K-report
 

Trolejbusy v Mariánských Lázních Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Mariánských Lázních « Předcházející Další »

  Dialog Autor Příspěvky Stran Posl. příspěvek
Archiv do 24.ledna 2007Eda55  24-1-07  21:42
Archiv do 25.února 2007Jenda_z_hk60  25-2-07  14:08
Archiv do 09.dubna 2007Hanzhonzik60  09-4-07  11:54
Archiv do 17.července 2007Karel_Š60  17-7-07  06:52
Archiv do 13.října 2007Opavacek60  13-10-07  23:04
Archiv do 05.listopadu 2007Hanzhonzik60  05-11-07  17:42
  ClosedUzavřeno: Další dialogy již nemůžete zahájit.        

Autor Příspěvek
Sergeilbc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1938
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 20:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyl si tu v pořádný zimě, nevíš, jaký je to tu.
Že jsem tak drzý... jak to víš?
VEB Verkehrsbetriebe der Stadt Dresden - Ihr Partner im städtischen Nahverkehr
Fotoweb městské hromadné dopravy
Aktuálně z Liberce a okolí
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2354
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 22:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzkohnzík: já jsem u vás byl a celkem pravidelně tam jezdím zrovna v zimě (a pak většinou ještě někdsy v létě)...ano, mrzna u Vás, ale mrzne i v tom Zlíně, ikdyž je tam třeba o stupeň dva tři tepleji. Trolejím je úplně jedno jestli je -10 nebo -5...namrznou tak i tak. Tak už kura pochop, že nejste vůbec ničím vyjímeční (a už vůbec ne tím, že u Vás 24Tr nejezdí...jel jsem s nima i v té zimě) a radši přije ty do Zlína když si myslíš, že problémy typu namrzlá trolej tam nejsou.

PS pro sergeje: O den později jsem se stavil do LBC, kde byl cca 1,5 metru sněhu (zhruba o polovinu víc než v ML) :-) Tenkrát jsem tam ale nikoho neznalk (a proti ML jsem tam měl pocit, že opravdu umrznu)

PS pro mariánskolázeňské: I v Liberci občas namrzne trolej. Je to opravdu velmi, velmi zvláčtní, ale není to výsada ML
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2922
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 02:09:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mě přes zimu v době, kdy jsem byl dočasně umístěn v Perníkoffě, budily první ranní trolejbusy na Hradecký ze spaní (nebo někdy z usínání, když to člověk přehnal s internetěním)... a rozhodně to nebylo od toho, že by tam nějakej trouba blikal silnou baterkou do oken

Sečteno a podtrženo: Námraza se zpravidla tvoří, když je teplota pod nulou a vzduch má nenulovou vlhkost, a to nezávisle na nadmořský vejšce.

Případný další hlouposti na toto téma nechť jsou P. T. publikem ignorovány, o inteligenci nejmenovaného pisatele jsme si již udělali dostatečný obrázek.
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 12:20:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že Vám zasahuji do debaty - vypadá to, že někteří (tedy hlavně jeden) diskutující má osobní averzi vůči 24Tr a snad se i nemůže dočkat jejího kiksu, aby mohl napsat:"Co jsem říkal!"
U fandy trolejbusů mi to připadá nepochopitelné. Nebýt "opravdu vynikajících strojů" 24Tr, nejspíš by trolejové vedení v Mariánkách dávno skončilo ve sběrně. Řešit obnovu vozového parku třeba pomocí ojetých 14tek vyřazených v jiných provozech by image trolejbusů jako dopravního prostředku, který má budoucnost, zabilo.
Osobně jsem byl v Mariánských l. naposledy coby harant někdy na počátku devadesátých let, kdy linky ještě hrdě brousily kulaté Tr 9. Líbily se mi víc než hranaté 14 - a nenapadne mě volat po jejich návratu, i kdyby jich bylo dost provozuschopných k dispozici.

Hanzhonziku, s problémem namrzlých trolejí se v ČR opravdu potýká každé město. Někde je to třeba jen 20 dní v roce, jinde 90, ale nikde to nevede ke každodenním kolapsům dopravy, jsou snad ML něco extra?
Vlastimil_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 12-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 18:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně si myslím, že 24 Tr jsou pro mariánskolázeňský trolejbusový provoz spásou. Byl jsem tam nedávno, z Panských polí jsem jel 14 Tr a zpátky 24Tr. Ten rozdíl v komfortu a image trolejbusů v tomto městě je obrovský. MHD v ML jezdí hodně turistů a hlučná 14 Tr s vysokou podlahou prostě k tomuto městu už dneska nepatří.
"Ctyřiadvacítka" určtě má svoje mouchy, ale pro mě je to moderní vozidlo. Házím za hlavu šotoušskou nostalgii po starých trolejbusech.
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2115
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 18:59:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastimil_l: Souhlas. Sice to ještě nutně nemusí znamenat záchranu trolejbusového provozu v ML, ale určitě to přispělo k udržení trolejbusů v ML. Jsou tu totiž ještě problémy, jako je třeba současná měnírna a vůbec celkový stav TV.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 19:50:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Opavacek: doufám, že 24Tr záchranu provozu znamenat budou. Přece jen byly pořízeny pomocí bohaté dotační nadílky a s většinou dotací se to má tak, že podporovaná investice musí být nějak využívána. Nevím, jak moc jsou ML zavázány trolejbusy využívat (někdo z místních třeba doplní), ale možná vidina vracení příspěvku snad přiměje město k řešení situace.
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2116
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 21:22:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky doufám. Já i beru argument města, že trolejové vedení ML hyzdí. Jenomže při tak starém vedení a kupou kremnic se není co divit. Problém je, že se to nechalo zajít moc daleko a teď je to otázka dosti velké investice, aby se všechno dalo do nějakého rozumějšího stavu.
Když se nad tím zamyslím i z toho turistického hlediska (teď nemám ani na mysli položení centra od nádraží a ani celkového položení centra na okraji města), tak do ML jezdí docela dost Němců, no a to je země, kde v současnosti už jsou jenom tři trolejbusové provozy (Eberswalde, Esslingen a Sollingen) = spoustu Němců nikdy ani trolejbus nevidělo. Bohužel v současnosti to TV v ML asi pro ně musí být i celkem šok a pak vznikají tam takové názory, že trolejbus je výdobytkem dávné minulosti. Těžko jim vysvětlíte, že třeba v takových Pardubicích a i některých dalších městech je tomu přesně naopak a že trolejové vedení může vypadat k světu.
Ale aspoň se něco stalo. Nakoupili se 24 Tr a to je si myslím hodně důležité. Spusta lidí tam jezdí, co už má problémy s pohybem a NP vozidla byly jednoznačně třeba.

No, ale ve výsledku buďme rádi, že se po ulicích ML můžeme povozit i nadále trolejbusem. Snad ty zmíněné investice do TV příjdou (jako, že by snad měli).
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 2-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 10:19:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I na TV snad jde dostat nějaká dotace, ne? Když si za peníze EU dokázali šotouši postavit dráhu (Kolín), tak na rozumné věci snad tuplem musí být peníze.

Ps: Trolejové vedení nehyzdí město, je to naopak městotvorný prvek a dává městu určitý řád (tudy určitě něco jezdí). To že němci neviděli trolejbus je čistě jejich problém, aspoň se v česku něco naučí. A pochybuju, že němci studují stáří trolejového vedení
MHD je pro lidi ! ! !
Trollino, Urbino, Vario...hvězdná trojka Ostravské MHD

Kouzlo dopravy - Stránky o VHD nejen na Ostravsku

ICQ: 260 116 510
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2118
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 11:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino_15: Jako městotvorné to je jednoznačně (nikdy jsem neřek, že není), ale myslím, že to i zároveň hyzdí. Věř mi, že dívat se na historickou budovu skrz rezavou kremnici není moc hezký pohled a i těm cizincům to tak nějak dojde i když nikdy trolejbus neviděli.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Markýz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 11-2006
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 12:18:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trollino: dotaci jde sehnat skoro na cokoliv, ale je otázkou, jestli když město ML čerpalo štědrou dotaci na nákup svých tykadláků, tak při dalším přidělování dotací nebude upřednostněno jiné město. Třeba Sokolov, kterému to posledně ML vyfoukly.

A když už se opět nakousla "visiblity of network" (myslel jsem, že ta idea už vyšuměla) a otázka hyzdění, tak podle mého skromného názoru záleží jen na subjektivním vkusu každého. Já sice ve spletích drátů nad křižovatkami vidím jistý půvab, ale to se nepočítá, protože mám rád i starou industriální architekturu a krásu vidím i v tom, nad čím většina lidí ohrne nos.
O "hyzdění" ostatně leccos napovídá, že architekti z vizualizací svých návrhů dráty mnohdy vypouštějí, i pokud jsou sami zastánci elektrické trakce (viz sv. Václav, jemuž troleje skutečně slušet nebudou). Ono i z fotky OD Breda na úvodní stránce SPVD nešotouš nebude mít estetický orgasmus.
Tím prvkem, díky němuž ML (nebo Opava na té fotce) vypadají jako velká města, nejsou troleje, nýbrž charakter zástavby (třeba Mírové nám. v Mariánkách, působí jako část skutečného velkoměsta, naopak i Trojská ulice v Praze vypadá se svými pididomečky jako ulice nějakého městysu a ani tramvaj na tom dojmu moc nezmění).
Jako reklama VHD myslím namísto viditelné sítě mnohem lépe slouží dobře upravené a výrazné zastávky.
Nadzemní vedení je podle mého názoru pro většinu lidí prostě jen nutným a snesitelným zlem, nic víc.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2924
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:00:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak s tímhle se můžu taky ztotožnit .

Co se týče "hyzdění" - nad Kolonádou je pevný vedení a pokud se pohledem nehledá, ani si ho prakticky nevšimnete. Kdyby tam ale byly ty masivní "hyperprogresivní" plastový úchytky na kumlery od Elektroline...
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2119
Registrován: 10-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 17:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Markýz: Kolikrát i fotografové vypouštějí troleje. V Opavě v infocentru budeš mít problém sehnat pohlednici Hlásky, kde by nebyli vyretušované troleje .

Jinak neberte to zase tak krutě s tím mým "hyzděním". Já se na to snažím podívat z pohledu člověka, který třeba ani neví, že nahoře je elektřina. Samotného vedení si normální člověk vůbec ani nevšimne (jak již bylo řečeno). Spíše mi jde o ty vyhýbky, ty jsou už více na očích.

(Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 636
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 15:12:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco jsem přidal na stránky www.mhdfoto.estranky.cz
Budu rád, když mi napíšete nějaké upřesnění či doplnění k Mar.Lázním na e-majl jkulaviak@seznam.cz

Zatím jsou ve výstavbě, takže to co tam je teď je spíš prozatímní, než budu mít kompletní materiály o historii i současnosti o MHD M.lázně.
Zlin__24tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1940
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 15:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jenom - ohledně fotky CH 72-91 na tvojem webu.
Nevíš o ní něco víc? Min. mi přijde že prošla firmöu Zlínská Dopravní, či ČSAO Zlín /toto bylo jejich schéma/...
http://trajfly.wz.cz - novinky z provozu MHD ve Zlíně a Otrokovicích, rozsáhlá fotogalerie...
Následuj svůj instinkt - Rába :-) .:|:. ICQ: 271 444 785
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 638
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 15:32:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to je mi právě taky záhadná karosa, tu jsem tam umístil navíc.Nikdy jsem ji neviděl a není mi známo u koho a kde přesně jezdí.
snad nám s identifikací pomůže někdo z M.L.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2949
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 16:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Autobusy KV, provozovna ML, jako jeden z mála místních autobusů nemá žádnou velkou samolepku (předčasem se to řešilo v Autobusech v ZČ, jedna stejná je pak ještě v Plzni, tak se do tý komory podívejte do archlívů).
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 644
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 17:46:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

já našel na papírové fotce ještě focenou stejnou 1K3 2215 v Plzni, která by měla být u ČSAD Karlovy vary.
Má pod předním sklem na rohu nápis "karkulka"
je to ona?
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 17:47:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak jak se to sem teda dostalo?

Ale jezdí tady už pěknou řádku let, já ji pamatuju už 9 rokem, ale určitě je tu dýl
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Internet má dneska každej magor, co má do díru, ale umět s ním opravdu pracovat, to už je moc těžký... (Petr_k)
666
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 19:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad CH 72-91 několik těchto vozů jsem zahlédl a to u Autobusy KV a Autobusy Plzeň,takže to byl asi nějaký jejich nátěr svého času.Málem jsem ho měl i vyfocený,dodnes se tluču do hlavy,že jsem před 3roky na Florenci neriskl rychle vyběhnout z busu,kterým jsem odjížděl.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2953
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 12. listopadu 2007 - 21:21:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

když to tak měsíc dva vydržíte, tak se jí juknu do papírů a bude zcela jasno
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7618
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 20:55:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

CH 72-91 tu nálepku dřív měla, viz tady někde nahoře v tabulce. A v Plzni je taky něco a jmenuje se to PMA 89-96.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 13. listopadu 2007 - 23:20:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tedy v provozu i ta mnou zmiňovaná "karkulka" 1K3 2215 ?Ta by měla stále patřit pod ČSAD KARLOVY VARY je to tak?
stránky o olomoucké dopravě zde:http://www.olomouckadoprava.estranky.cz/
stránky o provozu ČSAD - Tachov a Mariánské Lázně
zde:http://www.mhdfoto.estranky.cz/
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 262
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 14. listopadu 2007 - 20:14:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To v Plzni má dvéře dělaný do LUXu, zato, tahle ne
 
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Internet má dneska každej magor, co má do díru, ale umět s ním opravdu pracovat, to už je moc těžký... (Petr_k)
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 11-2007


Odesláno Sobota, 24. listopadu 2007 - 09:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik KM má asi Vaše TT ??? Díky moc. Už je vaše TT v lepším stavu ???
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 770
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 26. listopadu 2007 - 15:24:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ptám se: je v M.L. něco nového, už tam bude plno sněhu a pěkný mráz, takže počítám, že 49tka s fridexem se nezastaví.
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o provozu ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail1.: jkulaviak@seznam.cz
e-mail2.: strojvuda@seznam.cz
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2163
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 29. listopadu 2007 - 21:00:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na SPVD jsem se dočetl, že v ML bylo kdysi také hlášení zastávek. Je to pravda? A pokud ano, tak kdyby byli nějaké podrobnosti (od kdy, do kdy apod.). Díky.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
M_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 720
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 07:53:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dotaz - bude letos v ML Mikulášský trolejbus??
Lokálka z Pňovan do Bezdružic? Viz http://bezdruzickalokalka.cz
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 280
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 08:19:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opavacek: V Mariánkách žádné hlášení zastávek nebylo, všechno se tu označovalo cedulowě nebo s příchodem cityhnusu.

M_k: Všechno zatím nasvědčuje tomu, že akce mikulášák se letos konat nebude. A docela bych tomu i věřil.
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Internet má dneska každej magor, co má do díru, ale umět s ním opravdu pracovat, to už je moc těžký... (Petr_k)
Mlojin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 11-2007


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 09:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbusy sou u vas asi zachraneny co ?
Z A CH R A Ň T E T R O L E J B U S Y V T E P L I C Í CH !!!!!!!
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 12:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mlojin:
Ne, nejsou. Nakoupily se nové 24Tr a teď se to všechno zruší.

Začínám mít takový pocit, že do každé diskuze vpadneš asi na jednu minutu a rychle něco napíšeš, aby byl za každou cenu další příspěvek...
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1890
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 12:48:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všechno se dá prodat - i 24Tr.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 788
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 12:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to snad ne!
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1579
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 13:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodat se dá, ale až po čase - na ty 24Tr se brala snad nějaká ta dotace.

Ale určitě by se dalo
- jezdit se svěšenejma klackama
- odstavit to jako v BB
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 791
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 13:11:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

teď to chce v M.L. hlavně opravit měnírnu a trolejové vedení.
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 13:17:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prodat jde všechno, o tom není pochyb, ale tady je to opravdu poněkud složitější, nákup nových trolejbusů byl vázán na dotace z EU (program SROP), které tvořily 75% všech nákladů na nákup vozů a poskytnutí dotace mělo své podmínky, např. zvýšení počtu přepravených osob...

Takže zbavit se nových trolejbusů by asi nebylo jen tak a nevidím důvod, proč by to teď v ML měli dělat.

Myslím si, že na nějaký ten rok je trolejbusový provoz v ML zachráněn a je to dobře, do lázeňského města trolejbusy patří.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2996
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 15:27:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbusy ve městě možná ještě pár let vydrží, ale jako ohrožený lze vyhodnotit provoz na 6ce - ze strany kokotordinátora IDOKu už nejednou zazněly hlasy, že je to prý konkurence linkám ZDO, jako ne zrovna úspěch lze považovat i občasný selhání vozu a nasazení autobusu (dneska CHA 39-69). I když je fakt, že minulej nebo předminulej tejden jezdil trolejbus i na 16ce .
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 15:43:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže v současnosti je ale linka č. 6 opět obsluhována trolejbusy a autobus se na ní objevuje pouze v případě poruchy vozu?

V čem si trolejbus s linkami ZDO překáží? Je snad problém v tom, že by byl levnější alternativou?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1255
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 17:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opavacek - pane kolego, promiň, ale co se ti na těchhle fotkách nelíbí?


 
 
 
 
 
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3227
Registrován: 8-2002
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 19:30:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Opaváček: V ML hlášení zastávek bylo, dokonce jako první v republice už někdy v 80. letech pomocí přetáčecí pásky.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2997
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 22:01:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang - jelikož si za 6ku (a 16ku) Hleďsebe platí, bylo údajně našemu starostovi vytknuto, že prý mrhá veřejnýma penězma. Autobusy totiž jezdí mezi ML a VH v ± stejnejch časech jako trolejbusy. Naštěstí se v přísušnejch kruzích ví, že kokotordinátor je naprostej <censored> a tak ho nikdo nemusí brát (a nebere) vážně.

Hlášení zastávek tu bylo, odhadem 1984 - 1990, pak se ve velkým měnily názvy hotelů (a hlášení by se muselo nahrávat znova), nově příchozí vozy (od 39ky vejš) hlásiče neměly a tak se od tý doby zase mlčelo.
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 8-2007
Odesláno Pátek, 30. listopadu 2007 - 22:29:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to potom ano. Škoda, že místo koordinátora tam máte kokotordinátora (to sedí).

Jinak by totiž snad nemuselo být takovým problémem odjezdy upravit tak, aby nejezdily trolejbusové spoje v takřka shodných časech jako linky ZDO, ale v prokladu, což by daný problém odstranilo, jestli ovšem není zakopaný pes v celkově vysokém počtu spojů...
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2165
Registrován: 10-2005


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 01:13:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: No tak já nevím. Asi nejsem dost střelenej, aby se mi to líbilo . Zase z druhé strany je zajímavé, jak dlouho taková Kremnica vydrží . Jak asi budou vypadat rychloprůjezdné vyhýbky Elektroline po takové době .

Jinak děkuji za informace ohledně hlásičů .
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 01. prosince 2007 - 11:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opavacek: ta Kremnica může mít i jen 15 let.... Sám mám doma asi 2ks z roku 1991
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
2007-10 let bez provozu vozidel značky Ikarus 280.08 u DP Jihlava
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 792
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 02. prosince 2007 - 19:34:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera na lince č.16 do Klimentova jezdila poslední karosa B932 CHA 04-90"promenáda"
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 541
Registrován: 10-2004


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 09:30:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení diskutující, promiňte, že jsem asi trochu mimo, anžto nesleduji tuto diskuzi pravidelně, ale chtěl bych se zeptat:
Jaxe liší "trolejbusová" linka 6 od "autobusové" linky 16? Na stránce s JŘ na stránkách města mají obě zcela shodnou trasu (kromě toho, že na lince 6 jeden ranní spoj objíždí lázně), na obou jezdí ke Kauflandu pouze vybrané spoje, linka 6 však jezdí ve špičkách PD a linka 16 v ostatních obdobích. Proč jsou to tedy dvě linky?! Aby kaštani poznali, jestli je špička?!
Dále by mě zajímalo, jaký je na lince 6 podíl klasických trolejbusů / trolejbusů s akumulátorem resp. agregátem / autobusů...

(Příspěvek byl editován uživatelem Kejvačka.)
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Opavacek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 16:17:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: No mělo by to být hlavně z toho důvodu, že není dost vozidel s DA pro zajištění pravidelného provozu na Klimentov přes Kaufland a jelikož v dotaci na trolejbusy byla podmínka, že na trolejbusových linkách musí jezdit trolejbusy, tak to bylo vyřešeno rozdělením na dvě linky, kdy jedna má licenci pro autobusy a druhá pro trolejbusy.
V okamžiku zrození jsme odsouzeni k trestu smrti.

PŘES 730 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ Þ http://www.mhdopava.ic.cz/

ICQ: 176653451
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 856
Registrován: 3-2005


Odesláno Úterý, 11. prosince 2007 - 22:10:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opavacek: ano i takhle se to dá vysvětlit.
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 860
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 17:35:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotaz: jaká pracovní vozidla (plošiny) má DPML k 1.12.2007 k dispozici je tam ještě ta V3S ?
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 289
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 19:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ventra je a asi bude ještě dlouho, Montážní Líza, je taky + ještě žebřík na Multíkrávě.

Dneska vyjížděla Felda. Přikládám foto:
 
 
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Internet má dneska každej magor, co má do díru, ale umět s ním opravdu pracovat, to už je moc těžký... (Petr_k)
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 3-2005


Odesláno Středa, 12. prosince 2007 - 21:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Honzhonzik: neměl by jsi tu lízu a multykáru na fotkách? byl ti moc vděčnej kdybys mi je poslal a já to vystavil u sebe na stránkách, nebo nějaký trolejbusy?třeba rovnou tohle! jak vyjížděla felda.
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Repelend
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1229
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 11:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vaše obě 732 a jedna 932 už jsou prodané přes autobazar Zmuda v Bohumíně. Dle mých informátorů se podrobili štětkové a plechové GO a putovali dále. Jsme zvědavej kde se objeví...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3036
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 12:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

poslední B932 CHA 04-09 teď jezdí skoro nonstop, její potenciální budoucí majitel se může těšit na totálně odepsanej a vyjetej autobus.

Pepa - netuším, jestli má někdo vůbec multikrávu slušně vyfocenou. Já ji mám jenom zezadu (a hned dvakrát):
 
 
 
Je to už celkem unikát - bouda má ještě starší tvar, navíc je jednomístná - o žádný další takový už nevím. Jestli ty fotky na web chceš, tak si je tam klidně vlož.
...nikdo mi nerozumí - jsem... záhadný... (mazaný Phil Marlowe)
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 15:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: Můžu se zeptat, kdepak je focená ta první fotka?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3039
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 18:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klemensdorf, křižovatka u kulatý báby (ten drátěnej plot už tam není, místo něj je prkennej) - ani ne 50 metrů od našeho baráku, fotím tam celkem rád, pokud nešajní slunko přímo od západu
Kdybychom se z toho občas nezbláznili, tak se z toho snad zblázníme. (Capt. Benjamin F. Pierce, 4077th MASH)
Wang
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 487
Registrován: 8-2007
Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 19:43:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mariánské lázně znám zatím jen z fotek a nechtěl jsem plácnout nějakou blbost, tak jsem se raději zeptal. Díky. S trolejbusem by ta první fotka určitě také vynikla.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 912
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 15. prosince 2007 - 19:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: díky, ty první dvě tam jako "dokumentační" vložím, tu 3. tam mám skoro stejně zabranou taky.
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz
Teleke_z_tölökö
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 44
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 14:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice tam není trolejbus, ale přesto se to asi nejvíc hodí sem.
Pohlednice z Mariánských lázní vyfocená někdy okolo roku 1950.
Zajímavé je to zapuštění obracecí koleje. Na snímku to ale vypadá, že vjezd do "díry" je něčím zatarasený.
 
 
Ano, v pérdeli. Přesně tak, milý příteli...
Teleke_z_tölökö
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 45
Registrován: 2-2005
Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 14:59:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tenhle záběr z filmu Hudba z Marsu je z Mariánských Lázní.
Tady v pozadí už trolejbus vidět je. Ten autobus vpředu je zájezdový autobus Praga TO pražského dopravního podniku.
 
Ano, v pérdeli. Přesně tak, milý příteli...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3059
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 22. prosince 2007 - 17:02:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na týhle fotce zaujme hlavně pozadí - zasklená kolonáda Rudolfova a Karolinina pramene.

O několik okamžiků dřív je trolejbus poněkud větší a je na něm líp vidět ev. č. 4
 

...a o něco později jsou tam zájezdový autobusy oba, jak "marsovská" pragovka, tak i tatra 24, kterou přijeli "profi-hudebníci"
 
na opět velmi zajímavým pozadí - na Hotel Kolonáda byl pro účely filmování přejmenován dneska zavřenej Kavkaz na Goethově (tehdy Klémovo) náměstí
Kdybychom se z toho občas nezbláznili, tak se z toho snad zblázníme. (Capt. Benjamin F. Pierce, 4077th MASH)
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1897
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 02:07:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teleke...:
Pěkné :-). Tato fotka se objevila v Moravskoslezském Dopraváku 1/07 u článku o Mariánských lázních.
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 957
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 23. prosince 2007 - 14:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě bych se tady vrátil k hlásičům.
Tak hlásiče v autobusech byly nainstalované (u trol. nevím), ale používaly se při odvozu zájezdů ROH do města. Když se jelo do nějakého hotelu, byla k tomu ještě za sklem cedule s nápisem HOTEL (název)
stránky o olomoucké dopravě - http://www.olomouckadoprava.estranky.cz
stránky o ČSAD a DP Mariánské Lázně
- http://www.mhdfoto.estranky.cz

e-mail:jkulaviak@seznam.cz,strojvuda@seznam.cz, josef.kulaviak@centrum.cz
9_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2059
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 24. prosince 2007 - 17:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A pojmenování města-Lázně Studená Teplá
Makrelu neumeješ.
1.7.2007 15 let od ukončení provozu linek D a DI
30.5.2007 10 let od ukončení provozu trolejbusů 9 Tr v celé ČSSR
1982-2007-25 let od pořízení první Karosy B 731.00 ev.č. 301
2007-10 let bez provozu vozidel značky Ikarus 280.08 u DP Jihlava

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace