K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 03. 12. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 03. 12. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 2-2010

Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 21:28:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Rozumný názor, stačí říct, 159 máš na fcb v přátelích
♥ 159 ♥
Penzista
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.90.174.5
Odesláno Úterý, 29. listopadu 2011 - 22:06:32    Odkaz na tento příspěvek  

Od roku 1976 do nedávna jsem vodil řadu typů autobusů.706 RTO,(ŠM,ŠL,ŠD 11),Ikarusy,Karosy - všechny typy,Neoplan,přivezl první kloub.Karosu do ČB (CE 43-23, ČSAD 201) v době kdy v DPČB neměli o existenci kloubové karosy potuchy.Pak jsem ještě jezdil SORy a konečně okusil i Solarise,krátké i dlouhé. Solaris je velmi dobré auto,pohodlné a příjemné pro řidiče. Problém s odjezdem ze zastávek se dá řešit jednoduše.Po zavření všech dveří je nutno dát krátký meziplyn.Tím se odbrzdí park.brzda a pak se to krásně rozjede. Není nutno motor honit do přeběhu, stačí trošku a jde to. Zdravím vás a jen chci dodat k vaší diskuzi,že MHD v ČB není jenom aglomerace Čtyři Dvory a Zavadilka. Ve vnitřním městě je dopravní obslužnost některých částí města nulová a tam kde už je, jenom projíždí a nemá kde lidem zastavit.Chybí tomu spousta zastávek,lidé chodí pěšky zbytečně daleko a DP tím přichází o cestující i tržby.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 07:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně před 10minutama nám 146 zbořila zábradlí na nádraží Ještě štěstí, že ty kostky, co jsou na tom ostrůvku nikoho z nás, kdo tam přecházel, netrefili.. Aneb, když šofér čumí jinam než má..
A na 3/11 159 a 5/11 nějaká dlouhá karosa.
♥ 159 ♥
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.46
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 08:33:20    Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: tomu tvýmu přecházení už brzo odzvoní. Budeš jezdit 14
Kroclov: Já já já, jenom já. Vltava, to je především Vltava střed, kam toho jezdí až běda. 5, 8, 9 - to je večer asi 5-6 spojů za hodinu. Ten zbytek mimo dosah je menší než Rožnov, tak proč by tam toho mělo jezdit tolik.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 375
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 08:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek: Když mi tam bude jezdit 159, tak je mi už zcela jedno, co tam bude jezdit za číslo.. Třeba linka č. 159!
♥ 159 ♥
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 08:46:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov 362 - tak to tvoje srovnání není objektivní vůbec (názor že dokud na Vtavě nebude jezdit x linek, nemá v HD MHD nárok - zkus se zamyslet nad pojmem základní dopravní obslužnost) a nechce se mi opakovat výčet linek, které a jak často na Vltavu jezdí (o to už se tu kdysi hádal Vltavák). Myslím, že logičtější bylo, když tehdy se Vltavák snažil srovnávat Vltavu s Májem. Já znova zdůrazňuji, že HD+Zavadilka (tu také vidíš jako okolní vesnici?-jeď se tam podívat - zrovna tam staví tři činžáky) jsem nikdy s Vltavou nesrovnával - příspěvek si (asi díky mnou nejasně zvolené formulaci)nepochopil. Mě bude stačit, když HD+Z bude mít stejnou obslužnost jako ty "okrajové vesnice" ať už jsou součástí CB (N. Roudné, Kaliště, Třebotovice), nebo ne (Roudné, Mokré atd.). Mmch. na té Zavadilce dokonce platí, že je o MHD větší zájem večer (jak si navrhoval zrušit to tam po 20. hod.), než třeba v některých časových polohách ve dne, protože díky slabému intervalu část lidí chodí ve dne na točnu Barcala pěšky, ale po tmě se po cyklostezce (z jedné strany Máj, z druhé les ) bojí. Takže večer raději počkaj na 1. Zrovna minulý pátek nás před jedenáctou večer jelo asi 15, což je docela slušný ne ?
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 10:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Srovnávat Vltavu s Májem lze, počet obyvatel je zhruba 2:5, počet spojů zhruba 3:5, takže jednotkově je na tom Vltava líp. Navíc na středu může Vltava používat i spoje jedoucí opačným směrem - rozuměj do centra a do velkého sídliště neznamená jet (a vytěžovat) stejný spoj. Samozřejmě do Máje zde započítávám i Šumavu a univerzitu.

Nystrom: Na lince 11 se večer objevuje v některých případech i interval 45 minut, stejně jako na lince 1. Na tom není nic zvláštního. Je to maximum pro večerní páteřní linky.

Kroclov: Tvrdit, že nová linka 15 od prosince není celodenní, není na místě. Stejně tak je mimo tvrdit, že současná patnáctka je považována za nízkopodlažní beze zbytku. Do třetice - sídliště Vltava pochopitelně nemá stejně spojů jako HD, nebo Rudolfov. Viz příspěvek Vencabocku na dopolední rudolfovský kostel.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 14:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak na to koukám, od té "změny" v prosinci pojede 15 i večer. Je to sice pár usmolenejch spojů, co by na prstech jedný ruky spočítal, ale aspoň něco. A dokonce i někoho nadanýho napadlo, že když autobus od 14 dorazí na Vltavu nebo do Vráta, je trochu divný když jede zpátky bez cestujících. 15 o víkendu je zajímavej počin, neříkám že špatnej. Jen to číslo bych tomu dal jiný, ale uvidíme časem.
No a furt omílanej Haklák: Teda bydlet na Hakláku kde bydlí odhadem 100 lidí a mít takovýhle spojení... A ještě držkovat že spojení každejch půl hodiny je málo... Se mi moc nezdá. On celej Haklák vydá za jeden, maximálně dva paneláky.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 14:31:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák - já tedy v Hakláku nebydlím (naštěstí), ale přepokládám, že myslíš mě, napiš prosím číslo příspěvku, kde jsem držkoval, že spojení do Hakláku každých půl hodiny je málo?
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 14:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek: Co je na Vltavě středu? Pošta, škola, obchodní centrum... kam z toho jezdí lidi po dvacáté hodině? A k čemu je obslužnost Vltavy střed někomu, kdo bydlí u Géčka? Je to, jako kdyby Vám jezdily všechny spoje od Papíren a choďte si na Papírenskou. Je to skoro stejná vzdálenost. Tak se tedy ptám: chtělo by se Vám několikrát denně chodit na Papírny?

Pavell: Výčet linek, které jezdí z Vltavy? 9 a občas 15. 14 víc nejezdí než jezdí. Co se linky 15 týče, tak tam kvůli spolehlivosti nových autobusů nejspíš většina spojů ani nedojede.
Výčet linek, které z Vltavy jezdí po dvacáté hodině? Linka 9, od "změny struktury" jedenkrát v 20:56 jede patnáctka. Právě jsem si vzpomněl, jak tu Výhybkář psal, že tohle bude leckterý Máják závidět ... dobrej fór.
Netvrďte mi, že Vltava (VLTAVA, NÉ VLTAVA STŘED!) má dobré spojení, když ho večer má stejné, jako například Haklovy Dvory nebo Rudolfov. To nemůže být myšleno ani jako vtip!

Když bydlíte 10km za městem, pak je v pořádku že si na MHD budete muset několik kilometrů popojít. Když bydlím ve městě, dokonce na jednom z největších sídlišť, mám mít zastávku kousek. Hlavně že DP velkoryse připravuje linku na Švábův Dvůr a bůhví kam ještě, ale na druhé největší sídliště jaksi pozapomněl.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 14:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě štěstí, že ty kostky, co jsou na tom ostrůvku nikoho z nás, kdo tam přecházel, netrefili..
Škoda, třebas by se pak někomu z přecházejících rozsvítilo a došlo by mu, že se na daném místě nepřechází a když už, tak jen s velkou opatrností a tak, aby neohrožoval ostatní. Už třikrát jsem to tam měl jen tak tak, protože lidi vlezou do silnice aniž by čuměli nebo přemýšleli..
"Stát si za svým slovem někdy pálí." (Jan Hus)
---------------------------------
ČéZeta: značka, která je věčná, nesmrtelná a nezničitelná
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.108.253
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 15:52:34    Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: A stěžuju si snad, že mi večer nejedou i dvojky až dozadu? Vltava, to jsou večer hlavně linky 5 a 9, proložené, interval 15 minut. Většina tím jet může a těch pár koncových paneláků to má stejné, jako lidi na Pražském sídlišti, Rožnově nebo Máji Horákové. Žádná katastrofa.

Ono když tady rozlišuješ Vltavu a Vltavu střed, tak taky rozlišuj Rudolfov kostel. Ke kostelu to večer rozhodně po půlhodině nejezdí.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bořek: V předchozím příspěvku píši že by se nemělo docházet na velkých sídlištích (př. Vltava, Máj), na Rudolfově a Rožnově je docházení v pořádku.
Ještě si s tou dvojkou stěžuj. Ty máš večer páteřní pětku plus sedmičku, jako „bonus” máte ještě nočku. Vltava má pouze devítku a nic jiného. A to je Vltava velké sídliště, Rožnov s prominutím vesnice. Než začneš mluvit o velikosti, uvědom si, že na Vltavě jsou vysoké paneláky, zatímco na Rožnově pár vesnických domů.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak béruš dnes ráno "ujela" pro mě "obrovskému neštěstí", pro normální lidi "dopravní nehodě".

♥ 159 ♥
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2587
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltava má pouze devítku
Asi né.
Rožnov: 2+5+7+53, Vltava: 5+8+9+14+15+41+59.
na Rudolfově a Rožnově je docházení v pořádku
hm, teda kluku, co věta to perla. Co považuješ pro ostatní části města, rsp. přilehlé okolí obsluhované MHD za normální a v pořádku, tak to na Vltavě v pořádku není? Nechceš ještě na Vltavu zvláštní tarif třebas 1 korunu s tím, že sice ostatní budou platit 13/16 apod., ale to je přeci v pořádku, ale my jsme Vltava, tak my za kačku?
"Stát si za svým slovem někdy pálí." (Jan Hus)
---------------------------------
ČéZeta: značka, která je věčná, nesmrtelná a nezničitelná
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2588
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka:
hm, nějak daleko od místa činu. Že on zatahoval do vozovny stylem, jak se do vozovny na konci šichty (notabene po čtyřproudovce) zatahuje a že vy jste mu tam hupsli?
"Stát si za svým slovem někdy pálí." (Jan Hus)
---------------------------------
ČéZeta: značka, která je věčná, nesmrtelná a nezničitelná
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 16:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vencabocku: Stálo nás 10 a svorně jsme čekali, až odjede trojka a jednička na máj.. Stáli jsme na zastávce a na tom ostrůvku stál jeden starší pán a na druhý straně se chystali přecházet asi 3 lidi. Věř tomu, že to byl šok jako kr*va..
se na daném místě nepřechází a když už, tak jen s velkou opatrností a tak, aby neohrožoval ostatní - jak říkám, my jsme čekali, přebíhám tam každej den, každej den čekám, dokud nic nejede. A moje staré nohy by za 5min určo nezvládli jít z 1 do podchodu a pak až dozááádu na 11 :-)
♥ 159 ♥
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 17:04:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vencabocku: Ach jo. Stejně jako mluvím já pouze o Rožnově a Čapkárně, ty laskavě nemluv o Vltavě-středu. Já pak můžu říct, že na Rožnov jezdí 2,5,7,10,13,15 a 50, nově 53. Na papírny ani V.Nováka to není tak daleko, vzhledem k parametrům Rožnova. Už mě nebaví opakovat, že Rožnov, HD a Rudolfov BY NEMĚLY mít stejné intervaly jako Vltava!
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
John007
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.107.17
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 17:05:30    Odkaz na tento příspěvek  

Ona totiž v Budějovicích panuje určitá averze k Solarisům něco jako v Ostravě k citybusům a díky nim přišel o křeslo i tehdejší ředitel DP. Dokonce se jeden čas jednalo o výměně solarisů za citybusy s Ostravou.
To co je na videu ohledně zavírání dveří tak to už se stává prakticky od dodání a nikdo neví co s tím je to asi nějaká chyba v systému, stiskne se tlačítko pro zavření dveří, jedny se zavřou a druhé otevřou... To nemá nic společného s řidičem. Ono jezdit s 15m vozem kterej neni na naše silnice vůbec vhodnej není nic jednoduchého.
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2589
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 17:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Věř tomu, že to byl šok jako kr*va
jj, věřím.
No zajímalo by mě, co dělal... Ještě, že to nebyl jeho přidělenej, to by mě mrzelo víc, protože ta 159 docela tahne a patří teď určitě k těm lepším. U tý 146 to tak nemrzí.
"Stát si za svým slovem někdy pálí." (Jan Hus)
---------------------------------
ČéZeta: značka, která je věčná, nesmrtelná a nezničitelná
Vencabocku
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2590
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 17:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na papírny ani V.Nováka to není tak daleko
to na E.Rošického ani přes most na Möbelix taky né
Už mě nebaví opakovat, že Rožnov, HD a Rudolfov BY NEMĚLY mít stejné intervaly jako Vltava!
a nás už nebaví opakovat, že je nemají!!!
"Stát si za svým slovem někdy pálí." (Jan Hus)
---------------------------------
ČéZeta: značka, která je věčná, nesmrtelná a nezničitelná
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 2-2010

Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 17:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: BY NEMĚLY mít stejné intervaly jako - ale Rudolfov si to tak platí, máme tu intr plnej Pražáků, brňáků a já nevim čeho všeho, kteří jsou zvyklý na mnohem jiné intervaly než našich 20min ve špičce :-)
John007: 15m vozem kterej neni na naše silnice vůbec vhodnej není nic jednoduchého.
Vencabocku: Podle mě čuměl někam uplně jinam, než měl, najednou z ničeho nic, pozorovala jsem ho od výjezdu z konečné 8, chvátal dom. Jenže pak v té 11 jel s náma chlápek, co říkal, že se prej někomu uhybal - jenže komu, když tam nikdo nejel ani nešel? Myslím, že ten řidič ví sám a na druhou stranu.. Dobře mu tak. Nicméně, bejt to 159, tak bych asi dnes do školy nedorazila a zřejmě bych jí tam v tom provozu veřejně oplakávala uprostřed silnice. uf U té 146 je to jen růžek a deklík, nebudu přemýšlet, co by kdyby 159..
♥ 159 ♥
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.136.245
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 18:04:52    Odkaz na tento příspěvek  

Kroclove, Kroclove. Ono je to moc hezké chtít hromadu večerních spojů, ale aby tím pak taky někdo jezdil. To, že je sídliště Vltava velké, ještě neznamená, že všichni z něj musí jet až na jeho konec. Zastávka Vltava je takový konec ocasu a skoro celé sídliště je dostupné ze středu. Takový konec je hodně podobný tomu konci na Pražském sídlišti nebo Máji Horákové, kam ale od prosince stále noční linka nepojede, zatímco na Vltavu ano. Dovolím si tvrdit, že do nemocnice (tj. do Rožnova) jezdí víc lidí než na vltavskou točnu. Takže si tu naší plnoprávnou městskou čtvrtí neutírej .
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 30. listopadu 2011 - 20:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vencabocku: A seš v pohodě? Lidi z Vltavy ať si klidně jdou na Vltavu střed, to je v pohodě, ale běda jak si někdo z Rožnova má dojít na ještě bližšího V.Nováka, nebo nedej bože až na Papírny. To je neskutečný! Bejt vltavákem tak už dávno začnu jezdit autem.

Rožnovský Bořek: Mluvím o večeru. Kolik lidí jezdí večer k nemocnici? Byl jsem se dneska podívat. Linkou 2 jelo těžko uvěřitelných 5 lidí (přiznám se, že tolik lidí jsem na jižní části dvojky viděl snad poprvé, nedělo se něco v okolí?) a linkou 5 jelo cca 10 lidí, několik dvojek ještě bylo volných, nebyl nejmenší problém si sednout. Většina inteligentních rožnováků si samozřejmě sedla do uličky, případně vedle sebe dala tašky. Jen tak mimochodem, na Vltavskou točnu jezdí spoje i kolem 22. hodiny narvané, že si až k Hvízdalovi, občas Géčku rozhodně nesednete.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 08:37:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov - ty opravdu nevidíš nesmyslnost své argumentace (Vltava střed má zjevně větší poptávku, než Vltava točna) - z toho plyne, že ani většina lidí z Vltavy to nevnímá jako ty. Tvá argumentace je stejná, jako kdyby někdo kdo jezdí z Máj - Milady Horákové (a bydlí např. v ul. Dr. Bureše, tedy to má od zast. J. Bendy - jakého si "Máj střed" dost daleko) křičel - A NEŘÍKEJTE J. BENDY - TO NENÍ ŽÁDNÝ MÁJ, my máme jednu prachobyčejnou jedničku, zatímco na Vltava točna mají přes den k páteřní devítce ještě 14+15 a v noci budou mít 59. Mmch. ještě, že se na SPZ nepozná z jaké čtvrti CB člověk je - to bych měl asi auto zaparkované u Globusu brzy obtažené pětikorunou Ohledně "nespravedlnosti" stejného večerního intervalu do HD a na Vltava točna tě uklidním - bude to jen do března, l. 21 má mít večerní int. 1 hod.,což si sám myslím, že je dostatečné. Současných 30 min tam je nejspíš z nějakých dopravních důvodů, které neznám. Pochybuji, že by si ale konstruktér JŘ řekl, pošlu to do HD večer ve stejném int. jako l.9 ať maj na Vltava -točna Kroclov s Vltavákem vztek.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 09:51:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: ale přepokládám, že myslíš mě, napiš prosím číslo příspěvku, kde jsem držkoval, že spojení do Hakláku každých půl hodiny je málo? Abych pravdu řek, nevím kdo to psal, hledat to rozhodně nebudu... Ale když ses k tomu tak pěkně přihlásil, musel si to někde napsat

z toho plyne, že ani většina lidí z Vltavy to nevnímá jako ty. No evidentně nemáš pravdu. Proč by ty strašně spokojený lidi na Vltavě posílali nejvíc připomínek z celého města na blbé spojení? A to věřím, že to už musí bejt když to někdo pošle. Když odečteme pár moulů šototroubů a jinejch, pořád zbejvá dost "normálních" lidí. Z toho jestli se jeden ze 100 nespokojenejch odhodlá něco poslat...
A neodpustím si výsledné řešení: Přidané tři (!) spoje patnáctky, co nám teďka na Máji závidí . A ten víkendovej provoz by moh bejt zajímavej, je to jak noty na buben, ale třeba to bude stačit. Rozuměj stačit tak, aby s tím jezdili lidi.

Vencabocku: Už mě nebaví opakovat, že Rožnov, HD a Rudolfov BY NEMĚLY mít stejné intervaly jako Vltava!
a nás už nebaví opakovat, že je nemají!!!
Opravdu? Jaký je rozdíl mezi půl hodinou a 30 minutami?

Kroclov:A k čemu je obslužnost Vltavy střed někomu, kdo bydlí u Géčka? Je to, jako kdyby Vám jezdily všechny spoje od Papíren a choďte si na Papírenskou. Je to skoro stejná vzdálenost. Tak se tedy ptám: chtělo by se Vám několikrát denně chodit na Papírny? A to tom to přesně je! Kroclov - Pod tvoje názory bych se v tomhle podepsal
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.33
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 10:58:18    Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Večer už je takovej zbytek, důležitá je špička. Nelze večer neprovozovat páteřní linky. Teď, když už k vám bude jezdit večer i 15, nebude narvaného nic.

Vltavák: Ty připomínky jsou tam, protože jsou tam vidět ty díry v jízdních řádech. A taky jste se tam namlsali toho večerního a víkendového vývaru, kde právě v letech předešlých nešla obsazenost u linek 14, 15 a 19 přes 10 osob. Teď se to trochu srovnalo se zbytkem města. Zase chápu, že aspoň jedna z těchto nevytížených linek o víkendu smysl má.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 5-2011
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 13:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, tak my tam měli takovej vejvar a namlsali jsme se... Jako bych slyšel Popelovou když obhajovala zrušení nočních linek. Kecy. Devítka je dobrý spojení, to nepoírám. Ale jako druhé největší sídliště chceme spojení i do ostatních částí města, konkrétněji na sídl. Šumava a na Lidickou. Bez přestupu. Každej přestup je u MHD obrovským zabijákem atraktivity takového spojení.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.3
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 14:14:28    Odkaz na tento příspěvek  

Ale každej přestup je přeci přínosnej pro tržby - prodlužuje se čas cesty = kupují se dražší jízdenky. Lidi nepřekáží v autobuse = nemusim je v tu dobu nikam vézt, - platí vlastně za nic (za stání na mrazu a když jim to ještě spestřím přebíháním na čtyřpruhu nebo podchodem, tím líp) . Proto se přeci spousta cest dříve přímých rozsekává na přestupy. Chápeme už?
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 18:03:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

211 - ??

♥ 159 ♥
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.76.23
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 19:37:56    Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: na sídl. Šumava a na Lidickou. Bez přestupu.
Tak teď už to budete mít, ne? Po celý týden.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 20:25:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: To má 211 už několik měsíců. Stejně jako v 67 chybí u zadních dveří madlo a nikdo to evidentně neřeší. Taková oprava alá dpmčb.

Jinak dnes jsem měl možnost v trolejbusu vyslechnout rozhovor nějakého otce jedoucího s dcerou. Ptala se, proč už nejezdí autobusem tak často. Odpověď zněla, že jim to teď nejede přímo a na kole je to rychlejší. Doufám, že bude víc takových lidí a s dpmčb už nebude jezdit až na pár vyjímek nikdo. Třeba pak těm nahoře dojde, jaký udělali pro všechny zlepšení .

Dá se někde sehnat využívanost MHD v ČB od června, nepočítaje pár prvních dní, kdy to možná pár lidí zkusilo?
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 501
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 20:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov Četl si někdy CELÝ Generel? Je vidět, že asi ne, když si ho někde seženeš, a přečteš, tak pochopíš, že GENEREL je dobrá věc..
Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Dopravní podnik města České Budějovice a.s. -> ROZJEĎTE TO S NÁMI
HC MOUNTFIELD -> Celým srdcem MILUJEM =M=OTOR!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 21:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Ahá, to nevím, já zadníma dveřma vůbec normálně nechodím... Ale měla docela problém vyjet srubečák, chvilkama to vypadalo, že půjdem tlačit
Lampard: Ty jsi taky dobrá věc, čéče
♥ 159 ♥
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. prosince 2011 - 23:08:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lampard: Jo souhlasím, ale nesměl by být zabit nepravidelnými JŘ se spoustou výjimek a podobných triků, které činí MHD v Budějcích čim dál víc neupotřebitelnou. Na druhou stranu dokud jsou tu lidi, kterým přijde normální čekat na páteřní linku 45 min, tak asi zájemci o svezení MHD budou.
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.45
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 00:15:45    Odkaz na tento příspěvek  

Zděna: Jaké výjimky a triky? Myslím si, třeba vánoční a silvestrovský provoz bude letos konečně na úrovni, bez výjimek a triků pojedou všechny trolejbusy. A samozřejmě taky všechny spoje MHD na Hlubokou, jak jinak. To se musí pochválit Žádné náhodně vynechávané spoje jako dřív.
Zděna
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 10:51:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mám na mysli různé "díry" v taktu, který pak přestává být taktem, například na zmíněné jedenáctce, tuším že na něco podobného zde zazněly stížnosti i u jedničky.
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.88.86
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 13:18:30    Odkaz na tento příspěvek  

http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy_region/sady-mozna-ceka-do pravni-revoluce-20111202.html

pro tohle bych teda ruku nezved,alespon ne ted kdy město pořádně nemá kam tu dopravu odvést...ted by to akorát zhoršilo už tak špatnou situaci ve měst...akorát je to odvedení problému do jiných lokalit města...co myslíte?
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 13:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kamilos - já bych proto ruku zved. Myslím, že účelem je nejen odvést dopravu jinam, ale hlavně převést jí (zpět) do MHD. Je to sice trochu brutální, ale bude-li doprava osobními auty znevýhodněna (nutnost objížděk + asi i větší čekání na okruhu) a naopak centrem pojede MHD bez zdržení rychleji - pak se asi část lidí může rozhodnout pro ježdění do práce, školy na úřady atp. busem, čímž by klesla ta doprava sekundárně i na tom okruhu. Problém totiž není řešitelný jinak - rozšiřování komunikací jako " Sady a Husovka" je nemožné (technicky, právně) a na další výstavbu okruhů ty peníze prostě nejsou (odhlédnu-li od sobeckého postoje obyvatel jednotlivých lokalit - Pražské sídliště a most přes Vltavu, jižní čtvrti a mosty u Papíren a přes Malši u Maláku, Havlinda a Modrý most atp.). Tohle řešení je vlastně jediné možné a relativně ufinancovatelné. Alternativa je jen rezignovat a psát sem, jak to díky zácpě zase dneska stálo.
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4274
Registrován: 1-2007

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 14:08:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4041
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 14:27:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Jezdíte po městě autem?
Pokud ano, tak byste asi takhle nepsal...

Toto řešení nepomůže vůbec ničemu. Je to jen nic neříkající výkřik do tmy od lidí, co sami jezdí až před radnici auty a situaci ve městě asi neznají. Akorát to problémy odkloní do jiných ulic a jiných částí města, tímto řešením se NIKDO z aut nepohrne do MHD, s tím snad může počítat jen snílek...
Budějčáci jsou se situací ve městě už léta seznámeni a proto jsou dnes využívány desítky různých objízdných tras v případě kolon nebo nehod. Např. spojka přes Hlinsko, spojka z Suchého Vbného dozadu do Mladého, "zkratky" po širším centru po rekonstuovaných ulicích (28.října, Otakarova, Jiráskovo nábřeží..) jsou ve špičkách přeplněné auty, kteří se snaží objet kritické úseky.
Co se stane, když nebude ze Sadů možné odbočit do Husovky? Bude se jezdit Holečkovou a Haškovkou, tak jako se to dělá dnes v případě kolony před policií směrem na Sady od Družby. Zakáže-li se odbočení do Rudolfovské, tak se bude jezdit Pekárenskou, případně odočením u Gomelu Šrámkovkou nebo přes Palačák. Sám najezdím denně po městě desítky kilometrů a mentalitu budějovických řidičů znám velice dobře, sám jí používám, když není jiné řešení.

Zjednosměrnění sadů považuji od odpovědných za blábol roku (tuším už minulého). Tím by se mohla celá doprava ve městě totálně dodělat. Nechápu, proč je stále všem trnem v oku zrovna průjezd Sady. Téměř ve všech časech je průjezd bez problémů a kolony se kupí až na navazujících křižovatkách, zejména směr Výstaviště. Taková křižovatka u výstaviště, která v centru působí 75% všech dopravních komplikací nikomu nevadí.. Proč nevymýšlejí řešení tam? Místa je tam všude dost a těch studií se taky navrhlo dost. Tím nehájím výstavbu nějakého obchodního centra, ale kvalitní rozumné řešení hodné krajského města s průtahem mezinárodní silnice, né zjednosměrňování a zákazy. To jsou řešení kašpárků, co chtějí jen vykázat nějakou činnost....

A za další nechápu smysl oného "koridoru" linky 3. Za cenu o pár minut rychlejší cesty pro cestující z Máje do centra se budou vymýšlet kraviny a vyhazovat miliony za něco, co stejně nebude v ČB fungovat... Takže se budou "hýčkat" cestující z Máje a ostatní části města budou trpět stavem dopravy, který se tímto krokem jen zhorší. Za poslední roky se tu neudělalo téměř nic ke zlepšení stavu dopravy a těch pár "referenčních" staveb a řešení za poslední roky je ukázkou toho, jak se staví. (nové křižovatky, "preference".. atd.).
Už by konečně odpovědní měly dopravu řešit jako CELEK v celém městě, né neustále preferovat Máj a problémy z jednoho místa přesunout na jiné.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 14:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil - jezdím autem málo, snažím se využívat MHD, z Vaší reakce plyne, že si auto nechcete nechat pro cesty po CB vzít, což chápu, ale nesouhlasím. Nebudou - li jezdit auta "Sadama", nebudou se kupit ani na křižovatce před výstavištěm. A s tou prefencí Máje je to nesmysl - volný průjezd "Sadama" bude mít přece význam i pro cestující z Vltavy a severní části města. Že je to docela brutální jsem psal (a ty denodenní zácpy nejsou ?), ale co jiného - co si konrétně mám představit pod tím vaším "řešit dopravu jako celek" ? Při formulaci odpovědi nezapoměňte, že desítky či stovky milionů město nemá a nebude mít s ohledem na to, co se teď děje kolem nás možná desítky let. Myslím že by se to dalo aspoň zkusit - tahle věc určitě není nevratná.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1142
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 17:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Přesně tak. Smyslem celého je uvolnění centra od aut pro hladký průjezd linek MHD (všech linek). Platnost bude např. V pracovních dnech 6-18. Koridor linky 3 je jen akce, která s tím hodně souvisí (nezaměňovat). Primárně je to IPOD varianta C, se kterou Koridor počítá. Lze očekávat, že tato opatření přivedou více lidí do MHD, a tím skutečně zpětně klesne zvýšená intenzita dopravy na okruhu. Kdo bude chtít do centra pohodlně autem, pojede tam večer nebo o víkendu. To platí i pro zásobování. To si pište, že součástí budou i všechna opatření na znemožnění využití zkratek, zejména možnost průjezdu Sady - Holečkova - Dlouhý most. Ano, přinese to oběti, v podobě nářků kolegy JPribil, ale i on sám pochopí, že z celkového pohledu se objem automobilové dopravy sníží. Je to nenáročné řešení oproti budování nových komunikací.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4042
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 17:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: O mě nejde
Já auta využívám k podnikání, i když bych i třeba rád používal MHD, tak to prostě nejde, v podnikání jde o čas a při cestě MHD ho ztrácím více než dost. A vzhledem ke "generelu" jsem ztratil i jediné slušné spojení do města, takže mě do MHD zpět uzavření Sadů nenaláká.
Nebudou - li jezdit auta "Sadama", nebudou se kupit ani na křižovatce před výstavištěm. - tak tomu asi sám nevěříte, ne? Nebo si myslíte, že ty dnešní kolony a provoz se plynule přesune na Strakonickou a na Dlouhou Louku? Dokážete si představit, co to s těmito spojkami břehů udělá?
volný průjezd "Sadama" bude mít přece význam i pro cestující z Vltavy a severní části města - ano, to souhlasím. Ale za cenu toho, že všude mimo Sady se bude stát, kdežto linka 3 bude mít volný průjezd po celé trase. Proč se tedy neuvažuje o "koridoru" linky 9, pro kterou je po trase z Vltavy až na Mariánské vhodná komunikace pro provádění takových blbinek? Ano, na Strakonické je omezení v podobě "krajské" silnice E55, kolem nádraží je městský okruh, ale řešení by bylo snadnější než omezit dopravu v neujužším hrdle v centru.
o si konrétně mám představit pod tím vaším "řešit dopravu jako celek" - nejsem projektant a neznám ani byrokratické "problémy", ale pro začátek by stačila kompletní revize všech hlavních křižovatek ve městě. Změna intervalů signálů podle skutečného zatížení směrů, vytvoření provázanosti jednotlivých křižovatek které provázat jdou (ano, odstranění červených vln a podobných), změna řazení pruhů např. u výstaviště (dva pruhy z Dlouhého mostu směr Máj, jeden směr ČK) - viz Strakonická/Pražská, kde změna velice pomohla, vhodné a logické používání "šipek" atd. To vše v ČB chybí a nutno dodat, že největším špuntem jsou samozřejmě křižovatky, na které bych se zaměřil jako první.
O preferenčních pruzích pro MHD se nemá smysl bavit, všichni víme, že se o nich mluví hodně let a že jsou na většině míst /prozatím/ neaplikovatelné....
Vím, že by to asi nebylo snadné řešení, něco by to i stálo. Ale pro město je určitě snazší řešení, když se po městě nainstalují zákazové a příkazové značky, to je typicky české řešení, ono jich je všude málo...
Myslím že by se to dalo aspoň zkusit - tahle věc určitě není nevratná. - s tím souhlasím. ALE - jsme snad pokusní králící? Co "pokus" v podobě nové křižovatky na Strakonické? Tam se nejdřív muselo za měsíc provozu stát několik nehod, po té první tragické se o ní začlo mluvit a po další se něco s křižovatkou provedlo. Co "pokus" v podobě zapnutých světel na nové křižovatce na Rudolfovské? Nejdřív to zkusit co to udělá a po měsíci to vypnout... Co křižovatka u Sconta? Tam se taky zezačátku jezdilo na "pokus"....
Není těch pokusů za poslední dobu dost?

Mmch. doporučuji se v pondělí (nebo kdy má být zavřené centrum kvůli Mikulášovi) jít podívat kolem centra a příjezdových cest, co udělá pár malých zavřených odboček na náměstí
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1143
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 17:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě připomenu, Pavell už to psal. Právě, že uvedené opatření má přímý vliv na zkrácení fronty v Husovce ve směru z centra u Výstaviště. Souvislost je více než zřejmá. V opačném směru je v rámci Koridoru linky 3 nevržen BUS pruh jak pro výstaviště, tak pro Mariánské náměstí. Tzn. zásadní zlepšení pro MHD, důvod ji více využívat. Kde jinde začít, než u výrazně nejfrekventovanější linky, kde bude efekt největší. Ona ta varianta C z IPODu je už známa několik let, ale oním katalyzátorem umožňujícím povolení ledů může zde být právě koridor linky 3.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1144
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 17:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JPribil: Zrušení dvou levých odbočovacích pruhů u výstaviště v Husovce z centra způsobí nutné prodloužení neefektivní zelené doleva (která nemá protiváhu z opačného směru), Řešení je čtvrtý řadicí pruh, místo tam na to je. Jen takovéto řešení spolu s IPOD C dokáže důkladně vyklidit kolonu v Husovce z centra.

Samozřejmě to chce upravit nevyhovující signální program v křižovatce Husovky s Branišovskou, aby zvládala ten zvýšený nápor. Už dnes jsou ty fronty doleva kuriózní, z velkého špuntu u výstaviště přece nikdy nemůže jet tolik vozidel, že to udělá problém v mnohem menším špuntu.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.81.23
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 17:54:07    Odkaz na tento příspěvek  

Já souhlasim s JPribilem!

Pavell/Vlada: tohle opatření by mělo smysl jen pokud by už fungovali záchytný parkoviště atd...město je autama přesicený a dokud nějaký výraznější procento nezmizí tak preference jako taková ve měste nemá smysl...to že se vemou auta defakto z centra města ještě neznamená že zmizí úplně,naopak jen se přesunou jinam a bude to v některých lokalitách ještě horší než je....Jen mě kdyžtak vyvedte z omylu-pochopil sem to tak,že vlastně na sady auta moct nebudou a ani odbočit na husovku...v tom případě kdybych jel od igy a chtěl na křižovatku na mariánskym tak pro mě cesta skončí u perly protože na sady odbočit nemůžu a ani na husovku.....tohle akorát odvede auta do starýho města a přilehlých ulic....Já si myslim,že tohle možná sice pomůže lince č.3 ale zhorší to naopak linky jedoucí z vltavy nejspíš i rožnova atd....ty auta nezmizí jen se přesunou jinam......tady radnice jako taková zaspala už před x lety a ted akortá dělaj tak trochu rozhodnutí z nouze...
Rejpalnadruhou
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 19:36:35    Odkaz na tento příspěvek  

Až lidi přestanou jezdit pro pět rohlíků do Kaufu autem, tak bude průjezdnost městem o dost lepší. Znám stovky případů, kdy člověk sedl za volant jen proto, aby dojel do trafiky vzdálené 100 metrů. Pane Jpribil, to že jste podnikatel Vás neopravňuje svým vozem blokovat MHD, nebo si myslíte, že maminky s dětmi, důchodci a ostatní, kteří jedou do zdravotních středisek, do škol apod, jsou něco míň než vy? Né každý má tu možnost jako máte Vy a je bohužel na MHD odkázán. V tomto městě se toho dělá mnohem víc pro individuelní dopravu než pro MHD. Ale abyste neřekl, že nenechám na Vás nit suchou, tak musím s Vámi souhlasit, že obchvaty městu velmi chybí a v tomto směru město zaspalo.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4043
Registrován: 5-2003

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 19:53:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rejpal: to že jste podnikatel Vás neopravňuje svým vozem blokovat MHD - tak to mě tedy opravňuje, jezdit po městě nikdo nemůže zakázat a zásobování je dodnes (naštěstí) všude respektováno (a náležitě omezeno)! A odpusťte si tyhle narážky, když mě neznáte a asi ani netušíte, co tu chci sdělit.. A to, že nikdo nedokáže přiznat, že MHD v ČB autům nemůže a nebude konkurovat, to je prostě fakt. I mě to mrzí, ale nedokážu tomu přispět víc, než že prostě cesty do města omezuji na minimum a spojuji víc věcí dohromady...
Já osobně sice jezdím autem denně, ale MHD respektuju a pokud to situace dovolí, tak vždy řidiče pouštím na křižovatkách a při výjezdech ze zastávek.. Třeba v Nemanicích na výjezdu z točny, tam pouštím i několikrát denně. A protože moc dobře znám i situaci od volantu autobusů, tak mi věřte, že zrovna já MHD neblokuju
Rejpalnadruhou
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 20:09:16    Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: A vtom je kámen úrazu. Podnikatelé(zásobování) si myslí, že můžou všude zastavit. Ne nemůžou a dělají to pořád a můžu Vám říct, že překážejí víc než dost. Bylo by jenom dobře mít v tomto státě policii, která by již začala řádně tyto řidiče pokutovat. Anebo si myslíte, že stát ve vyhrazeném pruhu, v zákazu zastavení nebo na chodníku je v pořádku? Ano, osobní automobil to objede, ale co vozidlo MHD? A pokud by se někdy udělaly referenční pruhy, tak kdo je obsadí? Zas jen rádoby podnikatelé, kteří si zastaví, tam kde je to napadne. Vy tvrdíte, že pár minut v zácpě nikomu neuškodí(myslím tím cestující v MHD), ale na druhou stranu tvrdíte, že čas je drahocený. Ale zas jen pro Vás. Prosím Vás, přestaňte. Z Vašich příspěvků je zcela jasné, že by bylo lepší MHD zrušit.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 21:41:53    Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: souhlas. Je to další z nesmyslů, který je snad nerealizovatelný (obdobně jako Jižní spojka přes Malák nebo most v Trojický). I když tady kdo ví? Je třeba urychleně dálnici, ovšem ta se brzdí nesmyslným tunelem.
Pavell: kdyby přišel někdo se západním obchvatem přes Zavadilku, taky budete křičet.
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 4-2011
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 22:10:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kde má pekař, který stojí na zastávce Poliklinika sever-jih každý ráno, zastavit a zásobovat?
Souhlas s Jpribilem - zákaz nic neřeší a mhd pouští
proč, pane bože - PROČ?!
Voldemorďák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 10-2007

Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 22:36:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

trochu z jiného soudku.. v pondělí, v 8:20 na Máji to bude pravděpodobně husté :-D
Voldemord
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 02. prosince 2011 - 22:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odjezdy autobusů svážejících děti z Máje do ostatních škol:
Odjezdy jsou ze zastávky Máj-A.Barcala.

7:15 směr Poliklinika Sever
7:22 směr Pohůrecká-U Školy (zast. školních spojů 13)
7:30 směr Čéčova
7:35 směr Vltava-střed

Odpolední příjezdy kolem 13:20-14:20.

Edit: platí od úterý 6.12.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 08:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kamilos: Všechno bude průjezdné v obou směrech. Jen např. v období prac. dnů 6-18 nebude možné odbočit ze Sadů do Husovky a ze Sadů do Rudolfovské. Všechny ostatní směry budou normálně průjezdné, např. z Pražské do Husovky i na Sady. Cílem není znemožnit obsluhu (i zásobování) ulic a domů, ale znemožnit tranzit mezi výstavištěm a viaduktem u nádraží. Zabránit, aby kolony od výstaviště blokovaly provoz v centru.

Situace pro žádné linky MHD se nezhorší. BUS pruh by měl být i z Mariánského náměstí na Sady.

Výstavba nových obchvatů je dobrá věc, ale je třeba si uvědomit, že více komunikací = více aut, objem dopravy pak ještě vzroste a neočekávejme nějaké zklidnění v centru jako důsledek těchto obchvatů. V ČB je bohužel jen malé procento tranzitujících vozidel, včetně těch na E55 (celkem asi do 20 %), proto neočekávejme nějaké významné odlehčení ani po dobudování obchvatu dálnice D3.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 11:06:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže v centru Budějovic nastane situace jako na Vltavě střed, kde se všichni točí do protisměru? Bomba
Změnil jsem názor na křižovatku u Sconta, ta zadní zkratka nemá chybu
proč, pane bože - PROČ?!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 11:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně ve 3.05 se otáčela 202 v nemanicích na točně, na panelu logo DP. To už byl zase svoz pro řidiče?
♥ 159 ♥
Myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.85
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 13:27:51    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada napsal: Výstavba nových obchvatů je dobrá věc, ale je třeba si uvědomit, že více komunikací = více aut, objem dopravy pak ještě vzroste a neočekávejme nějaké zklidnění v centru jako důsledek těchto obchvatů. V ČB je bohužel jen malé procento tranzitujících vozidel, včetně těch na E55 (celkem asi do 20 %), proto neočekávejme nějaké významné odlehčení ani po dobudování obchvatu dálnice D3. jestli todle myslíte vážně, vraťte se prosím spět do školi, zřejmně ste vystudoval v Plzni za úplatek, jestli sedítě na městě v náke funkci tak už chápu stav infrastruktury v Č.BUD. Nemá náký váš příbuzný firmu co instaluje semafory
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4278
Registrován: 1-2007

Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 14:35:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Od 5.12. do 9.12. bude z důvodu opravy částečně uzavřen přejezd v Novohradské ul. v Mladém. Jedenáctka bude jezdit, jako vždy při opravě tohoto přejezdu, přes Havlindu? Díky za info.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Rejpalnadruhou
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.91.49.12
Odesláno Sobota, 03. prosince 2011 - 16:24:46    Odkaz na tento příspěvek  

Vrtule: Takže zákazy jsou tu proto, aby se porušovaly? Tak to potom vysvětlete tomu vozíčkáři, který měl právě v zastávce Pol. Jih směr město problém se dostat z vozu jen proto, že v zastávce stál pekař. Ono je to vlastně jedno, hlavně že mám rohlík.