K-report
 

Archiv do 10.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Brně » Staré archivy » Archiv do 10.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 1-2007


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 21:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Wang: No Mafiánky, to je vesnice s trolejbusem, jak tu všichni říkají, až někdo bude střílet prakem u nás na trolino, tak hned nahlásím. :-)

Týjo, takovouhle detektívku sem ještě nežral. Doufám, že TV Nova zůstane na místě a bude nás informovat. Opravdová záhada. Ale všechno spacifikovala nedobitelná fólie u jednadváci, to by mě zajímalo jaká. To je snad pancéřovej vůz, nebo co? Taky mě dostalo: Trolejbus číslo 25 právě ujel..., hodně dobrý, to tam máte tak nízký evidenční čísla? :-) Dál sem radši nečetl a pustil si němý video. No jo, hlavně, že sou vždycky první v koláči sledovanosti, ale to je asi tak všechno, čim se neomylná TV Nova může pyšnit. Asi vše
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Internet má dneska každej magor, co má do díru, ale umět s ním opravdu pracovat, to už je moc těžký... (Petr_k)
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7769
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 21:45:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím tě, 95% lidí je absolutně u pr..le, že trolejbus má nějaké evidenční číslo. Je zajímá, kde se to stalo a co to bylo za linku. A fólie se dává do oken, aby zabránila vysypání skla do interiéru, to je naprosto normální.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2783
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 22:36:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jak radio jerevan :
Neslo o vuz cislo 25, ale linku 25, vuz cislo 3039, vuz neujel z konecny, ale odjizdel ze zastavky..
Ale uhodli ze to je brno a ze to je trolejbus..
Vrchol tomu nasadily ale novinky.cz :-):-)
odkaz
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál Vyměním Setright za ZX Spectrum +2/3.
nereg. verusha
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.166.125
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 22:52:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosímvás. To sou zase "novinky".

Náhodné rozbití okna není nikdy náhodné. nejčastější případy:
-rozbití okna odmrštěným kamínkem od strunové sekačky (na jedné zkušebce nám takhle rozbili jedno okno na 3608, je to celkem slušná mrda a našel jsem kamínek velikosti hrozinky
-rozbití okna očkem lana stahováku, botkou, zlomenou fajou a pod.
-dětská "zábava" - házení malých kamínků "ty tomu přece nic neudělají" nebo v případě 3017 i vhození petardy do čelního okna
-rozbití po dopravní nehodě
nereg. verusha
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.166.125
Odesláno Neděle, 04. listopadu 2007 - 23:05:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"fólie":
Na 21/22Tr (ale všeobecně na všech vozech) jsou dva druhy oken:
-lepené dvouvrstvé. To je to s "fólií". Okno různě rupne, rozstřelí se na nestejně velké kusy, které však drží pohromadě právě díky té fólii, které je mezi oběma vrstama. Nebezepčný je úlet dro, nbných střepinebo fakt, že f=olie funguje jen do nějaké síly, strom to neudrží, že. Toto okno se používá výhradně jako přední čelní, případně u 21/22Tr i zadní čelní, někdy i sklo dveří kabiny řidiče. Nevýhodou je, že občas samo od sebe praská dlouhou táhlou prasklinou - viz typicky na voze 3041, kde ovšem k prasknutí jedné vrsty došlo díky kdysi vyryté čmrkanici.

-kalené. Stačí malý šutýrek mrštěný velkou rychlostí a sklo se celé rozsype na přibližně stejně velké částečky velikosti max. obyč lentilky. Samosebou většina z něj se vysype, střepy jsou však poměrně neškodné, s vyjímkou opět drobných "třísek". Případ všech bočních oken na 21/22Tr, tedy i toho okna z té reportáže.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1147
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 08:39:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs - jo, to ilustrační foto skutečně vystihuje realitu situace...vůz odstaven rovnou na vagoně, nebyl brněnskej, ale prešovskej, a nestalo se to v sobotu, ale ve čtvrtek a ještě někdy na jaře...
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Bouri
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 43
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 09:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak: A ještě jsi zapoměl na to nejdůležitější:
"Na trolejbus v Brně stříleli z praku, jeden člověk byl zraněn"
"V sobotu večer někdo střílel v Brně na trolejbus..."
"BRNO - Přivolaní policisté zjistili, že okno autobusu nebylo..."
"...střílel z praku nebo hodil na autobus kámen."
"Trolejbus s rozbitým sklem zůstal stát v Brně-Židenicích..."

Ti to teda dobře míchají...
Škoda 18Tr
nereg. verusha
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.166.125
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 14:23:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dopoledne těžká dopravní nehoda trolejbusu 3279, vozu Avia a Škoda Roomster na křižovatce Novolíšeňská - Jedovnická. 3279 zdemolované čelo, řidič trolejbusu lehce zraněn.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 36885
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 14:57:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stále kvoká?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 17:16:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnešek byl nabitý událostmi
3039 dostala nové boční okénko -
 
 
3003 dostala nové čelní okénko -
 
 
3025 - trakční motor
 
 
 
3506 dorazila na SP -
 
 
 
a v ní jako bonus 26 ojetin z Husovic
 
 
Nejlepší je Komín !
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 167
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 17:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No a hlavní událost, nehoda 3279 :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nejlepší je Komín !
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 17:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to je fakt hukot s těma novinkama, radši ať se zpravodajská média vůbec nevyjadřují k nehodám vozů MHD, to je vždycky katastrofa.
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Internet má dneska každej magor, co má do díru, ale umět s ním opravdu pracovat, to už je moc těžký... (Petr_k)
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1150
Registrován: 9-2004


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 19:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se kolikrát divím, že při takovém provozu, jaký při špičkách je a současně při rostoucí agresivitě a neochotě řidičů v takových situacích pustit, uvolnit vozidla mhd, se těch nehod neděje mnohem víc.
U té 3279 to podle fotografií nevypadá zas tak zle, podle zpráv nereg. Verushi jsem čekal trolejbus skoro na odpis.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 10-2006


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 19:17:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hanzhonzík: raději ať se zpravodajská média nevyjadřují k ničemu..ať mluví třebas o hnoji stejně vznikne paskvil.
Neberte Houbovi 754!
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1189
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 19:55:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pane jo, kde k tomu ta 3279 přišla ?
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Šotouš_kuba
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 1-2007
Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 20:14:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RIS: Na křižovatce Novolíšeňská x Jedovnická.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4548
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 20:24:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedávno se tu objevily fotky
https://www.k-report.net/discus/nahledy/093276.jpg
https://www.k-report.net/discus/nahledy/093277.jpg
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Hanzhonzik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 1-2007


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 21:46:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šulu: Asi tak

To sem si taky myslel, že ten trombelus bude na odpis, ale tady asi zapracoval Verusha, vynikající
mezi autobusy v Mariánských Lázních je mylně zařazen také jeden Sor B10,5 - POZOR: neplést si SOR a AUTOBUS !!!!
(vytrženo z diskuzního fóra na stránce: trolejbusy.unas.cz)
Internet má dneska každej magor, co má do díru, ale umět s ním opravdu pracovat, to už je moc těžký... (Petr_k)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2487
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 05. listopadu 2007 - 23:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musím vás zklamat, prohlídněte si to pořádně. Je to prásknutý celý zboku, je hnutá i levá strana, protože podokenní nosník se celej uhnul asi o dva cm doleva. To je tak celý čelo udělat znova. Rozsah poškození, i když to tak nevypadá (ten sloup zapíchlej v trolejbuse vypadá dramatičtěji, i když to je vlastně skoro míň škody než tady) je zhruba podobný jako na 3216, nebál bych se říct vlastně že úplně stejný. Mimochodem 3216 se opravovat bude, dostane eMkovej ksicht.
Vina na nehodě je pravděpodobně Aviatická ( nerespektování SSZ), nárazem byl trolejbus odhozen na protijedoucí Roomster.
Láska GTO tyristory přenáší.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1151
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 08:06:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vůbec se nikdo nezmínil o obsazenosti 3279 v době nehody, ostatním lidem se nic nestalo?

Veru - ale pořád to odneslo "jen" to čelo včetně prvních dveří, což zase není žádná tragédie. Při srážce s Avií bych přece jen čekal větší buchanec a z toho plynoucí následky. Ví se už, jak nehoda proběhla..tedy odkud kdo kam jel?

3216 s eMkovým čelem - docela překvapující zpráva, to je slušná investice do tohoto trolejbusu. Doufám jen, že eMková bude i záď a nevznikne taková splácanina, jako například 3232, nebo 3238.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7776
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 08:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3278 dnes ve slatinských službách.
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Mour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 09:05:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak- 3216 bych typoval za B - zadní čelo původní.
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 492
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 09:12:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímalo by mě, jaký dostane po opravě nátěr.
Nebo to bude kompletní VP/GO (což by samozřejmě znamenalo Mkový unifik)?
www.bmhd.cz - vše o MHD v Brně a okolí
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1193
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 09:49:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych dal nové čelo a vůz nechal v krému.
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 9-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 10:41:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda vy teď máte období - v tak krátkém čase si nechat zneprovoznit dva vozy. Pomalu abyste začali montovat zpátky dveře na tu 3204 a šup na linku!
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1152
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 11:08:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris - ještěže ty nerozhoduješ o opravách.... Pokud se bude dávat nové čelo, tak předpokládám i unifik lak.

Houmr - přijeď se podívat do Brna, postůj nějakou chvíli na těch zatíženějších křižovatkách (ve špičce), kde jezdí trolejbusy (šaliny, autobusy) a sleduj cvrkot. Myslím, že dospěješ k názoru, že jenom dva takhle bouchnuté vozy vzhledem k intenzitě dopravy v Brně, opravdu není moc. Jo, nehody se staly krátce po sobě, ale řekněme, že to takhle vyšlo.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1154
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 12:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oprava, u 3216 šlo přece jen o trochu jinej typ nehody, špatné přirovnání.
Čistě statisticky, kolik se tak týdně stane nehod s trolejbusem - od těch mírnějších až po ty vážné?

(Příspěvek byl editován uživatelem janatak.)
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Mour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 14:04:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak:podle podnikového plátku bylo těch nehod na Trajfech za září cca 18.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2490
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 14:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak - ono je to fuk, co to odneslo, je třeba si ovědomit, co je potřeba opravit, demontovat, vyměnit, a to mohou být i věci, které se zdají být na první pohled OK. U obou trolejbusů bude potřeba prostě vyměnit celej ksicht.

3204 máme stále na dvoře. Hasiči sice říkali, že si to odvezou a udělají na tom nějaké svičení, ale nic se neděje a tak tuším, že vůz ve stadiu rozbrané kastle tady bude i přes zimu.

Nehody jsou prakticky každý den. Oficiální statistika je jedna věc, druhá pak ta neoficiální, kdy se řidič ke škodě (třeba odřenej lak) ani nepřizná a pak dělá blbýho, že "to už tak bylo" nebo "o tom nic nevím". Já bych to zprůměroval na jednu nehodu denně, počítejme od těch centimetrových odřenin až po demolice typu 216 nebo 279
Láska GTO tyristory přenáší.
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 14:49:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano , kolega RIS bude mít nejspíš pravdu , 3216 má jít příští rok do VP , bude tedy opravena s novým "emkovým" čelem - a pozor - do doby VP zůstane v původním laku. Práce na voze již začaly odflexováním zničených částí. Při opravě zároveň obdrží sadu transparentů z jednoho z nedávno vyřazených (viz a-busy v Brně) slatinských autohnusů. Další vůz , který též v dohledné době získá digitální orientace je stroj 3212.

(Příspěvek byl editován uživatelem anti.)
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1155
Registrován: 9-2004


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 15:19:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, no hezky se tu sešli zástupci všech tří trolejbusových vozoven .

Anti - to bude mít 3216 eMkové čelo v eMkovejch barvách, přičemž zbytek budou barvy původní...tedy do VP...chápu to dobře? Jestli jo, tak to zřejmě praskne čočka fotoaparátu...

Proč vůbec trolejbusy 3212, 3214-18 stejně jako kdysi 3219 neprošly eMkovou kúrou?

Veru - to nebude fuk, co to odneslo. Kdyby se při té nehodě hejbnul rám, nosníky, náprava či co já vím, tak to už by taky mohlo smrdět vyřazením (spíš u 3216 ), nemyslíš?

Jinak díkec za statistiku.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2007


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 19:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: No to ta 3216 bude vypadat zajímavě. Taky jsem se domníval, že půjde rovnou na VP.

Janatak: No aby nebyla v celym původním laku i s přednim čelem.
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 633
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 21:32:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Janatak: Néé , zase takovej Balkán to nebude , čelo bude červeno-krémové jako celý vůz ... NATO aby šla 3216 hned do VP nemá naběhané kilometry. Měla by takto jezdit asi do května.
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1200
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 21:36:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: ale pak by měla jít spíše do šrotu, než na opravu... s takovou když dojezdí, tak bude mít 30 let... pane Bože, ještěže se negenerálkovaly vozy 9Tr na nějaké 9TrR s BUSE a unifikem a že 3228 byla až o 2 roky později, co 9Tr dojezdily, protože ty by tu byly asi dodnes...
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Anti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 21:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nebude generálka , ale VP , takže po ní může žít ještě tak 4-5 roků ...
...I KDYBY JSME PADLI VŠICI, VSTANOU NOVÍ CHAOTICI :-) ....
..." Do Pekla Máme Blízko "...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2492
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 21:44:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris - a co budou mít ostatní vozy? Taky třicet let. A některé K2 už i padesát . Při tomto výročí by se pak mohla vydat nějaká limited edition čtyř kusů wan, nebo něco tak.
Láska GTO tyristory přenáší.
Ris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1204
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 22:05:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anti: v tom případě by už takové 3231 a 3207 dodejchaly... (5 let po...). No a pak se řekne, že ta VP byla pořádná a bude ještě jedna... a pak třeba nedostatek vozů, tak SO... neříká Ti to něco ?
Ampz 10-91 a Bmz 21-91 - super vozy

T3R.EV 1560 DPMB :-)))
Anitra a Poršetra :-)))
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1135
Registrován: 4-2005


Odesláno Úterý, 06. listopadu 2007 - 22:36:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na kolik vyjde GO 14TR? Nebo lépe, o kolik je cena reko 14Tr nižší než cena nového vozu?
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Trolejbus_obecný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 168
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 04:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včerejší tajná špionáž v Husovicích........
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  a ve Slatině..........
 
 
 
 
Nejlepší je Komín !
Luk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 169
Registrován: 3-2007


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 07:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trolejbus_obecný: u vás se nechávají u odstavených vozů sběrače na vedení?
Velké "L", velké "U", velké "K" - LUK (systém to tak neumí)
TMB
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.114.50
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 09:08:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mauricio: nevím to přesně, ale reko trolejbusu 14Tr byla někde mezi 2,5-3 mil Kč. A to včetně nového měniče, kompresoru, informačního systému a případně sedadel. Cena VP je o to nižší, navíc je hrazena z provozních prostředků a nikoliv z investic.
Cena nového vozu je dnes řádově 10 mil. Kč sólo, 15 mil. Kč kloubák. Takže odhaduji, že reko vozu je tak 4 x levnější a VP 6 x levnější než pořízení nového trolejbusu. Navíc to pro DPMB jsou investice ve vlastní režii - dělají to lidi, které stejně musí zaplatit, v dílně, jejíž režije musí zaplatit taky. Samozřejmě by je mohl úplně zrušit, ale asi by se bez nich dost dobře neobešel.
Ono se stačí podívat do výroční zprávy - strojní investice u trolejbusů: 2006 - 15 636 tis. Kč, 2005 - 17 695 tis. Kč, 2004 - 60 043 Kč. Ročně se dělalo cca 5 reko, v roce 2004 tam ještě figuruje navíc pořízení 4 ks 22 Tr za nějakých 48 mil. Kč.
Jirikk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2007


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 11:53:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ris: Pokud se 3216 opravuje, tak není důvod ji vyřadit z provozu. Navíc Husovice nemají zrovna dostatek trolejbusů.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2494
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 14:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Luk: záleží na tom jak "odstavený"

Odstavený, jako že zrovna nejezdí na lince a smrdí doma ve vozovně třeba po příjezdu z trhačky, není důvodu sundávat z drátů. Odstavený jakože třeba s buchlým měničem samosebou na drátech nezůstává, ale současně nelze vyloučit, že vůz odstavený například kvůli vadnému ložisku na nápravě klidně i tak zůstane na drátech. Jiná věc je, že odstavený nasazený trolejbus zavazí jiným projíždějícím okolo, což se ovšem zase třeba v Komíně vylučuje, neboť nahoře na hale jsou vyhrazeny dva pruhy (s jednou kusou stopou nad levým pruhem) jako "odstavný koutek".
Láska GTO tyristory přenáší.
Brnenskadopravka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 17:04:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na trolejbusové lince číslo 25 řádí neobyčejně „pracovitý“ kapsář. Jen za říjen zde stačil obrat dvacet nepozorných cestujících. To je průměrně jedna krádež na každý pracovní den. Jeho nejoblíbenější úsek je mezi zastávkami Lesnická a Merhautova. Krade zejména v ranní a odpolední špičce, kdy jsou trolejbusy napěchované nic netušícími a nepozornými lidmi. „Pachatel se zaměřuje hlavně na studenty s batůžkem na zádech,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Procházková. „V případě, že by zahlédli někoho podezřelého, ať ihned zavolají na linku 158,“ vyzývá mluvčí Procházková. Policie také před kapsáři varuje v souvislosti s blížícími se Vánoci. Ke konci roku bývají obchody plné lidí, kteří mají ve svých peněženkách spoustu peněz na dárky pod stromeček. Zloději to moc dobře vědí a zneužívají toho. Tak si dávejte pozor!
Děkujeme Vám, že dodžujete ZÁKAZ KOUŘENÍ!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2496
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 22:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak proč si místo měření padesátky a buzerování řidičů za překročení rychlosti o pět km/h radši nejdou stoupnout do toho trolejbusu. Indicie znají, snad policajti nechtěj, aby jim lidi ještě zavolali, že pachatel se jmenuje XY, bydlí na Vomáčkově vosum a doma se zdržuje od sedmi večer do devíti ráno, zvoňte dvakrát.
Láska GTO tyristory přenáší.
Pavel_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 23:35:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: mno, myslím, že dopravní policie kapsáře nechytá.
Už i moje stránky mají fotogalerii MHD. Je to jako mor. ALOU
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 5-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 00:52:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak ukázala nedávná reportáž naší nejbulvárnější televize, ani sdělení, že pachatel se jmenuje XY, bydlí na Vomáčkově vosum a doma se zdržuje od sedmi večer do devíti ráno, zvoňte dvakrát nestačí pro nalezení pachatele...
Houmr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 436
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 07:34:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak proč si radši nejdou stoupnout do toho trolejbusu
Blázníte? Vždyť by je moh okrást!
Renault Espace 1986 2,1TD a 1989 2,1TD
Bobo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6762
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 08:44:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokutové bločky se na aukru ještě nedražily
berou to v zastavárně?
kolisti = piráti chodníků
neosvětlený cyklista = žádný cyklista
jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno
http://www.stopkoureni.cz/
Twig
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska ráno jsem viděl na Tomkově náměstí nastupovat do 25 příslušníka státní policie. Trolejbus byl pěkně nacpaný, tak se nalepil na zadní dveře
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2499
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 14:51:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel v - dopravní ne, ale městská ano. Stojej, čuměj a kontrolujou, jestli nejdeš na červenýho paňáčka na přechodu, kde jede jedno auto za půl hodiny.
Ovšem to je na obsáhlou debatu končící nejlépe na nějakém náměstí, kde by se muselo cinkat klíčema, nebo tak něco.
Láska GTO tyristory přenáší.
Mour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 4-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 20:18:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru - Tak jsem se dozvěděl že sundaváte zadní závěsy na tažení na Tr 21.Jsem akoráde zvědav až nějaký vůz skončí zapichnut v příkopě jak se potom bude vytahovat.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1170
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 22:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mour - to je přece úplně jasné, pod takto zaparkovaný vůz strčit mírnou nálož výbušnin a řízenou explozí takto postižené vozítko vrátit zpátky na silnici.... Anebo doufat, že kolegové z Komína háky vrátí zpátky. Podobnej scénář jako chybějícími navijáky ala 3277, že? Zase se šetří na úplně blbém místě?

Dnešní ranní odstřel půjčené komínské 14TrM 3278, bohužel pouze zezadu..:

 
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2502
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 22:37:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejde o šetření. Zadní manipulační závěs je vyjmutelný bez použití složitějšího nářadí, je pojištěn kolíkem uvnitř schrány měniče. Většinou je závěs schován ve schráně na pravém předním podběhu vč. kolíku. Sundán je hlavně z 22Tr z důvodu toho, že 22Tr nemají plnohodnotné nárazníčky a tak by závěs vyčuhoval značně mimo obrys zádě. Vyjma situace, kdy po vozovně taháme jednadvacítkou jinej trolejbus nebo při manipulaci traktorem na nějaké prohlídce, ten hák v životě nebyl potřeba.
Láska GTO tyristory přenáší.
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 9-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 22:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona je zas pravda, kolik jedenadvacítek skončilo/skončí zapíchnutých v příkopě...

Veru, mohl bys prosím poreferovat, jak se daří omlazovat 3023 a 3026?
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Mour
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 16:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Veru -dík za info.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2505
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 20:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak - 3020 se completuje již téměř do hotové podoby, 3026 se klempí a vaří a 3023 se lakuje. V pondělí jde do GO v současné době asi nejhorší z vozů 21Tr - 3019.
Láska GTO tyristory přenáší.
Fysk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 17:26:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemá někdo info o 25Tr?
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1180
Registrován: 9-2004


Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 18:02:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tuto dobu by se měly v Plzni kompletovat Citelisy 18M a elektrická výzbroj, z čehož by měl vzniknout trolejbus, na kterej se tu všici ohromně těšíme .

Veru - dík.
Je rozumné v centrech měst omezovat individuální automobilovou dopravu...o zrovnoprávnění cyklistiky ve městě coby druhu dopravy ani nemluvit - pokud někam jedu, chci dojet živej a zdravej! Především v Brně...
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2508
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 10. listopadu 2007 - 18:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Info je takové, že "trolejbusy jsou ve výrobě". Původní již delší dobu deklarovaný termín nasazení do provozu byl 1. listopadu, byť lišta dole vpravo mi ukazuje, že je 10týho a zákulisní informace hovoří o tom, že "za měsíc je to tady". Nutno si ovšem uvědomit, že trolejbus se musí dopravit, vyvagónovat, doupravit, dokompletovat, musí se s ním seznámit pracovníci dílen (řekněme, že ti, co se motali okolo prototypu 25Tr a pak okolo půjčené 24Tr budou mít výhodu (třeba já ) a především se na to budou muset zacvičit řidiči. Na tehdejší prototyp 25Tr byly zacvičeni myslím čtyři řidiči, z toho reálně s tím jezdili víceméně dva a z toho jeden už v DP nepracuje . Dále je třeba si uvědomit, že ať už to bude nasazeno kamkoliv, stejně je to všude v Brně do kopce, a pokud nasněží (což bude v zimě nečekané), okolo trolejbusu s hnanou zadní nápravou s větší hmotností situaovanou nad střední nápravou, odstaveného u/v příkopu se budou svižně prohánět spíše vozy "6x4". Shrnuto, reálný termín úplného provozu 25Tr bych hledal v únorových až březnových dnech roku 2008.
Co se týče klobáků, mimo provoz je v současné době 3506, která prochází standartní střední údržbou (v Komíně) a dále bohužel stále 3605, kde je vadné ložisko v diferenciálu a v trakčním motoru (vinou vadného kardanu, který vše vylágroval) a samozřejmě s tím souvisle je již vůz "kanibalizován". Vzhledem k počtu garantovaných 22Tr na lince 26 - 7 vozů - a příkladně toho, že 3602 má v pondělí KP, nedaří se dodržovat "správný typ vozu na lince".
Láska GTO tyristory přenáší.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace