K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 07. 12. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 07. 12. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 18:07:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je to o přístupu samotného vozíčkáře, řidiče, atd. já s tím problém nemám.
Můžu zde napsat x případů a k čemu to bude?
Ten problém z vozíčkářem, jsem neviděl, tak se nechci hádat.
Zákazy se samozřejmě nemají porušovat, ale ... ten kdo neporušil nějaký zákaz v Budějících neni.
proč, pane bože - PROČ?!
Rejpalnadruhou
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 18:54:49    Odkaz na tento příspěvek  

Vrtule: To je právě ono, pokud budem ke všemu takto přistupovat, pak nemusí být zákony. Pokud nebudou zákony, nemusí být ústava. Pokud není ústava, tak není režim. Pokud není režim, tak tu nemusíme být. Ono si říct, že se to nep....e je jednoduchý, ale opak je pravdou. Proč myslíš, že je na silnicích tolik nehod? Je to právě v tom, že nikdo adekvátně netrestá. Policista se bojí. Bojí se, protože pokud by někoho napomenul a ten si na něj stěžoval, tak kdo ponese vinu? A to je to samé v případě řidiče MHD. Zřejmě to znáš a tak moc dobře víš, že pokud někoho, byť slušně upozorníš na přestupek, vše se ve zlém proti tobě obrátí.
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 20:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rejpalnadruhou: proč se nervovat
Jen si myslím, že zakazovat jakékoliv odbočení kvůli mhd nemá smysl.
Když nebudou slušní lidé, tak ráno trojka nevyjede už od Šumavy, oběma směry atd. mám pokračovat?
To, že někdo potřebuje zásobovat se dá pochopit. Ten pekař byl jen příklad, je vidět, že veze pečivo a není to člověk co jsi jde koupit cigerety do trafiky.
proč, pane bože - PROČ?!
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.80.97
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 21:08:36    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Právě že město jako sou budějovice obchvaty potřebujou a stejně tak i dálnici...naopak že by to přivedlo více aut si nemyslim...preference ve městě nemá moc velkej smysl dokud nejsou vyřešený věci který tý preferenci pomůžou...

rejpalnadruhou: vámi uvedenej příklad je spíš ukázkou že si řidič mhd moh poradit líp.....tim že je na silnici tolik nehod neni vinou jen policistů ale řidičů jako takových...nezodpovědných lidí co dělaj za volantem kraviny je dost...když tě fízl pokutuje atd tak je na tobě jestli si dost normální natolik a odneseš si z toho ponaučení že za chyby se trestá a že tim ohrožuješ nejen sebe ale i ostatní a nebo zaplatíš pokutu a druhej den to budeš praktikovat zase....
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 22:13:15    Odkaz na tento příspěvek  

to že nové silnice znamenají více aut je zelenej blud. Pokud odvedu tranzit z I/3,E55 - uvolním si čas v křižovatce za Dlouhým mostem pro příčný směr a tím pro MHD. Ale vyhnat auta ze Sadů mířící do Č.Dvorů na Strakonickou nebo Dlouhou louku nic neřeší, jen ucpu jinou trasu - Strakonickou, Mánesovu (kde rostou světelné křiž. jako houby po dešti). Je to návrh od MMD z Prahy, kterým bohužel na městě hodně naslouchaj.
Voldemorďák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 01:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

je evidentní, že tu nemáte o teorii dopravních proudů ani sebemenší ponětí.. Vlada to napsal naprosto správně..
já nevystudoval v Plzni za úplatek, ale poctivě a proto vím, že nabídka podněcuje poptávku! a v dopravě dvojnásob!!
pokud se pro auta zavře cokoli, co zhorší situaci a řidiči zjistí, že tato situace je horší, než využívat MHD, tak přesedlají koně.. zde platí teorie volby, která má několik možností řešení problémů, ale to bohužel MYSLITEL, nikdy nedokáže pochopit, protože nechápe ani to, kde se píše jaké i/y :-D jedním přístupem (All or nothing) zjistíme, že úplně všichni volí nejlepší možnost, což je nereálné, to je deterministický přístup a ten nikdy v reálu fungovat nebude.. druhým možným přístupem je počítat pomocí reálnějšího "equilibria", které pomocí logitu zjistí, kolik lidí "přesedlá" a věřte, že to není malé procento.. každý krok, který vede v omezení IAD v centru znamená nárůst osob v MHD a třeba i zvýšení počtu spojů na zde diskutovanou Vltavu..
a ještě poznámka k Nystromově příspěvku - Braessův paradox: zvýšení kapacity sítě může někdy způsobit pokles její celkové průchodnosti. Lidsky řečeno, když přidám úsek silnice (zvvýším kapacitu a tím přidám nabídku), tak to zhorší situaci, která v současnosti je už tak špatná!
nastudujte si, jaké efekty mělo uzavření center (v tomto případě celé Sady) na dopravu ve městech! ta doprava zmizela.. komplet!! a ne že by se převedla jinam, prostě zmizela.. a je dobře, že se něco takového začíná dělat i v ČB
Voldemord
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.80.97
Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 02:35:42    Odkaz na tento příspěvek  

nj,ale je taky třeba vzít v úvahu,že to co platí či platilo jinde ještě neznamená že to bude fungovat v budějcích..každý město má centrum a zástavbu jako takovou řešenou jinak.Já sem zvědavej jestli se to vůbec zavede a pokud ano a budu vedle tak rád uznám chybu,ale momentálně to vidim tak že to neni dobrej nápad...
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63561
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 02:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

voldemord:
Teda Ty jsi se rozjel. Ale u "praktiků" s tímhle rychle narazíš, i kdybys to rozpracoval do posledního detailu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.87
Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 08:52:37    Odkaz na tento příspěvek  

Voldemorďák:
teorie je jedna věc, ale ve městě o třech mostech kde na jednom břehu se spí a druhém pracuje je praxe asi jiná :-) O kvalitě mého studya pochybuji několit let vaše vždělání nekomentuji, ale....
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63572
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 13:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ve městě o třech mostech kde na jednom břehu se spí a druhém pracuje

A co jako? Proč furt se někdo snaží vtloukat, že na jihu je něco extra? Jo, v blbinách možná.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4044
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 17:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavá diskuze

Takže když to shrnu, tak po omezení Sadů se nezanedbatelné procento lidí požene do MHD, protože trojkou dojedou na Máj o 3 minuty dřív a ti z ostatních částí si odstojí ušetřený čas z centra na Strakonické a Dlouhé louce... Ono vždy platí - něco za něco, né vždy se dá vyhovět všem.

Voldemorďák: Já v tomhle "vysvětlení" teda nevidim žádný argument ani pozitivní věc, jen nic neříkající věty...
pokud se pro auta zavře cokoli, co zhorší situaci a řidiči zjistí, že tato situace je horší, než využívat MHD, tak přesedlají koně.. - vážně? To je požadovaná teorie.. Praxe? Proč tedy do čím dál lepší budějovické MHD nikdo nepřesedlává? Když se ukázalo, že změny budějovické MHD na "vyšší typ" MHD od června dopravě ve městě neprospěly, tak se prostě šáhne k řešení instalace dalších omezujících dopravních značek? Co bude dalším krokem, zákazy vjezdu na všech příjezdových komunikacích do města?

Znám několik typů řidičů IAD:
1) Podnikatelé, manažeři, politici, zásadní odpůrci VHD - tuto skupinu do MHD nedostane ani pojízdný luxusní hotel jezdící každé tři minuty...
2) Běžní lidé mající v rodině 1-2 auta, rodiny s dětmi - pro cesty mimo město a nákupy využívají auta, po krátké cesty využívají MHD (zejména děti a ženy), rodinné cesty VHD spíše sváteční.
3) Lidé, kteří nemají možnost volby auto x MHD a nezáleží jim na čase a pohodlí a řeší hlavně cenu resp. nejlevnější řešení. Většinou studenti, mládež, starší lidi, důchodci..
4) Skupina lidí, co neuznává IAD, nemají auto a ani ho nechtějí.
5) Cyklisté a další lidé nevyužívající MHD ani IAD - většinou mladší ročníky, např. i studenti (několik znám docházejících z např. pražského sídliště nebo ze Šumavy do města pěšky).
6) Ostatní - věčný blblalové nadávající na MHD i IAD dopravující se tak, jak se jim zrovna hodí.

Které skupiny nalákat na MHD? Využívat nebudou - skupiny č.1 a 5, využívají 3 a 4, zvýšením atraktivity MHD se dají nalákat další lidé ze skupin 2, případně 5. Tvrzení, že zrychlení o pár minut v centru naláká vyšší počet lidí do MHD je hezké, ale kdo mu v dnešní době uvěří, kor když se v rámci pozitivní kampaně o změnách v MHD poměrně citelně zdraží?

(Příspěvek byl editován uživatelem Jpribil.)
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4045
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 17:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě něco

Voldemorťák - druhým možným přístupem je počítat pomocí reálnějšího "equilibria", které pomocí logitu zjistí, kolik lidí "přesedlá" a věřte, že to není malé procento. - proč sem radši místo nic neříkajících slov opsaných z "chytrých" knih nehodíte nějaká čísla, příklad z jiného města, nějaký typový příklad? Ale prosím příklad z města srovnatelného s ČB, né to, když se na Václaváku zjednosměrní jeden výjezd..

zvýšení kapacity sítě může někdy způsobit pokles její celkové průchodnosti. Lidsky řečeno, když přidám úsek silnice (zvvýším kapacitu a tím přidám nabídku), tak to zhorší situaci - s tímhle souhlasím.. Ale kdo tu chce přidávat komunikace? Městu chybí zásadně obchvat, který by odvezl z městského okruhu TRANZITNÍ dopravu. Nebo snad chcete říct, že ty věčné kolony kamionů a dodávek na Dlouhé louce a Strakonické nejsou tranzit? Až se odvede tranzit, tak se pak ve městě můžeme poprat s místními Nechápu, proč se teda např. v Praze budují nákladné obchvaty, odvádějící tranzitní dopravu z centra, když podlé této teorie tím doprava ještě zhoustne...

nastudujte si, jaké efekty mělo uzavření center (v tomto případě celé Sady) na dopravu ve městech! ta doprava zmizela.. komplet!! a ne že by se převedla jinam, prostě zmizela.. - opět, proč neuvedete KONKRÉTNÍ příklad?? Konkrétní příklad, kdy a kde doprava zmizela... Ono se téměř na celém světě města potýkají s neudržitelným nárůstem dopravy, neustále aut přibývá a oni jen tak omezením hlavní ulice v centru ČB zmizí?
Proč např. umožnění jízdy rovně z Pekárenské dále pod viadukt k Jihotransu asi před třemi lety výrazně zlepšilo dopravní situaci v okolí křižovatky Pekárenská - Nádražní a výrazně tak ubylo aut jedoucích z Pekárenské k viaduktu? A určitě bych našel i další příklady...
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.84.84
Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 17:42:47    Odkaz na tento příspěvek  

JPribil: naprostej souhlas ve všem!
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 17:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: Ne všechny podnikatele (pokud jsou v to zahrnuti i živnostníci) bych automaticky házel do pytle č. 1. Já třeba po Budějovicích chodím nejčastěji pěšky, občas jedu MHD. Ale je jasné, že když s kolegou jedeme někam něco montovat (ceduli, světelku, plachtu apod.) tak z 90 % potřebujeme štafle a ze 100 % bednu s nářadím, vrtačku, apod. A to jaksi v rámci MHD těžko přepravíme a prostě musíme tím autem jet na místo určení. A protože reklamu obchodníci potřebují všude, včetně centra, je někdy opravdu těžké najít vhodné místo k zaparkování tak, abychom ty štafle nemuseli tahat půl kilometru na zádech. Takže nám občas nezbývá nic jiného, než zastavit někde na chodníku apod. Většinou vyndáme z auta vše, co potřebujeme a pak kolega jede někam zaparkovat. A už se nám párkrát stalo, že i během té chvilky, než jsme vyložili, už u nás byli příslušníci MP a chtěli nás málem pokutovat. Jinak když děláme v centru něco drobného, kde se nepotřebujeme dostat autem, tak zaparkujeme u kolegy doma na dvoře v Jírovcovce a dál jdeme pěšky. Ale na druhou stranu je pravda, že spousta podnikatelů, nebo manažerů musí autem úplně všude, aby náhodou ten svůj kufřík s noťasem nemuseli nedejbože tahat pěšky, nebo MHD
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4046
Registrován: 5-2003

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 18:10:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Venca21: Samozřejmě, nedá se to paušalizovat..
Určitě takový obchodníci obcházející domácnosti nebo drobný opraváři auto tahat nemusí... Ale 90% řemeslníků, opravářů a dalších živnostníků se prostě bez auta neobejde, ať už kvůli času nebo nutnosti mít při sobě nářadí a materiál...
Skupina, kterou nemusím ani já a nijak je nepodporuji v jejich chování, jsou manažeři a podnikatelé ve služebních autech (většinou pražské značky, větší sedany..). Ti si opravdu parkují kde chtějí, vytvářejí další "pruhy" a s dalšími pravidly si hlavu nelámou.
Ale pekaře, potraviny, lékárníky, pošťáky atd. při občasném blokování zastávek jsem ochoten strpět, jsou to služby pro nás všechny a se zásobovacími vozidly se neparkuje schválně, ale vždy to má důvod, který se dá chápat.
Ostatně využívání zastávkových zálivů mají rádi i sami policisté při zastavování aut přímo ve městě

Já osobně při cestě do samého centra parkuju někde v blízkosti Mariánského náměstí a dále jdu pěšky, protože místo na parkování se hledá těžko a i ceny nejsou nic moc. Z tohodle hlediska bych uvítal záchytné parkoviště pro centrum na náplavce pod Dlouhým mostem, určitě pro něj zvláštní režim (výstavy, noční parkování) a vybírat parkovné jako jinde. Hned by se kolem centra dalo lépe žít...
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 2-2010

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 20:58:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všem zde přítomným zlobivým dětem chci připomenout, že si je zejtra čert odnese do pekla. (mě první, já jsem nejzlobivějšííí )


♥ 159 ♥
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 4-2011
Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 21:16:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonko, to si trefila přesně "projedete se každotýdenním pondělním peklem"
proč, pane bože - PROČ?!
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 21:53:28    Odkaz na tento příspěvek  

k uvažovanému koridoru linky 3: vše je chystáno jen pro MHD - tj. vozy DP. Ale co s linkovými busy? Co IDS? Navíc jsem slyšel o tom, že zastávka U Zelené ratolesti půjde fuč a stavět se bude u Výstaviště. No jestli to je pravda, zase se bude tlačit na ježdění po Mánesce? A ty zakázaná levá odbočení Na Sadech se mají řešit jen mezi 6 a 18 v pracovní dny - no to by byl zmatek....
Voldemorďák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2007

Odesláno Neděle, 04. prosince 2011 - 22:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_zlivský: je to síla
Jpribil: vůbec jsem nemluvil o Máji a o nic dřív tou trojkou podle jízdního řádu nedojedou.. ale tím, že se ucpou ostatní silnice, tak rozumní lidi se na to auto vy*erou Ohledně obchvatu souhlasím, ty zde nejsou, ale netvrďte tu, že město ucpává tranzit. jeden z největších problémů jsou blbé křižovatky a špatně sestavené signální plány a jejich koordinace. ještě se mi zde nepodařilo "chytit" zelenou vlnu.. aha, ona tu vlastně žádná není a nemluvě o řidičích, kteří jsou mnohem větším problémem.. s tím, aby se ucpala křižovatka kvůli pár vymatlancům, kteří zacpou křižovatku na celou signální fázi, jen aby se tam vešli na oranžovou, jsem se nikde nesetkal. nebo to až chorobné pouštění řidičů odbočujících z/na vedlejší silnice? případně to, že se tady vozidla řadí do "toho správného pruhu" několik stovek metrů před křižovatkou? to jsou ty vaše Budějovická specifika? pokud ano, tak to opravdu žádné opatření nevyřeší.
všichni ostatní: myslete si co chcete, ale dokud se to nezavede všechno pořádně, tak to fungovat nebude.. nejhorší jsou kompromisně politická řešení, která se dělají a vše jen zhorší..

(Příspěvek byl editován uživatelem voldemorďák.)
Voldemord
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.84.84
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 00:06:12    Odkaz na tento příspěvek  

Voldemorďák: já silně pochybuju že by se i rozumnej člověk na to vysral...Když auta co projížděj přes sady odtamtud vyženete,tak zákonitě musej jet jinudy což povede k nárůstu množství aut v jiných částech města,takže aby se lidi dostali přes řeku z vltavy nebo máje pojedou přes strakonickou nebo husovkou a kolem sodovkárny zčeho vyplývá že linky jedoucí např. přes strakonickou naberou zpoždění na úkor 3minutám pro linku 3 +to naprosto dodělaj semafory kderý nejsou seřízený a sou pomalu na každejch 300metrech v některých místech.....ty kolony aut se budou tvořit samozřejmě i jinde než kde sem uved...

tohle město má na preferenci ještě hodně času,nejdřív sou třeba udělat věci který tomu pomůžou,ale zavřít sady kuli třem minutám...neřeknu kdyby těch minut bylo 10 nebo 15 ok...já stejnak věřim tomu že se to nezavede...
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4047
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 08:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Voldemorďák: Vtipné

ale tím, že se ucpou ostatní silnice, tak rozumní lidi se na to auto vy*erou - rozumní možná ano, ale kolik jich bude? Věřte tomu, že v dnešní době takové procento, které ani nepocítíme

ale netvrďte tu, že město ucpává tranzit. - to netvrdím a netvrdil jsem, tranzit ucpává Dlouhou Louku, křižovatku diamant, Strakonickou a Pražskou. No a co se stane, když do těhle míst pošlu ještě frekvenci ze Sadů mířící na Dlouhý most? Nemluvím o tom, že v důsledku "vhodně" řešených křižovatek ten tranzit má za následek i ucpávání navazujících směrů....

jeden z největších problémů jsou blbé křižovatky a špatně sestavené signální plány a jejich koordinace. - no a o čem jsem tu psal v příspěvku č.4042 v pátek jako nejrychlejší a nejlevnější pokus o zlepšení dopravní situace?

případně to, že se tady vozidla řadí do "toho správného pruhu" několik stovek metrů před křižovatkou? to jsou ty vaše Budějovická specifika - tohle není budějovická specialita, ale česká mi přijde. Minulý týden jsem jel z Prahy, před Miličínem v lesích se frézovalo, semafory začínaly na konci Votického kopce, kde jsou dva stoupací pruhy. Kolona cca 1,5km, všichni nacpaní vlevo. Tak jedeme společně s ještě jedním sami v pravém pruhu volně asi tak 500m před zúžení, kde stojí nějaký velký kombík Nissan s pražskou značkou, s zářící navigací. Nevím co tím chtěl říct, ale rozjel se jen, když se rozjel levý pruh, jinak stál také. Před ním zbývajících asi 500m volný pruh a zip zřejmě nikdy neviděl. Takhle popojížděl asi 100m před zúžení, kde se vyhozeným blinkrem začal domáhat puštění do levého pruhu.. Ještě jsem ho objel a zařadil se o asi 10 aut před něj, už sám - ten co jel za mnou se zařadil někde kolem toho Pražáka. Co jsem koukal, tak pravý pruh za mnou byl volný až do první zatáčky, tj. miminálně těch 500m.
A v ČB se tohle děje běžně stále, poslední dobou to bylo možné vidět hodně často. Ale tady se ještě řidiči vztekají, že je někdo vpravo předjede....
Zajímavé je, že stačí vyjet pár km na jih nebo západ a tam to funguje správně a nikdo to neřeší..

ale dokud se to nezavede všechno pořádně, tak to fungovat nebude.. nejhorší jsou kompromisně politická řešení, která se dělají a vše jen zhorší.. - souhlas, dopravu ve městě je třeba řešit celkově a pořádně... Nic neřešící omezení v podobě omezení Sadů je jen politické řešení, které nic nestojí, je snadné a ničemu nepomůže.

Takže si víceméně rozumíme...
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 3-2011
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 09:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom - moji rodiče bydlí v ul. M. Horákové, přesto nestojím na straně těch co podepisují petice proti čtyřpruhu a následnému propojení do Litvínovic (tolik k tomu, že bych taky křičel). Problém je, že všichni ví, že je třeba něco dělat, ale okruhy lidi nechtějí (viz vaše pozn.) + na ně není (že město zaspalo s tím souhlasím, ale co s tím dnes uděláme ?)a omezující opatření vůči IAD také ne. Efektivnější řízení křižovatek dobrý - ale také to není nic jednoznačného a spásného. Omezení tranzitu (D3)asi pomůže zejména Dlouhé louce a Pražské, ale méně už třeba Sadům či Lidické. Komě toho na výstavbu D 3 má město nulový vliv (křičet a vyhrožovat spolu s Jč krajem může, ale asi to moc k ničemu nepovede). Zkuste tedy navrhnout něco pozitivního vy - nic takévého jsem tu od vás ještě nečetl. Často tu vystupujete proti omezování MHD (na železniční diskuzi se profilujete proti rušení spojů - v tom s vámi souhlasím), ale preference MHD vám vadí - neprotiřečíte si tak trochu ?
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 11:25:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

případně to, že se tady vozidla řadí do "toho správného pruhu" několik stovek metrů před křižovatkou?

Ono to má ale dvě strany mince. Samozřejmě to co popisuje Jpribil je do nebe volající a setkávám se s tím bohužel každodenně i kolem Prahy. Ale ve městě před křižovatkou bych zip moc neprosazoval - výsledek je ten, že pak stojí směry, které by vůbec stát nemusely.

Např. když stojí Dlouhá louka od Máneskovky ke Kauflandu, tak právě ti, co se na poslední chvíli snaží zařadit do levého pruhu blokují ty, co by rádi jeli nerušeně směr Planá.
Nebo jiný příklad. Nádražní od Pekárenské směr viadukt. Problém pod viaduktem, rovný směr v pravém pruhu pak zablokuje jeden či více expertů, který se těsně před křižovatkou budou snažit vetřít do pruhu levého...

Ve městě (a to v jakémkoliv, nejen v tom jediném co je středobodem světa) bych si před křižovatkama na zip zrovna moc nehrál. Zip ať platí jen před překážkou či zúžením dvou pruhů v jeden.
Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.86
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 13:49:48    Odkaz na tento příspěvek  

toto http://www.youtube.com/watch?v=mAjLeSpj6PM&feature=share by bylo vhodné pro preferenční pruhy na linku Vltava Máj nádraží
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.3
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 15:21:34    Odkaz na tento příspěvek  

ad Houmr: zip neplatí před křižovatkou, pouze tam kde jízdní pruh končí (např. uzavírkou). Ti vetřelci jsou neznalí situace, které to překvapí.
ad Pavell: preference MHD mi nevadí, naopak. Ale ne formou zákazů vjezdu pro IAD. Vyhrazené pruhy v Husově ulici má radnice na stole už asi potřetí za posledních pět let, trochu se zaspala doba. D3 - město má na stavbu D3 zásadně negativní vliv požadavkem na kilometrový tunel v údolí Dobrovodského potoka. Prodražení a nutnost upravené DÚR = odsunutí výstavby. A co se týče tranzitu - uvolníme-li Dlouhou louku, uvolníme i příčnou trasu ze Sadů na Čtyrák, Pražskou u Strakonické z města a Mánesovu na Dlouhou louku a do Čtyráku (díky delšímu času na zelenou pro tyhle směry). A bude prostor i pro preferenci HD (ovšem veškeré - nejen DP, ale i linkové modré!!) Zatím se mluví pouze o jedné trolejbusové lince DP. Podívejte se, jak dopadl preferenční pruh na Rudolfovské u Vodní k viaduktu....
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 15:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kvůli svozu žáků ze ZŠ Máj do ostatních škol dnes vyjely i odstavené trolejbusy. Viděl jsem 41.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 10-2010

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 16:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brácha říkal, že je filmovali asi to budou dávat v 5 na Nově. Na Pohůreckou jela Karoska a Citelis.
jo, a ráno vypad proud od Borku až do Mariánského, už jsem se těšil, že zmeškam nultou, ale asi za minutu to nahodili.
VDP Šotov
budějovická veřejná doprava
Rajče
Kriegseinheitsoberleitungsomnibus :-)
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 17:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: jojo vyjely vraky ev.č. 25 a 41 doplňovala je ev.č. 34...
Jinak dnes na šejdru l.6 dle někoho odstavený vůz, který by již za normálních podmínek neměl do provozu zastáhnout Karosa B931 ev.č. 287 delší dobu také na l.4 jezdí ev.č. 196, to je tedy odstavení jak stehno

15Tr 07/7 ev.č. 02, 06 a 09 jsou perly Budějovické MHD :-)
Škoda 25TrBT Irisbus!
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4286
Registrován: 1-2007

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 18:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čertův pytel s ven trčícími nožičkami neposlušného dítěte byl při dnešní mikulášské jízdě opět super. Mnohým dětem při pohledu na čerta a hlavně na pytel moc do smíchu nebylo. Co kdyby opravdu??? I mikuláš s andělem a andělíčkem perfektní. Pěkná akce. Díky všem, kteří se na ni podíleli.

Ale pravé peklo nastalo až před opravovaným přejezdem v Mladém.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4048
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 20:23:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

B741127: l.6 dle někoho odstavený vůz, který by již za normálních podmínek neměl do provozu zastáhnout Karosa B931 ev.č. 287 - píšeš správně, za normálních podmínek by neměly zasáhnout. Jestlipak tušíš, proč byla dnes 287 vypravena, proč už asi 3 týdny jezdí i 196?
Vyjela i 125 (ta ještě odstavena není, pozn.redakce ) a ani nevím, co nahradilo na l.11 216ku, která u Koníčka udělala loužičku...

Odstavené 15Tr 25 a 41 mě překvapily. Je vidět, že stačí nahodit a vyjet i po několika měsících stání.


Jinak také díky všem, co se podílely na přípravě a realizaci mikulášského "trolejbusu", moc pěkný a byl opět u veřejnosti úspěch.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 2-2010

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 21:00:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mikulášská (pekelná, čertovská) jízda:
Přesně dle mého očekávání tam byla 165 . Jízda byla perfektní, bus vyzdobenej fakt luxusně Básničku jsem poslušně odříkala a dostala jsem jízdenku (až na to, že ja na ní rok 2010 tak v pohodě, žejo :D). Čert si mě chtěl vzít do pekla, ale uznal, že mě neunese a v pekle stejně 159 nemaj, tak mě nechal na nádraží :-) A dokonce i mikuláš se se mnou vyfotil. Nezbývá než říct: Díky za super odpoledne! Byl to prostě luxus :-)
PS. Mikuláši, příště si vem aspoň bílé ponožky, je to stylovější :-) Nebo aspoň delší sukni


Více fotos zde: http://stonka159.rajce.idnes.cz/Mikulasska_jizda_s_DPmCB%2C_a.s._ 2011/ (kvalitu tam nehledejte )

A nakonec nesmím opomenout, že 159 skutečně dnes na šejdru 1 nemohla rozdejchat, když viděla, kdo si pro ní přišel...

♥ 159 ♥
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1146
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 05. prosince 2011 - 23:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Voldemorďák: ano, tak přesně to je. Většina ostatních zde na to nahlíží příliš povrchně, bez hlubších souvislostí. Znepříjemnit cestu centrem neznamená vždy, že dotyčný pojede autem jinudy. Prostě tím autem nepojede.

Vrtule: Takže v centru Budějovic nastane situace jako na Vltavě střed, kde se všichni točí do protisměru?
Ono to tak dobře nepůjde. Stačí použít značku "zákaz otáčení".

BmbČ: částečně uzavřen přejezd... Jedenáctka bude jezdit, jako vždy při opravě tohoto přejezdu, přes Havlindu?
Chápu-li to dobře, pořád bude průjezdný - takže bez objížďky. Je to tak?

kamilos: že by to přivedlo více aut si nemyslim...
Přivede... neboť výstavbou obchvatu vznikde "volný prostor" po těchto vozidlech, který se okmažitě zaplní těmi, kteří dnes raději autem nejedou.

Nystrom: Pokud odvedu tranzit z I/3,E55 - uvolním si čas v křižovatce za Dlouhým mostem pro příčný směr a tím pro MHD.
To jako kdyby tam jezdila samá tranzitující vozidla mezi Borkem a Kameňákem, to je omyl. Je tam mnohem více jiných vozidel, která tam zůstanou. A ten uvolněný prostor - viz předchozí odpověď, okmažitě se zaplní těmi, kteří dnes raději autem nejedou.

Vliv na kolony je dán kapacitou křižovatky a zrovna u Výstaviště se to příliš nezlepší. Vybudujeme-li na jedné straně obchvat D3 a na druhé straně za tu dobu novou zástavbu na Zavadilce a v kasárnách Čtyři Dvory, počet projetých vozidel přes křižovatku se skoro nezmění, čili délky kolon zůstanou, i když se jinak přerozdělí doba zelené.

Pochopte to, do centra nás chce většina, přitom nebylo vybudováno na současné vysoké požadavky osobní dopravy, a tak jediným rozumným řešením proti kolonám i nemožnosti najít místo k zaparkování (vč. nepříjemného blokování zastávek) je restrikce osobních automobilů. Rozumné (nezakazující) způsoby jsou následující:
a) znepříjemnit jízdu - např. zákazy odbočení
b) znepříjemnit parkování - např. stylem Atol Hradec Králové, 50 Kč/h na všech komunikacích uvnitř městského okruhu v příslušných obdobích

Ani jeden z těchto způsobů nezakazuje obsluhu centra v odůvodněných případech jako zásobování nebo jinou nezbytnou dopravu.

JPribil: Tvrzení, že zrychlení o pár minut v centru naláká vyšší počet lidí do MHD je hezké
No právě že samo o sobě nestačí. Musí se k tomu ještě trošku znempříjemnit jízda osobním autem, aby to mělo efekt.

JPribil: Městu chybí zásadně obchvat, který by odvezl z městského okruhu TRANZITNÍ dopravu.
Uvědomme si všichni - nemá smysl chlácholit se, že obchvat vše vyřeší. V ČB je tranzitu tak málo, že v době, kdy se nejdříve podaří obchvaty realizovat, stále se rozšiřující suburbanizace a zvyšující se životní úroveň způsobí, že související nově vzniklé jízdy osobních aut dokonale nahradí úbytek způsobený obchvatem. A kolony tak zůstanou minimálně na současné úrovni.

JPribil: Nebo snad chcete říct, že ty věčné kolony kamionů a dodávek na Dlouhé louce a Strakonické nejsou tranzit?
Zdaleka ne všechny ty kamiony jsou tranzit a už vůbec ne všechny na trase E55 (tj. využívající dálniční obchvat). Opravdu mi věřte, tranzitní dopravy je jen hrstka v porovnání s těmi, co cestují po městě nebo do/z města.

JPribil: Nechápu, proč se teda např. v Praze budují nákladné obchvaty, odvádějící tranzitní dopravu z centra, když podlé této teorie tím doprava ještě zhoustne...
Protože obchvaty především zkvalitňují tranzit. Pro situaci v centru města to nic neznamená. Viz výstavba pražského okruhu - kolony v centru nezmírnila. Totéž ČB - výstavbou dálničního obchvatu zůstanou v centru města kolony na obdobné úrovni jako dnes.

kamilos: aby se lidi dostali přes řeku z vltavy nebo máje pojedou přes strakonickou nebo husovkou
To by bylo moc striktní. Dlouhý most nikdo nezavře. Jen se omezí některé (ne všechny) cesty. Na Strakonické ten nárůst skoro nepoznáte, těch pár tisíc navíc vs. desítky tisíc vozidel dnes. Navíc, po několika dnech testování objízdných tras to část řidičů vzdá a režim se zde vrátí do velmi podobných intenzit, jako jsou ty současné.

Nystrom: uvolníme-li Dlouhou louku, uvolníme i příčnou trasu ze Sadů na Čtyrák
Pouze za předpokladu, že nenaroste intenzita v Husovce, což nelze očekávat při předpokládaném rozvoji města (Zavadilka, kasárna Čtyři Dvory). Pak prodloužená zelená pouze kryje zvýšenou intenzitu, nezkrátí kolony. A opět platí, i kdyby se Zavadilka nerozrostla, mezeru pohotově zaplní vozidla z Máje a Vltavy.

JPribil: Je vidět, že stačí nahodit a vyjet i po několika měsících stání.
Stará dobrá kvalita

(Příspěvek byl editován uživatelem vlada.)
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 08:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom - "požadavek tunelu u D. Vody" - to asi jo, ale i kdyby stát musel tedy vydat o 1 mld. méně, myslím, že stejně těch zbývajících 10-15 mld., který má celý obchvat stát, teď nemá. Kromě toho tím požadavkem město vychází vstříc stejným hlasům a zájmům, které např. nechtějí most u papíren, nebo u Maláku. Trochu si tedy protiřečíte (proč by lidi z Pohůrky a Suchého Vrbného nemohli mít stejné požadavky na minimalizaci vlivu dálnice, jako lidi ze Schneiderovky jsoucí proti okruhu ? Jedněch jste se zastal, vstřícnost k druhým městu vytýkáte. Ono také nejde jen o město - schopnost blokovat výstavbu mají i jiné obce (Srubec, Dobrá Voda, Rudolfov), pokud by se jim nevyšlo tunelem vstříc. Pominu-li (podle mě logickou)argumentaci Vladi o malém vlivu tranzitu na dopravu v CB, tak stejně - na obchvat nejsou dosud ani vykoupené pozemky, či-li bavíme se min. o 5, spíše o 10 letech. Po tu dobu se nemá dělat nic ? Proč by meziměstské busy nemohly využívat prefenční pruh ? Na ně by se asi zákaz odbočení nevztahoval.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4291
Registrován: 1-2007

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 10:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada:
Ano, jedenáctka jezdí po své trase.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4051
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 10:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Většina ostatních zde na to nahlíží příliš povrchně, bez hlubších souvislostí. Znepříjemnit cestu centrem neznamená vždy, že dotyčný pojede autem jinudy. Prostě tím autem nepojede. - nevím jak ostatní, ale já se na to snažím nahlížet z pohledu 8 leté praxe v téměř každodenním pohybování se po městě, dříve autem doplněné MHD, poslední roky téměř výhradně jen autem.
A je to pořád dokola.. Chtěl bych znát alespoň jeden příklad, kde podobné opatření pomohlo REKUKOVAT dopravu, a to tak, že opravdu redukovat, né že se přesunula někam jinam. Jinak jsou to jen plané řeči bez praktického hlediska...

Ono to tak dobře nepůjde. Stačí použít značku "zákaz otáčení". - ono tu máme všude značek málo? A ještě tam taky postavit dopravní hlídku, která bude hříšníky denně pokutovat....

Přivede... neboť výstavbou obchvatu vznikde "volný prostor" po těchto vozidlech, který se okmažitě zaplní těmi, kteří dnes raději autem nejedou. - to je tvrzení, proti tvrzení. Takže když omezím dopravu v centru, tak auta prostě zmizí. Když jim udělám obchvat, tak se objeví další? A když teda tranzit podle Tebe a dalších opravdu nemá na dopravu ve městě vliv, tak jak tedy může vzniknout volný prostor?

Akorát teda nevím, kde berete ty čísla tranzitu. Já osobně vidím jako tranzitní směr Litvínovice - Dlouhá Louka - diamant a pak Globus/Č.Vrbné a Strakonická/Pražská. Globus a Pražská na provoz ve městě moc vliv nemají. Ale ať mi nikdo netvrdí, že tranzitní doprava neomezuje na Dlouhé Louce (směrem k výstavišti od Koh-i-nooru) a na Strakonické (ke křižovatce z Pražskou MHD). Omezuje a to hodně. Neříkám, že obchvat by vše vyřešil, to vůbec ne, ale odvedl by tranzit a tak by se proudy v křižovatkách daly přizpůsobit skutečným nárokům pro potřeby města...

Rozumné (nezakazující) způsoby jsou následující: a) znepříjemnit jízdu - např. zákazy odbočení - zákazy odbočení nejsou zakazující?
b) znepříjemnit parkování - např. stylem Atol Hradec Králové, 50 Kč/h na všech komunikacích uvnitř městského okruhu v příslušných obdobích - s tím, i když by se mě to osobně občas dotklo, naprosto souhlasím a už to mělo být zavedeno dávno. Takhle by si jízdu do samotného centra dost lidí rozmyslelo, zůstaly by opravdu jen ti, kterým podobné částky nevadí. Je zřejmé, že výše parkovného je poměrně důležité hledisko pro cesty "obyčejných" lidí do centra - přece nebudu platit 15,- za 5 minutové zastavení na náměstí..

Protože obchvaty především zkvalitňují tranzit. Pro situaci v centru města to nic neznamená. Viz výstavba pražského okruhu - kolony v centru nezmírnila. Totéž ČB - výstavbou dálničního obchvatu zůstanou v centru města kolony na obdobné úrovni jako dnes. - právě tady si nerozumíme. Už asi dvakrát jsem tu zmiňoval, které směry tranzitní doprava omezuje. A opravdu to není samotné centrum. Ale protože ČB jsou malé město, kolaps křižovatky u výstaviště způsobuje problémy po celém městě. A křižovatku u výstaviště z dobrých 50% omezuje tranzit!
Praha byl jen příklad, cílem bylo odstranit kolony kamionů z jižní spojky od Krče po Barrandovský most.. A to se obchvatem povedlo, ještě navíc potvrzené zákazovou značkou 6t. Ale Prahu s ČB srovnávat nelze, vnitřní okruh zasahuje do širšího centra, v ČB by (zřejmě) neměl zasahovat.
že nenaroste intenzita v Husovce, což nelze očekávat při předpokládaném rozvoji města (Zavadilka, kasárna Čtyři Dvory) - opět lehce protiřečení. Takže výstavbou několika bytových domů na Zavadilce naroste intenzita v tomto směru a při aplikaci omezení Sadů, na Strakonické intenzita znatelně nenaroste? To se na Zavadilce staví 10 tisícové sídliště?

Je to zajímavé téma. Je vidět, že pohledy teoretické a praktické mohou být zcela rozdílné. Bohužel ale mi nikdo nevymluví, že všechny ty teoretické výmysly se nejdříve musí v praxi vyzkoušet, aby se následně zjistilo, co to je za kraviny... A příkladů by se našlo mnoho.

Pořád doufám, že zastupitelstvo návrh omezení Sadů neschválí, vypadá to, že se to ani neočekává. Doufejme, že se tím budou zabývat skuteční odborníci a lidé, co skutečně dopravu v ČB znají, nikoliv lidé s funkcí, co řešením hodné základní školy již tak špatnou situaci ještě zhorší.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.3
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 11:04:36    Odkaz na tento příspěvek  

už je to diskuze mimo Budějovické trolejbusy či MHD. Tak jen krátce:
Vlada: píšete hodně ve snaze dodat vašim argumentům délkou více pravdy. Nesouhlasím, ale to je asi tak vše, co můžu dělat. Jen jedno - podívejte se na Jižní spojku v Praze, jak se obchvatem vyřešila. Pochopitelně musíme na dálnici dostat i auta z I/20 od Plzně a I/34 od JH.
Pavell: trasa D3 je známa od 60-tých let, tudíž jde o jinou situaci než např. u Jižní spojky. Všichni za posledeních 40let tam stavějící už stavěli s vědomím, že před nimi tam je naplánovaná dálnice. Požadavek na tunel přišel až s výstavbou na pozemcích p. Jelena v Suchém Vrbném. Cena D3 (obchvatu ČB) byla před tím 4 mld., nyní 7mld. Meziměstské autobusy: vše je chystáno pouze pro DP, navíc dle doslechu s vymístěním zastávky "modrých" U zelené ratolesti. Opět narážíme na neexistenci a nechuť k IDS.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 11:18:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JPribil:

řešením hodné základní školy
To je Vaše řešení "podle sebe soudím tebe".

Chtěl bych znát alespoň jeden příklad, kde podobné opatření pomohlo REKUKOVAT dopravu
Např. Hradec Králové. Znepříjemnění individuální automobilové dopravy v centru přineslo její redukci.

A ještě tam taky postavit dopravní hlídku, která bude hříšníky denně pokutovat....
Na co hlídku? To ohlídá automatický systém, stejně jako v případě porušení zákazu odbočení. Poměrně jednoduchý - načtení registrační značky na Sadech a po krátké době (do několika minut) v Husově ulici indikuje porušení zákazu.

to je tvrzení, proti tvrzení. Takže když omezím dopravu v centru, tak auta prostě zmizí. Když jim udělám obchvat, tak se objeví další?
To není tvrzení proti tvrzení, ale trochu něco jiného. Výstavbou obchvatu se uvolní prostor pro další vozidla, zatímco omezením dopravy nikoli. Důsledek je stejný - více prostoru = více vozidel, méně prostoru = méně vozidel. Logické a zřejmé.

A když teda tranzit podle Tebe a dalších opravdu nemá na dopravu ve městě vliv, tak jak tedy může vzniknout volný prostor?
Volný prostor vznikne po odklonění tranzitu (těch 10-20 % vozidel), ale tento prostor se vyplní jinými vozidly - novými nároky vzniklými během doby výstavby obchvatu (zvyšující se životní úroveň a nová výstavba "za městem" závislá na osobních automobilech). Proto odstranění tranzitu nemá vliv na množství vozidel v centru měst velikosti ČB nebo větších. Srovnávejme současné kolony a budoucí kolony za 10 let po vybudování obchvatu.

Já osobně vidím jako tranzitní směr Litvínovice - Dlouhá Louka - diamant a pak Globus/Č.Vrbné a Strakonická/Pražská. Globus a Pražská na provoz ve městě moc vliv nemají.
Tak to máte hodně zkreslený pohled na věc.

Ale ať mi nikdo netvrdí, že tranzitní doprava neomezuje na Dlouhé Louce (směrem k výstavišti od Koh-i-nooru) a na Strakonické (ke křižovatce z Pražskou MHD). Omezuje a to hodně.
Ano, na okruhu (ne v centru) se množství vozidel sníží za předpokladu, že by byl okruh zprovozněn dnes. Ovšem než se tak stane, naroste množství vozidel a výsledek bude za 10 let stejný s obchvatem jako dnes bez obchvatu.

Neříkám, že obchvat by vše vyřešil, to vůbec ne, ale odvedl by tranzit a tak by se proudy v křižovatkách daly přizpůsobit skutečným nárokům pro potřeby města...
Ano, to opět platí pouze pro křižovatky na okruhu (ne v centru) a pro situaci zprovoznění obchvatu v roce 2011.

Ale protože ČB jsou malé město, kolaps křižovatky u výstaviště způsobuje problémy po celém městě.
S tím souhlasím.

A křižovatku u výstaviště z dobrých 50% omezuje tranzit!
S tímto již ne. Z celkového počtu vozidel projíždějících tuto křižovatku je tranzit rozhodně v menším podílu. Nezapomeňte navíc, že tento tranzit odstraníte dálničním obchvatem jen částečně a do té doby přibudou nové cesty osobními auty z důvodů výše popisovaných, čili celkové zatížení křižovatky se příliš nezmění a kolony tak zůstanou stejné, i když se zelená přerozdělí ve prospěch Husovy třídy.

Praha byl jen příklad, cílem bylo odstranit kolony kamionů z jižní spojky od Krče po Barrandovský most.. A to se obchvatem povedlo, ještě navíc potvrzené zákazovou značkou 6t.
S tím souhlasím, ale řeč byla o dopravě v centru. Jižní spojka není centrum. Na centrum to bohužel vliv nemá a stejné to bude v ČB. K čemu Vám bude o něco volnější provoz na okruhu, když ve finále stejně potřebujete do centra? Ano, výstavba obchvatů znamená snížení zátěže na městském okruhu, nikoli však v centru města, kde lze očekávat naopak s postupem času její nárůst. K čemu Vám bude volnější okruh, když pro změnu narostou intenzity na radiálních komunikacích? Výsledek bude zhruba stejný.

To se na Zavadilce staví 10 tisícové sídliště?
To ne, ale staví se tam stále více domů pro obyvatele využívající osobní automobily. Hádejte, kam většina z nich bude chtít jezdit? Rozhodně ne jen na městský okruh...

Nystrom:

podívejte se na Jižní spojku v Praze, jak se obchvatem vyřešila
Již jsem psal, že Jižní spojka není centrum. Zeptám se jinak. Jaké to bude za 10 let na Jižní spojce? Obávám se, skoro stejné jako před 2 lety. Pokud do té doby nezprovozníte další opatření. V ČB holt musíte uvažovat u obchvatů s horizontem 10 let.

Pochopitelně musíme na dálnici dostat i auta z I/20 od Plzně
No a to bude ještě na další horizont
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1148
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 11:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pochopitelně musíme na dálnici dostat i auta z I/20 od Plzně
Stejně to bude oříšek, pro směr Vodňany - Linec, než to celé objíždět, bude se dál jezdit po Dlouhé louce. A zakázat průjezd kamionů Dlouhou loukou nebo Strakonickou? Tím jim prakticky odříznete přístup do města.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1149
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 11:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JPribil, Nystrom: Uveďte mi prosím nějaké pádné argumenty, které mi vyvrátí nutnost provádět restrikci osobních automobilů v centru. Pro příklad ranních kolon u Ratolesti nebo na Mariánském náměstí z Pražské ve směru na Sady. Podle vás toto vyřeší obchvat města? Za 10 let? Do té doby opravdu nebudeme dělat nic?
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.3
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 12:30:16    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: vaše představa více prostoru = více vozidel,že auta a potřeba cesty vzniká volnou komunikací je "zelený blud". Opět si hrajete s pojmem "centrum" jak je potřeba, navíc představa není třeba obchvatů, stejně se vše za chvíli zaplní auty je zvláštní. Dnešní průtah má 40 tis. vozidel, nebude-li se dělat nic, v r. 2030 jich bude 60 tis., bude-li D3 má být zatížena 30 tis. vozidly - nejen tranzit, ale i radiální vztahy a dokonce i vnitroměstské (budou-li dobře navrženy křiž.) Z toho 20 tis. jich vycucne, 10 tis. nasaje od jinud/nově a 20 tis. zůstane na Dlouhé louce, Strakonické. Restrikci nikoliv, je potřeba řešit detaily v křižovatkách a tlačit a nebrzdit stát s nadřazenou sítí (D3,ST I/20) jako dosud.
Končím tuto diskuzi s Vámi, nechme prostor pro MHD. Tam je také problémů dost.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 12:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

auta a potřeba cesty vzniká volnou komunikací je "zelený blud"
Nemáte pravdu. Toto ve větších městech s nedostatkem komunikací obecně platí.

představa není třeba obchvatů, stejně se vše za chvíli zaplní auty je zvláštní
Já jsem nikde netvrdil, že není třeba obchvatů. Jen jsem tvrdil, že obchvaty samotné prostě nevyřeší problémy v centru. Tak to i popisujete. Ano, pravda je taková, že pokud obchvat nepostavíme, bude to velký průšvih. Ale i když ho postavíme, situace bude za 10 let zhruba stejná jako nyní. Toto si můžete ověřit dopravním modelem, není to plácání do větru.

je potřeba řešit detaily v křižovatkách
Ano, ale o tom to přesně je. Vyloučením některých odbočení se zjednoduší signální program např. v křižovatce Na Sadech × Rudolfovská nebo na Mariánském náměstí, čímž se zvýší jejich propustnost a prokazatelně se zkrátí kolony.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.91.69
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 13:15:45    Odkaz na tento příspěvek  

nystrom: bohužel tohle s MHD souvisí hodně

Ale je pravda že tohle téma je nekonečné každý si tu stojíme za vlastními názory a už se to víceméně opakuje jen je to jinak formulované...

nechme teda připlout další téma
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 18:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska na svozu další vrak tentokráte ev.č. 24,
dále místo druhého trolejbusu jely autobusy Karosa B732 ev.č. 274 a Citybus 12m ev.č. 202
Jpribil: Odstavené 15Tr 25 a 41 mě překvapily. Je vidět, že stačí nahodit a vyjet i po několika měsících stání. to je sice hezký, ale jízda v těch vozech je utrpení jak pro cestujícího tak pro řidiče (zvlášť pro ně)...dnešní zářitek z vozu ev.č. 24 mě dostal, děcka mlátily do oken, kopaly do dveří a jeden harant z okna vyhazoval dýmovnici ... to je teda budoucnost národa..

15Tr 07/7 ev.č. 02, 06 a 09 jsou perly Budějovické MHD :-)
Škoda 25TrBT Irisbus!
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 19:11:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dnešní zářitek z vozu ev.č. 24 mě dostal
No, proto jsem taky doufal, že tam dají 25tr.

je utrpení jak pro cestujícího tak pro řidiče (zvlášť pro ně)
Když jedu 25tr, vždycky mám co dělat, abych to tam vzteky nerozmlátil. Sedačky umístěné nějakých 10cm za sebou, aby si člověk zlámal nohy, když si tam sedne, dveře se otevřou po půl hodině (pokud vůbec, u 73 se občas zadní neotevřou vůbec), nemluvě o velmi tiché například 78, se kterou jsem nedávno jel na 5 a vzadu vydávala neuvěřitelné zvuky, začla z toho mě, i spolucestujícího bolet hlava. Jak moderní!
V 75 nebo 76 vzadu čouhají drátky z topení, vždycky mám hroznou chuť to přestříhat, když poslouchám to moderní pištění, vrzání dveří a zrovna si lámu nohy o sedačku předemnou. Dle mě jsou 25tr zdraví škodlivé, a nemyslím to ze srandy.

Omlouvám se, že to tu plevelim zážitky z 25tr, kterých má každý jistě dost, pokud MHD jezdí, ale i tak mi přijde smysluplnější debata 15Tr vs. 25tr, než obchvat vs. neobchvat.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.91.69
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 19:21:52    Odkaz na tento příspěvek  

kroclov: debata obchvat neobchvat je smysluplná dost a ta debata se týkala uzavření sadů pro zkoušku preference a uvolnění dopravu a dopadu na město když se to schválí...

myslim si že je to lepší počtení než když se tu budou lidi hádat kuli sympatiím k jednotlivím vozům

třeba by ti ta debata přišla zajmavá kdyby si měl něco smysluplného než určování co je a neni městská část atd..!
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 4-2009

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 20:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Když se ti 25Tr nelíbí, tak si počkej na 15Tr, říkám ti to furt, nevím co ti na to mam říct jak u blbejch furt řešit jednu a tu samou hovadinu dokola
mmch většina cestujících si nové vozy chválí, a dnes sem jel s vozem 78 na 3, seděl sem na mém oblíbeném místě úplně vzad (kde se bez problému vlezu se svojí výškou 190cm a pohodlně si sednu na všech místech, mnohokrát odzkoušeno ) a žádný divný zvuky sem neslyšel, ale kdo se za každou cenu snaží najít chybu tak jí najde

(Příspěvek byl editován uživatelem B741127.)
15Tr 07/7 ev.č. 02, 06 a 09 jsou perly Budějovické MHD :-)
Škoda 25TrBT Irisbus!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 2-2010

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 21:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: To mi řekni, kam se v pendolínu nevejdeš, když já se vejdu všude dvakrát a dokážu se tam pohodlně rozvalit a jsem o hlavu vyšší než ty
♥ 159 ♥
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4052
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 22:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Škoda, já se bavil poměrně slušně bez nějakých emocí, ale je vidět, že to teda asi nejde, holt výše vzdělaní lidé bez praktického pohledu na věc mají na ty "normální" svůj názor a nenechají si do učebnicových pouček šáhnout...
Tímto diskuzi na tohle téma končím a doufám, že pokud se uvedené nesmysly prosadí, tak se pak jejich autoři veřejně přihlásí a budou je obhajovat!
P.S. myslel jsem, že se známe a že si můžeme v klidu tykat, ale asi jsem se zmínil, pardon...

B741127: to je sice hezký, ale jízda v těch vozech je utrpení jak pro cestujícího tak pro řidiče (zvlášť pro ně)... - tak je mi jasné, že někteří řidiči, zvláště nových, Pendolín na ně již nedají dopustit... Ale je vysoké procento těch, co mají mnohem radši staré 15Tr, dokonce mám pocit, že jich bude většina... Pro cestující to samé, kromě schodů je 15Tr pro většinu lidí pohodlnější, prostornější. Někteří si zase vychvalují jen "nové" trolejbusy, takže ono to nejde takhle paušalizovat
Utrpení bývaly jízdy v negenerálkovaných 15Tr z první série, např. č.14, kde nebylo slyšet vlastního slova. To dnes o generálkovaných 15Tr i s Rábou říct nejde, jsou to i přes morální zastaralost oblíbené a pohodlné vozy... 25Tr mají své mouchy, ale i tak patří k tomu lepšímu, co tu může jezdit.

Možná to bude vypadat blbě, ale musím dnes smeknout před organizací provozu. Kolem 13.hodiny se na Pražské u OBI stala (zajímavá..) nehoda, která způsobila neprůjezdnost pro trolejbusy. V koloně uvízly pravidelné spoje linky 2, nějaký vyjíždějící šejdr a zřejmě i dva vozy jedoucí pro děti z Vltavy a Máj.. Docela pohotově se povedlo vypravit obě zálohy z trolejbusové vozovny, č.274 i 202 a obě včas dojely na Vltavu. Následně ještě s jedním trolejbusem odvezly i spoj od Poliklniky Sever. Je možné, že se s Tr zálohama počítalo odzačátku, to nemůžu vyloučit, ale působilo to jako dobře zvládnutá akce. Z Pohůrecké jely kloubáky B941 č.143 a 144, na Hlubokou jela mmj. B941 č.145 a vyjela i zmiňovaná 15Tr č.24.
Na autobusových kurzech dnes byla z kopřiv vytažena další ODSTAVENÁ (nikoliv vyřazená) Karosa B732 č.283 na linku MHD a na jeden ze školních spojů se podívala i B732 č.275. Není nad to, když je kam šáhnout...
Jezdilo téměř vše, co mělo kola a nohy - daly se za volanty spatřit dispečeři, výpravčí, dílňáci, lakýrníci a další Displeje po městě navíc ukazovaly i zpoždění kvůli nehodě na Pražské, takže za dnešek jednoznačně
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129
Registrován: 4-2011
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 22:41:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: jedno místo znám - do kufru se určitě nevejde
proč, pane bože - PROČ?!
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 22:56:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JPribil: To byla reakce nejen pro tebe, samozřejmě vše v klidu (aha, teď koukám, mělo být malé "v" - neb to sice byla reakce na tebe, ale určená i některým dalším). Emoce tam snad nejsou, spíš věcné argumenty.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 2-2010

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 23:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrtule: V citelisu autobusu ne, ale v pendolínu trolejbusu se vejdu třeba do motorovýho prostoru asi tak desetkrát :-) PS. Vůbec se netěším na zítřejší ranní cestu MHD, bo tam bude zas zima, nezpůsobíš mi šok a celkově to bude stát za nic.. To jsou zas výhledy :D Měl bys mít ty šejdry 1 častějc :P

(Příspěvek byl editován uživatelem Stonka.)
♥ 159 ♥
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.46
Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 23:18:00    Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: třeba to bude lepší už za pár dní se čtrnáctkou do školy i zpátky Jinak jsem pro omezení , do centra jich víc už nenaskládáme. Možná ale lepší zdražením parkovného. Nebo ještě líp - zrušením některých parkovacích míst
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63602
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 06. prosince 2011 - 23:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byl jsem sám, kdo odpolodne potkal 02?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 08:07:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kam se v pendolínu nevejdeš
V těch starších se obvykle nevejdu nikam, kde jsou dvě sedačky za sebou. Vždy druhá dvojka evidentně není určena k sezení. Na "čtyřku" se sotva vejdou dva lidi, naproti nemá nikdo šanci se vejít (a když, tak se zlámanejma končetinama). Vzadu na poslední dvojku se taky člověk těžko narve.
V těch novějších je zase druhá dvojka vždy posunuta dopředu na úkor té první. Takže tam se zase nevejdu za druhé a za třetí dveře.

Aby jste neřekli že jen brblám na 25tr, v 15Tr to místo také je. Vzadu na pětce úplně vpravo. Ale je jediné. Navíc 15Tr má k sezení míst 44 (dejme tomu bez téhle sedačky 43), zatímco 25tr má 40 (z toho k sezení je nějakejch 30).

Martin: 02 včera tuším jezdila na 9, dneska by nejspíš měla být na 2.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 63607
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 08:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já ji potkal na zkušební jízdě.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 173
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 08:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z této diskuze i ze včerejší webové zprávy Dp plyne, že Dp má dost problémy s tím, aby našel 7 rezervních vozů pro ten návoz dětí z Máje (dokonce tam píšou, že osloví i jiné dopravce). Moc tomu nerozumím - od 4.3.2011 má v důsledku rozdělení l. 1 začít jezdit na l. 1 5 nových trolejbusů - kde jsou, že je dnes nelze nasadit do provozu ? Vždyť ty vozy z ROP už byly dodány ? Nebo je problém jinde ? Doufám, že nás nečeká další pokračování seriálu U nás v Kocourkově, tedy, že se linka 1 rozdělí, ale nebude dost trolejbusů, takže buď bude muset vyjet vše co leží v křoví (jako je to teď), nebo na té rozčtvrcené lince stejně bude jezdit autobus.
B741127
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 4-2009

Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 11:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: souhlasím, s novýma generálkama 15Tr nemam problém, jsou to pěkné vozy troufnu si říct i jedny z nejhezčích GO na 15Tr vůbec co se tu dělá (může jim konkurovat generálky ústeckých trolejbusů ze Szegedu) ale s vrakama typu 23,16,19 a podobný je cestování příšerné, co ty nápravy vydávaj za zvuky, to svět neviděl...
Pavell: trolejbusů je dostatek a chápu DP že nasazuje na ten svoz již vyřazené trolejbusy, ona tam v pondělí totiž jela také ev.č. 34 ze zálohy a moc dobře to nedopadlo, tak proto se raději z křoví vytahujou šroty přece si DP nebude nechat od těch harantů níčit provozní vozy, pochopitelně...
Ad. l.1 vozů je dostatek, příští rok příjde dalších 5 vozů z ROP a žádná 15Tr se vyřazovat nebude..
Kroclov: je tam spousty míst pro lidi tak vysoké jako jsi ty sedej si na místa kde se vejdeš, jak logické, stačí trošku přemejšlet já si v citelisu pohodlně sednu všude a to mam 190 cm, zajímavé
15Tr 07/7 ev.č. 02, 06 a 09 jsou perly Budějovické MHD :-)
Škoda 25TrBT Irisbus!
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 14:27:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já si v citelisu pohodlně sednu všude a to mam 190 cm, zajímavé
To máš pravdu, velmi zajímavé, doteď si já i nejmenovaný kolega, co to tu taky čte pamatujeme, jak si mi v citelisu ukazoval, jak se tam nikam nevejdeš a musíš sedět na čtyřce (sám). Ale ty vždycky říkáš jen to, co se ti zrovna hodí, takže... normálka.

A abych se tu jen nehádal tak přidám nedávno pořízené fotky jednich z mála normálních a krásných vozů, co tu zbývají...

DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 15:33:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se to zase děje, že šejdrový citelisy jsou na šejdrech se svejma řidičema? Né, že by mi vadila skoro celonízkopodlažní linka 1 (dnes to kazí akorát 151), ale 159 mi zas brečela v náruči
Nicméně parádně vychází, že ten školní spoj z máje na Pohůreckou vídám když stojím s 1/1 na křižovatce Rudolfovská×Dobrovodská a můžu říct, že jen co kolem dnes projel, tak jsem se nestíhala divit, co tam ty děcka dělali za bordel! Obdiv hlavně dílenským, že na to mají nervy to vozit

říkáš jen to, co se ti zrovna hodí,
- like it, krutá pravda, nicméně to více lidí
Jo a mám v plánu udělat ti nějaké fotos o tom, jak se kam nevejdu (mých trapných 174cm je přecejen asi tak o hlavu víc než ty..) v pendolínu, chceš to dát sem, nebo snad do mailu, případně naházet na 159ky fcb?
♥ 159 ♥
Fousik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 5-2010

Odesláno Středa, 07. prosince 2011 - 18:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka:Ona 151 dnes na lince 1 je spíše taková perla mezi šutry.

A k ničení vozů když vezou děti z máje tak tam měli dát 25tr a citelisi ono by to bylo lepší,škoda karos a trolejbusů 15tr.Ale aspoň eště se některé vyřazené vozy podívaly do českobudějovických ulic.

A dnes ráno jízda 78 na lince 3 zvuky z motoru jsou opravdu vzláštní "podle některých tiché motory"