K-report
 

Archiv do 20. února 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Trať Zdice - Protivín a blatenské lokálky » Archiv do 20. února 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3164
Registrován: 11-2003

Odesláno Středa, 18. února 2009 - 23:05:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mimochodem, kdyby se udělala pořádně trať a zvýšila rychlost, tak to budou cestující víc kvitovat, než nějakou pitomou dálkovinu, která jim zhola nic nepřinese.
To platí o všech dálkovinách na vedlejších tratích - na koridorech maji aspoň nějaký uplatnění. (A pro rejpaly: nemluvím o D3)
Miluji tato půvabná, tichá, tajemná a sladká zvířata, která se potulují sametově měkkými kroky po domě, jako géniové místa, sdílejí se mnou mé myšlenky a hledí na mě z hloubi svých zlatých zřítelnic, s rozumějící něhou a zázračnou pronikavostí. (Ch. Baudelaire)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5392
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 09:39:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šotiči, vyfoťte někdy Švejky z boku,pls, aby bylo vidět hlavičky u oken. Tak nejlépe zdokumentujeme obsazenost. Fotek šikmo zepředu už tu bylo dost. ;-)
Já nevim, řešit cokoliv od Písku na jih přes 200 mi přijde zvrácený. Z Písku by měly jezdit elektricky vedený zrychlený vlaky do ČB prokládané obdobnými ze Strakonic. 200 by měla končit v Písku, nejdále v Ražici. To samé na druhé straně.
Ale to neva - opakuju, vydal jsem se na tažení proti Švejkům, neb se tam objevily navíc a poptávka po takové kapacitě kolem 200 není. Ukazuje se, že to tak je, protože se lidi (možná, tvrdíte to, já to neviděl) přesunují do R a vyprazdńují se Os. Pak jsou tedy navíc Os a je třeba něco dělat s nima. Vidíte, že nejsem dogmatik a reaguju pružně. Pokud je důvod.
Budoucnost patří bagrům!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2746
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 09:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevim, řešit cokoliv od Písku na jih přes 200 mi přijde zvrácený. Z Písku by měly jezdit elektricky vedený zrychlený vlaky do ČB prokládané obdobnými ze Strakonic. 200 by měla končit v Písku, nejdále v Ražici. To samé na druhé straně.
A co by se tím zlepšilo, nebo snad ušetřilo? Ušetřená nafta, nyní "propalovaná pod trolejí"?
I třeba za cenu přestupu cestujících, a vzniku jedné nebo i dvou dalších náležitostí, tedy i potřeby souprav a hnacích vozidel navíc?
A když by náhodou ta Desira někdy byla, tak i potom by to mělo být s přestupem ve Zdicích/Berouně a v Písku/Protivíně?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5393
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 10:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: No řešilo by se tím spojení okresních měst s krajským bez rušivých vlivů jakýchsi marginálních vesnic na okraji kraje. A kdyby ta Desira byla, tak rozhodně ne na 200.
Budoucnost patří bagrům!
Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 10:46:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ohledně ceny a ekonomiky provozu drátizace tu již něco asi předevčírem zaznělo. Souhlasím, že zrovna ve dvě hodiny v sobotu odpoledne Písek(čti Protivín, Číčenice, a podpobné delta-okolí Písku)-Praha moc lidí nepojede. Na druhou stranu, nevím, jak to bude fungovat v delta-okolí Prahy.

Myslím, že tady toho nevyřešíme a počkáme si na nový jízdní řád v prosinci-teď se asi žádné brutality ohledně zrušení pěti párů rychlíků nedočkáme.

Ad 479 a její spotřeby: nemyslím si, že by tahle potvora s dvěma vlečňáky sežrala o hooodně moc víc, než Kvatro s jedním, protože byť má daleko silnější motor, skutečně velký výkon se od něho požaduje jen při rozjezdu, který však právě tomuto velkému výkonu nebude tak dlouho trvat. Narozdíl od 842, která se v podstatě na trati 200 rozjíždí neustále, dokud nezačne brzdit před stanicí. (S nadsázkou). Tím nechci obhajovat tyhle mastodonty, na pro ně nevyhovujícím výkonu, ale po pravdě mi to přijde tak, že jsou tam na zkušební provoz, díky kterému se zjistí, které spoje zahodit a na které dát něco moderního (např. Desiro). A nemyslím si, že by všichni Švejci byli k ničemu.

Jo ještě lokální názvosloví: nejedná se o tu Ražici, ale ty Ražice, aspoň tady u nás


(Příspěvek byl editován uživatelem pisecan.)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2748
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 11:22:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: No řešilo by se tím spojení okresních měst s krajským bez rušivých vlivů jakýchsi marginálních vesnic na okraji kraje.

Rušivých vlivů?
Co si mám pod tímto pojmem v tomto konkrétním případě představit?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4829
Registrován: 8-2003

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 11:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Například přenášení zpoždění.
Pour ne pas vivre seul
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5402
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 11:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bkp: děkuji.
Budoucnost patří bagrům!
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2749
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 12:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hm, tak rušivý vliv jako přenášení zpoždění?
Potom si musím položit otázku, jak by tomu bylo v případě "roztržení" dnešního přímého spojení. O co by to bylo lepší?
Buď by musely vzniknout delší přestupní doby v Písku (?) a ve Zdicích (?), což by ovšem v případě, že vlaky pojedou včas, bylo pro přestupující docela nepříjemné a pro potenciální nové cestující neatraktivní; a v případě, že by ty přestupní doby delší nebyly, tak by při zpoždění musel (resp. měl by) ten přípoj čekat.
Takže tento argument se mi zdá býti poněkud lichým.

Káem: Mluvíte o "rušivých vlivech" v množném čísle. Víte tedy ještě o nějakém dalším?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5403
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 12:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Množství cestujících, jedoucích v relaci 200-190 je myslím nesrovnatelné s množstvím Písek-ČB. Chce li mít ČB jakési základy příměstské dopravy, bude se muset podívat do Prahy, kde příměstské linky až na výjimky na žádné přípoje nečekají. A zmizely osobáky typu Praha - Chomutov nebo Praha - Tábor vykonávající příměstskou dopravu.
Tak další: nasazení nevhodné soupravy (jinej typ vozu je dobrej pro cestu kolem 5 hodin a jinej pro cestu kolem půlhoďky, podobně s množstvím a kapacitou nástupních a výstupních otvorů), vlaková četa, která nezná místní poměry (jak může asi průvodčí z Prahy poradit o dopravě po okolí ČB?), příjezd již použitých a špinavých vozů z cesty přes půl republiky, zaplńování cestujícími, pro které je určen jiný vlak (aby se nemíchali lidi do Prahy a do Zlivi), nemožnost jezdit podle potřeb místních a nutnost jezdit podle jakéhosi taktu na 170 (koho to v ČB zajímá?)
Budoucnost patří bagrům!
Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 12:42:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: souhlasím s Vámi. Tyto spoje by snad mohly být atraktivní pro Písek a Příbram. Pokud by byl přestup ve Zdicích, tak to nebude vůbec nic řešit a bylo by lepší, kdyby byly nahrazeny Os... Ohledně přestupu v Písku ze směru ČB, to by možná šlo, ale otázka je, co by na to řeklo písecké nádraží-ohledně kapacity a jak moc by to odradilo případné cestující ještě více z jihu (Vodňany apod.).

Jak zde již zaznělo, Švejci nabízejí zcela novou možnost cestovat z Příbrami, Čimelic, Písku a pod. do Prahy bez přestupu; to bez přestupu je dost důležité.

Káem: my o koze on o voze. Tyhle vlaky NEJSOU pro spojení ČB-Praha . Ale pro spojení mezilehlých měst s koncovými uzly bez zbytečného přestupu. Ať chcete nebo ne např. Písek je dost vázán na Prahu a Příbram nespíš ještě víc. Jen mám takový pocit, že lidé o nich moc neví, protože se naučili jezdit do Praglu busem...


(Příspěvek byl editován uživatelem pisecan.)
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2236
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 12:57:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KMe, ty si děláš srandu.

jak může asi průvodčí z Prahy poradit o dopravě po okolí ČB?
A co průvodčí z Pardubic jezdíci na S1?

nemožnost jezdit podle potřeb místních a nutnost jezdit podle jakéhosi taktu na 170 (koho to v ČB zajímá?
A že kolem Prahy se jezdí podle potřeb místních? Nějak jsem si nevšim. V taktu a ještě dokonce tak, aby se to vůbec vešlo na koleje.

příjezd již použitých a špinavých vozů z cesty přes půl republiky
Vony se ešusy v Praze při patnáctiminutovém obratu uklízej?

zaplńování cestujícími, pro které je určen jiný vlak (aby se nemíchali lidi do Prahy a do Zlivi)
Jo, tááák. Ty stále věříš té TZ píšící o alternativním spojení Prahy a ČB.

No jsem zvědav, co vymyslíš dál.
Integrální taktový grafikon to je vlastně jedno velké sudoku ...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1417
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 13:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Chce li mít ČB jakési základy příměstské dopravy, bude se muset podívat do Prahy, kde příměstské linky až na výjimky na žádné přípoje nečekají."

Prahou bych se raději moc neinspiroval. Ropid v koordinaci-nekoordinaci se středočeským krajem skoro ze všeho udělal příšerné couráky, jak z vlaků, tak z autobusů. Pro obce těsně za Prahou je to dobré, ale jezdit veřejnou dopravou do vzdálenosti nějakých 30-50 km je většinou za trest.

Pro okolí ČB myslím, že by bylo lepší inspirovat se organizací vlakové dopravy v hradeckém kraji, kde je na hlavnějších tratích, vedoucích z Hradce, poměr mezi rychlíky a couráky zhruba 1:1. A kde byly pravidelné rychlíky či spěšňáky zavedeny i tam, kde dřív jezdily jen občas. A kde dojíždějí R a Os do Hradce zhruba v půlhodinovém prokladu.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 13:15:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"zaplńování cestujícími, pro které je určen jiný vlak (aby se nemíchali lidi do Prahy a do Zlivi),"

proč by měl být pro lidi do Zlivi jiný vlak? Pro 95% cestujících by bylo výhodné, kdyby osobáky dojížděly do ČB na půlku, a pro Zliv by byly určeny oba vlaky. Jak Os, tak R, v půlhodinovém prokladu (za předpokladu, že by tam stavěly i plzeňské R).
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 13:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

I v současnosti pokud mi z Os vychází přípoj na R ve Zdicích i Protivíně na Prahu i ČB, cestujícího který si to najde v idosu stejně více zaujme spojení přímé viz.

Tyto spoje by snad mohly být atraktivní pro Písek a Příbram
To jistě ano, ještě by to chtělo zavést na relacích Praha-Příbram a Praha-Písek nějaké relační jízdné třeba Pha-Pb 60,- a Pha-Pi 100,- myslím že na tomto by rozhodně prodělat nešlo, nanejvýš by nikdo nejel a bylo by to stejné jako teď.
Káem: Tvoje filozofie se mi začíná pomalu líbit

Ale jestli něco zrušit tak osobáky a né rychlíky !
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5405
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 13:24:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Písečan,Mibl: Sorry, ale reklamy hovoří jinak. Ostatně i zde se objevil návrh na tarifní opatření Pha-ČB via Pb.
Mibl: Int 15-30 minut je podle mě podle potřeb cestujících. Výjimkou je bohužel 120.
Bručoun: I HK je možný.
Ad stejná/různá souprava: Kolikrát jsem tady četl o obracení soupravy před cílovou stanicí. To je podle mě barbarství nejvyššího řádu. Díky vlastní neschopnosti slíbit lidem přímý spoj a pak je nutit přededat kdesi na mezi jen proto, že soupravu potřebuji jinde. To je neúcta k zákazníkovi.
Když on mě David nutí k vymejšlení pí*ovin. Tuším že se zeptá, jestli nevím ještě někaé další důvody.
Špáňa - no dyť už pomalu konverguju k rušení těch os :-) Mohla by 200 vypadat jako 124 nebo konec 160.
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 13:24:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Jen mám takový pocit, že lidé o nich moc neví, protože se naučili jezdit do Praglu busem..."

Proč by měl běžný cestující-nešotouš jet z Písku, Čimelic, nebo Příbrami vlakem do Prahy? Ještě tak v ranní špičce z Příbrami, pokud dotyčný náhodou bydlí blízko nádraží, a v Praze jede až na hlavák. Většina lidí z Příbrami ale nemá proč jet do Prahy vlakem. Z Čimelic mimo neděli večer nebo pondělí ráno taky ne,a zPísku do Prahy už vůbec ne.

Mmch. v Písku se Praze říká "Pragl"? To teda zírám, myslel jsem že "Prágl" je brněnština.
Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 13:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: ne zrovna málo lidí jezdí z Písku do Prahy denně za prací, to vím. Denně jezdí všechny busy mezi sedmou a devátou úplně plné. Dokonce v pondělí jezdí posily. Vlak je podle mého názoru nesrovnatelně pohodlnější než přetopený vydýchaný bus. Navíc mezi 8:30 a 12:00 nejezdí z Písku do prahy nic, kromě Švejka, což by se mi leckdy také hodilo. Ve čtvrtek večer a celý pátek bývaly busy tak narvané, že řidiči nebrali...

Jo ohledně Praglu-jen moje označení, s Pískem to nemá co dělat.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2750
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 13:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem:
Chce li mít ČB jakési základy příměstské dopravy, bude se muset podívat do Prahy, kde příměstské linky až na výjimky na žádné přípoje nečekají.
Ale proč tomu tak je? Není to třeba proto, že ty příměstské spoje jedou každou půlhodinu, někdy i častěji? Takový interval, jaký je v okolí Prahy, není v oblasti jižních Čech potřebný.

Mimochodem - k "příměstskému" spojení ČB se Strakonicemi stejně budou sloužit hlavně rychlíky, které mají ty vagóny, o kterých se nedá říci, že jsou vhodné pro příměstskou dopravu; stejně tak v případě tratí 196 a 199, kde už nyní je, resp. snad brzy bude, přímá vozba Linz - ČB a Wien - ČB; a na těchto spojích také nejezdí nízkopodlažní vozidla, která by měla větší nástupní prostory.
Mmch. Ale třeba v Poříčanech, nebo i v Kolíně, ty příměstské spoje na sebe také počkají.

jinej typ vozu je dobrej pro cestu kolem 5 hodin a jinej pro cestu kolem půlhoďky, podobně s množstvím a kapacitou nástupních a výstupních otvorů
To jistě ano. Mmch. to, co je dnes nasazováno na "Švejky", je který z výše uvedených případů?

zaplńování cestujícími, pro které je určen jiný vlak (aby se nemíchali lidi do Prahy a do Zlivi)
Když se obě skupiny lidí do toho vlaku vejdou, tak proč by nemohli tito lidé jet jedním vlakem?

jak může asi průvodčí z Prahy poradit o dopravě po okolí ČB?
Pokud jde o návaznou železniční dopravu, tak na to má své "pomůcky"; pokud jde o návazné busy, tak snad každý průvodčí dovede říct, kde je v ČB autobusák. Přesné odjezdy autobusů by dost možná neznal ani jihočeský průvodčí.

Edit:
Když on mě David nutí k vymejšlení pí*ovin. Tuším že se zeptá, jestli nevím ještě někaé další důvody.
Ne, nenutím. Napsal jste, že jsou "rušivé vlivy", aniž by jste uvedl konkrétně, tak jsem se na to zeptal. Vy jste mi ty důvody uvedl, tak nemám důvod se ptát v tomto ohledu na něco dalšího. Tahle předpověď se vám nevyvedla.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5407
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 13:50:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nojono, Davide, co dodat. Uvidíme jak to bude.
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 13:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"ne zrovna málo lidí jezdí z Písku do Prahy denně za prací, to vím. Denně jezdí všechny busy mezi sedmou a devátou úplně plné. Dokonce v pondělí jezdí posily. Vlak je podle mého názoru nesrovnatelně pohodlnější než přetopený vydýchaný bus."

... ale jízdní doba vlaku z Písku do Prahy je pro denní dojíždění poněkud mimo. I pro týdenní dojíždění nic moc. Bus na Smíchov jede cca 1:20 až 1:40. Ty pomalejší navíc většinou zajíždějí na Pražskou, což se hodí hodně lidem, pro které je nádraží daleko. Nezbývá, než vzít na vědomí, že většina lidí má pro dojíždění jiná kritéria, než většina zde píšících. (Osobně jsem byl v Písku víckrát vlakem než busem, to ale nemůžu nutit většině cestujících.)
Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 14:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Ano, máte částečně pravdu, ale k Vaší 1:20/1:40 přidejte v průměru 10-15 min. zpoždění, protože tyhle busy nevyjíždějí z Písku, tím pádem není tak úplně jisté, jestli Vás veme (pokud zrovna není pondělí, tak to není tak horké). No a když pojedete Probo-Transem, tak cesta trvá 1:50-2:05 (odhaduji...), což už je dost podobné.

Také vím, že mnozí mí kolegové o možnosti cestovat bez přestupu Praha-Písek zatím nevědí...
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 14:14:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"k Vaší 1:20/1:40 přidejte v průměru 10-15 min. zpoždění,"

Párkrát jsem tím jel, a průměrná sekera byla cca 5 minut. Z těch pár cest z/do Písku nemůžu vyvozovat žádné dalekosáhlé závěry, ale když vezmu v úvahu zkušenosti z cest jinými směry, tak 10-15 min. sekera je spíš vyjímka než pravidlo.
K jízdním dobám Probotransu podle jízdního řádu bych nepřidával žádná spekuklativní zpoždění, protože JD jsou samy o sobě dost dlouhé, a co jsem viděl tak se i se zastávkami na každé mezi většinou stíhají.

V každém případě, o výhodnosti vlaku nepřesvědčujte mě, ale ty, kteří tuto trasu pravidelně jezdí. (Osobně myslím, že vlak nanejvýš jednou vyzkouší, a vrátí se zpět k busu.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 14:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: špatně jsem se vyjádřil: Probo-Trans jezdí bez seker, zato dlouho (podle spoje 1:50-2:05) a vyjíždí z Písku. Záruba obvykle na busech v 8:30 má sekeru 10-20 min. odpoledne to je o něco lepší.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 47895
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 14:52:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnešní rychlíky:
R 1247 - 749.170+Bdt279 (146)+BDs (428)
R 1249 - 749.146+Bdt279 (043)+BDs (333)
R 1251 - 749.102+Bdt279 (131)+BDs (431)
R 1253 - 749.218+BDs hadr (380)+Bdt279 (139)

Ze Zlivi do Budějc a opačně byly obvykle nahrazovány 2 - 3 městskými kloubovými Citelisy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jirka_842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 16:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Písecan:Probo-trans bez seker?No on kolikrát ani nedojel-v loni,když se nerozbyla karosa,tak 2krát si zavolaly cestující busu policajty aby si skontrolovaly řidiče.A ono bum 1 měl 2.05 a 2 1.75. A jak se pak člověk radši rychle zvykne na vlak.
Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 17:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka_842: Takovéto zkušenosti naštěstí nemám, tomu říkám síííla, teda pokud zrovinka nekloktali Alpu.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 17:25:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Probo-trans bez seker?No on kolikrát ani nedojel"

a kolikrát se to stalo? jezdí hádám tak 3-4x denně, v pátek a v neděli asi o něco málo víc. To je tak asi 50 spojů týdně, čili odhadem asi 2500 spojů ročně. Kolik procent nedojetých, nebo extrémně zpožděných jízd probotransu odhadujete? 0,5%? (Kdybyste psal, že je nespolehlivá třeba Veolia, tak budu váhat, jestli vám to mám věřit nebo ne. Ale Probotrans je co do dodržování JŘ jedna z nejspolehlivějších firem.)

To nepíšu proto, že bych tak zbožňoval autobusy, ale proto, že k ničemu není dívat se na dráhu růžovými brýlemi. Realita je taková, že spolehlivost většiny autobusových dálkových linek (pominu-li dobrodruhy typu Fedorka, Hofmann nebo Řezníček) je dost vysoká. Vyšší než rychlíků. Mělo by tomu být naopak, ale není. ČD mají co dohánět. A ne mít Času Dost.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Jirka_842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 18:12:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

já jsem nepsal že Probo-trans není spolehlivý.Já jen píši vlastní skušenosti s touto firmou,a je pro mne lepší železniční doprava.Ta mne nikdy nenechá na dálnici čekat na další autobus než dojede z Písku náhradní bus.to se mi v loni stalo 2krát v jednom týdnu a co na to mám říci zaměstnavately.tak jsem začal jezdit vlakem a stím žádný problémy nejsou.Vše se nechá kombinovat alespoň já.to píši za sebe tak Bručoune nebručte
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 18:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Já jen píši vlastní skušenosti s touto firmou"

Já taky. (Zkušenost mám hlavně s linkami vypravovanými z Berouna a z Hořovic, ale co jsem si všimnul, tak se spolehlivost linek vypravovaných z Prahy v poslední době podstatně neliší.)

"železniční doprava.Ta mne na dálnici čekat na další autobus než dojede z Písku náhradní bus.to se mi v loni stalo 2krát v jednom týdnu"

Máte pravdu. ČD Vás nechají čekat ve vlaku na trati, nebo na nádraží. Konkrétně u "švejků" se to za ty dva měsíce stalo dostkrát. Opravdu nevím, proč dráhu lakujete na růžovo. Komu to má sloužit?

Mmch., jestli to byl 2x Probotrans, tak to byl opravdu mimořádný pech.
Jirka_842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 18:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano 2 krát probotrans a to v létě 23.7 v Zalužanech a 25.7 v Chrašticích.Bohužel se to stalo a navíc o nic lepší nebylo ČSAD které si po nás chtěly nechat zaplatit další jízdné.
Aco se týká Řezníčka tak to s vámi plně souhlasím.
Co se týká železnice tak stou jsem já spokojen.Asi mám více štěstí než vy
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2404
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 18:31:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

švejk někdy nedojel??? nemyslíte náhoudou střet na přejezdu? Já jen,že auto způsobilo nehodu nárazem do vlaku. Což není vina ČD jak občas média podávají ve stylu "opět železniční nehoda,vlak nedal přednost autu"
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1701
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 18:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano 2 krát probotrans a to v létě 23.7 v Zalužanech a 25.7 v Chrašticích
z toho jednou zfetovaný ridic mám za to.Jinak u Proba je nejhorsí spís ty nové vozy které tam ted jsou.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Jirka_842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 18:47:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120:to bylo v pondělí 11.8 v Zalužanech,na to jsem zapoměl
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1702
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 18:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka842:asi slo o jednoho a toho samého ty co tam jezdí pravidelne jsou spolehlivý.rikám jde spís o kvalitu vozu záruba je pohodlnejsí SA rád nemám takze 1 asi nejlepsí bude na pha-pi Záruba.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Jirka_842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 18:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120:a nejezdí teď taky ČB.-PI.-PHA Student Agency?Že je teď hodně potkávám i s lidma
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 19:00:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ano az do krumlova (SA - student agency) to zpusobilo dalsí odliv lidí predevsím mladých kterí si umejí objednat místenku pres internet takze jezdí snima.Csad CB uz linku do prahy az na jeden pár v NE vzdalo.Uvidíme co ostatní dopravci vcetne dráhy.Desira a poradná reklamní kampan by nebyla na skodu.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2240
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 19:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Desira a poradná reklamní kampan by nebyla na skodu.

Tohle nemá chybu. Jeden den rychlíky na 200 zatracuje (osobáky přece obslouží víc stanic) a druhý den je vzívá jako vymetače ďábelské SA.
Integrální taktový grafikon to je vlastně jedno velké sudoku ...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1706
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 19:28:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl:zatracuju rychlíky v soucasné podobe rozhodne né cestovaní po zeleznici na urovni 21.století naopak!!Zatuchlá smrdutá popelnice táhnoucí se do prahy x hodin nebude asi nikdy konkurence schopná dábelské SA (to je tvuj název) s pripojením na internet stevardkou a kafem v cene jízdného.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1613
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 20:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pisecan: 842 si vzala do Berouna a zpět 250 - 270 litrů, zatímco bára má na jeden obrat do Prahy spotřebu cca 600 litrů... V praxi ověřeno

Káem:
Díky vlastní neschopnosti slíbit lidem přímý spoj a pak je nutit přededat kdesi na mezi jen proto, že soupravu potřebuji jinde.
Tyto obraty jsou vždy pro značná zpoždění vlaků od Prahy... A tak často to není. V ČB je problém s vystavením náhradní loko a soupravy, proto se to řeší buď náhradní soupravou s přestupem nebo náhradou osobákem, který jede dle GVD za tím rychlíkem. Kámen v úrazu je v tom, že se mnohdy jezdí na doraz bez provozních záloh... Určitě by jste mi napsal, že to cestující lid nezajímá a je to problém výhradně dopravce. S tím nezbývá než souhlasit... Ale bohužel je tomu tak...

750371:
švejk někdy nedojel???
Vím jen o jedné neschopnosti 749 170 někdy asi začátkem ledna v Dobřichovicích. Tam dojel tuším na rozpadlý stykač buzení. Jinak se podařilo dojet vždy... Ikdyž občas s vypětím všech sil
Budějčáááááák
BEZDREV byl vlak, jezdil jako drak!!! (* 20.5.1951 + 13.12.2008) Za tichou vzpomínku děkujeme. Bude se nám stýskat!!!
Klub železničních modelářů České Budějovice - http://www.kzmcb.net/ (omluvte prozatím kvalitu našich stránek, vznikají za pochodu ;-)
Jirka_842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 21:05:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal čb:někde jsme s nikym propočítávaly,že by 842 s plnou nádrží(900l)mělo vyjít na 2,5 obratu Pha-ČB.
To by podle spotřeby na obratech co jste napsal 250-270l do Berouna mělo vycházet
Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 21:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Michal_ČB: Nepřeháníte trochu? Tu spotřebu Kvatra Vám beze zbytku věřím. Kdybyste napsal na 749 400l Budějice-Praha, tak by to byly 2l/km a říkal bych si, že je to docela dost při daném řazení (spíš řečnická vsuvka, nechci začínat nějaký flame). Potom asi ale 749 nemá co dělat na takovém spoji.

A co se mě týče, když tu budou jezdit 842 nebo něco podobného, tak proč ne? Jen si myslím, že právě tyhle spoje mají určitý potenciál. Narozdíl od jiných mně známých vlaků...

(Příspěvek byl editován uživatelem pisecan.)
Jirka_842
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 11-2008
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 21:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Písecan:Michal stim jezdil-842,teď jezdí s 749,tak asi ví líp ne.
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1614
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 21:45:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pisecan: Tak znova. Barča si vezme na jeden obrat do Prahy (tj. tam a zpět) cca 600 litrů...
Budějčáááááák
BEZDREV byl vlak, jezdil jako drak!!! (* 20.5.1951 + 13.12.2008) Za tichou vzpomínku děkujeme. Bude se nám stýskat!!!
Klub železničních modelářů České Budějovice - http://www.kzmcb.net/ (omluvte prozatím kvalitu našich stránek, vznikají za pochodu ;-)
Pisecan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 2-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 22:05:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ok, uteklo mo slovíčko obrat:-). Omlouvám se za natvrdlost.
Michal_čb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 3-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 22:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pisecan: V pohodě. Když neteče krev, o nic nejde...
Budějčáááááák
BEZDREV byl vlak, jezdil jako drak!!! (* 20.5.1951 + 13.12.2008) Za tichou vzpomínku děkujeme. Bude se nám stýskat!!!
Klub železničních modelářů České Budějovice - http://www.kzmcb.net/ (omluvte prozatím kvalitu našich stránek, vznikají za pochodu ;-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 14498
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 23:09:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Barča si vezme na jeden obrat do Prahy (tj. tam a zpět) cca 600 litrů...

To je ovšem něco strašnýho. Když si vezmu, že po silnici je to z Prahy do ČB přes Písek cca 160 kilometrů, spotřebu autobusu 30 litrů (nebo 40?) na 100 kilometrů, počty přepravených cestujících...

Docela drahá sranda.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2757
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 23:11:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak pro srovnání - věděl by tu někdo, kolik nafty by na tom jednom obratu a za stejných podmínek spotřebovalo Desiro?
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1695
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 23:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud bych bral 0,7l/km co sem se nedávno někde dočet tak by mi vycházelo 270 litrů na obrat, ale mám to nepodložené
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 47928
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 23:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

6120:
A co se tak výrazně změní, když tam přestanou jezdit 749 a začnou třeba Desira?
Skoro nic, jen si tím spíš lidi postojí, protože bude ještě menší ochota něco takovýho posilovat, aby to nebylo brutálně drahý. Nemaloval bych si to tak růžově...
Ty nedojetí do ČB jsou sice nemilé, ale narozdíl od mnoha jiných tras to obvykle znamená pro cestujícího minimální následky. Jinde má obvykle smůlu a v lepším případě aspoň dojede s +120. Tady se i přes tu napjatost a mizérii se zálohami snad ještě nestalo, že by nebyla prakticky hned navázána nějaká náhrada.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 4426
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 23:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je pěknej vír v nádrži. Čistě teoreticky, pokud by to nějakej motor odjel za polovic, při dvou párech za den a 23 CZK za palivo by se onen motor za 8 let zcela zaplatil :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2191
Registrován: 9-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 23:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak celková vzdálenost je 192 km.
POkud to sežere 600l po 30 kč za litr,tak to vychází -18000 kč.
POkud uvažuji dotaci 120 kč na km,potom celková dotace je 192*2*120=46080kč za obrat.Takže na zbytek mně ještě zůstane cca 28000kč.Ani se nedivím,že čd nějak nic moc nenutí hejbnout zadkem,notabene by to Desiro vyšlo hůře.Takže by dost možná byly čd proti sobě s novým vozidlem,které by patrně vcelku vyšlo dráž než současný šrot.Proto musím konstatovat,že vř by to řešilo..

(Příspěvek byl editován uživatelem happy.)
Jsem proti zbourání výpravní budovy v Ústí nad Orlicí.Nechci další Těšnov.Podepište prosím petici na http://www.stop-demolici.wz.cz/ Existují i jiné stavební varianty bez likvidace výpravní budovy.
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 23:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ:urcite by to klepsímu nevedlo..nejlepsí by bylo kdyby se nemenilo oproti soucasnému stavu vubec nic maximálne snad 170 omalovat nárazníky aby se líp fotila.
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Špáňa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1697
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 23:46:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je pravda že za současného stavu není problém soupravu posílit ještě o další dva kopřiváky, čím bych dostal kapacitu 304 míst k sezení a 749 zas o moc víc nesežere. Dvě spojená Desira už by byla dost drahá a hlavně by nejspíš ani nebyla.

nejlepsí by bylo kdyby se nemenilo oproti soucasnému stavu vubec nic
já sem názoru že by se mohly alespoň oplyšovat ty šroty co na tom jezdí,přeci jen by to bylo o trochu něčem jiném než ta humusná koženka, stačí si porovnat Bdt279 a 042 které tu jezdily vloni za kvatrama, prakticky dva stejné vozy a rozdíl v interiéru obrovský a to díky té plyši

(Příspěvek byl editován uživatelem Špáňa.)
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 19. února 2009 - 23:51:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Spána:holt na motorové rychlíky nejsou uz CD moc dobre vybaveny ale to neni kazdýmu na skodu..
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 20. února 2009 - 00:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"švejk někdy nedojel???"

Téměř vždy dojel. Ale zpoždění přes půlhodinu bylo víckrát. Hádám, že autobusy za stejné dvouměsíční období nenachytaly ani zdaleka tolik půlhodinových nebo větších zpoždění. Čekat na nádraží na zpožděný rychlík půlhodiny nebo hodinu žádný med.

A to jsou švejci v zásadě ještě spolehliví. Jak se to od nového GVD se.e na trati 120, to nikdy nebývalo.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 9-2007
Odesláno Pátek, 20. února 2009 - 01:08:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"2 krát probotrans a to v létě 23.7 v Zalužanech a 25.7 v Chrašticích."

Aha, léto. Je možné, že busy, které jezdí pravidelně Písek-Praha, byly odeslány na zájezd, slušnější zálohy už taky došly, a na linku se nasadily nějaké slušně vypadající šroty. Provozní vozy Probotransu totiž bývají ve slušném stavu, ale o záložních se to říct nedá. Jak klekne pravidelně nasazovaný bus, tak je to pohroma. Z dřívějška pamatuju příhodu, kdy na lince BE-NJ jeden červnový pátek ráno kleknul běžný provozní bus, a během dne postupně klekly dva záložní. K večeru už nebylo co vypravit, tak se projel bus, co čekal v garážích na opravu děravého chladiče, a přes několik konví cestou nalitých do chladiče chcípnul na přehřátí dva kilometry před konečnou a dál se šlo pěšky ...
6120
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 4-2005

Odesláno Pátek, 20. února 2009 - 01:11:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, léto. Je možné, že busy, které jezdí pravidelně Písek-Praha, byly odeslány na zájezd

neni 7.08 to uz tam byli nové crosswaye a ty svojí domovskou linku neopoustejí spís slo o nejaké posilové sroty pa-ne
AV 15-30
http://www.youtube.com/watch?v=rYqifHHBvM0
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 47936
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 20. února 2009 - 01:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun:
Když vynechám sobotní srážku v Putimi (dotčený +70, pak u dvou vlaků zhruba +15), dvakrát sražené auto na přejezdu u Hluboký (NAD a nějakých +20) a dnešní výluku (díky dopolednímu času do +10), tak se do Budějc zatím nedojelo snad jen třikrát nebo čtyřikrát, což při denním počtu vlaků (8-9) je docela slušný výsledek.
Ty mimořádnosti byly v rámci možností řešený celkem dobře, u organizace výluk to ale bude horší, ta dnešní je ještě v klidu, děsím se, až nastane dle platných (ne)opatření Číčenice - Protivín...
Blbý je, že stačí málo a jede se od Příbrami se zhruba +20 až do Budějc. To taky není málo a takových případů by se našlo docela dost. A o zpožděních kolem +2 až +6 se nemá cenu ani zmiňovat, ty jsou na denním pořádku. :-(
Ale dá se říct, že lidi snad vždy dojeli s méně než +120. (Zatím.)


Špáňa:
042 byly dobrý, ale byl v nich snad ještě větší průvan jak v Bte. A pak tam může bejt topení jakýkolv, ale takový vůz prostě nevytopí.
A lepší vozy by mohly bejt hned, kdyby na tom měl někdo zájem. Narozdíl od Desir by to ale nemuselo nikomu vadit, takže bych tomu věřil spíš.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5413
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 20. února 2009 - 09:31:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MZ: Počítáš za nedojetí i ty předčasný obraty?
Různí: O co nižší bude mít Desiro spotřebu, o to vyšší bude mít odpisy. Lacinější než 749 tedy nebude.
Ať počítáte jak chcete, vyjde vám jako nejlevnější - a při zachování přímosti!!! - přivěsit sólo 854 za plzeňskej R, odvěsit ve Zdicích, projet s 854 200 (sólo by snad mohlo bejt dostatečně svižný) a v Protivíně přivěsit za Budějickej R.
Budoucnost patří bagrům!