K-report
 

Archiv do 09.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Mariánských Lázních » Archiv do 09.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2048
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 26. února 2007 - 00:35:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

JzHK - 6ka ráno, něco na 16ce večer. Jízdní řády momentálně nemám po ruce. Jinak mezi těmahle dvěma linkama je opravdu rozdíl jenom v trakci - evidentně se tak řeší to, že na 6ce by měly jezdit už jenom trolejbusy. Řešení jak noha...

Honzik - a) jelikož se rekonstruuje vojenčák, je Ibsenovka neprůjezdná (většina plánů počítá se zatrolejováním i tady, točka se používat nebude), b) je třeba se dohodnout na radnici kudyma vlastně to vést (s točkou u Koliby, stávající kolečko v protisměru atd.) je potřeba vykonat několik velmi nepopulárních opatření na Hlavní (prakticky liqidace všech parkovacích míst od Bohemky až ke Zvonu). Takže ti musí stačit, že okolo jezdí 13ka dvakrát denně ke krchovu.

Imho. zajímavější by bylo zadrátovat zbytek Husovky a Kollárovku...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
pavhob
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.24.21.227
Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 22:42:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím, že linka 7 je dobrý počin. Jen by měla o víkendu plně nahradit stávající 3 a 5. Tak by se dosáhlo 20 min. intervalu všude místo 40 min u nádraží a od A. pramene. Nyní to tak funguje pouze večer.

K placení jízdného - o prázdninách jsem cestoval l.č. 3 a po nástupu chtěl řidič mé přesně odpočítané peníze a ukazoval, že si mám vzít právě vytištenou jízdenku. Nechápal jsem. Došlo mi to až po sledování řidiče na trase. Pokud někdo přeplatil (vhodil 10Kč), řidič chtěl od dalšího cestujícího 8 Kč ale do kasičky vhodil jen 6 Kč. Trapné a ubohé - za půlkolo si přišel na takových 16-20 Kč.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1782
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 01. března 2007 - 23:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen by měla o víkendu plně nahradit stávající 3 a 5.

Aneb jak zrušit trolejbusy...
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 1-2007


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 14:29:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska sem videl na trojce, jel citelis, nevim jaky cislo a predjizdel ho citybus bez oznaceni, asi jel na sestku, ten citelis tam mel napsano: 3 ant. pramen, chebska krizovatka a kolonada, to tam prece nikdy nebylo? Asi to tam dali kvuli tem novejm radum. Jo a proc tam do tech Citelisu davali soudruzi ze skodivky to pasmo, nestacily by jen hodiny? Jednou tam maj 1, pak tam maj 0 pro turisty je to asi trochu divny, ne? Jo a chtel sem se zeptat pana Petra_K, jak psal zde o tech jizdnich radech, jestli ta 7 uz jezdi a jezdi prej ke kolibe? Diky za odpoved
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2057
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 02. března 2007 - 15:50:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7ka jezdí ke Kolíbě tušímže 3× denně.

pavhob - řidiči to takhle dělají proto, že pak by museli počítat kasu (což při deseti kilech drobnejch neni vůbec výhra) nebo vracet jízdenky, který si nikdo neodebral (nehledě na to, že jednou až dvakrát do roka tu revizoři chodějí). A kasu by museli počítat po šichtě, což jim zejména firma nezaplatí (šichta pro ně končí pravidelným příjezdem do dopraváku, nic míň, nic víc, kdyžtak támhle jsou dveře a zítra ráno už chodit nemusíte). Spousta si takhle dělá ony zásoby na rozměnění, rozhodně se na tom neobohacují.

A když kasy nefungujou, to je teprva radost...

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Martin_ml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 14:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke kolibě jezdí l.7 4x v 8:59 kurs 61 a v 16:02, 18:08, 21:08 kurs 71.

K tarifní pásmům v 24Tr - škodovka to tam jen montuje, vyrábí to BUSE Blansko - jeto součást celého informačního systému. Hodiny s pasmem montujou do všech 24Tr a je jedno do jakýho města vůz jde.

Nový nápisy na BUSE prej nařídila radnice, nahoře je vždy napsaný cíl spoje tučně - velká písmena, pod tím významný stanice přes který spoj jede - některý lidi z města jsou z toho zblblí protože nahoře byla vždy stanice ze které spoj odjížděl a dole cíl.

K nápadu 7 o víkendech jen doplním, když by nani jezdily 2 tr. tak by se tam dosáhlo intervalu 30 min, kolečko trvá objet cca. 45 - 50 min + něaká ta pausa celkem cca 60 min.

U nových JŘ jsou již problémy ve špičkách PD hlavně té ranní kdy trolejbusy nestíhaj odvážet lidi od nádraží a z úšovic do města, a každej den se někde vynechává kolečko, z důvodu velkého zpoždění. Nevim jak to chtěj řešit jestli posily nebo změny JŘ.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2058
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 20:42:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin - vidíš, na ten večerní jsem zapomněl. Ď.

K hodinám - ona je tam ani tak nemontuje škodofka, ale spíš rovnou Karosa. Případné připomínky ale neposílejte ani tam, ale do firmy BUSE Blansko, jelikož hodiny bez ukazatele pásma (prý) už nedělají...

7ka ve větším rozsahu (a tedy i o víkendech) by měla smysl až po zadrátování Husovky - a to není už můj nápad, jednoho nejmenovaného kolegu to napadlo už před nějakými 10 - 12 lety.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 12:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jeden maličký postřeh...Na plánku MHD jste zrušili Cristal?
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Martin_ml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 14:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kromě toho že na plánku chybí Cristal (na místo na plánku kde by měl být je posunuta st. Knihovna) jsou tam ještě další nedostatky např. že na zastávce Škola která je jen ve směru k DP je vyznačeno že linka 9 na ní zastavuje ve směru opačném, a linka 11 dokonce ve směrech obou. Jelikož jsou nové ( vysí teprv týden) plánky po celém městě, výměny se asi jan tak nedočkáme.

Letos asi další dvě 24 Tr nepřijdou, MDML chce nakoupit další 1 - 3 dieselagregáty (podle financí), do vozu 54 půjde určitě, a možná i do 57 a 51 - odkuď by se vykopla baterka, která se stejně neosvědčila a je závadová. Chtě koupit dieselagregáty ve slevě - EURO 3, který teď vyprodávaj, nový EURO 4 by už tam stejně nepasovali. Když by se to uskutečnilo zůstal by pak jediná 24Tr bez motoru 52ka, která má též jako jediná manual. sběrače, a pro motor není niak připravena.

Ještě k vozovému parku, v pravidelném provozu je nyní již jen 14Tr 49 - jezdí skoro každý den, 45ka stojí odstavená v hale bez pokladny (ta byla dána do CH 99-22, již vyřazené), jinak je v provoznim stavu, když by se tam pokladna dala mohla by ihned vyjet. Naposledy jezdila v lednu když pomáhala rozmrazovat (pouze průjezdem) troleje spolu s 49.
V provozu s lidmi byla naposledy v polovině prosince 2006. Obě 14Tr zde mají být minimálně do konce r. 2007, pak se uvidí. 48 a 50 stojí stále za trolejhalou - hnijou a reznou.
V provozu je stále všech sedum autobusů - 4x karosa, 2x citibus + sorka, ale obě B732 - CH 95-77 a CH 99-22 jsou oficielně již vyřazený, ale do provozu ještě zasahujou.
Martin_ml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 14:53:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 15 (z diskuse Tykadláci v Plzni) - Trolejbusy 14Tr už podle nových JŘ jezdit do Hleďsebe nemůžou.
Odpolední spoje zajížděj na diesel ke Kauflandu - všechny, a ráno tam sice nezajíždí ani jeden spoj l.č. 6, ale řidič z vozidlem pak jede k DP kde má pausu cca.20min, a pak jede kolečko l. 7. kde diesel též potřebuje.
Když neni po ruce 24Tr s dieselagregátetem tak tam hold jezdí autobus, tento týden tam jezdil odpoled ve st. a pá., a ráno v pondělí.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 18:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Takže trolejbusy, jedoucí na pomocný pohon lze potkat i na 6ce?

Jo a mohl by mi někdo prosím ozřejmit seznam vozového parku autobusů (např. rok pořízení, SPZ...)

Díky
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2060
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 16:46:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T15 - no jistě, ovšem pokud (zase) není nasazen autobus (minulej tejden úterý a čtvrtek CHA 39-69, dneska tuhle "pravidelnost" narušuje jedna z 24Tr).

Autobusy (pro přehlednost lze narvat do Excela):
CH 95-77 - Karosa B732.1666 - 1994
CH 99-22 - dtto - 1995 - reklama KIA
CHA 01-90 - Karosa B932.1676 - 1996 - dnes bílý, dříve Plus
CHA 04-09 - dtto - 1997 - Promenáda
CHA 39-69 - Karosa-Renault City Bus - 1999 - Renault HB-Rent (uíííí neboli práškovací autobus)
CHI 11-47 - dtto - 2001 - Dacia HB-rent
1K0 0108 - SOR B 10,5 - 2002

Martine, můžeš to kdyžtak opravit, hlavně u karos si nejsem jistej rokem.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1796
Registrován: 2-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 18:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: A stříšky pro t-6 jsou na VH-Prádelna?

Za seznam děkuju, já věděl jenom o čtyřech busech. Všechno, kromě SORu je po dvou kusech, jo?

A 52ka nemá diesel?

(Příspěvek byl editován uživatelem Trollino 15.)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

Kouzlo dopravy - Nové stránky o VHD

ICQ: 260 116 510
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2063
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 16:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T15 - ne-e, na Chebské u výjezdu od Plusu - místo jak stehno... Večer vhodím photo i s kolonou vzteklých řidičů autiček za trolejbusem stojících, pokud se mi podaří z kompu vystrnadit konečně toho vira (nějakej klon Bankera).

52ka jako vyhořelej ex-zlín byla vykrámována a dedieselizována. Doporučuju si zapamatovat nebo zapsat, abych to nemusel furt dokola opakovat (jak u blbejch na paloučku).

Martine, nepodařilo by se ti ještě vyšťárat ze známejch firem, jestli tam něco z původní kabeláže zbylo?

Imho. dneska na 6ce opět jezdí trombelus. Něco se děje... že by na vedení MD lezlo jaro?

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2064
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 00:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Virus úspěšně pokořen naformátováním disku.

 

Šotouši možná velmi jásají, místní ovšem na trolejbusy opět začínají velmi zle cenit chrup.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2069
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 22:08:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem to asi zakřiknul... na 6ce dnes odpoledne CHA 39-69 a ráno jakási vrakosa.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 502
Registrován: 9-2004


Odesláno Středa, 07. března 2007 - 22:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k - Šotouši možná velmi jásají, místní ovšem na trolejbusy opět začínají velmi zle cenit chrup.

Jak to myslíš?
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2073
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. března 2007 - 22:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Představ si kvůli nabidlovávajícímu se trolejbusu na Chebský (dvoupruh s dělícím ostrůvkem uprostřed - toho, co to vymyslel, by měli utopit) šňůru nasranejch autičkářů... a až v ní bude blikající a vřískající sanitka/hasičák/floydi, pak to bude teprava tóčo, který jednoznačně povede k celodennímu nasazování autobusů na 6ku a... radši to nedopíšu, nebo se to fakt stane. Západní zkušenosti tvrdí, že každej duoprovoz je svojí podstatou předurčenej k zániku už předem.
Nehledě na to, že se tím prodlužuje jízdní doba do Hleďsebe a chytají se zpoždění - ale to se snad časem srovná.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1088
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 13:04:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Západní zkušenosti tvrdí, že každej duoprovoz je svojí podstatou předurčenej k zániku už předem.

Tak, tak kombinace trakcí se u nekolejové drážní dopravy moc neprosadila a spíše se jednalo o takové experimenty, s né vždy dobrým koncem. Namátkou stačí vzpomenout na rakouský Kapfenberg či částečně tunelový provoz v Essenu kde ještě ke všemu se jednalo o kombinaci s vedenim ve stopě (projekt O-Bahn). A o moc lépepší zkušenosti nemají ani z USA, třeba tunelový provoz duobusů v Seattlu je také minulostí.

Tak snad se ML ještě z duo-rozmaru zpamatují a dají přednost spolehlivějším řešenim v rámci možností trolejbusové trakce.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Martin_ml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 3-2007


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 13:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K vozovému parku autobusů, všechny KAROSY jsou o rok mladší, t.j. CH 95-77 - 1995, CH 99-22 - 1996, CHA 01-90 - 1997 a CHA 04-09 - 1998.

51 má zase rozbitý brzdy, takže ji včera nahradil citibus, dnes místo ni jezdí 49 (většinou jezdí jen na trhačkách) na celodením kursu 52 (od 5:30 do 20:30).

Od 1.3 patří MDML citibus CHI 11-47 a sorka, který byly předtim ve vlastnictví DPML, protože se museli dosplácet a nechtěli to s tim převádět.
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 17:34:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak fakt nevím, kde se vzaly informace, že do 52 nejde narvat agregát. Vše je tam jak má být. Až na ty manuální bidla... Agregát tam prej i nejspíš půjde... Do 51 ho dávat nechtěj vzhledem k baterkám, kteržýto se využívaj leda na šoupání po hale... Letos se maj nakoupit agregáty a konečně překopat měnírna na 22kV.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 504
Registrován: 9-2004


Odesláno Pátek, 09. března 2007 - 23:30:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k - autíčkářům se zavděčíš nejlépe širokou a rovnou silnicí, jakékoliv omezení bude vždycky provázeno řevem. Bohužel řidiči nejsou zvyklí, postavíš jim kruháč, silnici v podstatě zklidníš a už je zle, že to omezuje, bla, bla. Že je město především pro lidi, je nesere. Ještě, když se tu propána budeš motat s trolejbusem.
Zajíždění ke Kauflandu je teda počin sakramentsky špatným směrem. Tenhle přepravní vztah by vůbec neměl v systému hromadné dopravy figurovat. V Brně takto podobně funguje linka 67, která zajíždí k obchodnímu centru KrPole a vzniká tak víc jak desetiminutové zpoždění oproti předchozímu trasování linky zde. To vlastně degraduje linku mhd pouze na návoz nakupujících do kšeftů.

Ad dieselagregáty - pokud vím, ten dieselagregát je pouze pomocného charakteru, provoz s ním ve větším měřítku by byl přece poněkud technický náročný, ne? Takže termín duobus je poněkud silné výrazivo.

Ostatně, zajímal by mě názor místních na ostrůvkovou úpravu Hlavní třídy a Chebské? Pokud se již řešilo, tak se omlouvám...

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2077
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 00:54:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak - předně jsem slovo duobus nepoužil (doporučuju si ten odstaveček přečíst pořádně, i mezi řádkama). Ono totiž význam slov duobus a duoprovoz je trošku odlišnej - duobus je vozidlo s dvěma hnacímíi ústrojími stejné síly, duoprovoz je jakýsi můj (a možná nejen můj - třeba Dandy to pochopil) soukromej výraz pro pravidelnej provoz dvousilových vozidel s využitím obou možností jejich pohonu (o poměr výkonů obou hnacích agregátů tu fakt nejde).

A můj názor jakožto názor místního (i místního řidiče) na dělící pás na Chebský je jednoznačnej: je to KRAVINA a zbytečně utopený peníze, stejnej efekt by přinesly ostrůvky u přechodů. Protože "zklidnit" tímhle způsobem hlavní výpadovku na Cheb, kterou se denně provalí nějakejch 30.000 gumokolů, opravdu do nebe volající blbost je. Stačí jeden cyklista a celá Chebská prakticky stojí (ostatně na kole jezdim často a tomuhle místu se vyhejbám jak čert kříži, pro cyklisty je fakt nebezpečný). (Názor na kruhák si zkus vysondovat od libovolnýho řidiče kamiónu, zásobujícího kaufland, mě jinak moc nevadí.) Jako némlich stejná zbytečnost se jeví obojí světelná signalizace na křižovatce Chebská/Husova/Luční a u přechodu mezi zastávkama, fungovala snad jeden den, jestli vůbec.

Ten nárůst jízdní doby je stejně relativní - jestli má být jízdní doba mezi Chebskou a Prádelnou 3 nebo 5 minut, je vcelku jedno (doba oběhu vozidla je 26 min, předtím 23 - jezdí se "díky" tomu znatelně rychlejc, aby byl čas "na cigárko"). Teď jde víceméně o to nesmyslný nabidlovávací místo (ono by ho stačilo posunout o nějakých 50 metrů a bylo by to trochu funkčně lepší) a vůbec celou takovouhle organizaci provozu.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 510
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 17:18:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si ten odstaveček přečetl znova a pořádně a tímto se i omlouvám za záměnu pojmů.

K těm ostrůvkům...řeknu to takhle, každé zklidnění je dobré. Pokud se na to podíváš z pohledu chodce, tak máš prakticky luxusní možnost přejití silnice s použitím ostrůvků - ale nevybavuju si, o kolik je tu nových přechodů, případně nově upravených. Jako místní možná i oceníš odbočení vlevo vymezené ostrůvkem. No a celkově ta ulic vypadá mnohem líp, když tam máš prvek zeleně už vzhledem k umístění v blízkosti centra, či vlastně v centru města. No a právě příhlížeje k umístění ulice Chebské v centru města nemůžeš zanedbat i nějaké to množství chodců a místní automobilové dopravy pro které byla úprava této komunikace nesporně dělána.
A hlavním kladem takové úpravy, tvými slovy řečené "kraviny" je fakt, že se tu NEDÁ jet rychle. Prostě tu není to letiště jak dřív, a jako v jinejch místech s podobnou úpravou uličního prostoru se setsakramentsky sníží počet nehod vozidlo - chodec s vážnými následky pro chodce. Těmto pozitivům bych dal jednoznačně přednost před faktem, že jsem ztížil dopravu 30,000 (není to trochu přehnané číslo?) projíždějícím autům.

Ale abych pořád nevychvaloval nynější ostrůvkovo zelený stav, na to, že je ulice Chebská silně zatížená automobilovou dopravou, se měl brát potaz při projektování stavby...stačily by čas od času zálivy pro případné odstávky - ne pro parkování, ale čistě pro případ poruchy a následného odstavení.

NA Hlavní třídě bych nynější úpravu viděl jako jednoznačně kladnou a konečně, že se tu něco takového děje. Chtělo by však takto upravit ulici po celé délce a ne pouze část.

Co do okružek, na to ti nepoví žádný řidič kamionu kladné slovo. Přestože se taková okružka projet DÁ, i při projetí tříčtvrteční délky okruhu. Ve většině případů jde o lenost a neochotu se tu vytočit. Viz příkladně okružky na Jižní Moravě
../54342/111930.html
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 19:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy tady řešíte ostrůvky. Jednim slovem řečeno, ostrůvky sou pěkná kravina. Záchranka tudy nemůže projet a těch pár minut co ztratí, než ty auta se u Agipu nebo u zastavky uhnou, může vyhasnout jeden lidský život... Bydlim na chebský a vidím, jak tu ta záchranka nemůže projet, toť vše.
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2080
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 20:59:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak - doporučuju naučit se číst pořádně nebo číst několikrát!!! Jak píšu, Chebská ulice je hlavní výpadovka na Cheb (stačí se podívat do mapy), denní objem dopravy rozhodně není nadsazený číslo, možná že je ve skutečnosti ještě vlivem kauflandu vyšší. Stejnej efekt, tedy zvýšení bezpečnosti chodců rozdělením přechodů přes komunikaci ostrůvkem uprostřed, je možný realizovat jednodušeji výstavbou ostrůvků bezprostředně u přechodu, a ne souislýho dělícího pásu... Ostrůvky na Hlavní jsou jiná záležitost, tam to je realizovaný tak, jak je popsáno výše a není nic žádnej problém. Kruhák neřešme, rozměry má tak akorát na hranici slušnosti, ale s trochou správnýho odhadu se projet dá (pokud tedy kamionér nevyužije v noci, kdy se kaufland povětšinou zásobuje, možnosti ho říznout protisměrem).
S tou sanitou je to myšleno asi tak, že sanitě jakožto vozidlu s právem totální přednosti v jízdě jsem povinnen uhnout stranou, ovšem když nemám kam uhnout qůli dělícímu pásu, je to těžký - narozdíl od sanitéra musím dodržovat předpisy co se týče rychlosti... takže ho vlastně blokuju a páchám tak přestupek!!!

Imho. co se týče přestupků - demostrační photo:
 
 
GT11 je na pravidelný lince 410 370 ML - Mnichov a značka je za odbočkou ke Krakonoši...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 10. března 2007 - 21:24:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Číst umím, bez obav. Do mapy se dívat nemusím, neb Mariánky trochu znám, a o zeměpisu Chebské mám představu . Bohužel ne o vlastním provozu, pravda, projížděl jsem tudy od doby reko ulice jen jednou, z toho si samozřejmě obrázek neudělám.
Ovšem připomínky k ostrůvkům jsou logické, sanita atd, budou mít opravdu problém tuna projet při takovém provozu. Ostrůvky nebo středový pás ano, ale při takovém provozu s opatřením pro případy ze silnějšího provozu vyplývající, třeba širší krajnici.

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
H_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1501
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 13. března 2007 - 10:07:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak, co si teda myslíte o změnách linkového vedení, krom no-comment od Petra_K?:-)

Podle mě je to ještě horší než to bylo, čekal jsem alespoň náznak zjednodušení, ML jsou podle mě město na 3 hlavní linky, logicky čísel 1, 2, 3, maximálně 1 - 2 hřibotovně - školní jsem ochoten připustit, i když nerad. A jedna trakce, 24 Tr s dieslem, maximálně 1 - 2 ks 14 Tr na záloze a šlus, jedině tak to může být levné a efektivní. Děsí mě, že se jde úplně jiným směrem... No, aspoň že ta 7 je v Tr, ale podle mě by stejně vůbec neměla existovat...
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2089
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 15. března 2007 - 13:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...je tu nějaký ticho - všichni asi doma vilně funí nad fotkama...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2091
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 16. března 2007 - 22:08:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NĚCO se děje - kritizovaný koryta na Chebský se šouply k pumpě...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Berryml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 6-2005


Odesláno Sobota, 17. března 2007 - 17:23:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na panskejch taky, byť to způsobovalo pouze to, že řidič pětky čekající na panskejch musíl vylízt a obidlovat se za účelem předjetí se právě natrolejovanou 7 za ním...
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368
Registrován: 3-2005
Odesláno Středa, 21. března 2007 - 18:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Objeví se v provozu č.45 ? a č.49 jezdí jen na lince.5?
Kdo není blbej tak mě pochopí !!!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2122
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 21. března 2007 - 22:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do 45ky není kasa (ta je v CH 99-22, viz výše), takže známe-li aktuální hodnotu konstanty lenosti na dvorku v Tepelské č. p. 551, je jasné, že . 49ka jinak jezdí fšude, kde trolejbus bez agregátu může jezdit.

(Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 4-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 01:17:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od kdy prosím vás bude v provozu ta nová trolejbusová linka částečně využívající dieselagregáty?
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2123
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 01:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

už je
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2007


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 13:02:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No prej má bejt ze 45ky historická, tak proto asi nejezdí. 49ka by stejně nevyjela, ale když se rozbil novej syfilis, tak vyjet musela... nebo to byla 51ka, už nevim...
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 14:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A tu historickou bude vlastnit kdo? DP nebo nějakej soukromník?
...něco málo o Jihlavské MHD... http://jihlavskymhd.ic.cz
...něco o jednom voze...http://jihlavskymhd.ic.cz/11
...30.5.2007 -> 10 let od ukočení pravidelného provozu vozů 9 Tr
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 393
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 16:31:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr K: díky, udělal jsem si pěkné foto 49, tak asponˇvím, že nebylo poslední, jináč se chci zeptat na č.48 a 50, jsou stále v DP nebo si je někdo odkoupil, případně kdo? dík.

p.s: bude se v roce 2007 kupovat nějaké nové vozidlo nebo máte nákupní pausu?
Kdo není blbej tak mě pochopí !!!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2124
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 16:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pepa103 - doporučuju číst i předchozí příspěvky (vč. archivů), leccos tam z toho je...

45ka by MOHLA BÝT historická, ale nic není rozhodnuto, momentálně to nikoho netrápí.

Připadá mi to tady už fakt jak u blbejch na dvorečku, to jste všichni líní hledat a číst, co již jiní napsali?!? Ach jo...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Pepa_103
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 3-2005
Odesláno Čtvrtek, 22. března 2007 - 16:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr K.: to víš jsem línej, ale najdu si to.
Kdo není blbej tak mě pochopí !!!
Martin_ml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 12:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

51 má už taky klimatizaci - v tejdnu přijeli z Karosy a montovali jí tam, je to ta co má i 52. Nejspíš je to vyšlej typ, tak to asi koupili ve slevě.

Je návrch na zatrolejování Kauflandu, vadí jim to natrolejování, i když je teď u pumpy. Lampy na parkovišti Kauflandu jsou, na který by se troleje daly. Troleje by začínaly na zastávce KAUFLAND a vedli by ke kruháči kam by se dala sjezdová (jen ve směru do VH) vyhybka - nějaká starší v DP je. Takže by se stejně na diesel jezdit muselo. Takže když by se jelo do VH, trol. by sundal klacky na Chebsky, na diesel by jel do st. Kaufland, kde by se natrolejil a po drátech již jel do VH, když by jel zpět, vytrolejil by se jako nyní za jízdy před kruháčem a natrolejil až v st. Chebská - jako dnes. O prosazení těchto návrhů pochybuju, kord v podmínkách ML a o realisaci ještě víc.
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 20:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No z toho, co sem pochopil by mohla jezdit i 51 na baterku? Protoze tu nido psal, ze do 51ky nejde narvat normalni dieselagregat, musel by se tam dat ten prototypovej, co lezi v Plzni ve skodivce.
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1107
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 21:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A proč se ke kauflandu nenatahnou rovnou troleje aby se dalo jezdit obousměrně a hlavně na elektriku. Kdyby město chtělo tak dá kauflandu kudlu na krk a ten něco přihodí na troleje když chce mít MHD u dveří. Ale jak vidět tak asi hejno kapřiků plavalo i v mariánských lázní...
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2130
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 24. března 2007 - 23:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

51ka diesel samozřejmě dostat může (už v ní byl, než přišla sem), stačí pro něj jenom zajet do Przně s příslušným obsahem peněženky. Jezdit celodenně na baterku je utopie - na kolibu by to vyjelo jenom horko-těžko (jestli vůbec), nehledě na problémy s vexlema, když se baterka dobíjí. Co si tak nějak matně vybavuju z tý doby, tak údajně by se měla baterka měnit cca po roce provozu, což při ceně tehdy kolem 1 MKč...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Martin_ml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 11:19:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dandy - Když by se ke Kauflandu jezdilo obousměrně byly by potřeba 3 normální a 3 sjezdový vyhybky, když jedna vyhybka stojí cca 100000 Kč, tak kde se má nato vzít. Ta jedna starší sjezdová v DP je. Ty troleje zas takovej problém by nebily ty v DP maj. Ale bude zázrak jestli to vůbec postaví v jednom směru.
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 25. března 2007 - 13:33:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No s tou 51kou bych to s tim dieselem neviděl zase tak horký, to bude asi jako 45ka jako historická. Podle mne ke Kauflandu budou jezdit furt Syfilisy na diesel, Protože, to by se po padesati letech dávala nová výhybka: Musela by se nastartovat Vrakosa a Ventra a žebřík, to by bylo strašně práce... , jo a prosimvás, nemá nikdo fotku, kde je to natrolejovací koryto u pumpy, jak psal Martin?
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
Martin_ml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 3-2007


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 10:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty dieselagregáty přídou asi do všech 24Tr, do 52 ještě přikoupí poloaut. klacky, jeden agregát je už zaplacenej, realisovat by se to mělo začít tak za 1- 2 měsíce.
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 1-2007


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 20:35:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu pohled do historie: hádanka: rozlouskne někdo, co to je?
 
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
Pavel_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 7-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 20:38:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzhonzik: exmariánskolázeňská 43.
e-mail: hlavac.h @ quick.cz (bez mezer)
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 4-2005


Odesláno Sobota, 31. března 2007 - 21:09:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

... v Szegedu
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 13:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No bravo, nevíte někdo, jestli ještě jezdí?
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 564
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 14:55:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl by. Za pár dní se chystáme do Szegedu, pokud T-701 chytneme, určitě dodáme foto :-)
Szegedské trajfy: http://www.balint.cyberhungary.net/vtkall/sztr1.htm
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 01. dubna 2007 - 19:08:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak dopravák má nový stránky: http://www.mdml.cz, jo a máte někdo přehled o ex ML. trolejbusech, které šly do zemí bývalého sovětského svazu?
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6564
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 02. dubna 2007 - 22:41:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco je ve Lvově. Podle dokumentace, kterou mi půjčil glávnyj inženýr:
591 = v.č. 10377
592 = v.č. 10451
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.

(Lin Yutang)
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2150
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 22:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wolfí knížka říká, že
září 1997: 40, 41 -> Lviv (UA)
říjen 2001: 42, 44 -> Almaty (KZ)
krom toho ještě
květen 1996: 36, 37, 38, 39 -> Sarajevo (BH)
a o tom zbytku si doporučuju projet archívy (hlavně teda ten velkej do loňska, přístupnej v titulním výběru celýho fóra), ať nezakrníte.
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2151
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 03. dubna 2007 - 22:20:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, Martine (ML), netušíš, co se to zase zákopničí pod poštou a na CS?
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 1-2007


Odesláno Středa, 04. dubna 2007 - 17:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr_k: No Wolfí knížku mám taky, tak to fšechno vim, ale mě jde o to, jestli jsou ty trombeluse v provozu. A kde je ten velkej archiv? Nikde sem ho nenašel.
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)
Martin_ml
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 3-2007


Odesláno Čtvrtek, 05. dubna 2007 - 22:48:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mezi poštou a CS rekonsrujujou parovod, další kus - pokračování z loňska, maj to mít hotový do konce dubna, možná až skončí začnou rekonstruovat kus od Chebské na Úšovickou, ale neni to jistý.

Ještě 35 někam šla v r. 1995, Wolfí kniha uvádí prodej s otazníkem, ale někde na internetu sem narzil na fotku 35 před prodejem, nevíte někdo kam šla?

Hanzhonzik - jdi na Diskusní skupiny, a úplně dole je Archiv 2006 - to je ono.
27.4.1952 - 27.4.2007
55 let provozu trolejbusů v Mariánských Lázních
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 08. dubna 2007 - 02:41:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T-701 (ex ML 43) v Szegedu:
 
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 09. dubna 2007 - 11:54:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale vypadá jak nová.
Trolejbusy v ML jsou bezkonkurenčně nejlepší stroje. :-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace