K-report
 

Archiv do 17. listopadu 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv do 17. listopadu 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 20:53:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Martin Zlivský + Šulu: Přesně tak, tady se vždycky z té ekologie akcentuje to, co se hodí pro byznys...v tomto případě vypouštění výfukových plynů versus nevypouštění výfukových plynů a dopad těch plynů na atmosféru a lidské zdraví, zatímco ono všechno má nějaký negativní dopad a ty se cudně pomíjejí...až za čas se vytáhou jako další velký problém a la globální oteplování, až se toho chytne zase někdo jiný a zařídí si byznys z odstraňování toho následku. Což s sebou zase přinese následek jiný atd atd...Přesně pro tohle nesouhlasím s Risanem ohledně nějaké tradice a setrvačnosti, na tom se už dneska vydělat nedá...vydělat se dá vždycky nejvíc na tom, co je nové, trendy a jakoby potřebné marketing to natluče lidem do hlavy a oni se po tom vrhnou jako zběsilí......
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1047
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 20:56:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Biopotraviny jsou samozřejmě extrémní příklad...jistý moravský vinař říká, že mezi vinařem a biovinařem je jen ten rozdíl, že biovinař stříká v noci...Ta biocena a její koeficient u nás je jen vyjádřením toho, jak moc to marketing natloukl lidem do hlavy...i když na druhou stranu - v Rakousku jsou tím určitě postižení daleko víc, takže to nakupují daleko houfněji a tím pádem cena může výrazně klesnout...A i když nejsem příznivcem tohoto druhu šílenství, nepamatuju se, že bych zaznamenal aféru, kdy někdo vydával za bio něco nebio...
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 1-2005

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 21:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechce se mi číst všechno za několik posledních dnů ohledně elektromobilů a spalovacích motorů.

Ale zeptám se vás jinak. Jak hledíte na trolejbusy? Sice se jedná o závislou trakci, ale taky je to podle některých lidí "ekologické"... Co si o tom teda myslí zastánci/odpůrci elektromobilů a vozidel se spalovacími motory?
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1048
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 23:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolejbus je z hlediska ekologie OK, pomineme-li způsob výroby elektřiny, navíc v rámci svého využití má vyřešenu otázku dojezdu.
Soooc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 7-2009
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 11:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: Ale zase má kamarád trolejbus velmi omezene pole pusobnosti, spatnou manevrovatelnost, neobjede nehodu ... A mam v okoli dost lidi, co je jim z jizdy v trolejbuse spatne z pevneho zprevodovani a hopsani.
Vodis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 776
Registrován: 12-2006

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 14:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sooc: Ale objede leccos. V září jsme byli na Krymu a asi kilometr před cílem v Jaltě vyřešil náš řidič složitou dopravní situaci jednoduše. Na devítce shodil sběrače a ten kilometr jsme z kopce doplachtili jen tak.
bylo: Trabant sedí na silnici výborně a jeho akcelerace je bezvadná. To však nesmí svádět k lehkomyslnosti. (návod - Trabant)
je: VAZ-2108 je pětimístný, komfortní, rychlý, maloobjemový automobil nejmodernější koncepce určený pro provoz na jakýchkoliv vozovkách s vyjímkou cest s nezpevněným povrchem s hlubokou stopou, při vnějších teplotách od -40 do +45 °C. (návod - Lada)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 187
Registrován: 10-2007
Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 15:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak abychom nevařili jen z vody a nedávali sem zaručené pravdy o tom, že výroba elektřiny pro pohon automobilů je méně ekologická nežli výroba benzínu nebo nafty a následné spalování, tak já sem dám nějaká ta čísla, kterých jsem se marně dožadoval Slima.



Tento graf pochází ze zprávy britské vlády a týká se emisí CO2 vyprodukovaných na ujetí 1km. Údaje zahrnují výrobu i spotřebování energie ve vozidle. Hned první trojice sloupečků se týká elektromobilů. Ten úplně první údaj (černý sloupeček) se týká současného stavu elektráren, které dodávají do sítě proud v Británii. Je to kolem 80 g/km a protože v místě, kde jede elektromobil (tedy na ulici pod Vašimi okny) jsou emise CO2 nulové, všechno jde na vrub elektrárny. Poslední trojice sloupců v grafu udává emise klasických aut se spalovacími motory (průměr za všechny). Je to kolem 160 g/km. To je asi dvojnásobek. Co v grafu nevidíme, ale co měl Slim pravdu, že z toho jen asi 15g/km připadá na výrobu a distribuci nafty/benzínu, zbytek jsou emise z výfuku.

Celý dokument je ke stažení zde: http://www.hm-treasury.gov.uk/pbr_csr07_king_index.htm

Pokud jde o dotaz na cenu za ujetý kilometr elektromobilu, počítejme průměr těch 0,18 kWh na kilometr, jak to plyne i z grafu (což je dle zkušeností docela reálné a nakonec to odpovídá i potřebě energie běžného auta). Pak už jen záleží, jaký má dotyčný tarif na elektřinu. Když vezmeme tarif Trend od E-ONu, tak mi dle aktuálního ceníku vychází asi 1,83 Kč/kWh (včetně daní), což by tedy u elektromobilu vycházelo 33 haléřů na kilometr. Přepočteno na spotřebu nafťáku to cenově vychází jako kdyby si auto bralo něco přes jeden litr na sto?
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1616
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 21:09:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už vidím, jak ČEZ bojuje proti benzínovím pumpám

Nevím, jestli je to opravdu pravdivé ale myslím, že nedávno přišel na scénu nový automobil - OPEL "amper" či nějak tak. Fungoval na principu dieselo-elektrických lokomotiv, které jezdí třeba v americe. Benzínový generátor vyrábí přez automatickou převodovku elektrickou energii o potřebném množství, který nadále pohání elektromotor. S tímhle druhem pohonu jezdí auto na 1l benzínu na 100 Km - není spíš lacinější na provoz tohle auto, než elektromobil? Rozhodně tohle má delší životnost poháněcího ústrojí.
KAROSA LC735.00 / SE-969AM 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Vyslovit svůj názor má právo každej, sice někdy jen jednou.
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 21:22:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nejaké novinky:

SsangYong Korrado
Golf BlueMotion.
A jednoducho Dokonalosť s veľkým D.

Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4792
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 21:36:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozhodně tohle má delší životnost poháněcího ústrojí.

Než co? A jak to jsi na to přišel?
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4118
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 21:55:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík - Jo s takovou verzí poloelektromobilu bych problem neměl kdyby si to umělo dělat elektriku samo...jen by to nesměl bejt opel a mohlo by se mi to i líbit.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 09:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moc to nechápu, jak je možné, že energie ze spalovacího motoru, vyrobená z jednoho litru benzínu, může pohánět celé auto. Benzín má výhřevnost asi 9 kWh z litru. Už to je dost málo energie na ujetí 100 km. Navíc pístový spalovací motor nemá účinnost přeměny tepelné energie na mechanickou 100%. Obávám se, že optimistická horní hranice je tak 50%. To máme něco přes 4 kWh na 100 km. Myslím, že není možné s tak malým množstvím energie pohánět auto (jak ho chápeme dnes) s běžnou aerodynamikou v běžných podmínkách celých 100 km. Možná tak nějakou jednomístnou karbonovou skořepinu, ve které se leží a je posazena na kolech z velocipedu.

Ale i selským rozumem vzato - řešení s elektrickým přenosem výkonu možná ušetří nějaké ztráty v převodech a zvýší účinnost toho motoru, ketrý může pracovat blíž optimu. Za to ale přeměna mechanické energie na elektrickou v tom malém generátoru taky nebude 100%. Moc nechápu, kde se tedy bere ta čtyř nebo pětinásobná úspora paliva oproti tomu, když je mechanická energie na výstupu spalovacího motoru připojena na kola "přímo".
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2679
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 09:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moc to nechápu, jak je možné, že energie ze spalovacího motoru, vyrobená z jednoho litru benzínu, může pohánět celé auto.

No samozřejmě, takhle kdyby to mohlo fungovat, byť třeba za cenu složité a drahé technologie, tak se toho určitě už dávno někdo chytil.

Je třeba mít na paměti, že ten duchaplný příspěvek napsal "Registrovaný uživatel Hladík", který sem snad ještě nikdy nenapsal nic rozumného.
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 13:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já to chápu tak, že těch 9 kWh z litru je limit, který nelze překročit, pokud ten benzín pálíme, ať už jakkoli dokonale. Víc to dá jen když bychom rozjeli jadernou reakci. Ovšem pístový spalovací motor (ani turbína ani další tepelné stroje) není k jaderným reakcím jaksi vhodný.

Pak už zbývá jen ušetřit na té druhé straně, tj. na ztrátách auta. To jsou ztráty v převodech a náhonu na kola, aerodynamický odpor, valivý odpor a ztráty energie brzděním (sorry za tu podle některých odpornou zelenou agitku, ale eletromotor dokáže z mechanické energie při brzdění vyrobit zpět elektřinu, kdežto spalovací motor benzín zpět nevyrobí - to je další důkaz jeho převahy).

Mimochodem, proč pan Hladík zmiňoval zrovna diesel-elektrické lokomotivy jezdící v americe? Ten princip přenosu výkonu u drážních vozidel se používá již od války i u nás. Není to ovšem ani tak kvůli úsporám jako spíš proto, že výkon přenášený na kola se daleko lépe reguluje u toho elektromotoru než když je spalovací motor připojený na kola přímo mechanicky. U silničních vozidel to tak nevadí, ale u kolejových ano.
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1618
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 14:28:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No - spíš já hledám to, co je lacinější. Poloelektromobil od Opelu nebo elektromobil? Ono takých 28 korun na sto kilometrů je bomba.

Jinak: ŠKODOVKY mají nové logo.
KAROSA LC735.00 / SE-969AM 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Vyslovit svůj názor má právo každej, sice někdy jen jednou.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 15:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík: ted sem to čet na novinkách, to teda čumim a nemám slov..prý chtějí logo umístit na důstojnější místo na autech..no to by mě zajímalo kam..leda jako mercedes na kapotu..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6595
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 19:21:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hladík, Mirous: no a? Tatrovka má taky „nové“ logo a nikdo si toho krom časopisu FONT nevšimnul.

Já bych to tak horké jak tn.cz nebo novinky.cz neviděl. A doufám (při vší úctě k odborářům a dozorčí radě), že se případné redesignové logo zrodí jinde a jinak. Přece jen nejsme v 80. ani v 90. letech, kdy loga velkých koncernů vytvářeli „odborníci“ z řad zaměstnanců koncernu
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4274
Registrován: 5-2005
Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 19:29:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já hlavně nechápu, na jakou vrstvu obyvatel má to nové logo zapůsobit a jak má přispět k tomu zdvojnásobení prodeje, jak se píše. Holt nová doba. Když se neprodávaj žvejkačky, protože jsou hnusný, tak se jim udělá novej obal a hned budou chutnat líp. Když se neprodává Škodovka, tak se udělá nový logo. Kecy. Proč prostě někdo nenapíše, že změna loga je pouze přirozený vývoj, který funguje snad u každé automobilky bez ohledu na to, jak se zrovna prodávají její modely.
Nicméně z čistě designového hlediska musím říct, že stávající logo Škody Auto je asi tak stokrát hnusnější než staré dobré monochromatické strohé škodovácké logo - dnes ho používá Škoda Electric.

(Příspěvek byl editován uživatelem Verusha.)
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 190
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 19:36:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: pročpak nemáš slov? Logo automobilky se v historii už mnohokrát měnilo. Naposled přibyly ty vavříny dole. A to už je pěkných pár let. Takže modernizace by neškodila.

Možná naši skvělí novináři chtějí nachytat důvěřivé čtenáře na senzaci, ve skutečnosti ale nikdo neřekl, že logo nebude obsahovat tradiční okřídlený šíp nebo indiána nebo co to je. Novináři holt pořád hřeší na to, že lidi neumí číst a přemýšlet kriticky. Čtenáři si vezmou z nejasného a nevhodně formulovaného textu první, co je napadne, a pak si užívají svých emocí (vzteku, nadšení, co je zrovna potřeba). Přesně o tohle dneska (bohužel) v žurnalistice jde.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6596
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 20:08:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ve skutečnosti ale nikdo neřekl,

ve skutečnosti nikdo oficiálně vlastně ani neřekl , že to „nové“ logo vůbec bude

Můžem tipovat jak to nakonec vůbec dopadne. Osobně si myslím, že ty vavříny už jsou trochu OUT, a okřídlený šíp by potřeboval omladit. To je vše. Písmo v názvech modelů na karoserii má škodovka už celkem moderní.

Důstojnější místo na logo než na hrudi asi těžko najdou
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 20:22:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, ale jen aby se to netýkalo jen nových modelů, co mají přijít.
KAROSA LC735.00 / SE-969AM 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Vyslovit svůj názor má právo každej, sice někdy jen jednou.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5196
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 21:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, ale jen aby se to netýkalo jen nových modelů, co mají přijít.
Né, čoveče, Škoda vykoupí všechny prodaný auta od roku 2000 a zpětně tam daj to nový logo
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2469
Registrován: 1-2005

Odesláno Čtvrtek, 11. listopadu 2010 - 22:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: Já jsem slyšel, že se to má doplnit i na stodvacítky
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 08:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan: prakticky odpověděl Verusha. To že chce škoda změnit logo, mě tak nevadí. Pokud tedy nezmizí okrřídlený šíp..Mě se tohle logo zas tak extra moc nelíbí. Jak píše opět Verusha, mě se třeba taky víc líbí to starý..míň je někdy víc. Spíš jde vážně o to, že změnou loga těžko zvýšej prodej dvakrát tolik. Leda že by použili logo Ferrari.:D
A jak už jsem psal, dost silně pochybuju o jinym důstojnějším místě než je čelo auta..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 10:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...no těžko se dá předpokládat, že ho prdnou na zadní plato za sedačky... Jinak je ale pravda, že ty vavříny tomu spíš uškodily, to se nosilo za Laurina a Klementa, teď už dlouho frčí spíš technicistní vyobrazení, takže šíp nepochybně zůstaně a osobně by se mi líbil i návrat původního písma, které je ostatně součástí ochranné známky a jeho záměna za nějaký univerzální font je spíš známkou arogance...Koneckonců ani ta zelená barva není ideální...ve srovnání s konkurencí mi současné logo připadá velmi anachronické, rozhodně horší než to původní...
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 13:33:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš okřídlený šíp zůstane, ale pouze se omladí. Je to už dlouho zaužívané logo, které má za sebou už velmi dlouhou historii. Tak nevidím důvod, proč by ho měli nahradit uplně něčím jiným.

Trocha historie nezaškodí.

MMM: musíte neustále rýpat - co? Kdyby jste se chovali normálně, tak by vás neubilo.
KAROSA LC735.00 / SE-969AM 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Vyslovit svůj názor má právo každej, sice někdy jen jednou.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2681
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 13:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ty vavříny tomu spíš uškodily, to se nosilo za Laurina a Klementa

...ve srovnání s konkurencí mi současné logo připadá velmi anachronické, rozhodně horší než to původní...

Ona se Škoda pod VW hodně prezentovala jako značka s tradicí a velmi dlouhou historií (hlavně delší, než kam v té době sahalo aktuální povědomí zahraničních zákazníků - ti si pod Škodou zpravidla představili superlevný nepříliš výkonný sedan s motorem vzadu).

Vlastně už od 80. let dostávaly modely Škodovky oživená historická jména (Rapid, Favorit, Felicia, Octavia i podle mě poněkud nešťastný název Superb...), na každém autosalonu a v mnoha větších prodejnách se objevovaly zrenovované historické modely, zdůrazňovala se návaznost na Laurin a Klement, a to i v označení luxusněji vybavených verzí... Někde v tomhle důrazu na historii a tradici je podle mě třeba hledat i motivy pro dost komplikované logo s vavříny.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5197
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 13:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby jste se chovali normálně, tak by vás neubilo.
Mě nikdo nemlátil a ty kdybys ze sebe nedělal pomalu Boha, tak by to bylo taky fajn
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6597
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 17:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

že změnou loga těžko zvýšej prodej dvakrát tolik

to přece nikdo ve škodovce neřekl. To si jen spojujete s tím co napsali pisálci. A i ti to v tom článku napsali jako dvě oddělené věci.

Proboha, čtěte to pořádně a nevyvozujte něco co nebylo vyřčeno nikým ze škodovky.
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5199
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 17:01:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak parkují polišmeni:

fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 17:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: to je ovšem katastrofa, že si ti omezení policisti dovolili zaparkovat na místech pro taxislužbu...pravda, mohli to alespon trošku srovnat, ale teda to je tak jediný co by mě vadilo..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5200
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 18:44:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: U Tesca je spousta parkovacích míst, kde si můžou Octavii v klidu zaparkovat, aniž by si jí parkovali na vyhrazeném místě pro TAXI.
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 18:59:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle mě nechává absolutně klidným, co je horší, když je vidim stát na místech pro invalidy nebo když zastavujou auta na autobusových zastávkách..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Swe
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2105
Registrován: 3-2005

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 21:39:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě policajti i na invalidech nechávají klidným, můžou k tomu mít alespoň teoretický důvod, což se o majitelých vícetunových oblud se zatmavenými skly říct nedá, ty tam opravňuje stát zřejmě míra zakomlpexovanosti a arogance.
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 21:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A je to tu zase, tohle se tu řešilo celkem nedávno a výsledkem byla zbytečná a nikam nevedoucí hádka. Mě nevadí policejní auto stojící kdekoli, prostě tam z nějakého služebního důvodu potřebovali zastavit, tak tam zastavili. Pokud nemáte důkaz, že neplnili své služební povinnosti, pročež mají vozidla PČR, HZS ČR, Vězeňské služby nebo Celní správy výjimky z větší části paragrafů zákona o provozu na pozemních komunikacích (kouzelná formulka "při plnění služebních povinností"), pak je zveřejnění takovýchhle fotek bezpředmětné (mimochodem ani na to nemusí mít puštěný VRZ). Jsem zvědav, kdy mě u zásahu někdo vyfotí, jak s hasičskou cisternou stojím nedejbože na zastávce a blokuji provoz Zamyslete se nad tím...

(Příspěvek byl editován uživatelem Hynek.)
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5202
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 22:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem si jist, že k tomu měli pádný důvod. Navíc u toho stánku s občerstevním uvnitř OC zatýkají často ne, dělám si srandu, neviděl jsem je nikde uvnitř OC, ale na tomhle místě vidím různé policejní auta stát často.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin.marilyn.manson.)
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4795
Registrován: 2-2005

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 22:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A co se stane tak děsně společnensky nebezpečneného, když bude na místě taxi stát policejní (volitelně záchranný či pohřební) vůz? Z mého pohledu vůbec nic.
Je to Rebel!!! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil a jednoho zesměšnil!!!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6081
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 12. listopadu 2010 - 22:39:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

na havrany se to nevztahuje, ti jsou až poslední možná pomoc

Jednou jsem chebským dopravákům docela pěkně pomohl k výdělku - ve Starý Vodě lustrovali v zastávce nějakýho dodávkáře, čímž zabrali celý záliv. Takže jsem zastavil s autobusem ve vozovce, trubci a trubky za autobusem začali troubit, protože v protisměru jelo dost aut - najednou se objevilo dalších pět policajtů, ti dva, co lustrovali dodávkáře, ho přestali mučit a společně si rozebrali dav troubičů

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
Tento příspěvek může obsahovat politicky, rasově, genderově nebo jinak nekorektní výroky.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 00:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z etického hlediska by asi měla jít policie příkladem a parkovat na místech k tomu určených, kromě při plnění služebních povinností. Z hlediska selského rozumu je mě úplně jedno kde stojí, pokud to neohrožuje bezpečnost provozu.

Hynku, s tím zásahem máš pravdu, ovšem nedávno se mě stala zajímavá věc. Jel jsem přes takový prdelky, jedu si tou padesátkou, vjíždím do prudké zatáčky přičemž do ní není vidět, a když se mě otevřela, zjistil jsem že pár metříků přede mnou stojí přes prostředek silnice sanitka..jen tak tak jsem to bezpečně ubrzdil..ani sem v tý rychlosti nějak nezaregistroval jestli měla majáky zaplý..každopádně tohle si myslim že je buranství a dost nebezpečný..
Druhej případ..stalo se mě to asi před dvouma rokama v Praze. Vjíždím do tunelu (nevím jak se jmenuje tak dobře to tam neznám), ten tunel byl myslím jen jednosměrný mým směrem..a v tu chvíli se proti mě vyřítil sanitní terénák a hned za ním sanitka..můžu ti říct, do dnes si pamatuju jaký oči ten saniták měl :D .. dneska se tomu zasměju ale tehdy sem nadával jako dlaždič..
Neřekl bych, že něco takového si můžou dovolit, nehledě na opravdu vážném ohrožení..možná jedou k akutnímu případu, kde jde o vteřiny a dalších x civilních řidičů je zpomalí, ale vážně je takovej problém, zaparkovat tu sanitku alespon ke kraji??
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 16:26:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: To je zajímavé téma, v pravidlech je, že můžeme omezit, ale nesmíme ohrozit ostatní účastníky silničního provozu. A zase na druhou stranu, každý řidič musí předvídat, čili musíš předpokládat, že za zatáčkou může něco být (a nemusí to být zrovna sanitka, ale třeba skupina chodců, pomalu jedoucí traktor nebo jen porouchané vozidlo) a tomu přizpůsobit rychlost. Sanitka či jiné záchranářské vozidlo stojí zpravidla tak, aby krylo zasahující. Čili já třeba na silnici s CASkou stojím tak, abych co nejvíc ochránil kluky, kteří zasahují zpravidla přede mnou a je mi v tu chvíli úplně ukradené, jestli vůbec někdo projede, nebo bude půl hodiny čekat - rozhodující je bezpečnost zasahujících. Bohužel čekací doby na Policii jsou velké, neb mají trvalý podstav a příliš mnoho událostí, a tak často nemá kdo na místě řídit dopravu, nás taky nepřijede dost. A samozřejmě - každý řidič vozidla s právem přednosti v jízdě musí být velmi obezřetný, zpravidla jsme to stejně my, kdo případnou nehodu odnese - viz omezit x ohrozit. I na VRZ vjíždím do křižovatek na červenou nebo z vedlejší velmi velmi opatrně, je to ale na každém z nás... I já už jsem několikrát jel prostiměrem, ale samozřejmě tomu človek musí přizpůsobit styl jízdy, o tom žádná.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 11-2006

Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 17:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S tím předvídáním souhlas. Určitě ve vesnici člověk přinejmenším ten traktor předvídat musí. Říkám to jen proto, že jsem se nad tím zamyslel, jestli vůbec ten saniták uvažoval že místo 15 sekund parkování ke kraji mohl ohrozit celou záchrannou akci, tady rozhodně nikoho nekryl, zřejmě šlo o případ v domě u silnice. Řek jsem si, je to sanitka tak to chápu, stát takhle civil tak zastavim a něco pěkného bych mu řek, přinejmenším bych ho pro klid duše vytroubil.
S tím protisměrem to bylo horší, předvídání v zatáčkách jasná věc, ale předvídat že se na mě v protisměru z tunelu vyřítí auto, to nevím :-(
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 582
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 13. listopadu 2010 - 18:54:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous: Samozřejmě, když jedu protisměrem, rozhodně se neřítím...
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 10-2007
Odesláno Neděle, 14. listopadu 2010 - 11:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem jestli saniťák opravdu spoléhal na to, že všichni budou předvídat, tak to je frajer. Možná by mu měl někdo opatrně naznačit, že zákon před blbcem ještě nikoho neochránil.

Zákon chráni vždycky jen před špatným vědomým jednáním slušných a rozumných lidí. Protože takových valem ubývá, ztrácí pomalu zákony smysl.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5221
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 18:57:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škodovka mění logo. Podívejte se na první fotografie k tématu loga Škody. Mě to staré logo připadá hezčí, uvidíme v reálu :-)
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3992
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 19:51:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sháním si k Solenze i nějakou dokumentaci, a protože je to v ČR téměř raritní auto, tak toho moc není. Ale jako zajímavý dokument z nedávné historie (2004) poslouží třeba tenhle ceník. Moje auto je v té nejvyšší výbavě, ovšem metalíza a liťáky byly i k ní až za příplatek a na autě je nemám. Ovšem mezi cenou v roce 2004 a mojí nákupkou v roce 2010 roztomilý poměr.


A ještě reklamní fotka z prospektu:


www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Hladík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1623
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 22:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MMM: fuj - to minulé bylo fakt lepší

Tady je k tomu něco blíž.
KAROSA LC735.00 / SE-969AM 4ever
Lubomír Hladík - Galerie Hladík
Vyslovit svůj názor má právo každej, sice někdy jen jednou.
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10782
Registrován: 11-2004

Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 22:55:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ňáké pédéefkové matroš...
http://www.font.cz/res/data/020/002600.pdf
Závistivci všech zemí, polibte mi prdel...!
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 989
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 15. listopadu 2010 - 23:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 353: Mně u té solenzy přijde zajímavé, že se v té době výrobce choval jako japonci, čili buď mám výbavu v základu nebo se nedá skoro nic kromě metalízy nebo litých kol dokoupit.
Kdy vlastně výroba solenzy skončila?
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 11:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já nevím, ale ten modrý kruh se zelenou výplní vypadá jako dost těžký amatérismus, ať už se to vykládá jakou chce symbolikou. A jak šíp vrostl do křídla, začíná to vypadat jako ježek nebo nějaká tryskomyš. To už je daleko lepší ta studie z 2005, co sem dal Study. Jenže ta je nejspíš dnes už odložená.

Bylo by zajímavé vědět, jak je to doopravdy. Jestli je to jen mediální hra, odborářská revoluce v koncernu nebo se někdo z vedení opil a upadl obličejem do laciných manažerských příruček.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 11-2006

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 15:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nejdřív jsme se tu nějak shodli, že modernizace loga by nebyla na škodu. Ovšem toto ne. To by snad dokázalo vymyslet dítě ve školce. To se mě vážně nelíbí.
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3995
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 17:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle zdrojů z netu Solenzy byly vyráběny jen v sezóně 2003/4 a 2004/5.
Jinak ta strategie pevných výbav bez volitelných výmyslů přešla na Solenzu už z jejího předchůdce, u nás ještě neobvyklejší Dacie Supernova.

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3996
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 17:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A pro znalce rumunštiny podrobnější popis výbav Solenzy a ceník z roku 2003:

www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1065
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 17:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S ohledem na odkaz ve Studyho příspěvku 10782 je naprosto jasné, že ta modrozelená příšernost je zlomyslný žert někoho, kdo chtěl být zajímavý nebo vyvolat odpor, aniž by se vědělo proti čemu. To evidentně není práce jakéhokoli i podprůměrného výtvarníka, typoval bych to v nejlepším případě na výtvor redaktora Blesku, co chtěl zvýšit náklad informací, že nám berou náš národní klenot. To co je v prezentaci, bych celkem v pohodě dokázal zkousnout, i když, pravda, ten původní originál (to, co VW zdědil), je tak jako tak nezlepšitelný...ale snahu o modernizaci a přizpůsobení novému designu aut chápu, dělají to tak skoro všechny firmy, nejen automobilky, vyvíjí se třeba i logo Coca - Coly...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6607
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 17:57:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Studie z roku 2005 je především profesionálně zpracovaná, už to samo o sobě vypovídá o kvalitě. Splňuje to vše co bych od redesignu na počátku 21. století u tradiční značky očekával.

Zatímco ten odborářský výtvor ofocený kdoví odkud je amatérismus. Takto se logo ven nepouští.
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6098
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 19:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

naprosto amatéristicky zprasených log, uvedených nějakým umělým tlakem v život, je ovšem taky dost.
Tento příspěvek může obsahovat politicky, rasově, genderově nebo jinak nekorektní výroky.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6608
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 19:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

naprosto amatéristicky zprasených log, uvedených nějakým umělým tlakem v život, je ovšem taky dost.

Od automobilky Škoda bych čekal, že si vypuštění podobných informací pohlídá. Úspěšná značka, kterou vídámé několik desetiletí na každém kroku by si to zasloužila. Skoro bych řekl, že ta značka samotná je milejší v jakékoliv podobě než celé představenstvo.

No, ale co už, stalo se a teď mlčí a dělají, že nic.
České registrační značky

říjen 2010 – 7 let na K-reportu
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5227
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 16. listopadu 2010 - 20:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Případně i tohle puštění nového loga může být součástí taktiky Škody - rádoby únik, velká veřejná debata a medializovanost.
fotky na MHDFOTO Moje fotogalerie 19.9. nové fotky DPÚK!
Říkejte mi MMM
Slim
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1071
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 07:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...osobně si myslím, že tu hrůzu škodoffka vůbec nepustila ven ani jí neunikla, to je něco tak amatérského, že se fakt přikláním k tomu, že to vzniklo někde v redakci novin nebo v počítači nějakého psychopata, který chtěl vypadat, že to odtud vynesl...Nakonec podobné téma nikdy nebývá dáno k diskusi veřejnosti, normální postup je, že se oficiálně objeví definitivní nové logo s nějakým profi komentářem, proč to vzniklo, proč to bylo třeba a co to symbolizuje, a časem se objeví podobnější článek o historii toho vzniku, navržených variantách atd...
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 08:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1 novinka a 1 realistický pohľad...

Nový Chrysler 200 (Alebo pohľad na budúci nový model Lancie)
Štandardný Eos

Tempral Trans, a.s. | Soldex vystrihovačky
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 11-2006

Odesláno Středa, 17. listopadu 2010 - 11:55:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slim: kéž bys měl pravdu, slyšel jsem od člověka, který ve škodovce dělá, že toto logo je opravdu mezi pracovníkama ve škodovce považováno za to skutečné. No doufám, že klamou i zaměstnance..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."