K-report
 

Archiv do 05.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Transformace DP Praha, a.s. » Staré archivy » Archiv do 05.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9941
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 12:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řada lidí zde psala, že tolerance tří dnů bez neschopenky u nich ve firmách funguje.

To může fungovat ve firmách, kde jsou lidé placeni od odvedené práce, a zaměstnavateli je celkem jedno jaxi s úkolem poradí. Ovšem u profesí ve směnném provozu, kde je člověk placen přesně od minuty do minuty si nějakou toleranci na marodění doma dokážu představit jen těžko.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 491
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 22:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Chybička se vloudila: aby nějaké sorty vůbec existovali, birokracie.

Co pořád spekuluješ. Já od zaměstnavatele nic nechci zadarmo a od státu (ze svého odváděného pojistného) už také nic první tři dny v nemoci nedostanu. Takže se podivuji tomu, že ačkoli od nikoho nic nedostanu, tak abych se mohl, dejme tomu na 1 - 3 dny zregenerovat, tak si kvůli tomu musím běhat 2x pro "papír". Takže já nic první tři dny od nikoho nedostanu a jsem s tím dokonale srozuměn, ale přesto musí třetí osoba (lékař) dokladovat, že mi není dobře. A právě toto já považuji za zrůdnost, jak jsem se ostatně již vyjádřil v předchozích příspěvcích na toto téma.

Ovšem u profesí ve směnném provozu, kde je člověk placen přesně od minuty do minuty si nějakou toleranci na marodění doma dokážu představit jen těžko.
Tomu opět nerozumím. Chceš tím snad říci, že ve směnném provozu nemohou lidé marodit??? Vždyť oni běžně marodí, samozřejmě s "papírem", ale to dostávají ze svého pojistného vyplacenou nemocenskou, tak se to dá pochopit. Teď nedostanou nic, ale papír se chce od nich dál. Myslíš si snad, že teď přestanou marodit? Možná že ano, bude jim špatně, ale přesto do práce půjdou, a když nepůjdou a budou se chtít na své náklady zregenerovat, tak jeden den z toho promrhají chozením pro "papír". Ty tři neplacené dny na zregenerování se tak minou účinkem. Vydělají na tom jen doktoři, člověk ale zapláče!

Káem: Ty víc věříš v peníze, než v lidi. (On to Fromm říká dobře: "Mit nebo být") .
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2430
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 12:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: V práci ano.

Zajímavý příklad marketingové snahy - jen zdánlivě v této rubrice od věci.
ČTK:
České dráhy rozšíří od 1. září platnost jízdenky na vlaky pendolino i na všechny stanice ve třech krajích, kam pendolina jezdí. Řekl to náměstek ředitele ČD pro osobní dopravu Jiří Kolář. Pokud cestující využije pendolino, tak za návazné spoje ve Středočeském, Moravskoslezském a Jihomoravském kraji nebude muset platit.
Znamená to, že osobě cestující například z Berouna do Havířova bude stačit lístek na pendolino z Prahy do Ostravy a nebude muset platit za návazné spoje do Prahy a z Ostravy.
Platnost jízdenek nebude končit přímo na hranicích kraje, cestující bude mít možnost na ně dojet až do nejbližší stanice rychlíku v sousedním kraji. Jihočeši tak například budou moci jet na "pendolinovou jízdenku" již z Tábora nebo Písku.
Nové jízdenky dráhy nazvaly SC Net Sever a SC Net Jih. Na severní Moravu jejich cena pro druhou třídu bude 500 korun, pro první třídu 750 korun. Do Brna a okolí se lidé při použití pendolina dostanou za 400 korun ve druhé třídě, za 600 korun v první. Jedinou změnou oproti dosud platným tarifům je zvýšení ceny pro první třídu o 150 korun, respektive 100 korun. Cena 2. třídy v pendolinu i mezinárodních jízdenek zůstává i po 1. září stejná.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9953
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 16:15:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky - Takže se podivuji tomu, že ačkoli od nikoho nic nedostanu, tak abych se mohl, dejme tomu na 1 - 3 dny zregenerovat, tak si kvůli tomu musím běhat 2x pro "papír".

To běhání pro "papír" je nutné proto, aby sis tu "regeneraci" nemusel nadělávat. Co je na tom nejasného?

Chceš tím snad říci, že ve směnném provozu nemohou lidé marodit???

To samozřejmě můžou. A od marodění je právě neschopenka.

Milky, dělal jsi někdy v životě vedoucího i třeba nějakému malému kolektivu lidí, pokud možno v dopravě?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 679
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 19:38:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jak vypadají organizační změny DPP v první fázi ?

Z propouštěných 341 zaměstnanců je pouze 146 z kategorie THP tj. cca 40% !
Tak nevim, ale zrovna takhle jsem si zbavování se přebytečných sil nepředstavoval, tímhle způsobem se poměr pracující kontra kancelář hned tak nezlepší...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 20:54:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

takhle jsem si zbavování se přebytečných sil nepředstavoval

Co jsou to přebytečné síly? Ráno každého pracovního dne v době platnosti prázdninových JŘ stojí v Minské kolem 8 hodiny současně 3 vozy linky 4, přičemž to není, že se jednou sjedou 3; je to minimálně tři po sobě následující případy. Takže kolik řidičů tam má víc než 20 minut konec, kolik peněz v "odstavených" výrobních prostředcích tam je?

(Příspěvek byl editován uživatelem arj.)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 28. srpna 2007 - 23:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: S tvým stylem argumentace se nedomluvíme. Já jsem obecně proti zbytečnému šikanování lidí papírováním, ty si v něm naopak lebedíš. A jsem přesvědčen, že ten můj svět je lepší. Ty jsi na tom tak, že si takový svět už nedokážeš ani představit.

Arj: Dobře, že jsi to naťuknul. Právě to jsem si myslel, že se změní s příchodem nového GŘ. A jak jsi správně odpozoroval, zatím nic... .

Demon3: Dvořák zůstává velmi daleko i za mým očekáváním.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9957
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 08:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tvým stylem argumentace se nedomluvíme.

Znova se naprosto věcně zeptám - pokud by u DP-ED fungoval "liberální" přístup k nemocnosti, jak by sis představoval náhradu zameškané doby? To je totiž to, oč tu běží.

Já jsem obecně proti zbytečnému šikanování lidí papírováním, ty si v něm naopak lebedíš.

To není šikanování, to je potřeba zajistit fungování podniku. Opravdu si neumím představit výpravčího ve vozovně jak pravidelně řeší situaci:

"Haló? Tady Franta Novák."
"Čau, co je?"
"Ale, je mi trochu blbě, zůstanu tak 2 - 3 dny doma"
"Jasně, v pohodě, já na tu 5/12 někoho seženu. Vyjíždí za 10 minut, to nebude problém ".

A ještě přidám vzpomínku - když za "mých časů" měl někdo náhlý problém, pro který se nemohl dostavit na pracoviště (většinou samozřejmě kocovina ), taxe podobný telefonát odehrál, ale "marod" samozřejmě musel vybírat dovolenou. Protože u směnného provozu "od - do" to prostě jinak nejde. To je můj svět.

Ty jsi na tom tak, že si takový svět už nedokážeš ani představit.

To nedovedu, protože jsem pár let partám řidičů (náklaďáků) šéfoval. S přehnaně liberálním a (pseudo-)humanistickým vedením se vedoucí VŽDY dostane nakonec do problémů.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2431
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 09:01:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

arj: 3x4 v Minské: To je věc, do které nové vedení pronikne nejpozději, protože střední kádry vydrží nejdéle zatloukat, že jinak než přestávkovat s vozem prostě nejde , protože se to nikdy nedělalo. Ale myslím, že jde jen o trpělivost. Ono to prostě vyplavat musí, až nebude kde jinde šetřit.
Ono to vidíme i v našich diskusích, jaxe některé názory sveřepě drží (BKV nejde udělat pořádně) a jiné získávají své nové nadšené nádražnické stoupence (nejezdící schody se musí znepřístupnit)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 10:17:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: To, co píšeš, ale neřeší neschopenka. Já dnes zavolám výpravčímu, že nepřijdu, on za mě pošle zálohu a já si jedu k doktorovi pro neschopenku, tu doručím na pracoviště a v pohodě si marodím za své pojistné. Nově budu marodit zadarmo, i když s neschopenkou. Moje varianta je marodit první tři dny zadarmo, ale bez neschopenky. (A proč sem pořád pleteš fond pracovní doby, když za ty tři dny nic nedostanu. Jednoduše budu mít nižší mzdu, tak jako tak. Chce to jen si představit, že mohu být neschopen práce i bez papíru.)
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9959
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 10:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jednoduše budu mít nižší mzdu, tak jako tak. Chce to jen si představit, že mohu být neschopen práce i bez papíru.

Jenže bez toho papíru bys ty tři dny musel nadělávat. To je tak těžký to pochopit?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 497
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 10:29:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj, Káem: Snižovat počty řidičů je pro neprovozní zaměstnance nebezpečné. Snižuje se tak i poměr řidičů k servisní složce zaměstnanců DPP.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9960
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 10:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že jinak než přestávkovat s vozem prostě nejde , protože se to nikdy nedělalo.

Jak nedělalo? Já si svačinové střídání na 11ce ještě pamatuji - takže to není tak dávno.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 498
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 10:35:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Ale to je čistě legislativní záležitost, kterou může v mžiku vyřešit sněmovna. Ostatně o tom se tu celou dobu rozepisuji. To, že nedostanu první tři dny peníze ze svého pojistného, také rozhodla sněmovna, tak to může dotáhnout do konce a nezůstat v půli cesty, protože takto to její rozhodnutí postrádá logiku. Lidem v ničem neulehčí, jen jim vezme jejich peníze.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 500
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 10:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain, Káem: Střídání s přechodem na jiný vůz již dnes na tramvajích existuje, ale jen a pouze, shodou okolností, na té l. 11. Střídaných přestávek je dnes již daleko víc, ale pouze formou "svačináře", jenž tramvaj převezme, dojede na konečnou a pak ji zas předá (těmito střídacími místy, kde má řidič po dobu přestávky odpovídající zázení, jsou: zast. Voz. Strašnice, IPP, Palmovka; možná je jich víc, ale tam jsem ještě nestřídal).
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 11:40:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S.: Střídání na l. 11 s přechodem na jinou soupravu je výsměchem toho, jak by to mělo vypadat (možná záměrně). Zřejmě proto, že se nepřechází na jinou linku, jsou tam pauzy ještě daleko větší. Po 20 hod. se pak už vůbec nestřídá. Že by se počítalo v budoucnu s nějakou úsporou řidičů nenasvědčuje ani fakt, že se i nadále masivně školí stále noví řidiči. (Osobně by mne zajímalo, jak to dokázali zharmonizovat Němci, kde prý střídání linek během směny funguje, a zda takto střídají i o víkendech, svátcích, v polonočním a nočním provozu.) Možná je brigádnická lobby na tramvajích silnější, než celé GŘ.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9961
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 12:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to je čistě legislativní záležitost, kterou může v mžiku vyřešit sněmovna.

No samozřejmě, ale potom se od "byrokracie v DP" dostáváme k zákonodárství. Až bude platit zákon "tři dny zadarmo i bez neschopenky" tak nebude o čem. Jenže to zatím neplatí, takže se u trvání na neschopence i na ty tři dny nejedná o žádnou svévoli DP.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 503
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 21:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Někde to jde, ale např. v DPP to nejde. Tam kde to "nejde" se nejedná o svévoli, ale o velice dobře vykalkulovaný záměr. Někde minuty, ba ani dny nehrají žádnou roli, jinde se na nich bazíruje. Někde se vysoká přezaměstnanost a nízká efektivita toleruje, ba se s ní dokonce chlubí, jinde je každá vytíženost stále málo a hlídá se každá minuta. Jako by existovaly dva různé světy s rozdílnými pravidly a etickými normami, v nichž žijí úplně odlišní lidé. A je zajímavé, že těm druhým, ačkoli pracují daleko více a za daleko méně, se neustále vtlouká do hlavy, že jsou líní, nevýkonní a musí stále víc a víc pracovat. Samozřejmě, aby ti první mohli pracovat co nejméně, za co nejvíce peněz .

P.S.: Nedělejte si iluze. Nyní v DPP nepropouštějí ty, kteří jsou nejméně potřeba nebo nejméně pracují, ale ty, kteří se dokáží nejméně bránit.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9968
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 23:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někde to jde, ale např. v DPP to nejde.

A kde to jde? A jak tam nahrazují neodpracované směny?
A u DP-ED neexistuje možnost náhradního volna?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 360
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 01:40:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain:

Nevím, jak kde, ale u nás se nic nenadělává. Nemoc je nemoc a to se stává. První tři dny bez doktora a 100% mzdy. Asi to ani není kodifikováno (a asi se to ani nevykazuje jako nemoc, já to vlastně ještě ani v praxi nezkoušel, abych to viděl na své výplatnici), spíše nepsané pravidlo a "džentlmenská dohoda".

No a jak jsem psal prve, co vidím bezprostředně kolem sebe, tak opravdu nevím, o žádném problému. A protože je to celopodniková praxe, předpokládám, že to celkově funguje.

Ale je pravda, že se nejedná o směnný provoz a vlastně ani práci od do (kromě od nevidím do nevidím ;). Takže za tím může být třeba právě i to vědomí, že práce mi nikam neuteče, a když se s ní nepopasuji, ona si klidně počká...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9970
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 08:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale je pravda, že se nejedná o směnný provoz a vlastně ani práci od do (kromě od nevidím do nevidím ;). Takže za tím může být třeba právě i to vědomí, že práce mi nikam neuteče, a když se s ní nepopasuji, ona si klidně počká..

No jistě, ale to je právě ten podstatnej rozdíl. Když člověk, který dělá v "úkolu" má problém tak prostě zavolá:

"Čau Franto, je mi nějak blbě, potřeboval bych si trochu orazit"
"Jasně Karle, vylež se, ale v pondělí ráno chci mít ten projekt/analýzu/prezentaci/smlouvu na stole"

A je to, akorát si holt Karel po vymarodění odpustí víkend na chatě a dá si ho pracovně. Na tom není nic neobvyklého a taky to ze svého zaměstnání znám.

Jenže tramvaják, který omaroděním zamešká 7/18 od 4.15 do 13.44 prostě výpadek nějak nahradit musí. Takže buď náhradní volno (tzn. nadělání jindy, tedy vlastně "Karlův" případ), dovolená nebo ta neschopenka. Jiná možnost neexistuje.

S proplácením nebo neproplácením prvních tří dnů neschopenky to nemá nic společného.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 23:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Já už to nechci donekonečna natahovat, ale jestli kvůli absenci někoho se div "nezbortí" svět a u jiných si v poklidu pokračuje svým tempem dál, tak by to u těch prvních mělo být znát i v jejich hodnocení. Jenže ono je to kupodivu právě naopak. A proč je to naopak, jsem popsal výše. To, že jsme ve své většině pokrytečtí a chceme, aby ti první nadšeně a za málo vykonávali otrockou práci a zdůvodňujeme to jejich nevyspělostí, nevzdělaností, neschopností ..., to je také fakt. A je také známo, že Albert Schweitzer velmi apeloval na neustálé snižování pracovní doby, jako podmínky pro kultivaci člověka.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9980
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 08:23:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale jestli kvůli absenci někoho se div "nezbortí" svět a u jiných si v poklidu pokračuje svým tempem dál, tak by to u těch prvních mělo být znát i v jejich hodnocení.

Takový je současný stav u DPED?

A je také známo, že Albert Schweitzer velmi apeloval na neustálé snižování pracovní doby, jako podmínky pro kultivaci člověka.

Jasně. Takové obyvatelstvo Francie je kultivovanější a kultivovanější...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 505
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 10:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Když tě denodenně postavím na 8 a více hodin k pásu nebo dám za volant, tak tě i ten zbytek kultivovanosti, co v sobě ještě máš, brzy přejde.

Samozřejmě DPP není výjimka. Kamarád teď podává stížnost na soud v Ústí n/L. Jel tam od Sedlčan něco vyřídit, ale nikdo tam nebyl - bylo totiž horko.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 6-2004
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 11:47:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...tak by to u těch prvních mělo být znát i v jejich hodnocení.

Však je, ne? Kdo dělá jasně daných 8 hodin, bere méně než třeba ten, kdo maká 14 hodin denně (a ještě k tomu dělá kvalifikovanou práci). ;)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 506
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 12:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: (Né nadarmo se říkalo fabrikám robotárny.) Samozřejmě, proto je to tak zařízeno. "Kvalifikovaný" dělá 14 hodin, mezitím si odejde na pracovní oběd, několik obchodních schůzek a má za tu "dřinu" i velké peníze, a ten v robotárně musí dostane jen zlomek, aby to tak fungovalo. Ale to je jen výjiměčný příklad. Na většině nerobotárenských míst se pracuje 8 hod., z toho produktivně 2, a za víc peněz než v robotárně.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 12:27:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S.: Zajímavý je také fakt, že si přejeme, aby v robotárnách dělaly ženy. Přitom ženy mají dnes již obecně vyšší kvalifikaci, než muži. Tady je vidět, jak funguje obecná tendence "pomazaných" ke zneužívání.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 16:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:

Je mi líto, ale k tomu se už nedá říct nic jeného, než:

Pokud na většině jiných míst nemusíte nic moc umět a za čtvrtinové množství práce dostanete vyšší plat, a Vy pořád děláte to, co děláte, tak jste buď nenapravitelný snílek nebo blb.

Spíše bych ale řekl, že máte docela špatné představy o tom, jak to chodí jinde. Není mi jasné, kde berete tu drzost se tak sebejistě vyjadřovat o práci druhých. Když to otočím, abyste si udělal představu, jak o ostatních píšete: Realita je taková, že tramvaják se pár týdnů zaškolí, vozí si zadek, pořád odpočívá na konečně a když už přece jenom kousek jede, tak je sprostý na lidi, co veze, a na ostatní účastníky silničního provozu. No a pak se podívám na jeho a svoji pracovní dobu, tak vidím, že beztak zcela neprávem, nakonec hodinově pobírá větší mzdu než já dříč. Líbí se Vám ten popis? Ne? Tak s tím taky přestaňte.

Ostatně už jsem Vám to myslím jednou vysvětloval: ve frontě na přidání tady máme jiné profese, které jsou aktuálně akutnější než řidiči tramvají (vyšší kvalifikace, vysoká zodpovědnost, nižsí plat)... třeba VŠ profesoři. ;)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 4-2006
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 19:39:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Hnidopich - v zásadě s tebou souhlasím, ale s tou poslední větou jsi o sobě bohužel prozradil, že jsi trochu mimo
Titul profesor je vědecký titul vysokoškolského pedagoga, nejvyšší vědeckopedagogická hodnost.
VŠ profesor má peněz dost - ty bohužel asi nechápeš, kdo má právo si říkat profesor (když jsem byl na gymplu tak si tak říkal každý druhý) - profesorů je velmi málo a jejich životní situace není většinou tak zoufalá jak popisuješ (aktuální průměrný plat vysokoškolského profesora je 45 597 Kč - údaj z roku 2006, je to asi průměr roku 2005 - takže teď bude jejich průměr určitě hodně blízko 50 000Kč - pro srovnání, tramvaják bude mít průměrně tak polovinu)
VŠ učitel!!! (ne profesor) bere málo a je to ostuda, to je fakt, ale vyšší zodpovědnost? to si děláš srandu?
za ty 3 semestry na VŠE jsem zažil poměrně dost učitelů i pár profesorů a z mého pohledu si vyšší prachy než mám já teď zaslouží tak každý 3. a to ještě stěží - dnes už většina z nich snad ani neučí, jen řekne co se máš naučit ze skript a pak tě vyzkouší (teda tak jsem to zažil já, na jiných školách je to možná jiné) - kde je ta zodpovědnost? řidič když udělá chybu jde na několik let sedět do vězení!!! uvědomuješ si ten rozdíl? dokážeš vůbec pochopit, jak takový rozsudek na např. 4 roky do basy natvrdo zničí člověku život?
a i když tě nezavřou, tak platíš škodu! takže pokud se ti "podaří" 2x během roku zničit např. spřáhlo na T6, tak to znamená zaplatit více než 100 000 Kč - to je skoro třetina ročního platu, znám řidiče, které taková věc skoro zničila - pro spoustu řidičů to je takový osobní bankrot
obecně se říká, že učitelé mají velkou odpovědnost, ale když dojde na lámání chleba, tak učitel dostane za zabití podmínku a řidič tramvaje to odsere naplno
viz. nedávný rozsudek týkající se Filipa Němce - učitelé tam předvedli něco tak neuvěřitelného, že se to dá srovnat snad jen s případem vykolejení na Karlově nám. - ale jeden život vs. 2 životy a podmínka vs. 4,5 roku natvrdo? to je ten zásadní rozdíl!!!
kromě toho učitel/profesor pracuje o dost méně než řidič (zeptej se Jonáše na jeho pracovní dobu) a navíc sezení v kanceláři a stání v učebně se opravdu nedá srovnat s 12 hodinama v tramvaji (a to i v 60°C když je vedro, nebo když ti nejde topení a máš tam -15° - taky jsem to zažil)

nakonec je to stejně o nabídce/poptávce - řidičů tramvají je trvale nedostatek - jde to tak daleko, že trvale klesají požadavky - takže pokud má nějaký učitel zájem si přivydělat ... vydržel by tak týden i za ty "velké" prachy

btw Milky má (pokud se nepletu) VŠ titul, takže ví o čem mluví
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 363
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 23:37:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek 31:

No tak dobře, přiznávám, celé jsem to napsal, abych trocho "vyvažoval" na druhou stranu, protože ač Milkyho chápu, že kope za svůj tým, nemusel by kopat do druhých. Fakt nemám pocit, že bych dělal málo a nemohl za svou práci dostat víc, ale v zásadě mě ta práce baví a jinou (třeba a lépe placenou, kdybych o nějakou zvadil, bych ani v nejbližší době nechtěl), ale hlavně to ještě neznamená, že všichni, kdo dělají něco jiného jsou lempli.

No a k těm VŠ kantorům. Pravda, nemyslel jsem nutně lidi s profesurou, ale i obyčejné docenty a doktory. Ale to, že by šlo lidem na VŠ (a nejen řidičům tramvají) přidat, za tím bych si i celkem stál. ;)
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 01:23:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to je těžké, já taky znám pár lidí v kancelářích, kteří poctivě pracují a přitom si vydělají méně než já, ale na druhou stranu znám taky spoustu takových, kteří mají práci jako rekreaci a berou víc než já - těžko se to porovnává
já v kanceláři nějakou dobu pracoval (přesněji jako systémový administrátor ve středně velké firmě) a z mého pohledu to byla flákárna neporovnatelná s prací řidiče - neustále na netu, hodinka na oběd, pravidelný režim, žádný dohled, klimoška v létě, topení v zimě - ale nuda :-(

u řidiče je to jiné - ten si to prostě musí odjezdit bez ulejvání celé - neexistuje abych si zašel na oběd, nebo věnoval hodinu až 2 z pracovní doby sezení u internetu (naše "přestávka" znamená každých pár minut popojet s tramvají, neexistuje abych si třeba odešel něco zařídit, nebo se v klidu najedl - popojíždí se někdy taky po 4 minutách)

z mého pohledu se při ocenění různých zaměstnání (kromě případů, kdy se hodnotí kdo koho zná) hledí především na tyhle hlediska
1) odpovědnost
2) vzdělání
3) psychická zátěž
4) fyzická zátěž
5) nabídka vhodných zaměstnanců
6) pracovní doba (turnus vs. pravidelný režim je naprosto zásadní rozdíl, který si nikdo neuvědomí dokud to nevyzkouší - proto taky nechápu jak může brát stejné peníze řidič v turnusu a řidič, který má stálé ranní - to je btw práce odborů)

člověk v kanceláři je většinou placený za body 2 a 5 (občas i 3, výjmečně 1 nebo 6)
řidič tramvaje je placen za body 1,3,5 a většinou 6 (občas 4)

pokud jde o vzdělání, tak pokud vím kolem 65% řidičů tramvají má maturitu a kolem 5% VŠ
tím se vyrovnají drtivé většině THP u DPP, kteří mají ale paradoxně podle průměrů téměř vždy lepší plat a navíc možnost si přivydělat ježděním brigádně (jediný rozdíl je, že do kanclu je maturita podmínka a pro nás ne - protože pokud by to někdo dal jako podmínku, znamenalo by to okamžitě nutnost nám přidat peníze - podnik to např. používá jako výmluvu, proč mají mít strojvedoucí více peněz než my)

to brigádničení je taky pěkný hnus, externista nemusí dodržovat žádné zákonné přestávky, protože se podnik spoléhá pouze na jeho čest, ale když si chce řidič jít zajezdit brigádně, tak i když všechny podmínky splní, tak NESMÍ
navíc brigádník dostane vždy pěknou šichtu, ale řidič jde jeden den na 3 hodiny a druhý den na 12 hodin, ať se mu to líbí nebo ne

z mého pohledu je největší výhoda řidiče tramvaje v tom, že když vystřídá nebo zatáhne, tak může práci hodit za hlavu (pokud teda zrovna nečeká na PČR po nehodě) - to je fakt a o tom se nehádám
na druhou stranu, je na nás tak přísný dohled, že by se z toho zbláznil každý druhý v kanclu - velký bratr hadr (majáky na měření rychlosti, stahování tachografů, neustále v ulicích dispečeři a dopravní kontrola hlídající sebemenší pochybení + tisíce a tisíce cestujících, kteří s radostí napíšou stížnost) - je až zvláštní, že při tak silném dohledu jezdí stále poměrně vysoké procento blbců, kteří jsou schopní být sprostí na cestující, jezdit jako prasata a podobně - skoro se mi zdá, že na tom mají podíl i kontrolní orgány, když to neumí vymýtit + samozřejmě vina odborů, že to podporují a podobné řidiče hájí a v neposlední řadě dementní zákoník práce

dokud bude podnik (často právem) argumentovat, že někteří z řidičů jsou dobytkové, kteří snižují pověst dopravního podniku, tak lepší podmínky nikdy nedostaneme
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 295
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 01:40:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jen poznámka, protože jsem si právě přečetl na dp-areně něco od pana ředitele Dvořáka

údajně prohlásil, že řidič, který na poslední chvíli zavře dveře a někomu ujede by měl odejít od podniku - to je teda síla :-( opět na sebe prozradil, že o skutečném provozu nemá ani potuchu
snažím se na dobíhající čekat, ale taky mám jízdní řád, všude jsou SSZ a v tramvaji hromady cestujících, kteří nemilují zpoždění 10 a více minut
příklad ze života - stojím v zastávce Otakarova a čekám na volno, mám otevřené dveře, za mnou další 2 tramvaje - čekám už 1,5 minuty - ano, tak skvělé programy v SSZ máme - cestující se už minutu dívají, jestli jsem v té kabině neumřel, když furt nejedu - v tom přibíhá maminka s kočárkem, běží na červenou zleva k tramvaji a mně padá volno - otázka pro pana ředitele: možnost a) zavřu dveře, nechám jí doběhnout na chodník, cinknu a odjíždím zpožděný pouze o 3 minuty a naštvu 1 člověka, kterému ovšem za pár minut přijede jiná tramvaj NEBO za b) čekám na ní, nechám si utéct volno, počkám další 1,5 minuty (a naštvu 150 lidí v tramvaji), vydusím další 2 tramvaje za mnou a na Řepy přijedu o 7 a více pozdě? (pokud víte jak to chodilo na l.7 před opravou úseku Otakarova - Anděl, tak se tomu odhadu zpoždění nedivíte - pokud se tramvaj zpozdí o 3 minuty a víc už nabírá lidi čekající na další spoj a nepodaří se zpoždění stáhnout)

já v takové situaci volím možnost a), už jen kvůli tomu, že při intervalu 8 minut je jakékoliv čekání při zpoždění kolem 3 minut a více naprosto zbytečné
kdo volí možnost b) je ten, kdo by měl být vyhozen od podniku, ať už je to řidič nebo ředitel
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 2-2005
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 02:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: Ty se chces v brzke době potkat s Lordem Voldemortem osobne co? Tvé reakce tomu napovidaji. :-)
Fotožurnál, toť mé dítko
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 03:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ani ne, dík :-) na mé hlody není nikdo zvědavej, podnik si rozvracet nedáme :-) naštěstí jsem naprostá nula, tak jsem snad pod radarem

fakt doufám, že se něco zlepší (propouštění je dobrý začátek, ale mělo by být výraznější a prověřování smluv je taky záslužná činnost - jen aby nadšení nepolevilo) - uvidíme, jak bude vypadat nová kolektivní smlouva - tam se teprve ukáže, zač je toho loket

problém je, že každý dobrý krok se vyrovná nějakým prohlášením typu "nepotřebujeme opravovat tratě, stačí když má řidič úsměv a kravatu" nebo tím zmiňovaným rozhovorem z MF, který je citovaný na dp-a (otázka je, jestli opravdu řekl to co se mu přisuzuje, ale asi ano)

do titulků se krásně hodí "vyhodíme každého řidiče, který někomu ujede", ale řidiči žijí v reálném světě a ne v tom, který tu uměle tvoří novináři - já bych byl radši, kdyby napsal, že se zasadí o zlepšení preference a zkrácení intervalů, aby nikdo nemusel dobíhat tramvaj, protože mu hned pojede další - ale levnější je říct krásné heslo pro novináře
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 681
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 20:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31: "...externista nemusí dodržovat žádné zákonné přestávky, protože se podnik spoléhá pouze na jeho čest..."

Není pravda ! Mám několik takových externistů pod sebou a přestávky mezi HPP a VPP si podnik opravdu dobře hlídá !

"...vyhodíme každého řidiče, který někomu ujede..."

Řekl's to sám, "opět na sebe prozradil, že o skutečném provozu nemá ani potuchu", seš vhodnej adept pro nově zřízenou "hodinu otevřených dveří", tak se přihlas, máš mu co říct.

"...fakt doufám, že se něco zlepší, propouštění je dobrý začátek, ale mělo by být výraznější a prověřování smluv je taky záslužná činnost..."

Výraznější ? Snahy o propuštění těch nepohodlných, výrazně nadpoloviční podíl propuštěných z dílenských profesí před kancelářskými, navzdory proklamacím absolutně necitlivej přístup (samoživitelky s více dětmi, manželský páry v předdůchodovym věku...)
Prověřování smluv ? K čemu to je, když se prověří, zjistí se že je nevýhodná, ale jede se podle ní dál (outsourcovaná činnost s nárůstem o 300 % ve srovnání s obdobím před outsourcingem)...
Navíc se v tom hodlá pokračovat i u činností, pro tento postup naprosto nevhodných...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 623
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 20:37:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prověřování smluv je zase dobrej kšeft pro advokátní kancelář Tunel&soudruzi. Takovej chlív vykydat bude na dlouho a pozlacený vidle taky něco stojí. Většinu těch nevýhodných smluv lze vypovědět za ještě nevýhodnějších podmínek - šach mat. Asi jako když velký malý Bém před časem rozhlašoval že z metra zmizí všechny herny. Kolik jich zmizelo? Tipuju že žádná, tak dokonale nesestřelitelné smlouvy někdo z DP podepsal.
Paradoxně nám našli smlouvu na činnost, která si o outsorcing přímo říká, protože se dělá 2x za rok. Prý proč si jí neděláme sami. Příště ten jed nalijeme do kanálu a bude po ptákách. Samočistící schopnost přírody se přeceňuje.

(Příspěvek byl editován uživatelem drak.)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 508
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 20:43:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

DPP je jeden z posledních podniků financovaných z veřejných peněz, kde se dá ve velkém krást, podvádět, dělat si co chci a na nikoho nebrat ohled (kromě řidičů). To si panstvo nenechá jen tak vzít. Spojí se a Dvořák vycouvá, ať měl původně jakkoli "spásonosné úmysly". Signály se již objevují:

1. Úmysl zdražení jízdného, po dva roky "čerstvém" skokovém navýšení tarifu, namísto přebudování podniku.

2. Převádění pozornosti veřejnosti od hospodaření DPP k chování nejsledovanější, nejbezbrannější a nejsnáze napadnutelné skupiny zaměstnanců - řidičů.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 509
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 20:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad smlouvy/

Ve Strašnicích máme ve výpravně, která je mimochodem jako pětník, dva automaty na kávu. "Někdo prý omylem" prodloužil smlouvu.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Demon3 - myslel jsem brigádníky zaměstnané na HPP mimo DPP
ad propouštění - střední management to vzal jako prostředek k vyřizování účtů a Dvořík si to asi moc nepohlídal (proč taky, jeho zajímá hospodaření podniku a PR, ne nějaký dělník v dílnách) - všichni víme, že 13 000 lidí je naprosto neudržitelné číslo - těch pár tisíc lidí, kteří jsou opravdu v provozu, je neuživí
máš pravdu, že výsledná čísla jsou docela o ničem - propouští se špatně placení dělníci a nechávají se dobře placení úředníci - proto taky píšu, že propouštění mělo být výraznější
pokud vím, tak když pracuje u DPP manželský pár, nemělo by se dotknout propouštění obou - pokud takový případ znáš, tak bych to řešil přes odbory (jde o propuštění, nebo převedení do externí firmy?)

prověřování smluv je základ, následovat by mělo okamžité vyhození zodpovědných úředníků a předání případu právníkům
outsourcování tu do krve hájil KM - chtěl bych ho vidět, jak by se na ty smlouvy tvářil

2 Milky - zdražení jízdného v rozumné míře nemusí být hned špatné (zvlášť, pokud se dotkne spíš jednotlivých lístků a ceny za průkazky na 14 dnů a víc zůstanou skoro stejné - teda doufám, že to tak bude)
s bodem 2 naprosto souhlasím - jedna nevýhodná smlouva, která okrade DP a tím přeneseně nás všechny o stovky tisíc (nebo víc) je imho horší, než když řidič někomu ujede - ale podle toho o čem se píše v novinách má DPP jiný názor

uvidíme, jak dopadne vyjednávání o kolektivní smlouvě - po loňské zkušenosti mezi řidičema panuje takové znechucení podnikem (a částečně i odborama), že pokud nebude řádově lepší, bude tu ideální nálada na stávku
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:07:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v MO taky máme 2 automaty na kávu a prý je to tím, že firma si po ukončení smlouvy ten svůj odmítá odvést!!! takže tam v klidu žere elektřinu za tisíce Kč a trápí to někoho? asi ne
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:45:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3, Radek31: Osobně jsem přesvědčen, ale mám i takové informace, že z administrativy a THP pracovníků DPP bude ve finále propuštěn jen zlomek. Většinou budou nakonec převedeni na jiná oddělení (výpočetní oddělení, oddělení kontroly,...). Jak je to možné, když neobsazená místa měla být rušena, či o vytváření míst nových ani pomyslet...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 10-2002
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 21:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Automat na kávu je vůči jiným smlouvám úplná nicotnost. Navíc snad provozovatel automatu kromě eletriky a vody by měl DP platit peníze za pronájem místa ne opačně. Vždyť zaměstnanci DP hází do automatu korunky z čehož má provozovatel zisk. Nějaký formy provozování jsou tady Ale v DP je možný všechno.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 23:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek 31- a teď si vem,kdyby tu už nebyl ten dementní zákoník práce,tak už si střední mangament možná vyřídil i účty s Tebou za ty drzé příspěvky a s řadou dalších,včetně mě.
Oni totiž nechtějí řidiče,kteří přemýšlí,ale řidiče bez jakéhokoliv vzdělání,bez znalosti jazyků,s nulovými profesními a morálními vlastnostmi.
A to všechno proč?
Aby neřvali a drželi hubu a krok.Iniciativa je tvrdě trestána.A jelikož střední a nejnižší mangament zůstal tam kde je,tak se nemůže nic změnit.Aneb pokud přijde nový velitel roty,ale ponechá si původní velitele čet,tak nezmůže VŮBEC NIC i kdyby měl sebelepší názory.
A tihle lidé by třeba dostali 2 melouny na vozovnu ať je rozdělí dobrým řidičům.Kdo by je dostal? Kamarádičci,přicmrndávači výpravčích apod.Nikoliv perfektní řidič.
Takže nejbližší řešení-čistka nahoře byla,tak čistka ve vedení na střeních a nižších pozicích.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 23:48:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Akribius - hodnocení řidiče se dá udělat i objektivně a podle toho rozdělit peníze - počet nehod, SH, kontroly techniky jízdy, počet stížností, počet předjetí
každý vedoucí musí dávat odměny tak, aby si to dokázal obhájit - pokud přijdou na vozovnu nějaké peníze pro dobré řidiče, tak by vzápětí měla taky přijít kontrola na to, kdo je nakonec dostal

zákoník práce je dementní, protože v podstatě nemůžou propustit ani řidiče, který má trvalé průsery, bez obav, že se to obrátí proti nim - dobrý řidič se nemá čeho bát, navíc jsou tu odbory i jiné možnosti jak se bránit (já si třeba platím DAS)

nechápu, proč by měl někdo chtít vyhodit bezproblémového řidiče jen kvůli pár příspěvkům v bezvýznamném fóru na netu - to není jako bych psal do novin, vždyť to tu čte pár lidí
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 4-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 23:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Drak - víš takové nicotnosti vytváří celkový dojem, že o nic nejde, nemusí se šetřit, prostě taková apatie
pokud je opravdu ukončená smlouva, tak už asi nic neplatí, ale DP elektřinu platí dál

je mi jasné, že jinde se vyhazují řádově jiné peníze, ale každý takový automat stojí na elektřině tisíce, které se dají využít jinde
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9990
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 08:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31, Akribius, Milky - pánové, neminuli jste se trochu povoláním? Aneb co vlastně od práce řidiče očekáváte?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 10:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AD R31 viz spoždění a podobné.
A Ty máš jiné peníze, když jedeš na čas a nebo pozdě? Máš jiné peníze jestli tě štve něco nebo se usmíváš a jedeš si jak je ti osobně vhod? Máš jiné peníze jestliže za tebou stojí jiné tramvaje?
Já bych řekl, že ne. Naopak jestliže tě tyto věci odvádějí od pohody, logicky to vede k průšvihu, neb se snažíš být o něco rychlejší a zmizet tomu za tebou ačkoli oba máte stalé stejný plat. A právě občas ta vyžší rychlost vede k ..... .Toď je můj názor od jisté MÚ. A ta mě stála peníze (říkám tomu "school money" ,ale naštěstí jen nepatrnou částku), ale naprosto zbytečně, jen jsem chtěl být rychlejší abych...... .
Asi jsem z jiného světa.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2434
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 13:52:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je tu furt dokola. Za svou účast na K-r pamatuji téma nedostatečně zaplacení zaměstnanci nejméně potřetí. Pamatujte si prosím, že každý zaměstanec je blbě zaplacenej a šéfstvo ho dře z kůže, všichni ostatní jsou na tom líp. To je prostě česká vlastnost, vůbec to není v nějakých ekonomických objektivních podmínkách. Kdybyste šli na nějaký fórum např (vybráno namátkou) státních úředníků, lékařů, učitelů, řidičů kamionů, horníků, zemědělců, najdete tam to samý. Na rovinu: nevěřím vám to, protože vás znám a vypadáte všichni normálně, jste spokojený, umytý, oblečený, najezený, máte kde bydlet, nehoní vás exekutor, jezdíte na dovolený - úplně stejně jako všichni ostatní okolo (kteří si taky stěžují). Tolik obecně.

Konkrétněji:
R31: Princip outsourcingu nesouvisí s jeho zku*vením konkrétní osobou, která uzavře blbou smlouvu. Tvůj popis situace čekání na zelenou a kočárek není "ujetí před nosem" To by na tebe nikdo ani nezkusil. Lepší příklad.
Milky: My máme nově automat na kafe na každém patře (doteď jsme nic takovýho neměli) a jsme nadšeni. Máme je rádi a pilně k nim chodíme, aby se to firmě vyplatilo a neodvezla nám je. A probíhalo na ně regulérní veřejné hlasování na netu, kde se vybíralo ze 3 firem. Takže to jde.
Akribius: Jistě, střední pozice jsou problém, to tu píšu už dávno.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2435
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 13:59:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď dvě věci další.
1) Představte si že máte fixní plat a pracovní dobu 40 hod. určenou jako minimální. Směrem nahoru není nic, protože přesčasy se prostě nepočítají. Když je třeba práci udělat (i když to vypadá jen jako sezení u počítače), tak nelze říct že mám nárok na přestávku. Šli byste do toho? Pojďte.
2) Ono je to s těmi "zákonnými" přestávkami jinak. Zákon toho nechává spoustu na vnitřních předpisech podniku, jaxemse právě dozvěděl. Proto může řidič jistých vozidel řídit vozidlo do Bratislavy bez problému a bez přestávky a bez porušení zákona a bez nároku na stížnost a nepřijde mu to divné. Šli byste do toho? Můžete, přijímají.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2438
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 15:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všichni to určitě víte, já to zjistil až z letáčků - DOD Hloubětín, Klíčov a Střížkov - moc pěkný. Myslím že i toto je kladný projev nového vedení a transformace namísto tupého střídání P5 s P4. Tleskám.
Budoucnost patří bagrům!
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 723
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 15:26:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain-očekával bych zlidštění pracovního prostředí.Nejde jenom o peníze na výplatní pásce,ale i o (nevím jak to popsat) "atmosféru na pracovišti".To je podle mě poměrně dost důležitá veličina.
Sám jsem už pár zaměstnání prošel a ještě asi projdu a v jednom jsem se stal šéfem cca 60lidí.Narozdíl od Tebe jsem zastával "humanistický přístup" a musím říct,že se to vyplácelo.Bylo asi 10-15% podřízených,kteří toho chtěli zneužít a šlo o to to poznat.Pár kopanců jsem dostal,to přiznávám.Ale zbylých 85-90% když vidělo,že jsem schopný zamknout kancl a jít pomoci přímo k nim,vyslechnout jejich problémy (i nepracovní,někomu vypovídání pomůže),pomoc najít řešení různých věcí,tak oni byli ochotni bez keců a ohánění se zákoníkem práce a odbory udělat dost věcí navíc.
A myslím,že tohle by platilo i u řidičů tramvají.

Brejšín-ano,takhle to beru taky.Nejezdím schválně pozdě,jak se tady mnozí domnívají,ale na čočky se koukám až po nastoupení lidí,nikoliv při příjezdu do zastávky,protože pak začne působit psychika....když je trochu popoženu,stihnu světla,pak předemě nenajede 22,nebudu se za ní srát až na Újezd,tam by mi to mohlo vyjít před dvanáctkou....To je cesta k nehodě.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 511
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 16:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: A co ty očekáváš od své práce? Toto je diskuse o "transformaci DPP", k níž hodnocení jednotlivých pracovních zařazení určitě patří. Pokud se cítíš odstrčen, založ si fórum na svou profesi a diskutuj. Já si to rád přečtu.

Káem: Než se příště vyjádříš, přečti si lépe, k čemu se vyjadřuješ. Špatně čteš i předpisy, protože tramvaják má nárok na přestávku až po čtyřech hodinách služby na voze, což je v pražském provozu zrůdnost.

P.S.: Vůbec jsem se nebavil o penězích, ale o nezaplacených 3 dnech nemoci, na které ale musím mít papír. Já ano, jinde ne. Chcete snad popřít, že se lidé rozdělují na dvě protichůdné skupiny? A to byste ještě chtěli, aby za to byli ti "druhořadí" vděční. Fuj!!! Takže, Mcbaine, nepřekrucuj a máš-li problém nebo komplex, založ si fórum.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 17:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Vůči provozním zaměstnancům - řidičům - panuje V DPP obrovská zášť ze strany ostatních pracovních zařazení. Naše práce je sice v podniku nejhůře placena, nikdo ji nechce dělat, natož aby se na ni nechal přeřadit. Ta nenávist plyne z toho, že se na tuto práci nikdo necpe, tudíž řidiči nemají přezaměstnanost ani náhodou, a nehrozí tedy ani žádné propouštění. Z tohoto "logického důvodu", protože lidská zášť nezná mezí, cítí ostatní profese u DPP ukřivděnost. To samozřejmě vycítil i Dvořák a jako absolvent nejrůznějších kursů na ovládání lidí vyrukoval s kampaní proti řidičům, kteří schválně ujíždějí lidem na zastávkách. Co na tom, že drtivá většina řidičů lidem v žádném případě schválně neujíždí. To, v této atmosféře pomstychtivosti, nikoho nezajímá. Účel byl splněn, řidiči jako celek jsou ještě více znejistění a budou snad ještě lépe ovladatelní a svolní k jakýmkoli ústupkům.

Za této situace si Dvořák může dělat v podniku co chce, jen nevím, čemu to nakonec prospěje...
Z avizovaného bombastického propouštění nakonec nic není ("hora porodila myš"), což se ale GŘ hodí. V nastávajícím kolektivním vyjednávání bude argumentovat, že mu odbory "obstrukcemi" zabránily ozdravit podnik, a že se tedy budou za této situace muset ještě víc všichni (samozřejmě kromě managementu) uskrovnit. V příštím roce tak srazí mzdy zaměstnanců na ještě nižší úroveň a podnik se mu bude ještě daleko snázeji parcelovat.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 03. září 2007 - 19:49:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Vůči provozním zaměstnancům - řidičům - panuje V DPP obrovská zášť ze strany ostatních pracovních zařazení.
Já patřím mezi těm ostatním. Nepřipadá mi by mezi ostatními panovala nějaká zášť vůči provozním zaměstnancům. Naopak, když jedu služebním autobusem z Hostivaře na Palmovku, tak si člověk vyslechne své. Už jen to, že autobus zastaví u metra, je důvod k narážkám mezi řidiči po celou cestu. Co jezdí metro do depa, už tím raději nejezdím. Fakt nevím kdo tuto atmosféru živí a vůči komu má kdo zášť.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2439
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 10:20:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: strojvedoucí, řítící se rychlostí 120km/h se 400 tunami a 800 cestujícími nocí, s brzdnou dráhou přes kilometr do Bratislavy si odpočine po 6 hodinách. OK, ta mašina jede skoro sama. Tak tedy strojvedoucí motorového rychlíku Bezdrev, jedoucího 5 hodin po lokálních jednokolejných tratích se spoustou nezabezpečených přejezdů a zastavující na každé druhé mezi si odpočine také až vykoná cestu z Budějic do Mostu, ne dřív. Nějakých 270 km, tedy cca 5 kol delší tramvajové linky. Jakto že oni můžou mít odpočinek po vašich 5 kolech?
A k té nemoci: Myslím že každá absence v práci by měla být něčím podložená: Tím že podnik dá nějaký den volna navíc, nebo papírem od někoho. Jak je absence placená je jiná věc. A absence hlášená těsně před nástupem by měla být definována ještě přesněji. pořádek musí být.
K nevraživosti: Není to nic zvláštního, je to fakt všude - všude ve smyslu kdekoliv, ne že by neexistovaly pracoviště, kde to není. Nejste ničím zvláštní. I my úředníci se na sebe nevražíme.
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 11:32:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek 31, Akribius, Mcbain a další:
K praconímu prostředí - v komentáři k zákoníku práce jsem právě narazil na větu, která to asi vystihuje nejlíp: Zaměstnavatelé by se měli chovat k zaměstnancům tak, jak by sami očekávali na jejich místě a naopak. Takže asi tak - nezapomínat na to naopak.
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 513
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 16:10:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ohledně pracovních přestávek jsem přesvědčen, že zákon musí (což i dělá) zohlednit nárok na odpočinek podle charakteru vykonávané práce. Učitelé ZŠ a SŠ mají přestávky po 45 min., VŠ po 90 min., apod. I doprava, vzhledem k existujícím vážným nehodám, je v tomto směru specifická. A i v dopravě samotné jsou odlišnosti, které musí bezpečnost práce respektovat. Dráhy např. jezdí po zabezpečené trati, MHD jezdí za plného městského provozu na otevřené trati. To vše klade různé nároky na lidský organismus, čemuž musí odpovídat (v civilizovaném státě) i odpočinek.


A teď z jiného soudku: zkuste někdo "vyšotoušovat" proč by měly být přestávky na tramvajích s přechodem na jiný vůz (soupravu) výhodnější, než přestávky střídané svačinářem? Vždyť v obou případech po dobu přestávky odpočívá jen jeden řidič, přičemž jeho tramvaj jezdí. Jak to tedy je, hlavy otevřené.

Radek31: Doufám, že tě Akribius moc nepostrašil...
Nám, co jsme u podniku delší dobu, se možná zdá tvůj optimismus ohledně stanovení přesných pravidel pro odměňování řidičů dost naivní. Jednak by kladl značné nároky na přímé nadřízené, jednak by někdo musel tento systém striktně vyžadovat a kontrolovat i jeho naplňování . Osobně jsem spíš nakloněn systému postupování řidičů ve stanovených lhůtách a při plnění určených kritérií do vyšší platové třídy.

Co se týče tvého horování pro redukci ZP a výpověď bez udání důvodů, jsem zásadně proti. To je ustanovení pro alibisty a neschopné vedoucí. Dobrý vedoucí si dokáže zjednat pořádek i respekt a výpověď špatného zaměstnance dokáže obhájit a prosadit. Bez hájení zákonem, by např. v případě nutnosti snižovat stavy, mohly fungovat všechna jiná kritéria, než kvalita a spolehlivost zaměstnance. Nic by se nemuselo zdůvodňovat, a tak by třeba měli přednost dobří kumpáni na různé oslavy, kšefty apod.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 17:30:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Já už jsem se tady někde snažil vypočítat potřebu řidičů pro vystřídání fiktivní linky. Pak jsem to nedokončil z nedostatku údajů. Určitě je to někde psáno, ale nevím kde hledat. Je dán nějaký minimální čas na konečné? Další údaj mi vyplynul o pár příspěvků výše, že nárok na přestávku je po 4 hodinách. Kolik to je - 30min? Maximální délka směny? Jak to funguje v současné době? Pokud první řidič začne poskakovat přestávku na konečné, tak pokud poskakuje 30min, musí tu vzniklou mezeru něco vyplnit. Vyjedou jiné tramvaje nebo se to vyřeší v období rozvolňování intervalů? Jaká by byla pro vás optimální délka směny a jaké rozložení přestávek?
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 516
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 21:17:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Drak: Obratové časy na konečných jsou, podle typu smyčky, 3, 4 nebo 5 minut. K tomu je nutno připočítat 3 min. tolerance jízdních řádů, takže min . řádný obratový čas musí být 6 - 8 min. Po 4 hod. řízení (neplést délku pobytu na voze, ta je o něco delší) musí být min. 30 min. bezpečnostní přestávka, která ale může být rozdělena na více minimálně 10 min. úseky (takže abys měl řádnou přestávku, musí mít, podle typu smyčky, tvůj pobyt na konečné délku minimálně 16 - 18 min). Při délce směny nad 81/2 hod. máš nárok na 2x30 min. bezp. přestávek a při směně nad 9 hod. 3x30 min. Max. délka směny může být 12 hod., ale maximum bezp. přestávek je 90 min. Dále mám nárok na přestávku na jídlo a oddech v délce minim. 15 min. čistého času vcelku nejpozději po 61/2 hod. služby (po 81/2 hod. dalších 15 min. a po 9 hod. opět 15 min.). Přitom přestávka na jídlo a oddech může být čerpána současně s bezpečnostními přestávkami. Dále je zde ustanovení, že pokud po směně max. délky 4 hod. následuje delší odpočinek (při dělených směnách) nebo směna až další den, placená bezpečnostní přestávka se nepřiděluje (to je to "vylepšené" vládní nařízení z loňského roku).

Pokud se ptáš na "poskakování" na konečných, tak delší přestávky se čerpají ve velkých smyčkách, kam se vejdou tři i více souprav, takže to pak vychází (popojíždění ve smyčce se nebere jako narušení přestávek, na což je řada stížností a připomínek, proto se přechází k různým typům střídaných přestávek - formou střídání svačinářem nebo přechodem, po vyčerpání přestávky, na jinou soupravu).

Jinak, obliba délky směn je individuální (mně vyhovují do 9 hod.). Dále je pro mne ideální čerpat bezpečnostní přest. v délce 10 min. po 2 hod. služby a přest. na jídlo a oddech po 4 hod. služby. Myslím, že v takových dimenzích plně splňují účel, který mají plnit.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2444
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 09:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Prostá úvaha by řekla, že při střídání s přechodem na jiný vůz, aniž by se cokoliv jiného měnilo (včetně pracovních podmínek řidičů, přestávek a pod.), poklesne počet potřebných tramvají a zůstane stejný počet řidičů (a tedy i mzdové náklady, což je největší položka). Sám uvádíš nutný obratový čas 3-5 minut a dorovnání zpoždění 3-4 minuty, tedy 6-8 minut, což znamená, že by ve smyčce nemusela nikde vůbec stát žádná tramvaj (při int. 8 minut). A podívej se , co jich stojí.
Budoucnost patří bagrům!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace