K-report
 

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 31. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 31. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 09:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzik: Víte, že mi na druhou stranu bude docela líto, že dostanete BAN? Mádloissovský topák fanaticky pravičácký milující feudály buržoazii a kapitalismus či neofašistický hospodářsky neoliberální zločinec, to mi jen tak někdo neřekne. Holt s vámi přijdu o jeden ze zdrojů pravidelného veselí.
P. S. A jen to znovu dosvědčuje, že o mých politických názorech nevíte zhola nic.
P. P. S. A soudruzi ve straně se vám nesmějí? Nebo jste tam takhle vypatlaní úplně všichni?
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1368
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 11:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vetinari: Nepleťte pátý přes devátý. Bručoun v Optimalizaci byldle mého opravdu obětí dogmatáří, kteří nechtěli slyšet jakoukoliv hanu na Sv. ROPID a z toho bodu to pak zklouzlo k urážkám a de facto psychologické likvidaci Bručouna. To mě dost štvalo, protože Bručoun, i když se dokázal rozčílit (v čemž hodocela chápu), tak dokázal vznášet konstruktivní názory a dalo se s ním slušně debatovat na akademické úrovni k tématu. To, že podobný styl nevedla druhá strana je věc jiná (a je to VELMI smutné).

Ovšem 3xHonzík je věc jiná. Docela rád bych s ním nějakou polemiku vedl na slušné úrovni a obhájil si své názory. Ok, chápu, že ho rozčiluje, že tu stojí názorově proi více lidem. Ale, na rozdíl od Bručouna, Honzík se nesnaží na hozenou rukavici pragmaticky reagovat. Naopak začne nám hned podsouvat něco jiného, v čemž mě utvrzuje, že mu nejde o diskuzi, ale jen o provokace...

A co se týče toho blížícího se krveprolití, které hlásáte, tak mi přijde, že lidstvo je celkově znuděno pasivním životem v stereotypním konzumu, proto se objevují skoro až touhy po emoční změně. Jenže pokudk nějaké "akční" změně dojde, tak na tom budou v konečném důsledku zase biti lidé, jako Bručoun, tedy lidé s názoraem, kteří se nechajíunést vášní a ta vášen je smete skrze pragmatické hajzly...
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1005
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 12:48:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty miliardy hladovějicích v kapitalismu nazýváte konzumem znuděné masy? To snad ne.
Drahý Happy, nejsem žádný fašista, abych se stěhoval do KLDR. Je vidět, že vůbec nevíte o čem je řeč.
KLDR je etnicky nesnášenlivá. Socialismus je internacionální. (Všechny národy a národnosti jsou si rovny). Kolik družstev v KLDR je, ve kterém rozhodují zaměstnanci? Ani jedno. Tak mi vysvětlete, proč bych se tam měl stěhovat já. Ta země je vhodná spíš pro pravičáky Mašotoušova ražení. Pochopte laskavě, že jsem skutečně nalevo.
A narozdíl od vás pravičáků považuji Romy za rovnocenné lidské bytosti. A automaticky nešvary v této zemi jim narozdíl od ostatních diskutujících nepřipisuji způsobem jakým to dělali němečtí náckové vůči Židům.
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 13:06:47    Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš:

Jen jste potvrdil, že nejblíž k fašistům tady máte vy. Zoufalej, zamindrákovanej rozmazlenej sprateček, pravděpodobně jedináček, se kterým se nikdo nechce kamarádit protože všechny furt jen komanduje. Snaží se prosadit stůj co stůj a když se mu to nedaří, tak se aspoň mstí. Ukázal jsem vaše kecy kolegovi, profesí psychiatr. Nechtějte znát jeho verdikt, ale měl byste vyhledat nějakou psychoterapii. Bez urážky.
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 13:08:32    Odkaz na tento příspěvek  

Louis:

Myslíte, že když zabráníte tomu, aby se něco smělo říkat, že si to dotyční přestanou i myslet? Cenzura je přiznání porážky.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1492
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 13:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis: Tak to prr. Četl jste někdy jedinou stránku v Optimalizaci? To Bručoun tam sprostě nadával, on lhal a vyhrožoval přelámáním hnátů, on se choval jako naprostý dobytek. A to, JEHO CHOVÁNÍ, NIKOLI JEHO NÁZORY, bylo důvodem, proč si v onom vlákně znepřátelil skoro každého a nakonec z něj byl vytlačen.
Pravdivá je asi příčina, totiž že psychicky neunesl situaci, kdy byl dlouhodobě v defenzivě. Holt když má někdo výrazně menšinové názory, musí se s tím umět smířit. On to nedokázal a začal se chovat tak, jak se choval. Jako naprosté .
Nikdy jsem nezpochybňoval fakt, že Bručoun dokázal velmi dobře argumentovat a svá tvrzení dokázal velice kvalitně podepřít. Byl v tom velmi dobrý a je velká škoda, že se tak zvrhnul. To jsem tvrdil vždycky a nemám důvod na tom něco měnit.
A prosil bych, když na jednu stranu žádáte po honzících tvrzení, abyste se tady stejně tak bez důkazů stejně tak nesmyslně obviňoval celou různorodou skupinu lidí z jednoho vlákna, kteří o tom nejspíš ani nevědí. Dík.

Vetinari: . Je neuvěřitelné, co všechno jste o mě už dokázal vydedukovat. Jedináček, bez kamarádů, neoblíbený, nikdo se s ním nebaví, zralý pro psychiatra. Prosím, ještě chvilku pokračujte, já puknu smíchy a zbavíte se mě nadobro.
P. S. Vaše starost o mé zdraví mne dojímá. Neznáte nějakého dobrého zubaře?

(Příspěvek byl editován uživatelem Ma(šo)touš.)
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 13:23:59    Odkaz na tento příspěvek  

"Vážená redakce, žádám o radu.

Jde o Lorda Vetinariho. Když předtím pozurážel koho mohl, odešel před časem (poněkolikáté naprosto, úplně a stoprocentně definitivně a navždy) z tohoto fóra coby totalitního systému atd. Okamžitě poté začal bombardovat pod různými nicky (např. zmije) diskusi v Optimalizaci a snažil se dávno uklidněnou diskusi znovu rozhádat. A od chvíle, kdy jsem začal já po letní pauze znovu přispívat (tedy cca dva měsíce) nědělá v podstatě nic jiného, než že v různých diskusích útočí na mou osobu a shazuje vše, co napíšu. Příklady jen z posledních dní zde či zde. Donedávna jsem to ignoroval a přecházel mlčením, ani jsem na to neupozorňoval redakci (ačkoli občas si onen pán ve svém vyjadřování skutečně nebral servítky).
Nedávno jsem se pokusil si to s ním v ústraní jednoho málo využívaného vlákna vyříkat (tají totiž svůj mail) a neuspěl jsem. Dokonce jsem mu navrhl osobní schůzku, abychom to mohli nějak dohodou vyřídit jako dospělí, rozumní lidé (vždyť je to člověk ve vysokém postavení), ale odmítl to. Napsal, že "do mne přestane rejpat, až budu definitivně odepsaný".
A já si nevím rady, jak mám v dané situace postupovat., proto žádám o Vaši radu či eventuálně o zásah. Vřele děkuji."

(C) Mašotouš

==

I Vy chudinko nebohá! Až takhle Vám ubližuju?

Přesně to jsem čekal, jste totiž průhledný jak křišťálová studánka. Tu psychoterapii zkuste začít tím, že stokrát opíšete: "Nejsem ředitel vesmíru."
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 13:33:17    Odkaz na tento příspěvek  

Btw:

- "Tak to prr." ... On Louis je Váš podřízený, že ho takhle peskujete?

- Mašotouš:
Napsal, že "do mne přestane rejpat, až budu definitivně odepsaný".

A realita:
Až do Vás přestanu rejpat, pak budete definitivně odepsaný, vědí? U mne odepsaný.

To znamená, že zatím jsem nad Vámi tu hůl ještě definitivně nezlomil, víte? Ale to Vy ve svém narcismu nemůžete pochopit, pravda. Volný překlad: Dokud do Vás rejpu, tak to máte pořád ještě dobrý, i když bych si o Vás jinak nepostavil ani kolo.

- mou adresu tady má plno lidí. Kromě toho se dá snadno vygooglovat. To u lidí "ve vysokém postavení" bývá. Ale Vy ji holt nemáte. Pamatuju si na poslední sraz v Dejvicích, jak jste tam sice přišel, ale jen seděl o 4 stoly dál než ostatní ještě s někým, pozoroval a nezapojoval se. Myslím, že to Vás vystihnuje naprosto přesně: zákeřný srabáček.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1493
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 13:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už se Vám o mně i zdá, viďte? Já na srazu v životě nebyl.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 13:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vetinari: Já netvrdím, že jsem pro cenzuru. Naopak.... Co se týče 3xHonzíka, tak mi nejde o jeho názory, s těmi, jestli jste si všiml, snažím slušně polemizovat. Jde spíš o to, že on se nesnaží diskutovat... Proti jeho názoru neříkám ani pr.... má na něj nárok.... já se snažil jen polemizovat, aby svůj názor obhájil.

Mašotouš: Když jste na Bručouna vyvíjeli tlak, tak se nedivte, že bouchnul, asi bych se nezachoval o moc líp.
Mě to totiž chvilkami připomínalo hru "všichni na toho, kdo nám kritizuje Sv. ROPID" ... Potom když bouchnul, tak už holt nebylo cesty zpět, protože to opravdu nezvládl, ale jak říkám, sám bych na tom nebyl o moc lépe...
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 13:42:28    Odkaz na tento příspěvek  

Ale ano, byl. Tvůj ksicht je známej a poznatelnej.

http://www.csad.cz/modules.php?name=article&sid=6823
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 7-2003

Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 13:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouši, vy jste udělal v posledních cca dvou týdnech zásadní chybu, že vůbec na Vetinariho reagujete. Pokud byste dělal, že jeho opětovnou přítomost (po asi čtyřicátém definitivním odchodu ) nevidíte, po chvíli by mu sice nedošlo, že se chová jako exot, ale jednoduše by ho to přestalo bavit.
Bohužel tím, že jste mu začal odpovídat, jste mu dodal pocit, že s ním někdo vůbec o něčem diskutuje, čímž se cítí být důležitým.
Takže až se Vetinari opět rozhodne k definitivnímu odchodu a až se týden nato vrátí, zkuste si ho jednoduše nevšímat. Teď jste fakt jediný, kdo se tu s ním ještě baví, až na něj nebudete reagovat ani vy, bude po problému
Velká verze obrázku již prošla K-reportizací? Nevěš hlavu!
"pro tebe nejsem Plačko když už tak Martin Plačko nebo pan Plačko.. "
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 13:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis: A to je právě falešný dojem, Bručounova zpětná projekce. V podstatě drtivou většinu času ve vlákně se kritizuje, co ROPID dělá (s čestnou výjimkou jeho současného boje se Středočeským krajem). Já i řada dalších jsme napsali stovky, tisíce příspěvků, které zevrubně kritizovaly kroky ROPIDu, pochvalných je proti tomu minimum. Tak už to bývá, kritizuje se hodně, chválí málo. Takže to vůbec není pravda.
On měl prostě velmi menšinové názory (např. autobusy souběžné s tramvajemi od Řep až po Smíchov) a podobně. S tím skoro nikdo jiný nesouhlasil, ano, odrážel příspěvky deseti oponentů najednou a vybouchl. Ale když já budu hlásat něco extrémního, tak to snad musím ustát, ne? Ani přesila 10 proti jednomu nikoho neopravňuje, aby se začal chovat tak, jako Bručoun.

Vetinari: Nebyl.
A vídáte mou tvář často? A co v noci? A co na to ten Váš psychiatr?
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 13:50:09    Odkaz na tento příspěvek  

Sorry za tykání, to zvyk.

A tomu se nedá odolat:

Když něco "tlumočíte", tak jednáte jako prostředník. Nemluvíte za sebe, ale za skupinu. Když se snažíte mluvit "z tribuny", mluvíte jak Hotentot, s prominutím. Když cizí slova neumím používat, tak je nepoužívám, jinak budu směšný jak svého času Antonín Novotný.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 13:57:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7036: Máte naprostou pravdu. Dva měsíce jsem to vydržel, pak jsem si řekl, že to zkusíme vyřídit jako dospělí a rozumní lidé. Byla to z mé strany naprosto idiotská chyba.
Nicméně když mi teď tvrdí, že mne viděl někde, kde jsem nebyl, myslím, že mohu klidně vycouvat a nechat ho jeho fantasmagorickým výplodům. Očividně si vystačí sám. A když mu nikdo nebude odpovídat, tak si někoho vymyslí.

Vetinari: Pro pořádek ještě jednou - NIKDY (slovy NIKDY) jsem na srazu nebyl.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 14:09:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš:
On měl prostě velmi menšinové názory (např. autobusy souběžné s tramvajemi od Řep až po Smíchov) a podobně. S tím skoro nikdo jiný nesouhlasil, ano, odrážel příspěvky deseti oponentů najednou a vybouchl. Ale když já budu hlásat něco extrémního, tak to snad musím ustát, ne?


Extrémního....prostě jen jiný názor, promiňte, ale to nebylo nic extrémního (to koresponduje s bručounovou koncepční ideou rychlých vs. pomalých vrstev). Mě přišlo, že se do Optimalizace tenkrát přenešla nevraživost z jiných vláken (např. z vlakového vlákna o Zdické trati) a jistý diskutující (nebudu jmenovat)prostě jen v Optimalizaci našel více názorových sympatizantů a tak se do Bručouna pustil v plné síle a vy jste mu sekundovali (protože jste měli stejný názor). .... pak to Bručoun neunesl...

Jinak tohle neberte jako můj útok proti Vám, jen se Vám snažím vysvětlit, že chápu, že se Bručoun cítil jako štvaná zvěř a že zaútočil...
Zbytek už se jen od toho odvíjel a nebylo cesty zpět (oboustanná řevnivost, kterou neuklidnili ani moderátoři různými omezeními a dočasnými BANány).

(Příspěvek byl editován uživatelem louis_de_mydlaque.)
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 14:10:59    Odkaz na tento příspěvek  

Ale ano, byl. Prostě jste se na ty ostatní exoty přišel z dálky podívat. Ale chápu, že se k tomu nepřiznáte.

Na to vyšetření si fakt zajděte. Vyjeďte Vaše texty tady tak za týden (jedno který týden) a dejte je přečíst specialistovi. No, možná byste ty týdny mohl vyjet dva, jeden teď podzimní a druhý tak 2 roky zpět. Kvůli progresi.

A pokud jde o K-Rep: Sám si melte, co chcete, ale pokud se zase začnete navážet do ostatních a nastavovat jim skrčky, dávat jim najevo svou nadřazenost, neúctu a pohrdání, to vše proto, abyste si potvrdil, jak vy jste skvělý a ostatní blbí, narazíte na mne zas. Jinak jste mi Vy osobně u ... Kvůli Vám na K-Rep nechodím. Ale Vy z něj děláte stoku a nedáte se bohužel odfiltrovat, každý, kdo sem vleze, musí narazit na Mašotouše, ať chce nebo ne. A já jsem se rozhodl, že už Vám nebudu dál vyklízet pole jen proto, že se mi nechce ztrácet s Vámi nervy.

To, co jste provedli Bručounovi, to bylo svinstvo. Takže pokud trváte na tom, že se sejdeme osobně, tak můžeme, ale počítejte s tím, že na uvítanou dostanete pár nefalšovaných facek. Za Bručouna.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 14:22:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis: Tím "extrémním" jsem měl na mysli prostě něco velmi menšinového, jen jsem nechtěl použít podruhé stejné slovo. Prostě zastával určitý názor sám proti deseti (aniž by těch deset bylo nějak organizováno či napojeno na ROPID, jak soustavně obviňoval) a neustál to. Já tvrdím, že ho to neomlouvá, ustát to měl a neměl začít předvádět to, co předváděl. A je mi líto, že to neustál, byl kvalitním diskutérem.

Vetinari. Nebyl.
A přijde mi komické, že návštěvu psychiatra mi doporučuje člověk, který
a) vidí přízraky
b) má trochu problém se sebeovládáním či sebeúctou, neboť jeden den halasně (a s mnoha urážkami) vyhlašuje, že s tímto fórem z principiálních důvodů definitivně skoncoval, a druhý den se vrací
c) několik měsíců věnuje svou energii důkladnému shazování neoblíbeného jednotlivce
d) střídá potají nicky, pod nimiž útočí
Ano, to je duševně vyzrálý člověk, který má jistě plné právo ostatní označovat za blázny a doporučovat jim vyšetření. Jednoduše - zábavné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ma(šo)touš.)
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 16:11:57    Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš:

Já svou diagnózu znám. A ta se léčí na neurologii, ne na psychologii. A říká se jí migréna.

A Vy jste za dva dny vyměnil 3 taktiky: nejdřív pokus o smír, když to nevyšlo, následoval přímý útok (aspoň vidím, jak moc upřímný ten předchozí pokus byl) a teď snaha o zesměšnění. To vše jen proto, abyste si nemusel připustit, že vás jiní vidí trochu jinak - trochu dost jinak - než se vidíte vy sám. Je to škoda, blbej rozhodně nejste. Jen omezenej. Asi jako barvoslepý člověk v galerii. A kromě toho jste neuvěřitelným způsobem nesnesitelý a panovačný.

Btw, Hujerovi v Metelescu Blescu v Marečkovi taky vůbec nepřišlo, že dělá něco špatně, a nechápal, proč všichni při jeho výstupech jen trpně obracejí oči v sloup nebo si z něj utahují.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 19:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě odpovím a pak do tohoto vlákna radši několik dní nevlezu, abychom tu nebyli donekonečna.

Typický příklad zaměňování příčiny za následek.
Mou upřímnost zpochybňovat není třeba, byla nefalšovaná, ale Vy jste přeci smír odmítl, to jste si nevšiml? Místo toho jste pokračoval dál v atacích, takže logickým krokem (když to nešlo po dobrém) bylo obrácení se na redakci.
A za zesměšnění nemůžu - to Vy jste začal bájit, že jsem seděl někde v nějaké restauraci, v níž jsem v životě nebyl, natožpak na srazu. Sorry, ale jestli máte tyhle vidiny, tak se zesměšňujete sám, já za to nemůžu. Prostě jsem na žádném srazu nikdy nebyl a jestli hodláte umanutě tvrdit opak, je to Vaše věc, ale nedivte se, že se Vám pak budou lidi smát podobně jako 3xhonzikovi. Budou Vás mít za exota s vidinami.
A kdybych to snad ještě patřičně nezdůraznil - na tom srazu jsem NEBYL.
A nakonec - asi svými názory či svým stylem diskuse nějaké lidi štvu, a možná je štvu hodně. Ale myslím, že je to lepší, než být k smíchu. Přečtěte si příspěvek uživatele 7036 o kus výš. Nebo si najděte v archivu to všeobecné veselí, když jste ondy už poněkolikáté naprosto definitivně odcházel. Oni se Vám nesmáli, když jste se vracel, ale už když jste odcházel a přitom vyhrožoval!
Jste dospělý člověk - a přesto nevidíte, že se Vám lidé smějí. A není to smích zlomyslný, je to smích shovívavý, jako nad malým dítětem, které hrozí pěstičkou dospělému a ještě si plně neuvědomuje, co dělá. Takové to: "To víš, že jo, chlapečku, jsi silný, a teď si vem bonbonek a běž si hrát."
Je mi jedno, o kolik jste starší než já či v jakém postavení jste. Měl byste dospět, Vetinari, měl byste dospět.
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 20:39:27    Odkaz na tento příspěvek  

Teatrálnost.
Vnitřní nejistota.
Latentní hysterie.
Narcismus.
Zoufalá touha vyniknout.
Zoufalá touha po uznání.
Strach z odmítnutí.
Absence smyslu pro humor.
Přeceňování vlastní důležitosti.

Nic, zjevně vám není pomoci a já nejsem Matka Tereza.


ad 7036 - pan R.K., fanatický metrolinkizátor a jeden z hrobařů pražské MHD ... no jistě, ten si do mne kopnout musel. Až bude mít Ropid tuhle nešťastnou "kindergarten" kapitolu za sebou, zamáčknu slzu a bouchnu šampaňský.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1007
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 02:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://blisty.cz/art/60697.html
Naděje revoluční změny na Zemi se snad blíží. bylo by krásné, kdyby jednou byl internacionálně celý svět sjednocený se spolenou rudou vlajkou pracujících v jednom spravedlivém státním společenství.
Vypadá to, že by mohla železná pěst pracujících brzy udeřit na zvrácený systém dnešní doby.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 09:33:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak můžete věřit někomu, kdo se samozvaně označuje za mluvčího 99% obyvatelstva? Jó iluze je hrozná věc. Už dokázala nejednoho člověka ranit
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 9-2007

Odesláno Neděle, 23. října 2011 - 11:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzíku, nezlobte se, ale jste naivka. Nejenže přesvědčíte celý svět (dost národů to bude brát jako něco kulturně cizího), ale ani v Evropě masově nepochodíte. Bohužel platí, cojsem napsal výše: že vidím více lidí znuděných konzumem, než lidí skutečně žijících v bídě (ale nepopírám, že takoví lidé mezi námi žijí a myslím, že by se jejich problémy neměly odsouvat, jako se to dělá).
Většinová "masa" středoevropského obyvatelstva je dnes však pouze přesvědčena, že v bídě žijí, že mají nárok na víc, než mobilní telofony, počítače, internet, auta pro skoro každého člena rodiny,... Co se týče hladovění, tak si naopak myslím, že se plýtvápotravou.
A myslíte si, že tito lidé, kterých je většina jak proti skutečně bohatým, tak proti skutečně chudým, budou souhlasit s tou ideou naivního komunismu, jaký si myslíte, že přijde? Obávám se že ne,oni lidé dnes ani bídu vidět nechtějí a odsouvají ji do ghet mimo města...
A co se týče těch, co v bídě žijí, tak dost často nemají sociální předpoklady, aby se z ní snažili konstruktivně dostat, radši pokoušejí štěstí u forbesů, či drobnými podvody a krádežemi.... čímž si ovšem nezískají ani sociální soucit "masy", ani skutečnýúnik z bídy...

Takže se domnívám, že jakkoliv jsou myšlenky marxistické na "spravedlivý stát" utopické, tak v dnešní době jsou ještě utopičtější....ty různé demonstrace, kterými se dnes oháníte, jsou bohužel jen nejistoty masy o konzum (protože se obává pádu právě na dno)....jenže tito lidé bídu neznají, jen si myslí, že v ní žijí, jenže nejsou ani v ní, ani na jejím okraji....
Něco jako pokus o skutečnou "revoluci" přijde, až obyvatelstvo opravdu zchudne (a to ne globálně na celém světě, ale na pouze určitém území)....jenže je otázkou, jestli si pak revolucí pomůže....viz jak pohltila VFR všechny její vůdce a jak nakonec byla (logickým) vítězstvím konzervatistů....ale je fakt, že vedla k dynamickému politickému a sociálnímu vývoji v 19. století....narozdíl od nacismu, fašismu a sovětskému socialismu (ano všechny tyhle režimy beru jako výplody revolucí).

Nakonec budete zklamán, protože touha po soutěživosti je u člověka přirozenější, než touha po rovnostářském společenství...
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3307
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 10:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis de M:

(neuvěřitelné, jak seriózní text se tu může objevit jako reakce na náhodné výblitky kohosi schovaného za trojnásobný nick...)
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4168
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 19:59:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík č.p. 1007:
Železná pěst udeří jako v roce 1948 a co bude následovat? Počáteční euforie, pak vystřízlivění a v další generaci, nebo ještě dříve, opět revoluce.
Spravedlivé státní společenství by mohlo fungovat jedině za předpokladu, že by byli všichni lidé stejní se stejnými názory a potřebami. Ale oni nejsou a nebudou... A jakékoliv donucovací prostředky k unifiku lidí nepřinesly nikdy nic dobrého.
To jen na základní vojenské službě, si někteří pomatenci představovali jednotnost lidí následujícím rozkazem:

Chci vidět muže stejných tváří! Proto velím: PLYN!!!

Ale v civilu to takto nefunguje.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Mirda23
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 5-2008

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 20:26:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na rozproudění diskuse může být?

http://www.youtube.com/watch?v=1XOKDYF8acY

http://www.youtube.com/watch?v=tmnCNLq_p7Y

Jinak dílo Kraftvarg od Umbrtky zaslouží uznání!
Umbrtka - Umbrtka

Turisas - Battle Metal
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 21:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

L.d.m.:
Wodě vale!
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3917
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 24. října 2011 - 21:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypadá to, že by mohla železná pěst pracujících brzy udeřit na zvrácený systém dnešní doby.
Však celá příroda je zvrácená. Jak by bylo krásné, kdyby i v říši zvířat propukla revoluce a lvi se zebrami a gepardi s gazelami žili družně po svém boku. Byl by to učiněný ráj na zemi... Všichni by ovšem zdechli hlady. Člověk stejně jako lev či zebra je od přírody tak trošku zrůdný, neb prvně myslí sám na sebe a na to, aby se dobře měl a přežil. A protože i na člověka platí přírodní výběr, který nám tak krásně popsal pan Darwin, tak je jasné, že člověk v genech má uloženou soutěživost a další vlastnosti, které ho předurčují v přírodě přežít, ale jsou v hrubém rozporu s teorií komunismu. NIKDY si nemůžou být všichni rovni. Příroda tomu tak nechtěla. A pokud se i přesto vytoužený systém rovnostářství implementuje, tak stejně dojde ke zhroucení a vytvoření naprosto zrůdného systému. Viz. třeba rudí khmérové. Tak jako lvi mají svého vůdce smečky, tak i lidé potřebují své "vedoucího". A jakmile se někde objeví vedoucí, pak už nelze hovořit o rovnostářském systému.
Komunismus je jen teorie, která se sice krásně poslouchá a představuje, ale pro realitu je zcela nepoužitelný.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3308
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 12:48:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby i v říši zvířat propukla revoluce a lvi se zebrami a gepardi s gazelami žili družně po svém boku.

Náhodou v ilustracích Strážné věže a spol. to přesně takhle funguje, ne?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 13:42:54    Odkaz na tento příspěvek  

Vida, další podobnost komunismu a náboženství.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2750
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 14:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To není jen podobnost; komunismus je náboženství, otázka víry. To nemyslím nikterak pejorativně, čistě věcně. Proto ve většině komunisty ovládaných zemích s jinými náboženstvími dosti zatočili jako s konkurencí.
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 14:58:26    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to si pískejte, pokud si fakt myslíte že "jen a pouze komunismus" patří mezi náboženství. Vona ta uhlířská víra libelaristická má taky sakra kultovní rysy, o sektě vyznavačů trhu bez přívlastků a grálu minimálního avšak přesto neposkvrněně silnýho státu ani nemluvě. Jak může bejt anorektik silnej?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Úterý, 25. října 2011 - 21:03:48    Odkaz na tento příspěvek  

Nějaký Janota to taky zmiňuje: http://janota.blog.idnes.cz/c/148540/Nove-ceske-pravicove-nabozen stvi.html
A vůbec, třeba i celá kniha na toto téma vyšla: http://www.cdk.cz/knihy/273/politicka-nabozenstvi/ (pochopitelně už ji mám dávno doma).
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2380
Registrován: 2-2009
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 09:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHozík - tak tedy Honzíku, nějaký čásek jsem tu nebyl, ale je to paráda.
Ty nejsi komik, Ty jsi hyperkomik, kam se hrabou světové celebrity. Tebe by se lekli i na ÚV KSČM.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 26. října 2011 - 22:28:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já čekám až historik LdM tu provede osvětu vůči té cikánofóbii, která tu kvete na každém, slovy každé diskuzním tématu, když už dělal mnohdy i osvětu jinde (od Mašotouše už nic ani nečekám). Jestli k tomu jako historik nic nemá k napsání, tak mi tím jen potvrdí, že je to pahistorik.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 26. října 2011 - 22:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: a) cikánskými dějinami se odborně nezabývám (i když mě jejich dějiny a kultura docela fascinujou)... svůj názor na odstup mezi romy (a nejen jimi) na okraji společnosti a většinovou společností jsem napsal výše a opakovat se nehodlám.
b) holt, někdo je pahistorik a někdo pablb, to už je ten úděl lidský!
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3928
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 01:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

holt, někdo je pahistorik a někdo pablb, to už je ten úděl lidský

Tak tomu se říká stěr :-)
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2384
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 07:43:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzíku - železné pěsti jsou k mání na hradech a zámcích. Nejsou, pravda, dělnické. Ale co není, může být. Zbytek tam nech neb brnění je oděv veskrze nepraktický....
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 27. října 2011 - 14:02:07    Odkaz na tento příspěvek  

Divím se také, proč 3xH si pořád přeje "ať to sviští v popravišti" - ale přitom zcela zanedbává znovuzavedení gulagů a pracovních táborů. Ty přeci také ke komunismu (jakožto totalitárnímu režimu) nerozlučně patří.
(V neoliberály vydrancované a zbídačené zemi přeci bude potřeba tolik lidské práce. A pro některé jím označené viníky by těžká fyzická práce byla asi horším trestem a potupou než smrt.)
Není to třeba zapříčiněno tím, že 3xhonzíkovi práce moc nevoní?
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1021
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 01:28:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://blisty.cz/art/60795.html
Pravda o Libyi.
světová finanční mafie se již klepe blahem, jak okradne další stát a její občany.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2396
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 08:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel - těžko soudit. Ale příčina to musela být strašlivá...
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 12:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč se tedy ti Lybijci vzbouřili, když se měli jak v žitě ?
Wodě vale!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2402
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 12:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym a stroj - protože jim tam 3xHonzík nestihl zavčasu osvětou otevřít oči.
Příušnice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.103.13
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 17:56:51    Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym_a_stroj: Protože s jídlem roste chuť. Pár lidí si výrazně pomůže, neboť se dostanou k moci a zatočí s veřejným majetkem formou "malé domů" jako u nás, část bude za pár let jen jako u nás, další budou vzpomínat na dobré časy, kdy to stálo za houno. Jako u nás. Další budou šťastni za svobodu a za odstranění nenáviděného režimu. Jako u nás.

Jestli měli takové výhody, co jsou uvedeny v článku, tak jsem zvědav na další vývoj situace v této zemi v přístích letech a očekávám, že se tam budou mít všichni postupem let pod vládou nadnárodních společností a bank ještě lépe, než dosud. Vždyť proto svrhli diktátora.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2407
Registrován: 2-2009
Odesláno Pátek, 28. října 2011 - 18:15:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příušnice - ne že by se mi líbila islamizace, která bude následovat, ale je zajímavé, že ta chuť na něco, nevím co, zasáhla najednou tolik arabských států....
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1022
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 00:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libyjci se vzbouřili? To té propagandě věříte? To nevíte, že pokud by byla v Libyii skutečná revoluce, tak by Kadáfí padl bez ohledu na cokoliv? Ten kdo odstranil Kadáfího nebyla žádná opozice "rebelů", ale vojenský útok nacistické vojenské organizace NATO. Šlo o to jak ukrást bohatství libyjských pracujících do rukou zlořádu Walstreetu o nic jiného nešlo. Média hezky po goebbelsovsku zmanipulovala veřejné mínění. Půl roku čelila Libye útoku vojenské agrese NATO. A to je důkaz toho, že zde o žádnou revoluci lidu narozdíl od jiných zemích nešlo. Kdyby to byla revoluce, tak by Kadáfí musel padnout po prvním dnu náletů.
Monte_walsh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 5-2009

Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 00:36:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hochu,ty musíš mít červený diplom z VUMLu.Něco už pamatuji,ale takovou snůšku rudé agitace jsem neslyšel od posledního sjezdu KSČ.
Requiescat in pace.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1023
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 01:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ale. A proč rebelové potřebují svážet lidi na "oslavy vítězství"?http://wertyzreport.com/2011/10/23/ntc-vyhlasila-vitezstvi-na-osl avy-si-museli-zavolat-posily/
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 01:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.youtube.com/watch?v=ht_k2RKAWGs&feature=player_embedde d
Tak jak to vlastně bylo.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 01:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

https://www.youtube.com/watch?v=mqB7Quvbpdg
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 02:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

https://www.youtube.com/watch?v=uNY0NE189Q0&feature=related
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 12:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Monte_walsh:

Kbyby narukoval v 50. letech na vojnu, tak by to mezi politruky dozáhl hoooodně vysoko
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 15:35:58    Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík:

A proč nám to všechno říkáte?
Příušnice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.103.13
Odesláno Sobota, 29. října 2011 - 17:35:59    Odkaz na tento příspěvek  

To je pravda. Stejně už to všichni víme.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 08:10:29    Odkaz na tento příspěvek  

K té výše uvedené 3xHonzíkově propagandě "Pravda o Libyi" - už i na stránkách Britských listů to bylo uvedeno na pravou míru: http://www.blisty.cz/art/60812.html
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 11:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo a kdo to tam psal? Libyjci nebo někdo jinej? Nebo snad někdo z "rebelů", z nichž někteří (5% populace) bude žít na úkor ostatních?
Modřaňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 1-2009
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 14:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel
Nechci rýpat, ale zaměnil jste význam slov totalitární a totalitní což je velký rozdíl. Totalitární režim má například katolická církev. Totalitní nemusím snad popisovat. Známe ho všichni starší třiceti let.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 14:20:25    Odkaz na tento příspěvek  

Asi jsem to zaměnil. Ale - 3xH tu také předvádí pěkně fanatickou víru. Takového "pravověrného" komunistu přesvědčit nejspíš nelze a víceméně je ztrátou času se o to pokoušet (podobné je to se zaslepením náboženskou vírou - věřící si taky nepřipustí, že "jeho" církev dělá chyby). Tyhle stránky na net také asi neumístil "pravověrný" katolík: http://jirisoler.tripod.com/vatikan.html
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4188
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 31. října 2011 - 23:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toto je také zajímavé. Kaddáfího Zelená kniha.
http://www.ksm.cz/zelenakniha.pdf
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!