K-report
 

Archiv do 15. července 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší » Archiv do 15. července 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 09. července 2010 - 13:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky: Jenže to pak pro rozhodující obce Kopidlno+Rožďalovice+Křinec+Oskořínek nebude žádná přijatelně rychlá doprava, protože o co dřív/později pojedou po 061, o to víc prostojí v Nymburce čekáním na přípoj.

Bartoušov je tak drahý proto, že SŽDC si k tomu přihodila všechny resty (hromadu přejezdů, kabely, zz v Kopidlně), které má mezi Kopidlnem a Jičínem a vydává to za nedělitelnou sumu. Přitom to není žádná nová stavba, jen náprava číhosi pitomého nekoncepčního rozhodnutí v 90tých letech Bartoušov zlikvidovat dle §1...

Bez Bartoušova má trať jediné dvě řešení (protože jezdit z/do Nymburka z/do prázdného nádraží je hovadina):
1. SQ = slušné přípoje pro rozhodující obce na trati (Jičín jezdí autobusem)
2. pouze Sp v hodině (= 2 vozidla na celou trať a třetí posilové ve špičkách na úsek Nbk - Křinec), potom je v Nymburce i Jičíně ostrý obrat a křižování celý den v Rožďalovicích (nutno zcivilizovat předem) a jízdní doba Jc - Pha se dostane na autobusovou úroveň. Jenže pak je Nymburk natvrdo natěsno (zpoždění hradeckého R v řádu 10 minut to pošle do kytek) a v Jičíně jsou vlaky z 061 vždy v celou hodinu v prázdném nádraží ("obrat 2 minuty" se dá řešit provázáním s vlaky 552X Jc - Hk (pokud tedy na 041 budou)).
PEVA
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3102
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 09. července 2010 - 14:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Byl to jenom nápad, jak zkrátit čekání v Kopidlně. Je potřeba zvážit, co je větší zlo. Já si na 061 pamatuju vlaky 810+4x010+810. A co tam teď zbylo? Autobusy Nymburk-Jičín autobusy dle IDOSu nejezdí.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2715
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 09. července 2010 - 14:43:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ona 061 je složitá v tom že má úplně jinou poptávku v kladiva a jinou o víkendu. V kladiva to je suburban Nbk - Kopidlno a JC - Rožďalovice, v sone se jezdí "od Nymburku dál po Jičín".

Mch nedávno v Bartoušově byl klikotoč nahrazen PZZ - předpokládám že v podobě která by při aktivaci dvou kolejí vyžadovala překopat....

Mch co brání tomu mít na téhle lokálce v Bartoušově samovraty? Stejně se tam buď staví nebo přibrzďuje neb zastávka na znamení.
Radek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 09. července 2010 - 18:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes dvojče v Rokytnici n.Jiz. (042)

Mild
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 7-2010
Odesláno Pátek, 09. července 2010 - 23:38:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PZZ v Bartoušově nemá žádné zapínací body na trati. Výstraha je aktivována pomocí tlačítka obsluhujícím zaměstnancem...
Jičíňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.132.192
Odesláno Sobota, 10. července 2010 - 00:10:10    Odkaz na tento příspěvek  

K trati 061: (Berte mě s rezervou, nejsem žádný drážní odborník.)
Co vybudovat výhybnu (říká se tomu tak?) v Jíkvi? Toto by znamenalo:
- Odjezdy z Nymburka cca v x:20, příjezdy do Nymburka cca v x:35, tedy navázání v Nymburku od/na rychlíky z/do Ústí a z/do Rumburka.
- Odstranění hnití v Kopidlně.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1971
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 10. července 2010 - 08:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jičíňák: Ty myšlenka má několik "drobných" nevýhod:
1. Lid od Jičína zpravidla chce jezdit z Nymburka směr Praha a Kolín, nikoli směr Ústí či dokonce Rumburk.
2. Zmíněné ústecké a rumburské rychlíky jezdí pouze ve dvouhodině, a to ještě občas Rumburk vypadne, jinak by to bylo zcela bez přípojů?
3. Zcela by se rozpadla lokálka Křinec - Městec, která by se mezi vlaky nestačila otočit, což by pro ni značilo jediné = game over.
Doporučoval bych se někdy s vlakem Jičín - Nymburk svézt a když průvodčí prodává lístky, poslechnout si, jak často zazní Praha a jak často Ústí. A v Nymburce po výstupu sledovat, kam se rozptýlí cestující vlaku od Jičína. Je to myslím velmi poučné. Ono třeba vlak 1947 je obecenstvem z tohoto důvodu velmi oblíbený. Co je velké části cestujících platné, že to rychle projede přes Kopidlno, když Ti do Jičína pročekají tentýž čas v Nymburce (drtivá většina jich jede překvapivě zase od Prahy či Kolína) a Ti jedoucí od Velelib po Kopidlno putující od Prahy či Kolína z práce čumí v Nymburce též, aniž by museli. Možná by si Peva mohl někdy udělat výlet a podívat se, kolik lidu v tom vlaku sedí po příjezdu celé skupiny a kolik jich přestoupí od 723. A to ještě podotýkám, že část cestujících objevila možnost 9421/723/1947, která jim při cestě z Prahy poskytne luxus krátkého přestupu v Nymburce, byť za cenu rozcourání v úseku Praha - Nymburk.
Podobně natvrdlé (ne)přípoje generují vlaky 5824 a 5826 (a v poledne 5813). Když k tomu připočteme, že ráno se z různých důvodů také neumí přijet k pražským rychlíkům (a bohužel 5802 nestihne ani 2206, byť těsně), pak dojdeme k závěru, že pro dojíždění do Prahy z Oskořínka, Křince či Rožďalovic lépe použít IGK. A nevěřte tomu, že odtamtud přece do Prahy nikdo nedojíždí.
Zkrátka jízdní řád trati 061 by potřeboval drobnou revitalizaci. Při ní by si bylo třeba uvědomit, že vlak dnes na této trati používají především lidé právě z Oskořínku, Křince a Rožďalovic, popř. Kopidlna a nemalá část (kromě těch jedoucích přímo do Nymburka) chce přestupovat právě ve směru Praha a Kolín (Poděbrady). Tyto přípoje by měly být prioritní. Dále zde vlak používají lidé z Jičína do zastávek od Nemyčevsi po Kopidlno. Zbývá poslední relace a tou je jízda přes celý úsek Jičín - Nymburk. Zde se jedná opět ve velké míře o lid přestupující směr Praha a Kolín, cíl v Nymburce má z těchto cestujících málokdo (kromě toho je třeba si uvědomit, že zejména o víkendu velká část těchto lidí zase není přímo z Jičína, nýbrž přijíždí z trati 041 z úseku Turnov - Jičín). Velká část relace Jičín - Praha je realizována autobusem, popř. IGK. Železnice zde momentálně nemá co nabídnout. Buď bude bonus pobytu v Kopidlně nebo v Nymburce na přestupu.
Z výše popsaných důvodů si tedy myslím, že naopak za stávajícího stavu MUSÍ mít všechny vlaky pobyt právě v Kopidlně jako v místě zlomu zátěže a do Jičína i Nymburka MUSÍ dojíždět těsně k přípojovým skupinám. V tomto světle je ostatně otázka Bartoušova trošku diskutabilní. Odstraní se pobyt v Kopidlně a zároveň bude možnost mít ostré přípoje v Nymburce. OK, ale rozpliznou se přípoje v Jičíně. Jičín je z hlediska procenta cestujících z 061, kteří zde mají cíl své cesty, významnější než Nymburk. Ale přesto třeba cestující typu Ostroměř - Kopidlno nebude takovým řešením potěšen. Pro toho bude znamenat Bartoušov paradoxně zhoršení stavu. Pro cestujícícho Libuň - Kopidlno taky. Pro ostatní to vyjde na stejno (např. cestující Libuň - Nymburk si to co dnes pročumí v Kopidlně odčumí v Jičíně), polepší si jen cestující z úseku Jičín - Pševes jedoucí do úseku Mlýnec - Nymburk a přestupy dál. Velký prospěch Bartoušova tedy vidím v té konkurenceschopnosti busu Jičín - Praha. To ovšem vyžaduje, aby jičínská trať byla v Nymburce striktně navázána na rychlé vlaky do Prahy. Ideélně na rychlíky. Což ale ráno naráží na problém zajištění dopravy do zaměstnání a škol, kterým vyhovuje příjezd do Nymburka na 30. Řešení tedy nabízejí 3 ranní zrychlené vlaky, které loni v prosinci vznikly, ale bohužel návaz je jen na dva, 5802 to provokativně nestihne (lidi ten vlak vidí, ale přestup nestihnou). Bohužel Návrh JŘ na příští rok to opakuje. Toto je potřeba tedy co nejrychleji pořešit. I tak je ale třeba upozornit, že ty zrychlené Os jsou oproti R o pár minut pomalejší, ale je fakt, že k nim lze vyrobit ostřejší přípoje.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 10. července 2010 - 09:19:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky: Proč by někdo z Jičína dojížděl do Nymburka? Autobusy Jičín - Praha nevidíte?

Ad Jičíňák: Aneb za větší peníze (pozemky) jako Bartoušov mnohem horší řešení. Myslíte, že s přestupní dobou 20 minut v Nymburce (neb dojíždí se zejména do Prahy a Poděbrad) někoho oslovíte? (lidi z Jičína to nebudou a ti, co to dnes mají rychleji, utečou taky). Na R do Rumburka se v Nbk z 061 dá přestoupit již nyní, Váš návrh by akorát tu přestupní dobu prodloužil.

Ad Petr Vlček: SŽDC tomu brání neb na požadavek na dopravnu D3 v Bartoušově (zavedení provozu dle D3 mezi Křincem a Jičínem) se současnými vjezdy a samovratnými přestavníky začli blábolit cosi o "významu tratě", "celostátní dráze" (přitom celostátní dráhu s D3 v republice máme) a "snížení rychlosti přes výhybku se samovratem", prostě zcela mimo realitu .
PEVA
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 10. července 2010 - 09:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad -aa- :
5802 na 061 poladit půjde - trať 061 do Návrhu vznikla dříve než 231... ale znamená to buď odjet o 3 minuty dřív z Jičína (5552?) nebo projet Jíkev (žádná škoda) a ještě něco. Nejradši bych však v X zprovoznil i 15600 z Křince (z Ró-ždalovic), ale vhodné vozidlo bohužel stále hnije ráno na poříčance (a v Nymburce tou dobou stojí ptg., který do Křince asi nedojede)

(Příspěvek byl editován uživatelem PEVA.)
PEVA
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1972
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 10. července 2010 - 09:42:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když tak koukám na Návrh tak:
15802 poladit na přípoj (tak ať projede Jíkev)
15826 taky třeba nějak promyslet, zejména So a Ne je to gh.... Na Poděbrady se dlouho čumí, na Prahu taky, Poříčanka ujede před nosem a k čemu je přípoj do Ústí (v pracovní dny se aspoň dá použít k přepravě směr Praha)
15813 je podle mého špatně
1947 je podle mého úplně nejhůř, není-li tam teda nějaký úchylný požadavek, ale v Nymburce krámy zavírají v 17 a nádražníci s koncem v 18 stíhají i 18:04.
15600 - to půjde asi těžko....
aaaa
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Sobota, 10. července 2010 - 11:50:22    Odkaz na tento příspěvek  

Právě odjel z Trutnova 850 021 do Brna.
Jičíňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.157.234
Odesláno Sobota, 10. července 2010 - 14:11:55    Odkaz na tento příspěvek  

ad. -aa-, Peva

Abych to dovysvětlil: Po trati 061 poměrně často jezdím, a to právě Jičín-Praha a zpět. A musím říci, že čekání 20 minut v Nymburce je pro mě mnohem příjemnějších než těch samých 20 minut v Kopidlně (hnít tam 20 minut, kousek před cílem cesty, na opuštěném nádraží, je opravdu z mého pohledu nejvyšší zoufalost; v Nymburce si můžu alespoň dát koupit občerstveni apod.). Proto také volím pro cestu z Prahy nejraději spojení s odjezdem z Nymburka v x:20, tedy 949/5813 nebo 951/1947. Jak zmínil -aa-, v pracovní dny je z Prahy ještě rychlejší možnost 9409/717/5813 a 9421/723/1947. (V opačném směru mám potom nejraději 5800, 5802, 1946, 5824, 5826.) To je důvod, proč jsem ve svém příspěvku prosazoval navázání na ústecke rychliky. Pokud jde o rychlíky na Rumburk, měl jsem na mysli přípoje ze směru od Kolína (kde je přípoj od R/EC od Brna), nikoli od Rumburka.

Ale beru protiargumenty a chápu nevýhody mého návrhu, hlavně pro dojíždějící z Prahy do Velelib-Kopidlna a rozhození přípojů na 062 - toho jsem si nevšiml.

V tom případě bych byl pro ono zmiňované obnovení Bartoušova za cenu prodloužení čekání na přípoj 061/041 - opět, dle mého názoru, je pro přestupující 061/041 (kterých je, řekl bych od pohledu, méně než těch končících v Jičíně) příjemnější strávit 20 minut v Jičíně než v Kopidlně.

Shrnutí - podle mého názoru je kterákoli jiná varianta lepší, než čekání v Kopidlně. (A Sp 1947 s odjezdem v 18:20 je pro mě v současném stavu to nejlepší.) (V tomto se tedy asi neshodnu s -aa- .)
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 10. července 2010 - 16:55:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska jsem koukal, že v Kopidlně za vraty teplárny stojí nějaká modrá mašinka s představkem (?), takže skutečně se tam asi něco dít bude.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.228
Odesláno Sobota, 10. července 2010 - 19:10:06    Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mě,kdo stanovuje "Zastávku na Znamení"?Zde,na 040 konkrétně Ohnišťany.Osobní vlaky (810)mají vše "ZnZ",ovšem všechny Sp zde staví povinně.U 854+954 snad alespoň tato signalizace funguje(?),eventuelně by to zvládl oběhnout průvodčí.
141.001
Neregistrovaný host
Odeslán z: 94.246.127.78
Odesláno Sobota, 10. července 2010 - 20:20:03    Odkaz na tento příspěvek  

D3 Křinec - Jičín? Jak by v tom případě byla řešena Obora, dálkově z Křince?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1973
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 10. července 2010 - 21:37:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jičíňák: Ano, pro cestující do Jičína je lepší varianta s čekáním v Nymburce. Pro cestující od Prahy do Velelib až Kopidlna je naopak varianta s čekáním v Kopidlně výrazně výhodnější.
Aneb rozumím-li tomu dobře, když už máte tu cestu Praha - Jičín o 20 min. hnití delší Vy, nechť ji mají delší také cestující do Křince, Rožďalovic, Kopidlna.... Aneb, když už autem nebo autobusem jezdí Jičín, ať jezdí taky ostatní. Akorát Rožďalovicím či Křinci ten bus nejede, tak jim zbyde auto (ostatně i dnes je při denním dojíždění nejrychlejší pro cestu Křinec - Praha auto do Nymburka a pak vlak). No a pak konečně budeme moci na 061 přejít i ve špičce na dvouhodinu a v další etapě ji definitivně zrušit?
6612
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.169.46
Odesláno Sobota, 10. července 2010 - 22:43:24    Odkaz na tento příspěvek  

Pro zájemce o focení písků z Libuně plán na příští týden:

PO - Řetenice, Dolní Polubný (Mn)
ÚT - Řetenice, Dolní Polubný (Mn)
ST - Řetenice
ČT - Řetenice
PÁ - Řetenice
SO - Hrastník

Malé písky (Nové Sedlo) se příští týden nekonají.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.77.165.57
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 00:38:58    Odkaz na tento příspěvek  

Koukám,že 14.-20.7. je nepřetržitá výluka Ostroměř-Bělohrad.Co se bude spravovat?A budou odstraněny taky nálety?
Arctia
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13
Registrován: 6-2010

Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 02:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes dvojče v Rokytnici n.Jiz.

Ale na fotkach mas Jablonec, Hrabacov a Jilemnici. :-)

BTW: Proc to tahne dvojce? Nejake nove narizeni jezdit jen "cumakem dopredu"? :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Arctia.)
Utúlien aurë...
Ládik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 192
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 07:11:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

výluka - trhání výhybek Šárovcova Lhota
R_1463Úpa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 09:07:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ládik: To se jako trhá proč? Jako aby nebylo jak odvážet dřevo vlakem z Š. Lhoty a mohlo se to vozit kamiony?
Ládik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 11-2006

Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 12:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jedna výhybka zůstane..... a vozy se samozřejmě budou nakládat dál
Jičíňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.157.234
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 14:23:24    Odkaz na tento příspěvek  

ad. -aa-
Ano, jsem cestující do Jičína a trochu protěžuji to pro mě výhodnější, to nepopírám ... Ale nejsem zas takový sobec, jsem samozřejmě pro variantu, která přinese co nejvíce osobokilometrů :-)

Nicméně, má někdo čísla o tom, koho je více? Nebo spíše, koho bylo více. Kolik lidí jezdících do Jičína ubylo po zavedení otravného stání v Kopidlně? (Opticky bych řekl, že "hodně" , ale nemám to samozřejmě podloženo čísly.) A naopak, kolik lidí přestupuje od Prahy/Kolína do Velelib-Kopidlna? Kolik z nich by opravdu ubylo kvůli 20 minutám prostoje v Nymburku, během kterých by si třeba stihli něco nakoupit/dát rychlé pivo? Tímto neprudím, jen se ptám, protože nevím ... a obávám se, že naše odhady a pozorování mohou být dost nepřesné.

Ale obnovení Bartoušova by bylo stejně asi nejlepší, jenže jak to prolobbovat?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1979
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 16:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak kolik lidí v Nymburce přestupuje a kolik je z místa, to k dispozici nemám. Zde jsem odkázán na vlastní pozorování a řekl bych, že je to cca 50:50 ve špičce pracovního dne, v ostatních obdobích převažuje přestup.

Nicméně frekvenci pro jednotlivé vlaky bych měl. Tak třeba sáhněme po listopadu 2009, který mi první přišel pod ruku, tak vyberu pár vlaků v průměrný pracovní den:

Ranní špička:
5800 Jičín +4, Staré Místo až Pševes +2, Kopidlno +9, Mlýnec +2, Rožďalovice +11, ledečky +2, Křinec -2/+26, Oskořínek +7, Jíkev -1, Veleliby +2, Nymburk (5:20) -61
5802 Jičín +7, Staré Místo až Pševes -1/+3, Kopidlno -4/+14, Mlýnec +1, Rožďalovice -2/+12, Ledečky +3, Křinec -6/+22, Oskořínek -2/+12, Jíkev +1, Veleliby -7/+6, Nymburk (6:26) -56
1940 Jičín +13, Nemyčeves -1, Jičíněves 0, Kopidlno -6/+14, Rožďalovice +17, Ledečky +3, Křinec -4/+32, Oskořínek +17, Veleliby -1/+2, Nymburk (7:22) -86

Odpolední špička:
5817 Nymburk (14:04) +91, Veleliby -5, Jíkev -3, Oskořínek -26, Křinec -42/+11, Ledečky -2, Rožďalovice -13/+1, Mlýnec 0, Kopidlno -9/+8, Pševes až Staré Místo +3, Jičín -13
5819 Nymburk (15:09) +65, Veleliby 0, Jíkev -1, Oskořínek -9/+2, Křinec -25/+2, Ledečky -2, Rožďalovice -13/+2, Mlýnec 0, Kopidlno -12/+5, Pševes až Staré Místo -3/+3, Jičín -12
5821 Nymburk (16:04) Nymburk +66, Veleliby -3/+1, Jíkev 0, Oskořínek -14, Křinec -20/+1, Ledečky -2, Rožďalovice -14/+1, Mlýnec -1, Kopidlno -8/+5, Pševes až Staré Místo -6/+5, Jičín -11
5823 Nymburk (17:09) Nymburk +45, Veleliby -2/+1, Jíkev 0, Oskořínek -6/+1, Křinec -14/+1, Ledečky -3, Rožďalovice -12/+1, Mlýnec -1, Kopidlno -6/+3, Pševes až Staré Místo -2/+2, Jičín -7
1941 Nymburk (18:19) +39, Veleliby -1, Oskořínek -5, Křinec -9/+2, Rožďalovice -12, Kopidlno -7/+2, Jičín -10

Co z toho plyne? Že Jičín je v počtu cestujících za Křincem, Rožďalovicemi i Kopidlnem a soupeří ve špičce pracovního dne o čtvrtou příčku s Oskořínkem. Je třeba upozornit, že v ranní špičce nejsou vlaky stiženy pobytem v Kopidlně a rovněž tak Sp 1941 je stižen pobytem v Nymburce a je vidět, že oproti vlakům stiženým pobytem v Kopidlně je počet cestujících do Jičína cca stejný. O víkendu samozřejmě narůstá procentuálně počet cestujících z Jičína oproti ostatním stanicím na trati, ještě více se to samozřejmě projevuje v letní turistické sezóně. Avšak víkendová souhrnná čísla jsou nižší než v pracovní dny a především víkend jsou 2 dny, pracovních dnů je 5, z toho plyne kde je přepraveno více osob. V ranní/odpolední špičce v opačném směru je rovněž zřetelný zlom zátěže v Kopidlně. Např. školní vlak v 7 ráno do Kopidlna přiveze 22 lidí, 5 vystoupí, 19 nastoupí a do Jičína přijede 50. V opačném směru vyberme vlak o půl třetí z Jičína, který veze 43 lidí z výchozí stanice, do Kopidlna dojede 33, zde 14 výstup a 7 nástup. Podobná situace je i u ostatních vlaků.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1980
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 16:32:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám Jičín soupeří o 4. příčku, ale souboj prohrává....
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.230
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 16:46:49    Odkaz na tento příspěvek  

Sláva každé výhybce,která zmizí z širé trati,a to dnes Lhota Š. takřka je.Návoz/odvoz vozů z Bělohradu,takže jedna stačí.Kamiony se dřevem na zdejších okreskách potkávati=.
NAD:to zase bude vyhýbání se autobusů v Mezihořském údolí.Nesnáším tady NAD.
Jičíňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.157.234
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 16:54:24    Odkaz na tento příspěvek  

ad. -aa-
Díky za zajímavá čísla, OK, už jsem skoro přesvědčen, že my, Jičíňáci, jsme menšína . Snad už jen - nemáte náhodou nějaká starší čísla - např. GVD 2002/3? Koukám, že tehdy ještě většina vlaků v Kopidlně nehnije. A je třeba možné, že nějací jičínští cestující opustili vlak úplně po zavedení pobytu v Kopidlně byť jen v jednom směru ...
6612
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.150.169.46
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 16:57:54    Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Sp1648 do Prahy přes Jičín veze 854.027
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 17:09:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Já bych tedy z vlastního pozorování (i když velmi subjektivního, protože si vlaky obvykle vybírám podle přípojů v Kopidlně) řekl, že tu odpolední špičku v Nymburce tyhle čísla ještě podhodnocují, zvlášť 1941 určitě vozí víc lidí.
Mimochodem to 20 minutové hnití (proti ostatním je to pouze 15 minut navíc) v Nymburce přináší výhodu (otázkou je jak značnou) přestupu od R 11xx od Kolína, který zas má přípoje dál od Pardubic a Brna, což třeba mně vyhovuje. 5813 v poledne je tedy bohužel stižen klidem v sedle a tuhle výhodu ztrácí.
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.230
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 17:24:28    Odkaz na tento příspěvek  

061:nevím jak vypadá Bartoušov dnes,1-2 koleje,ale co tu výhybnu zřídit v Jičíněvsi?Asi by zase byly problémy s pozemky(pole),ale přeci jen to je blíž lidem,než Bartoušov.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3121
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 17:46:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky děkuju za čísla. Nečekal jsem, že tranzit přes Kopidlno je až tak mizerný.
Nevím, jak vypadal JŘ autobusů před optimalizací, ale OREDO ve špičkovém směru na lince 516 (ráno do Jičína a odpoledne z Jičína) zvolilo polohy autobusů tak, že jedou podobně jako vlak.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3122
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 11. července 2010 - 17:51:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mot: Tady je jeden problém - ta výhybna je potřeba postavit tak, aby se na ní dalo dojet z Křince za maximálně 28 minut, aby se stihlo ostře prokřižovat jak v Křinci, tak v té výhybně. I do Bartošouva to vychází s odřenýma ušima, do Jičínevsi to je nestihnutelné.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Zubacka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2009

Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 10:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Náhodou při včerejší návštěvě Železného Brodu se mi dostaloi nečekaného překvapení v podobě 310.0134 ,takže mi nedalo a jel jsem s nima a vzniklo pár fotek a videí.Mimochodem nevíte někdo kam měla namířeno ta SGJW bangle?Přijela od Paky a pak ji přešíbovaly v Brodě jako by měla jet na Tanvald a nebo zpátky.



A tady navrch pár videí
http://www.youtube.com/watch?v=DN5_MJM5iHA
http://www.youtube.com/watch?v=yFRyWbVObdE
http://www.youtube.com/watch?v=Tv1G_RXqKcM
http://www.youtube.com/watch?v=fTXvFIhfxiw
A navrch tohle jsem si nemohl nechat pro sebe
http://www.youtube.com/watch?v=93NSn0ci7n8
Nejhezčí pohled na svět je z kabiny lokomotivy
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1982
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 11:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jičíňák: Tak zpět data asi nemám. Nicméně ono je to jedno. Podívejte se třeba na Sp 1940 Po 061 projede superrychle, bez pobytů. Přesto z Jičína jen 13 lidí, z toho pouze 6 jede tranzit přes Kopidlno! Podobně odpolední 1941 (dnes 1947). Faktem je, že v roce 2009 ještě 1940 neměl rychlý přípoj zrychlenkou do Prahy, zkusím se podívat zda mám už někde duben 2010, byť je to ještě krátký čas na reakci. U 1941 (1947) se ale nezměnilo nic a čísla jsou bídná též. Tranzit přes Kopidlno 8 ks.

Telini: Teď v létě budou ta čísla asi vyšší, než v listopadu.

Orky: Jen aby časem trať 061 v Královéhradeckém úseku nepotkal osud trati 063.... Vůbec musím říct, že ta IREDizace je prováděna nějak divně. Pořád mi to přijde, že jsou vždy vybudovány kvalitní autobusové systémy, mnohdy až přešotané zbytečnými výkony, ale vlak tam pořád nějak nepasuje. Podívejte se třeba v jaké hodiny jsou v Jičíně skupiny busů o víkendu a zároveň kdy dojíždějí do Jičína vlaky. Rozhodující směry jsou od HK a Nymburka, ale busy většinou striktně jedou přesně ve druhé hodině, kdy vytvářejí leda přípoje od Turnova. Bohužel se to týká i potenciálně zajímavé linky do Prachovských skal...

Já myslím, že optimální místo pro výhybnu z hlediska těch 28 min. od Křince by byl Bartoušov zastávka. Aby to nebylo pro dýchavičné 814.0 uhnané.

mot: A zde navážu ohledně frekvencí. Ono ty tři zastávky - Jičíněves, Bartoušov a Bartouškov zastávka jsou víceméně frekvenčně podobné. Sem tam někdo. Exstanice Bartoušov totiž obsluhuje obec Žitětín, která není zase až tak malá.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1983
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 11:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak březen 2010 žádné velké změny pro Jičín:
1946 Jičín +12, Nemyčeves -1, Jičíněves +1, Kopidlno -6/+15, Rožďalovice -2/+17, Ledečky +4, Křinec -9/+37, Oskořínek +17, Veleliby -2/+5, Nymburk -89
1947 Nymburk +47,Veleliby -3, oskořínek -12, Křinec -13/+1, Rožďalovice -8/+1, Kopidlno -7/+2, Jičín -9

Ostatní jsou podobné - pro zajímavost tranzit Kopidlno:
5800 - 3, 5802 - 4, 5808 - 11, 5810 - 10, 5814 - 22, 5816 - 17, 5818 - 6, 5820 - 7, 5822 - 5, 5824 - 4, 5826 - 2
5801 - 7, 5803 - 23, 5809 - 10, 5811 - 5, 5813 - 9, 5815 - 8, 5817 - 6, 5819 - 6, 5821 - 8, 5823 -8, 5825 - 4, 5827 - 3
Takže já tam zřetelně vidím tranzit nějaké školní frekvence do Jičína, ráno vlakem 5803, zpět vlakem 5814 a 5816 (součet tranzitu odpoledne je vyšší, než ráno, zřejmě se tam promítají odpoledne i nějací další cestující, zřejmě ponejvíc nepravidelní).

Ještě pro představu tranzit v neděli odpoledne ve směru z Jičína, kdy by se dalo čekat více lidí:
5816 - 15, 5820 - 10, 5824 - 4, 5826 - 4 a nelze zapomenout na 1648, kde je to číslo samozřejmě zcela o něčem jiném - 69 (mimochodem, nástup Jičín 72). Samozřejmě v sezóně lze očekávat čísla vyšší o turistickou frekvenci, dtto by se týkalo soboty, kterou nemá cenu v březnových datech detailněji rozebírat.
Jičíňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.230
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 11:59:16    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: OK, díky. Ta stará čísla by byla zajímavá proto, že tehdy existovala "rychlá" spojení oběma směry, dnes prakticky jen ráno jedním směrem.

K tomu Sp1648: To je vůbec zvláštní vlak - přímé spojení Jičín - Praha jen jednou týdně jedním směrem. Jo, kdyby tak měl svůj protějšek alespoň v pátek večer ("Sp 1947 protažený z Prahy") ...

ad. IREDO a návaznosti bus/vlak: Ano, kvůli tomuto jsem jim psal připomínku ... Ale i tak je to pokrok, dosud byly návaznosti vlak/bus v Jičíně nulové ...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3123
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 12:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Mě by docela zajímalo, jak to OREDO s železnicí do budoucna myslí. Kolem tratí, které mají potenciáln stát se páteří se prohánějí souběžné autobusové linky po 15 minutách (026,041) a kolem vedlejších se autobusové spoje prohánějí ve stejných časech jako vlak (061). Je překvapující, že alespoň třeba kolem 047 či 040 jim to vyšlo proloženě.
Když jsem před začátkěm JŘ uděloval pomyslné uznání a varování za podporu páteřní železniční dopravy karty za její likvidaci, tak uznání dostal plzeňský kraj, červenou varovnou kartu jihočeský a žlutou kralovehradecký. Musím říct, že ač je autobusová doprava zpracována na vysoké úrovni, tak potenciál železnice, který tam určitě na mnohých tratích je, je nevyužitý a je OREDEM, občas mám pocit, že cíleně, ničen (4 hodinové díry, taktové prasárny alá 020, souběhy vlak - bus místo návazností), že si kralovehradecký kraj v čele s OREDEm žlutou kartu zasloužil.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 12:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Edit: Ehm, dvoják, prosím smazat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Telini.)
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 341
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 12:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se tady tak probírají čísla, tak jsem si dneska taky nějaká poznamenal: 5808 odjíždělo z Kopidlna 10 lidí (z toho 5 nastupujících), do Nymburka jich přijelo 25, přistupovalo se jen v Křinci a Rožďalovicích.
To sem nedávám jako úvahu, jestli zrušit nebo nezrušit , ale jako informaci o skutečných zdrojích cestujících. (I když tam ještě chybí ten Oskořínek, no )
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1984
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 12:40:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: To já taky nevím. Vždycky když zabrousím dotazem ohledně podivných souběhů vlak-bus na kolegy objednatele, tak na mě stále nevrleji vrčí :-)
Nejvíc mě irituje na souběhu s 026 ne ten 15 min. interval, ten vem ve špičce čert, ale to, jak bus o víkendu jede z Náchoda do Broumova pár minut před spěšným vlakem a pak 2 hodiny nic ani po silnici, ani po kolejích. A když je náhodou hodinovka, tak ve druhé hodině se zase přesně závodí s osobákem.... Ale to brousíme už zase za hranice Českého ráje a Podkrkonoší, byť jen o pár kilometrů za hřeben Jestřebích hor.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3124
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 13:15:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: No, byť tam jsou určité nepochopitelné kiksy, tak jedno se jim musí nechat - doprava v OREDím království alespoň funguje a dá se tam cestovat i o víkednech. Jsou kraje, kde jezdí jen vlaky, do ostatních obcí školní a dělnické spoje a jinak nic.
Jsem zvědav, jak dlouho vydrží trať 047, či taková nabídka na 061. Ale třeba se místo řešení souběhů dočkámě 4 hodinové díry v dopoledním sedle Jičín - Kopidlno a souběžné busy Jičín Kopidlno budou jezdit dál.
Dráždíte hada bosou nohou - haníte jim jejich záměr. :-) Vám se taky nelíbí, když vám někdo sahá na víkendové půlhodinové Brody. :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1985
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 14:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, jen ty souběžné busy nebudou na obou koncích vázat na vlaky.... I když na druhou stranu. On by ten bus mohl být pomalejší než vlak, takže by se pěkně mohl křižovat někde v Bartoušově, čímž by se vyřešil dlouhý pobyt v Kopidlně. Pěkně z Kopidlna hned od vlaku, v Jičíně těsně na přípoj, dtto v opačném směru. Jen si nejsem jist, zda bude chtít OREDO věnovat dva busy.

Ovšem kolem víkendových půlhodinových Brodů nezavádím ještě autobus jedoucí 3 min. před vlakem.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3126
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 15:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Ovšem kolem víkendových půlhodinových Brodů nezavádím ještě autobus jedoucí 3 min. před vlakem.
To bylo jen takové malé rýpnutí. :-) Autobusy na 061 by nadělaly víc užitku, kdyby jely s vlakem proložené.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 15:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se té poměrně silné frekvenci v Křinci a Oskořínku nedivím. musíme si uvědomit, že v Křnci je přestup od Městce a Chlumce, kdy z Městce jezdí poměrně dost lidí přes NBK do Prahy, protože ty přímé ranní a odpolední busy(např.z Trutnova) do Prahy byly ve většině případů zrušeny. Oskořínek je podobný případ, protože busy odtud jedou většinou do Poděbrad, a pokud jedou lidi směr Praha, je lepší přestoupit jednou v NBk, než dvakrát(v Poděbradech bus/vlak a potom ještě NBK Os/R.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3127
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 16:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peoza: A proč rovnou nepřestoupit z busu v Poděbradech na rychlík a popojíždět na ten rychlík osobákem?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Peoza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 11-2009
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 18:12:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Podívej se na JŘ busů a pochopíš...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3129
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 18:31:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A proč bych to dělal? Prostě přijedu autobusem do Poděbrad a počkám si až na rychlík. Proč bych měl na ten samý rychlík popojíždět osobákem? Akorát delší čekání rozdělím na dvě kratší.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Jičíňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.157.234
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 20:37:24    Odkaz na tento příspěvek  

Pro zajímavost čísla z dnešního Sp 1947:
Nymburk +31 (z toho 3 pravděpodobně přestup z ústeckého rychlíku)
Veleliby +1/-5
Oskořínek 0/-2
Křinec +3/-12
Rožďalovice 0/-4
Kopidlno +1/-5
Jičín -9 (z toho 2 pravděpodobně na přestup na 041)
Honza215
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2799
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 20:49:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak na trati 041 se chystají od středy v úseku Ostroměř-HK a zpět zajímavosti díky výluce na trati 040. Viz. níže

14.7.2010

Os 5528 - 854+954.2 + 814/914
Os 5531 - 714+010+012+010 + 854+954.2

15.7.2010

Os 5510 - 854+954.2 + 814/914
Os 5503 - 814/914 + 854+954.2
Os 5529 - 814/914 + 854+954.2
Os 5520 - 854+954.2 + 714+010+012+010

16.7.2010

Os 5500 - 854+954.2 + 814/914
Os 5523 - 714+010+012+010 + 854+954.2
Os 5524 - 854+954.2 + 814/914
Os 5527 - 714+010+012+010 + 854+954.2

17.7.2010

Os 5502 - 810 + 814/914
Os 5519 - 714+010+012+010 + 810

18.7.2010

Os 5502 - 810 + 814/914
Os 5519 - 714+010+012+010 + 810
Sv 5503 - 854+954.2
Sv 5510 - 854+954.2
Sv 5529 - 854+954.2
Sv 5520 - 854+954.2

19.7.2010

Os 5500 - 854+954.2 + 814/914
Os 5523 - 714+010+012+010 + 854+954.2
Os 5527 - 714+010+012+010 + 854+954.2
Os 5531 - 714+010+012+010 + 854+954.2
Os 5528 - 854+954.2 + 814/914
Os 5524 - 854+954.2 + 814/914

Tento týden hlásí krásně, tak můžete v úseku HK-Ostroměř fotit . Pozn. Sv vlaky jedou +- v čase uvedených osobních vlaků

(Příspěvek byl editován uživatelem honza215.)
Stránky o motorových jednotkách REGIONOVA http://www.regionovy.cz.


ICQ: 205-355-261
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 609
Registrován: 1-2006
Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 22:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


Jdu schánět stan a flek u trati.
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání...
Už Jára Cimrman předpověděl příchod Najbrta! Vzpomeňte si na Emilku Najbrtovou....
Sranda musí bejt i kdyby na chleba nebylo.......
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 9-2003

Odesláno Pondělí, 12. července 2010 - 22:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Ostroměři už stojí nějaká 742 TSS.

Dnes jsme s Sp 1873 v úseku Bělohrad - Paka zastavili, chvilku stáli, a pak se jelo dál ...
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1987
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 13. července 2010 - 08:36:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peoza: Tak na to bych nesázel. Křinec si myslím je zdrojem sám o sobě, přestup od Městce tam zase až takové zázraky činit nebude. Z Městce pořád ještě využívanější varianta bude bus do Poděbrad a dále buď zase bus nebo vlak.
Z Oskořínka jedou autobusy výhradně do Nymburka. Leda že by byly myšleny "Oskořínkem" Dymokury, tam jedou busy samozřejmě do Poděbrad. Ovšem i zde bych na vlak příliš nesázel, protože vlak narozdíl od busu zastavuje 1 km od vesnice. Ono pro velkou část Dymokur ani ten bus není žádný zázrak, protože většina vesnice se nachází pod kopcem, zatímco autobus má zastávku co nejvýš to jde. A vlak je zase pod kopcem, ale na druhé straně, takže většina vesnice to na něj má téměř 2 km. Tedy většina vesnice samozřejmě zase IGK, jen školáci musí šlapat na bus. Toto platí pro pracovní dny, o víkendu dle zvyklostí ve "středočeském pohraničí" drží busy volno, a tak zbývá IGK a pro zoufalce tedy vlak.
Tomasjablo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 12-2008
Odesláno Úterý, 13. července 2010 - 08:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo jaké bude řazení rychlíků z Prahy na Malou skálu?(Benátská noc) Děkuji
Mašva
Neregistrovaný host
Odeslán z: 93.99.180.192
Odesláno Úterý, 13. července 2010 - 21:03:06    Odkaz na tento příspěvek  

Copak se to bude dít v Novém Bydžově?
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.199
Odesláno Úterý, 13. července 2010 - 21:12:45    Odkaz na tento příspěvek  

Co se asi tak může dít s patkami pro návěstidla? :-)
FF
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.210.231
Odesláno Úterý, 13. července 2010 - 22:35:45    Odkaz na tento příspěvek  

Tomasjablo: 753 197 ( 730 ) + 4x Bt a možná 1x Bc
Sato
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 1-2010
Odesláno Středa, 14. července 2010 - 08:14:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Jičíně pravděpodobně od včerejška stojí 1 x Roos a právě probíhá nakládání dříví na tento vůz, což jsem v Jičíně ještě neviděl.
Knapido
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 1-2006
Odesláno Středa, 14. července 2010 - 20:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5528 i 5531 cca +10. Ale největí lákadlo v podobě 714+010+012+010 + 854+954.2 se nekonalo. 854 s 954 jela až na odhlášku za 5531. Můj tip je že to jelo jako 1. nsl. 5531. Foto bude večer.

(Příspěvek byl editován uživatelem knapido.)
když tě všechno zradilo, pomůže ti kladivo.. a když né to tak použij flexu !! Jinak tě už nic nezachrání...
Už Jára Cimrman předpověděl příchod Najbrta! Vzpomeňte si na Emilku Najbrtovou....
Sranda musí bejt i kdyby na chleba nebylo.......
Mathius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 14. července 2010 - 20:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Knapido: Tip je správný, 1. nsl 5531 to opravdu byl!!!
Mirous
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 15. července 2010 - 08:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sp 1861 810+010 .. tomu se říká úroveň cestování s první třídou..včera několikrát taky..
,,Tam kde ostatní končí, Tatra začíná..."