K-report
 

Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 11. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Budějovické trolejbusy » Archiv diskuse Budějovické trolejbusy do 11. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 10:47:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: popírá dlouhou dobu obhajované a vyzdvihované spojení městských částí k nádraží
K nádraží? To se někde deklarovalo? Spíš bych řekl, prvořadé je spojení s centrem města. Jak říkám, to nádraží je zde jako démon Ať tedy hovoří čísla: Pokud mám být přesný, pouze 8,4 % osob z oblasti Nemanice-Borek jezdí k nádraží dle průzkumu z roku 2010.

Takže to zobecníme: Není to tak, že by většina cestujících z libovolné oblasti jezdila k nádraží. Nemusí to být ani 10 %. Třeba zrovna v Nemanicích. To, že většina linek jede k nádraží, neznamená, že tam musí jet všechny linky. Myslím si, že zrovna linka č. 2 plní v ČB funkci plzeňské čtyřky.

Pokud je snahou se jednoduše a rychle dostat k nádraží, lze to z Nemanic provést slušně. Stačí dojet např. k poště a během chvilky cokoli přijede, dojede tu zbývající jednu stanici k nádraží.

Oproti tomu nechápu démona jménem Nemocnice, kam jezdí asi jen výhradně lidi jen z Nemanic...
To ale vůbec není pravda. Pokud někomu vadí, že linka 2 jede napřímo a nezajíždí k nádraží, bylo by taky dobré vědět, že podle průzkumu z roku 2010 na staré dvojce zhruba 2/3 cestujících se přes nádraží pouze převážely. Takže napřímení trasy (tj. zkrácení každého spoje o cca. 6-7 minut) je toho logickým důsledkem.

Nechápu, proč dříve bylo spojení k nádraží provořadé a dneska je z nějakého důvodu (za každou cenu "kladně" obhájit odklon a zmršení linky č.2..) potlačováno.
Podle mě je hodnota pod 10 % jednoznačným argumentem, že nádraží není prioritní cíl. Prioritou je centrum města.

jít se podívat do jekéhokoliv spoje linky 2 od IGY dále a zjistit si, kam lidi jezdí a chtějí jet
To už je trochu pozdě. Zeptejte se raději hned na zastávce. Kdo chce jet k nádraží, použije libovolnou jinou linku než linku 2. Zrovna u IGY jich má na výběr spoustu.

pokud je doprava na určité trase kvůli zácpám pomalejší, cestující zaplatí více (to je jako by na dráze byl osobák dražší, než rychlík).
Souhlasím, ale opakuji. Nelze najít spravedlivý systém pro všechny. Zkuste to a uvidíte. Spíš to celé vyznívá, že tady hájíte pouze své zájmy. Ano, za jednotlivé jízdné zaplatíte v HD stejně jako v Boršově. Ale za předplatní už ne, to je ten rozdíl. Při porovnání s Havlíčkovou kolonií bude zase stejné předplatné, ale rozdíl v jednotlivých jízdenkách. Myslím si, že tento stav je určitým (ne špatným) kompromisem.

Nemohl by aspoň ten víkendový + večerní provoz fungovat na již osvědčeném principu spojování
Proč ne, klidně i ten denní. Ale jen v případě, že budeme mít vozidla schopná obou pohonů. Prioritou města je využívání trolejbusů v páteřních trasách (na kterou se na Máji napojujete).
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1072
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 11:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak pro zajímavost, kam nejvíce se jezdilo z Nemanic v roce 2010:

51,9 % cestujících končilo svou jízdu v úseku U Trojice až Poliklinika Sever.

16,3 % cestujících končilo svou jízdu v oblasti Senovážného náměstí, nemocnice a Rožnova.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vltavák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 5-2011
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 11:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Musím souhlasit s Vladou, ta narovnaná 2 se mi taky zdá lepší. Na nádro jede 1,3,5,6,8,9,10,11,12,13,16,19 a možná ještě něco. Trojka jezdí jako vláček furt, ty ostatní( 1,5,8,9,11) jedou taky poměrně často. Na co tam tahat ještě 2? Je jediná, kterou se dá projet Senovážný ve směru Sady - Lidická.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 3-2011
Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 11:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada : tak své zájmy asi hájí každý (někdo své osobní, jiný své firmy). Nevím proč se neohradit proti tomu, že pro většinu CB se zdraží jízdné k Nádraží od prosince o 1Kč, zatímco pro Zavadilku o 4 kč od března ? Nikdo stále nevysvětlil, proč se rušila ta "prostřední jízdenka", zrovna v situaci, kdy z některých částí města je nově nutno z provozních důvodů přestupovat. Současný systém je také nepřehledný (cestující i revizor musí stále hodnotit, např. z toho HD-křižovatka k Nádraží - je sobota, nebo pracovní den, jedu odpoledne, nabo večer, délka cesty se mění, jízdné také. Spravedlivější (zejména s ohledem na nepředvídatelnost délky cesty s přestupem při stálých zácpách ve městě) Vám navrhnu snadno (už tu totiž platil). Před zavedením časového jízdného bylo určité jízdné v I. pásmu(město) a určité v II. pásmu (okolí)- systém takto stále funguje pro předplatní kupony, existují i hraniční zastávky. Dokud byly čtyři různá pásma časová (do 10., do 20., do 40 a do 60 min.) tak to snad mělo smysl, ale dnes ? Při dvou časových pásmech ? Ušetřilo by se na tisku variantních lístků, na sporech s revizorem, na složitosti některých soudních jednání atp.
ad. "vozidla schopná obou pohonů" - tak to je opravdu veselé, kdyby DP zakoupil místo trolejbusů a výstavby tratě v Rošického za onu dotaci "vozidla schopná obou pohonů" - jeli něco takového, pak mohla být zachována l. č. 1, tato vozidla mohla jezdit i na l. 11, 7, 15 a dalších}.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1074
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 13:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zdraží jízdné k Nádraží
Nejde přece zdaleka jen o jednotlivé jízdné k nádraží - to tak vidíte Vy spolu s cca. 5 % (?) zavadilských cestujících a je to opravdu jen malý výsek obyvatel. Jde obecně o jízdné.

Spravedlivější ... Vám navrhnu snadno (už tu totiž platil)... určité jízdné v I. pásmu(město) a určité v II. pásmu (okolí)
To asi zapomínáte, že to byl systém nepřestupní. Pokud by nebyla jízdenka omezena časem, dala by se využít vícekrát. Časové omezení je tedy u jednotlivých přestupních jízdenek vždy nutné. Vámi navrhovaný systém by měl tedy jen jedno časové omezení + zónové omezení. Ve výsledku by byl dražší než systém současný. Nehledě na to, proč vedle času kontrolovat ještě zóny? To je podle Vás přehledné?

jeli něco takového, pak mohla být zachována l. č. 1, tato vozidla mohla jezdit i na l. 11, 7, 15 a dalších
Ale ta vozidla existují. Viz Hradec Králové, linka 1. Počítejte ale s tím, že v nezávislé trakci klesá výkon a nejsou to dlouhé úseky ani vysoká rychlost. Čili tato vozidla zatím nejsou příliš vhodná k provozu do Rudolfova, na Včelnou, do Mladého+Pražského sídliště dohromady taky moc ne, ani na Dlouhou louku (zde spíše kvůli rychlosti a nutné dvojí změně trakce). Něco jiného by však byla linka 1 (HD -) Máj - Nádraží s provozem v úseku HD - Máj v nezávislé trakci, ale o tom se zatím nediskutovalo.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1075
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. listopadu 2011 - 13:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

o tom se zatím nediskutovalo
On taky příliš nebyl důvod, protože vozidla jsou to drahá, složitá na údržbu a v případě, že existuje budoucí uplatnění minibusů v relaci "Čtyři Dvory - náměstí", je jasným favoritem minibusová linka.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 08:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada - trochu z jiného soudku (když k těm předchozím už nevím co bych dodal) - jak na M. Horákové budou technicky vyřešeny konečné linky 1AB(bude na každé straně jedna, nebo to bude objízdná linka typu 11 na Pražském sídlišti s jednou konečnou u Nádraží ?
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1076
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 09:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Nevím. Obě varianty mají něco pro a něco proti. Spolehlivost (včasné odjezdy ze sídliště/zpoždění spoje vlivem pozdního příjezdu), možnost/nemožnost dojet na Talichovku přes Máj, kratší/delší oběh vozidel, nutnost/možnost odstavovat vozidla v omezeném prostoru u nádraží (zvláště při jeho budoucí případné rekonstrukci) apod. Uvidíme, čemu dá DP nakonec přednost. Co byste preferoval Vy?
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 10:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada : já si tak trochu pořád myslím, že jde jen o dočasné řešení, takže bych asi nedělal žádné velké stavební úpravy na M. Horákové (např. záliv pro konečnou pro busy, co přijedou z Oskarky a budou potom pokračovat do Rošického.), odstavování u Nádraží (Mercury) je s ohledem na množství kolem projíždějících trojek ale také problém. Co 1 řešit jako 11 (na Máji nekončit) a ve směru z centra jí vést Rudolfovskou na konečnou "u Lanovky". Nástupní by byla u Mercury ?
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.3
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 10:10:15    Odkaz na tento příspěvek  

ad 1A,1B - předpokládám, že M.Horákové bude průjezdná, odstavovat se bude asi u MC, a pak hurá do podchodu nebo přebíhačka přes čtyřpruh na 18 směr Rudolfov .
Ad počty cest z Generelu MHD 2010: Nádraží 11,4%, Senovážné 7,2%, poliklinika Sever 6,5%, Družba 6,4%, Máj 5,4%, Univerzita 4,4%, Poliklinika Jih 3,5%, Nemocnice 3,0%, U Zelené rat. 2,6% ze všech cest tu končí/začíná. Pro celou síť platilo, že 93% bylo možno absolvovat bez přestupu - kolik to bude příští rok?
Ad rušení 40min. - má přímou souvislost s navýšením přestupů a zlepšením příjmové stránky DP - skryté zdražení.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1077
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 11:16:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Ukončoval u Lannovky trolejbusy nelze. Není tam na to stopa. A minete Senovážné náměstí, což je škoda.

Nystrom: Ano, pokud budete uvažovat průměr z celého města, pak k nádraží jede necelých 12 procent cestujících. Existují směry, kde je spojení k nádraží významnější než pro Nemanice. Např. Suché Vrbné nebo univerzita. Většinou ale platí, že spojení do centra města výrazně převažuje nad spojením k nádraží.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 11:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada : aha, zmátlo mě, že tam končila 17 (ale ta asi hned pokračovala zpět). No myslím, že žádné z těch možných řešení nebude optimální, zbude asi jen to MC, protože na Máji těžko může jeden směr být s konečnou a druhý bez konečné (asi by se obtížně řešila pravidelnost intervalu), stejně jako konečná a nástupní v jednom krátkém zálivu. Nebo (to už je spíš jen tak napůl vážně míněno)poslat jedničku od Nádraží dál na Suché Vrbné a devítku (která má dvě kapacitní točny na Vltavě a v Českém Vrbném točit ve smyčce: Sady - Senovážné - Nádraží - Rudolfovská - Sady. Výhoda by byla společná nástupní zastávka na Nádraží s 5 směr Vltava (což by se hodilo v jejich proloženém večerním a víkendovém intervalu.
Současně mi není jasné, pokud jste v jedné reakci vyloučil spojování busu z 21 na 1 o víkendech (resp. až budou vozidla obou pohonů, což teda zatím asi nebudou, že ), jaká je představa o víkendovém JŘ l. 21 - bude int. kratší, než současná 1 hod. ? Nebo v každé hodině ten bus skutečně přes půlhodinu prostojí, nebo se plánuje jiné spojování (nějaká hrůznost typu 21+8(od Talicha)+12)od Okružní)? Musím fakt říci, že si celý ten nový systém náhrad za l. 1 obtížně dovedu v praxi představit. Přitom, má-li se to spustit od začátku března, tak už to snad musí být vymyšlené, nebo ne ?
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1078
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 12:50:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na Máji těžko může jeden směr být s konečnou a druhý bez konečné
Anebo se povznést nad zavedené zvyky. Budou tam jen dvě linky, tak mohou být výstupní a nástupní označníky blíže k sobě. Samozřejmě tento argument spíše doporučí plynulý průjezd.

Prosím Vás, devítku do toho netahejte. To kvůli jedničce přijdou místní hze Suchého Vrbného o přímé spojení ke Družbě nebo na Strakonickou? Nezapomeňte taky, že linky mají jiné nároky ve špičce i v sedle. Hlavně žádné zbytečné smyčky pro linky ze Sadů, které lze vždy vést lepší trasou obousměrně přes Senovážné náměstí.

jaká je představa o víkendovém JŘ l. 21
Interval se může zkrátit, anebo např. stejný vůz může zajišťovat linku 15 ve zkráceném úseku "Vltava - výstaviště" (zrušení "13-15") apod. Uvidíme.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 13:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada : tak s tou devítkou jsem psal, že to nemyslím až tak vážně. Pokud ale jde o tu víkendovou 21 - to mi neříkejte, že se od prosince udělá 13+15 a sotva si lidi z Vltavy zvyknou, tak za 3 měsíce se přesedlá na 21 a 15 (tedy 15 bude z Vltavy ukončena u Výstaviště - měla by taková linka vůbec smysl ?). A ta 13, která teď bude u Nemocnice jako nadbytečná (a proto se spojí s 15)se zase od března k Nemocnici vrátí ? Pár dní zpátky jste mi odpověděl, že nebude problém 15 napojovat s 10 (po jejím srůstu s 13). Teď jí kombinujete s l. 21. To mě mate nejvíc - rozbití linky 1 (soukromě to nazývám dopravní průs.r desetiletí)je v tisku ohlášeno na 4.3.2012 a doposud se neví, jak to bude fungovat - prostě se to nějak udělá - myslel jsem, že takové věci se třeba musí i řešit úředně - na to už moc času nezbývá - nebo se pletu ? Proč se vlastně celá ta akce přesouvá z původně ohlášeného prosince 2012 na březen 2012 ? Už jen ty v průběhu roku měněné jízdní řády (a to druhý rok za sebou) - to asi taky něco stojí ?
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1079
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 14:21:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: To mě jen tak napadlo, taky to neberte hned tak vážně Jisté je, že linka 15 se zaváděla kvůli Čtyřem Dvorům. Na jih města z Vltavy (střed) jezdí linka 5, anebo (z točny) linky 2 a 9 s krátkou přestupní návazností po celý víkend. Což si myslím, že (ne v pracovní dny) stačí.

Na druhou stranu, pokud spějeme ke sloučení linek 10+13, možná bude dobré se časem vazby na linku 15 zbavit. Čistě pro přehlednost.

doposud se neví, jak to bude fungovat
Důležité věci se ví a méně důležité (víkendový provoz) se do 5 měsíců doladí. Věřím, že DP ví už teď dobře, jak to udělat.

Proč se vlastně celá ta akce přesouvá z původně ohlášeného prosince 2012 na březen 2012
Nebylo by to moc ve stresu, když trať ještě stále není dokončena?
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1081
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 14:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Za sebe můžu říci, že řešení "13-15" se mi líbí a klidně bych ho zachoval posléze jako "10-15". Jen mě v předchozích dvou příspěvcích napadlo, jak nějak efektivněji řešit služby na lince 21, dokud tam nebudou spoje až do centra. To je celé.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 14:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada : ad přesun z prosince 2012 na březen 2012 - tam moc Vaší reakci nerozumím. Pokud by se změna dělala až při řádné změně JŘ v prosinci 2012 (s čímž se původně počítalo), tak by stresu bylo přece méně, než více ?
Jen aby to víkendové řešení l.21 nedopadlo tak, že v HD není poptávka, Zavadilka si může dojít na Máj k lesu - takže nic (viz teď zast. Grunwaldova na 13)
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 138
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 15:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada 1079 - pokud se má rozbít 1 k 4.3.2012, zbývá méně, než 4 měsíce, z toho něco na tisk JŘ, úředničinu atd., myslím, že moc času není. Spíš to vypadá, že už se ví - ale jsou to takový jobovky, že se to tají, než se to oficálně schválí (viz tajnůstkaření se změnou v červnu 2011). Mmch. docela mě v této souvislosti pobavilo vyjádření starosty Rudolfova v Čb listech pár dní zpátky . "nikdo se mnou dosud nic neprojednával, se zmněou nesouhlasím". Co bych pak chtěl, že jo, když ani starosta Rudolfova nic neví.
Mmch. o jak velké procento se musí podle vás na trase současné l. 1 snížit počet cestujících, aby DP situaci přehodnotil a vrátil se k prověřenému ?
Voldemorďák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2007

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 22:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení, linky 13+15 (jejich vzájemné přejezdy) budou realizovány pouze ve dnech pracovního klidu.. pan novinář Otto něco to špatně napsal..
Voldemord
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1082
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 23:09:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Pardon, špatně jsem četl, reagoval jsem na prosinec 2011 (a sám jsem se divil, že by to bylo plánováno tak brzo). Zřejmě byly stavební práce rychlejší, než se původně plánovalo Možná taky proto magistrát nejednal s Rudolfovem, zřejmě to bylo v plánu později.

Pavell: tajnůstkaření se změnou v červnu 2011
Myslím si, že běžnému cestujícímu stačí, když se vše dozví 2 měsíce před změnou. Ostatní si mohou napsat na dopravní podnik, to nikdo dobrovolně rozhlašovat nebude, protože by to mátlo (do března jsou tu ještě jedny změny v prosinci).

o jak velké procento se musí podle vás na trase současné l. 1 snížit počet cestujících
Zde možná nebudete souhlasit, ale tak se nad tím zamysleme. Nejvíc budějovických cestujících jezdí mezi Májem a nádražím, tam se nic moc nezmění. Z Nového Vráta se dá do centra a na Vltavu dojet linkou 14, na Máj linkou 8. Čili téměř bez problému. V Rudolfově pokud chtějí všichni napřed na nádraží, a až pak dál do centra (slovy Stonky), tak to taky zvládnou. K tomu jim ČB možná nabídnou linku 14, takže Stonka bude moci nechat koně ve stáji. Ze Zavadilky a Haklových Dvorů je (jak známo) stává luxusní čtvrť, jezdí se čím dál víc autem, školáci a nakupující (ti, co nemají auto) to budou mít nadále bez přestupu, ze zbytku dejme tomu 50 % cestujících (a to jsem přehnal) přestane využívat MHD. Tj. statisticky nevýznamná hodnota (zvláště když univerzita nově nabírá o 500 studentů více). Myslím si proto celkově, že s příjmy DP to příliš nezamává.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1083
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 09. listopadu 2011 - 23:18:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Voldemorďák: To se ví
Jinak ten třetí odstavec z předchozího příspěvku neberte nějak vážně, byla to jen letmá dedukce z toho, co se v této diskusi doposud objevilo.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 09:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada : tak ten 3. odstavec opravdu vážně neberu, protože jinak by bývalo stačilo s ním celou diskuzi začít a nebylo by pak třeba složitě ty parkozměny obhajovat. Dp totiž přísně finančně vzato nevydělává na žádné lince (také to není smyslem jeho existence). Na celou dopravní síť je dotován městem ročně částkou 180 mil. Kč. Takže z hlediska čistě finančního platí, že čím méně budou lidé jezdit (vy tomu říkate "klesat poptávka"),tím více s poukazem na to, bude možné dopravu omezovat, čímž budou klesat náklady na její provoz (celkové, nikoliv samozřejmě taková ta numera 1Km/něco x délka troleje) a při neměnné dotaci se finanční situace Dp vlastně bude zlepšovat (jak říkate, nebude to s ním finančně mávat). Anebo bude moci město opětně tuto dotaci snížit a "vydělá" naopak ono. Takto nějak vypadá dopravní politika v CB v poslední v letech. Sečte se poptávka a ubere se obslužnost - poptávka kvůli tomu klesne - takže znova sečte se poptávka atd. (Samozřejmě z Máje do centra vždycky někdo pojede, no a ti co nebydlí v paneláku, žijou v lux. čtvrti ...). Nikdy jsem neslyšel, že by se město nebo DP místo rezignovaného závěru o snížené poptávce snažilo tu poptávku aktivně zvýšit. Podle mě by max. zájmem města a DP v situaci jak to v CB vypadá (zácpy atp.), nemělo být, jak co nejvíce minimalizovat příspěvek na MHD, ale jak co nejvíce maximalizovat počet přepravených cestujících, byť za vyšší náklady. Město by určitě našlo rezervy (nepřispívat hokeji, nestavět nové okruhy a silnice - naopak tyhle peníze investovat do rozvoje veřejné dopravy - ne ale do nesmyslných trolejbusových parkotratí).
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 09:49:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Souhlasím s Vámi, MHD je služba veřejnosti a ne výdělečná činnost. Samozřejmě prvořadým úkolem bude zajistit dopravní obslužnost, což se bude dařit i po rozdělení linky 1. Cílem MHD ale není maximalizace poptávky za každou cenu.

Zavedení přestupu neznamená ztrátu obslužnosti nebo snížení nabídky. Nemyslím si, že by nabídka spojů pro Rudolfov nebo Zavadilku měla klesnout. Pokud mají být páteřní linky ve městě zajišťovány trolejbusy, je situace na lince 1 přirozeným důsledkem. Pořád lepší než s přestupem v Novém Vrátě nebo na Máji - Milady Horákové (neboť oproti této variantě většímu množství cestujících nabízí méně přestupů).
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Jpribil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4026
Registrován: 5-2003

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 09:52:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se za narušení tématu, reakci doplním později..
Ale toto si nechci nechat pro sebe, snad se bude líbít. Osobně to považuji za nejhezčí 15Tr všech dob a co jsem tak letmo koukal, tak pracovníci trolejbusové dílny odvedli výbornou práci!
Musel jsem ho chvíli "sledovat" a reakce většiny cestujících na zastávkách byly většinou s otevřenou pusou Pokud vše dobře půjde, tak v příštím týdnu je venku


A ještě Citybus č.220 přišel o reklamu Koupelny Ptáček a jezdí bílý..
Dokud je pár skutečných přátel, nepotřebuju Facebook....
Některé lidi prostě asi nikdy nepochopím.

Proč? Proto....
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 10:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil: Gratuluji pracovníkům DP ke zdařilému výkonu! Nepletu-li se, je to jeden z mála kousků v městském laku (u trolejbusů bezesporu jediný). Ani se nedivím, že byli cestující v úžasu - toto je ten správný marketing! Jen tak dál!
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 10:15:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dlouho vypnutá světla na Rošickýho v provozu a ty zmatky hned.
Já mám času dost a vy?
Dolfi-Nehul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 611
Registrován: 7-2009

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 10:27:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Modernizovaný návrat do minulosti. Opravdu nádhera, fešanda. Jaký mají vůbec Budějovice městský nátěr?
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.90.120
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 12:59:09    Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Město by určitě našlo rezervy (nepřispívat hokeji, nestavět nové okruhy a silnice - naopak tyhle peníze investovat do rozvoje veřejné dopravy - ne ale do nesmyslných trolejbusových parkotratí).

pokud by město nepřispívalo hokeji a nestavělo nové okruhy a silnice a z toho ušetřené peníze investovlo jen do veřejné dopravy jak píšete tak tu vznikne ještě větší bordel než v tom městě je...k čemu by bylo budování veřejné dopravy když by se nestavěli nové silnice ve městě a okruhy....jen ještě větší zácpy než jsou a celá mhd by tak ztrácela význam.....město neni jen o veřejné dopravě ale o dalších x odvětví...Včem se asi shodnem a to se všemi je, že radnice jako taková a je jedno kdo tam seděl nebo sedí zaspala dobu už před řadou dlouhých let zpátky....možná sme tu už mohli mít dávno fungující mhd s preferenčními pruhy kdyby se investovalo do silnic a okruhů už kdysi...bohužel je smutný že se ovšem jen několik let diskutuje..a bohužel téměř nic nedělá
Nystrom
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.3
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 15:30:34    Odkaz na tento příspěvek  

Vlada: číst vaše příspěvky je někdy dost náročný.... Vy neustále tvrdíte že k nádraží se nejezdí, a když vám nabídnu výsledky průzkumu z Generelu - Nádraží 11.4%, tak to okamžitě shodíte tím, že do centra se jezdí víc. Tak ještě jinak: a protože nejsou dostupné údaje o celodenních obratech na zastávkách z r. 2010, použiji ty mně známé z r. 1997: Nádraží 27.6tis. = 11.9%, Senovážné 19,4tis. = 8.3%, poliklinika sever 16,1tis. = 6.9%, Družba 10,5tis. = 4.5%, Poliklinika jih 8,1tis., Husova 7,3tis. cestujících (nástup a výstup za 24hod.).
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 3-2011
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 15:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kamilos : no právě ty preferenční pruhy - co už se o tom namluvilo. Kdyby lidi měli jistotu, že díky nim se mhd do centra dostanou rychleji, než autem, tak by poptávka neklesala.
Souhlasím, že město je o více věcech, než jen o dopravě, ale sypat veřejné peníze do soukromé firmy (HC Mountfield) - to by mělo dělat jen město, které je na tom opravdu finančně dobře a ne takové, které kvůli penězům omezuje MHD, ruší letní kino, které narozdíl od desetkrát menších měst nedokáže občanům nabídnout ani menší aquapark atd.
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 18:12:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PČR
220 bez reklamy??
Já mám času dost a vy?
kamilos
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.168.90.120
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 18:27:13    Odkaz na tento příspěvek  

Vrtule: Pčr těžko zmůže něco s tim že tam řidič kterýho kontrolujou zastavil,spíš ten řidiš měl zastavit aspon u označníku aby ty busy ho nemusely krkolomě objíždět do zastávky
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 18:45:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PČR může řidiče navést za zastávku, je tam místa 3 to stejný je, když lustrují neplatiče, tam za to může kdo? Vždycky to nejblbější místo a najdeš tam PČR nebo MP
Koukal jsem, že zítra je poslední den L.1(kloubáků) na točně Barcala, od pondělka normální provoz přes Větrnou.

(Příspěvek byl editován uživatelem vrtule.)
Už nemám čas!!!
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 19:03:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrtule č.102: Neudělalo se ti z toho solarisu třeba špatně? Nebo něco takovýho? Nicméně 60l ano je dobrá spotřeba (159 když nemá prasořidiče tak umí i 51l :-)) nicméně, myslela jsem trolejbusy...

Vlada: Naprostou většinu cestujících uspokojí, což je cílem. No právě že ne.. Nicméně vyjádření ostatních by nebylo od věci..
pro město finančně neúnosné Však ano, základem je dát hokejistům necelých 5mil Kč ...
Porovnejte okolí např. s Mladým - proč mám takový pocit, že mladé je trochu něco jiného, než U Parku?

Kroclov: Píseček a bábovičky.. Srovnávat Lajtnovice vs. Rudolfov je trochu od věci, nemyslíš?

Vlada č. 1059: Já myslím, že nějaká petice za zachování čísla by asi problém nebyl..

Rožnovský Bořek: Ok, zaplať trolejbusovou síť pro 4konečný, zařiď, aby pendolína v zimě vyjeli kopec ke kostelu a proč ne

ad. víkendové spojování linek: Máme teď jednu víkendovku 8+12. Nebdu tvrdit, že to není fajn, dá se to. Ale proč od 12.6. až dodnes stále JŘ na idosu neumí najít spojení od nádraží k MANE pomocí 12+8? Proč nutí případný cestující jet 1-8, nebo v lepším případě 3-2-8?

Pavell: Je s podivem,že existují stále lidé, kteří tomuhle fandí.

Vlada: K tomu jim ČB možná nabídnou linku 14, takže Stonka bude moci nechat koně ve stáji. - jo, strašně potřeuju dvě linky, který pojedu nejdřív přes jeronýmovku, z toho druhá na sady a první až po půlhodině se dostane na nádro :/
Nicméně, proč sem taháš Plzeň nebo HK? Jsou to města trošku víc odlišná, ne snad?

Vrtule: Co ta mikina tam v úterý?

Už jsem dlouho neslyšela žádný drby?
V pondělí trošku kolonka ráno na Rudolfovský
Na 3/11 se už nedávaj klouby? Vím,že na nějakejch těch celodenkách jsou, ale tenhle týden na 3/11 snad ani jednou :-(
Ale na 2/14 je už kloubosa pravidlem..
Ad. Nový pendolína 75-83 - poslední dny jsem v nich strávila pár hodin a mám základní poznatek - proč to mlátí jak 7let stará 159 a proč to najednou chcípne, zařve to chybu trakčních obvodů a poruchu kloubu?
Včera večer v Boršově u mostu se zasekl kamion, zajímavá a vtipná podívaná
Jenom ona mě dokáže dostat na kolena..
♥ 159 ♥
BmbČ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4221
Registrován: 1-2007

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 19:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: (č.p. 140)
Naprosto přesně napsáno.
Skutkové předkův buďtež chloubou i výstrahou potomkům!
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 19:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nystrom: Ale jo, s výsledky nelze než souhlasit. Jen je třeba si uvědomit, že to nevypovídá o atraktivitě oblasti. Centrum je skutečně z tohoto pohledu významnější. Kdyby v něm byla jen jedna zastávka, mohla by mít třeba i 25 %. Záleží totiž dost na hustotě zastávek.

Stonka: Ale proč od 12.6. až dodnes stále JŘ na idosu neumí najít spojení od nádraží k MANE pomocí 12+8? Není to chyba konverze ze systému DP do IDOSu? Třeba to nekonvertuje tu návaznost. U spojů ČSAD jsou takové návaznosti běžné (např. linky kolem Nových Hradů to tuším mívaly) a IDOS je respektuje.

Stonka: potřeuju dvě linky, který pojedu nejdřív přes jeronýmovku... Spíš jsem myslel jen jednu z nich. 18, pokud nevyjde 14. Obojí najednou nejspíš ne.

Stonka: proč sem taháš Plzeň nebo HK? Krajská města podobné velikosti (1-2 násobek ČB).
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 4-2011
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 19:38:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: špatně se my udělalo až dnes se 138, ráno 20kmh do "kopce" od Vltavy střed, z lidí nechtěl nikdo tlačit pak 40kmh od Budvaru k Sev. zastávce no aspoň má rádio narozdíl od 153, takže pomalost nevadila.
Mikina tam ležela, protože ...., ještě že sis nevšimla toho co bylo před-pod mikinou
Už nemám čas!!!
Mirbusak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1698
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 19:57:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Ale proč od 12.6. až dodnes stále JŘ na idosu neumí najít spojení od nádraží k MANE pomocí 12+8? Není to chyba konverze ze systému DP do IDOSu? Třeba to nekonvertuje tu návaznost. U spojů ČSAD jsou takové návaznosti běžné (např. linky kolem Nových Hradů to tuším mívaly) a IDOS je respektuje.
Jde o to, že v IDOSu pro každou zastávku je nastavena výchozí přestupní doba 2 minuty. Tato doba se po dohodě s Chapsem dá upravit nahoru i dolu.
Jelikož kombinace 12+8 má přestup 0 minut, IDOS to neumí. Ale pokud to chceme, aby to chodilo, není nic jednoduššího napsat na Chaps a ten přestupní dobu nastaví na nulu. Takhle jsem to nechal upravit v přestupních zastávkách /zmiňované novohradsko, ale i Dívčice, Dobřejovice, kde mám nulové "přestupy", ale fyzicky se mění pouze linka/spoj a ne autobus/.
IDOS není dokonalý, a vždy s Chapsem něco řeším. Ale už vím co hledat, tudíž když něco udělám se spoji, tak vlezu na IDOS a zkouším, zda to funguje, když ne, tak už píšu na Chaps. Takže chyba je u DP /a ne jen u nich, to je víc dopravců,koordinátorů/, že si to neohlídá, tudíž tohle bude muset nastavit i u dalších kombinací, když pojedou na nulu přes dvě linky. Někde, kde to ví a nechtějí "nulu" v přestupní zastávce v IDOSu, dělají 2 minutové přestupy mezi spoji, ač to jede jeden bus v kuse.
Nevýhoda je v tom, že to bude dělat systémově nulu pořád, nikoliv jen u toho u čeho chceme.
Tak to je ta ČSAutobusováDoprava národní podnik...
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 20:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Co se týče nadávek na DPMČB, tak s tebou souhlasím. Ale u tý 18 už je to trochu přehnané, kritika za každou cenu, nemyslíš? Když můžou přestupovat lidi z Nemanic, lidi z Vltavy, proč by nemohl Rudolfov? Když teda nechceš srovnávat s Litvínovicema, tak třeba ty Nemanice. Odsaď je to naopak, do centra se dostaneš, ale na nádraží zase ne.

Co se týče Mladého a U Parku, jo, je to o něčem jiným. Zatímco lidi od parku si můžou dojít na VŠ koleje, kde mají třeba i páteřní 3, lidi z Mladého takovou možnost nemají. Jednička u parku musí stačit, za chvíli budou i využité troleje.

(Příspěvek byl editován uživatelem Kroclov.)
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 21:08:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirbusak: Díky za briskní doplnění. Hned jsem si říkal, kolik minut na Vás budu čekat

Nevýhoda je v tom, že to bude dělat systémově nulu pořád, nikoliv jen u toho u čeho chceme.
Tak to zrovna v případě linek 13+15 nebude problém, protože se budou měnit na jednosměrných zastávkách s nulovou přestupní dobou.

Kroclov: Ano, zastávka U Parku je tak trochu "před branami"... čili nelze než souhlasit.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1089
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 21:30:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

proč by nemohl Rudolfov
Ano, jen z úst uživatelů Stonka a Pavell zní "přestup" skoro jako sprosté slovo. Prostě část trasy převezme vyšší typ MHD a zbytek se stane přípojnými linkami. Pokud se onen "přestup" odehrává v místech s dostatkem spojů, nelze hovořit o narušení obslužnosti.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 2-2010

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 21:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kroclov: Prosímtě, já na DPmČB, a.s. nenadávám, pouze se mi nelíbí práce některých konkrétních lidí + také autorů Generelu. A také je to pouze můj osobní názor, do kterého nikomu nic není.

Vlada: "vyšší typ MHD" ->>> Co to jako je??? Díky za pobavení takhle ve čtvrtek večer
Jenom ona mě dokáže dostat na kolena..
♥ 159 ♥
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.76.7
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 22:01:40    Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: Zeptej se svýho koně, i ten ti jasně zařehtá, že se mu za vyšším typem MHD pojede líp.

Kdo říká, že na kopec musí pendolína. Pohod na všechny čtyři by tady asi dostal přednost.
Lampard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 471
Registrován: 2-2009

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 22:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka:
Prosímtě, já na DPmČB, a.s. nenadávám, pouze se mi nelíbí práce některých konkrétních lidí + také autorů Generelu. A také je to pouze můj osobní názor, do kterého nikomu nic není. Tak proč to sem píšeš?

Vlada: Ano, jen z úst uživatelů Stonka a Pavell zní "přestup" skoro jako sprosté slovo.
Když každej chce aby nemuse zvedat ze sedačky a na nádraží čekat 10 minut na další spoj.. Mě osobně přestupy nevadí, ale je pravda, že dneska čekat na linku č. 5 18 minut ve špičce byl hardcore, ale nevykoumal sem nic lepšího, než si popojet linkou 13 na Sen, nám - DK a odtud linkou č. 2 na Pk. Jih a aby jela sedmička.. Nakonec nejela a čekal asi 5 minut..
Kiss Jižní Čechy - Kvalitní mix hudby z diskotékové produkce..
Karosa B741.1922 ev.č. 125 -> Moje srdcovka..
Dopravní podnik města České Budějovice a.s. -> ROZJEĎTE TO S NÁMI
HC MOUNTFIELD -> Celým srdcem MILUJEM =M=OTOR!
Vrtule
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 4-2011

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 22:17:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koho baví čekat na nádraží na posrané(od holubů) zastávce u Mercury?
Už nemám čas!!!
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 46.135.116.36
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 22:18:13    Odkaz na tento příspěvek  

Lampard: Leda zkusit nějakou 2, co jede až dozadu. Anebo se podívat na digitální označník a být v klidu, tam pfece svítí, za jak dlouho to přijede.
Rožnovský Bořek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.33
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 22:20:56    Odkaz na tento příspěvek  

Vrtule: dobrý postřeh. Ono stačí, když se tam po té drátěnce někdo projde se špinavýma botama
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1090
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 22:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Za takovouto reklamu bych nedal ani korunu. Viz níže

Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Kami
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 12-2010
Odesláno Čtvrtek, 10. listopadu 2011 - 22:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela by mě zajímalo: Nevíte jak ještě dlouho budou u Dobrovodský ty semafory blikat oranžovou?? Řekl bych, že zatím to byla stavba k ničemu když to nefunguje!!
Mělo by se to dát do pořádku, a nějak ty semafory seřídit tak, aby těch front bylo co nejméně
Venca21
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 6-2010

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 00:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K té 220: Bez CVR je pouze dočasně, od minulé soboty, kdy jsme ji odrbali a tuhle sobotu opět dostane CVR, opět na Koupelny Ptáček. Proto na zadním nárazníku zůstaly webovky. Tentokrát to není práce naší agentury, ale konkurence, které občas vypomáhám (melouch) Návrh nové reklamy jsem viděl, bude laděn do tmavomodré a bílé barvy + fotky, ale původní provedení bylo podle mě daleko hezčí.
Stonka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 2-2010

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 08:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rožnovský Bořek: Kůň, kterej 4 roky běhal v Praze Chuchli a pak 6 let žil v Ostravě.. Já myslím, že když jí zakouří nějaká vrakosa pod čumák, že jí to nějak nes*re... Nicméně "vyšší typ MHD" mě baví ještě teď ráno :-)
Lamaprd: Aby se toho tací jako ty mohli chytit a napsat něco chytrého :-)
Jenom ona mě dokáže dostat na kolena..
♥ 159 ♥
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 08:23:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jpribil a 02: Krásná práce, dokážu si představit, že si část kaštanstva bude myslet, že se 15Tr ze Škody Ostrov n.p., nositel řádu práce, stále vyrábí a dodává...
Jen mi tam nesedí ten červený pruh kolem světel. Mám pocit, že ten tam původně nebýval ?!
Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 09:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada :vyšší typ MHD - taky mi to přijde k smíchu. Pokud šlo o změnu, kdy např. 17ku převzala minulý rok 5 a vytvořila logičtější trasu, tak jsem tomu rozuměl. Ale roztrhání páteřní linky na 21+14(když to Rudolfov zacvaká)+18+ ABparkolinka - to je ten vyšší typ ? Rozumíte já nepovažuju přestup za sprosté slovo (ostatně už dnes z té 1 často u Výstaviště přesedám na 7+15). Mě jen štve, že něco, co fungovalo (jak jsme se shodli byla 1 nejstarší, tradiční a funkční linka)se musí nahradit z důvodu, který je nepochopitelný (aby se mohlo jezdit parkem). Na to mi vy opáčíte, že "přínos zelené dopravy", já se zeptám, o kolik méně busů (při zachování +- stejné obslužnosti), než jezdilo na 1 bude tedˇ v součtu jezdit na 21+18+posílená 14 (trvám na tom, že +- stejně, pokud významně míň - znamenalo by to interval ve špičce do HD oholit na 40 min.atp.) a tak pořád dokola... Místo Zavadiky, N. Vráta, Vráta a Rudolfova bude mít přímé spojení s centrem park mezi Vltavou a Májem (který se teď navíc musí rychle vysadit, aby se stihly vyčerpat dotace) - diví se někdo, že se Evropa potácí z krize do krize ?
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1091
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 09:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě jen štve, že něco, co fungovalo (jak jsme se shodli byla 1 nejstarší, tradiční a funkční linka)se musí nahradit z důvodu, který je nepochopitelný
Já ho tedy chápu. Snížit emise i hluk na území města, kde to má smysl. Tj. v centru a v oblasti s obytnou zástavbou na západě. Vy to v tom nevidíte? Na Sadech, na Senovážném náměstí, v Žižkově ulici, u Ratolesti, tam všude už nebudou potřeba kloubové autobusy. Pokud odmyslíme těch několik spojů na linkách 4 a 14, navíc převážně jen ve špičkách. Na Máji nebo obecně ve Čtyřech Dvorech rovněž dojde ke znatelnému pročištění.

Rozumím Vám v tom, že je chyba v pozdním přehodnocení funkce oblasti čtyřdvorských kasáren. Ale přesto ta nová jednička bude obsluhovat část Máje a Šumavy a význam proto má.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 10:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada : na té 1AB bude jezdit asi tak 5 vozů ve špiččce. Myslíte, že to bude při současném automobilovém provozu (a poměrně sofistikovaných autobusových motorech v nové generaci busů)mít na centrum zásadní vliv ? A "znatelné pročištění ve Čtyřech Dvorech" ? Na místo dosavadní 1 v int. 10 min., bude jezdit autobusová 21 v int. 20 min. (doufám) - Oskarka denně stojí díky zácpám až k základní škole - teď tu za hodinu ve špičce projede 5-6 jedniček, 4 osmičky,4 patnáctky, sem tam 41 (nově to budou 2-3 busy 21, 4 patnáctky, 4 osmičky, sem tam 41) - zapomínáte, že polovina trolejbusů bude pročišťovat park. Kdyby opravdu šlo tak o tu ekologii, udělá se např. točna u hřbitova, kam bude jezdit trolej. 8 z Máje a navazovat na ní bude minibus. 12 směr Okružní a Havl. Kol. Kolem 6. a 14. hod. to doplní 2 pořadí autobusových kloubáků, nebo se mimo špičku ta osmička zruší úplně, nebo 15 se z Vltavy povede Husovkou rovnou k Výstavišti a mezi Vltavou a Šumavou objízdná trolejbusová linka - pokud nejde zatočit z Husovky (od Vltavy) na Branišovskou, půjde to z Branišovské na Husovku atp. Zavadilce a HD se stále argumentuje, jak ty kloubáky jsou tam nevyužité (jde o úsek s šestiminutovou jízdou). Ale třeba právě ta osmička - skoro celý den prázdný kloubáky objíždí severně půl města(prázdný na Rudolfovský, Okružní i ve Čtyráku) - to není neekologické ? Dříve trolejbusové 14+15, byly minulý rok nahrazeny obě autobusy - také znatelné pročištění Čtyřech Dvorů ?
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1092
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 10:53:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Ano, trolejbus je pořád čistší a tišší než bůhvíjak sofistikovaný autobus. Pokud Vás pořád trápí ta spojka parkem, berte to i z lepší stránky - najede se méně kilometrů oproti jakémukoli jinému řešení pro stejný interval na trolejbusové jedničce.

Nápad s točnou u hřbitova a minibusovým pokračováním není na první pohled špatný, až na definitivní odstranění přímých spojů do Nového Vráta a Okružní z levého břehu a ze Strakonické.

Možné napřímení linky 15 se tu už diskutovalo. Znamenalo by to špičkový interval 30 minut na lince 15 a návrat k 10-minutovému intervalu u sedmičky. Plus vůz navíc u té okružní linky? A co interval? No nevím

Provoz kloubáků linky 8 a Rudolfovské v průmyslové oblasti nevidím tak zle jako jejich provoz v centru a husté obytné zástavbě.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1093
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 11:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavell: Dnes to možná vypadá zbytečně, ale u linky 8 na Okružní a ve Vrátě se očekává nárůst poptávky právě po rozdělení trolejbusové jedničky. Pokud však cestující dají přednost přestupu (to lze nyní těžko odhadovat), šlo by o minibusech v tom úseku uvažovat. Ale nezapomeňte, že narazíte na problém s VŠ na Okružní, která generuje výrazně nepravidelné poptávkové nárazy, nejen ve špičce.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.
Kroclov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 12:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stonka: A co tě na tom tak baví? To, že to díky vlastní blbosti mít nebudete? Přeju dobrou zábavu. S kritikou karos a solarisů zase bavíš ty mě, i karosa dvakrát generálkovaná více odpovídá potřebám provozu, než citehnis (např. dojet do cíle).
DPMČB - Dojdi pěšky milý Českobudějovičáku.
Jezdit s DPMČB? To je jako skákat šipku do zamrzlýho rybníku.
Pavell
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 3-2011
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 12:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlada : no vidíte, to je ta rozhoupanost Vaší argumentace. Chvíli je zelená doprava absolutní faktor (pokud jde o linku 1), jindy (u linky 8 je podstatnější přímé spojení N.Vráta (mimochodem jeho opravdu jen malé západní části) se Strakonickou (jsou to opravdu davy, které denně mezi těmito dvěma cíli cestují). Že stejné Nové Vráto nebude mít přímé spojení do centra je už pak marginální věc, že ? VŠ na Okružní by stejně dobře obsloužila 12 vedená přes Hus. kol., popř. 22 (ta má mít díky minibusům přeci poloviční interval - myslím, že teď cituji Vás)? A ta osmička - ona tedy jezdí v kloubech v relativně krátkem intervalu už léta prázdná, jenom proto, že čeká, jestli se po zatrolejování jedničky náhodou trochu nenaplní ? Zajímavá koncepce. Škoda že sázkové kanceláře nevypisují i na tohle sázky - vsadil bych dost, že nenaplní.
Vlada
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1094
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 12:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozhoupanost? No, možná více úhlů pohledu, to ano.

Že stejné Nové Vráto nebude mít přímé spojení do centra je už pak marginální věc, že?
Nezapomínejte na linku 14, která řeší spojení do centra. Už ne tak mezi Májem a Novým Vrátem a ne tak mezi sídlišti obecně a Okružní.

Problém současné Okružní ulice je v rozkolísanosti poptávky, proto tam ty kloubové autobusy musejí být po celou denní dobu. Právě proto nelze VŠ obsluhovat trasou a linkou určenou pro minibus. To, že se spoje mohou více vytížit v budoucnu, není důvod současného provozu. To je jen příležitost pro zlepšení stavu.
Krátký interval i přestup pro bezproblémovou cestu všemi směry.
Spolehlivost, jednoduchost a přehlednost jako základ kvality dopravního systému.