K-report
 

Archiv do 29. srpna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv do 29. srpna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pavel_blaha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 7-2004

Odesláno Úterý, 26. srpna 2008 - 21:36:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Člověk, kterému se podařilo bez praxe naskočit do řídících struktur, má těžký hendikep

Máte úplnou pravdu, každý uchazeč o VŠ by kupříkladu měl nejprve odpracovat dva roky v továrně, aby poznal, jak funguje praxe a o čem je poctivá dělnická práce a pak by se teprve směl hlásit na vysokou školu. A vůbec nejlepší je takový dělnický ředitel, který se léty vypracoval od píky a vše v podniku zná, hlavně provoz.

Kdo by neznal Šteinera

Pro Vaší informaci - p. Šteiner má základní vzdělání, takže dle p. Bručouna zřejmě ideální kvalifikaci. Ale fakt je, že v provozu nepracoval.
"Přišel jsem se rozloučit a připomenout Ti, že jsem nezapomněl... na osmačtyřicátej!"
Qěcy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2267
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 26. srpna 2008 - 22:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Blaha:
To tvrdíte vy. Bručoun tohle nenapsal a má pravdu. Ta praxe na nižších postech se má dělat během studia střední i vysoké školy. Dobré školy to vyžadují. Po VŠ nastoupí na nějaký nižší VŠ post ve firmě, už zhruba ví, jak to ve firmě chodí a kariérně roste. A pak zhruba po třech letech od ukončení VŠ už může být mlaďas ředitelem i s dobrou praxí, takže ho nikdo z podřízených neochčije.
Neboli potřebuje tyto věci:
1) VŠ, aby rozumněl oboru, případně managementu
2) dar (vlohy) - řídicí schopnosti aby uměl managovat (fuj, to je slovo)
3) praxi i na nižších stupních, aby ho nikdo neochcal
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 26. srpna 2008 - 22:11:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel Blaha: Ty jsi asi Bručouna nepochopil. Trochu ti to osvětlím, zřejmě to potřebuješ. Mít vysokou školu ještě neznamená, že jsem vhodným kandidátem do řídících funkcí hned z několika důvodů: 1.Vysoká škola nenahradí předpoklady pro manažerskou funkci ( čili ne každý na to má ). 2.Čerstvý absolvent je proškolen pouze teoreticky, obvykle neměl možnost si své teoretické znalosti konfrontovat dlouhodoběji s praxí.

Naopak vysoká škola, až na určité případy se kterými jsem se žel bohu také setkal, v podstatě "vychová" své absolventy k tomu, že jsou schopni analyticky uvažovat a pochopit princip toho, co se po středoškolsky vzdělaném člověku povětšinou chce jen aby znal. To se týká zejména škol technického zaměření, nikoliv humanitního zaměření. Po jejich absolventech se to ani nechce.
Karel Aubrecht
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.19.160
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 03:07:55    Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: Omlouvám se, že jsem byl trochu mimo.Dnes jdu podepsat petici, týkající se železničního uzlu Praha.
odkaz http://zpravy.idnes.cz/stredocesti-starostove-chteji-bojovat-za-m asarykovo-nadrazi-pub-/praha.asp?c=A080826_183029_praha_abr
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4556
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 08:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bram:
Já myslím, že Pavel_blaha pochopil situaci velmi dobře.
Your Disco Needs You!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4183
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 08:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Postupy dělníků a techniků, namísto ekonomů do manažerských funkcí a úplná absence profese "manažer" byly přímou příčinou zaostávání českého průmyslu po celých 40 let. Ten se tak soustředil jen na výrobu a nezajímalo jej za kolik a komu prodat a jak a kolik dostat zaplaceno. Žasnu, že o tomto faktu se ještě 20 let poté může vést diskuse.
Budoucnost patří bagrům!
Vojtik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1496
Registrován: 2-2007

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 09:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Požár na hlaváku.
Můj Skype: Vojtik48
Popřípadě posílejte SZ (ikonka obálky).
Ch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.70.91
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 09:14:37    Odkaz na tento příspěvek  

Mě na tom štve nejvíc to, že se lidem podsouvá jako záminka zrušení Masny "nutnost přepřahat". Pokud přijede končící rychlík vedený klasickou soupravou do Děčína, také následuje přepřah a nikdo kvůli tomu neplánuje zrušení stanice. U jednotek 471 se realizuje změna směru obdobně jako u metra (možná dokonce snáze, protože obrat 471 je uskutečněn u nástupiště a netřeba kvůli tomu zajíždět do Havlíčkovy ulice. Je-li skutečně tato forma obratu důvodem ke zrušení Masarykova nádraží, zrušme také stanici Opava východ a následně všechny konečné stanice metra. Kdo umíte dělat ve flashi nebo s nějakou vyšší technikou, nechcete pro veřejnost udělat instruktážní vizualizaci, aby si ti, jež snad manipulují veřejnost uvedeným argumentem, našli hodnověrnější důvody ke zrušení Masny? Vadí popsaná technologie provozovatelům dopravy? Vadí popsaná technologie cestujícím?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 09:58:17    Odkaz na tento příspěvek  

Inu, jak kdo umí: někdo přesvědčuje, někdo podsouvá, někdo vymývá mozky. Cíl osob zainteresovaných na likvidaci Masaryčky je ale shodný.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 5042
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 10:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě na tom štve nejvíc to, že se lidem podsouvá jako záminka zrušení Masny "nutnost přepřahat".

No a co jste čekal? Pisálkům se to musí náležitě podat, aby následně mohli vymývat mozky. A spousta užitečných idiotů tomu bude tleskat, jaká je to pravda. Přitom zločinecká organizace ODS se vůbec netají svým záměrem a již bylo otevřeně řečeno, že cílem je "přivést na tyto pozemky kvalitní investory"...
Jak říkal Dr. Goebbels - stokrát opakovaná lež se stává pravdou.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
JGR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.254.20
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 10:40:42    Odkaz na tento příspěvek  

to Pavel Blaha
"Máte úplnou pravdu, každý uchazeč o VŠ by kupříkladu měl nejprve odpracovat dva roky v továrně, aby poznal, jak funguje praxe a o čem je poctivá dělnická práce a pak by se teprve směl hlásit na vysokou školu. A vůbec nejlepší je takový dělnický ředitel, který se léty vypracoval od píky a vše v podniku zná, hlavně provoz"..... pustá demagogie.
doporučuji navštívit stránky D-FENS, tam je o "manažérech" pojednáno podrobněji
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4189
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 10:59:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Protože na logické argumenty (průjezdnost linek S, přestupy na jednom nádraží, efektivita provozu) obecná veřejnost neslyší. Není divu, když na tohle neslyší ani ti odborníci, které to nenapadlo jako první a ani značná část šotoušů.
Složitě vysvětlovat, že do prostoru Masny se vejde všechno, tedy ulice Opletalova-Na Florenci, komerční budovy i vlaky končící pod magistrálou je strašně neefektivní, protože potenciální naslouchající si melou svou a nenaslouchají. Tudíž se zvolila taktika tato a pak bude veřejnost nadšena, když zhlaví pod magistrálou zůstane pro dvě regionovy za hodinu a bude to považovat za své velké vítězství. Každý svého štěstí strojvůdce.
Budoucnost patří bagrům!
Guarez
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 7-2008
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 13:31:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

my se tady muzeme bavit, to je sice hezke..ale vi nekdo, jestli je zahloubeni nastupist pod wilsona a nasledne pokracovani dal vubec technicky mozne???

quex, pavel blaha : chlapi, kdo se ma ve vas vyznat, kdyz jste Blahove oba, aspon podle fotky, jen quex o par let drive jeste za casu sluzby v SNB
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4196
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 15:00:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z ČTK
Praha 27. srpna (ČTK) - Desítky lidí už připojily podpis k petici proti rušení Masarykova nádraží v Praze. Její organizátoři z řad středočeských starostů se obávají, že bez "Masaryčky" by se Středočeši mohli vlakem dostávat pouze na periférii, neboť kapacita Hlavního nádraží nestačí. Pokud sesbírají alespoň tisíc hlasů, bude se muset peticí zabývat pražské zastupitelstvo.
Praha s nádražím už zřejmě nepočítá, radní schválili záměr na změnu územního plánu, který umožňuje na místě dnešních kolejí stavět. S jeho rušením souhlasí také někteří opoziční zastupitelé. Změny čekají zřejmě také Nákladové nádraží Žižkov a Smíchovské nádraží. Musí je ovšem ještě schválit zastupitelstvo hlavního města, o ukončení provozu bude rozhodovat ministerstvo dopravy.
Za první hodinu akce se na petiční archy podepsala stovka lidí. "Pro nás, pokud neexistuje zvýšená kapacita Hlavního nádraží, je Masarykovo nádraží rozhodující. Nevíme, kam by se vlaky, které končí na Masarykově nádraží, dostaly," řekla dnes ČTK starostka obce Chýně Věra Kovářová. Podle starosty Libčic nad Vltavou Pavla Bartoše je také důležité, aby se obyvatelé středních Čech dopravili vlakem do centra, ne na periferii. Zrušení nádraží by podle starosty Ondřejova Martina Macháčka negativně ovlivnilo i spoje, které jezdí na Hlavní nádraží. Lidí se navíc bude do Prahy dopravovat stále více. "Není potřeba být zvlášť bystrozraký, aby člověk viděl, že se kolem Prahy masivně staví a že doprava kolabuje i dneska," dodal Macháček.
Starostové ale přiznávají, že pokud by se našlo vhodné řešení, změně by se obce nebránily. "Chceme, aby se železniční dopravě ve středních Čechách věnovala větší pozornost, v budoucnu by mohla být zásadní pro dojíždění Středočechů do Prahy," vysvětila Kovářová. Také Bartoš se prý nebrání pokroku, zatím se ale prý nabízí pouze to, že se nádraží zbourá. "Neříkáme možná tou peticí, nebourejte nám nádraží, říkáme, začněte přemýšlet, začněte projektovat a nějakým způsobem naddimenzujte nadčasově nový dopravní uzel," dodal Bartoš. Podle Macháčka by se ale v Praze muselo postavit kapacitní nádraží, které by stačilo i v dalších letech. V centru ale podle něj zřejmě už není místo a stavět pod zemí je drahé a časově náročné.
Konečné slovo bude mít Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) a ministerstvo dopravy. Ani jeden úřad se zrušením vlakového provozu na nádraží zatím nepočítá. Nádraží je nejvytíženější stanicí pražských městských a příměstských železničních spojů, denně jím projde 30.000 Pražanů a Středočechů využívajících tyto spoje.
Radní pro oblast územního rozvoje Martin Langmajer ale upozornil, že nemá jít o zrušení Masarykova nádraží bez náhrady, nýbrž o vytvoření centrálního dopravního terminálu spolu s Hlavním nádražím, kterým by vlaky mohly projíždět. Masarykovo nádraží toto nyní neumožňuje, kolejiště končí přímo v odbavovací hale. Masarykovo nádraží by se tak posunulo o kus dál a stala by se z něj zastávka Masarykova.

Podle ředitele SŽDC Jana Komárka má Masarykovo nádraží v pražské železniční dopravě klíčovou roli, vlaky nelze jednoduše přesměrovat na Hlavní nádraží. Správa také počítá se zakončení rychlodráhy z letiště právě v nejstarší pražské stanici.
Podobně jako Komárek argumentuje také děkan dopravní fakulty Petr Moos. Podle něj má Masarykovo nádraží nezastupitelnou úlohu v regionální a příměstské dopravě. V Evropě je údajně běžné, že regionální vlaky nejezdí na velká mezinárodní nádraží.
Tereza Měrtlová pba
Budoucnost patří bagrům!
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 10-2006

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 15:05:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iamgood: Domníváte se snad, že tam je zakružovací oblouk o poloměru menším než 1000 m?
Nevím, co je zakružovací oblouk. Ale podle pohledu z fotek a i vlastního pozorování cestou v tramvaji po estakádě na Krejcárek to vážně vypadá na celkem velký zlom, takže reakce žaludků bude zajímavá. Nicméně samozřejmě se mohu mýlit, nechme to až na provoz, jak to bude vypadat. .)
To je můj názor na tuto věc. :-)
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 9-2004

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 16:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

...V Evropě je údajně běžné...
Zdá se, že autor často píše články o policejních vyšetřováních.
Bus stop, rat bag, ha ha, charade you are
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.20.71.69
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 16:04:38    Odkaz na tento příspěvek  

To je cirkusu okolo Masaryčky. Opět, jako vždy se začíná ztrácet merito věci.
1. Ti starostové, co tak masivně protestují by v první řadě měli střílet do vlastních řad a to rovnou z raketometů. Ty blbce, kteří ve svatém nadšení (a za patřičné bakšiše od majitelů pozemků a developerů) povolily změny územních plánů ve všech těch pr.delích okolo Prahy aniž zajistili dopředu infrastrukturu (např. silnice z oblasti Jesenice je tragická) by měli ukazovat na pouti jako příklad toho, jak se nedělá urbanismus. V první řadě by jim měli jít vlastní občani rozbít hubu.
2. Ty bordely, co jsou okolo a na drážních pozemcích v Praze jsou snad světový unikát (myslím v civilizované Evropě). Tady je vidět jasné selhání státního, tedy de facto ničího managementu. Takhle se chovat manažer soukromé firmy, tak je druhá den na pracáku pro neschopnost využít potenciál firmy. Prostě ČD, SŽDC a další státem řízené a mnohdy dotované firmy absolutně selhaly, neboť nedokázaly na desítky let tenhle problém vyřešit. Teď se diví, že se to zástupcům Prahy nelíbí. Já mít vedle svého domu takovýto bordel budu taky řvát a hníd nezodpovědného majitele do pekel.
3. Co se týče vlastního Masarykova nádraží. Existuje studie na proražení tunelů pod centrem Prahy a vybudování podzemních stanic. To považuji za elegantní řešení hodné 21. století. Pozemky na povrchu jsou přílliš cenné a navíc, liniové stavby tohoto typu (dálnice, železnice) představují urbanistické bariéry. Proto se zakopává MO, proto se staví metro, proto by měla i železnice v centru zmizet pod zemí (a následně omezit IAD mýtem na čemž se pracuje). Spíš by mne zajímal rozpočet a časový horizont realizace stavby, technologie je zmáklá a podobné stavby se realizovaly ve světě v daleko horších geologických a jiných podmínkách.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4559
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 16:44:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pozemky na povrchu jsou přílliš cenné...

Ano, ty pozemky mají vysokou cenu, ale cena podzemního diametru je výrazně vyšší.
Your Disco Needs You!
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 17:06:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dali: Asi jsi chtěl napsat meritum věci - merito je nepříliš kvalitní sodovka.
Proti odstranění bordelu na drážním pozemku vedle Masny snad nikdo soudný neprotestuje, momentálně se vede hádka o koleje 1-7, příp.8-10. Podařilo-li by se zastavět toto nevábné území něčím smysluplným a propojilo-li by se nádraží s ÚANem, udělá se pro území víc než dost.
O kolik by bylo dražší zakopání Masny a vytunelování do Smíchova (pod Staromákem) než zaústění na váguson? Nevím - ptám se.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4561
Registrován: 8-2003

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 17:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

O kolik by bylo dražší zakopání Masny a vytunelování do Smíchova (pod Staromákem) než zaústění na váguson? Nevím - ptám se.

4 km metra mezi paneláky do polí nedávno stály cca 16 miliard. 8 km tunelu velmi obtížnými místy (kolize s jinými podzemními stavbami, podchod Vltavy, složitá opatření na povrchu) budou jistě velmi výrazně dražší.
Zaústění na WN by oproti tomu bylo poněkud nenáročně (technicky i finančně).
Your Disco Needs You!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12951
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 18:05:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praha 27. srpna (ČTK) - Desítky lidí už připojily podpis k petici
...
Podle něj má Masarykovo nádraží nezastupitelnou úlohu v regionální a příměstské dopravě. V Evropě je údajně běžné, že regionální vlaky nejezdí na velká mezinárodní nádraží.


To je zase blábol. Že vás to furt baví, pánové...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12952
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 18:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen tak pro pořádek - na nejnovější evropské "velké mezinárodní nádraží" jezdí regionální vlaky hned ve dvou etážích. Na horní "diametrem" z 80. let 19. století, a na spodní "diametrem" z 90. let století 20.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4203
Registrován: 8-2005

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 18:24:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Žeses ještě nedávno moh z pana profesora pofrncat, když napsal tu svoji stůdii o buštěhradce na létiště, mekbajne.
Budoucnost patří bagrům!
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 9-2007
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 19:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel blaha: na takovéto provokace nemá cenu odpovídat.

Káem: Nepleťte si dělnické kádry a člověka s praxí. I ekonom pořebuje praxi, aby mohl dělat ředitele. A to ne praxi v nějakém kontrolním odboru či jiné zašívárně, ale výkonnou (zde ekonomickou) praxi. Prostě aby někdy v životě něco dělal, a ne jen řídil nebo kontroloval.

Navíc, pokud je ředitelem ekonom (což je u velké firmy jedině dobře), potřebuje hned několik náměstků se vzděláním odpovídajícím činnosti firmy, a s praxí odpovídající činnosti firmy.

Firma, kde jsou ve vedení jen samí "Mladí Blbí Agresivní" bez praxe, to mnohdy nedotáhne daleko. Hádejte proč. Ono totiž nestačí jen umět prodávat, taky musíte mít co prodávat. Což bez lidí, kteří to vymyslí, otestují, vyrobí, nebo kteří tu danou službu fyzicky vykonávají, dost dobře nemůžete.

Mmch. mám důvěryhodné informace z bankovního prostředí, že obchodníků seženou kolik chtějí, ale že sehnat schopného "ajťáka" (IT, pokud jsem netrefil fonetický přepis), je dost problém, a že je musí šeredně přeplácet.

Takové to vynášení obchodníků do nebes, a na druhé straně pohrdání technickými profíky, vzdělanými specialisty, a lidmi s praxí v oboru, firmě ekonomicky škodí. Pokud se dožene příliš do extrému, tak ji může i stáhnout ke dnu. ČD myslím k tomu mají taky trochu nakročeno.

Qěcy: "ředitelem i s dobrou praxí, takže ho nikdo z podřízených neochčije."

Přesně tak. Anebo musí mít schopné lojální náměstky s praxí.
Mikulda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 3-2006
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 19:41:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iamgood: Zakružovací oblouk je právě to zaoblení zlomu.
A jinde na síti jsou vizuálně taky velké zlomy (Kadaň, Proboštov) a ve vlaku nejdou cítit.
Zvedání žaludků bych se nebál. Nejsme na staré silnici :-)
plosinak
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.7.119
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 20:23:43    Odkaz na tento příspěvek  

K "zakruzovacimu oblouku": prejezd horizontu muze byt docela citit. Treba jeden mezi Mnichovem a Norimberkem. ICE tam ale jezdi skoro 300... Tady bude rychlost vyrazne nizsi a krome toho - resi snad nekdo stejne problemy zmeny souctu gravitacniho a svisleho setrvacneho zrychleni u vytahu a letadel? Seskok padakem neni pro kazdeho, na tyhle drobnosti se ale da zvyknout.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12953
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 23:23:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Dali - a podobné stavby se realizovaly ve světě v daleko horších geologických a jiných podmínkách.

A kde třeba?

Vy si vážně myslíte, že někdy nastane doba, kdy někdo prosadí, zaplatí a postaví něco tak drahého a kontroverzního, jako je podzemní železnice Masan - Smíchov? V souběhu s fungující povrchovou železnicí a hlavně metrem?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 12-2007
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 23:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain:
Co se týče možného diametru namísto Masarykova nádraží, tak před cca 3 lety jsem v novinách četl zamyšlení nad možností propojení železniční tratí a podzemní dráhy tak, že místo metra D by se z oblasti Florence zahloubil železniční tunel a vlaky by pokračovaly pod zemí v trase plánovaného metra D až do Písnice.
Podle mne to je nápad zajímavý, rozhodně lepší než "diametr někam na Smíchov" a "zabíjí 2 mouchy 1 ranou" (pro ty, kteří považují Masarykovo nádraží za tu "mouchu").
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.83
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 00:43:13    Odkaz na tento příspěvek  

Nelíbí se mi, že se tady přestalo diskutovat o Semmeringu, to mě bavilo!!! Furt jenom Masaryčka... stejně tam prostě zůstane 7 kolejí navždy,protože je není kam a hlavně za co přemístit, na to prostě prachy nejsou a nebudou, leda tak v roce 2500, nemluvě o dosud ( třeba loni)investovaných penězích, o Novém spojení už vůbec nemluvě
Kasme
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 12-2007

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 01:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nové spojení: Ve středu večer proběhlo cvičení IZS u tunelů. Fotky hasičů a pak východních portálů, estakády Sluncová a kolejí 301, 2 postupně přidávám...

V albu je i výše diskutovaný, téměř neviditelný Zakružovací oblouk
Fotek je moc a většinou nejsou opopiskovány a roztříděny... Komu to vadí, ať se nekouká :-)
Navštivte také mestskyokruh.cz * kasme.cz * tunel Blanka - mo.ttnz.cz
Trainspot
Moderátor

Číslo příspěvku: 3233
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 09:13:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odklony nákladů přes Hrabovku taky nějak souvisí s napojováním NS?
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 6-2005

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 10:34:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zřejmě je malá propustnost mezi Libní a Holešovicemi, když je vyloučena 1. traťová, tak se to vozí přes Hrabovku.

Jinak jsem zvědav, kolik šotoušu se sejde v neděli večer a v pondělí brzy ráno na hlavním ...
Poslouchám www.danceradio.cz.
Chodec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 11:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevím estli už to taj bylo.. když tak sorry.

první vlak s cestujícími po NS bude R 420 Excelsior s odjezdem z hln 5:15
Slídil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 7-2002

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 13:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mcbain: nastane doba, kdy někdo prosadí, zaplatí a postaví něco tak drahého a kontroverzního, jako je podzemní železnice Masan - Smíchov? V souběhu s fungující povrchovou železnicí a hlavně metrem?

Co by ne. Až bude kapacita železnice a metra vyčerpána, a až budou stavební firmy potřebovat slušnej kšeft, ...
JGR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.254.20
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 14:06:56    Odkaz na tento příspěvek  

celkem jednoduchá a prostá otázka:
KDO TO ZAPLATÍ??
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 547
Registrován: 11-2007
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 15:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Snadná odpověď: Opoziční politici ze svého, že?

Tři dotazy pro slídila: kdy že dojde k vyčerpání kapacity metra a železnice mezi Masnou a Smíchovem?

A Vy osobně pak postavíte další spojení zadara?Už jste si koupil lopatičku?

(Příspěvek byl editován uživatelem Rudolf 33.)
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 449
Registrován: 12-2006

Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 15:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jednodušší odpověd:
Daňoví poplatníci (a všichni).
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Kontra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.73.124
Odesláno Čtvrtek, 28. srpna 2008 - 23:15:49    Odkaz na tento příspěvek  

Kalanis napsal : Tři dotazy pro slídila: kdy že dojde k vyčerpání kapacity metra a železnice mezi Masnou a Smíchovem?

Příští týden.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 12-2006

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 00:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kontra: Hups.
Btw: Při delším časovým odstupu se z dobrých důvodů píše, kterej to byl příspěvek.
Doprava nebo něčí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Kontra
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.73.124
Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 00:36:26    Odkaz na tento příspěvek  

Kalanis: Kontra: Hups.

Kontra: Omlouvám se za "překlep" (ctrl+c/v)vedle.

Mělo být:
Rudolf_33 napsal : Tři dotazy pro slídila: kdy že dojde k vyčerpání kapacity metra a železnice mezi Masnou a Smíchovem?

Příští týden.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4211
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 09:35:45   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

(ještě budete rádi za moje nástupiště v oblouku a pod mostem!- pozn. Káem)
PRAŽSKÝ DENÍK:
Studie počítá se vznikem více než desítky nových budov a zmenšením autobusového nádraží. Místo kolejí Masaryčky bude náměstí

Praha/ Plány pražské radnice na zastavění Masarykova nádraží dostaly jasnou podobu. Magistrát si nechal vypracovat studii, která popisuje zvažovanou budoucí podobu oblasti mezi nejstarší pražskou železniční stanicí a autobusovým nádražím Florenc. Podle ní čekají lokalitu výrazné změny.

Z metra rovnou domů či do práce

Studie rozděluje oblast nádraží do pěti částí. Nejprve padnou za oběť nové výstavbě staré budovy a nepoužívané kolejiště v ulici Na Florenci. Zde má během několika let bez ohledu na chod nádraží vyrůst první část nového městského centra, dva bloky budov s kancelářemi a byty. Jejich podzemí má být napojeno na vestibuly stanic metra Florenc a Náměstí Republiky. Ulice Na Florenci se spojí s Pernerovou ulicí.

Budova nádraží přežije

Historické budovy nádraží, která stojí v těsném sousedství jedné z nových budov, se změny nedotknou.
„Budova zůstane zachována, o jejím využití ale zatím není rozhodnuto,“ prohlásil radní Martin Langmajer (ODS), který změny územního plánu v oblasti nádraží v městské radě prosazuje. Již dříve se přitom zástupci města vyjadřovali o možnosti, že v nádražní budově by mohla vzniknout nová nákupní galerie. Třetí část nové lokality vznikne v prostoru kolem magistrály. Západně od ní vyroste nová budova sahající až po plochu současného nástupiště.
...3

Studie počítá se vznikem více než desítky nových budov a zmenšením autobusového nádraží. Místo kolejí Masaryčky bude náměstí

dokončení ze strany 1
Památkově chráněné objekty bývalého lokomotivního depa na druhé straně silničního mostu chce město zachovat a doplnit o nové budovy. Diskutované zřízení železničního muzea podle Langmajera není nijak vyloučeno.

Expozice do pěti let

„Záleží to i na vlastníkovi budov,“ prohlásil radní. Tím je momentálně v případě depa Národní technické muzeum, které s novou expozicí počítá. „Vláda na vznik muzea vyčlenila 300 milionů, máme také podporu ministerstva kultury,“ uvedl ředitel muzea Jiří Střecha. Expozice by mohla vzniknout do pěti let.
Zrušení kolejišť nádraží předpokládá až další etapa stavby. V jejím průběhu by měl vyrůst komplex budov mezi magistrálou a nádražím Florenc, o jehož zrušení se v plánech neuvažuje, částečně ale novým stavbám ustoupí.
„Nové autobusové nádraží bude menší rozsahem a bude umístěno převážně na ploše stávajícího dolního nádraží. Na horním nádraží zůstane pouze výstupní prostor,“ uvádí studie.
Současně by uvnitř celého nového městského centra místo kolejí mělo vzniknout nové náměstí s trávníky a stromořadími. Jím bude procházet prodloužená Opletalova ulice, která pod magistrálou naváže na ulici Sokolovskou.
Až v poslední etapě by měly vyrůst stavby mezi prodlouženou Pernerovou ulicí a nádražím Florenc. Železniční obsluhu by pak měly částečně řešit nové zastávky Negrelliho viadukt a Florenc.


Region| Střední Čechy
Budoucnost patří bagrům!
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 10:13:01    Odkaz na tento příspěvek  

Tedy "salámová metoda"?
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 10-2006

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 10:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

KM Pražský deník:
Takže developeři chtějí do mrtě využít poslední atraktivní pozemky v centru na to, aby tam postavili náměstí a park? :D:D:D:D:D
Moc se těším na to nové náměstí s parkovými úpravami přímo pod magistrálou, to bude oáza klidu... :D
To je můj názor na tuto věc. :-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12961
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 10:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To by mě zajímalo, kdo tuhle "studii" zpracoval. Jedno je jistý - brát vážně má smysl pouze toto:

Nejprve padnou za oběť nové výstavbě staré budovy a nepoužívané kolejiště v ulici Na Florenci. Zde má během několika let bez ohledu na chod nádraží vyrůst první část nového městského centra, dva bloky budov s kancelářemi a byty. Jejich podzemí má být napojeno na vestibuly stanic metra Florenc a Náměstí Republiky.

Zbytek už jsou jen nějaký tužby a přání (pana Langmajera a jeho kamarádů?).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 10:43:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zrušení horní Deflorence by mělo za následek výrazně horší dostupnost na MC, ten Langmajer fakt patří pověsit na nejbližší kandelábr.Na druhou stranu propojení na obě metra by mohlo být oním drápkem, který znemožní následné zhovadilosti.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4214
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 10:49:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já prostě z toho vidím jako jisté jiné informace. Metoda výběru je prostě individuální, proto ještě nemusí být vybrané priority horší nebo vyběratel dehonestován (to je varování!). Uvidíme časem.
Budoucnost patří bagrům!
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 9-2005

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 11:01:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kolik vlaků dnes, a až do spuštětní NS jezdí přes Vítkov?
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2415
Registrován: 10-2003

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 11:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Káem: Já si hlavně myslím, že novináři se chytli jednoho "vděčného" tématu a zamotávají se do toho čím dál tím víc, takže už neplatí to co platilo před týdnem, vyvracející to co platilo před týdny dvěma. Zamotal jsem to dost jasně?
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4215
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 11:19:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zapa: Jistě, ale někdo to těm novinářům musí cpát. A cpe jim to s nějakým cílem. Masáž. Proto bych si nebyl tak jist schválenými a orazítkovanými názory odborníků a velmi naslouchal názorům politiků a developerů. Bohužel i tak to je.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12963
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 12:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

velmi naslouchal názorům politiků a developerů

Podle tebe tedy současní politici a zvláště developeři plánují v horizontu desítek let?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4218
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 12:25:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Kde z mého textu to plyne? Spíš bych řekl, že je to naopak - odborníci mohou mít zpracován plán rozvoje čehokoliv na jakkoliv dlouho a přijde politik a řekne, Ne, teď budeme stavět jedině D8 a vše ostatní počká. No a počká.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12964
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 12:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tady:

Nejprve padnou za oběť nové výstavbě staré budovy a nepoužívané kolejiště v ulici Na Florenci. Zde má během několika let bez ohledu na chod nádraží vyrůst první část nového městského centra

To je to, co je jasné. Viz Tabery, ING a podobně. Víc se tím nemá cenu zabývat.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
JGR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.254.20
Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 12:57:21    Odkaz na tento příspěvek  

malé rýpnutí:
http://hn.ihned.cz/c1-26754430-velke-zeleznicni-spiknuti
no jo......
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 12:59:53   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Chodec: Znamená to, že Dvořák pojede v pondělí MIMOŘÁDNĚ přes Vršovice? Dle JŘ jezdí přes Libeň ...
Poslouchám www.danceradio.cz.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4221
Registrován: 8-2005

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 13:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

McB: Mě zase zaujalo ..."bez ohledu na chod nádraží"... Pak je mi podezřelé tvoje ..."nemá cenu se tím zabývat..." - to je takový jako ukolíbávání, nic se neděje, nestarejte se - a náhle jdenoho dne nádraží nebude. pak řekneš: No tostese měli starat... PRO KOHO PRACUJEŠ? KDO TĚ ŘÍDÍ?
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12965
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 13:58:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"bez ohledu na chod nádraží"

Nešťastná pisálkovská formulace. Správně má být "bez vlivu na chod nádraží".

Víc to fakt nemá cenu řešit .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Poborskiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9282
Registrován: 6-2003
Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 14:27:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chodec: nebude po NS prvním vlakem 9403? V MF Dnes se totiž zmiňují o jakémsi kolínském spoji ve 4:55 a pak teprve o 420:
První vlak, který by po novém železničním uzlu měl v pondělí projet, bude kolínský spoj ve 4.55 hodin, o dvacet minut později tu poveze cestující rychlík z Košic.
http://poborskiii.kvalitne.cz/ http://4koridor.kvalitne.cz/ Jabber ID: poborskiii@jabbim.cx(=cz)
P_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 465
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 14:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak ještě obrázek z onoho článku obrázek z onoho článku. Větší už tam neměli. Vidím tam novou Hrabovku, Negrelli do podzemí, zastávku na nové i kusé historické části Negrelliho, a pravděpodobně zboření karlínské větve mostu.
Chodec
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 9-2007

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 14:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

poborskiii: joo tak to nemam tucha
včera sem slyšel od investora (SŽDC) o excelsioru, před ním snad ňáká souprava. ale s cestujícíma ta 420
471015
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 6-2005

Odesláno Pátek, 29. srpna 2008 - 14:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže první "veřejný" vlak "libeňským" tunelem by měl být asi R860? Stejně mi je divné, proč se nemluví o Dvořákovi jako o prvním vlaku po Novém spojení ...
Poslouchám www.danceradio.cz.