K-report
 

Archiv do 29. dubna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Modely a modelářství » Modely v měřítku TT a menším » Archiv do 29. dubna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 05. dubna 2009 - 08:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veksle: Tohle a Rubicon? To jsem nevěděl, že teď frčí smetáky nakřivo, okna zapatlaný a tak...
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Veksle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 05. dubna 2009 - 11:40:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Deka: Chytráku,smetáky jsi asi v životě neviděl,protože bys takovou koninu nenapsal. Nejsou nakřivo,ale maji vůli,kdyby byly na troleji,tak jsou rovně.Jinak jsou org.Sommerfeldt...Okna jsou odlitky a nevím co máš zapatlaný,asi něco jiného,než okna...
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 05. dubna 2009 - 16:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Veksle:
1. s každým ...... si netykám, aspoň se nepamatuju, že Vám bych tykání nabídl.
2. Mě je absolutně ukradený, kdo ty smetáky dělal, třeba i sám panbůh, ale dost těžko se věří někomu, kdo neumí pořádně vlepit kus plexi do otvoru, že smeták křivě není...
3. Ohledně oken: Je smutné, že neumíte okna tak, aby nebylo vidět (nakřivo) přilepený okraj, ale koneckonců ne každý to zvládne, ale toto už je vyloženě trapnost - třeba zde
http://www.rubikon-modely.cz/lokomotivy/940.02.jpg (Přední sklo je fakt chuťovka ) ale když to někdo koupí...
4. neumíte pořádně stříknout barvu tak, aby nepodtékala masku a ještě máte drzost prodávat za ty prachy, za které se prodávají modely s kvalitní povrchovkou a slušnými vlastnostmí?

Jen pro obveselení z jednoho websajtu... Cituji v původním znění...


Jak jsem (ne)reklamoval... (4.8.2005)

Zveřejňuji zde opět jednu příhodu týkající se reklamace, tentokráte se však nese v obráceném duchu, než ta z března roku 2005. Tento článek je příspěvkem modeláře, který má špatnou zkušenost s níže uvedeným výrobcem. Chvíli jsem zvažoval, zda článek vyvěsit či ne, nemám ve zvyku poukazovat na nedostaky druhých, nicméně toto se může stát i dalším modelářům, tudíž považuji za správné s tím veřejnost seznámit. Obrázek nechť si každý udělá sám podle popsaných skutečností. Cílem článku není někoho poškodit, ale skřítky bych z toho asi vynechal. :-)

Protože bydlím ve městě, kde se stýká koridor s místní tratí, denně při cestě za obživou potkávám motorové vozy řady 810 (pro dříve narozené M152.0). Tedy již při prvních úvahám o modelovém kolejišti bylo jasné, že se po něm bude prohánět i 120-krát zmenšený Kufr, Orchestrion, Kostitřas a kdoví jak ještě přezdívaný motorák. Navíc mne v tom utvrdilo zhlédnutí kolegova modelu v plné jízdě i s přípojným vozem. A také mi bylo jasné, že nemůže být v barvách a s číslem z města XY, ale musí být v barvě z místního depa, případně blízkého soukromého provozovatele. Tedy přebarvit, doplnit stěrače, zpětná zrcátka a další zbytečnosti.
Při procházení internetových obchodů mi padl do oka model od firmy Rubikon-modely, označovaný jako motorový vůz 810 start-model pro začínající modeláře. Cena byla velmi příznivá, model byl bez osvětlení a jen v základní povrchové úpravě. Protože jsem stejně plánoval v budoucnu nový nátěr, bylo vybráno. Objednali jsme s kolegou každý jeden model. Asi za měsíc přišel poštou balík se dvěmi úhlednými krabičkami s modely. Po otevření první krabičky a vytáhnutí modelu jsem byl nemile překvapen, neboť v molitanu na dně krabičky ležel kus plastového pojezdu a dvě spřáhla. U druhého modelu byla situace lepší, byla pouze vypadlá spřáhla. Lehce rozčarován, neboť krabice nebyly nijak viditelně poškozeny, jsem sedl k počítači a poslal e-mail výrobci s fotografiemi poškozeného modelu a s prosbou o návrh řešení vzniklé situace. Odpověď mne nemile zaskočila. Ve stručnosti cituji: ...s modelem muselo být manipulováno - pokus o vytažení pojezdu za účelem jeho montáže do jiného modelu... , ...máme zjištěno, že modeláři kupují naše modely Start za tímto účelem..., ...není možné, aby k takovému poškození nového modelu došlo bez Vašeho zásahu..., ...my provedeme opravu (zalepení)..., v žádném případě se nebude jednat o výměnu podvozku za jiný.
Zařazení do kategorie modelář-lump a ještě nešikovný se mne dotklo, napsal jsem tedy ještě jeden e-mail, nicméně výsledek je takový, že máme každý svoji pravdu - já jsem si koupil model, zaplatil dohodnutou cenu a model přišel rozbitý bez mého zavinění, výrobce model dle jeho sdělení důkladně zabalil a v okamžiku předání poště byl v pořádku, dostal dohodnutou částku a nabízí maximálně zalepení. To si nakonec mohu udělat sám, nebudu riskovat odeslání modelu výrobci a při přepravě z opravy možnost dalšího poškození, odeslání do opravy atd., stále dokola. Věřím výrobci, že narazil na "modeláře", kteří si poškodí vlastní vinou model a chtějí jej v rámci reklamace vyměnit, ale nejsme přece všichni stejní. Vždyť by stačilo několika kapkami barvy zakápnout spoj karoserie s pojezdem a bylo by hned prokazatelné, kdo manipuloval s pojezdem a kdo ne.
Kdo vyhrál a kdo prohrál? Výrobce dostal zaplaceno, ale ztratil mne jako budoucího zákazníka, může být pro něj něco horšího? Mám poškozený model, ale i ponaučení, kde příště nakupovat nebudu, ušetří mi to peníze a i rozčilování a zklamání.
Jen tak na okraj. Jízdní vlastnosti jsou podle mne mizerné, rychlost jízdy nemodelově vysoká, jízda trhavá, model hlučný. Byl to Start-kit, mohl jsem to předpokládat. Ale je toto model pro začínající modeláře, jak uvádí výrobce na svých stránkách? Ve snaze o zlepšení jízdních vlastností jsem nakonec pojezd opatrně vytáhl z karoserie za cenu ulomení dalších plastových částí pojezdu. Nicméně model neskončí ani v koši ani v modelovém vrakovišti, bude z něj buď fotogrammetrický vůz nebo vůz na opravu trolejového vedení, tam mi jeho jízdní vlastnosti tolik vadit nebudou. A jak dopadl druhý model? Po několika minutách hlučné, rychlé a trhavé jízdy se zastavil úplně. Nezkoušeli jsme ani pokus a reklamaci a kolega vyjmul pojezd, opět jen za cenu ulomení částí pojezdu. Po opravě motorku, vyčištění a namazání převodů, seřízení drátků pro snímání proudu a zalepení pojezdu jezdí jako "nový".
Při psaní tohoto článku jsem ještě jednou nahlédl na stránky výrobce. Ani mne nepřekvapila u všech modelů řady 810 poznámka "výroba pozastavena".
Pojezd na motorový vůz 810 od jiného výrobce již jeden mám, druhý je objednán, jízdní vlastnosti fantastické. Objednal jsem u obchodníka, který mne považuje za modeláře-zákazníka a ne za modeláře-lumpa.

P.S.: Vzpomněl jsem si na Pošťáckou pohádku pana Čapka. Ale nevím, jestli mohu po České poště chtít odškodnění za nekalou činnost zlomyslných poštovních skřítků v mém balíku. Jiné vysvětlení záhadného poškození modelu mne nenapadá.


Ivan Procházka


Reakce firmy Rubikon-Modely (bez korekce)

Dobrý den, děkuji za možnost reagovat na tento článek na Vašich web.stránkách. Po přečtení článku jsem velmi rozčarován tím co se v něm o moji firmě píše.Vždy se snažíme našim zákazníkům vyjít vstříct v jejich požadavcích.Ale k zmíněné reklamaci.Předem chci jen upozornit,že dle fota modelu_v okně se ukáže typ fotoaparátu i datum_ je tato reklamace ze začátku prosince 2005!!! Proč asi se rozhodl zákazník ji uveřejnit až teď?! Pan Procházka mi zaslal fotografii poškození modelu/přikládám/ a reklamoval ulomení části pojezdu.Ulomená část se nacházela v místě,kde se na pojezdu nachází vybrání pro jeho vytažení z karoserie.Tento typ poškození se nikdy nevyskytl u plnohodnotných modelů mot.vozů.Jelikož jsem měl již jednu podobnou "zkušenost" se Startem, zareagoval jsem již na tuto reklamaci tímto způsobem.Jinak jsem mu navrhnul řešení problému,ale on na něho nepřistoupil.Jak píšu výše, reklamoval ulomený pojezd a né jak píše dále v článku,jízdní vlastnosti.V případě,že se mu zdálo že model jezdil špatně-nebo né podle jeho představ,mohl ho zaslat na reklamaci,popřípadě odstoupit od kupní smlouvy a žádat zpět peníze.Pana Procházku jsem nezařadil do žádné kategorie,do ní se zařadil on sám. Jinak jen na okraj,v modelu jsou použity motory,které se nedají opravovat,modely jsou od nás promazané.Pojezd v karoserii je zajištěn čtyřmi kapkami barvy/lepidla/,nic to ale neřeší ohledně manipulace.
Nerozumím časti článku _ vyjmul pojezd,opět jen za cenu ulomení části pojezdu_.Pokud dobře čtu co píše reklamující,tak u druhého modelu kolega odlomil část pojezdu jako se mu to podařilo u toho prvního modelu!!!
Pokud vím,tak mnoho modelářů si do našich modelu mot.vozu zabudovává dig.dekodér,při tom musí vyjmout pojezd- ještě se nestalo,aby někomu tento pojezd při vyjímání prasknul.To snad mluví za všechno.
Modely jsou hlučnější,jelikož jsou použity mosazné převody,po zajetí se ztiší a ohledně rychlosti modelu - co regulátor, má jen nulu a max.?
Jak sám pan Procházka píše-model koupil kvůli příznivé ceně a hodlal ho předělat. Pozastavení výroby je z jiného důvodu, než si myslí reklamující.Pro velkoodběratele se dělají dále.Jen pro úplnost,tak dle mého odhadu pochází 70% mot.a přívěsných vozů 152/810 ve vel.TT z naší výroby.

P.S.Velmi byste se divili,co se někdy pokusí zákazníci reklamovat! Např. v průvodním dopise k reklamaci je napsáno,že model špatně jezdí.V krabici je zaslán motor zvlášť,rozlomený pojezd a u karoserie vylomená stěna.Po tel. rozhovoru zákazník sdělí,že model spadl klukovi ze stolu.


Zdraví a příjemný den přeje Matušek Zdeněk


Druhý e-mail - dodatek:

Dobrý den, ještě jeden postřeh. Bylo by možná serioznější,než uveřejníte nějaký takový článek,kontaktovat druhou stranu a zveřejnit OBA články najednou. Myslím si,že článek někdo schválně napsal po takovéto době, aby pošpinil jméno mojí firmy. První článek si někdo přečte a k druhému se již nedostane.Být Vámi byl bych s uveřejňováním tímto způsobem jak jste to provedl opatrnější.Jméno jakékoliv firmy se snadno pošpiní,ale už horší očistí.A nikdy to není jen černé nebo bílé.


Zdraví Matušek Zdeněk


(Příspěvek byl editován uživatelem DeKa.)
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Albatros498112
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 12-2007

Odesláno Neděle, 05. dubna 2009 - 17:16:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ty elektriky od Rubikonu sou šílený.Povrchovka děs lesklá barva aspon na tý červené 350.Nikdo mi nevymluví,že smetáky jsou rovně jednoznačně na křivo popřípadně deformované ohnutím.Za tento model bych dal tak 1500 kč maximálně.Jinak rubikon dělá i pěkný kola na elektriky monobloky to mluví za vše a ještě za to chce ty sprosté peníze.Když budu chtít elektriku tak jedině M-Model tam ta kvalita je na vysoké úrovni za dost přijatelnou cenu.
Beňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 05. dubna 2009 - 19:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No k tomu snad ani není co říct, kvalita povrchu už z fotek nic moc, smetáky jsou nakřivo i ve stažené poloze, tedy Vy - vole-chytráku - tam je potřeba zpětná vůle na mašinu nebo co? Čelní skla jsou vypilovaný ze zamaštěné krabičky od kazet nebo z čeho? Ty díry jak do zadele na čelech Es mají být světla? a ta bílá elipsa pod okny je jako dálkový světlomet nebo co? Myslím že když budu chtít takovou kvalitu, tak si slepím minibox. Je mi líto někoho kdo si tohle koupí když i s kladivem a majzlem by vysekal lepší model.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 05. dubna 2009 - 20:41:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

498.112: Monobloky bych jim odpustil, to je při ježdění to nejmenší. Spíš bych si povšiml toho, jak vysoko jsou ty nárazníky nad TK, ty skvostné ostré přechody odstínů, vynikající detaily...

Ovšem toto je skvost!!!: http://www.rubikon-modely.cz/lokomotivy/943.05.jpg
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Carman2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 02:04:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pani moji normalne ste ma navnadili s tym co ste tu pisali o modeloch istej firmy... a tak ma napadlo sa na stranku kuknut osobne... no a musim uznat ze mate pravdu...osobne si aj ja myslim ze je to trocha malo muziky za vela penazi... A co ma zarazilo uplne je toto... na stranke su uvedene zarucne podmienky... tak si to mrknite co tam maju popisane a uznajte sami ze sa jedna o neserioznu firmu zdieracov, akych je podla mna aj u nas mnoho:

Záruka je dle zákona a vztahuje se na bezvadnou funkci výrobku při správném používání a na vady vzniklé prokazatelnou vinou výrobce. Reklamace mechanického poškození,které nebylo patrné při převzetí zásilky,je nutné uplatnit ihned tj.po prvním použití výrobku.Reklamace povrchových vad je nutno uplatnit ihned po kontrole zásilky.Pozdější reklamace mech.poškození a povrchových vad nelze uznat.

Veškeré zboží je před odesláním k zákazníkovi zkontrolováno a vyzkoušeno.

Záruka se nevztahuje: na mechanické poškození, v případě, že balík dojde nepoškozen a není možné, aby k takovému poškození u zcela nového modelu došlo bez zásahu do modelu,na díly podléhající přirozenému opotřebení ,na mech.poškození pádem atd.,neoprávněný zásah do výrobku,nesprávné zapojení,nešetrným zacházením a na manipulaci s výrobkem jinak než je uvedeno v návodu.Kratší životnost výrobku nelze tedy považovat za vadu a nejde ji ani reklamovat.

V případě reklamace je nutno zaslat výrobek vyplaceně na naší adresu a přiložit doklad o zakoupení/stačí i kopie/ a podrobně popsat závadu ,která se reklamuje.
Při oprávněné reklamaci bude zaslán funkční výrobek,v případě,že to není možné bude další
postup domluven se zákazníkem.

Dbejte na pečlivé zabalení zásilky.V případě,že obsah zásilky bude poškozen vinou špatného zabalení,nebo se stav reklamovaného výrobku bude lišit od popisované reklamované vady bude zásilka zaslána zpět odesilateli a reklamace se tímto neuznává.

Odstoupení od kupní smlouvy
Jako zákazník máte právo v souladu se zákonem č. 367/2000 ze dne 14. září 2000 do 14 dnů odstoupit od kupní smlouvy v případě ,že jste si zboží osobně nepřevzal. Od smlouvy nejde odstoupit v případě,že zboží bylo zhotoveno na zakázku.

Rozhodnete-li se pro odstoupení v této čtrnáctidenní lhůtě, prosíme Vás o dodržení níže uvedených podmínek:

* napište nám informaci, že žádáte o odstoupení od kupní smlouvy
* zboží zašlete zpět na naší adresu v původním nepoškozeném obalu
* nesmí být použité a poškozené
* kompletní (včetně příslušenství, záručního listu, návodu atd.),s dokladem o koupi
* zboží, prosíme, posílejte doporučeně a pojištěné, jelikož neručíme za jeho případnou ztrátu na cestě k nám (doporučeně neznamená na dobírku).
* při splnění všech výše uvedených podmínek pro vrácení zboží Vám peníze za zboží zašleme složenkou nebo převodem na Váš účet a to nejpozději do 14 pracovních dnů po fyzickém obdržení zboží.
* v případě nesplnění některé z výše uvedených podmínek nebudeme bohužel moci akceptovat odstoupení od spotřebitelské smlouvy a zboží bude vráceno na náklady odesílajícího zpět

Při zaslání zboží k reklamaci,nebo vrácení peněz nese kupující výlohy spojené se zasláním zboží zpět prodávajícímu. Náklady na zaslání nového či opraveného výrobku nese prodávající.

Z toho vsetkeho co som si tu aspon ja precital mi vychadza ze vlastne vyrobca sa tym zbavuje snad vsetkej zodpovednosti a vsetko prenechava na kupujucom... Predsa ked ide o serioznu firmu tak mam narok si podla zakona 2 roky model vyreklamovat... aj ked ho pouzivam, a bez originalneho obalu, aspon u nas je to tak... staci mi na to doklad, a ked je dobra firma tak znasa aj naklady na postovne... a nie toto co tu oni pisu... Robim si tymto o nich vlastny usudok...
lubykon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.180.3
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 08:25:38    Odkaz na tento příspěvek  

Třeba je to garážový byznys nějakýho dvanáctiletýho kluka...
Jaro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 10:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

vovo: tiez nieco pridam. rostouci "ypsilonka" viem, ze na nu netrpezlivo cakas :-) hlavne veci mam za sebou. diely dobre zapadaju a vypada, ze budu aj jazdit vynikajuco avsak do hotoveho modelu je este nejaky cas. bude treba teraz doladit hlavne technologiu odlievania a kopec doplnkov
Wendy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 5-2008
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 11:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No koukám že to tu pěkně rozjelo.....Taky bych řekl že cena je šílená....ono za loko chtít skoro 5000tis a je to z odlitku..... no nevym,za ty prachy by to mělo být z leptu,super kvalitka,jak laku tak zpracování a pojezd by měl být také kvalitnější...
Od Rubikonu mám 2x810...co se týče laku jsem spokojen.Je to model který na kolejišti jezdí a né model který je ve vytríně,tak že případné nedostatky typu...hele ten potisk je o 5mm vedle apod. fakt neřešim.Jízda s těmito mot.vozy je spíše za trest než pro potěchu.Hlučnost mi nevadí,to je to nejmenší,ale vadí mi třebas ty rozjezdy,brždění,a různé nemodelové kinklání modelu ze strany na stranu....( asi vadná kolečka za které ale f.Rubikon nemůže,nevyrábí si je sama)
U jednoho motoru mi odelšel po chvíly motorek,moc jsem to neřešil protože motorek co je ve voze = 70kč tak že opravdu zanedbatelná suma.
Možná by teda f.Rubikon měla zvážit jestli cena modelu neni přeci jen neuměrně velká ke kvalitě nabízených modelů....vždyť dnes se dá pořídit lept za velmi přijatelné peníze a pojezd také,a kdo je šikovnější udělá si pojezd z loko V 100 která má super jízdní vlastnosti a cena takto sestavené loko ( lept+pojezd ) bude stále nižší než nabízené loko od f.Rubikon.
Na obranu firmy R.bych ale chtěl říct že vyjmout kastli od pojezdu jde bez jakéhokoli poškození čehokoli....
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 11:46:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyz uz se tu tak tepe do Rubikonu, nechteli by se pani kritici podivat i na ostatni maloseriove vyrobce? Pokud se podivate na burze i po nekterych eshopech, najdete tam odlitkove modely za uplne stejnou cenu, v podobne kvalite. A nejsou to modely od Rubikonu.

Osobne mam od Rubikonu taky dve 810 (porizene v rozmezi cca rok a pul), obe jezdi v digitalu v pohode, zadne kolebani jsem u svych kousku nezaznamenal. Verze "2009" vypada i o neco lepe nez verze "2007". Jen bych Vekslemu doporucil, aby jeste trosku promyslel zakryti LED osvetleni, u te novejsi verze svetlo prosvita pod odlitkem kabiny a do obou reflektoru. Da se to celkem snadno odstranit zaclonenim tech LEDek, ale to uz by mohlo byt z vyroby.
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 12:17:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Jaro: pěkný to děláš sám???
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1044
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 13:09:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JBR: Ale mě jsou ostatní výrobci naprosto u , ti si tu nevylepujou inzerci.

Zkuste srovnat ceny a kvalitu s tímhle:
http://m-model.wz.cz/vyrobky/vyrobky.html
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1045
Registrován: 11-2004
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 13:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaro: Více snímků, prosím. Mimochodem, nejste náhodou ten... Ehm... podobně postižený jedinec, který si tiskl čela k Sergeji na 3d tiskárně
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Jaro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 13:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nj, sam za pomoci diskutujucich clenov roznych modelarskych for a serialu o odlievani :-)
Deka: hej, som to ja a kludne mi mozes tykat. nezakladam si na takychto detailoch zvlast na fore kde ked chcem tak su mi vsetci ukradnuti. viac fotiek http://picasaweb.google.com/jarkoster
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 14:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Deka: popravde treba na tom Esu moc rozdilu (krom ceny) nevidim, protoze ty fotky jsou velmi neostre. Ale podle ostatnich modelu vypada M model velmi dobre.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4160
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 14:47:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaro - to je luxus, držím palce. Neplánuješ nějakou opakovanou malovýrobu?
Inteligence na planetě Zemi je konstatní. Jen počet obyvatel stále roste...
Jaro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 15:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

mozna. ale spis jo ako ne :-)
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 18:42:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, nevíte o někom kdo by mi udělal jakoby smaltovaná čísla na mašiny? Ale potřebuju prostě konkrétní čísla, která bych výrobci sdělil. Díky JK
Vovo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 8-2008

Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 18:56:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jaro: parádička, jsem rád že postupuješ :-)

Jarda_kučera: bankovi.cz - tam ti to udělají jako samolepku
http://mojett.cz - moje stránky o stavbách všeho kolem TTčka

dělám TT, tak se neptejte, o jakým mluvím měřítku :-)
Carman2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 06. dubna 2009 - 23:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pani a nedodavaju sa tieto tabulky aj ako lept na TT??? Myslim ze Bankovi maju aj tuto variantu a je to krajsie nie???

PS: Pre vsetkych ja som ohladom prispevku chcel poukazat na reklamacne postupy firmy, ktoru sme tu preberali... Nie na ich produkciu nakolko nemam od nich ani jeden model... Takze tak...
Vovo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 54
Registrován: 8-2008

Odesláno Úterý, 07. dubna 2009 - 01:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Carman2: leptané dělají, ale "smaltovanou" leptanou tabulku by dělali těžko
http://mojett.cz - moje stránky o stavbách všeho kolem TTčka

dělám TT, tak se neptejte, o jakým mluvím měřítku :-)
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 07. dubna 2009 - 08:44:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Info pro případné zájemce na stavbu či přestavbu :-)

http://stream.aukro.cz/item605151921_soukoli_br_56.html
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4163
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 07. dubna 2009 - 09:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

hm, pozdě...
Inteligence na planetě Zemi je konstatní. Jen počet obyvatel stále roste...
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 07. dubna 2009 - 09:24:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Petr_k: Aha nezoufej... zrovna jsem ti chtěl napsat, že se s tebou podělím, když Martin Tesař píše:

"Dobrý den, bohužel to musím stornovat velice se omlouvám cena neí 2kč ale 220Kč za 2 kč není ani jedno kolečko, prosím za prominutí, zdraví Tesař"

takže tak...
Albatros498112
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 07. dubna 2009 - 15:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

za 220 kč si to může večer položit natalíř a dát si to k večeři.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1046
Registrován: 11-2004
Odesláno Úterý, 07. dubna 2009 - 15:59:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přes chrup a žaludek je to oklikou. Vím i o kraší cestě, kam to narvat ()
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Albatros498112
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 12-2007

Odesláno Úterý, 07. dubna 2009 - 20:05:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

když už 56 bo 86 tak už novou od Tilliga.Jen nevím zda tam už sou kola větší.na průměr by seděli od 52
79
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.250.9.250
Odesláno Pondělí, 13. dubna 2009 - 15:14:58    Odkaz na tento příspěvek  

Něco málo jižního ovoce z mé zahrádky. Stavebnice Kuber a BR 130.
Vovo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 8-2008

Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 02:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

79: Na těch fotkách je jako živej, super! Pojezd je ze starý BTTB?

Já opět něco málo dokončil, lehký tuning stavebnice LPH.

http://mojett.cz - moje stránky o stavbách všeho kolem TTčka

dělám TT, tak se neptejte, o jakým mluvím měřítku :-)
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 12:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím já se také pochlubím podobným ovocem. Ještě není zcela hotovo ale ukázat se to už dá. Také se jedná s stavebnici Kuber a pojezd je z NOHABky.

http://www.mujweb.cz/zabava/rak-man/pomeranc/pom21v.jpg
Petrspk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 6-2007

Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 15:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rakman
Proč si u něj neudělal normálně čelník na pevno?
Jinak nevypadá zle
www.kolejistesumperk.wbs.cz
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1059
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 15:58:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pánové, je to pěkný, ale doufám, že pomeranče co nejdřív udělá DK-M, nebo hekttor... A ohledně nátěrů:
1. Lesklý barvy jsou naprd, vyleze každá chyba.
2. maskujte pořádně.
3. lépe 3x řídkou barvou, než 1x hustou.
4. Ty masky - nedomalováno...
5. Zvýrazněte detaily jako dveře, poklopy apod tmavým washem, přidá to na živosti.
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 16:12:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Petrspk: Ahoj, to máš tak, já jakožto rak, jsem zpátečník a díky tomu jsem se snažil přidržet staré koncepce pojezdu BTTB. Navíc mě osobně se nelíbí ta šílená brusle na jejímž konci je spřáhlo, takže jsem se snažil, při minimální úpravě pojezdu NOHABky, se té brusli vyhnout. Pojezd do toho kuberovýho pomeranče jinak celkem pěkně sednul. :-)
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 16:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Deka: nemám lesklý barvy, celý jsem to fixnul matným lakem, proto ten odlesk blesku. Používám akrylový vodovky a airbrush. Na to maskování si pořídím tu TAMIA pásku, protože malířská zakrejvačka je vážně o ničem. Masky nevím co přesně máte na mysli. Mě to tam poněkud ujelo na více místech a předělávat se mi to už moc nechce, ale pokud bych se pustil do druhého kusu, tak si na to dám pozor. Máte-li na mysli masky pojezdů, tak ty byly šílené už od kubera, fuj hnus, původně byly světle šedé a až později šly do tmavě šedé. Na pojezdu budu ale ještě pracovat, takže dopiluji. S patinou nemám zkušenosti, takže se toho bojím. Nejvíc se mi klepaly ruce u malování hnědých linek okolo lokotky, to jediné je dělané rukou a na ty červené linky, tak na ty sem si tam nechal bohužel málo místa :-( Obtisky samovýroba a zasklil jsem to jen proužkem tmavohnědé slídy... Nicméně děkuji za Vaše reakce, pokusím se je zapracovat do stavby dalšího nějakého modelu. Člověk se pořád učí :-)
79
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.156.159.98
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 16:45:26    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Deka: já zásadně leské barvy nepoužívám a stříkané je to v tenkých vrstvách minimálně 3x. Jinak si myslím, že pomeranč patří po úpravách k tomu lepšímu, co autor stavebnice nabízí. Dk to samo ale není.
Ad. Vovo: Je to starý ragulin, model i celkem stylově chrochtá.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1060
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 17:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rakman: Po autonehodě se mi taky třese ruka, tak to dělám takhle: Na malování linek bych se vybod, vzal bych kus dekafixu (dekalový papír), pokud možno s čirým odkladem, a máznul bych ho hnědou. Po vyschnutí přelakoval, a nařezal proužky. No, a dál už jako klasický dekal. Zalakoval bych to siduloxem s kapkou tamiya flat base, a vymalováno.
Vzhledem k tomu, že v reálu jsou plastické, tak by ta tloušťka dekalu nevadila.
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Albatros498112
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 17:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rakman: pokud mohu poradit tak nejdřív ze všeho by to chtělo sehnat příslušné odstíny barev (krémová vcelku dobrý ale ta červená a šedá) chtělo by to oranž a na pojezd šed střední to co tam máte je už šed tmavá.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1061
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 18:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rakman: Teď mi docvakly ty masky... Že KuBer není skvost, to není novinka, ale ty masky jsou ukrutný. Co takhle je vysochat z destiček a tyčinek? Cokoli bude lepší, než tohle...
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 19:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TO Deka: BINGO! Ale lenost zvítězila :-( Nakonec jsem piloval a brousil, dolepoval. Vypadaly daleko hůř, samá bublina a nedodělek...
Ale dá se na nich ještě zapracovat, stejně na ně ještě musím dát schůdky. Chtěl jsem navinout i pružiny ale na to nakonec taky nedošlo. No uvidím jak moc se budu nudit. Jinak ty proužky - to je COOL, to použiju :-)

To Albatros: No to je recht, ta oranžová mi příliš ulítla do červena a ten lak to ještě umocnil :-( Jak říkám do velké změny ale už nepůjdu. Jinak je to na barvožrout a začít pěkně znova... Ta krémová se ale myslim povedla. Mixnul jsem bílou hádam tak 70% a ten zbytek je žlutá s červenou. To by člověk musel mít vzorník originálních barev, aby to měl tintlich. Dělal jsem to od oka jak mě svítila fotka z monitoru. To si raději postavím ještě jednoho pomeranče a na tenhle se budu dívat, abych nedělal stejné chyby. Za šestikilo to ujde :-) Opravdu se staví dobře a nebyly v něm žádné nepřesnosti, teda v "" Více je na mých stránkách. Třeba střešní světlomet :-( Měl jsem to dokitovat a vůbec ty kuberovy doplňky nedoplňky. Lept je ale v pohodě :-)
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 19:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také mám Kuberovýho kyklopa, ještě jsem se ho nedotknul pájkou a už vidím nepřesnosti:-( Půjdou zmáknout, ale měl jsem si připlatit za DK.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 15. dubna 2009 - 22:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rakman: Vzorník potřeba není, ony ty barvy byly dle ČSN, a dneska kdejakej matlák se ohání RAL, a ve skutečnosti ty barvy měnily odstíny, byla to syntetika, resp. nitro, žádný PUR - co se týká oranžový: někdy vybledla, někdy ztmavla, pokud to není fosoforeskující oranž nebo vyloženě červená, tak je blbost rajtovat na "přesném" odstínu. Vzhledem k tomu, že na kolejišti se oranžová vyskytuje tak málo, že není proti čemu opticky srovnávat odstín, spíš bych si pohlídal slonovou kost, aby nebyla moc žlutá.
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----
Albatros498112
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2009 - 01:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Deka: ano oranž šisovala bud to zesvětlením což asi vě většině případů a když trochu ztmavla tak určitě ne do červené. Navíc u toho pomeranče tu oranžovou umocnuje ta krémová takže je to dost vidět.Ty Ralky to je norma k prdu zlaté odstíny ČSN.
Pokud Rakman bude chtít mám čísla odstínů použitých na pomerančích.Jinak pokud stříkáš tak skus Agamu ta je perfektně značená na odstíny dle ČSN.Varuju před agamou štětec to nejde na to ty barvy stavěný nejsou.to jen až budeš dělat toho druhého.Já sem si koupil 184.5 od Kubera děs a bída radši si ji postavim sám (nakreslim a nechám vyleptat) já myslel že se z toho vodrbu.Plech sleptanej do polovičky bych bral ale že ta sleptaná polovička je leptaná ještě jednou na půlku to už je silné kafe.
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 16. dubna 2009 - 11:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo napiš ty čísla odstínů, ty se neztratěj... :-) Pokud toho máš víc tak klidně na e-mail :-)

Díky za příspěvky :-)
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 09:26:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vážení poraďte, jaký odstín na 810 v ODS barvách? Jedná se mi o tu šedou a modrou barvu. Děkuji předem, JK
Albatros498112
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 17:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda Kučera: Modř návěstní 4450 šed sivá 1018 žlut střední chromová 6200 Jinak nejezdil jsi náhodou s 354.195?
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 7-2007
Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 18:04:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Albatros498112: Ano jezdil..známe se?
Albatros498112
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 12-2007

Odesláno Pondělí, 20. dubna 2009 - 19:21:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jarda kučera: Jinak si oprav číslo odstínu ČSN u Modři návěstní má to bejt 4550 sorry sem se upsal.Neznáme

(Příspěvek byl editován uživatelem Albatros498112.)
Mawerick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 7-2006

Odesláno Pátek, 24. dubna 2009 - 21:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevíte někdo jestli se dá někde sehnat tento model UK 25/18, kdysi ho měl údajně dělat pan Dvořáček (BDDP Pečky)ale na jeho stránkách už není.
ICQ: 335166881
TT scale
krahulik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.192.54
Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 12:32:53    Odkaz na tento příspěvek  

Nejlépe mu zavolat
Tomt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2533
Registrován: 5-2006

Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 16:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak ze zvědavosti,kolik byste dali za tohle ? Já bych zato nabídnul tak maximálně dva obrázky ze žvejkaček...

http://www.aukro.cz/item618443237_cd_140_092.html
To víš,chlapče,jižní Čechy,to je ta pravá country...
Rakman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 11-2004
Odesláno Sobota, 25. dubna 2009 - 21:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Tomt: tam za to nic, naximálně kilčo... ale tohle vypadá zajímavě, akorát si myslím, že to možná bude Nko... Jestli to je ale TT, tak na startku to nevypadá... :-)

http://www.aukro.cz/item620564485_br218_top_stav.html
Sokolík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2009
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 10:44:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrý den! Chtěl bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s návěstidly od firmy RM ROTTER MODEL, chtěl bych si pořídit návěstidla SSSR a bohužel na stránkách nemají fotky. Ceny jsou příznivé, ovšem chtěl také odpovídající kvalitu. Předem díky za odpovědi.
Luvy
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 8-2007
Odesláno Neděle, 26. dubna 2009 - 12:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sokolik: Nejsou uplne presna, nejsou uplne hezka, ale v provozu to snad zanikne. Na druhou stranu jsou tak 3x levnejsi nez ty z Pecek. Mel jsem asi tri na zkousku, nakonec jsem je dve pouzil jen jako dekoraci do dioramat a tenhle vjezd mi zbyl. Ten zohybany zebrik neni od vyrobce, ale je to nasledek skladovani mezi kramy. Osobne jsem nakonec zvolil AZD navestidla od pana Nemecka, uz jen kvuli tomu, ze delam ep. V/VI.

Zaple
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 27. dubna 2009 - 08:57:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

add sokolík & jbr: ta návěstidla jsou hunus, já osobně bych šel do návěstidel od fy Hekttor.
Jbr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 8-2007
Odesláno Pondělí, 27. dubna 2009 - 14:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zaple: navestidla od Hekttora maji jednu zasadni nevyhodu - musis si je postavit :-) Ale co se tyce kvality mas samozrejme pravdu, je to jina trida.

Jinak RM Rotter navestidla jsou na osobni pokouknuti dostupna v prodejne Zerba v Praze.
Sokolík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2009
Odesláno Pondělí, 27. dubna 2009 - 15:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jj děkuji Vám za reakce, o návěstidlech od firmy Hekttor vím moc dobře a přemýšlel jsem o nich, ale bohužel nejsem tak zkušený a zručný modelář, abych si na něj troufl, vím že na něčem se začít musí, ale tohle bychzkazit nechtěl. Jen jsem se na to chtěl zeptat, protože byla příznivá cena, ale nevěděl jsem nic o vzhledu, tak tedy díky.
Luvy
Mawerick
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 7-2006

Odesláno Pondělí, 27. dubna 2009 - 20:41:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To krahulik: to by mě nenapadlo...
ICQ: 335166881
TT scale
Zaple
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 29. dubna 2009 - 08:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

add Jbr: sice je fakt, že si je musíš svépomocí sestavit, ale s trochou zručnosti, pájky, páječky a leptací kapalinou se to dá v pohodě sestavit, sám jsem měl strach z leptů a dnes je to pro mne zábava a rutina.
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1086
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 29. dubna 2009 - 21:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Sokolik: Dlabejte na to, že nejste zručný, to ze začátku není nikdo. Zkuste si to nikoli spájet, ale slepit prstolepem, když už se to nepovede, acetonem se to rozlepí a dá se začít nanovo. Nic víc, než stovku na tom ztratit nelze.
...a ještě měl tu drzost říct mi ty py*o ty semnou nikam nepojedeš. Co to máte za řidiče??? ----