K-report
 

Archiv do 3. června 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Automobily, lodě a letadla » Auta - vše okolo nich, historky, zážitky, postřehy, fotky atd. » Archiv do 3. června 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1597
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 26. května 2010 - 22:03:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: Vybrat sa to bude dat asi len po vytiahnuti ziarovky a za pouzitia pinzety..
Taková kvanta práce se snad ani kvůli tomu neoplatí. Prach jsi a v prach se obrátíš - dej tomu čas a moucha se postupně rozpadne až z ní zůstane jen prach, který se rozptýlí. A nebude ho tolik, aby nějak poškodil světla.
železnice » lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & Olomouc » tramvaj.wz.cz | vojenská jeskyně Výpustek a jiné podzemí » vypustek.czweb.org
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4037
Registrován: 5-2005

Odesláno Středa, 26. května 2010 - 23:03:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se domnívám, že moucha se tam dostala proto, že mezi paticí žárovky a parabolou je místo zvící lochny cca 5mm. A k patici se různými škvírami moucha dost mohla. Já už jsem viděl i pavučinu uvnitř (funkční) zářivky. Hmyz, pavouci a různý jiný dravý dobytek se ostatně dostane tam, kde se to zdá být nemožné.

Dlouho jsme se tu nepokochali nějakým vpravdě imperialistickým povozem - výdobytkem kapitalismu. Nuže pohleďmě na totoť Camaro ročník 1974:



Na vozidle je zajímavý především jeho osud. Vyfoceno budiž totiž u BS auto Brno, což jest prodejce Opelů, Saabů a Chevroletů. Doteď tam pravda nevěděli, viz moje příhoda s necháním si vyrobit brzdovou trubku na svoje Camaro, že Chevrolety jsou i jiné než Aveo, Lacetti a Spark a spol., nu jednoho dne (fotka je starší) jim tam přistálo tohle Camaro ve vizuelně perfektním stavu (fotka je mobilní, takže to vypadá všelijak). Jak experti od Chevroletu sundali vozidlo z plaťáku? S voličem převodovky v "P" a navíc tak, že urvali komplet celej pravej výfuk (jsou tam duály). Auto by údajně mělo plnit úlohu showcaru v autosalonech, kde se prodávají Chevrolety, což ve mě vzbuzuje značný úsměv, protože lákat na V8 muscle car z Detroitu lidi do salonu, kde se prodávají převlečená korejská vozidla střední až lidové třídy....
Mimochodem, ta moucha v Méganím blinkru bude beztak souviset s mým Camarem. To je Chevrolet, Chevrolet je převlečený Daewoo, Daewoo spolupracovalo s Avií a Avie je licenční Renault - a jsme u toho
Je jen jeden, každý z tohoto serveru ho zná, je plně pojízdný, ale na ulici nesmí, protože v Byrokratistánu pro něj neexistuje RZ. Co to je? KAROSA B831.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 10-2008

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 07:29:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: asi to vyriesim tvojim sposobom..

Verusha: Mimochodem, ta moucha v Méganím blinkru bude beztak souviset s mým Camarem. To je Chevrolet, Chevrolet je převlečený Daewoo, Daewoo spolupracovalo s Avií a Avie je licenční Renault - a jsme u toho
Velmi pekne si to premostil

Camaro je pekne, ale krutim hlavou nad tym ako ho zlozili z auta na "P"-cku?

Auto by údajně mělo plnit úlohu showcaru v autosalonech, kde se prodávají Chevrolety, což ve mě vzbuzuje značný úsměv, protože lákat na V8 muscle car z Detroitu lidi do salonu, kde se prodávají převlečená korejská vozidla střední až lidové třídy....
Myslim ze na auto.cz som davnejsie cital, ze Chevrolet chce nove Camaro predavat aj v Europe (ale zda sa mi, ze az od 2011).. mozno ze niekto ten clanok cital pozornejsie..
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4924
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 08:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha
To ještě jde. Vem si, že když jsem dával Imprezu na první garančku, musel jsem jim auto osobně dovézt až na kanál, protože pánové ze Subaru s automatem jaksi neuměli jezdit... :-D
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 09:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teda nic proti, ale řekl bych, že zrovna u vozu, který je tvrdě zkoušen parkováním na ulici je dívčí zadek to nejmenší, co by mu mohlo uškodit. I z těch foto je zjevné, že Oktávka během dvou let dost sešla...

My si to můžeme myslet, ale slušné vychování velí nechat to na posouzení majiteli. To je vlastně to, co jsem chtěl původně říct
Guldys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 14:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Risan (124): A co tahle?


Pak tu mám ještě jednu podnikovou:
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1117
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 14:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ADAST adamat 010 dobrý, ale nemá světýlka
.
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Karosa_b731
Moderátor

Číslo příspěvku: 2849
Registrován: 2-2007

Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 17:40:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tohle je taky asi dobrej osel (a to auto k tý stavbě nepatří). :-)

Bus-mafiaDance radiorádio Beat
Nemusim tu mít nic. :-)
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.113.148.209
Odesláno Čtvrtek, 27. května 2010 - 21:58:45    Odkaz na tento příspěvek  

Z nedávných povodní na Slovensku: http://www.youtube.com/watch?v=OkC4rXgml2E&feature=popular
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 10-2008

Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 05:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cogwheel: trosku neodhadol vysku vody
Risan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 10-2007
Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 09:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Guldys: ano, adamat 010 je libová. Světýlka bych i oželel. Nebudou se toho zbavovat?
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 11:06:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdysi dávno jsem tady s někym řešil jednoho sanitního favorita z HK a nedopátrali jsme se o jakýho jde, a konečně jsem našel jeho foto:

Trať 040, 042
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4041
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 20:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegové, Camaro mi prošlo přes STK. Jsem za to velice rád, protože jsem z tohoto úkonu měl hrůzu. Technikovi se defakto nelíbil pouze VIN, který není přímo na karoserii - mám pouze originální plechový štítek na klasickém místě pod předním sklem. Ne že by mi pravost a legálnost auta nevěřil (byl to seriózní mladej chlap), navíc po doložení papírem z evidenční prohlídky staršího data viděl, že auto je opravdu papírově v naprostém pořádku, nicméně mě zajímá, zdali mě za tento chybějící VIN může třeba PČR při běžné kontrole popotahovati? Má s tím někdo nějaké zkušenosti, případně třeba kde mi takový VIN vyrazí do kastle oficiálně?
Je jen jeden, každý z tohoto serveru ho zná, je plně pojízdný, ale na ulici nesmí, protože v Byrokratistánu pro něj neexistuje RZ. Co to je? KAROSA B831.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 11-2006

Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 20:35:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to se divim, že tě pustili. S tim mám dobrou zkušenost. V lednu sem přihlašoval vozejk, r.v.87. Má taktéž pouze plechovej štítek na boku. VIN vyražený nikde neni. Drželi mě tam přes hodinu a přes hodinu pět techniků řešilo co s tim, protože prý podle nařízení to neodpovídá ev.kontrole a nemůžou mě to dát. Já sem jim říkal, že v tehdejší době se to tak nedělalo a předchozí majitel je jen jeden, navíc v TP už to bylo přehlásený na mě. A tak mě řekli že mě to nedaj a že musim na dopr.odpor a tam jim popsat situaci a informovat se kde mě to vyrazej, což se navíc dost platí (mimo ,,protokol" mě technik poradil at mě to vyrazí nějakej kámoš :-D)
Inu, jel jsem na úřad. Na úřadě se úředník doslova nasr. a řval co si ty kreténi na stk myslej, že ráno mu sem pošlou týpka kterej zas nemám plechovej štítek, ted mě a at si z něho nedělaj prd.l..a že se tam mám vrátit a říct jim, že mě nic nikdo vyrážet nebude a když to prostě neni z výroby a štítek se shoduje s TP tak mě to dát musej..
Jel jsem tedy znovu na stk, kde mě řekli že jim na školení říkaj že mě to dát nemůžou. Čekal jem další půl hodiny jelikož se pokoušeli dovolat na úřad. Tam to nikdo nebral. A tak rada techniků rozhodla, že mě to napíšou. Tak mě to dali s doporučením abych to nikdy neprodával páč bych s tim měl problémy..
Můžu ti říct, že mě to tak naštvalo a opět přesvědčilo jakej je v tomhle státě bordel, že budu do smrti jezdit jednim autem páč už nikdy nechci nic přihlašovat, a to bylo jen kvůli vozejku!
Trať 040, 042
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3670
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 20:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak si těch pár čísel vyraž někam na rám přetři to barvou a prď na ně. Budou mít propříště numero a budou spokojený.
Nebo udělej divadlo jako tůdle kamarád když mu kvůli nějaký prkotině (asi nevěděli technici ani on kde je VIN) nechtěli dát STK prostě zůstal stát na jámě zamk auto a se slovy "až se domluvíte tak mi zavolejte" (telefon měl na autě bo firma). A tobylo najednou haló jako když flusne do mraveniště. Přecijen auto na hale STK = žádný kšefty = spousta nasraných motoristů = hodně špatná reklama.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4043
Registrován: 5-2005

Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 21:26:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous - holt jsem natrefil na správnýho člověka.

Tak se přikláním k metodě, že si to tam vyrazím sám raznicema z TOSu Kuřim, přelakuju to nějakou "oficiálně vypadající" barvou a hotovo. Nebo spíš se na to prostě vyprdnu - koneckonců auto tak prostě JE originálně a hotovo.

Teď jde o to, jestli chybějící ražený VIN může zajímat policajty.
Je jen jeden, každý z tohoto serveru ho zná, je plně pojízdný, ale na ulici nesmí, protože v Byrokratistánu pro něj neexistuje RZ. Co to je? KAROSA B831.
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3672
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 28. května 2010 - 22:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud nebudou vyloženě hledat nějaký kradený světlý camaro tak je vin nezajímá. ještě nikdy se mi nestalo že by chtěli vidět neco víc než povinnou výbavu a jednou u škodovky zkoumali jetli náhodou nemam motor z fakana. Vinko nikdy nehledali ani se na něj neptali.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Route66
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 14:54:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní tuning meeting v Olomouci









Goga
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1776
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 17:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Route66 (80): Pořád nějak nedokážu přijít na to, proč na ty tuningové srazy pouští namachrovaná hovádka s fungl novým seriovým Ferrari, s kterým ještě včera vyjeli z autosalonu. To mají takovou touhu lézt těm boháčům do zadku nebo mají prostě strach jim říct „omlouváme se, ale tohle prostě není tuning, nepustíme vás“? Ale ono to asi vychází celé z tunerské mentality. Když tam pustí shnilé olepené Fávo, tak proč už tam nepustit Ferrari. Ale nějak mi potom uchází smysl takové akce.

A nejvíce směšné mi přijdou ty otevřené kapoty nejlépe na Fakanech nebo Fábiích. Prostě jakmile to auto vypadá dobře, tak se od něj očekává nějaký dobrý motor. Jenže tomu tak v 99% případů není. Připomělo mi to historku z loňské akce American Day v Luštěnicích, kdy majitel obyčejného Chevroletu Camaro 3,1 pouze otevřel kapotu a nastartoval motor a najednou se během dvou minut kolem auta seběhla masa asi třiceti lidí. Kdyby tohle udělal majitel řekněme Chevroletu Caprice s jedenkrát tak velkým objemem, výkonem a ještě lepším zvukem, neštěkne po něm ani pes. Holt vzhled dělá hodně .
RegioMap trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Rozdělení trvale manipulačních registračních značek Jihomoravského kraje
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4045
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 18:14:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Goga - k mé 2,8 V6 se taky seběhne spousta lidí, když to otevřu. Asi proto, že motor vypadá pěkně na pohled a není to hrouda zaolejovanýho bláta. Ovšem otevírám jenom na požádání, většinou to zajímá lidi, co věděj, že jsem se v tom autě asi rok rýpal: "ukaž, cos tam vyoslil". No a jinak máš pravdu a nemáš - na obyčejný lidi samosebou funguje jednoduchý lákadlo - vzhled prodává. O mým autě si každej myslí, cože to je za supersport a že to je dělo, no nicméně tohle "dělo" se nechá předjet kdejakým sériovým autem, které má jen trochu víc než průměrný motor. Takovým lidem pak nevysvětlíš, že ta hromada na pohled neudržovanýho a ošuňtělýho železa pod kapotou u vedle stojícího Caprice jede asi tak dvakrát líp. A proč prosím - Caprice je "pouze" full size - přerostlý sedan, Camaro apod. jsou sporťáky. A sporťák prostě "jede líp", protože tak vypadá.

Otevírání kapot na celý den je asi tuningovým fenoménem (ovšem u některých vozidel viz výše bych spíše hovořil o tuzingu). Ale za zlé bych to nikomu neměl, každý se snaží pochlubit, že to uměl aspoň nějak zvelebit, byť to koně nepřidalo. U mě se kupříkladu jednalo taky pouze o zvelebení, i když to mělo jednoduchý důvod - motor defacto nejel, a všechno, co jsem z něho během opravy sundal, jsem minimálně vyčistil, případně kovové díly nalakoval. Přišlo mi to škoda poskládat motor zpátky s tím, že bude vypadat jako když ho z kovošrotu vytáhnu.

To oranžový na čtvrtým obrázku je Honda?
Je jen jeden, každý z tohoto serveru ho zná, je plně pojízdný, ale na ulici nesmí, protože v Byrokratistánu pro něj neexistuje RZ. Co to je? KAROSA B831.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4046
Registrován: 5-2005

Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 18:26:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem na tom Favoritu celkem pěkně lícuje přední nárazník k blatníkům. Já jsem byl původně nešťastnej z toho, jak mi některý díly o dva milimetry nelícují na Camaru, ale vidím, že jsem si dělal zbytečně těžkou hlavu.
Vidím tam pouze tři pozitivní věci - nevytuněný Ferrari, nevytuněnýho Stanga a nevytuněnou Vette, i když ani jedno z těch aut není ten správnej ročník. Akorát nechápu, proč se majitelé těchto aut jezdí trapnit mezi osamolepkované Felicie a Golfy s motorem barevným jak kolotočářskej návěs. Asi tam působí jak píše Goga to, že tyhle auta jsou tuning už z fabriky .
Uvažuju, že se jednou překonám, na nějakej takovej tuzingsraz se vypravím s Camarem a napíšu o tom pak nějakou komickou story
Je jen jeden, každý z tohoto serveru ho zná, je plně pojízdný, ale na ulici nesmí, protože v Byrokratistánu pro něj neexistuje RZ. Co to je? KAROSA B831.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3235
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 20:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na jakou stranu pojede?

:-) Analýza Registračních značek Ústeckého kraje :-)
Hynek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 11-2007
Odesláno Sobota, 29. května 2010 - 21:16:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: Jsem asi příliš ortodoxní, ale já bych při odjezdu z tohoto srazu přistavil k výjezdu mobilní STK a byl bych zvědav, kdo by odtud odjel po svých kolech s neodebraným TP. Když to potkám na silnici, divím se, jak to mohlo projít STK. I když v téhle zemi plné úplatků je stejně možné všechno.
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 00:16:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ono na favoritu nelícuje ani originál nárazník :-D

S tou stk je to fakt, mě na autě nenašli vůbec nic, ale vyhodili mě protože sem měl blbě seštelovanou mlhovku kterou oni prý narozdíl od hlavních světel seřizovat nebudou..ale pak člověk vidí že z tý stejný stk vyjede týpek s vytuněnym civikem s úpravama jaký by neprošli nikde na světě..

A stejný je to s PČR..mě budou stavět a prudit kvůli zaplým mlhovkám který sem zapomněl vypnou při osvícený rozbombardovaný silnici (měl jsem to za 300), ale že během těch deseti minut kolem projel ožralej neosvětlenej cyklista, řidič mercedesu tak kilopade přes obec, to je nezajímá...

(Příspěvek byl editován uživatelem mirous.)
Trať 040, 042
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4049
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 10:18:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirous - kdo chce psa býti, hool si vždycky najde. V obou případech jsi narazil na "blbce" a bohužel se opět potvrzuje klasický fakt, že slušnýmu člověku se v týhle zemi šlape na paty nejvíc.
Je jen jeden, každý z tohoto serveru ho zná, je plně pojízdný, ale na ulici nesmí, protože v Byrokratistánu pro něj neexistuje RZ. Co to je? KAROSA B831.
Ondrah
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 12:10:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Tak nová kola jsou na místě Řekl bych že sluší :-)

Neměl by nějakej Octávkař (nebo Golf apod) zájem o ty 15"ky? Je to 5 disků... I s pneu (letní nebo zimní, nebo klidně oboje ) Pouze osobní převzetí Praha.. pokud by někdo měl zájem o více info piště na ondrej.hladik@centrum.cz
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 13:27:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Verusha: bohužel se opět potvrzuje klasický fakt, že slušnýmu člověku se v týhle zemi šlape na paty nejvíc.

Naprosto souhlasim, kdybys byl tunelář co ukradl miliardy tak tě budou ještě oslavovat a cnechaj tě odcestovat na seychely nebo afriky :-D

Já mám tuhle zemi rád, proto jaký máme kulturní a přírodní krásy, proto že máme občas dobrej hokej, dobrý Tatrovky a máme tu chalupu..ale jinak mě to tu s.re a nejradši bych se zbalil a odtáh jinam..
Trať 040, 042
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2237
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 14:23:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondrah: Koukám, že máme podobný vkus

Ondrah
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 15:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nekecej koukám že jí máš na 17".. moc pěkná
Pepík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2238
Registrován: 4-2005

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 15:20:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ondrah: Jo, jsou to sedmnáctky... moc díky !
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4316
Registrován: 7-2003

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 18:22:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S cim vsim se da jet do pneuservisu :

Koupím otáčkoměr, pořádám soutěž ve vytáčení kindermafie.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2243
Registrován: 3-2005

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 18:46:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

By mě zajímalo, s čím byl v pneuservisu ten válec
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3674
Registrován: 12-2005

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 20:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem to fiorino na bázi fiatu 127 mkII je tuze zajímavej stroj.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Aresák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1265
Registrován: 1-2007

Odesláno Neděle, 30. května 2010 - 22:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2457
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 15:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pvvs: Na to zachovalé Fiorino bych se taky podíval i na lepší fotce!

A co je to za auto mezi válcem a P 206, že by Mazda 323 z osmdesátých let?
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4317
Registrován: 7-2003

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 15:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lepsi foto nemam , mel sem nasazenou pevnou 28cku. Jinak to bylo foceny v Bitove u tatra muzea.
Koupím otáčkoměr, pořádám soutěž ve vytáčení kindermafie.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 907
Registrován: 12-2006
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 16:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jef: Taky mi to přijde jako Mazda 323 z let osmdesátých.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 10-2008

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 18:19:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Volvo som mal vzdy rad pre ich dizajn, ale tieto kolesa mi evokuju nadstavce na krajace WS priamo od Horsta Fuchsa
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1950
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 18:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krásne máte tie Oktávky.. Aj tá pepíkova, tie 17" sú k tomu padnú.

Trošku tmavšia, v júli sme na ňu dávali fólie.



Tu máte nejaké ukážky susedovej (však tam seknú tie 18" disky Zenith..) a strýkovej Octavie. Sú si dosť podobné. Jediný rozdiel sú oplastované nárazníky a disky (nenechajte sa zmiesť, nie je to Scout).



Plus ešte ukážka, čo sa stane, keď to s Yetim preženiete a takmer tri krát zapadnete v brečke, z ktorej sa nedá vytiahnuť noha . Za minulý týždeň bol štyri krát umytý


...ďakujem za Vašu podporu...
V3S, S5T, LIAZ... už mi z tých skratiek skoro hrabe
ICQ - 489-696-538
Xik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.179.41.90
Odesláno Pondělí, 31. května 2010 - 20:23:41    Odkaz na tento příspěvek  

Jen pro zajimavost - klip Rihanny - zrejme toceny v Cesku - viz ferrari s nalepenou ceskou RZ a vytuneny zlaty rapid
http://www.youtube.com/watch?v=up7pvPqNkuU

tady jde zase pozornym okem zahlednout Skodu Forman
http://www.youtube.com/watch?v=W2-VF9u24F4&feature=related
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 15:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nový Citroen C4.
...krok späť...
I * Romanian Music
* Cuore Sportivo Alfa Romeo forever in my heart :: T.S.; TBi; TB; JTD; JTDm *
Tempral Trans, a.s.; +LETO 2010; Soldex vystrihovačky
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3680
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 17:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Po suprový C4 co známe do teď je to fakt slabej odvar a neskutečná nuda. Škoda....
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 18:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Comfort: Nový Citroen C4.
...krok späť...

Suhlas, najma 3-oj dverovy C4 sa mi paci
ma taky ten "citroenovsky" design
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2461
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 18:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ne, Martin 100 že by použil o francouzském autě slovo "suprový"?? Nevěřím...

Jinak ale musím naprosto souhlasit s oběma - současná C4 je osobité auto, ne sice tolik jako Citroeny ze 60. a 70. let, ale neztratí se. Kdežto tohle mi přijde jako naprostá konfekce, připomíná to taky ne moc povedený budoucí Focus... a linie bočních oken je jak mírná modernizace pětidveřové Kiy Cerato (předchůdce Ceedu).
Ale zase v interiéru je na mě dnešní C4 dost "ufo" a ta nová se mi líbí víc...
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 5-2008

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 19:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a keď už, tak ešte nová 3-dverová C4-ka:
odkaz .. čo iné sa dá čakať, keď pôvodne koncept DS High Rider má rovnaké tvary ako nová C4-ka...

Po dielach DS3 a C3 som si myslel, že Citroen si uvedomil nároky ľudí a že chce postúpiť o triedu vyššie dizajnom, technikou aj kvalitou spracovania + tvarmi a materiálmi interiéru. No táto C4-ka ma vyviedla z miery. Mám ešte časopis s víziami C4-ky a DS4-ky zo septembra 2009. Oskenujem a o chvíľu.

Edit:
odkaz 1
odkaz 2

(Příspěvek byl editován uživatelem comfort.)
I * Romanian Music
* Cuore Sportivo Alfa Romeo forever in my heart :: T.S.; TBi; TB; JTD; JTDm *
Tempral Trans, a.s.; +LETO 2010; Soldex vystrihovačky
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 21:56:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomino:"Plus ešte ukážka, čo sa stane, keď to s Yetim preženiete a takmer tri krát zapadnete v brečke, z ktorej sa nedá vytiahnuť noha."
To si tomu moc nedal Koukni na mé fáro


Důsledek ježdění po silnicích kde se prohaněli kamiony dalničních staveb..
Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
šmolko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 766
Registrován: 10-2008

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 22:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2z5_0409: napriek tomu ze auto je spinave ako RZ je pekne citatelna..to je pan vodic
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3681
Registrován: 12-2005

Odesláno Úterý, 01. června 2010 - 22:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jefe povozil sem se s komplet řadou citroenu někdy v roce 2005 od c1 po c5 + berlingo a musim říct že C4 jak 5ti tak 3 dvířko mě opravdu potěšilo.
3dv má supr design a dost dobrý jízdí vlastnosti. interier nadčasovej ale vskuně.
Sice trochu zdybtečně moc přebujelá elektronika ale jinak sympatický vozík.
C komplet řadou sem jezdil vždy stejnou 20ti km trasu takže sem měl srovnání více než dobrý.

Nejlepší na jízdní požitek byla C2 VTS kde jediné co trochu obtěžovalo bylo robotizované řazení s možností automat. režimu nebo "sekvenčního" žazení řadící pákou (voličem) nebo pádly pod volantem. klasicky ovládanej manuál by takovýmu autu slušel líp. Ale aspoň že to je klasická převodovka s normální spojkou jen elektromagneticky ovládaná.

Podobný jízdní projev měla C4 3door s automatem jen to svezení bylo o trošku komfotnější ale neztrácelo to i přes dostatečné pohodlí sportovní ráz.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
2z5_0409
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 02. června 2010 - 13:07:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

šmolko: Podle čitelnosti značky se pozná řidič
Koukni na mou sbírku značek, zadej na youtube do hledáčku 2Z50409.
Špína
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.152.5
Odesláno Středa, 02. června 2010 - 14:14:16    Odkaz na tento příspěvek  

Pro bezpečnost provozu jsou mnohem důležitější čistá obrysová a brzdová světla.
Tomino
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 02. června 2010 - 20:40:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dva z päť: ale ja som ho v to ráno umýval
...ďakujem za Vašu podporu...
V3S, S5T, LIAZ... už mi z tých skratiek skoro hrabe
ICQ - 489-696-538
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 5-2008

Odesláno Středa, 02. června 2010 - 21:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

VW Polo Saloon.
I * Romanian Music
* Cuore Sportivo Alfa Romeo forever in my heart :: T.S.; TBi; TB; JTD; JTDm *
Tempral Trans, a.s.; +LETO 2010; Soldex vystrihovačky
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3686
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 02. června 2010 - 22:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě to ukázalo korvetu cabrio
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4935
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. června 2010 - 00:36:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fuj
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2466
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 03. června 2010 - 09:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mauricio: To vypadá (naštěstí) jen jako něčí počítačová hrátka - očividně jen spojil předek Fabie/Roomsteru se zadkem Superbu, což jsou mimochodem už samy o sobě dvě dost nehezká nebo minimálně sporná místa designu současných škodovek. A jejich spojením vznikla tahle koza, o které věřím, že je od budoucí "nízkonákladové" škody dost vzdálená.

Jak už jsem tu psal, podle mě by nová Škoda mohla být podobná tomuhle:

http://news.auto.cz/nove-modely/volkswagen-lavida-novy-sedan-pro- cinsky-trh.html

resp. tomuhle:
http://house.25u.com/media/2008/03/vw_lavida.jpg

Na platformě staré Octavie to je, takže by to "nízkonákladové" mohlo být dost...
Comfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 5-2008

Odesláno Čtvrtek, 03. června 2010 - 13:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100: Ospravedlňujem sa, netcarshow.com tieto odkazy stále zlikviduje.
Ešte raz a oficiálnejšie: odkaz
I * Romanian Music
* Cuore Sportivo Alfa Romeo forever in my heart :: T.S.; TBi; TB; JTD; JTDm *
Tempral Trans, a.s.; +LETO 2010; Soldex vystrihovačky
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4050
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. června 2010 - 19:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolegové, mám takový blbý, leč asi nejen pro mě zajímavý dotaz. Předevčírem jsem se nějakým řízením osudu díval na záznam ze závodu NASCAR, kdy jsem si při té příležitosti uvědomil, že vlastně nevím, proč všeobecně z výkonných motorů v okamžiku, kdy auto přejde do jízdy "výběhem" tzn. řidič sundá nohu z plynu, šlehnou z výfuku plameny nebo aspoň výfuk "střelí". Dokonce u těch NASCARů, pokud jely výběhem v části okruhu, kde se nejelo na plný plyn, šel po celou dobu z výfuku malý flame, třeba pět vteřin v kuse. Jak to vzniká, resp. proč? Nějak se nemůžu dovtípit, tato teoreie mi nějak uniká.
Je jen jeden, každý z tohoto serveru ho zná, je plně pojízdný, ale na ulici nesmí, protože v Byrokratistánu pro něj neexistuje RZ. Co to je? KAROSA B831.
Cuclin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 7-2007

Odesláno Čtvrtek, 03. června 2010 - 20:41:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

verusho: absence tlumiče a katalizátoru = plamen
Solaris Urbino 12 Low Entry 1:10 40% hotovo(pálny a výkresy)
Jsem Soustružník ne Češtinář, berte na to ohledy ;-)
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3687
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. června 2010 - 20:53:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Každý auto si flusne do vejfuku jen když je vejfuk v pohodě tak to neslyšíš. Stříkačky jen zlehka ale karburátory dost dlouze a hlasitě páč tam de dýl po ubrání plynu nespálený palivo který hoří až v potrubí.
u závodních aut s turbem je ještě často zařízení ALS který pluše benzín i na volnoběk a roztáčí tak turbo aby bylo dříve po sešlápnutí plynu k dispozici. To pak už hází mooc pěkný lišky hlavně při podřazení.
Taky jde o to jak máš zahřatý výfukový potrubí podle toho to více či méně zahoří v trubkách.
Mě teď na fiátku rupnul středovej díl vejfuku a taky to lehce plive. Dokonce sem už vychytal jak mít při brždění motorem sešlápnutej plyn aby to bulbalo a střílelo co nejvíc a co nejdýl.... mam z toho takový dočasný WRC než mipřijde novej díl.
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4051
Registrován: 5-2005

Odesláno Čtvrtek, 03. června 2010 - 21:17:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Díky - u těch NASCAR k tomu docházelo bez podřazování samosebou, tam mají kvalty snad akorát na rozjezd. Ovšem pravda asi to bude nějaká voturbená mezichladičovina, takže asi jak říká martin. Tož díky. Vždycky jsem to měl spíš za "špatnej" efekt než za normální věc.
Je jen jeden, každý z tohoto serveru ho zná, je plně pojízdný, ale na ulici nesmí, protože v Byrokratistánu pro něj neexistuje RZ. Co to je? KAROSA B831.