K-report
 

Archiv do 18. května 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » Železnice » Tratě a lokálky v okolí Prahy » Archiv do 18. května 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1795
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 10:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hrdina hlubin: Helejte, ať se taky trošku poučím. Kolik Vy si myslíte, že z toho Pražského motoráčku ten Bém asi tak má? Abych teda taky věděl. Protože koukám, že to musí být v porovnání s jinými "kšefty" teda úplná pálka!
074
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 3-2010
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 11:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Zatím vše ohledně GVD bez problému?? Tedy, jestli nehrozí nějaké to rušení spojů??
Tak a písemná maturita z ČJ za 1 a praktická za 2, a teď ústní, toho času na svaťáku:D
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 11:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Pražský motoráček: Před chvílí jsem dostal od dopravce zprávu, že jim včera před motorák nějaký dobrák položil tři nemalé šutříky na kolejnici (naštěstí bez následků). Někteří poněkud pomatení jedinci budou mít zřejmě dost teprve poté, až ten "prázdný" motorák s pouhými 60 lidmi na palubě někde v Hlubočepích během pár vteřin přejede z trati 122 na trať 173.... No comment.

(Příspěvek byl editován uživatelem -aa-.)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1797
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 11:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

074: Na to je ještě hodně brzo. Vždyť máme těsně před volbami. Něco bych očekával tak o prázdninách, spíše v srpnu, než v červenci. V září jde jízdní řád do tisku, tak krátce předtím.
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1190
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 11:24:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hrdina z hlubin -naivko
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 11:54:54    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "-aa-" = 1794 a následující:
Jsem dalek spekulací, kolik slizu zanechal Lungusta v kloace modrého ptáka a kolik se toho na ten sliz přilepilo, aby to posléze bylo vykáleno do partajní kasy, ale (nejen) před volbami platí, že "KKD", zejména když se od hnízd těch opeřenců v poslední době dříve věrní sponzoři odvracejí. Vadí mi ovšem neprůhlednost celé té transakce, jejímž prostřednictvím jsou komerční aktivity privátního subjektu bezostyšně a nehorázně dotovány z veřejného rozpočtu bez adekvátního dlouhodobého přínosu pro "donátora", a veřejnost je přitom degradována na pitomce, kteří to sice vše platí, ale nic z toho nemají a mít nebudou, a oblbována zcestnými a zavádějícími argumenty těch, kdo to drzé šméé obhajují (včetně jednoho ješitného a zakomplexovaného zaměstnace ROPIDu, který na vzniku té nezákonnosti podstatným způsobem spolupůsobil, byť jeho příjmení není "oficiálně" nikde uvedeno).
Jakékoli incidenty typu "balvanů na kolejích" ovšem situaci neřeší, ale naopak ohrožují zájmy železnice i VHD jako celku, a proto je třeba je nejen odsoudit, ale snažit se jim zamezit - nedivil bych se ovšem pranic, kdyby k jejich vzniku přispěla m.j. třeba právě i neprůhlednost celé té transakce hloupě zorganizované arogantními a namyšlenými jedinci ...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2967
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 11:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik Vy si myslíte, že z toho Pražského motoráčku ten Bém asi tak má? - tady o to vůbec nejde. Na předražených zakázkách profitují firmy (a tu tady nějakou máme). A hlavně, to že z toho nikdo nic nemá, neznamená, že se to může dělat nezákonně. Protože jakpak se pozná, že z toho někdo něco vlastně má?
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 12:13:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jsem přesvědčen,že se tu koná typická, zcestná činnost, nazýváná mlácení prázdné slámy. Nerad se opakuji ale při podezření z trestného činu , přečinu majetkové povahy má držitel takových informací právo a hlavně povinnost tyto skutečnosti oznámit příslušným orgánům.
Nikoli žvanit na K-reportu. To je pak křivé nařčení.
Co vy na to, zasvěcení a znalí ?
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 12:30:11    Odkaz na tento příspěvek  

ASd "Mad_noodle2" = 1191:
Na to "zasvěcení a znalí" odpovídají, že na takový "špek" Vám nemohou skočit, protože nejsou tak hloupí a vědí, že pokud někdo příslušným orgánům něco oznámil, určitě se tím nebude chlubit na Internetu, a už vůbec ne na základě nějaké Vaší primitivní provokace ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7890
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 12:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- 1794: ad Prokopský motoráček: Co myslíte, za jak dlouho s tím někdo přijde? Tak když mi Mladějov odmítl Pumaranč (najednou moc žere a ještě nedávno byl úspornější než Barča, když uháněl k Budějicum ) tak si pujčíme Modrýho šípa - nějak bych přátele ze SR do toho zapojil.
ad tarif: No a musí ten motorák zastavovat mezi Zličínem a Řeporyjema? Prostě by to byla peáž
Mladějov: Zato že vyste si byl tou Knížecí hned vod začátku jistej. Trénujte svuj smysl pro humor.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 9-2002

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 12:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No nevim, ja jsem nikde nepsal, ze jsem proti te sotolince, za podminky ze to tak nebude naporad. CD padly, protoze dle vlastniho vyjadreni nemaji cim jezdit. Jen se divim, ze kdyz si Praha dokaze vydupat prachy na metro, tak na vozidla pro CD uz ne ? Se zlutym dopravcem se urcite ani nebavili a jiste by se nasel i jiny dopravce, kdyby s chtelo, mozna bych i ja sam o necem vedel, ale odmitam to vysetrovat, zrovna tak jako delat komukoliv reklamu.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak bezte si najit vetsi zbran...
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 12:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: no nezbývá než sledovat, pokud v blízké budoucnosti dojde k zrevitalizování s případným posílením u S65, zda tyto posilující vlaky budou končit na severním nástupišti, když ta kapacita přes Vyšehrad není a v řádu let nebude ani na jeden vlak navic
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 12:46:23    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Káem" = 7890:
"Kolečko blbosti" by samozřejmě smysl mělo, a dokonce si je dovedu představit nejen jako "nostalgickou" záležitost, ale i jako pravidelný každodenní provoz v rámci PID / MHD v intervalu 1 hodina v "sedle" a půl hodiny ve "špičkách" (v každém směru) - to už jsem tady ostatně psal někdy snad asi počátkem dubna t.r. s tím, že se počítá s obnovením + dostavbou celkem asi 6 zastávek (a jak dnes upřesnil "-aa-", mohly by být aktivovány do cca dvou let). A pokud se nemýlím, tak jediný, kdo si byl od počátku (téměř) jistý tím, že se dojíždění "Na Knížecí" podaří, jsem byl já, a to ještě dříve, než se o tom začalo debatovat na tomto DF (protože jsem o tom věděl od autora aktuálního využití té jinak už dávné myšlenky) - a právě mě brzy po začátku té debaty zde kdosi nabízel sázku (ale jen o pouhá 2 piva), a "-aa-", který to zajíždění "Na Knížecí" správně a oprávněně podporoval (i když jeho nápad to původně nebyl), mi už tenkrát vytkl, že jsem se měl vsadit ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7891
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 13:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan cit: "protože jsem o tom věděl od autora aktuálního využití té jinak už dávné myšlenky"
Milej pane, lízat mozky hajzlbábám a vrátnejm na GŘbez přidání vlastní mozkové práce umí každej. Timste u mě klesl. Já tydle známosti nemám a k chybnému výsledku jsem došel vlastní myslící činností, což je podle mě furt cennější než opisovat od druhejch. To si tydle znalosti strčte za klobouk. no a když vám nejsou dobrý dvě piva tak už nemám slov. Tramvajový šotouši jsou uznalejší.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1192
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 13:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan - pokud netrpíte nějakou psychózou, pak jste si hačnul zřetelně mimo mísu.
Co melete o provokaci ? Čí ? Proti komu ? Asi byste měl navštívit odborného lékaře.
Vy tady pořád konspirujete, vytváříte hypotézy, obvińujete jednoho člověka z ,div ne, zpronevěry magistrátní kasy. Kdyby to vzali místo onoho Langusty,či jak se jmenuje, ČD nebo Student agency nebo Harry Trotl co byste dělal pak ?
Zatím bych doporučil sedativa....
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2968
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 13:15:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nerad se opakuji ale při podezření z trestného činu , přečinu majetkové povahy má držitel takových informací právo a hlavně povinnost tyto skutečnosti oznámit příslušným orgánům. Nikoli žvanit na K-reportu. To je pak křivé nařčení.
To je základní nesmysl, který se lidem vkládá a odpovídáte si sám. Průkaznost, ještě k tomu u zmanipulovaných soudů je sporná, a pokud to automaticky znamená obvinění, tak se rozlučte s právem. Kuazy už byly. A to nemluvím o tom, že jak tu píše aa, pro jistotu neznáte smlouvy resp. zadání, takže to že se trefíte do "neviného" je velká (stačí procesní chyba bez ohledu na skutek).
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 13:26:13    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Káem" = 7891:
To nebyl výsledek "lízání mozků hajzlbábám a vrátnejm na GŘ bez přidání vlastní mozkové práce" - naopak jsem já byl žádán o konsultaci toho návrhu a poskytnutí podkladů jako aspoň trochu větší znalec místních poměrů (včetně "historických"), než byl autor toho nápadu. protože ta záležitost "nebyla v organizaci nová" a já leccos pamatuji (jen si někdy vzpomenout ...): navíc nešlo vůbec o žádné "GŘ", ale o zcela jinou instituci i osobu.
Dvě piva (a nejen dvě) si samozřejmě s chutí vypiji (pokud to nebudou patoky), ale abych kvůli nim překonával svoji nechuť k sázení, za to mi dvě piva skutečně nestojí - klidně si je zaplatím sám (jak už jsem Vám ostatně napsal v minulosti). A pokud jde o "šotouše", nepatřím ani k železničním, ani k tramvajovým, ba ani k jiným: cítím se být velmi vysoko "nad věcí", abych vyšiloval z každé neobvyklosti jako dementi různé intenzity, kteří se hloupě honosí termínem "šotouš", aniž vědí, kdy a jak používání toho (původně hodně degradujícího - a tak jej já chápu stále) termínu vůbec vzniklo (mimochodem: původní používání toho termínu ve zmíněném významu pochází právě od toho, kdo má hlavní podíl na chystané "NVD" a jejím vedení "Na Knížecí" ...).
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 13:37:13    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Mad_noodle2" = 1192:
Aha - vidím, že jsem trefil hřebíček na hlavičku a potrefené husy začínají kejhat: kdybyste nebyl slepý a uměl číst, našel byste například v mém příspěvku ze 16.05.2010 = 21:50:24 dvakrát obsaženou podobně modifikovanou větu, že "... je úplně jedno, jestli tím privátním subjektem je Langusta a jeho nohsledi, nebo kterýkoli jiný subjekt (= řval bych kvůli tomu úplně stejně, ať by to byl i kdokoli méně slizký, než je právě Langusta) ...". Ve Vašem případě bych proto doporučil nikoli sedativa (byť uklidnění byste jistě potřeboval také), ale spíše něco podporujícího soustředění a logické myšlení, připadně ještě i něco proti průjmům ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6663
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 13:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mladějov:
U takovéto dlouhodobé akce je riziko poruch o dost větší než u jednorázovky-teda spíš problém záloh.
Měl jsem ten pocit, že ta vysoká cena byla mj. zdůvodňována právě těmi zálohami. Takže v tomto by neměl být problém!

-aa-:
Teď budeme měnit ty politiky. Jak se to dělá?
Přiznejme si, že to zdaleka není jen o příslušnosti k nějaké straně, ale o konkrétních jedincích. A ti slušní (stejně jako ti "druzí") jsou všude. V řadě oblastí (nejen v dopravě) by to prostě chtělo nějakého "osvíceného diktátora", ne různé koalice, oposmlouvy apod.. Jenže nikdo takový nikdy nebude! A je to i dobře, protože představu o tom "osvícenství" má každý poněkud jinou.
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1798
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 13:55:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan: Ať to nemusím hledat, kde jsi zběsile ryčel, když ČD dostaly přiklepnuto ve většině krajů provozování regionální železniční dopravy na 10 let. A tam se jednalo o částku asi o tři nuly vyšší než u Pražského motoráčku. To jsi musel kvičet doslova jak prase před porážkou!
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 14:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička - že by další ?
Pražan - přijdu se na vás do bohnického ústavu podívat.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.199
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 14:52:48    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Kolik má od Langusty bokem zpátky Bém do stranické pokladny nevím; ale k smíchu mi přijdou ti užiteční idioti, co to obhajují úplně zadarmo
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 14:57:11    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "-aa-" = 1798:
Nemusel: to mně nevadilo a nevadí, protože v případě ČD (ale i jiných dopravců) jde o provozování "klasické" ZDO spojené se řádným výpočtem "prokazatelné ztráty", a není to neprůhledná změť privátních komerčních aktivit dopravce s dotovanou ZDO a s nepřiměřeně vysokou sazbou příspěvků objednatele z veřejného rozpočtu, jako v případě, který (nejen já) kritizuji: kdyby v tomto případě bylo jasně a průhledně vyčísleno, na jaké aktivity je jakou částkou přispíváno, třeba bych to byl i ochoten "zkousnout", ale takto se dopravce jeví být ještě horší "černou dírou", než ČD, a proto řvu.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1145
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 16:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: Souhlas, boříme se a klesáme kamsi k Olympu. Teď budeme měnit ty politiky. Jak se to dělá? ... Dokud se nezmění politické podmínky, tak se budeme bořit dál....

Pokud většina schvaluje nezákonně netransparentní jednání, protože jim připadá (možná oprávněně), že je to v konkrétních případech lepší, tak se to nijak dělat nedá a žádné podmínky se pochopitelně nezmění.

Pouvažujme ale, že volič je schopný takovou změnu reálně vyvolat, pokud většina netransparentní jednání a korupci neschvaluje natolik, že je ochotna ho ve volbách potrestat. Bez ohledu na strašení nebo populistické sliby, a volit jinou stranu. A teď pozor, i když v té tzv. "jiné" straně jsou politici, kteří aktuálně nejsou nějak lepší, ale momentálně se na ně nic neprovalilo. Na rozdíl od "čistých" takoví reálně existují. Jde o to, že trestání ve volbách funguje na základě důležitého principu kolektivní viny celé strany, a koryta špičkových politiků se dostávají do rozporu s koryty spolustraníků, kteří ještě takové štěstí nemají, a závisí víc na celostranickém úspěchu. Takže když špičky kvůli soukromým korytům (nebo už přílišnou oprsklostí a bohorovností při podfukách) poškozují koryta celostranická, tedy hlavně ty mladší ambiciózní kolegy s méně zdroji, vzniká tlak, kterému se dost eufemisticky říká samočistící proces. Pokud se to ve společnosti hodně zavede, stane se korupce politicky riskantnější. Ne-li přímo vůdči soudům, tak vůdči konkurenci dravých spolustraníků, kterým překážejí, a kteří se koneckonců u těch soudů na ně také občas mohou vykašlat. A máme tu mechaniku, kterak volič nepřímo pročistí politickou scénu tím, že do ní uvádí politiky zatím zkorumpované méně, přestože volí ty, co třeba ani o nic lepší nejsou. No klidně říkejte, že je to naivní, asi ano...
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 17:45:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan - ještě dodatek - Prahu jsem opustil před 25 lety, dojíždím tam / vlakem/ pouze do práce.
Jsem důsledně apolitický protože Bém jako Rath,Kalousek jako Paroubek, všichni jsou z jedné louky, včetně Zelených a optimální působiště bych pro ně viděl daleko za Moskvou.

S motoráčkem mám společného jako vy s papežským stolcem.
Takže vašimi psychidelickými výplody opravdu potrefen nejsem. Jen nemám rád blby a budu s nimi bojovat do posledního dechu, byť je to předem prohraný boj.
To ovšem není váš případ - vy jste případ pro psychiatra. Nevím ale myslím,že se té dg říká obsedantní psychoza. Možná i paranoia.
Gejza_Šlapka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 2-2006

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 18:56:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už teď vidím ty celostránkové reportáže v případě, že by pro provoz motoráčku byly vybrány ČD a jejich představitelé by za úhradu požadovali 200,- Kč za km. Myslím, že první, kdo by tady řval, jaká je to nehoráznost, by byl právě -aa-.

-aa-: Mně se ptát klidně můžou. Nic nepodepisuju, o ničem nerozhoduju, plním úkoly nadřízených, nic jsem nedostal, ekonomiku nemám v kompetenci, co já jim asi tak můžu říc

Když jste teda tak bezvýznamnej v tomto projektu, tak proč se tady tedy pořád tak rozsáhle ke všemu rozepisujete? Byť už jste několikrát napsal, že nic psát nebudete. Trápí Vás snad svědomí?

Co se týče té údajně " zanedbatelné" částky na financování motoráčku. Já myslím, že Langusta zase jen tak zanedbatelně nečerpá ze státních financí. Ty skoro prázdné Podbrdské, Podlipanské ..atd. motoráčky jistě s prodělkem nejezdí a určitě to má ošetřené s Protektorathem, že prázdný vlak = pro KŽC ziskový vlak. Jinak by tam přece s prázdnými motoráky nejezdil, že. Nebo se pletu? Navíc to , že v Pražském mot. lidé jezdí je zapřičiněno velkou měrou tím, (mimo to, že jde o atraktivní lokalitu) že akce je mohutně propagována městem v prostředcích MHD, bilboardech a sdělovacích prostředcích. A tak se naskýtá další otázka, kdo tuto jistě ne zcela levnou kampaň platí? KŽC asi ne, co? Mít i reklamu zadarmo, tomu říkám ideální prostředí pro podnikání.

Navíc diskutabilní je i prohlášení -aa-, že tento dopravce byl vybrán proto, že jako jediný je schopen garantovat "vyjetí", protože disponuje dostatečnou zálohou. Nevím, ale vzhledem k tomu, že i letos jsou v JŘ zaneseny již výše zmíněné Podlipanské, Posázavské a Podbrdské motoráčky a netuším co ještě dalšího, tak si nemyslím, že park 3x830,1 x 850 a 1x 801 v ne zcela ideálním technickém stavu, může tuto garanci zajistit.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 19:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H. Mě na tom mrzí jedna věc a proto to obhajuji. Konečně se něco takového povedlo udělat a zase je to špatně. Říkal jsem si vždycky - proč může být v Praze tramvajová nostalgická linka a nemůže být železniční? Rozdíl byl dlouho, že železniční dopravce narozdíl od městského neměl zájem. Postupem času se nalezla možnost, kdo by zájem měl. A že není tramvajová nostalgická linka dotovaná si snad nikdo nemyslí. Tak proč by se něco podobného nemohlo spáchat i s linkou železniční. A nyní se objevila určitá možnost. Přiznejme si na rovinu, že především díky tomu, že je před volbami (v tom lze určitě spatřovat svým způsobem levárničku, ale takových se děje - podívejte jak se stříhají všude pásky, na koupališti na Valašsku se na to sjedou krajští volební lídři hned tří stran...). Po volbách budou mít politici jiné starosti než nějaký motoráček, takže bylo třeba jednat rychle. Výběrové řízení je dobrá věc (teoreticky, prakticky to u nás pořád nějak nefunguje), ale troufnu si říct, že s výběrovým řízením by se podařilo docílit pravděpodobného výsledku, že by žádný Pražský motoráček nebyl.

Pražan: Ale tohle nemyslíš doufám vážně, to bych Tě musel podezřívat, že nějak nevíš co se na ČD posledních pár let děje

Tommasel: Tak nějak by to mělo fungovat. Ovšem praxe je poněkud vzdálená. Největší paradox je, že Ti noví se zpravidla nahoru derou proto, aby se vzápětí začali chovat jako ti právě vystřídaní. A je jedno, zda vytlačení proběhlo v rámci jedné strany nebo vznikem tělesa nového.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1800
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 19:44:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Gejza Šlapka: Proč to obhajuju - viz moje odpověď T.H. O něco podobného jsem se pár let neúspěšně snažil. A věřte nebo ne, letos se to v podstatě bez mého přičinění povedlo, dostal jsem za úkol už jen udělat jízdní řád a dohodnout vlastní technickou realizaci. Neříkám, že jsem někde při těch předchozích pokusech nezasel myšlenku, toho se nezříkám

Motoráčky středočeské jsou na základě nějakých grantů od Středočeského kraje a obcí, Podlipák částečně přes PID. Prázdný vlak pro KŽC možná ziskový (nevím jak to mají spočítané), plný vlak za jízdné KŽC pro ně však nepochybně ziskový více (dle selského rozumu).
Tak Vy si na jednu stranu stěžujete, že Langusta dostává moc, na druhou stranu že má moc velkou reklamu. Co takhle zapojit mozek a pokusit se některé dílčí informace propojit?
Nechci sahat dopravci do svědomí, je to primárně jeho záležitost, aby to zajistil. Nicméně pokusím-li se amatérsky spočítat k čemu jednotlivé motory jsou - 1 ks Pražák, 1 ks Podlipák, 1 ks Posázavák+Polabák, 1 ks Podbrďák, 1 ks Šenov (jestli se tam bude jezdit), k tomu 1 ks psali v Dráze že KŽC koupí od ČD. Já myslím, že tam nějaká záloha je. Inu, uvidíme kolik bude výpadků (tím nemůžu vyloučit, že dojde k lehnutí a bude nějakou dobu trvat, než se náhradní vozidlo z depa dostane na výkon a dále nemůžu vyloučit dlouhodobé výpadky provozu, pokud nějaká vypatlaná paka příště položí na koleje větší šutry)....
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1195
Registrován: 2-2009
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 20:24:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- Pane, vedete marný a zbytečný boj. Neznám Vás,nevím kdo jste, jakou funkci zastáváte. Ale Vaše snaha něco vysvětlit na těchto stránkách je zbytečné mrhání energií. Leda byste byl taky bojovník s lidskou malostí a blbostí.
Jedinou útěchou Vám může být, že těch ,které spoj pobavil,potěšil atd., bude zřejmě podstatně více než těch, kteří se Vám snaží transplantovat psí hlavu.......
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2969
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 20:30:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

aa: Motoráčky středočeské jsou na základě nějakých grantů od Středočeského kraje a obcí - to je ale legální. Ale šroubovat motoráček na to ZDO, ještě jak tvrdíte bez výběrovka :-(

Jestli to není jen takový předvolební cirkus (volejte třeba ombusmana) a po roce něštěkne pes, možná štěkne někdo jiný. A pak bude, kdo to podepsal (tu podle vás tajnou smlouvu). Ano tam i za pitomé 2 melouny to může být pěkně vostré - ne nebude to udávat nikdo z k-r, politici budou ty hyeny, co se požerou navzájem.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1801
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 20:46:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Může to tak být. Co se bude dít po volbách (prvních a v Praze pak obzvláště po těch druhých), to jsem sám opravdu zvědav. Nelze vyloučit ani Karlshausem avizovanou likvidaci ROPIDu či jak to tu hrozil. Možných scénářů je mnoho a situace je nepřehledná.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6666
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 21:26:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mad_noodle2:
Jen nemám rád blby
Tak to je asi to jediné, co máme společného, když to tak pozoruji. Akorát si ty "blby" každý představujeme poněkud jinak.


Pražan, -aa-:
kde jsi zběsile ryčel, když ČD dostaly přiklepnuto ve většině krajů provozování regionální železniční dopravy na 10 let
to mně nevadilo a nevadí, protože v případě ČD (ale i jiných dopravců) jde o provozování "klasické" ZDO spojené se řádným výpočtem "prokazatelné ztráty"...

Tak to mě tedy vadí oboje.
Ať je to ZDO, kultura nebo mišmaš všeho možného, tak je jednou dáno, že se má vypisovat výběrové řízení, a má se tak tedy dít i v reálu. Jediné, čím je snad ten problém "ČD+kraje=na věčné časy" méně palčivý, že tam na mě nekřičí dvojnásobná výše dotace než je řekněme v naších krajích obvyklé. (Kór když není KŽC ani schopno zajistit pořádně náhradu, jak někdo psal a vlaky jezdí plné a tedy by se mohly zaplatit odjinud než z rozpočtu Prahy.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla."
(S tebou mě baví svět)
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 23:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kladeni kamenu na koleje v Hlubocepech je oblibena zabava tamnich debilu, v 90. letech tam jeden motorak opravdu vykolejili...
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 05:23:26    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "-aa-" = 1799 + "Hroch" = 6666:
Já jsem to v rychlosti nenapsal přesně a všechno: pokud ČD jako de facto "státní" firma dostanou nějaké prostředky z veřejného rozpočtu, je to v podstatě jen přesouvání těch prostředků v rámci "státní kasy" a spotřebovává je veřejnost - vyvíjejí-li ČD nějaké "komerční aktivity", pak i tržby a zisk z nich jsou jedním ze zdrojů financování této státem vlastněné firmy. V případě "Pražského motoráčku" v podobě, jak je realizován, však jde de facto o komerční činnost dopravce, kterou však vlastně v plném rozsahu (a navíc hodně nadsazeně) financuje město Praha, což kamufluje úlitbou nabízenou těm Pražanům, kteří vlastní předplatní jízdenku na MHD, jimž ROPID s dopravcem sjednal svezení s předplatní jízdenkou MHD zdarma. Celá ta akce tedy připomíná něco jako "chytrou horákyni", protože ten "produkt" sice navenek není "komerční aktivitou dopravce", ale není ani plnohodnotnou "ODO" či dokonce "ZDO" v rámci PID, protože jízdné vybírá dopravce podle svého tarifu (nikoli podle tarifu PID, byť je platnost tarifu PID deklarována) a k získaným tržbám dostává navíc z veřejného rozpočtu "skrovný" příspěvek ve výši minimálně dvojnásobku toho, co za obdobné výkony dostávají jiní dopravci k tržbám získaným z provozování ZDO - a navíc má od města zdarma zajištěnu bezkonkurenční propagaci v dopravních prostředcích MHD i v médiích. Pro uklidnění všelikých "nudlí" opět zopakuji, že v této souvislosti je (mi) naprosto jedno, kdo tím dopravcem je a o jakou částku z veřejných rozpočtů se jedná - vadí mi především princip toho šméé, které konkrétní osoby, jež nebudu jmenovat, zařídily s posvěcením arogantních pražských "politiků" (v uvozovkách), pohrdajících nejen zákony a pravidly jimi samými spoluvytvořenými, ale veřejností vůbec, přičemž se zmíněné osoby pokoušejí ohlupovat veřejnost presentováním toho šméé jako jedinečné a pro veřejnost zcela nezbytné záležitosti, jejíž realizaci nebylo možno zajistit jinak, než netransparentním způsobem hraničícím s flagrantním porušováním právních předpisů.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 05:23:48    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "-aa-" = 1787:
Nedá mi to, abych se nevrátil ještě k příspěvku "-aa-" ze dne 16.05.2010 = 13:40:29 hodin, kde se nás snaží krmit následující sentencí:
Takže aby nám to výběrko nedopadlo jak většina ostatních dosud provedených (vzpomeňme třeba na Liberecký kraj). Že by cena taky mohla být vyšší než bez provedeného výběrka.... Oni by si totiž účastníci (účastník?) mohli nasadit cenu jakou by chtěli a nikdo by proti tomu nemohl říct ani popel (pravda, nemusel by být vybrán žádný uchazeč a mohla by proběhnout dohoda ála Liberecký kraj, tj. za nižší - ještě přijatelnou cenu s jedním z účastníků). Nadto když k tomu přidáme, že zájem zřejmě byl realizovat danou akci poměrně rychle, no nevím zda by výběrové řízení bylo opravdu přínosem. Takže když to tak vezmeme, tak vlastně výsledek by mohl být stejný.:
on by snad ROPID vypsal VŘ tak, že by v podmínkách nebyl stanoven nejen požadovaný rozsah služeb, ale také horní mez ceny, kterou je ROPID ochoten "zhotoviteli" (dodavateli služeb) zaplatit? I kdyby nakonec "byl výsledek stejný", tedy příspěvk města by jako celek činil Radou HMP schválených 2,5 milionu Kč, těžko vy na základě VŘ mohl vzniknout podivný neprůhledný konglomerát komerční aktivity dopravce a ODO (či dokonce ZDO) dotované městem "úhradou prokazatelné ztráty" se sazbou přes 200 Kč na 1 ujetý km = bylo by jasné, kolik činí zmíněná "prokazatelná ztráta" a jaký je "grant" poskytnutý dopravci na jeho konerční aktivitu. A že by se nepřihlásil nikdo, kdo by měl zájem o "dárek" v hodnotě 2,5 milionu Kč k tržbám, které by při přislíbené bezpracné reklamě zdarma mohl očekávat, to by snad nebylo možné ani v Kocourkově zvaném ČR - a ani "-aa-" to snad nemůže myslet vážně ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7894
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 09:01:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa- řekl bych, že linka 91 je spolu s lanovkami zisková. Alespoň se to tak dlouhodobě tvrdí a píše. Což význam motoráčku nesnižuje. Tak ještě někoho na Prokopský motoráček.
Páteřní linky a bagry = budoucnost MHD!
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.199
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 09:08:26    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: není to špatně myšlenkou (která patří do minulosti daleko před -aa-, on i ten provoz M240.0 už bylo takové retro :-) ), ale provedením. Ten "jánabráchysmus" z toho čouhá na míle daleko - ale na druhou stranu je dobré vědět, že Prahy se hospodářská krize netýká; připomeňme si to v okamžiku, až bude ROPID řvát, že na to či ono nemá peníze.
P.S. Co ten Semmering takhle?
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 09:46:53    Odkaz na tento příspěvek  

Platí, prosím, jízdenky PID pro jednotlivou jízdu na Podlipanském motoráčku???

Informativní vlakový JŘ ROPIDu v zastávkové formě (013):
"Jednotlivé jízdenky PID zde NELZE použít."

Kartičkový JŘ ROPIDu:
"[3]: dopravce KŽC Doprava ... platí tarif PID, včetně jízdenek PID pro jednotlivou jízdu..."

Ať žijou zmatky...
Udělete v tom pořádek, prosím.
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1802
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 10:13:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

T.H.: Jsou peníze a peníze. Na jedné hromádce politik dá, na druhé dát nechce. Důvody můžou být různé....

PID cestující: Na Podlipanském platí.
T.H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.237.199
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 10:29:24    Odkaz na tento příspěvek  

Jsou peníze a peníze. Na jedné hromádce politik dá, na druhé dát nechce. Důvody můžou být různé
Já to chápu a celou dobu o tom mluvím - z víkendového celonočního metra (například) pro politika žádná důstojná "malá domů" nekouká. Málokdy jsou za tím jiné "různé důvody"...
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 10:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ony už jsou na zastávkách Semeringu nainstalované označovače jízdenek? to teda zírám jak to šlo rychle. aspoň něco pozitivního.
Mechanik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 1-2010
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 11:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: Kladeni kamenu na koleje v Hlubocepech je oblibena zabava tamnich debilu, v 90. letech tam jeden motorak opravdu vykolejili...
Nene, to jsou ti nenávistní zlí nepřejícní ....... (doplňte sami), kteří se nedostali k tomu nevypsanému výběrovému řízení

-aa- Jsou peníze a peníze.... Moc pěkně řečeno, různé důvody jsou celé 4 roky, jen pár týdnů před volbama (libovolnýma) se všichni předvádí, jak jim jde o lidi.

Mmch, asi jsem to přehlédl, ale od kdy má začít ta tram výluka do Řep? A kdy by se tedy mohl objevit nový JŘ pro Semmering??
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 12:19:06    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Mechanik" = 217:
"NVD" po "semmeringu" začne fungovat dne 01.06.2010, jízdní řád je už k dispozici například zde:
http://www.cdrail.cz/gvd/k122vyluka05.pdf
- jsou v něm už preventivně zapracovány i přechodné odklony "nočního rozjezdu" a "cyklovlaků" po dobu poslední výluky "Gymnazijní"; se žádnými odklony denních přímých vlaků mezi Prahou a Kladnem jízdní řád "NVD" nepočítá.
Kupodivu není dodržen souvislý "dokonalý takt" ani v tom smyslu, jak byl předběžně avizován = s dopoledním upřednostněním směru do centra a odpoledním opačně, takže ani přípoje v žst. Praha-Zličín nejsou příliš dokonalé ...
Mad_noodle2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 13:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hroch - to je osud....
Mechanik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 1-2010
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 13:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan Díky... Hledal jsem na SŽDC
PID cestující
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.212.36
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 13:38:49    Odkaz na tento příspěvek  

-aa-:
Jízdenky PID se na Podlipanském označují kde, ve vlaku? Lze se na to spolehnout?

ROPID by měl opravit zastávkové JŘ na svém webu, tam je uvedeno, že na tratích 012 a 013 jízdenky pro jednotlivou jízdu použít nelze!
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 13:48:25    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Mechanik" = 219:
Za málo - aspoň jste mě vydráždil, abych po tom zapátral (už bylo na čase ...).
SŽDC na svých www stránkách nabízí jen "stálý stav", veškeré odchylky (výlukové jízdní řády, apod.) je třeba hledat na www stránkách ČD, konkrétně prostřednictvím internetové adresy:
http://www.cd.cz/vnitrostatni-cestovani/jizdni-rad/tratove-jizdni -rady/-3546/
(ale ani tam nemusí být aktuálně presentován vždy úplně přesný stav, zejména v případě tratí a spojů provozovaných jinými dopravci, než ČD).
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 13:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PID cestující: vzhledem k tomu, že plná integrace má být i na S65, tak předpokládám, že už jsou nebo v brzku budou na všech zastávkách instalované označovače. Kdysi bylo vysvětlováno, proč označovač nemůže být ve vlaku, tak předpokládám, že nebude ani v motoráčku, ostatně by tam byl zbytečný, když bude na nástupišti
Mechanik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 1-2010
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 13:58:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pražan : Mě to napadlo, že jsou tam uvedeny jen "stálý stav" , jen mě nenapadlo, pohledat na webu ČD. Moje chyba....
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 14:10:28    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Suri" = 300:
Především je ovšem důležité zavilé odmítání (ROPIDem) možnosti označovat jízdenky PID razítky průvodčích ve vlaku, a to i na vybraných málo frekventovaných tratích, kde montáž označovačů na některých zastávkách by byla zbytečným mrháním financemi (nezřídka by to znamenalo vybudování nákladné elektrické přípojky) - ale "to nejde", (protože údajně je přece naprosto nepřípustné, aby označování nebylo v celé PID jednotné = jedině označovači), a m.j. i proto na některých tratích není a ještě dlouho nebude možná "plná integrace" ...
Aa-aa-
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 16:36:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Suri 299: Dotaz byl na Podlipák, na Semmeringu budou označovače k 1.6.2010. Od tohoto data plná integrace na Semmeringu u všech vlaků ČD i KŽC.

Pražan: Jak to že tam není upřednostnění směrů? Porovnej si jízdní doby a popřemýšlej, který vlak vždy čeká v Jinonicích při nedovolených současných vjezdech. Ranní přípoje od Hostivice dokonalé nejsou (přesto jsou solidní), protože holt na 120 není přesný takt (z důvodu aby se zvládlo vše na R5/S5 odvozit). Jinak to ale funguje (zase vyjma přechodové období kolem poledne, kdy bylo třeba přejít mezi oběma takty). Jinak ale rozhodující přestupy ve Zličíně 3 minuty, je na tom snad něco špatně?

PID cestující: Ano, ve vlaku. S jízdenkou pro jednotlivou jízdu Vás nevyhodí. Pokud ano, tak hlašte. Při nástupu v Pečkách ale označte předem ve stanici, označovač tam je.

Pražan: Faktem je, že označování průvodčím je poněkud nestandardní krok, který umožňuje cestujícím nějaké švindly. Nadto třeba v S65 by jaksi neměl kdo označovat. Trošku jiná věc jsou označovače ve vozidlech, tomu bych se třeba já nebránil, ale rozhodnutí kompetentních bylo, že na území Prahy systémově všechny označovače na stanicích. Mimo území Prahy je to ještě otevřené, momentálně však stejně ze zcela jiných důvodů dlouhodobě zablokované.

Jinak na S65 to začíná vypadat na 814. Když ne hned, tak časem.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4163
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 16:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

-aa-: A byl by problém kdyby alespoň ty motoráky na S6 byly vybaveny označovači? To co navrhuje Pražan je samozřejmě pro nemožnost označení času a pásma průvodčím nepoužitelné, protože to by si to tam mohl cestující načmárat rovnou sám.
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6030
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 17:01:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa:
To co navrhuje Pražan je samozřejmě pro nemožnost označení času a pásma průvodčím nepoužitelné, protože to by si to tam mohl cestující načmárat rovnou sám.

V čem je v Praze a okolí situace jiná, než třeba na trati Otrokovice - Zlín - Vizovice, kde průvodčí ve vlaku právě takto vypisoval na jednotlivé jízdenky "Zlínské integrované dopravy" datum, čas a snad i zónu?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4164
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 17:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Jak říkám, to už si to tam může napsat rovnou cestující a průvodčí jen zkontroluje. Situaci kolem Zlína neznám. Řešením by možná bylo vydávat jízdenky směrem do Prahy z POPu (cena běžná u jízdenek PID/čas/pásmo).
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1905
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 17:42:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: vy už nemáte štempl, nebo snad inkoust na PIDí jízdence nedrží?
Zjistěte si, která strana hodlá prosazovat vaše názory!
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4165
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 17:47:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Razítko s časem a pásmem opravdu nevlastníme. Nehledě na to, že trefit se do políčka k tomu určenému prostě v provozu nejde (tak aby to bylo vůbec čitelné) a jízdenka sama o sobě je dost malá. Nějak to tu dořešte, jdu si hrát s razítkem....
Podporuji zřízení spojek traťových kolejí u Mokropes.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 10-2008
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 18:21:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Razítko s časem ... opravdu nevlastníme.
Na to neexistují kleštičky? (Nevím, ptám se. Ale představit bych si je uměl.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 18:41:44    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "-aa-" = 1803:
Já jsem přece netvrdil, že tam "není upřednostnění směrů", ale že tam "není dodržen souvislý "dokonalý takt"", protože téměř čtvrtinu provozní doby není interval pravidelný, a minutové nepřípoje v tu dobu vypadají dost debilně - když se interval zkracuje, bohužel z toho sice těžko lze vytvořit něco lepšího, ale kdyby třeba byly jednorázově či dvakrát využity "hostivické" náležitosti (v poledních hodinách by omezení kapacity "NVD" nemělo být kritické) a vozidla "NVD" místo nich jela přímo až do / ze žst. Hostivice (aby se ušetřila přestupní doba v Praze-Zličíně), možná by se podařilo ještě nějaké do očí bijící hloupé nepřípoje odstranit ...
Pokud vím, tak o KMV řady 814 se uvažovalo od samého počátku - jedním z důvodů zavedení "NVD" je přece usnadnění dopravy kočárků, s nimiž by v autobusech byly větší problémy, než v tramvajích. Podle mých informací mají být do Prahy přesunuty dvě "regiosr..ky" z Rakovníka (slyšel jsem i inventární čísla, ale nepamatuji si je - bylo to snad něco jako 056 nebo 058, na druhé si nevzpomínám ani takto nejistě).
Osazení označovačů alespoň do vybraných "turnusových" vozidel by podle mě nemělo být velkým problémem (ani finančním) - když v jiných oblastech ČR existovat smějí, tak mi blokování plné intergrace takovým trucem přijde dost "bolševické". A upravit programové vybavení POP už je to nejmenší - to by ale asi narazilo spíše na nevoli ze strany ČD, ačkoli ani k tomu není důvod, protože vše, co vyjde z POP, je evidováno, a tedy i vyúčtovatelné. Jinak ale nevidím důvod, proč by na jízdenku PID nemohl být čas a pásmo "náhradního označení" dopisován ručně, případně by příslušní průvodčí (mnoho by jich nebylo) mohli být vybaveni dalším razítkem určeným pro potřeby označování jízdenek PID.
Pražan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.181.23
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 18:45:58    Odkaz na tento příspěvek  

Ad "Zapa" = 4165:
Jeden můj známý je z Brna a vzpomíná, jak kdysi kdesi na učilišti, když někdo zlobil a vyváděl alotria, nějaký z učitelů používal jako výtku doporučení, aby si ten výtržník raději šel hrát s šulinkem ...
Suri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 19:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když je vůle, tak jdou některé věci hodně rychle - není to tak dávno, co trať 122 byla podle všech informací prakticky "plně nezaintegrovatelná", protože na Cibulce nebyla dotažená elektřina a na Žvahov jenom nějak podivně - takže asi za cenu hodně velkých nákladů a najednou to jde. Na zastávkách na 173 je elekřina snad všude, takže odhaduji, že náklady na dosazení označovačů by mohly být o dost nižší, ale protože to není na pořadu dne, tak označovače nebudou. Prý teda někdy budou, protože jsou to poslední tři zastávky bez označovačů v pražské síti...