K-report
 

Archiv do 5. srpna 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Železniční uzel Praha » Archiv do 5. srpna 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1817
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 17:34:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašinko a Racku, díky za přívětivá a rozumná slova.

Já vycházím z Lejčara a Binka a ti to zas prezentovali na ÚRM a momentálně se to snad ověřuje či co.

O co se snažím primárně je zjistit, kam má smysl protahovat tramvaj či metro. Na to potřebuju vědět, co s příměstdkou železnicí, a to se zas neobejde bez vazeb v rámci celého SČ kraje ...

Postupuju step by step, tady si tříbím názory, proto to někdy působí jako tapeta. Výsledkem by měl jakýsi alternativní dopravní územní plán, který pověsím na web. Teď mají všichni tady možnost přispět, když mne přesvědčí - i to se stává - zapracuju to.

Co se týče železnice, mé věci jsou tam všeho všudy jen čtyři:

- namalování linek na Lejčarův diametr,
- zajížďka k Masně (na pohled hlavové, fakticky průjezdné nádraží, zastávka na diametru),
- železnice do Jesenice,
- zajížďka letištní okružky do Zličína.

Až spáchám železnici, která je v tomto konceptu "nejvyšším" prostředkem MHD, budu obtěžovat opět tramvajáky - ti jsou již zvyklí.

Jinak ano, příměstská železnice by měla být maximálně oddělena od expresní, o nákladní nemluvě, měla by být "polokřížově" diametrální a mimo centrum by měla fungovat jako metro tam, kde metro nevykrývá nebo je to na něj už moc daleko - např. v Horních Počernicích, které se mají plošně takřka zdvojnásobit. Metro by mělo navazovat i na okrajích, proto C táhnu až do Uhříněvsi a A do Běchovic, aby člověk z Kolína pracující ve Strašnicích prostě v Běchovicích přesedl a nemusel den co den zaclánět v centru. To je základ, ten mi těžko vymluvíte, to by musely být opravdu hodně silné a "vyfutrované" argumenty.

Teď musím letět, za půl hodiny mám být někde úplně jinde.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 17:43:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

P.S.:
arch. Lejčar zde
Marek Binko zde - zejména odkazy 11 a 16
(na olympiádu samozřejmě nevěřím /a ani ji tu nechci/, ale impuls pro rozvoj to je jako p...e a ostatně to tak je i magistrátem myšleno - škoda toho nevyužít)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Hajnej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 18:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pocestný: doufám, že jste si tím přívalem nadávek náležitě vylepšil erekci. Je příznačné, že tak činí člověk, jehož není možné identifikovat...
Pokud Vás to čistě náhodou zajímá, tak já na dráze (na ČD ani na SŽDC) nedělám. Substrát ani kaštani mi však kupodivu lhostejní nejsou, stačí se třeba postavit na 011 nebo 091 na jakoukoliv zastávku, kde není příchod od čumáku a je to hned vidět.

L_v: prostý počet otevření nevypovídá kupodivu vůbec o ničem.
Znáte tu historku o dvou mladých vědcích, kterým vadil poněkud nesmyslný ukaatel citací v odborných časopisech (který zvýhodňoval jejich starší kolegy bez ohledu na jejich aktuální přínos)? I napsali do jakéhosi časopisu totální hovězinu, kterou každý považoval za otázku osobní cti sepsout. No a rázem měli nejvíc citací...

Pokud by šlo o mě, tak já klidně na jiné DF půjdu, problém je ale v tom, že někteří méně znalí čtenáři považují některé zde prezentované úvahy za hotovou věc a pak z toho činí nesprávné závěry. Když se podíváte jinam, tak většina témat v Infrastruktuře má charakter víceméně zpravodajský a jak to má nebohý začínající šotouš rozlišit...?

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
JGR
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.49.128
Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 18:25:19    Odkaz na tento příspěvek  

To Hajnej, Pocestnej a Lord veterinář
a co takhle pěstní souboj, jsem ochoten vám to pískat.

To Hajnej s tím indexem citací nemáte moc pravdu, vono se taky hodnotí do jakýho žurnálu přispíváte a informační hodnota příspěvku pro ten který obor (čili váhovej faktor)
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 3713
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 18:33:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Poborskiii:
No ty výstupy z nového podchodu jsou zajímavé . Jejich sporé zakrytí sice otevře zajímavý pohled z podchodu do haly, ale docela ubere prostoru na peróně. Není to mírně kontraproduktivní?

L_v:
Já vycházím z Lejčara a Binka
No právě. Pokud se neudělá předstihový objekt zastávky Muzeum při zahloubení magistrály, je s diametrem dost možná konec. Tedy i s celou Vaší vizí. Možná bych proto s její přípravou počkal na nějaké rozhodnutí ohledně diametru...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 6-2005

Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 19:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad L_V:
OK, konečně se nám povedlo definovat časový horizont, o němž se bavíme a máme jakž takž představu, co všechno už v té době bude pravděpodobně postavené (= donutí nás k tomu okolnosti v podobě hrozícího rozpadu dané trati nebo nedostatečná kapacita).

Nechci Vás nazlobit, ale připojuji se k Rackově názoru o neobratnosti i Hajnýho poznámce o šotouších začátečnících.

K vašim myšlenkám:
Podle toho, co píše Mašinka v souvislosti se zahloubením magistrály, je nejvyšší rozhodnout o podobě diametru a případně ho v některých částech stavebně připravit.

Předpokládám, že Lejčarova varianta je ona kolem 40 m hluboko zakopaná železnice. Už jen to, že Alej předkládá jen jeden návrh, nasvědčuje tomu, že podzemí pod Václavákem je dost plné.

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 20:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

add Mašinka Přesně o tomto problému jsem zde už před týdnem psal. Ten slavný diametr už nějak není kudy do země v rozsahu Hlavák - cca Karlák zavrtat. Proto jsem psal pořád o jednom a tomtéž, tj do Vršovic, teda klidně alespoň část a až přibližně v úrovni I.P.Pavlova začít klesat a podjet současné tunely a frčet nach Smíchov, nebo kamkoliv tam, aby se mohlo na tu Plzeň, VRT atd. Proto jsem 100x psal, že je jednodušší dramaticky zrychlit úsek od Mostu Inteligence do Krče, tam se dá určitě čarovat, i kdyby to mělo jít do umělého tunelu aby to mohlo ve městě 120(160,200), přestupní uzel pracovně řečeno Kačerov (Krč, kolem metra C a těch moc autobusů, ideálně asi nad mostem jednu autobusovou zastávku od Krčské nemocnice) a pak to teda prohnat do Vršovic na doraz toho, co se dá (aspoň 80), srovnat veksle na průjezd Vrškama, popř je částečně vyrvat, ať je tu zase alespoň 80, a normálně ekonomicky uvažující tuto variantu udělá radši, než diametrem (mě to prostě pořád připadá jako paraelní metro B), který alespoň kolem hlaváku by potřeboval dramatický klesací manévr, zrušená hrabovka vedle toho byla rovinka
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 3718
Registrován: 6-2002

Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 22:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mibl:
To jsem asi zapomněl zmínit. Lejčarova varianta metro A nadchází v jediném místě kde není zástavba a lze tedy realizovat hloubenou variantu = pod magistrálou, přesneji ve "sklepě" zahloubené magistrály. Pokud to má být realizovatelné, musel by s tím tunel magistrály, který se má stavět už cca 2011, počítat... A to nepředpokládám, že by nyní byla ochota investovat třeba jedno giga navíc na nějaký diametr.

Arakain:
Význam Smíchova v regionální i dálkové dopravě je neoddiskutovatelný. Na souběhu béčka a diametru nevidím nic zlého. Pokud ale na Smícháč povedou jen ty tři povrchové koleje, časem se něco přes Krč dost možná tahat bude... Ale pro rychlost 160-200 nějak nevidím důvod ani prostor.

Z jiného soudku - nevím jestli to tu proběhlo, ale během připravované modernizace Smícháče padnou originální betonové přístřešky na perónech Po Běchovicích (a Úvalech) jsou asi poslední tohoto typu.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1820
Registrován: 4-2005

Odesláno Pondělí, 04. srpna 2008 - 22:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No vidíte, a já zas vím, že se diametr na 95% dostane do nového územního plánu a že i na zahloubení magorstrály se v té souvislosti pamatuje. Dobrou noc.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.4.96
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 00:05:11    Odkaz na tento příspěvek  

LV: Ty brďo, a já jako za svůj vrcholnej životní úspěch považoval, že se mi podařilo všechny přesvědčit o obnově středoklucký tratě... jsem břídil...To teda klobouk dolů
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1751
Registrován: 6-2005

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 09:09:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašinka:
Ještě mě napadlo (dost možná je to úplná blbost) jít "z" Masaryčky (bez úvrati) kamsi pod Sherwood (před časem jsi sem dával Tvůj vlastní plánek), pak v souběhu s metrem C až někam na I.P.Pavlova a tam to nějak rozplést do směrů Vršovice a Karlovo náměstí, Anděl a Smíchov.

Výhodou takového řešení by bylo, že by v případě přestupu diametr - metro C na Pavláku odpadla pro lidi jedoucí ze Smíchova na Pankrác "povinná" zajížďka na Florenc.

Technickou proveditelnost navrženého si ale netroufám hodnotit.
Poznejte kraj plný rybníků, lesů ale i křížků a božích muk, navštivte Zemi zamyšlenou.
Viados
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 15:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Co vlastně brání zastavět parcelu č. 2537/1 v katastrálním území Nové Město, tj. kolejiště Masaryčky? Vlastníkem jsou ještě dle katastru České dráhy a.s., ale rada města dnes - 5.8.2008 - schválila změnu kolejiště na stavební pozemky: http://hn.ihned.cz/c3-26187620-500000_d-radni-rozhodli-z-prahy-zm izi-masarykovo-nadrazi

A neřešte tady diametr, stavíte si vzdušné zámky. Nebo myslíte, že pražskému fittipaldimu Langmajerovi jde o železnici?
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1062
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 15:52:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Třeba to, že ty pozemky říkají (zatím) Pane někomu jinému, než je rada města.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1822
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 16:08:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A máte to - hlavně že se tu skoro všichni navážíte do mě ... fix.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 16:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže můžete začít sbírat podpisy pod petici za tohle, s odůvodněním, že turista z Kladna na Karlštejn si chce cestou skočit do Palladia. Čistě pro forma, protože tímto Masaryčka skončila, vážení. Vážně jsem netušil, že mi vývoj dá za pravdu takhle obratem.

SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Goldfinger
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 16:17:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak znám novináře, tak se roční lhůta do zahájení výstavby nejspíš bude týkat zboření barabizen u nepoužívaného kolejiště směrem k ulici na Deflorenci, což je naprosto v pořádku. Jinak si nedovedu představit, že by za rok ukončili buštěhradku na vágusonu, leda tak úvratí přes Libeň. A co potom rychlodráha na letiště? Ta se ukončí na Negreláku?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1639
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 16:30:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Je to smutné, ale ani otázky následujícího typu to nezachrání.

že by ukončili buštěhradku na vágusonu
Ne, tu ukončí někde na Praze 6

A co potom rychlodráha na letiště?
Tu nebude potřeba stavět, vždyť tam povede (chalupoidní) metro ... takže jsme ušetřili 30 miliard

Ale jsem zvědav, jestli někdo nějakou petici vyhlásí
jonáš prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 16:33:13    Odkaz na tento příspěvek  

No Strana asi cejtí že pude od vesla, tak ještě prodat to co je volný .. vlastně je to jen taková na politickej level povýšená strategie sběračů drahých kovů a nehlídaných mobilů, tak se nedivme.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1825
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 16:34:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Arj: Kdyby se obšlehlo Brno ... ale to by se muselo fakt fofrem. Ještě než to bude projednávat to zastupitelstvo.

*

A že jim tak sprostě radím, na tomhle by mohli trhnout nějaké hlasy Zelení ... protože velká kolaice v Praze je takřka neprůstřelná a už i pražští voliči ODS + ČSSD hledají nějakou alternativu, protože zpětná vazba volič - zastupitel se v podmínkách velké koalice v Praze dávno vytratila.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord_vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12649
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 16:37:19   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ten článek je podle mě typická pisálkovská slátanina.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1826
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 16:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

MCBain: Minimálně jde o zkušební balónek. Tedy spíš balón v tomto případě.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12650
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 16:46:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tedy spíš balón v tomto případě.

Goldfinger to napsal jasně:

"Jak znám novináře, tak se roční lhůta do zahájení výstavby nejspíš bude týkat zboření barabizen u nepoužívaného kolejiště směrem k ulici na Deflorenci, což je naprosto v pořádku. Jinak si nedovedu představit, že by za rok ukončili buštěhradku na vágusonu, leda tak úvratí přes Libeň."


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 16:54:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale ne.
Teď především testují, jestli se někdo ozve. Věř mi, přeci jen nějakou tu zkušenost, jak se dělá politika, mám. Tenhle článek má všechny znaky článku napsaného na politickou objednávku. Když se nikdo neozve, zastupitelstvo to schválí a pustěj se do toho plnou parou. Když jo, možná zaváhají, volební hlasy přeci jen jsou volební hlasy a Brno funguje jak vykřičník.

Buštěhradku neukončej, Buštěhradku začnou rekonstruovat ... prostě pár let nebude. A i když se to o rok dva či pět zpozdí, mění to snad něco na podstatě věci?

Je to 2 měsíce, co byl na ÚRM prezentovám Lejčarův diametr, všichni tam byli povinně nahnaní.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
jonáš prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 17:06:15    Odkaz na tento příspěvek  

No a nějaká příští vláda pak bude zřejmě povinná sehnat mizerných sto miliard a ten diametr nějak zakopat do země, zatimco zasloužile napakovaný agenti s nemovitostma se jim budou vysmívat, jak zas zadlužujou stát .. už to vidim v kolóře. Fakt je to ještě horší, než si dokážeme v nejhoršim snu představit?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1829
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 17:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Prostě začněte řvát, bombardovat zastupitele dotazy a psát tu petici. Bude-li zájem, dám jí "formu". A s tím se pro dnešek loučím.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 17:20:26    Odkaz na tento příspěvek  

Diametr: poslední studie, která na toto téma je (Lejčar+SUDOP+Metroprojekt), shledala jako stavebně nereálný návrh Marka Binka s klesáním na Masaryčce (zejména křížené podzemní sítě). Proti předchozím pokusům (IKP, SUDOP, Lejčar) vzdala průchod nad "áčkem" (vedlo to až k dotykům ostění tunelů) a vedla diametr až pod oběma trasami metra. Výsledkem je hluboká stanice "Opera", jejíž eskalátory vedou na jednu stranu na hl.n., na druhou na Václavské náměstí (dle studie Museum, ROPID prosazuje střed náměstí). Předpokládám, že víceméně toto půjde do nového územního plánu, mj. proto, že nic jiného ve srovnatelné podrobnosti není.

Vadou převedení vlaků od Radotína na hlavní přes Krč (mimo minutí Smíchova) je kapacita Vršovic. Už dnes jsou problémy s jízdou na/z ONJ. Je to takové vytloukání klínu klínem.

Hl. n. a Masinka: smyslem je prosvětlit podchod denním světlem. Myslím, že plocha nástupišť je i tak dostatečná.

Masaryčka a Viados: zastavění ploch podél ulice Na Florenci zatím brání stavební uzávěra.

O tom, kolik je peněz na investice, názorně svědčí návrh rozpočtu SFDI na příští rok: připravená stavba (hotový projekt) Holešovice - Bubeneč je odsunuta na roky 2012-2014. Příští rok v Praze by měla být jediná nová stavba, zab. zař. Vysočany (- Skály).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4783
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 17:31:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

LV:
Bude-li zájem, dám jí "formu"
Udělej to a prosím rychle
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4784
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 17:43:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Podle radního Martina Langmajera by se mohlo stát, že za dva roky už zájem investorů opadne. "Nevezmu si na svědomí, že sem přijde hypoteční krize a jejich ceny půjdou prudce dolů," říká Langmajer.
Kdo se mnou půjde defenestrovat?
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 17:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. A. F. : To s diametrem pod A máš odkud? Jak by vypadalo klesání od Negrelláku/ od Karlína? Co se týče Masaryčky, tak zatím se tu dělá účet bez hostinského, SŽDC se nevyjádřila, že by to chtěla do dvou let prodat. Jo samozřejmě SŽDC může podléhat tkaům shora, ale od státu, nikoli od Prahy 1.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4785
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 18:00:52   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Iiii:
To je jednoduché, prostě se od GVD 09/10 neobjednají vlaky na Masnu a bude vymalováno. Moc by mě zajímalo, co bude s rychlodráhou a co s Negrelákem? Zaplatí developer i přestavbu hlavního nádraží s napojením na Bubny? Jestli jste někdo koukal včera na reportéry ČT a kauzu o klánovickym lese, musel se z vyjádření pana Langmajera pozvracet.
Kdo zaplatí ty vyhozené peníze za mosty Sluncová a zhlaví na Masně? Taky Langamajerův developer?
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 3735
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 18:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

K. A. F. to má předpokládám od zdroje :-)

Podchod áčka při umístění jen jedné stanice (což je vzhledem k hloubce asi logické) možný asi bude, to mě nenapadlo. Každopádně i tak to bude sklonově docela veselé.

Petici organizovat můžete, ale možná by bohatě stačilo tiskové prohlášení SŽDC, ČD a Ropidu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4786
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 18:03:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mašinka:
ale možná by bohatě stačilo tiskové prohlášení SŽDC, ČD a Ropidu
Ropid pražský magistrátní chléb jí a jeho píseň i zpívá.
SŽDC je státní podnik a na ministerstvu dopravy teď sedí kdo?
ČD se vyjádřily tak, že je jim to jedno.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 3736
Registrován: 6-2002

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 18:19:29   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin:
Však jsem psal "možná". Já jsem nezdolný optimista . Navíc předpokládám, že se ani snadno přesunutelná doprava z Masny na hlavní příliš nevejde (rychlíky Děčín, Os NBK, Os Kolín, R Kladno). Na brzký začátek reko Buštěhradky taky nevěřím, takže by z toho byl větší průser, než si pan Langmajer myslí... Prostě jen zkušební balonek jak píše L_v. Dále si nemyslím, že by to mělo nějakou velkou podporu - takovéhle věci neustále předkládá duo Burgy&Langy, kterému brzo končí smlouva v cirkuse a rádo by ještě předvedlo nějaké kvalitní číslo. Že jim to schválí radní bych ještě možná chápal, ale dál se to nedostane. Doufám :-)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 18:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nevezmu si na svědomí, že sem přijde hypoteční krize a jejich ceny půjdou prudce dolů

hmm volně přeloženo - "...nebudu čekat, až velikost developerského všimného půjde dolů"
jonáš prag
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.100.223.130
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 18:35:51    Odkaz na tento příspěvek  

No je to hlava otevřená, Hlavním důvodem podle něj je to, že nádraží je slepé a že lokomotivy se proto musejí přepřahat -- ten náš pan vachmajstr langmajer. By mě docela zajímalo, kdy naposled viděl vlak odkaz
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 18:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na brzký začátek reko Buštěhradky taky nevěřím

no jelikož nepůjde o skutečnou rekonstrukci, ale jen zástěrku, tak kdoví ... po jejich dobré zkušenosti s trasováním A na letiště v nejchalupoidnější variantě ... a po odložení stavby D (kdy zatím nikdo neřve) je možné skoro cokoli
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 18:51:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mě na tom všem zaujalo tohle: Včerejší příspěvek v Událostech v regionech na ČT
Tam se takřka s jistotou mluví o železniční muzeu na Masaryčce v horizontu zhruba pěti let. Dneska už jej zase ve výše odkazovaném článku na Novinkách ten kašpárek Langmajer jednoznačně popírá: Na Masarykově nádraží zůstanou podle Langmajera historické železniční budovy, které jsou památkově chráněné. Rozhodně tam nebude železniční muzeum, které tam plánovalo Národní technické muzeum.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 18:53:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tato zpráva naskočila před pár minutami na www.novinky.cz:

Z Prahy by mělo zmizet Masarykovo nádraží, rozhodli v úterý radní, kteří v této lokalitě chtějí vybudovat nové městské centrum. Schválili proto změny územního plánu, díky nimž bude možné stavět na místě, kudy nyní vedou koleje. Definitivně rozhodnou o zániku nádraží zastupitelé, kteří budou o návrhu jednat v polovině září.

Anketa
Co by podle vás mělo vyrůst na místě Masarykova nádraží

Byty - 3.5% Nákupní centra - 2.2% Lesopark - 12.2% Sportovní areál - 2% Ať tam nádraží zůstane - 80%
Celkem hlasovalo 1032 čtenářů.


5. 8. 2008 18:23 - 5. 8. 2008 18:41 Aktualizováno - PRAHA
Změny čekají zřejmě také Nákladové nádraží Žižkov a Smíchovské nádraží. Novinářům to v úterý řekl radní Martin Langmajer (ODS).

Na místě bývalých nádraží by Langmajer preferoval byty před mrtvými zónami s administrativními budovami. Na Masarykově nádraží zůstanou podle Langmajera historické železniční budovy, které jsou památkově chráněné. Rozhodně tam nebude železniční muzeum, které tam plánovalo Národní technické muzeum.

S Masarykovým nádražím už město pro vlaky nepočítá. Všechny vlaky budou podle Langmajera místo něj jezdit na Hlavní nádraží. Hlavním důvodem podle něj je to, že nádraží je slepé a že lokomotivy se proto musejí přepřahat.

Železnice by uvítala sloučení s Hlavním nádražím
"Dovedeme si představit, že v dlouhodobém horizontu z těch dvou nádraží blízko sebe bude jeden velký terminál," řekla Anna Kodysová ze Správy železniční dopravní cesty (SŽDC).

Zatím na to podle ní nejsou peníze, s propojením se podle ní nepočítá ani v nejbližších pěti až deseti letech. SŽDC ale není účastníkem územního řízení, do procesu se zapojí až ve stavebním řízení, kdy se musí prokázat, že řešení je smysluplné a že na to stát vyčlení peníze.

Opletalova ulice se protáhne až do Karlína
Revitalizace nádraží se ujme ING Real Estate Development, samotná realizace bude podle Langmajera trvat roky. Na "Masaryčce" vznikne lukrativní parcela, kterou hodlají dráhy s ING získat zrušením zpustlého kolejiště podél ulice Na Florenci. Stavět se podle radního bude na zhruba 20 hektarech, investice budou podle něj veliké.

Masarykovo nádraží by se prostřednictvím Opletalovy ulice mělo spojit s Karlínem, vyrůst by tam měly nové budovy.

Změny čekají také další pražská nádraží
Přestavba Smíchova osobní dopravu neohrozí. Stavět se bude na zhruba 25 hektarech v prostoru nákladového nádraží. Stejná plocha by měla být zastavěna také na Žižkově.

Revitalizaci Smíchovského nádraží bude financovat Sekyra Group v rámci společného podniku Smíchov Station Development. Do výstavby se Sekyra chystá investovat až 600 miliónů eur (cca 15 miliard korun). Na Smíchově by měla v podstatě vzniknout nová městská čtvrť s obchodní či kancelářskou plochou 400 000 metrů čtverečních. Součástí projektu jsou i byty.

Novou čtvrť bude stavět Sekyra také v areálu žižkovského nákladového nádraží, kde hodlá investovat 500 miliónů eur (12,5 miliardy Kč).

Územní plán počítá i s novou trasou metra D
Radní v úterý schválili i další změny územního plánu, týkají se například umístění stanice plánované trasy metra D u krčské nemocnice, přemístění tramvajové smyčky ke stanici metra a zastávce městské železnice v Hostivaři nebo výstavby na takzvaných brownfields v Modřanech a Sedleci.

Zastupitelstvo do vytvoření nového územního plánu, jehož koncept bude hotový začátkem října, posuzuje změny, které mají celoměstský význam. Většina z nich by se měla začít realizovat už v příštím roce.

Novinky, ČTK
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 19:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A přidám k tomu pár poznámek:

1. Rozhodli o tom pražští radní (naprostou většinou členové ODS)
2. Město Praha je asi vlastníkem Masarykova nádaží, jelikož rozhoduje, co se s ním stane.
3. Masarykovo nádraží je slepé a lokomotivy tam musejí přepřahat. Logicky z toho vyznívá, že na hlavním asi přepřahat nemusejí, protože není slepé.
4. V době příměstských elektrických jednotek je problém s přepřaháním lokomotiv na "slepém" nádraží skutečně velmi zásadní.
5. Propojení hlavního nádraží s Negrelliho viaduktem je velmi jednoduché a lze je realizovat velmi rychle.
Iamgood
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 401
Registrován: 10-2006

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 19:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mno, hlavně, že jsme si postavili megadrahé luxusní Nové spojení, jehož jedna polovina povede do nikam...

Tenhle stát je tak zkurveně zkorumpovanej, je vážně lepší bejt blbej řadovej občas, kterej ví hovno, akorát co mu nakydaj ty zasraní šmejdi v politice, protože pak je to těm lidem jedno, kdyžý nevidí souvislosti.... :-((
Krade a tuneluje se všude, ale podobná akce by asi v jiných státech neprošla...

sorry za sprostá slova, ale tohle fakt už jinak nejde. :-(

P.S.: nejde nai tak o to, jestli to poté projde či ne schvalováním (snad ne, ale to je fakt fuk),totálně hustý je to, že ti vyžírkové z magistrátu si to vůbec dovolí navrhnout!!!!

P.P.S.: na novinkách je anketa, 82% lidí tam chce nechat nádraží, i když vemu, že tam kliknou nějací šotouši (ale ne všichni, třeba LV :-) ), tak je vidět, co chtějí lidé. to je ovšem politikům u prdele...

(Příspěvek byl editován uživatelem iamgood.)
To je můj názor na tuto věc. :-)
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.3
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 19:33:27    Odkaz na tento příspěvek  

Sklon diametru mezi portály u Florence a stanicí Opera by měl být (podle podélných profilů ve studii) nejvýše 30 promile, výjezd na Smíchov je horší.

SŽDC pozemky pod Masaryčkou nemůže už proto, že jí nepatří: jsou ČD a. s. (a nevím, do jaké míry už i MSD).

Rozlišujme co bylo schváleno a jak to kdo komentuje. Rada hlavního města Prahy I. souhlasí s pořízením celoměstsky významných změn Územního plánu sídelního útvaru hl.m. Prahy, uvedených v příloze č. 1 tohoto usnesení, v samostatném režimu pořízování, a ukládá radnímu Langmajerovi předložit návrh na pořízení změn Územního plánu sídelního útvaru hl.m. Prahy uvedených v příloze č. 1 tohoto usnesení Zastupitelstvu hl.m. Prahy ke schválení. Od návrhu na pořízení změn k jejich schválení je dlouhá cesta, třeba u poslední změny Z1000/00 to trvalo přes tři roky. Změna má 43 položek, některé jsou velmi vágní ("bude upřesněno podle urbanistické studie"). U Masaryčky není (z toho, co jsem našel na webu) ani jasné, zda návrh obsahuje zrušení celého kolejiště "hned", nebo zda připouští etapu s ponecháním kolejí 1-7 (zrušení Masaryčky ve "výhledu" je koneckonců i oficiální postoj ROPIDu, ČD a SŽDC).

Železnice se týkají i další položky:
- plocha pro dvoukolejku Libeň - (přesmyk) - Malešice - Hostivař
- tunel do Berouna (III. tžk)
- úpravy trati a jejího okolí na Zahradním Městě
- vymístění železnice z větší části Buben, celého Žižkova a "společného" nádraží na Smíchově
- a je tam i tramvajová smyčka u Depa Hostivař

Z pohledu přípravy modernizace železničních tratí je určitě dobře, že tyto změny nečekají na nový územní plán, jehož přijetí asi nebude právě rychlé. A pokud by na Masaryčce byla sice plocha pro železnici zmenšena, ale "dočasně" ponechána a zároveň by padla stavební uzávěra, tak je to asi maximum, co si dnes lze přát.
Viados
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 19:43:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No a nějaká příští vláda pak bude zřejmě povinná sehnat mizerných sto miliard a ten diametr nějak zakopat do země, zatimco zasloužile
napakovaný agenti s nemovitostma se jim budou vysmívat, jak zas
zadlužujou stát .. už to vidim v kolóře. Fakt je to ještě horší, než
si dokážeme v nejhoršim snu představit?


To je myslím úplně přesný ...
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Mr_nobody
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2007
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 19:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Varianta a la azpravy.cz:

http://azpravy.atlas.cz/domov/ostatni/164771-masarykovo-nadrazi-z mizi-ze-sveta-nahradi-ho-mestske-centrum.aspx

Bez komentáře !
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.52.50
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 20:04:13    Odkaz na tento příspěvek  

Mr nobody: nojo, už je to tu zase. Jde zřejmě o protiakci k tomuhle: http://www.ct24.cz/regionalni/24293-zajem-o-industrialni-pamatky- stale-roste-v-praze-vznikne-moderni-zeleznicni-muzeum/
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 20:27:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V kontextu těchto zpráv si myslím, že nakonec klidně odejmou památkovou ochranu i té budově nádraží. Určtě se najdou pádné důvody, jako že není možné ji přestavět na ty byty a podobně. Ale už z několika příkladů (železniční most u Ivančic, prvorepublikový dům v Přerově, objekty bubenského nádraží) jsem fascinován tím, že památková ochrana může být odejmuta prakticky "ze dne na den". Památková ochrana snad slouží k tomu, aby byly dalším generacím zachovány památky nějaké doby a ono to je možné doslova jedním škrtem pera zhatit!

Mr nobody:
Přece jenom s komentářem:
je ohromující, jak píší v tomto článku o hotové věci. Rada rozhodla, takže se to tak stane. Přitom nerozhodlo ani zastupitelstvo.
Jo a co na to MUDr. Bém? Není plán bytové zástavby namísto Masarykova nádraží nekonečně neohleduplný k okolní historické zástavbě, potažmo k samotné historické budově Masarykova nádraží?
Viados
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 20:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Už je to na webu - USNESENÍ Rady hl.m. Prahy ze dne 5.8.2008
Tisk číslo: 6674, Usnesení č. 1013:
http://212.67.66.249/obis/tednew/tedusndetail.aspx?id=110543

Číslo změny 2001:
Městská část: Praha 1, Praha 8
Katastrální území, lokalita - pozemek č.p.: Nové Město;Karlín lokalita "Masarykovo nádraží - Florenc"
Předmět změny: revitalizace území a začlenění do městské struktury v souvislosti s uvolněním ploch Masarykova nádraží v důsledku nového řešení železniční infrastruktury a omezení ploch ÚAN Florenc, nové vymezení veřejně prospěšných staveb
Stávající funkční využití:
* smíšené městského jádra /SMJ/
* všeobecně smíšené /SV/
* tratě a zařízení železnič.dopravy, vlečky a nákl.terminály /DZ/
* plochy a zařízení hromadné dopravy osob, parkoviště P+R /DH/
* zeleň městská a krajinná /ZMK/
* zvláštní-kultury a církve /ZKC/-značka pro plochy menší 2 500 m2
* vybraná komunikační síť /S2,S4/
Navržené funkční využit:
* smíšené městského jádra /SMJ/
* všeobecně smíšené /SV/
* zvláštní-ostatní /ZVO/
* urbanisticky významné plochy a dopravní spojení /DU/
* tratě a zařízení železnič.dopravy, vlečky a nákl.terminály /DZ/
* plochy a zařízení hromadné dopravy osob, parkoviště P+R /DH/
* parky, historické zahrady a hřbitovy /ZP/
* smíšené měst.jádra /SMJ/ -značka pro plochy menší 2500m2
* zvláštní-kultury a církve /ZKC/-značka pro plochy menší - značka pro plochy menší 2500 m2
* garáže a parkoviště /DGP/ - značka pro plochy menší 2500 m2
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Viados
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 20:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Vhledem k tomu, že v zastupitelstvu má ODS 42 ze 70 hlasů, je to skutečně už jen formalita. Snad se stalo v tomto volebním období, že šlo zastupitestvo proti radě?
Hope for the best, but be prepared for the worst.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 21:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viados: proč by byli proti sobě a svým kolegům? Samozřejmě, že to schválí.
Jenom mi pořád nejde na rozum, jak můžou rozhodovat o něčem, co jim prostě nepatří!
3xHonzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.163
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 21:35:04    Odkaz na tento příspěvek  

To je typicky české, klausovské bémovské a maloměšťácké. Tak zrušit Masarykovo nádraží a postavit v něm kýč typu Palladia to je bez problémů a jde to ráz na ráz. Uvolnit však pozemky pro stavbu Národní Knihovny je problém nepřekonatelný. Ani bych se nedivil, kdyby na těch pozemcích na Letné bémovská mafie dala podnět k stavbě "Nové Letné". Tak něco nekulturního, co vedení Prahy a celá ODS předvádí, je hnus k zvrácení. To snad ať ti Íránci sem tu raketu s jadernou náloží vystřelí a srovnají Prahu se zemí, protože se z ní stává odporný hnus, který nemá jinde ve světě obdoby. Abych se v Paříži studem propadl.
Dusanh
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 3-2004
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 22:20:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já bych se jenom chtěl ohradit proti útokům na současnou vládní politickou stranu. Nemyslete si, že kdyby Praze vládla ČSSD, tak by to vypadalo jinak. Prostě by jenom zájemci o pozemky chodili do jiných kanceláří za jinými lidmi... Což ale nemá být omluva stávajícího tristního stavu
Viados
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 22:24:47   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To 3xHonzík: no zase nepřeháněj

To Dusanh: to je jasné, tady jde o peníze, ne o světový názor, nakonec Paroubek přeci tvořil významný článek "Pražské rodiny"
Hope for the best, but be prepared for the worst.
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 372
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 22:34:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já sem sice jen celkem obyčejný člověk, ale napadá mě to, co v otázce odsunu Brněnského nádraží... kolik pražáku a kolik obyvatel středočekého kraje použije každý den Masaryčku? Nemělo by se to řešit v rozsahu krajském a nikoliv pražském? A co na to do všeho kefrající ROPID?
http://www.kromerizske-drahy.com/
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1830
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 22:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Praze nevládne ODS.
Praze nevládne ČSSD.
Praze vládne dohoda těch dvou.
Proto v Praze neexistuje opozice, která by fungovala jako brzda, těch pár pravdoláskovních tajtrlíků je jen do počtu.
Pochopte to konečně.
Pražská ODS a zbytek ODS jsou dvě zcela různé věci. Minimálně poslední 2 roky.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 22:51:42   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ježíšek: Já se bojím, aby se nakonec neukázalo, že je to všem jedno. Pražákům tuplem a mimopražští prostě dojedou na masnu nebo Wilsona ... ve prospěch Masny mě napadá jediné - kousek odtamtud je dobrá putyka, na Wilsonovi nikoli.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
M.Kunt
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.52.50
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 22:58:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Viados: díky, že jste to sem dal. Z naznačeného vlastně neplyne, že by nádraží mělo být zrušeno. Já tam nic proti ničemu nevidím (nebo se pletu?)
Už dávno se ví, že kolejiště se zredukuje a kolem ulice na Florenci zastaví. Co pindá nějaký magistrátní úchyl je jedno. Znamená to však, že dojde k odstranění stavební uzávěry?
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 12651
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 23:29:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z naznačeného vlastně neplyne, že by nádraží mělo být zrušeno. Já tam nic proti ničemu nevidím (nebo se pletu?)

Jistě že ne, však jsem už odpoledne psal, že ten článek je typická mediální slátanina. Prostě rozhodli o změně územního plánu, na což mají plné právo. Ale ke zrušení nádraží je od tohoto pořád dost dlouhá cesta.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jezisek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 373
Registrován: 4-2004

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 23:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ono je jedno kdo je u koryta, na prachy reagujou všichni... (ale veřejně zastřelit nějakého toho ODSáka by se tu a tam mohlo).
V místech dnešní rakety by klidně mohL vzniknout uzavřený terminál pro odbavení "leteckých" cestujících a odvezení po zvažované rychlodráze na letiště včetně zavazadel. Místo toho tam bude obchod z hadrama, do kterého se asi moc lidí při čekáni na vlak nepohrne.
http://www.kromerizske-drahy.com/
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1832
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 23:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No dobře, tak před tím strkejte hlavu do písku, ale pak se nedivte.

Mne se dnes lidi - nešotouši ptali na Masaryčku sami od sebe a vůbec se jim to nelíbilo. Takže jestli je čas se ozvat, tak je to teď - teď lze získat pozornost médií, za rok vám řeknou ale to jste se měli ozvat dřív..
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Racek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 23:42:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Taky si myslím, že v nejbližších 20 letech se zastaví akorát pusté plochy na severu Masaryčky a bude se dál diskutovat, jestli zbytek "jenom" přesunout pod hlavák, nebo komplet diametr. V nejhorším dojde na zkrácení kolejí po prodlouženou Opletalovu (dál na tramvaje, ale zase blíž na Wilson).

Nové spojení "do nikam" rozhodně nepovede, protože ve všech více či méně pravděpodobných variantách (zkrácení, přesun pod Wilson, diametr v různých verzích) se tam ty vlaky od Libně a Vysočan musejí nějak dostat, nějak = přes Sluncovou.

Což ovšem nic neměmí na tom, že dělat účelové změny územního plánu na objednávku investorů je svinstvo, to je pak územní plán na h...., když si stejně postaví kdo chce co chce kde chce. Vidím to u nás, jak se ploch zeleně dělají plochy na bydlení, a z ploch rekreačních plochy obchodní, protože se to "někomu" hodí ...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 4-2005

Odesláno Úterý, 05. srpna 2008 - 23:47:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin: Se tu porozhlídni - nemá smysl se nějak angažovat a jít s kůží na trh, když tady nikdo nevěří, že se skutečně něco děje a že od teď je to o politice a ne o nějakých pitomých uzávěrách.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT