K-report
 

Archiv do 9. ledna 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv do 9. ledna 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 01. ledna 2009 - 09:35:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já nevím, proč se tu řeší nějaká "architektonická hodnota" stavby. Důležité je, jestli se líbí nebo ne masovému vkusu, protože to jsou uživatelé železnice a ty je třeba se snažit přilákat. Ne členy klubu architektů. A když už nějaké "dobově zajímavé prvky," pak jedině tak aby to pokud možno vůbec nikoho nepobuřovalo.
Nádraží není avantgardní galerie. A pokud si na ni bude hrát, může mít jednou také podobnou návštěvnost... :-(

A "hlas lidu" je myslím jasný.
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. ledna 2009 - 11:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Přesně tak. Myslím, že běžnému cestujícímu je jedno, jestli jsou zdi nebo podhledy z takového nebo makového materiálu. Ten ocení především čistotu prostranství, WC, čekárny, přehlednost a dostupnost různých pokladen, služeb a dalších využívaných "okének". Mohou být totiž podlahy pokryty třeba i perskými koberci, ale jestli se tam budou pohybovat různá individua a cestující bude muset běhat pro jednoduchou informaci od okénka k okénku a ztratí se cestou k vlaku, pak to budou zbytečně vyhozené peníze.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. ledna 2009 - 11:16:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bohužel, krom toho, že se většině lidem evidentně nelíbí architektonické ztvárnění rekonstrukce, tak je mnohé i po stavební stránce dost odfláklé. Jak jinak mám hodnotit třeba profilované panely na nástupištích sloužící patrně pro slepce ( ty panely s vlnkami ), které jsou již po pár měsících uvolněné, na některých se lze i pěkně pohoupat, což jsem včera vyzkoušel na prvním nástupišti hned před Drážním úřadem.
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. ledna 2009 - 11:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Junkrs:Tobě asi neříká nic estetické hledisko...Auto si, mimo služebního, nikdo nekupuje jen proto, že jezdí ale taky se musí líbit..Tohle tady prostě hodně šotoušů nedokáže pochopit.
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.76.44
Odesláno Čtvrtek, 01. ledna 2009 - 12:11:51    Odkaz na tento příspěvek  

Ale hovno. Vy se ptáte svejch lidí a vůbec píšete svoje názory. Já znám lidi, co říkají, že je to hezké. Tak tu nepindejte. A dokonce mi to řekli sami od sebe, jak je to teď pěkný na tom hlaváku v těch podchodech, aniž bych se je vůbec ptal.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. ledna 2009 - 16:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

huh: diky za odkaz. V kontextu takoveho vyuziti plochy haly si myslim, ze nad cimkoliv dalsim mohla mavnout rukou...

Jinak vysvetleni soucasneho stavu maximalnimi usporami je asi nejlogictejsi. Divim se, ze se ve veci neangazovalo vice hlavni mesto, protoze to prachu ma spoustu. Evidentne roli nadrazi zasadne podcenilo a statni podnik Grandi Stazioni to ted prasi stejne jako jeho materska firma drahu...

Co se tyce nastupist, jsou funcni a asi se jim krome neuveritelneho mnozstvi kanalovych vstupu neda nic vytknout; ale myslim, ze hlavni nadrazi mohlo preci jen byt trochu vic "hochnobl" - jak materialove, pripadne i vystrednejsim (ovsem se zastresenim nekolidujicim) designem mobiliare a dalsich prvku.
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. ledna 2009 - 18:37:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Honzík žádný hovno. By mě zajímalo co to je za lidi?Mají takovej strop taky doma...
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 01. ledna 2009 - 19:46:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To Dj_tiësto: Já jsem neříkal, že by to nemělo být pěkný z estetickýho hlediska a nebo nekvalitně provedený. Jenom si myslím, že budou-li cestující nas..ný z mnou výše uvedených nefungujících nebo zanedbaných věcí, může být celej hlavák klidně ze zlata, ale žádnýho zkulturnění se tím nedosáhne a všechno to budou vyhozený peníze.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1258
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. ledna 2009 - 20:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: Koukněte se na ty nástupiště pořádně. Mimochodem, já jim krom po stavební stránce odfláknutého provedení nic nevytýkám. Mne totiž mrzí, když něco nového má po pár dnech používání mouchy.
Standal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 6-2008
Odesláno Čtvrtek, 01. ledna 2009 - 21:31:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě se ti podchody taky líbí.A s přítelkyní jsme tam procházeli,a že hlaváku se vyhýbá jak může,například nastupuje na jiných nádražích,jezdí busem,jen aby tam nemusela,tak se jí to taky líbilo.Ale samozřejmě záleží na vkusu,všem se to líbit nemusí.Mě osobně přijdou horší ty nástupiště.Ani ne tak po stavební a architektonický stránce,jako mi vadí jak po pár měsících vypadaj,špinavý,posr... od holubů,a ta střecha to kazí definitivně.Ale ta by se měla snad brzo taky trochu poopravit.
pája hav.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.19.160
Odesláno Pátek, 02. ledna 2009 - 00:27:07    Odkaz na tento příspěvek  

3xHonzík : Záleží jak to je v podchodech na hlaváku udělané.Osobně by se mi to tam taky líbilo,kdyby to někdo udělal odborně a kvalifikovaně.V tomto konkrétním případě,asi v podchodu hrála velkou roli kvantita a nikoliv kvalita vykonané práce ??? Takový to na mě dělá dojem.Běžný cestující si při "zpěchu" na vlak možná ničeho nevšimne,ale přeci jenom turista má všímavější oči
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. ledna 2009 - 09:21:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pikehead: Divim se, ze se ve veci neangazovalo vice hlavni mesto, protoze to prachu ma spoustu.
No to asi těžko. Letos je kupříkladu zkrácena dotace pro DP o víc než půldruha giga, takže to s největší pravděpodobností skončí prodlužováním intervalů a možná i rušením linek.

DJ Těsto: Hlavně, že je na jiný hovadiny, jen kolik stojí ročně pražskej okruh, kolik stála dosavba metra do Letňan a na vstupní bránu do hlavního města nejsou peníze.
Pro ultrašotouše je pražskej okruh nepochybně hovadina, ale pro většinu lidí kupodivu ne. Dostavba metra do Letňan je asi totéž, jako svého čsu dostavba tramvajových tratí kamsi do polí - a ejhle, ono je to dnes docela obestavěno.
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 02. ledna 2009 - 09:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak samozřejmě ten okruh není hovadina ale ve světle toho, že na nic nejsou peníze tak na tuto stavbu jdou mld.Kč mi to prostě vadí. Jo a proti metru do Letňan žádná, jen to,že kvůli tomu, že si pár vyvolených koupilo pozemky u stanice Letňany a tudíž tato je naprosto v polích, místo u sídliště...A navíc ta dostavba byla nesmírně drahá i díky megalomanským, podotýkám hezkým, stanicím na sídlištích, kde by stačily skromější. A na hl. nádraží, jedna z nedůležitějších veřejných staveb pak nejsou peníze a dělá se to napůl. V tomhle světle mě to přijde velmi, velmi špatné..
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 678
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 02. ledna 2009 - 11:11:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: Ad Letňany: No to je sice hezký, v principu i pravdivý. Ale až na to, že ve jménu "co nejvíc km metra co nejrychleji, nejlépe do nějakých voleb" se jaksi stalo, že vznikla klikatice která v úseku Prosek - Florenc cestu do centra vůbec nezkrátila (oproti Bus - Palmovka - B). Místo aby se třeba pár let počkalo, a udělala odbočka z Vysočanský (kam totiž ten pásmovej provoz sedne jak prdel na hrnec). A když už tohle postavili, tak to fakt mohli o ty 2 km ještě prodloužit a nedělat uprostřed ničeho (tj. mimo jakékoli "přirozené přestupní body") obrovskej terminál, aby se na 3 minuty přestoupilo do busů, který jsou pak vytížený těžce nerovnoměrně.

Takže suma sumárum: Myšlenka dobrá, provedení děsné. Nehledě na to, jestli to fakt byla (i s ohledem na to výsledné provedení) priorita větší než dejme tomu Dejvická - Petřiny, Strašnická - Zahradní Město, Hlavní nádraží (Nám. Republiky) - Krč, popř. nějaká tramvaj v centru či pár železničních zastávek...
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.76.88
Odesláno Pátek, 02. ledna 2009 - 11:56:41    Odkaz na tento příspěvek  

Ad nástupiště 5,6,7. Proč tam nevyměněj ty nesvítící zářivky za svítící? Já to nechápu.
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2009
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 02. ledna 2009 - 12:03:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TZ: otázkou je, jestli využití technologie dorazivší do Ládví na bezprostřední pokračování čistě náhodou nepředstavuje významnou úsporu oproti stěhování na druhý konec Prahy a pak zase zpět.

DJ Těsto: obávám se, že se na důležitosti hl.n. ve srovnání s okruhem okolo Prahy shodneš jenom s málokým...
Stavět metro pod panelákama je docela riskantní, ony totiž nemají kdovíjak festovou základovou desku a sedání podtunelovaného terénu má na ně vliv docela fatální...
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 7-2002

Odesláno Pátek, 02. ledna 2009 - 12:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej, 02. ledna 2009 - 09:21:

Uvidíme, co s tím krácením dotace DPP provede, třeba se přestanou dělat takové pitomosti, jako tramvaj 13, která vznikla ne kvůli kaštanům, ale kvůli ševcům.

Metro do Letňan je dobrý, ale nemělo by se zapomínat především na síť povrchové dopravy. A když se to tam zastaví, už jí nepůjde vybudovat. Podle mě, Prosek si metrem pohoršil a prosečáci to poznají velmi brzy, byla pouze otázka času, kdy bude zaveden pásmový provoz.
Dj_tiësto
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 02. ledna 2009 - 13:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Hajnej: tak to metro mělo být přímo na okraji sídliště co je Tesco,takže by panelákům nevadilo ale když pozemky u souč.stanice patří komu patří...
ale to sem nepatří. Tady šlo o to,že ty stanice jsou zbytečně drahé na svůj význam a na hlaváku se šetří jak může, přitom má nesrovnatelný význam
Balik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 02. ledna 2009 - 20:54:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Drobné upřesnění k několika kolegům výše:
Wiener Neustadt opravdu není ve Vídni .
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 10-2008
Odesláno Pátek, 02. ledna 2009 - 23:53:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Balik:
Pravda, 50 km, jiné město. Menší. Tím více vyniká ta pražská ostuda...
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každou informaci (foto, schéma kolejiště, zab. zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, včetně upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. letech, nebo i 80.
Pikehead
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 3-2007
Odesláno Sobota, 03. ledna 2009 - 17:08:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hajnej: snizeni provoznich nakladu v letosnim roce mi neprijde jako zasadni duvod pro to, proc se v teto investici nemohla Praha (uz davno) angazovat...

Az na podchody se ta hala mohla polidstit uz hodne davno, zaprve v tom sami zbytecne dlouho zijeme jako dobytek, zadruhy je to obrovska ostuda vzhledem k zahranicnimu provozu...
Bokša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 1-2009
Odesláno Sobota, 03. ledna 2009 - 18:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dj tiësto: Jenom ke Kotasovi - rok jsem bydlel na Barrandově, takže možná můžu soudit - jeho stavby jsou efektní, ale strašně nepraktické - přesvětlená nástupiště vs. neosvětlené nezastřešené schody z černého mramoru bez protiskluzové úpravy (Chap.nám.), šílená plachtová střecha, ze které ovšem prší nebo padá sníh přímo na nástupiště (K Barrandovu) atd. atd.

Takže za sebe jsem naopak docela rád, že mu do toho někdo kecá.
Emve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 03. ledna 2009 - 21:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: Mohl byste mi jakožto ševci upřesnit proč byla vytvořena linka 13 kvůli ševcům? Tahle linka je v provozu pouze v ranní špičce, tudíž se jedná o část šejdra a tyhle šichty se rozhodně netěší přílišné oblibě.
a taky určitě znáte provoz v okolí Anděla, Újezda nebo Palackého náměstí, tudy projíždí zbylé tři linky, takže pokud se někde něco stane, tak vás z Barrandova ráno odveze aspoň ta 13 k metru.... prostě taková pojistka

(Příspěvek byl editován uživatelem Emve.)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2988
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 05. ledna 2009 - 10:26:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jeho stavby jsou efektní, ale strašně nepraktické - přesvětlená nástupiště vs. neosvětlené nezastřešené schody z černého mramoru bez protiskluzové úpravy

Kdyby jenom to, Kotas může i za hromy, blesky a to že krávy dojí málo mlíka.

PS: Já si zase budu myslet, že za tyto nešvary může investor a že s architektem to moc společnýho nemá.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 7-2002

Odesláno Pondělí, 05. ledna 2009 - 11:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Emve: Jó, sólo vůz 6x za hodinu, ten toho odveze, když se něco semele na Andělu. Kolik ta 13 měla vůbec pořadí, 4 ? Kolikrát kol se udělalo, 4, 5 nebo dokonce 6 ? Už jen ty nájezdy, z Motola, nebo přes půl Prahy ?

Sorry, ale sólo tramvaj ve vytíženém směru, to není nic kvůli kaštanům, to je kvůli ševcům. A co se týká víkendového provozu, darmo mluvit (např. 11 v sólu á 7,5 minuty, zatímco v kladiva á 8 minut a víc).

Konečně vás vzali u huby, to je mnohem efektivnější, než nějaké (pseudo)transformace, atd.

(Příspěvek byl editován uživatelem slídil.)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5312
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 05. ledna 2009 - 12:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídile, linka 13 byla zavedena z důvodu volných vozokiílometrů při dlouhodobé výluce Ládví-Sídliště Ďáblice. Linka se chytla a magistrát se jí bál poté zrušit, tak jezdí dodnes.

U linky 11 jde ale o úplně něco jiného. Tam jde o tzv. standard kvality Ropidu, který trvá na traťových intervalech. Tedy tam, kde jezdí jedna linka je 15 minut o víkendu nepřípustných. Proto se o víkendu na tratích s provozem jedné linky trhají dvojice do sól. Viz:

7: Anděl-Radlická, Černokostelcká-ÚDDP
11: Flora-Vinohrdská ul.-Pavlák-Synkáč-Spořilov
18: Synkáč-Pražského povstání (proložení se 193)

Jedinými výjimkami je oblast Kolbenovy ulice a Poděbradské. Tam je to z důvodu, že v těchto místech o víkendu chcípnul pes. Pak ještě Podbaba, ale tam je to vzhledem k hustému provozu autobusů nesmysl.
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.157.217
Odesláno Pondělí, 05. ledna 2009 - 14:14:43    Odkaz na tento příspěvek  

A helemese, pánové, tohle je snad CR /Grandi Stazzioni byznys, proč do toho taháte Prahu, když se to bez ní obešlo až dodnes?

Eráru teče do holínek, tak hledá berana?

Slídile, Čd umlkají, když kaštan jetmo pohlédne na T3 na "zbytečné 13" a provná jí s hnilobou č. 451 - 2 na kolejích dráhy.

Já jsem naprosto přesvědčen, že DPP je to poslední, co si tu kdokoliv od dráhy může dovolit vzít do huby ve zlym.
Emve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 05. ledna 2009 - 15:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil: no vidím, že máte velký přehled 6 za hodinu tedy znamená, že má hodina 48 minut(i když po šesté ten interval kolísá mezi 7 a 9, protože točí po jedné koleji s linkou 20)
jezdí tam 5 pořadí-3xPankrác, 2xMotol
když jedno pořadí jezdil Žižkov, tak to vyjíždělo a zatahovalo jako vložené pořadí linky 12
a když se na Andělu něco semele tak je určitě lepší, když z Barrandova nepojede nic, než aby tam jelo jen sólo po osmi minutách zrovna ráno, kdy všichni jedou do práce a mají naspěch
je to asi neuvěřitelné, ale k metru na Smíchov jsem dojížděl docela plnej....
a taky jste určitě přes léto zaznamenal onu linku 34 Hlubočepy-Výstaviště, která nejdřív jezdila v soupravě a pak sólo, byla to náhradní doprava a určitě víte za koho

(Příspěvek byl editován uživatelem Emve.)
huh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.205.156
Odesláno Pondělí, 05. ledna 2009 - 20:27:32    Odkaz na tento příspěvek  

Jezdím pravidelně 11 v neděli kolem poledne a už několik měsíců jezdí jenom dvojice (samozřejmě poloprázdné). Proč to bylo zavedeno netuším, ale je to tak.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5316
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 05. ledna 2009 - 20:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

huh:
A je tomu tak i po Novém roce? Měl jsem za to, že se koncem roku potřebovaly projezdit vozokilometry, tak se mnoho linek posilovalo (viz třeba dvojice na 5).
huh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.205.156
Odesláno Úterý, 06. ledna 2009 - 04:03:26    Odkaz na tento příspěvek  

Tak to nevím, tuhle neděli jsem nejel.
KubaVy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.217.218.107
Odesláno Úterý, 06. ledna 2009 - 10:48:56    Odkaz na tento příspěvek  

Nevím proč výpravčí ve Vysočanech dává přednost vlakům na lince S29 před linkou S2. Jako včera v půl sedmé večer, kdy radši nechá odjet zpožděný žabotlam na S29, který na hlavním stejně skončil! a ešus linky S2 čeká dobrých 10min ve Vysočanech, potom samozřejmě nevychýzí obrat a další vlaky nabírají zpoždění. Navíc linka S29 jezdí stejně hlavní-Vysočany prázdná, takže nevím jaký je její účel? Jinak ve Vysočanech se ani neobtěžují informovat cestující o zpoždění vlaků jako včera, kdy na tabuly nesvítilo u žádného vlaku zpoždění a přece všechny vlaky měly zpoždění (mezi 18-20hod)
Chocholoušek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 292
Registrován: 10-2004

Odesláno Úterý, 06. ledna 2009 - 10:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...Vysočanech se ani neobtěžují informovat cestující o zpoždění vlaků jako včera, kdy na tabuly nesvítilo

Vy se bohužel neobtěžujte používat spisovnou Čj.
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 7-2002

Odesláno Úterý, 06. ledna 2009 - 14:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 13: Ano, vozokilometry, takže práce pro ševce. Protože namísto tramvají musely okolo Ládví jezdit BUSy, ne ?

Ad 11 a podobné: Ano, to je možná nějaký standard kvality Ropidu, ale hlavně se to o víkendu dobře vozí, takže nejden zaměstnanec DPP rád na některý víkend svleče klotové rukávy a jde se brigádně chytnout kramle, že ?
Krysa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 11-2002

Odesláno Úterý, 06. ledna 2009 - 19:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Něco z Běchovic:
Broušení nulky (v km 396,066 - 398,017)


Po půlnoci se řádění Spena dočkala ještě nově položená 1. TK Odb. Kyje - Praha Běchovice.
http://eldar.cz/kank
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5326
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 06. ledna 2009 - 22:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slídil:
Ano, vozokilometry, takže práce pro ševce. Protože namísto tramvají musely okolo Ládví jezdit BUSy, ne ?
Ne, jedna náhradní 152 opravdu vozokilometrycky nenahradila 3 dvojice každá po osmiminutách - tehdy do Ďáblic jezdily linky 10, 17 a 24.

Ano, to je možná nějaký standard kvality Ropidu, ale hlavně se to o víkendu dobře vozí, takže nejden zaměstnanec DPP rád na některý víkend svleče klotové rukávy a jde se brigádně chytnout kramle, že ?
Ne, tady jde opravdu o standard kvality, který si Ropid stanovil po otevření linky metra B na Černý Most, což je více jak deset let. Od té doby ho praktikuje na všech TT.

Naopak, v DP je tak akutní nedostatek řidičů, že pakárny typu 22 opravdu nejsou z hlavy DP, ale Ropidu. Prostě se potřebují projezdit vozokilometry, které zbyly. Pokud by se neprojezdily, další roky by dal magistrát dotaci výrazně nižší. Na tom není nic neobvyklého, takto se to praktikuej skoro ve všech městech. Jen Praha je trochu větší a při mimořádných výlukách a odklonech, kterých je tady za rok tisíce, je těžký se do vozokilometrů trefit tip ťop. Proto se v prosinci provádí jistá korekce. Je tomu tak již minimálně 15 let.
Paveldacicky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 13:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Krysa:dneska večer brousíme v České Kubici.
Paveldacicky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 13:45:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A jinak dík za fotky.Zkusim večer taky něco .
Emve
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 15:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin a Slídil: ale taky toho před vánocema mnohem víc vozíme, takže to posílení na posledních 5 víkendů je na místě....
ale že jezdíme občas zbytečně, o tom žádná. Zářný příklad je zrušení 23 a její prodloužení do 22(spíš bych bral úpravu 23 Vypich-nádraží Strašnice jako pásmový provoz-rozdíl 5,7km na každém druhém spoji) vedle toho je nějaká 13 jen naprostá drobnost. Na metru se z úsporných důvodů zavádí pásmový provoz a na tramvajích se zavádí přesný opak a to ještě při nedostatku řidičů(proto tolik brigádníků a řidičů z volna) a velké výluce na Letné.... a to chtěl Ropid od prosince linku 18 taky v polovičním intervalu(4-5), ale na to už naštěstí nedošlo
původně se s tím začínalo z důvodu snížení počtu linek a vytvořením jakýchsi páteřních linek v krátkých intervalech po vzoru linky 9 a 22 a bus 133
jenže tuhle funkci by klidně mohl plnit i vlak, pokud by existovaly slušné přestupní vazby, např. Rajská zahrada na metro B, Albertov+Ostrčilovo náměstí vlak-tramvaj, Podbaba s prodloužením tramvaje k nádraží,....
vlak asi nebude jezdit v intervalu 4-5 minut, ale třeba při sjetí dvou S-linek by to bylo 7-8 minut, což už je hodně slušný a o jízdních dobách na mnoha úsecích ani nemluvě
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 4255
Registrován: 6-2002

Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 16:00:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O tramvajích prosím pokračujte v tramvajích.
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 12-2007

Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 16:36:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár odpoledních zasněžených fotek z východu nového spojení. Než jsem tam dorazil bylo po sluníčku :-( Kovokopy neodradil ani mráz či sníh... Východní portály už jsou počmárané...
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnicedalnice/novespojeni/2009/ 090107/
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Tommasel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 10-2008
Odesláno Středa, 07. ledna 2009 - 16:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Emve: ale třeba při sjetí dvou S-linek by to bylo 7-8 minut

Příliš optimistické, alespoň zatím.
Dnes jedou 2xS Hlavák-Strančice, a znamená to interval 10+20+10+20 ve špičce a 30+30 mimo špičku. V JŘ odjezdy +-1 minuta, což asi, že to jezdí na hranici možností.

Mimochodem, jízdní řády přímo linek S pro letošek na www.cd.cz nejsou (podobně jako zmizely jízdní řády přímo Pendolin).
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každou informaci (foto, schéma kolejiště, zab. zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, včetně upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. letech, nebo i 80.
Peva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 904
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 07:52:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad Kasme: Aha , na fotkách je R 1146, koukal jsem z posledního vozu, kdo to tam fotí
PEVA
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 6-2002

Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 07:54:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já tam seděl taky a tiše záviděl, jak má někdo čas na focení vláčků... jóoo kde jsou ty časy...
Optimista je člověk, který tvrdí, že žijeme v tom nejlepším možném světě, pesimista se obává, že je to pravda.
JGR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.254.20
Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 11:31:53    Odkaz na tento příspěvek  

2 kasme

a západní už taky
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 12:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iaya:
1. nebyli jsem fotit vláčky :-) ale kouknout na stavbu pod sněhem...
2. půl hodinky na nafocení 20 fotek si může najít každý. Rozhodně tam nestojím celý den, abych vyfotil konkrétní vlak... :-) To bych teď i umrznul...

JGR: západní už byly počmárané hned po zprovoznění (září 08) - jsou lépe přístupné
pár čmáranic bylo i před zprovozněním, ale ty byly v rámci stavby zas přemalovány... Teď už je to věc SŽDC...
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
JGR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.254.20
Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 13:12:53    Odkaz na tento příspěvek  

Asi by pomohlo zakamerování spojené s hlasovým warningem, je už to nasazený na nějakém nově zbudovaném tunelu na severu (jméno jsem už zapoměl, sakra)
Apollo_17
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 8-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 13:34:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad JGR:Tento tunel je mezi výhybnou Droužkovice a žst Březno u Chomutova.Varovné hlášení je v češtině,němčině a romštině
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9908
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 17:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Následující text se sice týká metra, ale myslím, že zkušenosti v něm obsažené se parádně hodí ke zdejší diskuzi (nejen) o hlaváku.

PRAHA (PRAHA)
Střížkov: rybí kost v žaludku pasažérů
8. ledna 2009 0:00
Proč projektanti ani provoz metra nemyslí na cestující?
Názor
Severní prodloužení metra trasy C provázely už před zprovozněním ostré diskuse. Hlavně kolem letňanské konečné vzdálené od obytné zástavby. Diskutabilní jsou i dvě stanice na Proseku. Sídliště situované od severu k jihu (nikoli kolem Vysočanské ulice) by lépe obsloužila jediná zastávka uprostřed, vybavená třeba pozvolnými eskalátorovými chodníky, umožňujícími přímé vedení trasy bez stávající krkolomné zatáčky pod Klíčovem. Což teď vlastně přímo potvrdilo omezení provozu metra.
Vyplývají však i velké nedomyšlenosti kolem „vlajkové lodi trasy“ - monumentální stanice Střížkov, nazývané rybí kost, z ateliéru architekta Patrika Kotase.
Zaměřme se na záludné nástrahy pod skleněnou klenbou Střížkova. Je vhodná konstrukce stanice na dvě nástupiště? Problémy přináší dvoupatrové „nadchodové“ přemostění středových kolejí. Sídliště Prosek z přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století obývá dost lidí důchodového věku. Ti z jižní části sídliště si neustále stěžují, že jediné schody k metru do centra je zavedou pouze k závěru soupravy. Pokud náhodou nemíří na nádraží do Holešovic, I. P. Pavlova, k severnímu východu z Florence či Budějovické nebo na Opatov a hodlají se vyhnout kolizím na rušných stanicích v centru, musí za rok absolvovat nesmyslné kilometry po peronu k předním vozům. Naopak přijíždějící od centra, směřující dál na sever sídliště, musí zbytečně podcházet Vysočanskou ulici a pak se vracet či vyjít a zvenčí obcházet rozlehlý areál stanice!
Povrch přemostění kolejí v industriálním duchu je praktický, z hrubě neklouzavého asfaltu. Nebezpečnější je přechod na „mramorově klouzavé“ schody. Odřeninami a boulemi se o tom přesvědčil (zvlášť při sněhu) nejeden obyvatel Proseka.
Stanici Střížkov proklínají cestující z vysočanského směru. Kvůli přemostění (a obvykle nefungujícímu výtahu) musí cestou na autobus do podchodu pod Vysočanskou sejít do placeného prostoru stanice! Když mají nepřestupní jízdenku, jen se oprávněně obávají revizorů. Nedomyšleností stanice je propustnost střešní konstrukce, způsobující zatékání, v létě množství ptačího trusu a zejména v zimě nesnesitelný průvan. Dále její přesahující skelet nahání husí kůži řidičům ze sněhu a námrazy, padajících doprostřed dvou jízdních pruhů rušné Vysočanské.
Střížkov, Porsche, Barrandov Co na Střížkově chválit? Futuristický novinový stánek? Asi jen turnikety přímo u nástupišť. Cestující tak neplatí zbytečně za čekání na metro či jízdu po schodech jako v centru Prahy.
Střížkov je pouhou špičkou ledovce. Pražané stále více poukazují na zbytečně nabubřelé a finančně náročné stavby stanic metra, a naopak markantní nedostatek podchodů komunikací u nich. U Střížkova chybí směrem k frekventované prosecké poliklinice i hotelu Duo.
Přísloví říká, že ryba smrdí od hlavy. Netvrdím, že za vše může ateliér architekta Kotase. Ale výtky cestujících ke stanicím tramvají na Barrandově či novým vozům tramvají téhož autora (kde si na příčných sedačkách ani nemůžete číst knihu, natož noviny, aniž byste překáželi stojícím) jsou na pováženou.
O autorovi| MICHAL STEIN, Michal Stein publicista
Regionální mutace| Mladá fronta DNES - Praha
Autor:
MICHAL STEIN

http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3001
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 18:30:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Netvrdím, že za vše může ateliér architekta Kotase. Ale výtky cestujících ke stanicím tramvají na Barrandově či novým vozům tramvají téhož autora (kde si na příčných sedačkách ani nemůžete číst knihu, natož noviny, aniž byste překáželi stojícím) jsou na pováženou.


Já to říkám... ještě chybí ty nedojící krávy.
Blueseal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 4-2006

Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 19:13:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Š 14T snad není Kotasova práce, nebo ano? Já měl za to, že tu spáchalo Porsche. Kotas dělal pokud vím na Š 15T.

(Příspěvek byl editován uživatelem blue.seal.)
Bilas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 11-2006

Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 20:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kotas nemá s 14T nejspíš nic společného, její interiér navrhnul Pelikán (http://www.skoda.cz/holding/novinky/odbornici-ocenili-design-inte rieru-tramvaje-skoda-14-t-pro-prahu-aid1672.html)
Smithers
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 12-2007
Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 20:32:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale 15T navrhnul Kotas a Češi přeci zvládnou nadávat i na věc, kterou ještě ani neviděli...
Vlakoň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 195
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 08. ledna 2009 - 22:20:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskiii:
Platí stát (obec) tak proč si nevybudovat pořádně megalomanský pomník...

Další příklad nepraktičnosti je třeba Depo Hostivař. Nelíbí se mi jak je od perónu daleko k busům a o tramvaji nemluvě. Neměly ty šturcy být třeba o 300 m blíž Černokostelecké? Přestup na bus by byl bez procházky + přestup tram - bus to samé. Nyní tam aspoň provokativně vede zkušební kolej. Bych toho architekta nechal tak 2 roky v zimě, v létě štrádovat tím koridorem den co den a pak by se mu třeba rozsvítilo.
huh
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.102.205.156
Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 02:25:10    Odkaz na tento příspěvek  

Chudáčci, oni musí popojít po perónu, to je fakt lituju. Doufám, že oni zase politují nás, co na Roztylech nebo Kačerově také přicházíme k vlaku odzadu. Za nefungující výtah určitě může Kotas, nejspíš si dal přímo do projektu, že se musí rozbít aspoň 10krát měsíčně. Tramvaje už vysvětlili jiní.

Kritika je jistě užitečná věc, ale tohle už je za hranicí stupidity. Navíc bez porovnání s projektem nelze říct, co je chyba architekta a co stavebníků.
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 10-2005

Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 16:22:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tuto diskuzi víceméně nesleduji,tak mě pls nekamenujte pokud odpakuju něco, co se tu řešilo:-)
To, že se nám hlavní nádraží zvlášt pod halami změnilo téměř k nepoznání není nic nového, s novym GVD se zde ale vyskytují i nová hnací vozidla. Když pominu pendolina,tak krom 350(který sjem myslel že už jsem zajíždět nebudou),přes Taurusy(známá věc) jsem dneska potkal polskou EU07-511. Stála na vysočanském zhlaví společně s 141004...je to náhoda,nebo sem ta polská elektrika zajíždí pravidelně v rámci nějakých mezinárodních rychlíků?
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3003
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 16:31:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak Š 14T snad není Kotasova práce, nebo ano?

Šmankote - to je přeci úplně jedno. O tom jak budou sedačky v tramvaji rozhoduje designér asi tak, jako zda bude v jím designovaném autě motor podélně a nebo napříč - tj. nijak.

Bych toho architekta nechal tak 2 roky v zimě, v létě štrádovat tím koridorem den .

Jistě, vymyslel to architekt...

PS: Tam se dá kolej posunout tak o 50 metrů za cenu monstrózní nástavby - podle mě to za to vůbec nestojí. Pokud neujdete o 50 metrů navíc tak požádejte o invalidní průkaz - a nejen na nohy.
RadekŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3004
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 16:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...je to náhoda,nebo sem ta polská elektrika zajíždí pravidelně v rámci nějakých mezinárodních rychlíků?

Jo, vozí 208/209 a mezi tím ráno (zpět)a večer (tam) 1 pár Sv hlavní-ONJ.
Alešt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 10-2005

Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 17:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

RadekŠ: Díky,koukám,že jsem něco zaspal:-)
Blueseal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 4-2006

Odesláno Pátek, 09. ledna 2009 - 22:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Šmankote - to je přeci úplně jedno. O tom jak budou sedačky v tramvaji rozhoduje designér asi tak, jako zda bude v jím designovaném autě motor podélně a nebo napříč - tj. nijak.

RadekŠ: A já snad tvrdím opak? Jen jsem reagoval na to, že s 14T nemá arch. Kotas nic společného. Tak si to příště přečti třeba radši 3x než se začneš rozčilovat. Howgh!