K-report
 

Archiv do 08.prosince 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Archiv do 08.prosince 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37322
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 18:13:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A neplatí/neplatilo náhodou někde, že zdarma jezdí pouze důchodci s trvalým bydlištěm v daném městě?

Proč by byli občané Litvínova biti? DP s tím nemá nic společného, ten jen dostane od města objednávku na přepravu nějaké skupiny osob a peníze (a od té skupiny pak už nic nevybírá).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Jirka_most
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 18:22:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DP s tím opravdu nemá nic společného. Však také inspekce řeší mosteckou radnici...
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 671
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 21. listopadu 2007 - 20:32:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

imho nevidím diskriminaci v tom místě bydliště - místní radnice zaplatí místním dopravu (pominu teď smysluplnost takového zacházení s penězi daňových poplatníků), zato diskriminace podle věku (do 70 let nutno platit atd.) je u některých DP očividná - a ČOI se tím zjevně nikdy nezabývala
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 20:56:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zítřejší šotosraz začne v 16:00 hod. v restauarci SEVER nad mosteckým nádražím.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 1-2007
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 18:13:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to vypadá s těmi novými MANy?
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1001
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 01:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byť pozdě, tak přece dodávám fotky z Mosteckého autobuskáku.

 
 
 
 
 
 
 
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 11:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: K tomu není co dodat
Jirka_most
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 19:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Radek_P: "pominu teď smysluplnost takového zacházení s penězi daňových poplatníků".
A právě o tom to je - nic se nesmí opomíjet, natož peníze daňových poplatníků - tudíž NÁS VŠECH. Jak je vidět, tak je moc dobře, že inspekce jako taková vůbec existuje a funguje. Z příspěvku časopisu Týden je zřejmé, že obdobný problém řešili v Hradci Královém a Liberci. A výsledek? Jednoznačná diskriminace...
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 217
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 21:37:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych v tom až takovou diskriminaci neviděl, když důchodci u nás jezdí za 40,- měsíčně a doplácí za ně taky magistrát jako za děti, kdežto důchodci dostávaj důchod ale ty děti nedostávaj nic......, když pominu příjem rodičů
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2433
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 01:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák: Vypadá. Dočkej času.

Pes38: Tak to je brutální. Že je to tam hrozný jsem věděl, ale že až tak, ne.
Jinak koukám, že se asi kanálovým mřížím nelíbí současná politická situace ve státě, tak emigrovaly

Diskriminace: Ono je to spíše na právnický rozbor. A jak víme, paragrafy jsou zakroucené, takže co právník, to bývá jiný názor.

Dle toho, co jsem si nastudoval a s přihlédnutím k precedensům rozhodnutí v jiných městech to vidím jako diskriminaci. Samozřejmě ze strany města, ne ze strany DP.

B741: Právě s těmi důchodcemi apod. je to prakticky úplně stejné. Tady není problém to, že to radnice někomu platí, ale že to platí jen ČÁSTI obyvatel, která je vázána na místo bydliště.
Pokud by to bylo postaveno tak, že pro pásmo 1 (tedy Most) zaplatí radnice každému školákovi (bez ohledu na bydliště), pak je to v pořádku.
Protože každý školák bude mít stejnou možnost, stejný přístup, k onomu! Stejné je to s důchodci atd. atd.
Pak je ještě nutné brát v úvahu, že to platí radnice, tedy územní samospráva. Pokud by to školákům/důchodcům platil pan XYZ, je na to pohled opět trošku odlišný.
Radek_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 13:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To že 69letý důchodce zaplatí a 70letý jede zdarma není zjevná diskriminace na základě věku ? Co ta hranice 70let znamená ? Plnoletost, trestní zodpovědnost ?? Neznamená nic, je to jen pouhá diskriminační lajna.

Naproti tomu dotovaná jízda na základě místa bydliště je naprosto logické opatření - peníze získává obec právě na základě trvale bydlících osob, ne od přespolních.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2434
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 15:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek p: Znovu opakuji, je to na právnický rozbor a sáhodlouhou konfrontaci.

Nicméně v tomto sporu jde o to, že školák s trvalým bydlištěm ve městě Most je zvýhodňovám proti školákovi s trvalým bydlištěm mimo město Most.
Tedy tento mimomostecký školák nemá rovnoprávné postavení!
Při vztažení k výše uvedenému Vašemu příspěvku. Žádný důchodce ve věku 69 let nemá dopravu zdarma, zatímco každý 70 a více letý důchodce (jenom pozor na pojem "důchodce", člověk v 69 ani v 70 let nemusí být důchodcem) ano. Pokud by to bylo postaveno tak, že důchodce nad 70 let bydlištěm v městě X má dopravu zadarmo a důchodce z městy Y ne, je to pak stejné jako s těmi školáky.
Věková diskriminace (zde to ale není diskriminace) je trochu něco jiného a je provázená napříč celý právním řádem (plnoletost, trestní zodpovědnost atd.).

Příklad z dopravní praxe. Na spojích, které provozují dopravci v krajích v rámci ZDO, a které tak jsou kraji placeny (nebo-li jejich prokazatelná ztráta vzniklá dopravcům) jsou určité druhy slev (školák, student, ZTP apod.) pro všechny cestující, splňující podmínky pro určitý typ slevy! Ne jen pro cestující, které jsou občany daného konkrétního kraje dle formulace obsažené v zákoně 129/2000 Sb. O krajích.

Ono se to selských rozumem opravdu jeví nelogické. Město to svému občanovi (tedy i tomu školákovi) platí, kdo je občan obce nám říká a definuje zákon 128/2000 Sb. O obích.

Uvedu příklad. "Města" mohou vydávat vyhlášky obce, které se vztahují na území obce. Tedy platí i pro občany s bydlištěm mimo tuto obec. Jsou závazně platné pro všechny. I když budou nezákoné, může je zrušit až Ústavní soud pro svou nezákonost (ale nic to nemění na jejich platnosti do nabytí účinnosti tohoto zrušení Ústavním soudem).
Tedy nevztahují se jen na občany obce, ale na každého, kdo v té obci je, projíždí, nakupuje atd. atd.

Jak z toho ven?
1) Zrušit.
2) Město Most bude muset toto hradit pro všechny školáky, důchodce, atd., kteří o to projeví zájem, bezohledu na jejich místo trvalého bydliště.
Podmínky spojené s tímto nárokem (jako je třeba vlastnictví čipové karty, nahrání "zdarma" kupónu apod. by již neměla být a není překážka).

S tou věkovou hranicí 70 let. Tady si jistý nejsem, ale není to tak, že osoba nad 70 let je řazena jako osoba přestárlá? Případně bych rád, kdyby někdo doplnil.
Flicek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.209.159
Odesláno Neděle, 25. listopadu 2007 - 22:46:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim vsechny.
Prosim nevite nekdo kolik je soucasna delka tras tramvaji Most-Litvinov?
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 629
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 19:00:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevíte někdo, kdy vyjde jízdní řád pro rok 2008 ?
Doufám, že ne až někdy na jaře, jak to bylo minulej rok.

Jestli bude někdo náhou přemýšlt nad tím, jak by se to dalo vylepšit, tak by bylo dobré dát do tabulky linek 1+4 i linku 7, která je umístěna poněkdu nelogicky napřeskáčku (chápu, tram. linky jsou "vcelku"). Tabulka 1+4+7 by byla mnohem lepší. Doufám, že tam bude opět schéma sítě.


Budou se (musí se (?), ale nedělá se to, protože ještě nepřišla žádná stížnost (?)) vydávat i jízdní řády linkové dopravy ?

Na trati 134 jsou nově zavedeny 2 páry nočních valků (jedno "furt", druhej jen v 6 a +). Nevím, proč se tak stalo-asi Šulc zrovna nebyl doma (na KÚ)
Možná by bylo dobré pouvažovat nad posunutím některých nočních spojů tak, aby to navazovalo.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 527
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 20:57:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí_spár: No určitě se budou muset vydávat jizdní řády i na linkovou dopravu.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2435
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 27. listopadu 2007 - 22:46:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Flicek: Jak je to myšleno? Kilometráž jednotlivých tramvajových linek? Nebo celková délka kolejí v jednom či součtu obou směrů? Nebo délka k jednotlivým bodům?
Pokud to opravdu potřebuješ vědět, napiš přímo na DP, rád ti někdo odpoví! Ale specifikuj přesně, jaká(-é) délka(-y) jsou myšleny.

Orlí spár: Až na jaře kapesní jízdní řády určitě nebudou. Pracuje se na tom už nejen teď, ale dost dlouho předtím.

1+4+7 za sebou asi nebudou, to mě, a asi nejen mě, nenapadlo. Faktem je, že to zní logicky, ale pro neznalého cestujícího by to byl zase organizační zmatek.
Můžu prozradit, že se snažíme, aby to na noční spoje navazovalo. Není nám to rozhodně jedno!!

O jízdních řádech na linkovou dopravu jsem nic neslyšel. Tím ale netvrdím, že nebudou.
Stačí se zeptat na info na DP.

K trati 134: Ty noční spoje jsou nějaké návazy na vlaky z/do Ústí (tuším i z Prahy, ale to jsem nezjišťoval).
Jinak je to jen dobře!
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 13:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska sem v areálu DP viděl 1x crossway bílý a 1x crossway v barvách DP. To uý jsou ty Crsswaye opravdu dva? Bílý CS stál vedle tří nových MANů
Jirik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 11-2004
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 14:38:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, už jsou dva.
http://sweb.cz/jisa19/
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 540
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 15:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Není to náhodou Cross LE? To se divím že ten jeden Cross je v barvách DP. Až bude mít RZ, tak mi ji sem můžete napsat. Jinak toho Crosse ev.č.1 (4U5 5636) jsem viděl včera odpoledne v stát Lounech v DP.

Aby jste měli přehled jaké autobusy tam parkují:
neděle 18.11.2007 - 39,45,41,19,6,21,25,160 a 156
neděle 25.11.2007 - 30,21,25,39,160,41,19 a 156
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 14:25:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nové MANy se už dočkaly - dnes byly oficiálně představeny papalášům z představenstva a od zítřka by se měly objevovat v mosteckých ulicích.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 19:42:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

(Moli) Už se těším na fotky a RZ.

Cross zatím nevyjel ?
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 17:24:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je rozhodnuto: MHD bude od 1. ledna dražšídnes 13:50 MOSTECKO - Dospělý cestující zaplatí od 1. ledna za měsíční jednopásmovou jízdenku 420 korun, o 80 korun více než letos. Kdo jezdí na čipovou kartu do práce do chemických závodů, zaplatí za měsíční dvoupásmovou jízdenku 555 korun, zatímco letos si ji kupoval za 475 korun. Diskuse
Třípásmová měsíční jízdenka pro jízdy mezi Mostem a Litvínovem podraží z 545 korun na 625 korun. Výrazněji stoupnou ceny papírových jízdenek. Největší skupina cestujících, lidé od 16 do 69 let věku, zaplatí od ledna za nepřestupní jednopásmovou jízdenku u řidiče nebo v automatu 17 korun místo současných 12 korun. Nejdražší papírová jízdenka (tři pásma Most - Litvínov na 90 minut), která dnes stojí 22 korun, bude stát 28 korun.


Výhodnější bude cestovat na čipové karty. Při jejím použití podraží jedna jízda Mostem nebo Litvínovem z deseti korun na "pouhých" třináct korun. To je o čtyři koruny méně, než bude stát stejná jízda na papírovou jízdenku. Nové tarify Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova pro rok 2008 včera odpoledne schválili zástupci akcionářů, kterými jsou obě města.

"Tarifní uspořádání bylo schváleno absolutní většinou všech přítomných," řekl Pavel Stehlík, předseda představenstva dopravního podniku a radní Litvínova za ODS. "Razantně odlišujeme papírové jízdné od elektronického. Dochází k podpoře nákupu čipových karet," uvedl Václav Zahradníček, místopředseda představenstva a radní Mostu za Sdružení Mostečané Mostu. Příčinou růstu cen v městské hromadné dopravě na Mostecku je podle členů představenstva a dozorčí rady podniku výrazné zvýšení daně z přidané hodnoty (z 5 na 9 procent), průběžný růst cen energií, pohonných hmot a dalších nákladů.

Nejhůře na tom budou rodiny s nejmenšími dětmi. Nový ceník MHD už nepočítá s bezplatnou přepravou osoby, která doprovází kočárek s dítětem. Dosud můžou například matky jezdit s kojenci do nemocnice zadarmo, od ledna si budou muset koupit u řidiče nebo v automatu jízdenku za 17 korun nebo si pořídit čipovou kartu a alespoň trochu ušetřit. Příčinou odebrání výhody bezplatného cestování jsou podle Zahradníčka negativní zkušenosti dopravního podniku, který zaznamenal zneužívání doprovodu s kočárky. "Důsledkem je, že doprovod bude platit jízdné v plné výši," řekl Deníku místopředseda představenstva.

Mosteckým školákům má hradit MHD v mosteckém pásmu nadále město Most. O zvýhodněném jízdné pro vybrané skupiny osob rozhodne Most až 20. prosince, Litvínov už dotování přepravy svých skupin schválil. Více o novinkách v˙MHD najdete v zítřejším vydání mosteckého Deníku



TARIFY PLATNÉ OD 1. LEDNA

Cestující od 16 do 69 let

papírová jízdenka na jedno pásmo: nová cena 17 korun (nyní 12 Kč) papírová jízd. na 2 pásma (30 min): nová cena 21 korun (nyní 16 Kč) papírová jízd. na 3 pásma (60 min): nová cena 23 korun (nyní 18 Kč) papírová jízd. na 3 pásma (90 min): nová cena 28 korun (nyní 22 Kč) jednopásmová jízd. na čip. kartu: nová cena 13 korun (nyní 10 Kč) dvoupásm. jízd. na čip. kartu (30 min): nová cena 17 korun (nyní 14 Kč) třípásm. jízd. na čip. kartu (60 min): nová cena19 korun (nyní 16 Kč) třípásm. jízd. na čip. kartu (90 min): nová cena 24 korun (nyní 20 Kč) jednopásmová 8denní na čip. kartu: nová cena 140 korun (nyní 100 Kč) dvoupásmová 8denní na čip. kartu: nová cena 175 korun (nyní 135 Kč) třípásmová 8denní na čip. kartu: nová cena 195 korun (nyní 155 Kč) jednopásmová 30denní na čip. kartu: nová cena 420 korun (nyní 340 Kč) dvoupásmová 30denní na čip. kartu: nová cena 555 korun (nyní 475 Kč) třípásmová 30denní na čip. kartu: nová cena 625 korun (nyní 545 Kč) jednopásmová 90denní na čip. kartu: nová cena 1 090 Kč (nyní 970 Kč) dvoupásmová 90denní na čip. kartu: nová cena 1 475 Kč (nyní 1 355 Kč) třípásmová 90denní na čip. kartu: nová cena 1 675 Kč (nyní 1 555 Kč)

Cestující od 6 do 15 let/nad 70 let

papírová jízdenka na jedno pásmo: nová cena 11 korun (nyní 7 korun) papírová jízd. na 2 pásma (30 min): nová cena 13 korun (nyní 9 Kč) papírová jízd. na 3 pásma (60 min): nová cena 14 korun (nyní 10 Kč) papírová jízd. na 3 pásma (90 min): nová cena 16 korun (nyní 12 Kč) jednopásmová jízd. na čip. kartu: nová cena 7 korun (nyní 5 Kč) dvoupásm. jízd. na čip. kartu (30 min): nová cena 9 korun (nyní 7 Kč) třípásm. jízd. na čip. kartu (60 min): nová cena 10 korun (nyní 8 Kč) třípásm. jízd. na čip. kartu (90 min): nová cena 12 korun (nyní 10 Kč) jednopásmová 30denní na čip. kartu: nová cena 140 korun (nyní 100 Kč) dvoupásmová 30denní na čip. kartu: nová cena 180 korun (nyní 140 Kč) třípásmová 30denní na čip. kartu: nová cena 205 korun (nyní 165 Kč)

Cestující od 16 do 26 let (učni a studenti)

jednopásmová 30denní na čip. kartu: nová cena 160 korun (nyní 120 Kč) dvoupásmová 30denní na čip. kartu: nová cena 205 korun (nyní 165 Kč) třípásmová 30denní na čip. kartu: nová cena 230 korun (nyní 190 Kč)



(Výběr z nejvíce používaných tarifů/Zdroj - Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova)
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 17:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Komentovat to raději nebudu
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Jirka_most
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 2-2007


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 17:46:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak teď nevím, jestli si z nás místní DP nedělá . V Praze stojí přestupní jízdenka 20 Kč (jasně, vím, že se má od ledna zdražovat), v Ústí stojí jízdenka 14 Kč. To chce místní DP docílit toho, aby jejich vozy jezdily prázdné a v ulicích se tak zvýšil počet automobilů a tím pádem i smogu? Nerozumím. Pokud si ovšem DP nekompenzuje ztrátu za dotované jízdné pro školáky. Máme co jsme chtěli (i když já osobně ne)...
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 17:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí_spár: Vidím dobře?
K tomu není opravdu co dodat
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37702
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 05. prosince 2007 - 19:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na DP to nesvalutje, to je práce vámi volených zástupců radnice...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 17:19:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v Lounech ve 13:30 (v 15:45 už tam nebyl) v DP byl:
nový Cross, ev.č. 3, RZ 4U8 5853, nad předním sklem a z boku (nevím jestli i vzadu) má buse panel, na kterém bylo napsáno 706 (proč zrovna 706 nemám tušení), v nátěru DP.
 
 
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 18:40:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem viděl B931 už opravenou po malé nehodě a s novou reklamou na zádi.

Louňák: Díky za informativní a špionážní foto .

Nátěr je hodně pěknej! Čekal jsem styl C934, tudíž barvy jen na spodku busu. Žlutá kolem předního okna Crossovi sekne. Snad se nezapomělo i na zadek. Buse orientace jsem už vůbec nečekal a pokud mě oči neklamou, vidím druhé široké dveře. Takže se od jedničky přeci jen trošku poučili . Mimochodem, jednička buse orientace dostane dodatečně?

Jak je to s evid. č. 2? Přišel s trojkou taky normál Crossway? Anebo se čeká na LE?


Jinak se chystá další šotosraz . V pondělí 10. 12. od 16:00 v Budvarce dole v Neprakťáku. Doufejme, že ještě ve větší účasti, než předchozí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slayer_.)
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 318
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 18:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák: 706 na orientacích bude zřejmě znamenat konečné trojčíslí linky 562706 (Louny - Koštice - Třebívlice). Asi teprve ukládali linky a orientace se budou používat třeba po vzoru DP Teplice, tudíž poslední trojčíslí linky + cíl linky (anebo cíl a stanice přes které linka vede). Každopádně mě potěšili
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím že jediná obrana proti novému tarifu je jezdit MHD co nejméně,jen když musím.Hurá do aut nebo do botek.Nemíním platit za naše černé spoluobčany.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37728
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slayer:
Možná bych přijel R 1194. Kde přesně se to bude konat?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 319
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:42:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský: V Mostě v restauraci Budvarka, která je v ¨kulturnim domě¨ Neprakta. Nejedná se ale o hromadné focení zdejší naší MHD, jedná se o posezení zdejších šotoušů u piva a jiného. Já to celkem blbě formuloval a ten smajlík jsem blbec taky blbě zvolil. Tak aby si lidi z dalekých krajů nemysleli, že se jedná o podobnou akci, kterou pořádalo nedávno ČNDS v Teplicích (i když by to zde byla bomba). Jestli máš zájem přijet, popíšu ti přesně cestu, jak a čím se do Budvarky dostaneš.

Orlí_spár, Mirek2: No až takové zdražení jsem nečekal. Lidi kteří jezdí načerno, budou jezdit načerno stále. Ale aby takové rapidní zdražení neodradilo poctivě platící cestující, i když bych se ani nedivil.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37729
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 19:46:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci nic slibovat, ale v pondělí večer mám cestu podobným směrem, tak bych to akorát vzal menší oklikou. :-) Stačí když tak hodit souřadnice na www.mapy.cz a já už si to nějak najdu. :-)
Pochopil jsem to asi dobře, prostě něco pojíst a pak to taky zapít. :-) Nefocení mi nějak nevadí, stejně bych neměl čím.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slayer: Díky za vysvětlení toho 706, to by mě nenadlo
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:16:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slayer_ ta B931 byla 102, nehodu měla v neděli 2.12 na lince 17 na trianglu u koupaliste ve 12:43...

Tak rapidní zdražení sem taky nečekal kdyby o 2,- tak se to ještě dá, ale o 5,- si myslim že zas takový služby neposkytujou aby za to chtěli takový peníze, když už tak at to daj na rekonstrukci tramvajových kolejí
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Nenešla by se fotka té nehody?
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:23:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co na to zdražení říct(krom mnějakých vulgarismů)...ceny jsou jak v Německu, ale kvalita cestování je jak v třetí říši na jaře 1945.

je práce vámi volených zástupců radnice
No právě

Já bych měl jeden zajímavý způsob volení-kulkou do týla vyvoleného politika na zaplněném náměstí, to by možná pomohlo

Slayer: Doufejme, že ještě ve větší účasti, než předchozí. Je zajímavé, že to říká někdo, kdo na tom minulém (resp. vůbec žádném) nebyl
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 220
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák: foto bohužel není, ale nebylo to moc velký. Bus měl poškozenou jenom pravou část narazníku, poškrábaný dveře a možná porušenou kabeláž k blinkru, za to ten Peřot byl drobet víc chycenej
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí_spár: ...ceny jsou jak v Německu
Ještě kdyby byly platy jako v Německu
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: To nevadí, že není foto. Já právě chtěl vědět, jak byl ten BUS poškozenej.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 635
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 20:52:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Budvarka Nejlepší psojení od nádraží je rychlodráhou č. 2, zastávka Československé mládeže. Bacha ! přepínáni stanic na camelech je řidiči moc často nepřepínaj, takže je lepší se spíš zeptat
Ale já se na tom nádraží budu taky motat, takže se můžeme domluvit. Číslo na tebe mám.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:44:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

odkaz, Kraj opět rozdával pokuty, nezopomělo se samozřejmě na DPMOST.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 1-2007
Odesláno Čtvrtek, 06. prosince 2007 - 21:50:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kavka má nový BUS odkaz
pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 07:34:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, přebírám teď svoje fotky z Mostu (přesněji ze starého Mostu) a tak si dovoluji zde něco publikovat - snad se Vám to bude líbit.
Starý Most zastávka Divadlo byla významným přestupním bodem. Tento uzel měl dvě tramvajové smyčky: jednu u lázní (od Litvínova na Litvínov)a druhou hodně stranou a bokem - říkali jí
"U tiskárny" nebo "Jeronýmovo náměstí" (od Nového Mostu na Nový Most).
V dopoledním sedle pracovních dnů měla rychlodráha (tehdy jediná linka č. 4) interval 8 minut v solo vozech. Jenže pro úsek Nová Most - Most, divadlo to bylo málo a tak pořadí 40/4 až 44/4 (bylo to tuším 5 sólo vozů) jezdilo jako posila v tomto úseku také v intervalu 8 minut proloženě na výsledný interval 4 minuty. JENŽE pokud se otáčelo ve smyčce na Jeronýmově náměstí, byla nástupní zastávka těchto spojů ve smyčce strašně daleko od zastávky Divadlo ve směru od Litvínova. Aby se sedlové spoje dostaly do této zastávky, bylo zavedeno opatření, že tramvaj za pomoci průvodčí "procouvala" smyčku u lázní.
První snímek je z ulice vedoucí od Kavárny opera na Václavské náměstí (původní stopa tram 1 000 mm)
a tramvaj T3 přijíždí od Nového Mostu. Všimněte si prosím, že za vozem je slabě viditelné křížení výjezdové koleje ze smyčky Jeronýmovo nám. Také si všiměnte toho kostela - je to dobrý orientační bod na který bude navazovaz další foto.

 
pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 07:44:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...pokr.
A teď si představte že fotograf "odcouvá" x-set metrů zpátky. Další foto je tedy ve stejném směru jako předchozí. Ale již je vidět kolejové křížení výjezdové koleje zs smyčky kolem lázní. Kostel na pozadí je ten samý.
Dvojice T3 míří do Litvínova a sólo T1 do Nového Mostu. Z foky je patrné, že tedy sedlové spoje měly po úpravě organizace provozu společnou výstupní i nástupní zastávku jako hlavní spoje Most - Litvínov. Dvojice jezdily jen v přepravních špičkách pracovního dne (kromě večerní špičky). Foto je scan z publikace 70. let MHD na Mostecku.


 
pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 07:58:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... pokr.
A nyní se fotografpřesune jen mírně, ale časově skočí o cca 12 let zpět. Všiměte si prosím na pozadí toho domu - je identický s domem za dvojicí T3 napředchozím foto. Linka 1 je původní číslo úzkorozchodné linky, která spojovala Most a Litvínov + Janov. Jenže poloha kolejiště a výhybny je jiné - je to vlastně přeložka kvůli tehdejší výstavbě rychlodráhy, která postupovala od Litvínova .... Existence této přeložky s napojením jak na starou trať k nádraží ATE tak i směrem do Kopist pravděpodobně zapříčinilo vznik legend o jakémsi "služebním" provozu úzkorozchodné tramvaje časově přesahující ofiální ukončení osobní dopravy (1961) v úseku mezi Nádražím ČSD - divadlem a starou vozovnou. Tato legenda posouvá ukončení úzkého provozu až do doby vzniku Nového závodu v Novém Mostě. Také se opírá o podivně nedoložený osud dvou motorových vozů. Zatím ji nikdo nevyvrátil ani nepotvrdil a tak zůstává "hozenou rukavicí" pro mostecké historiky.
Foto Karel Dušánek někdy kolem roku 1960.

 
pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 08:13:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...pokr.
Tu výhybnu jsem ještě osobně fotil v roce 1972 s na ní stojícím RTOčkem - viz Diskuze Autobusy - Historická vozidla.
Z paměti mi zcela vypadlo rozvětvení tratě od Litvínova do smyčky Divadlo(u lázní). A pomohl mi nález foto publikace Most v obrazech z konce 60. let min. století. Snímek je pořízen před podjezdem tratě ČSD Most nádr. ATE - Chomutov a záběr je směr do Litvínova. Je zde krásně vidět, že paradoxně vjezd do smyčky byl přímo, hlavní trať je levou odbočkou ! A hned vedle se stáčí úzká kolej směrem na křižovatku Janovská a tedy ke staré vozovně.Ten objekt na pozadí je měnírna DP pro rychlodráhu před kterou byl trojúhelník rychlodráhy v období cca let 1959-1960, kde se právě překládala úzkokolejná trasa tak, aby byla bezkolizní s rychlodráhou. Ten trojúhleník jsem v roce 1972 nenašel, ale ty úzké koleje se daly vystopovat ještě v roce 1983 (tedy dávno po přeložce rychlodráhy na koridor).

 
pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 08:36:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...pokr.
Zkusme ještě chvíli zůstat v roce 1983 a vydáme se pěšky po stopě úzkorozchodné tram směrem ke staré vozovně (a tedy směr do Kopist). Po odbočení od směru rychlodáhy koleje přeběhly silnici na levou stranu a stoupáme majíce za zády Hněvín. Ještě kousek a už jsem skoro na vrcholu - čelem vzad ! A vystřihneme jedno foto (proč já de-Bill nefotil tehdy více, že ?!)

 
pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 08:51:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...pokr.
A zase čelem vzad a jdeme směrem ke staré vozovně. Jdeme vlastně již souběžně se směrem tratě ČSD Most ATE - Chomutov. A je tu křížovatka "T": vlevo silnice míří na Litvínov a rovně k vozovně. Přesuneme se na silnici od Litvínova a otočíme se zpátky k starému Mostu, tedy přímá trať divadlo - vozovna je k nám kolmo a směr Hněvin je vpravo. A z prachu se vyloupnul kolejový "trojúhleník". Je to pozůstatek přeložky úzkorozchodné trati do Litvínova z roku 1945 - těsně po válce. Původní trať do Kopist (odbočka vlevo na foto) tedy zůstala jen manipulační trasou do vozovny. Ten kostel na obzoru je na Václavském náměstí - podél něj stoupala úzkokolejka k nádraží Most. Jeho budova již na fotce není - byla v té době již srovnána se zemí.

 
pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 08:59:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...pokr.
A zase se otočíme o 180 stupňů a foto směr Litvínov zachycuje původní silniční most + dostavbu mostu pro přeloženou úzkokolejku.Byly to skutečně dva mostní objekty. První starší je složen: chodník - vozovka - chodník a druhý most vpravo je jen pro tramvajky. Betonové sloupy jsou původní tedy tramvajové a je vidět že za mostem následuje klesání a mírný levý oblouk.

 
pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 09:07:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... pokr.
A jdeme dál po přeložce úzké. Mírný levý oblouk sice vzbuzuje zdání, že nás přivede zpět k rychlodráze (za sídl. ČSD), leč úzká tram před továrnou zamířila vpravo a dle dobové mapy táhlým dlouhým obloukem přijela do města Kopisty. Ale u továrny již nebylo co fotit a tak toto je poslední fotka z tehdejší procházky na území starého Mostu.

 
pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 09:35:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...pokr.
Ještě závěrem srovnejme foto od neznámého fotografa z let těsně po 2.sv.válce. MV č.40 je zachycen asi tak v polovině vzdálenosti, které od sebe dělí moje fotky výše uvedené - tedy tu poslední před továrnou a předposlední u dvou mostů. Zapoměl jsem se zmínit o tom co bylo pod dvoj-mostem. Byla to nějaká žel. jednokolejka - vlečka k nějakému dolu na okraji Kopist.
Doufám, že jsem nikoho nepopudil či neurazil a pokud nebudou negativní reakce, dovolil bych si pokračovat příště - někdy - jak čas dovolí.
P.S.: prosím omluvte občasné překlepy ...:-)

 
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2522
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 10:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Paráda, to jsou teda kousky . Zejména ty normálněrozchodné tramvaje ve starém Mostě, to má neuvěřitelnou atmosféru. Většina lidí ani netuší, že tam jezdily, natož že se setkávaly s úzkorozchodnými tramvajemi. Bohužel tahle etapa vývoje Mostu je podle mě velmi málo zdokumentována, o to víc oceňuju tyhle snímky.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 10:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PepeQ: Rozhodněn jste nepopudil, jsem NADŠEN :-) Pamětník jako Vy tady opravdu moc chybí a bude mi obrovským potěšením vidět další Vaše fotky - díky těm komentářům se i docela chytám, kde to vlastně je, ale osobně jsem byl v Mostě poprvé v roce 1994, takže vím prd. Moje babička v Mostě žila v letech 1946-1948 a hodně mi vyprávěla, třeba i o tom, jak jezdili tramvají do Kopist, ale bohužel z toho není nic tramvajově použitelného - už si toho moc nepamatuje... Pak se stěhovali do Ústí, kde byly taky tramvaje a taky jsem z ní nic nedostal...
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
pepeQ
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 12:17:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Masinka + Absolut

Mám radost, že máte radost. Fakt je, že mapový podklad by bodnul. Našel jsem sice jen rukopisný (rukomalovaný) plánek Jirky Hertla, ale díky němu je možné lépe se v mém textu orientovat.

Prosím pozor, je tam zakreslena i stopa trolejbusu včetně manipulačního úseku do staré vozovny. Tento manipulační úsek budí dojem že je to dvojkolejná tram trať. Není.
K nádraží Most ATE vedou dvě verze tram tratí. Starší je ta s koncovou výhybnou a novější se smyčkou (později autobusová l.č. 2 a 3). Ta změny vedení trasy byla někdy již za první republiky, ale přesné datum mi vypadlo z hlavy.

 
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 12:43:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V posledním Zpravodaji KMD Praha také bylo upřesněno datum ukončení provozu trolejbusů v mostecko-litvínovské aglomeraci. Bylo by vhodné ho zde uvést (také mi vypadlo z hlavy), aby si zájemci mohli opravit knihu "Trolejbusy Most-Litvínov".
Jirka_most
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 2-2007


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 17:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pepeQ: Nádherná procházka historií. Díky za ni
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 6-2006


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 18:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel:
12. dubna 1959
Když nevíš, logaritmuj!
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 320
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 07. prosince 2007 - 20:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí_spár: No proto to sem píšu Snad přijde původní první sestava a určitě se k ní v pondělí někdo přidá, včetně mne.

Martin_zlivský: Orlí_spár ti popsal cestu uplně přesně.

B741: Přesně tak. U 102 bylo vnější poškození jen pravého předního blinkru a pravé přední části nárazníku. Peugeot 405 byl nabořenej pěkně, ale odnesli to jen naštěstí plechy. Klasika, nedání přednosti v jízdě.

PepeQ: Pěkné fotky i s popisem! Já už bohužel starý Most nepamatuju.

Jinak dnes jsem viděl já osobně poprvé v provozu nové Many. Viděl jsem jen dva, jednoho na lince 31 a druhého na lince 30. Evid. č. ani RZ bohužel nevím, viděl jsem je vždy z dálky.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2437
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 08. prosince 2007 - 19:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pepeQ: Mooooc pěkné. Také za to děkuji!
Pravdou je, že starý Most už také nepamatuji, tedy jsem za každé informace, nebo fotografie nebo dokonce fotografie s komentářem, moc rád

Crossway: Jak jste tu psali, ev. čísla mají 2 a 3. Jak vypadají apod. nevím. Já jsem je neviděl.
Dle špionážního fota agenta Louňáka vypadá barevný kus poměrně hezky.
Když vidím ty buse panely na čele. Mě osobně připadá přední nějaký malý, spíš jako boční.
Vůbec z těch panelů mám opravdu "radost"!

Nové Many: Provoz vám nemohu potvrdit, byl jsem mimo. Ev. čísla jsou 91, 93 a 97.
Dají se lehce rozpoznat, mají bílé puklice na kolech (jinak jsou všechny tři stejné).
Od ostatních vozů se liší pouze druhými a třetími dveřmi. Nejsou jako u ostatních Manů ven výklopné, ale zaklápí se dovnitř, jako u všech Manů první dveře.

Nový tarif: Nějak moc nerozumím, proč se tady čílíte! Že se bude zdražovat se vědělo, o kolik už i proběhlo v tisku.
Jestli tady někdo žije v přesvědčení, že Dopravní podnik má radost z toho, že se zdražuje, že mu mohou ubýt cestující, tak to je hluboký omyl!!
Zopakujme si, jak je, nejen konkrétně "náš", dopravní podnik financován. Pominu teď ostatní zdroje, nechám jen ty hlavní. Tedy příjmy z jízdného a příjem od měst (nebo-li finance z měst, které kryjí ztrátu dopravního podniku).
Městská hromadná doprava je při podmínkách ČR ztrátová. Zisková být prostě nemůže. Nikdy nepojede tolik cestujících, kteří by při dostatečně vysokém jízdném MHD používali. Proto města za MHD "doplácejí".
Od toho, kolik města jsou ochotna doplácet, nebo-li kolik peněz dopravnímu podniku poskytnou, se odvíjí to ostatní.
Tedy vozreček PN=PJ+PO+POM (potřebné příjmy=příjmy z jízdného+příjmy ostatní+příjmy od měst)
Potřebné příjmy se dají odhadovat (s určitnou mírou pravděpodobnosti, případně v určitých variantách).
Ostatní příjmy se také dají poměrně přesně určit.
Když tedy doplníme do vzorečku (vymyšlená čísla):
100=PJ+20+40, pak je jasné, jak asi bude vypadat jízdné, potažmo celý tarif.
Pak je to jen hra s čísly. Máme číslo, které je potřebné vydělat, a pak můžeme sestavovat jednotlivé varianty.
A hlavně. DP si nemůže určit tarif jaký chce, musí ho také ještě někdo schválit!!!

A teď k té výši. Vyjdeme z 10 Kč. Zvyšme o letošní inflaci (očekává se cca 5%).10*0,05, tady 10,5 Kč.
Pak nárůst sazby DPH z 5% na 9%.10,5*0,05, tady 11,03.
Při započtené nárůstu ceny energií, neustále se zvyšující ceně paliv, nárůst všech podstatných nákladů s ohledem na nová a ekologická vozidla atd. Můžu klidně pokračovat.
13 Kč na čipovou kartu, je cena odpovídající!

Města pochopitelně nemůžou (neplatí, že nechtějí) více platit, aby jízdné zůstávalo stejné nebo bylo nižší.
MHD není sociální služba! Mě se taky nelíbí zvyšování cen, ale vše se zdražuje, jízdné musí také růst. Města nejsou v takové situaci (a ani celý stát), aby na úkor ostatního šli finance do MHD.
Nejsme prostě Německo, to je třeba si přiznat!

Jízdné na čipovou kartu je výrazně levnější, to se dalo čekat. Do konce roku si mohou lidé pořídit novou kartu (ti, kteří ji ještě nemají) pouze za 30 Kč.

Ale dál to asi nemá smysl řešit. Zdražení je prostě následek po zdražení všeho. Nikdo z toho radost nemá, je to prostě "nutná" realita

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace