K-report
 

Archiv do 10.července 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Archiv do 10.července 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1324
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 14:29:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co systém tramtrain, trasa D.Šárka - Dejvice po kolejích tramvaje. A pak zbytek po vlak. trati

Tahle myšlenka je zatim spíš dost sci-fi legislativně nevyřešené a finančně dost náročné. A ten přechod na městské tratě v ulicích by byl daleko vhodnější na Kladně než v Praze. Napojenim někde v oblasti Liboce nebo Veleslavína by se naopak odebrala kolejové dopravě největší výhoda a to její separace od ostatní dopravy na uzemí Prahy. Naopak na Kladně by se zase nějaký ten městský usek jdoucí skrz Kročehlavské sídliště případně centrum města by nebyl od věci, jen že je to pořát oblast sci-fi.
M1 - Maracaibo
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.82
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 15:11:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Jestli tam budou jezdit couráky, nebo Zr je věcí objednatele"

Pokud objednatel v budoucnu objedná jen couráky, tak se nemusí nic stavět. Nebude-li po dokončení stavby středočeský kraj připravený zaplatit jak couráky, tak pravidelné zrychlené vlaky Kladno,město-Praha, měl by se celý projekt II.etapy odpískat, a dát peníze na něco užitečnějšího.

Dávat tolik peněz do trati, po které by měly jezdit jen couráky a občasný rychlík od Rakovníka/Chomutova nemá žádný smysl.
Obávám se, že to dopadne jako s tratí Opava-Ostrava, která se slavně zelektrifikovala, a nyní tam jezdí jen jeden courák za hodinu, i v ranní špičce (!). Nepravidelné rychlíky navíc to nevytrhnou.

"na Kladně by se zase nějaký ten městský usek jdoucí skrz Kročehlavské sídliště případně centrum města by nebyl od věci, jen že je to pořát oblast sci-fi."

Bohužel je to asi opravdu jen sci-fi. Myslím, že by se ta vlakotramvaj nevešla do stávajících kladenských ulic.

"... zdejší fórum pustilo do občanské války o ... místech zastavování zrychlenek na Kladno"

Proč ne? zkusím první výstřel:
Ostrovec
K.město
K.-......
Kladno,hl.
Hostivice přestup směr Zličín
Veleslavín MA
Hradčanská MA
Vltavská MC
Masaryčka MB
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 15:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel při plánovaném 5-ti minutovém taktu se nic v Praze nebude projíždět.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 17:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bručoun:
Přesně tak: Co nejméně zastávek!
Ještě bych vynechal Veleslavín (dokud nebude metro) nebo Hradčanskou (až bude M-A Veleslavín).

A pro "zpomalenky" bych uvažoval ještě o vybudování stanice Pevnostní. Ať z toho P-6 taky něco má, zlu se má odplácet dobrem ;-)

Jaký by byl v takovém případě rozdíl jízdních dob? 7 minut? Víc?
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1326
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 17:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel při plánovaném 5-ti minutovém taktu se nic v Praze nebude projíždět.

Ten interval 5 minut je z jakého zdroje, není to nějaký proklad mezi Ruzyní a centrem? V tom PDF plátku píšou že interval Letiště - centrum má být 10-15 min. a interval Kladno - Praha 20 - 30 min. to májí být jak zastávové a zrychlené vlaky? Určitě by nebylo odvěci když by ve spičku byl interval 20 min jel z Kladna jeden zastávkový vlak a dva zrychlené, při intervalu 30 min by byl proklad mezi obama druhy vlaků.

Pokuď na příslušných místech chtějí interval 15 a jen zastávkové vlaky, tak to mohou rovnou potěšit autobusové dopravce a rychlodráhu postavit třeba v této podobě.
M1 - Maracaibo
Kladeňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 12-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 18:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy:zajisté,že jsem myslel mezi Ruzyní a Masnou
V poslední době se mi zdá,že další tiskovou zprávou nebo novinovým článkem se intervaly pořád zkracují.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.79
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 22:27:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Jaký by byl v takovém případě rozdíl jízdních dob?"

Když by se projelo 8 zastávek (Pl.Újezd, M.Přítočno, Pavlov, Jeneč, Jeneček, Ruzyně, Liboc, výstaviště), tak bych pro soupravy 471 odhadoval rozdíl 12 minut.

"... píšou že ... interval Kladno - Praha 20 - 30 min."

Těch 20 min. je mi záhadou. Už vícekrát jsem četl, že na nejfrekventovanějších příměstských tratích v uzlu Praha se do budoucna počítá s intervalem 15/30, event. 15/60, na ostatních tratích 30/60. K tomu mi 20 nijak nepasuje.

"Ještě bych vynechal Veleslavín ... nebo Hradčanskou ..."

To bych nedělal. Hradčanská je výrazný přestupní uzel povrchové dopravy. Jeho projíždění příměstskou linkou si neumím představit.

Ani Veleslavín bych nevynechával. Vemte, že na Horoměřické a v Šárce nastupuje do autobusů směrem na Kladno nezanedbatelné množství lidí. Vracet se z Hradčanské do areálu ČVUT, na ČZU do Suchdola, nebo někam do Vokovic, by podle mě byl nepřijatelný vopruz.

Naopak, možná, že by měla pro cesty z Kladna do Prahy i zastávka výstaviště. Muselo by se porovnat, kam se všude se dá dostat bez přestupu metrem a tramvají z Hradčanské, metrem a tramvají z Vltavské, a kam jenom tramvají z výstaviště.


Ke stavbě samotné:
Ve staré verzi studie se psalo
"traťová rychlost 100 km/h, resp. 120 v ucelených úsecích"

V nové verzi studie je "TR 120 km/h, s vynucenými lokálními vyjímkami (min. 60)."

Tuší někdo, kde mají být ty vynucené lokální vyjímky, o kterých se v předchozí verzi nevědělo?

Taky se mi zdá, že tam není žádná zmínka o nové zastávce na Kladně. Ani nevím, jestli měla být u ul. P. Bezruče a Jateční ul. pro pěší přístup z části Sítné, nebo naopak u sportovní haly (ul. Sportovců).
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 00:03:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
- 12 minut: To je významné. Myslel jsem, že pokud bude rozdíl nad 10 minut, tak mají zrychlenky smysl. A čím víc, tím mají ten smysl větší :-)

- Hradčanská x Veleslavín:
Ad Veleslavín: uznávám, že by to chtělo zastávku na "začátku" Prahy, čemuž Hostivice nevyhovují. (něco jako dosud neexistující Rajská Zahrada na té straně, kterou znám lépe; Horní Počernice jsou srovnatelné s Hostivicí - pro spojení na Hloubětín HoPo nedostačují).
Ovšem Hradčanskou by vámi zmíněné lokace (s výjimkou Vokovic) cestující myslím skousli. Ono je to z Dejvic jedno, jestli 6 minut tramvají na na Veleslavín, nebo 3 minuty na Hradčanskou (s možností jít pěšky) plus 5 minut vlak; rozdíl je zanedbatelný. Totéž Suchdol, který (pokud bude tramvaj) bude mít Hradčanskou přímo stejně jako Veleslavín. Výhoda Veleslavína se tak omezuje na oblast na západ od Dejvické (řekněme od Hadovky). Otázka je, zda je tato oblast dost významná, aby tam stavěly zrychlenky, když tam už budou stavět couráky (a to "skoro" na každém rohu, přimlouval bych se i za tu Pevnostní/Thákurovu).
Pořád předpokládám, že z Kladna nebudou jezdit jenom zrychlené vlaky (uvažuju poměr 1:1, ať je špičkový interval 15, 20 nebo 30 minut).
K. A. F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.130.2
Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 19:12:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: rozpracovaná DÚR na modernizaci tratě Bubny - Ruzyně - letiště uvažuje (na návrh SŽDC a se souhlasem ROPIDu) s modelem provozu ve špičce:
- á 10 min. Mas. n. - letiště zastávkový (:00, :10, :20,...)
- á 30 min. Mas. n. - Ostrovec zastávkový (:05, :35)
- á 30 min. Mas. n. - Ostrovec zrychlený (projíždí z Hostivice na Kladno, :25, :55)
- á 30 min. Mas. n. - Kralupy (:15, :45)
Časy jsou orientační, jde o vzájemnou polohu "linek" (tj. proklad á 5 min.).
Proklad spojů z Masaryčky do Ruzyně po 5 minutách moc zrychlování projížděním neumožňuje.
K tomu á 60 min. R/Sp hl. n. - Smíchov - Kladno (-...)

Nová zastávka v Kladně u sportoviště v DÚR Ruzyně - Ostrovec není. Rychlost do Buben beze změn, na Výstaviště 60, do Ruzyně (a na letiště) 80, do Hostivice 110, do Jenče 100, do Kladna 120, do K-města 80, na Ostrovec 60.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.14.13
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 00:10:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K.A.F.: Díky za info. Zní to zajímavě.

ad NTR: Ty rychlosti co uvádíte, vypadají dobře. Silně připomínají verzi která byla publikována před lety. (Už jsem si skoro začal myslet, že bude někde u Pavlova 60, která zcela znehodnotí 120 v okolí...)

ad návrh takttu: Taktové schéma, které uvádíte, bych považoval za kompromis v zásadě výhodný pro všechny strany.

Připouštím, že mně osobně by se víc líbil malinko jiný kompromis.
Například pochybuju, že je nutné jezdit na letiště ve špičce po 10 minutách. Možná, že při intervalu 15 min. na letiště by se kladenské vlaky poskládaly o nějakou minutu lépe. Možná, že by vlaky v úseku Masaryčka-Ruzyně byly i při nižším počtu o nějakou tu minutku pravidelnější.

To, že se uvažuje s R/Sp z Lužné přes Smíchov na hlavák, by byla pro kladeňáky výhra (přímé spojení Kladno-Smíchov), ale pro lidi ze Stochova a Rakovníka prohra (prodloužení jízdní doby).

Hlavní je, že se se zrychlenkami počítá. .
Pochybnost přesto zůstává. Pokud se nemýlím, tak příměstské vlaky sice objednává Ropid, ale za části trasy projeté na území stč. kraje platí krajský úřad. Ten může chtít neobjednáním zrychlenek ušetřit.

Mimo to způsob jakým tento úřad řeší (přesněji neřeší) proklady a návaznosti linek je dost alarmující. (Např. odstrašující příklad totálních nenávazností busů tzv. "SID" v Berouně.)
O funkčnosti budoucích přestupních uzlů ve st. Kladno,hl.n. a Kladno,město tedy už předem silně pochybuju.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.13.181
Odesláno Pátek, 22. června 2007 - 00:45:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: "Otázka je, zda je tato oblast dost významná, aby tam stavěly zrychlenky, když tam už budou stavět couráky (a to "skoro" na každém rohu,"

Autobusové firmy Kladno-Praha se postupně propracovaly od projíždění okrajem Prahy k zastavování alespoň někde. Myslím tedy, že není třeba objevovat Ameriku. První zastávka od Kladna na Hradčanské, to fakt myslím že by nebylo ono.
(To co je v DÚR sice není pro budoucí provoz závazné, ale realita spíš míří k zastavování na každé pražské mezi ...)

"přimlouval bych se i za tu Pevnostní/Thákurovu)."

Na tohle moc nevím co napsat. V osobní rovině jsem téměř ochotný jít za tuto zastávku demonstrovat.
V takové té projektantské rovině nevím nevím. Kdyby se odjezdy busů směr Suchdol, Strahov, atd. přestěhovaly z Kulaťáku do dnešní výstupní zastávky u Diplomatu ... To ale asi nehrozí, nevím kde by se ty busy otáčely. Pro přestup na metro a tramvaj navrhovaná zastávka potřeba není. Stačí Veleslavín a Hradčanská. Pro přímou obsluhu území objektivně potřebná taky (bohužel) není.
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.127.10
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 10:36:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak že by představitelé Prahy 6 od požadavku na zachování pouze jednokolelného provozu na Buštěhradce pomalu upouštěli?
-viz odpověď pí. Trnkové na dotaz p. Pohla na stránkách http://www.praha6.cz/otazky/list.php?ID=16
Miki B
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.127.10
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 10:51:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak, s ohledem na to, jak nesmiřitelně je dotaz psán ("...stavba by zásadním způsobem zhoršila životní prostředí tisícům obyvatel Prahy 6..."), připadá mi odpověď paní Trnkové překvapivě rozumná.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 11:27:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se tak škodolibě těším, jak zásadním způsobem zhorší životní prostředí tisíců obyvatel Prahy 6 nové automobilové komunikace: nejdříve jejich výstavba - a pak provoz na nich.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1359
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 13:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak zásadním způsobem zhorší životní prostředí tisíců obyvatel Prahy 6 nové automobilové komunikace

Ony se v osídlených oblastech Prahy 6 ještě plánují stavby nějakých silnic? Ono je tam někde vůbec ještě nějaké místo mezi původní zástavbou a milionářskými domky?
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 14:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cowgheel má asi na mysli městský okruh, Břevnovskou radiálu a několik lokálních doplnění silniční sítě(Svatovítská). Nemyslím si ale, že by tyto nové komunikace přinesly zhoršení. MO a BR bude většinou v tunelech a to ostatní nikomu neuškodí. Naopak, komunikace přinesou významné zlepšení stávajícího stavu.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 15:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Místo tam bude,přece místo buštěhradky
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1412
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 25. června 2007 - 15:36:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro paní ing. Trnkovou je ta dráha stále dráhou koňskou a to druhou nejstarší.
...proběhla v minulých desetiletích úvaha o možnosti využití trati v rámci příměstské dráhy. Z hlediska provozu se stále prověřuje, zda je nutné trať zdvojkolejnit... - to je stále stejná písnička na P6
Substrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 17:15:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení, jak to tu čtu, získávám dojem, jakoby tu kromě vlaku nic nejezdilo. Mám pocit, že zapomínáte na DP -ED a DP -M, kteří se svého výkonu v P6 jen tak nevzdají..
Upřímně, tahat lokální rozvoz pasantu po P6 s TRANZITNÍ linkou příměstské železnice je nesmysl. Jediné, co se dá plánovat, je Koncová Masna(M-Ba další linky), Bubny (M-C), Hradčanká (M-A). Ostatní je nesmysl, protože cílem hry je dostat vlak rychle z města, aby sbíral pasant na periferii. Itubovaná, nepřetrzitá, nebo výhybnami opatřená dvoukolejná trať je v podstatě jediné řešení. Ta hupová zastávka na kraji města by nejlépe sedla do druhého konce stavby Dlouhá míle - jednak to bude odbočka na letiště, za druhé se tam vejde příměstský bus terminál a také je tam dost místa na P+R, hned u okruhu. Odtud budou cestova lidé, které p6 nezajímá, budou chtít jen rychlou cestu do centra. Mícháním s lokálními komutátory je nevhodné, kvůli několika lidem zpomalovat celek je nesmysl. Tou rychlodráhou budou totiž používat zejména lidé, kteří zatím s Duškodrahou nemají trpělivost. Jediné, čím může dráha konkurovat na lince Kladno - Praha, je dojezdový čas do centra města. Ten zastávkovým provozem nedosáhnete. Zastávkový provoz lze uplatnit jen na úseku Kladno - Ruzyně, dál to musí lítat jako Sbahn nebo Metro, jinak to bude to samé jako tram nebo metro z Dlouhé míle. Pokud má Chalupoid procestovat všechny díry světa než dojede na letiště, musí být dráha přesný opak - přímo a rychle, bez zastávek. Veleslavín je na tram a nejlevnější Ačko bude pravděpodobně pro problémy s pozemky stejně pod Evropskou, je dopravně ošetřen paralelně, cílem této dráhy není krást tramvajím místní výkon, ale sloužit letišti a příměstí. Zakopat, zrychlit, to jsou dvě kritéria bez nichž to nikdy nebude fungovat.
Substrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 17:53:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obecně řečeno, je vidět, jak málo dráha přemýšlí o své jediné možné roli v městské dopravě. Pokud lokálnímu rozvozu slouží zastávkový provoz tram a bus, pokud mezi obvody města slouží ke komutaci metro, musí tu být někdo, kdo zaopatří přímé, tranzitní spojení centra s periferií. Dnes se hranice města dají definovat R1, spádová zóna jde o dalších 50 km za ni.
Dráha tu může dominovat na koridorových tratích v provozu mezi Prahou a satelity (Beroun,Kladno,Slaný, Kralupy, Mělník, Nymburk, Kolín/KH, Benešov. Tam najde dostatek pasantu pro "přímák", který vynechá vše po cestě na hranici města a zastaví nejvíce 3x v městském diametru. Dalším "produktem" budiž "sběrňák" - zastávkový po hranice města, potom přímo kalupem do centra s odhozem na kraji, na městském okruhu a v centru (Masna nebo Wilson)
Existují však i linky, na kterých může suplovat městskou - např.. pokud se zde shodneme na nesmyslu zvaném Chalupoid, ještě větší se chystá na jihu Prahy - metro D. Místo toho, aby dráha "poskytla" linku D tím, že jen vykope tunel z Krče na Písnici a použije drážní těleso na úseku Krč - Wilson, získá tím to samé, jako trasou D, jen to bude stát fragment ceny. Jen připomínám, že Krč je tratí připojena k depu Kačerov. Tahle věc mohla jen v klidu dál pokračovat po Vítkovské trati, v tunelu chybí prokopat jen cca 800 metrů k nádr. Žižkov. Pokud srovnáte podle kilometráže teoretický dojezd po trati na Wilson z Modřan s dojezdem tramvaje, tak za dobu, kterou by vlak v "metroprovozu" úsek Modřany - Kačerov - Vršky - Wilson, je tramvaj někde u vodárny.
To samé platí pro trať Hostivař - Malešice - Libeň - Masna (Malešice - Žižkov - Wilson s trochou kopání). Z Masny to může stavět na Bubnech, Podbabě /Troji (tam by se most vešel a do ZOO je to kousek - substrát zajištěn) - a Roztok.
Substrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Úterý, 03. července 2007 - 18:30:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nakonec douška k busům - dnešní provoz na Evropské je neudržitelný. Díky síle provozu a nedodržování rychlosti zejména mezi ČV a Dejvickou je jen otázka času, kdy semafory budou vyměněny za kolotoče a provoz se zpomalí. V oblasti není plánován radiální koridor - ten je plánován od konce R6, přes Vypich a Patočkovu k tunelu, takže lze očekávat vyloučení tranzitu z Evropské omezením tonáže. Celkově musí fanoušci busů počítat s tím, že budoucnost odsune koncové stanice meziměsta na periferii. Po dokončení okruhu bude zlikvidována Florenc, naopak se přemýšlí o stavbě bus terminálu na Smíchově - od roku 2011 to bude nejbližší lokalita dobře přístupná z R1 - tudíž odevšad.
Nic proti busům, ve městě jsou nutné k lokálnímu rozvozu, ale dálkové linky budeme vždy radši po kolejích než po silnici.
Na příkladu MB je vidět, jak se Metro míjí účinkem, když se motá do věcí, ke kterým nebylo stavěno. Trasa je moc dlouhá, aby z koncové do centra byla čtvrthodina (A), dvacet min (C), ale dobrá půlhoďka ze Zličína odvrací lidi na Hradčanskou. Opět - kde je přímá linka na semmeringu Zličín -Jinonice-Smíchov-Wilson-?? Proč se na těch tratích provozuje film "Páni kluci" místo expresní linky, která nestaví pětkrát jen na přilehlém sídlišti??? Ono je totiž jedno, jestli podnikneš pár kroků do podzemí nebo na vlak a poté odpálíš do centra bez "koktání" anebo se postavíš do fronty na radiále. Upozorňuji, že letos se podstatně zhorší průstupnost Patočkovy, za rok bude po Bílou Horou končit R6 a to, co se dnes děje v Hostivicích, bude na Bílé Hoře, tak jsem zvědav, jak po Bělohorské nebo Evropské (jinam nesmí) ten autobus pojede na Hradčanskou. Budou tam zažívat to samé, co znají ti od Brna ... tak se na Chodově postavit do fronty, která je deset kilometrů dlouhá ....a za skoro hodinu jste v centru jako na koni.... busem nebo autem, bez rozdílu.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 15:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuji přečíst: http://subrt.blog.idnes.cz/c/5823/Smutne-konce-pohadky-o-doprave-v-Praze-6.html
Tady se to vyjímá lépe, než v tram.diskuzi.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2754
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 04. července 2007 - 19:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Substrát:
O tom, kolik a jakých (zastávkových/zrychlených) spojů bude jezdit, rozhodně, bohužel, nejspíš ROPID a ten jak známo, zrychlenky moc nepodporuje .
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1329
Registrován: 7-2003


Odesláno Čtvrtek, 05. července 2007 - 14:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem viděl dokument o MagLevu z Číny, kde jej provozují komerčně a řikali že vzdálenost 30km ujede za 7,5 minuty.

To by bylo něco to postavit mezi Prahou a Kladnem, to pak bych chtěl vidět někoho kdo by jezdil autem nebo busem
http://vrbam.ic.cz/
Junkrs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 11:24:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vrbam:
Já bych chtěl hlavně vidět toho, kdo by na to sehnal peníze
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1357
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 15:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak i kdyby byl zdroj financí tak bych hi-tech zaležitosti typu maglev bych nestavěl. To bych za ty peníze raději postavyl železniční tunel s příslušnýma stanicema pod Kladnem.
M1 - Maracaibo
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 473
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 15:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Substrát:

tak jsem zvědav, jak po Bělohorské nebo Evropské (jinam nesmí) ten autobus pojede na Hradčanskou.

Nejlépe ve vyhrazeném pruhu pro autobusy, pokud ho bude kde udělat. Myslím, že Letiště určitě nebude tolerovat, aby jediná použitelná VHD na něj - PID 119 - čekal hodinu v nějaké zácpě. Tím se vytvoří prostor pro plynulou jízdu i linkových autobusů.

Mám dojem, že se občas zapomíná, že ne všude vedou koleje. Jednak se to týká obcí na trase - z žádné obce na trasách autobusových linek mezi Kladnem a Prahou nelze cestovat vlakem (kromě Kněževse o letních víkendech) - a jednak polohy železničních stanic a zastávek na Kladně, které jsou pro většinu lidí daleko.

(Příspěvek byl editován uživatelem ČSAD_zastávka.)
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Vrbam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 7-2003


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 18:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy: tunely stavět nemusíš, Kladno je podvrtané bez tak dost
http://vrbam.ic.cz/
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2759
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 18:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:
Kterou většinu? Kolik ta většina je?
Obzvlášť pokud by se udělala zastávka i u Sletiště, myslím, že by to mohlo být s dostupností železnice velmi dobré. Autobus pro někoho může stát blíž, auto stojí dkonce před barákem, přesto si nemyslím, že je situace špatná.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
JiS
Neregistrovaný host
Odeslán z: 68.36.9.245
Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 19:28:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se tenkrat byvala nelikvidovala trat do Stareho Kladna... .
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1358
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 21:13:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se tenkrat byvala nelikvidovala trat do Stareho Kladna...

Pokuď je řeč o "kladenským semmeringu" tak by to stejně moc nepomohlo, na nejvýš by vzniklo několik zastávek blíže zástavbu. Největší současný zdroj cestujících na Prahu tedy kročehlavské sídliště tato trať brala po okraji. Další věcí je že byla nevhodně zaustěna do Chomutovského/ Kralupského záhlavý žst. Kladno, takže by to bylo spíše na pendl pomocí motorových vozů. Spíš je škoda že v první polovině 20. století nevyšla K.N.D licence na osobní dopravu, ale to je dnes jen spekulace o které se tu můžem jen bavit.
M1 - Maracaibo
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 9-2006
Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 22:21:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Kterou většinu? Kolik ta většina je?

Exaktní důkaz vám nedám, ale všechno svědčí pro to, že tomu tak je. Stačí se podívat do mapy Kladna, kde jsou zastávky autobusů na Prahu. Když si vezmete např. kročehlavské sídliště, tak každý jeho obyvatel to má na autobus blíž než na nádraží ČD. Pozorujte někdy dav, který vyjde z vlaku - rozplyne se do prvních domů na okraji sídliště, dál pokračují jenom výjimky.

Zastávka u Sletiště - no snad, ale v okolí zase není nějaká hustější zástavba. Hlavně je důležité vymanit trať z područí ROPIDu a zahrnout ji do SID, aby vznikla možnost přestupu na MHD Kladno bez doplatku a vytvořil se prostor pro ty zrychlené spoje ve špičce, nikoliv převážně v sedle, kdy je zavedl ROPID. Předtím jste sice se mnou nesouhlasil, ale podle mě jinak trať v současnosti zatraktivnit nejde. Samozřejmě když bude vlak za těch 7,5 min. v Praze, tak asi lidi natáhne i bez SIDu.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2764
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 06. července 2007 - 22:48:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:
Hlavně je důležité vymanit trať z područí ROPIDu a zahrnout ji do SID ... Předtím jste sice se mnou nesouhlasil, ale podle mě jinak trať v současnosti zatraktivnit nejde.
Jsem rád, že si to pamatujete, protože podle mě je s tím SIDem to kravina, ale to jsme si už vyříkali.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 09:19:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: Smím se zeptat, co budu dělat až přijedu do Prahy? Budu zase tam kupovat další jízdenku? A co takhle spolupráce obou IS a to tak, abych mohl použít jen jeden jízdní doklad.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 476
Registrován: 9-2006
Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 12:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa:
Smím se zeptat, co budu dělat až přijedu do Prahy?

SID pokrývá už dneska i část Prahy, tj. kdybyste měl kupón SID na tyto části a dál jet nechtěl, tak nic. Kdybyste chtěl jet MHD Praha, tak byste si asi tu jízdenku dokoupit musel. Stejně jako když dneska přijedete na jízdenku PID do Kladna a chcete pokračovat MHD Kladno.

A co takhle spolupráce obou IS

Na východ od Prahy byly linky, které dřív jezdily v PID a dál pokračovaly za kilometrický tarif, z kilometrického tarifu přeřazeny do SID. Ještě jsem neměl možnost vyzkoušet v praxi, jak se jízdenky kupují, takže bohužel nevím. Ideální by byl samozřejmě jeden tarifní systém pro hl. m. Prahu a Stč kraj, jako to je třeba v Berlíně a Braniborsku, ale jak už tady zaznělo, proti PID v současné podobě je např. město Kladno.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2767
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 07. července 2007 - 23:25:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka, Zapa:
Jeden IDS pro oba kraje by byl samozřejmě nejlepší a logický. A myslím, že daleko daleko lépe půjde transformovat PID ve Středočeském kraji než cpát do vnitřní Prahy (tj. na MHD) SID.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 477
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 22:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
daleko lépe půjde transformovat PID ve Středočeském kraji

Myslím, že jsou tady 2 roviny problému:
1) technická - jak propojit pásmový a zónový systém. Ty návrhy už tu zazněly - pásma se budou muset rozdělit. Odbavování s možností rozlišení použitého dopravního prostředku. Stč kraj má trochu zvláštní postavení kvůli poloze hl. m. Prahy, tj. hodně dojíždějících do prostředka kruhu, který ke kraji nepatří a kraluje tam ROPID, tak chápu jeho snahu znát přesné počty cestujících. Ale řešení se určitě najde, i u železnice.

2) organizační - už jsem to psal, ale asi to nebylo úplně pochopeno - že totiž velká města Stč kraje mají vlastní spádovost a vlastní pohyb obyvatel, který nejlépe ale znají místní (celkem logicky). Představa, že někdo z Prahy bude diktovat, kdy a kudy má jezdit autobus z Kladna do Unhoště, je směšná. Vidím prostě velký problém v ROPIDu jako takovém, viz např. jak psal p. Bručoun, že odmítl autobusovou linku Hostivice - Praha, Hradčanská, kterou obec chtěla i spolufinancovat nebo se podívejte na využití pražských Regionov. Aby kraji a obcím v kraji, které dopravu platí, diktoval své podmínky nějaký úřad cizího kraje, to je dost neobvyklé.

Ovšem aktivita a přijetí nezbytných opatření musejí přijít ze Stč kraje - zrušení veškeré PID na území Stč kraje, zřízení vlastního koordinátora a urychlení zavádění SID. Jsem přesvědčen, že při vynaložení určité péče už dávno mohla být doprava Kladno - Praha na kvalitativně vyšší úrovni než je dnes. I bez rychlodráhy.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2773
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 22:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:
ad 2) A že třeba v Pardubicích "diktují" autobusy u Svitav, či Ústí n.O. nebo z Budějovic "určují" autobusy v okolí Tábora Vám nepřijde divné? To je totiž úplně to samé. Akorát v případě Středočeského kraje a Prahy jsou to dva kraje. Myslím ale, že lidi mají ústa a uši od toho, aby naslouchali a mluvili, takže ono stačí chtít se domluvit.

zrušení veškeré PID na území Stč kraje, zřízení vlastního koordinátora a urychlení zavádění SID
Proboha, no jen to ne!! Místo snahy o sjednocení raději udělat dva IDS a na hodně dlouho situaci zakonzervovat,aby si lidi našeně kupovali dva lístky.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 08. července 2007 - 22:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
To je totiž úplně to samé. Akorát v případě Středočeského kraje a Prahy jsou to dva kraje.

No právě, dva kraje. Když pražský magistrát rozhodl o zdražení jízdenek z 12 na 20 Kč, ROPID bez uzardění zdražil jízdné i ve Stč kraji (3 pásmovou jízdenku o více než 11 %). Samozřejmě bylo jednodušší vydat jízdenku pro pásma P+0 a ponechat tehdejší jízdenky pro pásma vnější, ale místo toho vymysleli paskvil, že P platí za 2 pásma a vnutili zdražení cestujícím v jiném kraji, kteří ani do Prahy nejeli!

aby si lidi našeně kupovali dva lístky.

Jenže dneska to dělají také. A raději 2 předplatní kartičky v kvalitním systému a v pohodlných rychlých vlacích než s 1 průkazkou PID v přeplněné zastávkové 810 nebo autobusem na jednotlivé jízdenky.

Jak konkrétně si představujete sjednocení systému, když v hl. m. Praze ho ovládá ROPID?
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2776
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 00:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě, dva kraje. Když pražský magistrát rozhodl o zdražení jízdenek
... tak se Středoeský kraj neozval. To je tak těžké se domluvit?

Jenže dneska to dělají také.
Jenže pokud se PID rozšíři do celého kraje, tak to tak být nemusí.

Jak konkrétně si představujete sjednocení systému, když v hl. m. Praze ho ovládá ROPID?
Sjednocení si, trochu zjednodušeně řečeno, představuji zavedením PID na celém území Středočekého kraje, rozdělení prstencových pásem do zón s tím, že pro naprostou většinu by počet projetých zón = počtu dnešních pásem, tj. žádné zdražení pro lidi dojíždějící z Prahy a dále bych si představoval trochu více komunikace mezi obcemi a ROPIDem.

Mě se také nelíbí, že nejezdí kolem Prahy takřka žádné zrychlenky, ale nějak nevim, proč kvůli tomu dělat dva IDS. Chce to jen, aby na ROPIDu, stejně jako na všech jiných úřadech, podnicích a institucích byli lidé schopní a naklonění komunikaci.

Otázka do pléna: Proč ROPID zatím nezavedl žádné zrychlenky? Kde je hlavní příčina? (Odpověď, že prostě nechce neberu. Nějaký důvod být musí.)
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1622
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 08:13:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad zastávka: Já tedy nevím, kde berete tu jistotu, že SID by provozoval něco lepšího než PID. Otázka zní, pro kolik % obyvatel by bylo převedení pod SID výhodnější.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 11:15:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://hn.ihned.cz/c1-21567320-na-letiste-vlak-i-metro-nikdo-nevi-proc

Odkaz na další z článků Hospodářských novin na téma efektivnost pražské dopravy.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9581
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 13:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom článku mě zaujalo toto:

Tím, že na pražské letiště má vést metro a vlak, by se Praha zařadila mezi evropské unikáty. Ve srovnání s třicítkou velkých evropských měst by totiž měla spojení metrem a vlakem na letiště, které má zatím jen londýnské Heathrow. Naprostá většina měst má spojení na letiště vlakem.

Metro a vlak dohromady je možná unikát, ale jisté zdvojení kolejové dopravy na letiště zas tak vzácné není. Ve Vídni jezdí CAT i S-bahn, v Mnichově S-bahn a budují Maglev (nebo jak tomu říkají ).

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 13:38:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
To je tak těžké se domluvit?

Podle jednoho z článků, na nějž jsem dával odkaz, nereagoval ROPID na 2 pokusy Stč kraje o řešení otázky SID vs. PID. Takže asi ano, je to těžké, když se s Vámi druhá strana nebaví. A ještě jí dáváte peníze. Je to organizace jiného kraje, tu odpověď si nemůžete nijak vynutit.

Zapa:
kde berete tu jistotu, že SID by provozoval něco lepšího než PID

Jistotu Vám nedá nikdo, ale SID staví na místních potřebách, kdyžto ROPID direktivně rozhoduje. Navíc PID je politicky neprůchodný, tj. dojíždějícím ROPID svým nevstřícným postojem akorát komplikuje život a prodražuje cestování. Za čtvrtletí zaplatí Kladeňák dojíždějící do Prahy o cca 2000 Kč více, než kdyby existovala plná integrace.

Na tom článku mě zaujala nerozhodnost letiště. V potřebě obnovy jinak zbytečné trati Hostivice - Středokluky měli jasno, ale jak přivážet letecké cestující, v tom tápou.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 13:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nějak nechápu to drahé dojíždění - právě z Kladna do Prahy denně dojíždím a čtvrtletně za to platím 1260,- Kč. Neumím si to představit o 2000,- Kč čtvrtletně levněji ...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 13:54:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomášk:
No jo, jenže to dojíždíte pouze v rámci PID, tedy jenom vlakem. Více lidí dojíždí komerčními autobusovými linkami, kde za čtvrtletí zaplatí cca 60 * 65 = 3900 Kč. Kupón SID na okraj Prahy by stál 2000 Kč.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 859
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 14:17:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ale kupón na okraj Prahy PID (BUS) by stál nějakých 1800,-, takže mi furt uniká, v čem je PID drahý ...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1373
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 15:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: v Mnichově S-bahn a budují Maglev
Oni ho stále ještě "budují"? I po té loňské havárii a po zkrouhnutí Bundes peněz na veřejnou dopravu?

zdvojení kolejové dopravy na letiště zas tak vzácné není. Ve Vídni jezdí CAT i S-bahn

Těch chyb je tam víc - třeba madridské metro na letiště mi "jiné" nepřišlo, snad jen v tom, že umí v=110. Ale v případě CAT + S-Bahn ve Vídni a vlaku+RER v Paříži (což uváděl nějaký i-hnedový diskutující) používají stejné koleje. Ale o to nejde - jde spíš o to, že všechny jmenované státy jsou na tom o dost lépe než CZ.

Ovšem mám spíš jinou otázku - bude mít při případném zrušení souběhu v trase centrum - letiště ještě někdo zájem o řešení dopravy Praha - Kladno? ... tedy kromě zde diskutujících schotouschů
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2778
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 18:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka:
Prosím rovněž o vysvětlení Tomáškova dotazu.

Arj:
Ovšem mám spíš jinou otázku - bude mít při případném zrušení souběhu v trase centrum - letiště ještě někdo zájem o řešení dopravy Praha - Kladno?
Myslím, že ne.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 481
Registrován: 9-2006
Odesláno Pondělí, 09. července 2007 - 19:10:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
bude mít ... ještě někdo zájem o řešení dopravy Praha - Kladno?

Středočeský kraj. Alespoň to tvrdí hejtman Bendl v článku, který vyšel na zelpage.cz asi před týdnem.
http://www.zelpage.cz/zpravy/4965

Tomášk:
takže mi furt uniká, v čem je PID drahý

Nevím, nic takového netvrdím. Psal jsem, že cestování prodražuje ROPID, ne PID. Tím, že ROPID nechce jednat, prodlužuje současný nevyhovující stav. Jsem pro plnou integraci a PID není průchodná cesta, proto jsem pro SID.

A PID je dražší než SID i pro cestující - čtvrtletně s PIDem na kraj Prahy za 2240 Kč, se SIDem za 2000 Kč.
V tom oblečku vypadáš jako šotouš. ... Možná že jste všichni šotouši.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 09:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čsad_zastávka - tak já bych od sebe ROPID a PID až tak úplně neodděloval. Cestování Kladno - Praha a zpět BUSem neprodražuje nikdo, protože ty BUSy jezdí bez dotací a lidem to vyhovuje. Byl by asi problém vymyslet způsob, jak nedotované spoje zapojit do libovolného IDS ke spokojenosti cestujících i dopravců.
Mimochodem, to, že ROPID nechce jednat ještě neznamená, že dopravci nemohou jednat se SIDem. Podle mě nechce jednat především Stč. kraj a ČSAD MHD Kladno ...

K tomu tarifu - mícháte dvě věci:
1) Na okraj Prahy
2) Až do Prahy (tedy včetně úseku Praha Gr. - Praha,,Dejvická)

Na okraj Prahy stojí autobusový čtvrtletní kupon dokonce jen 1620, váš příklad platí až na Dejvickou. Jízda dle SID by byla výhodná jen pro toho, kdo už z Dejvic nikam dál nejede a rozhodně se nejdná o částku 2000,- Kč / qartál, jak jste prve uváděl.
PID zastávka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 14:00:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si trošičku poupravit některá tvrzení mé kolegyně.
Tak například si povíme, proč není v SID začleněna železnice: Ona by třeba trať 120 v SID klidně být mohla. Dokonce by mohla být v SID i PID zároveň. Jenže to by nesměl existovat kategorický požadavek Středočeského kraje, že každý cestující musí být přesně zaevidován na každý spoj, kterým jel. Co jde u autobusu do Horní Dolní nebo v MHD v mikrometropoli typu Kladna, to jaksi bohužel nejde u vytížené příměstské dopravy a u MHD v městě typu Prahy už vůbec ne. Existuje taková studie, kterou si kraje nechal zpracovat u ÚDI Morava, která řeší začlenění lokálek na Kolínsku a Kutnohorsku do SID. V neobsazených zastávkách MUSÍ jízdní doklad prodat průvodčí, a to všem cestujícím, tedy včetně nulových lístků pro majitele předplatních jízdenek i lidem přepravovaným bezplatně (včetně kojenců). V menších stanicích totéž musí zastat pokladna. A ve velkých stanicích typu Kolína bylo doporučeno nainstalovat automaty, kde by si předplatitelé a bezplatní pár minut před odjezdem nadatlovali kam jedou a vytiskli si nulový lístek. Pořádek a evidence musí být a krajský úředník musí vědět kam a kdy člověk jede! Pokud pojede se slevou = bude mít čipovou kartu, pak bude úředník vědět i kdo jede.... Dovedete si ovšem takové zvěrstvo představit odpoledne na Masaryčce? Kolik takových automatů by tam muselo pro každý vlak být, když zhruba 70 % cestujících v pražské příměstské dopravě používá předplatní jízdní doklady a 10 % je bezplatně přepravovaných? No comment.... A dovedete si tento systém představit v rámci pražské MHD??? Fantasmagorie....
substrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 14:46:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z vyčteného výše soudím, že existuje mnoho hledisek, ze kterých tu rozum naráží na dvě překážky - existenci Středočeska a monopol ČD. Kladno, Slaný, Kralupy, Lysá, Nymburk, Kolín, Benešov, Povltaví a Posázaví (dolní), Dobříš, Beroun, to vše jsou fakticky města "Pražského kraje", zbylé součásti Bendlova jsou už naprostý administrativní, jinak nesmyslný "region". Souběh s neprivatizací lokálek a příměstských linek dochází k tomu, že tu máme tři firmy, tři systémy, tři tarify. ČD by se opravdu měly dát cestou dálkové a ponechat místní komutaci těm, kteří daleko lépe vědí nejen odkud, ale hlavně kam lidé v Praze cestují. Dopravní koridory tu jasně diktuje Praha, železnice teď teprve začala stahovat propastný rozdíl v kultuře cestování o který za DP H.M.P. zaostává vozbou i staničními službami, ale stále se tu kříží mnoho zájmů partikulárních, které brzdí zájem celku. Pokud dráha a městská vystupují jako konkurenti, nelze očekávat, že Praha uhne státu tam, kde nemusí - narozdíl od státu musí hospodařit s reálnými příjmy, tak se o ně stará - i tím, že dráhu poškozuje - to je holt normální.
Tomášk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 865
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 15:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Substrát: ČD tak nějak nemohou za to, jak poslanci rozdělili ČR do krajů. Prostě to tak je.

Pod pojmem privatizace lokálek si představujete co? Privatizaci infrastruktury? Privatizaci provozování dráhy? Privatizaci provozování drážní dopravy? A jaký by to mělo vliv na příměstskou dopravu?

Věnovat se dálkové a místní nechat někomu jinému - ČD jsou dopravce a odjezdí to, co si u nich kdo objedná. Dálkovou si objednává stát, regionální pak kraje, potažmo obce. Doba, kdy si ČSD vytvářely JŘ podle svých představ už je pryč. Přepravní proudy by měl znát kraj/Praha a podle nich si objednávat spoje u ČD, nebo u kohokoliv jiného. Pokud už by si to objednal u ČD, tak není nutné mít na každý prd jinou společnost a jiné IČ. Tak jako DP nepotřebuje jiné IČ pro tramvaje, BUSy a metro.

Praha a hospodaření s reálnými příjmy - reálný příjem je co? Jestli si myslíte, že Praha není zadlužená, tak se mýlíte.

Krom obvyklé narážky na zastaralost vozového parku ČD a nevzhlednost některých stanic mi trochu uniká smysl Vašeho příspěvku.
PID zastávka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 15:39:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokračování:

A to ještě nemluvím o tom, že podle doporučení zpracovatele (a kraj se s tím ztotožňuje), na tratích zařazených do SID nesmí platit žádný jiný tarif. Že tarif PID - budiž, ale nesmí tam platit ani tarif ČD, poněvadž je levnější a přináší to úniky tržeb (především díky komerčním slevám, které ovšem zase do systému lákají cestující). Dovedete si představit, že v osobních a spěšných vlacích na všech tratích ve Středočeském kraji nebude platit tarif ČD? Tedy žádné kilometrické banky, slevy In-Junior, In-senior, SONE+, síťové jízdenky včetně In-goldu, traťovky dle tarifu ČD, veškeré jízdenky pro jednoduchou jízdu se budou muset vydávat jako lomené (tarif SID nezná třeba zpáteční slevu apod.). Myslíte že takový systém je správný a ten nejlepší pro cestující? To je to pravé ořechové, co podpoří rozvoj veřejné dopravy v Praze a okolí?

Zkrátka jak tu byl napadán PID, že nechce jednat se SIDem o sjednocení, ono to není tak úplně pravda. Ta jednání proběhla a občas i nadále probíhají. Jenže ono není o čem jednat. Hl.m. Praha se snaží, aby systém PID byl v rámci možností uživatelsky jednoduchý. Proto jednoduché dělení do zón, proto snaha o co nejméně jízdních dokladů (proto ono kritizované zdražení z 18 na 20, resp. z 12 na 14, které však SID s radostí hbitě následoval s odkazem na zdražení PID, taktně bylo jaksi zamlčeno, že existuje v PID i jízdenka za 8 pro krátké cesty - skutečný důvod proč SID zdražil si snad každý dosadí hbitě sám), proto dvojpásmo P... Bohužel snaha o jednoduchý tarif je poněkud komplikovaná politickými požadavky na zdražování, přesto však je systém PID výrazně přátelštější k cestujícím, než systém SID.

A příště si můžeme zase povědět, proč není SID integrovaným dopravním systémem a pojem "integrovaná doprava" v názvu zavání až "klamáním spotřebitele".
substrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 15:57:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokusím se to zjednodušit. To, že státní úředník dělil území hloupě nikdo neovlivní. Koexistenci dvou IDS na překrytém prostoru považuji ovšem za věc, do které mluvit lze. Dost dobře nechápu princip integrace v prstencovém útvaru, do kterého je vložena Praha. Navíc převážná doprava směřuje diametrálně napříč a je determinována rytmem špičky ve městě. Tudíž se tu bavíme o lokálním systému malého satelitního města a okolí kontra PID s řádově větším objemem dopravy. Do toho ještě vstupuje ta drážní logika, která mnohdy míjí tu městskou. O tarifu se nebavím - pokud mne stojí 10 km vlakem s dvěma dětmi a kočárkem méně než základní jízdné u DPP, tak se nedivím stavu dráhy)
Nebudu útočit na stav infrastruktury, leč nechápu, jak si ČD může dovolit nechat ve vnitroměstském prostoru cca 2!km2 totálně devastovaných ploch.Dušek nám tu řve pod okny o stávkách, ale bordel, jaký je na drážních pozemcích, to je vizitka toho mentálního Balkánu v hlavě toho pána a jemu podobných. Jen prodejem nepoužívaných ploch developrům by se při ceně 50 - 80 TISÍC za metr opravil nejméně veškerý svršek - jenže to nejde, protože to vlastní stát. Proč? SŽDC nikdy nebude udržovat tratě tak, jako DP, protože se před Pražáky může schovat - narozdíl od primátora.
substrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 16:24:25   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z uživatelského hlediska (mohu srovnat s mnoha městy Evropy) se mi jeví Pražská ID jako naprosto luxusní systém svým objemem a návazností (o výhodách nočního provozu nemluvě - to činí město městem), z hlediska vozby upřímně obdivuju ty "fanoušky", kteří s krachujícím CKD v zádech udrželi a navíc celkem slušně repasovali to museum na kolejích. NICMÉNĚ, když už ten vozový park občas kulhá aspoň se extensivně opravily tratě. Když to srovnám třeba s fungováním příměstských vlaků, tak sorry, ale dráha je mimo hru.
Je to hlavně v mentalitě - bezbarierový přístup je nutnost, ne však novinka. Elektrifikace je nutnost. Peronizace, návaznost na místní linky, služby místo provozních a čekárenských místností, centrální dispečink, generálka traťového lože, generálka provozních a staničních zařízení...já nevím, kde chce dráha začít?? Tam, kde se něco děje (pomiňme NS, to je zdá se, povedený podnik), děje se to napůl - poloperony s jednou hranou, cestovní rychlost závodního bicyklu (jak je možné, že tramvaj dojede na Palačák z Modřan rychleji než vlak na Wilsona??) Vsadím boty, že náklad na přesunutí Krče pod Kačerov by DP netrval, nestál a nebolel tak, jako dráhu. a vrátil by se tímto JEDINÝM přímým přestupem na téhle trati během krátkého času na jízdném (chtělo by to také ho vybírat - soustavně). DP nechce kola, chápu, vozi lidi. Dráha vozí občas vzduch - mohla by vozit kola, ale v pravidelném intervalu, pak s tím někdo pojede - Pražáci jízdní řády neradi, oni si chtějí pamatovat, že to jede ven deset minut po celé a domu ve tři čtvrtě na cokoliv.
substrát
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.188.218.190
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 16:46:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navazuji, už leta čekáme, že SŽDC (a její předchůdci) pojmou modernizaci vážně a učiní Semmering, "Hrbatou" a pacifik městskou dráhou. Nestalo se. To hlavní - cestovní čas se díky šrotu, na kterém se jezdí, nijak nezrychlil. Kladenka je příklad toho, že prostě město má své zájmy a celkem mu vyhovuje nejen laxní přístup dráhy (nijak to "netlačí", žeby obava z pragocentrismu??) i zarytý odpor místního populu. Navíc je tu úvaha, že každý šílený megalomanský tunel do Berouna je v podstatě jediná možnost a někde okolo Rudné do něj bude technologický vstup.... to by znamenalo jen u Pavlova trochu poštelovat to, co zbylo z Buštěhradky a napíchnout to na rouru. Nákladově prkotina proti rouře samé.
Nakonec, trochu obchodně - NS je důkaz, že je možné se domluvit se "správnými hochy", kteří to navíc nepodělají, jako jistí Brnáci jistý koridor (asi to byli jediní, kdo vítal povodně 02). Dráha takhle musí postupovat i v jiných projektech, protože pokud se magistrát opře o málo nadšenou odezvu populu, jste v koncích. Praha je obrovský zlatý důl, jen někteří ve frontě s krumpáčem si ovšem mohou nakopat své valouny.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 18:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No já mohu z praxe oba systémy porovnat. To že má PID jisté mouchy je asi každému trochu zasvědcenému jasné. To že SID je pouhá parodie která bus dopravu vesměs tak akorát zdražila a je v podmínkách Prahy svým odbavováním nepoužitelný je asi taky zřejmé. Co s tím? Že by referendum pro připojení Přípraží k Praze a ponechání SID na podobných linkách jako jsou Rakovník - Řeřichy (3x denně v kladiva) nebo Kladno - Příbram (1 pár spojů v kladiva pokud to ještě vůbec jezdí) i s tím nicneříkajícím označením A52, C37, H12 a spol.?
A Stč. kraj ponechat jako "vnější lesnatý prstenec okolo velké Prahy?

A to jsem už 5 let středočech aby mně někdo nenařknul že jsem Pražák.....
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 10. července 2007 - 18:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

substrát: Nějak mnoho myšlenek hozených do jednoho hrnce, kde mi z toho vzniknul celkem dobrý guláš.
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace