K-report
 

Archiv diskuse Autobusy a trolejbusy SOR do 30. 03. 2011  

Diskuse K-report » Archiv 2011 » Autobusy a trolejbusy » Autobusy a trolejbusy SOR » Archiv diskuse Autobusy a trolejbusy SOR do 30. 03. 2011 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8587
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 08:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zastáncům názoru, že lepší byl autobus se schody, zajistím projížďku autobusem se schody ve městě, kde je většina vozů nízkopodlažních ve smyslu vyhlášky. Takoví ti lidé, kterým se říká cestující vás seznámí se svým názorem a mám pocit, že se nebude shodovat s vaším.
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 10:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ivanecko a Mgiq : ja by som ako optimum videl riešenie aké má SOR B9.5 ale v inom prevedení trochu. To jest, že autobus by mal iba jeden schod a nie dva a sedačky by boli v celom interiéri na úrovni bez umiestnenia na podestách, možno s výnimkou nejakého zadného priestoru kde by bolo 5 sedadiel na podeste. Zaujímalo by ma, že ako by SOR zdôvodnil to chorobné cpanie výstupkov všade kde sa dá. Napr. v NB18 na ľavej strane na sedadlách čo sú mimo nápravy nechápem prečo sú na podeste. Takisto v BN 10.5 na pravej strane vozidla medzi 1. a 2. dverami, celý rad sedadiel na podeste. V Prievidzi cesta v SORke BN 10.5 bola hrôza, zatiaľ čo v 10.5m Citelise to bola maximálne pohoda, slušný počet sedadiel mimo podest pre seniorov, vhodne rozmiestnené sedadlá a dobrý priestor na státie, jednoznačne posunul Citelis 10.5 ako aj 12m pred vozidlá rovnakých dĺžkových kategórií pred SOR, hlavne po tom čo som videl aj totálne zvrzaný interiér rady NB 12

janoro : ono je to tak, že vždy jak ti príde väčšia sračka ako to na čo si nadával, si začneš toho predošlého vážiť. A ono fakt hoc Citybusy a Citelisy niesú extra autobusy úlohu to splní, hoc majú svoje muchy.
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6599
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 11:17:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

v BN 10.5 na pravej strane vozidla medzi 1. a 2. dverami, celý rad sedadiel na podeste
pod touhle podestou je nádrž, bez ní to tak nějak nejede...
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 11:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k : A kde to ukrili v Solarise a Citelise 10.5? Radšej mohol SOR spraviť v 10.5 tzv. "komín" a tam nacpať výbavu ale nie takto, že rozlozil všetky po buse a de facto odpálil možnosti na NP sedačky
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6600
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 15:18:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak to tedy máte základní neznalost! U solarisů i v citelisu je to za druhýma dveřma pod podestou stejně jako ve standardním 12metru (v urbinu 8,6 je to nad pravým předním kolem), u kloubáku je to u citelisu mezi střední nápravou a kloubem v pixle v interiéru, u solarisu mezi kloubem a (prvními) dveřmi ve vleku pod podestou. U citara je u sóla buď nad pravým předním kolem (městský) nebo pod podestou za přední nápravou (überland), u kloubáku a capacity nad pravým kolem střední nápravy pod sedačkama (resp. přímo na nádrži se sedí).

BN10,5 ovšem není low-floor, ale low-entry, takže "komín" je pro tuhle typovou řadu zbytečný, všechno se nacpe pod podlahu zadku. Nádrž by se teoreticky dala nacpat "do kufru" za dveřmi pod hrbem, i když tam, mám takový pocit, parkuje basa s vercajkem a hevery. A mám ještě druhý takový pocit, že nádrž někde těsně u motorovýho prostoru by neprošla homologací.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 16:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Videl som napr. Solaris LE zvnútra a tiež je to oveľa lepšie než SOR. Proste SOR má najhoršie možne rišený interiér z autobusov čo som videl.
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Adameichler
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 6-2009
Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 17:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k tomu uspořádání interiéru NB: zajímalo by mě, jak by vypadala "normální" verze, která by měla troje dveře. Možná by vypadala o něco líp.
A ještě by mě zajímalo, jestli náhodou někdo nevíte, proč si všichni dopravci i na téměř meziměstské linky objednávají verzi která má čtvery dveře když ,,troje pro SOR nejsou problém" ?
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 17:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adameichler : ako vieš, že pre SOR nie je problém vyrobiť 3-dverový 12m rady NB? Videl si už 3-dverový 12metrák rady NB alebo 4 dverový klbák SORu?
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

neregistrovaný
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.239.60
Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 18:04:00    Odkaz na tento příspěvek  

ad Maranatha:
člověče viděl jste někdy vůbec Citelis ze vnitř? Já jen,že tam je těch bezbariérových sedadel jen 6 a ostatní jsou na podestě,takže co to tu kecáte za kraviny. Téměř všechny busy pro městský provoz jsou vyráběny na stejém principu uspořádání interiéru. Možná,že by stálo za to,aby jste sem uvedl své zaměstnání,abychom měli představu,jak velký jste odborník přes výrobu autobusů.
Kuba_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 18:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maranatha: 4 dveřový kloubák ne, ale SOR vyrábí 3 dveřový - NC18. Tak by ten 4 dveřový neměl být pro ně problém.
:: Můj nový web o hradeckých trolejbusech :: Stránky o MHD v HK - přes 1000 fotek ::
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 18:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

neregistrovaný : lenže si mimo! Pre porovnanie :
SOR NB 18 má iba 4 pevné nízkopodlažné sedadlá aj to ich chudáci museli nacpať naproti 4. dverám, kde majú inak klbáky miesto na státie, SOR má absolútne na hovno priestor vo vlečke ako aj v kĺbe!
Citelis 18m má priestor na státie aj vpredu aj vzadu a oveľa väčší priestor na státie v kĺbe! Ak hovoríš, že má Citelis miest v NP časti 6 a ešte poskytuje jak vpredu tak vzadu slušný priestor na státie, tak je zas SOR na tom horšie.

Teda neviem prečo sa zapájaš do diskusie, keď SOR vyrába úplne niečo iné ako ostatní. Navyše čo som si všimol točňu, tak v Mercedese, Solarise či Citelise je vyriešená inak ako v SORke. Navyše SOR svoju neschopnosť korunoval doplnením schodíkov do interiéru k podestám, ktoré sú pod dvomi náprotivnými sedadlami pri 4. dverách, čo značne obmedzuje pohyb cestujúcim a takýto stupídny prvok interiéru som nevidel u nikoho, tak láskavo neklam, že SOR vyrába autobusy na tej istej báze ako ostatní výrobcovia a dal si dole tie klapky z očí!
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Adameichler
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 6-2009
Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 18:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marantha: Já jen že tady spousta lidí obhajovala SOR, že všechny NB mají o jedny dveře navíc, proto že si to zákazník přál, a není pro SOR problém vyrobit třídvéřové sólo nebo čtyřdvéřový kloubák (městský). Ale zdá se, že to problém bude.
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 18:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kuba_j: stavím sa, že keby niekto chcel 4 dverový klbák, tak by SOR po celej pravej strane nasral tie podesty a na ne sedadlá, lebo SOR snáď nevie spraviť autobus so sedadlami bez toho aby boli na podestách, všade kam sa dá ich SOR nacpe. A tie sklopné sedadlá už inak tiež v tých SORkách lezú na nervy. Kopa ľudí už na to nadáva, že by to najradšej vytrhla, že iba prekážajú a že sú na hovno, lebo vždy sa na ne v špičke vycapí nejaký dôchodca a autobus praská vo švíkoch.
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 18:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adameichler : No je to domienka skôr. Keď doteraz si vystačili všetci dopravcovia so 4 dverovými klbákmi, dokonca máme v BA prenajaté 3-dverové klbáky a v pohode sa s nimi cestuje, tak načo by hlavne taký dopravca ako je Veolia v Nitre kde je to robené na štýl SAD a nie je taký pohyb cestujúcich jak v Bratislave potreboval 5-dverák, keď si v zápätí na to odkupovali z Holandska 3-dverové Van Hooly? Bratislava si nezadávala žiadnu požiadavku na špeci, že musí mať 5 dverí a tiež nechápem na čo je 5-dverák v takom Prešove, keď mali 4-dveráky a prežili. Košice napr. 5-dverovú požiadavku nemali. Je to len o tom, že kto chce od koho autobus. Keď si raz dopravca postaví hlavu, že serie na to čo poskytne cestujúcim tak kúpi lacný SOR a serie na riešenie interiéru. Keby mal dopravca v Bratislave záujem o ľudí, tak by rozhodne dali preč tie 4 sedadlá oproti 4. dverám a bol by tam priestor na státie ako aj by v buse neboli sklopné sedadlá. Jediné čo dopravcov zaujíma je, že lacno nakúpia, to, že čo kúpia ich nezaujíma. A kupovať SOR sú vyhodené peniaze, zvlášť, keď Solaris ponúkol ešte nižšiu cenu za autobusy než SOR, ibaže SOR ponúkol nižšiu cenu za doplnkovú výbavu, ktorou bola iba klimatizácia a kúpila sa iba do 20 autobusov z 80! Takže sme na čom vlastne ušetrili?! Na ničom! Kúpili sme drahší autobus, z mizerných materiálov, mizernej kvality pričom sme za lacnejší peniaz mohli mať Solarisy na úrovni, ktoré kupujú dopravci v Rakúsku, Švajčiarsku, Maďarsku, Švédsku, Nórsku, či Nemecku a tým naši dopravcovia pohrdli. Je toto možné pochopiť?
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

W12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 18:36:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Marantha....SOR do je v tvém připadě diagnoza že?? Možna by ti pomohl 14denni ozdravny pobyt ve Vysokem Mytě...
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 182
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 18:59:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

W12 : diagnóza "SOR" je iba ak tak tých tupcov, čo nevidia, že SOR je paródia na autobus! A hlavne, SOR má od nízkopodlažnosti aj v rade NB12 či 18 ďaleko! Tam je viac schodov a výstupkov než nízkopodlažnosti a v tom prípade SOR nevie vyrobiť iné vozidlo ako low-entry alebo klasické C či B-vozidlo. Ja viem uznať aspoň to, že SOR má fajn vozidlá kategórií C a B, ale inak je to hnus a amatérizmus najhrubšieho zrna! Ty asi objektívne nevieš uznať, že SOR je proste plechovica lacná, resp. vzhľadom na to ako tie autobusy vyzerajú je predražená dokonca! A na Slovensku si mnoho zakázok zabezpečil podvodom! SOR je šunka, ktorá môže o číslach akými disponuje Solaris snívať. SOR v živote nemá šancu predať nič do Nórska, Švédska, Švajčiarska, či Nemecka v takom počte ako Solaris a už vonkoncom dať dokopy električku, lebo to ich priam židáčenie na materiáloch, by skončilo tak, že po položení vozidla na skúšobnú trať by sa vozidlo polámalo na kusy!
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6602
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 19:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

spíš v zařízení jako Bohnice, Dobřany, Černovice atd...
A co na to počítač? Že mlčí?!?
Alex296
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 12-2009
Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 19:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Má desné nočné mory so SORom,a musí sa niekde teraz vyrozprávať
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7039
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 19:31:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maranatha je možná jeden duševně labilní diskutující z fóra imhd.sk. Jeho názory a připomínky rovnající se dítěti základní školy doporučuji nebrat vážně.

Pro zajímavost - www.imhd.zoznam.sk - diskusie (no.ev.di)
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 19:35:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jasné, že mi to nedošlo skôr. SOR je český výrobca a väčšina "pepíkov" je tak sebakritická, že budú hlava nehlava obhajovať SOR, lebo to je nová Česká modla teraz. Niečo podobné bolo v hudbe, tiež táto Vaša "sebakritickosť", keď Dimmu Borgir nahrali album s pražským orchestrom a bola to totálna sračka, ibaže v ČR to velebili do nebies zatiaľ čo inde ten album prepadal. Ďalší album bol bez "pražákov" a už bolo v ČR zle. Tak nejak to je aj so SORkou. Keby bol SOR Slovenský alebo Poľský výrobca, tak by ste naň špinili jak pohani.
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 19:39:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Alex296 : vieš čo, keby si mali ľudia v Bratislave vybrať spomedzi autobusov značiek MAN, Solaris, SOR, Mercedes, MAN, Volvo, Van Hool, či Citelis, tak si buď istý, že SOR by to nebol a to by si ho vybrali aj s ohľadom na cenu a ešte by SOR zlinčovali. Veď už konečne pochop v tej vypatlanej lebeni, že SOR je priestorovo totálna mizéria a materiály, ktoré používa dnes, používal rovnaké aj v roku 1999, pričom ešte dodrbal sedačky!
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Troliga
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.142.234.1
Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 19:48:51    Odkaz na tento příspěvek  

Vy jste blázen a měl byste se léčit... nebo si najít ženskou a přestat onanovat nad Solarisem.
Tomas25
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1956
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:03:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Troliga: A teď jste to zabil.
NEZATRACUJTE AUTOBUSY SOR!!!!

Podporuji podnikatelské aktivity Radima Jančury.
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Troliga : bol som u psychiatra na vlastné želanie a nič mi nepovedal ani neodporučil. Ženskú mám a nad Solarisom neonanujem, niesom ako vy, že by som onanoval nad cestovnými poriadkami alebo fotkami dopravných prostriedkov!
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 186
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:20:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomas25 : zabili to skôr tí, čo nedokážu rozlíšiť SOR a autobus! SOR vlastne ani nevyrobil nízkopodlažný autobus, však má viac % podlahy so schodmi než bez nich! Keď neviete ako vyzerá autobus a čo to je NÍZKOPODLAŽNÝ, tak sa k tomu nevyjadrujte! Jediné čo viete je systematické obchádzanie a ignorovanie faktov! Tak aby Vám bolo jasné, na stránke imhd.sk v sekcií Banská Bystrica sú fotky interiéru krátkeho trolejbusu!
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8590
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:26:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nezdá se mi, že bys to byl zrovna ty, kdo by měl výrobce, resp. ostatní poučovat, co je "NÍZKOPODLAŽNÝ". Jinak bys totiž věděl, že podmínku nízkopodlažnosti ve smyslu příslušné definice splňuje i vozidlo typu Low Entry.
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 2865
Registrován: 10-2006

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak, ale ukončete ten chat, tohle sem nepatří.
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq : tak dobre, teda, plne nízkopodlažný. Plne nízkopodlažný je možno tak Mercedes, MAN alebo Solaris, ale SOR dáva tomu slovu dobre cez hubu. Fakt by som rád poznal, ale úprimne čo Vás tak drží na tom SORe, prečo na ňom tak vysíte? :D
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11151
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až začneš pracovat v dopravě, tak to pochopíš, jinak se říká, že idiot idiotem zůstane...
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:45:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Study : čiže ľudia sa budú voziť v mizerných autobusoc iba preto, že pár "odborníkov" to tak chce zatiaľ čo sa budú oni vyvážať v autách,že? Potom sú teda v Nemecku alebo Švédsku hlúpi, že kupujú Solaris a v ČR a SR sú géniovia?
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8591
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:48:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jací cestující, taková auta .
Hugo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2453
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: To jazdite na fúrikoch ?
"Okrem toho do premávky s cestujúcimi opäť zaradil zgenerálkovaný krátky trolejbus číslo 204."
"Ikarus 415 dostal celovečerný náter"
" V rámci Bratislavskej integrovanej dopravy jazdia aj posilové linky 131 "
Rt6n26
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 5-2009

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:49:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tady je dneska ale srandy
RT6N26 - aktuální provozní stadium je (kupodivu) RT6N1!
Kdy bude lépe? Lépe už bylo...
Můj VDP zde. Železniční licence zde
,,It´s just a minor thing...´´
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:54:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq : Tak prepáč, ale niekde 10-15 rokov nedošiel nový klbák! A po 15 rokoch sa mesto zmôže na SORky? Vieš čo, rád by som počul názor na SOR nejakých ľudí z Nemecka, Rakúska, Švajčiarska, či Švédska a potom by Vám pepíkom zrazilo "hřebínek"! By sa Vám za takú sračku vysmiali. Tedom vyzerá celkom k svetu, ale nie, vy radšej budete velebiť SOR. A ja by som teda chcel vedieť či by SOR dokázal uspieť vo väčšine tendrov keby nebrali daní dopravcovia všimné do vačku. Veď Solaris ten Váš SOR v Bratislavskom tendri porazil, a vy furt si meliete dookola svoje jak na kolotoči! SOR opäť vyhral podvodom ale podľa Vás to je úplne normálne, lebo je to Český výrobca, tak si nevidíte ďalej od nosu!
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Karosa_b731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3430
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Atmák snad něco psal, ne?! Doporučil bych přesunutí do "Volné dopravní", tam se to ztratí. Já se k tomu jinak vyjadřovat nebudu. O názorech uživatele "Maranatha" si vážně myslim svoje.
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8592
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 20:58:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nejprve bych rád řekl, že SOR určitě není můj (což je škoda), za druhé - na východě neznáte pojem nadsázka? A za třetí - pojeď na podzim do Kortrijku a tam ti řeknou názor lidé nejen z výše zmíněných zemí.
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:01:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Karosa_b731 : však načo by ste aj reagovali, však nemáte v tých vaších sfanatizovaných paprčiach ani jeden normálny argument. Iba robíte to čo vždy každý podobne stratený natvrdlý človek, že nemá argumenty tak takto do "outu" zahráva diskusiu a na záver ako to býva dobrým zvykom sa vyjadrí o tom ako si o niekom myslí svoje a akože má nadhľad. Ale inak by v reálne SOR neobhájil pred žiadnou inou autobusovou značkou na Európskom trhu. To čo si pár "pepíkov" zmagorených SORom, myslí o S(p)OR(áku) je tisíckam ľudí úplne u prdele, lebo tie autobusy sú objektívne povedané na milú riť a sú ešte horšie než Ikarusy 435 alebo Karosy B961 či Citelisy! Vám SOR-ofilom sa môžu sebeviac páčiť, no vedzte, že nespočetne veľa ľudí už má pekne na SOR nervy! Ja dúfam, že jedného dňa stratíte dôvod písať o SORe a tým dôvodom bude skončenie tejto značky, ktorá posledné roky žije z úplanosti dopravákov.
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq : keď teda údajne majú podľa teba na SOR fajn názor, prečo ho teda nekupujú Nemci, či Švédi alebo Francúzi? Žeby ľudia daného dopravcu zlinčovali keby také dačo kúpil?!
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 3-2004

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co třeba spotřeba? A jakto, že se v Praze setkávám s kladnými reakcemi cestujících?

Ona ta spotřeba nebo nabídka servisu hrajou ale sakra roli. Je pěkný, že je třeba Solaris na stejné ceně, když se to pak nasčítá na naftě.
Slovan!
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8593
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:08:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože SOR nevedou žádní hňupi, ale lidé, kteří znají byznys. Znají trh a ví, kde je jejich místo. Tomu mají přizpůsobený výrobek. Simply clever!
Karosa_b731
Moderátor

Číslo příspěvku: 3433
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:13:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale to ten pán, co tu stále kope nepochopí a evidentně ani nechce.
Bus-mafiaDance radiorádio BeatKiss Delta
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ústečák : potom teda už som komplet mimo obraz keď dopravný podnik Bratislava chce strašne šetriť, kupuje SORky a potom ako päsť na oko pôsobí Mercedes Benz Capacity, ktorý stojý cez 2x toľko čo SOR. SOR stojí 272 000€ s DPH a Mercedes 585 000€ s DPH! Navyše šoférom sa s Mercedesmi ťažšie jazdí kvôli rozmerom, musia jazdiť pomalšie, a tiež nemôže byť Mercedes nasadzovaný na akúkoľvek linku kde premávajú klbáky a hlavná vec je, že žerie veľa nafty! Potom navyše meškania spojo spôsobuje aj to, že dvere reagujú dakedy zle a dlho trvá aj zatváranie keď je plný autobus. Zaujímalo by ma, že koľko má spotrebu na 100km najnovší Solaris Urbino a koľko má SOR NB 18. Ber ale do úvahy aj to, že ako často by si musel obnovovať vozový park pri rozpadávajúcich sa SORkách a ako často pri pevnejších Solarisoch, či MANoch!
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11153
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:16:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože SOR nevedou žádní hňupi, ale lidé, kteří znají byznys

Sám to ale řekl, 10-15 let nedošel kloubák a najednou je - no proč asi? Protože se dá koupit pomalu za cenu sóla a jezdí jako všechny jiné.
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:18:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq : SOR predovšetkým veľmi dobre pozná akí grázli bez chrbtovej kosti robia šéfov v dopravných podnikoch na základe politických nominácií! V republikách ex-východného bloku je to jasná karta na ktorú sa dá bez problémov staviť, že vždy nájdu na daných postoch ľudí s ktorými financie robia zázraky. Keď si zoberiete, že sa šéfovania Branislava Záhradníka v DPB od roku 2006 do 2010 došlo až 35 porušeniam zákonov pri výberových konaniach, tak myslíte, že sa SORu nič z toho netýka?
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 194
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:21:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Study : zaujímavé, že rok predtým než DPB,a.s. prihral tender SORu na 100ks klbákov, vyhlásili tender na 240klbákov kam sa prihlásil iba Mercedes a Irisbus! Ibaže tender bol úmyselne odfušovaný a tak ho porazený Mercedes právne napadol a uspel. Potom už zázračne DPB vypísal nový tender na menší objem klbákov a vyhral už SOR. Zatiaľ čo v čase prvého tendra ešte nemali jeden klbák predaný, v čase druhého tendra už jazdili SORky v Nitre. Takisto bol na mieru šitý tender na autobusy do 11m. V ČR ktorý dopravný podnik vyhlásil tender na autobusy do 11m? Do tohto tendru sa prihlásil iba SOR BN 10.5 a ako jediný uchádzač uspel. Aj tento tender bol klasifikovaný ako ten, pri ktorom bol porušený zákon. A ďalší tender šitý na mieru bol pre Mercedes Benz s vozidlom Capacity.
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na tejto stránke je fakt, "radosť" písať... sem ani nemôže človek napísať o sťahovaní hry
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8594
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikdo tu není nucen psát.

I když ten plat tu není špatný
sledující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.113.148.30
Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:35:05    Odkaz na tento příspěvek  

Study: Jsi fakt tak naivní? Protože se dá koupit pomalu za cenu sóla Když už tu padlo: zvlášť, keď Solaris ponúkol ešte nižšiu cenu za autobusy než SOR, ibaže SOR ponúkol nižšiu cenu za doplnkovú výbavu, ktorou bola iba klimatizácia Tak co to tu Kelyšová melete? Neber to osobně, je to byznys, ale otevřít oči potřebují i jiní, než ten, kterého tu máte za otloukánka.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11154
Registrován: 11-2004

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:40:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No co, tendr psaný na míru, to jste ještě nikdy nikde neviděli? Běžná praxe. Teď modelová ukázka - já bych na dvoře třeba Iveco pro jeho neochotu nechtěl, k Solarisu není blízko servis a na Mercedes jsou drahé díly. Takže mi zbývá Sor.
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 21:53:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sledující : dobre, pre mňa za mňa nech je to biznis od nevidím do nevidím, ale prečo by následky niečieho osobného prospechu mali znášať státisíce ľudí čo sú odkázaní na využívanie verejnej hromadnej dopravy? Toto mi príde ako zvrátenosť. Čo si budeme tajiť, že v S(p)OR(áku) má podiel J&T, ale nielenže tieto finančné pijavice sú zúčastnené na finančných podvodoch, predražených štátnych zakázkach a developerských arogantných projektoch (mimo iného je J&T aj v kauze Bratislavského PKO, ktorému primátor mesta A.Ďurkovský bez toho aby to mestské zastupiteľstvo odobrilo predal pozemky pod PKO!)ale ešte aj znižovaní úrovne MHD tými lacnými plechovkami. Takže keby bol SOR čiste iba SOR, tak by som reagoval inak. Ibaže SOR je jedným z prostriedkov finančnej mafie J&T ako zas okrádať občanov, však kto iný to zaplatí než daňoví poplatníci?
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 22:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

sledující : ten príspevok som nemal poslať tebe ale pre "Study",pardon
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Šotuši v CŘ si budú za 10-12 rokov spievať:"Kdeeee, SOR můj?"
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 2869
Registrován: 10-2006

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 22:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Maranatha nás na nějakou dobu opouští za spamování už i v sekci "Autobusy a trolejbusy"
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 932
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 22:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MARANATHA: Asi to uz bude offtopic, ale dam vpodstate recnicku otazku: Novy generalny riaditel DPMK je personalne naviazany na J&T. Aku znacku mozeme ocakavat v KE? Ale mozno nastane "suboj". Byvaly veduci prevadzky smradobusovej dopravy je teraz sefom servisu firmy, ktora je predajcom Iveca CR.
Maranatha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 1-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 22:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Atmák : Ako to? To je čo za blbosť? Veď tam som nepísal vôbec, a ak tak veľmi dávno. Ako kľudne si môžete vycenzurovať pravdu o SORe ak Vám to spraví dobre. Ak je toto demokracia, že človek nemôže ani povedať čo sa vlastne skutočne deje, potom sme sa od roku 1989 neposunuli nikam. Vidno, že ani 20x niečo zopakovať nestačí na to, aby to SORofili pochopili.

(Příspěvek byl editován uživatelem Maranatha.)
"No price is too high to pay for the privilege of owning yourself!" - F.W.Nietszche

Šotuši v CŘ si budú za 10-12 rokov spievať:"Kdeeee, SOR můj?"
Atmák
Moderátor

Číslo příspěvku: 2871
Registrován: 10-2006

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 22:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je jak u blbejch, my tu necenzurujem vaší "pravdu o SORke", ale Vás a Váš projev, kterým jste způsobil nečitelnost tohoto vlákna..
ŠD11 2040 Čedok Bratislava
Mirekpr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 4-2010

Odesláno Úterý, 29. března 2011 - 22:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čas je neuprosný a za takových 5 až 8 let se ukáže holá pravda jaká to byla investice do vozidel značky SOR.
Robert_08022
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 30. března 2011 - 11:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevěděl by někdo, kolik toho najezdily de facto bezúdržbové SORky z Vyškova, které teď byly po 14 letech služby vyřazeny?
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je,
kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá,
na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
(Jan Werich)
3xhonzík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 4-2010
Odesláno Středa, 30. března 2011 - 12:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sorky jsou dobré. Mají o jedny dveře na víc a lehce se tak vystupuje a nastupuje, člověk se netlačí.
Pfm10
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1571
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 30. března 2011 - 15:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

3xhonzík: Ak hodnotíš autobus, či je dobrý, len kvôli počtu dverí, tak v tom prípade je minerálna voda dobrá len vďaka tomu, že má na fľaši nálepku... A čo z toho, že má dverí ako nas*atých, keď interiér je jedna preliezačka, teda nepraktický a úplne na ?
ICQ: 380-989-951, Skype: pfm100

Zelenobiele pohromy v Trnave. Since 2011.
Tbus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 30. března 2011 - 15:33:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Máme demokraciu, tak teda sa demokraticky dohodnime (súhlasom väščiny) aby bolo istým ľuďom odobraté právo prispievať do tejto diskusie.
°°° >>>>>> FREE PHOTOS CLICK ME <<<<<< °°°

Þ Víťaz súťaže VETA ROKA na K-reporte:
"takže je jen tam tamta do si řikal sem myslel žeje že jí nekdo vyrobil"