K-report
 

Archiv do 17. června 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 17. června 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6735
Registrován: 8-2004

Odesláno Středa, 16. června 2010 - 12:52:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jedna karta:
Já bych také velmi uvítal, kdyby bylo možné mít na maximum věcí jen jednu kartu a ne abych jich s sebou vláčel celý stoh. Nebo alespoň pro dopravu. Pokud bude chuť někdy konečně vyhlašovat výběrka na dopravce v dálkové dopravě, absence možného jednoho jízdního dokladu může tento bohulibý čin docela zdiskreditovat.
Problém vidím především v tom, že by to byla dost velká zakázka a do té se teď, především v době úspor, nikdo neporhne. V tomto směru udělal Bém a spol. slučování dokladů docela medvědí službu.
Druhý problém by byl přesvědčit kraje a další subjekty k zapojení se do projektu (tj. aby měl skutečně smysl). Pokud by to zase mělo zůstat na půli cesty a řada institucí by nebyla "dokopána" přistoupit na jeden doklad, tak snad ať se raději neděje nic.

Tomášk:
stačilo by políčko, jehož proděravěním by se "aplikace" řidičák zneplatnila
Já si myslím, že jednodušší a efektivnější by bylo příslušnou "aplikaci" zneplatnit a plast neničit.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3799
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 13:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Největší fór je, že RegioJet projíždí Českou Třebovou, ale zastavuje v Ústí nad Orlicí, to jistě nádražníkům z nejdůležitějšího města na světě na radosti nepřidá"

jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 13:37:54    Odkaz na tento příspěvek  

tomask: dalsi ucebnicovy priklad zeleznicni logiky. proc je pro dopravce lepsi, kdyz prvni trida zeje prazdnotou, misto by byla obsazena cestujicimi, kteri si ji zaplati? a uz vubec nerozumim tomu, ze by prvni trida pozbyla smyslu tim, ze by ji bylo mozne pouzivat :-). nebo je to vsechno jinak a jednicka ma v esusu plnit funkci "paradniho pokoje", kde je naklizeno a vyblejskano, ale nepouziva se? :-)))
Pajas2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 10-2009
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 13:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: To že volno ve směru na Radotín ještě neznamená, že je volno i v jiných směrech, jako třeba S1 nebo S2, protože tam prázdno není. A lidi se to využívat naučili.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 13:44:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomášk: devět z deseti frajerů, co si chtěli udělat díru na zavěšení firemní čipovky jinde než na předepsaném místě seklo tu anténu . Nevymýšlejte šotokraviny. Proč by občanka, řidičák a další doklady s citlivými údaji měli být na RFID čipech? Tu už můžete ten čip implementovat každému novorozenci do ucha a přihrávat mu tam aplikace.
Fucida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 3-2004
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 14:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Těm to z principu nemůže vadit, protože přece nepojedou s vyzobávačem rozinek, navíc když tam po nich budou chtít platit za lístek.

(Příspěvek byl editován uživatelem Fucida.)
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1290
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 14:07:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny11: o RFID čipech tady píšete především Vy.

Já jsem psal o tom, že údaje z občanky, řidičáku a kartičky pojištěnce mohou být na jedné kartičce (třeba tak, že se na občanku přidá jméno a kód zdravotní pojišťovny, skupina oprávnění a harmonizační kódy). Všechny ostatní údaje jsou duplicitní (jméno, rodné číslo, fotka ...), navíc správně se jak kartička pojišťovny, tak řidičák vždy předkládá i s občankou.

Čip tam být nemusí, ostatně do teď není ani v jednom z uvedencýh dokladů, to byl Váš krok stranou.

jirka ... ta jednička JDE využívat a její využití na trati 171 bude postupně stoupat jak budou mizet žabí tlamy a tedy narůstat počet vlaků v nichž ta jednička bude - podobně jako na trati 011 a dalších.
To, že nejde využívat tak, jak byste si představoval konkrétně vy, je jiný problém a především váš problém.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 14:12:21    Odkaz na tento příspěvek  

pajas 2: netusim. mozna je to tim, ze na s1 a s2 se lide nemusi bat, ze si vybehaji a zaplati inkartu s prvni tridou a pak prifrci zabotlam. ovsem i tak to neni argument - doplatek by melo jit proste nahrat na stavajici kartu, a ne si kvuli nemu porizovat dalsi jak v nejakem sotostanu.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 14:18:34    Odkaz na tento příspěvek  

tomask: tak jeste jednou, modry cetari, snad to pochopite. kdyby moje predstava byla, ze chci doplatek nahrat na trihlaveho mluviviho trpaslika z misenskeho porcelanu, byl by to skutecne muj problem. ja vsak volam po naproste samozrejmosti - tedy abych si prvni tridu mohl nahrat ke stavajici jizdence a nemusel k tomu ucelu podstupovat nesmyslne porizovani si dalsiho dokladu. opravdu nechapu, co je na teto predstave divneho ci nelogickeho, a proc by naopak melo byt logicke to, co tvrdite vy. naopak, vase tvrzeni ma asi takovou logiku, jako kdybych mohl v hospode platit za obed hotovosti, ale prilohu jenom stravenkami. uz vam to dochazi, nebo budu muset byt jeste polopatictejsi?
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3562
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 16. června 2010 - 14:26:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka z ...:
Ale oni všichni chápou váš problém s tím, že musíte mít dvě karty, a taky to považují do značné míry za absurdní, ale jsou ochotni pochopit ROPID v tom, co ho vede k tomu, že časový doplatek do jedničky nevydádá na OpenCard, neb hrozí nedostatečná kapacita jedničky ve špičkách v případě, že tato bude více propagována. Proto nezbývá jiné řešením, než drbání se levou rukou za pravým uchem (tj. dvě karty podle dvou různých tarifů). Vám jako cestujícímu nezbývá nic jiného než na pravidla hry přistoupit nebo dál jezdit dvojkou. Mimochodem, tu rétoriku o modrých četařích byste si mohl odpustit.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 14:31:31    Odkaz na tento příspěvek  

To, že nejde využívat tak, jak byste si představoval konkrétně vy, je jiný problém a především váš problém.
Ne, to je především problém ČD, protože nebýt to státní moloch, kterému jsou zákazníci u zadnice, dávno by to možné bylo.
Lukfi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.88.247
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 14:31:32    Odkaz na tento příspěvek  

To, že nejde využívat tak, jak byste si představoval konkrétně vy, je jiný problém a především váš problém.
Ne, to je především problém ČD, protože nebýt to státní moloch, kterému jsou zákazníci u zadnice, dávno by to možné bylo.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3059
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 14:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Se slučováním karet bych byl opatrný.

Kartu s dopravními aplikacemi (klidně ať je jedna) tahám opravdu všude - na flám, na služebku na dovolenou napříč svěradíly. To občanku třeba večer do hospody ne a tam kam jedu na pas také ne. Legitimaci do knihovny nosím raději jen do práce (nač ji tahat někam o víkendu). Ztráta dokladů je nepříjemná věc a ztráta supergeniálního universálního dokladu je pak přímo pohromou.

A v neposlední řadě je tu také ochrana osobních údajů a universální karta propojená s OP bude pod dohledem ÚOOÚ a asi bude mít řadu omezení. Jen osvícené hlavy mohou uvažovat o prodeji kmene dat, které pořídí úřad do privátních společností. A že se tací i najdou.

Čip dovede některé údaje na kartičce zpřístupnit jen oprávněným. Třeba policie vyčte víc nebo tak lze chránit finanční operace s dopravní kartou. Je otázka proč má mít čip třeba občanka - možná to má stížit padělání .-) Tajné či normálně nečitelné údaje by měla policie mít schopnost vyčíst jinak (přes své databáze).
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1291
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 14:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka... On je také problém v tom, že ta OC je byznys magistrátu hl. města Prahy, zatímco In karta je byznys ČD. Chceme-li docílit toho, aby šlo používat i jen jednu z těchto karet, je třeba tlačit na její vydavatele. Ne si "vylejt" žluč na poskytovatele služby.

ČD umí OC minimálně číst, takže stačí pořešit (objednat a zaplatit) dostatečnou kapacitu jedničky, vymyslet v Ropidu tarif pro 1. třídu a do týdne technicky vzato může fungovat.

Příměr s hospodou - to jste zrovna trefil dost vedle, ono to tak v podstatě funguje. Jídlo a nealko pití si většinou můžete koupit jak za koruny, tak za stravenky, ale alkohol (vč. piva) a tabák si můžete koupit jen za koruny.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 14:46:27    Odkaz na tento příspěvek  

mibl: jaka retorika? kolega predvadi vpravde pokrocilou ekvilibristiku na poli zeleznicni logiky, cili pocitam, ze asi bude v nejakem vztahu k modre armade a dle toho ho, myslim nijak agresivne, tituluji.
co se tyce problemu ropidu s prvni tridou: tento argument je falesny. co kdyz se sejde ve vlaku vice pasazeru se zaplacenou prvni tridou na inkarte, nez je kapacita prvni tridy? dyk je to o tom samem... proste, at to tedy nijak nepropaguji, klidne at o tom vubec nemluvi, ale pokud nekdo projevi vyslovne prani, at mu to nahraji na opencard. takova metoda "tatarsky biftek" :-). doufejme, ze se toho doziji alespon nase deti.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1292
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 14:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Čip bych vynechal, to sem zatáhli jiní. ŘP a kartička pojištěnce se stejně vždy mají ukazovat společně s občankou, takže tam bych problém se slučováním nehledal.

Pokud jde o elektronické peněženky a dopravní karty, tak taky nevidím důvod, proč by minimálně v dotované dopravě nemohla platit jedna karta. Takhle musím nosit kladenskou, železniční a pražskou kartu, zvlášť nabíjet elektronické peněženky, ...

Knihovna a podobně - krom študáků (všeho věku) málokdo chodí do knihovny denně, to mě netrápí. Horší je ta identifikace a doprava - to by měl mít člověk u sebe defacto pořád.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 14:53:16    Odkaz na tento příspěvek  

tomask: to, co tvrdite, by melo logiku pouze v pripade, ze by nesla jednicka nahrat na zadnou kartu a musela se kupovat vzdy pro jednotlivou jizdu. jestlize je vsak mozne ji nahrat na inkartu, nevidim duvod, proc by uplne stejne nemohla jit nahrat na bemovo eso.

co se tyce primeru s jidlem, chapu, ze ve skutecnosti je to tak, jak tvrdite, ovsem vtip je v tom, ze kdyby to fungovalo v logice placeni za jednicku ve vlaku, fungovalo by to tak, jak jsem popsal ja - clovek by musel mit neustale jak penize, tak stravenky, aby si mohl dat kompletni obed. a sam asi uznate, ze by to bylo hodne absurdni.
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1218
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 15:07:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomask: Nikoliv, nejnovější vzor ŘP slouží jako samostatný osobní doklad, občanku ke kartičce pojištěnce předkládáte jen na vyžádání. A RFID čipy mají všechny bezkontaktní karty, protože jinak by nebyly čitelné (vlastní zdroje nemají). Ale proti utkvělým představám tohoto druhu máme naštěstí ÚOOÚ...
Konec diskuse :-).
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1293
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 15:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jsme u toho: ČD si rozhodují o tom, co se bude nahrávat na jejich kartu a bémovi hoši rozhodují o tom, co se bude nahrávat na jejich kartu.

Dokud Praha nerozhodne, že na OC půjde nahrávat "kupon" ČD 1. tř., potažmo dokud nerozhodne, že na OC půjde nahrávat kupon Ropid 1. tř akceptovaný ve vlacích, tak to prostě nepůjde.
ČD, ani nikdo jiný nemůže jen tak z plezíru začít nahrávat cokoliv na cizí karty.

Do té doby tu je možnost jezdit v jedničce skrzervá kartu In-kartu ČD. Kdo ji chce využít, může, kdo nechce, nemusí. Ještě nedávno (3 - 4 roky) ta možnost nebyla a bylo zapotřebí mít jízdenku pro 1. třídu a platit tedy de facto dvakrát).
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1294
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 15:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Johny11: A kde píšu, že by nový doklad měl být bezkontaktní? Jde o normální kartu, která by se četla jen očima, jako dosud, jen by byla jedna místo třech.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 15:21:20    Odkaz na tento příspěvek  

tomask: tak to uplne neni. jsou-li cd soucasti pid, melo by byt mozne vyuzivat vsechny jejich sluzby na danem uzemi s "tramavajenkou" pid. opet nechapu, co je na tom nelogickeho. krom toho bych rekl, ze "praze" muze byt uplne jedno, jestli bude mozne na opencard nahrat i jednicku, spis by - jak uz jsem psal vyse - musely drahy pochopit, ze soucasny stav jim zpusobuje nizsi trzby a tlacit na ropid, aby tuto moznost zavedl.

nu, treba uz to pochopily, jak se bylo lze docist vyse.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8062
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 16. června 2010 - 15:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nešlo by to nahrát na kartu pro pojišťovnu? Tu máme všichni....
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3060
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 15:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem : Ona ta karta pojištěnce má čip? To je opravdu jen kartička. Tam nic nahrát nepůjde.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1295
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 15:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka... DPP je součástí PID, ale na lanovku v ZOO si taky musíte kupovat lístek zvlášť - není v PIDu. Ani ČD nemusí dát všechny své služby do PIDu. A hlavně nemohou jen tak (byť v zájmu cestujícího, o tom žádná) začít nahrávat své "kupony" na cizí karty.
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1668
Registrován: 9-2002

Odesláno Středa, 16. června 2010 - 15:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak nevim, i v zahranici je dost casto oddelen tarif mezi dopravci a jizdenky mezi sebou uznavaji jen nektere.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 15:49:25    Odkaz na tento příspěvek  

tomask (1295): to je tedy argument. lanovkou v zoo je rozhodne paterni linka a dojizdeji s ni kazdy den do prace desetitisice lidi, co?

agent: pochybuji vsak, ze se tak deje ve chvili, kdy se dopravci dohodnou vytvorit ids.

v takovem holandsku je mozne koupit si cosi, co se jmenuje nationale stripenkaart (cim vice stripu clovek koupi, tim min to stoji) a vesele na to jezdit naprosto cimkoli a naprosto kdekoli. nicmene je fakt, ze holandani jsou obecne vyvojove o par set let dal nez my :-)
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3061
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 15:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z pátečního Usnesení RHMP č. 1016
(zbývá podepsat příslušnými šéfy)

Hlavní město Praha a České dráhy, a.s. tímto potvrzují, že se dohodly na společném postupu při integraci dopravních aplikací na In-kartě ČD a pražské Opencard. Vytvoří proto pracovní skupinu, jejímž úkolem bude sestavit koncepční návrh spolupráce a prověřit technické a obchodní možnosti integrace obou systémů tak, aby to bylo výhodné nejen pro zúčastněné strany, ale především pro držitele karet.
Cílem hl.m.Prahy je vytvoření univerzální městské karty postavené na otevřených standardech, schopné poskytovat širokou škálu služeb pro občany i návštěvníky hlavního města. Cílem projektu je zajistit kompatibilitu s dalšími nezávislými kartovými systémy, např. In-karta Českých drah a dalšími městskými kartovými systémy.
Strategickým cílem Českých drah je postupně otevřít svou In-kartu a její systém vůči integrovaným dopravním systémům v krajích v rámci celé České republiky.
V případě pilotního projektu v rámci Pražské integrované dopravy by si díky propojení systémů mohli zákazníci na In-kartu Českých drah nahrát aplikace, které je opravňují používat městskou hromadnou dopravu v rámci IDS Praha. Naopak na Opencard by bylo možné umístit některé zákaznické aplikace In-karty, a cestovat tak ve vlacích Českých drah. České dráhy zároveň chtějí prodávat elektronicky časové předplatní jízdenky Pražské integrované dopravy v síti svých pokladen. Pro držitele karet to bude znamenat výrazné zjednodušení a možnost odbavení v rámci obou distribučních sítí.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3062
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 15:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě cosi zajímavého z Důvodové zprávy (tyto části Usnesení RHMP jsou nyní až na výjimky proti dřívějšku veřejné)

V souladu s rozhodnutím Rady hl.m.Prahy vybrat nového provozovatele kartového centra společně se společností České dráhy, a.s. vyvstala potřeba, v souladu se smlouvou o provozování kartového centra s firmou Haguess, a.s., tuto smlouvu prodloužit. Z tohoto důvodu bude tato smlouva, v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, prolongována do doby výběru nového společného provozovatele kartového centra nejdéle však do 31.12.2010.

A ještě 2 věty z té zprávy:
V současné době mají ČD vydaných celkem 280.000 In-karet.

V současnosti je vydaných 420.000 karet Opencard.




(Příspěvek byl editován uživatelem Borovička.)
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 16:04:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tedy ještě jednou a naposledy...
Tomášk 1286: Ještě s nošením plastových kartiček - vidím to především jako bordel státu/objednatelů - každý dopravce má svoji kartičku, většinou nekompatibilní s kartičkami ostatních dopravců. K tomu občanka, řidičák, kartička zdravotní pojišťovny (ty by všechny mohli být sloučenu v jedinou kartičku a neštěkl by po tom pes) a jako třešnička na dortu jsou pak kartičky do práce ...

Minimálně mnou zvýrazněné "kartičky" jsou dneska většinou čipové, bezkontaktní, výjimečně ještě s magnetickým proužkem. Leda, že by byly s čárovým kódem.
Takže mícháte hrušky a jablka. Zde se dikutuje o "kartičkách" dopravců, kde je jasně trend čipů. Co se týká osobních dokladů, tak ne každý občan je držitelem řidičského průkazu a v tomto státě máme N zdravotních pojišťoven. Kdybychom zcentralizovali evidenci jejich pojištěnců na jedno místo, tak ztratí smysl, mohla by být jedna (nic proti)...
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 16:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka... to byla jen ilustrace, že dopravce nemusí zahrnout všechny své služby do jednoho IDS. Tu jedničku z Radotína do Prahy zatím využívá srovnatelné množství lidí, jako tu lanovku v ZOO, nebo spíš méně, takže trochu přibrzděte s těmi desetitisíci denně.

Jak píše Borovička, evidentně se to řeší a je určitá šance, že se toho dožijeme. Jak je z toho usnesení patrné, je třeba celou věc řešit oficiálně a ne že Praze může být jedno kdo co nahrává na její kartu.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 16:18:57    Odkaz na tento příspěvek  

tomask: vy jste uzasny. fakt vam nedochazi, ze zamenujete pricinu za nasledek? a kdyz hovorim o desetitisicich lidi, mam tim na mysli pocet lidi, ktery dojizdi kazdy den do prahy a maji tramvajenku, ktera jim ale zatim neumoznuje vyuzivat znacnou cast sluzeb a cely ropid tim padem prichazi o trzby.

borovicka: diky za info.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2640
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 16:35:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"České dráhy zároveň chtějí prodávat elektronicky časové předplatní jízdenky Pražské integrované dopravy v síti svých pokladen. Pro držitele karet to bude znamenat výrazné zjednodušení a možnost odbavení v rámci obou distribučních sítí."

No bez tohoto nemá pro venkov PID na zmrdikartě asi vůbec smysl. Neboli dokud toto nepůjde měly by fungovat klasický kupony který jde koupit téměř kdekoli (nádraží v rámci PID, trafiky...).

Mch ad PID a jednička:
- daleko nejdřív by měly být integrovány všechny rychlíky.
- předpokládám že jízdné v rámci PID jest dotováno. To bude dotovaná i ta jednička nebo si představujete jen ten doplatek za tarif ČD na jednu kartu?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3063
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 16:48:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neboli dokud toto nepůjde měly by fungovat klasický kupony - ale to není starost ani HMP ani ČD, že.

A Středočeský kraj pak vidí problém karet jen očima akce "Školáci zdarma, ale pro jistotu jenom do školy a ze školy". To se snad ani zintegrovat nedá.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4242
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 16. června 2010 - 17:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: Člověče přestaňte ty karty už řešit, protože to evidentně pro Vás zatím nemá východisko (ono se ale dle výše uvedeného blíží).
Jestli chcete jedničku využívat, tak berte co se Vám nabízí (už jsem to popsal), jestli ne, tak to neřešte. Pár lidí to už na 171 akceptovalo (i jinou formou) a myslím, že budou s rozšířením ešusů přibývat, stejně jako na S1 a S2.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 17:32:23    Odkaz na tento příspěvek  

zapa: a par hrejivych slov pro pratele, kteri tu vysvetluji, jak je pro drahy nevyhodne mit obsazenou prvni tridu, nemate?
prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 17:40:38    Odkaz na tento příspěvek  

Borovíčka: vidíte, prodloužej to, že jste mi tuhle věštbu ondy nechtěl věřit ;-)

Jinak obě tyhle zmrdikarty od magosrátu i dráthy maj naštěstí v hw stejnou technologii, takže by to teoreticky sjednotit šlo. Pokud to "kartový centrum" skousne (a pak je otazné, k čemu potřebujeme v Praze dvě). Co se týče knihoven, tak třeba nová Technická v Dejvicích (nejvících) vám umožní si nechat registrovat jako čtenářskej průkaz libovolnou kompatibilní kartu, kterou tam uměj přečíst, protože jde vždycky vlastně jen o jedno unikátní identifikační číslo. Stejně jak u zdravotní pojišťovny nebo registru šoférů či voličů. Definitivně to bude řešit čip nastřelenej v zátylku, ten neztratí nikdo ani na hodně divokym flámu
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4243
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 16. června 2010 - 17:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: a par hrejivych slov pro pratele, kteri tu vysvetluji, jak je pro drahy nevyhodne mit obsazenou prvni tridu, nemate?

Ty jsem dal Vám.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1920
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 18:43:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: MD to hned tak nepochopí. Respektive ono by to i chápalo. Jenže vzpomeňte jak to bylo teď s peticí spoluku působícího při ČVUT. Hýtman psal rektorovi, aby zajistil umravnění spolku při jeho aktivitách proti Městečku u Nádraží...

Hroch: Kerhartice.

K problematice 1.třédy v PID: K Opencard se nechci vyjadřovat a ani nemám náladu to vše číst.
1.třída v PId možná je, ale pouze zmíněným postupem, tj. tramvajenka + případně doplňkové kupony + In-karta s nahraným časovým doplatkem do 1.třídy. Domnívám se, že vzhledem ke kapacitě 1.třídy v nasazovaných vozidlech je to dostatečná možnost. Vyrobit kupon na 1.třídu samozřejmě lze, ale buď bude muset být finančně cca zhruba stejně atraktivnáí jako zmíněný časový doplatek k In-kartě (ten však poskytuje majiteli i tu výhodu, že dává upgrade do 1.třídy i v mimoPIDovém prostředí) nebo při nižší ceně lze očekávat nákup více kuponů, než je kapacita vozidel 1.třídy a kdo pak bude řešit stížnosti na nedostatečnou kapacitu "jedinček".... Většina uživatelů těchto doplatků by totiž zřejmě cestovala ve špičce, ale jděte se podívat ráno na S1 a S2, kde by nějaký reálně možný prodaný počet případných kuponů na 1.třídu s velkou pravděpodobností popisovaný jev již způsobil.
Tedy resumé: Kdo chce, ten si dokáže příplatek do 1.třídy i s PIDovou jízdenkou obstarat. Pracovníci na pokladnách i průvodčí by měli tento způsob znát a cestujícímu jej poradit. Ovšem znáte to.... jsou to taky jen lidi a tarify (ČD i PID) jsou čím dál více složitější (třeba já se v nich taky nevyznám zdaleka zcela).
jirka z ......
Neregistrovaný host
Odeslán z: 77.240.96.2
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 22:54:38    Odkaz na tento příspěvek  

zapa: jak jste hodny. kdyz mi tu napisete, ktery zabotlam kocirujete, prijdu vam vdecne zamavat rukami plnymi cipovych karet.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1405
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 23:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: To je otázka pro SŽDC. Říkají, že takto je to vypočteno správně.

A zkusil se jich někdo zeptat, jestli to také bylo správně vypočteno i před koridorizací v tom roce 2003?
Nebo že by byly přecijen ešusy značně svižnější i na 221 a SŽDC s redukcí vaty čekala až na úplnou elefantizaci? Kvůli takovým pár minutám se jinde staví tunely za miliardy. Bity jsou samozřejmě kvůli tomu přesně stejně i rychlíky.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 16. června 2010 - 23:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_Z: Y
Nepřehnal jste to trochu?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Martin_zlivský
Administrátor

Číslo příspěvku: 56109
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 00:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pročpak? :-) Nechtělo se mi s odkládanou údržbou čekat do tří do rána, kdy si toho obvykle nikdo nevšimne.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 02:02:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: No jo, ale to je urcite jen jedna z karet. Narazil jsem i na jiny model: draha ma ruzne vlastni tarify podle druhu vlaku, u primestske dopravy existuji (krome jednotlivych) predplatni 30 a 100 denni tratove jizdenky a zpatecni jizdenky, musi se ale jet zpet tyz den. Ve stejne oblasti pak jezdi busy, ktere vas prepravi kamkoliv pobliz za par supu, ale jedou to desne dlouho. Ty jsou vetsinou soukrome a NEDOTOVANE. No a pak zbyva dotovana MHD, ktera sestava z metra, busu a tramvaji, tito mezi sebou jednotne uznavaji pouze predplatni jizdenky na vice jizd (10 a myslim 25, na jednu jizdenku muze jet vice osob) nebo casove dlouhodobe (30 a 100 denni) neprenosne jizdenky. Jednotlive jizdenky jsou prestupni z tramvaje do metra (a naopak,) ale do busu uz tyto jizdenky neplati, ten ma svoje (levnejsi.) A aby to nebylo dost, tak jeste k tomu pridame ctyri pasma MHD a sest pasem drahy, kazde je geograficky cleneno jinak. Ve finale maji lidi zase dve karty: Jednu na socku a druhou na drahu. A nebo jen jednu: Na socku a drobny pro nedotovanej bus.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 09:33:52    Odkaz na tento příspěvek  

agent: zni to jako slusny kocourkov, takze uz zacinam chapat, proc by to podle nekterych lidi melo u nas fungovat podobne :-). hlavne nenechat lidem zakrnet mozky :-).
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 10:56:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zas tak hrozny to neni, az na ty udesny prachy, co za to chteji - jednotliva jednopasmova jizdenka na bus 1,20 €, tramvaj+metro 1,45 € a draha 1,60 €, jestli me pamet neklame. A kazdy novy rok se ceny zvedaji o 0,10 €. Fakt radeji jezdim na kole nebo autem, protoze casove predplatni jizdenky se mi nevyplati. Mam sice jednu jizdenku na deset jizd, ale to uz mam jen jako nouzovku, kdybych nekde ulitl s pivem a nemusel pak ridit. Ono ani to metro tady ve me nebudi moc velkou duveru po bezpecnostni strance, jejich ZZ je pozadu i za ruskou ARS a na tohle konto uz tady bylo relativne nedavno pres 40 mrtvych a nevim kolik zranenych, tak se snazim do toho nelezt. Na novy ZZ podle mistni spravy nejsou prachy. Navic jsem projel pres usek, kde k te MU doslo asi dvacet minut/pul hodiny pred tim, nez se to stalo. Selhani strojvedouciho - zapomnel kde je, rozjel se 80 misto 40, po necelym pulkilometru vyletel z oblouku a polozil to na bok. Jizdni rad je stejne jak noty na buben, hlavne (v lete) odpoledne. Jezdi to desne plny a jeste pomalu. Metro je v drtive vetsine vetsine pripadu hloubene nejvyse akorat pod uroven ulice a s rozchodem 1000 mm a s temi nechutne ostrymi oblouky je tam plno zabavnych omezeni 20, 30 a 40. Vlastne si vzpominam jen na jeden razeny usek, ten ma asi jen 3,5 km, tam je dokonce 60. Stejne to pripomina podzemni tramvaj.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1411
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 11:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agent:
Jaký úděsný prachy? Vypadá to na cca jen o polovinu víc než pražské MHD, bezpochyby hluboko pod ekonomickým jízdným. Co je to za zemi? Pro místní vzhledem k průměrné mzdě možná za hubičku. Proto je to nacpané a proto investice vypadají jak vypadají.

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1671
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 11:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No pokud je jizdenka nad euro, povazuju to za zlodejnu. Ono totiz to nejezdi narvany proto, ze je o to zajem, ale protoze toho jezdi malo a jeste jsou to vsechno desny sroty, s vyjimkou posledni serie tramvaji (Bombardier) a pak maji i slusne vlaky v metru na jedne lince (Alsthom.) No a kdyz by se nahodou nekdo chtel na tenhle bordel podivat zblizka, at se vypravi do Valencie. Socka v Praze je mnohem vyssi urovni, sice obcas trochu zabita vylukama, ale to je dan za dobrou MHD. Budte radi za to, co mate v Praze. Tady nejsou schopny ani udelat nejakej rozumnej zastavkovej jizdni nerad. Prase aby se v tom vyznalo: Napisou prvni bus, posledni bus a mezitim jen nejaky nic nevypovidajici prumerny interval - priklad: Prvni bus jede(treba) v 05:11, pak dalsi jede az asi v 06:00, ale v jizdnim neradu pisou interval 12/6 minut.

Vsichni na tu prazskou socku nadavaji, ja fakt nechapu proc.

(Příspěvek byl editován uživatelem Agent.)
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
T4440276
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 9-2009
Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 12:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní Čelákovice:
http://www.youtube.com/watch?v=9dAUbKD_uko
http://www.youtube.com/watch?v=dLPphIvdIug
http://www.youtube.com/watch?v=oDRH_QfVfG0
http://www.youtube.com/watch?v=M9VXEs3WZKA
http://www.youtube.com/watch?v=O7tj0g9_FqY
http://www.youtube.com/watch?v=PdrqZUTBruw
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 12:54:40    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Borovička" = 3061:
Jen pro pořádek (kdyby to někdo hledal v "originálu" - to usnesení RHMP ze dne 11.06.2010 má číslo 1018 (nikoli 1016) = viz:
http://212.67.66.249/obis/tednew/(0diac145szb0r3yq3o4rpg45)/tedusndetail.aspx?id=130833
- zda ten odkaz bude fungovat, nebo zda se při každém vyhledání generuje jiný, to samozřejmě netuším, ale pokud by to někdo hledal, může to zkusit přes www stránku Magistrátu s adresou:
http://magistrat.praha-mesto.cz/Volene-organy/Usneseni-Rady-HMP
("rozkliknout" odkaz "Evidence schválených usnesení" a do vyhledávače do kolonky "Usnesení číslo" zadat číslo 1018 ...) = je tam k dispozici "kompletní materiál v PDF (VEŘEJNÉ SOUČÁSTI)".
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 13:16:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeste jsem zapomnel dodat, ze ten uzkorozchodnej kram jezdi na letiste, ovsem je tam pasmovy provoz a v noci tam nic nejezdi...ani bus.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 13:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agent:
No dobře, ale kolik maj ty bordeláři průměrnou mzdu, 50 tis. Kč v přepočtu? Takže pro ně bude ta socka levnější než v Praze, žádná zlodějina. A manýry jistě nevybočují ze zvyklostí země. Tam to Prušáci nikdy nedobyli.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 14:09:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

COZEEEEEE ?! Prumerna mzda je neco malo pres 800 €. Kdo dneska bere nad litr, tak je dost za vodou.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1415
Registrován: 10-2008
Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 14:33:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agent:
Hrubého nebo čistá ruka?
Jinak samozřejmě průměrná mzda je něco dost jiného, než s čím se potká průměrný člověk, to je jasné. Oni ti za vodou jsoucí dost kazí průměr.

Mimochodem, byl tam za poslední roky nějaký propad mezd? Rozumíme si, že jde o průměrnou hrubou mzdu ve Španělsku? (Viz.)

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
jirka z...
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.58.12
Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 15:33:02    Odkaz na tento příspěvek  

agent: to mate rict hned, ze popisujete spanelsko :-). tam to asi patri ke koloritu danemu duslednym mananismem. ja popisuju holandsko, co je preci jen alespon co se dopravni infrastruktury tyce smysluplnejsi priklad hodny nasledovani :-).
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 9-2002

Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 15:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nene, cistou. Hrubyho to muze delat okolo ty tisicovky, mozna min.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4247
Registrován: 10-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 17:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jirka z...: jak jste hodny. kdyz mi tu napisete, ktery zabotlam kocirujete, prijdu vam vdecne zamavat rukami plnymi cipovych karet.

Tak nebudete rozhodně první ani poslední, kdo mi bude dávat dvě karty a většina to dělá, světe div se, jen a pouze v druhé třídě, takže je asi něco motivuje mít ty karty dvě. A pomíjím to, že plno lidí mi při kontrole nutí karty pojištěnce, příp. karty do bankomatu. Od těch pak vyžaduju k jejich údivu PIN. Když vidím co mají lidi za všemožné karty v peněženkách, tak si myslím, že je už další, pokud chtějí mít tu 1.tř, nezabije.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Pája Hav.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.19.160
Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 18:20:52    Odkaz na tento příspěvek  

Mimořádný jízdní řád trati 231+232 ,Praha - Lysá nad Labem - Milovice (/Kolín) z důvodu festivalu Sonisphere, v lokalitě Milovice - letiště Boží Dar.odkaz platnost sobota 19.6.2010odkaz platnost neděle 20.6.2010odkaz Sonisphere Festival
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 18:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mohu se zeptat: Čeká letos trať 074 větší výluka?? Dle plánu výluk ne, ale po zkušenosti s tratí 092, kde náhle proběhla oprava mostu je možné vše... . Zase se mi potvrdilo, že plán výluk se rovná záchodovému papíru.

Jinak mě někdo znalejší opraví, ale mě při propočtech vyšla roční režie za přidělení dopravní cesty v úseku Čelákovice-Brandýs nad Labem na cca.285 000 a to se doopravdy do té trati neproinvestuje. Nežádám žádné zázraky, ale jenom to, aby se vyměnili ztrouchnivělé pražce a některé ne moc zrovna sedící kolejové pásy+ nějaké to svaření a podbití. Nic víc nic míň.

Agent: Ten, kdo má průměrnou mzdu si může ještě pískat... .
Já sám začínám na 15 800+rizikový příplatek...
Tak a písemná maturita z ČJ za 1 a praktická za 2, a teď ústní, toho času na svaťáku:D
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3020
Registrován: 10-2004
Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 18:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: nemám moc ponětí, co kolik v údržbě stojí. Ale 285 tisíc je nic. Za tuhle částku si nekoupíš ani práci jednoho chlapa na rok. Já mám obavu, že 285 tisíc nestačí ani na základní údržbu, která nemá s inesticemi nic společného (mazání výhybek apod.)
Thomas van Trolleybus: "Hromadná doprava je proces, který spolehlivým způsobem přepraví své oběti, nazývané též cestující, co nejnepohodlněji a nejpomaleji do jimi žádaného místa, popřípadě úplně jinam."
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 3-2010
Odesláno Čtvrtek, 17. června 2010 - 19:00:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Orky: Mé odhady jsou přibližné a počítají s váhou Mn 550 tun, jenže několikrát do týdne Mn přesahuje určitě váhu uvedenou výše (převáží se nevím pro koho ocelové traverzy).
Ohledně nákladní dopravy tato trať převyšuje roční úhrn přepraveného nákladu 200 000 tun (to je na regionální trať v dnešní době závratné množství) a z hlediska perspektivy v nákladní dopravě zaujímá ve své skupině jedno z předních míst v ČR, rozhodně by i SŽDC mělo na ní nahlížet jako na trať, která je přínosná pro snížení kamionové dopravy v tomto dopravně přetíženém regionu (nějakých 35 kamionů už je znát). Tento fakt by si mělo taky uvědomit MD.
Nežádám zázrak, ale investici ve výši okolo 5 mil. Kč, která rozhodně není závratná....

(Příspěvek byl editován uživatelem 074.)
Tak a písemná maturita z ČJ za 1 a praktická za 2, a teď ústní, toho času na svaťáku:D