K-report
 

Archiv do 30. července 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 30. července 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8231
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 10:57:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Jasně, protože vás znám, tak vím, že vaše názory jsou hodny diskuse. Ale vyhovím přání a jen upřesním: Mezi Mirovicemi a Čimelicemi se jezdí i se započtením Os po hodině. To jsou taky vlaky, to není nějakej paralelní svět.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
no comment
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.30.69
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 12:12:46    Odkaz na tento příspěvek  

no comment: To co jste napsal v posledním příspěvkuje je lépe příliš nekomentovat.

Pouze k systému 225+725 poznamenám, že je tam ve špičce interval zhruba 5 minut, tak si počet lidí v jednom spoji laskavě vynásobte 6, abyste mohl porovnávat celkový výkon s S65.

Važený Bručoune,
jsem velmi rád, že jste se konečně vzdal přihlouplých neověřených komentářů, už nemusíte ani dávat dotazy na kontrolní oddělení Ropidu, jako důkaz jak řidiči neustále kradou, přiložím dnešní článek z MF Dnes v dalším příspěvku, to je teprve bez komentáře!
Jinak k systému 225+725 můžu jen dodat, že rozhodně nemá takový přírůstek jako S65, cestující na lince 225 v drtivé většině tvoří ti co tam jezdili i před výlukou, žádné razantní nárůsty tam nejsou, což dokazuje i linka 725, která vozí vzduch bohužel i ve špičce narozdíl od S65, takže jestli jste měl na mysli vynásobení těch 5 lidí v lince 725 na výjezdu ze sídliště Řepy (zast. Slánská), které jsem dnes ve špičce viděl a kteří se dají brát jako přírůstek na této lince kvůli tram výluce, tak se dostáváme k číslu 30 za hodinu, což je asi čtvrtina toho co S65:-):-) Stejně tak by bohužel dopadla linka na Nové Butovice, kterou jste tady vehementně prosazoval, mám takový dojem, že vy by jste byl dobrým pracovníkem Ropidu, když tvrdíte, že Ropid vozí náslině lidi jinak než kam chtějí:-)
no comment
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.30.69
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 12:18:16    Odkaz na tento příspěvek  

Cestující uplácejí řidiče
27.7.2010 Mladá fronta DNES str. 2 Praha
Adéla Paclíková
PRAHA Pár korun, přečtené noviny a občas i svačina - to jsou úplatky, jaké dostávají řidiči autobusů příměstských linek od cestujících. Šoféři pak přimhouří oči nad tím, že si cestující nekoupí jízdenku.
Přitom jsou to právě řidiči autobusů, kteří mají ohlídat, zda cestující mají platnou legitimaci či lístek. Do příměstských autobusů, tedy linek 300 a 400, totiž cestující nastupují pouze předními dveřmi. A vzhledem k tomuto systému se tu kontroloři objevovali jen zřídkakdy.
Ropid posiluje hlídky kontrolorů
Ovšem nyní organizátor příměstské dopravy, společnost Ropid, tvrdí, že zdvojnásobila hlídky revizorů na spojích jedoucích mezi Prahou a příměstskými oblastmi. „Ve spolupráci s revizory Dopravního podniku provádíme společné kontrolní akce na příměstských linkách pokud možno v co nejneobvyklejší časy a na co nejneobvyklejších místech. Letos jsme jejich počet zdvojnásobili,„ říkámluvčí společnosti Ropid Filip Drápal.
Jenže pokuta od revizorů mnohé cestující ani řidiče nepřiměla jejich zvyky změnit. Přitom za každý zjištěný případ, kdy řidič nevydá jízdenku, mu hrozí pokuta čtyři tisíce korun. Společnost Ropid tak jen za prvních šest měsíců tohoto roku vybrala od řidičů na pokutách tři sta osmdesát tisíc korun.
To by znamenalo, že kontroloři jen letos odhalili devadesát pět případů, kdy řidič nevydal cestujícímu jízdenku. Přitom v roce 2009 vybral Ropid zhruba čtyři sta čtyřicet tisíc korun, což by znamenalo sto deset případů za celý rok.
„V loňském roce byla přepravní kontrola posílena firmou ČSAD Ingsped, nicméně z důvodu malé efektivity již nebyla s touto firmou spolupráce letos obnovena,„ dodává Drápal. Tato čísla však dokazují, že cest bez jízdenky na příměstských linkách od loňska výrazně neubývá.
Lidé si však tento systém pochvalují. Místo toho, aby si koupili jízdenku například za dvacet šest korun, vytáhnou z kapsy desetikorunu a vtisknou ji řidiči autobusu do dlaně. Ten pochopí, řekne děkuji a cestující si postoupí dále do vozu bez jízdenky.
„Jsem rád, že to mám levnější. Například když jedu z Budějovické do Dolních Břežan, chtějí po mně peníze ne za první pásmo, ale jenom za Prahu,„ říká jeden z cestujících, který denně jezdí linkami 333 a 331. Zrovna tak si cestující troufají i na autobusových linkách, které jezdí z Prahy směrem na Jesenici. „Ze zkušeností vím, že v našich autobusech kontrolory moc často nepotkávám. Takže klidně jezdím bez jízdenky, obzvlášť když se jízdné neustále zdražuje,„ říká žena z Dolních Jirčan.
Dopravce má menší tržby, ty musí doplatit obce
Lidé si tak často neuvědomují, že sice sami ušetří, ale o to více pak musí zaplatit obec, která si konkrétní linky objednává.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4125
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 12:19:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "Zneužíváte obtížné dohledatelnosti a tak prostě lžete. Před třema roky nikdo nic nepřipouštěl a argumentovalo se tu vytížeností busu Kladno-Zličín. Ten je dnes vytížen stejně a tak jste argument v tichosti zametl pod stůl. Buštěhradka je samozřejmě i nadále ohrožena, jen vy tu blbnete s dvoukolejkou. Přestaňte se prostě vztekat, neplní se naopak ty vaše idiocie."

Právě se chováte jako zloděj, který křičí chyťte zloděje.
Nespoléhejte na krátkou paměť, možná si i někteří další vzpomenou, co všechno jste v souvislosti s Buštěhradkou a Semmeringem tvrdil, že se určitě stane.
Ty studie, které před pěknou řádkou let počítaly s R Praha-Kladno-Lužná po Semmeringu jsou dohledatelné, ty nemůžete zapřít.
Představa, že já jsem autorem nápadu s dvojkolejkou Kladno-Veleslavín je vyloženě úsměvná, tomu snad nemůžete věřit ani Vy. Samozřejmě že tento nápad už mohl být odpískán, aniž bych si toho všimnul. To ale nemění nic na tom, že byl na SŽDC zcela vážně zvažován.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2801
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 12:32:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak ještě ad osobáky na 171 do Berouna a jejich obsazenost - ono třeba ráno je dnes ešus dřív šestitlam obsazen mezi 40-60 ks. Což bych neřek že je z výchozí stanice trága. Ty lidi se totiž v tom "velkým" vlaku ztratěj. Ta obsazenost je při půlhodině. Odpolední/podvečerní dojezdy jsou o něco slabší protože rozcouraný...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4126
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 12:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: "Nabídnout lidem přijatelnou veřejnou dopravu po celý občanský den a týden jako alternativu k automobilové dopravě. Ta jezdí v sedle v nezměneném intervalu jako ve špičce."

Na první pohled zajímavá idea, ale na druhý pohled v ní vidím několik obrovských trhlin. Nikdy nebude k dispozici tolik peněz, aby se v sedle jezdilo tak hustě, aby stejný interval a stejná kapacita stačila v té největší špičce. Jsem přesvědčený o potřebě rozumného celotýdenního základu a zahušťování ve špičce. To zahušťování by se mělo týkat jak intervalu, tak linek.

Například, jezdí-li se nějakým směrem prakticky jen do nějaké konkrétní fabriky, a jinak v tomto směru jede několik lidí za den, tak není důvod k celotýdenní přímé lince. Zároveň nevidím žádný důvod, aby ty davy jedoucí několikrát za den jezdily oklikou s přestupem. Přímá linka, jezdící jen ve špičce, sice na první pohled zesložiťuje systém, ale funkčně má své místo. Pro funkčnost IDS je zhoubné řídít se poučkami typu "suma linek rovná se minimum". Tím samozřejmě neříkám, že mají být přímé spoje všude a za každou cenu. Všechno se má dělat s mírou.

Zkrátka, zásadně nesouhlasím s vizí, že každá linka má jezdit celotýdenně, a že má mít v sedle interval jako ve špičce. To totiž v důsledku vede k tomu, že se podceňuje kapacita, rychlost a směrová nabídka ve špičkách, a že většina cestujících jezdí zbytečně oklikou pomalými plnými spoji. Nelze preferovat občasné cestující před pravidelnými, to je cesta do pekel.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 13:07:23    Odkaz na tento příspěvek  

ad -aa- (2019): ty intervaly nemusi byt v sedle uplne stejne, ale mely by byt dostatecne kratke na to, aby neodrazovaly cestujici a nehnaly je do aut. neni to tak dlouho, co jsme na 171 meli hodinu a pul diru kolem poledne... jinak, kdyby mel clovek brat vazne ruzne ty reci o vzduchovozicich, asi by pulku dne mela po 171 jezdit 810, neb by to taky pobrala (ma kapacitu 55 mist + stani). a ze vase teoreticky argumenty zni "zelene"? a na tom je neco spatneho? vyspely svet uz pochopil, ze "zelena" neni sproste slovo (takovi britsti konzervativci treba rikaji, ze nejsou konzervativnejsi hodnoty nez cisty vzduch a voda), to jenom v nasem postbolsevickem smradku, kde jsme myslenkove 100 let za opicemi (a kde si velka cast obyvatel preje byt soulozena do riti nejakou firmou typu cezu a je za to jeste neskonale vdecna) panuje zacaste presvedceni, ze ekologicnost = zpatky na stromy.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 13:15:33    Odkaz na tento příspěvek  

sakra, slovo "teoreticky" pred argumenty tam zustalo, i kdyz nemelo :-)
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 13:22:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Peva" = 1202:
Zajímavé - ale je to dost "na krev" a jakákoli mimořádnost by měla na pravidelnost provozu silně negativní dopad, protože to nemá v podstatě žádné rezervy. Na druhou stranu je přitom ovšem škoda, že do toho konceptu asi už nelze vložit ještě i hodinový interval osobních vlaků v relaci Praha Mas.n. - Hostivice - Rudná u Prahy, aby fungoval půlhodinový interval zastávkových vlaků i po Praze a přímé spojení Prahy 6 s jihozápadním sektorem: tato relace by asi byla užitečnější, než uvažované "kolečko blbosti", které bude asi spíše "z nouze ctností". I Praha a její okolí se vyvíjí a zbytečně lpět na jen či především "tradičních" relacích, zejména pokud byly v průběhu doby multiplikovány nabídkou ještě jiného (a mnohdy rychlejšího) spojení, ku prospěchu VHD rozhodně být nemusí. A propos: možná by výhledově stačilo vést vlaky z oblasti Prahy 6 do / z Rudné u Prahy i jen od budoucí stanice prodlouženého metra "A" ve Veleslavíně (polstrovaným šukafónem), a klidně třeba i celodenně v půlhodinovém intervalu místo nějakých přihlouplých autobusových linek série 3xx ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8232
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 13:59:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun - ale dyť se to proboha s tim semmeringem děje! Čoveče vyste asi navedenej nebo co. V dobách kdy tam jezdily dva osobáky nahoru a jeden dolu jsem mluvil o tom že tam ta doprava poroste, jiní tu říkali že je pro osobku odepsanej. A co tam máte ted? Osobáky po půl hodině, historickej motorák, a nakonec se oživěj i ty výhybny a zapíchaj sloupy.
Jinak nezkreslujte opět vy sedmilháři jeden - já mluvil o svých výrocích, ne o nějakých studiích, ze kterých čerpáte vy protože nejste schopen samostatné myšlenky.
A buďte konzistentní vy korouhvičko, najednou píšete že nejste pro aby se jezdilo v sedle stejně jako ve špičce (což vám chválím, abyste viděl že já jsem spravedlivej a objektivní) ale na 200 se se mnou hádáte o nutnosti poledních švejků, vy obrtlíku.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4127
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 14:02:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "buďte konzistentní vy korouhvičko, najednou píšete že nejste pro aby se jezdilo v sedle stejně jako ve špičce (což vám chválím, abyste viděl že já jsem spravedlivej a objektivní) ale na 200 se se mnou hádáte o nutnosti poledních švejků, vy obrtlíku."

Buď máte krátkou paměť, nebo překrucujete a lžete. A nedělejte, že neumíte správně interpretovat smysl mých slov o potřebě rozumného celotýdenního základu a zahušťování ve špičce.
Zjevně jste ochoten překroutit cokoli a jakkoli zalhat, abyste (si?) nemusel přiznat, že jste se v něčem zmýlil.
Nechci po Vás abyste se mnou souhlasil, ale abyste přestal překrucovat smysl toho, co ten druhý napsal, zkrátka abyste se přestal chovat jako hovado.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4128
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 14:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "nezkreslujte opět vy sedmilháři jeden - já mluvil o svých výrocích, ne o nějakých studiích, ze kterých čerpáte vy protože nejste schopen samostatné myšlenky."

O starších studiích jsem psal proto, abyste si přestal vymýšlet, že jste duchovním otcem doplňkového spojení z Kladna na Smíchov, jako nadlepšení k hlavnímu spojení z Kladna na Masnu.

Když před třemi lety někdo napsal, že hlavní linka povede na Masnu, a že na Smíchov pojedou jen nějaké doplňkové vlaky, tak jste se mu jízlivě vysmál. Trval jste na své věštbě, že Buštěhradka přes Ořechovku zcela zanikne, a že všechny vlaky pojedou na Smíchov.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1308
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 14:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "V dobách kdy tam jezdily dva osobáky nahoru a jeden dolu jsem mluvil o tom že tam ta doprava poroste" - OK narostla tam doprava o vlkm ušetřené mezi z Hostivic do Rudné. takže tuším 2 páry navíc. Nadále je to nepoužitelný paskvil.

"Osobáky po půl hodině, historickej motorák" aha, takže už porovnáváme běžný stav s výlukou ... Motoráček, to snad ani nemyslíte vážně. To není doprava, ale atrakce.

Vaše výroky o píchání sloupů jsou sice dlouhodobě konzistentní, na tomto fóru svým způsobem legendární, ale to ještě neznamená, že mají větší informační hodnotu, než JPP.

Od 1.10. bude vše při starém, prázdná šukafonie sem tam okořeněná babičkou s vnoučaty.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8233
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 15:04:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš k: Výroky o píchání sloupů mají věšteckou, nikoliv informační hodnotu.
Bručoun: Na mé prognóze Buštěhradky se toho moc nemění. Je smutná, ale je to tak.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6845
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 15:26:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Místo zbytečných příspěvků plných osočování doporučuji ignoraci. Sám jsem jí uplatnil před časem i u Boblicka-Karlshause. Toto je obdobný případ a také jsem proto spektrum ignorovaných uživatelů rozšířil.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6846
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 15:32:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K návrhu Pevy:
Principielně bych námitky neměl. Prakticky tam vidím to, co už zmínili předřečníci Orky a -aa- , tj. především: kříž Zákolany a na Negrelliho viadutku (R vs. Os); zbytečné Dubí; časy dost na krev, někdy spíš ještě horší.

Bručoun, 4126, 1.odstavec: Souhlas.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4334
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 15:36:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: kdyby mel clovek brat vazne ruzne ty reci o vzduchovozicich, asi by pulku dne mela po 171 jezdit 810, neb by to taky pobrala (ma kapacitu 55 mist + stani)

Kromě vlaků, ve vyloženě okrajových částech dne a to ještě proti špičce a vlaků v sedlech mezi Třebaní a Berounem, byste se do té 810 většinou asi ani nevešel.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4129
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 16:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: "Místo zbytečných příspěvků plných osočování doporučuji ignoraci. Sám jsem jí uplatnil před časem i u Boblicka-Karlshause."

Myslím, že bylo načase Káemovi trochu nastavit zrcadlo. Na ignoranci z mé strany možná taky dojde.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4130
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 16:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "Na mé prognóze Buštěhradky se toho moc nemění."

Tak uvidíme za x let.
Likvidaci jakéhokoli úseku Buštěhradky považuju pouze za teoretickou možnost, s pravděpodobností limitně se blížící nule. Pro úsek Bubny-Veleslavín považuju za maximálně pravděpodobnou variantu jednokolejky ve stávající stopě.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8234
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 28. července 2010 - 09:09:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zavřete-li oči, svět nezmizí.
Mě je úplně u co si o mě vy dva myslíte, jen mě trošku, ale jen trošku mrzí, že neuvidim vaše protáhlé xichty, až zas něco bude podle mě.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 10:50:09    Odkaz na tento příspěvek  

Svět sice nezmizí, ale sní se rozhodně líp .. realita tolik neruší
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4131
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 11:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

prag: No jestli nazýváte zakonzervování stávající jednokolejky z Buben do Veleslavína snem ....
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 13:53:51    Odkaz na tento příspěvek  

"Hroch" = 6846:
V křižování v Zákolanech nevidím nepřekonatelný problém - možná administrativně organizační (a finanční = související s obnovou infrastruktury), ale rozhodně ne technický: je sice pravda, že v současnosti Zákolany nejsou dopravnou, ale kolejové rozvětvení tam, pokud vím, zůstalo, a nějaký pseudodopravní zaměstnanec tam snad stále slouží (asi ve funkci "závoráře" sledujícího kontrolní zařízení PSZ), takže by stačilo zřejmě stačilo repasovat kolejiště, osadit samovratné přestavníky, doplnit (světelná) vjezdová návěstidla a "závoráře" nahradit výpravčím (na období, kdy by tam bylo třeba křižovat). Navíc je otázkou, zda by v tom případě nebylo už vhodnější pojmout "modernizaci infrastruktury" komplexněji a obnovenou žst. Zákolany nahradit žst. Otvovice, kterou změnit na pouhé nákladiště a zastávku ...
Ukončení a začínání jízd osobních vlaků v Kladně-Dubí (jakož i pobyty tam v případě tranzitujících vlaků) za zbytečné určitě nepovažuji, protože ty vlaky zajišťují docela slušnou obsluhu Švermova, a pokud se pamatuji, kdykoli jsem tudy jel, vždy někdo nastupoval či vystupoval i v Dubí: "mrtvá" je z pohledu výměny frekvence spíše žst. Kladno-Ostrovec.
"Na krev" je ten navrhovaný jízdní řád především kvůli mizerné úrovni současných hnacích vozidel: kdyby bylo k dispozici něco "svižnějšího" a výkonnějšího, než ty současné "lemry", tak by malé rezervy v návrhu GVD určitě nebyly jeho hlavním problémem ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4132
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 14:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

""Na krev" je ten navrhovaný jízdní řád především kvůli mizerné úrovni současných hnacích vozidel: kdyby bylo k dispozici něco "svižnějšího" a výkonnějšího, než ty současné "lemry", tak by malé rezervy v návrhu GVD určitě nebyly jeho hlavním problémem ..."

Myslím, že sled křižování Hostivice SpxSp, Jeneč SpxOs, Ruzyně OsxOs, Jeneč OsxSp, Hostivice SpxSp se na současném zabzař nedá vyjezdit se žádnými vozidly. Jsou tam i další krizové sekvence, tahle není jediná.
Pevův návrh JŘ by mohl sloužit jako zadání projektu. Úkolem projektanta by bylo navrhnout takové úpravy infrastruktury, aby se JŘ dal vyjezdit i s přiměřenou vatou.

"Ukončení a začínání jízd osobních vlaků v Kladně-Dubí ..... za zbytečné určitě nepovažuji,"....
.... také proto, že při jednotném intervalu spěšných vlaků po celý den je třeba někde zkracovat a prodlužovat soupravy, a k tomu se nehodí ani Masna, ani Ostrovec. Mimoto, když by byl relativně krátký obrat na Masně, tak by musel být raltivně dlouhý na Kladně, a na Ostrovci není kam uklidit soupravy, aby nepřekážely. Občas tam totiž musí projet nějaký náklad.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8236
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 28. července 2010 - 14:53:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Příklad Bručounovejch zavřenejch očí: CIT" Pevův návrh JŘ by mohl sloužit jako zadání projektu. Úkolem projektanta by bylo navrhnout takové úpravy infrastruktury," KON.CIT.
A ted něco ze zpráv: Plánované snížení rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na příští rok o 17 miliard korun a letošní výpadek příjmů fondu téměř o čtyři miliardy směřují k okamžitému zastavení většiny dopravních staveb. s velkou pravděpodobností zastaví budování dálnic D47 včetně přivaděčů, D8 z Prahy do Ústí nad Labem, východočeské dálnice D11, karlovarské R6 a některých železničních uzlů, například v Brně.
A na zabzař na 120 by mělo zbejt, jo? Vy si to prostě Bručoune děláte sám. Ani mě k tomu nepotřebujete.
(PS: I moje varianta "zapíchání sloupů" se nahrazuje variantou 854+954)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3153
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 15:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A na zabzař na 120 by mělo zbejt, jo? - no když budu opravdu šetřit, tak to že mi finanční situace neumožní extenzivní rozvoj a tedy stavbu nových silnic, dálnic a železnic, tak tím spíše budu alespoň lepit záplaty na vylepšení současné infrastruktury. A tedy provedu alespoň to zabzař. spolu s rekonstrukcí mírného pokroku.

Jinak Káeme budování dálnic a rychloželeznic má vláda ve svém programu na příští čtyřletku.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 18222
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 28. července 2010 - 15:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I moje varianta "zapíchání sloupů" se nahrazuje variantou 854+954

Jakože po jednokolejném neel. semeringu budou jezdit 854+954? No proč ne.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6848
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 28. července 2010 - 15:38:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan:
Já netvrdím, že je křižování v Zákolanech nepřekonatelný problém. Že tam kolejiště je, vím a tudíž je mi jasné, že to není až tak složitá záležitost.
Jenže tyto Vámi zmíněné kroky: takže by stačilo zřejmě stačilo repasovat kolejiště, osadit samovratné přestavníky, doplnit (světelná) vjezdová návěstidla nebudou hotové ani zítra, ani za týden.
Prostě jen tvrdím, že dnes v Zákolanech křižovat nelze - nic víc, nic míň. Buďte tak hodný a berte to tak.

protože ty vlaky zajišťují docela slušnou obsluhu Švermova ... "mrtvá" je z pohledu výměny frekvence spíše žst. Kladno-Ostrovec
Nerad bych tu vyvolal novou "kauzu Radotín", ale mám pocit, že to tam znáte jenom tak říkajíc "z rychlíku". Do centra Švermova je to od vlakové zastávky téměř kilometr (opačným směrem navíc do kopce) a do Švermova zajíždějí některé pražské autobusy. Oproti tomu na Ostrovec žádné takové autobusy nejezdí a naprostá většina osídlení je v docházkové vzdálenosti do 1km (spíš méně). Uznávám, že z trojice "Vejhybka", "město" a "Ostrovec" je Ostrovec nejslabší, ale mrtvý není.

Bručoun:
1.odstavec: Souhlas.
2.odtsvace: Myslím, že se dá spojovat/rozpojovat na "Vejhybce" (hl.n.) v méně preferovaném směru. Tak jako tak by se tam ty posilové jednotky musely vracet. (Leda by někdo vymyslel kompletní stěhování kladenského depa, včetně zázemí, do Dubí.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4133
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 15:49:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: V rozpojování na "vejhybce" by snad nebyl problém. Při spojování by záleželo na tom, zda by šlo o výrobek z Šumperku, nebo něco technicky vyspělejšího. Několikrát se tu totiž přetřásalo, že regionovy nelze během několika minut se zárukou spojit tak, aby spojená souprava určitě mohla odjet s jedním fírou.
Do Dubí by se snad dalo dojet jako Sv, tak daleko to není. Dopoledne by pauzírujíci soupravy do depa snad nemusely.
Navíc si skutečně myslím, že "městská linka" Kladno,"hl.n."-Dubí, jezdící každou půlhodinu, by byla užitečná.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4134
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 15:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"do Švermova zajíždějí některé pražské autobusy"

Není jich moc, respektive nezajíždějí tam všechny spoje.
Mimoto, zajíždění do Dubí by mělo spíš význam spíš pro jízdy v rámci Kladna, než že by se tam nějak moc jezdilo od Prahy.
anti-šotouš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.246.113
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 19:59:38    Odkaz na tento příspěvek  

A co zvolit radikální řešení - předat Semmering DP a udělat z něj tramvajovou trať? Rozchod je v pořádku, DP už také používá kolejnice S49, zapíchaly by se tam ty Káemovo sloupy, výhybny by se osadily tabulkou ve stylu Ostrava - Vřesina a Na Knižecí a v Řepích by se to propojilo se stávající tramvajovou sítí... . Světlé zítřky zaručeny a nemusela by se řešit integrace S65 do PID po skončení výluky na Plzeňské .
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 302
Registrován: 3-2010
Odesláno Středa, 28. července 2010 - 21:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kašlete hoši na investice, a koukejte se na zprávy jak dopadl SFDI. A máme v tomto ohledu na 4 roky vymalováno....
:-)
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 906
Registrován: 1-2010

Odesláno Středa, 28. července 2010 - 23:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmm, kterej chytrák vymyslel Os 5271, a jeho divnou trasu? To, že jede jen do Dobšic, nemá vůbec žádnej význam, za poslední tři dny s tím z Kolína jelo jen 9 lidí.. Efektivnější by bylo tento vlak někam prodloužit(HK, Stará Paka)..Myslím,že by to mělo větší význam..
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2021
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 07:15:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: To je prosté - Královéhradecký kraj a jeho objednatel. Když se podíváte do starších JŘ zjistíte, že vlaky 5271 a 5272 jsou pohrobky původních osobních vlaků Kolín - Chlumec, resp. Chlumec - Kolín jedoucích v cca shodných časových polohách (5271 zcela, 5272 jezdil cca 21:30 z Chlumce jako přípoj od Os z HK).
Jenže pak se Královéhradecký kraj rozhodle na dopravě šetřit a redukoval vlkm, a tak tento vlak neobjednal. Naopak Středočeský kraj obslužnost neredukoval, proto vlak zůstal, a to jen na hranici kraje (Choťovice - byť středočeské - netřeba obsloužit, protože zastávka leží v lese, obec na druhé straně rybníka), trasa zpět se upravila na návrat hned.
Samozřejmě i pro středočeského objednatele by bylo výrazně efektivnější, aby vlak někam pokračoval. Poopravil bych, že by bylo efektivní vlak někam prodloužit, ono by asi bylo efektivnější vlak kdysi nedávno nezkrátit. Odpověď z kraje jistě bude, že vlak měl minimální využití.... Nu, jaké asi využití budou mít autobusy IREDO vzniklé v rámci různých nově vytvořených šotosítí? Objektivně zatím neříkám, že tím nikdo moc nejezdí (byť je to zpravidla nyní pravda), neboť uznávám, že je třeba dát rok či dva na "zajetí" systému.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8237
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 09:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: V programu to mít může, jen aby měla i v kase peníze
McB: .... ovšem až na letiště. Soukromí investoři se již hlásí o dálnice, tak proč by ne o letiště.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Jičíňák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 79.98.157.234
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 10:56:48    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-
Přesně tak. Pokud si dobře vzpomínám, použil jsem před pár lety tento vlak jako poslední večerní spojení z Rokytnice n/J do Prahy. V Jablonečku byl přípoj bus/vlak a vše pak krásně navazovalo v Martinicích, Pace, Chlumci, Kolíně. Navzdory cestě povětšinou osobáky a "zajížďce" do Kolína cesta netrvala extrémně dlouho.
Po redukcích v HK kraji toto už nelze ...
Adalbertinum
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 1-2010

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 11:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-. Jo, to mi bylo jasný, že za tím stojí kraj, jen jsem nepochopil logiku takového vlaku.. A ta souprava je taky zbytečná, výkon by zvládla 810... Ale tady si myslím, že je problém, že by se rozsypal oběh vozidel.....
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2025
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 11:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Adalbertinum: 810 s personálem v tom okamžiku není, 854+954 je po příjezdu rumburského R akorát k dispozici. Někdy je holt větší souprava levnější než vytáhnout z depa tu menší a větší uklidit.
Logika vlaku je jasná, zajištění obslužnosti pro středočeské obce. Řádně zvolení zástupci těch královéhradeckých rozhodli, že v tu dobu obsluhu nepotřebují...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8240
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 11:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen zdánlivě off topic - pro ty kteří melou o elektrifikaci 070 (S3).
Z MfD - Pce: Plánovaná elektrifikace trati z Chrudimi do Pardubic se s největší pravděpodobností neuskuteční. Proti se postavila armáda i Úřad pro civilní letectví. Lidé budou muset i nadále při cestě z Chrudimi do Hradce Králové přesedat v Rosicích, na trati by se však měly objevit moderní soupravy.
Elektrické dráty by vadily leteckému provozu, mezi Chrudimí a Pardubicemi tak budou i nadále jezdit motorové vlaky. "Vydali jsme záporné stanovisko. Případná elektrifikace této trati by mohla ohrozit bezpečnost letového provozu a navíc by zasahovala do ochranného pásma letiště, čímž by ohrozila provoz na veřejném letišti v Pardubicích," řekla listu tisková mluvčí Úřadu pro civilní letectví Jitka Ungerová.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1309
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 11:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jó, tady vidíme, jak snadné je napíchat sloupy.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4136
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 11:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: "by bylo efektivní vlak někam prodloužit, ono by asi bylo efektivnější vlak kdysi nedávno nezkrátit. Odpověď z kraje jistě bude, že vlak měl minimální využití.... Nu, jaké asi využití budou mít autobusy IREDO vzniklé v rámci různých nově vytvořených šotosítí? Objektivně zatím neříkám, že tím nikdo moc nejezdí (byť je to zpravidla nyní pravda), neboť uznávám, že je třeba dát rok či dva na "zajetí" systému."

Aha, takže když je to autobusové, tak je to šotosíť, a když je to vlakové, tak je to ZDO? Většině lidí je při cestě na nepříliš dlouhou vzdálenost úplně jedno, jestli je odveze vlak nebo autobus. Peníze potřebné k obsluze území s dosud mizernou obsluhou se dají získat jedině tím, že se redukuje tam, kde je dopravní obslužnost relativně naddimenzovaná.

Nevěřím tomu, že šlo o vytížený vlak, co jsem zažil, tak v úseku Chlumec-Osek jsou vlaky špatně vytížené i ve špičce.
Vaše "Odpověď z kraje jistě bude, že vlak měl minimální využití" považuju za podpásový úder, protože ten vlak měl mizivé využití s 99% jistotou.
Nejen v HK kraji by se pořád našlo dost vlaků, které vozí málo lidí, pořád je kde redukovat. Organizátor, který by skutečně preferoval autobusy nad vlaky, by se ještě mohl dosyta vyřádit. Z čistě ekonomického hlediska je v HK kraji zralých k likvidaci 70% všech objednávaných vlaků.

Od amatérského fandy do železnic nebo od zaměstnance firmy svázané s železniční dopravou útoky proti IREDu nepřekvapí. Snaha obsloužit území co nejlépe za daný balík peněz je každému kolejovému fandovi zcela cizí, dopravní obsluha kdesi daleko od kolejí ho logicky vůbec nezajímá.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3603
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 11:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Jestli voni se v Picích nedopustili jedné zásadní taktické chyby: Stačilo by zmínit výhledovou odbočku na letiště z Nemošické spojky s možností vézt přímé vlaky Wilson - Pardubice - Pardubice letiště a Pardubický kraj by hýkal blahem, jak pěkně budou Pardubice záložním letištěm za Ruzyni (na místo Vodochod) a že jejich konkurenční výhodou bude vlak až do odbavovací haly. Pak už by se i ty dráty do Chrudimi nějak poddaly.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3604
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 11:37:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ještě ad Káem:
Píší o tom i Finanční noviny, kde sice zmiňují, že nelze elektrizovat současnou trať, ale z textu zároveň plyne, že v případě Medlešické/Nemošické spojky se s dráty počítá i nadále.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8241
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 11:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: I to je možný. Často je to jen o taktice Celej text jsem dal do příslušné diskuse. Tam se taky píše, že vybudování spojky nepadá v úvahu (Hádej proč?)
Tomášk: Jak kde. I když u 120 (S5) to letiště je taky zatraceně blízko...

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4137
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 12:03:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak, pokud jde o autobusové "šotosítě", tak kam se hrabe IREDO na to, co Ropid vytvořil například okolo Mořiny, nebo okolo Rabyně a Vysokého Újezda. Mimo špičku je v koncových úsecích zcela běžné vozit 100% vzduchu, i ve špičkách kolikrát jede jen pár jednotlivců. Když k tomu připočtu paralelní linky SID, tak lokálně jde o mnohonásobné předimenzování sítě, v KHK jsou ve srovnámí s Vaší mateřskou organizací úplní žabaři.
Podotýkám, že nesouhlasím zdaleka se vším co v Oredu vymysleli, a v příslušné diskusi jsem ke dvěma lokalitám, kde se každoročně pohybuju, psal x výhrad.
no comment
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.30.69
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 15:51:23    Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Vidím, že podle vaší logiky o obslužnosti nějakého území veřejnou dopravou by nemělo jezdit tedy vůbec nic, když se vám nelíbí ani autobusový vzduchovoziči, pak nechápu o čem tady furt diskutujeme, když pořád jen zohledňujete ekonomiku spojů, tak to dořešmě tedy až do konce, nechme jezdit jen těch pár vytížených ranních návozů a odpo odvozů z měst typu Praha, Brno, Ostrava apod., tedy spoje, které se zaplatí z jízdného a ostatním nakupme auta místo dotací do busových a železničních vzduchovozičů!
Co se týká autobusových vzduchovozičů v okolí Mořiny, tak bych měl na vás dotaz: Zamýšlel jste se vůbec někdy nad tím, že Ropid si žádné vzduchovoziče většinou neobjednává? Pokud vím, tak spoje v okolí Mořiny si objednává Středočeský kraj (PID i SID), případně přímo obce, takže pokud se vám tyto vzduchovoziči nelíbí, tak by jste spíš měl nadávat na tyto instituce, pokud si takové spoje objednaly!!
A perličku na závěr, pokud informujete o PIDových vzduchovozičích, tak v tom případě by jste nás měl poinformovat taky o vzduchovozičích, které jezdí v SIDu v režii Probotrans:-)) např. nedávno jsem takový viděl v Litni apod., ty by se také měly zrušit podle vaší logiky:-))
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4138
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 16:31:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

no comment: Ropid okolo Mořiny nebo Jablonné "jen" organizuje, to je pravda. To ho ale nijak neomlouvá. Pouští tam plátcům žilou daleko víc, než je nutné, aniž by za ty šílené peníze vybudoval přiměřený a uživatelsky přitažlivý systém. Z těchto končin už se totiž nejezdí jen do Prahy, návaznosti jinými směry přitom kulhají na obě nohy. Vše se tam dohání několikanásobnými souběhy, což je v tak málo osídlených lokalitách špatně. V takovýchto lokalitách se vesele plýtvá, a místo toho se nesmyslně šetří v těsné blízkosti Prahy, kde se často jezdí vestoje na jedné noze. Podobným způsobem Ropid řeší i MHD, v mnoha okrajových úsecích se každé čtyři minuty veze hromada vzduchu, a v mnoha vytížených úsecích je nepříjemně plno.

Na ostatní nebudu odpovídat, protože vyvozujete z mých příspěvků myšlenky, které v nich nejsou obsaženy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3243
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 18:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: ...a proto kraj orube Milostíny, zruší další sva páry Straškov-Zlonice, a tyhle souběhy nechá. Jestlipak ty zrušené vlaky alespoň nahradí busem?
Ale to je logika středočeského kraje. Bude živit svůj trucpodnik druhému IDSku na svém území, který též dotuje, bude za sebou provozovat dva prázdné spoje.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4139
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 18:09:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Středočeský kraj samozřejmě je ještě daleko horším organizátorem VHD než Ropid, o tom žádná. Nicméně, co se týče souběhů okolo Jablonné, tak tam je trucpodnikem spíš PID. Linky SID jsou letité, prakticky žádné spoje se na rozdíl od PIDu nepřidávaly. Čili se Ropid měl snažit udělat návaznosti na stávající linky, byť s jiným tarifem, a nedělat nové vlastní trucsouběhy.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3244
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 18:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: A neměl by to být kraj, který by si to měl ohlídat? Středočeský kraj je jediný, kterému organizují dopravu dvě organizace: ROPID a jejich úředníci, jenže za obojí je zodpovědný on sám jakožto objednavatel. Jsou to jeho peníze, on si ty nové spoje PIDu platí, tak ať to ROPIDu zatrhne. Jenže na kraji zřejmě nechápou, že PID je i jejich systém, a já bych řekl že za Prahou především jejich systém a ne ho chápat jako vystrčené růžky MHD v Praze a ne nějaký truc Prahy. Doprčic, vždyť mají ve vedení odboru plánování odborníka na dopravu, sedí tam pan Mráček, bývalý zaměstnanec ROPIDu!
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4140
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 18:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: ".... na kraji zřejmě nechápou, že PID je i jejich systém ....." ..... a na Ropidu zase nechápou, že při projektování nových linek by na ty staré měli navazovat, a ne k nim vymýšlet souběhy. Nebo si snad na Ropidu představovali, že svým PIDem donutí tehdejší okresy, později kraj, k rušení či zkracování stávajících linek mířících jinam než do Prahy?

O tom, že je středočeský kraj mizerným organizátorem panuje všeobecná shoda, tak není třeba to příliš rozvádět. Ropid ale je jen o málo lepší, podle mě patří k nejhorším profesionálním organizátorům VHD v ČR.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2808
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 20:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

On je Stč kraj nějakým organizátorem? Já měl zato že to v něm jezdí ze setrvačnosti a podle potřeby se jen něco někde proškrtne...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6850
Registrován: 8-2004

Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 20:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já myslím, že mezi ROPIDem a odborem dopravy Středočeského kraje je docela značný rozdíl! (Čímž neříkám, že je ROPID v dnešní podobě nějaká skvěle fungující organizace.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Miroslav Zikmund
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 22:24:30    Odkaz na tento příspěvek  

Mibl : samozřejmě, že elektrifikovat současnou trať z Rosic do Chrudimi lze, ona se tak nějak přehlíží taková drobnost, jako je zahloubení tratě v onom kritickém místě, kde se kříží železniční trať a přibližovací koridor ranveje, tj. tak o nějakých sedm metrů ... Nepochybně levnější než dostavba Nemošicko / Ostřešanské přeložky ...

Jinak - vy jste byl někdy na letišti v Pardubicích a víte, kde tam je ta odbavovací hala ? To abyste začal s přeložkou tratě směr Letiště někde na Opočínku.
Ta přestavba vlečkové koleje by asi nebyla tak jednoduchá ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4141
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. července 2010 - 23:49:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"On je Stč kraj nějakým organizátorem?"

Někdy dokonce i to. Třeba systém linek D97,98,99 z Příbrami do Prahy se docela povedl, pod Ropidem by to bylo horší.

"v něm jezdí ze setrvačnosti a podle potřeby se jen něco někde proškrtne..."

.... nebo přidá. Je bohužel pravda, že ty nově přidané spoje se často míjí s poptávkou, a pak se po čase buď ruší, nebo vozí vzduch jako ty nedávno přidané spoje přes Hostomice do Dobříše.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2161
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 06:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Miroslav Zikmund: Než vyházet peníze do zcela zbytečného zahloubení součsné tratě u letiště v Pardubicích, tak raději NIC. Zakonzervovat problém na dalších několik desítek let je nesmysl, uvážíme li navíc, že k tomu aby se dalo do Rosic jezdit jak od Pardubic tak od Chrudimi současně, tak je nutné postavit druhou mostní konstrukci přes Labe.

Nepřijde Vám to náhodou jako zcela zbytečné vyhazování peněz?

Omlouvám se všem za plevelení diskuse poněkud nesouvisejícím tématem.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3245
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 08:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba systém linek D97,98,99 z Příbrami do Prahy se docela povedl, pod Ropidem by to bylo horší.
Nemyslím si, rozhodně by z nich nevytvořil couráky, jak vy si to zřejmě ve své nenávisti k ROPIDu myslíte. ROPID zničil zrychlené spoje tam, kde byly v menšíně, ale třeba z Mníšku nebo Brandýsa zůstaly, dokonce i spoje ze Štěchovic jsou po Praze zrychlené. Navíc, kraj je stále objednavatelem spojů v PIDu, proč kraj připustil zrušení zrychlených spojů? ROPID to pouze naprojektoval.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2811
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 08:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inu - spoje via Hostomice do Dobříše maj tu smůlu že byly nejdřív zrušeny (až na asi 3 kladiva) = kdo z potenciálních cestujících moh přešel do auta. Když se pak znovu zavedou a nikdo netuší na jak dlouho tak sotvakdo obratem prodá auto aby tím moh jezdit (navíc vymetákem s tragickou rychlostí použitelným tak pro Chlumce).
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2049
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 10:40:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram. "Nepřijde Vám to náhodou jako zcela zbytečné vyhazování peněz?"

Jo, přijde, ale žádný úředník nebude riskovat článek v novinách: "Betonová lobby prosadila dražší řešení" (opřený o názory "nejmenovaných znalců", tvrdících, že stačilo postavit jeden most namísto cca 5 km nové tratě) nebo něco podobného. Nikdo se nenechá stíhat na základě trestního oznámení nějakého opozičníka, kterého se ujme nějaký policejní komisař s kvalifikací učitele tělesné výchovy a zeměpisu (obvyklá kvalifikace takových "komisařů") který trestní stíhání odůvodní "neoprávněným nakládáním s cizími prostředky". Tohle v nás vypěstovali naši "nezávislí" novináři (obvykle dobře placení konkurencí)....
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8250
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 30. července 2010 - 10:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S65 včera v 18,54 a 19,24 z Knížecí pokaždé kolem 35 lidí. To považuji za velmi slušný výsledek.

Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!