K-report
 

Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 01. 09. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Tratě na Vysočině » Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 01. 09. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 6-2009
Odesláno Středa, 24. srpna 2011 - 17:12:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad režista
Ze spojů, kterých jsem v průběhu posledních cca 2 měsíců v té oblasti využil já, se mi nejplnější zdály vlaky mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou
Mně taky.
Co u Vás znamená výrok "jelo dost lidí, poloprázdné rozhodně nebyly"? "Dost lidí" znamená pro každého něco jiného - dokud skutečnost nedefinujete přesněji, nejlépe skutečným počtem cestujících, nebo například aspoň procentem obsazených míst z celkové kapacity soupravy, tak je to pouhý "hospodský blábol".
Ve dvou (syn a já) jsme rozhodně neměli moc na výběr kam se posadit. Lidi jsem fakt nepočítal, ale co si vzpomínám třeba ve zmíněném 14863 museli stát ze Stříteže lidi u dveří patráku, protože bylo plno. Ve 28332 nás bylo z Telče v 814 asi 6, ale cestou se to dost měnilo, třeba v Třešti město přistoupilo kolem 10 lidí a v Kostelci u masny nastoupilo asi 6-7. Tak asi tak.
Tomáš_fiala
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 6-2010

Odesláno Středa, 24. srpna 2011 - 17:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní pozdrav ze Starče v podobě Mn 82470:

Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 987
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 24. srpna 2011 - 19:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedělní 433.001



749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... stroje z LD Jihlava
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. srpna 2011 - 09:24:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Baile_atha: naprostý souhlas.
V případě zrychlení trasy Třebíč - Brno je autobus nekonkurence schopný a díky dobré poloze brněnského nádraží (např. na rozdíl od Jihlavy) je to pro lidi velmi zajimavý způsob přepravy.
Bohužel co sem četl, tak se zatím s žádnou úpravou trati nepočítá
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 25. srpna 2011 - 10:34:19    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Baile_atha" = 291 + "Hanz_11" = 264:
Já jsem přece ani náhodou nenavrhoval rušení "přímého" spojení Jihlava - Třebíč - Brno (taková pitomost by mě přece nemohla napadnout), jen bych místo těch dnešních "dlouhých" (trasou i soupravami) rychlíků udělal kratší motorové spěšné vlaky a zastavoval bych je častěji (určitě aspoň ve Střelicích kvůli snazšímu spojení "za roh") - o tom, že silnice I/23 nemůže zatím (a ještě dlouho zjevně nebude moci) konkurovat co do rychlosti dopravy železnici (minimálně rychlíkům) není pochyb, a i s nějakým zastavením navíc (Střelice) by ty spěšné vlaky mohly v relaci Brno - Třebíč a opačně silniční dopravě úspěšně konkurovat. Elektrizace celé trati Brno - Třebíč - Jihlava ovšem zřejmě v dohledné době nepřichází v úvahu ("důležitější" byly v nedávné minulosti "broskvoviny" typu elektrizace trati České Velenice - České Budějovice a mají být v budoucnosti další "broskvoviny" typu eletrizace trati Klatovy - Železná Ruda ...), a pokud elektrizace skončí v "Božím Požehnání" nebo nanejvýš v Náměšti nad Oslavou, jak se zřejmě pro "1. etapu" zatím uvažuje, tak to pro "dálkové" vlaky určitě žádný smysl mít nebude (ani přepřahy v Třebíči by ostatně ke zkrácení cestovní doby nijak nepomohly = "dráty" z Brna až do Třebíče by měly význam jen pro Třebíč a okolí ...).
Osobně bych už teď "vysočinské" rychlíky vedl přes Žďár nad Sázavou už nyní, "kmenové" (denně jezdící) rychlíky od / do Kolína bych trasoval z Havlíčkova Brodu do Jihlavy a zpět (místo do Brna a zpět - navíc netvrdím, že by nutně musely jezdit z / do Prahy, protože existuje například i pravobřežní polabská trať ...) a přímé spojení Praha - HB - Brno bych "v nouzi" klidně omezil jen na "posilové" spoje ve frekvenčně silnějších obdobích dne a týdne - ale nemám chuť se tím teď nejak podrobněji zabývat a rozpracovávat to, žejména když v době "šetření, ať to stojí, co to stojí" je hodinový interval rychlíků mezi Kolínem a Havlíčkovým Brodem (resp. až Brnem) i ve špičkových obdobích pro MD ČR přílišný "luxus" (raději zavádějí čtvrthodinový interval rychlíků mezi Prahou a Pardubicemi ...), a navíc by asi skutečně propustností (kapacitou) nestačila mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou jednokolejka.
Musím se zkrátka smířit s tím, že rychlého železničního spojení s oblastí "Vysočiny" se v tomto svém životě už nedočkám - a co bude pak, to teď pro mne nemá smysl řešit ...
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. srpna 2011 - 10:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

režista: je třeba mít napaměti, že lidi v podmínkách našich nádraží přestup berou jako zatrest. Např. počet lidí cestující z Třebíče směr ČB převyšuje počet lidí posbíraných na 250. Je hodně pravděpodobné, že Vaším krokem by část cestujících zanevřela na vlak a radši jela autobusem. Pak je otázka zda je to cílené?
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 25. srpna 2011 - 11:21:56    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Hanz_11" = 265:
je třeba mít napaměti, že lidi v podmínkách našich nádraží přestup berou jako zatrest. Např. počet lidí cestující z Třebíče směr ČB převyšuje počet lidí posbíraných na 250
Nejsem sice kvalifikovaný "místní znalec", ale právě na takové tvrzení bych byl velice opatrný: možná to platí pro nějaké vybraná období týdne ve školních rocích, ale jinak si naopak troufám tvrdit, že právě počet "přímých" cestujících mezi Třebíčí a Českými Budějovicemi (ale třeba i Jindřichovým Hradcem) je z pohledu celkové frekvence v těch rychlících marginální záležitostí, a jsem přesvědčen, že určitě nedosahuje počtu cestujících, jimž by více vyhovovalo (vlakové) přímé spojení Havlíčkova Brodu a Žďáru nad Sázavou s jihem Čech, než nutnost přestupu v Jihlavě (a na významu to zjevně ještě nabude po zrušení přímých vlakových spojů Jihlavy a Pardubic) - ale kvalifikované podklady pro to samozřejmě nemám, pouze (m.j. i) v IDOSu vidím, že ve všech zmíněných relacích jsou teď vlakové i autobusové spoje časově i cenově vcelku rovnocenné (autobusy jsou většinou o něco málo levnější, než činí "zákaznické jízdné" ČD), takže významnou úlohu by mohl hrát spíše zájem "tranzitní" frekvence, než jen zájem frekvence "místní" (a pak ovšem vstupuje více do popředí i celková tarifní vzdálenost).
Jste-li Třebíčan rodem či bydlištěm, chápu to Vaše tvrzení jako logickou a svým způsobem i oprávněně "lokálpatriotistickou" obhajobu svého oblíbeného místa, ale podle toho, jakou jsem při svých občasných cestách přes Jihlavu viděl přestupní frekvenci mezi vlaky, nezdá se mi, že byste měl skutečně pravdu - ale já o koncepci GVD nerozhoduji, takže žádného mého vlivu na případné prosazování změny koncepce se určitě obávat nemusíte ...
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 5-2007
Odesláno Čtvrtek, 25. srpna 2011 - 11:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

režista: vycházím z údajů prodaných jízdenek v úseku Brno - Brod (Brno dotoho nepočítám) směr ČB.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3675
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 25. srpna 2011 - 14:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Osobně bych už teď "vysočinské" rychlíky vedl přes Žďár nad Sázavou už nyní
Tak to by byl konec těchto R a to definitivní. Vyjmout z trasy město, které do těch spojů pumpuje velké množství lidí a nahradit ho nějakým ospalým Žďárem, tak se mně přímo ekluje. PS: Nejsem z Třebíče a tuto linku Plzeň - Brno mám velmi dobře zmapovanou a najezdil jsem s ní desetitisíce km. Nynější varianta vední je funkční a není jí třeba překopávat.

rychlíky od / do Kolína bych trasoval z Havlíčkova Brodu do Jihlavy a zpět
A kdo by tím jezdil? Spojení Jihlava - Praha je nadstandartní autobusem. Úsek Brod- Jihlava je navíc kouzelný v tom, že je nesmírně důležitý pro regionálku. Pokud tam potáhnu R, tak se tím pádem vzhledem k propustnosti tratě sníží počet Os. Takže bych přišel ještě o frekvenci. Čili opět toto řešení je silně kontraproduktivní.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
režista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 25. srpna 2011 - 20:24:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Happy" = 3675:
1) Máte snad k dispozici nějaký skutečně kvalifikovaný "rozpad frekvence" z Třebíče pro vlaky směr Jihlava a trs podle jednotlivých dnů v týdnu a denních dob? Podle mě je součet frekvence relací Havlíčkův Brod + Žďár nad Sázavou - Jihlava a trs rozhodně větší, než počet cestujících relace Třebíč - Jihlava a trs (vše v obou směrech), takže záměna těch ramen by přinesla úsporu přestupů pro víc cestujících, než kolik jich musí přestupovat nyní. A že je Žďár nad Sázavou "ospalý", to není ani zdaleka vina jen samotného Žďáru nad Sázavou, ale i ne vždy vhodně řešených přípojů (včetně vazeb na autobusy) ...
2) Kdo by tím jezdil? V podstatě všichni, kdo jedou nyní do / z Jihlavy z / do Čech a nepatří do přímo do relace Praha - Jihlava a opačně + jistě i část těch "přímo pražských" - a je velmi pravděpodobné, že v případě vyhovujících přípojů v Praze by tím jezdili i cestující v relaci Jihlava - Plzeň (a trs), protože už teď (= s přestupem navíc v HB) je to přes Prahu i z / do Jihlavy rychlejší, než přes České Budějovice (přičemž ty vlaky by klidně bylo možno zřeba i přes Prahu "protrasovat skrz" - pplatí snad přece stále, že "ESO" jako "ESO" ...). Kromě toho, jak už jsem ostatně napsal dříve, není přece jenom Praha, ale třeba i pravobřežní polabská trať, a přestupujících v Kolíně je také vždy "hafo" ...
3) Problémem by skutečně určitě byla především nedostatečná kapacita trati mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou - ale možná by ty současné osobní vlaky mohly nahradit právě ty rychlíky začínající a končící v Jihlavě (resp. asi až v Jihlavě městě), což by navíc mohlo odstranit další přestupy ...
ValcavNakiz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.82.168.20
Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 06:23:31    Odkaz na tento příspěvek  

režista:

Jelikož se mi podobné úvahy líbí, přidám svoje dojmy (čísla neznám):

1. Je pravda, že úsek Brno - Třebíč je na celé lince Brno - ČB nejlepší (řešil byste Sp, vcelku souhlasím - možná na úkor některých Os). Přesměrování vysočinských R přes HB by je víc integrovalo do sítě (návaznost na 230 a 238), navíc by mohly nahradit některé R na 250, kde je ve špičkách hodinový takt, takže by se mohlo ušetřit pár vlkm (spíš bych čekal úspory tohoto charakteru - a né plošné škrty). Když se trochu zasním, tak obě linky by mohly být vedeny vratnými soupravami, které by se v HB kuplovaly. Pokud by však došlo k modernizaci 240, je opět ve hře jejich návrat na Třebíč (bylo by to již výrazně rychlejší).

2. Rychlíky 250/230 bych v žádném případě na Všetaty neodkláněl, je kontraproduktivní vytvářet nějaké tangenciální spojení, když většina cestujících jede už od Žďáru na Prahu. Mám pocit, že tyhle rychlíky vůbec nejsou špatné a jejich hodinový takt, zvlášť na 230, je opodstatněný, od Golčova Jeníkova je spádovost na Prahu silná, z Čáslavi bývá 6 lidí v kupé, z Kutné Hory i 8, z velké části se jedná o denní dojížďku do zaměstnání - čili perspektivní (pravidelná) klientela.

3. Jistě je třeba tratě na Vysočině revitalizovat, stejně jako byl opraven úsek HB - Šlapanov. Podobně je nevyhnutelné opravit tratě 238, 225, 227, 240 a 251 - jinak železnice na Vysočině do 20 let skončí. Ten 10 kilometrový úsek do Šlapanova stál nějakých 250 milionů. Výše uvedený rozsah dělá nějakých 280 km, to máme min. 7 miliard. Kdyby se to nějak investičně rozplánovalo, tak do 10 let za přispění EU to musí být. V kombinaci s nasazením moderních vlaků, které by mohly oblouky projíždět rychleji (podle horních hranatých rychlostníků, které na Vysočině nejsou), uměly se pořádně rozjíždět a brzdit, dala by se cestovní rychlost zkrátit natolik, aby mohlo být dosahováno systémových jízdních dob mezi uzly. Kolikrát jde jen o pár jednotek minut. V tomto ohledu velmi kvituju a velebím nákup 17 kousků motoráků RS1 - a že se tohle na Vysočině povedlo, považuji za takový malý zázrak.
Nasranej nádražák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.21.123.209
Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 09:49:59    Odkaz na tento příspěvek  

ValcavNakiz
============ Kdyby se to nějak investičně rozplánovalo, tak do 10 let za přispění EU to musí být. V kombinaci s nasazením moderních vlaků, které by mohly oblouky projíždět rychleji (podle horních hranatých rychlostníků, které na Vysočině nejsou), uměly se pořádně rozjíždět a brzdit, dala by se cestovní rychlost zkrátit natolik, aby mohlo být dosahováno systémových jízdních dob mezi uzly. Kolikrát jde jen o pár jednotek minut. V tomto ohledu velmi kvituju a velebím nákup 17 kousků motoráků RS1 - a že se tohle na Vysočině povedlo, považuji za takový malý zázrak.
============
Tak tohle je z oblasti sci-fi. A velebit nákup STADLERŮ ? Tak na to musí být člověk opravdu "odborník".
ValcavNakiz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 95.82.168.20
Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 13:58:21    Odkaz na tento příspěvek  

Nasranej nádražák: Tak je pravda, jak jsem zjistil na stránkách SŽDC, ten Šlapanov stál 307 mega, délka sice jen 6,9 km (tarifní vzdálenost je jaksi delší + obvod žst. HB), z toho 210 melounů dokoulila EU, takže náš stát ve výsledku zaplatil jen 103 milionů. Takže sci-fi to bude, až za pár let skončí fondy EU a my promarníme šanci. Ale co bychom dělali, co bychom kupovali, ani o tom nebudem mluvit, co bychom chtěli, necháme to všechno shnít, zanadáváme si a půjdem dom, až to všechno dojezdí. Raději končím.
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2348
Registrován: 3-2007

Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 14:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/134183-vlada-planuje-s krty-v-zeleznicni-doprave/

Kvůli vládním úsporným opatřením například už rok nejezdí vlaky na trase Jemnice-Moravské Budějovice. Podobně mohou dopadnout i stovky dalších tratí. "Z 49 rychlíků, které nám zde jezdí, nám ruší 9 rychlíků a 15 má částečnou změnu," řekl Joukl.


Bože, co ještě vypustí tenhle kokot z huby...
Radec5
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 16:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sesadit z trůnu
Nejkrásnější pohled na svět je ze sedla jízdního kola
babolet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.236.109
Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 16:26:47    Odkaz na tento příspěvek  

Tak pánové, v Okříškách stojí odstavené kotle,neví někdo kam to pojede ,byla by pěkná fotečka.
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 988
Registrován: 5-2007

Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 17:57:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad babolet: vzhledem k tomu, že to mělo konce k Třebíči, tak bych tipnul, že to bude brát Mn... Ale z Kojetic to podle nálepek asi nebylo, třeba doplní Koudsk.
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... stroje z LD Jihlava
Bardotak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 9-2008

Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 20:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé kašlete na Joukla.Ve státní pokladně nejsou peníze tak se to začíná projevovat v ekologické železniční dopravě.Kamiony a busy budou jezdit a huntovat silnice vesele nadále a na železnici všichni kašlou.
Jinak si vás dovoluji pozvat na poslední víkendové jízdy Jemnické lokálky ve dnech 27 a 28.8.Jsou to letošní definitivně poslední jízdy po lokálce 243 se Singrovkou M 240 113.Pak na Jemničce utichne opět osobní doprava a zústane zde pouze nákladní doprava ČD Carga.Pokud se nám povedou sehnat peníze tak v listopadu na 115 výročí Jemničky bude osobní doprava na jeden víkend opět v rámci oslav zavedena.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
Kadlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 2-2009

Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 22:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zejtra se tam chystám tak se mi snad podaří nějaký
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 1-2010

Odesláno Pátek, 26. srpna 2011 - 23:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

babolet,Bytls:To jsou kotle z Hrušovan do Kralup.Dnes ráno to jelo na Mn ze Znojma,který měl 28 vozů.Nahoře už toho asi bylo moc,tak tam ty kotle nechali.Tento měsíc jezdí manipuláky z Okříšek do Jihlavy solidně nabušené(bez toho dnešního je zatím průměr 18 vozů,840 tun).Klidně se tam na jeden vlak sjede i 15 vozů do Hněvic.
www.koudsk.estranky.cz
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 438
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 08:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad režista: ... "kmenové" (denně jezdící) rychlíky od / do Kolína bych trasoval z Havlíčkova Brodu do Jihlavy a zpět (místo do Brna a zpět - navíc netvrdím, že by nutně musely jezdit z / do Prahy, protože existuje například i pravobřežní polabská trať ...)

Pokud je Vaším cílem snížení počtu zákazníků o více než 50%, přetrasujte rychlíky Havlíčkův Brod - Praha někam na trať 072. Budou bohatě stačit 2-3 vozy místo dnešních 6-8. To si fakt myslíte, že z Havl.Brodu, ale hlavně Čáslavi a Kutné Hory je zájem jezdit někam přes Všetaty místo do Prahy ?
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 12:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ted ze Znojma odjel vlak s obilnakama na Jihlavu.Asi to bylo LTE s dalsim prazdnym vlakem do Gresla.To by dnes mohl z Gresla odjet I ten lozeny.Muze to byt Decin nebo Lanzhot.Lok nevim.
www.koudsk.estranky.cz
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
363084
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 13:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koudsk: v isoři je psáno lok. 263003, mám pocit, že takhle se píše Maxima
Jo a jede to na Děčín

(Příspěvek byl editován uživatelem 363084.)
Koudsk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 13:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

363084:Tak je to opravdu Maxima!
Ted jsou na Gresle.Zkuste to pofotit.Ja mam slibenou vecer alespon dokumentacku z mobilu.
www.koudsk.estranky.cz
- vše o nákladní dopravě v okolí Znojma
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 15:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takovej stroj a já zrovna nebyl doma, snad se tu ještě objeví, abych to mohl natočit :-) Kdyžtak dávejte info, co to půjde :-)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 15:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://brno.idnes.cz/do-zastavky-miri-elektricke-vlaky-lidem-ale- vadi-protihlukove-steny-1i0-/brno-zpravy.aspx?c=A110825_1640273_b rno-zpravy_bor
363084
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 1-2010
Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 15:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ve 14.19 to odjelo z Gr.Mýta, má to 28 vozů
Lukesvoboda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 12-2009

Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 15:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kadlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 22:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak něco málo fotek z Bidušky:

Jemnice


M. Budějovice



Třebelovice
Haribo7
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 1-2011
Odesláno Sobota, 27. srpna 2011 - 23:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nevím jak kdo jste to sledovaly...ale v Břeclavi dopoledne stál na jedné soupravě Legios a ten jsem si hezky natočil a u nástupiště stály kocouři LTE a pak 10 minut po něm jely kocouři LTE na Slovensko taky s Cereáliema
T458.1 Forever
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 499
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 09:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Haribo: Co takhle opakování češtiny???
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1259
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 10:22:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kurňa to musel bejt šok pro lidi okolo trati 241,kteří jsou vesměs zvyklí tak akorát na "rozzuřenou" 810 a najednou nedávno Herkul a teď dokonce Maxima...Jak dlouho to je,co tu jela šestinápravová loko?Mám za to,že sergeje dostali zákaz v roce 1974,tak že by 37 let?Tak už tu od externistů chybí snad jen 753.7,nebo ta už tu taky jela?
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 11:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lokofanda: pro mě by to byl krásnej šok, jenže mi to vždycky nějak proklouzne mezi prsty:-( Snad někdo zveřejní nějaký video nebo fotky..
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 387
Registrován: 10-2009

Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 11:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kubam: krásný video posunu ve Znojmě má kámooš v mobilu. Třeba to sem dá. Davide, prosíííím.
Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o. s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 14:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prdík83: tak, že taky pěkně prosím nebo kdyžtak, ať Ti to pošle a já si to od Tebe pak někdy stáhnu;-)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Monty
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.156.128.78
Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 14:25:26    Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel mám foto jen z mobilu.
Mmalousek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 19:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K tomu ještě bylo ráno v Třebíči trafo.
Kubam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 20:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Monty: díky aspoň za to, dobrá dokumentace ;-)
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Bytls
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 5-2007

Odesláno Neděle, 28. srpna 2011 - 22:36:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A do Vladislavi míří hektor 721.141(tak nějak???) s ubytovacím vagonem a cca 12 Transcereáles. Kvůli výluce služby výpravčího počka do rána zřejmě ve Studenci. Kolem půl desáté viděno v Zastávce...
749 018-8 749 051-9 749 107-9 749 121-0 749 243-2 751 050-6 751 053-0 751 103-3 751 106-6 751 142-1 ... stroje z LD Jihlava
Martink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 09:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kadlos: Díky!
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
Kadlos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 2-2009

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 17:31:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martink: neni zač ale jak jsem říkal jsou to jenom výcvaky tak jsem hodně vybíral a pevně vám chlapi držím palce ať se podaří sehnat peníze na to listopadový výročí, byla by velká škoda kdyby se nejelo
Bardotka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 18:38:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bytls - dokonce ještě teď odpoledne prej stál ve Studenci,cca před hodinou
Moje domácí trať - 240(Brno-Jihlava)
754 041-2-taky nám ji pošlete na 240,safra!
Krokoušům 3x ZDAR!!!
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 19:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na Humpolačku zas po delší dvoje zavítalo dvojče
Martin_ben
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 4-2009
Odesláno Pondělí, 29. srpna 2011 - 22:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

721 141 byl dneska u nakládky ve Vladislavi, sedm prázdných vozů se tam bude ložit zítra. Hektor nocuje do zítra ve studenci, a navíc by tam měla dojet další prázdná souprava, někdo tvrdí s 2*740 nekdo že s Herkulesem. Hektor ze Studence nejspíš pojede do Miroslavi, datum a čas nevím ...
jakýkoli korporátní nátěr navždy zničí design jakéhokoli dopravního prostrědku
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1262
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 15:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera si dvojče "včeliček 742" od Jihlavy máklo,dovezlo do Kojetic nadvakrát celkem 31 kotlů..Zřejmě díky tomu vzniklo zpoždění a Mn z Okříšek do Jihlavy odjížděl až skoro v osm večer...
A dokumentačka pro oživení:
Hyvrysák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2358
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 16:49:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvojče pokračuje i dnes, odpoledne s Mn 82731 zvládlo 15 vozů
Fany
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5387
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 19:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, jak často se stane, že se na trati 241 objeví "850"?

viz zde:
http://www.zelpage.cz/razeni/11/vlaky/cd-24807

Díky za info
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 19:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fany: úplně přesně jak to tam píšou. Při nedodstatku motorových vozů 810. Může to být jak dvakrát do týdne, tak třeba za celý měsíc ne. Podle toho, jak zdechnou 810.
Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o. s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Prdík83
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 10-2009

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 19:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doba výstavby nové zastávky mezi Jaroměřicemi a Budějovicemi se zřejmě přiblížila. Od 5. 9. do 9. 9. a 15. 9. a 16. 9. jsou plánované denní výluky od 8:15 do 17:40 a pak nepřetržitá výluka od 12. 9. 8:15 do 14. 9. 17:40.
( Když už bude nová zastávka, tak snad kraj Vysočina zachová alespoň současný stav vlaků na trati. )
Kronika žst. Znojmo 1869-2011, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o. s.
http://www.kubickaparabola.wz.cz/spolek/spolek.htm
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 9-2010

Odesláno Úterý, 30. srpna 2011 - 21:04:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes by měla jet v noci strojově 721 141 ze Studence do Olomouce. Zítra by měl přijet do Studence Herkul a odvézt rakve.
Huffnagell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 08:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mark21: A kam ten Herkul z toho Studence pojede?
jel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 08:40:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Prdik83: výluky jsou sice plánované, ale v září nebudou
Mike227
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 09:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://jihlavsky.denik.cz/zpravy_region/20110830_ji_na-zeleznici- maji-soukromi-dopravci-st.html
Hanz_11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 10:18:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mike227: Pan Joukl jasně ukazuje, že mu nejde o to aby na železnici byla větší konkurence a aby na tom zákazníci (lidi, kteří železnici používají) byli lépe. Jasně dává najevo, že je v tom něco úplně jiného a můžem jen hádat co. (že by kapříci připluli na účet?)
Mark21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 9-2010

Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 14:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Huffnagell: Nejspíš směr Jihlava a pak dál na Prahu a Bad Schandau

Jinak foto ze včerejší Vladislavy


A dnešní Mn na 252 (opět nějaká ta slušnější zátěž)
79
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.9.250
Odesláno Středa, 31. srpna 2011 - 20:58:25    Odkaz na tento příspěvek  

Pár obrázků z uplynulých dnů


Lukesvoboda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 12-2009

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 08:08:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ráno po 4. hodině jsem slyšel na nádraží v Mor. Budějovicích posunovat docela dlouho koucoura. Teď v 8 hodin tam není ani vagon, ale také nevím, jestli tam včera vůbec nějaké byly. Ani pn, které má jezdit ráno jsem neslyšel. Jak to tedy ty nákladní vlaky jezdí?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3676
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 09:39:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, jestli to tu zaznělo, ale od 1. září 2011 do 10. prosince 2011 bude možnost laciněji cestovat po vybraných regionálních tratích. A to i bez IN karty. Na Vysočině se to týká relace Studenec- Vel. Mez., kde bude poskytována sleva z jízdného 25% a týká se to tratě H. Brod- Humpolec, kde bude postytována sleva z jízdného dokonce 50%. ČD si od toho slibují nalákání nových cestujících. Ono totiž reálně hrozí, že některé tratě pošlou kraje k šípku a je jasné, že snížení jízdného možná zaplní více spojů. Víc lidí ve vlaku= větší šance na přežití....

( Když už bude nová zastávka, tak snad kraj Vysočina zachová alespoň současný stav vlaků na trati. )
To je dosti naivní (nic ve zlém) Viz. případ tratě ze Žďárce do Svitav....
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1263
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 09:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukesvoboda:Běžka už nejezdí,jezdí jen Mn Jihlava-Znojmo se zájezdem tuším že v úterý a čtvrtek na jemničku..A ten posun zřejmě proto,že tam bral obilo-vozy..I s ostatní zátěží toho měl cca 19 vozů

79:Hezký foto
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1264
Registrován: 4-2006
Odesláno Čtvrtek, 01. září 2011 - 09:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Happy:škoda že to neudělají i ve vlacích na Znojmo