K-report
 

Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 22. 10. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Železnice » Všeobecná neželezniční diskuse » Archiv diskuse Všeobecná neželezniční diskuse do 22. 10. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1351
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 17. října 2011 - 10:38:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: Vaše příspěvky jsou na první pohled vtipné, na ten druhý mě docela děsí! Děsí mě hlavně představa, že by se lidé s Vašimi názory opět dostali k moci.
Vaše řešení s třídním bojem a gilotinou povazuju za stejně nebezpečnou myšlenku, jako ideje neonacistů o "bílé republice".
Kdo mi totiž zaručí, že po Vašem třídním boji a "spravedlivé" revoluci nedojde ke stejné situaci, jako v 50. letech 20. století. Kdo mi zaručí, že za své názory, které opravdu nejsou v souladu s "revoluční socialistickou ideou", nebudu perzekuován? Nebo, že nebudu jako historik nucen psát dějiny podle jednotného ideologického mustru? Nebo že mi alespon zůstane možnost volby svobodně opustit "socialistický ráj", aniž by pak byl kdokoliv z mé rodiny perzekuovaný?
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 17. října 2011 - 14:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vy jste historik? Tak to chápu. Ta šílená pravičácká propaganda z našich vysokých škol je neuvěřitelná (myslím konkrétně různé katedry historie). Obhajování Pinochetů, Salazarů, Franků apod. je momentálně mezi nejen mladými historiky v kurzu. Dokonce se zesměšňuje osvobozování ČSR rudou armádou a Americká vojska se pomalu posouvají až na Jasiňu. Když hovoří o současném politickém dění, tak "odhadují" jak někde zvítězí pravičák apod. A ejhle ono je to opačně. tak když volby nevyhraje jejich kandidát, tak hned píší teze o krachování levicových politických vůdců, jenže on se ten krach v té Venezuele ne a ne dostavit.
A je smutné pokud historici nechápou, že nejzákladnějším lidským právem jsou jídlo, práce, bydlení a nikoliv svoboda projevu. Za tu se nenajíte. Laskavě pane historiku zvedněte pozadí a jděte mezi dělníky, ať poznáte realitu všedních dnů. Uzavřeni v ústavech a ve školách to nepoznáte.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1354
Registrován: 9-2007

Odesláno Pondělí, 17. října 2011 - 15:32:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: Aha, takže chcete říct, že historici budou "zpacifikováni" jako první, že?
Mimo jiné, když tu hlásáte o dělnících, Vy sám jste dělník? Zatím tu jen kecáte kraviny a po těch letech, co tu mlžíte a obhajujete bolševismus jste nebyl ani jednou schopen odpovědět, co jste vlastně zač. Takže dle mého bud provokatér, nebo nějaký zamindrákovaný chudák.

Já nepopírám, že je na tomto světě vše spravedlivé, ale násilím a terorem nic nevyřešíte, jen možná ukojíte (ale jen částečně) svou závist, či komplex méněcennosti. Mimo jiné tady nejde o dělníky, ti se jen hodí různým fanatikům (nalevo i napravo),aby se dostali k moci.

Jinak urážky Vám jdou pěkně, argumenty nějak schází (kromě propagandy, tu zvládáte jak kádr z VUML),ale dokud nedáte najevo, co se skrývá za Vaším nickem, tak se nemáme o čem bavit, protože zatím vidím, jak říkám, jen provokatéra, nebo vyšinutého chudáka.
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4489
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 17. října 2011 - 15:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LdM - "násilím a terorem nic nevyřešíte, jen možná ukojíte (ale jen částečně) svou závist, či komplex méněcennosti. Mimo jiné tady nejde o dělníky, ti se jen hodí různým fanatikům (nalevo i napravo),aby se dostali k moci"

Inu jste-li historik pak byste měl vědět že takto šel veškerý vývoj odpradávna. Co mně je trošku divný že dnes skorovšici tvrděj že kapitalismus je to nejlepší co zatím lidstvo mělo. Což ale nepochybně o feudalismu resp. před Velkou Francouzskou byl ochoten tvrdit nejeden feudál.

Čili zcela logicky - nějaká další etapa zajisté nastane. Otázka je jaká - t.j. zda to bude vývoj po spirále vzestupné nebo sestupné...

Mch ty cancy o závisti jsou dojemné ale asi trochu mimo. Nebo jak to že se ta závist začíná čím dál víc projevovat i v zemích "tradiční demokracie" kde nejsou "poznamenaný 40 léty"?

Mch vzít kramle - abyste nedopad jako Voskovec po válce kerej se v baště demokracie dostal z lochu jen díky tomu že byl známej a měl hodně známejch.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 4-2010
Odesláno Pondělí, 17. října 2011 - 23:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady asopň vidíte, co to máme za historiky. to je teda děs a ubohé. Ale, co se divím, dyť i naši manažéři z ekonomek stojí za hovno.
Louis de mydlaque se bojí, že bude "pacifikován", že nebude do historických časopisů psát obhajoby Pinochetů, Salazarů, Franků a spol. Ne nikdo vás nebude pacifikovat, ale nečekejte, že stát bude za takové profašistické sračky, které napíšete platit mzdu. Jsou to dělnicí, rolníci, zemědělští dělníci a další, díky kterým můžete vykonávat práci historika, kterou ale vykonávate dost špatně a nekvalitně.
LdM potvrzuje, že naše historická obec stála, stojí a bude stát za hovno stále, neb jen šíří propagandu daného režimu, který je u moci. Je smutné, že ani neuznáváte hlavní podíl SSSR na naší spáse a záchraně.
Nejhorší na tom, že ti, kteří ve svých dílech psali na každém druhém odstavci, co na to Lenin, co na to Marx apod. dneska tak šíleně obhajují Batisty a jiné hrůzy. Fakt stojí za to si přečíst od jedněch autorů dílo před rokem 1990 a po něm. To je neuvěřitelné, jak vůbec nemají před lidem žádný stud.
Ad. Já. Jestli jsem nebo nejsem dělník není podstatné, podstatné je, že mé srdce a duše jsou srdce a duše proletariátské.
Johnson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 06:13:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda že nás SSSR nepřišel zachránit už o 4 roky dřív, jak měl v plánu, to by se tu tahle debata asi neodehrála.....

Jinak bych chtěl poprosit moderátory aby založili zvláštní sekci, o několika tématech. Jedno by mohlo by mohl mít 3xhonzík a jeho revoluce, další mmalousek a jeho "časopis" (mimochodem už dlouho nevyšel - snad to autor nezbalil.) a třetí by se mohlo jemonovat "děti na pískovišti" a tam bych přesunul celé téma regiojet.
Nemanický_kaňour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 12-2009

Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 09:55:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že tři Honzíci tady spolu soutěží, kdo z nich napíše dementnější příspěvek na historické téma a do toho ještě stihnou ideologicky a pracovně prokádrovat člověka, jehož názory a práci ani trochu neznají. Věru hodnotná a obohacující diskusní sekce!
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1355
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 11:45:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

N_K: Jojo, pravda, zajimalo by me , co ode mne kdy 3xHonzik cetl, ze me tu osocuje, jak jsem spatny historik. Ani chlapec nevi, na co se specializuji, rozhodne ne na Franka, nebo Pinocheta (tihle diktatori me nebavi, stejne jako Stalin, nebo Pol Pot, ci Hitler s Mussolinim, coz jsou vsechno lidi podobneho typu jen s trosku pozmenenou propagandou).
Jinak Honziku, muzu Te uklidnit, neplatis me, protoze nepusobim na zadne ceske instituci, tak se neboj. A taky se neboj, ze by dnes nepusobili zadni marxisticti historiografove, taky existuji jeste dnes (coz by za Tveho vysneneho rezimu jini nez oficialni historici neexistovali)

Jinak opakuji, 3XHonzik nerekl nic o tom, co je on zac = pusobi jako trapna kecka. Se srdcem proletare me neoslnite Dokud si nejsem jist, ze jste si nekdy nejakou manualni drinu vyzkousel a nemelete tu prazdne kecy, tak se nemame o cem bavit...

(omlouvam se za hacky a carky, pisu z cizi klavesnice)
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 9-2008
Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 20:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzik: Vy jste historik? Tak to chápu. Ta šílená pravičácká propaganda z našich vysokých škol je neuvěřitelná (myslím konkrétně různé katedry historie). Obhajování Pinochetů, Salazarů, Franků apod. je momentálně mezi nejen mladými historiky v kurzu.
Kromě neuvěřitelné demence autora těchto slov, který nejspíš ani neví, co to historie je, musím poznamenat jednu věc - třeba celý loňský letní semestr jsem navštěvoval (mimochodem vynikající) přednášky marxistického historika přímo u nás na FF UK. Nějak jsem si nevšiml, že by mu někdo bránil v přednášení.
A bohužel jsem za těch několik let v oboru neslyšel o žádném mladém historikovi, který by se zabýval Pinochetem, Salazarem či Frankem. Velká škoda! To jsou moc zajímavá témata a zasloužila by si moderní historické zpracování. Naopak o komunismu se stále píše, a to ve velkém, což samozřejmě také není na škodu.
Čili takhle 3xhonziku - když už to musí být, pindejte si svoje kraviny o světové revoluci a diktatuře proletariátu, ale nepindejte o oboru, o němž nemáte sebemenší ponětí. Četl jste vůbec někdy nějakou seriózní historickou monografii?
Ostatně vzhledem k Vašim příspěvkům by byla více na místě otázka, jestli jste vůbec někdy četl knihu... Aspoň Marxe, když už hlásáte komunismus, tak ať ho hlásáte správně. Doporučuji ale číst v originále, neboť v Československu byly jak známo Marxovy spisy cenzurovány ( - ale je to tak).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2491
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 21:45:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doporučuji ale číst v originále, neboť v Československu byly jak známo Marxovy spisy cenzurovány
Nj... Marx nenáviděl Slovany a ti se mu za to pomstili vyzkoušením jeho teorií v praxi.
Genetičtí inženýři lámou její kód, po Praze se o nich šíří,že jezdí tramvají, strkají hlavy pod vodovod a pak i oni nakonec podléhají. (Pavel Dobeš - Něco o lásce)

Garry Poker - příhody karbanického učně:-)
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 9-2008
Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 22:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

218: Strašnější pomstu si snad ani vymyslet nemohli...
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 993
Registrován: 4-2010
Odesláno Úterý, 18. října 2011 - 23:31:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No stačí, když se zmíní slovem. Nemusí jen písmnem a tím slovem skutečně se řada z nich takto vyjádřila a vyjadřuje.
Jinak jsem nikde nehovořil o diktatuře proletariátu. O tom hovoříš jen ty Mašotouši.
A co se týče historie FFUK tak ta je víc napravo než by bylo záhodné. Asi tak.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 19. října 2011 - 00:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: Slovem? Kdy? Chci vidět důkazy, že nějaký český akademický pracovník otevřeně na akademické půdě obhajoval Franka, Salazara, či Pinocheta...

Jinak hezky si odporuješ: Jinak jsem nikde nehovořil o diktatuře proletariátu. ..... A co se týče historie FFUK tak ta je víc napravo než by bylo záhodné. - Neboli záhodno by bylo, aby historikové na FF UK (a zřejmě na všech vědeckých pracovištích)psali pouze "levicově" (myšleni Stalinisté Trojhonzíkova typu, ne klasická levice) - to je ovšem diktování někomu, jak má vykonávat svoji práci!
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 9-2008
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 09:47:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzik: A co se týče historie FFUK tak ta je víc napravo než by bylo záhodné. Asi tak.
Tuhle naprostou hovadinu jste vzal kde? To Vám řekl nějaký podobný inteligent na stranické schůzi nebo co?
Krom toho se můžete osobně přesvědčit, universitní půda je přístupná každému a přednášky jsou veřejné.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 994
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 14:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To já vím bohužel osobně. Navíc tvoje názory Mašotouši tomu odpovídají, že jsi odchovanec "nového dějpisu".
A dnešní dějšpisáři na sš je fakt jedna velká hrůza. Tak hrozně ideologicky zkřivené dějiny se jen tak nevidí. A co se týče mladých dějepisců, tak to jsou fanatičtí ultrapravičáci otřesného ražení. A víte dobře jak vypadají hodiny vyučovací na sš, kterou projdou všichni. Pasivní sezení v lavicích a občas někdo poslouchá.
Ještě k vám LdM. Já jsem přeci nepsal, že někdo obhajuje Franka, Salazara, Pinocheta, ..., Jestli jsem to napsal, tak to bylo myšleno "nadneseně" Dnešní historická obec je sofistikovanější a tak hezky náznaky relativiuje zločinnost těchto a jim podobných pánů. A na druhou stranu "mladí úderníci" přehánějí zločinost nepohodlných vládců dnešních v očích USA (Viz Venezuela a Chávez, kam pomalu nesmíme nic vyvézt). Výsledkem ve společnosti jsou Romanové Jochové na vysokých poradních pozicích, kteří básní o omezení volebního práva dle majetku. A mladí historici tomu rádi sekundují a pomáhají ideologicky zdůvodnit tuto zvrácenost, viz názory Mašotouše na zdejší diskuzi v tram sekci. Jenže já znám bohužel i další včetně pedagogůrlzných škol. (Viz nedaleký soused.
Já jen také nějak nevidím moc veklé protesty proti ničení a dehonestaci pomníků vděčnosti rudé armádě a generálů podílejících se na osvobozování Evropy od nacistické hrůzovlády. Sochy končí v lepším případě v depozitářích či na skládkách a symbolický pomník osvobození ČSR a Evropy je titulován jako pomník okupace 68mého roku. Nechutné.
Nejen, že neprotestujete, ale naopak to všemožně podporujete.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1456
Registrován: 9-2008
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 16:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To já vím bohužel osobně. Počítám, že jste historika v životě neviděl ani na dálku.

A co se týče mladých dějepisců, tak to jsou fanatičtí ultrapravičáci otřesného ražení. Zkusím to kolegům vyřídit, co o ni na to.
Asi by bylo marné chtít po Vás jakýkoli důkaz pro tak dementní tvrzení. Mimochodem, pokud se nepletu, jediní politicky činní lidé mezi mými kolegy jsou v ČSSD. I když z Vašeho pohledu asi i to je ultrapravice.
Ale možná si pletete historii s histologií (což by vzhledem k Vašemu intelektu nebylo nic divného). Tam třeba ultrapravičáci jsou, o tom nemám přehled. Jen trochu nechápu, jak by se to projevovalo při jejich práci.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ma(šo)touš.)
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 19. října 2011 - 19:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: Nějak to máte v hlavě pomotané: na jedné straně mluvíte o konspiraci, jak je dnes hist. obec součástí konspiračních klik kapitalismu a na druhé straně dáváte najevo, že by měl být prosazován jen jeden směr (který je navíc taky dosti značně zkreslený).
Takže s nadsázkou řečeno, tak pokud by politická ovlivněnost histor. obce byla opravdu doložena (což není a Vaše plané řeči ani nenasvědčují, že máte přímé podklady), takto co nabízíte je minimálně "samé, akorát v jiných barvách" (spíš naopak mnohem horší, než dnešní stav historiografie, kdy si člověk může relativně vybrat metodiku, směřování kladených otázek, typy pramenné základny,...).
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.0.203.121
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 21:28:59    Odkaz na tento příspěvek  

Když se tady zmiňují "dějiny psané a přepisované", rád bych upozornil na "doplňkovou" knihu pro školy, která se jmenuje "Mýty o socialistických časech" a pojednává zejména o období "normalizace" (1969-1989): www.jedensvetnaskolach.cz/index2.php?id=499
Čtenářům této knížky přeji dobrou zábavu a pamětníkům té doby dobrý žaludek.
P.S.: Setkal jsem se s moc pěkným komentářem k této vzdělávací brožuře: "Jenom ubožáci dělají z historie jednostranné politikum, sloužící zájmům současné moci. Ti, kdo v takových intencích vychovávají dokonce celou "nepopsanou" generaci, jsou navíc hlupáci. Kdyby byli alespoň trochu moudří, věděli by, že každá jednostranná výchova vzbuzuje v dospělosti snahy "doplnit si vědomosti". Historie potvrzuje, že z takovýchto prozřelých jsou pak největší odpůrci svých oblbovatelů."
Příušnice
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.180.103.13
Odesláno Středa, 19. října 2011 - 21:54:08    Odkaz na tento příspěvek  

Už je načase, aby pamětníci natáhli bačkory. Někteří z nich do dnešního jediného správného pohledu na dobu minulou, socialistickou, zanášejí akorát nežádoucí kladné vzpomínky.
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 00:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neviděl ani na dálku? Viděl možná blíž i než ty. A ČSSD? To už není ta strana jako dřív. O dělnické straně se moc mluvit nedá.
Vůbec jste se nevyjádřili k těm pomníkům našich osvoboditelů, které byly zlikvidovány s poslušným kýváním mnohých historiků.
Je zajímavé, že Slovensko, které si užívalo "hvězdnou dobu nezávislosti" má dodnes nejen velkolepý pomník v Bratislavě na Slavíně, velkolepý pomník SNP v Banské Bystrici, ale i další pomníky včetně těch pomníků se sovětskými tanky. Češi si žádný nezávislý stát "neužívali" a přesto úctu k sovětským osvoboditelům nemají.
9. květen, kdy bylo osvobozeno poslední hlavní město Evropy, tak nemá v úctě ani to město.
Já děkuji osvoboditelům a taky vyvěšuji (možná asi jediný) sovětské vlaječky spolu s našimi 8. i 9. května a ať se topáci a odésáci poserou.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3871
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 01:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já děkuji osvoboditelům
a taky obsaditelům (1968).

Češi si žádný nezávislý stát "neužívali" a přesto úctu k sovětským osvoboditelům nemají.
Co se týče památníků, tak ty normální víceméně vydržely. Třeba v Jihlavě na náměstí Svobody máme sousoší http://foto.mapy.cz/detail?id=39070. Na tom sousoší jsou ti, co bojovali (a nemuseli to být nutně zapálení bolševici, všichni Němci u Wm taky nebyli zapálení náckové). Je jasné, že taková monstr díla, jako byla "fronta na maso" s masovým vrahem v čele, tak takové pomníky tu své místo nemají a je to jen dobře, že zmizly (dokonce některé těsně po výstavbě).
A to, že dnes většina národa na Rusko plive, tak to je především jejich zásluhou. Pouze si sklidili to, co zaseli.
Navíc komunisti zlikvidovali taky dost soch a pomníků těch, kteří nám pomáhali po I.WW vybudovat vlastní stát. Kolik pak Masaryků skončilo ve sběrných surovinách?? Čili nevím, nad čím se pohoršuješ. Ale to ty stejně nepochopíš, protože ti ideologie zatemnila mozek.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 02:23:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba ten pomník u Kinského zahrady. Obdoba na Slovensku existuje. Jak to? Neřvou tady Češi pořád něco o luďácích? Tak kde je k sakru to slovenské luďáctví, když je to samej pomník alá Slavín v Bratislavě, SNP v B. Bystřici a další a další podobné pomníky včetně těch pitomejch tanků?
O frontě na maso nikdo nepsal. Psal jsem o pomnících sovětských generálů. A vlastně kolik pomníků vděku osvobození vlasti je v metropoli Praha? Ani jeden, ani jeden. Jaktože je dodnes tento pomník v Bratislavě hlavního města spojenců Osy, zatímco v Praze není sebemenší vděk? Nebyla na tom ta Praha za války hůř? Neměla by být podle logiky vděčnější Praha? Nezapomněli jste vy, rasisté a xenofóbové, že po Židech a Romech (které tak nenávidíte) jsme měli být na řadě i my?
A jaktože se zdejší historici neohradí nad primitivním vyjádřováním zdejších diskutujícíchm ba naopak s nimi jedou v jedné linii?
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 08:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzik: Viděl možná blíž i než ty.
3x No tak to jo, to je jiná. Asi se pohybuju v nesprávném prostředí, kde člověk na historika skoro nenarazí.
No, jestli jsou všichni komunisti takhle vypatlaní, myslím, že z jejich strany se není čeho obávat. I kdyby se nějakým omylem dostali k moci, slibované gilotinování nebude - gilotinu by se jim nejspíš v životě nepodařilo postavit, maximálně by si omylem usekli malíček. 3xhonzik možná celou ruku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ma(šo)touš.)
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 08:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ještě o těch kravinách k těm pomníkům - tady 3xhonzik pindá ještě větší hovadiny než obvykle. Budiž důkazem, že velký pomník sovětským vojákům, postavený jako dík za osvobození, stojí dodnes na jednom z nejfrekventovanějších míst Prahy a každý z nás (Pražanů ale i Nepražanů) kolem něj chodí. Nechte, 3xhonziku, chvilku šrotovat ve svém mozečku, kde to je, a jestli na to skutečně nepřijdete, tak vám to odpoledne napíšu.
A dalších pomníků sovětským vojákům by se po Praze našlo...
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 08:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Louis de mydlaque: Kdyby to 3xhonzik neměl v hlavě pomotané, nebyl by komunista, takže to jde ruku v ruce a není třeba se nad tím pozastavovat.
Pershink
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 09:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík:

na osbození Prahy mají lví podíl Vlasovci, rudá armáda už v podstatě jen slízla smetanu
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1360
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 12:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: Když jsme u zbořených pomníků, tak mě spíš štve, že zmizely pomníky hrdinů, pocházejících z této země: takový maršál Radecký již nemá snad ani jeden, protože byl považován za symbol Monarchie = nehodil se republikánům do krámu...

Jinak cose týče současného názoru Čechů na Rusy, tak souhlasím s Happym, že jde o následek roku 68. Jenže je to stejné, jako s Němci, kteří si obraz pošramotili ve 30.-40. letech.
Dnes je třeba oboustranná komunikace jak s Ruskem, taks Německem. Obě strany jsou pro nás významnými obchodními partnery a na předsudky už není ten pravý čas.
A ruku na srdce: i národ český měl v dějinách několik neduhů, jako ostatně všechny národy a všichni lidé. Chybovat je holt lidské.

Tak a na závěr ještě můj názor k osvobození v roce 1945: oběma stranám (tedy Rudé armádě i Spojencům) šlo především o sféru svého vlivu, jehož hranice byla na Jaltě a v Teheránu stanovena demarkační čárou. Boj proti Německu tu hrál druhotnou roli,umocněnou zločiny nacistického režimu.
Pakty totiž mohly být sestaveny úplně jinak (viz pakt Molotov Riebentropp z roku 1939).

(Příspěvek byl editován uživatelem louis_de_mydlaque.)
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3299
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 12:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsme u zbořených pomníků, tak mě spíš štve, že zmizely pomníky hrdinů, pocházejících z této země: takový maršál Radecký již nemá snad ani jeden, protože byl považován za symbol Monarchie = nehodil se republikánům do krámu...

Je to přesně tak. Nebo pomníky padlých z I. světové války - v každé vesnici pomník se jmény Čechů padlých za císaře pána, ale stačí se přehoupnout přes kopeček do "Sudet" - a po nějakém pomníčku ani stopa. Protože přece nemohl zůstat pomník nějakým ošklivým Němcům, že... i když třeba padli ve stejném zákopu jako Čech ze sousední vesnice a o válce si mohli myslet úplně to samé.

Jinak mi taky přijde, že Rudá armáda má pomníků pořád dost, blízko jednoho sovětského generála v Praze bydlím. A je celkem logické, že se o její dějinné úloze i podílu na druhé světové diskutuje, když byla léta naprosto zbožštěná a přeceňovaná. Nesmělo se mluvit ani o roce 1968, ani o tom, že osvobození sovětskou armádou ve 40. letech vesměs přineslo taky rozšíření sféry stalinismu a sovětské moci. Což mělo pro řadu zemí a regionů snad ještě tragičtější následky než obsazení nacisty.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3877
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 12:42:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Psal jsem o pomnících sovětských generálů.
Myslíš těch, které nechal Stalin povraždit?? Aneb jak z poddůstojníka se může stát generál, když Němec ťuká na Ural....

A nevšiml jsem si, že by třeba někdo odstraňoval pomníky (monumenty) na vojenských hřbitovech... Tam ten zmar přímo mlátí do očí.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Past
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1814
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 12:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef: máš pravdu, v Oblasti Sudet byly většinou pomníky z 1 svetové po roce 1945 odstraněné, protože tam byly většinou německá jména. Situace se lepší, např. na www.zwittau.cz je povídání o obnově takového pomníku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Past.)
Internetové stránky o železnici v České Třebové:
www.klubfoticu.estranky.cz
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 12:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouš 1459: radši 3xneprozrazujte o který se jedná. Minulý týden byla v jeho blízkosti znovu odhalena socha prezidenta Thomase Woodrowa Wilsona a to by 3xnemusel rozdejchat.
Wodě vale!
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 9-2008
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 15:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jáchym a stroj:

Louis de mydlaque: Ale čert vem pomníky. Aspoň ulice! Že se ani jedna jediná ulice v Praze nejmenuje po takovém Ferdinandu V., který Prahu miloval, Pražané milovali jeho, v Praze dlouhá léta žil, byl Čechy přezdíván "Dobrotivý" (kterému jinému králi se toho dostalo?) a hlavně je to poslední král, na jehož skráních spočinula česká koruna, to považuju za nejlepší důkaz toho, jaká tupost vládně v tomto státě ve vnímání historie. 3xhonzik je jen zvlášť viditelný extrém (míněno extrémní tuposti, samozřejmě, neboť ta jde s politickým extremismem ruku v ruce), u většiny obyvatel to není o mnoho lepší. Ach jo...
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 16:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LdM asi žádný historik nebude. Sám se tu projevil v primitivní xenofóbní a rasistické vlně místních na k-reportu, kteří jedno etnikum otevřeně považují za méněcenné a vinné jako celek. Mašotouš jakbysmet.
O tom, že z jejich strany nedošlo k zastání a vysvětlení pojmů jako je např. "kultura chudoby", nebo ty hrůzy, které v minulosti se odehrály. To skutečně jsme klesli i v té historii na samotné dno? No ani se nedivím.
Ale není divu neb jsou i historici, co i dnes píšou o "naučené" homosexualitě historických osobností s šíleným homofóbním podbarvením. Takže ta pravičáckost historiků je skutečnědo nebe volající.
Ad pomníky. Zajeďte se podívat do Bratislavy a Banské Bystrice a pochopíte jaký pomník by mě mohl uspokojit.
Ad Wilson. Víte mně vůbec nevadí, že tam má pomník. Už jsem se tam byl i podívat. Já se dokonce podivil, že se tak jako Masarykovo nádraží nepřejmenovalo i Hlavní zpátky na wilsonovo nádraží. (Navíc v té době hlavní rychlíkovou stanicí a tedy důležitější bylo nádraží v Holešovicích), ale to je věc jiná.
To so mi vadí je Reaganova ulice. A zdejší tzv. historici opět nic, ba dokonce to podpořili a nejradši by měli takto opjmenované i Letiště. A proč? Protože Středoameričany považují za podlidi, které severoameričtí nadlidé zřejmě mohou beztrestně zabíjet. Nebo snad zastáváte tezi o tom, jak hispánská kultura je méně cenná a musí se anglosasky civilizovat? Nacismus jak hovno.
Když umírají občané USA, tak bulíte (viz 11/9 2001), když ale umírají lidé ve Střední Americe díky teroristickým akcím USA, tak to považujete za vedlejší efekty správné věci. Že bychom měli nacisticky smýšlející historiky? Otevřeně jste tu několikrát prokázali, že dělíte lidi na nadlidi a podlidi.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 17:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: LdM asi žádný historik nebude. Sám se tu projevil v primitivní xenofóbní a rasistické vlně místních na k-reportu, kteří jedno etnikum otevřeně považují za méněcenné a vinné jako celek.

No dovolte!!! Snesu dost, ale nařčení z rasismu a xenofobie je už příliš. Čím jsem se tady na tomto foru, či jinde ukázal jako rasista, či xenofob?!?! Chci opravdu věcný důkaz s ODKAZEM!!! na přesný text. To samé s obviněním Mašotouše!

Znovu opakuji, v životě jste ode mě nic nečetl, podle mého ani nevíte, co je středobodem mého výzkumu. Co tu blbnete s nějakou "kulturou chudoby"? Nebo jsou podle Vás všichni historici (/politici,/sociologové/psychologové/pedagogové/...), kteří se pevně nedrží marxistických klišé rasisti a xenofobové????

To dokládá i Vaše teze o Reaganovi. Melete hovadiny, podložené pouze prázdnými frázemi! (navíc nikdo z nás o Reaganovi nic nepsal, to samé ne o Stř. Americe - takže mi prosím nepodsouvejte něco, co jsem nikdy neřekl... a i kdybych řekl, tak Vaše plané plky o vyvraždování v latinské Americe jsou planými plky....zase, chci důkaz, nejlépe citaci odborné literatury, ne Rudého práva).
Znovu opakuji, jste chudinka, která se není ani schopná představit, co je zač, není schopná vést konstruktivní diskuzi, jen si tu ukájíte své ego!
Vaš příspěvky jsou nejen na hraně pravidel diskuze K-Reportu, ale i na hraně zákonů ČR!
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1362
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 17:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef, Past: Máte pravdu, pomníčky padlým vojákům německé národnosti, sloužícím v rakousko-uherské armádě v mnoha případech vymizely....naštěstí, jak píše Past, dnes se zase vrací.

Mašotouš: Jojo, Ferdinand Dobrotivýby si nějaký memoár zasloužil. A tuplem by měl být znám mezi šotouši, protože on sám byl velkým podporovatelem železnice a byl jedním z prvních ve střední Evropě, kdo vlastnil i modelové kolejiště...
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3883
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 17:46:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že se ani jedna jediná ulice v Praze nejmenuje po takovém Ferdinandu V.,
Přejmenovávání ulic a náměstí je národním sportem. Nic neobvyklého. Vždy se tím "zaháněl" duch starého režimu. V tomto ohledu asi nemají problém v GB....

pochopíte jaký pomník by mě mohl uspokojit
Uspokojujte se raději s nějakým magazínem doma na WC.

To skutečně jsme klesli i v té historii na samotné dno? No ani se nedivím.
Nevím, za kterého režimu se vyučovalo, že prvním ČS prezidentem byl E. Beneš. A najednou zastánci toho minulého režimu nyní chtějí, aby tento vyučoval o tom minulém pravdivě? Ale vždyť sami komunisti zařídili, že si s historií nikdo hlavu neláme... Kdopak naučil některé strarší historiky tomu, že svět je nutno vidět buď jen bíle nebo černě? Že by komunisti?
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 21:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://zpravy.idnes.cz/stat-pritvrdil-a-ze-senioru-se-stavaji-bez domovci-varuje-ostrava-p9c-/domaci.aspx?c=A111019_1671120_ostrava -zpravy_jog
http://blisty.cz/art/60670.html
Tak opět se mi potvrzuje, že nic jiného než trest smrti pro kapitalisty nelze přijmout. Nedovedu si představit za tyhle zločiny vůči lidem (Viz paní Milada) jiný možný trest. Stačí však za ty nespravedlivé zločinné hrůzy pouhý trest gilotinou? Jsem 100% přesvědčen, že nikoliv. Nic jiného než rozčtvrcené za živa si ty pravičácké svině nezaslouží.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1363
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 21:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Nebylo by lámání v kole nebo ukřižování bolestivější, tedy z Vašeho pohledu spravedlivější?

Jinak to, co předvádíte jsou fakt zvratky... Upozornuji Vás,že se přidám k orodujícím za Vaše zaBANování a to ne díky Vašim politickým názorům, ale díky Vašemu stylu "diskuze".
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3887
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 21:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad 3x.....

Gratuluji ti k napsání tisícího slintu na K-reportu. Doufám, že nás ještě dlouhou dobu budeš obšťastňovat svými xenofobními názory.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3888
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 21:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedovedu si představit za tyhle zločiny vůči lidem (Viz paní Milada)
Myslíte paní Horákovou, která byla zavražděna ve vykonstruovaném procesu tou vaší eskadrou nenávisti?
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 4-2010
Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 21:37:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přečtěte si ty články. Píšou tam o paní Miladě, která byla zavražděna kapitalismem. Neumíte číst?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3889
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 22:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

která byla zavražděna kapitalismem. Neumíte číst
No přečetl jsem to dokola několikrát, ale je tam napsáno, že se zabila sama? Byla to sebevražda. Je mě líto, ale nijak mě to nedojímá. Sebevrahů mně líto není. Svět je tvrdej, bohužel. Byl to její dobrovolný odchod z tohoto světa. Každá situace se dá řešit a povětšinou má řešení. Jsou zde stovky umírajících lidí, na které medicína nezná lék. Tito jsou v bezvýchodné situaci. Jiní ne.
Navíc ať mě nikdo netvrdí, že člověk, kterej zvládá pět světových jazyků se nikde neuchytne. A když věděla, že bude asi zle, tak se měla odstěhovat někam do lacinějšího bydlení na venkově a rozhodně si neměla půjčovat na svoji existenci peníze, ntb. beztak u lichvářů. To je cesta do pekel.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4158
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 20. října 2011 - 22:30:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ony ty půjčky jsou vůbec "zajímavé"...
http://byznys.lidovky.cz/vznika-generace-otroku-americane-dluzi-z a-studia-biliony-pzo-/firmy-trhy.asp?c=A111019_160021_firmy-trhy_ nev
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Nemanický_kaňour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Registrován: 12-2009

Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 11:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Zajeďte se podívat do Bratislavy a Banské Bystrice a pochopíte jaký pomník by mě mohl uspokojit.

Máte na mysli tohle?

(zdroj: Aktualne.centrum.sk)

(Příspěvek byl editován uživatelem nemanický_kaňour.)
Jáchym_a_stroj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 2-2006

Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 12:05:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A v Brně po něm dokonce pojmenovali ulici přímo nad výstavištěm.
Wodě vale!
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1003
Registrován: 4-2010
Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 13:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odkdy je Hlinka sovětskej voják? Mluvíme tu o pomnících vděku SSSR a SNP. Jinak zatímco Slováci si "užívali" za války nezávislost a tak by na opmníky sovětům mohli srát, tak je mají všechny včetně pomníků s tanky a Češi, kterej za vákly žádnej stát neměli a byli přímo pod nadvládou řadu pomníků vděku včetně těch, co byly instalovány 1945 po roce 1990 zlikvidovali. Už to chápete?
Fascinuje mě, jak místní (pa)"historici"?! nemají nic proti zločinům Reaganovy vlády ve Střední Americe. To je prostě neskutečné. Zeptej te se v Latinské Americe, jak milují USA a její politiky. To co pro nás byla Velkoněmecká třetí říše, to byla pro ně USA.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1365
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 14:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3XHonzík: Místní pahistorici místnímu pablbovi už dávno sdělili,že jen ve 20. století byly zlikvidovány i jiné pomíky,než ty sovětským vojákům. Mimo jiné v mém okolí (= ČB a Jčk) nevím o jediném zlikvidovaném pomníku sovětským vojákům.

Jinak docela bych se nedivil, kdyby si člověk jako Vy pletl Andreje Hlinku se Štrougalem a Šaňo Macha s Husákem.

Co se týče Vaší fascinace, že nemám já, nebo Mašotouš něco proti Reaganově "teroru" ve stř. Americe, tak proti režimu Kim-Ir-Sena a jeho synáčka byla Panamská krize jen čajovým dýchánkem....mimo jiné, napiště v čem přesně se Reagan provinil....chci přesný odkaz na odbornou literaturu.
No jo, já vím, Vy nic konstruktivního a podloženého nedáte, jako jste nedal na mé předchozí otázky (včetně otázky Vaší identity, protože je slušnost,dát vědět kdo jsem já, když si dovoluji někoho urážet a kritizovat). Holt prostě jen snižujete úroveň tohoto fora, kde stejně nemáte co dělat, protože k dopravní témmatice (na kterou je K-Report zaměřen) se stejně nevyjadřujete...
Stejně si myslím, že si Vás tu někdo účelně drží, nebo jste jen druhý Nick některého běžného uživatele...

(Příspěvek byl editován uživatelem louis_de_mydlaque.)
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 14:31:01    Odkaz na tento příspěvek  

O již neexistujících pomnících pojednává kniha "Pomníky a zapomníky", viz např.: http://jarmik.pise.cz/56928-pomniky-a-zapomniky.html Může to být zajímavé čtení a prohlížení.
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 9-2008
Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 14:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: Jakých neexistujících? Tam jsou především pomníky dodnes existující (i když knihu jsem četl už před pár lety - mohu ji vřele doporučit).
Mimochodem, jeden z autorů, Zdeněk Hojda (z FF UK), publikoval seriál o dějinách nejrůznějších pomníků i na stránkách ĎaSu (Dějiny a současnost). Velmi doporučuji.

A v životě jsem zde nic nenapsal o Reaganovi a Střední Americe, takže netuším, kde zas honzici berou ty svoje výblitky. A mimochodem, ani nevím o tom, že by se nějaký historik angažoval v pojmenovávání Reaganovy ulice nebo v otázce přejmenování letiště. Chci JMÉNO, honzici, JMÉNO.
Nemanický_kaňour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 12-2009

Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 14:43:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík: Tak to pardon, já myslel, že Andrej Andrejevič Glinka padnul při osvobozování Bratislavy...

Jinak v bývalém SSSR asi taky není moc pomníků slovenským vojákům, kteří se jej pokusili osvobodit od bolševismu (více např. zde).
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 18:25:23    Odkaz na tento příspěvek  

Trojhonzík:

Ad Ostrava: Před časem jsem se pokusil pomoct jedné ostravské bezdomovkyni. Žila léta na hromádce, pracovala jako kuchařka v OKD. Přítel umřel, jeho dědici ji vyhodili na ulici, při té příležitosti ztratila všechny doklady. Pro úřady tím přestala existovat. Protože úřady mají někdy tendenci dívat se jinam, napsal jsem tam úřední dopis. Šlo o to ztotožnit ji a přiznat jí důchod a následně umístit v nějaké sociální ubytovně. I začalo se dít, na úřední poměry takřka bleskově. Jenže se ukázalo, že paní Armádu spásy tak nějak odmítá, příbuzná má a ne že ne, ale nekomunikuje s nimi (nechce ona, ne oni), a prostě že všechno bylo trochu jinak. A takových příběhů je 9 z 10.

*

Mašotouši,

máte vzkaz ve Vaší oblíbené rubrice. Ne té napráskávací, tam nesmím, abych náhodou zas nemlel něco nepatřičného o svobodě slova na K-Reportu a tupých náctiletých moderátorech, ale v té autobusové.
Louis_de_mydlaque
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1367
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 19:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemanický Kanour:
Pro Tři Honzíky bude lepší tenhle film (a pro ostatní je to aspoň velmi šotohodnotné, ačkoliv Nürnberg Hbf není Nürnberg Hbf):

http://www.youtube.com/watch?v=3IQYIHN2TSA
Viribus unitis

ICQ: 338-873-999
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1483
Registrován: 9-2008
Odesláno Pátek, 21. října 2011 - 19:33:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vetinari: Četl jsem. A jestli mi dovolíte (neberte to v tuto chvíli vůbec útočně) - že zrovna mně a adresně mně směřujete svůj názor na 3xhonzika a nenapíšete ho sem nebo do vzkazů redakci, to mi trochu potvrzuje, že jednak jste mou osobou velmi zaujat (poslední měsíce neděláte ostatně nic jiného než různě shazujete co zde napíšu) a jednak že středobodem problému mezi námi dvěma je spor o 3xhonzika - myslím, že o Bručouna nikdy moc nešlo, svůj postoj vůči mě jste začal dávat najevo poté, co jsem požádal o smazání jednoho příspěvku 3xh (taky tam bylo něco o popravách). Jinými slovy že jde o názorový rozdíl co se týče svobody slova a práva redakce na mazání příspěvků. A za druhé jsem pochopitelně zelený a pravdoláskař, na což jste ráčil nejednou ostře zaútočit.
Buď jak buď, spor je to vlastně vznešený, jde v něm o ideály, o chápání demokracie a fungování společnosti, a mě mrzí, že se projevuje v tak pokleslé formě jako je štěkání na K-reportu. A dvojnásob lituji, že se neznáme osobně, abychom na toto téma zapředli debatu. Těžko bychom jeden druhého přesvědčili, ale myslím, že by to bylo zajímavé a přínosné pro obě strany (a hlavně by to přestalo plevelit dopravní diskusní fórum). A možná byste vzal zpět některé ze svých soudů o mé osobě (či se v nich utvrdil). Co Vy na to?

(Příspěvek byl editován uživatelem Ma(šo)touš.)
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 4-2010
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 00:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouši vy jste Zelený? To je urážka ideologie politických stran zelených. Jak může mádloissovský topák fanaticky pravičácký milující feudály buržoazii a kapitalismus o sobě tvrdit, že je Zelený? Od kdy jsou strany zelených baštou neofašistických hospodářsky neoliberálních zločinců?
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 01:49:18    Odkaz na tento příspěvek  

Mašotouši, vy paranoiku, vnímáte ještě psaný text? Do vzkazů redakci mám ban. Chápou?

Ne, jde o Bručouna. Primárně. Toho Vám neodpustím, ani kdybyste zatancoval čtverylku a odstrkoval se přitom ušima. Pak o Vás. Až do Vás přestanu rejpat, pak budete definitivně odepsaný, vědí? A až daleko za za za o nějakého Honzíka, který se sem tam trefí, ale jinak je mimo. Nechte ho žít, udělejte mi to k vůli. Co Vy o něm víte, abyste do něho mohl kopat?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3905
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 02:16:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechte ho žít, udělejte mi to k vůli. Co Vy o něm víte, abyste do něho mohl kopat?
Tak především ten 3x.... není jen při nejmenším na BAN (to je už fuk), ale dost možná na to, aby se tím začaly zaobírat složky Policie ČR. Na Anderse Behringa Breivika (a nejen na něj) taky lidé koukali na netu na jakého si "blázna". Jak to skončilo, to víme všichni. Není nic horšího, než když má někdo militantní sklony a chce spasit svět svými politickými ideemi.
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 02:24:56    Odkaz na tento příspěvek  

ad Happy: další nadrženej svazáček, co chce spasit svět, ach jo. Jako bych vám dal pár facek, jo? Srovnávat Honzíka s Breivikem je podrazárna, za kterou by naopak mohl žalovat on vás. A nedoplatil byste se.

Spasitelské sklony tu máte maximálně Vy a Mašotouš, to vy se blížíte k totalitě. Honzík je dávno za zenitem.
Vetinari
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.210.101
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 02:34:07    Odkaz na tento příspěvek  

Btw, nevím, co dělal ve svých mladých letech Trojhonzík, ale metodami a mladickým nadšením se od vás dvou jistě moc nelišil. Diktát začíná tam, kde osoba A se snaží osobě B zavřít hubu. Tahle země a pravděpodobně celá Evropa se nevyhne dalšímu vzedmutí emocí a poteče krev - v horizontu pěti, deseti let, právě díky ideologickým fanatikům - ale jednou vás budou soudit všechny stejně. Honzíka, Mašotouše i Happyho. Když to přežijete, možná se jednou sejdete v jedné hospodě a zjistíte, že šlo vlastně o hovno. Dobrou noc.

Mašotouš: Chápu, čím by to bylo přínosné pro Vás. Ale nechápu, proč by to mělo být přínosné pro mne?
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3906
Registrován: 9-2005

Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 02:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Víte co?! Sbalte si kufry a táhněte do KLDR, když to tady pro Vás není dost nóbl. Ať vidíte komunismus v praxi. Lidi tam umíraj hlady jak na běžícím páse. A vy tu máte záchvaty alá J.P. Marat, když nějaká ženská si dobrovolně sáhne na život.... Nikdo vás tu nedrží. Tak sbalte čemodany a sbohem...
Novinky ze světa železnice na Vysočině: http://www.transverzala.ic.cz Souhrn všech aktualit, kompletní jízdní řády 2000- 2010, fotogalerie stanic a další.... Klikněte a uvidíte :-)
Mašotouš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1487
Registrován: 9-2008
Odesláno Sobota, 22. října 2011 - 09:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vetinari: Do vzkazů redakci mám ban. A jak já to mám jako vědět?

Dobrá, když nechcete žádným způsobem situaci zklidnit, nezbývá mi, než se pokusit zařídit, abyste dostal BAN všude. Na to, že už od prázdnin neděláte na tomto fóru (z něhož jste halasně už poněkolikáte úúúúúplně definitivně a nastálo a nafurt odešel) v postatě nic jiného, než útočíte na mne a snažíte se zesměšnit, co napíšu (což svědčí o hluboké fascinaci mojí osobou, což by mohlo být i lichotivé, ale nemohu říci, že by mne to za těchto okolností tak docela těšilo), je to vlastně z mé strany dost opožděná reakce. Holt jsem věřil, že jste (vzhledem k Vašemu postavení) rozumný člověk. Budiž, mýlil jsem se, je to lidské a já to plně přiznávám.

A znovu dodávám, že o hanopisné výplody Vaší nenávisti mi ani tak nejde, klidně bych je toleroval, kdyby na mne někdo psal na druhou stranu chvalozpěvy. Ale tak to v životě nechodí, to už se z principu neděje. Tím vzniká určitá neobjektivita a právě ta mi na tom vadí. Prosím, ti co byli v Optimalizaci a vědí, jak to tam bylo doopravdy, se pochopitelně Vašimi názory ovlivnit nedají, ale když to takhle sázíte i do jiných vláken, kde mne neznají, pochopitelně to má důsledky (jinými slovy Vám gratuluji k úspěchům Vašeho snažení). Mimochodem, stejnou praktiku používal Bručoun, který špinil můj nick po celém K-reportu. Jedna z těch věcí, pro které si spravedlivě zasloužil potrestat.