o miliardářích není statistika! Holt, nevděk v českých zemích vládne!


Do třetice dobrých příkladů, přichází další podobná a významná zpráva od našich protinožců, tedy z Austrálie. Pravda, byla vyvolána poněkud zvláštními okolnostmi, konkrétně povodněmi, které zasáhly s katastrofálnímu následky velkou část území severovýchodní Austrálie. Nicméně opatření, která vláda přijala, je opět velmi pozoruhodné, když australská premiérka Julia Gillardová prohlásila, že chystá mimořádnou povodňovou daň (její výše nebyla upřesněna). Ta by měla postihnout všechny poplatníky s ročním příjmem od 50 tisíc australských dolarů po dobu jednoho roku, nižší příjmové skupiny a lidé postiženi záplavami budou z této daňové povinnosti vyňati (osvobozeni).


Není to tak dávno, co podobné přírodní katastrofy zasáhly i naši republiku, poslední na konci roku 2010. Jde-li o katastrofu, jde vždy o velké materiálové škody, ale i následky na zdraví a životech lidí. Nechci vinit vládu, že pro postižené nic neučinila. Nicméně ani v tomto případě však nebyla ochotna (a to ani náhodou) připustit možnost, že by oslovila, natož jim to nedej bože dala za povinnost, těch několik tisíc dobře situovaných spoluobčanů, aby buďto dobrovolně, nebo v rámci solidarity s postiženými, mimořádně (jednorázově či jinak) přispěli na povodňové konta. Ne že by nebyla solidarita, to ona je, bohužel nikoliv směrem k postiženým, ale mezi samotnými zbohatlíky.


Nevím co by muselo přijít nebo nastat, aby bohatí sami o osobě projevili solidaritu se sociálně slabšími, postiženými či jinak strádajícími spoluobčany tím, že velkoryse věnují část svých (nemalých) zisků na oltář vlasti, nebo finančně pomohli těm potřebným. Nevím, co může vládu donutit, aby kromě bezuzdného tahání peněz z občanů, dali pocítit i těm superbohatým spoluobčanům, že jsou rovněž členy tohoto společenství, že to byl především stát (mnohdy na úkor svých občanů), který jim umožnil dopracovat se takových „úspěchů“, peněz a majetků a tedy že by bylo jejich morální povinností se státu a jeho občanům čas od času také nějak odměnit. Zvláště, když to republika potřebuje. To je ovšem už věc morálky. Problém je v tom, že morálka v naší zemi (zvláště mezi politiky) je „popelka“ mezi lidskými vlastnostmi, stejně jako spravedlnost, odpovědnost, o slušnosti ani nemluvím. To pak může být dobrých příkladů přehršel, je to vše k ničemu, když o pozitivní přístupy k lidem a státu, zvláště pokud jde o solidaritu, není ani mezi politiky, natož mezi zbohatlíky zájem. Ale chtít po občanech, aby skákali jak oni pískají, to jo! A potom prý kdo neskáče, není Čech! Pěkná blbost, že?

(Příspěvek byl editován uživatelem 3xhonzík.)
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6272
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 08:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3x Honzíku, zdejší správně třídně uvědomělé zapálené modré komsomolce stejně nepřesvědčíte a navíc Vaše příspěvky začínají připomínat tapetování dost vzdálené od tématu. Chtěl bych Vás požádat o navrácení se k tématu diskuse - zde opravdu není blog o čemkoliv. To se týká samozřejmě i ostatních.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 13:30:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro Bručouna je australská pravice bandou komunistů, Bil Gates je pro něj asi komunista a Němečtí podnikatelé jsou též asi komunističtí blázni, že bručoune? Jak úzce omezený pohled na svět.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 13:50:25    Odkaz na tento příspěvek  

Jen podotknu, že Všd se tu výše naváží do Doktora - ale přitom zjevně nic neví o nálezu pomalovaných "ověnčených" lebek v kostnici katolického poutního chrámu ve Křtinách v Moravském krasu. Nejlépe to asi bylo publikováno ve sbroníku Speleofórum z r. 1994 na str. 47 a násl., viz: http://www.speleo.cz/Data/files/Sekretariát/Speleoforum/5094.pdf (plná verze není volně k dospozici).
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2512
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 14:24:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechcete mi udělat, místo věčného štěkání, nábožensko-historicko-politický rozbor k pojmenování vlaku, který letos spolupořádáme? Text k bádání přikládám:

Jiří Vymetal Zvičínský dospěl ve svých Poznámkách k předkřesťanským dějinám Čech k mnohem přesnějšímu datu. Zaujala ho už část věty z Kristiánovy svatováclavské legendy: "Ale Slované čeští, usazení pod samým Arkturem…" Na základě jejího rozboru dospěl ke vskutku pozoruhodným závěrům. Arcturus je nejjasnější hvězdou v souhvězdí Bootes. Září na jarní obloze a zenitu Řípu se nejvíce přibližuje v noci z 23. na 24. dubna. A teď si představte, že rotunda na Řípu je zasvěcena svatému Jiří a ten má svátek právě 24. dubna, podle juliánského kalendáře pak 23. dubna. Náhoda? Kdepak. Pan Zvičínský objevil v Kristiánově půlvětě složitý nábožensko-astronomický kryptogram, jehož rozluštěním dospěl k závěru, že praotec Čech vystoupil na Říp ve středu 23. dubna roku 480.
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6400
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 03. února 2011 - 14:36:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nábožensko-astronomický kryptogram, resp. závěr z něj vyvozený, je hezký, ale zoufale nepřesný až určitě nerozluštitelný...
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 04. února 2011 - 10:54:07    Odkaz na tento příspěvek  

Žmz: Ohledně "teorie" J. V. Zvičinského jsem Vám poslal mail. Další podrobnosti k J. Vymetalovi Zvičinskému lze najít v knize dr. Boreckého "Zrcadlo obzvláštního".
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 04. února 2011 - 10:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-domova/pikora-penzijni-reforma -muze-vyustit-v-katastrofu/
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 04. února 2011 - 22:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Nevím, co ti vadí na mé profilovce. Přečti příspěvek Cogwheela, poněvadž má pravdu ten chlapec. Tvým úkolem budiž shlédnutí Slavností sněženek, scénka návštěvy Hrušínského u Leliho alias Hanzlíka doma a nástup Leliho družky na plac za hudebního doprovodu Poustevníka od Bedřicha Nikodéma. Při tom si můžeš prohlížet fotky z kostnice pod chrámem Panny Marie Křtinské, odkud pochází foto mojí profilovky - http://vypustek.czweb.org/kostnice-krtiny.php
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5351
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 10:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quexovi "správně třídně uvědomělí zapálení modří komsomolci" infiltrovali ČSSD:

10 otázek aneb oranžový svět podle Drobka

Cituji: "A ještě trochu k neoliberalismu – to slovo nemám rád. Jednak, možná mimoděk, shazuje liberalismus, což je ušlechtilá filozofie, a jednak nevím, co znamená. Zdá se mi, že každý jej užívá po svém. Ve vyspělém světě se uplatňuje syntéza ekonomie neoklasické a neokeynesiánské. Školu neoliberální ekonomie nezná. Možná to má být nové synonymu pro „pravicovou politiku“ či obecně pro „něco špatného“. Nemyslím, že je to slovo smysluplné, ani užitečné. Když politik slibuje nižší daně pro bohaté a nižší dávky pro chudé, není neoliberál, ale pravičák. Když krade ve velkém, není neoliberál, ale korupčník a zloděj. Pokud někdo tvrdí, že trh vyřeší vše, tak je to omezenec. Není třeba vymýšlet nové intelektuální nálepky pro korupčníky, zloděje a omezence. Ty staré sedí líp."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5352
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 10:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, pane Quexi, co máte pod nickem uniformu socialistického policajta, dost mě fascinovalo, že jste smazal tento příspěvek:

"Quex: No to jste se zase vybarvil. Už ta uniforma mluví za všechno"

Takže o "zapálených modrých komsomolcích" se zde psát smí. Ale komentovat takovéto výkřiky už ne ....
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 12:11:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak si pravicoví komsomolci představují hospodaření s prostředky státu a správu věcí veřejných, je vidět nyní na Slovensku:
http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-slovensko/premierka-vyhrala- ministri-presunu-na-dialnice-najmenej-639-milionov.html

http://zachranmevedu.sk/

V souvislosti s tanečky okolo stabilizace eura doufám, že Brusel na tuhle lumpárnu nekývne a Figeľ vyjedná figu borovú...
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 10-2009
Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 12:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: probíral jsem problém pojmu "neoliberál" s kolegou, který má poněkud lepší přehled v oblasti filosofie a přidružených věd (= má na to i školu). Potvrdil mi, že pojem se ve světě skutečně užívá spíše jako nadávka. Bohužel, to co se presentuje u nás zase nelze označit jako "liberalismus", takže ten Drobek, co ho uvádíte, má asi pravdu, i když to podává trochu dryjáčnicky.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2520
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 20:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: No, já bych řekl, že ten zobrazený v uniformě je Bláha, největší osobní nepřítel Honzy Zemana. Vsadil bych na snímek těsně před emigrací a jeho přeměnou z reakčního československého policisty na západního agenta. Takže, není vždy nejlepší vidět to, co člověk vidět chce, nýbrž lépe sledovati, co je zobrazeno ve skutečnosti. Nicméně, třeba se pletu. Zas tak dobrou pamněť nemám

P.S. To samozřejmě myslím čistě obecně bez potřeby se vměšovat do pravolevé debaty
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3523
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 21:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nýbrž lépe sledovati, co je zobrazeno ve skutečnosti.

No, tak v tom případě tam vidím Brzobohatého v období, než jej vzali na DAMU.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2522
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 21:38:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BmbČ: No, to je sice přesnější mnohem, akorát to vůbec nesedí k mottu: "Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"

P.S. Brzo bohatý budem jednou všichni. Hned, jak se v této sekci na to najde recept
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3524
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 05. února 2011 - 21:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No toto. To moto. Koukal jsem jen na foto.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 01:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun je příliš zaslepený. Navíc uniforma přišla 1945. Je tedy předúnorová. Navíc je vtipný, jak bručoun používá socialistu jako nadávku. No a co, T.G.Masaryk byl taky socialistou, tak se není zač stydět.
Žmz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2524
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 02:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun je příliš zaslepený

To skutečně v této diskusi chybělo, aby se levopravě hodnotilo, kdo je víc zaslepený. Takže popíšu pokračování naší věci:
Když už katolík, soukromý zemědělec pochopil (nakonec jsem to vyřešili po mobilu), že má jezdit po veřejné cestě, shledal, že před několika dny pan starosta ODS cestu za korunu ročně a údržbu pronajal své známé, letité komunistce. Tak jsem jako poškozený pozván na radu městyse, páč úspěšně opruzuju, neb jsou vemena a do usnesení napsali celou parcelu, místo malé části, tedy jihozápadní polovinu návsi včetně autobusové zastávky. A tak trvám na tom, ať mi bába uklidí těch 1000m2 před barákama. Prej, že překlep. Já jsem názoru, že smlouva je dle podepsaného zápisu přesně dle usnesení, nebo je neplatná
Jestli mi nabídnou, že daj spolku příspěvek, jen když budu držet hubu a nechám zemědělce jezdit tamtudy, co maj stát vagóny, tak jsme v Česku
Takže s ňákejma pravicovostma a levicovostma,...
ZMZLONICE - VIDEO ZMZLONICE - AKTUALITY
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5353
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 09:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3x honzík (případně Quex a jiní): No tak, co bude s tím odkazem na můj příspěvek, který vás svým obsahem opravňuje k řečím o zaslepenosti, zapálených modrých komsomolcích nebo ultrapravičácích? Případně, kdo z pravidelných přispěvatelů splňuje kritéria pro zapáleného modrého komsomolce?

"bručoun používá socialistu jako nadávku"

V kterém příspěvku jsem použil slovo "socialista" jako nadávku? Buď sem neprodleně dejte odkaz na takový můj příspvěk, nebo si dejte pohov a na čelo studený obklad.
Levičák a pravičák jsou "nadávky" stejného kalibru.
Dále používám slovo "bolševik", které po právu patří lidem, kteří se vymykají z hlavního evropského levicového proudu, a kritizují ho zleva.

Když někdo uznává názory Kellera, Bělohradského (nebo dříve zmíněného Šterna), tak si má přiznat, že jeho názory nejsou jen průměrně levicové, ale vyhraněně levicové. Viz odkaz na rozhovor s členem ČSSD Drobkem.

Žmz: Nebýt těch Quexových "modrých komsomolců", které zde nevidím, tak bych ani nepsal nic ani o uniformě.

Mkunt, ad Slovensko: Všichni ekonomové všech "škol" uznávají, že špatná infrastruktura podvazuje ekonomiku. Nedostatečně rozvinutá věda a špatné vzdělávání samozřejmě taky.
Slovenské dálnice jsou zoufale nedodělané, na Slovensku není ani jeden souvislý dálniční tah. Výstavba je vzhedem ke karpatskému terénu drahá. Jednoduchý recept neexistuje, buď to budou stavět ještě dlouhá léta, nebo ty peníze někde vezmou. Brát peníze z vědy nebo výzkumu obecně není dobře. Spíš ty peníze asi měli vzít z železnic, protože ty dvě hlavní dálnice (Blava-Košice, Blava-BB) asi momentálně potřebují víc peněz, a z hlediska celkového rozpočtu doprava jako doprava. Po dobudování těchto dvou hlavních tahů by se zase mohlo dát víc do železnic. Neznám ale slovenské reálie natolik podrobně, abych vyslovoval zásadní soudy. Je snadné kritizovat slovenskou vládu zdálky, a psát o modrých komsomolcích ...

Tak, jsem zvědav, kdo najde nějaký můj příspěvek, který mě usvědčí z vyhraněného pravičáctví. (Budete hledat zbytečně, nenajdete nic, kde bych hlásal nějaké extremistické vylomeniny.)

Hodně mně inspiroval rozhovor s hercem Petrem Nárožným, v kterém mimo jiné říká: "Tohle jsou pravicové názory? Vidíte... Já si vždycky myslel, že má člověk povinnost postarat se o sebe, o svoji rodinu, a že to je názor normální, nikoli pravicový."

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6281
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 10:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdo z pravidelných přispěvatelů splňuje kritéria pro zapáleného modrého komsomolce?

Zapálený modrý komsomolec se většinou vyznačuje následujícími znaky - je nabitý teoretickými poučkami ultraliberálních ekonomů o neviditelné ruce trhu a bez rozmyslu je všude plácá do debaty; neustále propaguje vyhraněný individualismus a odmítá jakoukoliv solidaritu; odmítá autoritu státu a podporuje oslabování státní moci; podporuje vměšování se do vnitřních záležitostí států, které nesdílejí jeho "správné hodnoty", ale nedejbože, když si někdo dovolí kritizovat státy se "správnými hodnotami" nebo se vměšovat do jejich vnitřních záležitostí a tak dále. Pak je ještě celá řada subvariant zapálených modrých komsomolců, někteří jsou více pro národní myšlenku, jiní doslova nenávidí vlastní národ a jeho historii, ale většinou mají výše uvedené znaky společné.
Takže si odpovězte sám.

pane Quexi, co máte pod nickem uniformu socialistického policajta

Divím se, že zrovna Vám vadí obrázek Pavla Bláhy, agenta CIC a hrdinného protikomunistického odbojáře...
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5354
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 11:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Quex: Odpověděl jsem si sám. Žádný často přispívající "zapálený mladý komsomolec" se v této diskusi nevyskytuje. Pokud ho vidíte, tak to tady buď moc nečtete, nebo jste vyhraněný levičák. Zda platí první nebo druhá varianta, to už si přeberte sám.

"nabitý teoretickými poučkami ultraliberálních ekonomů o neviditelné ruce trhu a bez rozmyslu je všude plácá do debaty"

Konkrétní příklad z této diskuse prosím, odkaz na konkrétní příspěvek.
Spíš to bude tak, že Vy jste ultralevicový, a cokoli od středu napravo považujete za ultraliberální.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 10-2009
Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 12:38:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to jasné, Keller a Bělohradský jsou bolševici, my ostatní kromě pár vyvolených taky. Pokud jde o Evropu je možné kritizovat jen Řecko, Slovensko je přece tak daleko a málokdo slovensky umí. Vůbec eurofondům nejlépe rozumí jenom ekonomové s tím správným smýšlením - stejně jako všemu ostatnímu. Ostatně nejlepší investice do infrastruktury je lití betonu do krajiny - třeba rozvoj ICT (program OPIS) nebo vědy a kultury s návazností na turistiku, to není žádná správná infrastruktura, to vám řekne každý ekonom. Zvlášť v případě Slovenska je to přece jasné. Koncept PPP je přece levicový podvod populisty Fica a spol. Tak nějak, že?
PS: já o žádných modrých komsomolcích nepsal - to jsou ti "u nás", kteří jsou schopni vážit levicovost podle toho, co se jim hodí (běda však, když totéž někdo udělá na druhé straně spektra). Já nepotřebuju rozhovor s panem Nárožným, mě pro inspiraci stačí zdejší DF.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 13:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoune lžete. Není pravda, že všechny "školy" tvrdí, že chybějící dálnice podvazují ekonomiku. Řada sociální demokratů tvrdí opak. Tam kde není potencionální růst, tedy základ vědy, tak tam prostě dálnice ničemu nepomůžou. Jižní Itálie je dobrý příkladem, ale dobrým příkladem je i Česko. Jižní Čechy bez dálnice měly dlouhodobě nižší nezaměstnanost než Jižní Morava s "hotovou" dálniční sítí.
Víte vůbec o tom, že dálnice přivádí "haly" a ničí místní malovýrobu? Dávat peníze určené na vědu do dálnic může jen totální idiot. Věda má daleko větší vliv na HDP než existence či neexistence dálnic.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 06. února 2011 - 13:52:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad herec Nárožný. To je ten poslední, co má co mluvit. Pokud vím byla to pěkná normalizační herecká hvězda, hrající v těch děsivejch propagandistickejch komedií. Od takových lidí mám takové žvásty nejradši.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 14:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

článek o vyhazování peněz z OPD doprava do nesmyslné reklamy OPD - lépe nám to pojede
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 19:31:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mzitka: už jsem to komentoval na Ksichtoknize Dopravního webu:
"Nerozumíte způsobu financování z ESF. Ať se nám to líbí nebo ne, publicita je jedním z nejdůležitějších výstupů, které jsou ze strany EK kontrolovány, manuál na ni je největší - http://www.opd.cz/cz/publicita. Takže kalendáře, CD, DVD, reklamy, cedule - to je všechno v podstatě povinné, akorát míra a místo utrácení mohou být různé. S ohledem na objem prostředků v OPD jsou na publicitu vyčleněny ročně určitě jednotky desítek milionů (2007-2008 to bylo 40 milionů)."
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1413
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 20:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mkunt - možná se zdá, že nerozumím způsobu financování z Evropských strukturálních fondů. Nejspíš máte pravdu v tom, že jsou to povinné údaje. Ale nic to nemění na tom, že by se ty desítky milionů daly využít lépe - ve prospěch dopravy, cestujících než reklamou v rádiu. V době krize v celé Evropě považuji reklamu na OPD v rádiu za vyhazování peněz a NIKDO mě nepřesvědčí o opaku!!
Zmar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 5-2009
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 20:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to jasné, Keller a Bělohradský jsou bolševici, my ostatní kromě pár vyvolených taky.

S Bělohradským bych si nebyl tak jistý. Vysloveně za bolševika bych ho neoznačil, ale k extremistům nemá až tak negativní vztah. Sám Bělohradský svůj vztah ke komunismu popisuje takto: Bělohradský: Proč nejsem antikomunistou

Zato za 'svého' ideologa jej považují anarchisté. Já si na Bělohradského vždy vzpomenu, když se setkám s rómskou drobnou kriminalitou. Bělohradský ji bagatelizoval slovy: "Když Róm ukradne peněženku bohatému, tak mu to chybět nebude. A když ji ukradne chudému, tak mu moc nevezme." Když mojí kamarádce anarchistce cikánka v tramvaji ukradla peněženku i s doklady a kartami, tak jsem ji chtěl morálně povzbudit a připomněl jsem ji ideově správný anarchistický pohled na věc. Bohužel se ukázalo, že ona je anarchistkou a revolucionářkou jen dokud jde o peníze jiných. Jak šlo o její vlastní peníze, projevila vysloveně maloburžoazní postoj.
Mkunt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 10-2009
Odesláno Pondělí, 07. února 2011 - 20:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máte i nemáte pravdu. EK má samozřejmě zájem, aby o poskytování prostředků z jejího rozpočtu bylo slyšet. I já to vidím jako důležité: jinak by se tím chvástali různí Bártové apod. a problémy svalovali na zlý Brusel - ono si stačí přečíst různé názory tady na Kčku.
Také souhlasím s přerozdělováním peněz přes Brusel - kdyby se to financovalo přes naši průhlednou vládu a státní rozpočet, rozkradlo by se mnohem více, než nějaké drobné v desítkách melounů a na projekty, jejich smysl je akorát politicko-ideologicko-mafiánský (viz Slovensko dnes).
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 6283
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. února 2011 - 08:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Keller a Bělohradský jsou bolševici

Keller a Bělohradský jsou "levičáci" v původním významu tohoto slova, tj. stojící ještě nalevo od "bolševiků". "Levičáctví" kritizoval jakožto "dětskou nemoc" v komunistickém hnutí již Lenin.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"