K-report
 

Archiv diskuse Peážní trať Liberec - Varnsdorf ... do 25. 02. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Peážní trať Liberec - Varnsdorf (089) a Euroregion Nisa » Archiv diskuse Peážní trať Liberec - Varnsdorf ... do 25. 02. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 21:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

„Proč to máme platit sami?“
Důvodem uzavření nádražní budovy je podle ČD to, že se nový dopravce Vogtlandbahn ani objednatel veřejné dopravy, tedy Ústecký kraj, nechtějí podílet na placení elektřiny, vody a dalších nákladů spojených s provozem budovy.
- No je pravda, že jestliže Vogtlandbahn nechce přispívat na provoz, tak to prostě nepůjde, jejich vlaky tam jezdí, tak proč by nebyl podíl na provozu? >jen můj názor: )

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3586
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 21:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je složitější. Autobus k provozu nádraží nepotřebuje. Bouda často patří obci a ta tam i zametá. Pokud dráha (= ČD/ČDC) opustila své tradiční činnosti, tak pro ní byla a nejen ve Varnsdorfu budova zátěží. Někde jsou alespoň byty, málokde prosperující hospoda. Ty budovy nemají jiné komerční využití. A pokud tam jezdí už jen "cizina", tak co s tím. I obec by tam byla schopna udržet lehčí čekárnu, ale starý velký barák?
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 21:31:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No dobře, ale zbourat to? To jsou další peníze, nechat to chátrat, to bude za pár let stejně nebezpečné. Ty byty by se možná mohly rozprodat po kusech, třeba i pod cenou, hlavně že by bylo na nějakou základní opravu.
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.136
Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 21:47:09    Odkaz na tento příspěvek  

Uvědomte si, že jádro problému leží jinde:

Jak to, že nádraží (které by mělo sloužit všem cestujícím) dodnes vlastní jeden z dopravců???? To mu umožňuje diskriminovat svoji konkurenci - viz pokus o proslulé "ošlapné", t.j. vybírání poplatků za použití podchodů od RT v Liberci před několiky lety

Aby systém fungoval, musí ČD infrastrukturu = i nádražní budovy předat státu (SŽDC) a to za cenu, za kterou je získaly... K tomu patří automaticky i výpravčí a spol. , tedy tzv "živá dopravní cesta"

Pokud se nepletu, dostaly ČD a.s. od státu budovy zadarmo, tedy by je měly prostě vrátit
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 22:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, teď : )
teď se to bude dělat blbě, na to se mělo myslet už v době, když se to ČD "dávalo"..
malý bobeš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.200.57.136
Odesláno Úterý, 15. února 2011 - 22:12:59    Odkaz na tento příspěvek  

Ono se to dělat nemusí; stačí donutit ČD, aby v rámci rovných podmínek pro všechny dopravce zajistily provoz budov ve své režii - a vrátí je rády samy
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2044
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 00:23:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nemely by tyto prostory byt u SZDC ? Se nestacim divit... Vlatne cemu ? Denne dokazuji, ze to dokazou. Prodat a rozkrast.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
7477010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 1-2011

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 09:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PeM:Mladá fronta dnes opět perlí! Jak mohli její slovutní novináři napsat neověřený nesmysl? A jak mohl pan místostarosta takovou hloupost vůbec z pusy vypustit? 17 párů vlaků denně a ještě jeden lichý je málo? Nikdy tam tolik vlaků-osobní dopravy-nejezdilo. Na přirovnání:Mariánské Lázně-sice o 3000 obyvatel méně,ale význam někde úplně jinde. Tam,na hlavní trati jezdí denně necelá dvacítka vlaků,ale jen v pracovní dny. O víkendu je jich méně než ve Varnsdorfu,kde ubývá jen jeden vlak. To jen aby se braly informace z obou stran. A z té strany druhé:potřebuje Vogtlandbahn ve Varnsdorfu nádraží? Jízdenky prodávají průvodčí v plném rozsahu,za to,že je tam výpravčí platí poplatek za používání dopravní cesty. A pro svůj personál tam Vogtlandbahn nemá ani boudu,strojvedoucí i průvodčí mají jako jediné zázemí svoje vlastní auta. Ono také za jednu místnost,bez topení,elektřiny a vody platit 10000/měsíc,to je cena na úrovni Staroměstského náměstí v Praze.
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 12:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Napadlo mě, jestli zaměstnanci Vogtlandbahnu nocují na nocležně ve VDF, ale jak to vypadá, tak buď tedy jedou po šichtě autem domů a nebo přenocují v Desiru.
Dement
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.64.87
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 15:48:31    Odkaz na tento příspěvek  

7477010-souhlasím.
Nádraží nepotřebujeme,jízdenky prodáváme ve vlaku.Stačí plechová bouda jako mají busy.A pak např.WC ve vlaku.Na co?Klasické busy je taky nemají.Nebo tramvaj mezi Lbc-Jbc.Záchod nemají.A další.Regiosprinter byl původně vyroben bez WC.WC se dodatečně namontovalo kvůli tomu že zajíždějí na Chebsku z Německa do ČR.To jen na dráze musí být takové vymoženosti.
Viz víše psaný nájem za cimru v dezolátním stavu v nádr.budově.Kdo to koupí?ČD přemýšlejí jak na tom vydělat,ale tohle nikdo nechce.Příklad proč nemá Trilex kancl v Hrádku na nádraží,ale vedle.Já bych ty byty nabídl za nízký nájem nebo slevu na nájmu když si vlastník provede vlastní úpravy(např.nové topení+kotel,nové obklady,nové podlahy atd).K tomu nabídnout dlouhodobý pronájem,aby se ta investice podnájemníka vyplatila.
Šošon-jezdíme autama,ale někteří zvládnou i nocovat na Desiru.V létě to bude ještě lepší nebude taková zima.Ale to dělají jen takový zapálenci pro práci jako já.Spí se svojí "mašinkou"
Dnešní zbrojení a stáčení v Zittau
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 16:21:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dement: díky za fotodokumentaci
K tomu nocování ve Varnsdorfu: jsou to tedy spartánský podmínky, nocovat v Desiru, ale pokud by mě tam chtěla zahřívat nějaká hezká vlakuška, tak bych se tomu nebránil...
Jmx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 643
Registrován: 5-2003

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 17:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady se bohužel jasně projevil důsledek fušeřiny našich volených zákonodárců (je jedno za jaké volební období). Získat naoko velké jmění se totiž na trati 089 ukázalo jako "danajský dar". Na německé úseku má dopravce čistou hlavu. Potřebuje kolej - ví komu a kolik zaplatí. Dojede k perónu, ví komu a kolik zaplatí, tečka.
Tady je jasná akorát ta dopravní cesta a maximálně zastávka. Jakmile dojedeš k nádraží tak zjišťuješ zda postačí jen platba za dopravní cestu, nebo perón patří ČD (záleží na tom na kterou kolej je vlak nasměrován), do toho ještě může spadnout problém, že kolej a perón je v dopravní cestě, ale musí se k němu dostat přes pozemek nebo budovu ČD. A neřešitelný problém nastane, když není jasné co komu vlastně patří (viz. opravené, ale uzavřené Rybniště pro všechny cestující bez ohleduna dopravce).
Varnsdorf je kapitola sama pro sebe. Vogtlanbahn z počátku měl zájem o část prostor, ale RSM ČD chtělo pochopitelně vytěžit nějakou částku z pro ně jinak již nepotřebné budovy, tomu nelze nic namítat. Jenže v této budově, která je v podstatě zcela mimo centrum města a nehodí se pro žádné komerční využití nelze udělat ekonomické vytápění, je potřeba provádět úklid zbytečně rozáhlých prostor, nelze jinak něž stavebně ohradit předimenzovanou plochu nástupiště, budova je vlhká díky zatopeným sklepúm atd.
Zkrátka náklady na využití budovy po sečtění byly pro dopravce neakceptovatelné protože ročně by to vycházelo v řádech statisíců. ČD tak zde mají majetek, který dnes již nevyužijí a hlavně je podle mého názoru i neprodejný. Těžko lze zde projektovat něco ve stylu "živé nádraží, když je z jedné strany kolejiště a z druhé fabriky. Stejně tak není možné nutit dopravce, nebo objednavatele využívat něco co jen zvýší náklady, ale nepřinese přidanou hodnotu. Nepřímo lze pouze dotlačit město aby si budovu pronajalo (viz. obava Dolní Poustevny z nastěhování cikánů), ale tím se jen přehazuje horký brambor. Ono stejný problém je vidět i na německé straně, kde na hromadě lokálek jsou vidět zazděné nevyužité budovy.
Zde má svou pravdu každý, ale "Černý Petr" zůstal v ruce ČD
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 18:45:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před několika lety proběhly nějaké zprávy o tom, že ČD mají v plánu opravit budovu nádraží ve VDF (předpokládám, že byla v plánu pouze fasáda a výměna oken). Rekonstruovat ještě interiéry by bylo asi nemyslitelné. Ona ta budova je opravdu rozlehlá, vstupní hala monstrózní jako třeba v Meziměstí, rozlehlé chodby, obrovské vstupní dveře, ...

Nakonec z toho sešlo, provedla se jen oprava Rybniště a Jiřetína p.J. Téměř hned po rekonstrukci bohužel došlo k uzavření čekáren. Např. v Jiřetíně se na dveřích objevilo jen ručně psané oznámení "jízdenky ve vlaku, čekárna uzavřena".
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 536
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 19:00:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na to se mělo myslet už v době, když se to ČD "dávalo"..

No právě že se na to už tenkrát myslelo - "ČD-lobbing" si budovy zcela úmyslně vyřval do majetku jako "hráz" proti případným jiným dopravcům (aneb nepustíme vaše cestující skrz naše budovy/nástupiště či vám za to alespoň pořádně pustíme žilou).
Hungry_bear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 537
Registrován: 1-2006

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 19:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona ta budova je opravdu rozlehlá

Zrovna ve Varnsdorfu by asi nejlepší bylo nádražní megabudovu odstřelit a nástupiště pro lidi udělat u přejezdu.
Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 5-2007

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 19:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nádražní budova má nějakých těch 5 let novou střechu. Tak nevím, jak se popasovat s tímto...

A k nástupišti... Čím blíže městu, tím lépe. Takže co se děje s případným zastavováním na Staráku? Hm, Demente? Nezajímal ses?
Sportu zdar, bajku zvláště!
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 19:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak to vypadá s ukončením výluky VDF - Seifhennersdorf? Bylo avizováno, že do konce února by mělo být vyřešeno.
Jozka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.63.99
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 22:01:45    Odkaz na tento příspěvek  

To Dement ..
Díky za obrázky dnešního zbrojení a stáčení v Zittau..

jak často tam ta cisterna na stáčení jezdí a odkud to vlastně vozí ?
To jezdí každou středu kolem poledne ?

Co je to za dopravce, to tam nevozí DB?
Jozka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.63.99
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 22:11:23    Odkaz na tento příspěvek  

To Dement:

v Exifu snímku máte ale nastaven datum 16. ledna 2011, pokud to bylo dnes foceno. Asi špatný datum ve fotaku.
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 3916
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 22:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašinka patří spolku z Löbau - Ostsächsische Eisenbahnfreunde e. V., Löbau - ale jezdívalo to na licenci ITL, zátěž od DB z Löbau přes Ebersbach. Jak je to teď nevím.
Jozka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.63.99
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 22:37:30    Odkaz na tento příspěvek  

zátěž od DB z Löbau přes Ebersbach ??

z Löbau přímo do Ebersbachu po staré trati může jezdit náklad ?
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 11-2010

Odesláno Středa, 16. února 2011 - 22:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jozka: Né nadarmo si říká Dement :-))
Né, asi špatné datum, já ho tam pro jistotu vůbec jeden čas neměl..
Dement: Pěkné . A dotaz k tomu zabezpečení PZB, co kontroluje reakci strojvedoucího v závislosti na daném návěstidle. To zařízení údajně umí i hlídat zda dodržujete předepsanou rychlost, jinak může vlak zastavit, v jakém rozsahu to funguje na Desirech VGB?
Dík.

(Příspěvek byl editován uživatelem strejcekms.)
Jozka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.63.99
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 22:45:16    Odkaz na tento příspěvek  

Ta mašinka co stáčí s cisternou má na boku staré východoněm. označení Deutsche Reichsbahn . trocha nostalgie ....

nevíte jak často to tam lze vidět při stáčení ?
Pepas87
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.32.94.162
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 23:17:00    Odkaz na tento příspěvek  

pokud můžu předběhnout Dementa, který případně doplní nebo opraví..
Jestli jsem dobře pochopil, tak tento zabezečovač je na jednotkách plně funkční (snad musí být na všem co jezdí??). Jediný úsek, na kterém je toto v provozu je dvoukolejka mezi stanicemi Mittelherwigsdorf a Zittau. Co se hlídání rychlosti týká, tak se o ni stará pouze pokud je na návěsti výstraha (průjezd určitou rychlostí + hlídání zpomalování před návěstí STŮJ), v případě volna to nijak nezasahuje..
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3227
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. února 2011 - 23:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A k tomu ještě hlídá maximální rychlost, tedy u Desira by měl při dosažení rychlosti 127 km/h přibrzdit a po poklesu pod 120 km/h opět odbrzdit.
Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 07:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jozka: Ten žitavský náklad jezdí přesně jak bylo řečeno z Löbau přes Ebersbach a Eibau do Žitavy (a zpět). Teoreticky jezdí každou středu kolem poledne (prakticky to bude tak v 75%) a vozí jak naftu v kotli, tak i uhlí pro žitavskou úzkou. Z 90% to vozí V60ka (nej 105 015), ta V100 je rarita.
A není to jediný náklad, co jezdí na trati Löbau - Ebersbach...
Ještě to je občas maňas do sila v Niedercunnersdorfu a v sezóně je to ještě odvoz štěrku z lomu v Ebe.
Sportu zdar, bajku zvláště!
DB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.210.4
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 09:32:28    Odkaz na tento příspěvek  

MTB....

Dik za info o nakladu ...
Skutecne jezdi po nepouzivane trati z Lobau do Ebersbachu ? Kdyz loni byla vyluka pres Wilten tak RE jezdili po teto trati do Lobau, ale museli tam nasadit obsluhu zavor a vlaky jezdili jen 20 km/h ! Jak tam jezdi naklad ?
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 3917
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 10:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tam holt závorář odněkud dojede.

A že jste byli hodný, tady je ten pondělní štěrk v Žitavě:
http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?4,5259671
7477010
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 1-2011

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 10:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PZB u Desira hlídá maximální rychlost(mimo jiné),ale při jejím překročení nezasahuje do provozní brzdy,nýbrž otevře bezpečnostní smyčku,výsledkem je rychlobrzda. PZB využívá bezkontaktní(indukční) přenost z prvků,které jsou u předvěstí a návěstidel. Těch je tam vždy víc,ale jen jeden je ve funkci,podle toho,co ukazuje návěstidlo. U rychlostníků,které snižují rychlost,je prvek jen jeden a je ve funkci trvale. Prvky jsou pasivní a nepotřebují napájení. Dvoukolejný úsek Zittau-Mittelherwingsdorf je těmito prvky opatřen jen částečně,proto je tam rychlost max 100. Jinak PZB ,,nutí"strojvedoucího,aby od prvku,který nařizuje snížení rychlosti,tuto rychlost opravdu snižoval,pouhé potvrzení jako u LVZ nestačí. Ono to vlastně platí i u té ,,nepřekročitelné" rychlosti 127,tam se nejdřív PZB dožaduje snížení,je-li toto ignorováno,rozpojuje bezpečnostní smyčku.
Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 669
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 10:23:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

DB a Trainspot: Nedojede... Aspoň u žitavského Mn vyběhne z mašiny týpek s praporkem a po průjezdu nákladu zas do mašiny nastoupí...
Sportu zdar, bajku zvláště!
DB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.210.4
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 12:02:23    Odkaz na tento příspěvek  

To Mtb:
a to tam je tratova rychlost Jen cca 10 km/h. ?
Je to pravda?
Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 17:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdepak... Fíra regulérně zastavuje...
Sportu zdar, bajku zvláště!
Jozka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.63.99
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 17:47:28    Odkaz na tento příspěvek  

Mtb_freeride ...

Kolik je tam tedy max. tratova rychlost Löbau -Ebersbach?
Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 5-2007

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 18:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bych jen hádal...
Sportu zdar, bajku zvláště!
Jozka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.63.99
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 18:15:15    Odkaz na tento příspěvek  

RE do Dresden při objížďce tam loni jeli max. 15 km/h, asi se tam nedá víc, proč tam tudy jezdí ten náklad ??
Dement
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.64.87
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 20:06:00    Odkaz na tento příspěvek  

Mtb_freeride-sorry,o infrastrukturu se moc nezajímám.O něčem se mluvilo,ale zatím nic.
Jozka,Strejcekms-sorry,nestíhám,natož zkontrolovat datum na foťáku
Pepas87,7477010,Petr Šimral-celkem se vším souhlasím.Těm prvkům my říkáme "magnety".Nesouhlasím pouze s tím že PZB kontroluje maximální rychlost Desira!Desiro má max.konstrukční rychlost 120 km/h a když je tato rychlost překročena dojde pouze k odpojení trakčního náhonu.Po snížení rychlosti(provede strojvedoucí)opět dojde k připojení trakce(jednoduše,prostě to zase zapojí motor s převodovkou k hnacím nápravám).
Teď to totiž zamíchám a řeknu:PZB se používá do rychlosti 160 km/h,od rychlosti 160 km/h a výš se používá LZB!(jednoduše řečeno nejsou tam "magnety",ale všechny signály se vedou kolejnicí)
Tak a na závěr foto z dnešního Zittau.Bohužel nemám čas na ladění datumu a navíc jsem to trefil do břízek v kolejišti
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1002
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 20:17:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mtb:Jestli si ten kdo si myslím,že jsi tak nám sem šoupni nějaké foto toho nákladu s V 60 ty fotky jsem viděl v jednom nejmenovaném časopisu jsou supr a nejen ty i jiné od Tebe ze Šluknovského výběžku kde jsme se určitě někdy potkali.
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 11-2010

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 20:52:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://cs.wikipedia.org/wiki/Indusi - Tak jsem k tomu PZB něco našel, je tam asi vlastně vše, co tu bylo řečeno..
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 21:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvakrát Trilex 25.12.2010 odjezd z Liberce.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1337
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 21:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dement: Na tratích nad 160 km/h magnety samozřejmě normálně jsou, při přenosu informací přes LZB se odpojí vozidlová část PZB.
Pokud ale po této trati jede vozidlo bez LZB, tak normálně čuchá magnety.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru.
Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady.
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 5-2010
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 21:45:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady jsem vyhrabal dva kousky od Connexu v roce 2007 v Žitavě.
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3233
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. února 2011 - 22:36:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A u LZB se liniový signál nevede kolejnicí, ale je tam kabel uprostřed mezi kolejnicemi. K vidění nejblíže od Žitavy mezi Riesou a Lipskem.
Dement
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.64.87
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 07:09:38    Odkaz na tento příspěvek  

Mikulda,Petr Šimral-samozřejmě ano,souhlasím
Mtb_freeride
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 5-2007

Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 17:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drak ze skalky: Zrovna při ruce nemám v digi podobě žádný maňas s V60kou. Tak jsem našel na netu od kolegy Felixe např. V100ku s uhlím do Žitavy, a pak jednu V60ku s trochu zajímavou sestavou do Žitavy.
Sportu zdar, bajku zvláště!
Wxdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 17:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zase něco od Jörga F. : Lotos M62 1077 na odbočce Trzciniec u Turoszowa: http://oi55.tinypic.com/2yy8qx4.jpg
Jozka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.208.46
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 19:43:53    Odkaz na tento příspěvek  

To Mtb:
Ta V60 na snimku je z ktereho mista na trati .... trat nejaka zarostla travou ....
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 5-2010
Odesláno Pátek, 18. února 2011 - 19:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mtb:Jasně,škoda no.Jo ty fota Mn do sila i štěrku z lomu od Tebe taky znám.
Dement
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.64.87
Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 08:52:37    Odkaz na tento příspěvek  

VT1 zůstává v opravě,místo ní Regiosprinter VT45.V patek při převozu jsme potkaly "Ludmilu" s vlakem plným pražců a přidávám foto s neděle 20.2.kde je již připojena výluková mašina
Wxdf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 12:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta mašina se i objevila v Hirschfelde (foto Jörg F): http://oi54.tinypic.com/5znlhz.jpg
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 444
Registrován: 3-2006
Odesláno Pondělí, 21. února 2011 - 20:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vogtland Express v Rybništi
DB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.145.210.83
Odesláno Úterý, 22. února 2011 - 01:49:02    Odkaz na tento příspěvek  

VT45 mel pry prorazenou nadrz ... kdyz stal jako zaloha v Hradku. To uz je opravene ?
Dement
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.64.87
Odesláno Úterý, 22. února 2011 - 07:25:16    Odkaz na tento příspěvek  

VT 45 měla prasklou nádrž na vodu do WC,jelikož v ní v zimě zamrzla voda.Přijela jsem jako náhrada za VT 1,bohužel se s ní nějak nedařilo jezdit.
VT 1 je po opravě zpět a je zařazena do oběhu
Strejcekms
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 11-2010

Odesláno Úterý, 22. února 2011 - 09:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K té nádrži na WC, já tu nechci nějak chytračit, ale to v té nádržce neni nějaká topná spirála, která by udržovala teplotu vody v nádrži nad nulou? Přce ty jednotky zapojujete přes noc na el. kabel. A nebo tu vodu vypouštět..
Dement
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.64.87
Odesláno Středa, 23. února 2011 - 08:19:19    Odkaz na tento příspěvek  

Ohřev tam je,ale nevím zda na čistou vodu nebo na odpad.Na tohle jsem chyběl ve škole.Já se hlavně zajímal jak Desiro či Sprintera v případě poruchy "poladit" a dojet do cíle.
Zjistím to.
Je možné že na Regiosprinteru ohřev není,z výroby tam totiž WC nebylo.WC se tam dosadilo dodatečně kvůli tomu že Sprintery začaly zajíždět z Německa do ČR.
Dement
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.64.87
Odesláno Středa, 23. února 2011 - 09:49:59    Odkaz na tento příspěvek  

VT 1 opravena,VT 45 nám tady místo výpomoci jen uškodila.
Všem se omlouváme za případné kompikace při cestách s dotčeným vozidlem.
P.S.-i přesto bych se s ním docela projel
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 445
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 23. února 2011 - 20:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Os 20920 v Horním Podluží
Dement
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.64.87
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 06:54:07    Odkaz na tento příspěvek  

Včera odvezena VT 02 do Görlitz na opravu
Inkonginto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 09:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dement:

Chtělo by to stativ...
Dement
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.64.87
Odesláno Čtvrtek, 24. února 2011 - 10:16:45    Odkaz na tento příspěvek  

Inkognito-já vím,jenže nemam.A já hlavně na to nemám čas,já s tím hlavně jezdím.Vždyť víš.Snažím se aspoň o něco
Šošon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 446
Registrován: 3-2006
Odesláno Pátek, 25. února 2011 - 22:59:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Závody 854.210 s VT 23 na šraňkách v Rybništi.