K-report
 

Archiv do 02.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Archiv do 02.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
substrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 20:46:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: No, je to nástřel, to přiznávám, ale jste tu dle mého mdlého rozumu lidé z branže, tak se rád nechám poučit o vašem odborném stanovisku.
Jistě si tam kousek najdete...a hurá do mne - jsem jen kaštan... -))
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 482
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 00:38:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

státní úředník dělil území hloupě

Naopak, rozdělení Prahy a Stč kraje je velmi rozumné. Společný kraj by nedosáhl na dotace z EU. Uvědomte si, že hl. m. Praha je bohatá - bohatší než např. jakýkoliv department Francie měřeno kombinací HDP a koupěschopnosti.

Tomášk:
ty BUSy jezdí bez dotací a lidem to vyhovuje.

Málokomu vyhovuje platit 2krát tolik než jiní obyvatelé "PIDího pásma 3". Ale nic jiného lidem nezbývá. Nerozumím tomu, proč bych měl být občanem 2. kategorie a platit víc než např. lidé z Jílového u Prahy za v principu tutéž službu.

Na okraj Prahy stojí autobusový čtvrtletní kupon dokonce jen 1620

V přechodovém bodu "Praha Gr." ovšem nelze vystoupit ani nastoupit, tj. kupón za 1620 Kč by byl použitelný pouze do Hostivice nebo Kněževse, kde by vás v souladu s tarifem PID řidič vysadil. Okrajem Prahy jsem myslel letiště. Cestování na Dejvickou nebo dál by záleželo na tom, kde by PID linky ukončil. Jízdné se prostě počítá až pro konkrétní cestu, to jako šotouš jistě víte.

PID zastávka:
Systém karet ani na odpolední Masaryčce není nic tak nepředstavitelného. Nabídnu Vám řešení inspirované MHD Hradec Králové. Vlaky budou mít u dveří čtečky karet, každý cestující s kartou si při nástupu přiloží kartu ke čtečce, čtečka ukáže, že je vše OK a event. vydá papírovou jízdenku. Cestující bez karty si koupí jízdenku normálně v pokladně nebo automatu, jízdenka bude mít čárový kód, průvodčí ji přiloží k POPce a tím se spojí použití jednotlivé jízdenky s příslušným vlakem. Nevím, proč mluvíte zároveň o MHD Praha, to je záležitost jiného kraje než Středočeského.

Pokud jde o exklusivní používání jízdenek SID ve vlacích, nevím, zda nejde pouze o nedorozumění, na tratích potenciálně zařazených do SID jezdí i vlaky placené MD a ve vlastní režii ČD, tj. se mají na mysli patrně pouze vlaky placené Stč krajem. Podobně je to v Německu, kde v rámci spojů zahrnutých do IDS lze cestovat pouze s jízdenkami IDS, ale síťové jízdenky obdobné naší SONE+ nebo jízdenky do míst mimo příslušný IDS samozřejmě platí i v těchto vlacích.

Jednoduchost tarifu PID - tomu se musím opravdu smát, jeho čtení je vhodné akorát pro šotouše, aby se v tom mohli "rochnit", to normální člověk nepřelouská. No a k té přátelskosti. Víte například, že při cestě vlakem si sice můžete k pražské tramvajence označit jízdenku na vnější pásma, ale doba platnosti tohoto složeného jízdního dokladu se řídí časem vytištěným na jízdence, nikoliv opuštěním pásma 0? Přitom v autobusech se posunuje i časová platnost. Jednoduché a přátelské, že. A co poradíte člověku, který chce jet s pražskou tramvajenkou autobusem třebas z Bílé Hory do Hostivic a dál vlakem? Jenom malé upozornění: neraďte mu si koupit jízdenku pro vnější pásma u řidiče na Bílé Hoře, protože ve vlaku by mu neplatila. Pásmovou platnost jízdenek lze totiž ve vlaku uznat pouze tehdy, jsou-li označeny při nástupu na stanici ČD.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 867
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 09:14:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:

Lidem evidentně vyhovuje mít možnost jezdit ve špičkovém intervalu cca 5 minut přímo od baráku za 30,- Kč do Dejvic, než aby popošli na nádraží a jeli na předplatní za cca poloviční cenu ve špičkovém intervalu 15 - 20 minut. Kdyby jim to nevyhovovalo, těžko by tím uživili několikero komerčních autobusových linek. Řeči o občanech druhé kategorie jsou mimo mísu.

Hranice Prahy: Pokud se bavíme o jízdném za celou cestu, pak je nesmysl uvádět jakékoliv hranice Prahy. S tím, kolik stojí jízdenka na "hranici Prahy" jste přišel Vy, ne já.
Jinak jsem ve svém příspěvku poměrně zřetelně psal, že tarif SID je výhodný pro toho, kdo jede jen do Dejvic. Kdo dojíždí dál MHD, má pražskou lítačku a zajímá ho skutečně jen hranice Prahy.

Jistě jako nešotouš chápete, že je levnější zaplatit 1620 (vnější pásma) + 1037,5 (roční lítačka MHD Praha), než 2000 (SID do Dejvic) + 1037,5 (roční lítačka MHD Praha).

Vaše tarifní rady PID (jízdenky musí být označené na nádraží a pod.) - hoďte sem nějaký link. Nejen že jsem to nikdy neslyšel, ani jsem to nikde nenašel a cesty vlakem s jízdenkou označenou mimo nádraží ČD (v metru, tramvaji či autobusu) cestuje naprosto běžně manželka a nenarazila na problém ...

Máte recht, že tarif je poměrně obsáhlý a složitý, což je dáno mimo jiné i tím, že stč. kraj a Praha chtějí mít různé podmínky.
Ovšem tarif SID je k nenalezení, člověk musí hledat tarif podle konkrétního dopravce ... User friendly to taky zrovna není a much to má více než dost (tarifní zóny, v nichž není žádná zastávka, ale přesto se počítají, přestup v rámci jedné zóny je možný jen jednou a při nákupu více jízdenek z jedné el. peněženky ještě jen u první první jízdenky, druhá je nepřestupní, ač stejně drahá ...)
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 09:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a já ještě dodám další nectnosti SIDu:
- pokud nemám peachovku pak SId jako by nebyl. Kde ji ale pořídím když dělám v Praze (= ráno vyrážím a večer se vracím)? Nebo ji snad lze v Prase někde opatřit?
Ti dojíždějící do Prahy jsou naprostá většina cestujících SID.
- existuje vůbec nějaká SID karta nebo to je uznávání si vzájemně karet jednotlivých dopravců?

Je pravda že ještě nebylo dotaženo dementní řešení do konce po vzoru třeba DP Děčína kde si nejde nabít peněženku u řidiče a musí se na DP (kde maj tuším do pěti a jen v kladiva).

Jinak nástup předem a kartování vede k tomu, že je bus MHD zhruba stejně rychlej jako průměrnej byciklista. Pokud započítám docházku na zastávku a ze zastávky, vyjde to kolo v 90% případů rychlejší..... To že je to jinde ještě horší mně celkem nezajímá.

A to že je třeba započítat i PID je taky zřejmé - třeba od Blerouna se v Butovicích nebo Zbličíně vrhne 80 - 90% substrátu do díry aby dojelo z polí do Prahy. Stejný problém ale bude pokud snad někdy v daleké budoucnosti se v SIDu ocitnou vlaky - 90% lidí stejně pokračuje v Praze MHD.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 10:01:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka: Doufám, že jízdenky vydané v autobusech PID ve vlacích normálně platí a jediný zádrhel je v neuznání posunu pásmové platnosti. Řešením Vašeho "úkolu" by tedy mohlo být koupit si "cvakací" lístek a cvaknout si ho ihned po vjezdu do pásma 1.

Co znamená, že se v autobusech posunuje časová platnost? Pochybyji, že jízdenka koupená u řidiče má delší platnost.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 10:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SID karta pokud vím neexistuje. Dobíjení řeším na nádraží v Kladně, kde mají otevřeno brzy ráno a stíhám to ještě než mi jede vlak.

Nastupování předními dveřmi je vopich, který MHD v Kladně diskvalifikuje do role socky pro školáky a důchodce, což omezuje možnosti třetí "sockoidní" skupiny maminek s kočárky, protože jim děti ani důchodci nepomohou vynést kočárek do schodů ...
substrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 10:50:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím vás, co to je za nesmysly s jízdenkou na každý partikulární spoj?? Co to je za zhovadilost? To je zase nějaká sedlácká statistická metoda buzerace lidí?? A jěště se tu najde advokát pěhle pítchovin! DPP vymýšlí čipku a na Bendlově si hrajou s papírky. No chápu i tu výhodnostrozdělení - asi vám víc záleží na dotacích EU než na tom, jak jezdíte do práce. CSAD, vy máte podivné priority!!
Mohu vás ujistit, že s tímhle byste v Praze ani nezačal....natož skončil. Už to pochopte, dokud se nepodřídíte diktátu vkusu a přání zákazníka, žádnou službu nenabízíte. Jestli máte pocit, že jako by zákazník měl pochopit vaše "potřeby", tak to rovnou zabalte a jděte pást ovce, bude lépe vám i dopravě. To myslím dobře - bez urážek...
Jen mne to přesvědčuje, že tyhle SIDy jsou více balast než užitek.
PID jízdenka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 11:04:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: Check-in check-out, je dobrý systém, ale docela drahý. A každá tahle vychytávka má jednoduchý efekt - zdražuje dopravu, takže buď ubývá spojů nebo se zvyšuje jízdné. Vlastně pročpak tento systém nepoužívají autobusy v SID a nastupuje se jen předními dveřmi i v MHD?
Prahu do toho samozřejmě pletu, protože jediné co má šanci je jednotný IDS použitelný pro oba kraje. Tzn. musíte najít řešení vhodné zároveň pro pražské metro C i pro autobusovou linku do Horní Dolní třikrát za den. Všechna ostatní řešení jsou špatná.

O nedorozumění nejde a pokud ano, pak jedině z Vaší strany. Kdybyste znal příslušné materiály, pak byste věděl, že ve vlacích zařazených do SID chce Středočeský kraj pouze tarif SID. Německo do toho nepleťte, tam neřídí dopravu spolek podivných úředníků, kde jejich nepsaná šéfová má s doprovou společného snad jen to, že vlastní řidičák na ještěrku. Zde je strikně doporučováno pouze tarif SID. Doporučuji prostudovat materiály a až potom trousit moudra.

Tarif PID znám i neznám. Vámi uvedené vychytávky znám moc dobře, abych Vám tady citoval tarif, na to nejsem magor, abych se ho učil. Ustanovení pro 99,99 % cest vykonávaných v PID je jednoduchý a primitivní. Daní za to je 0,01 % případů, kde řešení není zcela optimální, viz Váš příklad Bílá Hora - Kladno. Vychytat všechny možnosti by znamenalo ještě daleko výrazněji zkomplikovat tarif. Jen tak mimochodem - většina komplikací tarifu vznikla právě tím, že se muselo reagovat na připomínky té 0,01 % cestujících. Ono časem dojde i na Tarif SID. Uvidíme, do jaké komplikovanosti dospěje Tarif SID, až se z něj stane plnohodnotný IDS, což zatím není ani zdaleka. A hlavně až jej začnou používat masy lidí. Zatím je to takové šmrdlání, jízdné se zdražuje, lidí nepřibývá, a tak se zase zdražuje, celý systém je dost ztrátový, kraj do toho pořád nenápadně leje prašule, takže uvidíme jak dlouho bude sláva SIDu trvat.
PID jízdenka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 11:08:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě si dovolím reakci na mýtus, že Praha či ROPID nezavedly zrychlené vlaky na kladenské trati. Realita je i zde poněkud jiná.
V první řadě je zapotřebí si uvědomit, že garantem dopravní obslužnosti na území Středočeského kraje je pouze a jedině Středočeský kraj. Praha proto může zavádět vlaky pouze na území Prahy. Na území Středočeského kraje vše záleží především na vůli krajských úředníků a volených zastupitelů, Praha se zde může pouze snažit lobovat za svoje názory.
Praxe je taková, že Praha požaduje po ČD již několik let zpravidelnění dopravy na trati 120. V loňském roce byl předložen ČD návrh taktové dopravy, kde byly ve špičkách vedeny zrychlené a zastávkové vlaky zhruba v prokladu (ráno ve směru do Prahy dva systémy po 30 min., odpoledne v opačném směru dva systémy po 60 min.). Dopravce ČD tento návrh předložil k posouzení provozovateli (konstrukci jízdních řádů) a ten konstoval jeho praktickou nereálnost, aniž by se snažil navrhnout řešení.
A zde je důležitý postoj Středočeského kraje. Nový taktový systém na úseku Praha - Kladno samotzřejmě znamenal určité zásahy i do jízdního řádu tratí Kladno - Kralupy a Kladno - Rakovník tak, aby byly zajištěny návaznosti v Kladně. Ačkoli byla snaha co nejvíce vycházet ze stávajícího JŘ, přesto docházelo v několika případech k větším posunům vlaků, většinou se však jednalo jen o minutové posuny. Kraj se k tomu postavil stejně jako v letech předchozích. Zhruba odcituji: "V současné době v oblasti Kladenska a Rakovnicka vlaky již několik let jezdí ve stejných - tzv. vyježděných - časových polohách, lidi to tak chtějí a tudíž je nejlepší nic neměnit a ponechat stávající systém. Vlaky musí zůstat zachovány i v úseku Kladno - Praha tak, aby byly zajištěny na Kladně kvalitní návaznosti". Tečka.
PID jízdenka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 11:12:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, k podobné situaci došlo letos na trati Beroun - Rakovník. Provozovatel ve spolupráci s dopravcem nebyli spokojeni se stávajícím jízdním řádem této trati, především s naprosto nahodilými návaznostmi v Berouně. Proto konstruktér GVD zpracoval alternativní, téměř taktový JŘ, který respektoval i klasické školní a dělnické vlaky, s výrazně lepšími přípoji. Tento návrh byl předložen k posouzení kraji. Výsledek už asi tušíte - "Stávající polohy jsou vyježděné, lidi to tak chtějí, byly by stížnosti, nic neměnit!".

Tak takhle se buduje ten SID. Vrabci na střeše si cvrlikají cosi o nadstandardních vztazích některých krajských úředníků s majoritními gumokolními dopravci na Kladně či v Berouně, z čehož prý pramení minimální zájem kraje zlepšovat železniční dopravu v okolí těchto měst, resp. z těchto měst do Prahy (což je pro autobusové dopravce nejlepší kšeft). Jestli je tomu tak nebö je to jen pomluva, nechť posoudí každý sám. Jisté je jedno - zejména na Kladensku, ale i na Berounsku, v posledních letech v rámci SIDizace přibylo autobusových spojů, mnohdy i v relacích shodných s železničními tratěmi, počet vlaků se však nezměnil a nechybělo mnoho, klesl (vzpomeňte na před více než rokem krajem požadované zastavení osobní dopravy na trati Praha - Rudná - Beroun zastavené až na základě odporu obyvatel a také po rozhodném protestu hl.m. Prahy, která zde byla odhodlána učinit výjimku a financovat i provoz vybraných vlaků na území Středočeského kraje - nakonec k tomu nedošlo, protože kraj si uvědomil, že v tomto případě by neměl šanci Praze hovořit do dopravy provozované na svém vlastním území...).
substrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 12:22:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

PID: Za této situace celkem chápu Chalupoid.... je to drahé, je to naše - i když to slouží hlavně k suplování státní dopravní služby na spojení národního letiště s centrální železniční stanicí - obé v majetku či gesci Min. Dopravy. Ještě si tak postavit vlastní R1 a můžeme dát referendum o tom, jestli Praha leží v Česku nebo naopak.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1364
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 11. července 2007 - 12:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...- existuje vůbec nějaká SID karta nebo to je uznávání si vzájemně karet jednotlivých dopravců?

Zatim je možnost platit z elektronické peněženky u smluvních dopravců, využití této možnosti pro uzemí středočeského kraje ještě neni zatim reálné. Třeba smluvní partnery kteří vzájemně uznávají elektronické peněženky lze výčíst ZDE. Co se týká občanských měsíčních a žákovských tak je zkoušeno vzájemné uznávání mezí ČSAD MHD Kladno a Anexií Rakovnik na lince Kladno - Rakovnik. Celkově tento problem neni ještě vyřešen a je to spíše otázkou budoucnosti.


Jinak nástup předem a kartování vede k tomu, že je bus MHD zhruba stejně rychlej jako průměrnej byciklista.

Nastupování předními dveřmi je vopich, který MHD v Kladně diskvalifikuje do role socky pro školáky a důchodce, což omezuje možnosti třetí "sockoidní" skupiny maminek s kočárky, protože jim děti ani důchodci nepomohou vynést kočárek do schodů ...

Naprostý souhlas pánove, ale stěžovat si choďte na magistrát města Kladna neboť tomu je kladenská MHD těžce u ... Samotné město na začátku devadesátých let promarnilo možnost vzniku městského DP a následně i zlikvidovalo nástup všemy dveřmy který byl zaveden v sedumdesátých letech. V současné době nemá nic jiného na práci než vymýšlet kde v centu kladna vybudovat parkoviště a jak ještě snížit náklady na MHD. Je celkem směšné když město Kladno navrhuje uspory v MHD v podobě zavádění autobusů z pohonem na CNG a s MHD jako systémem nedělá nic, navíc to neni o ekologii ale o ekonomii určitých suběktů. jsem zvědav jestli se někdy na kladně dočkam na MHD smysluplných tras, s pravidelným intervalem a aspoň nástupem všemy dveřmy v pracovní dny.

Vrabci na střeše si cvrlikají cosi o nadstandardních vztazích některých krajských úředníků s majoritními gumokolními dopravci na Kladně či v Berouně, z čehož prý pramení minimální zájem kraje zlepšovat železniční dopravu v okolí těchto měst, resp. z těchto měst do Prahy (což je pro autobusové dopravce nejlepší kšeft).

Jo jo podobné zvěsti tu jdou už řadu let, na Kladně se mulvylo o kartelu dopravců v relaci Kladno - Praha. Vše se ale mělo točit kolem komerčních linek a vrcholem všeho mělo být podivné udělení licence firmě Č.N.E. jenže prokazujteto. To samé by se dalo říct i o případných uvahách zavádění pohonu CNG v autobusové dopravě, také tam nejspíš někdo chodí na večeře a podobně...

A co se týká železniční dopravy zrovna v případě příměstské dopravy Kladno - Praha docela velký podíl samotný dopravce ČD, ono začít vozit lidi jako dobytek v nevhodných vozidlech byl nápad z jejich strany. Přitom vhodnější vozidla jezdí a mnohdy vozí vzduch protože daná relace je na kolidoru. Jinak co se týká organizace tak jsem toho názoru že se stávajícíma vozebníma ramenama se moc toho nezmůže. Osobní vlaky v trase Praha - Kladno - Rakovnik nebo Praha - Kladno - Rakovnik mě ve stávající podobě přijdou jako přežitek.
M1 - Maracaibo
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1377
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 14:39:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

substrát: suplování státní dopravní služby na spojení národního letiště s centrální železniční stanicí - obé v majetku či gesci Min. Dopravy

Tak takhle to je - děkuji za vysvětlení. V tom případě jsem proti rychlodráze, protože počet leteckých cestujících do mimo-pražska je dost zanedbatelný (viz "trvale přetížená linka AE"); navíc kdekterý kraj bojuje za povýšení "svého" letiště na vyšší úroveň (což je správně - opěvované Švýcarsko má 2 velká + 2 malá mezinárodní letiště).
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 23:18:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tenhle způsob uvažování mi připomíná dobu za socialismu, kdy lidé stáli frontu na maso před 'svým' obchodem a vyčítali těm odjinud, že jim vykoupili maso z jejich obchodu. Nebylo by lepší konečně začít myslet normálně ? Prostě je fakt, že mezi letištěm a centrem města je a bude silná poptávka po _kvalitní_ přepravě. Stavba metra pro lokální potřebu Prahy 6 s tím nemá co dělat a jsou to dvě samostatné věci. Je jen škoda, že papaláši na Praze 6 sedí na takovém místě, kde mají možnost ty druhé vydírat.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 9-2006
Odesláno Středa, 11. července 2007 - 23:39:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_vlček:
Jinak nástup předem a kartování vede k tomu, že je bus MHD
využíván pouze cestujícími s platným jízdním dokladem a není třeba zaměstnávat hordu revisorů, kteří kontrolují tarifní kázeň převážně osob nedisponujících na první pohled velkou fyzickou silou.

Kde ji ale pořídím když dělám v Praze

Na Kladně ji lze pořídit i v sobotu dopoledne.

babilon:
Upřímně řečeno, ustanovení Tarifu PID jsou téměř nečitelná, takže moji odpověď berte s rezervou.
a) Jízdenky platí i ve vlaku, je-li tam plná integrace, to ano. Jenže s tím cvaknutím po vjetí do pásma 1 je celkem problém, protože Tarif říká, že "Po opuštění zastávky na hranici dvou tarifních pásem musí mít cestující platnou jízdenku do následující zastávky." A pásmo 1 většinou naskočí až někde cestou.
b) Ano, jízdenka, ať už koupená u řidiče nebo označená při nástupu, má delší platnost, a to časovou i pásmovou. Obojí platnost se počítá až od pásma 1, když ji ukážete současně s pražskou tramvajenkou.

PID jízdenka:
pokud ano, pak jedině z Vaší strany. Kdybyste znal příslušné materiály

Nejsem spojen ani s žádným dopravcem, ani organizátorem, ani úřadem, tak mi promiňte mou neznalost. Mně ten návrh připadal tak absurdní, že jsem myslel, že jste si třeba se Stč krajem neporozuměli. Na druhou stranu je to jen do extrému dotažený důsledek současného mechanismu financování dopravy - kraj platí náklady, kraj chce i všechny výnosy z tržeb.

většina komplikací tarifu vznikla právě tím, že se muselo reagovat na připomínky té 0,01 % cestujících

No nevím, tohle je silně restriktivní omezení, které bych netipoval na výsledek připomínek cestujících, ale zásah ROPIDu po nějakém švindlování s jízdenkami, ať už skutečném nebo potenciálním. Nejjednodušší řešení jak se přiblížit autobusovým jízdenkám, totiž nechat průvodčí a strojvedoucí označovat i jízdenky PID, samozřejmě nebylo využito.

A zde je důležitý postoj Středočeského kraje.

Prosím, na tento můj dotaz určitě odpovězte. Proč je důležitý JENOM postoj Stč kraje? Proč hl. m. Praha, pokud je tedy tak velkým zastáncem pravidelné a zrychlené železniční dopravy, nedokáže už léta nic prosadit a vždy se prosadí jen Stč kraj? Copak vlaky Kladno - Praha nejedou velkou část trasy v hl. m. Praze?

Check-in check-out, je dobrý systém

Tak on má i název. Se přiznám, že když jsem to viděl poprvé, přišel mi geniální a říkal jsem si, že to je přesně to, co by se hodilo do okolí Prahy. Mám pocit, že by se to i vyplatilo. Současný systém papírových předplatních jízdenek PID stejně asi vezme brzy za své s Pražskou kartou, nebo ne?

Tomášk:
vyhovuje mít možnost jezdit ve špičkovém intervalu cca 5 minut

Podívejte se ale JŘ večer. Jezdí jenom ČSAD Kladno a pár spojů vede Expresscar. Jenže těch pár spojů se kryje se spoji ČSAD Kladno a dokonce i jedním dotovaným (A24, odj. 22:00 ze Zličína)! Výsledkem jsou 2 poloprázdné autobusy v těsném odstupu a pak půl hodiny nic. A pak zase 2 poloprázdné autobusy za sebou a půl hodiny nic.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 00:51:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zast:

a) Ono ustanovení tarifu jsem neznal, od začátku do konce jsem si Tarif nikdy nečetl. Vycházel jsem z ustanovení, že "Skončí-li během jízdy ... platnost jízdenky, je cestující povinen bez prodlení označit si další jízdenku ...". Když to teď ale čtu pořádněji, tak věta končí "v souladu s odst. 23", ale tam se píše, že "V čase označení je povolen maximální rozdíl jedna minuta." Tak jsem z toho totálně jelen. Takže souhlas - Tarif PID je opravdu velmi nečitelný.

b) Prodloužení časové platnosti jsem nenašel, spíš naopak. "... jízdenka má pásmovou i časovou platnost počítanou od pásma navazujícího na již zaplacené tarifní pásmo." Takže 3-pásmová jízdenka platí pro pásma 1-3 (to je jasné) a časovou platnost má 90 minut od označení (a nikoliv 120, přestože jedu 4 pásma).
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 01:28:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon:

a) Myslím, že to nezná skoro nikdo. ROPID na tržbách nezkrátíte, ani když si koupíte jízdenku v autobuse a "drze" ji použijete ve vlaku spolu s pražskou tramvajenkou. Nejlepší podle mě je postupovat tak, jak jste navrhoval a spoléhat na to, že autobusák je rozumný člověk, který vás nebude Na Hůrce buzerovat, že si máte okamžitě cvaknout. Neprůstřelné řešení jsem nenašel.

b) No to je právě ono. Chápu to tak, že

1. při cestě autobusem platí jízdenka v pásmech 1 - 3 po dobu 90 minut od vjezdu do pásma 1

2. při cestě vlakem v pásmech 1 - 3 po dobu 90 minut od označení provedeném v pásmu P nebo 0, odkud vyjíždíte.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1380
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 09:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A zde je důležitý postoj Středočeského kraje ... Copak vlaky Kladno - Praha nejedou velkou část trasy v hl. m. Praze?

Jedou - ale pro občany hl.m.Prahy a jejich magistrát má tato trať minimální význam.
Na rozdíl třeba od dálnice D1, ze které vede na území Prahy jen asi 1,5 % její délky, ale z hlediska počtu vozidel (absolutního, nikoliv vozokm) představuje ten "pražský úsek" daleko nejvyšší zatížení. Přičemž řádově třetinu představují "pražáci", kteří tam najeli od Jižního města.
Takže je celkem pochopitelné, že magistrát a DI Praha se snaží ovlivňovat jednání ministerstev dopravy a vnitra, kterým ten kousek mezi JM a Spořilovem patří. Železnice na Kladno může být pražskému magistrátu odcizená.

Jinak souhlasím, že PIDí tarif přes hranice Prahy při současném použití městské předplatní jízdenky (v Praze tomu říkáme "tramvajenka"; "lítačka" byl do roku 1995 název pořádkové vojenské hlídky) je dost nepřehledný. Hlavně mi uniká
1. smysl onoho pásma "0"
2. důvod, proč si nemohu k předplatní jízdence jednoho pásma dokoupit jednorázové prodloužení do dalšího/dalších pásem.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 11:28:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
1) Pásmo "0" slouží k tomu, aby mimopražští, kteří jedou na kraj Prahy (do pásma 0) nemuseli platit vnitropražské jízdné.
2) Pro ta další pásma si nemůžete dokoupit ani předplatní jízdenku. Ke čtvrtletní tramvajence si můžete dokoupit měsíční vnější pásma, ale třeba k čtvrtletní pro pásma 1-2 si nemůžete dokoupit měsíční pro pásmo 3. Takže když se odstěhujete dál od Prahy, máte neřešitelný problém.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 11:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Babilon:
Já jsem to před lety při odstěhování se dál od Prahy řešil tak, že do konce qartálu jsem si na chybějící úsek a čas pořídil traťovou jízdenku ČD.

Další otázkou je, zda lidé, kteří se odstěhovali o pásmo a více dál, jsou v systému (PID nebo SID) statisticky významní. Řekl bych, že nikoliv.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Čtvrtek, 12. července 2007 - 12:00:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk: Pak je otázkou, proč kvůli statisticky nevýznamným situacím zesložiťovat tarif. Ale pohledem na ceník jsem to pochopil: např. dvoupásmová měsíční (vlak+bus) stojí 350 Kč, kdežto čtyřpásmová 820. Takže při povolené kombinaci bych si kupoval dvě dvoupásmové.
PID sloupek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 11:56:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD zastávka:
Praha se Středočeským krajem si skutečně v některých otázkách nerozumí. Ale nejde tam o neporozumění na bázi odborné. Tam platí, že když si nechcete rozbourat systém, tak prostě o blbostech je zbytečné jednat.

K druhé připomínce - to byste se divil, jaké zásahy do tarifu vznikají na základě dopisů diváku. A samozřejmě i na základě zkušeností s nějakými švindly. Kdyby zdejší substrát byl stejně disciplinovaný jako třeba substrát německý, bylo by vše mnohem jednodušší. Základní pravidlo českého cestujícího bohužel zní: Hlavně ten systém nějak vobechcat.

V případě financování těch vlaků je postoj Středočeského kraje zásadní. On je ze zákona povinen zajistit ZDO, on na to má vyčleněny finanční prostředky. Tento kraj navíc prosazuje svoje pojetí dopravy, mnohdy v rozporu s představami Prahy. Ta na to nemá prostředky a dokonce ZDO ani nemůže financovat mimo své území! Existuje jedna výjimka, kde Praha platí vlak mimo území Prahy a tou je cyklovlak do Slaného. A v tomto případě se zástupci Prahy dočkali významného protestu ze strany středočeských úředníků, kteří protestovali proti provozu tohoto vlaku, který s nimi nebyl projednán (ano, neplatí jej, tak jim byl jen oznámen) a oni že s jeho provozem nesouhlasí a obávají se, že jej budou muset platit poté, co ho Praha zruší a jejich obyvatelé jej po něm budou chtít. No comment. Dovedete si představit, jak by dopadlo uplatnění představ Prahy na trati Praha - Kladno? Obávám se, že by se přesedalo v Ruzyni....
PID sloupek
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Pátek, 13. července 2007 - 12:01:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračování:
Ano, systém papírových předplatech PID zřejmě vezme za své s Pražskou kartou. A kdo ví, možná i In-karta bude běhat na pražské kartě (když dojde k dohodě). A možná na ní bude běhat i SID Jisté je, že naopak to nepůjde, na kartě SIDu Pražská karta běhat nepůjde (tam by případná dohoda byla asi prd platná, ledaže by SID upgradoval, což nebude levné). Ovšem v Praze zatím nikoho nenapadla taková pytlovina, že by Pražská karta běhala i jako jízdenka pro jednotlivou jízdu. Půjde ji použít jako elektronickou peněženku, to ano, takže pro nákup u řidiče či z automatu ano, ale podmínka to samouzřejmě nebude. Zatím to nevypadá, že by nevlastník karty byl trestán vyšším jízdným jako v SID (ano, musíte rozlišovat, v SID je základní jízdné s čipovou kartou, zatímco ostatní jsou postiženi přirážkou, kdyby to bylo naopak = základní jízdné drahé, sleva na kartu, tak je jízdné SID tak drahé, že by to mezi lidem včetně zastupitelů neprošlo).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1633
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 20:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: Ještě reakce na názor ohledně taktu v "GVD připravovaný". Ve spojení s tím co tam hájíte a co hájíte tady, by byl/je SID opravdu "přátelský" k cestujícím. Substráte!!! Nejdřív si to pořádně vyhledej, kdy ti to jede, protože takt my nemáme a pak se hlavně nezapomeň "řádně odbavit".
Ne, tak takhle si vlídný dopravni systém opravdu nepředstavuju.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 20:55:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
proč si nemohu k předplatní jízdence jednoho pásma dokoupit jednorázové prodloužení

Taky jsem nepochopil důvod, proč se časové a pásmové prodloužení jednorázových jízdenek týká jenom držitelů pražské tramvajenky.

babilon:
třeba k čtvrtletní pro pásma 1-2 si nemůžete dokoupit měsíční pro pásmo 3.

Myslím, že si to ustanovení vykládáte příliš striktně. Podle mě můžete mít 2 kupóny pro vnější pásma.

PID sloupek:
Tento kraj navíc prosazuje svoje pojetí dopravy, mnohdy v rozporu s představami Prahy.

To je celkem pochopitelné, kraji vyhovuje co nejvíc komerčních železničních a autobusových linek. A taky co nejvíc IAD, protože na jeho území se auta snáz rozplynou než na pár pražských výpadovkách.

Jenže pořád tady vidím možnost hl. m. Prahy více zasáhnout do VHD, protože Stč kraj Prahu potřebuje jako zdroj pracovních a obchodních příležitostí pro své obyvatele a je jeho povinností dopravu (ZDO) do Prahy zajistit. Myslíte, že Stč kraj riskne rozdělení vlaků a přestupy v Ruzyni? To by teprve bylo stížností. Chápu, že soukromí autobusoví dopravci nebudou nadšeni, ale takhle zase není nadšena většina lidí, která na to doplácí. Nebo ten příklad, kdy si večer hrajou na dravou konkurenci a jezdí 2 autobusy za sebou jednou za půl hodiny, tohle by každý koordinátor upravil na příjemný interval 15 minut, aniž by to stálo peníze navíc.

ledaže by SID upgradoval, což nebude levné
OAD Kolín už zkouší nové karty, tak třeba ano.

když si nechcete rozbourat systém
Jako jednu z podmínek sjednocení IDS vidím ale i ústupky hl. m. Prahy, konkrétně opravdické rozdělení trojpásma P a 0. V Berlíně je jízdenka z okraje Berlína do jeho bezprostředního okolí dražší než do jeho centra, v Praze je to obráceně.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 21:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa:
by byl/je SID opravdu "přátelský" k cestujícím.

Podle mě ano. Ráno krátký interval do Prahy, večer z Prahy. Přiložit kartu ke čtečce ve vlaku nevidím jako problém, v autobusech se to dělá běžně. Pokud bude Stč kraj spokojen a zajistí nám potom funkční integrovanou dopravu, tak to snad stojí zato.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 22:13:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČSAD-zast: Myslím, že si to vykládám přesně tak, jak je to napsané. Navíc jsem v dalším příspěvku popsal i důvod - čtyřpásmová síťovka je dražší než dvě dvoupásmové.

Jel jsem v sobotu z Kladna na Křivoklát a vyzkoušel jsem si SID. O víkendu dokonalý takt i přes celou noc - 24 hodin (jeden spoj ráno tam, jeden večer zpátky). Bylo to šest pásem, ale se dvěma přestupy jsem jich musel zaplatit osm. Takže za 38 km jsem zaplatil 58 Kč. Zlaté zlodějské jízdné ČD.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 22:36:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

babilon:
Myslel jsem to tak, že by se kupóny s rozdílnou časovou platností neposuzovaly jako že je chcete sčítat, což nejde, to souhlasím, ale to je asi hodně odvážný výklad.

K Vaší cestě - to jízdné je nějak vysoké. Předpokládám cestu z Kladna A35 (8:40) do Bělče (9:15), tam přestup na B81 (9:25). První cesta jsou 4 zóny, druhá cesta 3 zóny. Měl jste zaplatit 46 Kč, s kartou 36 Kč.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
babilon
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.244.119.216
Odesláno Neděle, 15. července 2007 - 23:32:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plus cesta po Kladně k prvnímu autobusu 12 Kč. Celkem 58 Kč.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.13.218
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 19:52:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak bez odpovědi zapadla tato hrochova otázka.

"Otázka do pléna: Proč ROPID zatím nezavedl žádné zrychlenky? Kde je hlavní příčina? (Odpověď, že prostě nechce neberu. Nějaký důvod být musí.)"


ad PID x SID: Ty "mouchy" co má PID, jsou pořádně velké masařky. To ale nic není proti SIDu, to je fakt ničemná parodie.
Drobný příklad ničemnosti SIDu: lomený víkendový spoj Beroun-Karlov mezi linkami 210027 a 210022. Řidič Vám v Berouně sice vydá přímou jízdenku, ale pásmo ve kterém leží Nový Jáchymov je počítáno dvakrát (!), protože spoj je zapsán na dvou linkách. Místo 20 zaplatíte 30 Kč za cca 15 km. Kdyby šlo o opravdový IDS, linky by už dávno byly sloučené do jedné, protože mají zcela stejnou trasu. A hlavně, v opravdovém IDS se vydává jízdenka platná odněkud někam, nezávislá na tom, zda použijete jeden či více vozidel, natož jen více spojů jedním vozidlem.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.13.218
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 20:06:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Nový taktový systém na úseku Praha - Kladno samotzřejmě znamenal určité zásahy i do jízdního řádu tratí Kladno - Kralupy a Kladno - Rakovník ...
"V současné době v oblasti Kladenska a Rakovnicka vlaky již několik let jezdí ve stejných - tzv. vyježděných - časových polohách,..."


To je fakt perla úřednického uvažování. V Kralupech jsou mezi tratěmi 093 a 091 "léty vyježděné" nenávaznosti z/do Prahy. Lidi to tak asi chtějí. O šílených nenávaznostech autobusové dopravy v Berouně jsem tu už taky někdy psal. Na Benešovsku to samé. Kam se ve středočeském kraji podívám, tam se to ježí nenávaznostmi a zbytečnými souběhy, nad kterými zůstává rozum stát.
Dopravní odbor středočeského kraje, to je fakt příšerná banda .
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2795
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 22:14:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Ono nenávaznosti jsou i jinde... (,což ovšem Středočechy nijak neomlouvá).
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.171
Odesláno Pondělí, 16. července 2007 - 23:14:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: To jo. Ale jinde si ty nenávaznosti a souběhy většinou neříkají IDS. Taky není moc obvyklé integrovat polovinu spojů v určité relaci, a druhou polovinu ne.

další perla ze SID: před nedávnem byl nově zřízen víkendový provoz na lince Hostomice-Dobříš. 4 páry víkendových spojů. Odjezdy jsou takto: Hostomice odj. 4,15 7,00 15,33 18,55
Dobříš odj. 4,48 8,47 16,42 19,38
Buďto jde o systém návozu na celonoční flámy, nebo to nějak nechápu. Dvanáctihodinovým šichtám ty časy neodpovídají, ani tam o žádné takové fabrice nevím.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.136
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 00:13:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Hlavně ve čtyři ráno jezdí asi hodně lidí ... Při dnešním stylu života bych doporučil první ranní spoj někdy na devátou v Dobříši (kostelní, i když moc lidí asi do kostela busem nejezdí), tam hodinu a čtvrt pauza (na mši svatou) a zpět, potom spoj po poledni, potom později odpoledne, a ten večerní je celkem inteligentní. Takhle ten ranní spoj vypadá opravdu jako svoz z hodně dlouhých flámů. Chudáci řidiči ...
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 15:12:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U smyčky tramvaje na ČV se objevila vrtná souprava, zřejmě začínají vrtat sondy geologického průzkumu pro ražbu trasy IV. A (podle dosud zveřejněných mapek mi to tak vychází do osy budoucího tunelu do stanice Veleslavín).
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1638
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 26. července 2007 - 20:40:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: To je správné, že začali vrtat na Červeňáku a ne na Bílé hoře, protože tam by to byly fakt vyhozené peníze.
Na Masaryčce se také teď dělá rekonstrukce zhlaví, což je dobrý začátek pro další modernizaci tratě na Kladno s odbočkou na letiště.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 21:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes se objevilo na webu Prahy 6 www.praha6.cz jakési vyjádření starosty Chalupy k jednání o rychlodráze. Není moc přátelské a je z něj evidentní, že navzdory projektu s tunely skoro pod polovinou Prahy 6 bere Chalupa rychlodráhu stále jako věc, kterou je ochoten v nejlepším případě tolerovat, možná ani to ne..
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 30. srpna 2007 - 22:20:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Na Pankráci, mezi dálnicí a ČEZem se objevila taky vrtná souprava...bohužel vrtá základy pro další idiotský bigboard...a je jich po Praze a okolí rozděláno víc... skoro bych si vsadil ten Veleslavín na něco podobného...ale neviděl jsem, jen vtipkuju :-)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1688
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 10:50:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: Je to jen bla bla, blabla, bla bla.
Ovšem nejlepší je ta věta: "Dosud, bohužel, totiž některé subjekty nejednaly s Prahou 6 zcela korektně, snažily se jí různými cestami obejít, neinformovat či prosadit věc „silou, se shora“". Že zrovna Praha 6 v tomto jednala hooodně korektně, že?
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 12:29:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zapa, Kladnauer. Oni totiž s metrem nebudou mít zas tak velký problém. Trasa vede dost hluboko, čili nezasáhne do povrchu a využití pozemků nad ní, stanice jsou situovány do ulic a i tam kde třeba východy zasáhnou do soukromých, potažmo komerčně využitelných pozemků tak se jejich hodnota zvýší čili ani majitelé nebudou proti a i vlastní výstavba kromě vstupů do tunelů či stanic a ventilačních šachet zas až tak vidět nebude. A cíl je celkem jasný všem, následně odstraní busy z Dejvické a všichni budou happy. Navíc každý dnes z občanů voličů ví jak vypadá metro a dokáže si i laik představit co tam nakonec bude - jen tu a tam vlez do stanice či ventilační objekt, jinak ticho a nijak neanrušený povrch. S tou "rychlodráhou" si totiž dělají zásadní problém od začátku, kdyby hned na začátku opustili to "skrblíkovské" řešení a rovnou navrhli tunelový úsek Veleslavín - Bubny s podzemními stanicemi a následnou likvidací původního tělesa dráhy, nemaji problém.
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 13:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Ted tady to řešení ale víceméně je a problém je stále.. Nemyslím, že by Chalupa myslel technicky. Spíš myslím, že

a) nemá zájem na žádné rychlodráze (např. z důvodu toho, že je uplacen taxikáři z Letiště, ale těch důvodů může být více)

b) vydírá ministerstvo dopravy, aby mu zaplatilo prodloužení trasy A, jinak rychlodráhu nepřipustí.

Ale výsledkem může být paradoxně to, že namísto tunelu tam bude pořád ta stará trať. Bude to pro Prahu 6 výhra ???
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 14:19:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: Jasně že majitelé nebudou proti, když se jim rázem zvýší cena pozemků a nemovitostí, akorát nechápu proč na tohle zvyšování mám platit něco já ze své kapsy, zvláště pokud je trasa vedena tak příšerně a dopravu nezrychlí. Ještě nějak šikovně vyškrábat tu stávající trať a majitelé zahrádek a pozemků budou také šťastní, i když tam to teď trochy zkazí výduchy městského okruhu...
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 14:43:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kladnauer i Zapa: Ono s etotiž dnes nic neděje a jenom kecá. Občan volič vidí pořád stejný problém a to ucpanou Evropskou, chybějící P + R u R1 a naní navazující kapacitní kolejovou dopravu a teď ještě vypukne na podzim akce placené stání v P7, čili x aut se přesune na P6 protože tm pořád lze přestoupit na M-A a být za 10 min v centru. Čili prodloužení A je jasný signál pro voliče P6 - odsuneme následně terminály a P+R k R1 a tady bude místo jen pro vlastní či pro ty co zaplatí mastné parkovné. Že metro přispěje k urabanizaci území je taky jasné, prostě to je přirozený vývoj. Že je to v pořádku je taky jasné, pořád lepší než zastavovat pole směrem na sever či východ od Prahy, P6 má obrovský rozvojový potenciál, Praha je víceméně asymetrická. Co se týče té rychlodráhy, ti hoši prosr.ali čas, ty tunelové varianty měli přijít před 10 lety a ne dnes, prostě ty hovadiny ala protihluhové stěny na Ořechovce neměl nikdo nikdy vyprojektovat. To je chyba projektantů a blbost politiků. Chalupa je na rozdíl od všech těch šotoušů a bojovníků za záchranu uhelné tratě pragmatik, může se dostat k balíku (z EU), díky blbým diskuzím ohledně D prostě vyhmát čas a místo, šanci která se nebude opakovat. A až se rozjedou razící stroje ke kraji města, tak se zjistí že to merto stačí, dráha se odkloní po semeringu na Smíchov a zbytek se odstraní.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 17:19:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dali: VOLIČI SI S ODPUŠTĚNÍM NECHALI PANEM CHALUPOU A SPOL. NASRAT NA HLAVU, TAKZE AŤ SE NEDIVÍ, ŽE BUDOU MÍT JEŠTĚ HODNĚ DLOUHO TU EVROPSKOU PLNOU.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2034
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 18:15:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tohle už v klidu nevydržím!

Dali:
kdyby hned na začátku opustili to "skrblíkovské" řešení a rovnou navrhli tunelový úsek Veleslavín - Bubny s podzemními stanicemi a následnou likvidací původního tělesa dráhy, nemaji problém

ty tunelové varianty měli přijít před 10 lety a ne dnes, prostě ty hovadiny ala protihluhové stěny na Ořechovce neměl nikdo nikdy vyprojektovat

Člověče vy jste šílenec, tohle snad nemá obdoby. Železnice vede na mnoha místech zástavbou (stejně jako silnice) a na rozdíl od silniční dopravy při rekonstrukcích plní hlukové limity - formou výstavby PHS a výměnou oken. Nevím v čem je Ořechovka tak extra, že by tam nemohly být (navíc vzhledově zajímavé a prosklené) PHS?! Jediné co tím dráha naruší, jsou pěšinky zahrádkářů přes koleje - ty tam nemají co dělat. Když si Chalupa nechá uprostřed Ořechovky postavit průduch z autostrády, kterej bude vypouštět nehorázné množství smradu, asi mu o zájmy obyvatel zas až tak nejde...

Zakopání této tratě je nehorázný nesmysl, to může prosazovat jen někdo kdo asi v životě neopustil Prahu 6. Na mnoha místech Prahy (hl.n., Karlín, Balabenka, Nusle) vedou železniční tratě podstatně blíž řádově většímu osídlení a nikoho tam tyhle miliardové nesmysly nenapadají .

Že metro přispěje k urabanizaci území je taky jasné, prostě to je přirozený vývoj.
Není, pokud předtím neobsloužilo již existující zástavbu, plnou daňových poplatníků - a toho jsme v Praze svědky na mnoha místech (Lhotka, Krč, Zahraďák, Hostivař). Místo toho vidíme, jak město (vedené "kamarády" Prahy 6) staví metro do polí a urbanizuje pozemky, v kterých jistě zastupitelé mají nemalý podíl. Už se těším na Kaufland na Vypichu .

Fuj!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 563
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 31. srpna 2007 - 23:49:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se řeč stáčí k metru.
Obrázky nových stanic: http://domaci.ihned.cz/c1-21922520-praha-ukazala-nove-stanice-metra

Nějaký pokec + náklady:
http://www.deniksip.cz/zpravodajstvi/metro_stanice_motol20070829.html
Všimněte si úplně dole informace, že na Dědině se počítá i s tramvajemi.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 06:04:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka: Tak zase tímhle způsobem bych to neprosazoval, vzhledem k tomu, že na Ořechovce by to šlo na úkor soukromých pozemků možná i domů, a další by to odřízlo od jediné přístupové cesty. Zakopání v délce pár set metrů nikoho nezabije, a věřím, že se prosadí nejrozumnější řešení, ne drahé metro oklikou, ani dráha vedená bez jakékoli velkorysosti po povrchu.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 08:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iiii:
na Ořechovce by to šlo na úkor soukromých pozemků možná i domů, a další by to odřízlo od jediné přístupové cesty

No to je právě všeobecná představa, ale kdo se tam projede, zjistí že to tak horké není. Navíc "zakopání na pár set metrů" si vyžádá zemní práce spíš na několik kilometrů, miliardu na betonový tunel a dojde k dalšímu zhoršení sklonových poměrů.

Když se na to podíváme z Dejvic podrobněji:

700 metrů trať vede zářezem a kolem kasáren - prostoru na druhou kolej dostatek, nikoho to neobtěžuje.

350 metrů následuje v náspu - po jedné straně zahrádky, po druhé (pro druhou kolej) nic.

300 metrů kolem garáží - zde postačí opěrná stěna za garážemi - opět nikomu nic neubere.

200 metrů kolem zahrádek (zde se zkrátí zahrádky o 3-4 metry).

Následuje 250 m, kde je jediný větší problém - demolice dvou až tří malých domků a zrušení části ulice U Dráhy, která rozhodně není jedinou přístupovou cestou.

A to je pěkně prosím vše, zbylé dva kilometry trať vede lesem, kolem teplárny a mezi rozpadlými skleníky, kde bydlí možná tak bezdomovci. Rozšíření o 4 metry nemůže nikomu a ničemu škodit.

Připadá vám tahle oběť tak zdrcující? Pak se musím ptát na místě čeho že vzniknul třeba výlez z tunelů nad Andělem (nejméně 8 činžáků), kam zmizela celá obytná čtvrť pod nádražím Holešovice, a abychom zůstali v oblasti, tak například jak vznikla Evropská v oblasti Thákurovy nebo Veleslavína, případně Bělohorská za Vypichem? Všechno to byly brutální asanace a dneska je problém přesunout tři RD Upřímně řečeno, představte si, že by před 40 lety nějaký praChalupa zatrhnul výstavbu Evropské a dodnes se jezdilo na západ Kladenskou - no lahůdka vám řeknu.
Jeneč
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 12-2006
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 09:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je právě v demolici těch několika domků. Jistě jste si všiml, že jsou dost nákladně opraveny. Tady právě bydlí ti movití prominenti, kteří brání stavbě zuby nehty.A jak je vidět, nejsou to jen obyčejní obyvatelé, ale mají pěkně dlouhé prsty.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1693
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 10:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeneč: Dlouhé prsty asi mají, ale když jim zacpou hubu pár melounama, tak to vyjde pořád levněji, než to zakopávat. Dali tady stále argumentuje, že to tam rozděluje centrum Dejvic, ale jediné co to tam rozděluje, tak jsou opravdu jen zahrádky a pozemky ležící ladem.
Kolik lidí by výstavba opravdu zasáhla? Tak max. do 50....
.... a to ještě přeháním....
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 149
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 10:37:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Pokud je dnes navrženo řešení, kde je pod dotyčnou oblastí dlouhý tunel a Chalupa nadále vyhrožuje, že rychlodráhu nepřipustí, tak je nabíledni, že o ty domky nikdy nešlo.. Možná jen v okamžiku, kdy Bém sháněl lidi do sdružení Nechceme rychlodráhu..
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1695
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 13:50:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: Tak o co mu v tom případě jde? Že by o ty evropské peníze? Je to dobrý hospodář.
Fakt je, že pokud se tam vybuduje v podzemí trať, tak na jeho pomník z Petřin na Letiště už mu asi nikdo nepřispěje.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 2-2006
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 14:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Ja jsem neoficialne slysel, ze byl uplacen temi taxikari, resp. ne Chalupa, ale Bem.. co je na tom pravdy nevim, ale zatim to se vsim co se deje sedi.

Dokonce kdyz si clovek uvedomi, ze nyni je tu reseni moderni trat v podzemi versus stara trat a Chalupa se stale tvari, ze modernizaci zablokuje, tak mu asi opravdu o P6 nejde, protoze tezko jim nekdo nekdy nabidne neco lepsiho nez je soucasny projekt.

Anebo vydira.. vi, ze Stredni Cechy, Kladno, ministerstvo dopravy tu trat chteji a on zase chce neco od nich a bude to asi cena hodne vysoka, to nepochybuju.. A aby se moc dlouho nerozmysleli, tak jim dal ultimatum do konce roku.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.59
Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 16:42:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Masinka:

S naprostou většinou příspěvku souhlas .... až na jednu "drobnost":

"Následuje 250 m, kde je jediný větší problém - demolice dvou až tří malých domků a zrušení části ulice U Dráhy"

Ano, jediný větší problém. Zároveň problém vylučující čistě povrchové řešení plně dvojkolejné "rychlodráhy". Na demolici těch domů (rodinných domů, žádné zahradní domky) zapomeňte, to je v dnešní době poněkud nestandardní řešení.

Nápady, co s tím:
1) ponechat celý úsek Dejvice-Veleslavín jednokolejný.

2) zřízení výhybny nad tímto úzkým místem někde u ul. Nad Bořislavkou, a zkrácení jednokolejného úseku na max. 2 km. To by umožňovalo takovou hustotu provozu, že by bylo třeba přejezdy z ulic U přechodu a U dráhy nahradit podchody, a nějak vyřešit dopravní napojení obou přeseknutých ulic. Např. propojením ulic U dráhy-Na Ořechovce a U přechodu-Pod Ořechovkou.

3) obdobně jako 2), ale místo výhybny vytvořit "dvoukolejnou jednokolejku" - obdobu bezvýhybkové tramvajové kolejové splítky (co je např. na Malostranském náměstí).

4) cca 1 km dlouhý tunel zhruba od ul. Spojená k ul. Za lány, opouštějící dvěma protisměrnými esíčky zhruba v délce 1,5 km dosavadní trasu, a zavrtávající se pod Ořechovku.

5) cca 3 km dlouhý tunel zhruba od ul. Buštěhradská k ul. V Předním Veleslavíně. Ten by byl výhodný narovnáním trasy v uvedeném úseku.

6) 8 km dlouhý tunel Bubny-Veleslavín

Nápady 1) a 6) považuju za extrémně nevýhodné. 1) toho moc neřeší. 6) = zbytečně vyhozené peníze.

U tunelových variant 4) a 5) si nejsem jistý jejich proveditelností. Netuší někdo, jaké varianty se reálně zvažují v nově vyráběné dokumentaci EIA?

Soudě podle nic neříkajícího nátlakového prohlášení Chalupy toho, a podle toho, že se na fóru opět objevil lobbista Dali, se právě o něco hraje.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2932
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 01. září 2007 - 20:23:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka:
100% souhlas.

Ohledně těch domů mi pořád přichází na mysl otázka, jak je to tu s ochranným pásmem dráhy? Myslím, že už jsem to tu kdysi nakousl a nějak se to nevyřešilo.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.195
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 11:13:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Záměr postavit nový barák v ochranném pásmu dráhy, a existující barák v ochranném pásmu dráhy, to jsou z hlediska právního režimu dvě různé věci.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2936
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 11:17:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
A byl opravdu nejdřív barák a pak dráha?
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.71.203.81
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 15:22:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hroch, Mašinka. Pánové, vy si trochu pletete časovou osu. Stavby ala III. C do Holešovic, holešovická přeložka či vyústění Strahovského tunelu na Smíchově byly stavby za socialismu. Kdo tu dobu pamatuje, já ano, a dokonce jsem v té době pár let i pracoval v jednom projekťáku, tak ví, že se zábory ploch či nemovitostí řešily tzv. "společenským zájmem". Firmy (státní) to dostaly rozkazem a občan vlastník měl smůlu. Buď přistoupil na podmínky dané tátem dobrovolně ( abyl okraden bez násilí) a nebo protestoval a pk absolvoval různé stupně "převýchovy" na téma "socialistický člověk" (od prostého vyhrožování přes vyhození z práce či dokonce kriminál za vymyšlený čin). Tímto způsobem byly zdevastovány Holešovice, Žižkov, atd. bez toho, aby vlastníci byli vzati jako rvnoprávní, a třeba i nesouhlasící partneři a byly jim vyplaceny případně tržní ceny nemovitostí. Zaplaž pámbůh, tahle doba je pryč a i obyčejný vlastník domku či zahrady má svá nepopiratelná práva. Prostě je jiná doba a jak říká Ústava, vlastnická práva jsou nedotknutelná. A je to správně. Takže dnes každý politik či projektant s tím musí počítat a kdo ne, tak je buď blb a nebo neumí svoji práci. Na tom žádný železniční fanda či šotouš nic nezmění. Chceš dráhu zachovat? Tak si ji kup a provozuj, pak na to budeš mít právo. Jinak musí být navrženo řešení, které to akceptuje. S tou rychlodráhou se prostě šetřilo tak dlouho, až se zjistilo, že to takhle asi de iure nepůjde. Metro má v tomto doopravdy velkou výhodu. A hlavně čas jsou peníze, nejenom fyzická investice.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3944
Registrován: 8-2003


Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 15:49:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro má v tomto doopravdy velkou výhodu.

??? Kvůli metru se (za socialismu) žádné vyvlastňování a demolice nekonaly.
Ano, novostavba metra velmi pravděpodobně je z tohoto ohledu šetrnější, než novostavba železnice. Ale v tomto případě již železnice je, ale "jen" potřebuje trochu "nového prostoru". To metro také a kdyby jsme srovnali, co víc (jestli metro, anebo železnice, možná by se jeho příznivci i divili.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 16:21:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dalí:
Metro má v tomto doopravdy velkou výhodu.

Na Proseku už jste se podívat byl?

Záleží, jak by ta nová železnice vypadala. Je rozdíl mezi položením 2. koleje a výstavbou estakády.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace