K-report
 

Archiv do 24. ledna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Zrušené tratě » Archiv do 24. ledna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367
Registrován: 3-2006

Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 15:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak to jsou všeobecně známé fakta...ale přece zrovna u těch lokálek to není jen o výdělku ale jasně že to chce lidi zapálené a turistika v kombinace např se smíšeným provozem a různýma grantama....
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1043
Registrován: 10-2003

Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 16:06:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

kdyby nebylo "zakaždoucenu" lokálek tak by snad ČD nebyly až tak na dně...

CD za kazdy objednany vlak, tedy i ten prazdny vlak na te lokalce dostanou dotaci (a ne malou). Ze ve vysledku jsou CD ve ztrate neni problem tech lokalek, ale vedeni drah.

tak to jsou všeobecně známé fakta...ale přece zrovna u těch lokálek to není jen o výdělku ale jasně že to chce lidi zapálené a turistika v kombinace např se smíšeným provozem a různýma grantama....

I v pripade nadseneckeho provozu musi platit vybrane jizdne+dotace+dary+...>=naklady na provoz.
Urcite takoveto "turisticke" vlaky budou leckde provozovany, ale rozhodne ne na kazde zapomenute lokalce.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.168.179.166
Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 17:25:17    Odkaz na tento příspěvek  

Hoši , já se tady pokusím o jednu dedukci. Nevím , moc do toho nevidím ,pokud do toho někdo vidíte více , prosím opravte me.
Sazba poplatku za použití DC byla stanovena tak , aby v celkové sumě všechny vybrané poplatky zaplatily údržbu všech tratí.
Tudíž , jestli jedna 810 na lokálce platí tento poplatek ve výši 7 kč/km (někde v DF byla tato částka uvedena) a na této lokálce jede šest párů 810 , poté na 1 km této lokálky připadá 84 Kč/den a cca 30.000 Kč za rok.
Zajímalo by mne , jaké jsou opravdové náklady na údržbu 1 km lokální tratě. Mám takový pocit (a to si nejsem jistý) , že tyto náklady jsou daleko větší. Pokud by to byla pravda , poté by to znamenalo , že provoz na této lokálce je částečně dotován z jiných zdrojů i z hlediska poplatku za použití DC. (nákladní doprava , nebo koridorové tratě-kde jede obrovské množství vlaků a tudíž se vybere ohromné množství poplatků).
Napadá mne jedna myšlenka. Pokud je to , co jsem zde napsal pravda , poté by z toho vyplývalo , že zrušením nějakého objemu lokálek by mohlo dojít ke snížení poplatků za použití DC na ostatních tratích a tím pádem ke zvýšení konkurenceschopnosti železnice.
Je zde někdo , kdo do této problematiky vidí a mohl by moji domněnku buď potvrdit,nebo vyvrátit ?
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 19:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A je, mame tu "posvatnou" kravu na programu dne a asi ne pouze jednu, no nic. Myslim, ze si zpusob vypoctu poplatku za dopravni cestu kazdy soudny najde tam kde je vcetne i zduvodneni jednotlivych cen.
A co se tyce tohoto bludu, je zvlastni, ze jsem zatim slychal o problemech s 'financovani" udrzby spise u tech slavnych koridoru, prece jenom tahle moderna neni zadarmo a taky to kupodivu musi i udrzovat, nemluve o cenach systemu udrzby trate s Vmax 160kmph/22.5t versus 40kmph/16t, zrejme, ale to jsou prkotiny. Krom toho, kolik ze se s tech rocnich miliard da na nejakou udrzbu lokalek a kolik ze jde na monstr koridory ? Asi by s toho nekterym zdejsim vizionarum dobre nebylo, nemluve o tom ze by to stejne prohlasili v podstate za lez, ale to je stejne platne jako hrach na prislovecnou stenu hazet. Takze jako kdybych nic nenapsal, ostatne viz sekce vtipy dnes, ze ...
Pavel
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1604
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 20:39:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak to teď vypadá na starém Úštěckém nádraží ? ta spojka na funkční trať je stále průjezdná ? Kdysi jsem se tam chtěl vydat, ale je to přeci jen přílš daleko a bez noclehu by se to asi neobešlo. Ta zrušená trať tu nezrušenou podjížděla ? Dne map to tak vypadá...
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 21:13:58    Odkaz na tento příspěvek  

Pjp: přesně tak, navíc výzisk z těch koridorů jde často místo do šrotu/na skládku na "nevytížené" lokálky (Pacifik).
Náklady na provoz (a generovaná ztráta) je pokud vím největší u příměstských vlaků (alespoň byly asi před 5 lety, kdy jsem to četl). V době ČD, s.o. tvořily "lokálky" z roční asi 7 mld sekery za osobní dopravou cca 1 mld a to je ještě otázkou, co tam počítali.
Názor, že zrušením lokálek zachráním dráhu je opravdu, ale opravdu... Ale jako bych nic neřekl
Oldcerry
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 7-2007

Odesláno Úterý, 08. ledna 2008 - 21:34:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

M.Kunt:nechci s vámi se hádat to vůbec ne,berte jen můj názor z pohledu laika..když vidím narvané panťáky v příměstské dopravě a naproti tomu utrápenou 810 s pár cestujícími..náklady na obslužný personál stejné...nevím možná máte pravdu ale já vidím za 1 mld docela dost věcí potřebnějších než lokálku z horní do dolní..A hlavně většina lokálek vede mimo obce a prostě člověk je tvor líný a těžko někoho donutíte šlapat 2,3 km na zastávku když mu autobus zastavuje na návsi. Já něříkám ,že všechn jsou k ničemu ale...
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 09. ledna 2008 - 00:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ta zrušená nadjíždí.
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 2-2005

Odesláno Středa, 09. ledna 2008 - 01:36:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rosťa: spojka z dolní (paradoxně mladší) trati na horní nádraží je "krapet" zarostlá krásnými vzrostlými stromky a křovinami, kolejiště zarůstá a není na něm vidět prořez před několika lety.
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 967
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 09. ledna 2008 - 09:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

narozenej: Z těch cca 7,50 Kč na km jde cca 6,50 Kč na řízení provozu a jen cca 1,- Kč na údržbu dráhy. Viz příslušná vyhláška ministerstva financí.

Ten poplatek byl určen tak, aby vyšel v ústrety ČD a.s., která na základě objednávky SŽDC provozuje její dráhy a aby umožnil skryté křížové financování osobní dopravy dopravou nákladní (poplatek za řízení provozu je u nákladní dopravy výrazně vyšší, než u osobní).

Mohl byste mi prosím napsat, jak konkrétně se projevilo (čemu prospělo) zrušení Nezamyslice - Morkovice a Uhřice - Ždánice? (mluvím o zrušení dráhy ve smyslu zákona o drahách, ne o zastavení osobní dopravy, tam úspora ve vozidlech a personálu je)

To, že lokálky častou vedou daleko od obcí je pravda, stejně tak je pravda, že mnohde dnes vedou lokálky jinam, než přepravní proudy. Druhá strana mince je, že ta nádražíčka nad/pod/za vsí se dají projíždět a někde jinde se dá udělat perón pro 810+010 přímo ve vsi a to prosím pěkně za pár šupů.
Něco se samozřejmě zastavení os. dopravy neubrání, něco se asi neubrání ani úplnému zrušení. Ale nepřijde mi, že by se to dělalo s rozmyslem a koncepčně.
Naopak mám pocit, že se zastavuje doprava "o inflaci", tedy že kraj chce platit stále stejně a tudíž se jezdí "o inflaci" méně. Scénář je (až na pár výjimek) vždy stejný: 1) Rozvázání přípojů, 2) Redukce spojů, 3) Zrušení pro nedostatečné využívání.

Ještě k těm úsporám: Když se zastavila osobní doprava v kladiva mezi Rudnou a Hostivicemi (kde jsme fakt jezdili 2 - 3 cestující na spoj), čekal jsem, že ta 810, co to vozila, v ušetřeném čase zajistí přípoje do/ze Zličína ke každému vlaku Kladno - Praha - Kladno (ve špičkách). Ale prdlačku, jízdní řád pendlů se prakticky nezměnil a 810 i s fírou a vlakvedoucím hezky čeká v Hostivicích.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Středa, 09. ledna 2008 - 10:31:47    Odkaz na tento příspěvek  

ad Tomáš K:
ta 1 kč na trať- stačí to na běžnou údržbu ? Mě to připadá strašně málo, na druhou stranu 6,50 za řízení provozu strašně moc .
Jaké jsou tyto náklady ve skutečnosti ?

To udělání perónů:
Pokud jsem někde četl informace o výstavbě nové zastávky , vždy se tam uváděly náklady ve stovkách tisíc , příp. milionech. Ona je otázka , kde je smysluplnné tyto nové zastávky vybudovat. Určitě ne tam , kde by díky zastávce se zvýšil počet cestujících průměrně o dva na vlak. Myslím , že tam , kde to smysluplný bylo , tyto zastávky v uplynulých patnácti letech vybudovány již byly.

Často narážím na tvrzení ,že lidé nejezdí kvůli nepřípojům a tak podobně. Ale kde nikdo není , tam také nemůže nikdo jezdit. A vize , že když zvýším na lokálce rozsah dopravy o 50% a zlepším přípoje , že se mnou bude cestovat o 50% více cestujících je lichá . Tímto spíše zvýším náklady o 50% , ale tržby o moc ne-tím pádem se to dostane do větší ztráty.

To ohledně té Rudné:
To máte pravdu. Bylo by dobré , kdyby odpovědní občas reagovali pružněji
Kpy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.209.198.51
Odesláno Středa, 09. ledna 2008 - 11:25:22    Odkaz na tento příspěvek  

Rosťa: Ilustrační fotku najdeš na: www.zmz.cz/Akce/Clanky/imagesjizdyustek04/ustek10. jpg Na fotu je vidět železniční most zrušené lokálky a za ním vykukuje silniční betonovej most i odbočná veksle na horní. No a jak to vypadalo po prořezávce v roce 2003 na horním nádraží najdeš v článku: www.zmz.cz/Akce/Clanky/Put03.htm Od té doby naši "spoluobčané" oloupali půlku střechy skladiště a tak doufáme že nespadne, protože tam silně zatéká. A kolik toho kdo ukradl v kolejišti......... Fotit, no nevím, neboť příroda si "vzala" kolejiště zpět pod svou správu. No a město Úštěk má nějaké info-centrum, tak s tím spaním třeba poradí.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 968
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 09. ledna 2008 - 11:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Stačí to na běžnou údržbu? Řekl bych, že na údržbu vyvolanou průjezdem těch dvou náprav po trati to stačí :-) Ale jinak samozřejmě nevím, něco stojí i administrativa spojená s tratí atp.

6,50 za řízení provozu kor na tratích řízených dle D3, kde je vleká část povinností na strojvedoucím mi přijde neúměrně mnoho. U nákladní dopravy už to ani nelze vyjádřit slušným slovem.

Ad zastávky - nikde netvrdím, že by se sofort měla udělat zastávka všude, kde vlak lízne osadu o 5 číslech popisných. Mně přijde, že by se ještě spousta zastávek udělat měla, napadají mě tedy na nelokálkových tratích (sídliště Radotín, Kladno Sítná/Sletiště, ...) ale časem si snad vzpomenu i na lokálkové. Náklady v řádech milionů - když se na tom musí přiživit poradce, vyhlašovatel a zpracovatel výběrového řízení a musí zbýt ještě na malou domů, tak je to jasné.
Na kolik odhadujete hodnotu zast. Rohatsko (1. pol. 90tek)? Nástupní hrana bude nějaký výzisk, peronová škvára působí dojmem výzisku z čištění ulic v obci. Pak zbývají lampy (opět výzisk), kabel a práce ...

Nepřípoje, frekvence spojů - napadá mě extrémní příklad - kolik lidí by jezdilo v Praze metrem, kdyby jezdilo 1 za hodinu se čtyřhodinovou pauzou od 9:00 do 13:00?
Teď vážně, samozřejmě, že pokud bych mezi Krupou a Kolešovicemi zahájil dopravu v intervalu 100s, tak zaplněnosti pražského metra nedosáhnu.
Jinak navýšení rozsahu dopravy o 50% neznamená nutně navýšení nákladů o 50%, viz ty Hostivice. Motorák tam je, personál tam je, motor nakopnutý, takže úspora spočívá v poplatcích SŽDC a pár deci nafty navíc ...
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 369
Registrován: 3-2006

Odesláno Středa, 09. ledna 2008 - 12:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

o.k. kolik by stálo...aby jednou za čas se zajela otočit do Ždánic/Mutěnic MUFka občas to tam postříkali proti trávě občas by tam něco namazali přitáhli pár šroubu a myslím že by se našlo v pohodě 10 nostalgických jízd ročně...které by tam za určitou částku jezdily..jasně asi by to nevydělávalo ale určitě by to nebyl tak hrozný průser...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1931
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 09. ledna 2008 - 12:41:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

http://www.dopravni.net/view.php?cisloclanku=20080 10306
Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 09. ledna 2008 - 13:39:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V Úštěku na horním je třeba rozlišovat tři období, po postavení v roce 1890 na nádraží nebyla spojka a dva šturci(y), spodní trať byla zprovozněna v roce 1898 a spojka se zmíněnými kusými kolejemi, které byly jako předávací, až v roce 1899. Jinak vlastní spojka byla ve vlastnictví ATE. Po zestátnění ATE začal význam horního nádraží postupně upadat, např. komerční odbavení se postupně stěhovalo do dolního nádraží. Po ukončení provozu řady 313.4 (nejpozději počátkem padesátých let) se stala přebytečnou výtopna, neboť byla stavěna přesně na tuto řadu a delší lokomotivy se tam nevešly, do roku 1960 byla snesena jedna z kusých kolejí a z manipulační koleje u výpravní budovy se stala kusá kolej zrušením výhybky u konce trati. V sedmdesátých letech, kdy na trati jezdily v naprosté většině jen vozy M131.1, manipulační kolej u výpravní budovy sloužila pouze k odstavení cisterny s naftou, ze které zbrojily obě M131.1, kusá kolej u spojky pak k deponování přípojného vozu Blm se středním vstupem, který se občas používal, klasické 12t přívěšáky zde motory už tahat nesměly.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 09. ledna 2008 - 14:14:25    Odkaz na tento příspěvek  

Silniční obchvat centra Úštěku ale z kolejiště horního nádraží kupodivu prakticky nic neuhryzl. Ještě dost let po zrušení trati směr Lovečkovice/Verneřice a Zubrnice bylo na horní nádraží možno zajíždět za účelem nakládky či vykládky (plodin). Nějaká zeměď. firma tam měla pronajaté to výše zmíněné, nyní značně zubožené, skladiště. Léta tam pak také byla složena vytrhaná kolejová pole.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 09. ledna 2008 - 17:56:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pár fotek z Úštěka týkající se zrušené trati ze srpna 2006

Martin_kašpar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 300
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 09. ledna 2008 - 19:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Při stavbě silničního obchvatu Úštěka padl nové silnici za oběť dům vedle nádraží, část původní silnice je zachována u nádraží dodnes. U výtopny na dolním nádraží je nenápadná skladištní budova, při stavbě obchvatu byla z osy budoucí silnice tato budova přesunuta. Tato akce sledovala vyzkoušení technologie, která byla následně použita při přesunu kostela v Mostě. Jinak horní nádraží včetně spojky zrušeno nikdy nebylo, počítalo se s ním pro další využití a trať byla snesena až po krajní výhybku. Ostatně, přesné určení hranice mezi dráhou existující a zrušenou činí odpovědným orgánům značné potíže.
pv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.2.80.246
Odesláno Čtvrtek, 10. ledna 2008 - 22:00:37    Odkaz na tento příspěvek  

morkovice-nezamyslice by fungovat nemohla, je tam na to málo obyvatel, navíc v turisticky neatraktivní oblasti...
a plakat nad tratí uhřice-ždánice je podobné, to je totiž navíc trať vedoucí odnikud nikam
jaké pravidlo bych ale zavedl je: za každý zrušený úsek postavit stejně novou trať jinde a nebo zdvoukolejnit dvojnásobně dlouhý úsek stávající trati.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 969
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 08:34:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

pv: já nad těmi tratěmi nepláču, jen jsem se zeptal, kde je ten proklamovaný přínos z jejich administrativního zrušení.
naroznej
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.196.170
Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 11:17:15    Odkaz na tento příspěvek  

ad TomášK:
vlastník nemusí zajišťovat provozuschopnost trati , tudíž neprovádí kontroly trati a údržbu. Kdyby tyto trati zůstaly bez provozu a zrušeny by nebyly , SŽDC by na jejich údržbu vynakládala větší finance , zpět by ale nedostala nic.:
Co mě ale vadí,že když se zruší trať (nebo třeba i stanice , výhybna atd),vlastník nechá budovu zpustnout. Proč ji hned po zrušení trati neprodá. Pořád je lepší utržit i symbolický peníz, než to nechat spadnout a ještě platit likvidaci ruiny.
ad pv:
peníze,které se ušetří v souvislosti se zrušením trati by měly jít do zrychlení rekonstrukcí ostatní sítě. Stavění nových tratí je až na vyjímky zcela zbytečné.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 973
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 11:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK, kolik prachů vynakládá SŽDC na Mladotice - Kralovice? Nebo Bečov - Loket?

Mně přijde, že se to ruší z politických důvodů, úsporu v tom hledám marně.
Bočeli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 200
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 17:09:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Před 14-ti dny jsem si procházel Ždáňku z Klobouků po Ždánice. Nad vrcholovým úsekem u Uhřic (zrušená část)již někdo pomalu rozebírá trať!!! Je to asi v úseku 100 až 150 metrů, nedaleko nadjezdu nad vrcholovým zářezem. Chybí tam již mnoho upevňovacího materiálu. Šrouby, matky ale také velké množství podkladnic a spojek. V celém úseku až po Ždánice je to ,,zatím,, jedinné takto poškozené místo. I přesto je případná jízda (dnes již stejně nemožná) po tomto úseku již nutná pouze s opravou.Přejezdník před Dražůvkami byl nahrazen křížem po kolizi s automobilem. Zbytky jsou tam patrné dodnes. Po Dražůvky trať volně průchozí, dale se již začíná objevovat vegetace.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1051
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 18:31:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

OK, kolik prachů vynakládá SŽDC na Mladotice - Kralovice? Nebo Bečov - Loket?

Rekl bych, ze skoro nic. (Krome udrzby ZZ v Mladoticich a Lokti). Obe trate jsou v dlouhodobe vyluce a nesjizdne. Se zruseni druhe z nich nesouhlasi Horni Slavkov a Karlovarsky kraj. Ti maji zajem o obnoveni trate a provoz v ramci ZDO. Davam ji rozhodne vic sanci, nez Mladotice - Kralovice (ktera je nejspis odepsana).
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 11. ledna 2008 - 20:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bočeli:Foto by nebylo?
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.25.181
Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 10:29:45    Odkaz na tento příspěvek  

peníze,které se ušetří v souvislosti se zrušením trati by měly jít do zrychlení rekonstrukcí ostatní sítě.
Jaká úspora? Terén se musí uvést do "původního" stavu, zabezpečit stavby spodku. Stojí to řádově víc, než "údržba". Viz též zrušené úseky na koridoru.
pv
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.2.80.246
Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 10:51:08    Odkaz na tento příspěvek  

naroznej
i když se to zdá nesmyslné, tak nových úseků je potřeba docela dost. ve všech případech, jde ale o spojky na stávajících tratích nebo mezi nimi.
třeba v případě brna by byl potřeba severojižní diametr mezi hl.n a řečkovicemi, který by obsloužil centrum, veveří, kampus VUT, technologický park. MHD je tam na hranici své kapacity, možná i za hranicí a plánuje se tam další rozvoj....kdo nechce jet jak dobytek, musí jet autem.
jinak nechápu ten stav, kdy se vše nachává zpustnost místo rozprodeje budov a řízeného rozebrání trati...žádný dežodemont. tam se nechávají propadnout milióny...
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 3-2006

Odesláno Sobota, 12. ledna 2008 - 12:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ale ne nic se tam u Uhřic nerozebírá to jenom jak to tam vyčórovali ti Vyškováci asi 150m koejí tak to bylo opraveno jen tak provizorně je to tam stejné už asi rok...chválím projití Ždánky!
Petan363
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 8-2007

Odesláno Neděle, 13. ledna 2008 - 20:02:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem sem dával nějaký fotky ze Ždánky z 29.12.07 a je tam i vidět ten nabouraný PZZ a místo něj jen výstražný kříž.Ale ty fotky jsou jen z úseku Uhřice - Ždánice.
Bočeli : jinak bych foto taky uvítal,nebylo by?
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 3-2006

Odesláno Neděle, 13. ledna 2008 - 21:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

tak nějak to tam provizorně dali po té rozkrádačce někdy koncem roku 2006
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2093
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2008 - 00:51:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Milanisko: co to je za typ kolejí? zdá se mi to nějaké užší
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
Milanisko
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2008 - 07:08:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

to netuším ale v reálu mně připadly stejné jak ostatní
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 3-2007

Odesláno Pondělí, 14. ledna 2008 - 19:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle té rozsponové podkladnice je tvar A.
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 14. ledna 2008 - 20:10:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Právě probíraný úsek trati si dovolím doplnit jednou fotkou, kdy trať měla do své smrti ještě pár dní. Sice už příslušné papíry měly kulaté razítko, ale účinnosti ještě nabyly.
Larva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 196
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 16. ledna 2008 - 15:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nenašli byste někdo doma plánek,nebo alespoň jiný materiál připomínající plánek nedostavěné seřaďovací stanice v Žilině-Tepličce?
Procházel jsem to tam v létě a chtěl jsem si ten plánek jen tak zhruba nakreslit ale nádraží je tak veliké,že jsem se do toho úplně zamotal...
Tady je pár fotek.

Vsd_honzig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 9-2006

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 11:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě něco k Žilině
www.sympatickydeviant.rajce.net
Jirka_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 5-2004

Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 16:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Larva: napsal jsem ti mail ohledně těch plánků, ale jednej rychle, pokud je chceš už o víkendu vidět
Larva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2008 - 16:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jirka p:
Zdar,jo už jsem odepsal.Podrobnosti máš v mailu.
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 08:04:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na těch fotkách je vidět, jak se dokáže uplně neuvěřitelně mrhat penězi......Tfuj....
Arashidek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.192.202
Odesláno Pátek, 18. ledna 2008 - 13:09:07    Odkaz na tento příspěvek  

ad Larva:
prosím tě pošli mi je také, chtěl sem tam nedávno zajet, ale nevím ani jak to tam vypadá a ták...:-) díky moc

mail: A.Burakowski@seznam.cz
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.188.132
Odesláno Sobota, 19. ledna 2008 - 15:15:21    Odkaz na tento příspěvek  

Ad ČKD. Máte, co jste chtěli. Zvolili jste si cestu privatizace Václava Klause bez silného kapitálu. Řvali jste pomateně "chraňte rodinné stříbro od "cizáckých" rukou". Tak vám ČKD zařvala.
Doufám, že dneska chápete, že nebýt privatizace Škody MB do WW díky vládě Piharta, tak poslední model Škody, co by vyjel z pásu by byl Forman. Viz odmítnutí Mercedesu Klausovou vládou a ukončení výroby osobních Tater a téměř ukončená výroba nákladních automobilů.
Když jste tak uprdění maloměšťáčtí naciálkové, jako z Poláčkových románů, tak se nedivte. dobře vám tak.
Letec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 7-2007

Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 19:08:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vím, že fotky z hornoslavkovské trati, které dávám na "tratě Karlovarského kraje" patří spíš sem. Mál ale pocit, že i tam se hodí. Máte-li chuť se podívat, překlikejte se tam. Milan Hrudka
Yžard
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.119.14
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 20:50:34    Odkaz na tento příspěvek  

Ke ždánce asi tolik:
Po oficálním zrušení tam firma Ferostav Dežomont u.c.u (ukradni co umíš) začala chystat svršek do šrotu. Prý byla zrovna jakási kontrolní jízda nádražáků a ihned přivolána policie. Tyto exoty chytli.
To co fotíte není čorka tratě. Vlak tam již nesmí, protože se tam sesunulo jakési pole a už to nikdy nikdo nebude bagrovat. Kolejnice se nekradou, ale nádražáci tam jezdí pravidelně měnit horší z "hlavní" štreky Zaječí-Hodonín za ty co tam jsou, protože jde většinou o téčko a áčko a ty se jinde sehnat nedají. Sám jsem je tam potkal tak mi to vysvětlovali a to že davají jen semtam svěrky to na tu muvku s dvěma vozíkama bohatě stačí. Je jedno jestli se sešrotuje ojetá glajza nebo relativně pěkná, takže tam je to kus za kus.
Takže se uklidněte, trať nikdo nerozebírá a jakmile se "vysoutěží" firma na demontáž tak se to komplet snese protože už to ani svěcená voda nezachrání. Jedno je jisté, posledním vlakem byl pilštyk se dvěma osobníma vozama a teď už tam nepojede vůbec nic. (až autojeřáby co budou snášet koleje).
Jo a k vašim nápadům o znovuobnovení. Zapomeňte, správa komunikací letos chce snést jedno dvě kolejové pole aby mohli udělat plynulou komunikaci I.třídy přes větéřovský přejezd a to je prý už odklepnuto, takže máte smolíka...

K Dubňance: letos se na 95% oficálně zruší a její osud bude odvíjen od toho zda bude mít někdo zájem si ji vzít. Já bych byl všema deseti, je to slušný svršek, na M131.1 či jiný i velký motorák dobré. Ale pokud ne, tak se taky snese.
Jako vážení jsme v 21.století, už to není jak v osmdesátých letech kdy železnice hýbala světem a nesmělo se na tomto strategickém bodě ani fotit. Dnes? Kamionová lobby a modří cajzli v parlamentu si to vykládají jinak.
Takže si zase někdo vydělá na šrotě...
Iša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 21:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ze Ždánky: nejvyšší stoupání na trati - U Klobouk

Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1954
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 22:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Volne receno, na zaklade prispevku Yžard, je nejvyssi cas se zacit smekat a starat o Mutenku, pripadne si s tim vzit vyhledove i zbytek Zdanky.
Takze asi by to chtelo nejake sdruzeni atd atd ...
Pavel
Hools
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 326
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 22:41:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pjp:Zdravíčko, Pavle!Sdružení je dobrý nápad, myslím si, že by bylo dosti členů, ale otázkou je, kde sehnat peníze.........Nejsem si jistý, jestli by z města Kyjova nebo Mutěnic tzv. táplo řádný balík......ono turistické vyjíždky motoráčkem řady M131.1 by v tomto kraji byly pěkné,ale turismus by to celé asi nezachránil.........A ještě ke zbytku Ždánky.....Tam ten turistický ruch by byl snad ještě menší než na Mutěnce....Na Mutěnce(resp. kolem ní)je hromada vinic a vinných sklípků na rozdíl od zbytku Ždánky.....Nemyslíš?Takže když už zachranovat ve velkém tak Mutěnku.......Alespon já bych pro ni hlasoval....
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1956
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 22:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Plny souhlas. To sdruzeni - nevim jak by se "odpovedne" organy tvarili, kdyby je otravoval "jen" nejaky soukromnik ...
Nemluve, ze obcas i takova hnupovina jako cestne clenstvi s nejakymi vcelku mizivymi a nic nestojicimi "vyhodami" pro vhodne volene lidi a treba by to mohlo jit i fous lip ... ;-)
Ostatne, pro "uziveni", co si pod tim predstavit ? Asi by stacilo, aby ta trat proste zustala provozni. Kolik toho by bylo potreba ? Kolik je toho potreba treba pro Lednickou drahu ? Proc ta si vystaci s "nekolika" letnimi vlaky, dyk by prece taky nebyl problem ji "srotnout" od Boriho lesa dal, ne ?
Ale je tu jedna prkotina - zacit neco podnikat a ziskat podporu .. nekoho, koho ? Ale zakladni podminka jest, zadne megalomanie. Ale uznavam, ze asi nazacatku to plne jiste v plusu nebude, zejmena ne jezdeni. Chtelo by to vymyslet nejak vhodne svazane s nejakymi dalsimi mistnimi "slavnostmi" a jinymi ozirackami ... ;-)
Pavel
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1957
Registrován: 12-2005
Odesláno Neděle, 20. ledna 2008 - 22:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

PS - je to prima spojnice Kyjov - Hodonin, proc to pri techto uvahach a vyuzitich nevyuzit ?
Karloslt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2110
Registrován: 2-2005

Odesláno Pondělí, 21. ledna 2008 - 02:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bdlm: tak krátké školení na horním nádraží před vánoci mělo dobrý výsledek... na té fotce jsem tipoval A či T...
http://www.trat087.info - http://karel-loko.net - http://www.atlasloko.cz

ICQ 264305638
mutěničák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.245
Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 13:17:24    Odkaz na tento příspěvek  

Už je pozdě... O trati Kyjov - Mutěnice je v podstatě rozhodnuto a už to nikdo neodvrátí. A jak bude jednou trať zrušena, není šance ji zpátky zkolaudovat, ty přejezdy co tam jsou už nikdo podle nové normy nepovolí postavit. Je to škoda, jak to dopadlo a s dalšími lokálkami v kraji v brzku dopadne .
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1965
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 13:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dokud neni zrusena, je vzdy sance, ale jednodussi je generovat porazenecke nalady, to nic nestoji ...
A pokud to lidem v tom kraji tak vyhovuje, tak at si pak nestezuji ...
A s temi prejezdy bych si taky nebyl az tak skalopevne jist, zejmena ne tak, jak to tu nekteri prezentuji, otazka jest, kde k tomuto vykladu dosli ...
Pavel
mutěničák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.245
Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 13:36:25    Odkaz na tento příspěvek  

Jenže ona zrušená už skoro je, žádost o zrušení je na GŘ, takže každým dnem může kulaté razítko ukončit život trati.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1966
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 13:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vidite, ja mel za to, ze o zruseni trate rozhodujie DU, potazmo SZDC jako majitel, a vono GR ... kdo by to rekl, vidte ?
Pavel
mutěničák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.245
Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 13:54:46    Odkaz na tento příspěvek  

To jste myslel dobře, jsem to popletl . Ale i tak to nemění nic na skutečnosti, že o zrušení se rozhodne velice brzo. A i když bych to rád nějak zvrátil, tak mě nenapadá možný způsob jak. Leda bych měl v kapse tučné prasátko, které ale nemám.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1967
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 14:15:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Koukejte, ja VERIM, ze ta trat umrela, bo i pres plno kecu o tom jak je to zle, nikdo neudela nic proto, aby v dobe, kdy bude prislusny navrh na zruseni k pripominkovani, aby "finalni" stav byl odvracen. Zajem vetsiny "muzejniku" ci jak to nazvat v pripade techto trati zacina a bohuzel jen konci u toho, jak by bylo skvele tam videt motorak a klidne i velkej (bez urazky Hools). Coz je dost malo, zajem v okoli je je evidentne nijaky (ostatne jsem tu uz na to tema taky neco napsal), protoze v opacnem pripade viz kraj Usti nL. Otazka dale zni, jak tohle nase pindani ovlivnilo urychleni vypracovani prislusneho navrhu, stejne jak v tomto smeru je otazka jak ty jizdy v poslednim roce jejim uredni existence zaucinkovali u zdanky na prislusne podobne rozhodnuti. Prece jenom, ten navrh nekdo musi vypracovat a predlozit, ze. V kazdme pripade neni ani dulezite, zda ta lokalka umre nebo ne, podstatne je ze nekteri maji uz neopakovatelne fotky, ne ? Co vic prece chtit ... a zbytek .. pcha ...
V kazdym pripade si rikam, zda nastupci nekterych dnesnich "zaslouzilych" v jistem smeru (a rozhodne nemam namysli politiky) tyto nase soucastniky a jejich predchudce neprokleji minimalne do desateho kolena zpetne ... :-/
Ale to je jedno, ja prece nic nedokazal a jen blbe vyrypuji, tak co. Jo a ? Kdyz uz nam pan Buh ten internet dal ...
Pavel
mutěničák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.240.1.245
Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 14:35:20    Odkaz na tento příspěvek  

V podstatě máte pravdu a dá se jen souhlasit. Za sebe můžu říct, že by bylo pěkné, kdyby trať fungovala dál a třeba bych i nějak pomohl, ale mít to jako hlavní životní náplň se mi nechce. Snaha o zrušení je jasná, protože je třeba udržovat trať, která je v podstatě k ničemu a zrušením se toho SŽDC zbaví. Že to může být krátkozraké, to už je není důležité, po nás potopa. Myslíte, že kdyby se do Ždánic nejezdilo, že trať bude nezrušená? Možná jo, ale každopádně by byla nesjízdná, protože i tak se musela trochu spravovat. Ale přijde mi, že nejezdit po trati jen proto, aby si jí nikdo nevšiml a nezrušil ji, není moc dobrá možnost. Ideální by bylo, aby nějaké sdružení fungovalo už dokud je trať provozní a hned jak se zruší pravidelný provoz, začalo něco dělat. Ale to by se tomu musel někdo věnovat a to je asi největší problém. Myslím, že s přístupem kraje je tak akorát čas začít podnikat kroky, aby nezrušili Hodonín - Zaječí. Ale já na to bohužel fakt nemám čas, abych kolem toho všechno vylítával. To je opravdu jednodušší sedět a u piva v hospodě nadávat, že to zrušili. Už se angažuju jinde a zachraňovat všechno, co by stálo za to, nejde.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1968
Registrován: 12-2005
Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 15:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Souhlasim s kratkotrakosti, i kdyz ten co to sepsal a potazmo i vsici do jiste miry zucastneni, to urcite povazuje za svoji vychytralost, ale vono ne nadarmo existuje prislovi, je blbej jak daleko vidi ...
Ostatne prislusny zakon zna jeste jeden institud snezjizdneni trate - dlouhodoba vyluka ... jemnovat snad nemusim ... cil by byl splnen a v budoucnu by to "mozna" usetrilo x problemu a to nejen "aktivistum" ... ale co, to nema smysl komentovat, zejmena s ohledem na mineni nekterych lidi o sobe ... :-/
Hold, to je ta podpora ekologicke zeleznicni dopravy s reaktivaci vlecek v praxi .. jak proste mily Watsone ..
Pavel
Rosta_kolmix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 22. ledna 2008 - 18:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

JÍZDA s vozem řady 842 do TOVAČOVA 1.3.2008

Podobně jako v loňském roce, rozhodli jsme se i letos udělat zájezd vlakem do Tovačova, a to zhruba ve stejném duchu jako loni.

Informace jsou opět na www.prototypy.cz/tovacovka.htm,

a i tentokráte Vás prosíme o nahlášení účasti, protože při nízkém zájmu samozřejmě nepojedeme.

Ty co mají vliv na jiných železničních serverech prosím o vystavení upoutávek i jinde. Díky

Rosťa Kolmačka

PS: Doufám, že se Tovačovka mezi zrušenými tratěmi v nejbližší době neobjeví, ale přeci jen to dávám i sem pro ty, které lákají tratě, kde se běžně nejezdí...
http://prototypy.bilysklep.cz
http://sergeje.bilysklep.cz

pokec na ICQ: 258883797
T_m
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1473
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 24. ledna 2008 - 23:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pjp, nerozčiluj se, má to vliv na pleť ... Moje zkušenost praví, že na Kreportu se jen plká, ten kdo něco opravdu dělá pro železnici je ultrašotouš, všichni ví, že to nejde, bo §1 ... Nikdo už nevidí, že to jde, když se chce a naštěstí ani nevidí, že to co dříve bylo prohlášeno za těžce ztrátové, může být i výdělečné. Jejda, to by bylo závisti. Naštěstí takový Kreport je ještě vysoce inteligentní oproti takovému diskuznímu fóru jednoho majoritního železničního dopravce ...
Takže co naděláme. Nic. Kdo něco chce udělat, udělá to bez keců a ostaní budou plkat a plkat broskvoviny. Takový už je reálný svět.
Dopravní web ® informace a publicistika z oboru dopravy, se zvláštním zřetelem na dopravu veřejnou