K-report
 

Archiv diskuse Pražské autobusy do 27. 11. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv diskuse Pražské autobusy do 27. 11. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2600
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 18:50:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se směju... Tak třeba dneska. Jdu na ranní, kosa jak ve zmrzlé 3,14če a říkám si, že když je ta bionafta a takováhle zima, že by mohl být přednastartovaný autobus, jako občas bývá. Omyl.
Tak teda start motoru a potom se pokouším o start bufíku. Jako jeden z mála poslední dobou, po několikátém pokusu o start se zapálil a udržel v provozu. Většina bufíků už se prostě ani nezapálí...
Vyjedu... proč to kurnik netopí. Odpovědí mi bylo horko sálající z chladiče i při chladném motoru - termostaty neuzavírají.
Takže suma sumárum, po dvou kolech které jsem absolvoval zabalený do bundy a kulicha (a těšil jsem se na kecy o ústroji a na to jak se ihned nechávám střídat) se autobus jakž takž roztopil a po třetím kole dával solidní výkon...

Ono to není vždy jednoduché jak se píše. Teplotu v salónu s vyjímkou 741 a 941 v zadním díle, nelze regulovat vůbec, jen zapnout a vypnout. U řidiče to často i topí méně, než radiátory u cestujících (dnešní můj případ). Solidní topení má tak 1/10 všech Citybusů na garáži a z Karos topí nejlépe ta moje, nemůžu si pomoct.
Zima na Citybusech je totálně na draka. Jak to nemá velkou kabinu a přídavné těleso pod sedačkou (344x a výše), tak je s tím záhul jezdit a snažit se přitom nezmrznout.

Lidem se nezavděčíte. Buď otevírají okna, místo aby si rozepli bundu, nebo pošlou stížnost že je jim zima. (ten mizera řidič určitě naschvál netopí)
Vážím si těch, co to přijdou řidiči říct přímo a neposílají bonzhlášenky.

(Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Rebel Yell
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2794
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 18:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gabuliatko:takže pokuď někdo dělá dopravní web tak rozumí i temperování vozů a problematice okolo toho?

ML636:tohle snad vymejšlej lidi co májí zkušenosti tak leda s regulácí teploty ve své služební fabii.

Ten kdo to vymyslel ať okamžitě táhne někam na garáž si to vyzkoušet v praxi jak se dá šmejdská city krypta rychle vytopit ve stavu DP.má na to 20 minut dle DODK.

(Příspěvek byl editován uživatelem 6120.)
AV 15-30
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2601
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 19:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.uloz.to/10982846/teplota-docx přidávám link s reakcemi řidičů ke stažení.

P.S. Ty přední dveře jsou zase horké zboží. V létě když je otevírám současně, je málokdo použije. Teď, čím je větší zima, tím více se najde "bojovníků" za práva předních dveří a stůj co stůj se tam musí cpát.
Rebel Yell
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 19:16:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro vysokoškolsky vzdělaného člověka určitě nebude problém pochopit problém temperování vozů.
Skoro bych napsal, že problém bude v tom, že někteří se o topení ani nesnaží i když by topit šlo.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2795
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 19:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ono tu teorii zapnutí topení pochopí i vysokoškolsky vzdělanej člověk bohužel u praxe je to už problém když ví uplný h*vno v jakym je to topeni faktickym stavu.A to se tu dokonce ML snaží uvést jasnej příklad z praxe.zbytečnýýý..
AV 15-30
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2602
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 19:33:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co to má zase za souvislost s dokončeným vzděláním? Školy bych do toho vůbec netahal.
Aneb jak asi vysvětlím studentovi Romistiky, nebo manažerských studií, že vlivem chybné funkce voskové náplně termostatu, popřípadě netěsností pryžového kruhového těsnění, dochází při zvýšení tlaku na výstupu vodního čerpadla k propouštění nemrznoucí směsi směrem do velkého vodního okruhu k chladiči a že ventilátor poháněný hydrostaticky se otáčí nezávisle na výstupní hodnotě chladicí kapaliny motoru, naopak závisle na otáčkách čerpadla jeho kapaliny, které je napojeno na vačkový řetěz rozvodů motoru, popřípadě poháněný z druhé strany výstupního hřídele jedním klínovým řemenem?
Že vlivem úsad a tvorby kotelního kamene se zmenšuje průřez trubek, že vlivem špatné funkce soustavy táhel nelze kohout regulující průtok chladicího média výměníkem topení řádně nastavit a že vlivem nedokonalosti ukostření, případně opotřebením kartáčů rotoru,elektromotorku pohánějícího ventilátorek topení, nelze dostatečně topné těleso složené z lamel a měděných komor (popřípadě komor plastových - typ "Sofica")...
Rebel Yell
Al
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.26.15
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 20:03:59    Odkaz na tento příspěvek  

To jsou zase problemy:-) Tak kdyz mi to rano pri najezdu na linku nazacne v salonu topit, tak to odstavim a necham si privezt z garaze vyhraty bus:-)
A v nem budu radeji topit na plny vykon, abych neriskoval stiznost od nejakeho zimomriveho cestujiciho. Proc riskovat nase premie, ze?
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 20:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: Dnes a-X18?
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Mazda_6
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 5-2007

Odesláno Pátek, 11. listopadu 2011 - 22:47:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdejší diskuse se poněkud zvrhla a pojmenování problémů pravými jmény jaksi zaniklo. Já si myslím, že informace Ropidu o postihování topení/netopení v "salónech" má tuhle podstatu:

1) Ing. Drápal je tiskový mluvčí Ropidu, takže informuje o oficiálním postoji této organizace, nemluví jen za sebe
2) Ropid nemá s řidiči žádné přímé smlouvy, ale má smlouvy s jejich zaměstnavateli, tedy dopravními firmami, kterým za určitou předem dohodnutou kvalitu služby platí. Se sazebníkem postihů jsou dopravci seznámeni před začátkem jeho platnosti, a mělo by být v jejich zájmu se proti nesmyslným postihům bránit, případně zajistit pro řidiče technické podmínky (stav vozů) takové, aby bylo možno řidiči vytknout opravdu jen to zapnutí/vypnutí vypínače topení, a pak teprve přenášet sankci od Ropidu na řidiče. Řidiči by si tohle měli řešit doma na dvoře a nenadávat za každou cenu na Ropid.
3) předpokládám, že řidiči jsou předem seznámeni se sazebníkem postihů, které jsou uplatňovány Ropidem vůči dopravci (nikoliv přímo vůči řidičům). I při znalosti sankcí přesto řidiči pravidla porušují a pak nadávají, že je jim ubližováno (např. zákaz kouření viz Gabuliatko 1801).
Takhle to vidím já, i když s definicí, kdy končí zima a začíná teplo, mám taky jistý problém.
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2603
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 01:33:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert 08022: Ještě to tak, X18... Dvorec plný Habrů a Želev jsem měl.

Al: To je sice pěkné, když jim řekneš že si stěžujou cestující, tak ti i dovezou výměnu a nebudou moc brblat že jsi rozmazlený, ale to co ti dovezou, bude dost možná topit ještě méně, než co jsi z té garáže vyvezl ráno. Je výměna a výměna. Většinou přijede ještě větší popelnice.

Nemůžu si pomoct, nejlíp topí klacky. Pár minut po startu motoru s bufíkem už vedro z topení, dečka před chladičem udrží teplotu nad 80°C, když leze nahoru, poodkryje se, zakroutí a zacvakne, strunu ventilu nelze strhnout, protože tam žádná není a kohout z podlahy s bakelitovým kroutítkem známým ze špitálů v 60 a 70. letech je naprosto spolehlivý.
Uzavřená utěsněná kabina, jednoduchou úpravou vydený ofuk i na nohy a v kabině je jako v pokojíčku i když jsou minutu otevřené přední dveře. Na klacky ve více směrech nedám dopustit a tohle je jeden z nich.

Mazda 6: Topení je to poslední, co by u DP z hlediska údržby někoho zajímalo. Zapnutí vypínače topení je to nejmenší a mělo by se brát stejně, jako když zapínám i přes den osvětlení.
Kdyby se to mělo řešit pořádně, tak bych začal například těmi termostaty a přezkušováním teploty motorů u Citybusů - nemají teploměr. Pochybuju, že je vůbec na garážích něco, čím se to dá měřit. Snad diagnostikou, ale ta by byla potřeba u zásadnějších věcí. Například na kontrolu stavu motoru, když svítí ITC. Univerzální servisní postup je ale mnohem jednodušší: žárovka kontrolky ven. Nic nesvítí, opraveno.
Rebel Yell
Valis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 10:08:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ml636: K těm, co nutně nastupují předními dveřmi hlavně v zimě, mám malou příhodu. Jel jsem minulou zimu s jednou známou autobusem a ona na mě, že nastupme předními dveřmi, aby mu byla zima. To mě docela nadzvedlo, jak stupidní jsou někteří studenti. Slečna je mimochodem studentkou lékařské fakulty UK, a je z odněkud z čobolské vesnice.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2142
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 12:35:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Že jsem tam potkal 7348. Nebo si číslo tvého vozu pamatuji blbě?
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2604
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 14:12:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Robert: Já měl včera City. Předevčírem taky (byť SD šichta) a poslední dobou svoje auto vidíme jen když je v něm bordel. Tak ho uklidíme a 14 dní zase lítá kdoví kde... Taky klasika.

Valis: Já to tvrdím celou dobu vytrvale i přes to, že mi někteří vyčítají, že jsem moc paranoidní. Vidím to každý rok. V létě z 99% případů otevírám všechny dveře na každé zastávce, ale využívané nejsou. V zimě frekvence lidí do předních dveří pokaždé stoupne a vždycky to jsou stejné typy. Ta tvoje známá bude zřejmě klasická "studentka", kterých vždycky v září přitáhne do Prahy spousta.
Chovají se po vesnicku, za uchem mají ještě peří z husy, ale po měsíci-dvou už jsou z nich největší Pražáci. To jsem měl možnost odpozorovat ze zkrácených pořadí linky 197.
Rebel Yell
Gabuliatko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1804
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 14:22:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Studentky prvního ročníku na kolejích ... jo to byly časy. . Sry za OT.
Vantju
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 9-2007

Odesláno Sobota, 12. listopadu 2011 - 22:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím

Četl jsem výše že 260 a 262 bude vozit OAD Kolín a 264 Bosák. Co na nich bude jezdit? BN 8.5?
DANSKESTATSBANER

vagonWEB
Davidlego
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2010
Odesláno Neděle, 13. listopadu 2011 - 10:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemáte někdo staré (i nové) vjř linky 186?? Byl bych moc vděčný, kdyžtak můj mail.
JP3035
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.216.218
Odesláno Pátek, 18. listopadu 2011 - 22:59:58    Odkaz na tento příspěvek  

Fotky z dnešního dne - další jsou pod šipkou doprava.
Damir_holas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 956
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 09:37:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vantju: Je to trochu jinak: 260 Stenbus, 262 OAD Kolín a 264 Bosák. Pokud jde o vozy, u Bosáka to mají být 8metrové Sorky, 260+262 nevím.
Žena? To je otevřená kniha... psaná hebrejsky a čínským písmem.
751364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 3-2011
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 09:56:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Damir_Holas: Trochu mně zaráží, že DPP prodlužuje intervaly, zkracuje nebo ruší linky, ovšem linky nově vzniklé budou jezdit soukromníci.
To znamená, že pro řidiče DPP bude míň práce (pro brigádníky) a také bude menší potřeba vozů, je tomu tak?
5515
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 10:55:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JP3035: Fotka té 6547 vypadá dost podivně, opravdu jedno kolo ze zadní nápravy leží na chodníku, nebo se mi to jen zdá.
http://jp3035.galerie.cz/5041720-prazske-autobusy-2011#81457622
751364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 3-2011
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 11:06:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5515: To se Ti opravdu nezdá.
JP3035
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.216.218
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 12:02:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ano, to kolo tomu 6547 upadlo při výjezdu ze zastávky Sídliště Prosek.
JP3035
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.176.216.218
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 14:06:08    Odkaz na tento příspěvek  

VJŘ linky 186 zde.
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.123.227.121
Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 15:07:22    Odkaz na tento příspěvek  

751364

Není tomu tak.
Pravda jsou to trochu složitější počty, ale plus mínus DPP opravdu bude mít skoro to samé, ne-li více, přesně jsem to nepočítal (možná nakonec to vyjde pro DPP o něco více než dosud).
Velmi stručně zkratkovitě řečeno naříklad DPP bude mít novou 214 (nejen) a nejen to ...
... a podotek rejpnutí zdůraznění nakonec ... DPP si přece neruší nezavádí nové linky (natož intervaly) , že ... ... DPP je pouze dopravce.
Damir_holas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 19. listopadu 2011 - 17:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

751365 + Adam Št.: Ano, přesně tak. Navíc, může se zdát, že např. About Me má linku navíc, ale taky je faktem, že zavedením 168 se oseká H2 - jednak přestane jezdit mezi Florencí a Kodymovou a jednak se prodlužuje interval ze 60 na 120 minut.
A specielně o 264 jezdící na dohled od řepských garáží se prý DPP zrovna nepral...
Žena? To je otevřená kniha... psaná hebrejsky a čínským písmem.
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 20. listopadu 2011 - 10:48:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bosák na 264 je docela zvláštní. Odkud tam bude ty vozy vypravovat? Spíš bych tam čekal Veolii (provozovna ex-Spojbus Nučice) nebo Probobus než Bosáka, když DPP neměl zájem (že by kvůli nedostatku BN 8,5?).
751364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 3-2011
Odesláno Neděle, 20. listopadu 2011 - 10:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adam Št.: Děkuji, ale myslel jsem, že mé zjednodušení projde.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7336
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. listopadu 2011 - 18:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jahu - a to musí mít každý, kdo vypravuje linku, nějaký garáže?
T minus ten... nine... eight... seven... six... five, all engines up and burning... two... one... zero and lift off!
7036
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 7-2003

Odesláno Neděle, 20. listopadu 2011 - 18:50:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já osobně bych řekl, že by měl, kde jinde bys chtěl parkovat a udržovat autobusy?
Velká verze obrázku již prošla K-reportizací? Nevěš hlavu!
"pro tebe nejsem Plačko když už tak Martin Plačko nebo pan Plačko.. "
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2195
Registrován: 3-2004
Odesláno Neděle, 20. listopadu 2011 - 19:14:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak odstavit pár (navíc takto malých) vozů lze de facto kdekoli, budou-li nové, servisovat se budou v autorizovaném servisu nebo u smluvního partnera, běžná denní údržba pak po vzoru příměstské dopravy, kdy se o auto stará řidič.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
Damir_holas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 958
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 20. listopadu 2011 - 19:18:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

7036: Mno tak na parkování mi stačí plac, nepotřebuju krytou halu. Na tankování stačí CCSka + veřejná síť čerpacích stanic a i ta údržba se dá ošéfovat - mám pocit, že třeba Spojbus minimálně v počátcích své existence měl nějakou pojízdnou dílnu (akorát už nevím, jestli jsem to kdysi četl na jejich webovkách nebo v nějakym starším DP-Kontaktu, kde cca kolem roku 2001 vycházel seriál o ostatních dopravcích PID). Koneckonců, stačí se podívat, jaké "zázemí" má Probo Bus na Smíchově... To se garážemi taky nazvat nedá.
Žena? To je otevřená kniha... psaná hebrejsky a čínským písmem.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1495
Registrován: 9-2005

Odesláno Neděle, 20. listopadu 2011 - 19:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak mě napadá, kde a jaké zázemí má vlastně společnost About Me ?
Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Deny4959
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.29.64.67
Odesláno Neděle, 20. listopadu 2011 - 20:04:36    Odkaz na tento příspěvek  

neví někdo, kde skončil autobus s ev. číslem 5699, který šel z DP do ZLineru na prodej, SPZ AP 45-92? a co to bylo původně u DP za bus,nemá někdo fotku?
dík­.
MM_6134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.30.227.66
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 08:23:26    Odkaz na tento příspěvek  

Houmr: společnost About me s.r.o. má garáže (odstavnou plochu) v Hostivaři, blízko průmyslové ulice. Tankuje se u firmy Tukas
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11648
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 12:12:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sice by to patřilo do "hádanek" ale tam jsou zejména kovokolní
Tak pokud jsou na nočních linkách stejné busy, určíte vůz a linku?
takový exemplářů přeci nemuže být moc... Btw. ten plast strašně studí

Upozornění: Dnes bohužel dojde k překročení emisního limitu příspěvků, a to se v rámci snahy po šetření s příspěvky se nereaguje na zvuky pocházející ze zdrojů: Ignác, Ťuntík, Hroch, McB, 262, Bdlm, 3xHonzík, Žel.provoz, Sergej11, Jtb, Corllin, Domin, neli13, Pm1, Křivi,Rybák, Vetinari ve všech podobách (další jména budou postupně aktualizována a přidávána).
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1868
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 13:51:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Vůz typuju 4060, nebo 4061, a linku 510, nebo 504?? Spíš ale myslím 504 :-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11651
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 14:04:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalb: Tak půl bodu za druhou část otázky, kdybys neupřesňoval , měl bys jeden ze dvou možných. 510. A možná půl bodu za trefu prvních tří čísel vozu
(ale za gramatiku tak mínus 1 - tipuje se, od sl. tip, sázka, slovo typ je významen druh )
Upozornění: Dnes bohužel dojde k překročení emisního limitu příspěvků, a to se v rámci snahy po šetření s příspěvky se nereaguje na zvuky pocházející ze zdrojů: Ignác, Ťuntík, Hroch, McB, 262, Bdlm, 3xHonzík, Žel.provoz, Sergej11, Jtb, Corllin, Domin, neli13, Pm1, Křivi,Rybák, Vetinari ve všech podobách (další jména budou postupně aktualizována a přidávána).
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1870
Registrován: 1-2010

Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 14:09:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ty jsi puntičkář, teda..A Počkej, že by 4067? Ale to opravdu jen odhaduju
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.195.163.74
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 14:28:14    Odkaz na tento příspěvek  

Na 510 se objevuje 4069 a 4068. A ty sedačky v té verzi bez potahu mají v tom plastu pěkně zažranou špínu, narozdíl od laminátových sedaček v T3.
Ty zkušební sedačky mají tuším tyto dva kačerovské vozy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11652
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 15:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adam Št. získává plný počet bodů (4069)
Omlouvám se, že bohužel občas dojde k překročení emisního limitu příspěvků, a to se v rámci snahy po šetření s příspěvky nereaguje na zvuky pocházející ze zdrojů: Ignác, Ťuntík, Hroch, McB, 262, Bdlm, 3xHonzík, Žel.provoz, Sergej11, Jtb, Corllin, Domin, neli13, Pm1, Křivi,Rybák, Vetinari ve všech podobách (další jména budou postupně aktualizována a přidávána).
MM_6134
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.196.99
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 17:07:06    Odkaz na tento příspěvek  

KM: dále tyto vozy lze vidět na linkách 121, 191, 113, 501 a 504; mj. i na všech ostatních kačerovských SD pořadích
Pepik9111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2010
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 17:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapomínáte na 363, oba vozy mají kasu. Jinak 4068 teď nejspíše převzala 121/510/55 po 7375. Poslední týden nebyla snad nikde jinde.
Tom88cz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 8-2010
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 20:28:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím. Jen pro zajímavost u zastávky Strašnická zmizely čočky pro autobusy a nahradil je semafor s doplňkovou značkou BUS. Stalo se tak při celkové výměně světelného signalizačního zařízení křižovatky .
http://www.youtube.com/user/tom88CZ?feature=mhum
Asparuch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 21. listopadu 2011 - 21:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adam Št.: Přesně tak, mají to pouze tyto dva kusy. Myslím si, že jeden má ten filc jen nalevo a ten druhý jen napravo. Držák na kasu sice mají, ale 4069 už tam nejezdí dost dlouho a 4068 tam vystřídal 4072.
Kromě těchto dvou, je z této řady na nočních ještě 4060, kterého je tam docela škoda.
Dále lze na nočních vidět 7421, 7446 a Ciťáky 3374, 3384 a 3398.
Kloubáky jsem sem nedávno psal, ale se musím sám sebe trochu opravit: 6233, 6240 a 6295 !
Honza121
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 5-2011

Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 19:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Videa z výlukové linky X9
Citelis 4ever!
Sor radši nebudu komentovat...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2629
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 20:21:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čočky byly výborné, ale bylo na ně při protislunci špatně vidět. Muselo se zastavit tak, aby se speciálním úklonem dalo přehlédnout vrchní doplňkové čočky.

Tohle bude za tmy dělat problémy. Nějaký mamlas zbrklý pojede na autobusovou zelenou kterou uvidí napravo, tabulku ve tmě neuvidí, autobus zrovna bude vyjíždět a bim bác ratata... Oni kdysi dobře věděli, proč tam dávají čočky.
Ještě v době, kdy řidičák nedostal každý dement, to měli ošetřené. Natož dnes...
Rebel Yell
Asparuch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 11-2009
Odesláno Úterý, 22. listopadu 2011 - 22:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono dost velké procento řidičů ty čočky ignorovalo! (Jezdili normálně na zelenou, ale nebylo to nic proti ničemu - ze zastávky se běžným způsobem zařadili do pruhu)

Tyto rekonstrukce křižovatek s nesmyslnými ostrůvky a zábradlíčky jsou jen pro zlost a stojí to neuvěřitelný prachy. To už ani nemá cenu se rozčilovat. Aktuálně se ještě mrší Ječná x Sokolská.
Fricoolinek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 02:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://citybus.cz/fotogalerie/albums/userpics/10024/DPP_garaze-De jvice_Karosa_B732-5359_linka-_112_24-10-1995_Argentinska.jpg

říjen 1995, r. v. 1989

Dá se nějak obecně říct, proč před 15 lety vypadaly šest let staré busy tak příšerně? Bylo to zoufalým nedostatkem financí, špatnou kvalitou výroby v Karose na konci 80. let, nedostupností technologických prostředků pro lepší lehkou/střední údržbu nebo se na to zkrátka jednoduše sralo?

Když to srovnám, tak vyřazovaný B731 71xx vypadaly mnohem lépe, přestože byly 14-15 let starý (1995 - 2009/10) vypadaly mnohem lépe.
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1498
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 07:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím jedno s druhým. "Stav vozu", který ukazuje nějaká fotografie je vždy z největší části vytovřen stavem laku, jeho čistotou a oděrkami. Lak asi dřív nebyl tak stálý jak dneska, stejně tak asi myčky a mytí obecně je dneska jinde. Výměny plechů a přelakování se oproti dnešku asi taky dělalo méně, pokud vůbec.
Nejmarkantnější rozdíl toho subjektivního posouzení stavu je vidět u tramvají. Dneska zvenku letmým okem kaštanovým vidím na T3 samé lesklé, čisté nátěry, žádná rez. A stačí se podívat na nějaký starší film a i na obrazovce je vidět samá rezatá, špinavá matovka. Přitom to jsou pořád ty samý vozy, na které se nějak zásadně nešáhlo.

(Příspěvek byl editován uživatelem houmr.)
Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Fricoolinek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 10:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nešáhlo?! Víš ty, jak vypadá PO?
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2633
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 19:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myčky jsou pořád ty samé jako dřív. Jen o něco zautomazizované. Na Kačerově rušili myčku starší než jsem já, teprve před nedávnem.
Rebel Yell
751364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 3-2011
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 22:11:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm, ona ta myčka v Hostivaři je taky dobrá...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2639
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 23. listopadu 2011 - 22:59:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všechny jsou dobré, protože snad už tuším všechny jsou outsourcované. Třeba ta naše vršovická čas od času vždycky začne celá hnít a smrdět a půl roku trvá, než se soukromník uráčí s tím něco dělat.

Likvidace košů na konečných už má taky svoje ovoce. Prý byla velká "Akce Praha" v podání městských poldocajtů v obratu na Chodově, kde hlídka mařila čas ve službě asi hodinovým kázáním řidičům za poházené odpadky (paradoxně těm, kteří tam nic nevyhazovali).
Když už tedy "více košů v ulicích Prahy", proč se dosadily jen na předvolebně viditelná místa, ale neudělalo se nic pro městské zaměstnance?
Rebel Yell
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1499
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 10:22:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nešáhlo?! Víš ty, jak vypadá PO?
Vycházím z toho, co se tady i jinde povídalo o vozech, které před časem šly do Severní Koreje. A ty zvenku vypadaly ažůrově a zachovle stejně jako všechny ostatní T3. Dále jsem na nějakém webu četl jaké pozůstatky již desítky let nepotřebných úprav se nacházely na T3, které šly na modernizaci.

Znovu tvrdím, že sebestarší a sebehorší střep bude na jakékoliv fotce vypadat pěkně, pokud se mu vymění pár prorezivělých plechů a zbytek se leskle nalakuje.
To samé platí i naopak.

Stačí matovka, pár oděrek a k tomu v koutu trochu zašlé špíny od oleje a už to půjde do "Nejhorších trosek v pravidelné dopravě"...
Renault Espace 1989 2,1TD a Fiat Mulipla 2000 1,6 s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG)
25.11.09 Renault Espace 1986 vyřazen a prodán novému majiteli
31.1.2010 Zařazen Fiat Multipla s alternativním pohonem na CNG do běžného provozu
Ještě mne nemáte dost? Tak čtěte taky tady
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 109.123.227.121
Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 16:35:16    Odkaz na tento příspěvek  

Fricoolinek

Ta 5359 na té fotce byla stará 7,5 roky. No, neopravuju Tě, ale ...
Ta 5359 přitom na to, že byla z dodávky roku 1988 vypadala docela v roce 1995 dobře, na rozdíl od jiných z toho roku, třeba 5339 než šla na CO do Zlineru - to byla z vnějšku ale i motoricky děsná popelnice.
Holt to natírání základovkou rezavé barvy dělalo pro vnější dojem hodně. Jakmile se toho někdy mezi lety 1997 a 2000(?) nechalo, tak busy DPP vypadaly hned lépe.
Navíc v posledních letech jsou garáže také tlačeny k tomu a by náhradní díly již z vyřazeých vozidel ladily k tomu danému vozu, ale ne vždy to tak je, přirozeně.
Tuším třeba Citybus 3282 (?) má Euro 3 dekl vzadu. Dle vyjádření (a dodání) od Irisbusu jiný se už nedělá. Ale že to vůbec nevadí vzhledem k jinému rozmístění větracích otvorů docela pochybuji.

I když v dnešní době některé ty prasecké dílenské opravy ala Kačerov se ani v 90-tých létech neviděly/nedělaly.
A kačerovské prorezliny ala 6218 si také nezadají.
Pepik9111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2010
Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 20:49:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adam Št.: Dekl z Euro 3 má bývalý Kačerovák 3274.
6131
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.159.101
Odesláno Čtvrtek, 24. listopadu 2011 - 21:57:52    Odkaz na tento příspěvek  

Garáž Dejvice používala až do svého zániku na opravu červeného laku takovou barvu,která poměrně brzy vybledla,a to dost výrazně.Nevim,co to bylo za druh,ale jiné garáže jí nepoužívaly.Ještě donedávna bylo krásně vidět,který vůz prošel dejvickou garáží....
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7260
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 25. listopadu 2011 - 11:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Matně si sice vzpomínám, ale garáře Dejvice měly snad hodně železitou vodu, kvůli které bílá na autobusech vypadala spíš jako krémová. Jiného červeného odstínu jsem si ale nikdy nevšiml.
751364
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 3-2011

Odesláno Neděle, 27. listopadu 2011 - 13:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z nedávné minulosti, tenhle bus už měl opravdu dost...
Ml636
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2659
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 27. listopadu 2011 - 17:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vrátím se k problémové činnosti "bufíků" při spalování bionafty: Dle posledních a jistých informací dostanou všechny vozy jezdící na FAME zcela nové bufíky, které by se s tím údajně už měly poprat lépe.
Současné bufíky mají zanesené trysky, rozežrané těsnící součásti apod.

Zřejmě je provoz na bionaftu a nákup desítek nových bufíků výhodnější, než kdyby všechny vozy jezdily na klasickou naftu.
Rebel Yell