K-report
 

Archiv do 23. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv do 23. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Šamot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 17:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rail2005:nenech se mýlit,na přelomu týdne má Skanska v plánu sypat štěrk.Hned druhý den ve svátek po zahájení výluky,bylo vytrháno a začala těžba spodku.
Šamot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 4-2009
Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 17:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Škoda Krysičko,že taky nefotíš třeba předané třetí nástupiště v Libni.Mohl by jsi to vzít zblízka,aby se místní mohli pokochat naprosto neuvěřitelně odfláknutou práci zámkové dlažby.Doufám,že si to taky přečte dotyčný,co tuhle prasečinu přebíral.Nejenom,že ta dlažba je špatně položená,na mnohých místech jsou dokonce dolíky,prohlubně,člověk po tom chodí jako kdyby měl dvě promile.O jakémsi estetickém pohledu na tuhle práci se vůbec nedá mluvit.Ještě škoda,že si tohle nemůže přečíst chudák nevidomý člověk.Vodící pruhy pro slepce na sebe vůbec nenavazují,na některých místech ani nedrží stejný odstup od hrany nástupiště.Jestli bylo druhé nástupiště podle pohledu některého, kdo tady na tohle téma taky psal odfláknuté z důvodu nedostatku času,tak na tuhle prasárnu bylo času dost,o to víc mrzí,že třeba v Kolíně ty perony vypadají slušně.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3579
Registrován: 10-2003

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 18:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Qěcy: Neboj, já to viděl také dneska prvně a to jsem nebyl v Peru. Myslím si, že to budou spíš ty reklamy. Když to dobře dopadne tak možná na jednom panelu budou vylepené příjezdy a odjezdy. Něco jako pragotron se do Radotína asi nedostane a jako že by se tam docela hodil.
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 11-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 23:24:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rail2005: To se ti zdá. Navíc je už z léta hotov spodek nad Spojovací, takže to ušetří dost času.

Šamot: Já z těch peronů nejsem také extra nadšený. Ale troufám si říci, že z velké části za výsledek může kombinace nástupištních L bloků, vodících dlaždic a zámkové dlažby.
U L bloků sice výrobce tvrdí že:"..zrychluje výstavbu, snižuje pracnost výstavby, zvyšuje stabilitu nástupiště a zlepšuje vzhled nástupišť.."
V lecčem by se dalo myslím polemizovat. Jednak už z výroby přichází bloky se supr geometrií, někde je to křivé až běda. A pak od křivé hrany pokládejte rovně zámkovku...
Navíc nástupiště z L bloků vytvoří celkem stálou konstrukci která se pak dosti blbě přizpůsobuje měnícím se podmínkám. Vyžaduje tedy opravdu precizní základ což se ne vždy podaří (ať už jsou důvody jakékoliv). Naopak nástupiště typu "Sudop" jde velmi dobře upravovat.
Když už tedy L bloky, tak bych na ně prdnul klasické konzolové desky. Ideální je pak začít s pokládkou zámkovky v místech kde je kolej v přímé a konzolové desky vytvoří rovnou hranu od které se pak dobře pokládá zámkovka. Tu lze pak pokládat stále ve stejném směru a krajní dlaždice v obloukovitých částech nástupišť přiřezávat podle polohy konzolových desek. Jak to vypadá je vidět na I. nástupišti.
Nepotřeboval bych tedy ani spešl dlaždice s vodícími proužky, které stejně dorazily dosti otlučené a dost se jich měnilo.
Další věc je postup pokládky - nevím jak přesně to probíhalo, ale skoro bych řekl že se začalo pokládat odevšaď a někde pak bylo třeba se "trefit".
Co se týče propadlin, ano, nějaké byly, ale snad už by mělo být opraveno.
Takže si celkově myslím, že kdyby se udělaly II. a III. nástupiště v klasické "sudopácké" konstrukci po vzoru I. nástupiště, byli by všici spokojenější.
http://eldar.cz/kank
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1219
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 23:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dovolil bych si nesouhlasit. Neuvěřitelně otřesný stav nových nástupišť v Libni připisuju pouze nekvalitní práci. Za nejlepší řešení nástupišť (významnějších) si dovolím i nadále považovat kombinaci L profilů (nebo něčeho obdobného, teoreticky třeba i na místě stavěné zídce) a živičného povrchu. K vidění ve Švýcarsku a je to úplně super - neklouže to, není o co zakopnout (jako tomu často je u SUDOP desek a bohužel někdy i zámkové dlažby), drží přesnou výšku, vodicí čáry pro slepce jsou jasně patrné, a ještě to vypadá velmi civilizovaně. Dá se to čistit a neroste tam ve spárách tráva. :-))
Šamot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 4-2009
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 01:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krysa:projdi se po třetím peronu směrem od věže.Tohle je vyloženě odfláknutý.a souhlasím,že lepšího výsledku minimálně pro slepce by bylo použití L bloků v kombinaci s konzolovýma deskama.To,co tady předvedli je prasečina a nemá to vliv na to,odkud se zámkovka pokládala.Navíc se nekoukej na styl pokládky ve srovnání s druhým peronem.Každej pes jiná ves.Další problém se zámkovkou nastane, až bude mrznout a bude to klouzat.Když jsem viděl,kolik má SDC naskládaný soli na posyp,tak to bude do dvou let po zámkové dlažbě.I sklon kvůli odtoku srážek je poměrně strmý.Ale to je to nejmenší.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 10:46:06    Odkaz na tento příspěvek  

Konzolové desky (ať už na L blocích nebo na Tischerech) mají dvě slabiny: jsou křivé (všelijak prohnuté, pak se při pokládce musí vybírat vedle sebe takové, které jsou prohnuté stejně) a výrazně kloužou za vlhka a mrazu. Všechny stížnosti na klouzání skončily na tom, že předepsané protiskluzové vlastnosti výrobce plní a přísnější požadavky už by neplnila ani žádná zámková dlažba. Problém je nejspíš v tom, že je to tenká betonová deska s přístupem vzduchu z obou povrchů, tedy se rychle ochladí.

Libeňská nástupiště skutečně nejsou vzorem kvality. Třeba takový Bohumín se stejnou konstrukcí nástupiště vypadá celkem přijatelně. Nástupiště ze zámkovky mají DB, ÖBB, už i ŽSR, jen u nás se to neumí...
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2857
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 11:35:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF: A ty desky musejí být křivé??? Máte výrobce vyfakovat. Jenže to by nesměla bejt SŽDC státní, že...
Co trať 231, už se vybralo řešení nulté a první etapy modernizace?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 14:33:28    Odkaz na tento příspěvek  

Q: s 231 nic nového. Sice je na "1. stavbu" vydané stavební povolení, ale po nesouhlasu se zařazením do OPD (v návrhu rozpočtu SFDI je ze setrvačnosti uváděná stavba jako spolufinancovaná) nemá stavba finanční krytí.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 14:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.: a rozsahem by to byl velký nebo malý projekt OPD? Protože až na ministerstvu zjistí, že nedokážou v EK schválit své vyvolené velké projekty, budou se narychlo hledat spousty malých připravených k financování, aby se peníze aspoň nějak vyčerpaly a nezůstaly v Bruselu.

PS. já ty obstrukce EK vcelku chápu - pokud nad zdejším způsobem plánování a realizace dopravních investic zůstává rozum stát nám, kteří v tom žijeme a jsme na to zvyklí, tak pro bruselské úředníky to musí být zatraceně silné kafe.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 15:52:24    Odkaz na tento příspěvek  

Racek: Malý. Vyřadil ho OI SŽDC s poukazem na provizornost stavby, což se ani nedivím.

S potřebou mít v záloze malé (do 25, resp. 50 mil. euro) projekty pro případ, že vypadnou některé velké (a ony vypadnou), máte zcela pravdu. Jenže plán přípravy podle toho nevypadá...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1220
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 17:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myšlenka (neříkám že moje či zcela moje):

Východiska = na berounský tunel nejsou prachy, na PRAK nejsou prachy.

Řešení = Berounský tunel v původní částečně povrchové trase, nebo nějaké podobné podle aktuálních možností. Odbočka do trati 173 mezi Zbuzany a Rudnou. Přednostně udělat PRAK-2 a "dálkový terminál" napojený z Jenečku. Ze staveb PRAK-1 realizovat pouze TGM - Výstaviště a Veleslavín - Ruzyně (bez letištní větve). Mezi Veleslavínem a Výstavištěm (Stromovkou) pouze opravit a zadrátovat stávající trať s jednou krátkou výhybnou někde na Ořechovce, kde je prostor.

Úspora = cca 20 GKč.

Přínosy = Dálkové vlaky na letišti ihned, zároveň mnohem snazší projednatelnost na P6 i z hlediska financování. Kladno do Prahy umí jet dvouvrstvě v intervalu 15+15 minut, půlka Os za Hostivicemi si najde smysluplné využití v ukončení na letišti. Menší kapacitní nároky na Negrelliho viadukt a TGM (stačí 7 kolejí).

Nevýhody = Delší doba jízdy zastávkovým letištěm, vedoucí patrně k prodloužení tramvaje (spojení letiště - P6) či metra za Motol, ovšem v režimu "ať si to Praha teda vyřeší jak chce, ale za svý." Možná kapacitní problémy odb. Barrandov - odb. Dobříč, zejména pokud by tudy byla vedena také ND Krč - Rudná (- Kladno). Patrně obtížnější územní průchodnost kolem Nučic.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2531
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 20:24:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Cyklostezka pod Vítkovem je vyasfaltovaná až po tunel a je vyasfaltovaná i propojka na Vítkov nad pěším tunelem. Objevují se i první cyklisté. Zatím chybí osvětlení.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1221
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 20:30:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Libeň - přiznávám bez mučení, že ty stahovačky nechápu (v případě té šedivé spojky jsem si pořádně nevšíml, ale asi tam je).

Kdo mi první rozumně vysvětlí, jak to že nemusí být děličník pro ptg při odjezdu, či pokud ne proč tedy musí být na té rychlé spojce na vjezdu, proč v obou případech musí být stahovačka směr Malešice (pominu-li, že je stejně v Malešicích na vjezdu a ten jeden vlak navíc by klidně mohl mít napájení shodné s běchovickou 1.TK), či pokud musí být ta stahovačka, proč potom jsou děličníky do jižního objezdu, vyhrál - a bude zde veřejně pochválen. :-)

Děkuji, asi mám nějaký zásadní nedostatek IQ a potřebuju to vysvětlit jak malé děcko.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 1-2004
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 09:30:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: To si pospíšili, byl jsem tam v neděli a bylo teprve uválcováno. Co tunel samotný, tam ještě není hotovo?
(dovolím si opět poslat zprávu na ttnz)
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3103
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 17:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V tunelu byl při neděli štěrk ve stavu ne příliš vzdáleném po vytrhání kolejí. Trochu to uhlazený asi bylo, protože jsem nezakopával, ale jinak nic moc.

TZ: nemohl být ten děličník na rychlé spojce nějak provizorní do prodrátování kolínského zhlaví a následně zapomenutej...? Nebylo by to nic divnýho...
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 19:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Montovali ho asi den před spuštěním. Navíc to zdaleka nevysvětluje dění směr jižní objezd - Malešice...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2538
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 19:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dnes in-line bruslaří od hlaváku k tunelu. Do tunelu si musím vzít světla - běhám tam až večer, takže stav neznám. Ale posledních 150 metrů co není asfalt, už je uválcováno.
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 19:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jeden in-line bruslař se taky těší, až to tam projede
A co teprv až to pujde skrz tunel
”Je lepší držet hubu a nechat ostatní, ať si myslí že človek je idiot, než otevřít hubu a odstanit všechny pochybnosti.”
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2858
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 21:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co takhle pro cyklostezku využít i zbytek trati Vysočany - Karlín? Násep stojí, stačí vložit most a máme kus cesty mimoúrovňově křížící silnice a Rokytku.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 174
Registrován: 12-2007

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 21:10:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

doplním tři fotky z konce ulice Lukášova

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnicedalnice/novespojeni/2009/ podzim/IMG_1264.JPG.html
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnicedalnice/novespojeni/2009/ podzim/IMG_1265.JPG.html
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnicedalnice/novespojeni/2009/ podzim/IMG_1263.JPG.html

dle informací z místa se toho letos už moc dít nebude.... :-(
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2859
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 17:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Změny v ÚPn hlm.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Šamot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 51
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 11:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Os 2111 Libeň - Běchovice po 1TK podle autobloku.
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 90.178.122.86
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 17:06:28    Odkaz na tento příspěvek  

Q: koncept nového ÚPn je na www.uppraha.cz, rozhodně stojí za prohlédnutí.

TZ 1220: nějak nevidím přínosy
- P6 nadále bez terminálul P+R
- naštvaná P6 díky povrchovému průchodu trati Dejvicemi (tohle by prostě P6 nechala projít ÚR)
- na letiště se dostane jen dálková doprava (=v reálu prázdné dlouhé soupravy) s šílenou jízdní dobou (a-119 bude do centra rychlejší)
- to celé za 60 mld., které ovšem stejně nejsou
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3137
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 17:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byla v úseku P.-Čakovice - Hovorčovice někdy plánována druhá kolej? Nebo to, že se těleso trati z vlaku jeví jako původně plánované/postavené pro dvojkolejku, je jen náhoda?
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1228
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 17:54:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF - P+R by byl v Ruzyni (kam logicky patří tak jako tak), na P6 by ÚR nebylo třeba (maximálně na tu výhybnu, což se dá řešit samostatně nebo nazvat první etapou apod; úplně v nejhorším by to šlo i bez drátů), dálkovým vlakem může vhodně jet i cestující do Prahy, aspoň tím pak někdo pojede (JD by nebyla o moc delší). Jak to 60 giga???

Mibl: Existovala výh. Kbely a dlouhá výtažná kolej z Čakovic.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3138
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 18:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

dálkovým vlakem může vhodně jet i cestující do Prahy
Kterou linku vybereš? Nebude to i pak kapacitně tak na trojnohu? Pokud by se slušně opravila hrbatá (+vyvložkovala druhou kolejí (půjde-li to), aby bylo možné provozovat 15 minut takt ze Smíchova do Rudné) + postavil (Káemem už roky věštěný) kousek novostavby odb. Jeneček - letiště, za jak dlouho by tam byla trojnoha z Wilsonu?

Není (za současné situace v české kotlině) první logickou etapou řešení Kladna to, aby si dopravce nechal vyrobit 755/753.7 v počtu větším než malém (stejně je bude potřebovat i jinam)? Díky zrychlení rychlíků by se pak mohly trochu zrychlit i osobáky.

ad 070: Díky.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 20:33:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Jasne, ze 753.7+Bdmtee+(954) je strednedobe uspokojiva a relativne slusna varianta pro Kladno - vcetne osobaku... Nicmene CD je statni firma a sama na to neprijde, protoze uz sto let tam prece staci lega, krabicky, 021 a dalsi podobny srot.

Navic se ted na vas sesype asi 5 lidi, ze to nejde, protoze se mezi vystavistem a Ruzyni neda elektricky topit. :-)))
Venca_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 4-2009
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 20:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dotaz: Doslechl jsem se, že vyschl finanční pramen a rekonstrukce (jopkovatění) Vysočan a další práce na trati do Lysé se odkládají.
Co je na tom pravdy a jaké jsou prognózy? Celkem mě to zajímá z pracovně-existenčních důvodů. Díky V.
http://zeleznice.ddmpraha.cz
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 21:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Nerozumím otázce. Cokoli, co v Praze od východu či severu přebývá, bych dotáhl prostě na letiště a vezl tím jak dálkové, tak pražské cestující (resp. tu část, co nepojede taxi nebo A+119 nebo B+100). Samozřejmě za předpokladu, že se podaří tunel do Berouna dostat více méně do původně plánované asi z poloviny povrchové trasy, která byla u Zbuzan asi kilometr od Rudenky, a za předpokladu optimalizace Smíchov - hlavní. Neříkám že bych z toho byl nadšen, ale coby jakási nouzová varianta mi to přide furt lepší než dnešní stav. Časem se třeba P6 umoudří a PRaK-1 se podaří postavit více méně v původní docela levné podobě (a třeba díky tomu zbyde i na MÚK Vltavská).
Jízdní doba na letiště tímhle způsobem by mohla být někde kolem 30 minut, což sice není super, ale díky cestě přímo a snad vsedě by to věřím mohlo být zajímavé.
Sexuolog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 23:24:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ: Takze si to secteme: I kdyz zanedbame cenu za berounsky tunel a podjezd pod letistem (rekneme, ze jednou budou stejne stat), tak je to investice do reko/novostavby od tunelu pres Rudnou, Jenecek na letiste. Peknych par desitek milionu. A vysledekem bude srovnatelna jizdni doba, nesrovnatelne delsi interval.
Zastavky na SM a Hlavaku nejsou pro kohokoli cestujiciho do sirsiho centra Prahy zadna terna. Kolik by bylo primych cestujicich z mimoprahy? Dve procenta bych povazoval za uspech.
Navic jizdu vlaku by musel nekdo zaplatit (asi ministerstvo), zatimco soucasne busy a metro plati magistrat.
Ja vam nevim, je pekne mit vizi a jit si za ni kdyz to nejde primo i ruznymi oklikami a uhybnymi manevry ale tohle je uz moc.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3485
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 07:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Byla v úseku P.-Čakovice - Hovorčovice někdy plánována druhá kolej?

Né, plánována, ale stavěna a nedostavěna (za války). Cestující tohle rozhodně řešit nebudou.

Neuvěřitelně otřesný stav nových nástupišť v Libni

Já jsme se tam byl (cestou do OBI) podívat a přide mi to tedy jako hoodně příkrý hodnocení.

a neroste tam ve spárách tráva.

Protože ty semena nemaj odkud přiletět.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1231
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 09:30:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: A díval ses na druhým "po hraně"? To je +/- 5 centimetrů, v několika místech možná i víc... Škoda že mám rozbitej foťák.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3141
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 09:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ:
No nevím, v týhle podobě považuju tahání dálkových vlaků na letiště za vyhozený prachy. Už jen to, že tím navýšíš počet dálkových souprav na jednotlivých ramenech za cenu toho, že je povezeš nemalý kus cesty třičtvrtěprázdné se mi moc nelíbí. To už bych to spíše viděl na Káemovu vizi: desira (v půlhodině) bez zastávky Semmeringem + postavní kousku Jeneček - letiště.

RadekŠ:
Díky. Reakce Cestující tohle rozhodně řešit nebudou. předpokládám měla patřit k něčemu jinému.

Případné úsekové zdvojkolejnění 070 v úseku Čakovice - Hovorčovice by tedy mohlo být poměrně levnou a rychle realizovatelnou stavbou a tento kousek druhé koleje by kromě zvýšení stability grafikonu přinesl možnost vozit mezi hodinovými osobáky i rychlíky po hodině. Pokud budou zbývat peníze v OPD (nepovede se schválit velké projekty), tak bych považoval za velmi rozumné v rámci malých projektů investovat např. právě sem.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3488
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 10:06:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud budou zbývat peníze v OPD (nepovede se schválit velké projekty), tak bych považoval za velmi rozumné v rámci malých projektů investovat např. právě sem.

A proč, rozumné je přeci strkat peníze do drátizace Velenic a jiných podobných akcí, ne ?
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 10:16:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, ono je dost pravděpodobné, že případně zbylé peníze v OPD tam budou muset zůstat. Velké projekty se totiž zahajují (i dokončují) bez toho, že by bylo jejich financování schváleno EK, takže ty neschválitelné (brněnský odsun, D8) bude nutné ve finále zatáhnout celé z národních peněz. Eventuelně přidané malé projekty pak nebude z čeho spolufinancovat (OPD neplatí 100% nákladů).
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 12:16:20    Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: nádraží v Čakovicích se začalo za války přestavovat kvůli okolním leteckým továrnám (Avia, Letov), ale dokončilo se to až pár let po válce. Dvoukolejné těleso v trati je z téže doby, začíná už před Čelákovicemi (zde částečně využité pro výtažnou kolej) a pokračuje k teplárně v Třeboradicím - a taky si myslím, že tam druhá kolej nikdy neležela.

Peníze z OPD se musí dočerpat do června 2015. Podle mne se dá ještě stihnout zahájit příprava pár staveb na pozemku dráhy mimo zástavbu, ale nestihne se nic, kde budou problémy s hlukem a kde budou výkupy.

Racek: já myslím, že část staveb z OPD se už nedá fyzicky stihnout zahájit v termínu.

TZ: (40+40)-20=60 mld. ÚR se v Praze vydává například i na pokládku kabelů na drážní těleso (DOZZ Smíchov - Hostivice), natož na výhybnu a elektrizaci.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 12:18:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Zrovna ty Čakovice bych nedělal, do budoucna to nic moc nepřinese. Když už, tak na jednokolejce je možností zkapacitnění také zvýšení rychlosti (na rozdíl od dvojkolejky, to jsou paradoxy :-) ), které má navíc samo o sobě nějakou hodnotu.

Spíš bych to viděl na takové věci jako Hostivař, LiBě-3, určité drobné dodatečné úpravy na 011 + případně čtyřkolejka do Běchovic, z menších věcí třeba optimalizace trati Modřany - Vrané (popř. část) nebo nějaké smysluplné zastávky, třeba Kačerov či RZ. Nebo dokončení peronizace Nymburka, Kutnohorský oblouk, DOZZ tu či onde... ono by se toho našlo docela dost, kdyby se chtělo hledat.
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 12:44:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K.A.F.: slyšel jsem (JPP), že SS Olomouc urychlila přípravu Blažovice - Nezamyslice, protože potřebují dostat do OPD nějakou bezproblémovou velkou stavbu, kterou bude možné schválit. Ale přijde mi to dost nereálné, protože pokud je současný harmonogram 2012 - 2015, tak se to do června 2015 určitě nestihne.

(Příspěvek byl editován uživatelem Racek.)
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1233
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 13:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KAF - jo takhle, no to jo (i když aspoň teoreticky spíš 37+37-20 tj. 54, ale já vím). Ovšem to není cena za moje letiště, ale za rychlý Beroun, dostatečné Kladno a jakž takž letiště, což je trochu rozdíl. Nicméně i s ohledem na další věci uznávám, že to možná není super nápad.

Racek: Nebyl bych až takový pesimista. Pokud bude opravdu vůle (a dostatek ročních financí), tak se tam (na rozdíl od koridorů) dá udělat úplná výluka a postavit to celé najednou, tj. velmi rychle. A vzhledem k tomu, jak je to trasované, by ta výluka ani nemusela trvat tak moc dlouho (řekněme jeden grafikon)... Fakt ale je, že by to pomalu chtělo mít ÚR a dělat projekt.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3143
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 13:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ:
Zrovna ty Čakovice bych nedělal, do budoucna to nic moc nepřinese
Ty věříš na severní VRT vstup do Prahy v brzké době (tj. do cca 2020-25)? Pokud je cca 2020 reálné, tak to nemá moc smysl, ale jinak (tj. sverení pražská NBS v horizontu 2025+) bych o tom nepochyboval.

Když už, tak na jednokolejce je možností zkapacitnění také zvýšení rychlosti (na rozdíl od dvojkolejky, to jsou paradoxy :-) ), které má navíc samo o sobě nějakou hodnotu.

Ale jo, to nepopírám, ale pokud budeš uvažovat současné šrotiště (854+něco) jak na osobácích, tak na rychlících, tak mám obavu, že jen to nestačí. Nebo jinak: O kolik se dá zrychlit Čakovice - Neratovice díky uvedení do normovaného stavu?

Hostivař, LiBě-3, určité drobné dodatečné úpravy na 011 + případně čtyřkolejka do Běchovic, z menších věcí třeba optimalizace trati Modřany - Vrané (popř. část) nebo nějaké smysluplné zastávky, třeba Kačerov či RZ. Nebo dokončení peronizace Nymburka, Kutnohorský oblouk, DOZZ tu či onde...

Postupně:
Hostivař - nejspíše není projednatelná tak, aby se stihla do června 2015,
011 - bez jasného a všeobecně přijímaného provozního konceptu dálkovky a SBahna nevěřím v dodatečné zásahy do 011; o čtyřkolejce do Běchovic bych v následujících 10 letech pouze tiše snil.
LiBě3: to je celkem bez debat; jaký je stav přípravy?
Modřany - Vrané: Pokud se to má začít projednávat až nyní, tak bych v to ani trochu nedoufal.
Kutnohorský oblouk: velmi diskutabilní poměr mezi náklady a přínosy.

Jinak bych si taky uměl představit peronizaci např. Strakonic.

Jaký je stav přípravy zastávek Rajská Zahrada či Kačerov? Nepředpokládám, že by byly připravené tak, aby jediným drhlíkem byly peníze.


ad Blažovice - Nezamyslice:
V porovnání např. s některými drahými stavbami na 4. koridoru a s ohledem na počty cestujících (na 300 a na 220) by bylo hezké mít toto postavené co nejdříve.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 13:55:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neodpustím si glosu, že tady pořád visí "Cílem projektu je modernizace úseku Blažovice-Nezamyslice výstavbou dvojkolejné tratě včetně elektrizace soustavou 25 kV-50 kV tak, aby bylo možno dosáhnout maximální rychlosti 16 km/h."

Ale - mluvilo se i o dost větší rychlosti, než 160, že? Nebo už podle tohohle projektu by ta trať měla potenciál na zrychlení nad 200?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každou informaci (foto, schéma kolejiště, zab. zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, včetně upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. letech, nebo i 80.
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1234
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 14:31:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Věřím, protože z okolopražských novostaveb je tato zdaleka nejdůležitější, a ani by nemusela být zase tak drahá. Jinak pokud něco na 070 zdvojkolejňovat, pak Satalice - Skály, protože pokud bude tendence jezdit často (a jinak to nemá cenu), jen těžko by bylo možné zastavit na RZ, která zároveň potenciál té trati dost zvyšuje.

Zvýšení rychlosti by asi lépe uměl někdo jiný, ovšem tipoval bych, že Vmin 100 km/h jde určitě (když je na těch dnešních s***kách možné jet 90, tak nový svršek, větší převýšení apod. popř. s využitím I=130 mm musí umožnit tak 105-110 km/h i kdyby se nechtělo, což platí pro většinu sítě), na rovině pak podle vrcholu trakční charakteristiky. :-) Viděl bych to spíš na Desiro, 854 je líná neohrabaná 40 let stará pomalíková špalková záležitost, a to že je mezi motoráky ještě celkem solidní jen ilustruje, jak moc v zadeli se vozový park nachází. Fakt ovšem je, že umí velmi dobře brzdit.
No a protože do 15min. intervalu (z čehož půlka klidně mohou být R/Sp) chybí vždycky leda půlminuta, tak to prostě musí stačit, maximálně s rychlými vexlemi v Měšicích a popř. Saláticích. A ještě bych tak tipnul, že to je levnější než částečná dvojkolejka.

011 - zde je fór v tom, že díky těm pár dodělávkám právě jednou provždy nebude třeba o dálkovce cokoli vědět. :-) Cenově tak miliarda (v nějaké hardcore verzi pro spoustu zbytečných osobáků třeba dvě), to mi přijde jako úplně pohádkový cost/benefit.

210 - Jak to? Když dostane SDC nějaké peníze na lidi a materiál, tak to musí jít za pár týdnů podbíječkou a dost možná bez jakékoli projektové dokumentace (krom skutečného provedení?). No dobře tak přeháním, ale copak úprava převýšení, výměna pražců a kolejnic a posun přejezdových přibližováků je akce srovnatelná se stavbou elektrárny...? Pak je to otázka dodělání mostků a případně chybějících přejezdů + DOZZ, to je za 5 let snad zvládnutelné taky (teda bylo by, kdyby...).

Strakonice - jistě, když se nebudu držet jen u Prahy, je toho strašná spousta.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3144
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 15:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad severní vstup do Prahy:
Což o to, já jeho potřebnost nezpochybňuju, ale kladl bych si otázku, zda by se jeho realizaci nedalo napomoci tím, že se v nějaké low-cost verzi provede něco s 070 cca po Všetaty a za částečného přetažení Boleslavi a Mělníka do vlaku.

070: Chtít jezdit v intervalu 15 minut po jednokolejce, tak to už chce v českých zemích sakra velkou odvahu. Pokud vlak vypadne ze svého slotu, tak už nemá šanci se srovnat, nebo to rozvrátí celé. Kolik moc bys to chtěl vatovat?

Navíc pro rychlosti vyšší než 100 km/h narazíš na absenci legálnosti kódování pomocí AHr. :-(

011: Opravdu se z Libně do Počernic vejde 4. kolej, aniž bys musel hýbat s PHS, současnými kolejemi, navěstidly či sloupy trakčního vedení? Mě se to nějak nezdá.

210: OPD financuje investiční akce a ne údržbu. Chceš-li vylepšovat (obnova ve stávajících parametrech se bude těžko vydávat za investici), tak se obávám, že se bez ÚR neobejdeš.

když se nebudu držet jen u Prahy, je toho strašná spousta
Staveb s platným ÚR a vidinou brzkého vydání stavebního povolení se obávám až tak mnoho nebude.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3489
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 15:53:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...díval ses na druhým "po hraně"? To je +/- 5 centimetrů, v několika místech možná i víc...

Díval jsme se na to očima běžnýho cestujícího, nikoliv hnidopicha a nadšence, který by ten perón měl nejdradši pozlacený.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 17:22:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je +/- 5 centimetrů, v několika místech možná i víc...

A tolerance normy pro vzdálenost nástupiště/dveře vlaku je vlastně jaká?
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každou informaci (foto, schéma kolejiště, zab. zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, včetně upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. letech, nebo i 80.
Šamot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 4-2009
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 17:47:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tommasel: tady snad nejde o normu ne?

RadekŠ: nechci Tě nějak slovně poškozovat,ale doufám,že už v Obi začali prodávat i dioptrický brýle.I očima běžnýho cestujícího je za peníze daňových polatníků tohle prasárna.Kdyby Ti tohle postavil řemeslník doma,tak jsem zvědavej,jak by se Ti tohle líbilo,zvlášť,když jeho práci zacvakáš přímo z vlastní kapsy,tohle formou daní.Po těch peronech chodí tisíce lidí a je to jakási vizitka něčeho,ne?
Koudy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2763
Registrován: 3-2004

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 17:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navíc pro rychlosti vyšší než 100 km/h narazíš na absenci legálnosti kódování pomocí AHr. :-(


I tady se ledy hnuly.

Ať máme dost sil přestát věci, které přijdou...
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1522
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 18:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Blažovice-Nezamyslice: ve dříve zveřejněné EIA se uvádí 200 km/h až na esíčko u Vyškova. Dá se těch 160 km/h chápat jako šetření na technologiích kvůli zkrácení termínu, nebo jako nějaký směrově "úspornější" projekt? Když už je to novostavba v trase budoucího hlavního vnitrostátního vysokorychlostního směru P-B-O, tak by to druhé nebylo zrovna šetřením na správném místě...
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 18:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šamot: tady snad nejde o normu ne?

Pokud jde o reklamovatelnost, tak to má jistě váhu.

Jinak jistěže jde o bezpečnost cestujících, kteří si mají zvyknout na bezbariérovost a rychlost vý/nástupu (a pak herdek zakopnou při nezvyklé výšce, nebo si ulomí nohu nebo kolečko v nezvyklé mezeře). Nebo se po pár letech a po zhoršení geometrie kolejnice nějaký vagónek pohoupne a oryje...?

(Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každou informaci (foto, schéma kolejiště, zab. zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, včetně upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. letech, nebo i 80.
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 10-2008
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 18:20:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

D.J.: Když už je to novostavba v trase budoucího hlavního vnitrostátního vysokorychlostního směru P-B-O, tak by to druhé nebylo zrovna šetřením na správném místě...

Právě. (Nebo také W-B-O-W.) Na tomhle místě na nějaké další VRT traťové těleso v tomhle století nevěřím, a asi málokdo.
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každou informaci (foto, schéma kolejiště, zab. zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, včetně upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. letech, nebo i 80.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3145
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 18:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša:
Dá se těch 160 km/h chápat jako šetření na technologiích kvůli zkrácení termínu, nebo jako nějaký směrově "úspornější" projekt?

Zmíněná EIA je výstupem "projektu" s výše citovanou anotací, v rámci něhož měl zpracovatel navrhnout i technické řešení modernizace traťového úseku.

Koudy:
Nešlo by k tomu napsat něco trochu bližšího? Třeba i jen málo.
1899-2009 - 110 let blatenských lokálek!
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1236
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 20:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: 15min. na jednokolejku v pohodě stačí, u 7,5 minuty už je otázka jestli komplet dvojkolejka není levnější než všechny ty vexle. Vata standardní (10%), zpožděné vlaky do určité výše vychýlí systém (dokud se to ustabilizuje), od určité výše se "zahodí." Ostatně co jiného je dnešní Kladno, a to jezdí zdaleka nejlépe za posledních mnoho let, řekl bych.

210: Když se budu snažit, jednu (až dvě) větší údržby protáhnu jako investici, jinou hraniční záležitost plně zaplatím z údržby a je to.

011: No co jsem viděl studii, tak bourala jen lichý perón v Kyjích, jinde se kolej přidávala na osovku 9 metrů právě z tohoto důvodu. Neříkám že nebyly nějaké drobnosti, ale v zásadě tak. Z DPO do Běchovic to pak samozřejmě znamená velké bourání a totální přestavbu; pročež si umím představit první etapu do DPO s případnou provizorní spojkou do malešické.

Kódování - no bezva. Tak kdypak se svezeme z Protivína do Strakonic 120 km/h? :-)
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 9-2008

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 20:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: Bude to jen do rychlosti 120 km/h a před předvěstí se bude kódovat znak předvěsti maximálmě na vzdálenost 2 km před návěstidlem (při zhasnuté předvěsti bude kód žluté). Pokud by se kódovaly vzdálenější úseky, bude se přenášet kód zelené bez ohledu na znak předvěsti.
Líná huba, holé neštěstí ...
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1525
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 20:31:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl: dík. Je tam ještě nějaká šance udělat něco s tím 90-100 km/h obloukem na nezamyslickém záhlaví ve Vyškově? Bez toho tam podle mě hrozí, že tam ten zub v jinak souvislé dvoustovce zůstane dalších 100 let. :/
parodie na moderní nízkopodlažní tramvaje
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1237
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 20:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavouk: Když kódovat zelenou až 2 km (proč ne jeden?) před předvěst, proč tedy jen 120 km/h safraporte? Takto přece není problém jet 160 km/h! Samozřejmě na příslušném svršku.
Jirka_kraťas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2248
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 21:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V diskusi o mechanických závorách je zmínka o tom, že u zastávky Praha-Holyně (trať 173) skončí svou činnost zdejší mechanické závory a s nimi i místní hláska. Nevím, jak to nyní bude s traťovým zabezpečovacím zařízením, ale pokud vznikne AHr Praha-Smíchov - Praha-Řeporyje, tak by mohla skončit činnost i stanice Praha-Hlubočepy.
Pavouk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 775
Registrován: 9-2008

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 21:14:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tomáš_záruba: Pro rychlosti nad 120 km/h musíte přenášet kód následujícího návěstidla v celé délce oddílu, ale přenášet kód návěstidla můžete maximálně na dvojnásobek zábrzdné vzdálenosti 1000 m.
Líná huba, holé neštěstí ...
artur
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.129.60
Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 21:46:51    Odkaz na tento příspěvek  

No a kdy se teda svezeme 120 mezi Strakonicemi a ČB?
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1238
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 22:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavouk: Tak to mi tedy s odpuštěním připadá jako čistý pojmoslovný purismus. Co takhle si úsek s AHr. představit jako několik oddílů, která ale nemají návěstidla a tudíž nemohou návěstit nic jiného než zelenou? Čili ten X km dlouhý kód zelené, co končí 2 km před další předvěstí, by jakoby byl několikrát přerušen "neproměnným návěstidlem automatického bloku." :-)

Když si přestanu vymýšlet kraviny, tak bych prostě zapojil zdravý rozum. Zelený kód = můžeme jet nad 120 km/h, a hotovo dvacet. Jestli ta zelená je od návěstidla nebo od širé trati je z logiky věci šajsegál. A jestli je to celé kvůli tomu, že někdo odmítá do toho předpisu doplnit "přenášet kód následujícího návěstidla nebo zelený kód v případě, kdy je následující návěstidlo vzdáleno více než 2 km v celé délce oddílu", tak takový jedinec zaslouží vyhazov s ostudou.