K-report
 

Archiv do 31.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Archiv do 31.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 20:19:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Takže DP má už tři Crosse?
1 - 4U5 5636
2 - ???
3 - 4U8 5853

Neříkalo se, že by měli být i nějáké LE?
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 20:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Many 91, 93, 97 jsou ve stylu kloubáků až na ty dveře jak už bylo řečeno takže na první pohled člověk pozná že je to nový
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 640
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 21:38:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pepQ: díky za nové a opravdu zajímavé informace !!!
Některé ty fotky jsem už viděl dříve (na interfernetu apod.), na většině jsem poznal, kde to je. Jenom mi stále není jasný, kde je to foto té výhybky s kostelem sv. Václava v pozadí.

Dřív byla mezi jeronýmovo náměstím a Novým mostem zavedena i samostatná tramvajová linka č. 5. Více informací je zde

Jinak ten most, po kterém vedla úzkokolejka, nebyl nad vlečkou, ale nad spojkou ze seřazovacího nádraží v Kopistech do stanice Most staré nádraží (ale ne staré hlavní nádraží). Ale je možné, že v době focení to sloužilo opravdu už jen jako vlečka do povrchového dolu Ležáky. Mapku mosteckého uzlu jsem shodou okolností vložil
sem
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 21:52:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pepeQ: Měl bych pár dotazů, snad je na ně budet moci odpovědět.

-kde přesně stál vratný trojúhelník u rozkvětu ?
V křižovtce u Bati nebo až za na "druhém konci" směrem k DP ?

-kdy se postavily a kdy zrušily odstavné koleje u dnešní sportovní haly ? Kolega Moli dohledal to, že to snad mělo sloužit pro odstavování vozů při spartakiádách a fotbalových utkáních na nedalekém fotbalovém hřišti. Já si myslím, že to mohlo sloužit i pro "srocování" vozů před dopravní špičkou. Vozovna v Mostě ještě nestála a smyčce se nedaly vozy objíždět. To mě přivadí k další otázce:

-jak vypadala kolejová situace smyčky u DP před postavením vozovny ? Byly tam už před rokem 1968 (otevření nového dopravního areálu) vložené výhybky a křížení ?

-jak vypadala smyčka v Litvínově an osadě před rekonstrukcí v 60. letech ?

Díky.

snad jsem vás nezahltil
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 22:37:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák: Ano, už tři.
Ev. číslo 1 už tu nějakou dobu je. Nově přišla ev. čísla 2 a 3. Který je který ale nevím.

Mluvilo se o ledasčems. Dočkej času. Obnova vozového parku i na linkové dopravě určitě bude pokračovat.


B741: Tak tak. A navíc mají ty bílé puklice.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 22:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Já jsem fotil za tím plotem vzadu ev.č.3 a dvojka je taky v nátěru DP?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2441
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 23:09:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák: Měla by být bílá. Ale jistě to opravdu nevím. Byl jsem teď mimo.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 628
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 23:12:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Ten nátěr DP mu sluší, tak by mohl být na všech
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1240
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 12:00:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když prohlížím ty fotky starého Mostu, chtěl bych se zeptat. Kdy bylo započato s fyzickou likvidací města? Jak to bylo předtím, mám namysli, od jaké doby platila stavební uzávěra (předpokládám, že nějaká byla)? Když se stavěla normálněrozchodná trať přes starý most, byla stavěna "nafurt", nebo už se brala jenom jako dočasná?
Jinak obecněji bych se taky mohl zeptat - jak starý most vypadal a jak se v něm žilo v období 1945 až likvidace/přesun?

Jinak ty fotky ze starého mostu z roku 1983 mají velmi zajmavou ponurou atmosféru - mrtvé ulice bez domů, bez lidí, které se postupně ztrácejí pod nánosy prachu a divoce rostoucí zeleně... Připomíná mi to záběry z nějakého cestopisu (Cestománie, nebo něco takového) z oblasti Kavkazu, kde ukazovali dříve cca 50-ti tisícové město Stěpanakert (snad se ta tak píše), které bylo poté, co přes něj přešla válka totálně zničené a zcela opuštěné...
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 12:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové autobusy:

- MANy: vše důležité bylo popsáno, tj. ev.č. 91, 93 a 97, vozy jezdí ve velkém "kolečku", tj. budou jezdit na všech linkách. V úterý 4.12. byly představeny členům předstevnstva a ve středu poprvé vyjely s cestujícími. Vypadají velimi pěkně!
- Crosswaye: vozy ev.č. 2 a 3 jsou oba v podnikových barvách.

 
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 631
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 12:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moli: Pěkná fotka a fotka celého autobusu by nebyla?
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4629
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 13:58:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spoustu fotek ze starého Mostu a jeho demolice lze nalézt zde:
http://www.zanikleobce.cz/index.php?obec=264
http://starymo­st.we­b2001.cz
Jsou zde i mapy starého Mostu.

Tady pár fotek:
Rypadlo u nádraží
http://www.zanikleobce.cz/index.php?detail=17637

Komparát - dnešní a původní pohled z prostoru II. náměstí na Hněvín
http://www.zanikleobce.cz/index.php?detail=54577

Uhelná sloj pod I. náměstím
http://www.zanikleobce.cz/index.php?detail=23032
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Jirka_most
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:03:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Pár jedinců si dovolilo "nutnou realitu" zkritizovat, či komentovat. Omlouvám se za sebe a děkuji tímto DP za zdražení jízdného. Stejně tak děkuji této vládě za zvýšení sazby DPH, zdražení cen energií, potravin apod. Koukám, že i 18 let po revoluci je nejlepším způsobem přežití držet hubu a krok
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2449
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 14:37:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka_most: Ale no tak, to je snad zbytečný. Já přeci nikomu nenadávám.
Naopak, jsem zastáncem svobody projevu!
Jen jsem se snažil vysvětlit, jak se věc má!
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 203
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 09. prosince 2007 - 23:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim co je to za nápady neustále snižovat ev. čísla u nových vozů, resp. nahrazovat pořád dokola ta stará

proč se prostě nemůže jít dál, 314, 315... jako v každym normálnim DP ?
P: [PM] U: [MO]
pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 07:43:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Orlí spár + ostatní:

Díky za kladné reakce. Co budu vědět, rád zodpovím leč musím upozornit, že jsem pražák a první návštěva v Mostě byla až 1972. Nicméně tento dopravní region patřil k mojím nejoblíbenějším a tak jsem se snažil sehnat co nejvíce materiálů. Vítám tedy možnost na tomto veřejném fóru diskutovat a vyměňovat si poznatky a fakta, protože tento region má hodně bílých míst ve své historii abylo by dobré je společnou prací doplnit. S díky a s pozdravem
PepeQ
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 15:14:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to Louňák:
 
 
 
 
 
 
 
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 15:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samot: Nádhera, díky
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2453
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 17:02:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco nového: Astra 202 opět v provozu. Nově s téměř celovozovou reklamou na Apollo sport (zadní čelo+strana dveří, druhou stranu nedokážu potvrdit). Barevně to vypadá velmi pěkně!

Nové Crosswaye vypadají opravdu parádně! Jen by jich bylo potřeba víc. Ale to je všeobecné známé.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 7-2005


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 20:37:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem si myslel když DP převzal dopravu mezi Mostem a Lovosicemi že nasadí latku Crosswayem a oni tam pošlou C734 tak nevim....

A s tou astrou 202 se mi to takymoc nelíbí má docela šlehu, ale kšeft je kšeft..

Jinak sem si všiml, že v neděli ráno je obsazenost všech spojů prakticky nulová, což by mělo vést k nákupu nízkokapacitních vozidel a n ranní spoje dát tyto vozy.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2456
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 21:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Crosswaye by tam měly být přednostně. Ale vozy jsou přidělené, řidiči mají také volno. Navíc možná porucha atd.
Jinak samozřejmě si nahrál na smeč kraji, C734 tam nemá co dělat!
Ale máš samozřejmě právo sem psát co jsi viděl a svobodně se vyjádřit, na tom není nic špatného!

Nízkokapacitní vozidla by se někde hodila celotýdeně. Ovšem to jsou investice a potřeba jsou především vozy standartních rozměrů!
Ona ta obsazenost je malá i v sobotu ráno. Víkend je víkend, lidi ráno a dopoledne většinou chrní

Tak desing je věcí individuálního cítění a vkusu. Mě se to docela líbí. Ale obchod je obchod, tak to je.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 22:13:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: To je všech městech hlavně v neděli obsazenost skoro nulová.
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 4-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 12:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už nám konečně náš DP zveřejnil nový tarif MHD, linkový raději dál tají. Jedno vím jistě budu jezdit co nejméně.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 14:47:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek2: DP chce tímto krokem donutit cestující aby využívaly ČK, kde je jízdné o 4,- levnější
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 14:58:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: O 4 koruny
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 17:43:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák: ano o 4 Kč, mimochodem celý tarif je též k sehnání v nových zpravodajích, ve kterých jsouu představeny nové MANy tak i Crosswaye.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 17:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kavkovi shořela na silnici mezi Mostem a Souší bílá C734ka. Info v Odpoledních televizních novinách nebo na TV Dakr..
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 18:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: k sehnání v nových zpravodajích
V jakých spravodajích?
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 18:20:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch zpravodajích, které leží na předprodejích, a které jsou zdarma. V Lounech by mohli bát také...
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 18:23:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Díky, tak až někdy půjdu kolem, tak se tam kouknu.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 19:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abych nezapomněl tak přes tramvaj 311 nám statutární mšsto most přeje šťastné a veselé vánoce a PF 2008
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 20:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevěděl byste někdo SPZ té kavkovi C734, co shořela ???
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:17:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák: Kavkovo C734 RZ: 1U2 5443, jinak co jsem koukal na Dakr TV, tak to svedl Kavka na topení pod sedačkou prokoplé od cestujích a od toho zkrat elektroinstalace.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:21:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samot: Díky za tu RZ.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 717
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samot: Nemělo tam být náhodou 1U2 6443 ?
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 14:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák: podívej se na Dakr TV na netu, já něják RZ nesleduji, je to možné, já to vyčetl z toho, a kvalita záznamu není moc dobrá, kvůli úspoře.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 15:50:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsou fotky kavkovy ohořelé C734 1U2 6443.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 16:08:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem si v Lounech všimnul že Cross ev.č.1 má vzadu tažné zařízení, to už měl ?
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 10-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 16:43:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechcete zrychlovač pod stromeček?

 
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 21:57:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Změny v linkovém vedení od 1.1.2008

Po delší době vcelku výraznější změny. Šotouši by se měli především věnovat šocení linky 24

Jinak jsem si všimnul, že už jsou v prodeji nové kapesní jízdní řády pro rok 2008. Myslím, že cena je pořád stejná-25 Kč.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 725
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 19:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Tak jsem si včera šel pro ty spravodaje, bylo jich tam hodně, tak jsem si vzal a doma jsem zjistil, že vzadu je napsáno, že vyšlo v srpnu 2007.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 23:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na www.citybus.cz jsou v aktuálních fotografiích nové fotky DPMost z Loun.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2458
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:01:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny.

Koukám, tak odkaz na koupi suvenýru v podobě zrychlovače tu je.
Odkaz na změnu linkového vedení v MHD v Mostě také.

Ke zdražení tarifů. Je to nepříjemné a negativní reakce jsou přirozené. Radost z toho asi nemá nikdo, ale mechanismus financování je složitý a při současných cenách to v tomto rozsahu opravdu nejde!
Pokud někdo chce bližší info, doporučuji napsat na DP nebo spíše na město Litvínov nebo Most.

Opravdu je navíc si nutné uvědomit, že základní jízdné je pro cestující bez čipových karet. S čipovou kartou je každá cena jednotlivého konkrétního druhu jízdného o 4 Kč NIŽŠÍ!!

Můžeme se tady dalokosáhle dohadovat o změnách, systému financování, rozsahu atd. atd. atd. Ale pokud má opravdu někdo propracovaný návrh, musí ho konzultovat s těmi, kdo rozhodují! Možnosti pochopitelně jsou, ale věřte, není to tak jednoduché, jak se může často zdát!
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krásné prožití vánočních svátků a úspěšný nový rok přeje Louňák
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2459
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 22:46:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PŘEJI VŠEM KRÁSNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH V KLIDU A POHODĚ SE SVÝMI NEJBLIŽŠÍMI
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 7-2006


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 04:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jéééjda..tady toho je...!!! Jsem nějak zaspal......nooo hlavní je,že tady je všechno podstatné.Tak tedy přeji všem...


ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE...!!!
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 13:37:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky přeji všem šťastné a veselé Vánoce a do nového roku hlavně zdraví.
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 11-2005


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 20:23:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úspěšného Ježíška a bohatý nový rok 2008 všem přeje IGBT!!!}
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 27. prosince 2007 - 22:56:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím všechny,
dnes jsem viděl směr od Mostu zdechlou T3 ev. nevím na lince 3 na Východě, (asi 7čka) jí zatáhla do otočky-Poliklinika, ale co mě překvapilo, že v koloně v zátačce u zrdcadla stála koncová Astra a blikala na všechny blinkry a teď dotaz? U nás ale T3 neumí blikat všemy že?
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 29. prosince 2007 - 21:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Samot: .. dříve to uměly T3..od evidenčního čísla 300 a víc,ale když se začalo s přestavbou elektrické vyzbroje na TV-14, tak se místo knoflíku s "výstražným znamením" dal "protiskluz"
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 756
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 29. prosince 2007 - 23:55:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve čtvrtek jsem se pohyboval v Mostě a okolí a vůbec jsem neviděl ty starší dovezené MANy. Mám na mysli ev.č.172 a pak ještě zbylé dva které jsem ještě ani na fotce neviděl. Má DP ještě ty MANy ?
Samot
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 01:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: děkuji, v Praze jsem si všiml, že se to používá právě běžně..

Louňák: co jsem si všiml, tak jezdí č.172 převážně Teplice a domovská DP je Litvínov
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 23:05:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V knize fotografií Josefa Sudka "Smutná krajina" jsou panoramatické fotky Mostu a okolí z let 1957-62. Tramvaj na žádné sice není, ale je tam fotka "Krajina s výsypkami", datovaná 1961, na které jsou nějaké zbytky úzkorozchodné trati. Dokáže to někdo (PepeQ?) nějak přesněji lokalizovat? Teoreticky by to mělo být někde z oblasti mezi Souší a Zálužím.

Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2164
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 23:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě přidám trochu detailnější pohled na stožáry trakčního vedení. Podle ukotvení posledního stožáru to skoro vypadá, jak když tam trať končí.

Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 1-2007
Odesláno Neděle, 30. prosince 2007 - 23:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samot: Díky, a jak to vypadá s těma dalšíma. Mám zato že mají ev.č. 173 a 174.

Vámos: Zajímavé
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 11-2007
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 00:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: ta fotka nevypadá na rozchod 1000 mm, takže půjde spíše o ukončení nějaké důlní koleje.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 773
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 00:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kavka krom Karos nyní začal prodávat i nově koupené Iveco,Mana ale i Scanii.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 774
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 00:13:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Scania na prodej
Iveco na prodej
MAN na prodej
pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 11:08:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vamos:

Fotky jsem přezkoumal spolu s kolegou Petrem V. a dospěli jsme k názoru (hypotéze):
Mohlo by se jednat o pohled úzkokolejné výhybny Minerva směrem k Záluží. Ta kolej by mohla být odbočnou trati úzkokolejné tramvaje vybudovné ve 40. letech k nověvzniklému chemickému závodu. Na trati je patrná výhybna s čekárnou. Na přiloženém detailu mapy, kterou můžeme časově zařadit do období 1947-1957 je ta druhá odbočka nad kótou 245,7 a je mezi textem Důl a Minerva.

pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pondělí, 31. prosince 2007 - 11:15:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vamos - pokr.

Fotograf zřejmě stál za přejezdem železniční trati, která kolmo křižuje tuto silnici, nebo je tato trať již v době poříení snímku dokonale rozmetána. Pro lepší orientaci přikládám ještě celý list scannované mapy z let 1947-57.
Jinak díky za taková to foto -jen dál .....

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace