K-report
 

Archiv diskuse 380 - nové třísystémové stroje z... do 08. 06. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » 380 - nové třísystémové stroje ze Škody Plzeň » Archiv diskuse 380 - nové třísystémové stroje z... do 08. 06. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7124
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 01. června 2011 - 21:32:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A k tomu je potreba, aby si volici uvedomovali ze to tak byt nemusi a v te casti sveta kam chceme patrit to neni ani bezny, ani normalni
To je hodně nepřesná formulace. Tam to není sice normální, stejně jako u nás, ale běžný to tam samozřejmě je. Tím to neomlouvám, jen konstatuji, že ta část světa, kam chcete patřit možná vy, není o mnoho lepší než ta část světa, ve které žijeme teď my.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 10:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

off toppic:

nekolik malo IC4 sice jezdi s cestujicimi, ale jejich provozni spolehlivost je naprosto katastrofalni. Vyplavalo to az nedavno, protoze v zimne bylo obtizne rozlistit ktere z poruch byly zpusobeny zimou a ktere spatnou konstrukci. Ted uz je jasne, ze IC4 nebudou nikdy vhodne pro dalkovou dopravu (IC a expresy), uvazuje se o jejich nasazeni na mene dulezite mistni vykony, kde jejich poruchovost postihne jen mensi pocet substratu a kde zpozdeni jimi zpusobena se nebudou prenaset do cele zeme. Pravnici ted badaji nad tim, jak to nejlepe hodit vyrobci na hlavu. Ministerstvo dopravy spolu s DSB hledaji reseni. Opet bude prodlouzen pronajem patrovych vozu pro primestske vlaky v okoli Kodane, kde bude treba navic resit lokomotivy, protoze rada ME z 80. let ma sva nejlepsi leta uz davno za sebou a bude potrebovat bud rekonstrukci nebo nakoupit nove masiny. Tech 100 chybejicich jednotek je znat vsude. Rychliky a expresy stale vozi IC3, ktere mely byt presunuty na osobaky. Par IC3 se podarilo uvolnit z mezinarodni dopravy diky pronajmu ICE-TD od DB, ale to nestaci. Jedine, co DSB maji k dispozici jsou stare motoraky rady MR. Nektere z nich jim nedavno vratila Arriva, ktera je mela pronajate. Temi se ale rychliky vozit nedaji.
Doslo to uz tak daleko, ze se soucasna opozice verejne omluvila za to, ze v 80. letech (kdy byla u moci) zastavila elektrifikaci.
Nejhorsi na tom je, ze to IC4 meli hodit Italum na hlavu uz pred 6 lety. Politikove stale ocekavali, ze se ty vlaky nejakym zazrakem samy vyleci... Kdyz se nadarilo plnit smlouvu, ani jeji ruzne dodatky, tak nakonec DSB navrhly, ze si ty vlaky samy dodelaji v dilnach. Tim lze nektere vyrobni vady odstranit, ale konstrukcni vady nikoliv.

T.H.: NSB maji tu obrovskou vyhodu, ze Norsko neni v EU a tudiz pro NSB neplati direktivy EU o verejnych zakazkach. Mimochodem, Svedove jim stopli ambiciozni projekt vysokorychlostnich vlaku (330 km/h) z Osla do Stockholmu a z Osla do Kodane - z politickych duvodu.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 10:41:00    Odkaz na tento příspěvek  

NSB maji tu obrovskou vyhodu, ze Norsko neni v EU a tudiz pro NSB neplati direktivy EU o verejnych zakazkach
Proboha, že ve smlouvě bude klauzule umožňující hodit výrobci šmejd na hlavu, to pochybuju že zakazuje "direktiva EU o veřejných zakázkách"...
Kalous65
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 14:54:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska na hlaváku po příjezdu s IC 574 Josef Václav Myslbek

a další
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 10-2010
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 16:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta už je teda pěkně zasviněná...
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 16:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. To je sice pravda, ale v první řadě za to může EU, když nařizuje vypisovat výběrka na dodávku čehokoliv v zájmu tzv. transparentnosti. Čili DSB si nemůžou vybrat ty vlaky co chtějí, ale ty co vyhrají výběrko. To je jako kdybych si já nemohl koupit třeba BMW, ale musel třeba Ladu, protože zvítězila ve výběrku. Samozřejmě u nás v ČR se to vždycky nějak udělá aby vyhrál ten koho chceme, ale v Dánsku jaksi český způsob neovládají a tak dostali tyhle italský šmejdy.
Sim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 11-2009

Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 16:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Esox > nechapu, proc se rozcilujete. Pokud si vy budete chtit koupit auto, kupujete si to za sve a muzete si poridit co chcete (tedy spis co chcete z toho, na co mate).

Pokud budete chtit auto a nebudete na to mit, bud si nemusite kupovat nic, nebo si na to muzete pujcit, pripadne pozadat o dar. Kohokoliv.

At uz vam pujci/da penize ten nebo onen, jiste ho bude zajimat, co s nimi chcete delat. Protoze kdyby ho to nezajimalo, bylo by pro nej snazsi ty prebytecne finance hodit do kanalu nebo je investovat jinak.

Vy mu reknete, ze chcete bmw ... on bud uzna, ze je to dobra volba, nebo vam rekne, ze je to 3,14ovina, bo bramboru nepotrebujete. Ze si mate vybrat neco rozumejsiho, jinak ze si muzete trhnout.

Co udelate? Budete nadavat na to, ze je to skrt, ze vam nechce pujcit/dat na bramboru? Neni to nahodou tak, ze v tehle situaci by i ta Lada byla zlata?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 16:59:03    Odkaz na tento příspěvek  

v první řadě za to může EU, když nařizuje vypisovat výběrka na dodávku čehokoliv v zájmu tzv. transparentnosti
To je to jediné, co EU mám za dobré, že i naše balkánské politiky nutí aspoň do nějaké transparentnosti. Sice to na železnici stejně vždycky vyhraje Škoda a comp., ale aspoň nějaký pokrok to je. Nic to samozřejmě nemění na tom, že socialismus budující Uhniji přeji co nejrychlejší zánik.
DSB si nemůžou vybrat ty vlaky co chtějí, ale ty co vyhrají výběrko
A to jako ty podmínky výběrka za ně definoval někdo jiný a oni chudáci museli vzít to, co bylo? To se mi nesnažte namluvit. Tak to funguje možná u nás, ale obvykle pokud chci "něco jako Ladu", tak si snad do podmínek VŘ můžu dát parametry Lady a ne BMW?
tak dostali tyhle italský šmejdy
Právěže to není jako u nás, kde ČD rády počkají, až Škodovka něco milostivě vyvrhne, tak snad mělo být v podmínkách napsáno "když to budou šmejdy a nebudou do X.Y.20něco plnohodnotně jezdit, tak se smlouva ruší". Bylo? NSB to tak udělaly a Di6 dnes jezdí po rekonstrukci u NOB v Hamburgu.
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 17:13:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: Znate dotycne zahranici i jinak nez jako turista nebo ctenar novin?
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 19:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Vy to nechapete v souvislostech. Jisteze maji ve smlouve klauzuli, ze to mohou hodit vyrobci na hlavu. Problem je v tom, ze kdyz mu to hodi na hlavu, tak musi vypsat nove vyberko a cekat dalsich x-let nez vitez noveho vyberka vyvine svoje vlaky a nez je vyrobi. A do te doby se ty stavajici uplne rozpadnou. V Dansku nebude substrat akceptovat kulturu cestovani na urovni kozenkoveho B-cka z kopriv.
Meli by poslat par ministerskych uredniku na staz do Ceska, aby se naucili, jak spravne definovat takova vyberova rizeni - aby vyhrala domaci firma. I v Dansku je na forech cela rada "odborniku", kteri presne vedi, co maji DSB koupit. Dokonce i zamestnanci DSB (vcetne vedeni) vedi co by meli koupit (a zcela urcite vedi co nekoupit). I v dobe toho vyberoveho rizeni dobre vedeli, ze to neni dobry napad + jejich zahranicni kolegove je varovali pred firmou Ansaldobreda. Chyba je v tomto pripade v EU. Preci u takto dulezite zakazky (bylo to tusim 96 jednotek) nesmi byt jedinym kriteriem cena, ale predevsim to, zda je ten ktery vyrobce vubec schopen pozadovana vozidla vyrobit.
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 20:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chyba je v tomto pripade v EU. Preci u takto dulezite zakazky (bylo to tusim 96 jednotek) nesmi byt jedinym kriteriem cena, ale predevsim to, zda je ten ktery vyrobce vubec schopen pozadovana vozidla vyrobit.

Osobo, co to melete ???

To si opravdu myslíte, že je nějaká "EU-direktiva" stanovící, že ve VŘ smí být jediné kritérium a to cena ?
O používání kritéria "reference" jste nikdy neslyšel ?

A jen tak mimochodem - DSB nic nebrání vypsat výběrko s požadavkem "dodání do data" (pod pořádnou pokutou při nedodržení), ve kterém logicky dostanou nabídky jen na to, co už výrobci mohou dodat bez "x-let vývoje a výroby".
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 20:26:04    Odkaz na tento příspěvek  

tak musi vypsat nove vyberko a cekat dalsich x-let nez vitez noveho vyberka vyvine svoje vlaky a nez je vyrobi. A do te doby se ty stavajici uplne rozpadnou
Takže je lepší, když se rozpadnou v průběhu snahy o oživování IC4. No, nerozumím tomu, asi nejsem Dán. Každopádně "vyvinuto" v Evropě je.
Preci u takto dulezite zakazky (bylo to tusim 96 jednotek) nesmi byt jedinym kriteriem cena, ale predevsim to, zda je ten ktery vyrobce vubec schopen pozadovana vozidla vyrobit
Teď už ale s odpuštěním plácáte naprosté howadiny. Samozřejmě žádná direktiva EU nepožaduje stanovit jako jediné kritérium cenu.
Nereg
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.129.76
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 20:41:17    Odkaz na tento příspěvek  

TH: Taky si myslím, že to není tak černobílé. Ono vypsat výběrko a napsat specifikaci na vlak či lokomotivu není legrace. Vezmeme extrémní případy:
1) Dejte nám mašinu tehdy a tedy aby utáhla to a to a splňovala tenhle seznam norem. Pak se zadavetel k provedení vůbec nemůže vyjádřit, protože normu splňuje a všechno ostatní je požadavek navíc = další peníze (např. ...).
2) Zadavatel si sám napíše specifikace na 2000 stránek - to pak opravdu dostanete přesně to co jste chtěli. Při rozsahu té dokumentace už tam bude tolik bodů, které si odporují, že ten výrobce z toho zase nijak vybruslí.
3) Najmout si drahou konzultační firmu, která tu specifikaci napíše a vymůže na výrobci její splnění nebo penále. To už je úplně v kytkách, protože bude naštvaný výrobce i zadavatel a smát se bude jen ten darmožrout co napsal specifikaci a s mašinou ať se zlobí kdo chce.
Co z toho plyne? Právníci, nákupčí a podobní vyžírkové mašinu neudělají a z mizerný fabriky jí nevytlučou ani kdyby čert na kobyle jezdil. Musí se dlouhodobě rozvíjet dobré dodavatelsko odběratelské vztahy bo partnerství musí být oboustraně výhodné. Dráha musí vědět co chce s vědomím, že výrobce musí přiměřeně vydělat. Výrobce musí vědět co dráha potřebuje a ne z nich dělat blbce a snažit se je odrbat.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3359
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 20:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

My to napsali trošku jinak:
min 120 km/h, min. 275 kN, max 88 tun, NL, D, CZ, A. Termín X/XXXX ve všech zemích.

Jo, to je v principu úplně všechno :-)
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 20:56:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hungry_bear: A jen tak mimochodem - DSB nic nebrání vypsat výběrko s požadavkem "dodání do data" (pod pořádnou pokutou při nedodržení), ve kterém logicky dostanou nabídky jen na to, co už výrobci mohou dodat bez "x-let vývoje a výroby".

Dodani do data meli, poradnou pokutu meli (stala se vitanym prijmem statniho rozpoctu). Ve vyberku uplne nelogicky dostali nabidku od vyrobce, ktery to nebyl dodnes schopen dodat.
A udelat nove vyberko neni jen tak, kdyz to musi jit pres ministerstvo a parlament. V tom je mozna nejvetsi problem. Uz jste videl politika, ktery by dobrovolne pripustil vlastni chybu?

T.H.: reference taky meli, tu negativni uz jsem zminil. Jo, to bych byl moc rad, kdyby to byly howadiny. Tech kriterii bylo vice, Ansaldobreda m.j. slibovala dodat o 1 rok drive nez konkurence.
Celou tu dobu doted byla snaha ty IC4 nejak rozchodit (z politickych duvodu).
On to dost dobre nikdo nechape, proc uz se vec davno neresila. Kdyby to byla soukroma firma, tak je to davno vyreseno. Bohuzel, kdyz o takovychto vecech rozhoduje vlada a parlament, tak to muze nekdy dopadnout velice spatne.
Podobnych pripadu (mimo zeleznici) tady mame bohuzel celou radu.

(Příspěvek byl editován uživatelem j p.)
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 21:48:19    Odkaz na tento příspěvek  

Dělají ČD výběrko třeba na recykl.papír.ručníky a toaletní papír?
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 1-2006

Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 22:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Celou tu dobu doted byla snaha ty IC4 nejak rozchodit (z politickych duvodu).


Neboli přeloženo do lidštiny někdo už utratil obdržený bakšiš a nemůže ho vrátit.


Bohuzel, kdyz o takovychto vecech rozhoduje vlada a parlament, tak to muze nekdy dopadnout velice spatne.

Neboli se dříve argumentovanou EU to nemá nic společného.
Drn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8936
Registrován: 4-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 22:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dělají ČD výběrko třeba na recykl.papír.ručníky a toaletní papír?

Na panapr ne, ten se na ONJ po odsátí z nádrže vysuší, desinfikuje, přežehlí a smotá do nových ruliček.
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Čtvrtek, 02. června 2011 - 23:40:44    Odkaz na tento příspěvek  

Drn: No to jsem si mohl myslet.
Ale kdyby tu někteří přispěvatelé věděli, na co se vůbec výběrka vypisují, možná by celý den chodili s otevřenou pusou, nevěřili by vlastnim uším a očím.
Esox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 00:01:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HB: Jaktože nemá? Má a to tu, že kdyby se nemuselo žádné výběrko konat, tak si DSB klidně vyberou co chtějí bez keců EU o netransparentnosti. Nevím co je na tom k nepochopení. ČSD a později ČD jakož i ostatní dopravci v Evropě a na světě si svého času taky zadávali výrobu vozidel přímo.
vjkm
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.118.230
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 00:09:30    Odkaz na tento příspěvek  

Hmm tak to je ten důvod, proč se přechází na uzavřená WC ...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.197.36.70
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 00:13:58    Odkaz na tento příspěvek  

Esox:ČSD dělaly výběrová řízení už za první republiky,a doufám,že mi nebudete tvrdit,že jim to nařizovala EU.Smiřte se s tím,že s veřejnými penězi si najatí zaměstnanci nemůžou dělat co chtějí.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2441
Registrován: 9-2002

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 05:07:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemam ted cas prolejzat celej archiv, takze se na to zeptam - ta zabavena 109 E je porad zabavena ?
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.56.8
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 07:42:19    Odkaz na tento příspěvek  

kdyby se nemuselo žádné výběrko konat, tak si DSB klidně vyberou
Když hospodaříte se svými penězi, tak si klidně vybírejte co chcete (ale to si určitou formu výběru děláte, divné, viďte?). Protože se nic neutrácí tak dobře jako peníze cizí, je tu určitá transparentnost nutná (a jak to tak čtu, připadá mi, že celá snaha o rozchození IC4 je dána právě tím, že to úplně transparentní nebylo).
ČSD a později ČD jakož i ostatní dopravci v Evropě a na světě si svého času taky zadávali výrobu vozidel přímo
Tak třeba ČSD, když si ve dvacátých letech chtěly koupit motorák pro dálkové relace, tak si nechaly představit nabídky od Škody, Ringhoffera a Královopolské strojírny. To že musely později odebírat jen výrobky monopolních výrobců, až se laskavě uráčí jim něco dodat (např. další sérii M152.0 místo náběhu výroby M475.0), je už věc jiná.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2344
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 09:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, uběhl nějaký čas. Nepočítá se s nasazením nějakého dalšího kusu do oběhů, třeba se změnou GVD?

Agent:
Ředitel Škodovky to v rozhovoru, co sem dal Iiii, vidí ještě v řádu týdnů. Zjevně žádné drobné miliony Kč coby jistinu skládat nechce a tváří se, že doufá v rychlou výhru dlouholetého procesu. Zjevně je mu zamrzlá loko milejší. Inu, volba vedení Škodovky.

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Enorm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 12-2010
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 10:10:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skoda lobuje proti Railjetu
http://ekonomika.idnes.cz/skoda-lobbuje-u-ceskych-drah-aby-nedaly -prednost-siemensu-pm1-/ekoakcie.aspx?c=A110602_225631_ekoakcie_b rm

na konci clanku je zmineno:
"Podle Žaludy chtějí dráhy nasadit nové vlaky i na mezinárodní spoje a tam by už Škoda ztrácela. "Od Drážďan budou Deutsche Bahn požadovat nasazení vozidel pro rychlost 230 kilometrů v hodině, na to vlaky v tuto chvíli nemáme," upozornil Žaluda."

Tak to vypada ze se zazrak koukne maximalne do Drazdan...
--==<<eNorm>>==--
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 10:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HB: Bez EU by bylo vyberko, ale vyhrala by ho bud domaci firma nebo firma z Nemecka, jejiz predchozi vozidla se u DSB osvedcila.
(reference! +u te domaci firmy se cast penez vrati do statni kasy)
Ty politicke duvody jsou trochu jine nez baksis. Politik potrebuje byt znovu zvolen a kdyz slibil substratum nove vlaky k urcitemu datu a vyhodil za ne x miliard statnich penez, tak se snazi to nejak splnit, i kdyz se pozdeji ukazalo, ze misto spolehliveho vozidla byl vyroben smejd. Vidina toho, ze se to nakonec podari v nahradnim terminu (ktery byl prubezne odsouvan) byla stravitelnejsi nez zacinat uplne znovu.

Ja myslim, ze stacilo. Nechci dale plevelit tohle vlakno. Sem to nepatri.
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3148
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 10:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ex fíra
My na univerzitě musíme nově dělat výběrka na kancelářské potřeby - samozřejmě se to nedělá na jednotlivé propisky ale na hromadné objednávky. Já to řeším tak, že si drobné věci kupuji za své a propisky kradu na veletrzích. :-)
off topic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.172.38
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 10:47:53    Odkaz na tento příspěvek  

Honzasl: MU? Třeba poster na konferenci musí být v grafickém návrhu hotov tři měsíce před ní (!!), návrh pak putuje do VŘ/hromadné objednávky a vy nemáte absolutně žádnou možnost jakkoliv ovlivnit kvalitu konečného produktu...
Pokud ho tedy nezacálujete za své.
Super, že?
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3150
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 11:00:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

off topic
Ne, VUT. Naštěstí na postery se tohle nevztahuje, protože ty se platí z jiných hromádek. Nehledě na to, že u nás se (ehm ehm) tři měsíce před konferencí finišují články, postery tak dva dny před odjezdem.

Každopádně výběrová řízení na výpočetní techniku si chválím - sice někteří (méně bystří) kolegové pláčou, že z výběrka dostali místo notebooku Lenovo nějaký Acer - ale když se napíše správná specifikace, tak z toho vždycky vyjde to co chceme za mnohem lepší prachy než z Alzy..

(Příspěvek byl editován uživatelem honzasl.)
Asdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 5-2007
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 11:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Enorm: To sa zjavne len sekol Žaluda, na tej trati sa s vyššou rýchlosťou ako 200 určite neuvažuje ...

Honzasl: Ktorá fakulta? Na FITe si postery vačšinou robia vo vlastnej réžii, kúpil sa na to plotter ...
Martyk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.230.152.29
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 11:46:42    Odkaz na tento příspěvek  

Přesvatá Škodovka.
PeMi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.50.87
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 20:40:53    Odkaz na tento příspěvek  

30.5.2011 na ZZO 380 009/002/019/018
PeMi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.50.87
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 20:56:53    Odkaz na tento příspěvek  

dokumentačka z pondělka
Yalapeak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 22:18:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Enorm: těch 230 mezi DD a BLN možná bude, nevím, ale kdyžtak jen pro jednotky, ne? Klasiky s vyjímkou RJ jsou "jen" na 200 a co jsem pochytil, tak i OeBB Infrastruktur se rychlostem nad 200 pro klasiky brání...
Ojakup
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 12-2009

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 23:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Enorm: Vždyť jak to bylo s 372? Původně byly uvažovaný taky až do Berlína a dneska jezdí jen do Drážďan...
ŠkodAris=dokonalý trolejbus
DiPěškyChůzeJistota
DobytčíPřepravaChudýchJedinců
Peter_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 03. června 2011 - 23:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ojakup : Když byl úsek Dresden - Berlin zrychlen tak byly zrychleny i 372 a staly se z nich tak 371. Které jezdí nejen do Berlína (letos např. EN455/456/457), ale v GVD2004/05 i na EC40/41, EC44/45 a EC46/47 v úseku Berlin - Rzepin.

(Příspěvek byl editován uživatelem Peter_M.)
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
Petr03
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 1-2011
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 10:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co takhle se vratit k puvodnimu tematu,tzn.380 tkam. Jak pokracuje schvalovani?
Raquac
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 662
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 11:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

J_p: Diky za zpravy o cizozemskych prusvizich.
Enorm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 12-2010
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 16:49:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ojakup
Enorm: Vždyť jak to bylo s 372? Původně byly uvažovaný taky až do Berlína a dneska jezdí jen do Drážďan...

Nojo ale 380 je super duper moderni masina... tezko srovnavat s 37x:-) aby ji pak pro nasazeni do nemecka nezrychlovali na 230+ jako 381 :-)
--==<<eNorm>>==--
380 kýbl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.175.89.229
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 21:38:17    Odkaz na tento příspěvek  

no, vono není nad unikátní supermoderní lokomotivu 380 ...
první reko, které ty vraky čeká, bude zvýšení rychlosti
Lukfi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 10-2010
Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 22:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč ne, výkon na to mají, ale momentálně by to bylo zbytečné. I 150 se dodatečně zrychlovaly, tak proč ne za nějakých 15-20 let 380.
„Nu, tedy dobrá. Dostali jsme rozkaz zlikvidovat diverzanta, muže bez povolení ke vstupu do kolejiště. Zaujali jsme pozice na sedmém nástupišti a skryli jsme za služební budkou. No to mohlo bejt tak kolem půl třetí, přichází k nám muž s batohem…“ – „Jistě. Byl to narušitel a nejspíš vrah. A s takovými se musí jednat bez milosti. To není jako práce s buzolou, děti.“
Zababa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 04. června 2011 - 23:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po dlouhé době jsem se konečně odhodlal k tomu, abych si projel rakouský Semmering a při té příležtiosti pořídil pár fotografií z pravidelného provozu.
Náhoda je ale prevít a namísto očekávaného Tauruse se zjevilo toto...
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 00:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@Zababa: To vzadu jsou 1014 se zdviženými smetáky?
»Online výpočet kontrolní číslice« »Výpočet kontrolky na mobilu (Java)«
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát či provádět typovou zkoušku.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2444
Registrován: 9-2002

Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 03:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mozna i 1822...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...

Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt.
Veka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 08:18:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co nového o zajetí v Rakousku?
Příjde mi to neuvěřitelné,co si dnes k nám kdekdo dovolí...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6809
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 09:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1822 už v Rakousku snad nejsou ani jedna... a nehledě na to, že byly v Innsbrucku (tady na východě jejich výskyt postrádal smysl). Jsou tam sissiny 1014, ta vzadu v čele vlaku je 011.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
A co na to počítač? Že mlčí?!?
1122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.24.37
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 11:22:33    Odkaz na tento příspěvek  

...dnes konvoj 380 z Velimi do Plzně...
ex fíra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.9.122
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 13:18:27    Odkaz na tento příspěvek  

1122: umýt nebo nafoukat kola?
1122
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.129.182
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 16:50:47    Odkaz na tento příspěvek  

...naleštit a do Německa...
Rudolf_vávra
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 2-2009

Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 20:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem ten konvoj zahlédl v Karlštejně. Táhlo ho eso. Jestli jsem dobře koukal a poznamenal si, tak 380ky tam byly následující: 002, 019, 003, 009, 018 (snad i v tomto pořadí), ale byly proloženy plošinovými vozy...
ICQ: 593465557
Skype: rudvav
Oblíbené tratě: 174, 120
Oblíbená vozidla: 812.613, 811.082, 811.494, 854.216
Mpaulo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 5-2011

Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 22:07:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bugear : @Zababa: To vzadu jsou 1014 se zdviženými smetáky?

No co v Meidlingu vymetli pavouky a hura na to ... spis se divim ze este nasli nejakou x14 se smetakama ...}
Petr03
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 1-2011
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 22:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nebyla by fotecka toho konvoje????
Malydivoch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 12-2004

Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 23:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fotečka sice ne, ale něco jiného by bylo Lokomotivy řady 380 se vracejí do Plzně hPlzeň hlavní nádražív čele: Tranzistor 742 319 a 380 002, 019, 003, 009 a 018 http://www.youtube.com/watch?v=C7Iqn5oJp1s Omlouvam se točeno z mobilu
Moje videa na YouTube tady http://www.youtube.com/user/malydivoch?feature=mhw5
Jspetrak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 05. června 2011 - 23:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1822 jsou odstavené v depu Innsbruck.

Pěkná náhoda tohle potkat.
Cityelefant
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 11-2007

Odesláno Pondělí, 06. června 2011 - 01:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes v Úvalech:


... antikvalita, narychlo mobilem. Překvapili mě
Signalista, tvořím simulátory stanic s elektromechanickým zabezpečovacím zařízením: Odkaz na stránky
Nejkrásnější autí Nissan Navara a Renault Thalia - my ICQ: 368229645
Pje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 07. června 2011 - 09:42:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

->Městkýslon: Hezké momentky, zvláště půvab betonové plochy vystupuje do popředí nade vší pochybnost... Já vím, Úvaly...
Jurek_fm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 8-2009

Odesláno Středa, 08. června 2011 - 05:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O návratu "náhradního" stroje z Rakous kupodivu píšou i média odkaz.
Život je hořký. Bohudík !
oběhy Bohumínských brejlovců
adviser
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.154.56
Odesláno Středa, 08. června 2011 - 08:47:33    Odkaz na tento příspěvek  

Náhodou jistý zaměstnanec Škody pořídil ve stejnou dobu stejný záběr a ze stejného místa.
To Zababa: Že by jste náhodou stáli jste vedle sebe?!
Jamamoto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 08. června 2011 - 09:07:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krátký záznam z provozu u nás (u Přelouče). Nedaří se ji odchytnout ve správném světle...
http://www.youtube.com/watch?v=o2m5-jB6PP4