K-report
 

TEŽ Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » TEŽ « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 28.ledna 2007Rk_kn13  28-1-07  21:03
Archiv do 08.srpna 2007zmar60  08-8-07  16:10
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 336
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 09. srpna 2007 - 17:14:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zmar: myslim si, ze tvoje tvrdenia su az priliz odvazne.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Pátek, 10. srpna 2007 - 10:19:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Občas sám žasnu nad svojí odvahou :-). Ostatně jak to vlastně dopadlo s vyšetřováním korupce spojené s výběrem Stadleru (respektive Vrútek) ? Pokud vím, tak se nepodařilo zajistit takové důkazy, které by byly použitelné u soudu pro odsouzení konkrétních osob. Ale to neznamená, že by policie žádné důkazy o korupci v tomto výběrovém řízení neshromáždila.
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 651
Registrován: 4-2003
Odesláno Neděle, 12. srpna 2007 - 23:11:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZE BY: To porovnanie s T3, neviem. Niekde som cital, ze s T3 nemali nic spolocne. Aj ked koncove svetla sa dost podobali.
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 10:17:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý postřeh k té úschovně a bagáži:dovedete si představit hotel kde budete platit zato,že máte zavazadlo?To by mělo býti součástí TEŽky.Tahat se s tím do hor...to tam také radši ani nepojedu.
TEŽce je asi fakt lepší se vyhnout,než mítí potíže s jízdenkami...Možná by pomohla na zastávkách či električkách mapka služeb,kde by bylo jasné:zde úschovna za tolik a tolik,zde automat je zde není a co dělat,když jej vandalé či jiný důvod vyřadil z činnosti.jenže asi je lepší jednoho hned pokutovat,nemá se tu "potulovat".
Jožo_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 290
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 13. srpna 2007 - 21:11:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zhodou okolnosti prave ja som sa v tejto diskusii pytal, ci maju stare 420 nieco spolocne s typmi T alebo K a odpovedal tu vtedy dost podrobne a fundovane Jenki, ze toho spolocneho je minimum, su teda extra kapitola, netvoria radu T ani K ;-)
E4993056
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 4-2007


Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 21:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V mediach kdesi spominali vytvorenie NTEZ (Nizkotatranskej elektricky) premavajucej medzi Liptovskym Mikulasom a Jasnou... prajem tomuto projektu zelenu vlnu a verim, ze sa to dostane do realnych slov...

Inak TEZka by sa mohla rozsirovat, napriklad do Tatranskej Kotliny (blizko je Belianska jaskyna), alebo do obce Gerlachov (co bolo aj naplanovane). Okrem vyssie spomenuteho mozneho rozsirenia by som skor videl investicie na ukor infrastruktury, ako napr. modernizaciu stanic a kolajiska...

Inak pocul som aj o nakupe "novych 425-tiek", nieco na povodnom Tetrapakovskom truhlicovom vzhlade, ale s vyriesenymi chybami. Som na to zvedavy, skusim sa popytat.

(Příspěvek byl editován uživatelem E499.3056.)
Presadni si do InterCity!
SlovakNight (SN) - cestujte pohodlne aj v noci!
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 653
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 18. srpna 2007 - 23:01:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

E499.3056: O novych 425kach dost pochybujem.
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 09:23:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

E4993056 : Pokud se blíž seznámíš s původními projekty TEŽky, tak zjistíš, že úvahy na tyto směry prodloužení trasy byly již v prvopočátcích. Dokonce i k Popradskému plesu. Podle mého názoru NAŠTĚSTÍ se neuskutečnily (v podstatě obligátní finanční důvody), protože Tatry nejsou Alpy, jejich malá rozloha nesnese další a další zahlcování turisty. I když bohužel podnikatelská lobby se zejména (a nejen) na Štrbském plese úspěšně roztahuje. Takže taky může dojít spíše ke kontraproduktivnímu efektu, že nárůst počtu turistů povede k jejich úprku jinam. Sorry za diskusi...
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 09:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Třeba Popradské pleso by byla opravdu chyba, ale takové propojení na Tatranskou Kotlinu a na druhé straně přes Podbánské na Liptovský Mikuláš by bylo určitě výborné a potřebné.
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://spvd.cz/pnovanka
E4993056
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 20:25:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_k: Myslim si, ze na cesty z Popradu do Liptovskeho Mikulasa je najlepsi vlak, a nie elektricka :-) Taktiez si myslim, ze by bolo dobre vybudovat trat do Tatranskej Kotliny - zvysilo by to turisticky zaujem o danu lokalitu, kedze je tam velmi pekne.

Mitas24: Ucinok "uprku" turistov inam by som definoval skor spojenim "odvsadial vsade"... cize aj ku kazdej vrbe. Ako som vyssie spomenul, natiahnutie elektricky do menej vyhladavaneho strediska by bolo velmi potrebne. A mozno dospeje k tomu, ze sa zakaze pristup aut do vysokych tatier a doprava bude len elektrickami a nejakymi mikrobusmi :-]
Presadni si do InterCity!
SlovakNight (SN) - cestujte pohodlne aj v noci!
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 13:25:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona ta električka měla směřovat jedním ramenem skutečně až někam k Liptovskému Hrádku a to by asi nebylo úplně od věci. Co se týká kotliny, těžko říct. Do Tater jezdím nějakých 20 let a přiznám se, že v Tatranské kotlině nevím, co by mě zlákalo, ale to je možná jenom moje mínus, protože jsem příliš zahleděný do skal. Belanky jsou poměrně hodně (díkybohu) chráněné a Monkova dolina díky vstupnému také není zahlcená, cesta na Plesnivec je zničená lesáky, ... Takže možná by se tam po kolejích vozili houbaři :-) ale to je vcelku zbytečné filozofování.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 1-2005


Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 11:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

TEŽ a aj OŽ postihla víchrica v noci 23./24.8.07 pre popadané stromy a potrhané trol. vedenie.


Na trati v noci uviazol rýchlik z Košíc do Prahy, ďalšie vlaky stáli v staniciach v Poprade a Liptovskom Mikuláši. Hovorca Železničnej spoločnosti Miloš Čikovský zatiaľ neodhadol, kedy sa železničnú dopravu podarí obnoviť na všetkých úsekoch. Železnice požiadali o pomoc regionálnych autobusových dopravcov, aby zabezpečili prepravu cestujúcich.

Podľa hovorkyne Železníc Slovenskej republiky Martiny Pavlíkovej pre vietor popadali stromy aj na malej tatranskej železnici.

Úplne neprejazdné ostali podľa hasičov cesty Poprad-Hranovnica a Poprad-Spišské Bystré. Pred siedmou ráno sprejazdnili úsek cesty od Kvetnice po Pusté Pole. Vodiči nemohli prechádzať z dôvodu odstraňovania popadaných stromov ani cez horský priechod Čertovica.

pravda.sk 24.8.07
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 21:50:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde se tam ty stromy vzaly ? Vzdyt to vypadalo, ze nejblizsich 40 let tam nebude mit co spadnout ?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 07:22:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zmar : Tento raz to zachytili lesy a porasty okolo tratí a ciest, pod Tatrami, na Liptove, na Orave, Pohroní a Slov. Raji. Je to širšie územie a nižšie položené. Preto aj tie väčšie škody na infraštruktúre, okrem tratí aj na cestách a budovách. Údajne je jedna osoba v ťažkom stave , na ktorú spadol strom. Št. podnik Lesy SR vyčíslil kalamitu na lesoch v objeme asi 800 tisíc kub. metrov dreva.
Tá minulá víchrica vo V. Tatrách sa odohrávala vo vysokých horských polohách a preto to zachytili väčšinou ihličnaté porasty.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 29. srpna 2007 - 19:24:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no projektov bolo... ale ostanu len tak ako doteraz. hovorilo sa aj o spojeni tatr.lomnice s mestom zakopane.

a TEZka bude o chvilu nepouzitelna. sluzby co ma su total brutal humus.
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 02. září 2007 - 23:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rozlúčková jazda doterajšej pozemnej lanovky zo Starého Smokovca na Hrebienok má byť 16. septembra 2007 o 14. hodine.

(Příspěvek byl editován uživatelem mbican.)
Mbican
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 340
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 19. září 2007 - 22:57:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.imhd.sk/tatry/index.php?w=213621323033ef393621323033ef1f&id=5047
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 1-2005


Odesláno Čtvrtek, 20. září 2007 - 07:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mbican : záujemcovia by boli, ale ako dopadlo vybavovanie prevozu do depa Poprad okľukou po ceste ? Istá skupina členov klubu vlaky.net na tom pracovala, ale zostalo akési informačné ticho.
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 16:04:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mbican:Jak dopadl odvoz?Uskutečnil se?Je škoda,že alespoň z jedné nebyla zřízena třebas stylová kavárnička.Lidé čekající lidé na lanovku (byly zde i fronty) by si jistě něco na zoubek či kafíčko dali...No škoda.Věčná škoda.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 608
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 07. října 2007 - 18:04:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hľadá sa nový náhradný dopravca. Pôvodne avizovaný odriekol spoluprácu. V rokovaní je viacero. Podrobne sa tomuto problému venuje skupina dobrovoľníkov a nadšencov, a diskusne fórum na stránke
vlaky.net.
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 13. října 2007 - 18:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešný silný vietor, 13.10.07, ktorý predpovedal SHMÚ, dva krát prerušil dopravu na TEŽ , medzi Štr. Plesom a Vyš. Hágmy.
bleskovky.sk
http://www.bleskovky.sk/cl/10/176761/Popadane-stromy-v-Tatrach-prerusili-zeleznicnu-dopravu
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 14:48:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím,nejsem v obraze,pozemná na Hrebienok je zrušená bez náhrady?
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 1-2005


Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 19:51:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milanklewar : Nie je zrušená, ale sa rekonštruuje voz. park, koľajisko, pohon, majú sa aj stanice. Nové vozne sa dodajú zo Švajčiarska, a do prevádzky sa plánujú spustiť tesne pred Vianocami 2007.
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.47.87
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 21:27:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela mne zajímá, jak tam nové vozy dovezou? Když byl takový problém odvézt staré vozy dolů do Popradu, nebude to s novými o nic jednodušší. Předpokládám samozřejmě, že nové vozy nebudou menší než staré.
Nodes
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 20. října 2007 - 22:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZMAR: To je otazka, ktoru riesia aj kompetentni.
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 21. října 2007 - 09:39:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale ti kompetentní už víceméně jenom dolaďují harmonogram, jehož definitivní podoba by měla být hotova do dvou týdnů. A uvědomte si, že u svážení starých kabin hrály roli i finance, což u realizátora akce (JTFG) rohodně není tolik limitujícím prvkem.
imhd
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.98.84.246
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 16:22:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

transport novych voznov
http://www.imhd.sk/tatry/index.php?w=3825242e29ef252932252c2127ef1f&idt=u&idg=2805
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 08:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, tady jsi mimo mísu, to není TEŽ, ale TLD, čiže lanovky.
D–vo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1696
Registrován: 2-2004


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 09:16:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vypadá to jako nějaká loď, třeba to budou v létě používat i pro plavbu po Štrbském plese
Auta stojí, motorky jedou!                                           Profil
Jožo_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 11-2002
Odesláno Čtvrtek, 22. listopadu 2007 - 21:32:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Počul som niekde, vraj sa kedysi dávnejšie (v polovci 80. rokov)skúšali na TEŽ aj nové motorové lokomotívy z ČKD pre Vietnam. Údajne na vtedy ešte nezahájenej preložke okolo PP. Vie o tom niekto viac, príp. nejaké foto...
Mitas24
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 23. listopadu 2007 - 08:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zřejmě máš na mysli D12E. Pokud vím, tak se vietnamské lokomotivy po sjetí z výrobní linky patřičně obednily a připravily k expedici. Takže maximálně nějaký první kus, ale v roce 1985 se dělala celá první tuším desetiusová série najednou a nic takového jsem nezaregistroval. Ale možné je všechno, i když se mi to nepozdává vzhledem k náročnosti přepravy a převazování. Navíc konstrukce maximáolně vycházela z T 466.2.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:57:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jožo_k: V ČKD Lokomotivce byly v osumdesátých letech výráběny úzkokolejné lokomotivy typu D12E pro vietnam odvozené z řady 742/ T466.2 tak jak je psáno výše. Tyto lokomotivy však nebyly nikdy v provozu na uzemý bývalého československa kromě zkušební tratě v areálu výrobního závodu.

Informace o zkušebnim provozu exportních lokomotiv v tatrách má však trochu pravdivé prameny. Na přelomu 80/90 let se připravovala totiž výroba lokomotiv odvozených od typu D 12E, mělo se jednat o šestinápravovou úzkokolejnou lokomotivu typu D 14E. Z důvodu použití uplně nových prvků zvláště podvozků byly právě uvahy nobo plány o zkušebnim provozu na TEŽ. Zmínka o této lokomotivě byla v článku od Ing. Bohumila Skály zveřejněném v tehdejším časopise železničář ročnik 1990 číslo 17, v tom článku mimo jiné stojí:

... S ohledem na nový naftový motor a nový podvozek se předpokládá, že budou provedeny jízdní zkoušky na nové trati Tatranské elektrické železnice mezi Popradem a Velkým Slavkovem.

Takže kdyby se lokomotivy typu D 14E vyráběly tak by možná první vyrobený kus jezdil zkušebně pod tatrama. Jenže z projektu jako z mnoha jiných v té době sešlo, lokomotivy nešly ani do výroby a žádné zkušební jízdy se nekonaly.
M1 - Maracaibo
Jožo_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 310
Registrován: 11-2002
Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 21:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže tak sa veci majú. Ďakujem za vysvetlenie!
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 8-2003


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 20:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechystá se do Vánoc ještě nějaká jízda s Kométou?
ICQ: 155-617-186
Rk_kn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 03. prosince 2007 - 21:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakub : Na 15.12.07 otvorenie zimnej sezóny 2007/2008 .
http://www.zelpage.cz/jizda/20071215-otvorenie-zimnej-turistickej-sezony-vo-vysokych-tatrach
zmar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 202.52.243.124
Odesláno Úterý, 04. prosince 2007 - 13:27:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vim, tak jedina zkusebni jizda neceho netatranskeho po kolejich TEZ byla zkouska uzkorozchodnych podvozku, ktere tehdy vagonka Poprad pro nekoho delala. Ty podvozky byly zavazany pod EM 49.001 (v te podobe byla samozrejme jen jako vlecne vozidlo) a tahala to EM 89. Mam dojem, ze prave pritom byly na motoraku urezane stupacky, aby neprekazely.
Montoya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 14:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna zimna naladovka zo vcera
http://js-trains.slovaktrains.sk:80/displayimage.php?pos=-2756
http://js-trains.slovaktrains.sk

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace