K-report
 

Archiv do 13. května 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Automobily, lodě a letadla » Všeobecná silniční diskuse » Archiv do 13. května 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 40221
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 05. března 2008 - 18:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Výbor nechce osvobození od silniční daně pro auta na etanol E85
Řidiči na jihu Čech by mohli zanedlouho využívat další CNG pumpy
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7152
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 14:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

jo ve varech to taky stojí za to. bečvář = odtahovka jezdí jen na osvěčené fleky, na ostatní se sere. sem viděl, jak prokličoval mezi "správně zaparkovanýma" auta a v klídku jel dál, asi na oběd.
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Soudce
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 19. března 2008 - 14:36:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

H_k: vcera prechazim s 2,5 letym synem Lidickou a periferne vidim, jak se na nas riti Favorit. Jel tak cca 60kou a tak 40m pred semaforem si vsimnul, ze ma cervenou, tak na to hamstnul, kola kvicela a ja s ditetem na poslednim pruhu zebry. Otocim se na nej a za volantem sedel tak 20letej kluk, a na tvari klidnej usmev a rozhozene ruce s gestem" jeeee ja ji nevidel. Nacez prejdu pres tram pas, pockam na zelenou v druhy pulce Lidicky a kdyz konecne padne ( po projeti cca 8TIR a 20 aut - vyborne resena pulena signalizace, kdyz musis cuchat dasi cyklus okolo tebe litajici auta Martine l.)tak nez vejdu do krizovatky tak z vedlejsi se prihnal dalsi ale jiny Favorit, tam podobny ucho tomu predeslemu, mel navic cigaro v hube a suverene si to prefrcel nam pred cumakem. Bejt osel a vstoupit s jen letmym rozhlidnutim na zelenou, tak nevim co by se delo. Peni to ve me a jedine reseni je ho vytahnout a jednu mu trisknout. Proc to pisu? Protoze dnes za volantem jezdi kdo ma ruce a nohy. Naprosto bez teorie a zakladech slusneho,plynuleho a ohleduplneho jezdeni. No reknete co to muze byt za autoskolu, resp. za to instruktorsky vemeno, kdyz za nima jedu a na Sulkove se pripojujeme na D5 smer Rozvadov a ta autoskola jede v PRIPOJOVACIM PRUHU tak 20m cca 70km/h a hned šup do praveho pruhu na dalnici a vesele si to maze tech 70/80km/h dal. Proste - slabe autoskoly, chybejici predavani ridicskych zasad, vylozeny nezajem o ostatni ucastniky provozu stylem - seru na vas, ted jedu ja.......upozornuju vas, ze podobne setkani zacinam resit fyzicky. Nevidim jinde dovolani.
Pardon za tento vylev. Uz koncim.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3332
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 16:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si stojím za tím, že psychotesty (on je to spíš osobnostní dotazník, než test (neexistují tam správný a špatný odpovědi), ale dobrej psychodoktor z toho umí vyčíst i leccos dalšího) by měly být součástí žádosti o řidičák. Zjevný zmrdy by to jednoznačně označilo... ale jako všechno v Tschechei to má jeden podstatnej hák: kamarádenšafty a beštechung, což je zmrdům dokonale vlastní. Aspoň jako strašák by to ale nebylo marný.
STOP REKTÁLNÍMU ALPINISMU!
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2140
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 19. března 2008 - 16:29:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_100, č.1911: Přečti si nejprve, co jsem napsal a jak jsem to zdůvodnil a věř mi, že to tak funguje. Pokud tě děsí, co jednou vyleze z vysokých škol, tak to můžeš zkusit sám. Přihlášku si můžeš podat ještě do konce března, pak už stačí jen maličkost - složit přijímací zkoušky a druhá maličkost - udržet se na té škole několik let...

Na regulační poplatky ve zdravotnictví, stejně jako na KSČM, ODS, anonymy, pseudonymy a jiná OT témata, která se tu teď objevila, mám svůj názor, který je mnohdy neslučitelný s myšlenkami některých diskutujících, ale psát jej sem nebudu, opravdu to sem nepatří.
Technologie zítřka vás naučíme už dnes! ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje (první a jediná v HTML podobě)
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4228
Registrován: 8-2002

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 16:34:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

HŠ:
PMDP se pochlapily i proto, že jsem se optal mejlem a dnes ráno jsem dostal odpověď (po několika dnech), že už tam nějaký info bez určení termínu dali.

zaplaťpánbu za to.
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 40594
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 17:33:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_k, Soudce:
On ten anonym až tak anonymní, jak si možná myslí, není. Je velmi pravděpodobné, že se jedná o jednoho notorického rejpala, který asi má za jediný cíl znechucovat všechny kolem.

Parkování:
Matin100 to napsal přesně. Prostě potřebuje, tak zastaví a neřeší to. Ostatní nedělaj nic jiného. Že se to nesmí? Nevadí, oni prostě musí. :-O
Podobná diskuse byla v pardubické diskusi. Proč problémy obchodu (nemá zajištěno parkování pro zásobování) mají odnášet např. řidiči MHD? Dokud tohle nebude nikdo postihovat nebo systémově řešit, tak se to těžko může změnit.

Poplatky:
Ono by to možná lidem tolik nevadilo, když podobně by se zabraňovalo vyhazování peněz nejen ze strany pacientů, ale i jinde (a nejspíš mnohem víc).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


James Bond
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.168.185
Odesláno Středa, 19. března 2008 - 18:28:54    Odkaz na tento příspěvek  

Poplatky ve zdravotnictví: Nechtěl jsem to tu rozviřovat, ale musím reagovat na Pepapola: 1) Jednak si zdravotnictví platíme z našich daní
2) Platí dost vysoký zdravotní pojištění - asi 13 000 Kč ročně. Nevím proč mají platit děcka,když nemají žádný příjem.
Poplatek za hospitalizaci ne, protože i když jste v nemocnici rok, stále musíte platit NÁJEM v bytě. Mimina v civilizovaném světě neplatí. V inkubátoru může být půl roku a co teprv čtyřčata... to by se chudák matka s platem 8000 Kč nikdy nedoplatila, leda by vyloupila banku. Ariel Šaron by za více než 2 roky v komatu zaplatil 45 000 Kč - pro něj pakatel, pro nezaměstnaného je to na hození mašle. Pochopte že ne každý to může cálovat, ne každý má příjem jak ředitel PMDP. HOWGH, domluvil jsem.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3090
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 18:48:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Naprostý souhlas. Chceš do autoškoly? Tak nejdřív povinně na psychotesty, které by byly součástí posudku doktora, který se dává na přihlášku. Prosev by byl podle mě slušný. Zvláště na testu soustředění by někteří vylítali. Aspoň by ubylo takovejch, kteří "nevidí" červenou, jak se výše zmiňuje soudce.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1915
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 19:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_z - Ano potřebuju tak zastavim a neřešim. Ale věř že vždy je to z důvodu vyložení několika balíků/předmětů který prostě nemůžu nosti někam kilometr daleko.
Ale pokud tam zastaví frajer v ruce mobil a klíče od auta tak to je dost bezohledný ... on ten mobil unese v kapse. Já běžně musim nýst kufr s vrtačkou, krabičku s vercajkem, štafle a k tomu 1-x balíků popř. ještě druhou vrtačku, prodlužovák velkou bednu s vercajkem atd.

Takže vidim jiste rozdíl.

Kdž du někam něco jen zaměřit tak taky hledám správný místo páč bych se musel stydět stát na zákazu a odnášet si z auta pouze tužku a metr.

Sergeilbc-

Žaluzie aspoň nenadávají
To sice ne ale zákazníci sou občas na ránu.
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 40600
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 19:32:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já Tě, Martine, chápu, ale ber to tak, že každej má svoje „musím” někde jinde (oceňuju, že rozlišuješ vykládku tužky a štaflí ). A bohužel všeobecná tolerance (a pro „některé” ještě větší) svádí k bordelu. Samozřejmě je to i problém ulic a staveb, které nemají pro podobné případy (údržba, stěhování, ...) vhodně uzpůsobené okolí. I tak by se to ale mělo nějak řešit, jinak to bude jen horší.
Možná až někomu bude hořet za í, a hasiči se k němu nedostanou, protože jediná přístupová cesta bude zablokována těmi, co museli, a přitom tam neměli co dělat, pochopí.
Trocha fikce: Pokud by ten Tvůj zákazník věděl, že je jeho věc, aby objednané firmě zajistil, aby její poracovníci nemuseli se štaflema půl kilometru od parkoviště (za příslušný příplatek), protože v zákazu by firmy odmítaly vykládat, jistě by se řešení našlo. Takhle se ani nehledá a odnese to pracovník, kterýmu nic moc jinýho už nezbejvá...

PK, M_r:
A myslíte si, že něco takovýho má šanci projít? Když nyní nikomu nevadí, když řidičák dostane debil/kráva, co dělá zkoušky na x pokusů (a x je občas pořádně vysoké...), takže šance, že má papíry shodou náhod je větší než velká? A v situaci, kdy někteří jsou tak odrzlí, že jezdí klidně i bez řidiáku a nechaj se chytit dvakrát za den?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1916
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 20:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo jinak včera sem měl úsměvnej výjev na klatrovský.
Byl jsem na měření v čísle 106. Místní vědí že tam není kde parkovat. Je to vila má vjezd (vrata byla zavřená) takže jsem se poslavi na ten vjezd souběžně se silnicí abych nevadil ani chocům ani dopravě.
Chystam papíry a najednou vidim jak jde chlap-socka. Špinavej otrhanej zarostlej a v dlani si přebírá dorbáky. Nekouká na cestu pouze do dlaně a blíží se ke kapotě.
Čekám co bude ... moje předtucha se vyplnila.
Zakopl o nárazník a drobný se rozlítly po kapotě.
Já sem z toho měl nehoráznej výbuch smíchu ... socka posbíral dorbný a stejným stylem chůze pokračoval.


Takže mám na kontě vlastně prvního sraženýho chodce stojícím zabržděným autem


Jen doplním že stání ve vjezdu objektu kde nepřekážím ani automobilové ani pěší dopravě není žádný hřích a nemůže na něj být nahlíženo jako na stání ve "druhé řadě" nebo v zákazu.
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3093
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 20:19:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_zlivský: Upřímně řečeno nevím. Ale když si zase vezmu, že mohla projít ta z*urvená novela o profesácích, která minimalizuje už tak malý počet nových řidičů kamionů a autobusů v podstatě na nulu, tak bych tomuto našemu výmyslu dával i nějaké šance.
To, že řidičák dostane každej je strašný. Třeba zkoušku z pravidel dneska musí udělat každej - je to naprosto primitivní. Je to koncipováno tak, že ikdyž nevím správnou odpověď, tak ty dvě špatné jsou tak stupidní, že logicky zaškrtnu tu správnou. Jediná možnost, kde někoho vyhodit jsou jízdy. Jenže pokud vyloženě někoho nepřejede, tak stejně projde. Otázky z údržby jsou levárna, stejně ti daj povinnou výbavu vozidla a popis při výměně kola .
Je to hrozný a něco by se s tím mělo dělat, jinak to bude na našich silnicích vypadat dál, jak to nyní vypadá.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 40609
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 20:42:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to koncipováno tak, že ikdyž nevím správnou odpověď, tak ty dvě špatné jsou tak stupidní, že logicky zaškrtnu tu správnou.

A i tak se najde dost takových, co to píšou třikrát. (O takové vím osobně, jistě se najdou i „lepší” exempláři. )
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3094
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 20:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin zlivský: Podle mě takový člověk nemá na řp nárok.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1917
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 20:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Otázky z údržby jsou levárna, stejně ti daj povinnou výbavu vozidla a popis při výměně kola
Jenže v dnešní době toho víc umět nepotřebuješ.
Když se auto zastaví tak zvedneš foun a zachvíli se i s autem vezeš do servisu.
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3095
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 21:03:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin 100: No to je pravda. Ale nějaké základy by člověk mít měl, alespoň s vyměňováním kol/pojistek/žárovek, doléváním oleje/vody do ostřikovačů apod. Dále také s odtahem vozidla, zapřažením přívěsu atd.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 40612
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 21:08:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A hlavně první pomoc! Bez pardonu vyhazovat, když to někdo nebude ovládat!!!
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3096
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 21:13:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_zlivský: No jo, jenže to by se to muselo učit v praxi, jinak si člověk nic nepamatuje. Navíc se to ani nezkouší - teda krom jedný otázky za 2 body v testu z pravidel. Ikdyž tam dost často padá záludná otázka, na jakém čísle se dovoláme záchranky .
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3336
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 21:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

první pomoc by měla podle stejný novely, ve který jsou i ty doje*aný profesáky, bejt jako samostatná zkušební otázka (zrovna teď tady u nás na křižovatce nějakej zmrdoidiot bezdůvodně gumuje - no co, když má na čtyři nový pneu a další nafukování svýho nateklýho ega, tak ať mu to pálí), stejně tak předpoklady bezpečný jízdy.

PS: nepřesunem se jinam? Třeba do řidičů nebo někam do komory k autům?
STOP REKTÁLNÍMU ALPINISMU!
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3097
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 21:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Petr_k: Fakt? To jsem ani nečet, budu se na to muset kouknout. Pokud jde o tenhle zákon, tak ten jsem studoval pouze z pohledu, co mám za povinnost jako majitel profesáku.
Jinak tímhle zákonem to dojebali ohromně. Jsem vážně zvědav, jak to tu bude v příštích letech vypadat, protože novejm řidičům to nikdo platit nebude (možná ÚP v rámci rekvalifikace, ale jistě ve velmi omezené míře vzhledem k ceně), řidiči sami na to mít nebudou a vůbec o tohle povolání bude zájem nulovej.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 22:34:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a pak vytáhnem svý zaprášený profesáky my co si je sulcujem v šuplíku a vyrazíme za lukrativním povoláním řidiče profesionála

Jinak první pomoc je dost ošemetná záležitost.
Já nevím jak bych se zachoval v momentě kdy bych dojel k nehodě kde by byl silně krvácející bolestí řvoucí řidič.
Buď bych se složil nebo by se mi udělalo velice zle že bych nebyl schopnej ničeho a nebo by ve mě něco ruplo nekoukal bych napravo nalevo a bezhlavě bych mu zkusil pomoct ... fakt nevim.
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3099
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 22:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin 100: Tak rád bych se dožil toho, že řidič autobusu bude lukrativní povolání (ten náklaďák je na tom dneska poměrně líp).
Tak teoreticky vím, co mám dělat. Nikdy jsem však nikomu nepomáhal a tak netuším, jak bych se zachoval. To asi většina. Vidím to stejně.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1920
Registrován: 12-2005

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 22:44:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky se nebavím o autobusu ... mám C
Na autobus bych nechtěl ... když vysypeš brambory nebo televize tak je to jedno ale když vysypeš lidi tak si zabručíš
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3100
Registrován: 12-2004

Odesláno Středa, 19. března 2008 - 23:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin 100: No tak já mám obojí. Ono k tomu nemůžeš přistupovat tak jako "ježiši, vždyť někoho můžu zabít". To se pak vsaď, že se něco stane. Zas ale nesmíš k tomu přistupovat jako "sem mistr a kdo je víc". Prostě jezdit v klidu, podle předpisů, opatrně. Ono i s kamionem můžeš udělat pěknej průser a zabručíš si taky.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1557
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. března 2008 - 09:19:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin Zlivský, 19.3., 21:08 hlavně první pomoc! Bez pardonu vyhazovat, když to někdo nebude ovládat!!!

Co myslíš tím "to"? Kdysi (když jsem sloužil na nehodách) nám pan ředitel záchranky říkal: "prosím, hlavně se nesnažte pomáhat zraněným". Ona ta první pomoc může být prospěšná někde uprostřed hor, ale ve velkých centrech, kde sanitka dojede během pár minut, jsou amatérští zdravotníci (včetně četníků, kteří přece jen nějaké školení mají) spíš zdrojem následných komplikací.

M_r 21:13: nějaké základy by člověk mít měl, alespoň s vyměňováním kol/pojistek/žárovek, doléváním oleje/vody do ostřikovačů

"Základy výměny žárovek" mám ze svých dávných IGK (T601, Š120). Na mém současném IGK ovšem výměna levé přední žárovky trvala 17 minut profi-mechanikovi ze značkového servisu.

A jaké jsou třeba "základy dolevání (vody) do ostřikovačů"? Jednak bych tam nedoléval vodu (snad od 1.5. do 15.9.), jednak nádržka ostřikovače vypadá u každého auta jinak a je jinde (bývalý IGK - plastová krabice někde uprostřed motorového prostoru, dnešní IGK - trubka (musel bych se podívat, jestli plastová, plastová natřená do plechova, plechová?) mezi chladičem a pravým blatníkem.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 40619
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 20. března 2008 - 11:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj:
A není to právě kvůli tomu, že „to” lidi neumí?
Samozřejmě stačí jen ty základní úkony (zaklonit/nezaklánět hlavu, zaškrtit/nezaškrcovat apod.). Bohužel nynější praxe je takové, že tyto jednoduché a užitečné úkony zná málokdo, protože v testech se často bazíruje na detailech, které jsou pro praxi nepoužitelné.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3105
Registrován: 12-2004

Odesláno Čtvrtek, 20. března 2008 - 23:59:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj: Tak samozřejmě že u některých aut není výměna žárovky sranda, ale já osobně si ji vyměním sám, ikdyž je nutné rozebrat masku (např.).
Jaké jsou "základy dolevání vody do ostřikovačů"? Tak je vhodné vědět, kde se to u mého vozu nalézá, jak je to označeno a co se tam leje (pochopitelně, že tam vodu neliju, pojdem "voda" byl v tomto případě univerzální).
Když vidím "gramotnost" některých lidí, tak bych vraždil. Ono je někdy lepší umět vyměnit žárovku/pojstku, než to samé nechat dělat za těžký peníz ve značkovým servisu.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 40633
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 21. března 2008 - 03:06:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ministerstvo dopravy chce zjistit, jak by zákaz jízd kamionů ovlivnil podniky
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1560
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 21. března 2008 - 09:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M_r: není výměna žárovky sranda, ale já osobně si ji vyměním sám, i když je nutné rozebrat masku

To já si u svého současného IGK pravou přední žárovku taky umím vyměnit sám. Ale kvůli té levé se snad musí vyndat málem půlka motoru - což, troufám si prohlásit, dokazuje i to, že i firemnímu mechanikovi ta výměna trvala 17 minut.

základy dolevání vody do ostřikovačů ... kde se to u mého vozu nalézá

Jenže to mne ta autoškola nenaučí - aspoň nevím, že by nějaká česká/pražská AŠ měla jako typické vozidlo Kia (na Slovensku už asi ano). Takže mít dolévání ostřikovačů jako "zkušební otázku" mi přijde zcestné.
Jinak já jsem dělal AŠ na Š100 (se kterou jsem pak už nikdy pořádně nejel) a z IGK, která jsem za svůj život nějak (soukromě i služebně) vystřídal, byla autoškolským standardem jen Š120 a Felicia.

A ještě jedna zábavná vzpomínka - na autosalon v Lipsku 2000: jediné auto, u kterého byl po otevření haubny klasický pohled pod ní (= motor, z něj koukající svíčky, baterka, nějaké kabely atd.) byla Lada. Ostatní auta měla motorový prostor více či méně zadeklovaný, vrcholem byly výrobky tehdy společného koncernu BMW-Rover, kde byl jeden obrovský dekl od hrany ke hraně s asi 5 víčky, u každého z nich nápis "Vyměň náplň po ujetí 15000 km/10000 mil"
M__r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3118
Registrován: 12-2004

Odesláno Pátek, 21. března 2008 - 11:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj: Tak já to nemyslím ani tak konkrétně, že by se konkrétně a prakticky něco zkoušelo, to právě díky rozdílnosti vozů nejde. Jde o to, aby dotyčný vůbec věděl, že se někam i něco občas musí nalejt, že se musí občas i něco vyměnit atd.
SOR BN 12 = parodie na městský nízkopodlažní autobus
Věřím své značce... Karosa
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1923
Registrován: 12-2005

Odesláno Pátek, 21. března 2008 - 11:41:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ostatní auta měla motorový prostor více či méně zadeklovaný
Já nevím že se všicni bojí kusu plastu přes motor.
Povolí se cca 4 šroubky ... někdy ani to ne (očas stačí vycvaknou) a dekl je dole a pod ním je co?

-------- chvilka napětí ----------

Ha překvapení .... motor z něho koukaj svíčky, vstřikovače atd.

(Příspěvek byl editován uživatelem martin_100.)
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
Virtdiago
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 6-2007

Odesláno Neděle, 23. března 2008 - 19:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevedel som kam to dať, tak som to dal sem.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4238
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 24. března 2008 - 12:12:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Virtdiago:
klasický invalidi, auto nad půl mega Kč a protekční značka. chtěl bych vědět kolikrát např. ta A6ka svezla babku díky který toho invalidu dostala...
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1935
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 24. března 2008 - 12:56:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Teta tuty obě jsou nad mega
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4243
Registrován: 8-2002

Odesláno Pondělí, 24. března 2008 - 23:11:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

m_100:
to vím taky. bylo to myšleno naprosto obecně, tuty invalidi si logany & spol nekupujou. nepodezírej mě z toho, že nemám ánung kolik stojí funglová Á šestka
dědkovo A.Á.čko :-)
stav k 27.10.2007
Virtdiago
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 25. března 2008 - 08:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Našiel som tam ešte aj jedno BMW radu 5, motor tam bol nejaký benzín ale bez označenia, ale isto to nebola nejaká slabota. Výbava vyzerala byť plná, bola tam koža...A hlavne že sa invalidom žije zle.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 40794
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 27. března 2008 - 08:44:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K usvědčení opilců za volantem má stačit dechová zkouška
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1943
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. března 2008 - 14:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak to je dobrá kun*ovina.
Kilikrát můžeš nafoukat (u trubičky nic divnýho) třeba po nealko pivu ale v krvi nic a teď z toho bude prů*er jak dudy.
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 40800
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 27. března 2008 - 19:19:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martine, čti pořádně:

Nově by k usvědčení viníka stačila dechová zkouška. Pouze pokud by řidič požádal o odběr krve, policie by mu musela vyhovět.

„My lékařské zkoušky nevylučujeme ani do budoucna. Ale jen v případě, že osoba odmítne orientační vyšetření nebo nebude souhlasit s jeho závěry,“ vysvětluje Ivo Chauer z odboru bezpečnostní politiky ministerstva.


Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1946
Registrován: 12-2005

Odesláno Čtvrtek, 27. března 2008 - 19:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jak znam život tak poliš udělá bububu páč se nebude chtít zdržovat převozem na odběr.
Komu se to nelíbí, ať mi ... ... vleze na záda.
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 14:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud bych byl v právu a neměl žádné máslo na hlavě, jaké "bububu" by mě asi tak mohlo donutit k tomu, abych se přiznal k něčemu jako je jízda v opilosti...?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 40838
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 28. března 2008 - 19:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Němci české a polské cestující šikanují, potvrzuje zpráva pro EU
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 40933
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 31. března 2008 - 12:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Piráti silnic přijdou o auta
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Oliver
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 6-2007

Odesláno Úterý, 01. dubna 2008 - 22:03:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K docela nedávné debatě o "osobě blízké" bych tu měl jeden poměrně rozsáhlý dokument přímo z ministerstva dopravy- stanovisko MD k novelizačním návrhům týkajícím se § 10 zák. č. 361/2000 Sb.

Kdo chce mít trochu přehled, vřele doporučuji pozorně pročíst. Jsou tam opravdu zajímavé věci.
application/msword
Stanovisko k § 10.doc (186.4 k)

Rulův celorepublikový SPZ přehled ... alfa verze
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41015
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 04. dubna 2008 - 01:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když se chce, tak se způsob najde:
Policie zabavuje auta za řízení v opilosti a bez řidičáku
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41207
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 08. dubna 2008 - 18:57:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řidiči s body zaplatí víc za povinné ručení
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41444
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 17. dubna 2008 - 09:34:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Statisíce českých aut jezdí bez povinného ručení
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41488
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 19. dubna 2008 - 01:22:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vedení policie nakoupí silná auta proti pirátům silnic
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41589
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 20. dubna 2008 - 23:12:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Státní aprílové žertíky (ČESMAD BOHEMIA)
Nafty se v Česku spotřebuje dvakrát víc než benzinu
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Doktordraha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 8-2007

Odesláno Pondělí, 21. dubna 2008 - 10:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zkuste tohle, trocha srandy neuškodí:MHD v roce 2030
Doktordraha
Až budeme v Evropě, to už tady nebudu...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41793
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 30. dubna 2008 - 22:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Autosedačky budou povinné pro všechny děti, výjimky končí
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41859
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 02. května 2008 - 13:42:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozkaz kurýrům: Odbočujte jen vpravo, vlevo je to drahé
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41865
Registrován: 4-2003

Odesláno Pátek, 02. května 2008 - 15:28:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

EU zvažuje možnost zpoplatnění dopadů nákladních aut na ovzduší
Slovenská vláda navrhla zpřísnit pravidla silničního provozu
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 41988
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 05. května 2008 - 01:09:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tisíce lidí řídí, i když nikdy neměli řidičský průkaz
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3894
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 05. května 2008 - 17:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo neví, kolik může být u Audi 80 bržděný a nebržděný přívěs (v kg)? Díky.
administrator @ mestskadoprava.com
stránka o autobusu Citelis / MHD v Hradci Králové
Tento příspěvek je můj názor. Ostatní ať si myslí, co chtějí.
21272 = Hradečák
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 2-2007

Odesláno Úterý, 06. května 2008 - 13:15:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Řidiči mohou využívat nový úsek dálnice D1 u Ostravy.

Ekologové zastavili stavbu tunelu na D8.
Pokud si chcete pokecat tak vedu Skype: Vojtik48
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 42172
Registrován: 4-2003

Odesláno Sobota, 10. května 2008 - 01:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Česku přibylo tankomatů, benzinky ale nenahradí
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 42334
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 13. května 2008 - 01:20:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Benzin v létě za 34 Kč. A tím zdražování neskončí
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1332
Registrován: 9-2004

Odesláno Úterý, 13. května 2008 - 20:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady tleskám !!

Předjíždíte bez blikače? Napříště za dva trestné body
Centra měst a jejich okolí jsou především pro lidi a nikoli coby parkoviště pro auta - proto je nutné v takových místech omezovat individuální automobilovou dopravu...a více podporovat cyklistiku ve městě coby rovnoprávný druh dopravy - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej!
Především v Brně - tohle město není pro auta, ale pro lidi!