K-report
 

Archiv do 27. června 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 27. června 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 09:56:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemusíš rejpat.
Za a) v roce 1990 šlo o něco úplně jiného a byl to jediný způsob; dnes máte širokou paletu výběru jiných prostředků a ve srovnání se světem se máme jak prasata v žitě (platí i pro tramvajáky).
Za b) V roce 1990 byl stát všechno.
Za c) Komunisty tehdy nikdo stávkovat nenutil, ti mohou být rádi, že nešli viset (možná to byla z dnešního úhlu pohledu dost škoda, když vidím, jak se zase nestydatě rozlejzaj).
Za d) bylo to v roce 1989.

Tobě tehdy asi ještě teklo mlíko po bradě, když dokážeš srovnávat podzim 1989 a tu šaškárnu, ke které se chystáte dneska, a nedochází ti, že ti, co to vedou, touží po antiListopadu.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1438
Registrován: 5-2003

Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 10:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je nepřípustné, protože při tak krátkém přerušení práce by si mnozí cestující mohli stávku splést s běžným zpožděním,“

Tak pán mě teda docela pobavil. Ale aspoň nemá o své práci žádné iluze...
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 10:39:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2 KM - nemusíš se bát, p. Zabloudil tě nepoveze - jak jsem se dočetl, tak v den stávky se rozhodl neponechat nic náhodě a zajistil si refundaci (= zaplaceno 8 hodin na odborovou činnost a nemuset do práce) - takže neriskuje nezaplacení té hodiny od podniku ani postih za porušení D 1/2

prostě řidič ať si riskuje při zbytečné stávce a ten, kdo jí nejvíc prosazuje, je v pohodě
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 10:41:27    Odkaz na tento příspěvek  

Jojo, Jejich Lordstvo zapomíná, že ani jeden z těch, který přišli v roce 89 na Václavák nevěděl, že do pěti let přijde o práci, že zmizí fabrika, značka, produkt, protože tatíček Klaus "debolševizoval" českej průmysl prostřednictvím privatizace do rukou soukromejch bolševiků a hlupáků typu Maroušek.
Ten dneska vesele vyrábí převodovky do americkejch tanků, má se jako prase v žitě, i když zkurvil, na co šáhl. Dobře si pamatuju tu partičku okolo něj, soudruh profesor Rus a spol. Dodnes mi ten hnůj visí sto tisíc za organizaci tý slavný návštěvy starosty New Orleans v Praze a podpis smlouvy o otevření tramfabriky v USA. Dneska není ani fabrika, ani New Orleans, ani ten černej mafián, co tam dělal starostu, ani ČKD, zbejvaj jen dluhy a hořko v hubě.

Tak tu dneska budou holt stávkovat za mizerný školy, špinavý vlaky, zavšivený špitály, nízkej důchod a živoření ve stáří, vše pod laskavou kuratelou státu. Proč?

No aby nemuseli přejít ze systému "dožil jsem se funkce" do systému "udělal jsem karieru". Protože nechtějí šéfa, kterej je bude nutit za mzdu dělat jen a pouze to, co je k jejímu zajištění potřeba, přestanou mít vliv na to, jak se dělí prebendy, ulejvky, tringly, nebude možná pozice "neotřesitelnýho odborníka ve svý funkci", nebudou sociální služby pro neschopný příbuzný, nebudou veškerý ty státem dotovaný prebendy a merendy.

Zbude jen práce a mzda - kdo by vo tohle stál, soudruzi???

Dneska stávkuje bolševická pakáž za Jednotnou partaj socialistickejch řezníků, pinglů a dročkářů. Prostě veškerá chátra, která se slzou ve voku vzpomíná na doby, kdy jim - lidem, který byli vždy svym partikulárnim vzděláním, schopnostma a možností obživy závislý na větším vzdělání, schopnostech a vlohách jinejch, který jim vymysleli podnik, ve kterém mohli 40 let točit stejnej závit na soustruhu a tvářit se, že to celý říděj - byla dána moc rozhodovat na schůzích rudejch mentálních degenerátů o všem v téhle zemi.

Tahle vláda, sama svý agrární babičce svym kupčíctvím a trafikantstvím bez vize velmi podobná, nepovedená karikatura pravice, "to nejlepší pravicové, co z českých lidských zdrojů dostanete", je konečně kabinetem, kterej se polekal graduálně rostoucích dluhů, negativních trendů a snaží se zastavit to jediný, co dnešní "levicová" generace umí - utrácet peníze svých dětí, protože si sama vydělat neumí.

Dneska tu brečí ti, kteří se ještě v osmdesátých posmívali "inteligentům", co si neumí nakrást na barák a své děti posílali ne na gymply, ale na automechanika, hotelovku, kadeřnici a podobně.

Jojo, šmejdi, na každýho dojde, dneska došlo na vás - banální práce za banální plat, svět se vrací zpět ke své přirozenosti. Proto platí, že hlupák jest dvakrát chudák.
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 630
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 10:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmmm no mlíko po bradě mi už dávno neteklo ale když sestoupíš mezi prostý lid do podhradí, zjistíš že zas tak suprově se nemá.
Jinak co se týče rozlezlejch komunistů stačí logiská úvaha: co dělali dnešní čtyřicátníci ,padesátníci, a výše před těmi 18 lety??Když, jak jsem tady a jinde po internetu vyčetl, kdo nebyl v KSČ byl buď zavřený nebo šel do dolů????Valná většina dnešních poblitiků byli komunisti, kteří měli dostatek informací aby včas zahodili své rudé knížky a vrhli se na úplně opačnou politickou kariéru(viz. např poslanec Tlustý ODS).Všeobecně :poblitik je člověk který vyjadřuje mínění většiny obyvatel státu.Pakliže obyvatelé státu s tímto člověkem nesouhlasí, a dokonce tento člověk dělá kroky které jsou proti vůli obyvatel, je třeba mu to nějak dát najevo.Za dva roky se dá zkazit až příliš mnoho věcí.Hlavně ; co jeden hloupý zkazí, sto chytrých nenapraví. Stávka je ještě poměrně mírumilovná.Ohlídni se do historie - v čechách defenestrace, češi byli dycinky něžný, ve francii gilotina.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3818
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 11:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestný a george: Ale prosimvás, nesvádějte to furt na komunisty. Dvacet let after. To je jen alibismus vlastní neschopnosti. Že se nevymlováte eště na Němce nebo Habsburky. Dneska už muže bejt plně každej svého štěstí strojvůdce. A nepřeceňujte význam dnešní stávky. Nechtějte se dožít, jaký do bude , až bude opravdu špatně. Teď je to jen takový vítaný zpestření - je léto, je hezky, teplo, pokecáme, práci zastvíme a pak už se do ní nevrátíme, kdo by začínal ve 14 makat že jo. Není vám nápadná ta hodina? Prostě aby se ve fabrikách rovnou šlo domů. Průhledný
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 11:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem-George má v tomhle pravdu.Náš bývalý obecní starosta byl dlouholetým loajálním přisluhovačem komančů.Po revoluci se přes OF dal k ODS a byl starostou.Po minulých volbách byl vystřídán svou kolegyní ze stejné strany.Ale už si ji přetvořil k obrazu svému.Jinak by tam nebyla.Jak jinak si vysvětlit,že požaduje schválení této věty do Kodexu řepské sedmnáctky: "redakční rada odmítne zveřejnění takové zprávy,která svým obsahem umožňuje ideologické střety či konflikty mezi jednotlivými politickými subjekty"
A já se ptám,jak toto zavedení cenzury-pravda,řečeno květnatější větou-může prosazovat právě člen ODS,strany,která se od minulé doby tolik distancuje.
Odpověď je u Georgea.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3820
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 11:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A ještě jednu důležitou věc bych poznamenal: Stávkovat, ale nebránit ostatním vyjádřit svůj odlišný názor - prací. BACHA NA TO.
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 12:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proti vládě lze stávkovat jednoduše-chodit k volbám.To tu naštěstí pořád umožněno je a snad pořád bude.
V případě,že by současná vláda uvažovala o nekonání voleb,či je všemožně pozdržovala,pak je to na zastavení chodu celé země.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1774
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 13:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Proti vládě lze stávkovat jednoduše-chodit k volbám.

No nevím - Jaké jsou mechanismy dostat se na volitelné místo kandidátky v jakékoliv volitelné straně? Samozřejmě si mohu založit svou vlastní, ale asi budu brán jako dobrý folklór a ještě si to na rozdíl od těch volitelnejch budu muset zaplatit ze svého.

Pokud nejsou rovné příležitosti, jsou volby naprd nebo jen jako pojistka proti tomu, kdy Václavák bude zase plnej a hroši ani nehnou brvou.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3823
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 13:18:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Borovička: No to je dobrej nihilismus, todleto. takže osvícený monarcha anebo vláda ulice, jo?
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3827
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 14:05:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Čili shrňme si tuto diskusi: Vzhledem k tomu, že se pražská doprava nezastavila (viz monitoring v diskusi Tramvaje v Praze) jsou řeči o zhoršujících se podmínkách kde koho v kde čem bezpředmětné.
Statistické údaje prostě nelžou.
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1777
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 14:10:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pro inspiraci aneb dobrá jedna čtvrtina lidstva si žádné volby ani stávky bytostně nepřeje.

Scott d. Seligman: Čínská obchodní etiketa

Číňané nejsou vychováváni k tomu, aby zpochybňovali společenský řád nebo aby se jej snažili změnit. Autoritě se podvolují ochotně a poměrně nekriticky, učí se, že příslušnost ke kolektivu je důležitější než individualita
...
Konfuciánský systém etiky a morálky má dodnes velký vliv na to, jak se k sobě Číňané chovají. Zdůrazňuje povinnost, loajalitu, synovskou úctu, upřímnost, úctu ke starším lidem a ke stáří. Podřízenost autoritě a starším, třídní vědomí, skromnost, umírněnost, velkorysost a vyhýbání se přímému konfliktu se v Číně vysoce cení.
...
V čínské společnosti (komunistické i jiné) vždycky existovali třídní rozdíly. Lidé stojící v hiearchii výše si zaslouží respekt a úctu
...
Ve snaze vyhnout se narušení společenské harmonie
dokážou Číňané i lhát. Lež se občas nepovažuje za tak hanebnou, jak se může na první pohled zdát...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1519
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 15:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Akri, u komančů byl každej druhej. To je záležitost několika generací, než se to lidem v hlavě srovná, v legitimaci to není, ale stávkou se to nespraví.

Dtto ekonomika. Chce to čas, a ne další rány.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)
jonáš prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 16:30:57    Odkaz na tento příspěvek  

Káem -- však to taky žluťácký odbory samy podtrhly
http://www.ospea.cz/clanek.php?page=432
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1384
Registrován: 2-2006

Odesláno Úterý, 24. června 2008 - 17:32:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: "Není vám nápadná ta hodina? Prostě aby se ve fabrikách rovnou šlo domů..."

Sundej si ty růžový brejle, to si vážně myslíš, že ve fabrikách se dělá do dvou ?
Kde se vůbec bere v lidech s tak tragickýma znalostma ta drzost komentovat "řeči o zhoršujících se podmínkách kde koho v kde čem"...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3830
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 25. června 2008 - 08:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A do kolika se ve fabrikách prosím pěkně dělá? Do jedný? Do dvanácti? Nebo se nekdy ani nezačne? Překroč práh své dílny, Demone a rozhlédni se po světě. Kde se v tobě bere drzost po včerejšku ještě něco takovýho psát?
Budoucnost patří bagrům!
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 25. června 2008 - 09:45:39    Odkaz na tento příspěvek  

Demone, za každýho nás hovoří skutky, ne slova.

Konstatuju, že kromě tebe je u tramvají ještě sedm dalších idiotů, ostatní vaši demenci jen zviditelnili.

Tímto děkuju každýmu zaměstnanci, kterej svý politický emoce vyjádřil bez obstrukce služby zákazníkům, jenom v jejich zájmu dodávam, že těch sedm statečnejch by mohlo dobrovolně odejít někam, kde jejich sociální stres bude menší. Teda - jestli je kam, o čemž pochybuju.

Viděli jsme trapný počátek trapné volební kampaně trapného sociálního parazita Štěcha. Vážím si toho, že u pražskejch tramvajáků se našlo tak málo hovad, kerý mu sedli na lep.

Vono nejni nad revoluce, kerý vorganizujou lemplové z údržby, co Démone??
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1389
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 25. června 2008 - 11:31:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Zbytečně konfrontační tón kolegáčku, ale na víc asi nemáš, viď ?
Nedočet ses náhodou, že nejsou lidi ? Takže se dělá dokud je potřeba, aby vůbec něco jezdilo.
Ujišťuju tě, že do dvou to neni, ty doby jsou dvacet let pryč, to už jsi zaspal.
A drzost, proč ? Zkus mi to osvětlit s elegancí sobě vlastní...

Ad ten blbeček z 9:45: Na primitivy bez vlastního názoru neraguju.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3837
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 25. června 2008 - 11:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Moment, s konfrontačním tónem jsi začal ty.(17,32 poslední věta o drzosti) No a právě tu nechápu. Prostě kdyby bylo zle, tak by byli ve stávce všichni.
Na usmířenou: připouštím, že mohou být opravárenské provozy, kde nestihnou svou práci za 8 hodin. Je třeba se ale ptát: nemají ale někde rezervy?
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 25. června 2008 - 11:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Demon: Nějaký frustrovaný, copak, něco nevyšlo?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3840
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 25. června 2008 - 11:55:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ježišikriste , jejich lordstvo, voni si zahrávaj!
Budoucnost patří bagrům!
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 25. června 2008 - 14:44:19    Odkaz na tento příspěvek  

Démone, to žes lemplem z údržby jest můj naprosto platnej a osobní názor. To ostatní taky. Ty jen ve svý bolševický hlavičce nemáš space na imaginaci mý pozice. Ty jsi jen malej determinant, vejpěstek doby, kterou radši zapomenout.
Reagovat nemusíš, ani nemusíš připouštět, že nevíš jak. Stačí, když už zavřeš pec.

Nebo nám radši svěř, jaký bobry máš na šatní skříňce
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1524
Registrován: 4-2005

Odesláno Středa, 25. června 2008 - 16:06:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: Naše Lordstvo je hravé.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1391
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 25. června 2008 - 16:33:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV: Nikoli, u nás vše vyšlo dle představ.

KM: Jistěže mají, v nejvyšším vedení. Nevidí neslyší...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 25. června 2008 - 20:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V nejvyšším vedení teď vymysleli,že budou dál brát řidiče bez papírů,ale už se musejí upsat ne na 2,ani na 3,ale rovnou na 5 let.Takže uchazečů je zase míň.
Tenhle měsíc snad přijde zatím naposledy víc lidí.Výpravčí už vyvěsil prosbu ať neodmítáme směny z volna,jinak nebudou dovolený.
Začíná se to pokládat.Tolik přesčasů nebylo ani o povodních.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1394
Registrován: 2-2006

Odesláno Středa, 25. června 2008 - 21:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokud choděj, je to ještě dobrý.
Až jednou někdo mladší 55.let zaklepe na naše vrata, bude to pro nás šok.
Zrovna ke konci tohoto měsíce odchází další dva kluci jezdit k busům a náhrada samozřejmě neni. Nejhorší je, že i to Slovensko už začíná vysychat (že by měl Káem konečně pravdu... ), dřív byl okamžitě připravenej novej kus a dnes prý možná...

Personální už nejspíš ani nemáme, když tam můžou velet lidi nerozumějící psanému slovu - viz rozpor IPŘ 11 kontra KS 2008.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1527
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 01:01:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Akribius:

Nechte to položit. To je jediný způsob.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 09:17:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV:a nebylo by to náhodou braní si cestujících jako rukojmí nebo proti čemu si tu posledně dost protestoval?????
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12295
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 09:44:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nebylo by to náhodou braní si cestujících jako rukojmí nebo proti čemu si tu posledně dost protestoval?????

To dost těžko. Řidiči budou "jen" plnit své pracovní povinnosti - ale nic víc. To že to někdo neumí manažersky pořešit už není jejich problém.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Pocestny
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 10:11:26    Odkaz na tento příspěvek  

V tomhle má McBain pravdu. Nejezdit z politickejch důvodů je zločin, ale nejezdit, protože nejsou lidi, to je zločin manažerskej.

Je zajímavý, že kdejakej privátní lidojem problém s chasou nemá. Policie, DPP, tam by kdekdo velel, ale makat, to se lidem nechce. Něco je špatně v podniku, pro kterej lidi nechtěj dělat. Teď je otázka co, jak to změnit.

No, Démone, tady je prostor pro tvoje řádění - radši se starej, co nefunguje u vás, přestaň hledět vokolo a bědovat nad tim, jak to nejede jinde.

Vono, čemu se divit - erární chcípáci na dráze položej i jeden a půl km kolejí denně. Pašáci Démoni pražský pokládaj Radlickou už zdařile druhej měsíc. Je vidět, kdo se snaží, aby mu práce vydržela.

Taky je zábavný sledovat náhlej horečnej ruch mezi místníma, když se vobjeví sasíci s podbíječkou - to najednou místní mátohy po stavbě lítaj neviděnym tempem!

Hoši, hoši, fakt si myslíte, že by vás někdo v privátu živil za tohle pracovní tango?
George
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 11:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Hmmmm kdyby si plnili jen své pracovní povinnosti tak se nejezdí už dávno.Spíš jde o to že v tom okamžiku jsou lidi kteří mají papíry a jezdit nechtějí i když je to potřeba
PS: ještě že to mám do práce 20 minut na kole.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3844
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 11:23:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidíte, miláškové, už vás to začíná tlačit. Za chviličku vám to i docvakne: Budeme se muset podívat jestli jsou opravdu všechny spoje tak nutné. Jestli náhodou není problém v počtu řidičů ale spíš v počtu spojů. Jinými slovy - musí přes Karlín jezdit dvě tramvajové linky? Musí existovat linka č. 3 a 20? Musí devítka jezdit po 4 minutách v celé trase? (no nemusí, zavedeme od 8/7 linku 5 v úseku Olšany-Kotlářka, že - 14 jsme taky neposílili v celý trase, jak bysme to udělali ještě před rokem - vozokm je přeci dost - ale zavedli 34) A tak dále a tak dále. Už je to tu a já to říkal.
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1396
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 11:34:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM: "...jestli jsou opravdu všechny spoje tak nutné...
Taky k tomu se současnym přístupem města dospějem, neboj. Ale líbit se to asi moc nebude...
Zkus zajít před volbama na magistrát, že chceš zhoršit dopravní obslužnost ve městě (nazývej pro příště věci pravými jmény ) a uvidíš, s čím budeš odcházet.
Tipuju obtisk boty na spodní partii zad...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 11:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestný, Radlická je střelba mimo terč, tu budujou soukromé Inženýrské a dopravní stavby.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3845
Registrován: 8-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 11:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

demon3: Ty to vidíš strašně černobíle jednoduše. Vyšel bych z průzkumu, který praví, že lidi radši menší intervaly a přestupy. Najal bych si P.R. firmu, která by tento průzkum náležitě zpopularizovala a zmasírovala lidi, že přestupovat je "in" a že nabízíme službu "Come and go" - Přijď (míněno na zastávku) a jeď (míneno hned, bez čekání či znalosti JŘ). A pak by mě sami začali žádat o zrušení 20 a 18 a zavedení dvojky v soupravách po 4 minutách. A lavinovitě by se to šířilo městem. Moje změny by ušetřily 15 % spojů a v součinnosti s důsledným oddělením řidičů od souprav při odpočinku dalších 10%. A to už je sakra moc.
No a pak budu kandidovat za nějakou stranu.
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1779
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 12:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No ony jsou přestupy a přestupy. V pražské (nejen) MHD mohu často zapomenout na přestupy hrana hrana. O metru se nemá ani cenu zmiňovat. Ale i tramvaje mají přestupy rok od roku komplikovanější. Spousta zastávek mizí nebo jsou odsunuty, zazábradleny, obbetonovány.
-O-O-O-O-
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.24.147.202
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 12:53:25    Odkaz na tento příspěvek  

Čti pozorně a v klidu - princip je stejný jako u DP hl.m.Prahy nebo ČD,a.s.
> ---------------------------------
> Jistá žena v balónu ztratila orientaci. Spustí se níže a na zemi zahlédne
> chlapa. Spustí se ještě níže a volá na něj:
> "Promiňte, nemohl byste mi prosím pomoci? Slíbila jsem příteli, že se před
> hodinou setkáme a teď nevím, kde jsem."

> Muž dole odpoví:
> "Nacházíte se v balónu přibližne 10 m nad povrchem Země.
> Vaše konkrétní poloha je 49 stupňů 8 minut a 11 vteřin severní šířky a 8
> stupňů, 31 minut a 58 vteřin východní délky."

> "Vy jste určitě inženýr," říká žena v balónu.

> "To je pravda", odpoví muž, "odkud to víte?"

> "Tedy," povídá žena v balónu, " všechno, co jste mi řekl, je z technického
> hlediska správně, ale nemám ponětí, co si s vašimi informacemi mám počít
> neboť v konečném důsledku stále nevím, kde jsem. Popravdě řečeno jste mi
> vůbec nepomohl. Nanejvýš jste můj let jen prodloužil."

> Muž na to odpoví:
> "Vy musíte být určitě zaměstnaná v managementu."

> "Ano," povídá žena v balónu, "ale odkud to víte?"

> "Tedy," povídá muž, "nevíte, kde jste, ani kam směřujete. Díky velkému
> množství teplého vzduchu jste se dostala až na současnou pozici.
> Slíbila jste něco a nemáte ani páru, jak to dodržet a od lidí pod vámi
> očekáváte, že vyřeší vaše problémy. Faktem zůstává, že se nacházíte v
> naprosto stejné situaci, jako před našim setkáním, ale z neznámého
> důvodu jsem na vině já."
>
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12301
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 13:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KáeM - Budeme se muset podívat jestli jsou opravdu všechny spoje tak nutné.


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 908
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 13:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Myslím, že to dnes neví nikdo. (Můj dědeček to ještě věděl: chtěl získat dobrou práci, založit rodinu, postavit dům, spořádaně žít a vše co nashromáždil v hmotné i duchovní oblasti předat svým potomkům.)
LV ví akorát to, že vše chce řídít penězi. Nikdo a nic nesmí bránit dosahování cílů jedinci. Morálka tady nemá místo, že. Kupodivu ale Martin Dvořák by z toho chtěl nějak vybruslit "bez ztráty kytičky". Vymyslel, nebo nechal vymyslet, své velice dobře placené kamarády "morální kodex řidiče tramvaje". Ale výsledek jej vůbec netíží. Již se jistě rozhlíží po jiném "fleku", kde by "rozdával rozumy".
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1528
Registrován: 4-2005

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 14:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dobrá práce ... co to je?
Rodinu ... jakou?
Dům ... jaký?
Spořádaně žít ... co je spořádaně?
Morálka ... která, prosím pěkně? Křesťanská, židovská, marxistická, nacistická ... ???

Je bezva, když o morálce vykládá někdo, kdo má problém rozlišovat moje - tvoje.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

(JULÍNEK FOR PREMIER. Topolánek se porouchal.)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 909
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 15:46:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Moje - tvoje" rozlišovat problém nemám. Vždy jsem žil jen za své.
Naopak pozoruji stále větší snahu pojišťoven a nejrůznějších fondů, žít za peníze moje. Jsem zvědav, kdo se napakuje na penzijní reformě.

PS: Když tedy nevíš, jaká práce, rodina, dům, život, morálka je spořádaná a dobrá, tak budeš určitě alespoň vědět, kolik stojí slušnost.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1397
Registrován: 2-2006

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 15:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky: No jo, ale vysvětluj to lidem, který se říděj heslem "co je tvoje, to je moje a co je moje, do toho ti nic neni"...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12302
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 15:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky - Můj dědeček to ještě věděl: chtěl získat dobrou práci, založit rodinu, postavit dům, spořádaně žít a vše co nashromáždil v hmotné i duchovní oblasti předat svým potomkům.

A tahle idylická doba našich dědečků a pradědečků vygenerovala dvě světové války, bolševickou a další navazující revoluce, plynové komory, hospodářskou krizi... Ne, já raději preferuji naši "nemorální" epochu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 910
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 16:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: To máš samozřejmě pravdu. Dnešní doba přináší jiné problémy. Pokud jsou tedy bývalé modly, jako rodina, vlast, čest, morálka prázdné pojmy a jsou nahrazeny modlou peněz, tak mi snaha po "morálních kodexech" připadá jako anachronismus směšná. Přesto na ni Martin Dvořák vynakládá energii a peníze. A tak si říkám, zda to bere za "správný konec".
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 16:42:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aby soudci byli "morální" a tedy neúplatní, potřebují jistotu neodvolatelnosti a hodně peněz, pokud chceme, aby lékaři "dobře" léčili, musíme jim dát hodně peněz, pokud chceme, aby lékárníci dobře distribuovali léky, musíme jim dát hodně peněz, pokud chceme, aby se politici starali o věci veřejné, musíme jim dát hodně peněz atd, atd. Žádný z nich si nevystačí, byť s jakkoli skvělým a vycizelovaným morálním kodexem.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 17:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A tahle idylická doba našich dědečků a pradědečků vygenerovala dvě světové války, bolševickou a další navazující revoluce, plynové komory, hospodářskou krizi... Ne, já raději preferuji naši "nemorální" epochu.

... jejímž přínosem ovšem není to, že by zmíněné věci zmizely, ale to, že nám už nebudou vadit :-(
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12304
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 26. června 2008 - 23:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky - Pokud jsou tedy bývalé modly, jako rodina, vlast, čest, morálka prázdné pojmy a jsou nahrazeny modlou peněz,

Modly Rodiny, cti a morálky nevím, ale vlast je produkt první poloviny 19. století. Stejně jako národ.

Kdežto modla peněz je stará několik tisíc let, už od dob Féničanů. A pořád funguje.

Syverin - .. jejímž přínosem ovšem není to, že by zmíněné věci zmizely, ale to, že nám už nebudou vadit

Nechápu. Mě ty "věci" generace ne až tak vzdálené docela vadí. V podstatě můžu říct, že nechápu, jaxe to mohlo v "moderním" 20. století dít. Když bývali lidé údajně tak o mnoho lepší než dnes.

A k tomu zmizení - ona jsou někde z letadel bombardována velkoměsta, někde se vedou tankové ofenzívy, někde..., tak jako se tomu dělo za života našich dědů a pradědů? Kteří tak lpěli na hodnotách typu rodina, čest, vlast, morálka ?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3846
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 27. června 2008 - 09:06:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Neboj, Mekbajne, netvor není mrtev, jen spí a nabírá sílu. Možná již otevírá jedno oko. TAHLE společnost je už v pořádku, ale co společnost jiná, píšící rok 15xx?
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12307
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. června 2008 - 09:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

TAHLE společnost je už v pořádku, ale co společnost jiná, píšící rok 15xx?

Té se nebojím, i ti mají rádi peníze. Zatím je akorát neumějí moc vydělávat, ropu tam nemá každý.

A píší rok 1386, řekl bych.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 855
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 27. června 2008 - 09:33:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem-napiš to rovnou,se zanícenejma militantníma Arabášema se to časem bude muset vyřídit,silou,protože nic jiného asi nepomůže.
Horší bude až vyrobí atomovku či jinou zbraň hromadného ničení.
Evropská společnost už mezi sebou snad válku nepovede,protože se poučila z minulosti.Myslím,že po odchodu Salazara a Franca už žádný skutečný diktátor se nedostane do takových pozic,aby něco podobného mohl způsobit.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. června 2008 - 09:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No, asi nemá cenu si něco vysvětlovat, když každý máme úplně jiný pohled na věc. Ty jsi tady před nedávnem tvrdil, že všechny ty ošklivé věci v minulém století pramení z toho, že se objevili lidé, kteří měli i jiné hodnoty, než jenom peníze. Já tvrdím, že pramení z toho, že se ke slovu dostali lidé, kteří jiné hodnoty než peníze neměli.
Neshodneme se...
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 27. června 2008 - 10:08:09    Odkaz na tento příspěvek  

Máte pravdu v tom, že mluvením o morálce se z podvodníka poctivec nestane. Ale přece se o ní hovořit musí z jednoduchého důvodu: aby se nezapomnělo, že něco takového vůbec je a že mezi švindlem a poctivostí je nějaký rozdíl. Když se o něčem vůbec nemluví, může vzniknout dojem, že nic takového už neexistuje.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12308
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. června 2008 - 10:21:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Akribius - napiš to rovnou,se zanícenejma militantníma Arabášema se to časem bude muset vyřídit

Bohatě bude stačit, když jim dáme víc příležitostí vydělávat peníze .

Horší bude až vyrobí atomovku či jinou zbraň hromadného ničení.

Někteří již určitě vyrobili. A když ne, tak jim jí prostě podstrčíme... Jako tomu nešťastníkovi z Mezopotámie.

Myslím,že po odchodu Salazara a Franca už žádný skutečný diktátor se nedostane do takových pozic,aby něco podobného mohl způsobit.

No nevím, jestli Salazar nebo Franco jsou příklady nějakých agresivních dobyvatelů. Ta doba v Evropě skončila spíš odchodem Josifa V., Nikity S., maximálně Leonida I.

Syverin - Ty jsi tady před nedávnem tvrdil, že všechny ty ošklivé věci v minulém století pramení z toho, že se objevili lidé, kteří měli i jiné hodnoty, než jenom peníze. Já tvrdím, že pramení z toho, že se ke slovu dostali lidé, kteří jiné hodnoty než peníze neměli.

Já myslím, že "velikáni" 20. století (oněch starých dobrých krásných zlatých časů našich dědečků), jako byl Lev D., zmíněný Josif V., Ado Hinklel, Benzino Napoloni a celá řada dalších, byli typickými příklady lidí, kteří v sobě cítili ono vyšší poslání, které jim dávalo právo ke skutkům, kterými se tak nesmazatelně vryli do historie lidstva. Většina z nich hmotný majetek nehromadila, a třeba Josif žil vyloženě skromně (rozhodně v poměru k možnostem, které mu jeho postavení dávalo).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3848
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 27. června 2008 - 10:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Peníze a kapitál spojují. Jen když se někdo tomu brání, tak ho usměrní. Ale k tomu již dneska není třeba válek. Funguje to i v arabském světě, nejbohatší státy jsou nejméně agresivní. Bohužel ne všichni mohou být nejbohatší a tak vždy bude někdo zbývat...
McB - to je nějakej rozpor, ne? na jednu stranu píšeš že zlo působili ti, co byli nadáni "vyšším posláním" , na druhou stranu myslíš, že to vyřeší možnost vydělávat. V některých případech si v oněch zemích nejsem jist. Spíš vysoká zeď.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 27. června 2008 - 11:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: O tom se hádat nemusíme: lidé něčemu vždy věřili, něco pro ně bylo "svaté" a ve jménu toho páchali i "zlo". Jako zlo to ale posuzujeme až z dnešního hlediska.
Ve jménu čeho se dnes bombarduje Srbsko, Irák, Avganistán? Zajímalo by mne, zda to víš a zda na to máme shodný názor. V případě Srbska např. USA a EU rozhodli, že nemá právo bránit svoji státní suverenitu. Srbsko bylo těmito státy označeno za agresora a bombardování jeho území bylo shledáno "morálním". Jeho území, ale i Irák či Avganistán, bylo bombardováno z bezpečné výšky nejmodernější technikou nezasažitelnými a tedy nezranitelnými "hrdiny", kteří svým obětem nikdy neuvidí do tváře. Přitom obětem těchto "chvályhodných, humanitárních" akcí je odepřeno právo na obranu. A ostatní svět se na to dívá jako na "zábavný" pořad v televisi, zatímco umírají lidé. Ty mrtvé ale nevidí, a ani je nezajímají. To je panečku "morálka".
A co jiného než agrese je upírat lidem právo na odlišný vývoj, nutit státy otvírat se volnému trhu , který ničí tradiční společenství. V čem hledáš svou neotřesitelnou ideologickou jistotu, že to, co jim nutíme, je lepší?
Já si naopak myslím, že každé dosavadní společenství dokázalo žít a prosperovat jen do té doby, dokud se mu peníze dařilo držet na uzdě.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 913
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 27. června 2008 - 11:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Líčíš budoucí vývoj jako idilku, kde stačí, aby se ti "neposlušní" přizpůsobili a zařadili do řady "spořádaných". Takto může myslet jen člověk, jehož názor na svět je utvářen prismatem médií, hlavně televise. Tam se většinou nehovoří o dopadech "pomoci" na životní prostředí, nekontrolovatelný růst městských aglomerací, sociální a společenské dopady. Je obecně přijímán názor, že když je to výhodné pro průmyslově vyspělé státy, tak to musí být výhodné pro celý svět.
Dřív měla rozhodnutí a vrtochy států jen lokální dopady. Dnes si osobujeme právo disponovat celým světem. Já v tom cítím obrovskou agresi.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. června 2008 - 11:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevím, proč tady dáváš příklad Lva Davidoviče, když jeho myšlenka permanentní revoluce se nikde ve světě dostatečně nerozvinula.

A peníze nejsou jenom o majetku. Jsou i o moci...
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12309
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 27. června 2008 - 12:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milky - V případě Srbska např. USA a EU rozhodli, že nemá právo bránit svoji státní suverenitu. Srbsko bylo těmito státy označeno za agresora a bombardování jeho území bylo shledáno "morálním".

Přiznám se, že agresi vůči Srbsku, a vznik "samostatného" Kosova dodnes nechápu. Jedině snad, že opravdu šlo o to pojistit si území pro vznik americké vojenské základny na Balkáně (která tam je). A pro levicověji naladěné diskutéry připomínám, že v té době vládl Bílému domu prezident-demokrat a u nás měl velkého zastánce v "největším humanistovi" 20. století .

Jeho území, ale i Irák či Avganistán, bylo bombardováno z bezpečné výšky nejmodernější technikou nezasažitelnými a tedy nezranitelnými "hrdiny", kteří svým obětem nikdy neuvidí do tváře. Přitom obětem těchto "chvályhodných, humanitárních" akcí je odepřeno právo na obranu.

Ale tohle se dělo už za krásných časů našich dědečků. Guernica, Coventry, Hamburk, Drážďany, Hirošima...

KáeM - na jednu stranu píšeš že zlo působili ti, co byli nadáni "vyšším posláním" , na druhou stranu myslíš, že to vyřeší možnost vydělávat.

Já myslím, že to jasně potvrzuje příklad Německa a Japonska a zlom v jejich vývoji v roce 1945. Obě říše zjistily, že lepší je si okolní svět koupit, než ho dobývat zbraněmi. Řekl bych, že něco podobného se teď děje v Rusku a možná i Číně, ale v těchto obou zemích to bude ještě dost komplikované.

V některých případech si v oněch zemích nejsem jist. Spíš vysoká zeď.

Které země jsou podle tebe ty nebezpečné? Irán? To ale nejsou "arabáši"...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 386
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 27. června 2008 - 12:03:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"Dřív měla rozhodnutí a vrtochy států jen lokální dopady"

Lokální dopady dvou světových válek...No budiž, Milky.