K-report
 

Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 15. 04. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Moravskoslezském kraji » Archiv diskuse Doprava v Moravskoslezském kraji do 15. 04. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 4-2006

Odesláno Sobota, 02. dubna 2011 - 11:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sorc12: K personifikaci karet muselo dojít tak i tak. Přece se nedá jezdit na kartu kohokoliv a zdarma. Přece, co si budeme nalhávat, jeden člen rodiny si kartu vyřídí a další jí budou nějakým způsobem využívat. Kolikrát to už tady bylo. To, že ČSAD není schopno ověřit jestli karta patří daného majiteli je věc jiná. Celkově je systém MHD Zdarma ve FM lepším krokem, než MHD zdarma v dny regulace v Ostravě. Určitě neříkám, že změna JŘ ve FM všem musela ulehčit cestování, mohla jim ho i zkomlikovat, ale zajímavé, že se někteří ozývají až teď. Když se nestarám dokud je čas, ale až už je pozdě, je to jenom moje vina.
Když jeden hlupák hodí do moře kámen, ani sto moudrých ho nevytáhne.

Foto-Galerie vozů 3ČSAD
Sorc12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 1-2010

Odesláno Sobota, 02. dubna 2011 - 13:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michalosp:K čemu by byl jeden protestant proti celému F-M a ČSAD?
EDIT:Bylo určitě hodně lidí kterým se to nelíbilo...Ale k čemu se by to bylo?K ničemu

(Příspěvek byl editován uživatelem sorc12.)
http://dolphnbuspobockanj.webgarden.cz/
www.vecikolemvbus.webgarden.cz
ICQ:487026195 NEW
MHD ZDARMA*
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.33.186
Odesláno Sobota, 02. dubna 2011 - 14:27:53    Odkaz na tento příspěvek  

Nevýhody řešení ve FM: 1.) Slušný vývar pro 3ČSAD a EMTEST za jejich kartu za 300. Fakt spešl kšeft a v Žilině asi museli bouchnout nejedno šáňo.
2.) Když už platím 30 mega navíc, tak snad otevřu všechny dveře... unik v tržbách minimální bo jízdné zdarma, kvůli bezdákům máme přeci městáky, kteří si s nima případně udělají pořádek...přeci máme přepravní podmínky, že lidé musí jezdit čistí nebo tak, na základě toho se dají vykázat a MHD by bylo hned mnohem více konkurenceschopnější. Takhle to je zas jen řešení v půli cesty. Nejdražší je dneska čas, to znamená, že mi sice zlevní o pár kaček jízdné, ale zabiju xx minut, kdy budu čumět na zastávkách jak nastupuje xx lidí jednima dveřma. Tomu se říká ekonomika provozu :-) Jediné co chválím je zavedení parkovného v centru města.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1224
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 02. dubna 2011 - 15:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MHD zdarma ve FM je rozhodnutí vedení města. Do toho projektant nemůže mluvit. Sorc12 může být rád, že má Sviadnov taky MHD zdarma - podle zónování KODISu je totiž Sviadnov ve druhé zóně vůči městu FM.
Město FM bude v příštích dvou letech doslova paralyzováno automobilismem. Od 18. dubna bude uzavřena třída TGM, následně se bude opravovat Rubikova křižovatka. Příští rok se bude opravovat estakáda na R48 a nejspíš i druhý most, protože začíná kvůli ujíždějícímu svahu praskat. V takové situaci je MHD zdarma rozumný tah, který může ulehčit již tak ucpanému městu.
navíc je novým tarifem nabízena spravedlivější cena
O tom, co je spravedlivější nebo ne můžeme spekulovat. KODISácká podpora železnice, která vyhání lidi do aut je zcela zjevný příklad, jak se to nemá dělat. Oč je spravedlivější jet vlakem než busem? Třeba trasa FM - Ostrava je u vlaku 4 zóny, ale pro bus je zde přichystáno zón 5. Proč? Jak k tomu oni přijdou, že jím tam nějaký projektant nakreslil o zónu víc jenom proto, že bydlí u autobusové zastávky a né u nádraží. Pokud si myslíte, že Vám cestující budou nadšeně jezdit vlakem, tak věřte, že tomu tak nebude. Viz Paskov a paskvil v podobě linky č. 370. Úspěšně vozíte vzduch. Lidi Vám na to kašlou, bo si našli rychlejší spojení. A o tom to je - pro lidi je důležité jet rychle a komfortně, až pak je zajímá cena. Ale rychlost ani komfort nucené dojíždění na nádraží a nucené přestupy nesplňují.
Systémy VHD spolu nesmí soupeřit a nesmí docházet ke zvýhodňování jednoho systému na úkor druhého, protože jinak je jediným vítězem celého klání IAD. Ikdyž KODIS je možná podporován automobilovou lobby - jak jinak si vysvětlit zrušení přestupního jízdného z Hlučínska...
zóny v IDS se logicky plánují a navrhují tak, aby se střed zóny co nejvíce blížil nejdůležitějšímu městu či obci v dané zóně
No proto jich je ve Studénce 5. V centru FM na nádraží jsou 3 zóny . Asi jste se nemohli rozhodnout, kde to centrum města je...
Ve Švýcarsku se zóny projektují tak, že zóny kopírují hranice obcí. Takže ANO, může se stát, že některý chudák platí za 2-4 km dlouhou cestu dvouzónové jízdné, ale vždy se jedná o cestu mezi 2-ma obcemi. Ale cestujícím je takový systém jasný a nemusí se pak vydávat knížky typu "Jak cestovat v ODIS", které by musely vysvětlovat lidem, jak ten systém vůbec funguje.
A na závěr 2 věci ke srovnání:
- Tvrdíte, že Obvyklý poměr mezi dotacemi a tržbami je cca 50:50. Asi proto máte v Ostravě s bídou 30% tržeb.
- držte se svých zvěrstev, které pácháte ve Frýdku-Místku, díky který už 3 roky po sobě stoupají počty přepravených osob o 5% ročně.

A k dalším komentářům:
Tak nevím kdo vymyslel ty karty...Stačily by normální průkazky , ale ne město potřebuje vyhodit peníze za nové čipové karty.
Nestačily. Jak bys evidoval počty přepravených osob? Evidence musí být, jinak budeme v pasti jak KODIS v Ostravě. Město rozhodně nevyhodilo peníze za nové karty. Náklady hradí cestující (289 Kč karta + 10 Kč obal myslím).
Takže MHD zdarma není pro každého No to ani nikdy být neměla. My nemáme potřebu vozit zadarmo bezdomovce, tak jak to dělají v Ostravě. A protože si to vedení města přálo, tak nemáme potřebu vozit zdarma ani lidi, co mají vůči městu dluh.
kvůli bezdákům máme přeci městáky Bohužel to je naivní představa. Víme, jak to funguje v Ostravě.
zabiju xx minut, kdy budu čumět na zastávkách jak nastupuje xx lidí jednima dveřma Pravda. Toto je slabina systému. Na druhou stranu by se např. u nejzatíženější linky č. 1 jednalo o úsporu nějakých 3-4 minuty na spoj, což není tak strašné. Mnohem větší zpoždění způsobují zacpané silnice a pak železniční přejezdy. Zejména v Místku jsou natažené jízdní doby právě kvůli zacpaným křižovatkám.

A na závěr se připojuji k této výzvě kolegy Chio:
Pokud není žádný problém ve strojcích dopravců vynulovat závleky, které jsou jeho jediným úskalím , tak proč se to neudělá?
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1467
Registrován: 11-2004

Odesláno Sobota, 02. dubna 2011 - 16:59:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chlapci ... Vy mě ale bavíte, fakt že jo

A asi protože je celý systém "na hovno" sem za ten týden viděl v autobudech tolik lidí, které sem tam předtím nikdy neviděl ... A řekněme si na rovinu, podle JŘP se odpolední tržba na 1čkách pohybuje mezi 1 500,- Kč až 1 800,- Kč, což hledí i řidiči ... a popravdě, za celý týden sem viděl asi 8 "žabiček" a podle VŘP se karty ještě moc neobjevují ... ale lidí rapidně přibylo, vidno to!

Jen ty perly, ty věčné perly ... třeba 5tka na sídlišti kde všecky spoje mají "Kčkové" omezení že nejedou přes zastávku Chlebovice kostel a další ... A nevědomost, co nevědomost až blbost některých lidí

A abych jen tak netlachal do větru ...



... nevím, neznám, neumím, nechápu ... a NEŘEŠÍM

Fandil jsem KAROSE, protože měla LIAZ, teď fandím TEDOMu, ptáte se proč? Karosa odešla, LIAZ zůstal
MHD ZDARMA*
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.48.33.186
Odesláno Sobota, 02. dubna 2011 - 21:05:56    Odkaz na tento příspěvek  

Je to velký rozdíl, jestli ty předražené karty platí lidi nebo město ? Jde to v podstatě z té samé kapsy ...Při tom objemu bude reálná cena někde mezi 100 až 150 kč. Jinak se neshodneme v jedné věci - u mě je větší priorita 3-4 minuty ušetřené na spoji (u linky 5 to může být z Řepišt, z Lískovce do centra i 5-10 minut) než ty data, k těm se dá dojít i jinou cestou, např. IR čidla. Ale připouštím, že to co praktikuje ODIS, pokud jde o dělení tržeb, aktualizace jizních řádů podle nejnovějšách potřeb lidí, to není zrovna ideální
Třinecko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 02. dubna 2011 - 21:32:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Včera o půlnoci se mi již nechtělo rozvádět téma MHD zdarma – kravina. Ale jelikož nechci být jako pan Širc, který jen bezobsažně plive špínu na ostatní, tak to zkusím shrnout. Především i panu Šircovi dochází, že konkurenceschopnost VD vůči IAD je mimo jiné hlavně v rychlosti, cena je dle mnoha dotazníkových průzkumů až na 4., 5. místě v preferencích cestujících. Posuďte fakta, které budou ovlivňovat výsledek vyhlášené MHD zdarma:
- Automobily nikdy nebyly levnější. Za cenu dnešní octávky v základní výbavě s klimatizací se před deseti lety dala pořídit fabia v základní výbavě bez klimatizace.
- Kdyby jsme měli nakupovat stejné množství pohonných hmot za současný průměrný plat jako před deseti lety za tehdejší průměrný plat, musel by litr nafty dnes stát 49,- Kč (skutečnost je 33,-), zkrátka mzdy rostou podstatně rychleji než cena pohonných hmot.
- Spotřeba tehdy běžně se vyskytující Š120 byla někde kolem 8-9 litrů, dnes běžně se vyskytující fabie a octávky mají spotřebu od od 4-6 litrů.
Takže máme dnes komfortnější auta za slušné ceny, o třetinu levnější benzín a naftu a o třetinu nižší spotřebu, než před deseti lety. Myslíte, že MHD zdarma bude za těchto okolností trhákem? Navíc, když bude autobus trčet v zácpě, a když cena dopravy není pro cestující prvořadá. Pokud ale budou občané frýdku-místku skutečně uvědomělí a svorně nechají auta doma, pak sláva a čest politikům F-M, ale vůbec tomu nevěřím. Fakta uvedené výše jsou nezpochybnitelná.

Co mě ale nejvíce štve na MHD zdarma je to, že těch potřebných 25 milionů, co se dají ČSAD, se muselo odněkud vzít. Před cca měsícem jsem zaregistroval v novinách krátký článek, že školy ve Frýdku-Místku se budou muset v letošním roce obejít bez 20 milionů, které jim politici škrtli z dotací. Dal si to vůbec někdo do spojitosti s MHD zdarma? Jasně, že se peníze v rozpočtu města samy neokotí a když se někde někomu dá, tak se jinému musí vzít. Úplná totožnost se středními čechy, kde Ráth nasypal 100 milionů ročně do dopravy školáků zdarma, fungovalo mu to cca 2 roky a v letošním roce, když mu došly peníze, tak musely jít výkony krajské dopravní obslužnosti o 20% dolů a tarif o 20% nahoru. Jsem zvědav, kde vezme F-M těch potřebných 25 milionů příští rok, letos ostrouhaly školy a lidé se psy, kterým se zvýšil místní poplatek, příští rok to budou třeba technické služby a je jedno, že nebudou vyspraveny po zimě místní komunikace a nikdo nebude odklízet sníh.

Ještě jedna maličkost. MHD zdarma bude město stát více, než těch medializovaných 25 milionů pro ČSAD. Ze zákona se musí odvézt DPH i z toho co se nabízí zdarma, výpočet DPH ale nebude z té 1 koruny, co nyní stojí doprava na rok, ale z ceny obvyklé, takže z těch 25 milionů. Hned máme dalších 2,5 navíc, které bude chtít dopravce přidat, pokud nechce mít problémy s finančákem.

A souhlasím s tím dobrým kšeftem pro 3ČSAD, už jen ta cena za kartu 290,- Kč je unikum, 3ČSAD dají dodavateli za jednu kartu asi 50,- Kč. Myslíte, že ten zisk připíšou do výnosů pro město a o to sníží na konci roku předpokládanou ztrátu za MHD zdarma? Spíše půjdou cestou nepředvídaných zvýšených nákladů, které bude muset město dorovnat, když je teď chyceno v pasti závazku MHD zdarma na příští 4 roky, a na nárůst tržeb při zvýšení ceny jízdného spoléhat nemůže. Prostě jeden zdroj příjmů vypadl, a tudíž nezbude než platit a platit z městkého.

Taky se mi líbí pan Širc, velký zastánce integrace, a přitom zároveň spolupachatel rozbití IDS ve F-M. Jak jinak se dá dívat na to, že MHD a příměstská doprava mají jiné tarifní podmínky, než jako na rozbití IDS?

A k tomu, k čemu mě pan Širc vyzývá:

Obvyklý poměr 50:50 jsem uvedl, protože jsem se bavil o příměstské dopravě na třinecku, každý systém a dokonce linky v něm mají tento poměr jiný. V Ostravě jsou opravdu tržby někde kolem 35 %. Důvodem je jednoduše nízká cena dopravy. V porovnání s Brnem, které je systémově a velikostně srovnatelné, má Ostrava daleko nižší cenu jízdného. Jednotlivé přestupní jízdné začíná v Ostravě na 14,- Kč, v Brně je to 18,- Kč. V Brně si všichni, co chtějí měsíčník, musí koupit 100+101 za 530,- Kč, žádná jiná možnost není, v Ostravě naprostá většina cestujících využívá 1 nebo 2 zónovou jízdenku za cenu 300,- resp. 400,- Kč. Hlavně tyto cenové rozdíly stanoví, že Brno má poměr tržeb k dotacím 50:50 a Ostrava 35:65. Ovlivňují to také další věci, ale to bych tady strávil další hodinu.

Gratuluji k nárůstu cestujícím ve F-M, ale na to se budu informovat. Vím, že ČSAD F-M brečí každou chvilku na kraji, jak jím klesají neustále počty cestujících, a že by zrovna v MHD přibývaly? Nebude to spíše magickými kouzly em-testu a jejích strojků – co statistika, to jiný výsledek?

A k vynulování závleků ve strojcích. Ptal jsem se na kodisu, jak to mají vyřešeno. Bylo mi sděleno, že dosavadní závleky vynulované jsou, třinecko budou teprve řešit. Takže zkuste dát příklad, kde se závlek zbytečně počítá do ceny jízdného, ať zase neplácáte jen tak zbůhdarma. Rád podnět pošlu odpovědným lidem na kodisu k posouzení.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 02. dubna 2011 - 22:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak jsem již psal - MHD zdarma je politické rozhodnutí vedení města. Jestli je to kravina - no nevím, zeptejte se v belgickém Hasseltu.
MHD zdarma bude město stát více, než těch medializovaných 25 milionů pro ČSAD. Omyl, bude to nejspíš míň. 25 milionů je rozpočtová rezerva bez tržeb.
Spíše půjdou cestou nepředvídaných zvýšených nákladů, které bude muset město dorovnat, když je teď chyceno v pasti závazku MHD zdarma na příští 4 roky Opět omyl. Pokud chce ČSAD provozovat MHD ve FM i v příštích letech, tak musí držet finance na uzdě.
a přitom zároveň spolupachatel rozbití IDS ve F-M. Ano, byla rozbita IDS ve FM. Ale jinak to nešlo - kraj by na tom prodělal kalhoty. Toto ale není cílový stav - problém se bude řešit.
V Ostravě jsou opravdu tržby někde kolem 35 %. Důvodem je jednoduše nízká cena dopravy. To snad nemůžete ani myslet vážně. V Ostravě se neuvěřitelně plýtvá - ten systém potřebuje optimalizaci jak sůl.
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3794
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 02. dubna 2011 - 23:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hezká diskuze - dovolím si pár oboustranně rýpavých připomínek :

1. nutnost vykazování počtu přepravených cestujících a z toho vyplývající nezbytnost nástupu předními dveřmi. Toto považuji za typické "ČSAD dogma". Pokud pomineme o jaké % to natáhne jízdní doby (to může být diskutabilní) tak si dovoluji tvrdit, že jsou systémy (např. tramvajová doprava v Ostravě), kde je nástup jedněmi dveřmi fyzicky nerealizovatelný. Z toho vyplývá, že v krajském IDS prostě MUSÍ oba systémy existovat - někde budu vědět počty lidí exaktně, někde budu mít odhady. Pokud po sobě budete pokřikovat že systém A nebo B je kravina nikam to nepovede, protože jsou nezbytné oba. Diskuse by spíš měla být o tom, kde by měla být hranice mezi A a B.

2. KODIS vyhání lidi na vlak a oni zdrhají do IAD. No mi to spíš přijde podmnožina jiné otázky - opravdu musím mít furt všude takt i za cenu, že v sedlových obdobích vozím vzduch a ve špičce sardinky? Typický příklad : Ostrava, kterákoliv nosná tramvajová linka, v so+ne interval 20 minut, v X ve špičku 5 minut. Takže nabízená kapacita v X ve špičku je 4násobná. A stejně v so odpoledne a ne dopoledne vozím vzduch - ale to nevadí, protože takt je posvátná kráva! Ještě větší děs je JŘ železniční tratě 321, kde v X ve špičku v zastávkových Elefantech nestíhá klima protože sardinky a v "rychlých" Elefantech a v Krnovských motorácích je tak akorát zaplněnost míst k sezení + sem tam někdo i stojí. To by šlo. Ale ta samá trať v so+ne - zastávkáče poloprázdné, v rychlících se vozí vzduch. Ano, vím co je to takt a vím, že Švýcarsko je krásné. Ale máme na to prachy??? Já tvrdím, že ne. A klidně mě ubijte teoriemi o ITG.

3. V Ostravě se neuvěřitelně plýtvá - ten systém potřebuje optimalizaci jak sůl. Souhlas. Jenže jakékoliv pokusy o optimalizaci narážejí na tak zuřívý odpor "velkého" magorstrátu i jednotlivých ÚMObů, že všichni svorně radši plýtvají než aby se museli na té optimalizaci shodnout. A ještě k tomu si vymysleli SMOG (i když ten svůj účel splnil - o Ostravě se mluvilo v TV a psalo v novinách že tady dýcháme sračky, takže těch 20 nebo kolik mega do luftu se vyplatilo, protože srovnatelně dlouhý reklamní čas v ČT1 + Nova + Prima by stál určitě víc. Podle mého názoru jiný cíl tato akce nměla.) Stejně tak magoš ve FM chce vozit lidi ve FM zadara, ale musí si koupit Emtrestí kartu - tak to má. Stejně tak magoš v Opavě chce pro svůj MDPO natolik jiné odbavovací podmínky, že musí být 2 zóny Opava - no a tak jsou. Co to má společného? Různá města z různých důvodů chtějí něco jinak a to jakoukoliv integraci znemožňuje. Přijde jim výhodnější vyvolat nesystémový bordel a tak ho mají. Jestli se aktuálně má nebo nemá někdo současný z Kodisu z někým bývalým z Kodisu nebo z kraje rád a kdo kdy komu šlápl na co je vcelku podružné. Dokud si obce a kraj neuvědomí, že integraci opravdu chtějí a že na podobné nesystémové výkřiky do tmy prostě musí zapomenout tak tady něco jako IDS JMK mít nebudeme. I když zrovna IDS JMK není úplně ten pravý příklad, já radší meine liebe Ruhrgebiet a Tarifgebiet VRR, který je "ušitý" na průmyslovou oblast s množstvím regionálních center. Ale nebojte, i tam umí dělat kraviny - třeba pamatuju jak museli před pár lety šetřit, tak ořezali S-Bahn, protože ten patří DB, kdežto ten zbytek (tram, bus) jsou z velké většiny dopravní podniky v majetku měst a obcí a přece nebudeme sami sobě brát výkony, že. Výsledek byl, že jste na nádraží dojeli poloprázdným vozidlem MHD a do nosného systému S-Bahn se nevešli. No a když si lidi stěžovali tak politici v klidu odpovídali "to ti ošklivci z Deutsche Bahn, stěžujte si v Berlíně"! Takže nebojte, kraviny umíme nejen u nás.

4. Paskov a paskvil v podobě linky č. 370. To opravdu paskvil JE. Slyšel jsem od různých lidí různé důvody proč to jinak nejde, ale prostě to je paskvil a ostuda KODISu že si neumí s tímto poradit.

5. ve FM... už 3 roky po sobě stoupají počty přepravených osob o 5% ročně...
Jen pro informaci - změnily se i nějak ujeté km? Resp. jezdí víc lidí, protože autobusy jezdí častěji, nebo se zvýšila (ve FM tradičně mizerná) vytíženost?
Chio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 12-2008

Odesláno Sobota, 02. dubna 2011 - 23:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ať neplácám - hledat se mi pozdě večer nechce, ale něco mě napadá z hlavy: 781, 787
Říkají o mně, že jsem pesimista. Já se obávám, že jsem spíš realista.

Vrůtky/Vrútky; Jablůnkov/Jablunkov;
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 11-2004

Odesláno Sobota, 02. dubna 2011 - 23:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenki ... Jezdí více spojů, čiže se zvýšili km proběhy, přibyly i linky ... na takové 1čce s 10ti minutovým taktem Ti "lidi" stejně dobíhají a stěžují si že jim jede brzo jejich dřívější spoj ... opici asi nepřevychováš ... bude pořád stejná, ale z pohledu mého přibylo lidí dosti a dosti, viz přetřískané 8čky a zneužívající havěť z Raškovic, která si pro 3 kachle nechá vrtat koleno a půl hodiny bude sedět ve Skalici, ale oni ušetřili ... nebo když na Tebe Skaličan z ničeho nic při nástupu kde nastoupil jako 1, (ehm vecpal se a pošlapal zbytek lidí aby si ulevil) že si "vym_____ý ko__t" že si přijel o 5 minut pozdě a on nestíhá přestup a ať mu okamžitě vrátíš peníze a řekneš mu jméno nadřízeného a svoje jméno a pomalu i velikost spodního prádla, a to, když má na 8čce 30minutový TAKT v OŠ a do toho mu jedou 4 Raškovice ... To už je na mě trochu moc! On pojede rači za 11 z VP (linka), vystoupí na Veselé, kde si počká na 8čku "zdarma", ale že za tu dobu co čeká, mohl být za 14 už doma mu nedojde, on má kartu a on je někdo!

Tady se prostě megalomansky rozkřiklo MHD ZDARMA a on si ten substrát myslí že už v tak posrané sobě si k Tobě může dovolit naprosto cokoli a ty si to MUSÍŠ nechat líbit, protože přece MHD ZDARMA a náš zákazník, náš pán! Slovo porucha ho nezajímá, asi by byl radši kdyby ten spoj vypadl úplně ... PRO DOBROTU NA ŽEBROTU!

Kdyžtak se mě zeptejte v příštím týdnu, otočí se turnusy a zase bude všecko na stejné trase od jiných lidí ...

... nevím, neznám, neumím, nechápu ... a NEŘEŠÍM

Fandil jsem KAROSE, protože měla LIAZ, teď fandím TEDOMu, ptáte se proč? Karosa odešla, LIAZ zůstal
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1226
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 03. dubna 2011 - 00:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenki: Během těch 3 let v podstatě km nerostly. Pořád byly okolo 1 300 000 km ročně. Vzrostly až teď a to o nějakých 300 000 km, což je poznat.
Fma: Ve Skalici je to až tak vážné jo? Toho jsme se obávali. Podobné by to mohlo být i v Chlebovicích...
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1470
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 03. dubna 2011 - 00:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JŠ ... No v Chlebovicích máš ještě lidi ... ve Skalici máš bandu opic praštěných paletou tvárnic ... Ty mají všichni řidiči rádi ... ani nevíš jak si linkoví ty "lidi" užívají ... těšili se půl roku dopředu, obzvlášť když jsme zjistili cenník Tak uvažuju, ono by to asi někdy už chtělo to osobní rande, co? V 5 na rohu mlíkárny?

Jinak řeknu Ti, ve středu sem se vozil LEčkem na 5tkách, asi 4 kola (1 až 3 a 4 až 5), za tu dobu se potkal moc pěkných a usměvavých slečen, některé i na více spojích, příjemné starší lidi kteří chválili krásný nový autobus a celkově pohodku ... na poslední 5tce se už konečně nevezl vzduch, ale taky jedna milá příjemná slečna, sice až ke kostelu, ale ten pohled za to stál, u kostela jsme si popřáli "dobrou noc", slečna vystoupila a šla směrem dolů, my se rozjeli, decentně zatroubili, slečna se otočila, usmála se, zamával sem ji, ona mě, a vzájjemný úsměv na závěr ... můžeš todle čekat od TUPOUNŮ ze Skalice? NIKDY!! ... na Skalici mi stačila v úterý 8čka v půl 3 (viz. výše) a měl sem dost ... stačí takto?


(Příspěvek byl editován uživatelem fma_0526.)
... nevím, neznám, neumím, nechápu ... a NEŘEŠÍM

Fandil jsem KAROSE, protože měla LIAZ, teď fandím TEDOMu, ptáte se proč? Karosa odešla, LIAZ zůstal
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 03. dubna 2011 - 11:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Velmi zajímavé čtení, ale trochu odbočím od FM.

Takový příklad vyhánění cestujících do IAD.

V Havířově před vlakovým nádražím se plánuje PT, neboli takový nový autobusák. Nic proti, ale zvažuje se tam ukončit veškerá PHD a přestup na MHD, to je pak ten problém.

Jeden příklad za všechny.
Zatím co dnes jede 90% lidí z Hav. do Ovy centra bez přestupu linkou 870441(max. 1.přestup nemají li docházkovou vzdálenost k hlavní třídě či vlakáči na zast.). Tak jich časem může být hned několik. V Ově na Hranečníku vznikne také PT, proti tomu nic nenamítám, děje se tak běžně na okrajích velkých měst. Ale v Havířově to může být i takto.
Bydlím li u Technických služeb použiji 406 k Hlavní třídě.
Tam přestup směr PT u vlakového.
Tam přestup na 441 směr Hranečník.
Tam přestup na tram. směr centrum.
Tam přestup na Frýdlantských mostech na jiný směr centrum případně.
To je v krajním případě i 5. dopravních prostředků na 10-15 km při cestě do práce. Což je neakceptovatelné!!!
Hlavně, že se utratí celých 100 mega v projektu pro naše občany. Ti co o tom rozhodují busy nejezdí a mají to u. Ale to stará pohádka, kterou není třeba opakovat.

Ale abych jen nehanil. Navrhuji upravit přednádražní prostory, zastřešit zastávky, vybudovat parkoviště, předláždit, nestavět busák na zelené louce atd.= cca 20-30.mega??? Zbývajících 70-80mega použít na výstavbu železniční zastávky(je v plánu města i kraje) mezi nemocnicí a obchodní zónou pod mostem a úpravu přístupových cest a tamního blízkého okolí.
Takže větší integrace linek PHD po městě by byla určitě větším přínosem. Ulehčila přetížené MHD a vylepšila cestování po městě Havířově a jeho blízkém okolí. Nikoliv ztížila cestování několika přestupy navíc!!!
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 03. dubna 2011 - 13:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

IC540 ... Proč se ptát lidí, dyž my rozhodneme podle toho co se nám zrovna hodí? My jsme NADLIDI a lidi nás nezajímají ... my máme vykázáno že jsme něco udělali a tím to hasne ... stejný příklad jako naše úžasné nové AN "na zelené louce" ... Všichni nadávají, všichni to maj daleko, půlka autobusů tam nejede ... ale JE TO!!
... nevím, neznám, neumím, nechápu ... a NEŘEŠÍM

Fandil jsem KAROSE, protože měla LIAZ, teď fandím TEDOMu, ptáte se proč? Karosa odešla, LIAZ zůstal
Csad_frýdekmístekluky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 06. dubna 2011 - 16:52:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1227
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 06. dubna 2011 - 17:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě si dovolím vrátit se k Jenkiho příspěvku. Dovolím si reagovat na bod 2: opravdu musím mít furt všude takt i za cenu, že v sedlových obdobích vozím vzduch a ve špičce sardinky?
Co se týče tramvají v Ostravě, tak si myslím, že zde je opět prostor na nějakou optimalizaci, redukci linek a tím i možná lepší využití vozů.
Co se týče vlaku, tak tady bych se taktu nebál. Vlak (vozidlo) je drahá záležitost a tak musí jezdit pořád, aby se zaplatil. Tady bych viděl spíš problém v těch kdejakých R-kách, které mají svůj význam akorát ve špičce a pak už potřebné nejsou. ČD si nekoupí vlak na to, aby pak udělal 2 kola ráno a 2 kola odpoledne. Takže se nabízí otázka, zda není lepší tu špičkovou posilu vlaku dělat něčím levnějším než další vlakovou soupravou. Autobusem. Vlak by jezdil celý den stejně, ale ve špičku by byl posílen o autobusy. Takže sice by vlak nebyl plný až po střechu, ale toto řešení by mělo být ve výsledku levnější a pro většinu cestujících možná i lepší.
Jenomže má to jeden háček. Někteří by nás s tímto návrhem prokleli, bo je to "souběh".
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 06. dubna 2011 - 17:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

csad_FMLuky ... a jseš si opravdu jist že ta fotka je Tvoje? Ono tam ta www stránka dole je asi na okrasu ...
A jen tak mimochodem co my tady s tím? 6T1 1327 a?

... nevím, neznám, neumím, nechápu ... a NEŘEŠÍM

Fandil jsem KAROSE, protože měla LIAZ, teď fandím TEDOMu, ptáte se proč? Karosa odešla, LIAZ zůstal
Sorc12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 06. dubna 2011 - 18:10:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Fma_0526:Zkopírováno odsuď z galerie Sora_nb18.

Edit:Pár fotek:



(Příspěvek byl editován uživatelem sorc12.)
http://dolphnbuspobockanj.webgarden.cz/
www.vecikolemvbus.webgarden.cz
ICQ:487026195 NEW
Sor_nb18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 281
Registrován: 4-2010

Odesláno Středa, 06. dubna 2011 - 18:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano jak psal Sorc12, TA FOTKA JE MOJE

Na tu stránku se ještě podívám...
CZECH SERVICE
Vítkovice musí dneska vyklepat poruchové sekačky!
Karosy řad 700, nádherné autobusy, ovšem hodně jich už je ve šrotu...
Vojtik
Moderátor

Číslo příspěvku: 3898
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 06. dubna 2011 - 19:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Csad_frýdekmístekluky: pokud budete i nadále pokračovat stejným stylem přispívání, jako doteď, tak počítejte s odezvou z naší strany. Tohle není chat.
Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 06. dubna 2011 - 19:59:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sor_nb18: Jestli je galerie uvedena v odkazu Sorc12 Vaše, prosím, nikdo nemáme rád používání cizích fotek (Poslední fotka, vůz 6T1 1327 na odstavné ploše autobusového nádraží v Havířově). Díky
Když jeden hlupák hodí do moře kámen, ani sto moudrých ho nevytáhne.

Foto-Galerie vozů 3ČSAD
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 11-2004

Odesláno Středa, 06. dubna 2011 - 21:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michale ... snad se nepo... kvůli jedné fotce ... na to tu mám jiné experty, ne?

SorC12 ... Hele ho ... zájezdový a jedna z posledních fotek koberečkového modráka ...

... nevím, neznám, neumím, nechápu ... a NEŘEŠÍM

Fandil jsem KAROSE, protože měla LIAZ, teď fandím TEDOMu, ptáte se proč? Karosa odešla, LIAZ zůstal
Csad_frýdekmístekluky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 4-2011
Odesláno Středa, 06. dubna 2011 - 21:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tu fotku jsem od nikoho neukradl a našel sem ji z uplně jine galerie,ten autobus není odstaveny na an havířov ale na an frýdek-místek,a co je jenom jsem sem přidal fotku autobusu
Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 4-2006

Odesláno Čtvrtek, 07. dubna 2011 - 06:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Csad_frydekmistekluky: Já taky nemyslel Vámi zveřejněnou fotky někoho jiného. Většinou, když zveřejňujeme fotky napíšeme k tomu, o co jde a případně odkaz. Ale tak to je jiná.

Dane ... ale tak víš jak jedna fotka :-)

Ať jen netlachám, kde se vzal tu se vzal :-D

Když jeden hlupák hodí do moře kámen, ani sto moudrých ho nevytáhne.

Foto-Galerie vozů 3ČSAD
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 11-2004

Odesláno Čtvrtek, 07. dubna 2011 - 10:26:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kde se vzal, tu se vzal, vepředu EmTest, naboku a vzadu BUSE
... nevím, neznám, neumím, nechápu ... a NEŘEŠÍM

Fandil jsem KAROSE, protože měla LIAZ, teď fandím TEDOMu, ptáte se proč? Karosa odešla, LIAZ zůstal
Sor_nb18
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 4-2010

Odesláno Čtvrtek, 07. dubna 2011 - 17:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tu fotku jsem tam nedal já, někdo se mi totiž vloupal na účet, heslo i nick mám už změněné.

Ale už k té galerii nemám přístup! Nevím co se stím stalo, zkusím kontaktovat admina.

(Příspěvek byl editován uživatelem sor_nb18.)
CZECH SERVICE
Vítkovice musí dneska vyklepat poruchové sekačky!
Karosy řad 700, nádherné autobusy, ovšem hodně jich už je ve šrotu...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5755
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 08. dubna 2011 - 11:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě něco k ODISu.
Třinecko: Když pominu to, zda je lepší elektronické nebo papírové přestupné jízdné, tak nejdůležitější věcí každého IDS je integrace, proto se to taky jmenuje IDS. ODIS však cestujícím dosud nic takového neumožňuje. K čemu je cestujícímu třeba ze Studénky, že je integrováno Karvinsko, když tam mnoho věcí funguje jinak? To je podstata problému.

Proto nemůžu souhlasit s názorem, kdy podporujete elektronické jízdné v souvislosti s tím, že cestující ve vzdálenějších místech od "centra kraje" stejně říkají zastávku a nikoliv zónu.

IDS musí být tarifně jednoduchý a i 2 tarifní systémy jsou už moc. Je sice krásné, že snad někdy bude integrace dovedena do takového stavu, že člověk z Třince pojede stejným systémem za stejné jízdné třeba na Bruntálsku, ale stejně bude zmatený v Ostravě XXL a v ostatních mětských zónách, kde si bude IDS žít vlastním životem. A to je špatně! Pokud by byl nastaven jednotný systém pro celý kraj (např. přestupné jízdné), tak to pomůže cestujícím přejíždějícím mezi jednotlivými tarifními oblastmi a cestujícím v oblastech vzdálenejších to neuškodí, tzn. systém se dostane na vyšší úroveň.

K čipovkám: Ty taky nejsou všespasné. Přestává se mi líbit, že tady dneska každý dopravce má tendenci zavádět čipovky, které stejně dosáhnou pouze na pochybné uplatnění v dopravě a nikde jinde. Když se podaří je začít používat pro více dopravců, tak to je pravděpodobně vše, co se s nimi kdy povede. Takové to tlachání ve stylu, že čipovky budou fungovat na to a na ono umí taky kde kdo. Zatím však skutek utek. Můžu jmenovat např. Pardubice. DPMP zavedl čipovky v roce 2007 a dosud! se v Pardubicích nepovedlo vše doladit. Takže kdo má jezdit za polovic při přestupu, tak nejezdí, kdo nemá jezdit za polovic, tak jezdí, kdo má dlouhodobou, tak mu to prodává krátkodobé a tak bych mohl pokračovat dál a dál.
MHD Ostrava
Stabus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 8-2010
Odesláno Pátek, 08. dubna 2011 - 18:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Crossway LE 4E1 5514 na lince č.1 MHD FM


Stabus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 8-2010
Odesláno Pátek, 08. dubna 2011 - 21:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

a ještě jedno video z FM

http://youtu.be/cqxLYeH85hQ
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1228
Registrován: 1-2005

Odesláno Sobota, 09. dubna 2011 - 16:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud se vše podaří, tak od 12. června bude upravena trasa linky č. 7 MHD FM. Časové polohy spojů se měnit nebudou, jen se vloží nové zastávky. JŘ s touto úpravou již dopředu počítal. Viz mapka (zastávky jsou červeně):

Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Třinecko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 09. dubna 2011 - 21:30:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už jsem se zde nechtěl znovu vyjadřovat, ale jak vidím, některé z vás moje názory přiměly k zamyšlení a reakcím. Tak tedy ještě jednou naposledy, možná se někomu otevřou oči a zjistí, že není vše jen černé nebo bílé, jak se tady u některých témat často prezentuje.

Přestupní zónový tarif pro jednotlivky - V našem kraji je, mimo města a jejich nejbližší okolí, tato struktura tarifu naprosto nevhodná a nepoužitelná. Pokud by se přeci jen tento tarif v našem kraji zaváděl, pak to bude stát nemalé investice. Především potřebujeme na každém označníku podrobnou mapu dané lokality, aby si cestující kvůli tomuto tarifnímu systému vyhledali trasy linky, či více linek a spočítali dopředu, kolika zónovou jízdenku potřebují. Nemůže se spoléhat na to, že si to cestující někde zjistí před příchodem na zastávku. Nelze ani, aby tyto rady cestujícím podával řidič. Byla by to pak jeho odpovědnost a neskutečně by to prodlužovalo časy na lince. Na strojcích to taky nemůžeme nechat, protože nepohlídají všechny možné kombinace tras, které mohou nastat. Samozřejmě, aby byl systém dle vašich představ, tak by tam musela být mapa celého kraje, protože přeci chci cestovat ze Studénky do Karviné a z Třince do Bruntálu. To by ale už z praktických důvodů musela být velice jednoduchá mapa (detailní mapa celého kraje by se tak vešla jedině do prosklené reklamní vitríny, které se používají pro některé městské zastávky). V jednoduché mapě ale hrozí, že si potřebné zóny vysčítám špatně, a že mě řidič z vozidla vyhodí jako černocha, nebo po mě bude chtít další jízdné. Takže to máme vybavení zastávek, případně označníků. Označníků je v našem kraji cca 10 tis. To už by byl slušný ranec v investicích do nových označníků. Při každé změně linkového vedení by bylo potřebné měnit mapy na označnících. To by byl slušný ranec v provozních nákladech. Ale pro funkčnost dokonalého systému to stále nestačí. Je třeba vybavit všechny vozidla označovači jízdenek. Cca 1 tis. vozidel v systému PAD + 300 vagónů v našem kraji (to je další problém, jezdí tady vagóny z jiných krajů, ale taky vypůjčené z polska a slovenska). Opět slušný ranec. A moc si nepomůžeme, když budou označovače na perónech. Těch je asi tak stejně, ale musely by být kvůli vandalům robustnější. Podotýkám, že vybavení označovačů, nijak nesníží potřebu vybavit vozidla palubním počítačem a odbavovacím zařízením na výdej jízdného řidičem. Pro funkčnost označovačů, musí existovat distribuční síť jízdenek po celém kraji. To taky asi by nikdo nedělal zadarmo. Doteď jsem se spíše dotýkal finanční náročnosti systému, ale je tady taky náročnost „vědomostní“. Chudák řidič, ten by musel znát celé zónové schéma, aby mohl určit, zda někdo nejede už načerno, jestli si to náhodou ze Studénky do Karviné nespočítal špatně a jestli nepotřebuje už novou jízdenku. Chudák cestující, který by měl zkoumat, kterými zónami jeho linky projíždí. Náročnost systému a jeho častá chybovost by si vyžádala řádnější revizorskou činnost, aby se cestující důkladně naučili počítat správně zóny. Řidiči by to totiž nebyli schopni uhlídat. Chudáci revizoři, co by si asi od naštvaných cestujících poslechli. Navýšení revizorů by si naštěstí další navýšení nákladů nevyžádalo, protože by si na sebe lehce vydělali z toho, jak by to lidi neúmyslně porušovali. A to už raději nezmiňuju toho chudáka, který jede na krátkou vzdálenost mezi dvěma zónami a zaplatil by nespravedlivě více, než je cena jeho využité služby, o čemž jsem psal dříve.

A to vše i za cenu toho, že tam, kde to zavedené mají (IDS JMK) to cestující stejně nevyužívají a raději si říkají řidiči o jízdenku do své zastávky na daném spoji. Za cenu obrovských investic se vybuduje systém, který bude v provozu nákladný a bude náročný na schopnosti cestujících a řidičů, aby mělo pár šotoušů radost, jak se jím to krásně jezdí. Není rozumnější toto neabsolvovat a raději zjišťovat opravdovou potřebnost cestujících? Nemůže se přece chtít po cestujícím, aby zkoumal náročně tarifní systém, při kterém se akorát vyleká, a příště už se raději zařídí po svém. Souhlasím, že odis je dost nepřehledný a zaplevelený spoustou výjimek a odlišností. Ale taky souhlasím s tím, co tady už řekl Jenki - je tady tolik municipalit s jejich mnoha potřebami a požadavky, které se ani náhodou nestřetnou v jednom jediném systému, každý bude trvat na tom, že zrovna ten jejích přístup je ten správný. Tudíž asi ani není možné mít IDS úplně jednoduchou.

Ale cesta, jak z toho ven, existuje. Mnohým se můj názor asi nebude líbit, ale zase mě zkuste přesvědčit, že tomu tak není. Podle mě je tou cestou právě jednotná karta. Není jedno, zda bude systém postaven na papíru nebo na elektronickém odbavení. Nnení to jedno ne kvůli vykazováni cestujících, ale protože ta jednotná karta právě pohlídá za cestujícího ten bordel mezi jednotlivými městy a jejich tarify. Není přece nic jednoduššího, než mít kartu, se kterou neřeším v jakém městě, nebo u jakého dopravce se právě nacházím. Jednoduše s touhle kartou si buď někde odpípnu, nebo přiložím u řidiče a systém mi už cenu spočítá za mě. Pro toho, kdo přestupuje, mu systém dá cenové zvýhodnění, prostě ho odmění. Prosté, blbuvzdorné a levnější, než systém založený na papírových zónových jízdenkách popsaný výše. A to, zda je systém nastaven správně, aby nedělal chyby, to už je záležitost technická, nikoli filozofická. Zcela jistě tento systém nebude mít na svědomí žádného vyhnaného cestujícího z veřejné dopravy, na rozdíl od systému, který by cestující nutil počítat zóny na jejich trase a vydával mu občas předražené jízdné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Třinecko.)
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5757
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 09. dubna 2011 - 21:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třinecko: Budiž. Ať tedy klidně karta je, ale budu bedlivě sledovat, zda opravdu všichni dopravci na standardy karty přistoupí.
MHD Ostrava
Hugo48
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 10. dubna 2011 - 09:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třinecko: Karta není špatný nápad, ale rozhodně nesdílím názor, že by její zavedení bylo o tolik lehčí, než ten zónový systém. První problém je to co zmínil Ostravák. Nejsem si jistý jaxe budou všichni dopravci na to tvářit. V jejich případě by taky museli někteří zavádět nové strojky nebo čtečky, které by stím spolupracovaly. Navíc hlavně by jim kraj musel dát nějaký důvod, proč by pro to vůbec něco měly dělat. Teď si moc nejsem jistý dobíjením samotné karty třeba. Optimální by bylo i u řidiče jenže to by podle mě také prodlužovalo časy na zastávkách. V opačném případě by se muselo v každé obci stavět nějaký terminál, kde by se dobít dala ( né každý ti qůli toho pojede někam do města). Moc ani nesouhlasím stím IDS JMK co jsi napsal. V tomto systému se teď pohybuji každý týden. I mimo zóny 100, 101. Minimálně ve vlacích vím, že lidé normální automatové zónové jízdenky používají. I když většina v tomto IDS stejně má dlouhodobé jízdenky spíše. V autobusech je pravda, že je rozhodně nezanedbatelné procento co si tu jízdenku koupí u řidiče, ale to někdy mimo již zmíněné zóny udělám i já. (Pokud není normální prodejní místo a jízdenku u sebe nemám, jelikož s automaty a jejich funkčností jsou někdy docela problémy). A nemyslím si, že tento systém je minimálně pro lidi co pravidelně dojíždějí, či řidiče co jezdí své linky nějak složitý. Pro ty ostatní jsou tu informace. Jinak ale v nákladech zavedení tohoto systému s tebou souhlasím. ALe tak je to dlouhodobý investice, proto bych v tom neviděl zas až takový problém.
Solaris a Vario --> nejlepší možnost pro MHD u nás

Mé fotky věnované převážně dopravě najdete na: http://www.flickr.com/photos/hugisek48/
Error
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 4-2010

Odesláno Neděle, 10. dubna 2011 - 12:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jan Širc - V JŘ jsem se dočetl o lince 12 do Žabně (možná ještě dál?) ode dne vyhlášení. Ví se, kdy by to tak mohlo být?
Fma_0526
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 11-2004

Odesláno Neděle, 10. dubna 2011 - 14:23:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

... na obzoru ani mrak, no ani loď, no prostě , nuda to je pruda, to už fakt je lepší .

Páteční tuctové vozy na tuctovém místě ...


... další tuctovky na tuctové poliklinice ...


... nebo je libo trochu netuctové žabičky?


Sobotní program vďaka nově vyskytujícímu pojmu v MHD bude trochu strohý ... aneb "Šircův interval" v praxi ...



No a závěrem už snad jen vůz, bez kterého by celá naše MHD asi spadla na .


KONEC SPAMU
Snad už jen PS: pro "jisté lidi" Pozdrav jsem vyřídil a slečna děkuje

... nevím, neznám, neumím, nechápu ... a NEŘEŠÍM

Fandil jsem KAROSE, protože měla LIAZ, teď fandím TEDOMu, ptáte se proč? Karosa odešla, LIAZ zůstal
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 10. dubna 2011 - 17:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třinecko: Karta je dobrá věc, ale stejně neřeší příležitostné cestující.
Ale proč řešit věci jednoduše, když to jde složitě, že? To je takový problém, aby cestující s papírovou jízdenkou při přestupu ukázal tuto jízdenku řidiči a ten mu odečetl z ceny jízdného tu již jednou zaplacenou zónu? Ale to by se někdo musel zamyslet. Radši vybavíme všech 10 000 zastávek automaty na jízdenky...
Mimochodem, Vy si opravdu myslíte, že když někdo jede z Třince do Bruntálu, tak si informace o takové cestě zjišťuje až při příchodu na zastávku? O vynálezu jménem internet jste asi ještě neslyšel...

Error: Snad příští rok. Mimochodem protáhla by se při tom i linka č. 13 až na Biocel.

Fma: Co to má ta 6ka za neexistující oriantaci?
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Třinecko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 10. dubna 2011 - 20:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pán Širc se stále pouští do něčeho na co nemá.

Nejprve je zastáncem karet (viz jeho narážky na neevidenci cestujících v ostravě, což byl mimochodem pořádný blábol), teď už zase je proti karetnímu systému (viz jeho "ale proč řešit věci jednoduše, když to jde složitě", opět řádný blábol, nevím co je na karetním systému, který jednoduše řeší tarifní komplikace za cestujícího, složité).

Nejprve obhajuje přestupní zónový tarif pro jednotlivky, teď už zase dokonce sám přišel na to, co fungovalo na Třinecku a co tam funguje v kilometrické podobě i dnes, a to cenové zvýhodnění při přestupu (viz jeho "To je takový problém, aby cestující s papírovou jízdenkou při přestupu ukázal tuto jízdenku řidiči a ten mu odečetl z ceny jízdného tu již jednou zaplacenou zónu?") Problém to pane Širci samozřejmě není a přišli na to i jiní, nejenom vy. Jen je to na kartu, aby se urychlovalo odbavení.

Vůbec netuším o čem mluví, když píše o vybavení 10 000 zastávek automaty na jízdenky. To jsem netvrdil, mluvil jsem o potŕebnosti vybavení 10 tis. označníků. Ale už jsem si zvykl na nesouvislost jeho tvrzení.

A pokud jde o trasu Třinec - Bruntál, tak za prvé si cestujíci většinou dopředu zjišťuje jen spojení, ne cenu a za druhé musí dopravce ze zákona zajistit, aby byl cestující před jízdou obeznámen s cenou služby. Proto dopravci vylepují ceníky na dveře a okna tak, aby byly vidět před nástupem a tímto je de facto naplněna litera zákona. To jsou objevné věci, co pane Širci. No a když by byl systém postaven na přestupních zónových jízdenkách, pak musíte nějak zajistit, aby měl cestující před nástupen informaci o potřebné ceně a to se dá udělat jen tím, že bude muset být na zastávce podrobná mapa kraje. A právě o tom jsem mluvil, o tom, že je to další problém u systému přestupních zónovek.

Pane Širci, už toho ztrapňování sama sebe raději nechte. Ubližuje Vám to. A když už přeci jen se chcete pouštět do názorových polemik, užívejte duchaplnější napadání, než ubohé "O vynálezu jménem internet jste asi ještě neslyšel..."
Michalosp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 4-2006

Odesláno Neděle, 10. dubna 2011 - 20:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Začnu od PS: Slečná se nezdála :D

Tak taky trochu přidám do mlejna
podobnost zcela nahodilá

}

(Příspěvek byl editován uživatelem Michalosp.)
Když jeden hlupák hodí do moře kámen, ani sto moudrých ho nevytáhne.

Foto-Galerie vozů 3ČSAD
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1230
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 10. dubna 2011 - 21:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To snad nemá cenu ani komentovat. Nejprve si přečtěte, co jsem napsal, pak si to přečtěte ještě tak 5x a až konečně pochopíte význam mých vět, tak reagujte. Všiml jste si, že píšu Karta je dobrá věc a věta Ale proč řešit věci jednoduše, když to jde složitě je v úplně jiném odstavci, ve kterém se vůbec o čipovkách nemluví? Význam psaného textu je učivo základní školy...
No a když by byl systém postaven na přestupních zónových jízdenkách, pak musíte nějak zajistit, aby měl cestující před nástupen informaci o potřebné ceně a to se dá udělat jen tím, že bude muset být na zastávce podrobná mapa kraje
Aha, takže když vy máte přestupní kilometrický tarif, tak byste měl mít na každé zastávce všechny JŘ, abych si mohl cenu jízdného z kilometráže odečíst. To je blbost. Zkuste pouvažovat, jak funguje váš systém, bo to evidentně nevíte. A zónový funguje kupodivu podobně, jenom se cena nenačítá každý km, ale za trochu větší úseky.
A bo vím, že to, co jsem napsal, nepochopíte, tak ještě jeden příklad k zamyšlení. Když jedete z Hrčavy do Bruntálu při zónovém přestupním tarifu, tak si v tom prvním buse kupujete jízdenku do Bruntálu nebo do Mostů u Jablunkova?
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Třinecko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 4-2011
Odesláno Pondělí, 11. dubna 2011 - 12:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Širci, když jsem psal o duchaplnosti nemyslel jsem ubohosti opět typu "Význam psaného textu je učivo základní školy... "

U přestupního kilometrického tarifu nemusíte na zastávky lepit všechny jízdní řády, protože musí být cestující seznámen s cenou jízdenek, které lze zakoupit na daném spoji. A ceník je dělán tak, že si kupujete jízdenku jen na daném spoji, ne na nějaký další přestupní spoj, jako by bylo možné v systému přestupním zónovém, ve kterém, pokud by měl být nastaven úplně správně, by mělo jít koupit jízdenku např. desetizónovou pro všechny moje nadcházející spoje a přestupy. Ale jelikož pán Širc zná jen tarif pana Návrata, ve kterém lze získat jen slevu za přestupní zónu, pak tyto věci mu bohužel nedocházejí. Hlavně, že je takový zatvrzelý bojovník za přestupní zónové jízdné. Opravdu to s Vámi myslím dobře, když radím, abyste příliš pana Návrata nenaslouchal.

A už mě definitivně přestalo bavit se hádat s "odborníkem" typu pana Širce. Takže konec zábavy.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8646
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 11. dubna 2011 - 13:08:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych jen upozornil, že i systém pana Návrata už zná možnost koupit si jakoukoliv jízdenku v jakémkoliv spoji. Akorát nahlášení počtu i čísel konkrétních zón je na cestujícím.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 11. dubna 2011 - 13:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třinecko: Takže konec zábavy
Nuže dobrá, ukončme to. Nám v systému počet cestujících stoupá, vám klesá, vy jste největší odborník - budiž. Mi je to jedno.
Jenom jedna perla na konec. Starostovi Paskova napsal mistr Stejskal, že linka 370 nesplnila očekávání proto, že občané nepochopili jeho skvělý a úžasný přestup na vlak.
Takže linka není špatná - to občané jsou blbí...
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5762
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 11. dubna 2011 - 19:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jan Širc: No ona by ta linka 370 ani tak špatná nebyla. Problém je v tom, že u ODISu neexistuje prakticky marketing, tzn. většina lidí v Paskově ani netušila, že tím vlakem můžou jet!
MHD Ostrava
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 11. dubna 2011 - 19:47:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostravák: Problém je v tom, že nejrychlejší cesta z Paskova do centra Ostravy linkou 370 trvá 30 minut. Cena je 22 Kč a ještě musíš absolvovat jeden přestup.
A tomu konkurují příměstské busy, které jsou po silnici R56 z Paskova na ÚANu za 15 minut bez přestupu a za 20 Kč.
Opravdu by mě zajímalo, kdo by dobrovolně zvolil dražší, pomalejší a méně komfortní cestu.
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 11. dubna 2011 - 20:25:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jan Širc: a co třeba obyvatelé "městské části" Oprechtice? Myslím si, že pro ně je 370 lepší než 375.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 11. dubna 2011 - 20:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No Oprechtice jsou zajímavý případ. Určitě je pro ně lepší 370 než 375. Ale být ta linka vedena z Oprechtic přes Paskov do Ovy (jak jsem navrhoval na zastupitelstvu), tak to Oprechtické vyjde úplně na stejno, ale Paskovským to pomůže.
Taky bychom se mohli zamyslet nad tím, jestli je nutné jezdit do městké části s 200 obyvateli co půl hodiny a jestli to vozidlo, co tam jezdí, není zbytečně předimenzované.
Město Paskov za vození vzduchu na lince 370 zaplatí letos 261 000 Kč.
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 18:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JŠ: tak jasně nejlepší by bylo obnovení linky jak jezdila před cca 12 léty (Oprechtice - Paskov, Folvark - Ostrava ÚAN) což je dle loňského vyjádření ODISU, nereálné. To ježdění co půl hodiny je jenom ráno a není to kvůli dojíždění do škol? Jasně linka vozí hlavně vzduh, ale co tak sleduju, tak toho vzduchu není o mnoho více než vozila 375-ka. A když město za provoz linky platí takovou sumu, není v jeho zájmu aby linka byla využita? Nebylo by dobré napsat článek do zpravodaje jaké je jízdné na lince? Co vím tak lii moc neví, že za těch 22 Kč co zaplatí u řidiče, můžou po Ostravě jezdit jako s klasickou hodinovou jízdenkou.
A ještě k příspěvku 1232: je ti jasné, že úplně stejný argument (cena/doba jízdy) se dá použít i na prodlouženou 39-ku?
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5763
Registrován: 5-2005

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 18:28:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radar: Přesně tak. jeden z problémů je ona neinfomovanost.
MHD Ostrava
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 19:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozdíl mezi tehdejší linkou 375 a dnešní linkou 370 je právě ta částka 261 000 Kč. Vzduch se vozil stejně, ale levněji.
To ježdění co půl hodiny je jenom ráno a není to kvůli dojíždění do škol?
Je. Ale je nutné dělat pro těch 5 školáků spojení do Ostravy jak přes Krmelín, tak vlakem? Myslím, že se měla zvolit jedna varianta. Nehledě na to, že JŘ je kvůli tomu sestaven tak blbě, že na ten jeden pár spojů musí přejíždět bus bůhví odkud. Vzhledem k tomu, že Veolia má garáže na ÚANu, tak ten bus stejně nejspíš na ten ÚAN pak přejezdem dojede. Takže my si tu hrajeme naivně na IDS a nutíme lidi přesedat jak blbci, aby ten bus pak stejně do toho centra dojel - prázdný.
A když město za provoz linky platí takovou sumu, není v jeho zájmu aby linka byla využita?
Myslím, že je spíš v jeho zájmu najít nějaký jiný koncept, který by byl o 100 až 200 tis. Kč levnější. Dříve to šlo. Nevím, jestli je správná cesta, navyšovat tak výrazně dotace, když to nic nepřineslo.
Článek ve Zpravodaji bude - Stejskal něco poslal. Mimochodem to bylo plné pravopisných chyb. Mohl si to aspoň po sobě přečíst, než to poslal.
prodlouženou 39-ku
Ano, u prodloužené 39 by nebyl rozdíl u jednotlivého jízdného, ale 39 měla výhodu u dlouhodobého jízdného, kdy ti stačily na dojíždění do centra jen zóny 1, 3 a 18. Pokud chceš využívat linku 370 plnohodnotně, tak musíš mít zóny 1, 2, 3 a 18, což opět zbytečně navyšuje cenu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jan Širc.)
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Radar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 21:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostravák: před spuštěním linky mělo vyjít speciální číslo zpravodaje o lince, ale chápu že po změnách, které se na naši radnici udály, se na speciál pozapomnělo...
JŠ: jiný koncept, který by byl o 100 až 200 tis. Kč levnější Je otázka jestli je jiný koncept, který bude vyhovovat městu, dopravci/ům a KODISU, možný. Tohle je jenom můj názor - tedy názor člověka, který má dopravu jenom jako koníček a informace o dění na radnici má jenom ze zasedání zastupitelsta. Rád se nechám překvapit s jakým konceptem nové vedení příjde.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1235
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 12. dubna 2011 - 21:48:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Radar: Mám nějakou myšlenku, jak to levně řešit, ale zatím je předčasné o tom mluvit. Nechme se překvapit.

A teď trochu z jiného soudku:
Pánové z FM, foťte linku 18, zřejmě bude mít jepičí život.
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
2706
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 233
Registrován: 1-2009

Odesláno Středa, 13. dubna 2011 - 17:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes:Město-Radnice,nové typy označníků zastávek...
(foto neslibuje,ale možná bude)
http://autobusy-havirov-fm.wgz.cz/
Banan151
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 14. dubna 2011 - 16:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2706: Má to i zastávka U podloubí, ta to asi měla jako první. Foto by mohlo být.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. dubna 2011 - 21:21:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak žádostí o MHD zdarma je už přes 6 000. Počty už nestoupají tak rychle, uvidíme, zda se dostaneme na číslo 10 000, které by si přálo vedení města.
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Fedos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3134
Registrován: 7-2006

Odesláno Čtvrtek, 14. dubna 2011 - 21:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosba na místní:

Mohl by jsem někdo prosím dát fotky vozů

3T8 4611 Karosa LC 956 E.1072
5T5 8883 Irisbus Evadys HD 12 M
FMA 71-13 Karosa LC 936.1037

a to odzadu ?
www.autobusovenadrazi.wbs.cz
http://fedos.rajce.idnes.cz/

icq:241-647-938
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3798
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 14. dubna 2011 - 22:55:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jan Širc a prodloužení 39 versus 370+vlak - je tam několik blbě řešitelných problémů :

- proti prodloužení 39 se ostře staví DPO, už tak je ta linka neúměrně dlouhá; jsou problémy s pauzami, nájezdovými kilometry, vyrovnávacími časy apod. Řešilo by to "roztržení" napůl, ale to je politicky neprůchodné - přece si v Ostravě nenaštveme občany kvůli nějakému "blbému" Paskovu (to je názor MMO a dotčených ÚMObů, ne můj). Extra linka pro Paskov ve formě expresu po Místecké na ÚAN by asi musela zastavit u Dřevoprodeje a v tu ránu by "nasála" frekvenci od d-1 a d-10, což se Ostravě nelíbí; druhotně by pak vznikl tlak na vznik dalších "expresů" z této oblasti do centra (pro ilustraci je nazvěme R26, R27, R50, R55), což se nechce "z principu".

- zóna 2 "navíc" u vlaku je jen nechtěný důsledek roztržení města Ostravy na 1+2+3+4; logické (a KODISem několikrát navrhované) řešení nejen tohoto problému by bylo sloučení zón 1+2+3+4 do jedné s cenou někde mezi cenou 2 zónovky a 3 zónovky. Opět torpédováno MMO, protože by to bylo zdražení pro většinu občanů Ostravy (drtivá většina má 2 zóny, nejčastěji 1+3 a 1+4).

Zase se vracím k tomu, co jsem již dříve napsal - velká města v ODISu si dělají svou vlastní tarifní politiku (což je pochopitelné, i když asi ne správné) a tím vytvářejí nesystémový bordel (nejen) pro dojíždějící z "příměsta". Rozumné (čti : politicky průchodné) řešení já osobně bohužel nevidím...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 15. dubna 2011 - 09:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jenki:
Prodloužení 39 už zavrhlo i město Paskov, takže tato myšlenka je již nerealizovatelná.
Extra linka pro Paskov ve formě expresu po Místecké na ÚAN by asi musela zastavit u Dřevoprodeje a v tu ránu by "nasála" frekvenci od d-1 a d-10, což se Ostravě nelíbí
To je fakt, pokud by ta linka nekončila třeba na Poliklinice - v případě Paskova a Oprechtic by to nemuselo až tak moc vadit.
Ovšem, to co tady Jenki popisuje bude dost závažný problém do budoucna, až dojde k nějaké integraci busů od FM. Pokud nějakého šílence nenapadne ty busy končit někde na jihu a vyhánět tak lidi do aut, tak tam bude docela slušný interval mezi ÚANem a Benzinou. Řešení, co mě teď napadá - zastávky jen pro výstup.

Ohledně Paskova se dnes asi nejvíce kloním k té variantě, že se nějakým způsobem upraví příměstské linky FM-OV a Paskov žádnou svou extra linku mít nebude.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jan Širc.)
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5764
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 15. dubna 2011 - 09:45:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jan Širc: Jen jeden příklad. Je faktem, že plno cestujících by nadávalo, že musí přestupovat, avšak zase existuje jiná část osob, která by minimálně projíždění okolo SPARu (např. z oblasti Brušperska) uvítala. A to z toho důvodu, že se nedá od Brušperka prakticky jednoduše dostat do Poruby nebo na Svinov.

A ikdyž už tady existoval návrh jakési linky, která by jezdila do Svinova, tak z pro mně neznámého důvodu změnila svou navrženou trasu přesně ke změně JŘ v prosinci.
MHD Ostrava
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1238
Registrován: 1-2005

Odesláno Pátek, 15. dubna 2011 - 10:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ikdyž už tady existoval návrh jakési linky, která by jezdila do Svinova, tak z pro mně neznámého důvodu změnila svou navrženou trasu přesně ke změně JŘ v prosinci.
Projekt znám. V prosinci nebyl souhlas všech dotčených obcí (musely se vyřešit některé tarifní problémy). Problémy se vyřešily a dnes už souhlas všech obcí je. Jediný, kdo má s tímto projektem problém je KODIS, který až teď přišel s vlastním alternativním návrhem. Zřejmě je problém v tom, že ten dobrý návrh neudělali oni.

Ještě editka na okraj: To, že KODIS nepodporuje tento projekt neznamená, že by byl proti kraj. Právě naopak - kraj tento projekt silně podporuje.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jan Širc.)
Magnetický rychlovlak Transrapid - http://jansirc.ic.cz/transrapid
Všechno jde, když se chce