K-report
 

Archiv do 27. července 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 27. července 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2149
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 24. července 2010 - 13:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Nechápu pořád jediné: Proč se tu ty a samozřejmě -aa- snažíte obhajovat variantu spojení Kladna a P5 s přestupem, když to jde lépe - BEZ PŘESTUPU. Co je uživatelsky výhodnější? Jízda s přestupem, nebo bez něj?

Nezlob se na mne, tohle mi prostě hlava nebere.

V případě -aa- bych proto měl vysvětlení, ten má zájem na zahuštění osobní dopravy mezi Hostivicemi a Rudnou, je tam totiž velevýznamná obec Chýně 1578 obyvateli (co na tom, že Kladno jich má zhruba padesátkrát více) a hlavně, jak trefně napsal Bručoun, vedou tu koleje! Hřích by bylo je nevyužít pro osobní vlaky!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2792
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 24. července 2010 - 14:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jak rozumně to bezpřestupový spojení zajistíte?

Pokud busem tak se obávám že bude zádrhel v jízdní době (a dalších věcech administrativních).

Pokud po kolejích tak
a) musíte mít čím
Pro hodinovej takt počítejte po Ostrovec 4 soupravy. Ve špičce by to chtělo mít ale 30 minut a to už je souprav 7-8.
b) musíte mít za co (někdo to musí platiti)
c) musíte mít kudy
Semering má propustnost nevalnou (předpokládám že na rozkradeným Žvahově ani Dvěstědůlkách křižovat sotva pude), 120 v úseku Hostí více - Kladno taky kapacitou ve špičkách nepřetejká a ani ta 093 po Ostrovec není zázrak (navíc tamní 2 dopravní koleje). A jezdit točit přes Cikánku do Dubí smysl fakt nemá.

Nakuplovat to v Hostivici znamená tam prodloužit pobyty vlaků ze 120.

Takže jako rozumný se mi pro začátek zdá jezdit po hodině do Hostivic k "rychlejm křížům", což by se stihlo jedním vozidlem. Půlhodina už asi narazí na to že se nestihne otočit Hostivice - Jinonice (nebo ne stabilně) a znamenala by asi nutnou aktivaci 100důlek....

Ten nápad s osobkou do Rudný nemá jen aa. Ten mám i já. V kladiva vidím jednu linku Beroun - Rudná (náves a po obnoveným trianglu) - Hostivice - Zličín - (dolů) a druhou Kladno - Jeneč (spojka do středoplcké) - Rudná - prokopákem Smíchov. Vzájemný přestup v Litovicích kde je ostrov a samovraty.

Vhodná koncepce by nemusela bejt při vozidlech velikosti hypernovy propadák. Nabídlo by to dva zcela nové směry a v podstatě zachovalo dnešní vazby. A nemrcasilo by se to po stále zasekanějších silničkách v okolí což může bejt zajímavej efekt tak za 5 let kdy se zahltí i ten zbytek silnic od šmoulovů.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 24. července 2010 - 15:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr vlček: Osobní vlaky Rudná - Hostivice v úseku Hostivice - odb. Jeneček parazitují na trati 120, čili značně snižují její kapacitu. Jejich provoz není zadarmo. Tudíž je opět někdo musí zaplatit. Nebo se snad mýlím?

Opět se dá na Semmeringu křižovat v Jinonicích.

Je potřeba odstřelit plně osobní vlaky Praha Mas.n. - Kladno, které jsou na jednokolejné trati akorát přítěží a ponechat pouze půlhodinový takt R a Sp Praha Mas.n - Kladno doplněné ve špičkách o půlhodinový takt vlaků Praha (Na Knížecí?/hlavní nádraží, pokud Na Knížení neprojde) - Kladno. Jak jsem již jednou psal, zatím jsem si to nezkoušel vmalovat úsek Hostivice - Kladno do grafikonu a taktéž nejsem původcem tohoto nápadu, jen se s ním plně ztotožňuji.

Koncepce provozu s regionovami v úseku Hostivice - Rudná je kardinální PTÁKOVINA, už jen z toho důvodu, že potřeby dopravy mezi těmito městy zvládne kapacitně zcela vyhovující autobus a to za třetinovou cenu..........
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2793
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 24. července 2010 - 16:15:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Znova - jak vykřižujete na Semeringu půlhodinu? Jízdní doba Jinonice - Hostivice je právě tak akorát těch 15 minut. To znamená že v Hostivici by se musely nutně potkat "na zhlaví", t.j. bez přípojů a vazeb do něčeho rychlýho na 120.

Jinak pokud by vlak do Rudný vyrážel za Kladnem "na odhlášku" z Jenečku (de to?) tak stihne uhnout i v případě křižování v Jenči na 120. Tady brzdu nehledejte.

Ono je na první pohled zřejmý že takovej vlak by nesloužil primárně pro spojení Hostivic s Rudnou (mch dnes realizované busy via Zlý čin, Chýni nebo dokonce Unhošť s jízdní dobou ca. půl hodiny jak praví IDOS, tedy rychlostí raněnýho cyklisty jak je u místních busů zvykem). Jen je třeba ze sebe nedělat blbýho.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4118
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 24. července 2010 - 18:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"odstřelit plně osobní vlaky Praha Mas.n. - Kladno, které jsou na jednokolejné trati akorát přítěží a ponechat pouze půlhodinový takt R a Sp Praha Mas.n - Kladno doplněné ve špičkách o půlhodinový takt vlaků Praha (Na Knížecí?/hlavní nádraží, pokud Na Knížení neprojde) - Kladno. Jak jsem již jednou psal, zatím jsem si to nezkoušel vmalovat úsek Hostivice - Kladno do grafikonu a taktéž nejsem původcem tohoto nápadu, jen se s ním plně ztotožňuji."

Když vidím "úžasnou" vytíženost R ve směru Praha-Rakovník, tak bych dokonce řekl, že by se ta rychlá celotýdenní půlhodina hodila v úseku Praha,Masna-Kladno,Dubí. Kladno-Rakovník by při vhodném natočení taktu Kladno,Dubí-Praha vyšlo celotýdenně s přestupem. Dubí bych jako ukončení volil proto, že při jednotném celotýdenním intervalu by se někde musely prodlužovat a zkracovat soupravy, a Masna ani Ostrovec se k tomu nehodí. Zastávku Bubny bych u všech vlaků považoval za samozřejmost. Pokud by to nevypadalo na brzkou zásadní rekonstrukci tratě, a opravila se místa s trvalým omezením rychlosti, tak by se stíhalo i zastavení ve Veleslavíně, což by se hodilo kvůli přestupu na metro. Možná by se dal stíhat i Jeneč, akorát nevím jestli by těch zastávek nebylo už moc. Ještě pro jistotu upřesním, že křižování by musela být Dejvice, Hostivice, Kladno, Dubí, čili by se v Dejvicích a Dubí hodilo zajistit možnost současných vjezdů. Tento model by podle mě zajistil maximální využití kolejí Kladno-Praha pro nejpoptávanější směr. Směry, které jsou z hlediska poptávky vedlejší, by se řešily přestupem na jiný vlak, nebo autobusem. Ty autobusy zde beztak jezdí v hojném počtu. Jejich trasy a takty by se daly optimalizovat tak, aby se s novým modelem vlaků doplnily bez nárůstu naježděných km.
Pokud by se měla "rychlodráha" nebo její střízlivější modifikace odkládat do nekonečna, tak by se výše popsaný model určitě hodil.

Co se týče vlaků Kladno-Smíchov, tak se domnívám, že v úseku Kladno-Hostivice další relativně rychlá půlhodina nejde ani nakreslit, natož vyjezdit.
Tak, jak je GVD nakreslený dneska, by šlo ráno rozpojovat vlaky v Hostivici, a odpoledne v úseku Hostivice-Kladno využít trasy posilových Sp, které by nově jely ze Smíchova. Na ranní vlaky by se musely získat "náležitosti" navíc. Dvě by se měly dát získat zrušením stávajících vlaků na 122, třetí by asi byla navíc.

Co se týče kombinovatelnosti s výše popsanou rychlou půlhodinou Dubí-Masna, tak jednosměrně (ráno na Smíchov, odpoledne na Kladno) se to kombinovat dá bez větších potíží. Obousměrně, aby se "v dole nehromadili horníci", a aby odpoledne mohlo být víc vlaků než tři, to už je oříšek. Dá se to namalovat tak, že by křižování hodinového intervalu vyšlo zhruba (Vyšehrad)-Zličín-(Žehrovice-Lužná), které by se v úseku Praha-Hostivice dalo zahustit na půlhodinu. Křižování s rychlou půlhodinou Masna-Dubí by tak vyšlo do Jenče, což ale je při současných rychlostech a technologii buď na hraně vyjezditelnosti nebo už za ní. Se zvýšením rychlosti nebo modernějším zabzař se přitom počítat nedá, kvůli čekání na dvojkolejku.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4119
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 24. července 2010 - 18:24:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nedávno tu někdo zmiňoval, že se zcela vážně a v dohledném časovém horizontu zvažuje dvojkolejka Kladno-Veleslavín. Pak je otázka, jak by měly vypadat linky. První dvě se nabízejí samy:
Sp Praha,Mas.n.-Kladno,Dubí
Os Veleslavín-Kladno

Otázka je, jak by se vešel R na Rakovník, a jak by bylo vhodné ho vést z hlediska vytíženosti. Buď by se daly vést dvě linky:
Sp Smíchov-Kladno,Dubí
R Praha,Mas.n.-Rakovník,
nebo by se daly sloučit do jedné:
R Praha,hl.n.-Smíchov-Kladno-Rakovník
V první variantě jsou v úseku Hostivice-Kladno celkem čtyři linky, což by dvojkolejka sice unesla, ale je otázka jestli je to potřeba. V druhé variantě by byl R na Rakovník sice relativně pomalý, ale když by se zkombinoval s linkou Kladno-Smíchov, tak by měl alespoň nějakou vytíženost.

V každém případě, ve všech variantách by měla být základem spěšná linka Kladno,město-Praha,Mas.n, kde lze při zrychlení, zkrácení intervalu, zkvalitnění přestupu na metro A a C, a odstranění přestupu na Kladně, očekávat velký nárůst vytíženosti.
Směr na Rakovník je z hlediska vytíženosti vedlejší. Sice by mu pomohlo zlevnění jízdného a předplatného na úroven autobusového, ale pořád se bude jednat spíš o vzduchovozič než o co jiného.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2795
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 24. července 2010 - 19:49:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a do třetice by pomohlo kdyby Kladno mělo použitelnou MHD k nádraží a to tarifně integrovanou. Tamních asi 18 linek zmateně křižujících v (půl)hodinovém intervalu město lákavejch není.

Já si pořád myslím že půlhodinu přes Simerink v současné podobě neprotlačíte. A nejsem si ani jistej zda by vyšla na Smíchov při aktivaci Stodůlků.

Jinak z tý S65 vystupujou i nastupujou lidi nejen u Cibulků ale kupodivu v světa Jinonicích.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 24. července 2010 - 21:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pane Vlčku, dáváte tady na odiv svoje prznění češtiny záměrně nebo jste takový negramotný doopravdy? Jestlipak víte, že možná ještě důležitější než obsah sdělení je způsob, jakým bylo podáno...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2797
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 24. července 2010 - 22:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem negramotný doopravdy.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8216
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 07:36:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Bože čoveče, nějakou dobu (desítky let) vím jak hodnotit ohlasy publika. Nejde říct, že přijde-li jede kritický a jeden pochvalný dopis, že situace je 1:1 Prostě kritické dopisy nejsou hlavním vodítkem pro jakoukoliv změnu v jakémkoliv oboru.
Bučoun: Uklidněte se. Nechtěl bych vás mít na svědomí. Mé umění najít chybu v argumentaci druhé strany a příslušně jí zpopularizovat si spánembohem nazývejte jak chcete. Váš nápad ukončit Os ve Veleslavíně (4119) ale už ani já nemám sil komentovat. Jinak jsem nic neprohrál - ukázal jsem vám, kde píše Ropid o tom, že DPP provozuje 356, řekl, že jsem s ní před prázdninami jel s DPP a seru na váš požadavek abych šel počítat busy jako důkaz.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8217
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 07:45:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Problém diskutované dráhy je v její uměle vytvořené "dvouvrstevnosti" (chichichi). Vlaky v úseku Masna-Hostivice by měly zastavovat VŠUDE, v úseku Hostivice-Kladno NIKDE. Tím se z nich stane optimální kombinace R a os. Polovina pojede přes Dubí do Kralup, polovina do Rakovníka, z toho polovina jako R, polovina jako os. Nové vlaky Hl.n.-Hostivice-Kladno by v úseku Smíchov-Zličín nezastavovaly NIKDE ( je to faktická pustina, nehrajme si na Cibulku a podobné fajnovosti) a od Zličína do Kladna VŠUDE. Tím se přestup v Hostivicích omezí na minimum lidí z Unhoště a Jenče a Kladno získa rychlé (ne sice nejrychlejší, ale také ne nejpomalejší) spojení s oběma destinacemi a vejde se to.
No a nebo holt spojovat a rozpojovat v Hostivicích - jestli se má čumět na křižování nebo spojovat dva motoráky je kaštanům už jedno. Když to šlo v Poříčanech...
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4120
Registrován: 9-2007
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 08:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "jsem nic neprohrál - ukázal jsem vám, kde píše Ropid o tom, že DPP provozuje 356, řekl, že jsem s ní před prázdninami jel s DPP a seru na váš požadavek abych šel počítat busy jako důkaz."

Jak daleko jste ochoten zajít s Vaším překrucováním a lhaním, abyste nemusel přiznat, že jste se spletl?

"Mé umění najít chybu v argumentaci druhé strany a příslušně jí zpopularizovat si spánembohem nazývejte jak chcete."

Přisoudit někomu výrok, který ve skutečnosti nenapsal, a pak v té Vaší překroucenině najít "chybu", tomu říkáte umění? Jako dobytek se chováte, a jako dobytek jednou skončíte. Mimochodem, na nic inteligentnějšího než na soustavné komolení nicku se nezmůžete?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2153
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 08:50:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Ad spojování: Je tu pár ale: 471 má poněkud jiné spřáhlo, než regionova a dodání například desir s centrálním spřáhlem není v plánu.

Ad kritické hlasy: Když si někdo stěžuje na permanentní přeplněnost některých linek na ROPIDu a není vyslyšen, tak je to tedy evidentně v pořádku?

Bručoun: Také si myslím, že proklad rychlé půlhodiny na Masarykovo nádraží a na Smíchov nejde do jednokolejného úseku Hostivice - Kladno nakreslit. Ale jak jsem již několikrát psal, nezkoušel jsem to. Pokud bychom se dočkali dvoukolejné trati v úseku Veleslavín - Kladno, tak bych zmíněný model považoval za vhodný. A trvá li se na zastávkových osobních vlacích, tak ty by se tam pak vešli také.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2012
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 09:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je nad moje síly a časové možnosti tady studovat a snažit se pochopit všechna navrhovaná linkoavá vedení. Nicméně z mého hlediska je vše jasné. Tedy silná linka Kladno - Masna v podobě zrychlené a pomalé, na ni navázaná linka Hostivice - Smíchov (nejlépe Knížecí), možná časem vedená již z Rudné, až tam vzniknou zastávky. Nejedná se jen o Chýni (jejíž počet obyvatel jde neustále nahoru a podobně jako v Milovicích zde žije velké procento lidí, které je z hlediska trvalého pobytu hlášeno někde úplně jinde), ale i o další zastávky v Rudné a Hostivici (a mimochodem, ty zastávky - jste si jistí, že je vymyslel Ropid?). Nevidím žádný významý problém, aby si cestující "křížem" v Hostivici přestoupili. Tedy od Kladna na Smíchov i od Rudné na Dejvice. Jó až se ukáže, že v obou případech nadpoloviční většina z obou vlaků přestupuje, tak asi bude třeba provést zamyšlení a linkové vedení změnit. Můj kvalifikovaný odhad ale říká, že k této situaci hned tak nedojde....
Nadto vedení linky Kladno - Smíchov asi těžko projede z Ostrovce do Hostivice a i kdyby, pak je třeba brát v úvahu reálnou situaci panující již několik let, kde tamní objednatel neustále deklaruje požadavek na nenavyšování rozsahu dopravní obslužnosti na svém území. Přitom někdy se nějaké obci povede si na něm nějaké navýšení vyřvat, ovšem např. v letošním roce zřejmě žádné (viz ukončení Berounů v Úvalech - a Český Brod hodně chtěl nebo nerealizace víkendové třicetiminuty do Lysé). Nejsem si ale jist, zda zrovna město Kladno bude lobovat za nové vlaky ve směru Praha. Za svoji kariéru jsem totiž na žádném projednání s obcemi zástupce Kladna neviděl. A nebylo to tím, že by je třeba nepozvali.... Proti jiným městům v okolí Prahy (např. Čelákovice, Český Brod, Říčany, Černošice...) tohle město neprojevuje o železniční jízdní řád žádný zájem. Mimochodem podobná situace je Beroun. Jeho zástupci nebyli letos ani na projednání jízdního řádu (natož aby vznesli připomínky), které se konalo v Berouně. Ono to holt bylo na nádraží a nikoli na úřadě, takže to měli asi daleko. Následovat musí úvaha - čímpak to asi je, že zrovna Kladno a Beroun nejeví zájem?

A na závěr dvě poznámky. Pan Vlček možná je negramotný, nicméně já jeho (byť na první pohled trošku infantilní) záměny beru trošku jako takový test inteligence. V podstatě takové věci bývají v testu IQ též. Kdo má IQ dostatečné, ten si po chvíli ani nevšimne, že je tam místo Kladno napsáno Kradno nebo místo Rudná Zrůdná. Konec konců, studii zastávek v oblasti Rudná-Chýně jsem taky hodně rychle začali říkat Nerudná-Tchýně.

A poznámka druhá. Chtěl bych všechny zdejší diskutující důrazně a už poněkolikáté požádat, aby rozlišovali mezi -aa- a Ropidem. Čili názory -aa- nijak nereprezentují názory Ropidu a -aa- v mnoha případech navíc nesdílí oficiální názory Ropidu (zejména v neželezniční oblasti). Nemůžu si odpustit i úvahu, že Ropid zcela nepochybně nesdílí v mnoha případech názory -aa-(kdyby to náhodou četl můj šéf, ten by jistě věděl o čem hovořím). Čili ten, kdo považuje názory -aa- za názory nějaké instituce, může uvést sám sebe ve značný omyl. Proto jej varuji před následky takového nepochopení. Pokud chcete znát na danou problematiku oficiální názor Ropidu, jistě není nic jednoduššího, než použít internetový formulář na jeho stránkách a dostane se Vám zcela fundované odpovědi instituce.
Že někdy nebude podle vašich představ? To je ale přece běžné. Laik třeba mnohdy nevidí co odborník, od toho konec konců odborníci jsou. Proto může být názor odborníka jiný, než názor laiků. Navíc laik málokdy vidí situaci komplexně, nezná vnější podmínky (počínaje politickými) a zpravidla ani neví jaký je komplexní postoj cestujících.
Známé pravidlo totiž říká, že laik se velmi často nechá ve svém postoji utvrdit názorem jednoho či několika málo nespokojených. Čili mám-li tlupu kamarádů nebo rodinu a jeden její člen není spokojen s dopravním řešením (což se stát může, protože hromadná doprava je již z podstaty názvu neindividuální) a ostatním je to šumák, pak i ostatní členové komunity přebírají názor, že dopravní řešení je špatné. A tedy i zmíněný laik začíná mít dojem, že se to "všem" nelíbí. Odborník zpravidla posuzuje daný problém komplexně a neomezuje se na názor jedné komunity.
A kromě toho platí i již zde vyřčené. Pochvalu pošle málokdo. Stížnost skoro každý, komu stížnost stojí za překonání vlastní lenosti. Proto je třeba pochvalám přisuzovat daleko vyšší význam, než stížnostem. Mimochodem, dokonce byly zaznamenány i případy, kdy jeden stěžovatel zmnožoval počet stěžovatelů tím, že poslal totožnou stížnost během několika minut pod jmény několika lidí včetně e-mailů (typu seznam, atlas apod.). Ani text se nenamáhal měnit. Nedávno jsem viděl i takovou petici. Dvacet jmen a podpisů pod sebou psáno jednou tužkou a stejným písmem.... Co si pak myslet o takových "hromadných" stížnostech? Další zvláštností je, že existuje poměrně velká skupina stěžovatelů-šotoušů, kteří píší svoje podněty a přitom dopravu v daném místě ani nepoužívají. Přitom v některých případech je to evidentně v rozporu se zájmy těch, kdo skutečně dopravu využívají.
Je tedy třeba se na problém vždy dívat komplexně, nikoli úzce zaslepeným pohledem.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2154
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 10:46:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: V Chýni roste sice počet obyvatel, kde je ovšem psáno, že tahle obec optřebuje nutně vlakovou dopravu, když ani zdaleka není vyčerpán potenciál autobusové linky 347? Nezlobte se na mne, ale jakýsi značně nepravidelný, ale průměrně hodinový špičkový interval linky 347 není to, co by značilo velice vytíženou linku. A linka s cestovní dobou 10 minut ze stanice metra Zličín není to, co by při zkrácení intervalů nemohlo přilákat cestující. Opravdu nechápu, proč je nutné obsluhu této obce do budoucna se snažit zajistit vlakem.

Dosud žel bohu neexistující zastávka v Rudné u přejezdu by snad pro vlaky Rudná - Hostivice měla nějaký význam? To mi nějak nejde do hlavy..........

O test inteligence, který tu dle Vás provádí pan vlček, bych raději nemluvil. Přijde mi, že pochází nejspíš z Velekravína, pije ve velkém množství Sračkoplamen a pracuje v Chrchli a asi má hodně Nerudnou Tchýni, když má nutkání se tu takhle vyventilovat.


Ale tato věta od Vás mne doopravdy pobavila: Laik třeba mnohdy nevidí co odborník, od toho konec konců odborníci jsou. Proto může být názor odborníka jiný, než názor laiků. Navíc laik málokdy vidí situaci komplexně, nezná vnější podmínky (počínaje politickými) a zpravidla ani neví jaký je komplexní postoj cestujících.

K tomu dodám: Odborník na ROPIDu je ovšem skoro vždy železniční fanda a byť vidí mnohdy laikovi věci skryté a posuzuje věc komplexně, tak právě železniční fandovství mu nedovolí se potřebami cestujících řídit.............

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3213
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 11:16:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pan Vlček není negramotný, to by sem nepsal. Pan Vlček je především trapný svým neustálým komolením snad všech míst v republice a zřejmě si myslí, že je to vtipné. Vtipné to možná bylo porpvé, ale teď fakt už není a již byl několika lidmi na to upozorněn. Stejně se však pořád snaží být vtipný.

-aa-: Buďte opatrný na slovo "přestup" nebo dostanete několika odstavcovou přednášku, jak jste několika stovkám lidí zničil dopravu. :-)
Kdyby středočeský kraj svěřil svojí VHD odborníkům, dosáhl by za stejné peníze mnohem více muziky.

Bram: Já vám řeknu, co vidí laik: Laik vidí zpravidla dopravu před svým barákem a na cestě do práce. A je mu celkem šumák, že to jezdí prázdné, že jeho potřeby jsou ve značné menšině nebo že systém VHD je šíleně drahý a potřebuje určitou optimalizaci apod. Jinak to docela dobře vystihl -aa- v druhé části příspěvku.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8218
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 11:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram, stížnosti: příklady uvedl -aa-, mohu potvrdit, z jiné oblasti, ale princip stejný. Znám lidi co jsou schopni uvést že je tramvaj přeplněná, když si nesedli. Čili stížnost je max. důvodem podívat se jestli... ale ne hned kladně reagovat.
ad spojování:
desira: Těch bych se nebál, ty nebudou.
Obávám se že vize/realita bude pragmatičtější: 714+3*021 Rakonik-Masna a v závěsu přímej sólo 810 Ostrovec- Smíchov.
Bručoun: Ale vy už se točíte v kole vlastních fikcí. Já si útoky na vás nevymýšlím, já si prostě jen všímám blbostí ve vašich textech a zúročuji je, to je celý. Vy píšete ty nesmysly s takovou přesvědčivostí, až je to nebezpečný a některý vám na to tady i skákaj. Btw. myslim si že ste stejnej jako já. Proto se nesneseme. Já to ovšem vim a připouštim. Vy si myslíte že máte pravdu.
-aa- ale ono to páně vlčkovo komolení prostě zdržuje, člověk nechápe text, musí se zastavovat a dumat, kde by mohlo se něco tak jmenovat a otravuje to. připouštím, že je to někdy vtipné, ale odvádí to pzornost od jádra věci. jeho přezdívky pro Písek byly přímo strašný.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6454
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 11:44:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:

Nevidím žádný významý problém, aby si cestující "křížem" v Hostivici přestoupili. Tedy od Kladna na Smíchov i od Rudné na Dejvice. Jó až se ukáže, že v obou případech nadpoloviční většina z obou vlaků přestupuje, tak asi bude třeba provést zamyšlení a linkové vedení změnit.
Nevím, jestli by to byl i vámi uváděný případ přestupů v Hostivích, ale - není tu právě ten rozdíl, že laik vidí, že skoro nikdo nepřestupuje, zatímco odborník by mohl vědět, že kdyby bylo přímé spojení (a ne spojení s přestupem), tak by lidí cestujících v daném směru mohlo být víc?

objednatel neustále deklaruje požadavek na nenavyšování rozsahu dopravní obslužnosti na svém území. Přitom někdy se nějaké obci povede si na něm nějaké navýšení vyřvat, ovšem např. v letošním roce zřejmě žádné
Máte-li na mysli požadavek nenavyšování vlkm, nedalo by se to elegantně vyřešit ubráním vlkm na jiných tratích ve stejném kraji?
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2013
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 12:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: To by mě teda zajímalo, kolik je na ROPIDu železničních fandů. Podle téhle logiky by musely mít na ROPIDu ustláno především autobusy, aspoň pokud je mi známo. Ty tam mají fandů velmi mnoho. A taky tramvaje by asi obsadily pozici před vlakem. Je ale fakt, že valná část fandů do tramvají je trošku i železniční či autobusová. U autobusů a vlaků to samé. Početná je i skupinka fandů lodní dopravy, i když asi nikdo tam není takový, aby měl lodě na prvním místě zájmu. Holt samí takoví multihromadně-dopravní fandové. Holt co můžete chtít od koordinátora IDS placeného dle městských tabulek. Za ty platy by tam šel pracovat jen fanda nebo blbec. Naštěstí velmi výrazně převažuje ta první skupina

Káem: Dělení vlaků a hlavně jejich spojování v Hostivici, to je to nejhorší co Kladnu můžete udělat. Sice pomůžete osazenstvo jednoho vozu na Smíchov od přestupu, časovou úsporu to pro něj ale znamenat nebude (možná to bude o minutku či dvě delší než přestup). Vše bude vyváženo tím, že prodloužíte cestování o nejméně minutku i všem v těch třech vozech do Dejvic a na Masnu.

A ke kolegovi Vlčkovi? Opakuju, já s tím problém nemám. Zvykl jsem si, je to takový kolorit. Skoro to beru i jako zátěžovou zkoušku inteligence jak rychle pochopím jeho texty. A ve většině případů to čtu už prakticky bez nějakého zdržování A pokud mě to zdrží, aspoň se trošku zamyšlením odreaguji a pak si třeba říkám, jak jsem blbej. Je to takový mentální trénink.

David: nevím jak to vidí odborník (zde se za něj asi považovat nemůžu, to by osazenstvo nesouhlasilo), že nejdřív musíme zkusit to spojení s přestupem. Co mě k tomu vede? Zkusme nějakou rozumnou a reálnou analýzu:
1. Momentálně víme, že existuje nějaká skupina mířící z Kladna na Prahu 5. Dnes cestuje kombinací vlak Masna + metro nebo bus Zličín + metro nebo bus Dejvice + metro nebo tram nebo bus.
2. Momentálně se vyskytla určitá šance této skupině nabídnout spojení vlak + vlak s přestupem v Hostivici, byť to může pro část z nich znamenat další přestup Na Knížecí na další MHD (třeba na jednu, dvě stanice). Tato šance vznikla díky lince S65, protože bez ní by nebyla Na Knížecí zastávka. Kromě toho se změnil i politický náhled na tuto trať, lid si S65 docela oblíbil a dává to politikům najevo. Ať řepským nebo pražským. A v neposlední řadě máme dobu před politicky-městsky významnou událostí, kdy se takové projekty prosazují lépe.
3. Víme prakticky určitě, že navýšení počtu vlaků Kladno - Hostivice, a to ani ve smyslu přímých vozů nehrozí. Sousední objednatel deklaroval nejen zákaz nárůstu vlkm, ale i Kč. A přímé vozy jistě přinesou nárůst Kč bez nárůstu vlkm. Tudy tedy cesta prostě nyní nepovede. Nadto přímé vozy nepřinášejí časový zisk, nýbrž celkově ztrátu.
4. Víme, že městům na trati je to putna, nic nepodpoří a jediné které jeví zájem je Praha a její městská část Řepy.
5. Ochota přesypat vlkm z jiných tratí v kraji na trať v těsném okolí Prahy bude minimální. Nadto připočteme-li k tomu, že na relaci mezi oběma městy kraluje autobusová společnost velmi dobře na kraji zapsaná. A starostové v obcích kdesi v pohraničí kraje momentálně před volbami budou jistě projevovat takovému plánu značnou náklonnost. Tudíž politicky je takový nápad momentálně pro vedení kraje sebevražené realizovat.
6. Naopak existuje tady výhledový záměr na zastávky v oblasti Hostivice - Chýně - Rudná, který je všemi třemi obcemi podporován a je připravován krajem. Jeho realizace (byť je stále nejistá) bude bezpochyby znamenat nutnost zavedení nějakých vlaků na trati Rudná - Hostivice včetně jejich nějakého pokračování ve směru Praha.
7. Trať Masna - Kladno je kapacitně na hraně vyčerpání. Ne že by se tam nedal procpat nějaký vlak, ale procpěte tam vlak, který projede hladce, bez dlouhých křižování či dokonce předjíždění?

Čili suma sumárum. I kdyby odborník zvážil, že přímé spojení Kladno - Smíchov by bylo daleko větším přínosem než spojení s přestupem, pak by na druhé straně vah stálo sdělení, že v daném okamžiku je spojení bez přestupu nerealizovatelné, ale na spojení s přestupem šance momentálně je. Jistě znáte největšího Čecha a jeho divadelní hru Dlouhý, Široký a Krátkozraký. "Kdo chtěl víc, nemá nic...".

Když to shrnu, tak (nevím jak odborník, ale) -aa- vychází ve svých úvahách z výše uvedených bodů. Nadto si nemyslí, že momentálně nazrál čas na nutnost přímého spojení. Uvidíme jaký a zda vůbec bude zájem o spojení s přestupem. Nelze totiž říct, že s přestupem nepojede nikdo a bez přestupu by jezdily stovky. Platí, že velká část z těch bezpřestupových bude akceptovat i spojení s přestupem. Nehledě na to, že drtivá většina z nich toto spojení akceptuje dnes a denně. Tedy uvidíme kolik bude těch "s přestupem", zhodnotíme a taky mezitím uvidíme, zda se některé vnější podmínky posunuly nějakým směrem. Osobně tipuju, že bude požadováno Chýni dovézt nějak přímo do Prahy. Jestli kraj rozhodne na základě požadavků cestujících prohodit v Hostivici relace a jezdit Rudná - Masna a Kladno - Smíchov, bude to jeho vůle. Odborným pohledem mi to přijde jako scifi. Nehledě na to, že si v takovém případě příliš nedovedu představit nějaký schůdný provozní koncept.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6841
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 13:29:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já s příspěvky kolegy Vlčka též nemám žádný problém a zdržení to pro mě určitě nepředstavuje. (Možná pro někoho se sníženým IQ ... )

ad -aa-:
Nejedná se jen o Chýni (jejíž počet obyvatel jde neustále nahoru a podobně jako v Milovicích zde žije velké procento lidí, které je z hlediska trvalého pobytu hlášeno někde úplně jinde)
A bude v Chýni také jezdit MHD od návsi k vlaku?
Zajímalo by mě, kdo představitelům Chýně tu možnost zastávky nakukal. Já si nějak neumím představit, že by s tím přišel starosta nebo někdo ze zastupitelů sám o sobě.
Podle mého názoru zhruba od kolmice vedené západním okrajem rybníku Bašta směrem na východ bude vlak maximálně pro šotouše anebo pro někoho, kdo bude mít cíl cesty bezprostředně vedle zastávky vlaku. Pochybuji, že ve "zbylé" části Chýně (tedy v té západní) se najde dostatek lidí ochotných využívat vlak (a ne třeba vlastní IAD) a pro něž současně bude nepřijatelný autobus (který tak jako tak bude muset jezdit - leda by ho nějaký "dobrák" zaříznul).
Pro Rudnou by měl vlak přes Hostivice podle mě význam jen kdyby jel do Dejvic, bo na Smíchov se dá dostat rychleji přímo přes Řeporyje. Jelikož se toto neplánuje, tak ten smysl nevidím.

Myslím, že bod 6) Jeho realizace (byť je stále nejistá) bude bezpochyby znamenat nutnost zavedení nějakých vlaků na trati Rudná - Hostivice si jaksi odporuje s body 3) Sousední objednatel deklaroval nejen zákaz nárůstu vlkm, ale i Kč. a 5) Ochota přesypat vlkm z jiných tratí v kraji na trať v těsném okolí Prahy bude minimální..
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2155
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 13:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Soudný odborník by vysvětlil obci Chýně, že vlaková doprava pro tuto obec není to pravé ořechové, neb obslouží jen malou část obce a posílená linka 347 té práce odvede poněkud více a levněji. Může jezdit v případě potřeby klidně i jednou za deset minut, vlakem je to nerealizovatelné.

A pak že tu nemáme železniční fandy na ROPIDu.........

Pokud kraj středočeský deklaruje, že nemá zájem o navyšování vlakokilometrů, tak mi to nějak nehraje s Vaším tvrzením:

6. Naopak existuje tady výhledový záměr na zastávky v oblasti Hostivice - Chýně - Rudná, který je všemi třemi obcemi podporován a je připravován krajem. Jeho realizace (byť je stále nejistá) bude bezpochyby znamenat nutnost zavedení nějakých vlaků na trati Rudná - Hostivice včetně jejich nějakého pokračování ve směru Praha.

K tomu mohu dodat jen následující: Ty vlaky zadarmo nebudou, zastávka v Chýni nebude nejlevnější záležitost a hlavně, jak jsem psal, vlaky Rudná - Hostivice parazitují na části trati 120, čímž snižují zbytečně její kapacitu.

A jen tak mimochodem, kdypak by vlastně měla vzniknout zastávka v Rudné? Aktivitu by chtělo přemístit zejména tam, kde vlaky jezdí a ne zcela vytížené. Ne ovšem způsobem kritizovaným, avšak u ROPIDu velmi oblíbeným: Sebereme vám autobusy a vy už do toho vlaku nějak vlezete.


Jinak cestující opravdu navýšení přestupů nemají rádi a zejména ne přestupy kdesi v půli trasy. Vžijte se konečně do pocitů a uvažování běžného člověka. Člověk není stroj, tudíž se tak nechová.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bram.)
mot
Neregistrovaný host
Odeslán z: 188.95.127.231
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 14:02:21    Odkaz na tento příspěvek  

Pánové z kladenky,jděte si do svého vlákna.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2014
Registrován: 12-2007
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 14:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Jestli si dobře vzpomínám, tak zde hrála roli úloha dopravce, který tady výjimečně skutečně hájil své zájmy. A skutečně myslím že i tehdejší místostarostka, nyní starostka nějak sama zvažovala využití železnice, která procházela kolem nových baráků bez užitku. Ona ta autobusová doprava v té oblasti taky žádná slast. Přece jen železnice je jiný level. A jelikož investoři zpravidla nevytvářejí komunikace sjízdné pro bus do svých projektů, tak možná pro část obyvatel Chýně ten vlak zase až tak daleko nebude. A může nabídnout zcela jinou kvalitu spojení (až z hlediska rychlosti, tak z hlediska komfortu).

Kde jste přišel na to, že Smíchov přes Řeporyje se neplánuje? Otázka je zda přímo či nikoli. Problém "přímo" (v tomto případě jedině se spojováním) spočívá ve zdržování frekvence do Rudné města a Nučic.

Bod 6) berme jako dlouhodobý, bod 3) doufejme jako krátkodobý. Předpokládám, že kraj tam nepřipravuje výstavbu zastávek, aby v témže místě pak neobjednal žádnou dopravu. Možná tak učiní na úkor jiných tratí ... těžko říct.

Bram: Může to odvozit linka 347, avšak můžeme polemizovat o tom, zda lépe. Plusy a mínusy mají oba druhy dopravy.

A že snad trať 122 parazituje na kapacitě trati 120, to nemyslíte vážně, že ne?
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 15:00:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: vůbec si nemyslím, že navýšení přestupů by byl nějaký problém, z vlastní zkušenosti je pro mě větším problémem nízká četnost spojů v příměstské dopravě v některých částech dne. Nemám problém použít a skutečně používám alternativní spojení klidně s několika přestupy jedoucí v čase kdy nejede spoj tzv. napřímo nebo v tradiční trase. Např. pro cesty Zbuzany - oblast Prahy 13 místo použití tradičního a courákoidního busu 352 poožívám někdy vlak+přestup na bus v Řeporyjích, nebo pro řadu lidí netradičně a nepochopitelně v některých částech dne vlakem na druhou stranu do Rudné a přestup na bus směr Zličín. Škoda že v Rudné je bus zastávka u nádraží jen ve směru z Prahy (brání něco kromě peněz jejímu zřízení?) a že přestup vlak bus v Rudné díky chaotičnosti jízdních řádů busů vychází jak kdy. Abych to shrnul - pro mě není podstatné kolik přestupů budu cestou absolvovat, ale abych měl v průběhu celého dne co nejširší možnost přepravovat se kdykoliv a relativně rychle do a ze zájmové oblati (Prahy).
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2156
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 15:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: To, že by nevyužité osobní vlaky na trati 122 jezdily na trati 120, kde využití vlaků by bylo (už dávno je) řádově vyšší, tak to opravdu parazitování je. Do doby, než bude dovoukolejná trať je parazitování celkem trefný výraz.

Jinak pokud není autobusová doprava v nějaké oblasti slast, tak je především se potřeba podívat, zda s tím nelze něco udělat. Pokud nejsou alespoň částečně vyčerpány možnosti, jak situaci zlepšit, tak nechápu, proč lézt hned do "vyššího levelu", kterým je dle Vás vlak. V případě Chýní možnosti opravdu autobusové dopravy zdaleka vyčerpány nejsou.

V Praze a okolí považují za skutečně vyšší level oproti busům až dvoukolejnou trať s provozem City Elefantů. 810 + 010 na jednokolejné trati opravdu vyšší level není, to je na stejném levelu jako ŠL 11 na pět metrů široké silnici třetí třídy. Samozřejmě trochu přeháním, protože regionova na jednokolejné trati představuje již celkem slušnou úroveň cestování, zhruba na úrovni současných typů autobusů (ne však městského provedení). Za vyšší level než současné typy autobusů se dá považovat desiro, RS1 apod., těch se ale v okolí Prahy ještě hodně dlouho nedočkáme, budou li vůbec někdy.

Jinak nevidím opravdu nic špatného na jízdní době linky 347 na Zličín (10 minut), která v kombinaci s metrem B na Anděl (17 minut) tvoří spojení s přestupem trvající cca 30 až 33 minut. Jízdní doba vlak Na Knížecí - Hostivice - Chýně vychází zhruba 36 až 40 minut, podle toho, jak bude volný úsek Hostivice - Jeneček a na počtu křižování, navíc je uvažována prodloužená S65, ne vlaky se všemi zastávkami na znamení v úseku Zličín - Společné nádraží. A v případě použití prodloužené S65 a nutnosti cesty dále směrem do centra, nebo i dále, přibývá i přestup. Takže nevím, proč je nutné za cenu nemalých nákladů přesouvat pro obyvatele Chýní přestup ze Zličína do zastávky Na Knížecí. V tom moc logiky nevidím.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2157
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 15:27:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri: Jako vzorek obyvatelstva pro nějaké plánování a přepravní průzkumy je potřeba vyřadit veškeré lidi, co mají veřejnou hromadnou dopravu v popisu práce, nebo jí mají jako hobby. Není podstatné, že Suri, Orky, Hroch, Bram, -aa-, Bručoun a jim další podobní jsou schopni jet ne zcela běžným způsobem a využít VHD tak, jak běžné obyvatelstvo nemá z různých důvodů zájem jezdit. S tímto faktem je nutné se smířit a hlavně je s ním nutné počítat.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6842
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 15:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram, 2156:
Kapacitní problém mezi Hostivicema a odbočkou Jeneček bych nehledal.

Se zbytkem příspěvku víceméně souhlasím, zejména s 2. a 4. odstavcem.

-aa-:
Kde jste přišel na to, že Smíchov přes Řeporyje se neplánuje? Otázka je zda přímo či nikoli. Problém "přímo" (v tomto případě jedině se spojováním) spočívá ve zdržování frekvence do Rudné města a Nučic.
Teď se asi nechápeme.
Já psal o tom, že pro Rudnou nevidím smysl v lince Rudná-Hostivice-Smíchov, když už dnes má rychlejší přímou linku Rudná-Řeporyje-Smíchov. Pro Rudnou by to byly dvě linky stejným směrem, jen jedna oklikou. Pokud by nějaká další linka z Rudné mohla mít smysl, pak do Dejvic, bo to je jaksi úplně někde jinde než Smíchov.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 16:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: S tou linkou Rudná-Hostivice-Smíchov to bude asi tak, ze to je v podstate spojeni dvou linek, ktere by jinak koncili v Hostivici. Jezdit Kladno-Smichov a Rudna-Masna by vedlo k obrovskym prestupum v Hostivici, spojovat reginy se v podstate neda a kapacita trati na Masnu by vlak od Rudne nepobrala.
Takze berte to jako pokrok v mezich zakona.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6843
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 17:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog:
Jezdit Kladno-Smichov a Rudna-Masna
No na současné jednokolejce to samozřejmě nepůjde (bez omezení stávajících vlaků a tím i zmršení spojení pro současné cestující). Proto si také myslím, že je lepší ten "pokrok v mezích zákona" provést autobusama.
Původním příspěvkem jsem nechtěl říct nic jiného, že pro samotnou Chýni je vlak zbytečný luxus pro relativně pár lidí a Rudnou už je nesmysl u linky na Smíchov argumentovat.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8219
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 18:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Trošku teoreticky přeceňujete ostrost křižování v praxi. Pořád si myslím, že čumět na křižování bez hnutí nebo přitom soupravu rozpojit/spojit vyjde nastejno a při obecné přesnosti ČD je cokoliv pod 5 minut pod rozlišovací schopnost personálu i kaštanů.
Já osobně nemám problémy ani s přestupama a myslím si, že většina lidí taky ne, daleko spíš je tu ta nejistota po celou dobu jízdy, jestli přípoj počká, stačí blbej výpravčí a všechny garance jsou v .
Obecně jsem rád, že se tu o lince Kladno - Smíchov diskutuje, před 3 rokama jsem tu byl pro ten nápad za idiota, dnes jsem za téhož kvůli jiným věcem, o kterých se začne diskutovat za 3 roky ( i když úvaha o S41 do Hostivaře tuto dobu předběhla). (to je pro Bručouna, že mě nemůže nasrat, kdežto já jeho ano).
Inu já jsem takovej jednokanálovej, když luštím křížovky, nepíšu básně, mnozí to samozřejmě zvládaj, ale ani jedno pak není pořádně (to není na vás, ale na Hrocha)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 18:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já s příspěvky kolegy Vlčka též nemám žádný problém a zdržení to pro mě určitě nepředstavuje. (Možná pro někoho se sníženým IQ ... )

Právě lidi s IQ nad 130 uráží rádoby vtipné prznění češtiny. Tudíž příspěvky pana Vlčka přestali číst a mají vyřešeno... ;-)
Jenomže smyslem účasti v jakékoliv diskusi je být slyšen. Leda, že by to byl jistý druh sebeukájení...
Ale omlouvám se všem zdejším odborníkům, jsem asi ze staré školy, testy inteligence jsme dělali na matematice a sémantice nikoliv na vulgarismech. Krásné léto :-).

(Příspěvek byl editován uživatelem johny11.)
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 19:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

johny: Nic proti Vam, nicmene to co dela pan Vlcek, neni przneni cestiny. Nazval bych to hratkami se slovy, nekdo je muze mit za trapne, protoze se opakuji. Nekdo zase nema smysl pro humor a nedokaze byt nad veci.

Pod przneni cestiny bych zahrnul hrubky, spatnou stylistyku, a prejimani cizich slov, casto bez znalosti jejich presneho vyznamu v puvodnim jazyce.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2798
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 20:41:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já se zase ozvu

Bram: Sračkoplamen nepiju. Jsem nicméně ochoten ho v láhvi pozorovat a pít při tom pivo

Ad Tchýně: ten vlak nabízí něco úplnš jiného co do směrové nabídky než antabus na Zlý Čin (ahoj Johhny - ps - jste Walker nebo Servis?). A to spojení na Řepné tramvaje a tím údolí k Andělu + s přestupem P6. Tedy směr který si troufnu říct že dnes kdo může jede autem.

KM: kříže v HowSťyvicy (takhle se správně przní...) jsou natolik akorát že jakákoli manipulace tomu přidá nejmíň 4-5 minut. Přestup je a bude rychlejší.

Totéž co o Tchýni platí o Zrůdný (vida - tyhle nuance my nenapadli - to abych si zas trochu zaprznil)- úplně nová směrová nabídka linkou do Hostivic. Možná by to časem+propagací bylo zajímavý pro celou lajnu od Berouna. Dnes směr P6 taky
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6844
Registrován: 8-2004

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 20:58:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně přijde jako prznění češtiny třeba právě psaní bez diakritiky, což tu předvádí docela dost diskutujících.

Káem:
Inu já jsem takovej jednokanálovej
Ještěže tak. Potkávat Vás u každýho kanálu, to bych asi brzo skončil v Bohnicích. (Anebo bych se musel přestěhovat někam, kde nemají kanalizaci. )
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 21:05:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch: Ne vsechna PC maji klavesnici s diakritikou. Ja ziju v imperialisticke cizine, kde jsem koupil i PC, takze asi tak. Ze nekdo pise bez diakritiky, jeste neznamena, ze jde o umysl.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 21:07:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mně přijde jako prznění češtiny třeba právě psaní bez diakritiky,

Přesně tak,mně taky.To je totiž lenost-přenášení své lenosti na bedra čtenáře.
Ad Vlčkovo prznění -no ne,že bych z toho skákal až ke stropu,ale já už si zvyk a aspoň trochu zaměstnávám bednu a on taky,když to vymýšlí. To je totiž evidentně sranda na rozdíl od mnoha,co ty čárky třeba ani neuměj napsat a tak jedou radši jako tiskárna bez Kamenických.


Edit pro S-a jim podobné-jasně,to asi všichni pochopí,to je OK.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.)
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 21:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k trase Rudná-Hostivice - proč se vlastně každoročně objednává ta parodie na veřejnou dopravu v podobě náhodných výstřelů - dvou párů víkendových vlaků Rudná-Hostivice-(Praha via Semmering) - obsazenost často nula, dopravní obsluhu to neřeší vůbec nijak a za ty ušetřené vlakokilometry by se dalo objednat něco smysluplnějšího. A pokud bude řeba něco redukovat, tak začít tady

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2799
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 21:19:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Takže nevím, proč je nutné za cenu nemalých nákladů přesouvat pro obyvatele Chýní přestup ze Zličína do zastávky Na Knížecí. V tom moc logiky nevidím."

Inu - části přestup odpadne a to těm co jedou někam do Novýho Smíchova.
- části odpadne další přestup neb Zličín nemav tramvaje 4,7,12,14,20 a s přimouřením wok též 6,9 a 10/16 zatímco Knížecí-Anděl je mav. A dálkový busy směr R4. Bejt tam někdy společnej autobusák s tím co dnes končí na SN tak i linky na druhej břeh a Zbraslav.

Johny 1233: a nezkusil jste snížit své Íqé třeba o bodík na 129? Nevím proč mi vytanul na mysli jeden fór ze Sorry - aneb pán s aktovkou stojící v čekárně u dochtora s močovkou v ruce a sestra k němu praví "vám pane poslanče nebudem dělat IQ, vám rovnou stanovíme kvocient vychcanosti"
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2800
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 21:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: já mám zas písidlo tuzemský. Ruskou klávesnici nemá a přesto bukvičkama ač negramotnej píšu
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8220
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 21:33:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlček: Ale jo, hrátky se slovama jsou milý, ocenim přesmyčku, ale nasere mě, když nemužu přijít na to co to je a zdržuje mě to v pochopení textu a ev. napsání odpovědi. A to nasrání prostě převáží. ad Hostivice: Ve 3 z pěti případů jsem tam v poslední době čuměl tak, že bych na to jak ten vlak rozpojit přišel sám. Opakuji, nehrajme si na ČD na pětiminuty.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 21:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dle hesla "jeden obrázek je lepší než 2000 slov" přidám do diskuze takový ideový námět na téma: "Co snese buštěhradská jednokolejka".

application/zipPrůzkumný JŘ; - co jednokolejka umožní
Praha-Kladno-Kralupy PEVA.zip (113.1 k)


V Dejvicích nám vypučelo elektronické stavědlo, což významně zkrátilo staniční intervaly.

Základem JŘ je půlhodina R/Sp - velice správná myšlenka - vsi typu Jeneč a Přítočno mnohem lépe obslouží bus.

K R/Sp (12XX) - zastavili-li bychom v Bubnech (možné to narozdíl od Ruzyně a Veleslavína je), smrskne se obrat v Praze TGM na nějakých 5 minut - muselo by se obracet "přes vlak", na druhé straně ramene je možno nejezdit vším až do Dubí nebo projíždět díru Švermovo.

Zastávkové vlaky TGM - Kladno (98XX), vejde se jeden vlak za hodinu, pokud bych dokreslil i zastávkové vlaky v intervalu 30 minut, tak se srazí na hlásce Pavlov (tzn. každý druhý Os z Prahy z Jenečku uhnout do polí? )

No a protože vlaky 98XX a 12XX se potkávají v Jenči a Unhošť zůstala ještě volná, tak jsem do vzniklé mezery ještě zkusil vložit vlak relace Kladno - Zličín (197XX), opět jen hodina, opět Hl. Pavlov.

A nakonec jako námět možnosti protažení některých vlaků z Dubí do Kralup (197XX a 198XX).

Jízdní doby opsány z letošního JŘ, půlhodinu R/Sp považuji za realizovatelnou i stávající X54 soupravou, na zastávkové vlaky pak bude s přehledem stačit 814+914 jednoduše. ale protože interakce R/Os v Jenči je taková napjatá, bylo by i tam potřeba mírně zcivilizovaz zabzař (a nebo se na zast. os. vybodnout úplně).
PEVA
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 21:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlcek: Jakozto negramotnemu Vam ale nemuze vadit, kdyz ty bukvicky netvori smysluplny text
Nicmene o sve lehkomyslnosti a lemplovstvi vim a nestydim se za nej.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 22:13:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PV ad New smichow,Pankrác a další nové cíle/zdroje substrátu: To,že se cíle za posledních 20 let dramaticky proměnily není pochyb,od nejkřiklavější Kolbenovy přes tu Mládežnickou až po různá OC.

Problém je ten,že pokud ty cíle neležej přímo na metru či tram,tak je problém viz třeba Brumlovka.
Myslím,že něco jako změna se kromě qedlání sem/tam moc nenosí. Jen se opisuje "zvenku"-viz metrolinky bez respektování vlastností té či oné sítě.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3215
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 23:35:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Idea to je zajímavá. Já tam osobně vidím určité problémy:
- může do toho promluvit příměstká doprava na 091 (průjezd Bubny-Masárna, porovnání na Masaryčce)
- co by řeklo MD na zrušení rychlíků do Rakovníka
- technická: Ono se dá křižovat v Zákolanech? kdysi tady o tom mluvil tuším -aa-, že kvůli nemožnosti křižování v Zákolanech nelze 093 nakreslit dle nulové symetrie a zajistit tak oboustranně stejnou návaznost v Kralupech.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. července 2010 - 23:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva:
- Nejsou Zakolany zruseny, uz skoro deset let?
- Cele je to dost na krev, cervene vlaky nechat jen na papiru. Pendl do Zlicina by pak asi musel od R/Sp. Trosku bych zavatoval, R od Dubi do Kladna muze jet drive, s protiR se na Kladne muzou potkavat na prazskem zhlavi. Mozna by pak i vyslo s pulkou R zastavit v Jenci.
- Os Masna - Veleslavin nechat jet o trochu pozdeji, pokud nejde soucasne prijet R/odjet Os na Masne, nechat Os par minut postat v Bubnech.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 26. července 2010 - 07:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Myslíš že by tohle prošlo přes SENU? Na první pohled to vypadá lákavě, akorát bych to šoupnul o pár minutek vpravo, ať máme nulovou osu a vychází Chomutov. Nicméně tam vidím na první pohled ještě pár technických problémů:
- intervaly v Ruzyni příliš krátké, tam teda elektronické stavědlo rozhodně nevypučelo
- následné mezidobí Unhošť - Kladno R za Os taky nesedí, opačně by to taky ještě chvilku chtělo
- je otázka, zda takto položené vlaky Smíchov - Kladno mají smysl, je teda fakt, že by jim krásně vycházel kříž Zličín a pak obrat na Smíchově
- asi by se musely Os Kladno a Os Smíchov obhodit o půl hodiny, aby aspoň ze Zličína na Kladno přijel před R do Chomutova
- Dubí nemá smysl, obzvláště kdyby následoval průjezd Švermova
- Kralupy samozřejmě taky žádnej zázrak, tam to taky moc na přípoje nesedí
- Os Masna - Veleslavín by podle mého mohl také později
- celé je to opravdu hodně na krev...

Ale námět k provedení zamyšlení to je, avšak realizovatelnost nevidím bez úpravy Ruzyně a hradla mezi Unhoští a Kladnem. A možná i lepší vozidla.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 12-2006

Odesláno Pondělí, 26. července 2010 - 15:52:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro šílence, co vedou TRS06 a nedávají jim spát úvahy o překopání pražského uzlu, tu mám tohle.
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely... K-Report do mobilu
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1203
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 26. července 2010 - 19:20:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak samozřejmě já to tvořil s úmyslem odvézt R/Sp půlhodinu a na osobáky se vy*** . Cisterna vaty se do toho dá vnést třeba tím, že ve směru "proti špičce" vždy dva R/Sp svěsíte a vezete dohromady a v cíli je zase vypustíte zpátky zvlášť (stejně by bylo nutné pro stabilitu na jednom konci točit "ob vlak", tzn. počet souprav to nezvýší.). Jízdní doby těch R/Sp jsou současné navatované pro 854+054+954 - třeba v Liberci budou po příchodu RS1 volné 2 x 843+943 a jedna 854... jen si je přitáhnout do Prahy... (Pokud tedy je "Desiro" pořád na GŘ sprosté slovo).

Pro půlhodinu R/Sp je tam jediný OMÚ a to Dejvice - Hostivice, což je např. to samé jako OMÚ Čakovice - Neratovice (z jedné strany elmech, z druhé TEST14).
Jasně že okolní úseky se dají maličko ovatovat, s tím už si můžeme hrát ve chvíli, kdy bude o tu půlhodinu zájem.

Sp do Chomutova? Os skrz Zličín? Přežijí rok 2012?
PEVA
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3225
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 26. července 2010 - 19:27:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Ty volné motoráky po příchodu RS1 moho zůstat v kraji a jezdit Děčín-Liberec a definitivně ukončit provoz klasik.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4121
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 26. července 2010 - 21:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: "Laik třeba mnohdy nevidí co odborník, od toho konec konců odborníci jsou. Proto může být názor odborníka jiný, než názor laiků. ....... Navíc laik málokdy vidí situaci komplexně, nezná vnější podmínky (počínaje politickými) a zpravidla ani neví jaký je komplexní postoj cestujících. ......
Je tedy třeba se na problém vždy dívat komplexně, nikoli úzce zaslepeným pohledem.
"

Odborníci se často pohybují v bublině mimo obecně uznávanou realitu a kolikrát jsou zaslepenější než jakýkoli laik.
To co jste napsal Vy je první půlka pravdy, je ale dobré nezapomínat na tu druhou.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4121
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 26. července 2010 - 21:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: "Laik třeba mnohdy nevidí co odborník, od toho konec konců odborníci jsou. Proto může být názor odborníka jiný, než názor laiků. ....... Navíc laik málokdy vidí situaci komplexně, nezná vnější podmínky (počínaje politickými) a zpravidla ani neví jaký je komplexní postoj cestujících. ......
Je tedy třeba se na problém vždy dívat komplexně, nikoli úzce zaslepeným pohledem.
"

Odborníci se často pohybují v bublině mimo obecně uznávanou realitu a kolikrát jsou zaslepenější než jakýkoli laik.
To co jste napsal Vy je první půlka pravdy, je ale dobré nezapomínat na tu druhou.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4122
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 26. července 2010 - 21:51:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: "jsem rád, že se tu o lince Kladno - Smíchov diskutuje, před 3 rokama jsem tu byl pro ten nápad za idiota"

Už zase lžete a překrucujete, a to hodně drze. Před 3 roky jste velmi neomaleně razil vizi, že se z Kladna bude jezdit výhradně na Smíchov a že Buštěhradka zanikne. Dokonce jste zcela vážně tvrdil, že hlavní linka Kladno-Praha bude jedním směrem jezdit přes Rudnou-Jeneček, a druhým po Semmeringu. Kdybyste to jenom navrhoval, Vy jste přesvědčeně tvrdil, že to tak bude a basta, protože na rozdíl od jiných jste vizionář. Většina z lidí, kteří Vás kvůli tak bláznivým vizím oprávněně měli za idiota, už tenkrát připouštěla směr na Smíchov jako vedlejší kladenskou linku.

V prapůvodních studiích provozu na tehdy projektované dvojkolejné povrchové "rychlodráze" se v úseku Masna-Hostivice počítalo jen s osobáky v elektrické trakci. Všechny rychlíky v motorové trakci od Lužné podle původních studií měly být odkloněny na Semmering. Tento model se do výpočtů plánované zátěže jednotlivých úseků používal ještě velmi nedávno. Jinými slovy, vždy se počítalo s tím, že po zdvojkolejnění budou existovat přímé vlaky Kladno-Smíchov.

V posledních letech došlo na oficiálních místech k částečnému přehodnocení, a na Semmeringu se počítá spíš s linkou z Chýně do Prahy.
Pravdou je tedy pravý opak Vašeho tvrzení, protože v původním plánu byly vlaky z Kladna na Smíchov každou hodinu po celý den, a v posledních letech se od tohoto záměru ustupuje. (Plánovanou linku Rudná-Chýně-Hostivice-Praha už jsem komentoval několikrát, tak komentář tentokrát vynechám.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4123
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 26. července 2010 - 22:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"lid si S65 docela oblíbil a dává to politikům najevo. Ať řepským nebo pražským. A v neposlední řadě máme dobu před politicky-městsky významnou událostí, kdy se takové projekty prosazují lépe."

Na Vašem místě bych s hodnocením počkal. Hodnotit oblibu vlaku v době výluky tramvaje není moc fér. Zaveďte si tu linku po výluce a pak se ukáže.
Zatím ŽÁDNÁ čistě městská linka nemá vyložený úspěch.
S41 je přinejlepším poloúspěšný projekt, protože linka se ve špičce chytila v úseku Holešovice-Bubeneč. Sedlo ale je slabé, i v tom nejvytíženějším úseku. Úsek Holešovice-Libeň, to je vyloženě bída, tam se většinou vozí vzduch i ve špičce.
Z "Radotínů" se tak nějak chytilo jen několik ranních. Zbytek "radotínů", přes násilné zrušení či zpomalení slušně vytížených autobusů, vozí spíš vzduch než co jiného.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4124
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 00:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peva: Zkusil jsem si překreslit ten Váš osobák Praha-Kladno, sevřený mezi půlhodinové spěšňáky. Vidím tam hned několik krizových cest, kde by se postupně načítaly minuty zpoždění, a řetězily se do stále větších a větších seker. Na trati v jejím současném stavu, hlavně se současným zabzař, to je bohužel zcela nereálné.
Na druhé straně, stačil by jen zlomek investic, o jakých se v souvislosti s modernizací tratí 120 běžně uvažuje, včetně zvýšení rychlostí kde oblouky dovolí, a dalo by se to vyjezdit. Přesto bych spíš sázel na dvojkolejku Kladno-Veleslavín.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2018
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 07:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Situace ohledně dalšího vývoje modernizace (nejen) trati Praha - Kladno je momentálně značně nepřehledná. Příchod odborníků z bezpečnostní agentury vytvořil v drážních strukturách značnou nejistotu, takže momentálně není schopen v horizontu nad přípravu GVD 10/11 kdokoli říct aspoň trošku závazně cokoli o čemkoli....
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2019
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 07:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun 4123: Však taky S65 takto nehodnotím. Jsem si vědom toho, že tam bude zapotřebí získat zcela jiné cestující. Nicméně již dávno jsem tu psal, že tato linka není mým výmyslem.

Sedlo kdekoli je v pohledu vůči špičce "vzduchovozič". Vlaky na Kladno v sedle taky vozí kulový, vlaky na hlavních tratích jsou taky výrazně slabší. Nicméně ale o tom je podle mého názoru základní dopravní obslužnost. Nabídnout lidem přijatelnou veřejnou dopravu po celý občanský den a týden jako alternativu k automobilové dopravě. Ta jezdí v sedle v nezměneném intervalu jako ve špičce. A umožníme-li lidem jet i v sedle, mnozí z nich se ve špičce vrátí a naopak. Podle mého názoru totiž ZDO nejsou narvané vlaky do práce, jak se tady leckdo domnívá. Základní dopravní obslužnost je totiž právě ta celodenní garance, která by měla být závislá na velikosti obsluhovaných sídel a potenciální poptávce po přepravě. A taková doprava si zaslouží dotovat. Špičkové narvané vlaky by si na sebe měly "vydělat". Takže nikdo neočekává od vlaků v sedle, že budou stejně narvané jako ve špičce. Ale je to jediná cesta kterak veřejnou dopravu posunout dál. Byť to možná zní trošku "zeleně"...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8230
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 09:14:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- CIT:"Základní dopravní obslužnost je totiž právě ta celodenní garance, která by měla být závislá na velikosti obsluhovaných sídel a potenciální poptávce po přepravě".
Souhlas, jenže problém je že se nepřihlíží k podmínkám, které jste sám vymezil, tedy velikost obsluhovaných sídel a poptávka po přepravě a měří se všude stejně. Pokud byste k tomu přihlížel, zjistil byste, že mezi Prahou a Plzní určitě rychlík co hodinu je ok, ale mezi Čimelicema a Mirovicema je totéž plýtvání (abych uvedl oblíbený příklad).
Bručoun: Zneužíváte obtížné dohledatelnosti a tak prostě lžete. Před třema roky nikdo nic nepřipouštěl a argumentovalo se tu vytížeností busu Kladno-Zličín. Ten je dnes vytížen stejně a tak jste argument v tichosti zametl pod stůl. Buštěhradka je samozřejmě i nadále ohrožena, jen vy tu blbnete s dvoukolejkou. Přestaňte se prostě vztekat, neplní se naopak ty vaše idiocie.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 09:51:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Však taky mezi Čimelicema a Mirovicema jezdí co dvě hodiny, abysme byli přesní. Z hlediska zajištění ZDO státu na dvouhodinové relaci ČB - Příbram - Praha nespatřuji nic tragického. Naopak bych omezil mimošpičkové vyzobání pravidelné dopravy. Otázkou je, zda je správné provozovat tu relaci s takovými prostředky, jaké jsou tam využívány. Protože Vás znám, tak to berte jako můj názor, který není hodný další diskuze.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 10:05:07    Odkaz na tento příspěvek  

nemohu si odpustit male rypnuti do bucouna: jakmile nekdo zastava jiny nazor, okamzite "lze, je to hajzl, okopava kotniky..." proste nastupuje sotoinkvizitor. zatimco kdyz jeho famulus bram zacne tvrdit, ze v radotine bydli v dochazkove vzdalenosti od nadrazi 500 lidi (coz je naprosto evidentni kravina), zadna sotoinkvizice se nekona, naopak nasleduje spolecne slintani. mily kaeme, drzim vam v hace s tim komikem palce, sam uz na to jeho prskani nemam silu ani naladu.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2160
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 27. července 2010 - 10:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z: Nedělej ze sebe ještě většího blázna, než jseš.