K-report
 

Archiv do 5. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Tratě v Ústeckém kraji » Archiv do 5. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
262
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.239.89
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 21:51:08    Odkaz na tento příspěvek  

Jak peníze nejsou?V republice je peněz habakuk.Jen si je někteří pytlují a budou se divit,až je budou chtít vyměnit v lumpárenském kursu za €.Bude z toho po těch praskancích v zemi plné inženýrů jenom EE.

Souběh kozinou s busy je vyloučen.Cestující na rozdíl od přímé jízdy vlakem musí přestupovat a to komplikuje dopravu.V dnešním století?
No a ještě:Pokud jezdí busy,tak může být každý jeden občan nespokojený,protože zastavují ne vždy u jeho domu.Pak chudák musí šlapat ulicemi na nejbližší zastávku...kde nakonec čeká sám.(nechtěl jsem toho občana fotit.)
Je to rozmazlenost,která je dnes levná ale zítra bude sakra drahá.takže všichni k vlakům a hurá do kraje utrácet prachy dokud nějaké máme.
(Ten co zde psal,že má plat takový,že mu může být stále klidně snižován,si může koupit třebas tank a jezdit s ním jako ti čtyřkolkáří po lesích.
Gumídek gumídkem zůstane,pokud jej druhý gumídek nevygumuje
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 16591
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 22:47:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zato vyste chytrej jak hovno z prdele(sorry ostatním, normálně tyhle výrazy v psaném textu nepoužívám, ale on si začal). Jaxte zase už po několikáté nepochopil, seru na vaše jízdní řády, řazení vlaků grafikony s oběhy. Jde mi o peníze: Ty který kraj musel vysolit na provoz na 132 chyběj v provozu na jinejch lokálkách a nemůže objednat ani vlečňák na 089, i když sám připouštíte, že jich v depech stojí hafo. Ale konsekvence vám nedojdou, protože nevyšly v oběžníku. Právě takový jako vy , co myslej jen v obězích a v D1,2,3, jsou hrobníky železnice jako takové.

KáeMe, prosimtě uklidni se. Nějaxe smiř s tím, že na "velký dráze" tvoje teorie se střídanýma přestávkama a Ořechovkou prostě nefungujou. Je to všechno trochu jinak.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 23:01:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Orlí spár - k úbytku turistů v kraji, jen taková noticka, docela by mě zajímalo, proč se neustále obnovují a nově zřizují (naposledy nyní v ulici v Jirchářích u hl. nádraží v Ústí) nástěnné turistické mapy vydané v roce 1984? Jejich přínos pro turistický ruch je dost pochybný.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6735
Registrován: 8-2005

Odesláno Neděle, 01. listopadu 2009 - 23:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750: chybí ti tam podmiňovací způsob: By nechal. A těch omezení je o mnoho více. Ostatně nechal bych zrušit z 8 párů 4-5 tedy 50%, ne 80 a zrušeno bylo v součtu 30%. takže držmlč. Jo a ještě do toho započítej zrušený os na 190 v souběhu se Švejky a procento bude mnohem lepší. To do toho totiž taky patří. Zustali švejci, zmizeli osobáci. Já BYCH to sice dělal opačně, ale výsledek - šetření peněz je stejnej.
McB: Já si nezačal. Odlišnej názor (a neznalost na straně Orlíhospára) není důvod ke sprostým slovům. Ale líbit si je nenechám. Ty nadávky jsou znakem slabosti názoru. Na dráze dneska něco je a druhej den je to jinak. Ony moje názory fungujou protože velká dráha má s těma malejma společný právě - ty peníze.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1575
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 09:10:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káeme, trochu se kroť. Chybějící vlečňák v Bad Schandau s provozem na kozí dráze nemá opravdu nic společného. Před dvěmi lety jsem zažil daleko větší zvěrstvo při cestování z Děčína do Bad Schandau. Nestačila ani čtyřvozová klasická souprava, lidi se do vlaku nemohli vejít, stáli na WC (kupříkladu já a nikoliv sám). Souprava byla nakonec posílena, odjela s více nežli hodinovým zpožděním. Přesné datum a vlak mohu dohledat.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 09:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad turistický ruch: Mám takový dojem, že úbytek turistů trápí v Česku více regionů. Nejen Ústecký kraj.

ad Děčín- B.Sch.: Také jsem tam kdysi zažil cestu čtyřvozovou soupravou nalepen na sklo dveří...
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2726
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 09:54:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

zato vyste chytrej jak hovno z prdele(sorry ostatním, normálně tyhle výrazy v psaném textu nepoužívám, ale on si začal). Jaxte zase už po několikáté nepochopil, seru na vaše jízdní řády, řazení vlaků grafikony s oběhy. Jde mi o peníze: Ty který kraj musel vysolit na provoz na 132 chyběj v provozu na jinejch lokálkách a nemůže objednat ani vlečňák na 089,

No to jsem si v 15ti taky myslel, že pro DRÁHU peníze něco znamenaj a o něčem rozhodujou... Kdyby se volil výrok měsíce na K-reportu, tak nominuju tenhle.


Bram: Před dvěmi lety jsem zažil daleko větší zvěrstvo při cestování z Děčína do Bad Schandau. Nestačila ani čtyřvozová klasická souprava, lidi se do vlaku nemohli vejít, stáli na WC

No to bylo právě tim, že tenkrát byl na kozině plnej provoz! To je jasný! :-)
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 12:17:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad H_k: Ano, to je pěkné. Ale tohle je taky pěkný:

Bohužel je velmi smutným faktem, že tohle komouši alespoň uměli prodat, ale současní duševní impotenti to neumí

To by mi fakt zajímalo, jak se za komunistů v regionu pěstoval turistický ruch...Já si tedy ze svého mládí pamatuji jen organizovaná ROH střediska, zavřené rozhledny, hrady a výletní hospody.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 14:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k: "To by mi fakt zajímalo, jak se za komunistů v regionu pěstoval turistický ruch..."

Tak na to se neptej Orlího spára, neb v té době ještě byl na houbách, ale ne v lese. Důvod turismu pražských intelektuálů najdete ve filmu "Ropák". A jinak sem jezdily jenom delegace, sledující novou socialistickou výstavbu. Slintaly blahem nad novým Mostem, vybouraným centrem Teplic a Trnovan (byť ty Teplice byl již nápad Národně socialistické německé dělnické strany) a připravovaly demolice starých center Chomutova a Kadaně - a to nikoli kvůli uhlí. Nový člověk - nová města!
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 14:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No třeba do Hřenska a Jetřichovic busy mnohdy nepobíraly, a to jich proti dnešku jezdil násobek. Ba do Jetřichovic se dalo i o víkendu dojet třeba z Český Klamenice. Ba v sobotu jely asi 3 busy i z Kamenice směr Studený.... Podobně Středohoří - kolik spojů dnes o víkendu dorazí do Skalice, Milešova, Medvědic atd.?

Ona se turistika nijak extra nepropagovala. Prostě se jelo o víkendu na vejlet místo do superhyper a šlo to i VHD.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 15:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: "No, ..Ba,..Ba. Prostě se jelo o víkendu na vejlet místo do superhyper a šlo to i VHD."

Do superhyper se tenkrát nejezdilo, pravda. Sámoška zavírala v pátek v 17,30 (některé pak měly otevřeno i v So 8-11)a další bylo ke koupi zas až v pondělí od 7,00 hod. Samozřejmě mimo masa, protože řezníci kvůli jeho nedostatku otvírali až v úterý. No a co? Chcete se k tomu vrátit? Pohovořte s manželkou. A s těmi tisíci lidmi, kteří v SO-Ne nakupují od 7 do 21-22.
A možná by jste nám mohl ukázat, kolik těch spojů jezdilo o víkendu do Skalice, Milešova, Medvědic atd a i jejich využití.

JO a proč jsme jezdili nakupovat boty, záclony a dětské věci do dederonie? Ne proto, že by byly levnější, ale proto, že zde vůbec nebyly k "sehnání"? Mimochodem, ono slovo "sehnání" už samo o sobě něco říká - my jsme nenakupovali, ale sháněli.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6741
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 15:27:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A kdopak asi osídlil všechny ty prázný chalupy? Spíš než Ropáka bych doporučoval Táto kup mi štěně. Vy toho taky pamatujete, koukám.
Na kozině M262 s vlekem. Přímý vlaky Praha-Moldava. R Plzeň Liberec denně plnej.
Budoucnost patří bagrům!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1422
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 15:43:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, Káeme, je to tak. Pamatuju, že když jsem okolo 18,30 přišel v Praze na IV. nástupiště přišel (doporučovalo se tehdy přijít na Wilson asi půl hodiny před odjezdem vlaku, aby si člověk mohl vybrat místo), tak vedle stál liberecký rychlík, tažený Papouchem, se sedmi plně obsazenými vozy (jel asi 20 min. před hradečákem - Bohemia).
Jo a pokud jde o rychlíky Plzeň - Liberec, tak i ty pamatuji z 80. let. V Liberci bylo nutno přijít dosttečně včas, neboť do Varnsdorfu bylo dosti plno. Vlak byl tažem samozřejmě dnešní 750, ale v úseku do Varnsdorfu musela být přípřež (tehhy T 478.0 a nebo alespoň T 466.0)

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Glagol
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 16:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska máte banány a bez fronty... a můžete cestovat...
A máte banány bez fronty a svobodu...pomeranče
A mimochodem, také můžete cestovat...

A vůbec jim nejste vděční, vždyť to oni se o to zasloužili.......

A PROTO MŮŽOU VŠECHNO

No, a vy si v Liedlu kupte banány.
"Detailní znalost předpisů, grafikonů a služebních pomůcek ke každému uprdnutí nenahradí všeobecný politicko-společensko-ekonomický rozhled" - Kuzma Atomovič Malomozkov, vedoucí noční směny JE Černobyl, 26.4.1986.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1582
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 16:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No teda, tady se jde do krajností. Já si kupříkladu i v neděli ráno rád dopřeji čerstvé pečivo a nerad bych abych v případě, že pojedu v sobotu na výlet, musel jít ještě v pátek večer nakoupit, protože by mi o víkendu kručelo v bříšku. To fakt nee. Já (a zdaleka to nebude můj případ), si nakoupím proviant na výlet až v sobotu ráno na pražském hlavním nádraží a stejně tak jsem rád, že i večer, když se vrátím, tak mám možnost si něco koupit, abych nešel spát hladový. Nepleťe si hypermarketové šílenství se zcela pochopitelnou potřebou si nakoupit pokud možno v takových časech, kdy mi to vyhovuje. Já bych návrat zpět do časů předlistopadových rozhodně nechtěl.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6744
Registrován: 8-2005

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 16:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

R33: A to já pamatuju ještě sestavu M262+Balm+Balm+M262+Balm. První část z Plzně a druhá z Chomutova. V Mostě se to spojovalo, ale asi tam byly koleje nějak jinak, že se to sjelo takhle za sebe...ale o tom se tu už nějak psalo
Budoucnost patří bagrům!
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1423
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 17:01:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Glagol: "A PROTO MŮŽOU VŠECHNO

No, a vy si v Liedlu kupte banány"

Vám to, Glagole nějak vadí? A nebo si myslíte, že po železnici jezdí lidé, kteří banány nakoupené v SoNe nenakupují? I di, Vážený troubo...
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 17:26:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Jo, koleje byly jinak, spojovalo se to tenkrát na nádraží Most, které bylo pár kilometrů od současného nádraží. A taky existovaly přímé vozy České Budějovice - Děčín, jezdící po trase pozdějšího Bezdrevu, které se v tehdejším Mostě připíchly ke spoji Chomutov - Děčín. Vše samozřejmě v M 262.0 a jejich přípojných vozech Baim(k). No a co? Jinak ten Prabezdrev vozil i (v "N") přímé vozy ČB-PRAHA, které se ve Zdicích připichovaly k plzeňskému rychlíku a v "N" i přímé vozy, které z Postoloprt jely přes Žatec do Chomutova.Jó staré jízdní řády, které jsem kdysi dávno odevzdal do Sběrných surovin - i takový podnik existoval.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 5-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 18:37:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chtěl jsem se zeptat kdo DKV Pha PJ Děčín zaplatí denní ježdění HV 750 na Os Dc-Bad Schandau (rozdíl ceny mezi 750 a 810) za 28.10. Pokud by to od UK prostřednictvím KCOD bylo objednáno a rozdíl ceny zaplacen,určitě by Vám DKV vyšlo vstříc a nasadilo po zaplacení nákladů třeba oba brejlovce s 10 vozy.

Pokud to dobře chápu, tak čím víc lidí, tím potřebují více prostoru a tím by měl kraj platit více. Není to poněkud zvláštní? Může vůbec nějaké množství lidí ve vlacích přinést ČD zisk?

ad turismus dříve a nyní
Nemůžu si pomoci, ale srovnávat turismus dnes a dříve, stejně jako jeho propagaci je stejný jako srovnávat jablka s hruškami. Předně je třeba říci, že dříve existovalo méně možností jak naložit s volným časem. Zjednodušeně řečeno se tedy dá říct, že turismus čelil menší konkurenci. Dnes v době sportovních areálů, nákupních center, kin, počítačů apod. spousta lidí na turismus zanevřela. Prostě zlenivěla. Přivést do kraje např. jednodenní turisty je úkol téměř nadlidský a to i přesto, že většina krajů (Ústecký není výjimkou) pro to dělá více než kdy dříve. Co se týká dopravy, zejména té železniční, mám pocit, že je neprávem zveličován její význam. Ať se nám to líbí nebo ne, tak většina lidí jezdí stejně autem a vlaky plní u většiny turistických míst pouze doplňkovou roli. Osobně neznám příliš mnoho míst, které by byly jakkoliv při své návštěvnosti závislé na vlacích. Bohužel, ale je to tak....
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1427
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 19:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mates 111: "Může vůbec nějaké množství lidí ve vlacích přinést ČD zisk? "

1)Narazil jste hřebíček na hlavičku. Prostě více cestujících na konkrétním spoji je důvodem k tomu, aby ČD požadovaly větší dotace tohoto spoje. A to se ČD vydávají za obchodní organizaci....
2)". Předně je třeba říci, že dříve existovalo méně možností jak naložit s volným časem. Zjednodušeně řečeno se tedy dá říct, že turismus čelil menší konkurenci"
Řekl bych asi tak: dříve bylo nutno postávat ve frontách, nebo Vám tu sámošku zavřeli před nosem.Zato jste měl volno do pondělí (u masa až do úterý) na ježdění vlakem. Nic jiného Vám nezbývalo..

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 19:59:04    Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě trochu nálady z kozziny. První obrázek je nejhorší, přes vlhké okno, ale pořád lepší než některá zbytečná slova, co tady čtu.

Jílové: obklopeno husitskou vozovou hradbou

Libouchec:
přízemní budova vlevo má co do činění s občasnými zásilkami ze slovenského NOBASILu Nová Baňa
Vagonet
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.203.161.27
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 20:12:10    Odkaz na tento příspěvek  

Malé Chvojno:

Chlumec u Chabařovic:

Krupka:
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 21:47:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Tak doufám, že jste si kyblíček žluče vylil až do dna.

Na ty vaše bláboly opravdu nemá cenu reagovat. Házet hrách proti zdi opravdu nemíním. Jen je mi záhadou, jak chcete provozovat /podporovat/zachraňovat nějakou veřejnou dopravu bez jízdních řádu a předpisů.
Jo… ta vaše teorie o tom, že sedím někde vysoko je opravdu roztomilá

Martin kašpar: bohužel, je to tak, ale některé jsou snad aktualizované. Jako kdyby se nové plastové vývěsné mapy nedělal...

M_k: jo, jenže ÚK to prosral úplně nejvíc.

No, mám takový pocit, že zas až tak starší nejseš
Kde jsem proboha psal něco o bůhvíjaké podpoře tur. ruchu za minulého režimu? Já psal jen o tom, že to komouši uměli prodat… což je v porovnání s dnešními možnostmi velmi smutný fakt. Jinak já si třeba zase pamatuju, že dost turistických chat a hospod po nepovedené privatizaci bylo srovnáno se zemí. Taky třeba je zajímavým faktem, že se do něčeho vrazí peníze (třeba oprava dřevěného kostela v Českém Jiřetíně, který pak opět začal bez zájmu chátrat, různé naučné stezky atd.) a pak se na to „zapomene“. vůbec se to nevyužije k propagaci a pak to začne chátrat.. v ÚK velmi rozšířený způsob…
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1063
Registrován: 8-2004

Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 22:22:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vagonet: aspoň někdo provádí dokumentaci a máš recht... takže teď něco opravdu k tématu...

Cestující zneužívajíccí dobrodiní Ústeckého kraje


Nové "zadní" zhlaví v Dubí


Pamětník starých časů


dubská idylka

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Porucik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 4-2009
Odesláno Pondělí, 02. listopadu 2009 - 23:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Existuje nějaká tabulka, kde jsou napsány rychlosti v úseku Děčín východ - Kutná Hora. Děkuji
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1924
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 08:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Orlí spár: To myslíš vážně?? Už jsem to psal výše, komunisti neuměli nic prodat, páč o to v podstatě ani neměli zájem. Stačila jim podniková rekreační střediska, kam se náhodný neorganizovaný turista neměl šanci dostat.
Ze svého mládí si pamatuji drtivou většinu rozhleden zavřenou, hrady, zámky kromě několika VIP objektů to samé, o víkendu si na otevřenou restauraci kdesi v přírodě nenarazil (páč Jednota neměla zájem), naučných stezek bylo jako šafránu a vesměs v dezolátním stavu. A tak bych mohl pokračovat.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz www.bezdruzickalokalka.cz
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 08:30:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No zrovna nedávno jsem koukal na JŘ někdy ze 70-tejch, kde dvojkredenc, pravděpodobně ještě s 3xBalm+BFalm a nejspíš ještě s postrkem třetí kredence nebo M131 zdolávala trať Děčín - Jedlová s rychlíkem ca. stejnou dobu jako regionoha. Pravda opačně byl rychlík rychlejší osobáku.

Je zajímavý jak na jakoukoli poznámku o minulosti někdo vytáhne frontu na banány. Lidi maj fakt rozhled a fantazii..... Nějak kdekomu nedochází že ta doba byla prostě v tolika věcech jiná že se dá srovnávat velmi obtížně. A jen úplnej blbec (dříve funkcionář nyní dobrovolný člen pomocné stráže dobrovolné ideopolicie) má kecy o tom co kdo chce vracet a po čem se mu stejská při téměř jakékoli vzpomínce co a jak bylo.

Pravda dnes si můžu nakoupit téměř kdekoli a kdykoli. Většinou u Vietnamců. A u benzínovejch pump.

Až budu mít čas tak Rudlovi hodím počty busů do toho středohoří kolem roku 85. Co mám v paměti tak to bylo 3-5 párů. Víc než dnes do Jetřichovic.
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2731
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 08:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak já si třeba zase pamatuju, že dost turistických chat a hospod po nepovedené privatizaci bylo srovnáno se zemí.

Holt ne všude se dožili návratu ukradeného původní majitelé.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 15:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr Vlček: MR Chomutov - Liberec jezdily do doby převedení do klasik vždy v sestavě M262.0+4x Balm(k)+M 262.0. Vozy byly spojené na kabel do vícečleného řízení. Viděl jsem to osobně, jako staršímu mi to potvrdili fírové z LD Chomutov, kteří to vozili. Žádný postrk nikde.
Jo, doba to byla jiná, ale doprava se musí přizpůsobit době, nikoliv doba zavedeným postupům ČD. Jinak z toho bude finanční krach oněch ČD. A upozorňuju - i firma 100% vlastněná státem může jít do konkurzu.

Počty busů do Středohoří v r. 1985 klidně sežeňte. Možná se budete po porovnání s dnešním stavem dost divit.

Jo a pokud chcete nakupovat u státního podniku a jiní prodejci Vám vadí - budiž. Já si ale myslím, že firma, která mi žádané zboží prodá v době, kdy mě napadne nakupovat, je ta pravá. Jen maně si vzpomínám na dobu, kdy jako člen jakési poradní komise ONV v Chomutově jsem marně strávil dva roky přesvědčováním funkcionářů, že by alespoň jedna pumpa v okrese by mohla být otevřena 24 hodin denně. Vždy jsem dostal jasnou odpověď: "Taková pumpa je přeci v Lounech, tak co chcete?"
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3882
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 15:58:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rudolfe33: už jsem od tebe četl hodně blbostí,ale k tomuhle Ti gratuluji! Neměla 830 třeba automatiku (ARR) nebo elektronický rychloměr?
Můžeš mi na fotce ukázat,kde je ta zásuvka na dvojčelen? a kde jí mají třeba bixy? To jsi hodně předběhl dobu,protože dvojčl.řízení se u MV udělalo poprvé ve ValMezu na 810,resp. dnešních 811.

Jestli se pletu,osobně vrátím oprávnění k řízení vozidel motorové i elektrické trakce a půjdu si nasypat popel na hlavu.
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 16:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kabel vícečleného řízení, tak ten jsem u Balm(k)nikdy neviděl
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3884
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 16:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

..třeba v Teplicích takovou 830 (M262) mají?! Možná má i sběrač a umí jezdit na 3Kv ss.

Jestli takto dopravě v Ústí rozumí všichni,tak se už nedivím skvělím nápadům Šulce a spol.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1434
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 16:27:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Skutečně budete muset svá oprávnění vrátit. Udělejte to velmi rychle,popel na hlavu Vám odpustím.

Jen pro Vaši, dost dodatečnou informaci: dvojčlen měly už M 284.0,1, dále M 262.0, M 240.0, M 286.0,1 a M 296.0,1. Dvojčlen měly samozřejmě i jednotky "Leipzig a Hamburg", které převzaly ČSD v r. 1945, i maďarské Vindobony a Hungarie M 298.0.

A průběžný kabel pro vícečlen měly už z výroby vozy Calm/Bam (od r. 1942), Balm(k) od 1959, Balm(d) od 1965, samozřejmě i původní Baim,Bam,Aam (cca od r. 1969).

Že to nedokážete najít na vozidlech, je problém Vašich vzdělavatelů, či Vašich schopností.

Neučil jste se tomu strojvůdcování na právnické fakultě v Plzni?
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1436
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 16:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak, chcete-li fotodokumentaci, tak si třeba podívejte na http://www.parostroj.net/katalog/ov/images/fotografie/Balm_5_0405 .jpg
Zásuvka kabelu dálkového řízení je vlevo od šroubovky, na úrovni brzdového potrubí.

Javy: že jste něco neviděl, to je Váš problém. Asi jste trochu mlaďoch.

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3885
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 16:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zásuvka tam je,stejně tak i u vozů 020,ale to je asi tak všechno. Jinak ten dvojčlen spočíval v postrkovém voze obsazeném fírou. Takže vlastně dvojčlené řízení za pomocí dvou fírů.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3886
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 16:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mmch to je to samé jako zásuvky u ř.122 nebo ovladače na automatické spřáhlo.
Pravda aut.spřáhlo na traktorech taky je,v případě,že fíra má u sebe posunovače. Stejně tak jako postrková 830 svého fíru.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1437
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 17:09:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Bla, bla, bla. Prostě račte vrátit papíry, jak jste slíbil.

Že totiž dálkové řízení (vícečlen) nezbavovalo dráhu povinnosti obsadit takto řízené vozidlo minimálně pomocníkem strojvedoucího, je otázkou jinou.

Jinak doufám, že víte že vícečlen (běžně používaný, měly i stroje T 478.1,2,3,, T 679.1, T 458.0,1,5,,T 466.0,1,2,3. A v literatuře bys možná i našel, že po dodávce T 466.3 se dokonce zkoušelo propojená dvou těchto lokomotiv na kábel přes vozy Baim. Úspěšně.
Takže s tím Valmezem běžte někam...A ty papíry opravdu odevzdejte.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3887
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 17:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nikde jsem v žádných pramenech nenašel ani zmínku,že by tahle vymoženost někdy byla uvedena v realitu. Takže si troufám tvrdit,že je to stejné jako u výše zmíněné ř.122,některé mají zásuvky,některé i kabeláž,ale to je asi tak všechno.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3888
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 17:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na traktorech ano,tam to i fungovalo a funguje.
Ovšem u vozů 830 se to nikdy nepoužívalo stejně jako u 122. Ani z vyprávění ani v žádné litaratuře o tom zmínka není. Nakonec plánů a úvah na vozidlech ČSD bylo hafo,ale nikdy se to neuvedlo v realitu.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 17:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: Jste prostě mlaďoch, hochu.Moc toho o dráze nevíte. A to jsem Vám nepřipomenul EM 475.1. Vsadil jste do toho papíry, no nikdo Vás k tomu nevyzýval. Ale nějaká poctivost by tady být měla..
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3889
Registrován: 9-2007

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 17:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Až to někde uvidím na obrázku nebo mi někdo dá důkaz,tak tomu uvěřím. Do té doby si budu stát za svým názorem. Je to stejný jako bych říkal,že 122ky jezdili ve dvojčatech.
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 17:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nechci hnát tuto diskusi až do hádek, ale s vozy Bix pracuji již 28 let. To co je na fotce je nějaký vůz po vyjetí z továrny v šedesátých letech, od osmdesátých let se určitě kabel vícečleného řízení neudržuje a taky si pamatuji páteční R 1110/1111 Děčín - Plzeň a tam vždy byli dva fírové.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1439
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 18:19:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Javy, v osmdesátých letech také pominula doba, kdy byl důvod řadit 2x M 262.o na kabel - nebyly už takové spoje. Prostě se přešlo na traktory a nebo elektriku. Podívej se někde do jízdních řádů. A proto se dvoučleny a kabely neudržovaly a dnes už je dokonce mlaďoši ani nepamatují, ani neznají. Pokud jde o dva fíry na kabelu - to bylo předpisovou nutností, pojem činného a neobsazeného hnacího vozidla předpisy ČSD neznaly. Ten zadní se prostě jen vezl a hlídal teploty. V obratové stanici se funkce vyměnily - začal se flákat ten, který jel tam. Takhle běhali na soupravě třeba i čtyři fírové - pamatuji rychlík Broumov -Praha, kde v úseku Pha-Hradec byly čtyři vozy M 296.o na kabelu, v Hradci se to rozdělilo na Trutnovskou a Broumovskou část,Broumovská část pokračovala pod vedením původního fíry do Týniště kde byla úvrať a vedení vlaku převzal fíra,který do té doby jel uprostřed/na konci jako pozorovatel, v další úvrati v Meziměstí se to zase vyměnilo. No a jeden fíra z Trutnovské části vedl tuto část do Trutnova - z Prahy do Hradce byl uprostřed a jen hlídal teploty. No a ten na konci se z Prahy do Trutnova jen vezl - ovšem ráno, v opačném směru zase celou cestu řídil. Co k tomu dodat?

NO a pokud jde o 122 ve dvojčatech? Nevím. Ale 123 ve dvojčatech při jednomužném obsazení začaly jezdit koncem sedmdesátých let a jezdí tak dodnes. U SD.
Javy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 9-2003

Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 18:29:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Děkuji za poučení. Myslím si, že debata na tomto fóru by měla být zbavena nenávistných výpadů a invektiv.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1440
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 18:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Javy: Souhlas.
Ale, když jme se do toho pustili, dodal bych ještě: Když přišly prvé T 478.1,2, jezdilo se s pomocníkem. Jednomužné obsazení strojů přicházelo postupně později. A v praxi se nakonec došlo i k tomu, že sám fíra zvládne i dvojičku těchle strojů (a nakonec i T 478.3,4). Jiná byla situace u Sergejů. Ty bylo sice možno spojit na kabel, ale protože strojvedoucí neměl dostatečnou kontrolu spřaženého stroje, tak se to řešilo tak, že na vedoucím stroji jel strojvedoucí a na spřažený stroj byl dosazen jeho pomocník, který za jízdy kontroloval činnost strojovny. V Čechách tohle pamatují ti starší od trati 160, kde dvojčata Sergejů jezdila. Mám dojem, že se to provozvalo i na Moravě, ale podrobnosti neznám. Snad to tímhle uzavřeme a 750371 si něco nastuduje z literatury.
Mates111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 19:20:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak já si třeba zase pamatuju, že dost turistických chat a hospod po nepovedené privatizaci bylo srovnáno se zemí.

Opravdu si myslíte, že kdyby tyto státy zůstali ve vlastnictví státu, že by to dopadlo jinak? Domnívám se, že ve výsledku by to bylo úplně stejné. Prostě lidi začali jezdit do zahraničí a některé oblasti zaznamenali po revoluci velký pokles turismu.

No zrovna nedávno jsem koukal na JŘ někdy ze 70-tejch, kde dvojkredenc, pravděpodobně ještě s 3xBalm+BFalm a nejspíš ještě s postrkem třetí kredence nebo M131 zdolávala trať Děčín - Jedlová s rychlíkem ca. stejnou dobu jako regionoha. Pravda opačně byl rychlík rychlejší osobáku.

Tak ono na některých tratích se jízdní doba dnes dá srovnávat s jízdní dobou na začátku 20. století. Takže nemusíte být při zemi. Otázkou ovšem je, jak s touto informací naložit. Přece jenom doprava není jen železnice a ne každého zajímá doba za kterou se dostane na nádraží, ale spíše doma, za kterou se dostanou na místo, kam chtějí....
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1595
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 19:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: S Rudolfem33 jsem povětšinou byl v nějaké při, ale tady bych mu nějak radši neodporoval. Minimálně řada M296.1,2. na kabel určitě jezdila. Ten vlak MR222 Broumov - Praha je zobrazen v publikaci Motorové vozy řad 850 - 854 od Jaromíra Bittnera. Jsou vidět sice jen tři motorové vozy, ale čtvrtý na vlaku je určitě, v roce 1976 už nikdo raději netýral hydry třemi přívěsy. Ostatně, nedivil bych se, kdyby při řízení čtyř hyder (vlekoucích 6 až 8 přívěsů řady Baim) na jednom vlaku čtyřmi strovedoucími na té první hydře něco neodešlo, navíc v této publikaci je výslovně uvedeno, že se jezdilo na kabel a před odjezdem spojených souprav z Hradce se zkoušely otáčkové stupně a řazení reverzace.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1596
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 19:43:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mates111: To bylo míněno asi trochu jinak, jako pochvala regionovy, protože pokud je regionova v kondici, tak tu jízdní dobu všude stavícího osobáku Děčín - Rumburk zkrátí na úroveň dřívějších rychlíků vedených čímkoliv. Tady totiž před rokem, nebo dvěmi lety došlo k výraznému zkrácení jízdních dob. Dneska zastávkový osobní vlak za necelou hodinu dojede z Děčína do Jedlové, dřív to zejména díky použitým vozidlům stíhal dojet jen do České Kamenice. To co dokáže regionova, M262.0 neuměla ani s jedním Balmem a M152.0 s jedním Baafxem také ne. Alespoň někde je pokrok, jen ta spolehlivost regionov je taková mírně řečeno trochu diskutabilní.
Martin 76
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.103.174.3
Odesláno Úterý, 03. listopadu 2009 - 20:30:28    Odkaz na tento příspěvek  

Jsem jen cestující, žádný odborník, ale pravda je, že pamatuji dobu, kdy před cca 14-ti lety jsem chodil s jednou slečnou s Kytlic, jezdil jsem za ní z Děčína vlakem a cesta trvala cca hodinu a čtvrt. Tenkrát jezdil osobák ve složení 830+020. Teď, když jedu s rodinou na výlet, jsme za tu samou dobu v Regině z Děčína až v Rumburku.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3891
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 10:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

853,852 ano. Já se holt o těch 830 na kabel nikde nedočetl,ani z vyprávění to neznám. Třeba se to zkoušelo jen na pár vozech?
V dolech ano,tam 130ky na kabel jezdí. U ČD se to také zkoušelo v době,kdy byla celá série 130tek v Třebové,ale nakonec se to neujalo. Ovšem u 122 se to nikdy nepoužívalo,takže ani nikdo neví jestli by to fungovalo a na kolika strojích. Takových zajímavostí na vozidlech býv. ČSD bylo hodně, např. EDB na čmeláku a na 742 nebo automatika na T 457 (730) která se snad nikdy nepoužívala, a vlastně i ty zmíněné přípravy na autom.spřáhla.
Každopádně žádná dostupná literatura provoz vozů 830 na dvojčlen neuvádí a dnes se to asi těžko už dozvíme...
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 11-2007
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 10:39:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: U ČSD toho na kabel jezdilo (a dodnes, ale pod jinou správou dodnes jezdí) mnohem více.
Např 131,125.8 (uposlední řady jsou často řazeny dvě dvojice, vzájemně propojené) Vcenásobné řízení bylo u vozidel TEŽ (1970),a samozřejmě nesmíme zapomenout na Vindobonu (1969)...
Jo a Louny jezdily na kabel s T466.0, že na kabel jezdily T 466.2 je notorieta.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 10:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

1. někde jsem četl (Dráha?) že kredence na dvjčlen jezdily např. na MR Brno - Nový Zámci. Ale nebyly skrz vleky, byla tam fotka přípřeže 2xM262+3xBalm nebo co (jestli ne dokonce ještě Bam).

2. přípřež dostával MR Przeň - Liberec via Varnsdorf. O Křížanech jsem nic nepsal. Tam já pamatujuu 262+3xBalm+262.

3. doma jsem mrknul na busy do Středohoří a výsledek 1985/6:
Medvědice: 5xkřížek a 6xso, Skalice opačně. Milešov byl taky tuším kolem 5 párů sone.
Do Je3chovic jezdil bus z DC nějak ráno, pak 10,40, 15,10, kolem 19 a 22,30 + v neděli nějak kolem poledne.
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3893
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 11:09:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O lounských T 466.0 jsem četl škoda,že není moc fotek,ale v nějaké knížce jsem viděl 2 záběry Vn vlaku přes Libochovice s 2x735. Tehdy to prý bylo pravidlo.
Faigja_162
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Registrován: 12-2008

Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 20:55:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dneska kousek za nádražím ÚNL Střekov směr Litoměřice viděna samotná 854. Nevíte jak se sem dostala a co tu dělala?
Banááni - nejlepší mašiny
Anonym
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 538
Registrován: 11-2008
Odesláno Středa, 04. listopadu 2009 - 21:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chci se zeptat, proslýchá se že z Mikulášovic dolního a ze Straškova má být dopravna D3. Je to pravda?? Díky za odpověď.
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1042
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 10:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Rudolf 33,750371:
Dvojčlenné řízení na 830 pamatuji,používalo se do konce 80 let na osobácích Chomutov -Praha.Většinou si to na kabel dávali turnusáci,aby měli jednu cestu(na postrku) pohodu.Problém byl trochu v tom,že vozy tehdy patřily do stanice a kabely si museli strojvedoucí natáhnout sami ve stanici i mezi vozy.V té době nebylo dovoleno ponechat hnací vozidlo bez obsluhy,nebyla-li kontrola přístrojů na řízené lok.
Na kabel jezdily také 753 a 754 na rychlících Praha -K.Vary(taktéž při obsazení obou lok strojvedoucím,ovšem ten druhý jen sledoval Chod dálk.řízeného stroje).
Dalším vozidlem,které jezdilo ještě v 90.letech ve dvojčlenu byly pražské 852,853 na vlacích Praha- K.Vary.Ještě pamatuji rychlík K.Vary-Chomutov-Louny -Praha,když jsem dělal poznání trati 110,který jezdil v řazení 853+853+Btn+Btn+Btn+Btn a motory byly ovládány z jednoho vozu.
Taktéž rychlík z Chomutova přes Kladno,tam měli pražáci natažený kabel přes vozy.
Další dvojčata jezdila v 80.letech v Lounech 2x742,které byly obsazeny strojvedoucím a pomocníkem.
Takže uvádět jako první používání dvojčlenného řízení u vozu 811,který vzniknul na konci 90.let je trochu mimo mísu.
Truskawiec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 13:40:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: 2x 130 zdokumentovano v unoru 2008 v ostrave-bartovicich, bohuzel nemam naskenovano ale snad slo dokonce o 001 a 002
750371
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3915
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 14:25:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Traktory to je jasný,mně šlo jen o ty 830ky,o těch jsem nikde nečetl a ani neslyšel z vyprávění,že to někdo používal.

Truskawiec: 130ky na kabel se zkoušely po výrobě
a pak v době,kde se uvažovaly jako náhrada šestikoláků. Pravidelný provoz se však nikdy nekonal.
Truskawiec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 6-2009
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 14:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: jj to vim, ja jen ze uz to bylo pod cargem. Btw nekde mam zasitou fotku 2x E469.2 zacatkem 80.let, ale musim ji vystrachat
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 05. listopadu 2009 - 18:04:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

750371: "Jestli se pletu,osobně vrátím oprávnění k řízení vozidel motorové i elektrické trakce a půjdu si nasypat popel na hlavu."

Stačí jedno z nabízeného.