K-report
 

Archiv do 08.srpna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » TEŽ » Archiv do 08.srpna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 14:46:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Text jízdního řádu sestavuje člověk, který není placený za to, aby rozuměl tomu o čem píše. Technická terminologie je daná starou ale (mezi odborníky) pořád uznávanou normou ČSN a o té autor jízdního řádu určitě v životě neslyšel.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 288
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 16:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ake je cislo tej normy?
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 17:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě bych ke Zmarovu komentáři pro úplnost dodal dva základní systémy - oběžný a kyvadlový, přičemž pro oběžný jsou typické kabinky a sedačky a pro kyvadlový kabiny (nebo jedna kabina - Lomničák).
 
 
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 21:48:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad norma ČSN: zkusil jsem Altavistu a dostal se například na stránku http://www.technicke-normy-csn.cz/ kde je uvedena norma: (273002) ČSN 27 3002 "Lanové dráhy. Názvosloví" i odkaz na novější normu, která ji nahradila.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 301
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 02:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konecne som mal cestu do Tatier, tak som sa pytal aj na ten triangel vo Velkom Slavkove.

Podla informacii od vodica HDV, sa na triangel zmesti a otoci sa minimalne jedna jednotka 420, dokonca on hovoril, ze mozno az dve, ale to sa mi nezda. viac info by nam mohol povedat stanicny poriadok zst. Poprad.

A este k tomu blednutiu jednotiek...
425-ky sa neotacaju. Tie vyblednute farby udajne z casti sposobuje mycka.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 08:28:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za informaci o trianglu. Asi nejjednodušší by bylo odkrokovat si délku kolejí v rozích trianglu a bylo by to jasné.
Informace o myčce je také velmi zajímavá.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 09:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No za tu necelu minutu, co sme stali vo Velkom Slavkove by som to odkrokovat nestihol. A 70% trianglu bolo aj tak pod snehom. Najpresnejsie informacie nam poda stanicny poriadok, i ked som sa uz stretol, ze aj v tak dolezitej veci byvaju pisane nepresne informacie...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 22:03:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na těch fotkách v Dráze byla vyfocena sestava-420-motorová část zubačky-420.Přes zubačku byl hozen nějaký "delší" propojovací kábel-zřejmě se něco takového v kratším provedení používalo k propojení 420-420.(nevím jak se jezdilo ve dvojicích).Z toho vyplývá že ten triangl bude hoooodně dlouhý...A jen tak mimochodem Rk_kn,těch lanovek máš nějak málo.Z Tatr.Lomnice vedou dvě:Jedna kabinková tak rv.cca 1970,někdy na začátku 90 let tam došlo k nehodě(utržené kabinky) a tak se rekonstruovala.Původní kabinky byly sklolaminátové(podobný material a barva jako sedačka v električkách),nyní jsou nerezové.Vyjíždí nad hotelem Morava (znáte z filmu Anděl na...)a končí na Sklanatém plese.Druhá,postavená podle mě až za štátu,má dvě kabiny,vyjíždí u hotelu Praha (znáte z filmu Román pro ženy)a končí ve stanici Štart na Skalnatém plese.Třetí vyjíždí ze Štartu na Lomnický štít,má taky jen dvě kabiny(to je asi ta nejznámější),jen ty "Andělovské"kabiny už byly vyměněny za nové.Čtvrtá je sedačková ze Skalnatého plesa na Lomnické sedlo,takové lanovky známe z kdejakého horského střediska,obsluhuje sjezdovku nad Skalnatým plesem.
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 22:11:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a jako důvod otáčení zubačky bylo uvedeno,že trať na Štrbské pleso má všechny-nebo většinu,neberte mě za slovo-zatáček při pohledu zespoda doprava a tak se nějak jednostraně ojíždí hnací ozubené kolo,proto to občas otáčejí,jediná možnost je ten Horní Slavkov.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 12. února 2007 - 23:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kpt.Hejl: Nějak jsem se v tom popisu lanovek ztratil. Dvoukabinová Visutá lanovka Tatr. Lomnica - Skal. pl. od Grandhotelu Praha je mimo provoz.
Kabínková lanovka Tatranská Lomnica - Skalnaté pleso od hotelu Morava je v provozu. Dráhy těchto 2 lanovek se stýkají u mezistanice Štart - lépe řečeno "mezistanic", protože každá má svoji budovu. Dále vedou obě tratě souběžně do stanic Skalnaté Pleso. Jsou to opět 2 budovy, ale spojené. Z budovy, kde končí zrušená lanovka vede fungující Visutá lanovka Skalnaté pleso - Lomnický štít. Kousek výše vlevo od kabinkové lanovky dojdete ke spodní stanici Sedačkové lanovky Skalnaté pleso - Lomnické sedlo. Pokud použijete mnou uvedené odkazy, dole je vždy fotogalerie zmíněné lanovky.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.145.38
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 10:27:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trať zubačky možná má víc zatáček jedním směrem než druhým, ale v každém případě má všechna nástupiště jen z jedné strany a vozy mají dveře jen na tu jednu stranu. Takže soupravy mohou jezdit otočené jen jedním směrem. Na druhou stranu se otáčejí pouze pro přepravu do dílen v popradském depu.

Ad triangl ve Slavkově: podél jedné větve vede trať do Popradu a tak se dá z vlaku od pohledu odhadnout kolik se toho na něj vejde. Žeby se tam vešla za sebou dvě trojčata a ještě jeden vůz zubačky - to velmi pochybuji. Na pohled mi připadá, že se tam nemůže vejít ani jedno trojče, ale je to subjektivní dojem.
Honza_o
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 12:35:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V. Slavkov: Zřejmě se 420 využívaly k postrkování zubačky po trianglu. Na popradskou větev by se mohla vejít 420+405, pak to šoupnout na nejvzdálenější (nejkratší) rameno, kde to převezme druhá 420. Je to jen taková úvaha. Do Dráhy se zkusím podívat, kdy to asi bylo?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kpt.Hejl : Ja som uviedol len tie, ktoré sú uvedené v CP ŽSR. Ostatné, Solisko a p. v minulosti nepatrili železnici. Tá Andělova lanovka - visutá , pod č. 200, bola pôvodná, postavená ešte pred 2.sv vojnou ( 1937 - 1940 ).
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 21:30:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Web stránky venovaná lanovkám TLD : http://www.tldtatry.sk
http://www.lanovky.sk
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 22:00:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem těmi stránkami brouzdal, ale nenašel jsem, kdy přestavěli lanovku na Lomnický štít. Původní lanovka měla uprostřed sloup, jehož torzo tam je dosud.
 
Oprava: Kdybych lépe četl! Je tam psáno: "1986 - 1989 výmena technológie"



(Příspěvek byl editován uživatelem Ladislav_kubera.)
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1087
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. února 2007 - 22:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Původní lanovka neměla sloup uprostřed. Opěra (matně si pamatuji číslo 10)byla těsně pod horní stanicí na Lomnickém štítě.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 14. února 2007 - 23:42:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No ono uprostred by to asi ani neslo aby bol stlp...
Ten stlp bol blizsie k vrcholovej stanci...
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 15. února 2007 - 09:55:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, že jsem se sekl. Slovo "uprostřed" byl ode mě nesmysl. Chtěl jsem jen vyjádřit, že dřív byla mezi stanicemi opěra a teď není.
Jinak každému doporučuju obětovat peníze za jízdné, pokud se dostane do Tater. Nutno si však včas zajistit místenku na Skalnatém plese. A jedna taktická připomínka: Pokud byste chtěli v létě koupit v Tatranské Lomnici TLD Kartu, použitelnou pro výše zmíněné 3 lanovky + lanovku na Hrebienok, jděte rovnou do informačního centra ve stanici lanovky. Abyste nevystáli dlouhou frontu k okénkům, odkud vás pošlou vystát druhou frontu. Kratší, ale o to pomalejší.
Motor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.151.218.130
Odesláno Pondělí, 19. února 2007 - 22:32:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ve Velkém Slavkove se v pohode otočí jedna souprava 420., tak že se tam vejde i 425, protože je kratší. 420 + 405 se tam nevejde.Otáčení zubačky je zdlouhavý proces se dvomi 420.Nejprve se 405 zatlačí do sturcu.Druhá jednotka ji stáhne na triangel a tam ji nechá. První 420 ji opět zatlačí do sturcu a druhá ji vytáhne spět do stanice,kde se spojí a pokračují v cestě.Mezi 420 přes 405 není kábel, ale vzduchové potrubí brzdy.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 344
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 07:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý výhľad z parku v St. Smokovci na súpravu TEŽ :
 
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 11. března 2007 - 07:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peši po trati zubačky. Z roku 1977, sedem rokov po obnove.
 
 
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 412
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 19. března 2007 - 09:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu stožáru lanovky č.10. Podle původního předválečného projektu měl být vrcholový úsek bez podpěry. Ovšem během stavby se zjistilo, že je projekt chybný a podpěra musela být kvůli tomu dadatečně domalována. Opět však patrně chybně, neb s ní byly časté problémy - lana měla tendenci se nad vodící kladky vyzdvihovat.
Při rekonstrukci lanovky v osmdesátých letech byla zřejmě upraveno napínání nosných lan a vrcholový úsek se díky tomu již bez podpěry obešel.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 400
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 30. března 2007 - 20:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od 1. apríla bude pokuta za cestovanie bez cest. lístka na TEŽ a OŽ až 1 000.- Sk !
odkaz
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 450
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 07:55:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fotogaléria http://pravda.sk :
Rok po ... :
odkaz
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 09:18:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem se kapánek o víkendu namích a poslal jsem slovenským železnicím nótu následujícího obsahu (bez těch komentářů).

Preji dobry den,
dovoluji si Vam zaslat stiznost – pripominku ke sluzbam ZSR. O vikendu jsem se cestou z dovolene na Ukrajine zastavil na par dni v Tatrach a vyuzil sluzeb TEZ. Bohuzel – nektere zalezitosti mi ponekud rozladily a tak nekolik nasledujicich bodu – pripominek ode mne berte predevsim jako podnet ke zlepseni sluzeb cestujicim.

1. Vec ktera mi velmi rozladila a zkomplikovala cestu - Pri navsteve okoli Strbskeho plesa a Stareho Smokovce jsem potreboval nutne odlozit tezky batoh, ovsem zjistil jsem ze v zadne stanici nefunguje uschova zavazadel a na Strbskem plese existujici uschovne boxy jsou rozbite (pry jiz delsi dobu). Myslim, ze zeleznice ma ostatnim druhum dopravy konkurovat predevsim pohodlim a sluzbami. Ve frekventovane turisticke oblasti Vysokych Tater bych uschovnu zavazadel bral jako jednu ze zakladnich doplnkovych sluzeb, kterou ma zeleznice poskytovat. Chtel bych se proto primluvit k opetnemu zavedeni teto sluzby ve stanicich TEZ alespon ve forme uschovnych boxu!

P.S: Eště že pak tatranský medvědi nenašli bágl zahrabaný v hromadě klestí, kam jsem jej byl nucen odložit. Byla by to dobrá prdka přijít večer k hromadě a tam najít zpitého méďu ukrajinskou Odessou:-)


2.

Jako cestujici bych chtel vyjadrit nesouhlas s priplatkem 5,-Sk za prodanou jizdenku z automatu ve vozech. Nerozumim, proc mam byt diskriminovan za to, ze cestuji ze zastavky bez prodeje jizdenek.

3. Na zastavce Nova Lesna chybi zastavkovy jizdni rad. Rsp. jizdni rad tam sice visi na okenku vydejny, ktera je ovsem pres vikend a vecer zavrena a pres zamrizovanou cekarnu na jizdni rad nelze dohlednout.

4. Pripominka k novym elektrickam od Stadlera. Chtel bych se primluvit za dodatecnou instalaci zavazadlovych polic nad okny. Nam turistum velmi schazi. Rovnez tak za zvazeni stoji instalace dveri mezi clanky pro zamezeni sireni neprijemneho hluku od menicu a filtru (??) do prostoru pro cestujici. Jak jsem se presvedcil, hluk je to v blizkosti trakcniho clanku chvilema pomerne intenzivni.

5. Doporucoval bych vydani jednoduchych letacku pro turisty, kde by byli zakladni informace o tarifnim odbaveni, doplnkovych sluzbach, histori a zajimavostech TEŽ. Součásti by mel byt i aktualni jizdni rad. Podobne letacky momentalne vydava ČD pro vybrane turisticky atraktivni trate.

Dekuji za precteni mych pripominek, verim ze pokud jsme si dal praci s jejich sepsani, budou doruceny do spravnych rukou.

(Příspěvek byl editován uživatelem M_K.)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 09:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, není každej spisovatel...
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 2-2004


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 18:50:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Štrbském Plese ještě nedávno úschovna zavazadel fungovala, to už ju zrušili? Pochybuju...
Auta stojí, motorky jedou!                                           Profil
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 11. června 2007 - 18:50:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Celkom správne nápady a požiadavky ! Až nato, že prepravu cestujúcich má na starosti ZSSK, a ŽSR jedine vybavenie a údržbu stan. budov a priestorov.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 490
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 07:53:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad D-vo: Úschovňa batožin zatvorená k 1.6. tóchto roku.

Jak se škodolibou dykcí a úsměvem pronesla pokladní na mou žádost o radu co s báglem - Tak si to budete muset do hor vzít s sebou.
ad Rk_kn: Stížnost taky šla na ZSSK.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6241
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 10:40:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no koukám, že tatry letos vynechám a když ne, tak se TEŽce vyhnu......
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 11:44:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobo : Kapitalistický princíp je, že treba zarobiť na všetkom, aj na turistovi. Lenže , k tomu treba aj služby a okrem toho aj úschovne. Lebo keby na službách chceli páni podnikatelia šetriť, alebo príliš zarábať, nakoniec sa to obráti proti nim, nakoľko po zlých skúsenostiach potenciálny turista sa nevráti tam, kde sa necítil dobre a kde sa o neho nevedeli postarať a kde prehliadali jeho potreby a požiadavky. Potom darmo budú plakať nad znižovaním záujmu turistov a dovolenkárov !
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 12:25:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, když si vzpomenu na ukrajinská nádraží - čisto, bezpečno, mnoho doplňkových služeb - směnárna, holiči, putiky a perfektně vesměs neepřetržitě fungující "kamery chraněny" (úschovny bagáže). Jo holt u nás na západě...
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 494
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 12:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotazy:
1. Věděl by prosím někdo časovou posloupnost, jak se zprovozňovala po vichřici TEŽ, pozemka a zubačka?
2. Které stanice a zastávky vznikly na TEŽ dodatečně? Z dostupné literatury to není zcela jasné.

Předem díky za odpověď.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 12. června 2007 - 19:40:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k : pozri na stránku
http://rail.sk/arp/slovakia/history/tez.htm
Nejaké údaje sú aj na Wikipedii.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 09:49:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Rk_kn: Nějak jsem zatím nepochodil. Nevěděl by někdo ještě jak to bylo s rekonstrukcema pozemní lanovky? Údaje v literatuře se různí. Například počátek rekonstrukce (zastavení provozu?) smokovecké lanovky se udává 1967 i 1968. Kdy přesně byla znovu zprovozněna? Totéž se týká modernizace lanovky počátkem padesátých let (1951 či 1953) ?? Přesné datumy prostě chybí.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 19:21:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.vysoketatry.com/doprava/pldr/pldr.html
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=pozemn%C3%A1+lanovka&btnG=H%C4%BEada%C5%A5+v+Google&meta=
skús ešte Google.sk
PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.170.15
Odesláno Úterý, 31. července 2007 - 20:53:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M-K: Dneska jsem dojel z Tater. Byl jsem tam na dovče přímo v Nové Lesné. Dojeli jsme tam, ubytovali a hned valili na TEŽ. Nastoupili jsme do vlaku a málem jsme dostali flasra 2x1000 SKK za to, že nemáme lístek. Nová Lesná zavřeno, nikde žádné informace. Lístek v TEŽ + 5 je na prd, zvlášt když ještě nemáš drobný. Chystám se jim taky napsat.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 569
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 06:56:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad PP. Piš, piš. Mě totiž pan šeditel v odpovědi slíbil, že Nová Lesná bude mít otevřeno přes léto pořád, tudíž řešit ¨výlep JŘ na budku nemá smysl....A co se týče jízdnek, prý je informací a možností k zakoupení trhačkových jízdenek dopředu dostatek....( no ale co ti, co jedou TEŽ jen na skok???)
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 10:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Též jsem letos během dovolené jel TEŽ...
Přeplněná sólo jednotka nacpaná lidmi z vlaku od Košic naštěstí (pro nás) ujela lidem od zpožděného IC od Bratislavy. Není se kde držet, není kam dát batoh (je to přeci tramvaj a ne výletní vlak do hor...), ve vlaku dusno, horko, smrad. Jediné zlepšení oproti klasickým EMU 89.0 jsem shledal ve skvostném zrychlení, tichém chodu podvozků. Ovšem pohodlí cestujících, snížená kapacita jednotky, celkově nižší počet (nasazených) vozidel, Tatrapackový design - to jsou zážitky. Jen tak dál.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to asi rok, co sme sa dohadovali o jednotlivych dlzkach ramien triangla vo velkom slavkove...

tu su slubene dlzky.

 
 
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:27:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kolaj103/ kolaj 101 smer poprad / kolaj 101 smer slavkov

 
 
 
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 332
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:33:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pohlad od 103-ky do vnutra triangla/ kolaj 103 z triangla/ zo 103-ky na 102-ku

 
 
 
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 12:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 572
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 13:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad že by: Na můj apel o doplnění poliček na zavazadla, mi bylo odvězeno, že prý si mám batohy dávat na zem pod sedadlo. Že prý jinde je to normální. Možná jinde ano, ale abych si dával batůžek pod sedačku do špíny a mokra - tak to se mi tedy vůbec nelíbí.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 6-2007
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 14:07:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad M-K: Říkám to nerad, ale z mého pohledu zvonka to vidím tak, že doba smyslu a řádu do jisté míry na SK pominula v r. 1918... Pokud jsem se někoho dotkl, tak se omlouvám. Nicméně, abych se vyhnul dalšímu podobnému pohledu zvonka, tak asi příště raději do Alp...
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 334
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 01. srpna 2007 - 14:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iste je, ze u 425 chybaju police na batozinu, klimatizacia a prechodove dvere, ktore by uzatvarali hnaci modul od zvysnej casti jednotky. ale za vsetkym su prachy. uz aj to treba povazovat za pokrok, ze sa skompletizovala aj 15ta jednotka.

minimalny zasah do interieru si vyzaduje aj domontovanie polic na batozinu( take ako u r.840). no snad sa niekto raz spamata.

mna by skor zaujimalo, co pre ZSSK priniesol samoobsluzny system vo vlakoch TEZ. okrem nakupu znehodnocovacov listkov a automatov od EM-TrESTU sa aj nadalej vyhadzuju peniaze za "revizorov" nakolko byva zvykom, ze pocas celej jazdy vo vlaku nejaky revizor je.

rad by som videl studiu, na zaklade ktorej zaviedli samoobsluzny system, kolko boli naklady na zavedenie a kolko "uz" usetrili.
PP
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.170.15
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 08:40:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té lanovce na Lomničák - v Popradu na informacích na nádraží ŽSR prodávají DVD o Lanovce na Lomnický Štít za 99 SKK a stojí to za zakoupení.
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:07:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V prodeji je také na stanicích pozenmní lanovky a mám takový dojem, že TLD nabízí možnost jejího zaslání na nádraží.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1369
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 09:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zážitky z dovolené v Tatrách:
Poprad - Starý Potok výluka, autobus přeplněný, horko a ještě jsem tam musel umravnit jedno cikáně s mobilem vyřvvajícím MP3.
Starý Potok - přestu na 840 - musím chválit, zřejmě snaha ukázat turistům něco pořádného - krásné nové vozidlo, tiché, výborná jízda i po starých kolejích.
Bohužel - chybí pořádné police(nevejde se bágl) a málo otevíratelných okýnek(a nebo chybí klima). V zimě tam asi musí dost táhnout, když není "veranda". Ale kéž by byly i u nás..
Tatranská Lomnica - do očí bijící kontrast mezi zastávko TEŽ a velkou železnici. K čemu tam jezdí nízkopodlažní Štádler, když tam není perón, ale jen kopeček hlíny a kopřivy? Električka má krásně dlážděné mástupiště a vypletý plevel... Vždyť je to jedna firma, ne? Staniční budova, no, ehm, bez komentáře.
TEŽ: police, police, vždyť je to turistický vlak a u stropu je tolik volného místa.....

Myslím, že by si měli udělat výlet do Švýcarska do Zermattu, to je električka..
Ale jinak se mi 425 libily, UnO - Letohrad bych je (s policemi) bral hned.

Dotaz: Neplánují se nějaké 425 v ozubnicovém provedení?
Mr_lachtan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 215
Registrován: 3-2006


Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 15:33:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke kritice nových jednotek se bohužel musím přidat také. Po 4 denním pobytu a používání jednotek 425.95 jsme si je pro svou potřebu překřtili na "spací vlak" - jak říkal někdo výše: smrad, hnusný vzduch, přeplněno, slabší žaludky upadají do mdlob...
Zkusili jste třeba jet z Popradu až do Štrbského Plesa poblíž středu vozidla, kde je strojovna? Elektrická výzbroj všelijak hvízdá, píská... Před Štrbským Plesem jsem si už nepřál nic víc, než se dostat ven, bylo to na průstřel hlavy.
Jediná věc, která se mi líbila z pohledu železničního fandy byla, že se dá při včasném obsazení oddílu hned za stanovištěm strojvedoucího sledovat jeho práce a trať před vozidlem.
Kde jste staré elegantní tatrovky, se svymi nepohodlnými sedačkami a celostahovacími okny??? Chybíte nám!
350 021
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Čtvrtek, 02. srpna 2007 - 18:35:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr lachtan:Souhlas.Sice pěkná jízda,houpačka jak dělaná...(přibude starostí s opravami tratě,poněvadž se oblouky budou více opotřebovávat).Staré Tatry byly dobré,leč bohužel již prastaré.(je jich škoda,rád jsem se snimi svezl)Za stanovištěm fíry je sice hezký výhled ale díky úbytku lesů kolikráte je lepší nevidět.Opět-při zatáčce vlak jede stále rovně až najednou "prudce" zahne...Jo,Tatra...Už je to asi jen nostalgie.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4326
Registrován: 11-2002
Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 13:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když je řeč o starých električkách - japak na tom jsou poslední tuším 4 existující kusy?? V roce 2005 jezdila v letní sezóně poměrně pravidelně jedna dvojička přes den pendle S.Smokovec - Lomnica (nejčastěji 420.962+966), další rok už podle dostupných info vyjela naprosto vyjímečně a letos?? Počítám že už jsou...

Přitom je to škoda. Nasadit je na nějaké "posilověnostalgické" vlaky - jsem si jist, že by si našly své cestující nejen mezi šotouši...
Mr_lachtan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 218
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 21:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Letos jsem minimálně jednu či dvě tatrovky zahlédl při příjezdu IC Tatranem do Popradu v depu, ale mám pocit, že bylo někde psané, že už mají zákaz provozu s cestujícími. Jinak pendl Smokovec-Lomnica je již zcela v režii zdvojených Stadlerů 425.95. V sezóně 2005 tam skutečně ještě (k mojí obrovské nefalšované radosti) jezdily zdvojené Tatry 420.953, 959, 962 a 966.

A ještě vzpomínka...
 
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 03. srpna 2007 - 23:55:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nj, vzpomínky zůstanou
 
Tehda mi bylo asi 10 let, takže koukejte to pochválit
I seek you: 246-442-983
Honzasl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1375
Registrován: 3-2004
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 09:26:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já si myslím, že Tatry by bylo možné poslat na trať možná tak mimo sezonu někdy v neděli na šotoušskou jízdu. Jinak rozhodně nikdy. Uvědomte si, že tam jezdí spousta cizinců a nešotoušských turistů - ti nejsou zvědaví na 40 let staré rozvrzané vozidlo. Ty vozy prostě musí reprezentovat Slovensko jako moderní zemi, nikoli jako skanzen....
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4330
Registrován: 11-2002
Odesláno Sobota, 04. srpna 2007 - 11:36:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se ptal hlavně proto, zda jsou ještě vůbec některé provozní, už před těmi 2 roky to nebyla žádná sláva...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 07. srpna 2007 - 10:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Honzasl:
Aha, takže ty stávající Stadlery ř. 425 svou nižší kapacitou, nemožností civilizovaně odložit zavazadlo, nemožností normálně se držet (stojící cestující), nemožností větrat a tedy dusnem a smradem z potu spolucestujících reprezentují Slovensko jako moderní zemi?
No, Stadler za to nemůže - snad jen tím, že vůle prodat byla silnější než ochota říci - takto odrbanou verzi neprodáme.
Je to obraz zoufalství a nekoncepčnosti státních železnic - obávám se, že tak musí dopadnout nový výrobek v každém státním podniku. Ušetříme zhruba 5 % z ceny, ale efekt shodíme o 50 %.
Šetřit se musí, ať to stojí, co to stojí.

Docela by mi udělalo radost, kdybych se mýlil. Vím, že nakupovat ve státním podniku nelze podle skutečných potřeb, ale podle oslovských tabulek. Ovšem občas se to dělá tak, že za rok či dva se dokoupí zbytek - tedy alespoň ty police na zavazadla, klima, svislé tyče na držení - a v nejlepším případě ještě další jednotky na posílení provozu...
A perlička na závěr: Existoval investor, který chtěl jednu až 2 TEŽky Tatra odkoupit a rekonstruovat na provoz mimo Slovensko. Odpověď? Ne, neprodáme, raději sešrotujeme. Tak plakejte po starých Tatrovkách - oprávněně.
TEŽka Tatra EMU 89.0 je do značné míry jen narostlá "té-trojka" A ty se modernizují mohutně. Určitě šlo meodernizovat i ty TEŽky. Nestalo se tak. Nešť. Ale je škoda když nástupce TEŽky je lepší jen v dymnamice jízdy a v polstrování sedadel... Vývoj za 40 let šel více kupředu.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 10:22:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Modernizace Tater by byla příliš levná a nedalo by se při ní mnoho peněz ulít bokem. Proto nebyla jiná možnost, než nakoupit předražené (a přitom technicky nevyhovující) nové Stadlery. Při podobném rozhodování je nejdůležitější, kdo má kde jaké kamarády a jak ti dovedou rozdělit peníze za nadsazenou cenu.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 13:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

stale lepsie STADLER ako ine produkty dalsich vyrobcov, ktore boli ponukane...

to, ze vyrobok "okliestilo" vedenie vtedy este ZSR, je uz ina kava
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Středa, 08. srpna 2007 - 16:10:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jaké nabídky přišly na výběrové řízení. A už vůbec, nevím, kteří výrobci z okolních zemí byli (a kteří naopak nebyli) osloveni, aby podali své nabídky. Základní koncepční nevýhodou Stadleru je to, že má velkou část své hmotnosti soustředěnu na jediný hnaný podvozek. Teď na to bude železnice doplácet zvýšenými náklady na údržbu trati. Nejsem si jistý, jestli i ty přestavby mostů v posledních letech nemají na svědomí nové jednotky.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace