K-report
 

Archiv do 11.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Rychlodráha Praha - letiště - Kladno » Staré archivy » Archiv do 11.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Rzeczpospolita
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 15:20:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera byl v HN článek, kde se zmiňuje o tom, že trať do Kladna je jedním z pilotních projektů PPP, náklady budou 15 mld.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 293
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 25. ledna 2007 - 16:17:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja bych si dovolil pripomenout, ze k uspechu VHD je treba aby tato byla nejen levnejsi, ale take rychlejsi a pohodlnejsi nez IGK.
Nestaci mytne a drahe parkovani, kdyz ma jedinou alternativou zustat jiz dnes nasardinkovane metro.

Ja vetsinou vyuzivam k cestam do Kodane vlak, prave protoze je rychlejsi a pohodlnejsi. Je taky levnejsi, ale to me u sluzebnich cest nemusi az tak trapit. IGK jedu jen kdyz je treba prepravit neco, co by slo vlakem tezko.

Ony i ty IGK maji sve rezervy. Jejich pocet v centru by bylo mozne snizit treba zavedenim systemu car-poolu (na to uz davno prisli v USA, kde maji nektere mestske dalnice dokonce na car-pool projektovane). Proc musi byt v kazdem IGK v Praze jen jeden clovek, kdyz by se vesli ctyri? Je k tomu treba oznacit vyhrazene pruhy a take prosadit tvrde pokuty za neopravnenou jizdu v nich + mozna nejaka car-pool parkoviste na vyjezdech ze satelitnich vesnicek.
Hned by vychazela cena za IGK polovicni nebo jeste nizsi a pritom by se veskera IGK doprava zrychlila = protoze by jich bylo mene.
:-)
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 15:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oprava:
Jedna veta se mi pri prepisovani nejak zasmodrchala. :-(
Melo byt:
"Nestaci mytne a drahe parkovani, kdyz substratu zustane jako jedina alternativa jiz dnes nasardinkovane metro"
:-)
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1408
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 16:08:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p: Tak hlavně, žes to po měsíci a půl uvedl konečně na pravou míru.
Jinak, děje se něco nového ohledně rekonstrukce úseku Masna - Hostivice?

(Příspěvek byl editován uživatelem Zapa.)
...za všechny svoje činy veliký, někdy budem asi hrozně pykat...
http://emj471.euweb.cz
quenya
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.40.89.19
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 08:34:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Připravují se konktrétní projekty na převedení dopravy na Semmering a stím vyplývající nutný investice - zprovoznění dopraven , otázka Smíchova a pod. A pak se teprve něco začne dít na Praze 6. Celková doba rekonstrukce by měla být 3 roky podle stávajících úvah, ovšem kdy se začne a JAK to nakonec vlastně bude, ví pánbu...
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 9-2006
Odesláno Neděle, 18. března 2007 - 18:19:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

konktrétní projekty na převedení dopravy na Semmering

To by mě zajímalo, kolik taková legrace bude stát. Oprava Stodůlek nebo Žvahova, aby se tam dalo zase křižovat, se také plánuje?
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pátek, 23. března 2007 - 19:54:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně že se ví doba stavby, když se neví co se bude stavět. Ať žije Kocourkov.

Připojuju se k dotazu, jaké jsou ty konkrétní projekty na Semmeringu. Že by se místo potěmkinových kolejnic ve výhybnách namontovaly zase normální? Nebo dokonce i nějaké lepší zabzař (i když to by asi byla blbost dělat před elektrifikací)?

(Do tohohle tématu se jak vidno člověk může vrátit po několika měsících a číst skoro to samé co tehdy ... )
honzík honzík honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 11:35:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdes byl bručoune?
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.60
Odesláno Pondělí, 26. března 2007 - 20:30:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel nikde. Akorát jsem měl takový pracovní i soukromý kvalt, že jsem si musel na čas zakázat psaní (provokativních) příspěvků do K-rep...
Agent
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 478
Registrován: 9-2002
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 20:59:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vim, tak na Zvahove a ve Stodulkach byly nejake releovky. tusim, ze TEST, nebo AZD71. Jinonice meli hradlovinu.
ICQ 268-987-545
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3351
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 21:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nějaké lepší zabzař (i když to by asi byla blbost dělat před elektrifikací)

Proč blbost před elektrifikací?
Život je kabaret
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.23
Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 19:45:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Vám přijde výhodnější udělat teď modernizaci zabzař, a až o x let později elektrifikaci? Pokud ano, tak v čem?
Kladnauer
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 16:47:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera odpovídal pan Chalupa na otázku ohledně Buštěhradské dráhy. Pominu veškeré ostatní svoje pocity ohledně odpovědi (a popravdě i otázky) a jen zmíním, že jedna z podmínek MČ P6 je zachování jednokolejnosti v úseku Dejvice-Veleslavín. Myslím, že (jako vždy) to opět směřuje k pohřbení projektu Prahou 6.

Viz
http://www.praha6.cz/otazky/list.php?ID=9
v tuto chvíli pátá otázka odshora.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3492
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 18:47:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A Vám přijde výhodnější udělat teď modernizaci zabzař, a až o x let později elektrifikaci? Pokud ano, tak v čem?

Vždyť to se nevylučuje. V etapizaci nevidím problém.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.173
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 09:08:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kladnauer: Jeden 4 km dlouhý jednokolejný úsek s TR 80 km/h - s tím se dá vyjezdit obousměrný 15 min. interval i s dloubáním v nose. V elektrické trakci myslím, že by se i přes to stoupání dal vyjezdit obousměrný interval 10 min. Lepší takováhle "rychlodráha" než žádná.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1269
Registrován: 9-2005
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 11:24:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V etapizaci nevidím problém

Bez se projet po silnici I/6 z Bile Hory do Hostivic ... a budes mluvit jinak. Aspon tamni etapizace spociva v tom, ze desitky investoru (obytne domky, logisticka centra, snad i maly prumysl) uverily, ze stavi pobliz "dalnice". Bohuzel jim nikdo nerekl, ze tato dalnice je tam etapizovana a la salam.

Vysledkem je, ze na velikonocni sobotu jsem usek od krizovatky s okruhem po konec R6 jel pres 30 minut (prejezd Prahy a pak dalsi jizda do KV naprosto plynule). Ja tam jedu 1x rocne, ale lidi z Hostivic a ti, kteri tudy musi jezdit denne do prace, ty vsechny lituji.

A neberu rady, ze mohou jet vlakem. Jednak vlak jede nekam, ti lide na daleko vic mist, ale az se zacne trat etapove rekonstruovat, tak budu stejne atraktivni jako 011, 221 atd behem stavebnich praci.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3502
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 12:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: To je sice pravda, ale jinak to vypadá při salámové výstavbě dálnice na pražském předměsí, a jinak při úpravách trati, po které téměř nic nejezdí.
Neroňte slzy do piva, život je kabaret
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2856
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 12:03:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Existuje zkratka. Za hostivickym nádražím doprava, kolem hřbitova a podél plotu letiště. Chvíli pojedeš po šotolině, ale dál je asfaltová cesta.
Crash84
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 13:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt nechápu podmínky Prahy 6. Pokud bude trať zahloubená, což je jedna z jejich podmínek, tak jim snad už může bejt ukradený jestli to je jedno nebo dvoukolejka. O nákladní dopravě nemluvě. Ono toho tam nejezdí moc ani dneska, ale stejně
Dj_cargo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 11-2005


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 09:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O nákladní dopravě nemluvě. Ono toho tam nejezdí moc ani dneska, ale stejně

Konkrétně tam nejezdí nic.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 1481
Registrován: 6-2002


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 10:15:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se všechny obce chovaly jako P6, dodnes by např. nestála v ČR jediná dálnice. Každá stavba někomu vadí, ale zájmy obyvatel dvou tří zbořených RD na Hanspaulce by měly ustoupit zájmům tisíců obyvatel kolem Evropské, což jsou taky rezidenti P6. Dodnes nikdo kompetentní bohužel neoznačil chalupí požadavky za úplné nesmysly - hluk i vibrace se stavbou řádově sníží bez ohledu na intenzitu provozu. Mmj. co to je koridorová doprava?
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 9-2005


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 18:46:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se zase otevírá diskuze Praku....
http://www.praha-mesto.cz/default.aspx?id=72619&ido=8518&sh=1906073048
http://lokogalerie.wz.cz
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1372
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 21:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mi nějak připadá, že onen obrat (= pouze publikace projektu na webu města současně s projektem metra do Ruzyně) asi nesouvisí s dlouhodobou nepřítomností šéfa města, ale s tím, že možná budou někteří radní (z P6 či P1) moci současně parcelovat drážní majetek, který není nutný k provozu dráhy. Místo nádraží zbudou 2 koleje, možná v Dejvicích nějaké 2 odstavné a na zbytku vyroste hypersupergiganěco. Jak lákavé pro radnice. Ale možná ten ústupek drah za to stojí.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2571
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 09. května 2007 - 22:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička:
Pořád to vidím jako pokrok proti názorům, že by se mělo od Kladna přesedat na Dlouhé Míli ... takové lidi bych střílel.
Osidla geniality:
Žádný šéf nebude zaměstnávat člověka, který má ustavičně pravdu.
MIC
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.73.249
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 13:05:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě, proč se trať vyhýbá Jenči. Proč se nevyužije stávající stanice, ale zastávka se odsouvá až do dnes opuštěné zastávky na podlešínské trati? Počítá se snad se zastavěním prostoru mezi dráhou a stávající zástavbou?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace