K-report
 

Archiv do 28.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 28.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10570
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 12:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě k tomu hodnocení řidičů - včera večer mě zas dojal řidič 20ky. Úplně v klidu kolem jeho kabinky nastoupila do tramvaje dvojice velmi odpudivých bezdomovců (kdysi zřejmě muž a žena). Všichni "normální" cestující se museli vzápětí přesunout do zadní části vozidla; vzduch by se najednou dal krájet.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 14:02:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme nakousli neefektivně využitou pracovní dobu, tak si myslím že problém není až tak v pracovnících, ale v systému který jim to umožní. Ze svého okolí vím, že pokud se jasně nezadá práce, co má být výsledkem a termín tak se ničeho nedočkám. O samostatném a tvůrčím řešení problémů si můžu nechat u dost lidí jenom zdát Mě třeba taky obtěžuje, a občas i zdržuje, že ze mě chodí čtyři kolegové neustále tahat rozumy co a jak, když je někam pošlu tak je musím nabriefovat aby to alespoň trochu zdárně dopadlo atd. A šéfik je v pohodě, u metra pracuje od samého začátku na stejné pozici a stará se o své kšeftíky. Už jsem kdysi psal že řízení na nejnižší úrovni je u DP zoufalství, starému vedení to nijak nevadilo a nové vedení této situace využije protože se mu to hodí do krámu. Místo aby rozumně motivovalo nejnižší šéfy k efektivnímu fungování svého útvaru, tak to raději pošlou do kytek tím, že demotivují i ten zbytek co něco dělá. Ale to jsou asi ty moderní metódy.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 15:12:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nejde o žádné plané teoretizování. Již dnes mohou tisíce důchodců a rodin s dětmi zakoušet, co čeká většinu zaměstnanců soustavným redukováním sociálního státu. Můžeme se i podívat za hranice, na Ukrajinu, do Latinské Ameriky. Můžeme se vrátit i do historie před rok 1850 k almuženskému a milosrdenskému zajištění slabších.

Skupina_b: Bohužel to asi jinak nepůjde, pokud si představuješ stávku jako nevyjetí tramvají. To máš ale velmi malou fantasii a řidičů je jen 1/3 všech zaměstnanců DPP. Pro provoz tramvají jsou ale důležití i všichni ostatní zaměstnanci. Pro technický personál a dílenské bude nejjednodušší, když tramvaje vůbec vyjet nebudou moci, i kdyby se řidiči ke stávce nepřidali. Není možné se schovávat jen za řidiče.

Jiná věc je, a to bych chtěl připomenou zejména Káemovi, že management podniku se řídí především ekonomickými aspekty, jakkoli se nám to nelíbí. Na jednu stranu mu řidiči hromadně utíkají, na jiné má tisíce neprovozních zaměstnanců, jejichž vytížení je krajně sporadické a jichž se nemůže "zbavit". Jak z toho ven? Řadě zdejších diskutujících (viz. Káem) to nedává spát. Jako "inkoust" s těmito lidmi velmi solidarizuje, a tak, aby ekonomické zákonitosti nepostihly jen tyto zaměstnance, přeje si, aby DPP zaměstnával řidiče zahraniční, za daleko nižší smluvní mzdy (mimochodem, Skupino_b, Demone3, Draku, protestovali byste proti této "podpásovce" vůči řidičům?). Tak budou muset časem i řidiči, jichž je v tuzemsku akutní nedostatek, pracovat za daleko nižší mzdy (pro Mcbaina, aby si srovnal, že odbouráním sociálních jistot nejde o to, aby lidé pracovali za více peněz, ale naopak za stále méně). On chce totiž přitvrzovat všem zaměstnancům za každou cenu, jen tak budou mít banky (i on) čím dál větší zisky. Ale Káem už jiný nebude, a z diskusí ho dostatečně dobře známe, i když si navenek snaží nasazovat masku "sympaťáka".
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 729
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 19:00:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Každý jsme nahraditelný. Pokud se někomu konečně podaří mě přesvědčit že jinde je to o něco lepší a že za současné situace není daleko k tomu abych konec jednoho z lan chytil, i na mé místo může přijít třeba někdo ze zahraničí. Protest neprotest.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 877
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 19:09:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "Máte chtít tak 3-4, chtějí-li řidiči 8..."
Ale řidiči nechtěli 8, i oni chtěli 10,5 ! A chtějí to předpokládam nadále, to jen malá část řidičů sdružená v jedné odborové organizaci se nám tak nějak preventivně předposrala a kývla na 9. Ale to je jejich volba...

Milky: "Pro technický personál a dílenské bude nejjednodušší, když tramvaje vůbec vyjet nebudou moci..."
Mám podobnej názor, jenže pak to taky může dopadnout tak, že řidiči svorně a nerozlučně prohlásí "Sorry, my sice nestávkujem, ale nedostali jsme vozy" a budou z obliga...
Srovnání se situací z před pěti let myslím neni úplně namístě, shodná je pouze hlavní osoba, jinak byla tehdy situace přesně opačná.
Stejně jako se mi nelíbí zaměstnávání cizích dělníků, tak by se mi pochopitelně nelíbilo ani zamětnávání cizích řidičů. V obou případech jde v první řadě o finance, ovšem kvalita poskytnutý služby dostává řádně na frak...

Drak: "Už jsem kdysi psal že řízení na nejnižší úrovni je u DP zoufalství..."
Tak v první řadě nový GŘ po seznámení se s realitou prohlásil pravý opak !
To co naprosto nefunguje je střední a vyšší management. Podmínky jsou dlouhodobě nastaveny tak špatně, že s tím ten nejnižší stupeň řízení nemůže nic udělat ani kdyby se rozkrájel !
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10576
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 16. prosince 2007 - 21:28:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky - Již dnes mohou tisíce důchodců a rodin s dětmi zakoušet, co čeká většinu zaměstnanců soustavným redukováním sociálního státu. Můžeme se i podívat za hranice, na Ukrajinu, do Latinské Ameriky. Můžeme se vrátit i do historie před rok 1850 k almuženskému a milosrdenskému zajištění slabších.

Problém je, že náš sebepožíračský socialstický stát "se" redukuje sám. Z historie je známo mnoho státních bankrotů a scénář bývá vždy podobný... Většinou to začíná nepřiměřeným zadlužováním se, které je následováno čím dál vyššími splátkami veřejného/státního dluhu a jeho úroků. A pak už to frčí.
Jediný rozdíl je, že dříve se státy většinou zadlužovaly kvůli válkám, dnes je to v mnohem ušlechtilejším jménu "solidarity a sociálního státu".
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mites
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.177.198
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 00:18:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Dluhy že se dělají kvůli sociálnímu státu? Nene, kvůli tomu, aby se někteří dostali k "malé domů" - kvůli korupci!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 11:06:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: A tak budeme sedět s rukama v klíně a čekat, co nám osud nadělí? Až nás donutí dělat za vysoce podprůměrné mzdy, protože Rumunům a Ukrajincům zatím stačí? (I veřejné služby se podílejí na růstu HDP a nikdo nemá právo nám upírat spravedlivou odměnu. Nenechme se od managementu a města okrádat.)

Demon3: I tak se běžně u nás stávkuje, že se stávky zúčastní jen určitá část zaměstnanců (ve zdravotnictví lékaři, na železnici strojvedoucí atd.). Tady není moc co k přemýšlení. Buď se v rostoucím hospodářství nechám okrádat, aby se měl někdo jiný daleko lépe než já, nebo se ozvu.

Mcbain: To je zásadní nepochopení fungování sociálního státu. Stát může přerozdělit lidem jen tolik, kolik vybere na daních. A protože stát programově vybírá na daních čím dál méně (daňové úlevy firmám, snižování progresivity zdanění) a zároveň klesá podíl lidí v produktivním věku, dostává se do problémů, jak chod státu vůbec financovat. Za to ale nemůže primárně sociální stát ale hodnotová orientace vládnoucích korporací.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 11:20:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Mám podobnej názor, jenže pak to taky může dopadnout tak, že řidiči svorně a nerozlučně prohlásí "Sorry, my sice nestávkujem, ale nedostali jsme vozy" a budou z obliga...

Ale tady přeci nejde o to, jestli je někdo z "obliga", ale jestli něčeho chci dosáhnout. Jsem-li ukřivděn, je mi úplně jedno, jak svého cíle legálními prostředky dosáhnu. Řidiči, ale i ostatní zaměstnanci, včetně managementu, si uvědomí, že jsou všichni na sobě závislí. A občané si uvědomí, že se někde děje křivda. Budu-li zticha a čekat na milosrdenství, nikdo se nic nedoví a odměny se "možná" dočkám v nebi.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1118
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 11:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
A protože stát programově vybírá na daních čím dál méně
Co je zase tohle za blbost, stačí se podívat na příjmovou stránku státního rozpočtu... v roce 1997 byl příjem rozpočtu zhruba 500 miliard, letos/příští rok se to už vyšplhá přes 1 bilion. Čili nárůst 100% - pochybuju, že to odpovídá inflaci za tuto dobu.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 11:58:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: To by odpovídalo. Za tu dobu se mzdy minimálně zdvojnásobily, někde dokonce jsou to násobky desítek až stovek.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10579
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 18:04:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mites - Dluhy že se dělají kvůli sociálnímu státu? Nene, kvůli tomu, aby se někteří dostali k "malé domů" - kvůli korupci!

Nenapsal jsem "kvůli", napsal jsem "ve jménu". to je rozdíl.

Milky - Stát může přerozdělit lidem jen tolik, kolik vybere na daních.

Ano, tak by to mělo být.

A protože stát programově vybírá na daních čím dál méně (daňové úlevy firmám, snižování progresivity zdanění) a zároveň klesá podíl lidí v produktivním věku, dostává se do problémů, jak chod státu vůbec financovat.

No to je zase perla.

Stát vybírá mnohem víc, a přitom se stále víc zadlužuje. To by se dalo nazvat "přerozdělovací paradox".

Za to ale nemůže primárně sociální stát ale hodnotová orientace vládnoucích korporací.

S tímhle by se dalo souhlasit. Jenže každý to chápeme asi trochu jinak. Já například nevím, co má znamenat výraz "vládnoucí korporace".
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 730
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 20:13:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: A tak budeme sedět s rukama v klíně a čekat, co nám osud nadělí?
Nebudem, když se nedohodnem půjdem o dům dál.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 779
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 17. prosince 2007 - 22:05:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak-přesně tak.Momentálně dost uvažuju o odchodu z Prahy (platy nerostou,nájmy více než dost rostou) a jen ztěží jsem polknul,když mě bylo sdělováno v různých městech regionu Vysočina,kolik si tam řidiči čehokoliv vydělají.Je to míň než tady,ale při konečném zůčtování je to vlastně víc:-)
Blbý je,že tady mám přátele a kamarády:-(
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2850
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 09:11:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri: Budeme za tebou na Vysočinu jezdit :-) tam je krásně. Děti budou na zdravym vzduchu :-) Až budeš každej den po polovinu roku odhrabávat lopatou zapadlej bus v závěji a sypat zmrzlej písek z kyblíku (žádný vyhřejvaný pískovače) a z kopce pojedeš krokem, a co hodinu v noci vstávat, abys protočil motor své Karosy, abys ve 3 ráno vyjel na linku, kde pauzu budeš mít, pravda, tři hodiny, ale ve vesnici s 5 obyvateli (žádný buňky na konečných nebo střídací body), poznáš, co je konečný zúčtování. :-))))
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 11:45:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain. Můžeš si za tím představit současnou vládu s lobbystickými skupinami, pokud jsi tápal.

Jinak je to přesně tak, jak jsem psal: stát snižuje daně opravdu majetným a nechce vybírat daně od firem. Zvyšuje se poměr vybíraných daní nepřímo zvyšováním DPH (v jednom z minulých příspěvků jsem tento trend uváděl procentuálním vyjádřením). Stát postupně zpoplatňuje zdravotní péči a uvažuje i o zpoplatnění školství. Stát v dnešní vládní režii tedy přesouvá daňovou zátěž ve stále vyšší míře z těch opravdu majetných na chudé občany. Na jedné straně se zrychluje dynamika nárůstu miliardářů a na druhé se stále víc občanů přesouvá do podprůměru. Je tedy naprosto pravdivé tvrzení, že se začalo s přerozdělováním národního bohatství zdola nahoru.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 780
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 18. prosince 2007 - 18:45:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem-za to nepohodlí o kterém jsi psal se ale nabízí 190Kč/směna ke mzdě.
V DPP slibovali,že až se zavedou střídané přestávky a bude to vlastně nepohodlí,pořád lítat ze soupravy na soupravu,tak za to něco bude.
Nevěděl jsem,že něco může být i nic:-)

Na Vysočině bude R s děckem.Já budu muset ve Skandinávii vydělávat,když tu čtu názory Martina a jeho nejsympatičtější strana tu vládne,tak mi nic jiného nezbyde:-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2855
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 09:35:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: existuje teorie, že daňové úlevy bohatým vedou k tomu, že ti bohatí své vyšší zisky investují (oni prostě nestihnou od jisté míry bohatství vše spotřebovat) a vytvoří tím více HDP (a pracovních míst) a stát má v tom důsledku větší příjem, než kdyby ty bohatý prostě zdanil. Je to k neuvěření, ale za určitých podmínek to i funguje. Ale nenutím tě, abys tomu věřil.
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:03:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky, nemám čas to celé číst, takže jen velmi stručně: Nejdřív si udělejte v podniku pořádek sami mezi sebou, spláchněte do záchodu falešnou profesionální solidaritu a zbavte se prasat mezi sebou a slizů mezi revizory - a pak teprve chtějte víc peněz a vyšší jízdné. Dokud tohle neuděláte, tak vám ani milion mediálních kampaní vašeho novopečeného mediálního ředitele nepomůže a veřejnost vás bude vnímat tak, jak vás vnímá.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2859
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně ty revizoři, Milky. Pletou se Lordovi mezi nohama.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: To aby ses rovnou rozvedl. Malá si tě stejně neužije a manželce umožníš, aby si našla někoho ve "vatě" a nebudeš jí stát jako neúspěšný v cestě za lepším životem.

Mcbain: Ještě na větší konkretizaci, kdo jsou vlastně ty "záhadné" korporace, obrovským způsobem zainteresované na odbourání sociálního státu, neboť tím pro ně vyplynou nekonečné miliardové zisky:

1. Soukromé penzijní společnosti.
2. Pojišťovací společnosti.
3. Farmaceutické společnosti.

Ty budou ve skutečnosti daleko bohatšími, než stát.


Rozpadem sociálního státu a fungování veřejných služeb ve státu (včetně ochrany), budou tyto nejspíš lidé hledat u úzké vrstvy nejbohatších lidí, jakýchsi patronů. Budou ji získávat jako klienti za protislužby, pokud budou mít co nabídnout. Bylo by to společenství sobě nerovných. Nebo by mohli vytvořit společenství sítí sobě rovných. Záleželo by to na tom, jaké postavení by jim zaručilo důstojnější život. A konečně třetí kategorie - ti co nemají co nabídnout a jejichž jedinou šancí je patřit do komunity sobě rovných a čelit sociálním rizikům společně s druhými, většinou stejně špatně disponovanými (Jan Keller, Teorie modernizace str. 178).

Káeme, to je strýček nebo bratranec?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:33:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: To se lehce řekne, ale těžko provede. "Sliz" se s neobyčejnou vynalézavostí a vytrvalostí přilípne na ty mocné a je s nimi jedna ruka. Čestní a rovní lidé to nemají nikde nikdy lehké. A "sliz" má tu schopnost, že infiltruje všude. Jací jsou lidé, taková je společnost a stát a obráceně. Teď se ví mnoho o genetice, tak možná časem...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 12:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A nevadí mu spíš revizorky.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2861
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: revizorky by mu spíš vyhovovaly mezi těma nohama... Podle toho co by revidovaly...
Ani nevim, esli je LV furt v tom cechu vrahů.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:36:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No né. A jen za dvacku.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:51:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KM, chápu, že si z toho děláš srandu, že ty se s nima radši hádáš o to, jestli jsou předpisově ustrojeni, ale já to myslím naprosto vážně. Pražští revizoři jsou slizouni, aspoň ti, které potkávám. Zatímco vše ostatní, aspoň to, co já jako cestující vidím - informovanost, jízdní řády, dodržování jízdních řádů, čistota vozů, slušnost řidičů - se zlepšila a občasné nedostatky jsou výjimkou často omluvitelnou prostě tím, že i řidič je jen člověk - viz ta 176 - revizoři se nejen nezlepšili, ale zhoršili, jsou arogantní, až hrůza, jejich moc jim dělá dobře a rádi se smějí lidem do ksichtu. Nadto kontrolují zpravidla jen na pohled slušné cestující. Prostě zamindrákovaná hovada, taková, která si dřív své mindráky léčila u policie. Aspoň ti, se kterými se setkávám já. Slušnost je u nich výjimkou, falešnou slušnost - za každým slovem třikrát podtržené pane - nepočítám. A znovu opakuji číslo toho mého: 7298

Já se rozčílím málokdy, leccos překousnu, často se raději dívám jinam, ale tohoto pána bych vyrazil z fleku.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 992
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 13:54:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, KM, v poslední době nějak ztrácíš glanc - dřív jsi argumentoval, a dobře, teď už se jen do všech navážíš.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2862
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 14:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navážim se jen do tebe a tvých revizorů LV :-) No tak... :-)
Milky: Za dvacetšest po novym roce.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 17:02:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Proč vlastně podražila elektřina, když si ji vyrábíme sami? Měly se zdražit jen autobusy

.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 17:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, tak jsem si právě přečetl pasáž Tarifu PID týkající se přepravní kontroly, a coby člověk, který se živí psaním zákonů a mezinárodních smluv nevím, mám-li se smát či brečet ... Nejvíc mne dojalo, že Tarif PID ví, co je přestupkem podle obecně závazných předpisů ... on Ropid je stát, soud či správní orgán, že si nárokuje jejich pravomoci?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 10-2002
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 18:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych si dovolil s Lordem ohledně revizorů souhlasit. Sice mě to u DP čím dál víc sere, ale tohle se nějak ještě nedostalo do stavu aby mi to bylo jedno. Dokonce jim beztrestně prochází poškozování zařízení v naší správě aniž by se kdokoliv obtěžoval zjistit kdo z nich to dělá.
Včera na Chodově přijel metrem člověk podivného vzhledu a ještě horšího zápachu. Nevím jestli to byl bezdomovec, ti si většinou nosí veškerý majetek sebou, nebo to byl starý nemocný a zanedbaný pán, nikdo nevíme jak dopadneme. Přikládám fotky jak páni revizoři jednali v zájmu platících klientů - zvýšili horlivost aby jich zrovna zkontrolovali co nejvíc. Že jim tento člověk jako zázrakem proklouzl nebylo určitě rychlostí jeho pohybu.
 
 
 
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2864
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 19:06:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: To je dáno otevřeností ekonomiky. Jinde je poptávka po elektřině a tudíž není důvod aby jí elektrárna prodávala sem za nízkou cenu, když jí může prodat jinam za vysokou. Takže se musí i místní ceny přizpůsobit. V době kdy byla ekonomika uzavřená, se mohly zdejší ceny pohybovat naprosto odtrženě od světových. Ale ruku na srdce - bral bys sedmdesátý leta se všim všudy?
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3823
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 19:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
když tu čtu názory Martina a jeho nejsympatičtější strana tu vládne,tak mi nic jiného nezbyde
Ale no tak.... Rozlišuj mezi sympatiemi a nejmenším zlem. Mohu se těn zeptat, která strana by tu musela vládnout, abys neutíkal do Skandinávie?
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 783
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 19:46:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V současnosti ČSSD bez určitých lidí.Jinak jsem byl velmi dlouho příznivcem ODS,ale momentálně se mi zdá,že reformy,byť potřebné,ponese na bedrech jen část obyvatel a to zrovna ta,která za zadlužení nemůže.
Mě se líbí model sociálního státu,ale takový stát musí o to víc koukat na každou utracenou korunu,právě proto,aby si to mohl dovolit.
ČSSD u nás utrácí až příliš a ODS zase všechny pobírače dávek chce cpát do škatulky nemakačenků.
Chtělo by to novou generaci politiků,ale v tom jsou si všechny naše strany rovny.Nové tváře mezi sebe nepustí.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 20:31:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem právě dočetl:

http://www.ropid.cz/cz/tarif-novy.htm
http://www.ropid.cz/cz/pdf/tarifni_tabulky.pdf

To už fakt snad ani nikdo nemůže myslet vážně. A já musím vzít zpět slova o tom, že tarif PID je nesmyslně složitý a prakticky nepoužitelný (kromě k posilování sebevědomí šotoušů, kteří v něm leží a jejich egu dělá dobře, že jsou všem ostatním schopní vysvětlit, jakou jízdenku si mají koupit). Zcela zjevně to ještě jde přihustit. Ach jo.
(bohužel) moc nejezdím.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3824
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:37:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius:
Ty utíkáš podle toho, která strana vládne? Měl bych jen pár dalších otázek.
1) které vládní seskupení pomohlo na Slovensku k tomu, že mají nezaměstnanost podobnou jako my, růst průměrného platu tam roste rychleji než u nás, Euro přijmou o mnoho let dříve než my, dnes mají veřejné finance v perfektním stavu a nebude dlouho trvat až začnou doktoři z Brna utíkat do Bratislavy? A které vládní seskupení pomohlo k tomu, že páteční rychlíky na Slovensko jsou rok od roku prázdnější? (doufám, že ti Slovensko před deseti lety připomínat nemusím)
2) které vládní seskupení vládlo po dobu raketového vzestupu SK u nás?
3) která ze zemí má lepší předpoklady být bohatší? ČR s velkou průmyslovou tradicí nebo SK, kde byla ještě před sto lety polovina národa negramotná? Přesto je téměř jisté, že životní úroveň na Slovensku tu českou za několik let předběhne a rozhodně ne slimáčím tempem.
4) které vládní seskupení u nás způsobilo během osmi let bilionovej dluh s astronomickejma úrokama, který budou splácet všichni mladší 40 let a především ty úplně nejmenší - tovoje děti? To tvoje se možná dočká toho, že penzi nezažije vůbec.
5) proč se v krajích s vysokou nezaměstnaností potýkají podniky s nedostatkem pracovního kapitálu a každá druhá putika tam přetejká zdravejma týpkama? Proč společnosti provozující automaty mají největší zisky právě na Mostecku, Lounsku a Ústecku?

Předem tě chci upozornit, že současná vládní koalice mi pije krutě krev. Přesto si troufám tvrdit, že bez ráznějších reforem půjdeme hodně rychle do a právě tahle pitomá koalice plná zoufalců a ztroskotanců má nejlepší předpoklady k tomu ty reformy prosadit. Těm ostatním jde především o koryta na další volební období a co bude za 20 let je vůbec nezajímá. Reformy jsou hodně nepopulární a každá strana, která se je bude snažit prosadit si na nich zláme před veřejností vaz. Proto tleskám komukoliv, kdo se o to alespoň pokusí, protože vím, že valná většina národa je tupý stádo hltající bulvár slyšící daleko raději na populistické řeči o marťanech a to, co bude za deset a více let je prakticky nezajímá.
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 19. prosince 2007 - 21:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: ...A kouzelný je, že NIKDO netuší, jestli a jak se "subpásmo" B vztahuje na železniční S linky, tedy jakpak se to bude vlastně počítat.

Ad revizoři Chodov: Jéje, na fotkách staří známí, kteří tak rádi dělají špunt nad zúženým pevným schodištěm a kontrolují hóóódně alibisticky (hlavně tam vyhmatávají mládežníky nebo kravaťáky). Nebo v úterý odp. titíž viděni, jak se procházejí podchodem s kávičkou z automatu v družné zábavě. Nemohla by ta hocko-strategie aspoň zavelet: do vagónů, hoši? A důsledně?

Jinak fascinoval mě ještě takový revizor "strejda" v nedělní 233. Seděl vpředu z Palmovky až na Prosek jako řadový cestující. Na Proseku nastoupil pán, kterému příroda nadělila italských rysů, revizor vstal, prošel až na kloub, kde stál ten "podezřelý", toho jediného zkontroloval, vše v pořádku, vrátil se, nechal si to od řidiče podškrtnout a v zast. Nový Prosek vystoupil. A jaká úleva byla znát na partičce skejťáků, kteří by jinak bývali hned na ráně!
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 434
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 00:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy:

Jo, to taky. I když mám pocit, že B je i není subpásmo. Zdá se, že se normálně počítá do platnosti jízdenky (viz povolené kombinace) a tedy fakticky celý PID zdraží na cestě z/do Prahy o jedno pásmo (t.j. těch +6Kč, které přihazuje Praha). Takže předpokládám, že až se to někdo bude obtěžovat zveřejnit (nač spěchat, v platnost to vstoupí až za více než týden), tak nějak B zakomponuje i do vlaku (teď se asi dumá jak, neb to má méně zastávek). Celé mi to přijde, jako idea PP z minulého zdražování. Prostě tarif pro chytré hlavičky a pozorné čtenáře.

Zmiňovat, že jsem se onehda vydal vlakem, kde se nově hlásila linka S2 (tohle by snad naopak mohlo turistům život usnadnit, když se to udělá přehledně a hlavně důsledně). Poněkud mě však zaskočila věta (směr Pha): "V úseku Čelákovice, Praha - Vysočany platí také tarif Pražské integrované dopravy." Znamená to snad, že z Vysočan na Mas.nu. už ne? V každém případě manželka jezdí i tenhle úsek a zatím neříkala, že by ji někdo vyhazoval.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 00:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri, neblbni. Ty víš, já vím, ale emoce tady fakt nemají místo.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 00:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy: Vzpomínám si na Hocka, jak u nás v kanclu ve Sněmovně před pěti lety takřka brečel, aby revizorům zůstala aspoň nějaká ta oprávnění ... ale čím dál víc se setkávám s jeho hochy, tím víc si pohrávám s myšlenkou, že zvednu telefon a obrátím se rovnou na PB. Dobrou noc.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 14:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zvláštní, dnes mne jeden revizor v autobuse zkontroloval zcela bezproblémově - on mne tím nezdržoval, byl slušný, ani náznak arogance či povýšenosti, jen KM by byl asi nespokojený, neb nebyl předpisově oblečen.

Takže já bych navrhoval:

1) zavést zákaz kontroly na výstupu či na přestupu, a to nejen proto, že tím revizor cestující zdržuje a může i způsobit, že jim ujede přípoj, ale především proto, že je to v rozporu s bezpečností provozu.

2) zrušit to připitomnělé ustanovení, že revizoři musejí mít při kontrole uniformu. Vím, platí to jen v metru, ale i tam je to ptákovina. Detektivové taky nemají uniformu, protože pak by nic nevydetektivovali.

A jestli ta banda z metra je něco jako Hockovo elitní komando, tak potěš pánbůh ... a ano, potvrzuji, zaměřují se na kravaťáky a vůbec slušné lidi. Btw, by mne zajímalo, kolik z těch fandů Sparty včera, doprovázených policejními těžkooděnci v přilbách, mělo platnou jízdenku ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lermik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 10-2007
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 15:18:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord: Já mám platnou tramvajenku a s námi kupodivu ani těžkooděnci nejeli, ty jeli o metro dřív. Ale podle mě má platnou jízdenku velké procento lidí, protože mimo hokeje chodí mj. do školy (aspoň teda, ty co znám, tak ji maj všichni jinak je otravuju do tý doby než si ji koupěj)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3827
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 15:22:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Není ke vstupenkám na extraligu rovnou zdarma i jízdenka před a po zápase platící 60 minut?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2870
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 15:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: V autobuse nemusí být oblečen nijak, tedy ani předpisově. Resp. v autobuse 1XX,2XX,5XX.
Tvuj bod jedna je pitomost. To musím konstatovat i jako kaštan.
PS: Myslím že je poutáš svou rychlou chůzí. Možná začni u toho.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 16:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím že je poutáš svou rychlou chůzí.
To dost možná jo. Jezdím pravidelně přes Muzeum, tak revizory potkávám pravidelně), jednou jsem pospíchal (a ještě jsem kolem jednoho udělal "kličku"), tak mě jeden revizor hned zastavil a pak si prohlížel moji tramvajenku asi půl minuty (jakoby nikdy neviděl klouzavý roční kupón). Normálně se kolem nich spíš plížím a tvářím se, že je nevidím a nekontrolujou mě nikdy.
Jednou, když jsem je potkal přímo ve vagónu, tak zkontrolovali všechny kromě mě. Tak nevím, jestli vypadám jako poctivý platící cestující nebo jako bezdomovec... doufám v to první.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1136
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 16:11:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V autobuse nemusí být oblečen nijak,...
No, NĚJAK oblečen by být snad mohl. Aspoň teď v zimě:-).
Nicméně u zaměstnání, kde člověk přichází do styku s lidmi (a zejména když s nimi komunikuje), by slušné oblečení mělo být samozřejmostí.
Jestli chodí revizoři oblečení slušně, můžu těžko posoudit, poslední tak 2 až 3 roky potkávám revizory jen v metru (a jednou nebo dvakrát na linkách 3xx)
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3828
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 16:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to já narazim na revizory jenom zřídka. Jezdím výhradně na klouzavý kupony. Pak jsem si zapomněl koupit a jezdil jsem dva dny na propadlej kupon. Zrovna mě jeden ve vagonu kontroloval. Protože jsem línej starý kupony vyhazovat, tak se mi kupí. Prolistovával zpět asi 6 kuponů vždy na sebe perfektně navazujících. Přesto jsem pětikilo zaplatit musel. Aspoň že pozdravil a měl kravatu a celkově mu bylo líto mi pokutu dát. Leč nezželel se...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1004
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 17:49:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale Káeme, hájiš neobhajitelné z jakési své slabosti pro revizory. Jsou to prostě hulváti, kteří se všem smějí do ksichtu, přesvědčeni, že se jim nemůže nic stát, notabene když to své komando kryje osobně Hocek.

A trvám na tom, že stoupnout si ve špičce nad eskalátor a blokovat provoz ohrožuje bezpečnost provozu, v podstatě tam vytvářejí "kotel". Nevím, co je špatného na mém návrhu, aby nahodili civil a šli kontrolovat dovnitř do vozů.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 732
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 18:00:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jednou vyjel na Muzeu C po eskalátoru do vestibulu a tam dal ostře vlevo v bok protože jsem šel do technických. V tu ránu se na mě sesypalo hejno modrých supů. Protože tam bylo celkem dost lidí, nějak mi ušlo že stojí před odbavovací čárou a moje vybočení z davu je podnítilo k akci, aby se jich na mě sesypalo alespoň šest. To zklamání bych vám přál vidět když jsem jim ukázal zaměstnaneckou legitku.


(Příspěvek byl editován uživatelem drak.)
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 19:41:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:

Přestupy, výstupy a hrubost (a 4. v měsíci)... jo, jo, kde to mám podepsat. :-(

Chápu, že se to dělat musí, protože ne každý je občanem dostatečně uvědomělým, ale raději jinak.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1008
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 20. prosince 2007 - 19:52:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: Že bychom dali dohromady petici?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2872
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 09:07:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Já s nima prostě problém nemám. A to jsem taky komunikativně agresívní. :-)))
218: To že mě revizor jako jedinýho v tramvaji nezkontroloval se mi taky stalo a dotklo se mě to. Semse těšil že ukážu svuj drahej roční kupon a nic. Všechny vobešel, jen mě nechal - připadal semsi jako idiot, kterej na první pohled není schopen žádné špatnosti. Strašlivej pocit a rána pro mý sebevědomí :-))))
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3833
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 09:48:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To seš ty na tý fotce? Nečekal bych, že Trojka bude linkou, kterou budeš propagovat :-)))
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2873
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 10:09:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: jj, taky bych to nečekal. a ještě na kačerov, že :-))) Radši bych 11 ale tu maj tušim v ZOO a dneska se do ní už nevejdu, to bych jí asi rozsed. :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3835
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 10:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Tváříš se na tý fotce nějak přina*raně. Takže máš antipatii k dlouhým linkám už od mala. Ale ta 11 v ZOO má na transparentu Liboc. Když jezdila na Šárku, byla přeci taky dlouhá! Najdeme ti někde třináctku.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1141
Registrován: 5-2003


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 16:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Chtělo by tu "3" přepsat na počítači na "C"
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3838
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 21. prosince 2007 - 18:10:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hele, Káem nám chameleonovatí. Už je zase přízrakem Zababou s jeho kouzelnou tramvají.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 16:45:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všem šotoušům dobré vůle přeji pohodové vánoce a v příštím roce permanentní okouzlení a vášeň svými láskami.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2877
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 18:57:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Zababa měl drezínu, s tramvají to byl starej Zepop :-)
Budoucnost patří bagrům!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 28. prosince 2007 - 14:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technická k SMS-jízdenkám:

Našel jsem v novele přepravního řádu toto:

"... Není-li SMS jízdenka na základě přiděleného kódu při přepravní kontrole nalezena je cestující považován za cestujícího bez platné jízdenky.

SMS jízdenka je neplatná:
- uplynula-li doba její platnosti
- byla-li použita mimo tarifní pásmo P
- nebyla-li zaslána přímo smluvním distributorem SMS jízdenek
- byla-li jakkoli upravována, přepisována nebo přeposlána
- nelze-li z příčin na straně cestujícího ověřit její platnost ..."

Táži se: Co je to "příčina na straně cestujícího"? Celkem chápu, že když si zapomenu včas dobít mobil, je to můj problém, ale na čí straně je příčina, pokud mne revizor bude kontrolovat v tunelu metra, kde není signál? Na straně operátora nebo Dopravního podniku?

Nebo tím snad DP implicite přiznává, že v metru revizoři kontrolují jen u těch eskalátorů, kde ohrožují bezpečnost provozu a zdržují, a do vlaků se neobtěžují?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace