K-report
 

Archiv do 11.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Archiv do 11.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 415
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 01:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mnozí mají jakousi potřebu určovat za jednotlivce to, co má s vydělanými penězi udělat.

No na to, že by asi málo která jedinec a firma projevil tolik altruismu, že by sám od sebe přispěl na vzdělání a zdraví svých zaměstnanců/přátel/rodin a jeho rodin, a lidé by nám taky mohli (celkem zbytečně) začít umírat asi jako správný ekonomický liberál neuslyšíte. Ostatně, kdo si na svou péči nevydělá si stejně (ani jeho děti) žít nezaslouží - tedy mám jednoho kolegu s takovými 'hláškami' v práci.

Tak jinak. Přestaňme vybírat a zrušme policii. Až 'lůze' dojde trpělivost, tak si vezme sama, co uzná za vhodné. Opravdu máte pocit, že ani bohatí stát k ničemu nepotřebují? Prostě akorát každý bude vyhledávat jiné služby: někdo zdraví a školy, někdo ochranu majetku a zdraví. ;)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2807
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 11:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen odbočka - z ceny sms 20 Kč má DP 16,- telefonní firma 3,- a technická firma zajišťující spojení 1,- Kč. Spokojeni jsou prý všichni.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 12:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To all:
Jen poznámka - stát přece nevybírá daně, protože ty peníze potřebuje
Proč a jak stát vybírá daně, myslím nejlíp vysvětlil sir Humphrey Appleby (v seriálu Jistě, pane ministře/premiére): "Stát nevybírá tolik peněz, kolik potřebuje. Ministerstvo financí nejprve vybere od lidí tolik peněz, kolik mu beztrestně projde, a teprve potom přemýšlí, jak je utratit"

Proto stát plýtvá, protože neví, co s tolika penězi dělat...

(Příspěvek byl editován uživatelem 218.)
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 688
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 13:10:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
proboha podívejte se kolik se vybere na dani sociální, zdravotní, z příjmu, z přidané hodnoty a jiných daních a potom se podívejte, kolik z toho jde na podporu chudých dětí a na policii :-))

Samozřejmě že nějaký servis musí stát zajišťovat, ale nevidím jediný důvod, proč má stát platit všechny školy, nebo brát všem zdravotní daň a za všechny rozhodnout, jakou budou mít zdravotní péči.

Stát by měl v první řadě zajistit reálnou vymahatelnost práva a vůbec by neměl občanům stavět národní fotbalové stadiony, bavit je státní televizí a určovat jim, jakou si zaplatí zdravotní a sociální daň... stát se má starat o své pojištěnce (bezprizorní děti atd) a nikoli o zdravé práceschopné lidi.

Lůzu si vytváří "sociální stát", aby měl neschopné politiky kdo volit a živit. Proto stát sebere člověku půl výplaty, a milostivě mu daruje špatnou zdravotní péči a ještě horší školu, o policii ani nemluvím. Doplatí na to samozřejmě ti chudí, kteří nemají na soukromé školy, na soukromou zdravotní péči a na soukromou ochranku.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 13:20:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jedinec a firma projevil tolik altruismu, že by sám od sebe přispěl na vzdělání a zdraví svých zaměstnanců

Přispívejte svým zaměstnancům kolik chcete, já bych dal přednost výplatě neoloupené o sociální, zdravotní a příjmovou daň - a z této 2x vyšší výplaty bych si sám platil zdravotní pojištění, sám investoval do zajištění na stáří a sám platil dětem školu.

Částka která by šla na lidi neschopné se o sebe postarat by pak byla řádově nižší, protože nevím, proč bych měl živit statisíce zcela zdravých státních zaměstnanců a statisíce dodavatelů jejich pochybných zakázek. Navíc situace došla tak daleko, že mimo Prahu (kde jsou zahrnuty příjmy top managementu velkých firem) je mzda u státu průměrně vyšší než u soukromníka - přičemž pracovní nasazení je většinou diametrálně odlišné. To je začátek konce, kdy parazit je již vypasenější než hostitel.

Nevím proč si stále myslíte, že když coby všemocný stát lidem peníze seberete, tak o jejich utracení rozhodnete lépe než oni. Kde proboha berete to sebevědomí utrácet druhým jimi vydělané peníze ?

Pokud jsem si všiml, tak neustálými stávkami a bouřemi lůzy trpí například socialistická Francie, nikoli kapitalistické USA
Fousekx
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 1-2005
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 14:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koukám další, kdo používá módní slovo lůza.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 15:12:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezké slovo je také lůzovláda, tj. vláda lůzy (odborně ochlokracie). Nezaměňovat s hrůzovládou (tj. despocií). Ale když se moci chopí nějaká Ochlokraticko Demagogická Strana, výsledný efekt může být obdobný.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 15:50:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p: Pokud jsem si všiml, tak neustálými stávkami a bouřemi lůzy trpí například socialistická Francie, nikoli kapitalistické USA

To bych si netroufnul srovnávat. V USA i při obyčejné demonstraci proti válce v Iráku jde protestujícím o život.

S přerozdělováním to je trochu jinak, než je zažitá předstaca lidí. Na potřebné jde jen 5%. Největší prospěch ze sociálního státu má střední třída, protože jí uvolňuje peníze na spotřebu, které by jinak musela dát na vzdělání, zdraví, důchod... Pokud si vše bude muset platit sama, propadne se značná část střední třídy (hůře placení zaměstnanci) o patro níž. Zbytek střední třídy na tom bude s velkou pravděpodobností stejně. Výrazně si polepší jen ti, kdo jsou již dnes na tom velmi dobře.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 16:42:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přispívejte svým zaměstnancům kolik chcete, já bych dal přednost výplatě neoloupené o sociální, zdravotní a příjmovou daň - a z této 2x vyšší výplaty bych si sám platil zdravotní pojištění, sám investoval do zajištění na stáří a sám platil dětem školu.

Aha, docela bych byl zvedavy, kolik byste si na stari a zdravi a vzdelani deti usetril, kdyz byste podle svych vlastnich rad misto zevlovani sel v Usti radeji pracovat za minimalni mzdu (tedy bez vsech odvodu tak 10,5kKc?). I kdyz predpokladam, ze i minimalni mzda je socilisticke zlo, takze radeji za mene. Porad byste dal prednost te "neolopene" vyplate? Nebo holt jenom proto, ze jste mel v zivote (zatim) stesti se nehodlate zaobirat kymkoliv jinym? (Mozna prave proto potrebujete nekoho, kdo Vam rekne, co z penezi. :-)

Rozumejte, ja jsem placeny dobre, ale jsem moc rad, ze pani, co nam tady ulkzi tu praci dela a nemusi u toho bydlet v kartonovych krabicich. Docela me desi predstava, ze by ji to prestalo bavit (stejne jako ostatni) a museli jsme si tenhle servis zajistit sami. ;) Clovece, svet neni jenom o mladych a uspesnych vs. prizivnicich, na ktere ti prvni museji makat.}

Ne, rozhazovat neni spravne, ale solidarita je rozumny pozadavek humanni spolecnosti. Vy mate svoji viru, ja zase tohle povazuji solidaritu za cloveka dustojnejsi nez individualistickou spolecnost ("dog eat dog world"). Ja tam fakt zil a dodnes s nimi pracuji... ;)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 17:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
nevím podle čeho jste usoudil, že jsem měl v životě štěstí, asi takhle, svůje "štěstí" bych nikomu nepřál a pokud mé názory z něčeho pramení, pak z toho - že narodíl od jiných znám cenu lidské práce a vydělaných peněz, proto mne zlobí, když je nějaký dobrák hbitě rozhází. A nelíbí se mi neustálé otáčení této diskuse na soukromí diskutujících.

Díky socialistickému hospodaření státu má dělník polovinu ze své mzdy. Zatímco pro boháče je ta polovina dostačující na slušný život, pro dělníka nikoli. Vy jste se svým socialismem a rádobyochranou zaměstnanců dopracovali tuto zemi k tomu, že sem jezdí pracovat ukrajinci a vietnamci, a statisíce "tuzemců" se flákají, a miliony tuzemců žijí v bídě.

A byl bych rád, kdyby jste mi vysvětlil, jaký užitek má ta uklízečka ze stovek státních úřadů, ústavů, státních zakázek, které jsou z jejích peněz.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 17:10:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
jaká proboha střední třída má z čeho užitek ?? vždyť v ČR střední třída prakticky neexistuje ... a jděte laskavě těm nemnoha příslušníkům střední třídy vysvětlit, že jejich peníze jim berete pro jejich dobro ... ti by vás hnali, dobráku
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 17:57:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p:

Jak jste jiste pochopil, idea socialni zodpovednosti a solidarity neni o prehrseli utracivych uradu (ostatne ony udajne zcela liberalni, kde to kde sebral?, a nesocialisticke USA maji uradu jiste velmi poskrovnu a velmi setrnych.... ani nebudu pripominat, ze jsem tam zil a zminovat, ze neco uradovat je opravdova lahudka. :-)

Ale zrejme pochopit nelzete, protoze jinak byste si take uvedomi, ze Vase vykriky: "znám cenu lidské práce a vydělaných peněz, proto mne zlobí, když je nějaký dobrák hbitě rozhází," jsou sice efektni, ale bezpredmetne pro debatu individualismus vs. socialni solidarita - ani jedno ani druhe neni asi mineno jako vyzva k mrhani.

Omlouvam se, tak nejak jsem vysoudil, ze delat si zavery o tom druhem patri k dobremu tonu: >>Jenom to že jste praktickou funkci "sociálního" systému nezažil Vás omlouvá. Přejte si, aby jste socialistický sociální systém, socialistické zdravotnictví atd. nikdy nepotřeboval.<< (citace Vy)

Ze mate ve svem okoli lidi, kteri "na rozdil od Vas" neznaji cenu lidske prace, je mi lito. Verim, ze to muze byt frustrujici. Sam par takovych znam, presneji, vlastni prace si jeste ceni, ale praci druhych uprimne vesele pohrdaji.

Díky [zde asi melo byt kvuli, leda by se Vam to libilo] socialistickému hospodaření státu... miliony tuzemců žijí v bídě. To by me zajimalo, kde mate tu smulu bydlet. Cina?

Nicmene, koukam, ze se tocime v kruhu, to bude nejspise tim, ze misto diskuze tady stale meleme ty svoje viry a presvedceni a spise na povrch vyplouvaji emoce nez racionalni argumenty.

Proste verim, ze k byti clovekem patri zajem a starost o druhe (nejen nutne SEBE, SVE blizke a SVE pratele).


Ja bych se z dovolenim za stredni tridu povazoval. A ja bych Milkyho nehnal. :-)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 692
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 19:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mi vážený solidaristo zcela konrétně řekněte, je sociální solidarita regulované nájemné, státní televize, olympijské hry ? Dotace na fotovoltaiku a větrníky, dotace na slazené barevné mléko, dotace na na všechny úřady, ústavy, ops a instituce, které se nezabývají nemocnými ani sociálně potřebnými ?

A pokud jste pracoval v USA, tak musíte vědět, že jakkoli je úřad i v americe úřad, tak jsou tamní pravidla poněkud jiná - například údaje pořízené za státní peníze jsou dostupné všem volně k použití. Také proto již léta používáte americkou GPS, a léta nemáte českou digitální katastrální mapu.

Kde je podle Vás horní hranice té solidarity ? Je solidarita že platím poslancům předražený notebook nebo jejich dotace spřátelenému fotbalovému klubu ? Je solidarita platba OSE z paměťových médií ? Je solidarita dotace španělských rajčat a francouzských okurek ? Je solidarita sponzoring palestinských teroristů ? Uvědomujete si vůbec, jak vysoké je daňové zatížení a kde ty peníze vůbec končí ?
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 19:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:

malý příklad Vaší "solidarity"

dělník dostane čistou mzdu "ubohých" 13700kč, kdyby ho stát neokrádal (dle Vás kdyby ho stát nepodporoval) dostal by 24300

to ale není všechno, když těch 13700 utratí, zaplatí z toho státu 19% ve vyšší a zatím 5% v nižší sazbě dph, celková daňová zátěž je tak přímo hrůzostrašná. Když dělníkovi něco zbyde, a chtěl by nedejbože nikoli utrácet, ale investovat, stát ho okrade znovu - zisk z dividend je zdaněný, zisk z prodeje akcií (zatím v době kratší než 6m) také. Když si koupí nemovitost, má v ceně daň. Když si koupí automobil, zaplatí z každého litru paliva zvláštní daň... atd. atd.

a co za to tento dělník dostane ? možnost splácet 40let milionovou hypotéku a žít tlačit se s rodinou v panelovém 3+kk

to je jako ta Vaše státem hýčkaná střední třída ??
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 20:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mate nejaky konkretni priklad (rozvinute) zeme, kde je naprosto nulove zdaneni? I NV, kde se plati 0% dan z prijmu, platite stale dan federalni (take obvykle dane z nemovitosti, registraci vozidla a jine vydaje uradum). No a pak VAT (byt treba na potraviny - pokud si je koupite v obchode, nikoliv v restauraci - bude nulova, alespon v CA, ale CA je zla, protoze je ze vsech statu zdaleka nejsocialistictejsi...) Takze, ten delnik s 24300Kc... no, tak ja Vam tedy fakt nevim. Nejsem si jisty, ze jinde delnik (skutecne delnik na stavbe, nebo ve vyrobe) tvori stredni tridu...


Co je solidarita. Fakt netusim, proc jsou Vasee projevy tak neuveritelne emocionalni a proc se musite tak neuveritelne vymezovat...

Ne, mnohe z tech veci, ktere jmenujete nejsou projevem solidarity a socialni zodpovednosti (regulovane najemne, olympijske hry. urady. nektere ustavy, poslanecke vyhody, OSA...). To, ze za ne utraceji nase vlady (a zrejme je jim jedno, na ktere strane spektra se snazi vymezovat) je pravda ostudne a stve me to stejne jako Vas. Konecne se shodneme. :-) Stve me to nyni jeste vic, kdyz vlada, kde se tvarila, ze tohle zmeni pouze zvedla odvody, ale jinak nic (stejne zdravotni pojisteni A navic platba u lekare; nova dan 15%*koeficient - to me jako zazrakem vyjde asi na -1500Kc/mes. cisteho prijmu (hypoteka, charita a tak) protoze vratky se nepocitaji ze 32%, ale jakehosi chimerickeho cisla 15, ktere vsak neni skutecnou dani me hrube mzdy; nova jeste lepsi DPH...). Popravde tohle me michne ze vseho nejvice.

Ostatne, clovece, hezky to tam michate: OSA je treba vysostne pravicova vec, protoze jde o penize vlastniku autorskych prav (korporace, ktere si to vylobovaly).

Ideologie stranou, nakonec jsme na tom s choti dostatecne dobre, ze nebudeme tratni ani na vysokych danich za rozumny komfort ani na nizkych danich a vse ze sveho (i kdyz opravdu vazne zdravotni potize by byly opravdu drahe). Byt radeji prispeji na blahobyt 'lidu'. Ale situace, kdy si vlada vezme jeste vice (opravdu uz neplatime malo) a neomezi plytvani. Tim se ostatne ukazuje, ze nejake idee u nasich politickych stran lze asi sotva hledat.

GPS pouzivame proto, ze rozpocet ministerstva valky je v USA vetsi nez kde jinde. GPS je puvodne primarne vojensky projekt. Ani v Americe neni vse pruhledne. Neidealizujte si to... Nebo si to jedte vyzkouset v praxi. Uz jenom vyrizovani povoleni k pobytu pro Vas muze byt oci otevirajici zkusenost. :-) I kdyz jak koukam na jednoznacne hodnoceni situace na blizkem vychode, myslim, ze jim vse hezky papate i s navijakem. ;)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 20:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt netuším proč musíte lhát. Například proč mi podstrkujete Vaši lež o 0 zdanění ? Citujte mi kde jsem toto navrhoval.

Kde tvrdím že je v USA vše ideální a průhledné ? Nebo vůbec někde ? Tvrdím že je tam daňová zátěž výrazně nižší a pracující kvalifikovaný dělník se tam má výrazně lépe než tady v socialistickém ráji. Tvrdím že je tam nižší nezaměstnanost a že je tam vyspělejší vysoké školství a věda vůbec. Tvrdím, že tam má člověk vyšší osobní zodpovědnost (utratíš peníze za dobré zdravotní pojištění jinak ? dobrá, potom se spokoj s úrovní státní nemocnice)

A kde je ta česká střední třída ? Samozřejmě že ten dělník to není, ale kdo to je, a kolik těch lidí je ? Minimum, protože socialismus a rovnostářství dělají z většiny spolehlivě třídu nižší.

A povolení k pobytu ? Člověče, víte jak "lehce" získáte trvalý pobyt a občanství tady ? Opravdu nemusíte pro příklady chodit za atlantik. Ale příklad je to možná dobrý - USA staví dráty, aby k nim lidé nemohli, socialisté stavěli dráty, aby lidé nemohli od nich. Hlasování nohama je zřejmě nejdemokratičtější způsob. Takže můžete být klidný, jsme na tom díky "socialismu" zatím lépe než Ukrajina, Vietnam a Středoafrická republika, ale buďte klidný, ten Vietnam nás pravděpodobně rychle dožene ...
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 20:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vaše teorie solidarity nejspíš vychází ze zásadně mylného předpokladu - že se lidé asi tak stejně snaží, ale někteří se prostě nezaslouženě mají hůře, a proto jim ti ostatní musí pomoci.

Dnes ta solidární pomoc vypadá tak, že parazit který prosedí celý den v putyce, který žije ze sociálních dávek vzhledem k dostatečnému počtu dětí a který se nijak nesnaží rekvalifikovat či hnout prackou má zadarmo nárok na přesně stejnou zdravotní péči, jako člověk, který několik let života věnoval studiu náročného oboru, pozdějí sí soustavně udržoval kvalifikaci, pracoval kapitalistických 8-10-12 hodin denně (protože když se živíte na žl, nikdo Vám zdarma nic nedá), a zdravotní daň odvádí v mnoha tisících měsíčně.

Za normálních okolností by měl onen živnostník možnost tyto peníze dle svého uvážení investovat do dobrého zdravotního pojištění, do jiného pojištění, nebo úplně jinak. Díky Vám mu je stát sebere a rozdělí mezi parazity, a oba dva mají spravedlivě možnost dostat stejný acylpirin a stejnou ledvinu. Jak humánní, jak sociální, jak spravedlivé.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 21:06:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Fakt netuším proč musíte lhát. Například proč mi podstrkujete Vaši lež o 0 zdanění ? Citujte mi kde jsem toto navrhoval."

Plus, minus, autobus: "dělník dostane čistou mzdu "ubohých" 13700kč, kdyby ho stát neokrádal (dle Vás kdyby ho stát nepodporoval) dostal by 24300". Nebo kolik procent jste mel na mysli? Omlouvam se, nejsem mzdovy ucetni.

"Kde tvrdím že je v USA vše ideální a průhledné?"

No, ja to tak pochopil: "A pokud jste pracoval v USA, tak musíte vědět, že jakkoli je úřad i v americe úřad, tak jsou tamní pravidla poněkud jiná - například údaje pořízené za státní peníze jsou dostupné všem volně k použití."

To vite, uskali komunikace. Druhy obvykle neslysi, to co rikam. Kam jste temi poznamkami presne miril netusim.

Pokud jsem Vase vypovedi extrapoloval, tak se omlouvam, prislo mi, ale ze ve Vasem svete existuji spise ty mezni hodnotu - stat si nevezme nic nebo okrade a rozhazi. Lidi delime na: my a teroristy...

"A kde je ta česká střední třída?"

Dobra otazka, ja si myslim, ze neni. A taky si myslim, ze at uz byla vlada socilisticka nebo nebo pravicove obcansky demokraticka, hyrilo se a hyrilo a stredni potencialni stredni trida byla radeji likvidovana v zarodku. Je to zvlastni, jesti je jako volic moc nezavisla? Obvykle vlady ale stredni tridu chteji, protoze stredni trida chce predevsim stabilni prostredi, aby mohla hezky makat, vydelavat a posunovat se.

Porad bych si asi stal za tim, ze bezny delnik (vyroba, stavba) neni ve svete bezne stredni tridou (nebo alespon ne jeji hlavni casti). O tom, zda je to spravne... to je jina kapitola.

"Člověče, víte jak "lehce" získáte trvalý pobyt a občanství tady?"

Vim, na VS jsem mel spolubydlice z UK a mam pratele, kteri meli tu smulu, ze se narodili zcela mimo zeme EU. Pointa nebyla v tom, ze USA maji silene imigracni zakony (coz maji), ale to, ze je to hned prvni setkani, kde si muzete vyzkouset toho optimalne pracujiciho, usporneho a efektivniho urednika. ;)

Pltete si pojmy s dojmy. Kteri socialiste stavel draty, aby lide nemohli od nich? Nepletete si to se systemy komunistickymi/bolsevickymi (i zde byli taci, ktere system prece jenom radeji vyexpedoval, ale to je taky jina kapitola). Aha, ja zapomnel: mu a oni - rozumny neocon nebo bolsevicko-socialisticko-islamisticko-teroristicka bestie.

"Vietnam nás pravděpodobně rychle dožene"

Jak nas asi Vietnam dohnat, kdyz jeho vlada je ideove zabredla hluboko ve spatnem socialismu (zaruka ne-prosperity), zatimco my bychom prece bez socialistu (zaruka prosperity) meli spet ke svetlym zitrkum ne?

"že se lidé asi tak stejně snaží, ale někteří se prostě nezaslouženě mají hůře"

Vim, ze Vy mu neverite, ale ja tento predpoklad za mylny nepovazuji. K prosperite jedince prispiva cela rada faktoru, ktere jsou zcela mimo jeho kontrolu. Treba prave rovny pristup ke vzdelani muze poskytnout rovny startovaci zaklad, aby rozvinul svuj potencial.

Naopak nesdilim Vase presvedceni (Vasi retorikou: mylny predpoklad): ze kazdy prijemce socialni pomoci je liny parazit. Ze jenom "nemakacenko" se ma spatne a kazdy, kdo dela se musi mit dobre - a je celkem jedno jestli zde, v BRD nebo USA (natoz treba Indii).

Kdokoliv, kdo makal a vzmohl se, mel stesti a mel by si toho vazit, ne kazdy to stesti mel. Vas argument o parazitech je napadne podobny vyrokum, treba ze cernosi jsou kriminalnici. To, ze ten a ten cernoch byl pristizen pri pachani trestneho cinu a ten a ten "nemakacenko" spatren pri zneuzivani pomoci jeste nemuze ospravedlnovat takhle hrube pausalizovani.

Napriklad mam spoluzaky, kteri byli dost blbi na to, aby se venovali vystudovanemu oboru (venuji se starym a nemocnym lidem) a dnes cekaji v garsonce (pronajate zamestnavatelem) dite a brousi zhruba minimalni mzdu (resp. zatim dve). Pokud vim, pracuji celkem tvrde, vc. nocnich smen. Mam jimi pohrdat nebo si jich vazit? Asi to prvni, jsou tak hcudi,ze musi byt lempli a zjevne 6-10x (jak se dari) neschopnejsi/linejsi nez ja a moje zena... A to nemluvim o lidech, kteri meli vazne smulu...
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 21:33:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže nelíbí se mi současné 50-70% zdanění, nestačilo by na ty od narození nemocné, sirotky, přestárlé atd. 20-40% ? S tím, že bychom si odpustili existenci řady úřadů, ústavů, ops, sdružení, firem, dotací, podpor, projektů, subvencí, akcí ... přímo či nepřímo zobrazených na linku výše ? Nebo se opravdu domníváte, že ty statisíce úředních člověkomíst jsou nutné pro důstojné žití sociálně potřebných ?

Svých pracujícíh spolužáků si važte, svými parazitujícími spolužáky pohrdejte. Proč se na to potřebujete ptát ? A dovoluji si upozornit, že jsem neřekl nic o "každém" příjemci. Nicméně asi uznáte, že zdaleka ne všichni příjemci jsou příjemci takříkajíc oprávnění.

Až budu hodně starý a hodně nemocný, budu rád, když se mi někdo bude věnovat. Nicméně nečekám charitu, ale rád bych takovému člověku zaplatil za jeho péči odpovídající částku. Dovolíte mi na stáří se zajistit, nebo mi seberete dvě třetiny příjmu a rozdáte ji nejen potřebným, ale i mnoha povalečům ?

A proč pohrdáte mou inteligencí, když tvrdíte, že stát s mými příjmy naloží lépe, solidárněji, vhodněji než já sám ? Máte mnoho krásných vět o solidaritě, ale neuznáváte ani to základní - svobodu jednotlivce, proto mi zní Vaše slova falešně, promiňte.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 10. prosince 2007 - 22:52:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V prvním odstavci bychom se asi vyloženě shodly. Jenom nevím, jak na to... podobně jako vy máte své přesvědčení, že kdo se nemá dobře, tak nepracoval, tak třeba já zase nevěřím ve zdravý rozum úřadu. Dosavadní vývoj ukazuje, že je celkem jedno, zda se vládne zleva nebo zprava. Prostě nevidím, jak úřad, který ztratí 30% příjmu zredukuje sebe a své výdaje o 30% (nebo kolik je potřeba peněz). Upřímně se obávám, že spíše o těch 30% nebo nebo více peněz doteče tam, kam má, při zachování úřadu netčeného... skoro bych řekl v lepším případě. V praxi se spíše obávám vzniku oddělení nebo úřadu pro úspory... To je samozřejmě špatně, ale bohužel se to (asi nejen u nás) děje. Kdo je zrovna u moci (ať už centrální nebo místní) se na to zdá mít pramalý vliv. Je tam zakódovaná jakási zhoubná mentalita (která mimochodem sotva má co dělat se solidaritou a sociální pomocí). Mimochodem, v těch úředních zákoutích se obávám promrhá mnohem více, než třeba v těch sociálních dávkách.

Že ne každý příjemce sociální pomoci je oprávněný, s tím samozřejmě souhlasím (byť bychom se možná nedohodli na podílu), ale dle mého nelze vylít s vaničkou i dítě (resp. jde, ale není to dobrý nápad).

Zdá se, že se dobíráme k podstatě. Nebo alespoň je zřejmé, kde jsme se nepochopili. ;) Neměl jsem v nemenším v úmyslu urážet Vaší inteligenci. Prostě jsem měl obavy o lidi, kterých si Vážím, a u kterých mám důvodné obavy, že na rozdíl ode mě nebo od Vás by i přes svou píli na to stáří (a případné) nemoci, neměli z čeho šetřit.

Asi se zcela nepochopíme. Má paradigmata jsou prostě jiná než Vaše. Já třeba nejsem schopen vidět, jak může být člověk (jako jednotlivec) svobodný, když strádá v (musí otročit na) naplnění i základních potřeb pro zachování života, nebo prostě v holém boji o přežití. Jinými slovy nevěřím na svobodu (pouze) pro bohaté bíle muže (byť bych se určitě ve dvou, možná i ve třech kategoriích kvalifikoval, prostě by mě to netěšilo).
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 697
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 08:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, podstatou bude zřejmě definovat si, co konkétně bude z té solidarity hrazeno. Čím lépe to bude specifikováno, tím méně prostředků se kamsi zatoulá.

Bohužel nelze objektivněji než tržně určit, kdo je "pilný" a kdo ne. Pilný může být člověk celý život přenášející cihly z jedné hromady na druhou. Opravdu nevím, jak jinak lépe než cenou na socialisty nedeformovaném trhu práce píli člověka ohodnotit. A proto se mi zdá katastrofické, když státní zaměstnanci berou v tomto státě více než zaměstnanci v soukromém sektoru. Znamená to totiž, že z peněz soukromníka někdo rozhodl o tom, že více ocení úředníka (grantožrouta, arabomila, výrobce větrníků či hledače pramenů amazonky ...) a na druhou stranu nějaká sestra v LDN má sotva na přežití. Hlavně že navrch máme solidaritu.

Máte pravdu že bílý pracující muž je na tom v současném svazu evropských socialistických republik špatně. Musí otročit, aby mu něco zbylo po zaplacení všech daní. To samé v mírnější verzi je v USA (nádherný newspeakový pojem pozitivní diskriminace), ale snad se to změní. I socialistická evropa se probouzí z různých multikulturních a socialistických snů ...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10531
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 08:41:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky - To bych si netroufnul srovnávat. V USA i při obyčejné demonstraci proti válce v Iráku jde protestujícím o život.



Kam na to chodíš?? To říkal Dean Reed při rozhovoru ve východoněmecké televizi?

Kolikrát asi za posledních dvacet let stávkovali zaměstnanci Amtraku a kolikrát zaměstnanci SNCF?

Jinak naprostý souhlas s Radkem P. Jsem rád, že aspoň někdo si uvědomuje hrůzu toho přerozdělovacího humusu, co u nás panuje. To opravdu není o žádně solidaritě s "těmi, co neměli štěstí". V podstatě by se hodil pojem "solidarita s pracujícími".

218 - "Stát nevybírá tolik peněz, kolik potřebuje. Ministerstvo financí nejprve vybere od lidí tolik peněz, kolik mu beztrestně projde, a teprve potom přemýšlí, jak je utratit"

Proto stát plýtvá, protože neví, co s tolika penězi dělat...


Ano, to je rozumný pohled na věc.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2811
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 08:47:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S dovolenim poznámka: Dnes v HN celostránkový rozhovor s M.Dvořákem. Tomu, co říká, by se nikdo v privátním podniku nedivil. Jen u DP se někteří diví... Mimochodem, je tam tip, kdyby GŘ přeci jen končil... :-)
Budoucnost patří bagrům!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 370
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 09:14:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 KM - my se hlavně divíme, jak je možné, že jsme na rok 2007 dostali přidáno 2,9%, když inflace je 5%
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 09:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p:

Jak říkám, odlišná paradigmata. ;) Mě se představa svobody (pouze nebo převážně) pro bílé bohaté muže nelíbí. Já bych ji přál i ženám a ostatním etnikům.

Ale chápu, že kompromisy jsou velmi obtížné, když se svět rozpadá na Vás a grantožrouta, arabomila, výrobce větrníků... Asi se opravdu nemá cenu hádat, že: první může učinit medicínksý objev, který se může jednou hodit právě Vám; druhý projevuje mnohem více rozumného přístupu než Vy, protože odmítá lidi třídit podle etnického přístupu (tohle je opravdu zejména v Evropě nepopulární, protože za sebou máme 20. století, kdy podobné rasové třídění překvapivě nepřineslo, alespoň dle mého názoru, ale asi nejenom) nic dobrého); no a třetí... i kdybyste chtěl na podporu svého prezidenta a jeho hlubokomyslných klimatologických úvah založit věčný plamen na fosilní paliva, tak Vám časem dojdou. ;) Kdy jsme naposledy z daní platili hledače pramenů Amazonky? TO přede mnou něco ututlali?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 10:58:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:
Názory Sira Humphreyho jsou myslím rozumné )a hlavně poučné) ve všech ohledech

Btw. Jak to tady tak čtu, nestálo by za to, vytvořit novou diskuzi "Ekonomie (v dopravě)", s podtitulem "Marxismus vs libertariánství; Životní úroveň v Evropě, USA a rozvojových zemích; Státní zásah do volného trhu? ano či ne?"
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 11:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy jsme naposledy z daní platili hledače pramenů Amazonky?
Česká výprava šla k pramenům v letech 1999 a 2000:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Amazonka#V.C3.BDzkumy_.C4.8Desk.C3.BDch_badatel.C5.AF
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 11:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolikrát asi za posledních dvacet let stávkovali zaměstnanci Amtraku a kolikrát zaměstnanci SNCF?
Správně otázka zní:
Kolikrát asi za posledních dvacet let NEstávkovali zaměstnanci SNCF?
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 11:25:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:

Ano odmítám důrazně třídit lidi podle etnického principu. Zákony musí platit přesně stejně pro všechny, bez zmínky o rase či etniku. Tedy žádná pozitivní diskriminace jakýchkoli ras a etnik, žádné dotace, podpory pro rasistické organizace.

Pokud máte pocit že nějak omezuji svobodu žen, nechápu, kde jste to probůh nabral. Těším se co na mne vytáhnete příště.

Pokud jde o ty grantožrouty, podívejte se za co vyhazuje peníze GAČR či jiné instituce, a pak něco povídejte o "medicínských objevech". Právě proto že z okna letí miliardy na nesmysly, je evropská věda v pr. ehh daleko za americkou

A ano, víte jaké jsou energetické nároky na výrobu (a na ekologickou likvidaci) solárního panelu ? Jaké jsou energetické nároky na výrobu akumulátorů a jejich ekologickou likvidaci ? Jaká je účinnost solárního panelu za typického zimního inverzního počasí, nebo například v noci ? Za jakých energetických nároků byly získány finanční prostředky, kterými dotujete X-krát dražší solární elektřinu ?

S tou Amazonkou zkuste zagooglit, je to pár let, ale byl to nějaký český "vědec" myslím z UK. Jistě ale cestou udělal X medicínských objevů :-)))
Vysvětlete prosím pražskému vozíčkáři, že na další výtah do metra si nějaký čas počká, protože pan profesor měl holt výlet do pralesa a jistá ops získala grant na to, jak naučit bílé muže milovat černoušky
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 11:39:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

například se podívejte na co uděluje granty gačr na rok 2008:
http://pala.gacr.cas.cz/web/Seznam_php.htm

vybírám: Božstva tibetských náboženství v religionistickém přístupu, Raně eneolitická jordanovská skupina (ca 42.-40. stol. před n.l.): sídelní areály, periodizace, Miroslav Tyrš - příspěvek k formování české estetiky .... máte opravdu pocit, že tyto a jim podobné granty povedou k něčemu jinému než transferu peněz od pracujícího ke grantožroutovi ? Máte opravdu pocit, že toto je ta solidarita s chudými, nemocnými atd. ? Já mám pocit že někteří "vědci" mají teplá místa ve státním vysokém školství, navzájem si schvalují granty, docentury, profesury ... a na aplikovaný výzkum pak peníze nejsou.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10533
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 11:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ano, víte jaké jsou energetické nároky na výrobu (a na ekologickou likvidaci) solárního panelu ? Jaké jsou energetické nároky na výrobu akumulátorů a jejich ekologickou likvidaci ? Jaká je účinnost solárního panelu za typického zimního inverzního počasí, nebo například v noci ? Za jakých energetických nároků byly získány finanční prostředky, kterými dotujete X-krát dražší solární elektřinu ?

Ještě lepší příklad jsou "ekologická" biopaliva a náklady na jejich produkci.

Božstva tibetských náboženství v religionistickém přístupu, Raně eneolitická jordanovská skupina (ca 42.-40. stol. před n.l.): sídelní areály, periodizace, Miroslav Tyrš - příspěvek k formování české estetiky ....


Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2816
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 12:01:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: To je listopadový číslo. Celorok průměr bude nižší. A na 2008 vám ředitel chce dát 6%. Já bych to tady bral :-)
Budoucnost patří bagrům!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 12:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 KM - celoroční průměr nebude na 100% pod 2,9%
takže přidání na příští rok by mělo kompenzovat i letošní reálný pokles
vzhledem k tomu, že současně sebere příplatky za praxi, tak na tom lidi jako já budou i pro rok 2008 špatně = pod inflací

každopádně se jim letošním reálným snížením platů a vyjednáváním o KS 2008 úspěšně podařilo udělat tu správnou náladu pro stávku
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 12:32:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud máte pocit že nějak omezuji svobodu žen

Nějak jsem měl pocit, že kopete jen za své: Máte pravdu že bílý pracující muž je na tom v současném svazu evropských socialistických republik špatně. V každém případě, pozitivní diskriminace, affirmative actione beží hlavně za mořem. ;) Ve Svazu amerických socialistický republik. ;)

Pokud vím, tak GAČR dává peníze i na medicínské projekty. Ale proč už mě nepřekvapuje, že raději než vaničku vylévat opatrně, celou i s dítětem pokud možno hodit rovnou do tavící pece, abychom nic nenechali náhodě.

To, že jste (v ryze americkém duchu) otrokem praktičnosti, ještě neznamená, že věci, které Vám přijdou jako nesmysly (tibetská božstva a Tyrš), mohou lidstvu prospět. Já vím, že nevěříte na kulturu (tedy kromě toho, co se dá měřit penězi) nebo porozumění kultur, ale až budeme válčit Dalajlámou kvůli náboženským sporům, tak si vzpomenete. ;)

Nehledě na to, že granty občas (pravda oklikou a hlavně )což je špatně) nesystémově), řeší zoufalé financování školství.

A, dostal jste mě, Amazonka mi unikala. Ne, že by tato jedna akce asi znamenala zásadní zářez do rozpočtu. A protože o té akci nevím, neznám ani její program a cíle, ale předpokládám, že v tom mě kdyžtak poučíte.

A ano, víte jaké jsou energetické nároky na výrobu (a na ekologickou likvidaci) solárního panelu...

Si vyberte, v příspěvku, na kterým jsem reagoval jste se rozčiloval nad "větrníky".

To platí i pro níže, ale jenom pro pobavení a radost s diskuse:

Jaká je účinnost solárního panelu za typického zimního inverzního počasí

Celá technologie je nesmyslná, protože celý svět má dlouhá období zimního inverzního počasí.

nebo například v noci
Elektřina stojí méně právě proto, že nelze zastavit elektrárnu, nejde to skladovat a překvapivě je menší spotřeba. Něco mi uniklo?

Ale opět je mi jasné, že svět bude buď zcela bez solární energie nebo pojede pouze na solární energii. Sotva si lze představit něco mezi. ;)

218:

Jo rozumný návrh se odsunout. Ale ono to brzy umře. Radek_p mě přestane provokovat a bude pokoj. ;)

Mcbain:
Ještě lepší příklad jsou "ekologická" biopaliva a náklady na jejich produkci.

Jo, jo, biopaliva vypadají celkem problematicky. Taky nechápu, proč se v tomto směru Evropa vydala cestou následování USA. Pravda, zatím opatrně (podíl bio složky výrazně nižší - třeba CA má aktuálně tuším 10% lihu v benzínu), ale přesto.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37850
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 13:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych to nikam nepřesouval, tady to snad nikomu nevadí.


Taky nechápu, proč se v tomto směru Evropa vydala cestou následování USA.

To možná radši ani nevědět. Ale jistě to není kvůli firmám, které se chtěj za veřejně ukradené peníze napakovat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2817
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 13:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nojo, budějčákovi je prd po transformaci pražskýho DP. tak mu to tu nevadí, hlavně když maj busák na střeše! :-))))))))
Budoucnost patří bagrům!
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 13:25:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:

podívejte se, slova o bílém muži jste do této diskuse poprvé vnesl Vy, a citujete již jen moji reakci na toto. Tak si prosím přečtěte co sám píšete.

Nevím odkud soudíte, že jsem pro úplné zrušení gačru nebo grantů. Prostě jsem Vám uvedl názorný příklad plýtvání penezi daňových poplatníků. Tyrš ani tibetská božstva nejsou podpora chudých, nemocných, či medicínského výzkumu.

Pěkně jste se odhalil - od solidarity jsme již přeskočili k povinné podpoře výzkumu tibetských božstev ve ze "státních" peněz. Tady se ukazuje pravá tvář "solidárního" přerozdělování, resp. plýtvání.

Financování školství je zoufalé, nejdříve se ale musíme rozhodnout, jakým způsobem podpořit aplikovanou vědu a výzkum (tedy promiňte, nikoli tibetská božstva) a až poté někam lít peníze daňových poplatníků.


Žádný z těch grantů, žádné z těch sdružení, společností, ústavů, úřadů, podpor pro to či jiné etnikum, zábavu, sport, televizi neznamená podstatný zářez do rozpočtu, dohromady to ale znamená to děsivé 2/3 (někdy i vyšší) zdanění lidské práce.


Solární technologie je nesmyslná u nás, mluvím o našem rozpočtu. A pokud má smysl jinde, ať si každý staví tolik solárních panelů, kolik chce (i když to bude větší zátěž než jaderná energie). Ale máme ji tady a dotujeme ji tady u nás.

Větrníky jsou to samé v bledě modrém. Hyzdí krajinu, hlučí, a vyžadují stejně zálohu v podobě jiného zdroje energie - protože vítr nefouká pořád a akumulátory nejsou všemocné.

Zaplatíte mi peníze, které jsem dal navíc za solární a větrnou elektřinu z vlastní kapsy ? Jooo on to zatáhne "stát" ... houbeles, platíme tu srandu všichni v ceně elektřiny, stejně jako platíme srandu s biolihem v ceně paliv, stejně jako platíme výzkum tibetských božstev ze svých daní.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 13:52:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro Vaši představu, povinná výkupní cena solární elektřiny je děsivých 16Kč/kW. + zřejmě existují dotace na pořízení samotných solárních panelů atd.

Samozřejmě je to výborný krmník pro XX úředníků, konzultačních a stavebních firem na tuto dotaci napojených.

Nicméně v ČR to nijak nemůže ovlivnit potřebu existence klasických "fosilních" elektráren. Nemůžeme jednu elektrárnu na noc nebo na letní měsíce prostě zavřít.

Takže jde o ukázkové plýtvání, Vy tomu ale řeknete solidarita a podpora potřebných.

viz: Elektrárnu za 85 milionů korun provozuje společnost Korowatt, která na projekt získala dotaci 29 milionů Kč od Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Podle majitele elektrárny, podnikatele Aleše Korostenského, by se měl výkon elektrárny zdvojnásobit ještě do konce roku. „Jde o výjimečný projekt. Možná se může zdát drahý, ale je to světový trend,“ uvedl při příležitosti otevření jihočeský hejtman Jan Zahradník
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 14:09:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O "výrobě" solární elektřiny viz též www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2007030402
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 14:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

podívejte se, slova o bílém muži jste do této diskuse poprvé vnesl Vy, a citujete již jen moji reakci na toto. Tak si prosím přečtěte co sám píšete.

Mělo se to asi takhle:
Vy: má solidarita omezuje svobodu jednotlivce
Já: bída omezuje svobodu, a já (ač bych mohl být teoreticky šťastný) nechci pouze svobodu bohatého bílého muže (to je historicky několikráte výzkoušený a podle některých osvědčený model).
Vy: kéž by se bílý pracující muž měl lépe.
Já: jsem usoudil, že práva žen a ostatních etnik (zejména to druhé dáváte mám pocit dost okatě najevo - mimochodem vč. arabů) pro Vás v lepším případě jsou až druhořadá za Vaší (potažmo Vám podobných - bílý pracující muž) osobní prosperitou.

Nevím odkud soudíte, že jsem pro úplné zrušení gačru nebo grantů.

Tak nějak jsem měl dojem, že Vám granty a GAČR leží v žaludku. Navíc opěvujete vědu USA (ušetřím Vám otázku: rávě proto že z okna letí miliardy na nesmysly, je evropská věda v pr. ehh daleko za americkou), což by my s ohledem na Vaše ostatní projevy dávalo smysl: "aplikovaná věda" placená korporacemi, které ji pak kapitalizují a "pavědy" ať si platí podivínští mecenáši ze svého. Vláda to zaplatí tak v případě, že: a) existuje v jiné zemi nebezpečná konkurence (ale pak profituje spíše ta korporace); nebo b) je to na válečné účely (tam se Vám taky kolikrát vyhodily peníze za strašné blbosti).

Nejenom medicínský výzkum má smysl. Uváděl jsem případy, které snad i "sprostý materialista" ;) musí pochopit. Třeba já mám vystudovanou teologii. která Vám (zjevně) osobně nic nedá (podobně jako filosofie, kunsthistorie - snad kromě oceňování děl, experimentální psychologie, komparativní religionistika, lingvistika...). Neměl nás rád bolševik (buržoazní pavěda), nemá nás rád post-bolševický kapitalista. To, že vy chcete dobrovolně být omezence, ještě neznamená, že je to dobře pro celou společnost.

Tohle ještě nemusí být plýtvání. Plýtváním je, když se s těmi prostředky nedobře hospodaří - tentýž výzkum, tatáž stavba, stejná léčba... lze pořídit za polovic, ale utratí se za ní dvojnásobek a cestou se zřídí milión komitétů na rozdělení a dohled.

Žádný z těch grantů, žádné z těch sdružení, společností, ústavů, úřadů, podpor pro to či jiné etnikum, zábavu, sport, televizi neznamená podstatný zářez do rozpočtu, dohromady to ale znamená to děsivé 2/3 (někdy i vyšší) zdanění lidské práce.

Huh? Někde Vám tam vypadla ta potřebná péče, zasloužená solidarita a potřebný výzkum matérie, které jste byl zdálo se ochoten uznat legitimními. Taky Vám tam chybí silnice a tak. Tak 2/3 snad ne ne? Jo to, že máme v evropském měřítku jedny z nejdražších dálnic (i když náklady na materiál by těžko měly být vyšší a na práci rozhodně ne), to je třeba otázka k zamyšlení.

Solární technologie je nesmyslná u nás, mluvím o našem rozpočtu.

Ne tak docela. Kdyby u nás někdo přišel s geniálním způsobem jak třeba levně a efektivně vyrábět solární panely nebo je recyklovat na špachtle od lízátek nebo nevím co... tak to téhle zemi sotva může uškodit.

platíme tu srandu všichni v ceně elektřiny

Jejíž bezuzdný růst podporuje nově i "pravicová" vláda. Asi si dobře spočítala, že jenom na dividendách ČEZu za svůj podíl (bylo to 20 mld.?) je to další příjemná injekce ke svému (tentokrát prý pravicovému) rozhazování. Kromě nově vyšší pravicové DPH tak máme další formu celkem dobře skrytého zdanění.

stejně jako platíme srandu s biolihem v ceně paliv

Jak jsem pravil, fakt nevím, proč v tomto EU následuje USA.

Resp. tuším, že kromě konkrétních zájmu, na které naráží MZ, tam bude ještě bezradnost (stejně jako v USA), co se svými dotovanými zemědělci a jejich nadprodukcí. No a pak (tohle je hlavně v USA, ale i část Evropy blbne a místo domluvy by raději zbrojila) je to silné politiku: tzv. závislost na zahraniční ropě - jeden ze sledovaných bodů kampaně blížící se prezidentské volby v USA.

větrníky, solární panely, hyzdění krajiny, energetická náročnost výroby a likvidace...

Docela si dovedu představit, že svého času i spalovací motor ve srovnání s koňským povozem vypadal jako strašná kravina. ;)


PS. Už jste se ucházel o místo na hradě? Tak dokonalého učně by tam jistě rádi přivítali. ;)
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 14:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže jde o ukázkové plýtvání, Vy tomu ale řeknete solidarita a podpora potřebných.

Nikoliv, do jednoho pytle všeho socialistického/špatného to házíte Vy... dokažte opak. ;)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 14:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podívejte, chápu že vám jako vystudovanému dogmatikovi jde lež dobře, nicméně to s tím bílým mužem jste doslova a do písmene napsal první Vy, a ještě máte tu drzost si to ocitovat.

Možná že kdyby jste se zkusil živit vlastní prací, pak by jste cizí peníze tak lehce nerozhazoval.

Zřejmě z nějakého důvodu nesnášíte liberalismus, pravici, USA, konzervativce a bílé muže ... já zase nesnáším komunisty, socialisty, demagogy, lháře, parazity a příživníky všeho druhu.

Vyjádřete se naprosto konkrétně, proč mám někomu platit vědání nad tibetským náboženstvím a 29mil na solární elektrárnu ?

A naše pravicová vláda ? Nezesměšňujte se, v tomto parlamentě není žádná pravicová strana a nemáme žádnou pravicovou vládu. Copak vláda která sebere 2/3 příjmů a rozdává peníze na Amazonky a Tyrše je pravicová ? Kolik Vám potom sebere levicová vláda ?
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 14:35:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co má společného hledání pramene amazonky a vědání nad tibetským náboženstvím se solidaritou ?? To si potom milý solidaristo zdůvodníte solidaritou naprosto všechno. Tady diskuse opravdu nemá cenu, když já přináším naprosto věcné argumenty, na které Vy omelete pokaždé to samé - Tyrš - solidarita, Tibetské náboženství - solidarita, Amazonka - solidarita ...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10536
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 14:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jsem usoudil, že práva žen a ostatních etnik (zejména to druhé dáváte mám pocit dost okatě najevo - mimochodem vč. arabů) pro Vás v lepším případě jsou až druhořadá za Vaší (potažmo Vám podobných - bílý pracující muž) osobní prosperitou.

Ta "osobní prosperita" je podmínoku té "solidarity". Prostě někdo nějdříve musí ty peníze vydělat, aby je mohl stát následně odebrat a pak přerozdělit.

Asi si dobře spočítala, že jenom na dividendách ČEZu za svůj podíl (bylo to 20 mld.?) je to další příjemná injekce ke svému (tentokrát prý pravicovému) rozhazování.

Ano, aby pak mohla dotovat takové nesmysly jako je elektrárny firmy Korowatt - protože to je světový trend.

Protože pro každou vládu je mít možnost přerozdělovat (pod hezkou clonkou solidarity) nezbytná. Čím větší míra přerozdělování tím více na politicích a jejich partajích závislých obyvatel/voličů.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 14:47:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To, že vy chcete dobrovolně být omezence, ještě neznamená, že je to dobře pro celou společnost.


Děkuji za poklonu, a kdo prosím určí kritéria omezenosti ? Předpokládám že omezenec je ten, kdo nechce jinému platit jehop zábavu. Tj.někoho baví tibetská náboženství, stát (tj i já) mu to platíme, a každý kdo pochybuje o nutnosti to platit není solidární a je to nekulturní omezenec.

Děkuji za perfektní ukázku potrefené husy. Od krasořečí o nemocných jsme u jádra problému - kdyby měl stát šetřit, dotkne se to mnoha zdravých tibetologů a amazonistů.}
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 15:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo, dogmatik... Na to, že "A nelíbí se mi neustálé otáčení této diskuse na soukromí diskutujících." máte zajímavou volbu "argumentu". Jinak nepochybuji, že podobně jako Váš vzor jste znalec v každém oboru a velmi dobře tedy víte to, co já, plus samozřejmě něco navrch.

Jinak tedy zalžu doslova: Podívejte, chápu že vám jako vystudovanému dogmatikovi jde lež dobře... Považuji za vysoce korektní argument hodný diskuze na úrovni.

Možná že kdyby jste se zkusil živit vlastní prací, pak by jste cizí peníze tak lehce nerozhazoval.

Zajímavá slova od člověka, který říká: nelíbí se mi neustálé otáčení této diskuse na soukromí diskutujících. Jak víte, co dělám? Kdybyste jenom trochu pozorně četl, tak byste si všiml, že ne to, co jsem vystudoval. ;)

Zřejmě z nějakého důvodu nesnášíte liberalismus, pravici, USA, konzervativce a bílé muže ... já zase nesnáším komunisty, socialisty, demagogy, lháře, parazity a příživníky všeho druhu.

Výběr slov naznačuje, že jste to dobře racionálně zvážil a máte to "vyfutrované" argumenty. Skoro mi to připomíná kolegu ve zcela jiné (pracovní) situaci: "Víš co, nebudeme to řešit, stejně nemáš pravdu." ;)

Kdybych chtěl použít Váš slovník: vy z nějakého důvodu nemáte rád altruisty, filantropy, myslitelé (že by mindrák), levici, solidaritu, ostatní etnika a socialisty... já zase nesnáším fašouny, nacisty, rasisty, xenofoby, zabedněnce, pravičáky a yuppíky. ;)

Líbí se Vám to?

A naše pravicová vláda? Nezesměšňujte se, v tomto parlamentě není žádná pravicová strana a nemáme žádnou pravicovou vládu.

Dobrá otázka: koho doporučujete jako skutečnou pravici? NSJ?

Kolik Vám potom sebere levicová vláda?

Nevím, ta předchozí měla být levicovější a brala si o trochu méně (a dělala schodek). Ta nová se tváří, že schodek sníží a vezme si méně (i když fakticky chce více).

Mě to taky udivuje, ale oni se tak sebe prezentují a ti, co volají po pravici se jím to zdá vesměs baští. Ostatně s Kalusem nebo doleva.

já přináším naprosto věcné argumenty

:D

Tyrš - solidarita, Tibetské náboženství - solidarita, Amazonka - solidarita

Tyrše, Tibet a Amazonku jste se zavlekl vy ("a ještě máte tu drzost si to ocitovat") podobně jako já bílého muže.

Skoro by mě zajímala statistika, kdo použil slovo solidarita (ve všech formách) ve svých příspěvcích vícekrát. Ale popravdě, hodit vše do jednoho pytle a najít tomu jednu nálepku je snaha, kterou mi přišijete mnohem hůře, než si sám odpářete. ;)

Předpokládám že omezenec je ten, kdo nechce jinému platit jeho zábavu.

Ne, je jím ten, kdo nevidí dál než na svůj dvorek. A vše, čemu nerozumí a co právě teď nepotřebuje je pro něho nesmysl.

Děkuji za perfektní ukázku potrefené husy.

Pracuji ve velké, nadnárodní korporaci za nijak zvlášť český plat. ;)

dotkne se to mnoha zdravých tibetologů a amazonistů

Kolik jich je? Kolik bude úspora? A okolik mi měsíčně klesnou daně? Dejte mi číslo a já Vám řeknu, jestli je hodím přes palubu a půjdu s Vámi před úřad vlády. ;)


Dodatek: ač hnidopich, dělám to nerad, ale když vidím, že je to setrvalý stav (tedy ne překlep), tak pro Vaše dobro, až se to někdy bude více hodit a někdo bude posuzovat i formální stránku Vašeho projevu, tak si na mě vzpomeňte: Před interpunkčními znaménky se mezera nepíše (tj. ani před otazníkem).
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 682
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 15:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: Nemá cenu se s nimi hádat. Každý mluví jiným jazykem. Jejich pohled na svět je velmi redukovaný. V podstatě je založen na rovnici: abych měl stále víc, musí mít jiní stále míň. Oni kalkulují chladným rozumem s tímto jediným cílem. A ty operuješ s něčím tak nepraktickým, jako je láska. V diskusi nemůže nikdy láska zvítězit nad rozumem. Láska totiž mluví jinou řečí a nepoužívá "racionální" argumenty.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 15:52:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co má láska společného s tím, že ze svých daní financujeme (všichni) "mraky zdravých chlápků kouřících jednu Startku za druhou s připravenými pětkami do automatů?" jak to vystihl Martin na předchozí stránce diskuze.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 15:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:

Já to beru jako osvětovou činnost (a nepopírám, že mě to baví). ;) Jinak je to pravda střet světonázorů. Ty se asi nemění proto, že nějaký truhlík (já) někde na df řekl to a to (platí naopak). V nejlepším případě se rozšíří obzory.

Jo, sobectví je smutná (a dehumanizující) vlastnost. Si říkám, že když jsme z těch stromů slezli, tak bychom možná mohli mít na víc.

218:

Chyba v systém. ;)
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:

dobrá, naprosto odstoupíme od soukromí diskutujících, a zcela konkrétně mi řekněnte, proč si myslíte, že nutnou a humánní solidaritou je povinný výkup solární elektřiny za 16kč/KWh, 29milionů na elektrárnu pana Korostenského, XXXset tisíc či milionů na grant pro výzkum tibetských náboženství, pana Tyrše a místa pramenů Amazonky?

Já si myslím že je to bezuzdé plýtvání a rozhazování peněz uloupených daňovým poplatníkům. Že je to jasný důkaz toho, že stát nevyužívá uloupené peníze pro dobro nemocných, nýbrž na statisíce jiných účelů, které nemají s humanitou co dělat.

A sobci jsou samozřejmě Ti, kteří nechtějí dát tibetologům a tyršologům peníze na grant, a panu Korostenskému na elektrárnu. :-))
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 706
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:38:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik jich je? Kolik bude úspora? A okolik mi měsíčně klesnou daně?

Také by mne to zajímalo, nicméně o mnoho příspěvků výše jsem dal odkaz na seznam státních úřadů, ústavů, rozpočtových a příspěvkových organizací. Posuďte sám, je-li jich málo. A žádné, i sebemenší defraudování peněz uloupených daňovým poplatníkům není omluvitelné tím, že je to "maličkost". Právě 100x ona drobnost Vám dává (bere) ty neskutečné 2/3 příjmu.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 707
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Láska totiž mluví jinou řečí a nepoužívá "racionální" argumenty

Zdůvodňovat extrémně vysoké zdanění láskou, to už chce hodně kamenné srdce :-)))

Pan Korostenský je Vámi zřejmě hodně milován, stejně jako další příjemci státních dotací, že ? Já to tu klidně přiznám, nemiluji pana Korostenského a necítím potřebu mu na elektrárnu přispívat. Ostatně náš energetický monopol taktéž nemiluji, přesto mu platím. Nepřevádějte proto lásku na ochotu sypat státu daně.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:45:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, sobectví je smutná (a dehumanizující) vlastnost.
Ano, ale člověk musí být neprve sobec, aby zajistil sebe (a případně další členy své rodiny). Teprve pokud tohle zvládne, tak může přebytek svých příjmů věnovat ve prospěch společnosti... A většina bohatých (aspoň ve vyspělém světě) tak podle mě i činí, u nás to asi ještě generaci potrvá, než to bude standardem.
No, a problém je v tom, že současná společnost většině lidí sebere 2/3 hodnot, které vytvoří, čímž jim znemožňuje přehoupnout se přes bod 1 (zajistit sám sebe). Pokud má člověk průměrný nebo nadprůměrný plat a přesto musí v rodině pracovat dva, aby dokázali zaplatit svoje potřeby, tak je někde chyba.
Prostě nestačí jen vzdychat, že lidi jsou sobci... lidi musí být sobci - solidární stát je k tomu svým chováním nutí .
Příklad: včera mi přišla výplatní páska, což mi mimochodem dost znechutilo tuhle diskuzi:-) - kdybych dostal na účet aspoň to, co se skrývá pod položkou "Hrubá mzda", tak klidně přispěju třeba 3000,- - nějakým opravdu potřebným. Takhle jen naivně doufám, že se to k nim dostane přes rozpočet
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:55:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč si myslíte, že nutnou a humánní solidaritou je povinný výkup solární elektřiny za 16kč/KWh...

Já si to myslím? Já to někde řekl? Můžete být tak laskav a citovat?

A sobci jsou samozřejmě Ti, kteří nechtějí dát tibetologům a tyršologům peníze na grant, a panu Korostenskému na elektrárnu.

Ne sobci jsou samozřejmě ti, kteří půjdou za svým prospěchem bez ohledu na druhé (ať už je druhými kdokoliv, a důvody proč na ně brát ohledy jsou jakékoliv).


Podtrženo sečteno: správně poukazujete na chyby (pokud něco víte, je to na trestní oznámení, dokonce jste spoluvinen, pokud nic neuděláte), kterých se naše vlády a úřady dopustili. Ale usuzovat podle nich na správnost nebo nesprávnost toho či onoho uspořádání společnosti (nebo dokonce hodnot jako je sociální zodpovědnost a vzájemnost je metodicky přinejmenším problematické.

Je to zhruba stejné, jako kdybych neuvěřitelný tunel jménem Haliburton (kde se opravdu nejedná o směšných 29 mil. Kč) předkládal jako důkaz, že kapitalistická společnost (a idea individualismu) je veskrze prohnilá a odsouzena k zániku (což mimochodem je :D ).
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 708
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 17:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A sobci jsou samozřejmě Ti, kteří nechtějí dát tibetologům a tyršologům peníze na grant, a panu Korostenskému na elektrárnu.

Ne sobci jsou samozřejmě ti, kteří půjdou za svým prospěchem bez ohledu na druhé (ať už je druhými kdokoliv, a důvody proč na ně brát ohledy jsou jakékoliv)


Takže člověk který bez ohledu na druhé studuje a poté vědá tibetologii a požaduje na ni ode mne peníze je sobec nebo není ? Jaký účel požadování peněz od druhých je sobecký a jaký ne ? Amazonka, Tyrš, Tibetská náboženství, fotbalový stadion, dotovaná elektřina jsou sobecké nebo nesobecké účely využité mých peněz ?

A kdo to rozsoudí ? Stát A co je to ten "ohled na druhé" ? Spadá do něj také elektřina a amazonka (a statisíce jiných výdajů rozpočtu) ?


Nevracíme se náhodou k myšlence, že stát rozhází tím méně peněz, čím méně jich uloupí ?

Ostatně soudím že indiviualismus jakkoli špatný se zdá je stále lepší než kolektivismus. Stavět stát - kolektiv nad svobodu jednotlivce nevede k dobrým koncům
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10537
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 17:49:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich - Podívejte, chápu že vám jako vystudovanému dogmatikovi jde lež dobře... Považuji za vysoce korektní argument hodný diskuze na úrovni.

Hnidopichu, pokud jste o sobě napsal že jste vystudoval teologii, tak jste i u mně vystudovaný dogmatik. Bez jakéhokoli pejorativního významu tohoto výrazu.

Pracuji ve velké, nadnárodní korporaci za nijak zvlášť český plat. ;)

S centrálou ve Vatikánu? (To byl vtip... )

Milky - V podstatě je založen na rovnici: abych měl stále víc, musí mít jiní stále míň. Oni kalkulují chladným rozumem s tímto jediným cílem.

Takhle to bylo možná v dobách Lva Davidoviče a Felixe Edmundoviče. Dnes by mělo a mohlo platit "když budu mít stále víc mohou mít i jiní stále víc".

Radek p - a zcela konkrétně mi řekněnte, proč si myslíte, že nutnou a humánní solidaritou je povinný výkup solární elektřiny za 16kč/KWh, 29milionů na elektrárnu pana Korostenského, XXXset tisíc či milionů na grant pro výzkum tibetských náboženství, pana Tyrše a místa pramenů Amazonky?

Toto by mě taky zajímalo. A taky by mě zajímalo, jakých pozoruhodných výsledků dosáhla na poli tibetologie a amazonologie naše věda.

218 - Ano, ale člověk musí být neprve sobec, aby zajistil sebe (a případně další členy své rodiny). Teprve pokud tohle zvládne, tak může přebytek svých příjmů věnovat ve prospěch společnosti... A většina bohatých (aspoň ve vyspělém světě) tak podle mě i činí, u nás to asi ještě generaci potrvá, než to bude standardem.
No, a problém je v tom, že současná společnost většině lidí sebere 2/3 hodnot, které vytvoří, čímž jim znemožňuje přehoupnout se přes bod 1 (zajistit sám sebe). Pokud má člověk průměrný nebo nadprůměrný plat a přesto musí v rodině pracovat dva, aby dokázali zaplatit svoje potřeby, tak je někde chyba.
Prostě nestačí jen vzdychat, že lidi jsou sobci... lidi musí být sobci - solidární stát je k tomu svým chováním nutí .
Příklad: včera mi přišla výplatní páska, což mi mimochodem dost znechutilo tuhle diskuzi - kdybych dostal na účet aspoň to, co se skrývá pod položkou "Hrubá mzda", tak klidně přispěju třeba 3000,- - nějakým opravdu potřebným. Takhle jen naivně doufám, že se to k nim dostane přes rozpočet


Ano, přesně tak. Ty láskyplně rozdávané peníze totiž někdo musí nejdříve (sobecky) vydělat. To je celé.

Nevracíme se náhodou k myšlence, že stát rozhází tím méně peněz, čím méně jich uloupí ?

Ano, to je dost důležitý moment.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 17:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek_p:

Ach jo, kdyby existovala jedna jednoduchá odpověď na všechny otázky světa (tedy kromě 42)... tak by to byla nuda.

Tak jo, teď Vám předvedu, jak se dělá politika: zjevně nám každému na něčem záleží. Takže uděláme následující dohodu:

- žádná výprava do Amazonky
- žádná další dotace panu Korostenskému
- Tyrš smí být dotován pouze v souboru s dalšími osobnostmi (pokud možno někdo z Orla, pro zachování neutrality)
- Tibetská náboženství rovněž je nutno chápat v širším kontextu zejména s ohledem na tradice žido-křesťanské civilizace (ať nám to něco řekne)

A za to budeme mít:
- bezplatnou lékařskou péči

Oba jsme si dosáhli svého, největší aktuální bolístky jsou ošetřeny a všichni odejdeme jako vítězové. ;)

Nevracíme se náhodou k myšlence, že stát rozhází tím méně peněz, čím méně jich uloupí?

Používejte tak citově zabarvená slova, jak se vám zlíbí. Ale nic nezměníte na tom, že zdanění je běžná praxe většiny "rozvinutých" zemí. ;)


Ostatně soudím že individualismus jakkoli špatný se zdá je stále lepší než kolektivismus.

Pravda, soudíte, a je to z vašich reakcí patrné. Mimochodem, nemusí to být ode zdi ke zdi. Určitě existuje něco mezi USA a sovchozem. ;)

Stavět stát - kolektiv...

Stát a kolektiv jaksi nejsou synonyma. Ostatně podle některých výroku osoby, z jehož strany mám pocit vítr fouká, stát je jednotlivec. Dokonce má i jméno: Václav.

...nad svobodu jednotlivce nevede k dobrým koncům

Stavět cokoliv nad svobodu nezní dobře. Obecně stavět něco nad něco nebo něco proti něčemu zní jako potenciálně blbý nápad. V každém případě se podle současného průběhu diskuze obávám (s ohledem na to, že filosofie rozhodně není aplikovaná věda), že k podobným debatám nám asi brzo nebude stačit aparát a tak se jich raději po většinou zdržím.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 709
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 18:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůbec nic jste nepochopil, neexistuje žádná "bezplatná" lékařská péče. Existuje jen z daní plně hrazená lékařská péče. Bezplatná lékařská péče je stejně "bezplatná" jako internet zdarma a VHD zdarma ...

Tibetská náboženství si každý může studovat, chápat, vykládat či vyznávat zcela svobodně - za své peníze. Zdá se Vám to nehumánní ?

Loupež je odnětí majetku pod pohrůžkou násilí. Stát mi pod pohrůžkou násilí odnímá majetek. Co se Vám zdá na tom slově málo nebo moc citového ? Nebo Vy radši nějaký newspeak ? :-)))

Václava sem netahejte, zastánce regulace nájemného či vyvlastňování není dobrým příkladem státníka.

Dobrá, odevzdám státu čtvrtinu výdělku, a očekávám za to fungující soudy, policii, hmotné zabezpečení lidí neschopných se o sebe postarat (sirotků, invalidů, duševně nemocných, přestárlých atd.), je na tom něco nesolidárního ?


Nepopírám že existuje něco mezi USA a sovchozem. Vzhledem k životnímu standardu průměrného pracujícího v USA a v zemi sovětů bych se více přikonil k první variantě a neomezoval se na to "mezi" :-)))
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 11-2007
Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 18:43:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hnidopich: Tak jste nám tu trasformaci DP Praha vysvětlil i z teologického hlediska.

Chápu, studium tibetského, nebo jakéhokoli jiného náboženství je pro MHD v Praze nezbytné.

A taky je potřeba pohánět tramvaje solárními panely.

Zapomněl jsem na něco?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37861
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 19:03:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
V Českých Budějovicíh by chtěl žít každý. Kromě mě!!!

S tím městem si mě laskavě nespojuj, bohatě stačí moudrá rozhodnutí našeho kraje. Budějce jsou na můj vkus až moc ulítlý.
Ale musím uznat, že se akorát snaží současný systém podojit co nejvíc, takže vlastně je to ku prospěchu všech občanů našeho kraje, třebaže na úkor krajů ostatních. (=Ty peníze do státního vemene stejně odevzdají, tak ať se jim aspoň vrátí co nejvíc, byť třeba za šílený kosočtvercoviny.) (Marně hledám správného smajlíka...)
Zkrátka takový socialistický pasqil, kdy někteří se chovají až moc tržně. To nemůže tzv. „spravedlivě a pro všechny” nikdy fungovat.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace