K-report
 

Archiv do 12. srpna 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 12. srpna 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2844
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 20:48:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

podbrdský dnešní postřeh:

17,29 opouští hostomickou náves bus směr Dobříš - předpokládám že šlo o spoj do Řevnic v 17,25 via Chlunec s několika přípoji. Řidič sám.

Šukafon 17,39 dorazil s 5 ks + kolo na palubě. V Hostomicích nástup 6 ks (kolik jich odjelo busy kolem 17,25 do všech směrů celkem?), dále Osov +4 (a to je nádraží ouplně v ), Vížina průjezd, Všeradily, Nesvačice, Skuhroff, Liteň vše +1, Běleč 0. Třebáň na to že je všední den a vlak "proti srsti" solidních 19 ks a kolo. Kolik lidí asi dojelo tím souběžným busem který vymete návse ale vyjede o 14 minut dřív a stihne z Řevnic na Prahu až další vlak? Jak to že lidi jedou tím zlým vlakem co staví daleko od obydlí?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 21:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Tvrdíš, že S41 na Masnu netahat, je tu ovšem jedno velké ale: Ze zastávky Holešovice je to na nástupiště stanice metra C Nádraží Holešovice zhruba stejně daleko jako z nástupišť žst. Holešovice. Takže je z hlediska vzdálenosti v podstatě jedno. Samozřejmě, že žst. Holešovice je poněkud kulturnější, než stejnojmenná zastávka v obvodu žst. Bubny, o tom není sporu.

Systémové řešení by bylo zrekonstruovat žst. Bubny a vytvořit druhý vestibul stanice metra C Vltavská a veškeré osobní vlaky od Kralup, tj. i S41 vést na Masarykovo nádraží. Přestup na metro C by byl zkulturněn a jelikož je využití S41 v úseku Holešovice - Libeň velmi slabé, tak by odpadly všechny důvody proč S41 vést do Holešovic a ne na Masarykovo nádraží.

A ještě dodám, S41 je spíš radiální linka převlečená za tangenciální.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3157
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 22:32:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: víte, stejně jako všichni, houby o tom, proč ti lidé jezdí zrovna S41čkou. Třeba to není kvůli metru C. Jestli vaším stylem plánuje VHD ROPID, tak se nedivím, že na mnoha místech VHD lidem nevyhovuje, přestože je kapacitní a častá. Radši napřed zjistěte, odkud a kam lidé jezdí, potřebují jezdit a proč a pak plánujte VHD podle toho. Možná byste měl mnoha Radotíňákům vysvětlit, proč neměli před pár lety tolik využívat bus 244 a měli jezdit vlakem. Mne se to netýká, protože v Radotíně bydlím celkem blízko vlakového nádraží.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 23:17:48    Odkaz na tento příspěvek  

=>Bram: To jste vzal kde, že z Praha-Holešovice zastávka je to do metra stejně daleko jako z nádraží?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4192
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. srpna 2010 - 23:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"víte, stejně jako všichni, houby o tom, proč ti lidé jezdí zrovna S41čkou. Třeba to není kvůli metru C"

Všichni sice nejezdí S41 kvůli metru C, ale mnoho lidí ano. Vystupte někdy z S41 ve špičce v Holešovicích a jděte s "davem".
Úsek Libeň-Holešovice bývá natolik málo vytížený, a úsek Holešovice-Bubeneč naopak natolik silně, že lze tangentu S41 při nejlepší vůli označit jako poloúspěšný projekt.

"Možná byste měl mnoha Radotíňákům vysvětlit, proč neměli před pár lety tolik využívat bus 244 a měli jezdit vlakem"

Proč by jim to měl někdo vysvětlovat? Trocha reklamy pro nový produkt VHD je samozřejmě na místě, ale dál už je na místě jen čekání zda se nová linka chytne. Nejlepší linky se chytnou zcela samy, průměrné k tomu potřebují reklamu, a špatné se nechytí ani kdybyste lidi tahali párem volů.

"Ze zastávky Holešovice je to na nástupiště stanice metra C Nádraží Holešovice zhruba stejně daleko jako z nástupišť žst. Holešovice"

Nějaký rozdíl tam přece jen je. Osobně daleko raději dojdu na nástupiště ve stanici, než přes dvě ulice na vybydlenou zastávku.

"S41 je spíš radiální linka převlečená za tangenciální."

Přinejmenším ze 70% je to pravda, osobně ji ale používám jako tangenciální (Bubeneč-Kobylisy).
Až bude kvalitní přestup z S4 na metro C v Bubnech, tak bych očekával přesun části cestujících z S41 na S4, a tím pozvolný úpadek S41.

"Jak to že lidi jedou tím zlým vlakem co staví daleko od obydlí?"

Je-li řeč o liteňce, tak proto, že na rozdíl od autobusu jezdí pravidelně, nemá závleky, a navazuje směrem do Prahy.
Až bude autobus jezdit ve špičce po hodině a v sedle po dvou hodinách, závleky budou předány nějaké vedlejší vymetací lince, bude se jezdit přímo do Hořovic a s návaznostmi na Prahu, a celé spojení bude integrované do IDS, tak se nestačíte divit jak prázdná bude lokálka.
Příkladem budiž autobusová linka Příbram-Jince-Hořovice, která ve všední den v úseku souběžném s tratí celkovým denním výkonem předčí nejen skomírající osobáky, ale i Švejky.
Dokud hostomická lokálka je, tak asi je zcela v pořádku, že autobusy hrají roli občasných lokálních vymetáků každé návsi v okolí, a nesnaží se s lokálkou soupeřit. Skutečně racionální obsluha typu "za přiměřený peníz co nejvíce muziky" by zde ale byla bez lokálky, s autobusovými páteřními linkami bez závleků do menších obcí.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2166
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 06. srpna 2010 - 06:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Jen jestli o tom prd nevíš náhodu ty. V Holešovicích lze přestoupit na metro, tramvaje a zbylé autobusové linky.

Jinak nechápu, proč by měl kdokoliv obyvatelům vysvětlovat výhody vlaku, neb vlak tam jezdí velmi dlouho. Dle mého pozorování si výhod všimli sami a zejména po zavedení (sic ne zcela pravidelného) čtvrthodinového špičkového intervalu do vlaku přešlo hodně lidí, ale autobus 244 jezdil přesto vytížen. Tady nejspíš došlo k tomu, že někteří přesedli z auta do vlaku.......
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2079
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 06. srpna 2010 - 07:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krátce: "Rozdělené" vlaky v Návrhu skutečně technická záležitost. Jde o naše zkostnatělé Büro ála SŽDC. Zkrátka objednatel předem nemůže tušit, jak vyjdopu polohy dálkové dopravy na obou radiálách a jak se mezi ně podaří zaklínit regionálku. Takže zadá úlohu typu: "chceme něco prodloužit do Úval, ale nevíme zda Beroun nebo Řevnice, to záleží na tom, jak trasy vyjdou vzájemně proti sobě (byť objednatel ví, že preferuje prodloužit Řevnice, ale je ochoten ustoupit)". Ovšem tak to v byrokracii zadat nejde. Musí se předem říct: Řevnice - Úvaly + Beroun - hl.n. A když pak holt té průjezdné lince vyjde pobyt 22 min. na hlaváku - jó to se nedá nic dělat, takhle to bylo objednáno velí büropřístup. Tudíž český člověk musí projevit jinou kreativitu a zadat ty vlaky zvlášť na obou radiálách s tím, že se pak dodatečně vhodně propojí. Ovšem pak v Návrhu vlaky vylezou nepropojené....
Takže samozřejmě propojené Beroun - Úvaly a Strančice - Vysočany budou. A vypadá to, že S29 se odebere do historie a bude převedena pod číslo S9. A do Úval bude S7. Trošku zase jiný trend ke snížení počtu a zpřehlednění linek.

A (ne)návaznost S2 - S29 ve Vysočanech. Šílená, vím, ale nedaří se to už několikátým rokem nějak vykalibrovat. Objednatel to má ve svých požadavcích každoročně, provozovatel tvrdí, že to nejde, protože polohy dálkové dopravy na 221 a 231 jsou jasně dané a ty následně zcela jasně generují podobu regionálky (což je ovšem skutečně pravda a nelze prakticky nic namítat). A ono to bohužel nevychází. Ovšem kdo ví, 221 bude třeba v roce 2012 vypadat zase trošku jinak, MD tam avizuje nějaké požadavky, které by se měly výrazně dotknout regionálky, takže možná uvidíme....
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3308
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 06. srpna 2010 - 08:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"víte, stejně jako všichni, houby o tom, proč ti lidé jezdí zrovna S41čkou. Třeba to není kvůli metru C
S41 do Holešovic se pravděpodobně jezdí kvůli metru C. Pokud by ty lidi zajímalo především centrum, tak počkají na S4 na Masárnu.
Já si myslím, že S41 na Masárnu by kýžené uvolnění S4 nepřinesla, neboť valnou většinu budou tvořit cestující z Kralup.

-aa-: Řevnice-Úvaly... To byste musel buď kompletně překopat 171 nebo 011, jinak vám to zkrátka nevyjde, tedy pokud chcete, aby vám S7 do Úval a S1 jezdily alespoň trochu v prokladu.
Změna koncepce MD na 221? Nenapadá mě, o co by mohlo jít, uzly v Táboře a Budějovicích v celou jsou víceméně dané a samozřejmě tam má pořád vliv křižování. Já bych spíš očekával, že mistr Bárta o něco oseká dotace na rychlíky a bude se trochu škrtat.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3158
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 06. srpna 2010 - 08:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Prosím vás, oni lidi snad jezdí jen do centra a na metro C??? Vždyť v Holešovicích jsou nějaká pracovní místa. Je tam přestup na busy a tramvaje. Já taky nepracuju u metra C ani v centru, ale jezdím pěkně z jihozápadního okraje Prahy na východní, občas až dál na východ mimo Prahu. Naopak do Radotína dojíždí do fabrik stovky lidí odjinud, většina z nich nastupuje do vlaku na Smíchově. Nejsem slepej a ukrajinštinu poznám.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3607
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 06. srpna 2010 - 08:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Orky:
Změna koncepce MD na 221? Nenapadá mě, o co by mohlo jít,

Třeba přece jen dojde na stavbu ČB - Nemanice a bude možné hnout s rychlíky o jedny kříže směrem ku Praze (tj. do Horusic). Nebo bude tato stavba definitivně odpískána a taktéž bude možné hnout s rychlíky o jedny kříže týmž směrem. Současné polohy jsou položeny tak, aby z ČB do Nemanic stačila jen jedna kolej.

Podobně by za jistých okolností mělo být možné se dostat od Tábora na kříže do Votic a to už by proti dnešku byl na 221 posun o nějakých 15 minut.

Edit:
Pokud platí tento harmonogram, tak od GVD 11/12 bude už dvojkolejka z Votic do Olbramovic a tedy by mělo být možné si sáhnout v Praze s R-220 do skupin ve 30.

P.S.: Hodně bude záležet na tom, co dalšího se ještě bude stavět a jaký to bude mít vliv na jízdní doby a zároveň zda po velmi pravděpodobném nedoplnění Sudoměřice - Votice do OPD dojde k opravě propustků na Sibiři.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3309
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 06. srpna 2010 - 09:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Ale jo! Vždyť jsem říkal, že mám pochybnosti o vhodnosti přesměrování na Masnu.
Mibl: Já si neuvědomil, že -aa- mluví až o GVD 2012. Tam je dost pravděpodobné, že k nějakému posunu dojde (zhruba o 10-15 minut později z Prahy). To by umožnilo srovnat symetrii v Čerčanech a S29 by mohla vyrážet cca 28/58 z Vysočan. V té době je však na nové spojení docela plné (rychlíky od Ústí či Tanvaldu).
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Pátek, 06. srpna 2010 - 09:40:54    Odkaz na tento příspěvek  

Mibl
Po zprovoznění koleje 91a (dle toho hmg 11.2011) se vyloučí stávající trať a zbytek Olbramovic. Dvoukolejné tunely budou až po zprovoznění sudých Olbramovic o několik měsíců později.

V roce 2012 by snad měly být v realizaci stavby:
ČB - Nemanice (jednokolejka "St.7" - Nem.)
Horusice - Veselí (stanice Ve, úsek Hor-Ve_zast = PJ)
Tábor - Sudoměřice (traťové úseky Tá-Ček-Cho = PJ)
Votice - Benešov
To na změnu poloh R v JŘ 2012 moc nevypadá.

Navíc někdy v roce 2012-14 po pár měsíců nebude možné křižovat v Horusicích (jednokolejka Dynín - VnL) a 2014-15 v Sudoměřicích (jednokolejka Chotoviny - Střezimíř).
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2080
Registrován: 12-2007
Odesláno Pátek, 06. srpna 2010 - 09:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky 3308: Úvaha dobrá, samozřejmě tak jak je to položeno v Návrhu je to už jasné, ale co jste věděl před návrhem? Kulový, protože jízdní doby zrovna mezi Plzní (kde je fixní bod) a Prahou SŽDC každoročně losuje jak králíky z klobouku. A ještě se mnohdy netrefí, protože pak peníze buď přebývají (bejvávalo...) nebo nejsou (to bude teď asi častější případ). Takže troufnete si třeba teď říct, jestli proti sobě takto pěkně vyjdou Beroun a Úvaly i v roce 2012? Klidně si můžete nechat čas na rozmyšlenou do ledna, pak už je ale třeba konat (= připravovat objednávku).

K trati 221: Posun taktu jistě možná, ale o to nejde. Chytrý na to přijde, pro ostatní no comment, protože žádná jednání zatím ani nezačala.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4193
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. srpna 2010 - 14:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad přesměrování S41 na Masnu: Můj názor je, že ve špičce by mohlo zůstat všechno tak jak je. V sedle a o víkendu by naopak bylo daleko lepší, kdyby si Praha místo S41 objednala půlení intervalu S4 na půlhodinu. Klidně by ty sedlové a víkendové posilové spoje mohla jezdit regionova, která by po omezení S41 na špičky neměla co dělat.
Technicky to je možné okamžitě, formálně kdoví kdy, ale z hlediska chtění objednatele bohužel asi nikdy.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4194
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 06. srpna 2010 - 14:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odkaz na dříve prezentovaný nápad:

Alternativní návrh č.2 S41

Nedělám si iluze o "politické" průchodnosti. Přišlo by mi to ale užitečnější než současný model, a technicky v tom nevidím žádný problém.

S4 i S41 mi v příštím roce pravděpodobně budou prakticky zcela ukradené. V současnosti S4 i S41 používám, a tenhle návrh zhruba shrnuje výhrady, které k použitelnosti obou linek mám.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
S-41
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.73.211
Odesláno Sobota, 07. srpna 2010 - 21:52:41    Odkaz na tento příspěvek  

No a pravda je taková, že po požadavku Ropidu od nového GVD bude na S-41 v pracovní dny v úseku Libeň-Roztoky nasazen pantograf ř.451, o víkendy pak v úseku Hostivař-Roztoky kasičkový motor ř.809. Obě pražské regíny budou celotýdenně zaturnusovány na vlacích S-8 a S-80 tedy Praha-Čerčany a Praha-Dobříš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8275
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 08:45:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

SUPR!!! Moje sny se plnííííí!!! S17 bude!!! Juch! -aa-, vidíte? No a S29 přežije po prodloužení do Milovic, o tu se nebojim.

Bručoun: Vyste nenapravitelnej - než se stane to co píšete (cituji níže) tak budou lidi na Marsu, protože je to levnější. Jakou má prosimvás souvislost Liteňka s Hořovicema? Nejste na ty Hořovice nějak zasedlej?
(CIT: Až bude autobus jezdit ve špičce po hodině a v sedle po dvou hodinách, závleky budou předány nějaké vedlejší vymetací lince, bude se jezdit přímo do Hořovic a s návaznostmi na Prahu, a celé spojení bude integrované do IDS, tak se nestačíte divit jak prázdná bude lokálka)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2088
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 09:01:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S-41: Přesně tak to vypadá. Regíny zjednoduší zajíždění Pacifiku na hlavák a zvýší nízkopodlažnost na jiných tratích, což byl požadavek příslušné městské komise.

Káem: Vy tomu říkáte "moje sny", nicméně tahle věc je od roku 2002 součástí základního strategického materiálu pro rozvoj hromadné dopravy v Praze a okolí. Tedy nic nového pod sluncem. Časem se z nich opravdu stane S17 a vrátí se S29.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4352
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 09:17:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Trošku zase jiný trend ke snížení počtu a zpřehlednění linek.

Ehm, nezlobte se na mě, ale tohle není zpřehlednění. To je jen dávání nějakých čísel před trasu vlaku, která je pokaždé jiná. Dejme tomu, že od Úval to bude nad slunce jasné, kam vlak jede, ale od Berouna aby si člověk hlídal, jestli ho na hlaváku neotočí zpět na Beroun. Jí vím, že s tímhle tu otravuju už po několikáté, ale jak je vidět, tak Ropid v tom plave taky slušně.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3326
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 09:26:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Na autobusech v Praze dneska běžně funguje pásmový provoz, proč by nemohl tady?
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 09:32:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak, je to stejné jako u jiných prostředků MHD. Ona se kolem toho strhla velká diskuze a výsledek je prostě nejasný. Zastánci většího počtu linek tvrdí, že se tak lidi dozví snadno, kde to končí. Zastánci menšího počtu linek zase říkají, že jednak je systém daleko přehlednější, jednak i u většího počtu linek se stejně pásmuje (vezměte, že S7 má už dneska 6 konečných, z toho pouze 1 se používá výjimečně, 1 sem tam a zbylé 4 intenzivně) a především na zastávkovém JŘ (což platí především v MHD) musí člověk studovat zbytečně jízdní řád několika linek. Zkrátka oba přístupy mají svá pro a proti....
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4353
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 09:37:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Jó, tohle mi tu bylo vysvětleno už několikrát, ale musí být vše na dráze zrovna podle pražských autobusů? Já bych s tím nepřišel, kdyby se nejdříve nezavedla S29, která se teď přemění v S9 a podle tohoto se označí i natažená S7. Máte pocit, že se tím něco zpřehlední?
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2858
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 09:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já teda nevím proč nemůžou bejt varianty linky odlišený třeba písmenama S7A, B, C, atd. tak aby člověk moh koukat po označení S a ne po cílové stanici na Pragotronu "jako by S ani nebylo".
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4354
Registrován: 10-2003

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 09:48:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Ale tak minimálně zajetí na jinou trať, resp. pokračování vlaku za "běžnou" konečnou stanici bych klidně jako S17 označil. Je fakt, že značit jiným číslem noční vlak Radotín - Smíchov je blbost, každopádně bych udělal nějakou kombinaci pásmového provozu s rozumným rozšířením číselného značení, když už tam tedy musí být.

Mmch netušíte jestli se na 173 od nového GVD neplánují o víkendech 814?
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8277
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 09:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- ještě nedávno jste mi tu vysvětloval jak nejsou peníze, vlaky , koleje a kde co. Odborně jste hovořil o tom, že nemusí být rychlejší projíždět než obracet. Součástí mejch strategickejch plánů je to daleko dýl, projíždění hlaváku je jediná šance jak na něj nacpat ještě víc vlaků. Pravda, v předpovědi Knížecí jsem se mýlil, ale jak dlouho ještě budete trvat na tom, že S6 na hlavák nepůjde a nepůjde? Připomenu ještě mou vizi S49, kdy ještě donedávna nešlo a nešlo přejíždět Libeň křížem a najednou to jde. Odkud bych to asi tak věděl tu Libeň? Tak vám připomenu ještě S35.
Jinak já jsem spokojenej, jaxe to vyvíjí, a ještě předpovím: Vyhraje menší množství linek pásmovaných. Jako u tramvají.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8279
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 10:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě -aa-: Tady http://km40.webpark.cz/mlinky.html
jsem to ještě jako malý nerozumný šotouš pověsil na svou prastarou a dnes již překonanou elektrickou nástěnku. Jsou tam různé blbosti, (210-070 jsem už překonal) ale všimněte si, že je tam 231-221 , 171-011 a ML (nyní S41) označované takto proto, že to ještě nebylo ani potuchy o "S". Poznámka u ML svědčí o tom, že to bylo pověšeno před MS v hokeji, a kdybyste zabrousil hlouběji (tam už odkaz nedám) tak je tam pokec o povodních a to je rok 2002 - no a v době pověšení jsem to už nějakou dobu v hlavě měl, že jo.
Prosím bez komentářů k provedení, je tomu 8 let.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 10:16:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Cestující zpravidla není šotouš, aby si pamatoval, že z hlavního do Zadní Třebaně mu jede S7A, S7C, S7D a nikoli S7B, S7E, S7F a S7G. A zase tak nereálný příklad jsem neuvedl. Zkrátka tohle už by bylo hodně šoto a stejně by cestující musel sledovat cílovou stanici.

Zapa: S17 bude až někdy časem. Až to bude pořádná průjezdná linka. Nebo až se změní názor vedení objednatele

814 na S6 o víkendu - logiku by to mělo, ale zatím jsem o tom neslyšel. V pracovní dny bych 814 neočekával, neumí vyjet provozní koncept (hlavně nezvládne ty ostré obraty).

Káem: Však ono ty peníze odklepnutý ještě nejsou, takže škrtačka hrozí kdykoli. Třeba až se stane šetřivá strana STOP09 městským lídrem, při schvalování nového rozpočtu nařídí úspory ve všem možném a bude po ptákách.
-aa- proti S6 na hlavák nic nemá. Studie obsluhy ji tam umísťuje. Ale provozovatel nemá kudy. A myslím že objednatel o to momentálně taky příliš
nestojí.
S49 jde, ale jen o víkendu a ještě to pěkně dře. Dalo to celkem fušku najít ty dvě trasy křížem v Libni a ještě aby bylo pak volno jak na Roztoky, tak na Hostivař a v Hostivaři byl aspoň nějaký přípoj. A aby to nestálo v Libni 15 minut....
S S35 se nepočítá a nemá to ani moc logiku. Nejsou ani vozidla. 814 neumí provozní koncept S3, 854+954 nejsou.
S linkovým vedením asi máte pravdu, jak se to tak vyvíjí. Ovšem pokud nedojde na Boblickem před nedávnem avizované personální změny, pak může být všechno úplně jinak....
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 10:17:22    Odkaz na tento příspěvek  

Už jsme se tu o tom jednou bavili, ale pro jistotu opět: S35 je, předpokládám, jenom abstrakce pro situaci, kdy S3 bude končit na Masaryčce a soupravy budou podle potřeby přecházet mezi linkami, aby se co nejméně stálo? Jako souvislá linka je to totiž nesmysl.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 10:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to je stím jedním Bastardem v Nymburce? Na čem se tam dostává? Vím, že jede z Nymburka přes Poříčany do Prahy, a pak někam na sever.. Spíše jsem myslel, že to jede Elefant (kterejch v Nymburce je plno odstavenejch), ale několikrát už jsem z ranního Hradečáka viděl v Nymburce Bastíka..
Jgcp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3132
Registrován: 6-2006

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 10:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2253/1906
http://zelfoto.webovastranka.cz/
ICQ : 297-774-273
.... a další stroje slavné doby odlétají na jih..
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2093
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 11:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: Využití mašiny na špičkový posilový výkon v příměstské dopravě předtím, než ji potřebuje na EC dálková. Z 1906 přechází mašina na 176. Všechny ty Elefanty, co jsou v Nymburce "odstavené" tam už v 7 ráno odstaveny nejsou a mají jiné své výkony.
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 441
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 11:48:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdarec,dnes jsem na Hlaváku na odjezdové tabuli viděl že vlak KžC Pražský motoráček odřeknut nevíte někdo proč?Dík.
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 12:18:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Aha, já myslel, že tenhle Sp odjíždí z Nymburka už kolem 6 hodiny..Neb jsem ho tam vídával z prvního R do HK...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2094
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 12:55:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drak ze skalky: Technická závada. Stará technika si postavila hlavu ve Vinohradském tunelu. Odpoledne už by měl jezdit s náhradním strojem vystaveným z "depa" Lysá n.L.

Adalbertinum: Kontorloní otázka: Sp 1906 odjíždí z Nymburka v kolik?
Drak_ze_skalky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 5-2010
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 13:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:Takže lehla 117?
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 947
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 13:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Nějak po 6 hodině ráno, myslím, v 6:07, nebo tak nějak.... A vidět tam bejval, z toho prvního ranního Hradečáku, stával na druhém nástupišti (naposledy viděn v půlce července)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2096
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 13:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A první ranní Hradečák je v Nymburce v kolik?
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 1-2010

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 13:46:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

5:11 odjíždí z Phy, to znamená, v 5:54 by měl být v Nymburce, pokud se nepletu..
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 14:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Jak to vypadá s S23??
:-)
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.231
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 17:57:17    Odkaz na tento příspěvek  

Sp1906 "Šembera" Nb 6.07.
26.7. 371 001
2.8. 371 005
Viděno z prvního hradečáku do Prahy.
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 18:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mot: Co dělal na šembeře Bastard?? To je kvůli úseku Poříčany-Praha?? A to si stěžují, že jich mají málo.
:-)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3329
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 18:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Ale, Mlho... :-) Viz pár příspěvků zpátky. :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1570
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 20:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co dělal na šembeře Bastard??

Dobré ráno,vstáváme .. na /Sp 1906/ přece jezdí bastard turnusově ...


ICQ 237-113-861
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 3-2010
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 21:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Láďa: Až bude vyjíždět Šembera, tak už v tu dobu budu v práci
:-)
Homer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 1-2009

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 21:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z dnešního výletu:

Více fotek na našem webu.
Najbrt v reálu - kombinace hnědé
http://www.youtube.com/user/ichmid
Láďa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1572
Registrován: 7-2006

Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 22:10:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak už v tu dobu budu v práci

Já též .. tak schválně jakej pojede zítra,večer písnu ..??


ICQ 237-113-861
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2859
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 08. srpna 2010 - 23:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: no takhle ví že do Třebáně mu jede S7 ale jen někdy... Ony by stačily dvě písmena. A do Řevnic a B do Radotína. Tak hrozný by to nebylo.
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 13338
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 09. srpna 2010 - 00:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: především na zastávkovém JŘ (což platí především v MHD) musí člověk studovat zbytečně jízdní řád několika linek ... tedy S9 a S29 mají všechny JŘ společně v jedné tabulce, nevím, proč by to nešlo u S7 a S17, dyť je to fuk, že budou v záhlaví JŘ dvě čísla.

Jinak u S9 a S29 k použití dvojího označení zatím fakt není moc důvod - vlaky obou linek se natolik proplétají, že pak to značení u mnohých spojů je nesmyslné. Ze všech možností je jediná jistota, že každý vlak pravidelně jede v úseku Praha hl.n. - Strančice. A vlastně ještě, že vlaky linky S29 jedou nejdál do Strančic (i když v reálu už taky párkrát dojely až do Benešova).
Krengor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 8-2008

Odesláno Pondělí, 09. srpna 2010 - 09:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prosím, neměl by někdo fotky z Lysý před stavbou podchodu? Tuhle jsem si na to v záchvatu nostalgie vzpomněl. Bohužel sám jsem byl malý klouček, takže nic nemám Kdyby někdo vyhrabal i staré schéma kolejiště, byl bych moc rád
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 09. srpna 2010 - 09:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  



Schéma protektorátní: sice poněkud fousaté, ale zas tak moc se to nezměnilo. Zmizela spojka 2/4 uprostřed stanice, změnilo se napojení výtopničky, přibyla nová vlečka do Kovony - to se všechno dá vysledovat i v dnešní realitě, přestavbou nedotčeno.
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 391
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 09. srpna 2010 - 11:19:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je telepatia ako sviňa! Asi pred hodinou pozerám na fotku vykolajeného rychlíka v lysej a vravím si ako to tak asi vyzeralo, keď nebol podchod... A otvorím káčko a čo nevidím
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Úterý, 10. srpna 2010 - 10:17:48    Odkaz na tento příspěvek  

jak tak koukam na planovane vyluky, ceka nas na 171 dalsich 11 dni legrace s "pravidelnou udrzbou". kdyz si tak vezmu, kolikrat od zacatku roku uz se delo to same, koukam, ze neni daleko doba, kdy pripadne na jeden den jezdeni jeden den flikovani.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 10:06:51    Odkaz na tento příspěvek  

dnesni ranni vsenory a lide klopytajici pres koleje na opacne nastupiste, neb soudruzi od zeleznice jsou prilis sexy na to, aby kastana informovali o vyluce (rozhlas samozrejme stale nefunguje, a to jsem jen ja osobne na szdc volal uz trikrat), to byl zase zazitek :-).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4361
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 11:03:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: Info o výluce tam určitě visí, jenže to málokdo čte.
Mmch, co Vám sdělili na SŽDC?
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 15:16:05    Odkaz na tento příspěvek  

zapa: jo, visí tam asi jako obvykle jedna a4 nekde (ktera jako obvykle oznamuje jen tu aktualni vyluku a nic nerika o tom, ze dalsi plynule navaze), ale on halt kazdy nechodi kazdy den koukat na vyvesku. pritom by stacilo zahlasit pet minut pred odjezdem, ze to dnes jede z druhe koleje, to snad nic nestoji...

na szdc mi rekli, ze jsou radi za upozorneni a ze to bude opraveno. mezitim se tam mohutne tahaly draty (dokonce se kopal nejaky vykop kolem trati zdaleka do daleka), ale rozhlas porad mlci.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8307
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 15:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

netahaly se dráty vod toho rozhlasu? To by pak nebylo divu že mlčí
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 15:44:04    Odkaz na tento příspěvek  

kaem: to ste me spatne pochopil. slovem "mezitim" nevyjadruji realitu dnesniho rana, nybrz letosniho jara.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4363
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 16:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: Tahalo se tam hlavně osvětlení, jako na většině 171. Nedávno tam ale něco kutali v boudě, tak jsem také myslel, že třeba rozhlas... Mmch, v Karlštejně je plechová huba hlásící i anglicky.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2868
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 11. srpna 2010 - 16:25:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zatímco v Popovicích na reko koridoru sice tlacháky visej ale ani v případě zpoždění jsem je neslyšel pípnout. Třeba je ale za několik let zprovozněj....
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Čtvrtek, 12. srpna 2010 - 14:35:34    Odkaz na tento příspěvek  

zapa: no, prislo mi nejak tak logicke, ze kdyz tahaji kabely, mohlo by se to udelat komplet. ale pak jsem si uvedomil, ze kdyz je to logicke, nema to na kolejich co delat :-). takze se asoi budeme muset smirit s tim,ze stanicni rozhlas je prezitek, ktery nema v nasi vecne mlade demokracii narok na existenci.