K-report
 

Archiv do 18. května 2010  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » MHD v Jihlavě » Archiv do 18. května 2010 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Elvis CSAD KLADNO
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.230.103
Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 20:05:26    Odkaz na tento příspěvek  

Zdravíčko kolegové,tak jak to tu pročítám tak to je asi tedka v Jihlavě zajímavé s odbavovacím zařízením a modrejma automatma,snad se brzo dostanu dom do Jihalvy a vyzkoušim si jízdné atd. co jsem zpozoroval u čsad mhd Kladno tak maji určitě daleko horší udržbu,oprava přetřením barvou a jak nové u některejch odborníků...Jinak buďte rádi že v jihlavě neprodáváte jízdenky jako třeba v Havl. Brodě,můžu vám říct je to o hubu,hlavně s cikánama je problém a pak když někoho u mě chytí že jede načerno tak mám hnedka nějaká srážky a přicházim o prémie ,celkem mě to štve že je taková doba že je všude hodně řidičů a já musim jezdit v Kladně když sem jihlavák...jinak se tu mějte a posílám pozdrav z ČSAD KLADNO
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3141
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 20:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Elvis: to bych se s revizorem hádal, že to není moje chyba.
Makrelu neumeješ.
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 20:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když jsi vzpoměl na revizova - taky by mě naštvalo, kdybych si koupil jízdenku do 3 zastávek a přesně by mi to vyšlo (abych si už nemusel kupovat dražší). Nastoupím u Kina Sokol, kde je nyní náhradní zastávka posunutá v zad, tudíž nesedí GPS souřadnice. Přijede linka BI, otevřou se dveře, řidičovi se na ppBUSE zobrazí ''Zastávka ?'', nic nepotvrdí a tudíž se natiskne na lístek zastávka 17.Listopadu. A to by mě teda naštvalo, kdyby mi to nevyšlo a musel bych kvůli řidičovi vystoupit dříve a nebo si doplatit!

Akorát by mohli docela na jízdenkách rozšířit název zastávky. Místo vozov by se určitě vešlo Vozovna. Místa je tam docela dost, podle mě určitě by to šlo.
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2384
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 20:46:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vozovna zastávka neexistuje, jak tam může být napsaná. To se divím, že to Depemeje rozdejchal.

Tr62: Máš právo na reklamaci, napiš email a oni ti to musí vrátit.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 2-2010
Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 20:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vsak ty modry bedny,dlouho nevydrzi.Cekam, kdy to nejakej sprejer poradne zmaluje.
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 20:54:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A to není jenom Kino Sokol, třeba Pod Jánským kopečkem, ....
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2385
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 20:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta: Taky si myslím, kór ty na Kosově, Březinkách a hlaváku.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
C 943
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.236.108
Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 20:57:20    Odkaz na tento příspěvek  

Ty modrý bedny by měly být třeba i v CityParku, v hale hlavního nádraží, apod. a ne venku. Ještě to ani pořádně nefunguje a už mají všechny poškrábané obrazovky. A po zkušenostech s "funkčností" celého systému bych se do toho bál strčit svoji platební kartu.

Eugen: Jinak ještě k těm lavičkám. Dobrá je taky zastávka u městských domů, kde jsou teď 2 napevno a další 2 klasické bílé. Ale zrovna na této zastávce jsou myslím lavičky zbytečné, protože tady se předvším vystupuje a nikdo už dtud na H.K. nepojede.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3142
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 13. května 2010 - 21:08:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

C 943: jo, taky tam odjíždí směr HK. Žactvo, sem tam někdo a hlavně důchodci, co bydlí v barácích okolo.
Makrelu neumeješ.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 09:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby byly automaty v CityParku, stály by lístky o 2Kč více.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2386
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 10:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemeje: To je od nich docela dost sprosté. Vy jim tam vozíte lidi. Tak jste taky nemuseli zastavovat na zastávce Na brněnském mostě..
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 11:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když delegace zkoušela orchestriony, zeptal jsem se, jestli se budou rušit žluté automaty (AVJ G) a bylo mi odpovězeno, že ne. Já bych to udělal následovně. Automaty AVJ G jsou velmi často poruchové. Kde je žlutý a modrý tak tam bych zrušil žlutý, protože na co dva, když plní skoro stejonu funkci? Na nádraží zbytečnost, stejné na Březinkách. A žluté bych rozmístil jinam po JI. Stejně je to riskantní něco dávat do žlutého, známe tyto případy.

Depemje: Že trochu odbočím. Možná se mnou hnedka vymetete podlahu, a nebo mi na to nějak stručně odpovíte. Chtěl bych se zeptat, jestli by během služby nešla ''zablokovat'' řidičovská karta, na které se ukládají transakce. No, uvedu příkladem (z pozice řidiče): Přijedu na nádraží, lidi vystoupí, zařadím se do kolony. Budu chtít jít třeba na WC. Nešlo by třeba, abych na ppME nějak zadal heslo (třeba to stejné, co má řidič na jeho kartě), tím pádem by nikdo nemohl tisknout jízdenky od řidiče a posílat je na tiskárnu? (něco podobného, když uzavřu odpočet) Odskočím si, přijdu, na pp nacvakám svůj PIN a tiskárna (nebo jak to mám nazvat) se odblokuje. Prostě, když já nebudu ve voze, aby mi nikdo z veřejnosti / kolegů nemohl tisknout jízdenky a já to potom nedoplácel. Apokaždé uzavírat odpočet je blbost
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 12:03:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MF DNES:
Výše pokuty za Jihlavskou kartu? „Bude mít šest nul,“ říká šéf Vilím
JIHLAVA Cestující v krajském městě si už čtrnáct dní zvykají na revoluci v městské hromadné dopravě. Dodavatel celý systém za více než dvacet milionů korun předal téměř s ročním zpožděním. Čipové karty měly být původně zavedeny už od července loňského roku. Pak se ale systém neustále odkládal.

„Systém je unikátní, proto nastaly komplikace,“ řekl Ivo Ender, projektový manažer ze společnosti Mikroelektronika, která systém dodává. Nakonec byl celý systém kompletně zprovozněn až v úterý, kdy byly spuštěny i dobíjecí automaty na elektronické Jihlavské karty, ačkoliv ve smlouvě s dodavatelem byl původně termín dodání uveden do konce roku 2009.

„Chtěli bychom se omluvit všem cestujícím za komplikace způsobené náběhem nového systému,“ řekl včera ředitel dopravního podniku Josef Vilím. Dodavatel systému se podle Vilíma sankcím nejspíš nevyhne.

„Budeme postupovat dle smlouvy, ve které jsou tři penalizační kroky. Tím prvním bodem je nasazení systému, druhým je spuštění automatů, třetím pak je termín ukončení celého projektu,“ řekl Vilím.

Dodavatel ve všech třech krocích termínově selhal. Dokonce hrozilo, že jihlavský dopravní podnik kvůli zpoždění náběhu systému přijde o tučnou evropskou dotaci. I na to ale bylo ve smlouvě s dodavatelem myšleno. „Pokud bychom o dotaci přišli, dodavatel by nám zaplatil penále v její výši, tedy šestnáct a půl milionu korun,“ zmínil Vilím.

„Včas jsme ale požádali o posunutí termínu spuštění do konce června letošního roku,“ řekl Vilím. Zatím není jasné, v jaké budou sankce vůči dodavateli výši.

„Budeme požadovat sankce které budou mít řádově šest nul, v tuto chvíli však rozhodnutí o přesné výši není jasné, nechci předjímat,“ dodal Vilím. „O výši penále bude rozhodovat dozorčí rada dopravního podniku, která se sejde koncem měsíce,“ upřesnil včera mluvčí jihlavské radnice Radek Tulis.

I přesto, že penále v zatím neznámé výši bude po dodavateli systému požadováno, peníze nepůjdou do městské kasy ani rozpočtu dopravního podniku. „Uhrazené penále se vrací poskytovateli dotace, nikoliv městu či dopravnímu podniku,“ dodal Tulis.

Dodavatel systému doufá, že finanční postih bude co nejnižší. „Výše sankce bude ještě předmětem jednání mezi naší společností a dopravním podnikem. Budeme se snažit dopravnímu podniku vysvětlit naši situaci, nicméně smlouva o dodání je pro nás závazná a budeme ji samozřejmě respektovat,“ zmínil Ivo Ender ze společnosti Mikroelektronika.

„Urychlit spuštění systému nebyl problém, ale potom to mohlo mít důsledky na funkce systému, proto bylo lepší raději spuštění odložit a funkce systému vyladit,“ obhajuje skluz Ender. Mikroelektronika zaváděla elektronické systémy třeba také v Sofii či Záhřebu. „Žádný z těchto systémů však nebyl tak propracovaný,“ dodal Ender.

Elektronické jízdné je v provozu od začátku května. Po čtrnácti dnech od jeho spuštění technici zprovoznili i automaty na dobíjení čipových karet.

Mezi lidmi už je vydáno více než osmnáct tisíc elektronických Jihlavských karet. Od začátku května už lidé s takzvanou elektronickou peněženkou provedli zhruba deset tisíc transakcí.

Naopak jízdenku u řidiče si za stejné období koupilo poloviční množství cestujících. Od zavedení nového systému již revizoři nachytali kolem 120 lidí bez placeného jízdného. „Nedá se říct, že by počet odhalených černých pasažérů vzrostl v porovnání s čísly před zavedením systému,“ zmínila vedoucí revizorů Šťastná.
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2387
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 12:28:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda, že se to musí vracet poskytovateli dotace v plné výši. Jsem tiše doufal, že se to bude vracet v poměru dotace/co dá podnik. Nebo škoda, že se tato částka nemůže alespoň převést na dotaci na nákup nových vozů. Je to divné. Například dotace na telematiku a zastávky byla vysoká, ani nepokryla náklady těch zastávek, tak byly peníze přesunuty do jiných oblastí dotovaných městem nebo EU ve městě.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 13:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trolebusak62: v současnosti tisk zablokovat nejde ani to logicky nejspíše nepůjde, jelikož každý řidič (karta řidiče) musí mít možnost odblokovat system. Jediná možnost je odhlásit+přihlásit (10s). Co by se stalo, kdyby to řidič zablokoval svým pinem a pak ho přejelo auto?
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 14:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes to bezi 15 den.Kdyz vemu 120 za 10 dni,to je 12 denne, lomeno 4 revizori, rovna se 3 cernosi na jednoho revizora denne.Tak to zmakne pan C.nez dojede od baraku na podnik na obed. Kdyby si najal podnik na to nejakou agenturu,mozna by ziral jak by se zvedla krivka uspesnosti.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2388
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 14:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta54: No jo, pan soused v tomhle ohledu činní. Se divím, že dycky někoho nachytá, přitom na ten oběd jezdí v relativně stejné časy, ještě v druhé ruce jídlonosič. Kolega 319 jistě připomene jeho památnou košili po incidentu s černýma| pasažérama. Když přijel na podnik tak trochu jako princezna koloběžka (oblečen/neoblečen).

Ale je fakt, že po nasazení soukromé agentury by se to podniku vyplatilo a ta úspěšnost odchytu je vysoká.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 14:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby ho prejelo auto,tak se nasadi nahradni ridic a vuz.Na podniku by se to odblokovalo,tam maji seznam pinu.Vsechno jde kdyz se chce,(stare porekadlo.)
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 14:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeste k revizorum. Pamatuju kdyz jsem delal v Bonabrku za totace, tak tam byl autojerab ZIL benzinak.Ten dedek ,co s tim jezdil, tak imrvere jestli jel po silnici, nebo nakladal v zivote neslap na plyn,stale na volnobeh.Kdyz sel do duchodu, tak to dostal jinej a najednou se zjistilo, jaky ma jerab usporu PHM.Bodejt by ne kdyz ten predesly sofer zivil doma dve Volhy.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3143
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 14:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Agentura se tímto nezabývá, jsou to normálně regulérní firmy.

Jeden známý (pro znalé HR) vzpomínal na dobu strávenou v Žilině. Měsíčně ho kontrolovali revizoři cca 13x(nevzpomínám si přesně), tzn. každý druhý den kontrola.
Za tu dobu, co jezdím do práce, kdybych měl platit přirážku na místě, tak nemám ještě tu cenu, co stojí roční lístek...

Pak se nelze divit, že podniku utíkají tržby. Neříkám, že je hned nutné dávat sankci každému, revizor je nejen represivní, ale též výchovná složka. Občas lze volit i jen domluvu. Jen počet kontrol by se mohl navýšit.
Makrelu neumeješ.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 15:12:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevim presne,ale nekde jsem cetl ze v Anglii jizda na cerno je za 50 000.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3145
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 15:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta: ale pak taky prosím o srovnání výdělků. Takhle samotný údaj je nic neříkající. V NY za černou jízdu můžeš jít i sedět a není to nic složitého si jít sednout.

Já si taky mohu stěžovat (ikdyž nejsem pamnětník), že do hospody stačilo jít před rokem 89 s dvackou a kolik piv jsem vypil... Ovšem kolik byla měsíční mzda už neříkám. Pokud to vynásobím 6x až 10x (dle období) dostanu se na dnešní ceny.
Makrelu neumeješ.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 2-2010
Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 15:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak pokud by to bylo 50% platu anglana,tak u nas pri prumerne mzde 23000, by to delalo 12 000 na fleku,nebo 24 hodin v satlave.To uz by si kazdy rozmyslel. Za to petikilo je to porad zadara.V Anglii je to o necem jinem.Nemas zaplacenou pojistku na auto,chytnou te poldove tak jdes domu pesky a auto na podvalniku.Funguje to i v jinych zemich.Tam ani nemaj obavu z pokuty,ale muzou te zadrzet na 48 hod. neprijdes do prace a jsi na dlazbe.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 20:48:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na to, aby vám kolega ("kamarád") nevytiskl jízdenky je účinné jen odhlášení. Nic bezpečnějíšího a jednoduššího už nikdo nevymyslí, to vám garantuji.
Podle zákona je max. pokuta 1000Kč.
Podle mě je pokuta docela dost, pokud by byla kontrola 10x denně na každé lince, černí pasažeři by vymizeli, ale kdo to zaplatí?
(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3147
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 21:16:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Depemeje: to si musí podnik sám propočítat, jestli je lepší černé, nebo platit revizory. Ono to asi vyjde na stejno.

A jak kdo to zaplatí. Revizoři jsou snad sami v pracovním poměru a za těch 8 hodin se toho dá stihnout...
Makrelu neumeješ.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 22:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Logicky: 3 dvojice revizorů nemůže denně udělat 100 kontrol denně.
Trolejbusák062
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 22:20:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale jakpakto? 100kontrol na 3 páry = 33kontrol na pár na 8hod = každý pár cca 4kontroly za hodinu. To že se nedá stíhat? 1x kontrola za 15min?
Klidně ať stojí jen na tom náměstí, ale stojí tam třeba 2hodiny a to vám říkám, že za ty 2hodiny klidně 30-40 kontrol udělají
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 8-2009

Odesláno Pátek, 14. května 2010 - 22:52:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Týden má 40hod. na 700 kontrol 3 páry, počítáš čistý čas, ale revize není jen kontrola jízdenek a kontrolovat na jednom místě je blbost, pak zjistíš, že průměrná kontrola je asi 20 minut, takže když to spočítáš, tak by byla potřeba dvojnásobný počet revizorů (6) x 30tis Kč t.j. 2mil.Kč náklady navíc.
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 15. května 2010 - 11:23:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už tu kolega 9_tr připomněl tu Žilinu, tak to tu trochu popíšu jak jsem to tam viděl z pozice stále někam jezdího cestujícího. Ano revizory jsem potkával v průměru 13x do měsíce (statistiku jsem si dělal dva školní roky). Cestoval jsem v podstatě všemi linkami a s výjimkou noční 50 (tam se nastupovalo jen předními dveřmi) jsem je potkal skoro všude a kolikrát i na místě, kde by to nikdo neočekával - tedy nejen na vnitroměstských linkách, ale i na linkách typu Vysoká-Popice. Jakým způsobem měli psané služby netuším, ale potkával jsem je i v sobotu či neděli. Zpravidla chodili po čtyrech (tři party to byly a pozorní cestující je už i znali), do kloubáku nastupovali každý jedněma dveřma, do sólo vozu jeden prvními a třetími dveřmi a dva prostředními dveřmi. Kontrola probíhala velice rychle, většinou jeden zastávkový úsek, vyjímečně úseky dva (tedy 2-4 min.). Ke zdržení docházelo jen pokud někoho chytli. Tedy oni chytli často, ale problém byl jen s "černochy" bez dokladů. Samozřejmě ke zdržení docházelo při čekání na další spoj. I tak bych řekl, že udělali víc kontrol jak 4 za hodinu. (Malá odbočka - při čtyrech až pěti kontrolách za hodinu a šestihodinovém pobytu v terénu /zbytek potřebná admistrativa/ by tři party za týden mohli udělat tak 360-450 kontrol.)
A přirážka k jízdnému: 100 násobek základního jízdného. Základní jízdné 10 Sk, tedy 1000 Sk + povinnost zaplatit jízdné (celkem 1010 Sk). Po zdražení zakladního jízdného na 12 Sk se automaticky i přirážka zdražila na 1200 Sk. Jo a jako základní jízdné se považovalo nejdražší jednorázové jízdné.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2389
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 15. května 2010 - 11:32:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stát furt na náměstí je blbost. Ale spíš by se mohli někdy podívat na noční linku, tam mi příjde, že nikdo nebyl. (Samo v nějaké frekventované dny - pátek) - prakticky, kdo potkal po 8mé večer revizora? Já potkal kdysi jen kluky, co řídí. Nebo také do okrajových částí - VB, AD... A klidně by mohli stát s policií celej tejden na HK.
Hlavně si myslím, že je nefektivní, zastavit vozidlo na 3 minuty na zastávce a kontrolovat. Dalece efektivnější je to za jízdy (změní místo, nic to nezdrží).
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Trolejbusák062
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 12-2007

Odesláno Sobota, 15. května 2010 - 13:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: Párkrát se mi poštěstilo, že jsem je zahlédl kolem 21.hod. na Brňáku směr Tesco, jenže jsme zas u toho, to je pořád dokola - náměstí, blázinec nebo Billa..
Za takovou 'pochvalu' MHD musí být pan ředitel určitě rád.
Zamestnanec_dpmj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 3-2010

Odesláno Sobota, 15. května 2010 - 14:44:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Noční jsem měl před dvěma týdny. Dokonce jsem úplně čučel, že jsem prodal dvě jízdenky. Co jsem tak přepravoval, dovolím si tvrdit, že počet pasažérů za celou směnu, kteří měli platný doklad bylo méně než 10%! Ožralí, dokonce jsem po celé BI našel i vajgl a smrad, takže si normálně někdo v klidu zapálil.
jxd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.41.250
Odesláno Sobota, 15. května 2010 - 20:37:31    Odkaz na tento příspěvek  

kurňa poslední dobou je asi něakej trend v kouření ve vozech...jako cestující jsem se s tím už párkrát setkal ...
jxd2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.41.250
Odesláno Sobota, 15. května 2010 - 20:40:30    Odkaz na tento příspěvek  

...ale byl jsem svěkem kdy si řidič v přepravě dětí v klidu zapalil, což mluví za vše
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 642
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 16. května 2010 - 12:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nejenom v přepravě dětí. Známe takovéto případy, kdy se setmí a už má za jízdy v ruce cigárko. Nebo někdo je tak oprsklej, že k tomu ani tmu nepotřebuje.
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 2-2010
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 18:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajimave zjisteni, po navsteve DO Praha. Palan,Samek,Rezac,Otta, jedini ridici DP Jihlava,kteri byli potrestani vedenim podniku za to ze si udelali BP prestavku postupovali dle zjisteni v souladu se zakonem.Dale bylo zjisteno ze znacny pocet ridicu vlastne nema co sedet za volantem, protoze maji propadlou lekarskou prohlidku.Bez komentare.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2393
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 19:15:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To jsem zvědav jak to dopadne. Informujte dál.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 2-2010
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 19:43:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V blizke dobe to budeme resit pisemne s vedenim podniku,za pomoci pravnika.Co se tyce ridicu, jezdicich s propadlou lek.prohlidkou,je chyba na strane zamestnavatele.Spravne jsou vsichni ridici povinni absolvovat toto vysetreni kazdy rok a ne pouze po dovrseni veku 50 let.Tak ze ridici do 50 let jsou povinni taktez chodit kazdy rok a ne jednou za 2 roky.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7678
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 20:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Můžeš zde uvést na základě jakého zákona jste došli k tomuto? "Spravne jsou vsichni ridici povinni absolvovat toto vysetreni kazdy rok a ne pouze po dovrseni veku 50 let.Tak ze ridici do 50 let jsou povinni taktez chodit kazdy rok a ne jednou za 2 roky." Za odpověď díky.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 2-2010
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 20:40:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To ti mohu vysvetlit,ale jsi dost chytry, tak si to najdi sam.Ty jsi nam taky radil jak je to s BP.Podle tebe jsme to delali spatne.Ale pochybuji, ze by v Dome odboru v Praze sedeli hlupaci.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7680
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 20:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já se řídím 361/2000. A podle něho pravdu nemáš. Proto se ptám. Jen hlupák si myslí, že ví vše.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 2-2010
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 20:54:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To se vztahuje na pracovniky kteri pracuji v noci.Nejsou to pouze ridici.Jezdime nocni vuz.Nastup 21.30 ,konec smeny ve 6.30.Staci?
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7681
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 20:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačí. Akorát mohlo být uvedeno hned a nemuselo se ptát.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3148
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 21:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Magiq: nemáš pravdu, každé dva roky (do 50), po dovršení 50 let každoročně. Pokud ale děláš práci v noci, tak musíš každý rok...
Takže se vlastně ani neřídíš zák. 361/2000 Sb., neb bys to věděl.
Kdybys to chtěl přesněji, tak to je §87, odst. 2.

Práce v noci jsou řešeny všeobecně v ZP. (práce od 22 do 6 hodin)

tak už to bylo řečeno... zase pozdě

(Příspěvek byl editován uživatelem 9 tr.)
Makrelu neumeješ.
Magiq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7683
Registrován: 3-2005

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 21:13:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak hlavně, že už je všem jasno.
5735
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 21:31:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Franta54: Co se tyce ridicu, jezdicich s propadlou lek.prohlidkou,je chyba na strane zamestnavatele.Spravne jsou vsichni ridici povinni absolvovat toto vysetreni kazdy rok a ne pouze po dovrseni veku 50 let.

Je to tak jak tu píšou ostatní. Jen to upřesním - řidič by v průběhu své kariéry měl absolvovat tyto tyto prohlídky:
vstupní prohlídka pro řízení motorových vozidel - při nástupu do zaměstnání, platí dva roky (pro starší 50-ti let jen jeden rok) a dále viz periodická prohlídka
periodická prohlídka pro řízení motorových vozidel - do věku 50 let každé dva roky, pak již každý rok.
vstupní EEG vyšetření - platí po absolvování do věku 50 let.
periodické EEG vyšetření - nejdříve půl roku před dovršením 50 let a dále každých pět let
prohlídka pro noční práci - musí ji absolvovat každý kdo trvale vykonává noční práci, opakuje se každý rok.
Platnost každé prohlídky může lékař zkrátit.

U toho kdo trvale vykonává noční práci je nejednoznačný výklad. Pokud nechce mít zaměstnavatel problém, zpravidla posílá na tuto prohlídku všechny co mají v turnusu směny začínající před šestou ráno a nebo naopak končící po 22-té večer. Když by byl řidič, který jezdí jen v rozmezí 6-22, tak ji opravdu mít nemusí a klidně může jet vyjímečně i noční kurs.

Jo a ještě může být řidič vyslán na mimořádnou periodickou prohlídku - mělo by to být vždy, když pracovní neschopnost trvala více jak 6 měsíců, ale může to být i proto, že zaměstnavatel má pochybnosti o způsobilosti řidiče.
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3149
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 22:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

k noční práci- já ji vyžadoval zapsat do papírů, ale doktorka to odmítla, že si to prý musí vyžádat zaměstnavatel.
Ale podstat. věc, noční práce jsou takové , které trvají více jak 3 hod ve zmíněném intervalu (22-6). Toť výklad mé obvodní lékařky. Pro znalé- Bohunka.
Makrelu neumeješ.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 2-2010
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 22:35:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro5735.Jiste chapu, ale od 6.00 do 22.00 zadny ridic v DP Jihl.zadnou smenu nema.
Depemje
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 8-2009

Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 23:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řidič MHD Jihlava nevykonává noční práci.
Tak z toho nedělejte kovbojku.

(Příspěvek byl editován uživatelem depemje.)
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 2-2010
Odesláno Pondělí, 17. května 2010 - 23:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je mi ale novinka.Tak ze B15 neni prace v noci?Vtom pripade praci v noci nevykonavaji ani turari,tam by se to dalo celkem pochopit tak ,ze od pulnoci do sesti rano chrapou a opravdu zadnou praci nevykonavaji.
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 09:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co se tyka toho nedavneho vyskleni dvou Solarisu rano pri vyjezdu,je vina na strane ridice.Vymluvu, ze byl vuz spatne pristaven asi neobhaji.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2394
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 10:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Copak se nedávno ráno stalo?
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 12:18:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Malej tukec.Jedno vyhrivany sklo u ridice.U toho druheho Solarisu nevim ,nebezel jsem se divat.Jen jsem videl zmokleho ridice jak bezel za dispecerem,ze to turar spatne postavil.
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2395
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 14:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když to odneslo okno u řidiče, tak si neumím představit, že to ťukl o druhé okno jiného busu. To spíš o nějaké zrcátko, nebo ten druhej bus pěkně odřel.
:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
319
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 929
Registrován: 2-2005

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 15:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

80 se rozbila na Kosovské. Nahrazeno 68. linka C
-SIS bus KAROSA B731.00 a Karosa B731.20 a ŠM-11 s automatickou převodovkou PRAGA 2M70
-30.5.2007 - 10 let od ukončení provozu posledního trolejbusu ŠKODA 9TrHT28 ev.č.11, tudíž i posledního trolejbusu typu 9Tr v pravidelném provozu s cestujícími v ČR.

WEB jihlavského OS Za záchranu hist. trolejbusů a autobusů
Trolejbusak62
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 17:17:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak když je to u řidiče a viník je znám, tak to bude muset honem rychle zaplatit a sklo se objedná. Ať si vezmou příklad z 49
->> Blog o MHD v Jihlavě, Brně a jiných městech <<-
->> Videa převážně o MHD v Jihlavě <<-
C_73403
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 57
Registrován: 2-2009
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 19:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukám, že už se pomalu přichází na to jaký je na DPmJ bordel vedoucí pracovnící si opravdu dělají co chtějí a prochází jim to. Já osobně jsem to zažil s dispečerem panem P.....m kdy jsem mu vysílačkou valal kvůli poruše vozu a on mi řekl, že sekající se plyn u autobusu není nic hrozného a at s tím dojedu na město čož jsem odmítal. Jeho odpověď zněla: je to spoj od Bosche a ten musí odejt včas a náhardní vůz opravdu čekal na městě. 5ekl jsem mu na to, že by bylo dobré, aby ten záznam z vysílačky někdo slyšel, že on mě prakticky nutil k té jízdě. Jeho odpověď zněla ať nevyhrožuji, že když podnik bude chtít tak se stejně na záznamech nic nenajde. Takžew ať žije bordel v DPmJ
Zamestnanec_dpmj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 3-2010

Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 19:47:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty jo, většinou jako odpověď slyším z vysílačky: Jeď, jeď, to zvládneš!
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 19:53:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tenhle dispecer te bude nutit vzdy nevynechavat.Jsi ridic,tak o bezpecnosti rozhodujes pouze sam,podle povahy zavady.Oznam to,at ti privezou nahradni vuz,napis to do vykazu a smytec.Sice kdysy taky kroutili volantem,ale dnes maji funkci a ty jsi pro ne nymand.Ja osobne mam nejradeji toho bez vlasu.Pohodovej chlap.Proc myslis, ze se vetsina ridicu pta pri odpoleddni, ktery dispecer slouzi?
Franta54
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 2-2010
Odesláno Úterý, 18. května 2010 - 20:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sakra chlapci,nebojte se ozvat.Zamestnavatel je povinnen vam zajistit podminky pro vykon prace.Jestli mas strach prejizdet otevrene montazni jamy,ci je preskakovat,abys vubec nasadil sberace na trolej,tak to nedelejte.Dispecer je povinen vzbudit turare a ten at vyjede z vozem pred vrata.Jak sednes za volant, tak uz zodpovidas za vsechno sam.Neco skrabnes ci rozbijes a uz se tezko dovolas,ze to nekdo debilne pripravil na vyjezd.Tvuj nadrizeny je ved.dopravy a ne dispecer.Ten ti nema co narizovat.Maximalne,ze posle nahr.vuz,ci montazku kdyz je porucha.