K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 19. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 19. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4035
Registrován: 5-2003

Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 21:37:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vzhledem k tomu, že tu jeden uživatel píše lži a nesmysly, tak to jen uvedu na pravou míru a tím skončím a dále se k těmto pubertálním výrokům vyjadřovat nebudu...

B741127: jedinej kdo tu leze po vozovnách a otravuje aby si tam mohl zaparkovat přes noc autobusy (131) a pak tady troubí info jsi ty - 1) Parkování nemám přes noc, ale dlouhodobé, platím řádně nájem a mám platnou smlouvu, takže i když někdy nerad, ale po tom dvoře si pro ten autobus musím dojít... A nevím proč zmiňuješ 131, která naposledy vlastní silou jezdila 24.3.2010 a od té doby stojí na stejném místě, přišla o některé použitelné věci a čeká na svůj osud... Takže jsi opravdu mimo mísu a lehce to už přeháníš.
A informace co jsem se za poslední dobu dal jsou kýmkoliv lehce zjistitelné pohledem přes plot areálu DP např. z vlaku... Nemám ani plný fejsbuk fotek z trolejbusové vozovny a dalších "chuťovek" jako někteří. Kapišto? To je ode mě vše, zbytek třeba osobně.

Lampard: Nemáš pravdu, nefotil sem ho a u něj sem taky nebyl. Časy se mění. Nefotím kde co vidím.. - alespoň nelži a někdy přiznej barvu... Tvoje občasné tapetáže všeho co jezdí jsou co? To se fotí sami? Si foť co chceš, klidně i ty moje nebo cizí vozy, nemám s tím problém.
Upřímně na focení cizích autobusů na vozovně čas opravdu nemám - bylo by třeba se postarat o to, abys neměl čas ani na focení čehokoliv v areálu DP...

Jestli chcete dál pokračovat, tak očekávám na mailu místo a čas osobního setkání

Vencabocku: Ono celkově tam někdo přemýšlí nevím čím. Osazené (osvětlené) označníky obalené kartonem lákají k ničení, prosklené přístřešky také (už hotovo), lehce jsou i namalované a následně začerněné přechody do slepých odboček do "parku". Takhle se v Čechách staví a buduje. Stačí jediný pohled a hned je vidět, proč stavíme nejdražší a nejsložitější komunikace v Evropě...
Smysl trolejbusové tratě mi uniká dodnes. Určitě ke kruháči smysl má, ale od kruháče ke kasárnám nemá smysluplné využití ani do budoucna.
Varianta s otáčením 1 na kruháči je asi to nejlepší řešení, co se aktuálně může udělat... Jak je to s otázkou pojíždění pravidelné linky kvůli dotacím nevím. Nestačí pojíždět kus trasy?
Dokud je pár skutečných přátel, nepotřebuju Facebook....
Některé lidi prostě asi nikdy nepochopím.

Proč? Proto....
Frajtkof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 3-2010

Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 22:05:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dvě zapomenuté fotky z léta:

Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4340
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 22:56:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ta tedy pěkně sešla, pamatuju, když byla prezentovaná při otevřených dveřích jako velmi povedená generálka...
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.29.248
Odesláno Pondělí, 14. listopadu 2011 - 23:24:52    Odkaz na tento příspěvek  

JPribil: Souhlas s názorem na předimenzovanost a předraženost řešení celého projektu. Kdyby tam byl Rejnok, bylo by to důstojné. Ale teď? Ty zastávky jsou větší než třeba na Sadech! Co se týče prostoru pro cestující. Navrhované smyčkové vedení má ale jednu výhodu - jak už to psal Vlada, je to nejkratší trolejbusové řešení, tj. nejlevnější. Navíc to není okaté jako stav bez provozu, kdy by dotace musela být zčásti vrácena.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 09:14:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek : "nejkratší trolejbusové řešení" - můžete mi to blíže vysvětlit, nejkratší ve srovnání s čím ? Kdyby se otáčelo na kruháči a všechny spoje jely Oskarkou (tedy místem kde jsou lidi), v čem by to bylo "delší" řešení ?
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.192.22
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 11:08:05    Odkaz na tento příspěvek  

Tak si představte jeden oběh vozidla na lince 1 a jednoduchou matematiku délky úseků: 2x O. Nedbala + 2x M. Horákové > O. Nedbala + M. Horálové + E. Rošického.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 12:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek : je pravda, že je tam rozdíl 1x délka ulice Milady Horákové, ale polovina spojů Vám jede územím s poptávku = 0. Technicky vzato by se nejvíc ušetřilo (pokud už se má hledat výhoda právě v šetření), kdyby těch spojů jezdila rovnou jen půlka, právě ta co pojede po Oskarce, neboť ta druhá půlka bude stejně poloprázdná. Nebo jinak - s touto logikou by bylo možné prohnat l. 3 ze Sadů Rudolfovskou k Nádraží a pak zpět Žižkovkou a přes Senovážné k Sadům - tahle smyčka by ušetřila výrazně více, než 1x délka M. Horákové, a to na 2 až 3 násobku spojů - technicky je to možné - proč se to neudělá ? Protože je to nesmysl. A stejný nesmysl se u linky 1 považuje za výhodu (ještě jsem zapoměl na "přínos zelené dopravy" samozřejmě).
Jinak včera jsem nevěřícně kroutil hlavou nad tím, jak oba přechody pro chodce na E. Rošického jsou osazeny těmi vysokovýkonovými super zařivými lampami (narozdíl od většiny frekventovaných přechodů ve městě), z toho po jednom lze přejít přímo do zdi bývalých kasáren, druhým na louku). Přechody bez cest, zastávky mimo zástavbu bez lidí a tím se budou prohánět prázdné kloubové trolejbusy (bude to ale kratší, levnější a zelené)
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.45
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 12:56:32    Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: To není stejné jako smyčka v centru u linek ze Sadů, to by musela být ta smyčka průjezdná a ještě v centru tolik neušetříte, 2x přes Senovážné je cca. totéž jako přes Senovážné + přes Rudolfovskou. Ale já se nepřu, chápu to, že by to mělo jezdit obousměrně ulicí Oskara Nedbala. Jen v tomhle případě to vidím jako rozumné řešení, aby vlk se nažral a koza zůstala celá, jak jste to popisoval tuším taky. K lampám u přechodů totéž... pro Rejnoka fajn, za současné situace lepší dát je do centra. No, bude to tam pěkný skanzen
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 13:21:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: minibusy úplně zcestné řešení
Aha, a proto je o ně stále větší zájem. Samozřejmě, že mají úspornější provoz i pořizovací náklady.
A kdo o ně má stále větší zájem? Prodejci těch minibusů? Jinak nevím o nikom kdo by po nich toužil. Já se ptám o kolik jsou levnější. Taky se ptám o kolik je levnější jejich kilometr než běžným autobusem. O něco to jistě bude, ale konkrétní čísla prosím. Nevěřím že to bude o moc.

prostě nemají potenciál naplnit autobus.
To je přesně případ Zavadilky a HD, takže je to na místě.
Ale pro linkáč, ne pro dvě vesnice. Někdy je prostě výhonější jet kloubákem kousek se třema lidma než kvůli těm třem lidem kupovat nový vozidlo.

Vymejšlet linku tak, aby tam nejezdilo moc lidí mi přijde jako totální volovina.
Souhlasím, pokud se jedná o primární úsek Máj - Zavadilka - HD. Pokud je však cílem dovézt lidi ze Zavadilky a HD k nádraží, pak se jedná o něco jiného a řešení může být funkční.
Pokud by to tak mělo bejt, muselo by to stavět v Hakláku, Zavadilce a pak až na Sadech a Nádraží. Přesně jako fungujou linkáče. Znovu opakuji, že koupit malý auto a pak to vymejšlet tak, aby s ním jelo co nejmíň lidí je blbost. Jak je to proboha daleko z Máje na Haklák? 4 km? A co třeba z Vltavy do Č. Vrbnýho? Tam se taky kloubovej trolejbus nikdy nezaplní. Co koupit minitrolejbus a jezdit tam s nim?
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 16:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák:

Konkrétní čísla si zjistěte u výrobců, nemám čas to hledat. Ale je jisté, že u lehčích a menších vozidel bude nižší spotřeba. Bude to kolem 50-75 %. Taky záleží, s čím to srovnáváte.

Vy na to jdete z extrému do extrému. Proč stavět za Zavadilkou až na Sadech a u Nádraží? Minibus, spíše midibus, o kterých se uvažuje, je vozidlo pro cca. 60 cestujících. Myšlenka v generelu je jasná - trasa Haklovy Dvory - Zavadilka - Milady Horákové - Švábův Hrádek - Kaufland - Náměstí - Nádraží. To byste se tak bál zde provozovat vozidla s kapacitou 60 cestujících, ve špičkovém intervalu 20 minut?

Samozřejmě budou všichni na pozoru v případě sídliště Máj, a pomocí řízeného souběhu nebo jiných praktik (dobře, uvedu - např. zastávky pouze pro výstup/nástup apod.) zajistí, aby tyto midibusy neplnily funkci páteřních trolejbusových linek. Totéž platí v případě dočasného vedení linky 21 přes Výstaviště.

České Vrbné do toho nemusíte plést. Tam jsou přepravní nároky vyšší i díky Globusu a Bauhausu a trať je realizovaná.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 3382
Registrován: 10-2006

Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 21:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, už dost, soukromé věci sem netahejte. Díky.
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 6-2010

Odesláno Úterý, 15. listopadu 2011 - 23:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

CVR na Citybusu 210 "Binter" doznala drobnějších změn - byly odstraněny všechny zelené "koláče" Zelená úsporám a loga, popř. jiné nápisy byly o to zvětšeny. Sleva se zvedla z 56 na 63%
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.3
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 09:18:21    Odkaz na tento příspěvek  

včerejší odpoledne Na Sadech - trojky na Máj 16:46,48,49 - ta poslední se čtyřmi cestujícími. Nebylo by na čase tady šetřit?
Změny od prosince: 7 večer na Včelnou, 14 obousměrně, 15 v X až do 22:30,v So,Ne přechodem linky 13. 41 pouze přes Výstaviště a Šumavu a 30min. Noční 53 a 59 za normální jízdné. Takže vše, co se tu kritizovalo, se ukázalo jako opodstatněné.
ad 13: to bude o víkendu překvapenejch lidí, že nejedou k nemocnici ale k výstavišti/k nádraží . Ona důležitost nemocnice asi najednou není tak velká.
ad Vltavák - minibus/midibus pro cca 60 cestujících? kam na to chodíte?
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 09:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom - ta 41 bude u Výstaviště končit, nebo bude jezdit jen ten jeden z těch dvou dosavadních okruhů ?
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.3
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 12:05:53    Odkaz na tento příspěvek  

pouze přes Výstaviště a Šumavu rozuměno jasně že Nádraží-Tesco, pouze jedna trasa a zpět stejně. Na přání Tesca. Všechny změny zde: http://www.dpmcb.cz/files/File/pdf/zmeny_jr_111211.pdf
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.93.189
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 14:24:11    Odkaz na tento příspěvek  

nystrom: ad 13: to bude o víkendu překvapenejch lidí, že nejedou k nemocnici ale k výstavišti/k nádraží

proč překvapenejch? v jízdním řádu to bude uvedeno kde ten spoj končí a na panelu buse taky! Důležitost nemocnice je stejná,ale pokud je dostatečná návaznost na páteřní 2 tak to neni nějak výraznej zásah.....

hodně překvapenejch lidí asi bude až si přečte váš názor na tu 13,páč je to opravdu úsměvný :-)
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.180.28
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 15:09:02    Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom: Zbytečné brblání.
ta poslední se čtyřmi cestujícími . Nebylo by na čase tady šetřit? Jakože by ta poslední mimořádně jedno kolo vynechala? To by musel dispečer dát povel...
to bude o víkendu překvapenejch lidí, že nejedou k nemocnici
Hele, já tady bydlím, takže vím, kde hledat lidi o víkendu. U nemocnice rozhodně ne. Dvojka to bez problémů vykryje a Lidická je nedaleko.
Pavell: Nějakej nakaženej tou 21 Zase snad všechno tam končit nemusí.
Sivon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 10-2010

Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 15:11:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co zatrolejovat těch 200m k TESKU, když 41 stejně jezdí ostatní trasu pod trolejema? Kdyby pro to složitost křižovatky nešlo, tak proti trolejbusu s náhhradním pohonem taky nejsem. V ostatních městech to taky jde (Plzeň)
VDP Šotov
budějovická veřejná doprava
Rajče
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 15:20:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom: Já nikam, na to chodí Vláďa. Kam, to se musíš zeptat jeho
Vlada: 75% jo? Jako že ty minibusy jezdí za 10 litrů a jejich cena je nula, opravy nepotřebují, mají neopotřebovatelné gumy... Jestli autobus je schopnej ve městě jezdit za řekněme 35, max 40 Kč/km (ty šílený sumy kolem 80 Kč / km co trousí DP jsou pěkná hovadina. A jestli je to pravda, okamžitě vyházet a dát k soudu vedení za zpronevěru), musel by to ten mini zázrak zvládnout za 10. To nezvládne. Určitě je levnější, já říkám tak o 30%. A vyplatí se to na dlouhé vzdálenosti, ne na 4 km a pak kvůli tomu vymejšlet podivnou paskvliní linku.
Z Horákovky na Švábák???
1/ Kudy? Po poli? Že by to byl ještě minitraktor?
2/ Proč? Je tam teda skládka, to jako kdyby někdo chtěl odvézt trávu ze zahrádky na Švábák minibusem?
3/ A pak to pojede na náměstí? Nejlíp pěší zónou Krajinskou, ne?
4/ A pak to má vyrazit pokud možno pěší zónou na Lannovce na nádro, žejo. Společně s bodem 3 to může být výplod buď chorého mozku nebo poblázněného šotouše. Do s autobusama v pěších zónách!!!

Takže když to shrnu, má to být totální sukces minibusů na trase Vesnice - Vesnice - Velké Sídliště - Skládka - Kaufland - Náměstí - Lannovka - Nádraží.

Proč se vymejšlí takovýhle krávoviny? Proč se neudělá něco, kde by i lidi jezdili? Proč dodneška nejezdí MHD do Lišova? Proč nejezdí MHD na Hlubokou? (Myslím normální cestou po hlavní silnici)
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 5-2011
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 15:29:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli bych s minibusem někde souhlasil, tak na trase Haklák - Zavadilka -Horákové - Barcala. A tam to točit furt dokolečka. Tím by se mohlo opradu ušetřit a nikomu neublížit.
Tahat minibusy do města a tím spíš do centra považuji za velmi hloupé.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 15:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sivon: Zajímavá myšlenka. Vedle HD a Zavadilky další tip na "obojživelné" vozidlo... jenomže zde s velkou nejistotou (trasa se zase může změnit).
Vltavák: Psal jsem spotřeba 50-75 %, tam přesně zapadá "sleva o 30 %".
Nystrom: Ano, cca. 50-70 osob je kapacita takových vozidel.
Vltavák: Z Horákovky na Švábák - to je výhled, myšlena obytná zásravba pod kopcem (ne skládka).
pěší zónou Krajinskou - samozřejmě, MHD patří do pěší zóny.
pěší zónou na Lannovce - samozřejmě že ne, po rekonstrukci Lannovky tohoto ideálu nedocílíme.

Na odpovědi, proč nejezdí MHD někam, si zavolejte na příslušné obecní a městské úřady, resp. krajský úřad a přidruženého koordinátora.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.93.189
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 15:45:17    Odkaz na tento příspěvek  

Sivon: třeba se jednou trolejí k tescu dočkáš...někde u tesca má/měl bejt most přes řeku takže proč ne...navíc se kdysi mluvilo i o trolejích v ul. b němcové a v neposlední řadě i bláhová myšlenka závest nějaký vláčky na vlečkách
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 16:34:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek : sem myslel, že by se dobře doplňovala s tou 21. (např. o víkendu by jel bus z HD na Výstaviště jako 21 a vracel by se přes Šumavu (lidi z centra by si přestoupili právě u Výstaviště) jako l. 41 k Tescu a poté zpět a pořád dokola, obě linky by měly int. 1 hod.

Vltavák - spojení HD - Zavadilka - Barcala je prostě blbost. Jednak ze Zavadilky bych na točně byl pěšky rychleji, než tím busem, jednak pokud bude linka vedena k Výstavišti (a pojedu např. k Nemocnici), tak si tam přestoupím na 7+15 v intervalu 7,5 min ve špičce, když pojede l. 21 na točnu, tak budu muset přebíhat ulici na J. Bendy, interval l. 7 bude 15 min. a bude to se zajížděním (křižovatku M. Horákové x A. Barcala pojedu dvakrát), nebo budu přestupovat 2x (M. Horákové na 1 a u Výstaviště znova). Totéž platí o možnosti přestupu na 5+8 na V. Talicha. Děti jedoucí do školy na Oskara Nedbala byste taky prohnal točnou na A. Barcala atd. Nechápu proč někdo, kdo měl strašný problém s chybějícím večerním spojením Vltava točna ("na Střed nedojdu, pětkou to objíždět nebudu") - Nemocnice, opakovaně radí Zavadilce a HD jak skvěle by se jim jezdilo na točnu A. Barcala.
Fida94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 12-2010
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 17:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes na lince 6 byla 289 spatřena bílá, tudíž nemá CVR na SHARP
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.185.10
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 20:13:33    Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Vidíte, jak si každý hájí své zájmy. Tady je to ale jasné, Barcalka nepotřebuje žádnou další linku. A co se týče 21, lepší je interval 40 minut než 60, ne? Navíc byste měl v HD ty nejhorší vozy, co jsou na lince 41 skoro samozřejmost
Vlada: Zás*avba za Stromovkou . Ty domky tam zabírají prostor a holt tam časem bude muset i MHD.
Fida94
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 12-2010
Odesláno Středa, 16. listopadu 2011 - 23:56:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TO SEM NEVEDĚL ŽE 131 JE V MUZEU V STRAŠICÍCH VIDEL SEM NA WEBU FOTO I NAŠ BÝVALÍ OZNAČNÍK JÁ SE NESTAČÍM DIVIT VIZ FOTKY
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 10:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

131 byla ve Strašicích, do 9/2009. Momentálně stojí kousíček u ČB.
Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Dopravní podnik města České Budějovice a.s. -> ROZJEĎTE TO S NÁMI
HC MOUNTFIELD -> Celým srdcem MILUJEM =M=OTOR!
TáceQ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2011

Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 18:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle mě MHD na Švábák rozhodně neni zbytečnost. Možná, že by se uplatnilo něco většího než minibusy, kvůli oné zástavbě a třeba taky lokalitě Na Sádkách, kde by poptávka rozhodně byla. Snad jsem nikoho svám prvním příspěvkem nerozhorčil. Pa
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 22:38:35    Odkaz na tento příspěvek  

Vltavákovi se omlouvám, nějak mne to zmátlo.
Vlada: 50-70lidí na mini/midibus mi teda přijde dost. A výrobce?
Ad 13/15: napsaný to může být v JŘ i na tabuli, ale lidi budou jezdit stejně nazpaměť. Takže víkendový provoz k nemocnici bude s přestupem. A nejlepší jsou přestupy s přebíháním vozovky . Zas zavádíme to, že kdo v týdnu jede do 20min, teď pojede na jízdenku za 60min. Ať žije zmatek. Brblat snad můžu, to mi nikdo nezakáže.
Vše na co se tu brblalo v červnu se teď po půl roce napravuje - neboť to bylo do nebe volající.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 22:45:01    Odkaz na tento příspěvek  

most u Tesca přímo do ul. Trojické je jednou z priorit slavného Generelu MHD - a honit tudy rychle trolejbusy z Máje na Pražskou místo Strakonické. Ovšem k tomu nikdy nedojde.
Proč nejezdí MHD do Lišova a na Hlubokou? Tak na to se ptejte na kraji a v Jikordu. Nebo raději ne.
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 22:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  




Nová CVR na 220


Obnovená CVR na 210

Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Dopravní podnik města České Budějovice a.s. -> ROZJEĎTE TO S NÁMI
HC MOUNTFIELD -> Celým srdcem MILUJEM =M=OTOR!
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 23:15:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč dodneška nejezdí MHD do Lišova? - zdá se ti 40 spojů (+5 spojů - 320070) ČB-Lišov málo??
Proč nejezdí MHD na Hlubokou? (Myslím normální cestou po hlavní silnici) - to samé, zde je 41 (+5 spojů 320170 + 9 spojů 325004).
O co by byla MHD rychlejší? Tady je zbytečný tahat MHD, ale zaintegrovat regionálku. Počty spojů jsou uvedeny pro pracovní dny.

EDIT: dneska Lišov (a ostatní města a obce bez MHD) přímo nepřispívá na dopravní obslužnost, po zavedení MHD by asi něco platit musel...

To už MHD může jezdit do Kameňáku, Křemže, Zlivi,Borovan,Dubného, T.Svinů....


(Příspěvek byl editován uživatelem mirbusak.)
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.81.224
Odesláno Čtvrtek, 17. listopadu 2011 - 23:46:57    Odkaz na tento příspěvek  

nystrom: jen piš a brblej dál to ti nikdo neupírá...aspon nás pobavíš :-)
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 07:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Souhlasím, přednější je spojení do centra než přidávat něco na Máj, co tam stejně nikdo nechce.

Pavell: 41+21 - zajímavé, ale Tesco asi minibusy nechce a třeba tu už za pár let budou.

TáceQ: Určitě jo, ale zase na tak velký zájem bych to tam neviděl. Pro studenty bude pořád atraktivnější frekventovaný trolejbus a místní tam skoro všichni jezdí autem.

Nystrom: tady je názorná tabulka.

Nystrom: Takže víkendový provoz k nemocnici bude s přestupem. Akorát ze Srubce a Pohůrky, to je problém? Když to ze Senovážného jede po 10 minutách?

Nystrom: přestupy s přebíháním vozovky - nechápu. Ze Srubce rychlý přestup u Metropolu (13+2 nebo 13+5). Z Vltavy rychlý přestup na Sadech (2+9). Obojí bez přebíhání.

Nystrom: teď pojede na jízdenku za 60min Jo? Třeba Otavská - PolJih 20 minut (2+9), VltStř - Nemocnice 19 minut (5).

Nystrom: Vše na co se tu brblalo v červnu se teď po půl roce napravuje. A brblá se dál, že

Nystrom: most u Tesca přímo do ul. Trojické je jednou z priorit - a to je napsáno kde? je to až po roce 2020, takže žádná priorita

Nystrom: Ovšem k tomu nikdy nedojde. Nikdy neříkej nikdy.

Mirbusák: Přesně tak. IDS je řešení. Snad to (někdy) podruhé vyjde
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Sněhulák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.195.238
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 09:05:58    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Ano, z Otavský, kde nastupuje minimum lidí. Nikoliv z Vltavy... Najdi si jinej argument... I na vylepšeným novým, rádoby systému, furt těžko hledám výhody proti tomu starýmu..


A do toho zdražení... Děkujeme DPmČB za odměnu lidem, který novým „systémem” nevyhnali, nebo nemají jinou možnost...
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 12:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

těžko hledám výhody proti tomu starýmu
Můžete být trochu konkrétní? Zatím jsem nezaznamenal nějaké výrazné zhoršení aspoň z toho, co jste psal. Cestujete mezi Poliklinikou Jih a Vltavou? Spojení se přes pracovní dny (kdy jezdí většina cestujících) o 1 minutu zkrátilo a je častější. O víkendu se o 3 minuty prodloužilo, ale zatímco dříve jste mohl jet jen jednou za hodinu, dnes můžete výrazně častěji (třikrát za hodinu). Tak se ptám, z celkového pohledu to není lepší?

Ano, z Otavský, kde nastupuje minimum lidí
Do významných destinací se z Vltavy i od Polikliniky jih dá dostat do 20 minut i o víkendu. Ostatní holt nejsou tak využívané. Ale budu pozitivní, směr: Poliklinika Jih -> U Hvízdala, 20 minut (linky 2 + 9)

Uděláme jiný příklad z pracovního dne, který Vás možná přesvědčí:
zima 2011: Vltava -> U nemocnice, 14 korun
zima 2012: Vltava -> U nemocnice, 13 korun
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 5-2011
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 12:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Psal jsem spotřeba 50-75 %, tam přesně zapadá "sleva o 30 %". Tak to jo, rozumíme si

Z Horákovky na Švábák - to je výhled, myšlena obytná zásravba pod kopcem (ne skládka). Až tam bude zásravba (dost dobrý ) a ne skládka, tak prosím. Nejdřív zasravět, pak MHD.

Na odpovědi, proč nejezdí MHD někam, si zavolejte na příslušné obecní a městské úřady, resp. krajský úřad a přidruženého koordinátora. Na to nemusím nikam volat. Odpovím si sám: Protože tam sedí neschopný lidi, pracující hlavně pro svůj vlastní prospěch. když se nechce, je to horší než když to nejde. Aby autobus popojel o pár km dál JDE. Ať mi nikdo netvrdí, že je to nějakej problém. Jedinej problém, kterej s tim může bejt je v hlavách námi volených a palcených lidí.

Pavell: Vltavák - spojení HD - Zavadilka - Barcala je prostě blbost. No podle mě ne. Ono by to stačilo jen na Horákové a tam navázat na jedničku. Barcala jen kvůli otočení... Jinak myslím že nejlepší by bylo nechat jedničku tak jak je. Co narvhuju je prakticky to samý, jako kdyby na Středu byl od každý pětky přípoj na Vltavu/Č. Vrbné. Nikomu neříkám ať si to dojde pěšky nebo jede linkáčem.

Mirbusák: No, pokud by ty autobusy byly stylem MHD tak proč ne. Ať dostanou číslo, platí tam tarif MHD a hlavně (!!!) Ať staví na všech zastávkách v těch městech. A ne že Lišov, pošta - ČB Rudolfovská - Střecha autobusáku. Ale ať dojede i na Sady, na Lidickou... prostě normální linka použitelná i ve městě
Jinak jo, souhlasil bych ještě s Kameňákem. Křemže, Sviny apod. jsou už dost daleko. Lišov, Hluboká a snad i ten Kameňák jsou dost blízko a mají dostatečný potenciál naplnit klasickou MHD. A že to musí zaplatit? No asi jo, ale na co teda platíme tak ****** vysoký daně???

OK, tak má to bejt minibus (max. pro 30 lidí), nebo jakýsi midbus pro 80 lidí? Není to pak náhodou v podstatě autobus? Podle těch tabulek je akorát o metr až dva kratší...
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 12:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za komický překlep se všem "místním" omlouvám.

Vltavák: Nevím, co přesně má v plánu město pořídit, ale myslím si, že malé minibusy pro 30 lidí to nebudou. To zase opravdu jsme větší město a na náměstí bude větší zájem jezdit. Limitem by měla být průjezdnost centra, ne za každou cenu co nejmenší autobus.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 5-2011
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 13:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: Neomlouvej se, pod dlouhý době jsem se tady pobavil Eště bysme mohli mít v tý zásravbě zasrávku

Jiank taky nevím co chtěl koupit, ale slovo midbus slyším prvně. Pak je teda autobus a kolubák bude co? Megabus? Megabusem na Rudolfov

K tomu centru našeho města: Jsem zásadně proti provozu čehokoliv, MHD nevyjímaje, v pěších zónách, v historickém centru a na Lannovce. Od toho jsou to pěší zóny! Pěší zóny jsou těmi nejdůležitějšími tepnami toho pravého lidského života, co dělá město opravdovým městem. Silnic pro provoz aut je tady dost!
Jasně že by tam jezdilo hodně lidí, to by bylo rovnou na Megabus... Ale na Sady, Mariánský nebo Senovážný je to z toho našeho historickýho centra opravdu kousek a nikdy jsem neslyšel že by to někomu přišlo daleko. Ani mě ne
Schválně si zkuste tipnout, proč v Praze na Staromák nejezdí žádné MHD! A že by tam byl zájem, o tom není pochyb!
Do s autobusama v pěších zónách! Město lidem!
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 14:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák - jenže to srovnání s přípojem od 5 na točnu na Vltavě kulhá, protože vedle toho případného přípoje tam jede ta základní linka (9), na Zavadilku a HD ne. Navazání na 1 pořád znamená ty dva přestupy (z levého břehu Vltavy jsou 3 základní přepravní směry : 1)centrum přes Dlouhý most, 2.) Pk Jih + Nemocnice po Dlouhé louce 3.)OBI+ IGY přes Strakonickou, na 2 z těchto tří by byl přestup 2x. Je dopravně téměř nemožné (ve městě s pravidelnou zácpou) současně navázat l. 21 pevně na konkétní spoj jedničky a tuhle konrétní jedničku pak dát do únosné přestupní návaznosti jak na 5+8, tak na 7+15. Jakmile se vám zpozdí ta přestupní jednička z centra (a hlavně, jak jí v centru při zpoždění poznáte?), musí l. 21 na počkat na Máji. Na tu opožděnou 21 z HD, pak zase na Máji bude čekat jednička. Zpoždění se tak budou vzájemně přenášet, nebo naopak to na sebe čekat nebude (nějaký grantovaný přestup zatím v JŘ nikdy nebyl) - a cestující z centra bude kromě čekání na opožděný spoj v centru, znova čekat desítky min. na Máji=půjde pěšky. Nemluvě už o cestě Nemocnice - HD a nemluvě už o tom, že Vám ty jedničky budou jezdit na Horákové na dvě různé zastávky. Takhle naopak bude l.21 jezdit po trase relativně nezatížené zácpou s vysokou možností přestupu u Výstaviště (tam je důležitá i ta možnost použít do centra 3 (vláček) namísto 1 a hlavně s jenom jedním přestupem.
Co se tím ušetří ? Ve špičce místo 2 pojede jedno pořadí ? Pak HD - točna doba jízdy tam a zpět 20 min., tzn. s odstávkou 30 min. interval = návaznost až na každou třetí jedničku. Kdyby jely pořadí 2, pak 15 min. interval, jenže 1 má int. 10min., takže návaznost nemožná, nebo by to muselo jezdit v int.30min , 10 min. což je dost nepraktické. A navíc třetina trasy l. 21 by se jela jen kvůli otočení - to by byl myslím taky rekord.
Pokud už do HD jednička díky tomu, že se sešlo pár chytrých hlav... jezdit nemůže, pak chceme nezávislou (na nic přímo nenavázanou) linku, když ne už do centra, tak aspoň na přestupní bod s velkou možností přestupu. Kromě toho napojení Kauflandu na síť má taky něco do sebe - třeba by mohl část toho provozu zacvakat, jako Tesco
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 5-2011
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 14:55:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Ježišmarjá, jasně že kulhá, to taky neměla bejt dokonalá souhra.
Jinak chápu, no něco na tom bude. Garantovanej přestup (Prostě to počká) je neřešitelnej problém. Taky bych chtěl nezávislou linku když už ne do města tak aspoň na Výstaviště k vláčku č.3. No a napadá mě, jezdit tam sedmičkou. Na Výstaviště jede, k nemocnici taky... Nedalo by se to udělat takhle?
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 15:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: To byste zrušil pořádné spojení z Máje k nemocnici, po prodloužení intervalu a prokladu s 15 už tam untně musí být klouby a ty už v HD snad nechcete. To už když Vás napadají takové věci, je lepší 8, která jede z Máje dlouho s 5 v souběhu. Ale ani tady se mi to moc nezdá - jezdí tím hodně lidí ze sídliště do práce a současná trasa vyhovuje taky líp.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 5-2011
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 15:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proč by to mělo rušit spojení k nemocnici? Navíc nejezdí k nemocnici taky 5. Dá se tam taky dostat přestup 3 na 2, tak v čem je problém? Sedmička je na to podle mě k tomuhle ideální.
Hm, proč bych neměl chtít klouby v Hakláku? Protože nebudou celý 4 km na svý trase plně vytížený? Ale notak...
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1111
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 15:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si myslím, že Zavadilka bude mít radši spojení s centrem a dočasně tam posílat jiné linky a zase je vracet, to je akorát na naštvání lidí. Však jste viděli ty emoce v červnu.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.120.250
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 16:05:15    Odkaz na tento příspěvek  

Vltavák: tvrdit, že 5 se dá jezdit z Máje k nemocnici, je trochu mimo mísu. Je přece správně, že největší sídliště má ze svého středu spojení na všechny mosty. Tahat další linku na Horákovku znamená už skoro úplně pohřbít novou jedničku. 21 je z toho pohledu neškodná.
Jinak spíš do s názory, že MHD je auto a pěším překáží.
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 19:14:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak mimochodem - u té 220 (na fotkách od Lamparda to není moc vidět) se v pondělí ještě bude dolepovat modře levá zadní část, kde minule nevyzbyla fólie.
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.34.225
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 20:39:21    Odkaz na tento příspěvek  

7 do Haklových Dvorů - návrat k prověřenému z let 89-99, či ještě se nabízí 18 . K tomu centru - bylo to tu, než se to vyhnalo. Takže taky návrat, ovšem stačí jednou linkou.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1112
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 08:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom: návrat k prověřenému z let 89-99
To určitě ano, ale nezapomínejte, že v té době to bylo přes centrum a byla v provozu i frekventovanější linka 18 z Máje Barcala přes Dlouhou louku. Takže docela jiná situace.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1113
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 08:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell a konec #153: Jsem rád, že máme na toto konečně stejný názor. V současné době opravdu není lepší řešení (zatím se tu za poslední půlrok žádný takový návrh neobjevil).

Linka 21 bude jednou z mála, která bude jezdit na čas. Věřím, že z mnoha přípojů na zbylém úseku do centra v tom chaosu při špičkách vždycky aspoň něco pojede (zde už Vám pochopitelně nezáleží na zpoždění). I při zpáteční cestě - je to něco jiného čekat na svojí zpožděnou linku nebo čekat na cokoli, co jede k Výstavišti, bez ohledu na zpoždění.

Prodloužení do Kauflandu přesně jak píšete, dá se vyjednávat

Mimochodem pro fandy prodlužování linek 7 a 8 upozorním ještě na další problém - interval. Obsluha HD při 15 min. v kloubu je příliš a interval 30 min. lze už zase trochu vnímat jako diskomfort (i kdyby v kloubu bohatě kapacitně dostačoval).
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Myslitel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.120.194.85
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 11:10:06    Odkaz na tento příspěvek  

Bože bože, samý inteligent a samá řešení alá kocourkov, dyk stačí poslad do HD jen některé spoje linky 8 nebo 7. Proč zřizovat jinou linku kupovad bus do něho řidiče, šetříse!!! a mi zavedeme nesmysl za více peníze
vyz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.13
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 11:13:41    Odkaz na tento příspěvek  

Nález. Nechcete to někdo? Pošlu za obálku a známku
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 358
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 13:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Někdy kolem 3:15 ráno letěl po lidický tescobus (??), to už byl svoz pro řidiče, nebo co?
♥ 159 ♥
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1114
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 16:28:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslitel: Bože bože, stačí si přečíst závěr z předchozího příspěvku. A co o víkendu? Do HD jednou za dvě hodiny?
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 10-2008
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 16:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: A proč by tam musel o víkendu jezdit jen třeba každý druhý spoj? Na lince 9 taky v PD jezdí o špičkách některé spoje jen na Vltavu, o víkendu pak po celý den všechny na ČV.
A další věc, HD by se svojí velikostí mělo bejt rádo za jihotrans a ne prskat nad MHD.
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 18:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka Ano to už byl svozák..

Jinak včera se nám pohybovala Karosa B741.1922 ev.č. 135.. Všimnul si jí někdo? (Sice mi chvilku trvalo než sem jí poznal asi tak půl minuty, protože kvůli tý červený mřížce..) Pokud ne, tak vám poradím, že v 19:21 přijela na nádraží a jela za linkou č. 4 (196) jako "POSILOVÝ VŮZ" na Dizzy Dance Club (DDC) Hluboká nad Vltavou. Ale ta 196 jak byla našlapaná bylo luxusní v ní jet.. A hlavně bylo vidět, že ta 135 nejezdí moc často, protože nikdo nevěděl, že za náma jede, a když se to dozvěděli slečny v 196, tak tam začali křičet na celý BUS, že jsou krá*y, proč si za jízdu platí, když můžou jet zadara.. No bomba cesta..
Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Dopravní podnik města České Budějovice a.s. -> ROZJEĎTE TO S NÁMI
HC MOUNTFIELD -> Celým srdcem MILUJEM =M=OTOR!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 359
Registrován: 2-2010

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 19:10:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byla to extrémně mimořádná posila, povolaná odpoledne, 135 byla jediný vůz, který se podařilo sehnat. Posila jela s povolením DP, aby se běžní cestující dostali do spoje linky č. 4 a neucpali ho lidi z DDC. Dohromady v obou spojích se odvezlo kolem 200lidí.
♥ 159 ♥
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 4-2011
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 19:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdo si toho busu nevšimnul, byl slepej
proč, pane bože - PROČ?!
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 19:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano to souhlasím, že to odvezlo tolik lidí, taky sem byl jedním z nich.. Ale dost tě brblání o cestě tam..

já přidám jednu mobilovku při cestě domu.. (Slečnu opravdu neznám..)

Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Dopravní podnik města České Budějovice a.s. -> ROZJEĎTE TO S NÁMI
HC MOUNTFIELD -> Celým srdcem MILUJEM =M=OTOR!
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4037
Registrován: 5-2003

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 20:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lampard: O mimořádné posile se rozhodlo až včera odpoledne a vědělo se o ní snad jen z FB, na většině zastávek se dav směřující do DDC rovnou sunul k posile, která byla naplněná tak, že kapacita byla skoro vyčerpána

já přidám jednu mobilovku při cestě domu.. (Slečnu opravdu neznám..) - jasný, a proto se ti válí mezi nohama
Koukám, že v poslední 4 to vypadá zajímavě, kupodivu oba noční rozvozy dopadly dobře, všichni docela OK a i bus zůstal neporušen, snad jen pár metrů různě vytvarovaného toaleťáku.


A nakonec v souvislosti s dopravou na DDC mám dva postřehy.
I když o tom všichni od DP ví, že páteční večerní spoje linky č.4 bývají naplněné k prasknutí a pak se množí stížnosti běžných lidí, tak i přesto se brání zavedení posil nebo alespoň posilového spoje. Byl by takový problém na vytipované večerní spoje poslat kloubák, třeba s dvěma MP (kteří jezdí autem za spojem) a revizorem a kontrolovat lístky a pořádek? Myslím, že tržby by byly slušný, ta mládež je ráda za dovezení na diskotéku a hlavně zpět.. Chápu riziko poškození busů a průserů, ale tak jednou týdně by se to dalo zvládnout...
Při odbočení z Hrdějovic přímo na Hlubokou jsem čekal, kdo přijde, že chtěl jet na Hosín nebo nahoru k točně v Hrdějovicích, i když na čumáku bylo jasně napsáno, že se jedná o posilu na DDC a kloubák by se špatně nebo vůbec vytočil pod podjezdem na Hluboké kvůli lešení.
Dle očekávání se nakonec se jedna slečna našla, věk tak 15 let, že chtěla do Hrdějovic.. Tak si vystoupila asi 1km od Hrdějovic na křižovatce Takže je úplně jedno co se píše na voze, hlavně že to jede a otevíraj se tomu dveře...
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 2-2009

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 21:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jasný, a proto se ti válí mezi nohama
Válela se vedle nohou. Fotka hodně zkresluje.. (Vždycky sem věrnej) Já si domu přivezl toho toaleťáku domu plný kapsy.. Já si toho Posilovýho vozu všimnul na nádraží, ale když sem viděl co to je za vůz, tak sem šel do 196 radši.. Myslím, že je to pro obě strany lepší.
Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Dopravní podnik města České Budějovice a.s. -> ROZJEĎTE TO S NÁMI
HC MOUNTFIELD -> Celým srdcem MILUJEM =M=OTOR!