K-report
 

Archiv do 18. října 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 18. října 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6992
Registrován: 8-2004

Odesláno Pátek, 08. října 2010 - 17:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
S41 do hostivaře až po 5 letech provozu a jen v so-ne, ... , S17 se už taky zavádí teprve ted a jen do úval nebo kam, i když o ní píšu deset let.
O průjezdném modelu a tangentách se mluví už hodně dlouho nezávisle na nějakých Vašich předpovědích.
S podobným "úspěchem" a "zásluhami" můžete předpovídat třeba přímou volbu prezidenta, věk odchodu do důchodu a spoustu dalších věcí.

kteří jsou za plnění mých vizí placeni
Vy si někoho platíte? (Samozřejě soukromně.) Takového šílence bych docela rád poznal.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2246
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 09. října 2010 - 07:04:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch 6986: Díky za info, bude šampónování.

Suri, Orky, Sexuolog: Uvidíme, podle (zatím)neoficiálních zpráv se možná ledy s plnou integrací S6 trošku pohnuly. Ale nechci to zakřiknout, tak radši žádné detaily. Dalším postupným cílem by pak mělo být na S6 dostat trošku modernější vozidla, což ovšem bude bitva, protože "povolené" 814 nesjedou provozní koncept a ostatní varianty (jiný dopravce, jiná moderní vozidla u ČD) to by byla zase diskuze v kruhu....

Káem: Problém Vaší činnosti kněžny Libuše jest v tom, že část proroctví Vám nevyjde, zatímco druhá část ano. V obou případech se však zpravidla jedná o proroctví, která buď jsou nebo nejsou obsažená ve strategických materiálech. Třeba S41 do Hostivaře nebo S17 byly vymyšleny již někdy v roce 2000 při zpracování Studie obsluhy. Je opravdu souvislost těch 10 let čistě náhodná? Zkrátka v těch svých věštbách (jimž hrozí splnění) vlastně jen opisujete
Jinak s tou pomalostí jsem nespokojen také. Jenže ono to zas tak snadno nejde. Obyvatelstvo neprodukuje HDP jak by mělo, daně nechce platit, ty co platí požaduje strkat do jiných věcí než je stavba/modernizace železničních tratí, nákup železničních vozidel a vlastní financování provozu vlaků (nejen na území Prahy), tudíž co se dá dělat. Chudák "liknavý" úředník. Ze svého tabulkového platu (dle věštby nikoli Ká-ema, ale Ká-louska brzo o 10% zredukovaného) provoz S49 v pracovní dny do Hostivaře nezaplatí.... Nadto by stejně neměl kudy projet a na výstavbu přesmyku přes běchovické zhlaví v Libni též ze svého platu nenaškudlí. Nechcete se upsat k nějakému sponzoringu? Nebo neměl byste tam aspoň kvalifikované věštby typu, kdy někdo postaví ten přesmyk? Nebo aspoň jestli na základě výsledku příštího víkendu budeme v Praze v roce 2011 či 2012 vlaky posilovat nebo redukovat (kosmetické změny ála Švejk) nebo dokonce výrazně redukovat? A teď předveďte své schopnosti! Zkuste výhled pro roky 2011 a 2012 (redukce/posílení a jaký rozsah), tj. porovnání rozsahu vlkm regionální železniční dopravy na územní hl.m. Prahy od prosince 2010 oproti rozsahu od prosince 2012. Za dva roky zúčtujeme (první průběžná kontrola plnění již do roka a do dne).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6996
Registrován: 8-2004

Odesláno Sobota, 09. října 2010 - 14:20:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-, poslední dva odstavce:

"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 09. října 2010 - 17:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čelákovice fčera pred 16:00.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8617
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 10. října 2010 - 08:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Ale nežvaňte. Ještě nedávno to bylo úplné scifi. Libeň křížem nejde, na hlavák se nevejde ani kolo navíc a kdesi cosi. Vy máte štěstí, že mě nebaví se hrabat v archlíveh. Jinak samozřejmě že si platim, slyšel jste o daních? A platíte je vy?
-aa- ukázal jsem vám nejméně na jednom případě, že neopisuju. To kouzlo je v tom, že vidim VHD jako celek a ne jen svou oblíbenou trať nebo lokomotivní řadu a že to vidim jako zákazník a ne jako profesionál nebo šotouš.
Moje věštby jsou dostatečně jasné, ten přesmyk v libni vám nikdo nezaplatí, ale přijdete na to, že bez přesmyku půjde prodloužit S4 z Masny přes Libeň do Hostivaře a do Uhříněvse ev. Říčan a nabídnout tak tamnímu publiku neslýchanou variantnost tras po železnici. Zrealizujete to až budete mít S17 a S29 komplet na Hlaváku. Ale bohužel, obávám se, že v horizontu 2011-2012 uberete jednoho švejka a prodloužíte tu S6 aspoň o víkendech na Hlavák. Budete hejbat s S1 a furt nebudete vědět esli int. 10-20 nebo 15-15. Ale celkový rozsah dopravy bude zachován a bude to úspěch. Možná ubydou vozokm jako technický ukazatel tím, že budete víc dbát, jestli honit všude a pořád dvoješusy (snadno se malujou oběhy a s rozpojováním je práce, viďte) nebo budou víc sóloešusy (víte proč? - paralela - jak najednou jdou DPP ve večerních hodinách sóla na tramvajích i na linkách, kde to donedávna bylo n-a-p-r-o-s-t-o vyloučené... To víte, peníze jsou zlý pán )
Jinak, to šetření (-10%) jsem samozřejmě věštil taky a Mekbajn se mi tu posmíval, že žádná "krýýýýze" není. No tak není, ale berete o 10 % míň a bude vás taky tak o 10 % míň.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1663
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 10. října 2010 - 08:34:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>To víte, peníze jsou zlý pán

U DPP? Páteční/sobotní jezdění do 1.00 či Zmrdikarta o tom moc nesvědčí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8618
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 10. října 2010 - 08:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov: DPP je obětí nikoliv strůjcem Otevřkarty. Noční ježdění je běžný v každém civilizovaném městě s funkční VHD. Problém je v tom, že volebním heslem se mělo stát "Metro o hodinu déle" no a k tomu se musely přidat i denní linky kvůli zkostnatělosti tvůrců grafikonů. Ve skutečnosti si přidělali daleko víc práce a jakkoliv se opatření chytá a v tramvajích lidi jsou (to víte, já s tim jezdim, já to nefotim) tak časem lidi zjistěj, že je pruda pamatovat si jinej JŘ na čtvrtek a jinej na pátek, že nočky na sebe čekaj kdežto proloužený denní ne, že ve čtvrtek v půl jedný musej jet naprosto jinak a jinudy než v pátek a pod. a že hodina je vlastně málo, a DPP zjistí, že někde ty lidi opravdu nejezděj a výsledkem bude pokus o redukci, a protože by v tom byl bordel, taxe udělá to co mělo být od začátku: Metro + posílený NOČNÍ linky, řekněme do 01,30 v int 15 (30). A na oplátku se sebere jeden dva spoje mezi 03-04 kde bude int 60 (120). Pro -aa-: toto je věštba (bohužel si netroufnu odhadnout horizont...2012?).

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6999
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 10. října 2010 - 16:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Ještě nedávno to bylo úplné scifi.
Ale kdeže.
Jednak je nutné rozlišovat dvě věci:
1) názory diskutujících (např. že já osobně považuji tangnety za zbytečné - příliš málo muziky za příliš mnoho peněz)
2) objektivní skutečnosti - tj. že jsou neustále činěny kroky (finanční,stavební,organizační,...) k jejich zavedení (stejně jako k zavedení průjezdného modelu). Tyto kroky ovšem souvisí se zmíněnou Studií obsluhy a dalšími materiály vypracovanými v daleké minulosti zcela konkrétními lidmi, nikoliv s Vašimi věštbami. Jestli Vám Vaše ego nedovolí si toto přiznat, tak je to Váš problém, šaška děláte ze sebe.
Pokud někteří jedinci rozhodnou, může taková S49 vyjet v kladiva do Hostivaře takřka okamžitě. Vyvolá to samozřejmě předtím některé organizační kroky (stavební se jaksi nestihnou) a je samozřejmě otázka, nakolik budou takové kroky a jejich následky prospěšné pro většinu a nakolik jen pro Vaše věštby a pár jedinců.

Jinak samozřejmě že si platim, slyšel jste o daních? A platíte je vy?
Já si tedy ze svých daní platím odborníky, kteří dané problematice rozumí (nejen v oblsti dopravy, ale třeba i ve zdravotnictví atd.), nikoliv nějakého Káema, který je mi s prominutím u .
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3665
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 10. října 2010 - 17:42:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si tedy ze svých daní platím odborníky, kteří dané problematice rozumí
Dovolím si trochu ironickou poznámku: V leckterých oblastech si myslíte, že platíte odborníky na odborných místech. Ale třeba u dopravy mnohde platí to, že si platíte blbce, na které nezbylo politické koryto. Stačí se podívat na některé "koordinátory". A o obsazení zodpovědných míst na dopravních odborech úřadů si nedělám iluze. Já si myslím, že situace v dopravně tupých krajích ukazuje své (středočeský, jihočeský, vysočina, karlovarský).
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8622
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 10. října 2010 - 17:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Já si na sebe vydělám dost, mě určitě neplatíte. A nepleťte to furt čoveče, já nejsem odborník takřka na nic, já se jen bavím věštěním. Jinak milej pane, to je právě to, rozpoznat z těch studií, co je nesmysl, na co nebudou peníze, co je volební agitace a co z kterého nápadu zbyde. Maličké zrno jste jako slepé kuře ale již našel: "Pokud někteří jedinci rozhodnou" . Samozřejmě že vše jsou zde názory účastníků, některé jsou ovšem vyslovovány tak šotonekompromisně, že to člověku prostě nedá. Kdybych věřil těm vašim studiim, tak budu jezdit Desirem na Švejcích a rychlodráhou na Letiště a osobní doprava na Semmeringu nebude. Kupříkladu. Najděte mi v těch vašich studiích linku 125 nebo metrolinky tramvají.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4533
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 11. října 2010 - 14:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen připomenu, že podle zhruba tři roky staré Káemovy věštby má úplně zaniknout úsek Buštěhradky přes Ořechovku, a veškeré vlaky z Kladna do Prahy mají jezdit po Semmeringu, eventuelně přes Litovice a Prokopákem.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 11. října 2010 - 20:50:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Brucoun:
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Pondělí, 11. října 2010 - 22:54:15    Odkaz na tento příspěvek  

Láďa:
Omlouvám se tímto za dnešní malý večerní chaos mírně ožralého In-goldmana v Rohlíkově. Přehlédl jsem se v JŘ a počítal s odjezdem S1 v 21:28(9) - čuměl jsem na Pečky, takže jsem byl v klidu... Sorry.
Díky!
cestující Honza z Plaňan
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 7-2006

Odesláno Úterý, 12. října 2010 - 20:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Omlouvám se tímto za dnešní malý večerní chaos mírně ožralého In-goldmana v Rohlíkově.

Tak mně ani nemáte za co,já v Rohlíkově jen bydlím a občas jen i pracuji .. moje "domofská" je už víc jak 10 let o kousek západněji,sím ...


ICQ 237-113-861
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Středa, 13. října 2010 - 02:18:19    Odkaz na tento příspěvek  

Láďa:
Tak teď jsem úplně mimo, jsem si myslel, že jste taková ta výpravčí z Poříčan. Tak to asi budete ta úvalská kočka , co začínala před skoro 15 lety v Plaňanech...
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 7-2006

Odesláno Středa, 13. října 2010 - 06:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Plaňanech jsem nikdy nesloužila .. Ale v Poříčanech nás bab bylo před více než 15 lety víc ...


ICQ 237-113-861
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 9-2009
Odesláno Středa, 13. října 2010 - 15:14:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tratovak: Co to bylo za vlak.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7002
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 13. října 2010 - 21:59:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Pouze jsem chtěl naznačit, že tu nikdo není od plnění jakýchsi věšteb jakéhosi Káema. Na tom nechť si pracuje sám za své, pokud touží po jejich plnění. Já když něco chci, tak na tom také pracuju sám a nečekám, že to někdo udělá za mě.
Prve jsem to jen špatně naformuloval.

Jinak je mi to samozřejmě jasné.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)

Slavím 7 000. příspěvek na K-reportu!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8641
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. října 2010 - 10:58:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji Bručoune, žeste to připomněl. Situace přesně tím směrem spěje - oproti době před třemi roky je na semmeringu pravidelná intervalová osobní doprava, od nového grafikonu dokonce s návazností v Hostivicích. I metro se v P6 začalo stavět. Proč bych měl od této věštby ustupovat?
Pikehead trhněte si nohou
Hroch: Vy čoveče vůbec nechápete podstatu věštby, jak bez toho mužete žít? Podstatou věštby je, že já vím, jak se věci nezávisle na mém snažení budou vyvíjet. Kupříkladu -aa- vět´štit nemůže, protože je přímo hybatelem a má znalosti. Já jsem úplnej outsider a nic se podle mých přání nepohybuje. Jen prostě vím jak se to bude pohybovat podle přání jiných. Udělejte si v tom jasno, jinak ze znemožníte.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 14. října 2010 - 11:23:50    Odkaz na tento příspěvek  

A na to Vaše věštění používáte drahou kouli z pravého přírodního křišťálu, nebo levnou z obyčejného skla? Na kvalitě věštecké koule totiž také záleží - věštby se mohou lišit podle ceny koule.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8642
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 14. října 2010 - 12:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spíš ten levnější model, nemá nějak v pořádku časovou osu a zkresluje dobu, za kterou se odpovědní rozhodnou něco udělat (ML17 komplet ve dvojicích jsem věštil v létě, zatím je komplet aspoň v kladiva a máme podzim. Jiní ale věštili její zánik) navíc vidí výsledný stav a zamlžuje dílčí kroky (S17 jsem viděl rovnou Kolín- Beroun a oni se zatím odhodlali udělat Řevnice-Úvaly, dtto S29 jsem viděl až do Milovic hned po elektrifikaci - jiní ale dodnes tvrděj že průjezdnej model je blbost a že hlavák je přeplněnej) Konzultuju to s kávovou sedlinou a černým kocourem a sám jsem překvapen, jak mi to vychází (zatímco jiní si myslí, že mám přístup k jakýmsi interním polooficiálním analýzám, zpracovávaným aby bylo co dělat v nějakých projekčních týmech před 20-50 lety - na důkaz toho, že takový zdroje nemám, opakuji věštbu S35, která opravdu, ale opravdu nikde není)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4578
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 14. října 2010 - 16:58:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Listopadová výluka na 171 tentokrát i s autobusy.

Jen doufám, že NAD bude tentokrát lépe personálně (myslím řidiče) obsazena, než současná výluka Beroun - Rakovník, protože bych hrozně rád zůstal živ a zdráv....

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 8-2006
Odesláno Čtvrtek, 14. října 2010 - 19:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak už nám začíná podzim a zima. Dnes ráno ešusy na 9402 na Masně +13, včera žabák na 2206 ve Vysočanech +9 a pondělí, nebo úterý žabák na 2206 na Masně +14. Tedy v čase příjezdu 9402. Uvidíme zítra.
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3194
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 14. října 2010 - 20:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní ráno bylo na trati 231 pěkně kretenský. Ale proč Ešusy jely pozdě, to nevím.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7003
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 14. října 2010 - 20:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Udělejte si v tom jasno, jinak ze znemožníte.
O mé znemožnění se nestarejte. Možná byste se měl starat spíš o svoje vlastní znemožnění, ale je pravda, že už nemáte co zkazit.

na důkaz toho, že takový zdroje nemám, opakuji věštbu S35, která opravdu, ale opravdu nikde není
Jak víte, že nikde není, když ty zdroje (údajně) nemáte?
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)

Slavím 7 000. příspěvek na K-reportu!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8644
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 15. října 2010 - 10:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hroch: ad S35 : Opakovaně mě o tom ujišťoval -aa- jako o naprosté volovině
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
čelakovičan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 8-2006
Odesláno Pátek, 15. října 2010 - 18:19:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes ráno na 2206 retro žába 001/002 a ve Vysočanech v 7:11, tedy na čas.
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 16. října 2010 - 10:02:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tratovak: Co to bylo za vlak.
Absolutne netuším, vagony boli počmárané RWE...
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 3829
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 16. října 2010 - 11:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je zřejmě tato záležitost.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2270
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 07:35:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Politické okénko se zaměřením na dopravu: Takže v Praze se nám to politicky pěkně vybarvilo, uvidíme jaký to bude mít dopad na objednávku železniční (ale i jiné veřejné) dopravy a vztah Prahy k železnici vůbec. TOP = 26, ODS = 20, ČSSD = 14, KSČM = 3, VV, Zelení apod. = 0. Možné koalice TOP+ČSSD ("antikorupční"), TOP+ODS (pravicová), ODS+ČSSD (na pražské radnici prověřená). Každopádně bude změna radního pro dopravu, protože stávající zvolen nebyl. A samozřejmě bude i změna předsedy výboru pro dopravu.

V Praze budou moci aspoň snadno složit koalici. V mnoha zejména menších městech bude ale v této souvislosti velmi veselo. Mnohde bylo totiž zvoleno nezvykle vysoké množství stran a sdružení. Extrémem jsou asi Milovice, kde kandidovalo 10 stran do 15-tičlenného zastupitelstva a všech 10 stran tam nakonec bude mít svého alespoň jednoho zástupce (vítěz má 3, dále jsou tam dva po 2 a zbytek po 1). Tudíž je nutná koalice nejméně čtyř stran/sdružení!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 07:53:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Osobně sázím na koalici ODS plus ČSSD, protože ta je pro tyhle dvě strany nejvýhodnějším řešením - vše zůstane při starém a nikdo se nám do ničeho hrabat nebude a kšefty pojedou vesele dál tak, jak jsme od nepaměti zvyklí.
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 08:56:51    Odkaz na tento příspěvek  

Bram: no já osobně to vidím na koalu TOP09+ČSSD, jelikož pánové Tůma i Dienstbier junior pražské modroptáky nikterak nemusejí (mírně řečeno).
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 09:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...takže konečně nadešal čas naplňování boblickovských vizí
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 09:35:36    Odkaz na tento příspěvek  

Suri: proč myslíte ?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2271
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 10:33:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Těžko říct, jak jednání dopadnou. Podle mého jsou všechny tři varianty možné. Pak je tu ještě teoreticky možná na první pohled utopická superkoalice všech tří velkých (možná částečně tichá), což by umožnilo definitivní rozkradení města....
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3698
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 10:54:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Tak zrovna v Praze se dal takový výsledek očekávat, ale jaký bude vývoj se odhadovat nedá. TOPka se netajila tím, že chce získat v Praze dopravu.
Nechme tomu čas, můžeme spekulovat, až budeme znát novou pražskou vládu a její podporu.
Nemyslím si však, že by jakákoliv nová pražská vláda likvidovala to smysluplné, co na železnici udělala ta stará. Možná zmizí blbosti alá S29 mezi Vysočany a hlavákem, která přiveze za celý den méně lidí než jeden vlak některých jiných linek.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3700
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 12:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vypadá to, že první snahou bude koalice TOP09+ODS.
Tůma plánuje v Praze čistku, Svoboda by s ním šel i krást koně
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.181.58.170
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 12:49:17    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: to je vcelku přirozené, ty dvě strany k sobě mají programově nejblíž. A Tůma se Svobodou by se asi domluvili. Jenže - pražská ODS, to je mafiánská struktura rozlezlá kde se dá, a "kmotři" budou jistě chtít rozhodovat. A to se Tůmovi líbít nebude. Proto tomuto spojení moc šancí nedávám.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3702
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 13:26:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Důležité je, že ODS nemá 100% zastupitelstvo. To je samo o sobě výhra. Podle mého názoru by nejhroší varianta z těch 3 reálných (nepočítám trojkoalici všech) byla ODS+ČSSD. Varianty s TOPkou si nedovolím porovnávat, každá by měla své pro a proti.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2272
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 13:41:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: "Svoboda by s Tůmou šel i krást koně" ... to je vidět, na co ODS myslí. Koně nebo městská kasa, vždyť to je jedno.... Tenhle výrok celkem panu doktorovi pěkně ulítnul
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8648
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 18:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TOP a ODS. S29 zůstane.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2274
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 18:56:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc o S29 to není. Berme to jako linku, která se jede otočit aby neopruzovala na hlaváku. Časem takhle dopadnou všechny linky, až je bude kde otáčet. Centrální nádraží není od toho, aby se na něm vlaky zdržovaly déle, než je nezbytně nutné....

Ono všechno zlé je k něčemu dobré. Třeba radní pro dopravu z ČSSD (exministr Březina?) by mohl lépe vyjednávat o splynutí SID+PID, když na kraji vládnou jeho soukmenovci.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3704
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 19:06:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: A nebo by mohl vyhodit modré vedení ROPIDu. :-)
Pokud by S29 měla obrat na hlaváku 10 minut, tak by tam tolik nepřekážela.
Splynutí PID+SID byl problém i za modrého středočeského kraje. Ale teď je tam ještě navíc ukřivděný exropiďák Mráček. A prý to "ukřivděný" je na místě.

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8650
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 20:14:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě nedávno mi tu někdo (znáte mou nechuť k archlívům) vykládal, jak obrat je rychlejší než průjezd. S29 je jen embryo vlaku do Milovic, žádný obracení, kdepak. Řekl bych že radní pro dopravu z ČSSD je scifi ještě větší než S35. Všimněte si, jaxe pouštím na tenký led krátkodobých prognóz
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2291
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 20:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Cosi jsem Ti v diskusi o tratích 021 a spol. psal o nadbytku peněz v Praze pro železniční dopravu a jejich mrhání na kraviny. A otáčení S29 (dá li se vůbec v případě jednotek hovořit o nějakém otáčení) je jen změna směru jízdy, nic víc. Docela bych byl rád, kdyby peněz na železniční dopravu v Praze bylo méně a byl by tedy i tlak na jejich efektivnější využívání. Přemíra čehokoliv (v tomto případě peněz) škodí a Praha je toho zářným příkladem. Žel bohu. Dvacet let se žvaní o nové zastávce Kačerov a obnově zastávky Vyšehrad, deset let o zastávce Rajská zahrada a skutek zatím utek. Ano jsou peníze a peníze, ale poměr užitku pro cestující a vynaložených financí by u výše zmíněných zastávek byl řádově někde jinde, než u protažené S29 v úseku hlavní nádraží - Vysočany či linky ML v protažené podobě. Holt je krásný pohled na velkou hromádku peněz, ze kterých lze financovat kraviny, ale potřebné záležitosti nikoliv.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3706
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 17. října 2010 - 21:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: To, co stojí víkendový provoz městské linky se v tom, co Praha dá na provozních dotacích, ztratí jako kapka v moři. Neodsuzoval bych to, co ještě nejezdí. Co je trestuhodné ve víkendovém JŘ je minutové ujíždění S1 v Libni. Rozhodně ML není to, co by významně pludrovalo pražský rozpočet.
Obnova nebo postavení těch zastávek není vůbec jednoduché. Buď je jejich zřízení mnohonásobně dražší než provoz ML a nebo jejich zřízení blokují jiné instituce či projekty.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2292
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 06:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Další, kdo chce, abych neodsuzoval jasný úlet - protažení ML. Mimo jiné, těch kapek v moři je dost. Jen převážení vzduchu mezi hlavním nádražím a Vysočanami linkou S29 vyjde ročně zhruba na 8,5 milionu korun. Vzduchovozič ML mezi Holešovicemi a Libní vyjde na zhruba stejnou částku - 8,7 milionu. Převážení víkendového vzduchu mezi Libní a Hostivaří v prodloužené ML bude levnější - jen 2,4 milionu korun. Ovšem lze oprávněně pochybovat o nutnosti provozu celé ML o víkendu. Ten levný nebude a 2,4 milionu výše zmíněných za úsek Libeň - Hostivař se nám rázem změní na 14,7 milionu za celou linku. Jelikož se tyhle úlety mají tendenci množit, tak je nelze zanedbávat.

Abych jen nekritizoval, podařilo se zavést autobusovou linku 125. Píšu o ní jako proto, že jde o jednoznačný průlom a také proto, že se o ní diskutovalo jako o zbytečnosti bez naděje na úspěch a když jsem se jí náhodou nejen já, ale i třeba Bručoun, zastali, tak i z Tvé strany byla její potřeba bagatelizována a vida, je to velmi úspěšný projekt. Úspěšný natolik, že i kdyby jakákoliv železniční tangenciální linka se jí chtěla vyrovnat, tak to má předem prohráno. Obdobných linek by bylo potřeba více. Vadou na kráse linky 125 je její obtížná dostupnost pro obyvatele z okolí stanic metra Chodov a Roztyly, tady je to trochu nedomyšlené.

Ano, nové či staronové zastávky nebudou levné. Ale chybí tlak z ROPIDu na jejich zřízení. O prachy až tolik nejde, protože jich je dost. Jde o to, přesvědčit ty, co o penězích rozhodují, aby je na ně uvolnily a zároveň zamezily blokaci od jiných institucí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2283
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 08:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale chybí tlak z ROPIDu na jejich zřízení.
Nic ve zlém, ale tímto výrokem ze sebe děláte člověka, který o dané problematice ví naprostý kulový. Tohle může napsat jen někdo, kdo vůbec nezná situaci. Má cenu zde o tom pak diskutovat? Čísla tady losujete jak ve sportce, u 125 řešíte záhadu, kde se stačí podívat na plán Prahy, u zastávek nevíte která bije, odsuzujete něco, co ještě ani nevyjelo.... No nic, asi nemá smysl to zde dále rozebírat, evidentně je to ztráta času.

Edit: I záhada "prázdné" S29 do Vysočan má své vysvětlení. Chce to trošku popřemýšlet o taktice a strategii. Pokud ji Praha zruší, možná ji to časem bude dost mrzet. Zkuste se zamyslet proč asi. Pokud se ptáte proč to tajemno, tak právě z taktických a strategických důvodů. Tedy přemýšlejte a pátrejte, proč to tak je. Napsat se to tu prostě nedá....

(Příspěvek byl editován uživatelem -aa-.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3707
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 08:42:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: U víkendové ML hodnotíte něco, co ještě nevyjelo. Mezi Libní a Holešovicemi to sice vozí méně lidí než ve zbytku úseku, ale pořád to vozí víc lidí než některé podobně vedené autobusové linky. Nemyslím si, že by to byl až takový propadák. Mnoho jiných lokálek vozí podstatně méně lidí než ML mezi Libní a Holešovicemi. Pokud by se měla zrušit ML mezi Libní a Holešovicemi, tak by se mělo zvažit zachování provozu (na částech) linek 202, 230, 269 a některých dalších.

Já jsem 125 nezpochybňoval s ohledem na vhodnost zavedení. Já jsem zpochybňoval výrok, že tato linka podstatněji odlehčí Ječné a metru C. A všimli jste si nějakého úbytku na C a Ječné?

(Příspěvek byl editován uživatelem orky.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1222
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 08:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ječnou ulicí jezdím jakožto uživatel MHD prakticky denně, cestujících je v ranní i odpolední špičce na první pohled pořád stejně.
PEVA
Z F J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.84.129.10
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 11:44:19    Odkaz na tento příspěvek  

Jo jo, říkal jsem že dohoda TOP09 a ODS v Praze nebude vůbec jednoduchá:

http://aktualne.centrum.cz/domaci/volby/praha/clanek.phtml?id=680 340

Skoro bych řekl, že Jirka Služební Pivo junior si může objednat vizitky s titulem "náměstek pražského primátora"...
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 11:54:38    Odkaz na tento příspěvek  

Zajímalo by mě, jakým právem předávají vlakové čety informace o použitém tarifu třetí osobě (průzkumníkům z ROPIDu nebo kdo je najal). Ti zřejmě nejsou schopni samostatné práce, proto chodí s průvodčími a koukají jim přes rameno do POPky. Co mám dělat, když s tím nesouhlasím?
To by přístě mohlo mezi povinnosti platících cestujících také zúčastnit se přednášky o důchodovém připojištění, o novinkách v politice nebo ze světa povlékání postelí.

Jo a jinak - mám In-gold. Stalo se mi, že průvodčí to vyhodnotil jako REŽIJKU a průzkumník tak zapsal. Fakt dobrej průzkum .
Není trochu rozdíl mezi Zákazníkem co přispěl částkou 22.000,- a zaměstancem, co dal 200,- nebo kolik se platí..?
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 12:08:11    Odkaz na tento příspěvek  

A ještě něco. Každoročně čtu, že výsledky tohoto pochybného průzkumu přispějí k jakémusi vylepšení či co. Tak se ptám - k čemu to pomohlo třeba mně nebo mému okolí (jsem z Plaňan). Proč není na lokálce Pečky - Kouřim plná integrace? Proč nejsou Cerhenice v PIDu? Byl by problém vydávat PID-jízdenky pro jednotlivou jízdu v pokladnách mimo PID nebo ve vlaku? Mám dojem, že kolem Olomouce to tak funguje - nahlásíte počet pásem a čas odjezdu. Třeba lidem z Cerhenic a Velimi by to pomohlo. Dále proč na lince 208 (+190) není tarifní vyjímka jako mezi Uhříněvsí a DeHo, kde jsou autobusy zařazeny také do pásma "0"? Proč nikdo neřeší návaznost mezi 208 a S1 v Kyjích/D.Počernicích?
Kdy se něco zlepší???
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8657
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 12:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Stínový, dodal bych.
PID: asi právem žeste někde něco podepsal.
Dále proč na lince 208 (+190) není tarifní vyjímka jako mezi Uhříněvsí a DeHo, kde jsou autobusy zařazeny také do pásma "0"?
A v čem by měly jako být?

Proč nikdo neřeší návaznost mezi 208 a S1 v Kyjích/D.Počernicích?
Oni neuměj vyřešit daleko jednodušší návaznosti, todle je na ně logisticky moc.


(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 12:26:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Čísla nelosuji, dají se vypočítat, stačí umět malou násobilku. Pokud ta čísla chcete rozporovat, můžete je upřesnit. Těžko ale dosáhnete toho, že se budou čísla od Vás lišit třeba o 50 procent.
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 12:27:23    Odkaz na tento příspěvek  

Káem: na linkách MHD mezi DeHo a Uhříněvsí je tarifní vyjímka. Autobusy jsou kromě pásma P současně zařazeny do 0,B, stejně jako příměstské linky.
Jde o to, aby lidi např. z Kostelce n/Č.l. jedoucí směr DeHo nemuseli připlácet 2 pásma za MHD.
Mně by dost zajímalo, proč tuto výhodu namají také lidi z Peček, kteří pracují v průmyslové oblast kolem DeHo.
Takto je PID-jízdenka stojí 56,- a pořádně ji nevyužijí. Mohla by stát 44,-.
A to nemluvím o cestování v relaci Plaňany - DeHo. Jedna cesta cca 70 Kč a pěkně pomalu. Oproti tomu Zásmuky - DeHo krásných 44,- Kč, přímo, pouze s jedním přestupem. Kde je nějaká spravedlnost???
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 12:38:00    Odkaz na tento příspěvek  

z Tarifu PID:
37. Na linkách 265 a 266 se vybrané zastávky zařazují do pásma P a současně do pásem B nebo 0 takto:
linka 265: Depo Hostivař – Dolnoměcholupská pásmo P, 0; Dolní Měcholupy – Nové náměstí pásmo P, B;
linka 266: Depo Hostivař – Dolnoměcholupská pásmo P, 0; Dolní Měcholupy – Uhříněves pásmo P, B.
Cestujícím je dovoleno použít jízdní doklad výhodnější z hlediska pásmové platnosti, za současného
nepřekročení časové platnosti použitého jízdního dokladu.


Proč má toto privilegium jen někdo???
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3708
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 12:52:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ZFJ: Bylo by bláhové čekat po 1.dnu jednání větu "Jdeme spolu do koalice"!

PID cestující: Ty průzkumy slouží k rozklíčování nákladů mezi doklady PID a jiné doklady a podle toho Praha doplácí. Kdyby šel průzkumník sám, tak byste zase brblal, co vás někdo otravuje po druhé.
Integrace není, protože máte na kraji dopravní tupce. Zlepší se to, až si zvolíte schopné zástupce a vyházíte většinu neschopných zaměstnanců oddělení dopravy v čele s panem Mráčkem. A to platí i o mnohých jinýcg mimopražských dopravních problémech.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3063
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 13:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Zlepší se to, až si zvolíte schopné zástupce"

Kde nic není ani zmrd nebere
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Pondělí, 18. října 2010 - 13:11:00    Odkaz na tento příspěvek  

Orky: V oznámeních, které visí např. v Cerhenicích na zastávce je napsáno, že výsledky mají přispět k vylepšení systému nebo něco v tom smyslu. Tak jsem zvědavý.
On to kvůli průzkumu beztak (ve směru Praha) průvodčí bere znovu, třeba i prohlásí "REVIZE jízdenek" a všichni ukázat znovu!

Navrhuji vyjmutí Pečky - Kouřim z PIDu. Buď ať se to dělá pořádně - tzn. plná integrace, spravedlivé ceny kuponů pro vnější pásma (ne aby např. 4 pásma stála mnohem víc než 2x2 pásma), uznávání+vydávání PID jízdenek na OAD v Plaňanech [náměstí - nádraží], perfektní znalost tarifu PID personálem ČD (např. onehdá jsem cestoval vlakem ČD z Bečvár do Zásmuk a musela mi pomoci Policie !!!). Dále je málo vlaků ráno z Peček do Plaňan, ale jezdí se jako Sv.
Takže buď zrušit nebo to dělat konečně pořádně.