K-report
 

Archiv do 24. června 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 24. června 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2666
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 23:28:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže:
bus Měché Nice - Smíchovské nádraží ráno jede dle JŘ 26-27 minut. Kolona na Strakovnické skutečně není denně - je to ten horší přípak kdy je náhodně 1-3 dny v týdnu tedy se s ní nedá ani pořádně počítat.
vlak v DNEŠNÍM stavu Pacifiku, t.j. nevalné zabzař, nevalná traťová + šukafonie 21 minut do Modřan, 25 minut do Bránika a rovnou půlhodinu do Krku. Bejt zastávka Kačeroff tak to tam pojede ca. 32 minut. A pro všechny lidi co dělaj v oblasti Budějárny, Pankráce a Brumlovky + Chodova (půl Prahy to není ale je to asi jako kdysi Vysočany s ČKD a Pragovkou) by tudíž byl vlak z Měchenic o nějakých 15-20 minut rychlejší. Což bych řek že sakra není málo.

Z takový Nový vse na Pleši jede bus na SN od 42 minut do 68 minut dle toho jakej vymeták se trefí, přímej jede kupodivu nejdýl. O koloně platí totéž co řečeno. Vlak do Bránika jede ca. +/- hodinu. Opět jsme u toho že pro P4 by byl vlak když ne lepší tak srovnatelnej. Když by se vzala Hraštice tak to vzhledem k místním polňačkám vyjde podobně, Čísovice + Rymáně a Bojanovice nejspíš taky. Takže busem vyjde jednoznačně Mníšek a Dobříš, kde je nádraží v prdeli. A protože průjezdnost silnice se lepšit nebude spíš naopak tak bych řek že i ta dobříšská větev by v podobě zkulturnění (tratě i vozidel) a zastávky Kačeroff měla svoje místo i v kladiva a její zaříznutí by mohlo projít tak v Polsku nebo na Balkáně. V takovým Německu už by na ní byl ráno půlhodinovej takt nějakejch Desýrů.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 21. června 2010 - 23:50:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: V průměru nejspíš máte pravdu, v konkrétních případech to asi může být dost odlišné (pestrá škála vozidel, různá struktura dokladů, podíl neplatících režistů, apod.), ale budiž, skoro plný slon (v obou směrech) asi může na sebe vydělat.

Proč je to v dálkové dopravě o dost jinak? Jinou strukturou dokladů?
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3926
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 00:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"i ta dobříšská větev by v podobě zkulturnění (tratě i vozidel) a zastávky Kačeroff měla svoje místo i v kladiva a její zaříznutí by mohlo projít tak v Polsku nebo na Balkáně. V takovým Německu už by na ní byl ráno půlhodinovej takt nějakejch Desýrů."

Tak šíleně klikatou a pomalou trať, s oblouky tak malých poloměrů, jsem v Německu neviděl. Úsek Měchenice-Dobříš se s většinou německých lokálek nedá srovnávat.

ČR sice má nejhustší železniční síť na světě, ale to jen díky nepoužitelným lokálkám, které v Německu či Rakousku zrušili už před mnoha desetiletími. I kdyby se v ČR zrušilo ještě 30 lokálek, tak bude železnice pořád hustší než u sousedů.

Pacifik má cenu zrychlovat a vylepšovat jen v úseku Praha-Měchenice/Davle. Do zbytku tratě nemá smysl sypat fůry peněz, nemělo by to žádný podstatný efekt. Vím nejméně o 30 jiných tratích, kde by stejná suma peněz přinesla daleko větší zlepšení cestování pro daleko větším množství lidí.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 02:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Babilon:
Důvod bych hledal ve větším proběhu za jednotku času, tedy větší tržby za den. A trochu vyšší obsazenost, protože se jezdí od někud někam, ne odněkud nikam. Čísla čerpám z finanční zprávy ČD za 1. pololetí 2009.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2671
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 06:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jako že trať která je už dnes časově konkurenceschopná busům nemá v příměstské dopravě smysl?

PZZ do Měchenic aby se nejezdilo 10 kolem skály, PZZ do Čísovic, samovraty tamtéž aby křižování netrvalo tejden krz běhání výhybkáře, dtto Mníšek, PZZ v Mokrovratech, motorák schopnej jet i nahoru plnou traťovou - to jako jsou nějaký extra investice? To co se dělá na kdejaký lokálce uprostřed lesů?

A krom zastávky Kačeroff ještě obnovená zastávka Michle a atraktivita rázem stoupne.

Ono je tristní že VHD jako celek u Prahy a v Praze vesměs nereflektuje změny. Resp. reflektuje (logickým) oslabením viz zánik ČKD ve Vysočanech ale už ne na vznik areálů typu Brumlovka, Pankrác a spol. a lpí se na dogmatech typu "z Kladna jedou všichni na Prahu 6" (to se už mírně daří lámat Zličínem), "od Berouna a Dobříše všichni dělaj na Praze 5" (to stále platí - tedy krom kolon aut na Barranďáku lidí kteří odmítejí se denně procpávat přes metrický trojúhelník v centru) atd..

Uveďte mi tu jediný důvod (klikaté vedení tratě jím tedy rozhodně není) proč nevyužít trať která skýtá časově srovnatelné nebo kratší denní dojíždění pro nezanedbatelný množství lidí. Kdyby skutečně byly přípoje mezi busy a vlakem v Měchenicích tak aby na vlak šlo přestoupit od Štěchovic a aspoň trochu se to zpropagovalo tak by možná bylo překvapení kolik lidí by takto přestoupilo. Ono těch 27-28 minut busem asi bude "tak akorát" - 15 minut jezdíval Dobříšák ze Zbraslavi do ČSAD Smíchov bez zastávek a za nesrovnatelně menšího provozu (po ca. stejný silnici). A nějakých 10 minut z měchenic na Zbraslav bude taky tak akorát a prakticky nezrychlitelnejch.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 07:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to se už mírně daří lámat Zličínem
Ano, vlaky tam jezdí, lidi ne. Já jsem tam v X nikdy nezažil víc než 5 cestujících. To neznamená, že se tak děje u všech spojů, ale slabota to je.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2672
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 08:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vlak od Kladna na Zličín nejezdí. Tam jezdí autobus. Zličínem není myšleno sídliště Dřepy - tam opravdu nikdo pracovat ani bydlet z Kladna nejezdí - ale okolí stanice metra Zličín s nákupními centry (= i místy zaměstnání) a dostupností kanclcenter kolem Butovic.
Babilon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 518
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 08:37:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to jo, ty autobusy jsou plné pořád.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8092
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 09:00:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moc mě těší, že se tu mluví o relaci Kladno Zličín. Jsou zde nějaké archlívy tak 3 roky nazpět?
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Jct
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 10:35:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Bručoun: Hlavní otázka je, zda bude krajský úřad schopen udělat kvalitní autobusovou náhradu....

Ve Stč. kraji je to zatím bohužel utopie, takže vyjma ztracených vart (jako třeba 063) by náhrada autobusem v současném pojetí dopravě okolo tratí typu 111 nebo 236 spíš ublížila.

Ad Hroch: Možná bych nebyl tak radikální u Velvar, naopak v prac.dny bych byl schopný nechat jezdit vlaky na dobříšské trati jen do Měchenic.

Souhlas, Velvarka mě z hlediska počtu cestujících docela mile překvapila ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3927
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 12:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Jako že trať která je už dnes časově konkurenceschopná busům nemá v příměstské dopravě smysl?
Uveďte mi tu jediný důvod (klikaté vedení tratě jím tedy rozhodně není) proč nevyužít trať která skýtá časově srovnatelné nebo kratší denní dojíždění pro nezanedbatelný množství lidí.
"

Dobříšská větev Pacifiku takovou tratí není.
Projeďte se párkrát ve všední den z Mníšku do Dobříše a uvidíte. Několik lidí v jednom vlaku, když hodně tak 20, to není argument pro, ale proti vlaku.

"Z takový Nový vse na Pleši jede bus na SN od 42 minut do 68 minut dle toho jakej vymeták se trefí, přímej jede kupodivu nejdýl. O koloně platí totéž co řečeno. Vlak do Bránika jede ca. +/- hodinu. Opět jsme u toho že pro P4 by byl vlak když ne lepší tak srovnatelnej."

Když vypíšete tři nejrychlejší spojení ráno do Prahy a pět nejrychlejších odpoledne z Prahy, a porovnáte je s vlakem ve stejnou dobu, tak to budou trochu jiné počty.
Další věc je, kolik obyvatel má Nová Ves, kolik jich jezdí denně do Prahy, kolik procent z nich na Prahu 4, kolik z nich je ochotno použít VHD, a kolik lidí to je na jeden vlak. Pro spoustu lidí je každodenní osobák na každé lokálce posvátnou krávou, ale s racionální VHD takové pojetí nemá nic společného.

Kraje podepsaly s ČD dlouhodobou smlouvu, ve které je pro příštích 10 let dáno množství vlkm. Tím ale není řečeno, že se ty vlkm musí odjezdit na tratích kde jezdí průměrně 10 lidí na vlak. Ty peníze by se daly utratit za daleko užitečnější vlaky.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2675
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 13:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čili tvrdíte že bus je z vesnic kolem Dobříšky na druhej břeh Vltavy rychlejší v případě že bude přestup na MC na Kačerově. Dokažte to pomocí IDOSu. Konkrétně do štací: Pankrác, Budějovická, Brumlovka a Chodov.

Prostě cpát busy do plnejch (a stále plnějších protože právě tu relaci co by mohla plnit Dobříš plní dnesw výhradně IAD) silnic jen proto že v Čechách je příměstská dopravy busbagry In mi přijde jako hovězina. Názor to ale asi bude dost vžitej vzhledem k tomu jak roste právě IAD.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 14:32:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No já bych si tady dovolil načrtnout,co bych si tak představoval za dopravní stavby ve smyslu "za relativně málo peněz hodně muziky":

Metro D,dokončení silničního kapacitního obchvatu Prahy ve stylu Berlinerkreuz-tedy,že do města musím odbočit,jinak jedu po okruhu-ne naopak,Kačerov C,po tom Déčku na nádru v Krči je zajímavé řešit tu Davli/Měchenice,a samo vlak letiště-Kladno. Metro je moc kapacitní.

Pak 231,171 dořešit,a zatím nervat peníze do podzemních Hlaváků a průtahů TGM-Smíchov či co,,protože to chce překopat Nové spojení.To má čas.

No a Praha-Mělník vlakmo,něco s O70 aspoň Praha-Neratovice-Všetaty.

Tady je potenciál pro rozvoj kolejové dopravy,ne na zatím pochybných tangentách "zemí nikoho"
Hostivař-Malešice-Holešovice apod.

Pořadí tedy jinak- D,okruh,Kladno-Letiště a pak to ostatní.

Nějaké zahlubování magistrály-no..
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3082
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 15:42:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tedy,že do města musím odbočit,jinak jedu po okruhu - Černý most od MB zatím splňuje.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 16:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladejov: No prave metro D je z oblasti za hodne penez malo muziky.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 16:38:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nojo,ale je to prakticky poslední trasa.Nechávat furt velká sídliště jen na busu na zahlcené Vídeňské-stačí jeden ťukanec nějakého wola a není to ani kudy objet.

Jako nejúspornější je nedělat nic-to jistě.
Já to D vidím jako potřebné.Určitě víc než Motol zajížďkou.A lituju,že nezvítězila varianta C přes Bohnické sídliště.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 19:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze je to posledni cara, kterou kdysi nekdo namaloval na mapu, neznamena, ze se to musi nutne stavet. Sidlistim na jihu by bodlo neco mezi metrem a tramvaji, ale pro tezke metro, jake jedine se smi stavet v Praze to neni.
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 19:23:32    Odkaz na tento příspěvek  

Metro D je určitě potřeba. Alespoň z Nových Dvorů na Pankrác, aby to odlehčilo autobusům na Kačerov, a úsek Pankrác-Nám. Míru aby byl hotov, až se jednoho dne bude opravovat Nuselský most a céčko bude vyloučeno z provozu. K tomu by se vlastně taky hodila ta zastávka vlaku na Kačerově.

A pokud bude rozumně řešen přestup z déčka na vlak v Krči, dá se uvažovat o tom, že by vlak dostal větší prostor v Modřanech a Komořanech. Mně osobně by se líbila "metrolinka S38" v takovéhle trase:
- Komořany, na vlečce, u ul. Komořanská, vedle zastávky busu
- Modřany zast., Braník (beze změny)
- Krč (přestup na metro D)
- Kačerov (přestup na metro C)
- Vršovice, Wilsonovo n., Vysočany (beze změny)
- Rajská zahrada (přestup na metro B)
- Satalice
- Kbely jih, u přejezdu s Mladoboleslavskou kvůli vazbě na busy od Vinoře
- Kbely sever, u přejezdu se Semilskou, pro přímou obsluhu nové výstavby
- Čakovice
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 19:35:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>neco mezi metrem a tramvaji,

Tak právě tohle si nemyslím. Unifikaci s C považuji za dost rozumnou-po dostavbě Pankrác-Mírák-hlavák (?) by umožnila jezdit po dobu výluky Nuseláku třeba z C do D,Déčku využívat i depo Kačerov s jeho zázemím v době po zahájení provozu a podobně.

Těchto výhod je hloupost se zříkat-a o nevytíženost Déčka tedy strach nemám.

Proč Vám vadí zrovna to D ? Pořád rozumnější než Letňany,Myčka,Motol..
A neexistenci záložní kapacitní trasy za Nuselák je nutno odstranit-velká oprava Nuseláku bude nutná dřív či později.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3928
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 19:42:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"tvrdíte že bus je z vesnic kolem Dobříšky na druhej břeh Vltavy rychlejší v případě že bude přestup na MC na Kačerově. Dokažte to pomocí IDOSu. Konkrétně do štací: Pankrác, Budějovická, Brumlovka a Chodov"

Záleží na tom, co bude dřív, jestli zastávka Kačerov, nebo zrychlená autobusová spojka Smíchov-Budějovická. Dále záleží na tom, jak by vypadala náhrada lokálky, zda by současně s ní vznikly přímé spoje Knín-Mníšek-Praha, nevymetající Zahořany, a z Mníšku jedoucí bez zastávky.
A jsme zase u (ne)schopnosti kraje a Ropidu využít úsporu ze zrušení provozu na lokálce k zlepšení dopravy v celé oblasti.

Nepopírám, že pro konkrétní jedince by vlak se zastávkou Kačerov byl výhodnější. Několik přímých autobusových spojů ve špičce by ale za daleko menší peníze posloužilo daleko většímu množství lidí.
V každém případě je třeba při úvahách o budoucnosti porovnávat vlak jedoucí po vylepšené trati s vylepšeným linkovým vedením autobusů.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3083
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 20:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na úterním Zastupitelstvu byl na dotaz Kolínské k užívání Blanky pro MHD - V územním rozhodnutí pro tunel Blanka je uvedeno, že do tunelu nebude mít přístup MHD, naopak tam budou mít přístup nákladní automobily do 12 tun. - odpovězeno p. Šteinerem Myslím, že problematika MHD v tunelech je obecně celosvětově nejednoznačně pojímaná. Chci kolegyni Kolínskou ujistit, že chystáme dle mého názoru daleko přínosnější projekt, kdy po zprovoznění jižní části pražského okruhu na podzim letošního roku chceme zavést autobusové linky po jižní spojce, které umožní velmi rychlé spojení Prahy 4 a Prahy 11 s protějším břehemVltavy ve chvíli, kdy bude jižní spojka očištěna od nákladní tranzitní dopravy a konečně po 30 letech začne sloužit svému účelu, tedy jako součást městského okruhu určeného primárně pro lokální dopravu osobními automobily a také pro MHD. Písemně odpovím na záležitosti ohledně tunelu, jsou tam i bezpečnostní aspekty...
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 668
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 20:52:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Me vadi metro jak je stavene v Pze. Vemte si stanici Luka, je na povrchu, presto se musi na perony jen po schodech, pritom by tam mohl byt krasny prestup hrana - hrana s busy od Reporyj. Obetonovani trati mezi Cernakem a Rajskou je taky dilo. Tohle neni metro ale kseft pro betonare.
Az bude D vyprojektovano podobne jako Barrandov (lhostejno zda s Kotasem nebo bez nej), at si po te trati jezdi tramvaje nebo metro je mi jedno.
Ale metro vidim jako dopravni prostredek a ne jako pomnik vyztuzim a cementu.

A neexistenci záložní kapacitní trasy za Nuselák je nutno odstranit-velká oprava Nuseláku bude nutná dřív či později.
Reko nuselaku je chimera, umele vyvolany argument zastancu stavby D. Proc by most z betonu mel mit mensi zivotnost nez piskovcovy most zpulky ve vode? Jeden takovy piskovcovy je v Pze uz od stredoveku, a mimo poskozeni povodnemi, nevim, ze by byl vyloucen z provozu.

Proč Vám vadí zrovna to D ? Pořád rozumnější než Letňany,Myčka,Motol.. Kde jsem psal, ze jsou to smysluplne stavby?
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2087
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 21:16:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Třeba proto, že se zatížením, na který byl Nuselský most projektován, je nižší, než jaké musí snést. Automobilů tam jezdí kvanta, ale je to celkem nic proti tomu, že je využíván těžkými vozy metra a je do něj zastavěn těžký roznášecí rošt. Takový most těžko vydrží na věky věků.

Ten jistý pískovcový most ale nikdy nebyl tak zatížen. Přepravovaly se sice po něm i o něco více než jedno desetiletí, železniční vagony, ale hezky pomalu a zcela jistě to nebylo častěji, než dvakrát či třikrát denně.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2682
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 21:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokud ten rychlobus pojede skutečně po spojce na Kačerov "protože tam je přestupní uzel" tak to třeba na Brumlovku na 3 přestupy (SN - Kačerov - Budějárna) zázrak nebude.

Osobně si myslím že se spojka velmi rychle zahltí IAD. Jednak ještě než vykrystalizuje po ní nějaká MHD tak ji začnou lidi využívat místo MHD přes Můstek kterým doteď vadil ten bordel kolem mostu a druhak se na ní stáhnou z okolních ulic ti co to objíždějí kudy se dá (Novodvorská - Bránik, Kekrční). Prostě místo limitu "propustnost nájezdu na most" bude limitem zaparkovat někde v docházkovce na P4. Při docházce do 10 minut asi jako od MHD se zatím parkovací místa přes den najdou.
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 21:37:40    Odkaz na tento příspěvek  

=>Sexuolog: Tubus mezi Rajskou a Čerňákem má dva důvody: jednak původní soupravy 81-71 nebyly uzpůsobeny pro jízdu venku (neměly protiskluzovou ochranu), jednak tubus slouží zároveň jako protihlukový prvek oddělující sídliště od rušné silnice.

Těžké vs. lehké metro... argumenty existují pro obojí. Uvažovalo se o gumokolním systému VAL, který zvládá větší sklon trati než těžké metro (a to asi až dvakrát takový sklon), takže stanice by mohly být blíž povrchu. A pak myslím že ty gumokolní soupravy mohou jezdit i po kolejích, snad po brzdových kotoučích - kdyby bylo potřeba je přetáhnout do depa Kačerov.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 22:54:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram: Tezke vozy metra nuselakem uz peknych par let neprojizdi. A kdyz se cca pred deseti lety most opravoval, pamatuji si na vikendove vyluky s
NAD.
Je par desitek dni vyluk za dve desetileti opravdu duvod k stavbe v podstate soubezne trasy metra? Pro me teda ne.

Lukfi: Pokud prijmu vase duvody pro tubus, vysvetlete mi, proc je betonovy a ne proskleny jako treba v Repich.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3056
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 23:12:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Nejdřív by se to chtělo seznámit s vytížením trasy C, s nárůstem mezi průzkumy 2004 a 2008 (cca 6%) a s dalším potenciálem růstu z důvodu další výstavby na jižním okraji Prahy a obcí jako Jesenice, které zanedloho mohou překročit desetitisícovou hranici. To samo o sobě říká, že trasa D nejen že není nesmyslem, ale je nutností. A musí směřovat podobným směrem, jako trasa C, jinak ji neodlehčí. Trasa C už toho času posílit nelze a mílovými kroky se blíží k přetížení, už dnes je na hraně. Ale to už nepatří do tohoto tématu. Pokud se máme přít o vhodnosti trasy D, tak se přesuňme do "metra a spol" nebo "do optimalizace".
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 672
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 23:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: A musí směřovat podobným směrem, jako trasa C, jinak ji neodlehčí.
Nejdriv by se to chtelo seznamit se stavem navazne dopravy na jizni C. Treba busy z Kostelecka mohou koncit i na jinych minimalne dvou mistech. Kapitolou samou pro sebe je spojeni s P-5. Tramvaj Jeremenkovou a dal na Zlichov je u ledu, snad se povede aspon (prave diskutovany) rychlobus po jizni spojce.
Prime rychle spojeni s P-5 by z C odsalo peknych par lidi, zaroven by znamenalo vyrazne zlepseni spojeni. Prakticky hned a bez nutnosti kutat tunely.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6751
Registrován: 8-2004

Odesláno Úterý, 22. června 2010 - 23:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jct:
Velvarka mě z hlediska počtu cestujících docela mile překvapila
Příliš zkušeností s ní nemám, ale loni mě teda též "překvapila" - ve čtyřech víkendových spojích jsem DOHROMADY viděl asi 30-40 lidí.

metro D:
Myslím, že to, že se DNES stavějí stanice v megalomanském stylu neznamená, že JAKÁKOLIV BUDOUCÍ stanice musí vypadát stejně.
Dále bych dodal, že zatížení ulice Vídeňské a Zálesí je v ranní špičce dost na hraně kapacity, spíš za hranou, totéž metro C.
Také je třeba připomenout, že v době krátce po výstavbě také jezdily na C-čku třívozové soupravy a dnes jsme rádi, že se k nástupišti vejde i ta pětivozová. Jak bylo správně zmíněno, nejedná se jen o sídliště Krč + Lhotka + Kamýk, ale také rozvíjející se oblast Jesenice, Břežan, Jílového atd.
K Nuseláku bych doplnil, že zmiňovaná oprava byla zjevně dost provizorní-dočasná, protože jeho reálný stav je zralý na důkladnější investici. Ať jsou cestující rádi, že neví, po čem denně jezdí! Bohužel obrázky (fotky), ze kterých vycházím, nejsou moje a tudíž nemohu zde šířit.
využívat i depo Kačerov s jeho zázemím v době po zahájení provozu
Zdůrazňuji! Nechápu, proč mají někteří tendenci tahat do Prahy další a další systémy, které jen zvýší náklady na provoz (nejlépe když dodavatel systému bude monopolní).
Tj. závěrem - jsem jednoznačně pro výstavbu "plnohodnotného" metra D, protože je jednoznačně potenciál pro jeho zaplnění (minimálně v budoucnu) a bude též sloužit jako záloha pro C a ulehčí jeho současnému provozu.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 05:57:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Těžké vozy POŘÁD Nuselským mostem projíždí. Porovnej si hmotnosti vozů M1(25,6 t až 27,9 t dle typu vozu) a 81-71 (32 t), rozdíl je v prázdném stavu nevelký. A procentuálně naprosto zanedbatelný je rozdíl hmotností celých pětivozových souprav v "loženém" stavu. Lidí se do obou souprav vejde stejně.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2683
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 07:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Inu nárůst na C asi bude, je ale víceméně "proti srsti" - ráno na Pankrác a podvečer do města. Jinak když jsem koncem 80-tejch začal dojíždět M-C tak bývalo zvykem dnes neviděné a to nepobírání už na Budějovické a tuplem na Pankráci resp. tehdá Mládežnické ráno dc. Jev dnes naprosto nevídaný.

Právě proto že se rozvíjí Jesenice a okolí tak by bylo dobrý mít z D cosi jako je Hannover, t.j. tramvaj která jednou bude pokračovat ve formě rychlodráhy někam do tý Jesenice. Protože mi přijde jako kravina aby někde v Píčnici substrát vylez jednou z metra a přesedal do tramvaje/rychlotramvaje.

Zálohou za Nuselák by mohla být kombinace tt Jeremenkovou a Dvoreckým mostem + zastávka Kačerov odkud by už prakticky dnes mohla jezdit ve špičce v nějakým i=15 ML a to i ve vysoce kapacitních vozidlech typu dvouešus.

Jinak další vedení D prakticky v souběhu s C jen s rozdílem obsluhy Nuslí (přitom se sotva podaří mít stanici na Synkáči a u nádra Vršovice současně takže přestup z vlaku bude stejně na C na hlaváku) mi přijde trochu nadbytečný. To už snad kdyby jelo z tý Pankráce na SN a Anděl....
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1459
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 08:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>tak by bylo dobrý mít z D cosi jako je Hannover, t.j. tramvaj která jednou bude pokračovat ve formě rychlodráhy někam do tý Jesenice.

Zní to hezky,ale kategorický nesouhlas.Jednak je tenhle systém šílně drahý-přečti si na netu něco o nákladech,ceně vozidel,fírů,toho,na co přišli už při těchto úvahách v 1967 či kdy,že podpovrchová tram na povrchu a nepravidelnosti tam snadno vzniklé ti silně ovlivňuje intervaly v podzemí,a co kapacita souprav..? Budeš jezdit s trojtramvají na sídliště z centra v i=2 min a dál po povrchu v i=5 a trhat/kuplovat ?

Já bych tedy neexperimentoval,udělal to D jednotné s C,právě kvůli té zastupitelnosti dc.
A využívání opravárenské základny Kačerova mám zdarma jako bonus-nemusím kupovat spoustu speciálních zařízení k údržbě,od podúrovňového soustruhu počínaje přes vyškolený zkušený personál konče.

A díky vyšším km proběhům M1 mezi prohlídkami než staré EČS,kde se prohlížel kdysi spodek (odpory ap) už po 6-8 hodinách provozu (!!!!)-báli se požáru- ta kapacita na prohlídky,opravy na tom Kačáku mám už teď-a zadarmo.Nižší potřeba záložních vozidel,když sdílím park s C.

>mi přijde trochu nadbytečný.

Když tohle nepostavíš,tak ti visí obrovská oblast Prahy na jedný lince,ta zastupitelnost je fakt dobrá-a když to stopneš a zrušíš v ÚP stavební uzávěru,tak už nikdy další linku do centra nepostavíš.

A koukni se třeba do Berlína-tam taky neexperimentujou-staré dobré metro,výhody jasné.
Totéž třeba NYC.
Experimentují rádi Frantíci,ktrří si to rádi zaplatí,ale ne Němci,Švýcaři ap.

Jinak tedy bych přihodil možnost postavit Pankrác "po berlínsku"-tam existuje jedna geniální věc,a to u přestupních stanic kolejové rozplety mezi úrovněmi,takže třeba takové Muzeum (jako příklad,nechci ho přestavovat) si představ nahoře na C jednu kolej C a jednu A a totéž dole.Má to jednu obrovskou výhodu,že přestupující jen přejdou nástupiště a nemusí fárat.
Ale netrvám na tom,ovšem jak už jsem psal-zřeknout se výhod té kompatibility s C a té zastupitelnost považuju za ekonomickou i dopraváckou chybu.

Jo,nebude se zas jezdit na stáže někam do ciziny.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1460
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 09:00:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo a ještě něco- aby se zas dělal šotoexperiment po česku,zkoušelo,objevovaly se chyby,pak se zas za provozu objevovovaly nějaké chybky v kolejivu,troleji,zabezpečení-proč?

Takhle hrát si můžu na nějaké okrajové lince,když už musím-ale není důvod.

Jinak co se týč přestupů- znáš berlínský Wuhletal? Přestupy metro-S bahn u jednoho peronu.

Abych to uzavřel-já (a nejen já) považuju D za nanejvýš potřebné,stejně v horizontu dostavby za 10 let jižní větve a 15-20 Pankrác-centrum už to bude skoro pozdě.A uvědom si,že tím směrem nemáš žádné kapacitní tram spojení a jedinou Vídeňskou silnici,po které se ty kolony busů cpou na Kačerov.

Nic,já bych to postavil-lepší než nějakou postradatelnou peachovinu je mít takovouto strategickou dopravní stavbu.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3057
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 10:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Návazná doprava na C je celkem dobrá a rychlobusy na Smíchov budou možná o stovkách lidí za den, nikoliv o desítkách tisíc, které v céčku začínají přebývat. Tramvaj Jermenkovou na SMícho prý nechtějí místní. Jinak viz Hroch:
Hroch: Už jsem několikrát upozorňoval, že by na 111 stačil o víkednu dvouhodinový takt. Ve výsledku by to znamenalo uspořit 80km/den, 160km/víkend, 8320 km/rok, což při 50kč/km znamená úsporu 416 tisíc. Není to nějaká závratná suma, ale já by si za to radši koupil vlak(y) jinde.
Petr_vlček: Tramvaj do Jesenice je blbost, obzvlášť když kousek od ní bude Depo metra. Proč dublovat dva systémy kolejové dopravy mezi Libuší a Písnicí? A ten kousek odvezou busy. ČAsově to bude určitě rychlejší a metro je odveze do centra. Tramvaj by je odvezla rychle na kraj Prahy a pak by se pomalu motala po tramvajovách tratích v centru.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 10:25:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak tedy bych přihodil možnost postavit Pankrác "po berlínsku"-tam existuje jedna geniální věc,a to u přestupních stanic kolejové rozplety mezi úrovněmi,takže třeba takové Muzeum (jako příklad,nechci ho přestavovat) si představ nahoře na C jednu kolej C a jednu A a totéž dole.Má to jednu obrovskou výhodu,že přestupující jen přejdou nástupiště a nemusí fárat.

Jinak co se týč přestupů- znáš berlínský Wuhletal? Přestupy metro-S bahn u jednoho peronu.

Dokud nebudou pododbne veci v Praze aspon v projektech, vnimam to jako argument proti metru, ne pro metro.

Právě proto že se rozvíjí Jesenice a okolí tak by bylo dobrý mít z D cosi jako je Hannover, t.j. tramvaj která jednou bude pokračovat ve formě rychlodráhy někam do tý Jesenice. Protože mi přijde jako kravina aby někde v Píčnici substrát vylez jednou z metra a přesedal do tramvaje/rychlotramvaje.

Neco takoveho zatezuje muj sotomozek uz pres deset let, neco kolejoveho, co by projelo celym prostorem Jesenice-Psary-Jilove. Otazkou je co. Vlak je tezky, Neco na zpusob budapestskeho HEVu by sel, ale neni ho kam dozest v Praze dal, nez k metru, cili zase prestup na ceste nejen do centra. Jakztaks by sla tramvaj, ta ale na jih Prahy nejezdi...

Pro Mladejova znova: C se odlehci zlepsenim navazne dopravy do casti (Smichov, Zelivskeho, Hostik) kde dnes existuji jen vymetaci busy, a lidi z JM a spol nuti pouzit metro pres centrum i na smery kde by normalne nemelo smysl. Heslem je diverzifikace, ne dublovani.
TT Jeremenkovou na Zlichov je v UP uz (aspon) deset let, ale kluci co spolu chodi z Magistratu maji jine proirity...
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2685
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 10:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidíš - a já si zase čím dál víc myslím že paralelní trasa do centra není to pravý.

Centrum pomalu ale jistě už 20 let ztrácí původní funkci centra - prac. místa, nákupy, zábava, bydlení. Bydlí tam ti co jezdí vesměs autem (a je jich výrazně míň), firmy z centra utíkaj na okraje, bordely s nadháněči nejsou to co kina a divadla dřív (ta jsou teď třeba na Andělu, ČM a spol.).
Pamatuješ ještě ty davy co na sebe čekávaly třeba u Muzea v metru? Tam kde dnes koukáš proběhnout mezi smažkama když už musíš ven z díry?

Dnes je jiná doba - centum slouží vzhledem ke konfiguraci sítě především k cestám z okraje na okraj. A to vede k vytváření "autotangent", zejména ve směrech kde je MHD ve stejným stavu jako před 30 lety. Klasickej příklad je právě oblast extrémního nárůstu prac. míst na P4 mezi Pankrácí, Budějárnou a Brumlovkou odkud jezdí krom M-C busy 118,121,124,148,188,193 jako před 20-30 lety (jen 178 byla nahrazena 205) a odkud chybí jakékoli rychlé směry krom toho metra (ty zmíněné buslinky jezdí "odnepaměti" ve svých trasách jako svoz lidí z vilek k metru/tramvaji).

A teď se připravuje stavba dalšího metra. To pomůže lidem co budou u něj bydlet a bude sloužit jako napaječ C na Pankrác místo napaječe v podobě busů na Kačák a to proto že na Synkáč jede málokdo, snad jedině přestup na A někde na Míráku bude lepší přímo než via C a IPP je lepší cíl než Mírák (špitály a školy směrem ke Karláku). Ti co na něj pojedou busem budou mít přestup navíc asi jako Letňany. Ti co jedou na druhej břeh ev. B budou mít pořád nějaký ty busy via Novodvorská/Bránik ev. tramvaj na Palačák.

A pokud někdo spáchá tangentu na Kačerov protože tam vždycky busy jezdily tak bude nadále souběžná IGK tangenta z Budějárny a Pankráce.

Ad Jesenice - dnes lidi dojedou busem přímo na Budějárnu. Těm co tam končí a není jich málo přibude 1 přestup + pochoďák nebo 2 přestupy. Těm co jedou do města přibude nejspíš ve většině 1 přestup. Tristní bude pokud jednou v tu stranu pojede tramvaj (jako že si myslím že jo protože nějaká VHD neblokovaná auty tam potřeba bude) to že ten přestup zůstane, jen nebude bus/metro ale tram/metro = ve výsledku zdržení. Já nevím co je na Hannoverským systému tak špatnýho a složitýho. Tramvaj (nikoli T3...) jede přes sentrum pod zemí a mimo po svým tělese. Nějaký nepravidelnosti jsem tam nezaznamenal a když na výstaviště od nádra jezdí spřažený 2 soupravy tak to bude mít odhadem kapacitu 2/3 soupravy metra. O tom že by pak byla tendence udělat busnapaječe k napaječi od Jílového/Týnce nemluvě. Ono aby MHD/VHD byla prakticky použitelná tak musí mít i konečný počet přestupů a s tím souvisí i směrová nabídka. Auto jede přímo bez přestupů = cpaní se, čekání, přebíhání/dobíhání, moknutí na zastávkách atd.

Takže spíš bych viděl systém schopnej "pojmout" v českých poměrech spřažené 2x15T s možností vést např. v budoucnu taky linku Jesenice - Píčnice - Modřany - nový most - Smíchov. Pokud teda opustíme pražské dogma že všichni z Jesenice dělaj na čtyřce a těch několik může jet na Butovice přes Florenc.....
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1461
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 10:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No on PV myslel podpovrchovou z centra v tunelech D a pak vyjet na povrch-ale už jsme to popsali,proč ne.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 10:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Tramvaj Jermenkovou na SMícho prý nechtějí místní.
No to proti Blance taky. A nejen mistni. A Blanka se stavi. Az bude u nas standartni politicko korupcni prostredi, verim, ze dojde i na tramvaj Jeremenkovou a pro politiky nebude D tolik zajimave. Vlastne bude pro ne naprosto nezajimave, protoze je silene drahe.
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 11:06:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petře,ne,že bys v řadě postřehů neměl pravdu,ale nsouhlas s tím,že "céčkem se už tolik nejezdí",jak se snažíš naznačit.
Já vycházím z toho,že takováhle spojnice je strategická záležitost,a odlehčení nějakou busovou tgt na Smíchov -klidně,ale máš propastný rozdíly v kapacitě,spočítej si to. Tam kde narveš bus 60 substrátama,tak vlak metra vychrlí 1400-1500 lidí i kdyby 1200.To je 20,25 busů každou minutu a půl.

Ale tohle nechci a musím dělat něco jiného-jen krátce- mně to D nestavět připadá maximálně krátkozraké. Dokončeno až do centra bude v době,kdy už bude "skoro pozdě".Není to kapku nekonzistentní obhajovat kladivovou dobříšandu s 10 lidma/vlak a zbytečnost D ,kde v jednom vlaku jede 1200 lidí ? Osobně bych v okolí takové aglomerace jako Praha byl s rušením veškeré kolejové dopravy do centra hodně opatrný,protože
je to volná,neucpaná komunikační cesta k dobru.
A pořád se zvětšuje trend stěhovat se do Prahy-práce vs. mizerné uplatnění na venkově,krize,nezaměstnanost vzrůstající..

Já upřímně těm tangenciálním buslinkám zas tak netleskám-ucpe se to v IAD-sám to píšeš o barranďáku. To prostě je dobrá alternativa pro ty,co tím chtěj jezdit,ale ne nějaká náhrada či úleva metra či co.
V dnešní době jsou buslinky v širším centru opruz nevídaný,zácpy,vedro,smrad,poskoky v IAD.
Já jezdil kdysi 127,126 Vysočany-Michle,Ohradní a můžu Ti říct,že nikdy více.
A Pankrác-Sm teda radši pojedu tím metrem-i časově,pohodlím,spolehlivostí je to plus.
Proti tomu je to metro zlatý.
Teda a to Tvoje trasování na Smíchov-mně je jasná pointa pracoviště Pankrác či později Zelený pruh a potřeba se dostat na 171,na to bych buslinky po okruhu klidně zaved,ale pořád nevidím důvod nezavést to D. Tam jezdí desetitisíce,sto tisíce lidí do centra a říkám,je to dubl Nuseláku a C.
A C JE na hraně kapacity.Tak musím myslet dopředu-do centra to je potřebná trasa.Zaplať Bůh za každou možnou neucpanou dopravní cestu po městě,po centru.


Kua,ještě že takto neuvažovali třeba v tom Berlíně,kde lze vpoho kombinovat metro či Sbahn a pěší docházku do 10 minut v širším centru a nějaké busy či tram vůbec nepotřebuji.Že jsem se tam docela najezdil.

Nic,musím končit,třeba večer či jindy. A Admin nechť to klidně celé přesune do Metra či Optimalizace.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3058
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 11:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: Až na to, že modely prý uvažují zatížení déčka u nemnocnice na 50000 lidí. A já si myslím, že tak nějak to bude, stačí si posčítat současné místokm v busech. Tramvaj neřeší s kapacitního hlediska problém céčka a navíc tramvaj Jeremenkovou je spíše tangenciální záležitostí.
Déčko nemá rozumnou alternativu v tramvajích či autobusových tangentách. Já si myslím, že tady je volba jasná, výběr je mezi déčkem a déčkem. :-)
Déčko odveze lidi z kraje města, kde ještě nebudou kolony od centra (Náměstí republiky) do 20 minut, žádný jiná časově srovnatelná alternativa neexistuje. Pokud nějakého pitomce napadne do Jesenice prodloužit tramvaje z Levského tak cestující dojedou tramvají na první stanici déčka a pak pojedou, protože ta tramvaj to pojede dvojnásobek.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8098
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 23. června 2010 - 11:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: na Letné je jiný typ obyvatel než v Jeremenkový. to je právě ten omezenej technokratickej pohled. tramvaj Jeremenkovou nikdy n-e-b-u-d-e!
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 676
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 11:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tramvaj do Jesenice a dal by nesmela vest via Modrany, to je jasne.

navíc tramvaj Jeremenkovou je spíše tangenciální záležitostí.
A o to jde!
Mladějov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 3-2007
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 12:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

>IPP je lepší cíl než Mírák

No tak jde o to kam a odkud. Přes Synkáč můžeš využívat rychlé existující tram napojení Kohinor,Kubáň a přech,kteří dneska musí přes IPP a (nastojte) Mírák.

Jinak k těm věčným diskusím jestli ti lidé pojedou IAD či MHD-můj názor je ten,že pokud místo IAD nabídneš rychlou a spolehlivou variantu- třeba vlak se 471,854/954 "f hadru" a taktu do centra, metro,segregovanou tram,kde to "odsejpá",tak ano.

Nějakou tram napojenou na městskou síť nebo busem po tý samý silnici jako autem nikoho nezlákáš.

A myslím,že nejde o podstatné počty- máš lidi,kteří jezdí převážně MHD,protože cena,neochota poskakovat v kolonách,problémy s parkováním po městě,parkovací zony a tak.

Pak ty,kteří mají služ IGK,a ty do VHD nedostaneš.

Pak ty,kteří tím ježděním autem symbolizují sobě a jiným nezávislost,úroveň,prostě nepojedou ani tím metrem.Totéž.

A z toho zbytku jen malý díl lidí,kterému to nové spojení vyhoví a současně do toho půjdou a současně nemusí třeba někdy makat do 10 večer a sedí v jednom kanclu/dílně od 7 do 15:30 a jsou zvyklí na VHD,a ještě z toho obvykle 40+ :-)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2686
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 14:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Teda a to Tvoje trasování na Smíchov-mně je jasná pointa pracoviště Pankrác či později Zelený pruh a potřeba se dostat na 171,na to bych buslinky po okruhu klidně zaved,ale pořád nevidím důvod nezavést to D. Tam jezdí desetitisíce,sto tisíce lidí do centra a říkám,je to dubl Nuseláku a C"

Nikoliv. Mně teď úplně bohatě stačí svazek 19x. Nicméně právě proto že jsem dělal v různejch koutech Pangráce a léta tak vidím jak se to tam mění ve smyslu že raketově roste provoz IAD a MHD je na tom furt stejně, jen se lehce vyrovnala obsazenost C celodenně v obou směrech.

Právě proto že do centra by měla jet kolejová doprava si myslím že by to nemělo bejt klasický půl kilometru hluboký metro kde jít jednu stanici pěšky je asi jako sfárat a vyfárat. Proto si myslím že je čas - a to i s ohledem na lokality kam se dá něco kapacitního stavět, JZ a JZM další jaksi není - by bylo dobrý zvážit jestli z toho neudělat něco co může pokračovat na okrajích po povrchu (mch i to D by klidně mohlo někde pod Ryšánkou vyjet a za tratí zas zajet pod zem čímž by byly rázem atraktivnější zastávky Olbřachtová a u Krčního nádraží neb by nebyly tak hluboko/byly povrchový) ba co se může bez násilí větvit (a obsouložit Novodvorskou, Lhotku a kus Modřan).

Mch pokud by DP opravil tu prasklou šínu před Plavečákem a kdyby trať zmizela někde u porodnice pod Vyšehrad, jukla na povrch u Výtoně a zas šla pod zem na Palačáku - prostě něco jako "starý" trasy berlínskýho účka pod ulicema - tak je ta modřanská trať do půlky centra atraktivnější než C i D pro podstatnou část sídlišť od Novodvorský Qltavě. Ostatně přes Dvoreckej most by to až na Andělskou byla v podstatě rychlodráha nezdržovaná nikde IAD.
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3491
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 23. června 2010 - 18:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě doplním Bručouna #3926 ad. vlak/bus Praha-Dobříš (vlak beru z Vršovic a bus ze Smíchova),
tohle asi bohužel budoucnost nemá
Praha-Davle 41 min / 23 min
Praha-Mníšek 63 min / 24 min
Praha-Nová Ves p.P. 72 min / 42 min
Praha-Hraštice 77 min / 47 min
Praha-Dobříš 91 min / 34 min
> http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049#g/u <
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3060
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 19:23:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Špáňa: Takto to srovnávat nejde, spíš je třeba srovnávat z jednoho konkrétního místa a pak do toho zahrnout i cestu MHD. To mnohdy může být podstatný rozdíl.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Karlshaus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 816
Registrován: 12-2009
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 19:40:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orky:
Špáňa udělal naprosto přesný seznam. Netahal bych sem další MHD, protože ze Smíchova kamkoliv k centru je to max 20min, což se rozhodně nedá říci o Dobříšce. Dobříšská trať je jedna z těch, které se buď za 1Kč prodají a bude na nich komerční turistický provoz (viz JHMD), nebo prostě zaniknou pro nezájem cestujících - nákladní doprava tam prakticky není.
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 20:22:08    Odkaz na tento příspěvek  

Mám spolužačku z Dobříše. Přestože vlak jede přímo na Hlavní nádraží, kde máme školu, jezdí autobusem, je to rychlejší. To je myslím průkaznější, než všechny naše odhady od stolu.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1453
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 20:38:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tramvaj Jermenkovou na SMícho prý nechtějí místní.

To dřív pojede ešus po Evropské, než tramvaj po Jeremenkově.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 20:41:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sexuolog: No prave metro D je z oblasti za hodne penez malo muziky.

Ne. Standardní metro D je za hodně peněz hodně muziky. To jen lehké metro je za hodně (3/4) peněz málo (1/2) muziky.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3061
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 20:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je jasný, že zejména vzdálenější zastávky dobříšské větve nemají šanci být vlakem výhodnější, ani kdyby místem startu bylo přímo hlavní nádraží.
Ale jsou místa v Praze podstaný rozdíl. když řeknu vztah Praha-Mělník, tak asi téměř každý pojede autobusem, protože to vyjde zpravidla rychleji. Ale co třeba Čakovice-Mělník? Kdo by odsud jel do Mělníka autobusem?
A to jsem chtěl říct. Proto je srovnání Vršovice-Davle a Smíchov-Davle v principu kravina. Musím srovnávat buď Smíchov-Davle nebo Vršovice-Davle. To je podobný, jako kdybyste chtěli časově srovnávat vlak Čáslav-Praha a autobus Kutná Hora-Praha.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3493
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 23. června 2010 - 20:47:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Podívejte se na ta čísla pořádně a na první pohled jsou ty rozdíly tak markantní, že ani metro s přestupem to nevyrovná, možná ta Davle a Měchenice, ale dál už určitě ne, nezapomínejte i na vzdálenost některých nádraží od středu obcí.

Lukfi: z Dobříše do Prahy vlakem skoro o 3x delší JD + jízda v 810, by vlakem dojížděl jen ultrašotouš nebo idiot, Mníšek p.B. totéž
> http://www.youtube.com/user/Brejlovec754049#g/u <
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 20:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: Zase snaha srovnávat hrušky s jabkama. Tramvaj Jeremenkovou je tangenta pro pár tisíc lidí, metro D je radiála pro desítky tisíc lidí. Vzájemný vliv na možné přebírání cestujících bude minimální. Déčko je podstatně důležitější záležitost.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3063
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 20:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Špáňa: Mně NEJDE o výsledek, ten je mi šumafuk. Jde mi princip výpočtu. Vaše výsledky jsou zkrátka špatně, protože srovnáváte hrušky s jabkama. A to nejde.
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 21:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky:
Já ale tramvaj v Jeremenkově s žádným Déčkem nesrovnávám, alébrž psavce petic z Prahy 6 a Prahy 4.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2689
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 21:23:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co Čakovice - Mělník. Ono stačí i Vršovice - Mělník.

Jinak vím i o člověku kýž dojížděl z Boleslavi do Prahy a zrovna do Vršek. zcela automaticky autobusem a s nadáváním na otravnou MHD z ČM po Praze. Ke svému překvapení když jsem ho "naved" tak zjistil že to má vlakem srovnatelný časově a menší opruz.

A znova - bejt zastávka Kačerov tak vyjde Pacifik pro celou "kanclprahu4" líp nejen pro Měchenice a Davli ale nejspíš až po Rymáň. A bejt zastávka v Michli co bejvala tak to dopadne pro tu Michli taky líp vlakem.

Mch je zajímavý že když jsem dal do IDOSu Měchenice - Praha bus pro ranní dojíždění - odjezd po sedmé - tak to všechny PIDibusy dalo mezi 26 a 27 minutama. Takže do Davle 23 minut znamená do Měchenic tak 18-19 minut a to je docela rozdíl. A těch 26-27 minut se mi zdá "tak akorát". V sedle a v noci asi i míň leč 23 minut do Davle je tak na auto jedoucí bez jakýchkoli zastávek "co se smí".
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Středa, 23. června 2010 - 22:51:15    Odkaz na tento příspěvek  

Přínos TT Jeremenkovou nemusí být na první pohled vidět, protože momentálně tam ten most přes Vltavu není, tudíž tamtudy ani nemůže nikdo jezdit - narozdíl od autobusů na Kačerov a okolní stanice, kde je poměrně jasné, že metro D nahradí právě je. To ovšem neznamená, že je to irelevantní stavba. Náhrada za metro D to není, ale zlepší dopravu na jihu a může být postavena dřív než metro (kdyby k tomu byla vůle).

Orky: Proto je srovnání Vršovice-Davle a Smíchov-Davle v principu kravina. Musím srovnávat buď Smíchov-Davle nebo Vršovice-Davle.
Cože?
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3069
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 24. června 2010 - 20:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lukfi: A co nechápeš? Kolega Špáňa se mi tady snaží namluvit, že přímka má tři vrcholy. :-)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Čtvrtek, 24. června 2010 - 20:18:37    Odkaz na tento příspěvek  

No přesněji by se musely porovnávat relace mezi Davlí a různýma lokalitama Parhy, váhovaný počtem lidí který v daný relaci dojížděj .. takž ani přímka, ani trojúhelník, ale takovej nějakej vějíř přímek. A nakonec by si moh každej vybrat, do Radlic busem a tramvají, na Pankrác vlakem a pěšky. Tak zvaná diverzifikace, která navíc vede k tomu že se na půl dne nerozhodí celej systém, když jeden šílenc někde skočí pod vlak nebo zašprajcuje podjezd kamionem.
Tratovak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 364
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. června 2010 - 20:45:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zličín o pol siedmej. Asi najväčšia obsadenosť za celý deň, ak nerátame šolkovsko/školné výlety.