K-report
 

Archiv do 20.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Archiv do 20.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2422
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 22:24:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se vám lidi divím, že stíháte sledovat, jakej bus má jakou reklamu. Já se tedy v těch 931 ztrácím.

Kloubová B741 ev. číslo 50 prošla dílnami. Nové oplechování, nový lak, plastové blatníčky + oprava potřebného. Výsledek cca jako vůz 52. Hned vypadá lépe

Jang: Tak když si je viděl, tak to je dobře. Ona doba dodání se blíží, tak už asi směřují k obchodníkovi.
Potřeba jsou jako sůl!
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 09:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to je skvěly s tou 50. Na 52 se mi zdá že má hodně nahnutej středovej rám v kloubu.
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 11:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jang: Díky za info!

Tři nový Many. Nevíte kam přesně půjdou? Že by 2x Most, 1x Litvínov? A nevíte hlavní adepty B731 na vyřazení?

Vladass: Takže 50 se nám o kousek omladila, neuvažuje se taky o opravě laku apod. na 55?

Všiml jsem si, že se přechází na CVR ve formě řezaných fólií (90, 75, 114) oproti reklamnímu celolaku (100), totéž platí i u tramvají. Sice to neni horká novinka, ale jedná se určitě o lepší, rychlejší a hlavně levnější způsob výroby CVR a vrácení vozidla do původního stavu. Třeba na B931 CVR ruší červené nárazníky, nelepí se meziokenní sloupky a střecha zůstává bílá, ale reklama určitě zabírá. Za tento krok DP chválím.

Zrušení reklamy na 102 je škoda, dělal si DP reklamu sám sobě.

Moli: Když půjdou nějaké B931 do Litvínova, co nám pošlou z Litvínova sem? Že by zpět 107, 121, 183, 192, 193, 194 nebo třeba 165? Je pravda že v Mostě průměrné stáří busů je nižší, ale podmínky kraje na stáří vozidel spadájí i na busy v MHD? Já myslel že jen na busy, co jezdí linkovou dopravu.
Jirka_most
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 17:37:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak se plní volební sliby, aneb pro školáky zdarma, my si to však vybereme jinde:
Mostecko: Od ledna 2008 bude v Mostě a Litvínově pravděpodobně dražší jízdné
Více na http://mostecky.denik.cz/kratce/kratce_region/153814.html
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 18:55:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slayer_ : Že by zpět 107, 121, 183, 192, 193, 194 nebo třeba 165?
jj, tyhle vraky si klidně zase vemte , třeba tu 165, ta je tu nejdýl, původně přišla snad i s řidičem(/a(?))
P: [PM] U: [MO]
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 19:01:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně se to tady trochu rozjelo.

Ano, DPmML si skutečně objednal tři nové krátké MANy, tentokrát budou s novým designem (Lion´s City). Nabízí se, že se spravedlivě rozdělí mezi obě města, tj. 2+1, ale pravděpodobně zůstanou všechny tři v Mostě.

Z Mostu do Litvínova by mělo jít několik Karos B931, slyšel jsem o třech vozech, ale počkejme, jak to nakonec bude doopravdy.

Několik autobusů již bylo odstaveno, tj. ex-brněnský šrot mosteckého ev.č. 42, Karosa B731 ev.č. 140, 126. Zatím jsou do provozu ještě nasazovány vozy ev.č. 184 a 167 (bílý s reklamou "ekologický autobus"), ale s příchodem MANů by měly být postupně také odstaveny. V Litvínově se již nepočítá s autobusem ev.č. 95 a další adepti na vyřazení se postupně dočkají.

Netuším, k jakým čachrům mezi Mostem a Litvínovem nakonec dojde. Každopádně se zpátky z Litvínova do Mostu může vrátit pouze autobus, který má informační panely BUSE. Plastové cedule pro mostecké linky již neexistují.

Slayer: DPmML musí splňovat podmínky od kraje také na linkách, které jsou součástí obl. "Příměstská doprava Most-Litvínov". Jedná se o všechny městské autobusové linky, které zajíždějí za hranice měst. Výraznější podíl mimoměstských linek je v Litvínově, tj. hlavně spoje l.č. 14 do H. Jiřetína, l.č. 23 na Meziboří a l.č. 13, které jedou od Koldůmu dál + další linky: 28, 29. Když se podívám na oběhy vozidel - v Litvínově vyjíždí v pracovních dnech 24 kurzů (včetně jednoho nočního) a u 22 kurzů aspoň jednou denně překračují autobusy na nějaké příměstské lince hranice města. Z toho plyne, že by de facto všechny vozy měly splňovat podmínky kraje. Ty jsou pro příští rok následující: průměrné stáří vozového parku 8 let a žádný vůz nesmí být starší 10 let. Velká část litvínovských autobusů je z r. 1993, tj. o splnitelnosti těchto kritérií si můžete udělat obrázek sami. Ale aspoň oceňuji, že se to DP snaží v rámci svých možností řešit.

Přikládám také tři snímečky:

1. Louňák chtěl vidět autobus ev.č. 5, tady je - na náměstí v Hostomicích.
 

2. Dnes už odstevný ex-brněnský odporný žlutý autobus na jedné ze svých posledních jízd.
 

3. Od září je pravidelně nasazován mostecký SOR B7,5 ev.č. 109 na linkovou dopravu v okolí Mostu. Protože se do té doby využívalo na městských linkách u "bobyka" panelů BUSE, jsou nově od cca pol. října také ovládány "busáky" z centrály USV na "linkové - městské" Sorce. Nedozvíme se ale na nich, odkud a kam vůz jede, ale zobrazují jakési proškrtnuté matice. Děs-běs.
 
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 19:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moli:
Díky , už jsem viděl minulý pátek a čtvrtek ev.č.5 i v Lounech.
Moc pěkný fotky.

Až se ty 3 Mostecké MANy objeví někde, tak sem můžete klidně vložit foto (nebo alespoń napsat RZ) Díky předem
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 19:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák: autobus ev.č. 5 má přidělený jeden řidič z Krupky, který od po do pá jezdí pořád na stejném kurzu v oblasti Ústí-Teplic-Oseka-Bíliny. Proto se také "pětka" těžko nahání. Jelikož je ale řidič v současné době nemocný, byl vůz stažen do Mostu a je občas vypraven někam, kam se ještě nepodíval, tj. i do Loun. Minulý týden jedzil např. 2 dny na odpoledních posilách do Slavětína a já jsem si ho mj. odchytil jednou večer v Lužicích.

 
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 613
Registrován: 8-2004


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 19:34:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak vás zase všechny zdravím

Na ty B931 v Litvajzu jsem taky docela zvědavej. Snad to cestující ocení.

Zdražení MHD: asi je nutné-snad kvůli tomu moc lidí MHD neopustí . I když předpokládám, že benzín a spol. taky co nevidět zdraží.

Tady je něco tomu zdražení v ČR.
Je tam uvedeno i průměrné stáří vozidel.
U tramvají jsme v přesné polovině (21,4 roku), ale u busů je to tady nejhorší z velkých měst z velkých měst v ČR (10,4 roku)

Neuvažuje se o koupi dalších kloubáků ? A co nové tramvaje ? O nich se taky mluvilo....

Je vidět, že rekonstrukce svršku rychlodráhy byla úspěšná-dneksa to jeden borec stihnul od zimáku v Mostě (odjezd na čas) do Litvínova na nádraží o 5 minut dřív, než udává JŘ...inu zdroje jsou.

V tramvaji ev.č. 222 jsem si všimnul, nad okny je instalován nový souvislý pás reklamních boxů (skoro všechny jsou využité)-za to si DP zaslouží velkou pochvalu, Snad se to rozšíří i na další vozy.

V Litvínově na východě se "cosi" kope (překládka kabelů). Vladassi, není to ta stavba toho kruháče, o kterém si psal ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 20:19:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár:

Zdražení je nutné, velmi oceňuji pozvolné zdražování v dvouletých intervalech u nás v Mostě a Litvínově. Bohužel to bude trápit jen poctivce. Hnědočechy a jinou asociální verbež to příliš netrápí a při stávajícím způsobu odbavování si z toho hlavu ani dělat nebudou. A nepomůže tomu ani 50 revizorů.

Kloubáků je 7, víc jich DP asi nechce. Podle mě by byl optimální počet 9 ks. V provozu jich v současné době mnoho není, 50 byla na plechařině, 51 tam je také, na 48 a 49 se opravovalo topení či co. Posledně jsem viděl v provozu jen tři klouby, z toho jeden na šejdru. Na l.č. 5 už několik měsíců kloubák nevyjel.

K tramvajím - až něco koupí, tak tomu budu teprve věřit. Již dlouho se uvažuje o wanách, byla by to dobrá cesta. Ale spíš bych DP v tuto chvíli doporučil omladit autobusy.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 20:19:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moli: V pátek jsem ho zrovna viděl odpoledne na lince do Slavětína.
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 20:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí_spár: V tramvaji ev.č. 222 jsem si všimnul, nad okny je instalován nový souvislý pás reklamních boxů

nový? mam pocit že reklamní panel už tam byl, už někdy před deseti(?) lety po rekonstrukci, kdy měla modrobílou reklamu TV14 a snad jako první plastové sedačky. Je to tahle tramvaj že jo? Už jsem v Mostě tramvají pár let nejel
P: [PM] U: [MO]
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 312
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 10:12:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moli: Pěkný snímečky

Aha, o hranicích měst jsem nevěděl. Myslel jsem si, že když je linka MHD vedená mimo hranici města do jiné obce, tak se podmínky kraje na stáří vozidel nasazených na tyto linky nevztahujou. To teda ale fakt nevím, jestli tuhle situaci na litvínovskejch linkách zachrání pár B931. Aby tohle celé nedopadlo tak, že na linky MHD, které mají trasu mimo hranici měst budou jezdit nové Many a B931, které jsou se stářím už taky na hraně krajských podmínek. A na linkách MHD, které jsou vedeny jen ve městě uvidíme samé sedmistovky. Podmínky kraje fakt někde postrádají smysl.

Ty litvínovské B731 r.v. 1993 si ještě pamatuju když sem přišli jako fungl nové v červenobílém laku. Jako malýho kluka mě zaujali na tu dobu nové šedé koženkové sedačky, všechny větrací okna, oranžové tlačítka stop v tyčích a dirkovaná mřížka za zadními dveřmi Mimochodem nepamatuje někdo, jestli už přišly rovnou s přestavbou na LPG přímo z Karosy, anebo byli tenkrát koupeny jako naftové a přestavbu na LPG pak udělali zde v DP?

Já už ani jiné Many, než s novým designem nečekal. Z pohledu cestujícího jsou to opravdu zdařilé busy, lepší než třeba Citelis nebo dokonce hrbatej Sor.
Mimochodem jak to vypadá s příchodem ještě jednoho Crosse a dvou Crossů LE?

Je dobře že se na málo vytížené linky nasazuje lili Sorka. Její buse orientace jsou jako pěst na oko, ale pro šotouše taková perlička

Původního dopravce C934E evid. č. 5 nevíš?

Jirka_most: Zdražení mohlo dopadnout ještě hůř, třeba podobně jako v Praze. To mě spíše vadí, že při plnění volebních slibů (školáci zdarma, svoz odpadů zdarma, apod.), večer nesvítí půlka města.

Orlí_spár: Když se teď omlazujou nejstarší B741 50 a 51, tak určitě během prvních tří/čtyř let tu novej kloubák neuvidíme. A větší počet, třeba těch 9ks, bych taky uvítal.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 13:07:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slayer: Ty Crosswaye už by byli dobrý
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2423
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 19:07:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tedy tady toho přibylo

Nejdřív k Molimu. Mě osobně je tak nějak jedno, kdo sem co píše. Informace máš dobré, ale zdůrazňuji, řada z nich tady nemá co dělat!! Jsou to interní informace, které jsou dost citlivé nebo ještě zdaleka na 100% jisté. Ale ber to jako radu, ne upozornění, mě je to opravdu osobně jedno!

Karosou B741 ev. č. 50 jsem dnes jel. Z venku je to opravdu paráda, dostala i nová koncová světla (tedy krytky). Bus je jak nový. Bohužel, interiér už tak pěkný není. Měch děravej, sedadla popraskaná oloupaná, nově nepotažené tyče, mlátící kloub
Mno jo no, nejsou peníze. Své ta oprava splnila, třeba časem dojde i na interiér.

Další kloubáky: To není o přání, to je o reálných možnostech.


Nové Many budou tři. To není nic tajného. Desing ala kloubáky. Tuším jednu změnu, ale to si nejsem jistý.

Crosswaye LE jsou pěkné vozy, ale taky zdaleka všude neprojedou. Ale elegantní řešení to je, to bezpochyby

Zdražení jízdného: Ať se nám to líbí nebo ne, nutné to je. Zdražuje vše, pořizovací ceny vozů, energií, paliv, náhradních dílů, rostou mzdové náklady atd. atd. + růst DPH.
Jak bude velké uvidíme! Jinak vše ostatní popsala média, víc k tomu nemám co dodat.
Do konce roku bude možné si pořídit čipovku za 30 Kč. Všem to doporučuji!!!

Podmínky kraje jsou přísné, to je pravda. Ale přesouvání něčeho někam zatím předčasné!

Všechny Karosy i 931 jsou původně diesely. Přošly přestavbou až po pořízení. Většinu dělaly KSK Komořany.

T3M.3 222 má reklamní panely po stranách už od modernizace z T3SUC na T3M.3. Byla v reklamním nátěru ČKD a i v oněch přihrádkách byly reklamy tohoto zaměření.

Celkově: Jak už jsem psal mnohokrát. Doprava obecně se bude muset hodně změnit! Nejde dělat dopravu jako před 10 lety, protože podmínky, financování atd., jsou jiné. Nejde dělat "západní" dopravu s "východním" nebo současným financováním.
Teď to nevztahuju na DP, ale obecně na dopravu v regionu střední Evropy, potažmo ČR!
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 19:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 50 pěkně svítí do dálky co sem koukal z okna bytu....... Doufám že tak skončí i 55, která je na tom co se týče laku asi nejhůř z B 741

A ještě sem chtěl dodat, že by se v te 50 (ale i jiných) mohli vyměnit sedáky i opěrky z vyřazovaných vozů B 731

(Příspěvek byl editován uživatelem B741.)
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 20:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: No zas tolik tajností Moli zde nezdělil ne? Co je tajného nebo nevhodného na tom, že možná půjde pár kusů devítikil do Litvínova kde se všeobecně ví, že aubobusový park je v průměru starý a je třeba ho alespoň touto formou omladit, díky přísným podmínkám kraje? Dále spekulace o busech, se kterýma se do budoucna už nepočítá, spekulace o možném rozdělení třech nových Manů, info o momentálním nasazení kloubáků, info proč Sorka 109 má na buse panelech proškrtnuté matice, na tuhle věc by se zde určitě časem někdo zeptal a to že stálý řidič C934E evid. č. 5 onemocněl, přičemž tento jeho přidělený bus můžem momentálně vídat v jiných lokalitách?? Já jsem třeba rád za každou takovouto informaci a nejsou to informace, které nějak souvisí s hospodařením DP, nejsou konkrétní vůči nějaké osobě a já nevím s čím dalším, co by mělo zůstat interní. Podle mě se tu čistě probíraj šotoušské neškodné věci, které snad nikomu z vedení nemohou vadit.

Jinak díky za info s přestavbou LPG busů, proto ty kulaté žluté nálepky na čelních a zadních oknech

Škoda že na 50 se nedostalo na interier, doufám že alespoň to zlomené příčné zábradlí co je v zdaním článku busu v prostoru na kočárky opravili. Takovou dobu to dělalo ostudu.

B741: Dnes jsem viděl 55 na lince č. 30, zřejmě opravu laku dostane později, po zimě. Už je to jedinej kloubák s původním bíločerveným lakem.

Louňák: Naprostej souhlas.
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 440
Registrován: 1-2007
Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 20:39:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slayer: Přesně tak, já si taky myslím, že Moli tady nic tajného nepíše a navíc sem přidává pěkné fotky, které sem určitě patří.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2424
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 23:23:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové: Netvrdím, že všechny informace jsou citlivé. Ale některé! A věřte mi, že vadit mohou!
Jak jsem ale psal, mě osobně je to jedno, co sem Moli píše. Jsem rád, že sem píše a fotky má parádní

Slayere: Tak s tou tyčí v 50 nevím. Ale asi jo, to bych si toho nejspíš všiml.
55 přijde na řadu taky. Chvíli to bude trvat, ale čekat se to dá.
Jestli myslíš ty nálepky LPG, tak ty jsou povinné pro vozidla s pohonem na LPG. Ale jedny z těch samolepak v sobě měly dokonce logo KSK.

Zobrazení na buse na 109. Tak nejen na to chodí oficiální dotazy na DP, takže se to pokusím shrnout i zde.
Na všech busech jsou již buse panely zapojeny nikoli přes JKZ, ale přímo přes USV (tedy tu pokladničku u řidiče). Jelikož jsme ČSAD formát zobrazení použili na něco jiného, tak to při ČSAD linkách (linková doprava) zobrazuje toto.
Je s tím problémů více, snažíme se na tom dělat, ale možnosti jsou omezené. Někdy mám dojem, že to neumí systém, někdy zase asi i my
Nějaké změny nastanou se změnou jízdních řádů.

Jinak jste se ptali na tramvaje. Nevím nic ani o nových ani o modernizacích. Neoficiálně bych to sem stejně nepsal a oficiálně nevím. Finanční možnosti jsou omezené a tramvaje stojí vysoké částky. Navíc, potřeba jsou autobusy.

Stáří vozového parku není tajemství. Vyřadit by šlo ledacos, ale tolik nových busů zase nepřijde.
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 90
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 11:39:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavá diskuse. Každopádně musím opravit jednu informaci, nějak jsem si to neuvědomil. Příměstská oblast Most-Litvínov (linky MHD DPmML, jedoucí za hranice měst) je posuzována jako celek, tj. budou-li v Mostě jezdit supermoderní vozy a v Litvínově totální šroty a splní-li všechny autobusy v průměru podmínky kraje, bude vše v pořádku. Z toho plyne, že "devítistovky" nejdou do Litvínova primárně z důvodu jakéhosi papírového zmlazení vozového parku. Bude to tedy pravděpodobně náhrada za vyřazené busy, počítám kromě 95 také se 165 a 183 (vyrobené na konci 80.let). A onó nelze pořád posílat z Mostu do Litvínova ty nejhorší vozy. Ale jak to bude, to skutečně uvidíme. Ty informace nejsou oficiální a v DP je zvykem něco oficiálně stanovit až na poslední chvíli. Tak vydržme a uvidíme.

Vladass:
- není problém sledovat reklamy, vždyť jich tady u nás mnoho není. Navíc když jezdíš MHD, tak tě to prostě klepne do oka.
- klouby - reálné možnosti vs. přání. Těžko říct, je to určitě o penězích, ale jsem stále přesvědčen, že je to zejména o chuti či nechuti. Jezdí-li odpoledne ve špičce na l.č. 30 6 stabilních kurzů, čekal bych, že je vhodné nasadit vozidla se stejnou kapacitou, tj. 6 kloubů. A k tomu potřebuješ určitou rezervu, kterou případně můžeš využít na jiných přetížených spojích ve špičce. Např. ráno v půl sedmé 19 do Korozluk, odpol. po 14h na 31 od Hrabáku do Mostu. Ještě k opravám v interiéru - toho se bohužel nedočkáš. Naštěstí mostecké klouby vypadají na své stáří skutečně velmi dobře.
- Crossway - nějak se ten termín dodání protahuje. Vozy jsou pěkné, ale skutečně do některých lokalit nejsou vhodné - př. venkovské úzké silnice na Lounsku nebo Bílinsku. A sezení také není moc pohodlné - málo místa na nohy.
- supertajné informace - díky za radu. Chápu, vycházíš ze svých osobních zkušeností. Ono tady toho fakt moc tajného není. Když se od dozvím něco interního či citlového a tajného, jsem loajální a nikdy bych to sem nenapsal. Ale pokud si o B931 vyprávějí i vrabci na střeše, tak bych v tom neviděl problém. Nedávno jsem jel l.č. 5 od PRIORu směrem k nádraží. Nastoupila nějaká paní, pozdravila se s řidičem. Ptá se ho, jak se má. A on si v rozhovoru mj. postěžovat, že mu vezmou autobus, protože má jít do Litvínova. Pak jsem tady zmínil, že jsem se kouknul do oběhů vozidel - nekouknul, fakt je doma nemám. Vše je dobře odpozorované v provozu. Není problém sehnat si vozové JŘ z Prahy, Brna, ale z Mostu - nene, tady je to státní tajemství. A teď si můžeme klást otázkzu, v čem to je - ano, je to v myšlení lidí. Když už se v DP mluví o tom, že Vladass a Moli poškozují dobré jméno firmy, říkám si, že tady jsou snad samí paranoici.

Ještě k těm nápisům na BUSE. Chválím DP, že celý systém ovládání panelů zjednodušil. Ale pozapomnělo se na jednu důležitou skutečnost: cílem není si ušetřit práci, ale nabídnout svým zákazníkům kompletní, čitelné a srozumitelné informace. Skutečně nápis "H.Jiř., pekř." je fakt super. Doufám aprosím všechny, aby se to vylepšilo. Předem díky.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 12:59:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S těma kloubama je to taky fakt, o špičku když jede natřískana 731 na l. 30.

Byl bych pro aby se na BUSE vrátil původní font písma, tento je si myslim takovej nemastnej neslanej..

A bus ev.č. 130 je už taky na odpis nebo ještě bude jezdit nákej čas?
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 9-2007
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 20:25:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MOLI v poho,ale je podnik a podnik.Někde psát obecně můžeš,ale například,upozorňuji nemám nejmenší proti Jablonci,ale když sem napíšeš,že tam bílé je bílé,tak druhý den bude haló a řeší kdo to napsal.
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 10-2006
Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 20:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

666: to máš štěstí, že děláš toho .... u DPML, že?
Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 15. listopadu 2007 - 22:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Normálně teď jsem doma našel papír "Nástupy v pracovní dny" (v Litvínově) včetně těch, který jezdili jenom šejdráci a normální řidiči se na ně dostávali spíš výjimečně (2/14 2/15 3/23 a pár Š/)
Je to už pár let starý, z dob mojí "aktivní" autobusácký éry, takže asi tak 7/8 let
Pro zajímavost první nástup na šejdr: Š/40: ve 03:33 ..vůz označte CHEMOPETROL
P: [PM] U: [MO]
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2425
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 00:06:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moli: Nemáš pravdu. Vozy nejen v průměru musí splnit podmínky, ale i jednotlivě! Most není problém, Litvínov má ale kursů, které vyjíždějí do příměstí hodně.

Nicméně. Podívejte se na ostatní dopravce. Myslíte, že plní bezezbytku podmínky? Ani náhodou!

Co kam půjde nebo se vyřadí. Oficiálně nic není jisté. Většinou se mezi řidiči jen šíří fámy.
Stačí porovnat podmínky kraje a věk 931!

Tady nejde o mé osobní zkušenosti. Jde o to, že se takhle mezi lidi v podniku dostávají polopřesné informace, a pak se šíří fámy a vedení je nervózní! To ničemu neprospívá.

Nápisy na BUSE: Font vrátit nejde. Nápisy jsou jaké jsou, momentálně jsem nejen já víc nevymyslel. H.Jiř.,pekař. je zrovna můj nápad. Jinak to prostě nešlo.
Slibuji, budu to řešit, ale zatím to moc nevypadá. Co šlo dřív dnes prostě nejde!

Vše je o penězích. Samozřejmě, nejen o nich. Kloubáky v provozu celý den neudržíš, to ty vozy nevydrží. Na to mají už svůj věk a spolehlivost je jaká je. Rozmlácený silnice a nedostatečné zastávky to jen umocňují
Turnusy jsou nějak udělané, není to zas tak jednoduché, jak to vypadá. Nedá se vozem sem tam strkat, jak se to hodí. To je v současnosti také nereálné.
Samozřejmě, existují jiné možnosti, jak to řešit. Ale ono, když vám kraj každý pomalu měsíc mění jízdní řády, tak máte práce dost, i bez změn v MHD!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37141
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 04:19:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu jsem ztratil nit. Podmínky kraje se vztahují i na meziměstské linky MHD (dotované obcemi, nebo snad i krajem?) anebo pouze na běžnou linkovou dopravu (ex-ČSAD) provozovanou vozidly MHD?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Ross95
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 09:53:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Co šlo dřív dnes prostě nejde!
a proč v Plzni mohli zůstat u starýho fontu a my ne?
P: [PM] U: [MO]
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 13:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měli by se změnit podmínky pro nástup na neosvětlenejch zatávkách které jsou na znamení.Řidiči po nás cestujících požadují baterky.Oni snad netuší,že se blíží k zastávce a to jsme splnili povinnost,kterou nám ukládá přepravní řád MHD,poctivě jsme mávali.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2426
Registrován: 3-2004


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 14:07:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirek2: Narážíš snad na včerejší případ s večerní linkou 25 u Benediktu?
Hrubé pořušení povinnosti ze strany řidiče. Nic potřeba měnit není!!

Jinak trochu v šifrách: "Trojčata jsou už v doupěti"
Mirek2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 14:30:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani ne,ale večerní 12 v Třebušicích.Tam je problém v tom provozu večer včas rozeznat autobus od kamionu.I když za ty tři roky jsem se naučil.Nechci si stěžovat,protože pak jsou z toho jen postihy a zase tak královský platy řidiči nemaj.
Rudolf_33
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 11-2007
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:10:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M. Zlivský:Podmínky kraje se vztahují na jím dotované linky ZDO. Jejich seznam je na krajském webu. Podmínky jsou dosti tvrdé - průměrný věk použitých vozidel max 8 let, jednotlivé vozodlo max. 10 let,Euro 3, později Euro 4, atd. V podmínkách je určeno i vybavení vozidel - městské Karosy se zpravidla netolerují.Při porušení smluvních podmínek tvrdá pokuta.MHD není dotovaná krajem, ale zůčastněnými obcemi - ty si sjednávají podmínky dotací dle svého uvážení.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, kam to dát, sem se to asi hodí nejvíc.

Včera jsem měl v Mostě trochu času, zavítal jsem tedy na hlavní autobusouvé nádraží vedle vlakového. Už byla docela tma a na autobusáku nesvítilo ani jedno světlo. Mno, slabší povahy by se možná začly bát. Po chvíli jsem zjistil příčinu, naraziv na vybrakovaný rozvaděč bez víka (litina, no..). Zajímalo mě, jestli náhodou nejsou ty holé vodiče pod napětím. Vadasku s sebou nenosím a tak jsem opatrně uchopil za izolaci vodič, který se nejvíce podobal odvodům a zkusil se s tím dotknout jednoho z tlustých přívodních vodičů. A hle! Zajisřilo to a na nástupišti se rozsvítily zářivky. Kousek jsem poodstoupil, abych viděl, jak to pěkně svítí a jen díky tomu, že už bylo vidět, jsem nezahučel do kanálu bez poklopu! Takhle to dál nejde! Nebezpečné napětí volně přístupné dotyku a nezabezpečené díry na veřejně přístupném místě. Navrhuji okamžitě odpojit přívod elektřiny a na kanály dát plastové poklopy. No, hnus velenosti.
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 92
Registrován: 10-2006
Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:29:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: docela jsi mě naštval - příště přesně a pečlivě čti, co tady píšu. Viz výše: podmínky kraje na stáří pro 2008 - průměrné stáří 8 let a zároveň žádný vůz nesmí být starší 10 let. Jen jsem zde napravil mé tvrzení, že 931 prý půjdou do Litv. čistě kvůli zmlazení zdejších autobusů, aby se naplnily podmínky kraje. Některé busy se vyřadí a tak se do Litvínova pošle něco jiného. Kolik vozů a jakého typu, to je skutečně spekulace. V DP se šířilo vždy plno fám a polopravd, ale musíš si z nich vždy vybrat něco reálného. Já jsem také psal, že uvidíme, jak to nakonec dopadne. V tuto chvíli se zvažuje varianta, že půjde x-ks 931 do Litv., to je fakt. V televizi se také diskutuje o návrzích, co by mělo být součástí nějaké právní normy. A 100%ní výsledek se nakonec stejně dozvíme z uveřejněného zákona nebo vyhlášky. A stejně to platí o autobusech na Mostecku - o něčem se uvažuje, ale až později uvidíme skutečný výsledek.

BUSE a USV - věřím ti, že to asi lépe už udělat nejde. Ale problém spočívá spíše v něčem jiném: neměl DP ponechat ovládání BUSE přes JKZ - nabízelo to více možností, i když po pravdě řečeno náš DP nikdy nevyužil potenciálu tohoto informačního systému. Stačí porovnat s Ostravou nebo Brnem.

Obecně lze říct, že autobusy řady 7xx nemohou již splnit krajské podmínky. A ty 931, které se vyrobily v r. 97, také ne. Problémy s podmínkami na stáří vozů mají i jiní dopravci - Kavka, DP Chomutov a jiní, to je fakt. Podmínky jsou velmi přísné a až nelogicky a nesystémově tvrdé. Ale je to tak, dopravci smlouvy podepsali při plném vědomí a psychické síle. Určitě, a to zdůrazňuji, nechci nikoho poškozovat, jen tady diskutujeme o reálných problémech. Tyto problémy jsou i v jiných firmách, ale zrovna tato diskuzní skupina je o MHD v Mostě, Litvínově a okolí (včetně VLD).

Vzkaz pro Rosse: Š/40 už neexistuje, tu ranní část snad jezdí Š/30.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 16. listopadu 2007 - 15:49:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: tak už je opravdu brutální

To nádraží už je zralý na zrušení. Ještě okolo roku 1992 tam vyjíždělo v X na cca. 170 spojů. Ještě dříve tam vyjížděly i všechny městské autobusové linky...

Ne jen poklopy a dekly...

V domě u stovky vybuchl plyn
dnes 7:36

MOST - Obyvatelům jednoho vchodu bloku 98 bylo včera špatně. Do bytů jim brzy ráno pronikal plyn. Někteří spali.

Plyn se šířil z chodby v přízemí, kde neznámý pachatel ukradl z otevřené skříně součást plynového potrubí. Hasiči vyjeli na pomoc v 6.13. Včas uzavřeli hlavní ventil. Podle dostupných informací nedošlo k újmě na zdraví. „Závadu zlikvidovali plynaři,“ sdělil Lukáš Marvan, mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

Po uzavření centrálního uzávěru zůstalo bez plynu dvanáct domácností. Plynaři v poledne ujistili, že dodávky obnoví, jakmile to bude možné. Rozhodne revizní zpráva. „Hlava mě bolí ještě teď,“ řekl Deníku pět hodin po nehodě nájemník Ladislav Sivák.

„Měla jsem hrozný strach. Plyn byl cítit všude. Teď nevím, co bude dál,“ svěřila se nájemnice, která si nepřála být jmenována. Lokalita u „stovky“, kde dům stojí, patří mezi nejproblémovější v Mostě. Před pár dny shořel v průjezdu u domu kontejner na tříděný odpad, jeden z obyvatel včera upozornil na rozbití auta na dvoře. Včera za svítání mohlo být hůř.

„Každý nešetrný, neodborný a neoprávněný zásah do plynového zařízení je rizikový,“ potvrdil Pavel Zajíc, mluvčí Severočeské plynárenské, který hasiče pochválil za profesionální zákrok. Informace o tom, co všechno pachatel ukradl, se však rozcházejí. Podle plynařů někdo brutálním způsobem odstranil plynoměr. Jeden z nájemníků Deníku ale řekl, že žádný plynoměr na chodbě nebyl. „Obě roury byly už delší dobu zaslepeny šrouby. Někdo je musel vzít úmyslně, ve sběrně ale za ně moc neutrží. Podle mě plyn pustili úmyslně feťáci. Před třemi dny nám prokopli domovní dveře,“ řekl nájemník.

Starousedlíci si už několik let stěžují na nepřizpůsobivé přistěhovalce. Městská policie chce ještě letos zřídit u „stovky“ svou služebnu. „Bude fungovat 24 hodin denně,“ řekl Deníku už dříve šéf mosteckých strážníků Bronislav Schwarz.

Martin Vokurka


věčná škoda, že s těma zfetovanejma cigánskejma sviněma nevylítlo do luftu
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 11-2005


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 13:37:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí_spár: teď jich tam vjíždí asi šet. A ono i kolo busu zapadlé v díře od kanálu, je docela záhul...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč...
ICQ 311-297-744
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 448
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 18:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes také v Lounech mezi ostatními busy DPmost stál ev.č. 45 s novou RZ 4U8 5430 !
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2427
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 19:41:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes 38 a Orlí spár: Tak to je brutální. Jak to nádraží, tak ten výbuch plynu. Raději snad k tomu ani nic nedodávat!
Jinak to busový nádraží nepůjde pryč dřív, než se přednádražní prostor u ČD budovy přestaví. A ten se nepřestaví dřív, než se opraví, respektive zbourají a postaví nové dvounásobné přemostění z ulice Rudolické k přednádraží, a to se nepostaví dřív, než budou peníze. A peníze budou, NĚKDY

Jinak v novinách proběhla informace, že příští rok by měla proběhnout oprava podchodu u bloku 100.
Mno, dle mě zbytečný, stejně to bude hned zničený. V současnosti přibyl přechod ke Kauflandu přes třídu Budovatelů cca 100 metrů od zastávek Most,zimní stadion (blok 100), takže já bych za ty prachy zastávky udělal tam, a bylo by vyřešeno! Ale to je jen můj skromný osobní názor.

Mz: Kraj financuji ZDO. ZDO se skládá z různého, v naší souvislosti a v souvislosti s dotazem z tramvajových linek pouze úsek )Litvínov,nádraží - Most,zimní stadion), meziměstských autobusových linek (bývalé linky ČSAD Bus, DPÚK) v celé své trase a linek MHD busových na meziměstských úsecích (nebo úsecích z okraje "centrálního" města do "centra" města přilehlého. V Mostě i Litvínově se jedná o úseky MHD linek vedených mimo města Most a Litvínov. Na území těchto měst to platí dané město (tedy město Most nebo Litvínov).
A toto je problém. Protože dané město (Litvínov nebo Most) musí platit ze svého rozpočtu třeba i část linky, která je pro jeho obyvatele bezvýznamná a bezpředmětná.
Na meziměstských linkách autobusů i na MHD příměstských částech konkrétních autobusových linek platí určité podmínky dané smlouvami, které navíc nejsou stálé, ale mění se s dalšími roky. Liší se to ještě i v jiných věcech, ale to už sem nepatří!
Zajímavé je, že na autobusové spoje má kraj nároky jak Spojené Arabské Emiráty, zatímco na kolejovou dopravu požadavky prakticky žádné!!!

MHD si objednává a platí města. Jsou objednatelem i plátcem. To třeba spousta lidí neví, a zbytečně nadávají dopravcům. Rozsah dopravy, počet Km apod. si neurčuje dopravce, ale město (-a)!
Pokud je DP akciovou společností vlastněnou městy buď 100%, nebo z rozhodné části, prosazují města své záměry a požadavky přes orgány společnsoti.


Louňák: Zajímavé, nová RZ.

Všem doporučuji zkusit linku 30. Nějaký čas bude uzavřena část kruhového objezdu u Luny ve směru do centra. Vozy na lince 30 od nemocnice nejedou tedy přes kruháč rovně přímo do ulice J.Skupy, ale nejdříve do prava do ulice Žatecká až na další kruháč na této ulici, tam se bus otočí o 180 stupňů a jede opět ke kruháči u Luny, kde opět využije oddělený odpočovací pruh do prava a konečně najede na ulice J.Skupy.

Moli: Nechápu, o co jde. Reagoval jsem na tuto větu - Každopádně musím opravit jednu informaci, nějak jsem si to neuvědomil. Příměstská oblast Most-Litvínov (linky MHD DPmML, jedoucí za hranice měst) je posuzována jako celek, tj. budou-li v Mostě jezdit supermoderní vozy a v Litvínově totální šroty a splní-li všechny autobusy v průměru podmínky kraje, bude vše v pořádku.

Šlo mi o to spojení "v průměru", což je nesmysl! Nic víc, nic méně!

Fámy, polopravdy apod.: Mno právě! A proč se šíří? Protože jsou lidi ukecaný, všichni víme taky asi který. Jak jsem pozal, něco se někde řekne, jako myšlenka a už to jede. Proto je vedení citlivé na to, co se kde (včetně tady) objeví!! A musím říct, že se jim nedivím!!

S přesunem čehokoliv kamkoliv jsou to taky FÁMY!! Na to jsem jako na citlivou informaci narážel! A nedivím se, jestli kvůli tomu bude někdo dělat zle!


Buse panely: Proč se nevyužilo JKZ? To se neptejte mě, to já jsem tam nebyl.
S tím zobrazením dnes. Nejsem odborník-přestože s tím umím dost, ale třeba toho jde spoustu. Uvidíme dál. Změnit se to chce, nám se to taky moc nelíbí.

Ross95: Nevím, jak to mají v Plzni. Ale pochybuji, že to mají zapojené přes USV. Případně někdo dopňte, docela by mě to zajímalo!

Jinak info ze železnice. Na trati číslo 134 Litvínov-Oldřichov probíhá nepřetržitá výluka provozu mezi Litvínovem a Osekem. Náhradní doprava autobusy (jeden Sor 9,5 od DPÚK a nějaká zájezdová Karosa od dopravce Bouda z Duchcova).
Výluka je z důvodu totální rekonstrukce nejen kolejí v úseku mezi Lomem a Osekem (známý úsek přes Osecký les - bylo to tam velmi špatné). Konkrétně od přejezdu na silnici číslo 254 Lom - Duchcov k Oseckému nádraží.
Staré koleje byly úplně odstraněný, včetně pražců a veškerého štěrku. Podkladový násep je opravován, rozšířen, srovnán a vyčištěn. Vypadá to velmi zajímavě.
Tak snad je trať zachráněna a bude po dlouhých letech plnohodnotná záloha tratě 130.
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 20:49:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
- fámy: jsem přesvědčen, že tato diskuse slouží k tomu, aby se zde psalo mj. o tom, o čem se mluví. V novinách se také objeví informace, co DP udělá a ve výsledku se neudělá nic. Jsou to tedy také bláboly, jen tomu někdo neříká fámy. Jinak vedení si vždycky najde něco, co se mu nebude líbit. Na jednu stranu se mu také nedivím. Ovšem částečně si za to může samo - minimální otevřeností a tajnůstkářstvím. A nepomůže tomu ani konstatování, že za rohem číhá informacíchtivá konkurence. Je to jen o přístupu k dané věci - viz srovnání s jinými DP.
- průměr, neprůměr - bylo to myšleno tak, že ty totální šroty jsou vozy, které splní druhou podm. kraje (stáří do 10 let). Pak je jedno, zda bude např. v Mostě 10 busů s r. výr. 2007 a v Litvínově 10 busů s r. výr. 1999. Všechny vozy to splní, průměrné stáří bude 5 let. Ale z pohledu cestujících by v Mostě jezdliy nové vozy a v Litv. "opotřebované". Poenta celého byla, že půjdou-li 931 (= naplní-li se zde zveřejněné "fámy") do Litv., nejde o přesun kvůli kraji, ale kvůli případné náhradě po zdejších vyřazených voozech. Závěr: mluví se o tom (viz výše), skutečnost uvidíme.
Doufám, že si už rozumíme. Tím bych toto téma opustil, protože už to začíná být únavné.

Jinak zajížďka kvůli kruháku u Luny se samozřejmě týká i autobusů l.č. 17, 20 a 22. Vozy l.č. 30 tak i při běžném zpoždění na své trase nabírají další sekeru. Co se dá dělat.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37198
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 20:52:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
Díky za vysvětlení, s tím jsem se ještě nikdy nesetkal, že by kraj doplácel na meziměstské úseky MHD (obvykle si tohle plně platí okolní města, jimž nestačí obsluha klasickou linkovou dopravou).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 21:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ony totiž některé obce nebyly a nejsou obsluhovány klasickou linkovou dopravou - např. Meziboří nebo celá oblast Horního Jiřetína (nepočítám linku do Brandova, která jen škrtne o H. Jiř. nebo tři páry spojů linky Litvínov - Chomutov). U většiny linek se vycházelo z historických zkušeností. Např. linka č. 19 vznikla pro potřeby dopravy pracovníků z Mostu do Sedlece, kde se v té době nacházel pivovar, silo a velkosklad potravin. Později byla l.č. 19 protažena do Korozluk právě díky zájmu a finanční spoluúčasti OÚ Korozluky.

A když na podzim 2006 a jaře 2007 probíhalo koncesní řízení v jednotlivých obl. kraje, tak se kraj zavázal, že v dané obl. bude hradit nejen základní, ale i ostatní dopravní obslužnost. Obce tak měly dát požadavky na kraj, zbavily se financování "svých spojů". Ale spoje ost. dopr. obsl. musí zajišťovat krajem vybraný dopravce v dané oblasti. Příklad: linka Most-Strupčice-Chomutov. Od září 2007 zajišťoval spoje ZDO náš DP, ale tři páry spojů v prac. dnech (hrazené z rozpočtu Malého Března) jezdil DPÚK. Obec měla nadále platnou smlouvu s DPÚK, byla s jejich službami spokojena, ale od června 2007 tyto spoje, jejichž financování převzal od obce kraj, zabezpečuje DPmML.
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 10-2006
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 21:28:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

příspěvek 94, odstavec 2 - správně má být září 2006
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1202
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 21:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
Pokud vím, tak část táborské MHD je taky financována krajem a plní funkci ZDO. Je to přesně ten samý příklad jako to zmíněné Meziboří atd. - klasická linková doprava tam nejezdí. Konkrétně by mělo jít o obce Dražičky a Radimovice u Tábora.
Jiný způsob je ten, že koncová část městské linky je vyčleněna zvlášť licencována jako meziměstská, i když autobus jede průběžně. Konkrétně vím třeba o úseku Modlešovice - Sedlíkovice (MHD Strakonice) nebo Starý Pelhřimov - Dubovice (MHD Pelhřimov). Tohle by nám ale určitě vysvětlil někdo povolanější (napadá mě třeba Mirbusak )

Sorry za OT.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37204
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 22:10:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zde už to ale skoro spíš je běžná linka, kterou si na prostoru města doplácí městský úřad. :-) Každopádně je to zajímavá problematika, a kolem Ústí ve světle „rozchodu” s DPÚK o to zajímavější.

Mirbusak sem asi nechodí... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 1-2007
Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 22:33:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Mirbusak do této diskuse nechodí.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2428
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 17. listopadu 2007 - 23:31:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moli: Já ti tu diskusi nechci znechutit nebo ti brát právo se tady vyjádřit! Mě osobně je to jedno.
Já ani ty nejsme média, jsme zaměstnanci
Samozřejmě, dalo by se ledacos dělat jinak, mě osobně by se také líblo jina dělat PR. Ale na to já jsem malý pán a hlavně zdaleka nemám dostatek informací na to, abych to mohl efektivně a do hloubky porovnat, zhodnotit a analyzovat.

Průměr chápu, asi jsem to před tím nepochopil. Přesun kvůli omlazení nesouvisející s podmínkami ZDO je naprostý nesmysl!!
Jen bych rád věděl, kdo tyhle blbiny vynesl mezi řidiče?!?!?

Jasně, zdržují se i další linky. Ale pro případného návštěvníka je nejlepší linka 30. Ta jezdí pořád a dokola a s kloubovými vozy (zajímavé na kruháči na Žatecké ulici, proto jsem to psal!

Mz: Obce si i mimo ZDO mohou zaplatit další dopravu. Určitě by se v ÚK nějaké spoje našly.
Ono pro udržení úrovně nějaké dopravy do určitých míst, byl přechod na financování krajem místo obcí nutné. Po politických změnách v roce 1989 a léta po tom, docházely městům peníze na financování příměstí městských linek. Hodně linek se spojově osekalo, případně zkrátilo.
Kraj tímhle toto vyřešil, což příměstskou dopravu celkem stabilizovalo.
Další otázkou je nastavení podmínek ve srovnání s podmínkami meziměstských busových linek atd. atd., ale to jiný problém.
Stabilizaci ZDO a její financování to bezesporu přineslo, a to bylo to potřeba!

Koukám, že na šifru nikdo nereagoval?!?!?
Slayer_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 05:39:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Dnes jsem ty trojčata v doupěti viděl. Stojí za plotem, kde vždy pdavidelně stojí/stávali kloubáci. Už se těším až vyjedou ven.
A snad to neni tajná informace, neví někdo jejich evidenční čísla a případně jejich rozdělení do obou měst? Ani bych se nedivil, kdyby zaplnili mezery po nedávno vyřazených busech 83, 93, 127, při tak přehledném číslování

Uzavírka kruháče u Luny nabízí skvělé a jedinečné snímky busů výše zmíněných linek, jedoucí po ulici Žatecká nebo třeba na kruháči s ulicí Fr. Halase
Ale také zbytečné komplikace pro řidiče osobáků, díky nedokonalému přechodnému svislému a hlavně chybějícímu vodorovnému dopravnímu značení!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2429
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 10:23:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slayer: Dopravní značení na kruháči u Luny by mělo přibýt, a to jak vodorovné (snad i prahy), tak i svislé.
Nejhorší na to je, že spoje nabírají zpoždění. A vysvětlit to některým lidem, je velmi obtížné

Čísla a rozdělení trojčat zatím ne.
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 10:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
- diskusi o "fámách" bych uzavřel - stejně nic neovlivníme včetně přístupu nadřízených k této diskusi. Kdo tu blbinu o busech (podle tvé formulace) vynesl, tak to tady už nebudeme vůbec rozvádět. Mám svůj tip. Přesto platí to, co jsem napsal dříve - diskutuje se zde i o úvahách. V roce 2003 se také uvažovalo o výstavbě vlakotramvaje do Žatce, byla k tomu dokonce i mezinárodní konference. A ze současného pohledu to byla také vize snílků, tj. možná "fáma". A už dost, končím.
- na trojčata jsem nereagoval, protože se tady vyhrotil problém o "fámách", tj. nechci nikomu nahrávat na smeč (včetně tebe )
- souhlasím, že se doprava v kraji stabilizovala. Jen kdyby nebyly tak přísné podmínky, resp. kdyby začaly platit třeba až od r. 2010, aby se na ně mohly firmy lépe připravit.

Slayer:
- uvidíme, jaká ev.č. budou mít nové MANy. V tuto chvíli jsou volná následující ev.č. (vycházím-li od začátku číslené řady, vyhrazené pro autobusy - tj. od ev.č. 48): 62, 69, 83, 91, 93, 97, ......

Ještě tady nikdo nepsal, že kvůli naprostému nedostatku řidičů tramvají probíhá od začátku září tramvajový kurz, který bude ukončen v posledním listopadovém týdnu. Proto je možné spatřit na kolejích tramvaje na cvičných jízdách.
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 11-2007


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 10:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to bude s rušením tramvají m Mostě ??? Budwe, nebde ???
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2430
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 11:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moli: Jasně, nemá smysl to víc řešit. Jen je rozdíl, mezi tzv. tam-tamy mezi zaměstnanci a informacemi z tisku, které vzejdou přes instituci tiskového mluvčího nebo vedení.
A nešlo mi o jiné info, než o ty přesuny. Cokoliv jiného, co jsi tady psal, bylo O.K. S fámy kolem přesunů pramení a jsou problémy! Tím bych to uzavřel, už tak jsem napsal víc, než jsem chtěl!!

Vlakotramvaje ztroskotaly na něčem jiném. Projekt je to pěkný, hezky zpracovaný, ale těžko ho někdo někdy zafinancuje. To je naprosto mimo možnosti DP, měst a kraje. A stát nebude pumpovat miliardy proto, že si někdo udělal pěkný a zajímavý projekt. Autobusy dotčené průmyslové zóny v pohodě obslouží, takže není ani důvod výstavby!

Trojčata, nebo-li tři nové Many. To není stejné, jako fáma. Ty busy jely přes půl republiky, byly vidět v areálu i veřejností. Navíc skutečně existují. Napsal jsem to v šifrách spíš z legrace, než pro utajení.

Podmínky pro dopravce v kraji jsou jaké jsou. Ono z logiky věci a pohledu vyplývá, že nikdo ty dopravce jako podnikatelské subjekty nenutil! Kdyby se na kraj všichni domluvily, tak kraj dopadl jako s příměstí Ústí, kde mu DP Ústí nad Labem jezdí za 47 Kč/Km.

Ano, skutečně probíhá tramvajový kurs. Aby nový řidiči měli oprávnění i na Astry, tak Astra cvičné jízdy probíhají především pozdě večer a v noci. Je to tím, že Astra 202 je v opravě a na prohlídce a musí se vše dělat s Astrou 201, která je po většinu dne na kursu.

Mlojin: Nebude! Momentálně to není reálné a v dlouhodobém hledisku je budoucnost těžké předjímat.
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 10-2006
Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 12:35:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass:
- no rozdíl tady určitě je. Nutno jen dodat, že když se blbost náležitě upraví a schválí jako tisková zpráva, bohužel to nikdo za "fámu" nepovažuje. A že už jich bylo!!! K těm přesunům - psal jesm to vždy v kondicionálu, tj. "mělo by", "mluví se..", i o tom je zajímavé diskutovat. Nikdy jsem nenapsal, že to skutečně bude. A to, že jsem to sem napsal, mi přijde zcela neškodné. Vždyť kdo to čte: pár zájemců z Mostecka, zbylí čtenáři to celkem bez povšimnutí přejdou a nakonec několik "slídilů či informátorů z DP" (nehodící se škrtněte), kteří si tak pěstují kariéru na tom, že nosí informace o tom, co se kde a kdo píše, o patro výš. Howgh.
- projekt vlakotramvaje - je to hezké, kéž by se to zrealizovalo. Ale ta studie byla nereálná, tudíž de facto nesmyslná hned ve stádiu úvah či zpracování. Proto nákladnou konferenci, které jsem se také se zájmem zúčastnil, považuji do určité míry za docela vyhozené peníze v situaci, kdy se počítá každá koruna a např. na záchodech v DP chybí toaletní papír.
- dopravci se nespojili, protože každý chtěl urvat to, co chtěl i jiný. DP v Ústí to přeji, stačí 2x nedodat všechny požadované podklady, dvakrát se konc. řízení zrušilo, mezitím zjistili, že nikdo kromě DPMUL nemá šanci splnit podmínky a na potřetí si stanovili vysokou cenu, která byla zároveň jedinou, tj. nejnižší nabídnutou cenou.
- ano, zácviky i na Astře. Jen mě docela pobavilo, že kdyby T3 nebyla označena symbolem "L", byl by z toho průšvih. V Astrách ale není navolen nápis "Cvičná jízda", vozy tak jezdí s nápisem "Zkušební jízda". To by se v Ostravě nebo Brně stát nemohlo.
- nové MANy - ztotožňuji se s tím, co jsi napsal, tj. že jsou všude vidět, ale to je zrovna příklad, kdy zcela normální věc vadí DP. Viz minulý rok - dodávka nízkopodlažních kloubáků a uveřejnění fotky na net ještě před slavnostním výjezdem. To, že plot je jen drátěný a busy jsou vidět, už nikdo neřešil.
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 18. listopadu 2007 - 19:03:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vladass: Ty jízdy v noci s Astrou jsou k něčemu dobré......alespoň si frekventanti zapamatují,kde jsou úsekové děliče......jen je mi jich trošku líto,že spadnou do toho největšího frmolu rovnýma nohama.Na druhou stranu je to ta nejlepší škola!Pak už je snad nic nevyvede s míry. Přeju jim úspěšné složení zkoušek.... a potom už jen mnoho ujetých kilometrů bez nehod...
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 7-2005


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 10:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska sem na lince 5 viděl B731/2 v unifikovaném laku (žluto-bílá s červenými nárazníky). Nevíte někdo jestli 46ka jezdi i jiny linky nez 24?
Moli
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 10-2006
Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 11:39:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: jízdy večer nebo na namoklých kolejích posypaných spadaným listím je ta nejlepší škola

B741: 46 má jen USV (kasu), ne camely. Tak nevím, co to bylo.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 620
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 21:28:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladassi, došel ti mail ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37287
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 21:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na ČT v reginoech kecali cosi o tom, že by měl Most dostat pokutu za to, že školáci jezdí zadarmo.
Co to je za blbost? To jako u důchodců to nevadí a u školáků jo?

(Osobně bych teda radši, aby každej, byť třeba symbolicky, platil, protože jinak si toho pak dotyční neváží, ale to je teď vedlejší.)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3429
Registrován: 4-2006


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 22:00:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martine ano hrozí jim pokuta až 50 mil.Oni ale fakticky zadarmo jezdí i nejezdí.Ztrátu jim doplácí město (DP)Alespoň tak to v té reportáži bylo.
"(Osobně bych teda radši, aby každej, byť třeba symbolicky, platil, protože jinak si toho pak dotyční neváží, ale to je teď vedlejší.)!Ano s tím souhlasím dokud si to lidé neplatí - neváží si toho.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 37291
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 22:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, jistě, stejně jako ale nejezdí zadarmo ani důchodci (za ty to taky někdo doplácí*). Nebo snad ne?

* - a protože stát jim to přestal platit, tak např. ve vlaku už mají jen poloviční.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 621
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 19. listopadu 2007 - 22:41:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tento pátek odpoledne je plánován 1. MOSTECKÝ ŠOTOSRAZ. Orientační doba začátku je okolo 16:00 v některé z mosteckých restaurací (zatím ve výběru). Na věku a pohlaví nezáleží

Další informace budou dodávány průběžně.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Jirka_most
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 20. listopadu 2007 - 18:09:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Martin Zlivský a ostatní:
Odkaz na info o tom, že inspekce řeší možnou diskriminaci cestujících mosteckou MHD jsem uvedl již 6. října. Psal o tom časopis Týden na svých internetových stránkách (http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/inspekce-setri-zda-most-nediskriminuje-deti_25277.html). V tu dobu se o tom nikde jinde nepsalo a až po měsíci "objevila" tuto informaci ostatní média...
S důchodci bych danou situaci vůbec nesrovnával, protože každý, kdo dovršil určitého věku, měl v tu dobu dopravu zdarma. V našem případě je však určující pouze to, kde daný školák bydlí. Proč má být bit ten, který bydlí například v Litvínově a dopravu přitom v jeho městě paradoxně zabezpečuje stejný dopravní podnik??? Jak je vidět, tak se nám volební vítězství a sliby jednoho nejmenovaného politického sdružení pěkně prodraží...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace