K-report
 

Archiv diskuse Student Agency do 29. 06. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Student Agency » Archiv diskuse Student Agency do 29. 06. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 11:31:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999: A??? Bylo to inzerováno v souvislosti se stávkou? BYLO. Tak to potom vysvětlujte běžným kaštanům. I jejich zaměstnanci říkali, že měl pendl jezdit, ale nejezdí (pokud ze mě budete tahat kteří, nesdělím to, aby neměli popotahovačky)
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 11:47:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples: mluvilo se o tom v souvislosti s pondělím, nikoliv se čtvrtkem. Navíc je na webu SA již od pondělí informace, že pendl jezdit nebude. Není na škodu sledovat web SA, tam se člověk dozví zajímavé věci, byl tam i podrobný jízdní řád, který měl v pondělí platit
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3369
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 12:50:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999: Navíc je na webu SA již od pondělí informace, že pendl jezdit nebude.

Tu tam tedy nikde nevidím... Je tam, že linky SA budou jezdit dle JŘ, ale o pendlu nikde nic. A vzhledem k tomu, že na pondělní termín stávky naplánován byl, bych logicky očekával, že dnes vyjede. Když nevyjel, měli tam včas a narovinu napsat, že ho nevypraví...
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 14:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Vzhledem k přesunutí stávky z původního pondělního na čtvrteční termín přehodnotila s největší pravděpodobností řada cestujících své cestovní plány a nebudou cestovat ve čtvrtek 16. 6. Poptávka po cestování je ve srovnání s ostatními čtvrtky výrazně nižší.

Autobusové spoje Student Agency express pojedou s ohledem na dopravní situaci podle jízdního řádu a ve spojích je stále dostatek místa. Jedinou výjimkou je trase Ostrava - Brno - Praha, kde Student Agency express již nasadila do prodeje posilové spoje v úseku Ostrava - Brno a zpět (s přestupem na linku do a z Prahy).

Linky končící na Černém Mostě (Liberec - Praha a Hradec Králové - Praha) a na Zličíně (Plzeň - Praha) mají zatím nízkou obsazenost. Většina spojů stále nabízí 2/3 - 3/4 volné kapacity míst. Student Agnecy proto s ohledme na nízkou poptávku zatím neplánuje zavést kyvadlovou dopravu cestujících v úseku Černý Most - Florenc - Zličín. Pokud by se situace změnila a výrazně se zvýšil během odpoledne počet rezervací na těchto linkách, přijme Student Agency další operativní řešení."
MHD ZDARMA*
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.33.186
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 15:18:13    Odkaz na tento příspěvek  

Ač SA spíš fandím, tak na stránkách sa.cz nemůžu najít ani slovo, že dnešní pendl nejezdí....
Rybin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.137.229
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 15:37:24    Odkaz na tento příspěvek  

Proč byste měli hledat, že pendl nejezdí, když dnes ani neměl jezdit? Ale i přesto je to na webu napsáno, že se pendl nekoná, viz tiskové zprávy.
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3370
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 15:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999: Aha, už jsem to objevil v tiskových zprávách na webu SA, což ale není zrovna to pravé místo, kde by to cestujícím bylo na očích. Takovouhle zásadní informaci bych očekával, když už ne přímo na titulní stránce, tak aspoň v novinkách na stránkách autobusové dopravy... Tam sice je info o stávce i o posilách Brno-Ostrava, ale nic víc. Ten pendl by pro SA byl dobrá reklama, ale důležitější než jeho skutečné zavedení je patrně ten mediální efekt, který proběhl ohledně jeho plánovaného zavedení na pondělí... To o lecčem svědčí.
MHD ZDARMA*
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.33.186
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 15:57:31    Odkaz na tento příspěvek  

Mám pocit, že pokud vyjede Leo Express a to bez velkých keců, docela si tím uškodí SA. Protože jeho PR je opravdu přehnané. Najednou lidi uvidí, že to co on vychvaluje jako něco extra je obyčejný standard, že většinou kecal a měl jen velkou hubu. Stejně tak dneska- já kdybych jel dneska SA,tak s tím pendlem počítám. A kdybych se dozvěděl, že to bylo jen PR firmy a nikdo mi ani nesdělil jako cestujícímu dostatečnou formou, že se to nekoná, tak firma a její značka v mojích očích klesne. Dovedu si představit tu nasranost lidí, kteří čekají na pendl, nikde nic a jejich plány na cestu fuč. No a tento člověk, to řekne zas 5-10 dalším, ti klidně dalším... a SA nám klesá u xx lidí, jak už se to daří x let ČD. A osobní zkušenosti známých jsou pro rozhodování o koupi produktu důležější než dobré PR. A součástí dobrého PR rozhodně není kecání o produktu....
Wokodobe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 20:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rybin:
Takže opět jen halda keců, ale skutek utek. Je ubohé se vymlouvat, že to mělo platit jen pro pondělí. Snad naletělo co nejvíc žlutých zaslepenců.
Rybin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.137.229
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 20:54:13    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud někdo sympatizuje ze SA tak se právě nemohl nechat "nachytat." Nachytat se mohl někdo jen na svoji blbost, protože se nikde nepsalo o provozu kyvadlové linky na 16.6.. Copak byly všechny opatření v dopravě stejné, které měly bát v pondělí? Já bych řekl, že ne... Mnoho věcí, které měly platit v pondělí ve čtvrtek neplatily. Například Ústecká MHD se měla zapojit pouze symbolicky, avčak byla omezena, v Brně nemělo jezdit nic, nakonec se jezdilo podle zvláštních jízdních řádů atd.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 16. června 2011 - 22:03:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Logicky:
Původní stávka byla oznámena v pátek dopoledne na pondělí ráno. Tak nebylo moc času měnit pracovní nebo osobní program a mnohem více lidí by v pondělí tak jako tak cestovalo. Proto asi vznikl nápad se spoji Zličín-Florenc-Černý Most. Tím, že se stávka už v neděli přesunula z pondělí na čtvrtek, tak 90% lidí změnila své plány. SA má tu výhodu, že to operativně vidí z rezervačního systému. Kdo se dneska do systému podíval, tak jezdili spoje víceméně poloprázdné. Proto se pendl spoje nezavedli.
Považuju to za normální podnikatelský krok. Ty autobusy by jezdili prázdný, takže by to k ničemu nebylo.
Původní oznámení o pendl spojích na pondělí bylo na úvodní stránce webu. Od pondělí už tam to oznámení nebylo. Takže to nikoho nemohlo zmást.
Podobně se operativně zachovalo třeba ČSAD Plzeň, kde byli připravený posila na spojích z okresních měst do Plzně a zpět. Vzhledem k tomu, že ráno jelo minimum lidí, tak byli posilové spoje zrušeny.
Neobhajuji SA, ale logiku. Klidně si mne kamenujte, mne je to fuč. Ale kdo chce, ten si na SA vždy něco najde.
Minulý týden v pátek jsem s nimi jel z Brna do Prahy a zůstali jsme viset u Devíti křížů. Autobus (57), který byl ráno na opravě ve Scanii, selhal. Nemohl za to řidič, ani dispečer, ani vedení SA, natož sám Radim. Za 45 minut dorazil náhradní autobus, dovezl nás do Prahy, zpoždění bylo celkem cca 55minut, dostal jsem zpět 30% z ceny jízdenky. Kdo z dopravců se zachová taky takhle?
MHD ZDARMA*
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.33.186
Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 00:14:38    Odkaz na tento příspěvek  

V momentě, kdy pustí zprávu o pendlu do snad všech velkých deníků a ty informace se dostane snad ke všem možným cestujícím, tak s tím tak nějak počítám...a pokud už vypraven být nemá, což plně chápu, nebot těch lidí fakt moc nebylo, tak o tom dám vědět do toho jejich rámečku, který byl dnes na hlavní stránce. aspon tři slova. A byl by klid a nebylo by co řešit. Marketing není o tom, že zrovna vy jste to pochopil. Marketing je o tom, že společnost má jednat tak, aby jí pochopili všichni její cíloví zákazníci, pokud možno. Pokud tedy byly lidi na Florenci jak píše Huples rozčílení, že SA pendly nejedou, pak je něco špatně. Jinak to co uvádíte o kompenzacích- to že to dělá Jančura je sice fajn, ale tohle by měl být standard! To, že to nedělají ostatní ukazuje spíš na to, jak si neváží zákazníka, než že by Jančura byl zázrak z hůry.
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 07:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tedy jako naprosto průměrný kaštan bez jakéhokoli zájmu o dopravu bych LOGICKY PŘEDPOKLÁDAL, že pokud byla stávka plánována na pondělí a pendly taktéž, tak když se přesunula stávka na čtvrtek, přesunou se i pendly. Pokud bych si tím nebyl zcela jist, podíval bych se ZBĚŽNĚ na web SA, ale rozhodně ne do tiskových zpráv. Vždyť nebyl nutný ani žlutý servis na těchto pendlech a stačily jakékoli karosy sedmičkové řady pronajaté od některého z pražských dopravců.
Rybin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.137.229
Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 10:47:13    Odkaz na tento příspěvek  

Huples: pokud byste si tím nebyl zcela jist, podíval byste se na web SA a zjistitl byste, že se tam o provozu pendlů nic nepíše. Žlutý servis ani neměl být. Mimochodem, když jste na ten pendl čekal, víte vůbec, jaký měl být jízdní řád? Evidentně jste moc informací neměl, když jste ani nečetl zprávu o oněh pendlech, tudíž jste tohle info měl pouze z nějakých novin... A kde na Florenci jste čekal, víte vůbec, odkud měly ty pendly jezdit?
Huples
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 12:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rybin: Omyl pane kolego, já na Florenci pracuji a v rámci svých pracovních poviností jsem se kompetentních zaměstnanců SA došel zeptat, odkud budou pendly jezdit.
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 12:46:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...sleduju to teda jen velmi povrchně, ale souhlasím s tím, že pokud bylo cokoliv s velkým halasem anoncováno (a ten halas jsme zaznamenal i já při tom povrchním sledování), pak pokud to bylo zrušeno, mělo to být anoncováno s halasem ještě daleko větším, protože nedostat zákazníkovi do hlavy informaci, že nějakou službu zavádím, je moje ztráta, ale nedostat mu do hlavy, že ji ruším nebo nezavedu, když ji čeká, to je ztráta pro zákazníka. A proč ji ruším, to s tím naprosto nesouvisí...Plně souhlasím s Huplesem. Pokud zavádím něco kvůli stávce, tak souběžně s přesunem stávky má cestující právo čekat, že se přesouvá i související služba.
Rybin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.137.229
Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 13:29:43    Odkaz na tento příspěvek  

"Student Agency zavede v pondělí 13.6.2011 jako alternativu nejezdící trase metra B v Praze kyvadlové autobusové spoje jedoucí po Praze v trase Černý Most - AN Florenc - Zličín a zpět. Autobusy budou jezdit v hodinovém a dvouhodinovém intervalu s primárním cílem zajisit návaznou přepravu zdarma pro cestující spojů Student Agency express přijíždějících na autobusová stanoviště Zličín (linka z Plzně) a autobusové stanoviště Černý Most (linky z Liberce a Hradce Králové). Autobusy kyvadlové dopravy budou označeny logem Student Agency (nebudou ale ve žlutém standardu se servisem). S ohledem na bezpečnost bude nástup probíhat řízeně podle pokynů zaměstnanců Student Agency express. Cestující, kteří nebudou přijíždějícími cestujícími z navazujících linek Student Agency express mohou být přepraveni pouze, pokud v autobusech kyvadlové dopravy zůstane k dispozici přepravní kapacita tak, aby nedošlo k narušení bezpečnosti."
Cestujícím by mělo spíše vadit to, že se nejezdilo v pondělí, než ve čtvrtek. Tato informace byla na stránkách SA.
Denis_novák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 14:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Huples:
Já tedy jako naprosto průměrný kaštan bez jakéhokoli zájmu o dopravu bych LOGICKY PŘEDPOKLÁDAL, že pokud byla stávka plánována na pondělí a pendly taktéž, tak když se přesunula stávka na čtvrtek, přesunou se i pendly. Pokud bych si tím nebyl zcela jist, podíval bych se ZBĚŽNĚ na web SA, ale rozhodně ne do tiskových zpráv.....
...já na Florenci pracuji a v rámci svých pracovních poviností jsem se kompetentních zaměstnanců SA došel zeptat, odkud budou pendly jezdit.
Pane kolego diskutující, vy ale nejste naprosto průměrný kaštan. Coby pracující na UAN Florenc (tipnul bych si ty informace uprostřed nové haly), Vás informace o odjezdech pendlů zajímala profesně.
Naprosto průměrný kaštan, který by chtěl cestovat ve čtvrtek pendlem, by se zřejmě zeptal na některém prodejním místě SA nebo na jejich infolince, když by informace na netu nenašel.
Ano, chybou u SA bylo, že informaci o tom, že pendl jezdit nebude, nedal VÝRAZNĚ NA TITULNÍ STRÁNKU WEBU, aby to tam každý naprosto průměrný kaštan našel. Já kdybych chtěl jet ve čtvrtek, tak bych to tak udělal.
P.S. A kolik vlastně bylo těch cestujících SA, kterým díky neexistujícím pendlům ujel návazný spoj???
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 18:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, nevítě někdo náhodou, jaké vozy jezdí Paříž? Dva Irizary, teď jen vědět jaké. Dále Amsterdam - 117, 119 a ještě jeden... Dále Londýn, dvě Glory a jeden Irizar (víkend) a Hamburk, tam je 107 a ještě jedna Scania, ví někdo víc?
Sipi
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 20:21:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pendly a pro koho? Třeba z Liberce včera ráno přijeli jinak plně obsazeným busem 3 cestující. Hradec a Plzeň si myslím na tom byly podobně bídně. Nemělo smysl žádné pendly dělat.

Ovšem SA se mohla pořádně ukázat a podle aktuální situace mohla busy prodloužit až k tramvajím, které jezdily. Třeba na Hloubětín, možná až na Palmovku a ze Zličína až na Smíchov. Při takto průjezdých silnicích by to byla otázka pár minut zdržení, ačkoliv nevím kolik času mají busy na obraty a s ním spojené další činnosti.
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 284
Registrován: 5-2008
Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 20:55:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda:

13.6.
Pr->Lon-106, Lon->Pr-115
Pr->Ham-81
Pr->Amstr-117, Amstr->Pr-121
14.6.
Pr->Lon-115, Lon->Pr-122
Pr->Amstr-121, Amstr->Pr-119
15.6.
Pr->Lon-122, Lon->Pr-106
Pr->Ham-107, Ham->Pr-81
Pr->Amstr-119, Amstr->Pr117
16.6.
Pr->Lon-106, Lon->Pr-115
Pr->Amstr-117, Amstr->Pr-121
17.6.
Pr->Lon-115, Lon->Pr-122
Ham->Pr-107
Pr->Amstr- ?, Amstr->Pr-119

Snad pomůže
ad. Sipi: to by nestíhali, je tam pauza na otočku ve špičce 30 min a normálně 60 min. (z toho je potřeba tak 15 min na úklid a 15 min na odbavování)
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 22:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommy01: perfekt, díky moc
Ivanecko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 488
Registrován: 7-2010

Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 22:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Priatelia, ja by som mal tiež jeden dotaz. Prosím vás, kadiaľ jazdia tie MB Travego ? Ja som u nás v Nitre vždy videl len Scaniu/Beulas.
Moje fotky na Rajce.cz
R.I.P Setra S328 DT NR-070BL 24.4.2011.
Navštívte našu stránku o fotkách TURANCAR na FB.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 11-2007

Odesláno Pátek, 17. června 2011 - 23:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ivanecko:
4B0 0361 Hradec Králové
4B0 0362 Itálie
4B0 0363 Hradec Králové
4B0 0364 0:30 Praha > 5:30 Vídeň, 9:15 Vídeň > 14:30 Praha (denně)
4B0 0365 7:30 Praha > 12:00 Berlín, 14:00 Berlín > 18:45 Praha (denně)
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.172.221
Odesláno Sobota, 18. června 2011 - 12:05:17    Odkaz na tento příspěvek  

119 bude dnes na Varech asi jen vzácný host, který se odpolední jízdou do Prahy loučí, ví někdo?
opolu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.4.86
Odesláno Sobota, 18. června 2011 - 19:07:33    Odkaz na tento příspěvek  

Pokud to bude stejné jako ve středu kdy přes den jezdil Liberec tak to bude Amsterodam
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6359
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 18. června 2011 - 19:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, 119 dnes 15:30 Pha - KV.
Fotky na MHDFOTO iDnes.cz můj BLOG
Říkejte mi MMM
Swing it high, swing it low, swing it everywhere you go!
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.136.154.64
Odesláno Úterý, 21. června 2011 - 16:15:50    Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999: Jen mě tak napadlo, když se teď 119 objevila na Varech a Liberci, jak to bylo s přidělením. Jezdili s tím ti řidiči co jezdí mezinárodní a nebo to dostal někdo kdo normálně jezdí dané trasy?
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 21. června 2011 - 16:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory: dostal to kdokoliv kdo byl volnej. Řidiči co mají Amster mají po dvou točkách 4 dny volno tak třeba to jel i někdo z nich, ale obvykle to jezdí jiní řidiči, než co mají vůz přidělen
Toompoop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 22. června 2011 - 12:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, už sem se ptal jednou. Kde stojí autobusy při pauze v Českých Budějovicích. Bývalé autobusové nádraží to není. Autobus, který jel na 2hodinovou pauzu jel od nádraží směrem na strakonickou. Viděl jsem ho, když jsem čekal na MHD. Tak nevím. Možná někde na okružní, to je tak jediné co mě napadá.
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1613
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 22. června 2011 - 19:16:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Toompoop: spí v DP,, že jel na Strakonickou - tankovat?
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Patrik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.5
Odesláno Čtvrtek, 23. června 2011 - 10:13:53    Odkaz na tento příspěvek  

Jezdí tam skutečně tankovat. Žluté busy totiž tankují u žluté Agipky a při pauze v ČB je ta na Strakonické nejdostupnější
Nekran
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 7-2009
Odesláno Pátek, 24. června 2011 - 12:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neví někdo jaký problém měla včera pravděpodobně 76 lince ČK (15:00) - Pha ?? V přehledu měl spoj 2 hodiny. Dík za odpověď
Toompoop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2011
Odesláno Pátek, 24. června 2011 - 13:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nekran: nebude to nic vážného, dnes se opět točí na této lince. Když sem jel v úterý, tak mu svíťilo na palubovce, že má nízký tlak v oleji a v Písku se šťoural v motoru. Tak typuju že to s tim souvisý
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.123.253
Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 14:16:01    Odkaz na tento příspěvek  

Nemá někdo znalý tušení, kdy lze narazit na 124-127 z Brna do Prahy o sobotách
opolu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.4.86
Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 15:31:30    Odkaz na tento příspěvek  

124 jezdí : 7:00 BR - PR (či v nějáký takový čas) , 12:00 PR-JIH-BR , 15:30 BR-JIH-PR
ovšem jen cca jednou za tři týdny jinačí časy nevím
Focus1976
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 4-2011

Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 16:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nemá někdo podobně znalý tušení, kolik koleček udělá stewardka na trase BR-PR za den? Chápu správně, že když je z Brna, musí tam ráno začínat a večer končit? A kde vůbec nocují posádky, když jezdí třeba Amster nebo jiné daleké destinace? Díky
Nově registrovaný dlouhodobý přispěvatel. Na "Jsi novej, tak mlč" nereaguji.
Axer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3038
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 17:02:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Focus1976: Pravidlem to být nemusí. Pokud je mi známo tak SA vlastní byty pro přenocování posádek. Teda aspoň tomu tak bylo. Ale někdo znalejší jistě doplní.
Fandíme Agrolipce...

opolu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.4.86
Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 17:49:25    Odkaz na tento příspěvek  

nn to že když ráno začíná v Brně neplatí že v Brně i končí pozor někdy to je tak že začíná v Brně a končí v Praze cca jednou za měsíc
Favoritmartin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 3-2007

Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 18:05:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stewka a řidič většinou spí tam kde skončí, pokud jim druhý den navazuje směna a pokud ne, jednoduše se bud stáhne domů, pokud ještě něco jede, nebo přespí a jede druhý den. V zahraničí jsou k dispozici buď byty, nebo hotel, záleží jak v kterém státě.
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 20:29:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrovna na Brně jezdí stewardky i tři cesty, popříadě když jsou posily tak jednu a není nic neobvyklého, že nocuje v Praze.
Většina vozů na Brně má "dvoudenní oběh," třeba 124 s 91 a oběh který zde byl popsán jezdí, druhý den točka do Vídně. 125 jezdívá (nebio tedy ještě nedávni jezdila, zase byly nějaké změny v obězích) s 82 a 126 a 127 společně (řidiči otec a syn )
opolu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.4.86
Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 21:44:28    Odkaz na tento příspěvek  

jestli že byly změny v obězích nastala nějáká změna na spoji v 17:30 nebo stále platí sestava vozů 82 , 83 , 89 , 124 ?
hey
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.228.107
Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 22:08:37    Odkaz na tento příspěvek  

ty dvojice jsou tusim 124 a 82, 125 a 91, 83 a 89, 87 a 57, 113 a 59, 126 a 127

v 17,30 z Brna normalne jezdiva 125/91, ale ted to byva 126/127
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 22:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hey: minimálně většinu pátků v 17:30 jezdívala ještě nedávno 126/127, jezdil jsem ve 14:30 z Prahy do Brna a skoro vždy se pan řidič S. se 126 vracel hned v 17:30 (jeden den víkendu jsou jen dvě cesty, takže 126 a 127 jezdí stejný den v týdnu stejné spoje). Jinak jak jsi psal ty vozy co spolu jezdí tak je to tak, já se u 125 a 125 upsal

(Příspěvek byl editován uživatelem Zdenda999.)
hey
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.228.107
Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 22:48:36    Odkaz na tento příspěvek  

Zdenda999: okay ja mel pocit ze prave 126/127 spis jezdi az v 19,30... ikdyz to ted to jezdi naky zahranicni busy casto... btw vi nahodou nekdo, ktery busy na Brne se budou nahrazovat novymi? asi 36,48 nebo i 59? ten uz taky neco pamatuje...
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 28. června 2011 - 23:02:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To bych neřešl, budou hodně velký rošády. 126/127 bývávalo jak kdy a řidič se taky dozvídal kdy jede až po příjezdu do Brna od dispečera
opolu
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.4.86
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 05:45:31    Odkaz na tento příspěvek  

Osobně doufám hlavně že se na Brně budou nahrazovat 36,48,57.A pak z busů jezdících přes Brno 42 , 49 .

Na Vídeňské lince se chystá rošáda od 1.9.
nové odjezdy z Prahy: 0:30 , 3:30 , 6:30 , 8:30 , 10:30 , 12:30
nové odjezdy z Vídně: 8:00 , 10:00 , 13:00 , 15:00 , 17:10 , 19:10
Vše nově až do Prahy díky tomu nám vznikají nové spoje nový spoj Praha - Brno v 3:30
a z Brna vznikají nové spoje do Prahy: 20:00 , 22:00.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.100.167
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 13:31:40    Odkaz na tento příspěvek  

U té Vídně je to historický okamžik, protože autobus ve 20:00 z Vídně končil vždycky v Brně a nyní se to povedlo změnit a protáhnout až do Prahy, jen ta půlhodinová pauza v Brně je hlavně u těch nočních autobusů trošku škoda.
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 285
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 14:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

půlhodinová pauza je věc, po které volali řidiči už pěkně dlouho a stejně ji museli udělat. Jen to nebylo v JŘ. Celá jízda Pr->Vídeň se nevejde do 4,5 hodiny.
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.178.20
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 16:06:55    Odkaz na tento příspěvek  

A Praha-Ostrava se tam vejde? :-) Moje zkušenost do Vídně je s odjezdem v 0:30 z Prahy, přestávka v Brně 10 minut kvůli drobnému zpoždění na příjezdu a pak pěkně bez přestávky až do Vídně, v centru výstup cestujících a autobus pokračoval na letiště a šlo to :-)
Tommy01
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 5-2008
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 16:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glory, jako správný šotouš určitě znáš způsoby, jak se dociluje delší doby řízení a předpokládám, že i v Tvém případě tomu bylo stejně :-)
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 29. června 2011 - 17:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta Ostrava celkem vychází. Respektive nevychází, ale tu půlhodinu řidiči dělají, v jízdním řádu je ale jen 15 minut. A není pravda, že by poslední spoj z Vídně po osmé hodině vždy končil v Brně, jezdil až do Prahy
Toompoop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 18:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Seznam autobusů co se bude prodávat:
Mercedes Benz Travego(56 míst) 61
Mercedes Benz Travego(56 míst) 62
Mercedes Benz Travego(56 míst) 63
Mercedes Benz Travego(56 míst) 64
Mercedes Benz Travego(56 míst) 65
Beulas Cygnus(30 míst) 45
Beulas Cygnus(30 míst) 46
Beulas Aura(55 míst) 32
Beulas Aura(55 míst) 33
Beulas Aura(55 míst) 34
Beulas Aura(55 míst) 35
Beulas Aura(55 míst) 36
Beulas Aura(55 míst) 37
Beulas Aura(55 míst) 38
Beulas Aura(63 míst) 47
Beulas Aura(63 míst) 48
Beulas Aura(63 míst) 55
Beulas Aura(63 míst) 56
Beulas Aura(63 míst) 57
Beulas Aura(63 míst) 58

Všechny tyto autobusy čekají na odkoupení, takže dokud je někdo nekoupí, budou stále jezdit buď jako posila nebo náhrada za poškozený autobus.

Viz odkaz: http://www.inzertbus.cz/?htmlORDER=&START=0&cozobrazx=10&KAR_XZNA CKX=BEULA
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.28.104
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 18:31:54    Odkaz na tento příspěvek  

U Mercedesů tuším, že to bude trošku jinak. Ty asi budou do odkoupení jako hlavní spoje, i v rezervačním systému jsou zatím do Itálie Travega až do konce září. A nějak mi v tom seznamu chybí 42, ta pryč nepůjde :-(
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.28.104
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 18:37:07    Odkaz na tento příspěvek  

A dokáže Irizar zázraky a ty autobusy budou skutečně v červenci a nebo se to opozdí, ví někdo?
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.28.104
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 18:39:50    Odkaz na tento příspěvek  

Začátek velkých prázdnin, začátek filmového festivalu a ještě k tomu pátek
Glory
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.162.28.104
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 18:43:37    Odkaz na tento příspěvek  

KV podruhé
Zdenda999
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 11-2007

Odesláno Středa, 29. června 2011 - 19:27:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Samozřejmě že 42 jde pryč také, stejně jako například 41. Některé vozy, například 33 se prodávaji přes německý bazar.
Toompoop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 22:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já sem ten seznam postavil na základě nabídky serveru inzertbus.cz a podle toho, že jsem někde četl že se budou nahrazovat nejstarší autobusy, samozdřejmně je možné, že mi tam něco chybí
Rybin
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.137.229
Odesláno Středa, 29. června 2011 - 22:27:59    Odkaz na tento příspěvek  

Hm, na ty vozy co jsi psal bychom skutečně nepřišly...