K-report
 

Trolejbusy v Mariánských Lázních  

Diskuse K-report » Archiv 2010 » » Trolejbusy v Mariánských Lázních « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv 29. června 2010Lc937gt1160 29-06-10  11:39
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. června 2010 - 12:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci se zastávat autobusů,ale v době kdy jsou Euro5 a plyňáky mne přijde,budovat zcela nové trolejbusové tratě v městech bez současného trolejbusového provozu již jen jako holá utopie a finanční sebevražda

No zase jednou pěkný příklad jak se čecháčkove dokáží vymlouvat že něco nejde. Pokuď doopravdy myslíte tohle vážně máte nejvyší čas se vypravit na záchranou výpravu protože v italském Římě a španělském městě Castellon se nejspíše schyluje k hromadné sebevraždě. Tak jim to tam zkuste jít vysvětlit, zachráníte mnoho liských životů a možná budete hrdinou nebo také ne.
M1 - Maracaibo
Jas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 29. června 2010 - 12:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc937: Hele, tramvaj kdysi dávno v ML jezdila. Dřív než trolejbus
Trolejbusy vpřed dobýváme svět.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 29. června 2010 - 12:48:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Dandy a Jas: ber v našich podmínkách výstavbu vozoven,trolejového vedení... nejsem si jist,zda naše města bez současného trolejbusového a tramvajového provozu na to mají...ehhh, když nemají ani na dotaci na blbou hrbatou sorku a nemaj ani nebo nechtěj mět na linku ZDO s časovým vykrytím konce pracovních směn ve fabrikách a firmách,které jim v regionu zbejvaj...

(Příspěvek byl editován uživatelem lc937gt11.)
Jas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 408
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 29. června 2010 - 12:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cena je jiná věc. Je vůbec otázka jestli se pustit do stavby komplet nových sítí, nebo počkat a mnohem levněji zajistit ekologickou dopravu elektrobusy. Nicméně kde už základní infrastruktura je, tak není důvod ji rušit. Stejně tak nevidím důvod proč ty tratě dál nerozšiřovat.
Trolejbusy vpřed dobýváme svět.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1705
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 29. června 2010 - 13:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11: Tak cenna je věc jedna, ale přístup města a státu k veřejné dopravě je věcí druhou. Troufnu si říct že v řadě městech nejsou stanoveny priority a městské rozpočty podle toho vypadají. V bledě modrém to pak platí i o státnim rozpočtu... Názorným příkladem špátných priorit a investic je město Kladno. V dávných časech mělo ambice jak na tramvaje tak i později na trolejbusy o které se přetahovalo s dalšímy městy. Dnešní době si neni schopno zajistit ani autobusouvou MHD a co navíc ani nezvládá nějaký rozumný rozvoj IAD, ale důležité je že se investuje do "veleuspěšného" fotbalového či hokejového klubu.

No a bohužel špatné priority nastaly i v Mariánských lázních. Povedl se nákup nových trolejbusů, na ulicích se minimalizoval výskyt stárších vozidel, ale najednou se usnulo na vavřínech. Již delší dobu je jasné že měnírna je v poločase rozpadu, stejně tak i trakční vedení a investice je nevyhnutelná. Otázka je proč se tento problem který degraduje investice do nákupu nových vozů neřešil?
M1 - Maracaibo
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 29. června 2010 - 13:22:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Jas: ano plně s Tebou souhlasím...samozřejmě s přihlédnutím na velikost frekvence cestujících..

jinak letmo připomenu mou větu...:přijde,budovat zcela nové trolejbusové tratě v městech bez současného trolejbusového provozu již jen jako holá utopie a finanční sebevražda a pro jistotu doplním českých městech
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 29. června 2010 - 18:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je hezký, ale ML není město bez trolejbusového provozu. Jakmile se trolejbusy zruší, už to ani nebude město ničím připomínat.
Lc937gt11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 1-2009

Odesláno Úterý, 29. června 2010 - 21:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Berryml: ono nemusíme zacházet jen k rušení trolejbusů...

Minulý týden jsem projížděl ML a čekal na autobus na aut.st. přijde mi to jako hanba jakkéhokoli města či obce.

Páni radní by se měli chytnout za hlavu a něco s tím udělat...Luštit JŘ z roku 2007 a doufat,že to tak pojede není vyzitkou příliš dobrou...

Co budu říkat,srdce šotoušovo zaplesalo..JŘ a zastávky jak v době minulé!!! AVŠAK PRO NÁVŠTĚVNÍKA MĚSTA - NAVÍC LÁZEŇSKÉHO MĚSTA - HANBA, STUD, OSTUDA!!!

Z hlediska moderního kaštana - DĚS BĚS!!!

pozn: a to nemusím moderní "on-line" digi systémy,abych věděl v kolik a kde zrovna je bus,trolejbus na který čekám..MNE STAČÍ JŘ,KTERÝ JE AKTUÁLNÍ A JE VYLEPENÝ NA NĚČEM Z ČEHO SE DÁ PŘEČÍST!!!

POKUD ML CHCE ZA TAKOUTO "NÁDHERU" PLATIT, BÝT DOPRAVCEM, NEPLATÍM ANI KČ BA ANI ZRUŠENÝ HALÍŘ A OBRÁTÍM SE S ŽALOBOU ROVNOU DO BRUSELU!!!

To je takový problém si pro zastupitele města,kteří úplně nezištně zajistili pěknou rekonstrukci nádraží,dupnout na zhotovitele této rekonstrukce,aby jim do haly nádráží umístnil dvě zakryté nástěnky v hodnotě cca.1000kč,kde budou aktuální JŘ??? Nebo a to nedejbože rovnou v rámci zakázky udělal přístřešek venku pro cestující návazné autobusové dopravy???

Ptám se: chci toho moc v roce 2010???

Až se naplní tyto základní potřeby,pak jsem ochoten diskutovat na téma to ano, to ne...a navíc budu ochoten a rád zaplatím za ujetý km v ZDO autobusové dopravě 2,30kč

(Příspěvek byl editován uživatelem lc937gt11.)
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2275
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 30. června 2010 - 10:51:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dandy: Nějak takhle jsem to chtěl taky napsat. Nemyslím si, že by města typu KL, KV, MB, TR apod. nedokázala zajistit finanční prostředky na výstavu trojebusové sítě (ono rozkouskováno do několika let by to taky nemusela být taková palba), ale je to přesně jak si napsal o prioritách. Podívejte se do Prahy, kde je jasnou prioritou v MHD metro, a tak se staví stůj co stůj a lejou se miliardy do trasy, jejíž smysl je podle řady dopravních odborníků kulantně řečeno velmi diskutabilní.
Jas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 414
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 30. června 2010 - 11:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R b: Jak sem psal už výše, dneska s konečně funkčním elektrobusem není už třeba stavět dráty po městě, pokud už tam nejsou postavený.
Trolejbusy vpřed dobýváme svět.
Old_shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 5-2010

Odesláno Středa, 30. června 2010 - 11:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jas: toť otázka ... Trolejbusy mají totiž jednu úžasnou vlastnost, kterou je stabilita trasy a takzvaná viditelnost sítě. Tam, kde tuhle záležitost umí, dokáží trolejbusy stlačit náklady na minimum a přilákat další cestující. Konkrétně díky duálnímu provozu v ML se nějak podařilo stabilitu sítě rozhodit, například tím, že návštěvník přijede na nádraží a jednou jede trolejbus do města z jedné zastávky, podruhé ze zcela opačného směru. Pak se někde nesmyslně motá kolem Kauflandu, čím nejen prodražuje provoz, ale dělá ho velmi nezajímavým pro nepravidelné cestující, kterých je v ML většina.
Kde blb, tam nebezpečno. (Jan Werich)
Jas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 30. června 2010 - 12:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Old_Shane: To souhlasím. Konkrétně v ML by to chtělo tohle všechno upravit a pěkně ujednotit. Nicméně ten elektrobus (pro ML zbytečný) má zase všechny výhody autobusu, tzn. "volnou" trať neomezenou na napájenou síť, ale na druhou stranu vyžaduje alespoň na jedné konečné (nebo v blízké dojezdové vzdálenosti) mít nabíjecí stojan.
Mariánky by měli přestat blbnout, zkrekonstruovat pořádně trolejbusovou trakci a upřednostnit trolejbus před autobusem (kvůli blbý poloze v kopci je trolejbus o 100% lepší než cokoli jinýho).
Trolejbusy vpřed dobýváme svět.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2278
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 30. června 2010 - 12:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jas: Ale o něco výše sám píšeš, že elektrobus je koncipován na provozy typu Ostrov nad Ohří. S tím souhlas a za sebe říkám, že se mi ta myšlenka i dost líbí. Ale právě v těch městech, které jsem dával za příklad já je to zase trochu o něčem jiném. To je intervalový hustý provoz, s velkou výměnou a celkovými počty cestujících a nepoměrně většími kilometrickými proběhy. Tam bych trolejbus chápal ne jako "čistý ekologický autobus" ale spíše jako "tramvaj bez kolejí".

(Příspěvek byl editován uživatelem R B.)
Jas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 30. června 2010 - 12:39:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R b: No jo, to jsem psal, že je to hlavně pro malý provozy, protože je to jen 10,5m dlouhej bus (čili ten krátkej s malou obsaditelností). Jinak ale by dokázal klasice konkurovat.
Z hlediska kapacitnosti přepravy jsou trolejbus a autobus na stejný čáře. Prostě jsou stejně dlouhý = přibližně stejná obsaditelnost. U tramvaje přecejen můžeš udělat delší soupravu a s hustším intervalem se ti rapidně zvýší kapacita linky. Ovšem nejmasivnější kapacitu ze všech má bez konkurence metro.
Trolejbusy vpřed dobýváme svět.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3109
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. června 2010 - 15:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kvůli blbý poloze v kopci je trolejbus o 100% lepší než cokoli jinýho. Trolejbus - Mariánky a kopce - to je opravdu dobrej dobrej vtip.
Jas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 30. června 2010 - 17:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: Proč vtip? Vždyť celá hlavní ulice v Ml je do kopce a je fuk, že to není moc prudký kopec.
Trolejbusy vpřed dobýváme svět.
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2281
Registrován: 3-2005

Odesláno Středa, 30. června 2010 - 19:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tu tramvaj jsem myslel ne z hlediska kapacity, ale ve smyslu té už zmíněné "visibility network", neboli ustálená trasa kde furt něco jezdí nedá se to moc měnit. Což je sice zdánlivá nevýhoda, ale zase dobrý bič, nebo jak bych to řekl, na osoby, které o dopravě rozhodují z titulu své funkce, ale neví o jejích zákonitostech zhola nic. Jinými slovy nezávislá trakce (a jedno jestli se teď bavíme o elektrobusu nebo autobusu) má mnohem větší tendenci sklouznout do modelu JŘ v podobě náhodných výstřelů, kdy každý spoj jede po jiné trase apod. A když už jsme v téhle komoře, tak to můžeme naroubovat na ML. Podle mě má MHD v ML díky trolejbusům pořád ještě jakýs takýs řád. Myslím si, že nebýt trolejbusů tak už tam dávno je MHD v podobě jiných měst obdobné velikosti - odevšad všude párkrát za den. Viz. mariánskolázeňské novinky s poledních let jako linka 9, zajíždění/nezajíždění ke Kauflandu atd.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3113
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 30. června 2010 - 20:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rb: A linka 7 je co (v sone výhradně). Místo 3 a 5 jezdí jakýsi okružně okružní.

jas: to má být vtip na druhou s tím kopcem na hlavní ulici, co nezvládne autobus? Že se vůbec v Praze přešlo na busy.
Martinmarilynmanson
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4458
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 30. června 2010 - 20:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jas je evidentně tajným lobbistou buď Soru nebo nějaké elektrárny
web o Mansonovi Moje fotogalerie 26.6.2010 nové fotky Lignety!!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5575
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 30. června 2010 - 21:17:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Linka 7 má potenciál k funkci i přežití, chybí tomu těch 600 metrů dvojstopýho vedení v Husofce a poladit by to chtělo i oblast okolo centrálního parkoviště (vedení Kollárovou ul.), čímž se jedním tahem obslouží celý město. Kaufland je problém především pro 6ku, pro niž se sice rýsuje další příležitost při revitalizaci kasáren v Klemensdorfu, ale čemuž zase já nevěřím (je to čistě obecní politická záležitost konfliktu dvou nesmiřitelných partají, kdy cokoliv jedna navrhne, ta druhá MUSÍ pohřbít). Ve špičce se samozřejmě počítá s 3kou jako doplňkem, vedení 5ky je spíš dlouhodobě neudržitelný (oblast Třešňovky to obsluhuje v podstatě na 4 místech se stejně blbou dostupností zastávek, takže je to pro ni neatraktivní) a anachronismus.

Sám provoz by se po aplikaci konečně systémovýho celkovýho přístupu dokázal ustálit na neztrátovosti při celkový dotaci kolem 12 MKč (město ML + kraj + ostatní zúčastněný obce), zjevnej problém je ale struktura, podoba a personální obsazení vedení MDML a jejich "způsob" řízení, kdy je systémovej přístup k problému nežádoucí a hraje se především na politický body a jednorázový úspory do vlastní kapsy.
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
Jas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 30. června 2010 - 21:48:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale prd, že to tak musím říct. Mě jde o dynamiku rozjezdu a jízdy. Elektromotor je mnohem dynamičtější při rozjezdu a to i do kopce, než jakýkoli typ spalovacího motoru. Prostě pro ježdění a zastávky v kopci je elektromotor výhodnější.
Trolejbusy vpřed dobýváme svět.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3115
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. července 2010 - 10:18:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jas: Ano ale ty kopce hledejte v Ústí, Zlíně, Brně, Ostravě, Jihlavě, ale v Mariánkách?
Jas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 9-2004

Odesláno Čtvrtek, 01. července 2010 - 12:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No dobře no. Mariánky jsou holt jeden mírný, zato táhlý kopeček
Trolejbusy vpřed dobýváme svět.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5577
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 01. července 2010 - 14:26:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ML jsou na rekuperaci naprosto ideálně navržený - ostatně tak tomu bylo i za tramvají (příteli Skalníku, díky ) - dynamiku jízdy na elektromotor s jeho značnou přetížitelností nepomíjejme. Z hlediska trakční energetiky je to naprosto jednoznačný a respektuje to částečně i trolejově-sekční členění města (ne vždycky je protisměr součásní stejný sekce trakčního vedení, to asi nikde jinde není).
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
Michal Pavlík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.3.171
Odesláno Čtvrtek, 01. července 2010 - 17:54:03    Odkaz na tento příspěvek  

Dneska se nám po městě prohánějí hned dvě trolejbusoškoly - obě čtrnáctky...
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3190
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 01. července 2010 - 22:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Lc937gt11: Nic proti, ale pokud večer v ložnici nastartuji motor s Euro 10 a ráno se na tebe dojdu podívat, tak asi budeš vapadat hezky, zato já s elektromotorem v ložnici budu OK...
Makrelu neumeješ.
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 6-2005

Odesláno Sobota, 03. července 2010 - 15:32:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Borovička: Mariánky sice nejsou v alpách, ale taková Purkyňova ul. je už velice připomíná. Pokud ti přijde, že v ML kopce nejsou, asi zvládáš jezdit i po kolmý stěně.
dopravák-9
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.209.51
Odesláno Sobota, 03. července 2010 - 22:45:19    Odkaz na tento příspěvek  

zeptám se bude letos den ml t-busu jestly ano tak kdy dík.
dpml
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.161.228.44
Odesláno Sobota, 03. července 2010 - 22:52:37    Odkaz na tento příspěvek  

dopravak-9: To asi tezko. Den ML-T organizovali lide, kteri trolejbusy zachranovaly. Ti ze spolku, ktere se pak na akcich prezentovaly uz davno odesly, dokonce jeden spolek zanikl, druhy spolek pry zivori jako kryci nazev pro chlastacky kamaradicku.
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 922
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 03. července 2010 - 22:56:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad dpml: Nešlo by uvést konkrétní názvy těch spolků?
Nebo je váš příspěvek výlev zneuznaného bývalé člena Spvd, který tomuto "spolku" nemůže přijít na jméno?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5591
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 04. července 2010 - 21:09:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

paranoiku...
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
399
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1225
Registrován: 6-2008

Odesláno Pondělí, 05. července 2010 - 19:35:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tři dnešní :

mail:399@email.cz.ICQ:452515097
I LOVE Brejlovce a Bardotky
26.6.2010 uplynou dva roky od registrace

Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3121
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. července 2010 - 22:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mariánky sice nejsou v alpách - no Úšovice ani Hleďsebe v Alpách nejsou. Hlavní ulice nenápadně stoupá ale Alpy a problémy u autobusů? To asi nee.
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 11-2007

Odesláno Úterý, 06. července 2010 - 23:22:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Tak to má být"... rozpadající se, hádající se nebo přežívající spolky, a rušení trolejbusů má volnou cestu...
SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 6-2003

Odesláno Středa, 07. července 2010 - 21:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Philip: "Tak to má být"... rozpadající se, hádající se nebo přežívající spolky...
Moje letitá zkušenost říká, že to je trošku jináč. Většina lidí dokáže spolupracovat na dobré věci i napříč "spolkovým spektrem". V každé grupě lidí se ale najde jeden - dva jedinci, kteří sice mají schopnosti, ale mají problém hrát v týmu. Časem se nemůžou smířit s tím, že všechno nejde jen podle jejich představ. Ze spolku stejně časem sami odejdou a potom plkají anonymně na Internetu, jak to mysleli dobře a ten totalitní spolek (který se díky jejich odchodu nyní nachází v hluboké krizi, samozřejmě!) je nevděčně vykopl. Snaží se časem realizovat jinde (a starému spolku tvrdí, že nyní mají "stovky" příznivců) přesně do chvíle, než je noví příznivci opět prokouknou. A tak se koloběh opakuje. Smutné na tom je, že každým cyklem trpí nejen jejich vlastní narušená psychika, ale pomluvy, co sebou vlečou, nadělají hodně škody i mezi lidmi a spolky, kteří to mysleli opravdu dobře...

dpml
Pod pseudonymem, to se to plácá viďte? Nebo vám mám tykat (nejspíš se stejně známe, že Petře nebo Michale)? Je zajímavé, že téměř stejný přípěvek se tu objevil tak rok a půl nazpátek, podepsaný pro změnu jinak. Zdá se, že s takovým ho*nem tedy nemá smysl se mazat, ale přece jen pro pořádek:

Den ML-T organizovali lide, kteri trolejbusy zachranovaly. Ti ze spolku, ktere se pak na akcich prezentovaly uz davno odesly...
Kdo od začátku (2001) organizoval akce na podporu ML trolejbusů si dobře pamatuji a mám z té doby v počítači i ve skříni ještě hodně materiálů (tenkrát jsem býval poměrně zapáleným sběratelem a pozorovatelem). Byli to na začátku hlavně pánové Vojta W. z Ústí, Jirka H. a Martin M. z Prahy, Jirka K. a Michal S. z Plzně. Tehdy vzniklo sdružení SPVD. Dál patří dík i všem autorům, kteří se (kromě těchto jmenovaných) podíleli na přípravě publikace 100 let MHD v Mariánských Lázních. Po tragické smrti Jirky H. a Vojty W. v létě 2002 byl tým oslaben, ale na akcích se už tehdy podíleli i další lidé ze sdružení i mimo něj. Každopádně se ten, kdo akce pořádal, na nich i prezentoval (pouze jeden používal pseudonym, ale to je jiná kapitola, že :-)) Takže se "spolek" nikdy nechlubil cizím peřím a "ti kteří dávno odešli" odešli až dlouho po těchto událostech. A dále:

...dokonce jeden spolek zanikl, druhy spolek pry zivori jako kryci nazev pro chlastacky kamaradicku.
V průběhu let se činnost SPVD soustřeďovala více na problémy dopravní koncepce v jiných městech. V Mariánkách se do dění zapojovali noví lidé, více místních obyvatel, vzniklo také Sdružení pro mariánskolázeňské trolejbusy, se kterým SPVD na začátku spolupracovala (například Mikulášský trolejbus). Jaký je osud Sdružení pro ML trolejbusy dnes mi není známo, neboť dění v ML v poslední době intenzivně nesleduju. Sdružení SPVD funguje normálně dál. Ta narážka na "živořící spolek" je poněkud úsměvná, že by od někoho, kdo není na "chlastačku kamrádíčků" pozván?

Petr_k
Já myslím, že Vlastimil_L ví dobře co píše, Horste z Klemensdorfu
Old_shane
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 5-2010

Odesláno Středa, 07. července 2010 - 22:57:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_Š: Jaký byl smysl tvého dlouhého příspěvku? Nerozumím řeči tvého kmene. Nebo máš nějaký psychický problém a potřebuješ se zde nějak vypsat?
Kde blb, tam nebezpečno. (Jan Werich)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5597
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 08. července 2010 - 11:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

asi součást terapie
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 6-2003

Odesláno Čtvrtek, 08. července 2010 - 21:50:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Old_shane, Petr_k: Já jsem skalopevně přesvědčen, že zrovna vy dva jste tomu příspěvku rozumněli až příliš dobře Ale je pravda, že jsem se nechal zbytečně unést výkřikem nějakého anonyma.
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 15. července 2010 - 10:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nic není tak horký, jak se to uvaří ...
Přeberte si to, jak chcete ...
MHD Bílina, České Budějovice, Děčín, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Jihlava, Liberec, Praha, Plzeň, Ústí nad Labem, Teplice
Fotogalerie Fandyprudiče
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2227
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 19. července 2010 - 15:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dělá se ještě vůbec Mikulášskej trolejbus v ML???
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5623
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 21. července 2010 - 10:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ne
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2241
Registrován: 9-2005

Odesláno Středa, 21. července 2010 - 10:37:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pačemů???
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5624
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 21. července 2010 - 11:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nejsou lidský a finanční zdroje
Až chcípneš, tak tě vykopu a obrátím ksichtem dolů.
Teptrolej1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 23. července 2010 - 12:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mariánskolázeňský vůz č.28 na výletě v Teplicích (rok 1997):

č.28
399
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1241
Registrován: 6-2008

Odesláno Neděle, 01. srpna 2010 - 17:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čtyři fotky z uterý:


mail:399@email.cz.ICQ:452515097
I LOVE Brejlovce a Bardotky
26.6.2010 uplynou dva roky od registrace

Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2156
Registrován: 8-2007

Odesláno Čtvrtek, 12. srpna 2010 - 14:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trošku starší foto dvou vašich 14Tr viz - odkaz.
Teptrolej1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 13. září 2010 - 11:44:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

rok 1996 a vůz č.42 před nádražím:
č.42
Jarda1950
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 191
Registrován: 1-2009
Odesláno Čtvrtek, 07. října 2010 - 17:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Wang, Teptrolej1:Po dlouhé době jsem zavítal na tyto stránky, děkuji za odkazy, moc pěkný.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6074
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 09. listopadu 2010 - 20:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

fotogalerie nejen z archívu DPML...
Tento příspěvek může obsahovat politicky, rasově, genderově nebo jinak nekorektní výroky.
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 10. listopadu 2010 - 02:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak jsem se tak koukal, a zavzpomínal na naši slavnou dlouholetou reklamu Kolonádana voze 49, napadlo mě, jak by vypadala na T6 v Praze :-D
Philip
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 576
Registrován: 11-2007

Odesláno Čtvrtek, 02. prosince 2010 - 22:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

4 roky starý fotky, když se tu nic neděje

SWISSTROLLEY - kvalitní ekologická doprava
HESS musíš se s ním svést
Dovolujeme pokroku aby diktoval našemu jednání...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6149
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 03. prosince 2010 - 18:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když se tu nic neděje

V ML to nebude nikdy takový, jako v Šalingradu

Včera vyjely obě 14Trky... osvědčená technika do osvědčeného počasí...
875, 020, 079. 5423.8
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5203
Registrován: 9-2004

Odesláno Sobota, 04. prosince 2010 - 23:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky bych vzpomněl na několik navštěv Mariánek v letech minulých...

2005




něco z drátařiny z téhož roku



2006


Prakticky každý člověk, který jezdí na kole, je sportovec - i když jede pouze na nákup nebo do zaměstnání.
Citybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 11-2010
Odesláno Středa, 08. prosince 2010 - 16:37:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Existuje ještě trať k Lesnímu prameni?
Asparuch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 11-2009
Odesláno Čtvrtek, 09. prosince 2010 - 11:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byť léta odpojená, stále fyzicky existuje - včetně smyčky.
Úsekem v současné době projíždí autobusová linka 10, ale žádnou zastávku tam nemá.
Fandaprudič
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1173
Registrován: 3-2009

Odesláno Čtvrtek, 09. prosince 2010 - 12:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jaká byl důvod odpojení ?
Jak si na tom stojí měnírna ? Změnilo se něco na kvalitě trolejového vedení ?
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 09. prosince 2010 - 14:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Důvod odpojení bylo zjednosměrnění Hlavní ulice od kruháče k Pacifiku. Měnírna už je po reko, takže OK. Na kvalitě vedení se nezměnilo nic, kromě dalšího provozního opotřebení. Avšak údržba je pravidelná.
Citybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2010
Odesláno Čtvrtek, 09. prosince 2010 - 20:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Asparuch: mockrát děkuji .
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3204
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 09. prosince 2010 - 20:38:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Berryml: Jak dlouho to je, co je měnírna po rekonstrukci? Já jsem tuhle slyšel, že rekonstrukce měnírny byla jen stavebního rázu (v souvislosti s přesunutím předprodeje jízdenek právě do objektu měnírny), ale její technické vybavení zůstalo původní. Ale nejsem ohledně ML natolik v obraze, abych věděl, jak to nakonec skutečně dopadlo... Může to někdo upřesnit?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6168
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 09. prosince 2010 - 20:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

některý otázky se opakují prostě pravidelně...
875, 020, 079. 5423.8
Jenda_z_hk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3205
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 09. prosince 2010 - 22:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: A co takhle zopakovat i odpověď?
Asparuch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 42
Registrován: 11-2009
Odesláno Pátek, 10. prosince 2010 - 07:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Pro Vás místní to může být trochu otravné, ale vězte, že Váš provoz v rozličné míře sledují lidé z celé ČR i mimo ní. Po roce nebo dvou si na ML vzpomenou a pátrají po novinkách. A teď to nemyslím nijak špatně.
Některé otázky se holt opakovat budou.
(Např: zda ještě jezdí 45 a 49)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6169
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 10. prosince 2010 - 09:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ono to nebylo na Jendu, mířilo to výše...

Měnírna co se týče technologie prošla pouze stručnou repasí, nic zásadně "revolučního" nepřibylo. Na stávající rozsah bohatě postačuje a co se týče životnosti na tom ještě není tak špatně, jak se zdálo předtím (cca 5 - 7 let nebude zásadní problém). Rekonstrukce se týkala pouze stavební části, kdy se upravil suterén pro případnou novou technologii, stávající prostor byl trochu víc zahuštěn stávající technologií a z ušetřený části vzniknul konečně zase trochu důstojnější předprodej, než ve vedlejším garážodílnosklepě. Ještě to má pár much, ale ty se postupně snad odladí, když se bude chtít na obou stranách.

14Trky jezdí, viz příspěvek z 3. 12.
875, 020, 079. 5423.8